Új privát üzeneted érkezett!

Köszi! :)

Holnap, vagy holnapután én is küldöm a képeket. ;)
Vendég

Sziasztok!

Köszi lányok előre is a képeket :D

Nircee, bölcsi témában szívemből szóltál, teljesen megegyezik a véleményünk :wink:

Piroska, ahogy Verna is írta, amíg nem áll biztosan magától, nem jó, ha sokat "segítetek" neki állni, megterheli a gerincét. Persze ő fog próbálkozni, és az a jó, ha magától jön rá, hogyan kell. Ne aggódj, rá fog jönni :wink: Még ahhoz szeretnék hozzászólni, hogy mondtad, nem nagyon szeret hason lenni, kúszni. Pedig jó lenne, ha rá tudnád venni, hogy kússzon, másszon, mert a négykézlábazás nagyon fontos állomása a fejlődésnek, és nem jó, ha kimarad. (későbbi diszlexia kialakulása, tanulászavarok vezethetők vissza rá) Nem akartalak megilyeszteni, Didri semmiről nincs lemaradva a korához képest!!!!!Sára pl. 10 hónaposan ment csak szabályosan négykézláb(más gyerek akkor már jár esetleg), addig gurult, meg kúszott. Csak arra akartalak figyelmeztetni, ha nagyon hamar megtanul felállni, lépegetni, és a négykézlábazás kimarad, az nem jó. (Ezért is nem nagyon kell "gyakoroltatni" az állást, hagyni kell, hogy a maga ütemében fejlődjön. Nem akartalak megbántani semmivel, remélem, nem érzed úgy!!

Ma megvolt a diplomaosztóm, utána a kertben hús sütögetés volt, jó volt a mai nap, bár nagyon meleg volt/van :? Meg sem tudtam nézni még a képeket, mert lemerült az aksi :x

Holnap megyünk Nyíregyházára, onnan hétfőn a szüleimmel, meg a testvéreimmel(meg a hozzájuk tartozó kedvesekkel) megyünk Jándra a Tisza-partra nyaralni :lol: Gyerekkoromban nagyon sokszor voltunk a Tiszán, nagyon szeretem :D Ez kicsit nosztalgia nyaralás is lesz.

Jó éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

megilyeszteni=megijeszteni áááááááááá nagyon késő van már......

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Látom a babatali nagyon jól sikerült!Örülök neki!a képeken látszik,hogy a gyerkőcök jól érezték egymást! :D :wink:
Anyukák,ti,hogy éltétek meg a talit???? :?: :wink:
Legközelebb remélem mi is eltudunk menni Zsanival! :wink:
Piroska!
Ha magától kapaszkodik fel a csajod,akkor nem kel megfékezned hiszen így tanulja meg a dolgokat!Nekem mind a hárman úgy kezdték,hogy először csak a kezembe kapaszkodtak meg(és akkor már lépegetni is akartak).szerintem abba sincsen akkora baj,ha ezt meg engeded,persze nem órákon keresztül(nem is bírnád),hanem csak pár percig.Szépen halad a lányod a felállás felé és az önálló járás felé!Zsani is kb ilyenkor kezdte. :wink:
andus!
Üdv közöttünk!Sajna doki ügyben nem tudok segíteni én Erdélyinél szültem mind a három gyerkőcöt. :wink: Tényleg szép neve van a lányodnak. :D :wink:
nircee!
Örülök,hogy nem bántottalak meg semmivel!egyébként én sem a VITÁRÓL beszéltem hanem a VESZEKEDÉSRŐL!A kettő nem ugyan az!Vitázni mi is szoktunk,de az többnyire nevetéssel és bocsánatkéréssel végződik!a Veszekedés már rosszabb mert akkor mérgesek is vagyunk,jól felhúzzuk a másikat is és magunkat is.a veszekedés aznap nem nem végződik bocsánat kéréssel (legalábbis nálunk van pár nap mosoly szünet). :wink: :lol:
Szép hétvégét mindenkinek!
sziasztok

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee!
Ugye nem gond,hogy én is onnan tettem fel vonit!Tök jó,hogy van még egy hely ahonnan feltudok tenni hármat képekkel! :wink: :D :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja és NAgyon JÓK AZ ÚJ VONALZÓID! :wink: :D :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

[quote="nircee"]S írta:nirceeziasztok!

