Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért, de alig érek a dolgom végére. Mindig van valami elmaradásom, de azt hiszem ezzel illő lesz hamar megbarátkoznom, mert hosszú időre így marad :)
Voltuk ma a gyerekorvosnál, és a Dóri gyógyulttá lett nyilvánítva, mehetünk újra gyerekek közé. Kínszenvedés volt ez az egy hét, hogy csak az erkélyről nézhette, hogy játszanak a többiek. Úgy néz ki, hogy én is megúsztam a skarlátot, de igazán megnyugodni csak a következő uh után fogok. Csütörtökön megyek a dokinénimhez, akinél a Dóri is született, és megbeszéljük a továbbiakat, és csiál uh-ot is.remélem mindkét Tojáska jól van :) Jövő hétvégén pedig a szülőknek is elmondjuk :)

Márti!

Ezt a gyógyszert nem ismerem, remélem használ, és még sokáig bennmarad a kislányod!

Jucmuc!

Tündéri a kis Davide, és nagyon szép család vagytok :)

Timika!

Nem maradunk Pesten, Halásztelek vagy Szigetszentmiklós a cél. Családi házat, vagy ikerház felet szeretnénk, utóbbiból csak olyat, ami egyszintes, és nem hálószobával vagy nappalival érintkezik a szomszéddal.

Fleur!

Nagyon tetszik a tábla, köszönöm szépen!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi
Dori skarlátos volt! :shock: ez nekem nem is esett le, hogy írtad a napokban. :evil: (na majd visszakeresem.) Fő, hogy túl vagytok rajta!
Szigetszentmiklós, Halásztelek! :lol: Jaj, de jó akkor közelebb lesztek hozzánk, no meg Fleurhöz és Mártihoz.
Kíváncsi vagyok, mint szólnak a nagyszülők a két Tojáskához! :wink: :lol:

Van új vonalzóm! :wink: :( :lol: a barátnőm nagyon bíztat, hogy látogassam meg a nődokit a 41 napos ciklus miatt. na meg amiatt is, hogy az elmúlt 3 hónapban hó közepén 1-2 napot barnázgattam. lehet szótfogadok neki. :)
Füvet nyírtam, pont a legnagyobb melegben. :evil: de legalább nem kell vele foglalkozni a hétvégén. Képzeljétek ma délben hazaállított a párom. :lol: hamarabb elengedték a melóból. :lol:

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok,

Köszönöm, hogy ennyien hiányoltatok! Egyszerűen nem jutok a végére a dolgaimnak, nemhogy jöjjek ide írni :(
Nagy a pörgés, pedig Dávid baba nagyon jó baba. Olyan igazi mintababa, minden kismama álma :)

Szóval:
Dávid
3900 g-mal született, most 5.590g 6 hetesen. :) Eszik rengeteget, egy hetesen 170-eket szopott, most már nem mérem, de irgalmatlan mennyiségeket eszik, ennek megfelelően rengeteg a tejem. És nagyon jó, erős. Ma pl. 13.00-kor tettem le aludni, még mindig alszik...
Éjjel 5-6 órát végigalszik, majd szopi, majd még 3 óra. Este 11-től reggel 7-8-ig alszik így. Szopi után rögtön visszaalszik éjjel.
Nappal reggel 8-10-ig van fenn, majd 2x3 óra alvás, majd délután 4-5-től estig, 1-2 óra alvással közben. Nincs okom panaszra. Már lassan a 68-as ruhákat gyűrjük... No comment :) Izompacsirta. Kis hurkás, de nem kövér.
Kicsit kötött a vállöve, így viszem tornáztatni meg masszíroztatni, meg én is itthon csinálom, de egyébként makk egészség. :)

Laura
Egy kis tünemény. Úgy viszonyul Dávidhoz, mintha a kisfia lenne :) Simogatja, puszilgatja (szigorúan csak ott és akkor, amikor és ahol mi engedjük neki), mesél neki (szó szerint: leül mellé egy könvvel, és mesél neki :)) - megzabálom őket!!!
Már igazi nagylány, rendesen beszél, mindent ért, olyan beszólásai vannak, hogy behalunk tőle. Pörög rengeteget, de most már nem hiszitizik. Bölcsöbe nem megy, mert sajnos az orrmandulája megnagyobbodott, így elég könnyen elkap mindent és lassú a gyógyulás, de most homeopátiával próbálkozom és halkan mondom, de úgy néz ki, javul a helyzet. Ősszel megy oviba.
Egy kis tündérke. Öltözködik, babákat dajkál, megy babakocsival vásárolni :) És kb 1 hete nem pisil-kakil már pelusba, bugyi van rajta. Nagyon büszkék vagyunk rá, már csak alváshoz kell a pelus, de az is már majdnem száraz teljesen. Ő kéri a bugyit, ennek megfelelően büszke rá, hogy nem pisil be :) :) Ő már igazi nagylány.
Kb 40 mondókát, dalt és verset tud, eszméletlen repertoárja van. Nagyon jószívű, illedelmes, mindent megköszön, tényleg egy kis mintagyerek.

Syry :)
Sajnálom, hogy megint - lett a teszt... Használtad az LH teszteket és ennek ellenére nem megy?

Évi :)
De szuper, akkor egyre közelebb leszünk egymáshoz! Szigetszentmiklós az már nekem is jobban megközelíthető helyszín lenne :) :)
Itt is gratula a babókhoz!

Norwell :)
Olyanok a gyerkőceid, mint két tojás... Hihetetlenül hasonlítanak!!!

Most ennyi vagyok, remélem, többet tudok majd jönni, de ígérni nem tudok semmit, még dolgozom itthonról, így két gyerek, napi házimunka, sokszor főzök is, vagy rendelünk kaját, munka... Megvagyunk :) :)

Puszi

KépKép
unique

Sziasztok!

Évi!

Júj! Skarlátos volt Dóri?
Én azzal voltam pár évesen kórházban.
De a lényeg, hgoy jól van és reméljük, hogy Rajtad sem jön ki és a Tojáskák is jól vannak!

Unuique!