Andus,
üdv köztünk! Nekem egyik sem a dokim, de a többiek biztosan írnak majd! Mindkettőről jót hallottam, de főleg a Surányiról! Egyszer voltam én is nála, mert a dokim szabin volt, és nagyon meg voltam vele elégedve!
Gyönyörű a lányod neve!!!!!

Köszönöm, nagyon szeretjük mi is a nevét :)
Egyébként mi is csömöriek vagyunk :P

Látom összeszokott kis csapat van itt, nagyon szépek, aranyosak a gyerkőceitek :)

Én anno a Fábián doktornál szültem. Meg voltam vele elégedve, de már nem dolgozik a kórházban, és úgy hallottam, hogy nagyon sokan járnak hozzá, nagyon elfoglalt, ezért gondolkodom olyan orvoson, aki a kórházban dolgozik.

Én 38 éves vagyok, és most nagyon félek :( Valahogy nem volt jó elmény az első szülésem, nem akart jönni Száva, be kellett feküdnöm, zselézgettek, iszonyú fáradt voltam, mire megszületett. Most meg főleg a korom miatt félek, hogy mindenféle vizsgálatokra kell menni, rettegek az amniotól, meg attól, hogy egészséges legyen a baba.
Szóval tiszta para vagyok :D

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Tiop, neked is köszi!

És az üdvözlést is köszi mindenkinek :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Nircee, köszi a képeket, megkaptam! :D Nagyon jók lettek :)

Andus, üdv köztünk! Sajna doki ügyben én sem tudok sokat segíteni, nem hozzájuk járok. A picúr miatt ne aggódj!!!Azzal csak mindkettőtöket stresszeled. Nagyon sokan szülnek manapság ennyi idősen, sőt később is, és egészséges a babájuk :) Szóval csak pozitívan :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Csajok, jók az új vonalzóitok! 8) :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Andus!
Anyu 40 éves volt amikor az öcsémet szülte 12 évvel ezelőtt!!!!!Semmi baja sincsen,az igaz,hogy előbb jött 2 héttel,de az legyen a legkevesebb!Anyu pedig Autoimmun beteg! :wink: :!: Nyugi nem lesz semmi gond! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Katica!
Köszi! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Lányok, köszönöm!
Akkor az lesz, hogy most nekiállunk kúszni meg mászni. :) Nincs mese, mászni kell, azt mindenképpen akartam, hogy ne maradjon ki, mert tudom, hogy kell a logikai gondolkodáshoz, de nem tudtam, mit csináljak, mert nem akar csak állni. Most már kiokoskodtam, Hála nektek :). Szóval azt fogom csinálni, hogy mászok majd vele és mindig teszek egy játékot egy kicsit tovább is, hogy tovább is menjen. Meg majd igyekszem olyat tenni, hogy megérje neki, izgalmasabb legyen, mert akkor szívesebben küzd. Van még valami ötletetek?

Köszi szépen az eddigieket! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, és még tudjátok mit csinál? Hisztizik, csapkod kaja közben. Egyedül akar enni, de ha odaadom neki a kanalat, akkor kicsapja belőle a kaját. Ha adok az ő kezébe is egy kanalat, akkor azzal kiüti az enyémből a kaját, kész őrület az etetés vele. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andus!
Én Szabó dokinál szültem a kislányomat. Voltak pozitív és negatív tapasztalataim is vele kapcsolatban. Ha gondolod priviben írok bővebben is.

Kép
Kép
giga1

Tiop,
köszi! És persze, hogynem zavar, ha ugyanonnan teszel fel vonalzót! :wink: A Tieid is nagyon jók!!!! Nem értem, nekem is az egyik kép nagyobb, mint a többi, pedig ugyanakkorára vágtam őket. Na mindegy.

Andus,
nekem is Fábián a dokim!!! És még Andibabnak is. Tény, hogy sokan vannak nála, és már nagyon régen nem dolgozik a kórházban, csak külsősként, de ha jól tudom, a Surányi sem! A szülést levezetik a kórházban, csak nincsenek bent minden nap (heti 1x ügyeletet kell vállalniuk bent!), így csak a magánrendelésükre járhat az ember, de egyéb különbség nincs a benti orvosoktól. A kórház honlapján látni, kik a külsős orvosok.

Katica,
nagyon szívesen, még vannak, de nem akartam egyszerre olyan sokat küldeni! Majd este, akkor több időm lesz.

Kép
Kép
nircee

Most néztem: a Surányi benti orvos, az Erdélyi nem. Őket kevertem.