Jó olvasni, hogy ennyire gördülékenyen megy minden 2 gyerek + meló mellett is!

Én ezzel az 1el is alig boldogulok soxor.

---

Kora du. voltunk a helyi állatkertben, pár fotó:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

ez pedig 1 hete, a szüleimnél készült:

Kép

kacsa14

Évi!
Hát gratulálok látom két kis pocaklakód van ez nem semmi.hirtelen ugye nagycsaládosok lesztek.

kacsa4
Aranyosak a fotók Timiről.

Rólam:
Nagyon fáradékony vagyok alig tuidok fenn maradni délelőtt és aztán meg persze éjjel nem tudok aludni.A műtét után már jól vagyok, de hogy fogok a héten dolgozni????Alig birok állni azt hiszem az állóképességem a béka feneke alatt van most.Mondjuk nem is akarok egész nap dolgozni csak módjával a pocimtól már alig férek.A hétvégén voltunk strandon de jó volt.Ti mentetek napra?vagy csak polóban? én bekentem a hasam és a vállam, mellkas 40es faktorszámú krémmel és ott semmi ahol kimaradt ott kicsit megpirult de nem vész,nem voltam olyan sokat max.25 percet és az is vízben.Azután az árnyékban.Hétvégén megyünk a balcsira ha kitart még a jó idő.

Kép

Kép
bellanitta

Sziasztok Lányok!
Hogy birják a gyerkőcök a meleget? Na és az pocakosok? Anyukák?
Úgy látszik, idén sem ússzuk meg a kánikulát! Csak ne tartson olyan sokáig, mint tavaly a 40 fokokkal.

Anita!
Nem lehetne a melót hanyagolni? Ha már amúgy is ilyen gyengének érzed magad! Műtét után én biztos nem mennék vissza. Ette fene a munkát, a gyerek fontosabb. Te aztán meg is küzdöttél ezért a babóért. Persze, te érzed/tudod!

Kacsa!
Timcsa nagyon édes. Milyen hosszú? Nyaralni mentek?
Vendég

Helló!

Én spec jól bírom a meleget is, Kinga nehezebben, mert kevesebbet vagyunk kinn.

Két kép: egy láb és egy has.34+2

Az eredményeim: toxémiásak, úgyhogy akinek van vudus képessége izzítsa!
-lábam: ld fotó
-fehérje- már van a pisiben
-vérnyomás: ingadozik, még határon nem ment át csak egyszer
-ctg: Paca szívfrekvenciája nem kevéssel a normál felett van. 160-ig jó, múltkor átlag 170 volt, de nem egyszer volt 200 is :(
-méhlepény: érettebb, mint kellene
-magzatvíz-kevesebb, mint kellene
-strepto: 37. héten veszik le. Nekem már levették, biztos, ami biztos...

szóval nem túl fittek a paramétereink. Ennek köszönhetően állandóan figyelnek minket-> doki, szülésznő, védőnő
itthon mérem a vérnyomásom, és már össze kellett volna szednem a kórházi cuccost, csak valahogy húzom még...

Amúgy jól vagyunk, Kinga egyre többet beszél, most már mondatokban is. Nagyon fontos szójárásai vannak, mint:

valamit kérek tőle: pl. vidd ki a kukába. Erre ő: na persze. :twisted:

Meg teljesen fura szavakat mond, mint polip, fürdőbugyó... holott alap szavak még csak most jönnek elő. Egyre többet szövegel, és ez jó.

Angie!

Csajszinak megszületett a kisfia. Párnát be tudod dobni valamikor?

tjuca

Kép
Kép

ja egyébként tegnap megmértem 107 centis a hasam :twisted: :twisted: :twisted:

tjuca

Sziasztok!

Anita!

Én is azt akartam kérdezni, mait Angie, muszáj melózni?

Angie!

81 cm volt, hó elején. Úgyhogy tényleg magas, mi hosszra gyúrunk :) legalább majd könnyen be tud lógni a strandra a kerítés fokai közt! ;)

Megyünk, 7végén, Horvátba. Kiváncsi vagoyk, hogy bírja/bírjuk a 10-12 órás autózást ...

Juca!

Vuduhoz nem értek, de drukkokat küldök, hogy még húzzátok pár hétig egyben!

kacsa14

Kacsa :)
Nagyon szép kislány Timi! Büszkék lehettek rá!!! :)

Juca :)
Nem semmi... :( :( Én sem vagyok vudu-mester :( Drukkolok, h minden rendben legyen.
Már csak egy kis stropto hináyozna... És mit mondanak, miért olyan magas a szívfrekvencia? Mitől lehet? Azt tudom, h a lábad mitől dagad, mert Kingával is dagadt. Mondjuk nekem pl. Laurával dagadt, Dáviddal egyáltalán nem.

Lányok,
Jól emlékszem, hogy ilyen dög melegben alapból kevesebb a tej??? Vagy apadok??? :( vagy Dávid túl sokat szív és leszívja a végét is? Nem duzzadnak úgy a cicik mint pl. 1 hete :( Megjegyzem, hogy 6 kg körül van a kissrác, nem totojázik... :)

Van valakinek egy használt, eladó állítható magasságú járókája, amit szívesen eladna nekem???
Szeretnék kitenni a kertbe egy állandó járókát, mert Dávidot hason kell ébrenléti állapotban tartanom (így jobban fejlődik, kicsit kötöttebb a vállöve, mint kellene), és ez amikor állandóan kinn vagyunk laurával, nehezen megy, ha közben nekem benn kell lennem a benti járókával...

KépKép
unique

Junikbéjbe!

azért magasabb, mert valszeg jobban küzd a kajáért, jobban pörög a kis szíve-> mert ugye kevesebb magzatvízből, és érettebb lepényből kell ennie, nőnie. + a meleg is belejátszhat, de előbbi sajna valószínűbb. A toxémia nem csak nekem szar, a gyerek sem élvezi, ezért mérlegelnek, hogy meddig maradhat.

járóka: www.babaszoba.hu apróhirdetések :lol:

Az, hogy lappatt, nem jelenti azt, hogy nincs benne annyi. Mérd meg mennyiket eszik! Egyébként gyakrabban kajol?