Kép
Kép
nircee

Szia Mindenki!

Piroska,
bizony-bizony, kúszni-mászni kell a gyerkőccel! :lol: szerencsére nekem már itt van Bogi, és ezt a részét ő csinálja a gyereknevelésnek, és nagyon lelkes meg tehetséges. Imádnak együtt játszani!

Szia Andus!
a korod szerintem sem vészes, ismerek olyat, aki 36 is elmúlt, amikor az első babával megfogant... és különben is, mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát. :wink:
de ha aggódsz a baba miatt, meg a korral járó izék miatt, akkor nem ajánlanám a kórházi mókuskereket - rengetegen vannak, és nem igazán érnek rá úgy, mint egy magánrendelésen. annyira azért nem elfoglalt a Fábián, hogy ne lehetne hozzá időpontot kapni akkorra, amikorra akarja az ember. és náluk a klinikán szuper a felszereltség, nagyon jó uh-s szakemberük van. és hát a dokibácsi szakértelme sem egy elhanyagolandó szempont. nekem és a babámnak konkrétan az életünket mentette meg tavaly augusztusban a csaszinál.

Lányok,
ma pancsolás-nap volt nálunk, Bogit egész nap csak félórákra lehetett kiparancsolni az új medencéjükből... Roni meg olyan visítozást-csapkodást rendezett, amikor beleraktuk, hogy Bogi rögtön ki is szállt, hogy őt bizony ne fröcsélje le a kicsi. :lol: Roni konkrétan úgy pancsolt, hogy mindenki vizes lett, pedig nem ültünk mindannyian a közelükben. fetrengett a vízben, elborult-felült-labdázott, egyszóval nagyon tetszett neki is. zengett a lakótelep a sikoltozásuktól... :oops: :lol: itt van két kép:

Kép

Kép
andibab

Andi,
tök jó ez a medence Nálatok!!!! Kis hableányok!!! :lol: :lol: :lol:

Andus,
még Neked akartam írni, miután Andi írt, hogy én eddig max. 1 hetet vártam időpontra a dokinál, de volt, hogy 2-3 napon belülre kaptam. Tehát sokan vannak nála, de azért nem vészes!!! A szonográfusa meg egyenesen szuper! És a dokibácsi nekünk konkrétan egy 21. heti vetélést akadályozott meg olyan jól, hogy végül a 37. héten szültem.

Kép
Kép
nircee

Andibab, semmiképpen nem a kórházba szeretnék járni rendelésekre, hanem maszekban, eddig is úgy jártam mindig, nincs türelmem órákat várni a kórházban.
Csak nem tudom, valahogy mikor legutóbb voltam a Fábiánnál, 2 éve, mondtam neki, hogy gondolkozunk mégegy babán, és annyit mondott, hogy nem gondolja, hogy akadálya lenne, és itt rögtön rákezdett arra, hogy bizonyos kor felett már ilyen meg olyan kockázatokkal jár... Szóval úgy érzem, hogy nagyon szigorú, és mivel én amúgy is túlparázom az egészet, valahogy jobb lenne olyan doki, aki türelmesen meghallgatja a bajaimat, és csitít :)
Nem volt vele semmi más bajom, 10000%-ra megbíztam benne, csak valahogy végig nagyon szigorú volt, és a terhességi cukor miatt nagyon leteremtett párszor. :(
És mivel azt hallottam, hogy nagyon elfoglalt, arra gondoltam, hogy jobb lenne, ha kórházi dokihoz járnék magánban, mert ha esetleg fontosabb vizsgálatokra a kórházba kell bemenni, akkor gondolom olyankor hívna, mikor ő van, és szülés után is rámnézne, mikor bent van.
Micsoda igényeim vannak.... : :lol: :lol: :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus,
hát, én meg úgy vagyok ezzel, hogy egy orvos nekem ne a haverom legyen, és ne azt mondja, amit hallani szeretnék, hanem legyen igenis elfogulatlan, és szakmailag a csúcson. Tény, hogy ő egy nagyon szigorú doki, nekem sem esett mindig jól, amit mondott, de utólag beigazolódott, hogy igaza volt. És hát sajna a cukorra tényleg nagyon ugrik, és a súlyra is, de azért én nem csináltam ebből nagy gondot, meghallgattam, aztán igyekeztem megfogadni a tanácsait, de ennyi.
És a szülés után mindig meglátogat, reggelente minden nap bent van a kórházban, csak utána kezdi a rendelését. Olyannyira, hogy a varratokat is ő szedi, és nekem pl, ő ápolta le a gátsebem is.
Te nem tudod, a többieknek már herótjuk van ettől, de én 7 hetet feküdtem a kórházban, és ezalatt összesen 2 napot nem jött be megnézni, mi van velem! Hétvégén is mindig beugrott, utcai cuccban, éppen valahova menet.
Na mindegy, Te döntesz, én nem akarok senki mellett kampányolni, mert kinek ez, kinek az a stílus jön be, de ha egyébként meg vagy vele elégedve, akkor szerintem csak a szigorúsága miatt nem érdemes váltani.
Sok jó doki van a kórházban, és itt is mindenki a sajátját fogja ajánlani, szakmailag nem sok különbség van köztük (azért van néhány kivétel), de emberileg rengeteg. Van haverkodós, van rideg, van nyugodt és pörgősebb. Tényleg ízlés dolga.