Kinga:
Kép

tjuca

Gyönyörű ez a lyány!!! Fotóról olyan kis törékenynek látszik, pedig dehogy :twisted:
Mi a legkorábbi szülési időpont? Császár lesz?
Méhlepény :( Jujjj... nagyon izgulsz? (tudom, hülye kérdés...)
Cici: Nem eszik többször, de megmérem majd, mennyit eszik. Jót alszik így is, már 1/2 3 óta durmol... Nem lehet, h kevesebbet eszik ebben a melegben? Az a rossz, hogy ha lefejném a maradékot a végén, és 1 óra múlva kitalálja, hogy farkas éhes, akkor megszívtam... Ezért nem merek fejni annyit. :(
Köszi a tippet járóka ügyben!

Puszi

KépKép
unique

Unique!

Köszi a dicsit!

Cici ügyhöz szólnék:
azt tudod Te is, hogy a nem fejni a végét, hátha 1 óra múlva éhes lesz taktika a lehető legrosszabb, amit tehetsz! Bár én is ezt csináltam anno.
Ha szaporítani akarsz, akkor muszáj fejni és fejni, hogy kapja a stimut a cici. 1 óra alatt is termelődik és ha mégis megéhezik, akkor azért lesz ott tejcsi és amíg szipákol, azzal is stimulál.
Meg a cici duzzadtság-lappadtság sem feltétlen utal a mennyiségre. LLL honlaponolvastam, hogy 1-2 hónap után már ugyanannyi tejcsi sem duzzaszt úgy, mint eleinte.
Szóval szerintem, ha Dávid jól alszik, nem eszik gyakrabban, akkor ne izgulj, biztos minden OK és ha hül kicsit a levegő és megjön az étvágya, majd visszaturbózza a hozamot.

kacsa14

Dávidot nem mutatod meg Dévényes gyógytornásznak?
Ha kicsit kötöttebb a válla, valószínű, máshol is fog jelentkezni. Persze biztosan kezelés nélkül is helyrejön, de a későbbi mozgásfejlődés miatt szerintem érdemes lenne megmutizni, aztán, ha nem olyan mértékűnek találják a kötöttségét, csak psszióból úgysem fogják kezelni.

kacsa14

Junik!

Szerintem rendben vagytok tejügyben. Miért Te nem eszel kevesebbet??? :twisted: :twisted: :twisted: Jaj már. Szerintem MINDENKI kevesebbet eszik.

Nagyon nem csaszira készülök! Ugye kizárni nem lehet, de remélem nem lesz csaszi. EDa viszont nagyon esélyes a vérnyomásom miatt. :D

Törékeny? jah azt nem. :lol: :lol: :lol: Mondjuk magas. Két évesen 88 centinek mérték. :roll:

tjuca

Tudom, hogy ez a legrosszabb stratégia (nem fejek, hátha 1 óra múlva megint kell), de sokszor bejött már... Főleg így a melegben, amikor már csak a szomjúság miatt is sokszor cicin van... :)
Itt van nálunk egy Alapítvány helyben, akik foglalkoznak az ilyen kötöttség-témával, hozzájuk viszem heti 1x tornázni, meg itthon tornáztatom. Csak a válla kötött, a csípője is az volt, de azt már kitornáztattam :) Dévényes szakember? Olyat hol találni?
Egyébként a konduktorok mondták nekem, hogy főleg legyen hason ébrenléti állapotban.
Hol lehet még kötött? Atya ég... A nyaka már nem az, szerintem szépen lassan egyébként magától is kinőné, de azért tornáztatjuk.
Egyébként amekkora (3-6 hós ruhákat hordja!), majdnem 6 kg, 59 cm, simán belefér, hogy kevés volt a hely a méhben és ezért ilyen kis kötött. Szerintem és a védőnő szerint is. :)

KépKép
unique

Unique!

Na, én csak a mi történetünket írom le, aztán levonod a következtetést, ha látsz benne, nem akarok riogatni sem!

Szóval Timinek 6 hetes kkontrollon volt kötött a bal csípője, tornáztattam, stb. De csak megmutattam egy Dévényesnek és akkor, amikor az ortopéd doki szerint már gyógyult volt a csípője, akkor a Dévényes még mondta, hogy kötött és nem csak a csípője, hanem a válla, felkarja, nagyjából az egész teste. Valszeg, ha nem kezeltetem, se lett volna semmi rövid távon, de aztán ki tudja, hogy 30-40-50 év múlva nem-e emiatt jön majd elő derékfájás vagy gerincprobléma, lúdtalp ...
Egyébként azt pl. Te is tudod figyelni, hogy az öklét pl. mennyire tartja ökölben, mert Timi még 5-6 hósan is ökölbe szorított kézzel térdelt és az akkor már jelzi a kötöttséget.

Úgy látom amúgy, hogy Timi sem volt vészes eset (más babákat hallva), de mivel Anyós csípőficamos + én laikusként is láttam, hgoy nem OK a csípője, jobbank láttam megmutatni egy másfajta szakembernek is. Amúgy pl. gyerekrehab-on csak a csjpőjével foglalkoztak. Szóval bvalszeg Timi is meglett volna kezelés nélkül, de bízom benne, hogy évtizedek múlva esetleg nem lesz olyan mozgásszervi gondja, ami esetleg akkor jött volna ki, ha a letapadt izmokkal tanul meg nem a legoptimálisabb tartásban járni. Na, teli van HA-val a mondandóm, remélem, érted, hgoy mire szeretnék kilyukdani!

www.deveny.hu (van fent elérhetőség, ott lehet érdeklődni, hogy ki hol és hogy csinál felétek ilyet)

Timi egyébként belakakilt a vízbe, ami oxigénhiány jele, ami lehetett a kötöttség oka. De ez sem szentírás. Pankáéknál pl. nem volt semmi ilyen dolog szülésnél, mégis kötött Emili is és jártak/járnak hasonló kezelésre, de erről esetleg majd ír ő, ha benéz, nem akarok már az Ő esetükbe belekotyogni, mert azt ugye nem ismerem pontosan!

A Dévényesek úgy kezelnek, hogy masszírozás szerű mozdulatokkal simogatják-nyomkodják a babát, miközben egy-egy idegvégződést nyomkodnak és ezzel érnek el hatást, hgoy azokat a végeket stimulálják. Úgyhogy ez nem is igazán torna, hanem olyan masszírozás féle. Timi pl. csak 2x sírt a 15 alkalomból, az 1.n és még egyszer vmikor, de akkor is nyűgösség miatt, nem azért, mert fájt volna.

Nya, jó bő lére ergettem a témát, bocsi.

kacsa14

Sziasztok!
Köszönöm a biztatást és minden jót kívánok mindenkinek.

Az a "baj" h muszály dolgoznom h meglegyen a 180 napom a gyed és társaihoz kicsit későn jött meg a vállalkozóim és ezért kényszerülök munkába.probálom nem tulzásba vinni csak kicsit és a melegben minél kevesebbet.

Kép

Kép
bellanitta

Juca!
Igyekszem ezen a héten eljuttatni hozzád. Egyelőre úgy néz ki, hogy csütörtökön megyek anyuékhoz, és akkor be tudnék hozzátok ugrani. Valószinüleg délelőtt. Otthon lesztek?
A pocid már jó nagy! Dagadást és az eredményeket nagyon sajnálom. Azért még minimum 2-3 hetet maradjon bent a kispasid ( :wink: ) De biztos már most is nagyon fejlett. Sziszkót hozzád képest 3 nap múlva megszültem, és láthattad, micsoda egészséges gyerek.

Anita!
Értem már. Akkor hát kitartást, és tényleg csak takarékon!! Még hány nap van hátra?

Unique!
Én bizom benne, hogy ez csak egy átmenet. Nekem is volt ilyen, igaz, utána nem voltam már tejcsárda, de Sziszkónak utána is elég volt még jó sokáig. Én azt javaslom, hogy tedd azt, amit érzel. Az anyai ösztön sokszor erősebb az észnél. Lényeg, hogy agyban se add fel, és tejed megmarad. Drukkolok!

Kacsa!
Jó nyaralást! Sziszkó biztos nem birná ki a hosszú utat. A Balcsira az utat is végig kiabálta (vagy inkább mondjam azt hogy üvöltözte). Ezért nem is vállalkoztunk idén még horvát nyaralásra.
Vendég

Angie!

Na, azrét én sem mondom, hogy tök csendben fog telni a leutazás.
De nekünk több indokunk is volt ezen döntésünk mellett, mégha átkozni is fogjuk magunkat az út során:
- Timi allergiája miatt mindenképpen SÓS KÖZEG, TENGER, mert bízom benne, hogy akár a bőrtüneteken, akár egy későbbi légúti allergia (amire az ekcémásoknak nagy esélye van) megelőzésében szerepe leht
- és ha már tenger, akkor marad vagy a kocsi vagy a repcsi, de szintén a kajaallergia miatt én nem merek bevállalni egy repcsi utat, mert nekem vinni kell az 1 hétre való főzit és nagyrészt üveges gyümit is, mert ő ugye nagyon kekszfélét sem ehet, továbbá a tápit, Sinlac-ot, ami igencsak megdobná egy repülős út csomagállományát
- továbbá ÉN a korábbi nőgyogyis és hugyúti gyulladásaim után édesvizi álló- és folyóvizekbe nem megyek bele, a Balcsi sem a szívem csücske igazán, valahová meg menni kell, mert kell a Zuramnak is a pihenés, kikapcsolódás, mert betegre dolgozza magát (szó szerint, mert refluxos tünetei vannak) - tegnap is elment reggel 7-kkor Bp-re és éjfélkor ért haza ...
- szóval, ha nehéz lesz az út, ha nem, belevágunk, aztán vagy szidjuk már magunkat a 12. km után vagy nem ...

kacsa14

Kacsa!
Az indokaid kompenzálni fogják Timcsa esetleges hisztijét az úton. Induljatok jó korán, amikor ő még alszik, és hátha úgy az út felét átalussza. A barátnőméknél bevált ez a módszer.
A sós viz biztos csodákra képes, és Timcsa még olyan pici, hogy simán kinőheti ezeket a bajokat, főleg, ha viszitek minden évben a tengerhez. Az édes vizeket én is a második helyre teszem, bár én voltam már a Colorado folyón többször is egy tavon, ahol belátni 20 méterre a viz alá a csónakból. Na, abba te is bemennél.
Vendég

Sziasztok,

Köszönöm szépen a részletes leírást, bevallom őszintén, nem gondoltam, hogy ennek ilyen komoly következményei lehetnek. Megnéztem a honlapot, amit írtál, felveszem velük a kapcsolatot. Jó lenne nem Bp-re bemenni... Tele van a búrám a Bp-i forgalommal :(
És Timi teljesen helyrejött?
Dávid egyébként teljesen a kora előtt áll még a mozgásfejlődésében is, már kb 2-3 hete emeli a fejét, kinyomja magát és ha függőben tartom, tökéletesen tartja a hátát, fejét, mint egy kb 3-4 hónapos baba. Félelmetes!
De a kezei-karja tényleg kötött. És a lábai is. Szóval ezt tényleg komolyan kell venni.
Jó nyaralást! Biztos jól fogjátok árezni magatokat!
Próbáltátok Timinek a sóbarlangot a szobájában? Laurának elhúzódó felsőlégúti panaszok miatt (nagyobb az orrmandulája) minden éjszakára sóbarlangot csinálunk a szobájában és abban alszik. Azt mondják, ez is segít.

Angie :)
Köszönöm, aranyos vagy! Én is bízom benne, hogy elég lesz a tejcsi még sokáig... Fejben minden OK :) :)
Az is lehet, hogy a napi 15 perc torna is kicsit csökkenti a mennyiséget... Legalábbis én még erre tudok gondolni, bár a férjem szerint ez butaság... Mindenesetre a torna+hőség együtt biztos, hogy nem kedvez a mennyiségnek :)
Elkezdtem tegnap fejni, kicsit most több is lett. De persze reggel szopi után lefejtem, majd 45 perc múlva még kért.... Na ennyit a stratégiákról :) :)

88 cm? Nem semmi... Bár Laura is elég magas, de már rég nem mérem :) H&M-ben 92-eseket hord, azt tudom. :)

Felébredt Dávid, megyünk tornázni :)

Puszi

KépKép
unique

Angie!

Az lesz, hajnalban indulunk, bár ahogy mostanában alszik én már semmit nem tudok kiszámolni. 1 hete pl. 11-kor kelt de., most meg napok óta megy ez a bolondozás ...

Unique!

Nekünk 15 kezelés volt, heti 1. Cirka 5 hósan kezdtük és pont 8 hós volt az utsónál, akkor teljesen OK volt, azért is fejeztük be.

Timi is már a kórházban emelgette a fejét, ezért is nem mertem hason altatni, 3,5 hósan elfordult oldalra, 4,5 hósan hasra. Szóval önmagában ez MÉG nem jelent semmit. 7,5 hósan felállt, bár itt már tartott a kezelés és a Dévény "mellékhatása", hogy kicsit hamarabb kezdik el csinálni ezeket a dolgokat.

De ugye nem tudni, hogy mi lett volna a kezelés nélkül ...

Mondjuk az tény, hogy mi 2 szálon mozogtunk, volt a hivatalos REHAB-os (ott is rákérdezett pl. a doki az ökölben tartott kézfejre) és a magán Dévény. Mindkettő "gyógyultnak" nyilvánította. :)

---

Ez a sós párologtatáson már én is gondolkoztam, de én egyrészt félek ettől a full sós párázástól, mert nem akarom tönkrevágni a bútorokat + mindent összesózni (nekem a tengeren is 1 nap után már hányadék a hajam, annyira összeáll a sótól), másrészt meg Timinek még "csak" bőrtünete van és azon szerintem kimondottan a pára nem sokat segít + az ekcémának a túl párás + túl száraz levegő sem jó ...

Amúgy mivel párologtattok? Salvus vízzel vagy direkt vmi. sós adalékkal?

kacsa14

Örülök neki, hogy Timit "gyógyultnak" nyilvánították. :) Remélem, Dávid is hamar rendbejön... Bár ma azt mondta a tornász, hogy ez nem izom probléma, hanem idegi eredetű. Azért megmutatom majd még 1 szakembernek is. :)
Párologtatás: helyben van nálunk két gyerekorvos is, mindkettő szerint jó a légutaknak a párás levegő (min 50%). van egy hideg párásítónk, azzal párásítunk éjjel Laura szobájában. Be lehet állítani rajta a %-ot. Mi 50%-ot szoktunk hagyni. De csak hidegben működik, mert pl. most amikor m,eleg van nem jó, mert a meleg párás levegő pedig ugye kedvez a bacik terjedésének...
Sóbarlang: vettünk sóoldatot és azt tesszük ki minden éjjel párologni nála (víz + spéci só). Ettől nem lesz a levegő olyan sós, mintha tengeren lennénk azért, de tisztítja a levegőt és egészséges. Egyfajta "sóbarlang"-ot csinálunk vele nála a szobájában. Én még nem vettem észre, hogy a bútorok tönkremennének tőle, kell egy hideg fémes felületet betenni (pl. egy fém tálca) és akkor arra csapódik ki a só a bútorok helyett.

Puszi

KépKép
unique

Fleur!

Köszönöm! :D Barmikor jo a tali mert a dokim megint akkor lesz szabin amikor megyünk haza. Persze igy is megyünk Györbe csak igy nem kötött.

Evi!

Orülök, hogy Dorika meggyogyult sajnos nekem sem 'esett le', hogy beteg volt szegenykem. Latszik mennyire tudok netezn i...
Holnap gondolok rad amikor mesz a dokinenihez! :D

Kacsa!

Szepseges a kis Timcsa a kepeken! :D

Kép
Kép
jucmuc

Unique!

Hát ez az! A kötöttség idegi probléma!
A Dévényes ezért nem is tornáztat, mint írtam, hanem az idegvégződéseket stimulálja a megfelelő érintéssel, nyomással, masszírozással. Meg persze vannak speciális fogásai arra, hogy a mozgásformákat is fejlessze, forgásnál pl. a megfelelő szakfogással ösztönözte a heyles mozgásformára, aztán mászásnál is kezdetben alátámasztott és tolta a lábát. De ezek a dolgot a kezelés kb. 30%-át tették ki, a többi az a nmasszírozás.
Konkrétan arra nem kérdeztél rá, hgoy a Dévény módszert ismeri-e? Bár gondolom, nem érdekük a másik módszerét dícsérni ...

Jucmuc!

Köszi a dicsit!

kacsa14

Sziasztok!

Kis drágáimmal minden a legnagyobb rendben, 13 és 14 mm nagyok, szívecskéjük szépen kalimpál :) Méhszáj is zárt. Imádom a dokinénimet, mindig úgy meg tud nyugtatni! legközelebb július 17-én megyek hozzá, akkor is lesz uh :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi
örülök, hogy minden ok a babácskákkal!!!!!!!!!!!! :lol: Mit is mondtál, most a hétvégén jelentitek be a nagyszülőknek?? :D (jól emlékszem?) Lakásotokra van már jelentkező?

Unique
szopinál lehetnek kisebb ingadozások. :? lehet, hogy a torna is közrejátszik. bár a 15 perc nem hosszú és ha nem túl intenzív gyakorlatokat csináltál nem lehet gond. (esetleg kérdezd a védőnőt.) de ha Dávid ilyen szépen hízik és nem jelez, hogy még éhes, akkor nagy gond nem lehet. :D
Lh-tesztjeidet elhasználtam a múlt hónapban. (sajnos most nem mutatta ki, hogy mikor volt egyértelműen +. vagy lehet hogy túl korán abbahagytam: 22 nap. a korábbi hónapban a 16. napon gyönyörűen kimutatta az lh csúcsot. még egy hónapra való lh-m van 6-7 db.) amúgy jövő keddre bejelentkeztem a nődokihoz, hogy nézzen meg. nincs-e gond abból hogy hó közepén 1-2 napot barnázok light-osan. meg a 39-41 napos ciklusokra is rákérdezek.
Ráadásul kedd óta valami gond van pisiliés ügyileg. nagyon fáj a hólyagom, és olyan mintha állandóan pisilni kellene, pedig csak pár csepp jön. egy-kétszer a derekam is fájt - jobb vese táján. elmentem a házidokihoz. kaptam 1szeri bevételre egy por alakú antibiotikumot. tegnap egész jó volt a helyzet, de ma megint érzem, hogy gáz van. :( :evil: :evil: remélem elmúlik. sose volt ilyen problámám. :? :shock:

Jucmuc, Fleur, Többiek
ha Jucmuc itthon lesz, szervezünk egy talit? esetleg szabadtérit? egy jó kis árnyas játszótéren?

Tesóm tegnap volt uh-n. már 10 hetes a babó és már látták a kis végtagkezdeményeket. :D minden ok velük. (igazán azért ment most a tesóm, mert pár napja volt egy kis vérezgetés, pecsételés, de szerencsére elmúlt.)

Kép

Kép
syrynx

Evi,

Orülök, hogy minden rendben veletek, nagyon sokat szamit az orvosok 'milyensege'. Jo, hogy ilyen dokinenid van! :D

Syry,

Orülök tesokad picurjanak is! :D Ja, es nagyon jo lenne talizni is! :D

Lanyok,

Kepzeljetekk ma voltunk ismetlö oltason Davideval es az apolonö azzal fogadott bennünket, hogy azoknak a babaknak akiknek az egyik szülöje nem olasz javasolt beadatni a hepatitisz A elleni oltast. Megkerdezte tölem, hogy roman vagyok-e? Mar akkor rosszul voltam mert itt mindenki roman nekik...mondom nem magyar vagyok. Ugyanaz...nem igy mondta de gyakorlatilag egy kalap ala tartozik minden keleti nep az O felfogasa szerint.

Amikor meghallotta, hogy megyünk M.orszagra ki volt akadva, hogy akkor mindenkeppen meg kell kapnia a gyereknek.
Be is irta az aug.6.-at idöpontnak. Tiszta ideg voltam..

Alig vartam, hogy hazajöjjünk es vegre elaludjon a dragam es utana tudjak nezni.

Hat mit mondjak a neten teljesen mast talaltam. Persze elötte fogalmam sem volt erröl az oltasrol (elsö gyerekem) de pl. egy eves kor alatt nem is adjak be. Es nem is lenne eleg idö a vedettseg kialakulasara...
Nagyon fel vagyok most haborodva. Mit gondol ez a nö! :twisted: :twisted: :twisted:

Bocsi, hogy kipakoltam egy kicsit de muszaj volt..

Kép
Kép
jucmuc

Évi!

Örülök, hogy mind a 3-an jól vagytok!!!

Syry!

Nem akarlak riogatni, de ezt a felfázást ne hagyd annyiba!!!
Nekem soha, de soha nem volt bajom a pisivel, nyáron folyton alig pólókban jártam, aztán egyetlen 1x fáztam fel és azóta rémálom a hugyúti életem. A felfázás után jött egy nőgyogyi gyuszi, amit fél év alatt sikerült kiezelni. Majd jött egy évekig tartó felfázási hullám. Jelenleg ott tartok, hgoy valszeg szex után jön elő, pedig egyikőnk sem beteg, Zuramat és engem is rendesen megvizsgáltak, voltam nemibetegség szűrésen is, minden negatív. Azzal tudom kordában tartani a dolgot, hogy van egy gyogyi, amiből 1 szemet beveszek szex után.
Na, de ez csak az én esetem. Elrettentésül írtam, de nem azért, hogy tutira mindenkinek ez lesz a baja, aki egyszer felfázik.
Szóval, én azt tanácsolom, hogyha még mindig nem OK a dolog, akkor menj vissza, de ne a házidokihoz, hanem az urulógiára, vegyenek mintát, nézessék meg laborba, ha van baci, tenéysztessék ki és legalább 7-10 napig kell szedni az antibacit. Az 1 alkalmas port én is ismerem, de valszeg a Te bacid rezisztens volt rá. És amíg Te nem vagy tünetmentes, addig ne szexizzetek, mert Apára is átmehet és utána jót ping-pongoztok majd vele (valszeg nálam ez okozta a fél éves nőgyogyi gyuszit). Igyál sok-sok folyadékot, csalán/borsmenta teát és van a Cran-C nevű tabletta, elég drága, de tán a leggyakoribb hugyuti baci ellen jó.
Jobbulást és ne hagyd annyiba, ha még mindig érzed!!!

Jucmuc!

Tudom, nem vígasztal, de Mo-on meg pont a görög, horvát országok ellen megy a kampány (kimondottan olaszt én nem olvastam), hogy aki oda megy, oltassa be magát hep.a ellen ... Mi 2 nap múlva megyünk Horvátba, úgyhogy már én se tudok semmit, csak jól beleültették a bogarat a fülembe ...

Mondjuk a v.nő télleg bunkó volt!!!

Egyébként érdekes, mert én is pont ma olvasgattam és 1 éves kor alatt tényleg nem ajánlják ...

kacsa14

Kacsa
köszi, hogy leírtad. a házi doki is mondta, ha nem múlik el pár nap alatt, menjek el urulógushoz. sőt azt mondta, lehet nőgyógyis gond miatt is. (úgyhogy oda is bejelentkeztem keddre, amúgy is gondoltam már rá hogy el kéne menni.)

Jucmuc
szomorú ezt hallani, hogy egy kalapalá vesznek minket a románokkal. :evil: én nagyon sokszor voltam ott és elég különböző a higénés helyzet ott és nálunk. (persze itt is és odaát is vannak kivételek, mindkét irányba.) miért mennyi idő alatt alakul ki a védettség oltás után? több hét kell hozzá?

Kép

Kép
syrynx

Kacsa!

Igen, en is olvastam ezt is es Közep es Del Amerikat valamint Mexikot. Ja, es Marokko is veszelyes. A nyers halat es a vizet irjak mindenhol. Ja, es a nyers gyümölcs-zöldseget.
Persze felhivtuk a gyerekorvost aki rögtön mondta, hogy hülyeseg Magyarorszagra nem kell beoltatnom a gyereket.
Es kepzeld itt ugyanazt az oltoanyagot mar 5 honapos kortol adjak...

Syry!

Egy honap kell, hogy kialakuljon a vedettseg. Van ahol 14-28 napot irnak. Mindenesetre 5 nap nem lenne eleg.

Igen, sajnos itt nagyon egy kalap ala vesznek mindenkit aki keletröl jött. Csak azt birom amikor az ostobak ugy beszelnek, hogy fogalmuk sincs Magyarorszagrol lehet a terkepen sem talalnak meg...

A ferjem szokta mondani, hogy nagy nacionalista vagyok..nem tudom miert??? :lol: :lol: :lol: Mar gondolkodtam rajta, hogy kiteszek a hazra egy magyar zaszlot. :lol: :lol: :lol:

Lanyok, szep hetveget mindenkinek! :P

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok!

Ritkán járok erre, de azért gondolom emlékeztek rám.
Iza babám már lassan 2 éves lesz.Úgy elment az idő.
Én még mindig a szakdoli írásban vagyok benne, de jól vagyunk.
Lassan formálódik a kistesó gondolata is, de ha lesz konkrétum, szólok.:)
Teszek fel egy pár képet Izár Kép Kép Kép Kép ól.
dbogica

Bogica
én még emlékszem! :wink: Nagyon helyes lány lett Iza! :D Szakdolit mikorra kell leadni? mivel kapcsolatban írod? Tesó kérdés: várjuk majd a híreket! :wink:

Én ma nagyon le vagyok hangolva. lehet, hogy az idő miatt is. :( :evil: de van egy másik ok is. szombaton Tatán voltunk a Víz,Zene, Virág fesztiválon. nagyon szupi volt. (babakocsit elfelejtettük vinni, így Máté sokat gyalogolt, de főleg az Apja nyakában ücsörgött.) de ami elrontotta a kedvemet: volt egészségügyi szűrés: vérnyomi, koleszterin, cukor. stb. annak ismeretében, hogy nálam gond van a cukorral. beneveztem egy gyors csekkolásra. kaja után kb. 1,5-2 órával voltam. (fél pizza + 2 gombóc fagyi) 9,0 lett az érték. :twisted: :twisted: ez nem jó, azt mondta a nő, aki csinálta, hogy 7-ig még jó lenne. ezzel tényleg komolyan kell foglalkozni. úgy látszik nem kifejezetten a terhesség hozta kinálam ezt, hanem alapból gond van a vércukorszintemmel! :evil:

Kép

Kép
syrynx

Szia!

Láttam, emlékszel rám.:)
A szakdolit okt.-ig kell leadni, remélem, már jan.-ban végzek az államvizsgával is. Ideje lenne...
Angolul írom tanítás-módszertani kérdésben.
Üdv Mindenkinek!Bogi
dbogica

Húha, idegen nyelven szakdolit írni, az már komoly! :D Minden elismerésem.

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Jó régen nem jelentkeztem már.. :oops: de nagyon sok munkám volt. De végre befejeztem!!! Jelentem ANGIE már nem dolgozom!!! :D :D :D

Épp elég volt ennyi és már a háziorvosom sem engedi tovább. Nagyon furcsa itthon lenni, de majd megszokom, és igyekszem felvenni a fonalat.. :D

Évikém!
Sajnos nem volt még lehetőségem, de tiszta szívből gratulálok a két kis Pöttömhöz!!!! :D :D :D És boldogságos Pocakosságot kívánok!!!! :D
Vendég

Pupy!
VÉGRE!!! Akkor jöhet a tali? Én sajnos nem tudtam megszokni az otthonlétet, mivel alig két hét után jött Szilárdka. Hát nem igy terveztem, de végül mégis jól sikerült.

Annácska!
Annamarinak nagyon boldog névnapot kivánok!
Vendég

Sziasztok!
csak 1 gyors bejelentkezés. voltam a dokinál. nőgyógyászatilag minden ok. pecsételésre azt mondta, hogy szerinte a peteéréstől lehet (amit ti is mondtatok.) Megvizsgálta a méhszájat is, azt mondta semmi gond. :D megemlítettem a cukor témát (hogy hétvégén magas értéket mértek) azt mondta előbb állítsuk be a cukrot, utána jöhet a tesó! menjek el a házi dokihoz és ne éhgyomri vérvételt kérjek, hanem terhelésest. ( :evil: ). Úgyhogy most ez lesz a köv. lépés. :) (éhgyomrit kértem a múlt héten, azért az sem árt.) Kicsit el vagyok szonytyolodva, de azért úgy érzem nem elérhetetlen a dolog, csak kitartás és akaraterő kérdése. :roll: :D :lol:

Pupy
örülök, hogy már pihi van neked! :lol: ha tudsz, gyere gyakrabban! pocakfotó is jöhet ám! :wink:

Kép

Kép
syrynx

És akkor néhány kép Mátéról, meg a tatai kirándulásról. Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
syrynx

A hajóról azt kell tudni, hogy az elején álló emberke dobolt, a többiek meg ritmusra "gályáztak". a hattyúk pedig az esti lampionos vizi felvonulás kellékei voltak. (amire már nem maradtunk ott.)

és akkor még pár kép: Máté a virágok közt ---- Apa ötletét nem díjazta túlzottan Máté. a következők pedig: hogy mászom az asztalra, Anya örömére. :evil: :wink: :)
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
syrynx

Hali lányok!
sehol senki?! :(

Már rég akartam írni, hogy a napokban írtam Macinak sms-t. azt válaszolta, hogy jól vannak :D , 26-án költöznek. netük továbbra sincs, sőt a szomszéd gépe is bekrepált, így onnan se tud írni. :evil: mindenkit puszil

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Syry :) Nagyon édesek a képek! Máté nagyon helyes kissrác!
Sajnálom, hogy rossz lett a vércukor értéked, de azt nem nehéz beállítani sztem... Mit mondott egyébként a dokid - ez megnehezítheti a kistesó érkezését?

Évi :) Úgy örülök, hogy minden rendben a két kis tojással :lol: :lol: :lol: Dokinénid nem dobott egy hátast? :lol: :wink:

Pupy :) Klassz, hogy már nem dolgozol!! Használd ki a hátralevő időt, mert ilyen jó dolgod nem lesz mégegyszer :wink: Épp pár napja mondtam a páromnak, hogy olyan jó volt az a 2 hónap, amikor otthon lehettem Krizsi születése előtt - nem kellett sehova rohanni, mindenre volt idő, stb.... :roll:

Fleur :) Ha legközelebb javítod a táblát, megtennéd, hogy kijavítod a koromat 31-re? Igaz, csak 21-én leszek annyi, de ezt már megelőlegezem :lol: És Krizsi névnapját júl. 25-én tartjuk. Előre is köszi!

Unique :) Jó olvasni, hogy Laura ennyire szereti Dávidot :) Tejci miatt szerintem se aggódj, lehet, hogy egyszerűen növekedési hullám van. Laura orrmandulájára mit használsz? Mi anno próbálkoztunk Kristófnál, de sajnos nem segített - vagy nem találtuk meg a jó szert... :(

Dobok fel én is pár képet a kis bandavezéremről :)

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Syry!

Sajnálom a cukrodat :( Lehet, hogy valami egész egyszerű kis diéta is helyre teszi a dolgokat, és már jöhet is a tesó! Szuper, hogy a hosszú ciklussal sincs gond.
Máté egyszerűen szívtipró nagyfiú lett :) Imádom a szöszke kis fejét :)

Pupy!

De j, hogy már nem dolgozol! Pihenj csak jó sokat :) Vettetek már valamit Zsófi babának?

Timika!

Dokinénim gratulált, de azért persze ő is meglepődött, hogy spontán, és rögtön kettő :)
Kristóf nagyon nagyfiús lett :) Bandavezér, ez jó :) Költözéshez közelebb kerültetek?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Hali!

Látom, sok mindenről nem maradtam le az 1 hét alatt ...

Dobok pár képet, aztán jövök majd holnap kicsit bővebben is.

Kép

Kép

kacsa14

Syry, Timika, Kacsa!

Gyönyörű gyerekeitek vannak! :lol:

Én tegnap levezényeltem egy 25 fős szülinapi bulit, úgyhogy mára kész vagyok! Ráadásul még előtte jól beleléptem egy gödörbe, úgyhogy csúnyán megsérült a bokám, alig aludtam éjjel! ma pihi van, ha a srácok is hagyják, jó lenne nem terhelni a bokámat, úgyis elég nagy súlyt kell cipelniük már a megszokotthoz képest!!
Éééés holnap töltöm a 29. hetet!!! Óriási pocakom van, lehet, hogy megint extra méretű a méhlepényem? Csak nem a kisasszony fogja születési súlyban lekörözni a 3 bátyját?!

Évi!

Örülök, hogy minden rendben a picikékkel, növeszd Őket szép nagyra!

Márti
borossné becz márta

Lanyok!

Gratulalunk ehhez a sok gyönyörü gyermekhez nagyon jo nezegetni az ilyen kepeket! :D

Mi jol vagyunk, nagyon meleg van itt is. Davide szepen fejlödik mindennap mast, valami ujat produkal. Imadjuk! :D
Most alszik, mar ket ora ota..

A hozzataplalassal kapcsolatban kerdeznek egy-ket dolgot:

Jol tudom ugye, hogy a gyümi utani elsö fözelekfelet a deli szopi utan es nem HELYETT kell adnom abban az esetben ha nem az elvalasztas a celom?
Mennyi idö mulva adtatok este is fözit a babaknak?
Ezzel kapcsolatban vannak ketelyeim...köszi elöre is...

Kép
Kép
jucmuc

Jucmuc!

Igen, utána, bár ebben az a necces, hogy lehet, hgoy nem fogadja el, minek kanalazni, ha szopizhat is ...

Én reggel-este még mindig tápit adok, ebédre főzi, uzsira gyümi vmi. kásafélével, tízórai nálunk nincs. Amúgy meg látni fogod, hogy mikor nem elég már vacsira a tej/tápi. De szerintem még bőven ráérsz vele, majd 10-12 hós körül érdemes újra a vacsi témával foglalkozni, ha már mászkál joban és több energiát fogyaszt.

kacsa14

Köszi Kacsa! :D Biztam benne, hogy jar majd erre egy gyakorlott anyuka!
Hat igen, benne van a pakliban, hogy nem fogadja el mar nagyon kivancsi vagyok milyen sikere lesz a kiskanalnak...
Mar kb. egy hete kiskanallal adom neki a vitaminjat igy is probalom felkesziteni.

Ami a vacsit illeti...en is ugy olvastam, hogy 2.5-3 honappal azutan, hogy megszokta a deli kajcsizast, ami ugy jön ki, ahogy Te is irtad.
A gyerekdokim meg azt irta a papirra, hogy 7 (!!!) honapos kortol. Mondjuk az is igaz, hogy a gyümit is eröltette a 4. honap utan. Persze, hogy nem adtam me'g neki.
Most pedig irt nekem egy etrendet amit kb. 15 nappal a gyümi bevezetese utan kell elkezdenem a deli szopi helyett...

Az altala irt elsö etel tartalmaz sajtot es sot is...mast erröl nem is irnek. Termeszetesen nem azt fogom Davidenek adni.

Kép
Kép
jucmuc

Jucmuc!

Tojj a doki fejére!!! Adod? Adod. Kész. Otthon meg adsz,c xxxxxxxx amit gondolsz.

Nekik még napi fél lityó tejre/tápra szükségük van, abban van a vitamin, minden, ami kell, a többi csak kiegészítés.

Timcsa is fél évesen kezdett napi 2 táp és 2 kanalas kajára, de ugye ő már nem szopott. De a tápit addig tuti nem veszem el, amíg megeszi. Sóval pedig én még mindig nem főzök neki ...

kacsa14

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?