Kép
Kép
nircee

Nem tudom még, hogy mi legyen, gyűjtöm a véleményeket.
Tény, hogy én is most 10 kiló túlsúllyal indulok, már most elkezdtem kicsit diétázni, de félek, hogy rögtön azzal indítana a doki, hogy jól leteremt a súlyom miatt. :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!
Én is most szeretnék csatlakozni hozzátok. Nekem is van már egy 10 hónapos babám. Őt az Uzsokiban szültem és bár a dokimmal nem volt gondom, a kórház elég rossz élmény volt. És mivel most Gödöllőre költözünk, szeretnék olyan dokit keresni, aki Kistarcsán van, és lehetőség szerint van magánrendelése. Én a Gerő doktorról és a Surányi doktorról hallottam jókat. Van valakinek róluk tapasztalata? Ha mást tudtok ajánlani, azt is megköszönöm.
Rita
rituska19

Andus,
én nagyon gyorsan elkedtem hízni, jelenleg 15-16 kilónál tartok, és a "normál", 1. terhességem előtti súlynál 30 kilóval többnél. Mikor Marcit szültem, 11 kilóval voltam könnyebb!!!! És képzeld, nem szólt eddig semmit, a múltkor kérdezte először, hogy mennyit szedtem fel, mondtam, úgy 14-15 kilót, erre nem mondott semmit. Nagyon meglepődtem, már vártam a letolást, mert nála a 14 kiló a megengedett max. Mondjuk azt is mondta, hogy ez alól a vizesedés a kivétel, és hát én rendesen vizesedek mostanában.

Kép
Kép
nircee

Én Szávával 75 kg-al lettem terhes (173 cm vagyok, és nehéz csontú), és 83 kg-al szültem. Szülés után 2 héttel 72 kg voltam. Tehát 8 kg-ot híztam, és 11 kg ment le. Vékonyabb voltam, mint valaha. Sajnos terhességi cukrom lett, így diétáznom kellett az 5. hónaptól.
Most 85 kg vagyok, az elég sok, így indítani, kevesebbel szültem Szávát. :(
Ez van, képtelen vagyok hónapok óta lefogyni, pedig nem eszem sokat.
Eléggé félek, hogy mi lesz, ha erre még ráhízom egy tizest. :(
Már elkezdtem a cukromat méregetni, és azt hiszem a jövő héttel teljes diabéteszes fogyókúrát kezdek, az talán nem árt a babának.

Olyan furi, hogy mikor meg kelett volna jönnie, már éreztem, hogy terhes vagyok, ugyanúgy feszült a pocakom, mint az első terhességnél. Nem tudom elmondani, de olyan furi érzés, mint egy belső izomláz.
Kicsit görcsölget a hasam néha, de ez az elsőnél is volt kb 12 hétig, és utána jött a hányás, egy kemény hónapig, fogytam egy csomót, mert minden kijött. Egyenlőre még émelygést, ilyesmit nem érzek. Ez kimaradhatna felőlem, nem bánnám.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus
Véleményem szerint teljesen feleslegesen parázol előre a súlyod miatt. A dokik az ember javát akarják, aztán az emberről lepereg, amit túlzásnak tart.
Lehet, hogy az új doki, akit majd választasz, szintén említi majd a súlyt, de szerintem ezzel nem kellene egyelőre sokat foglalkoznod. A lényeg, hogy kicsi egészséges legyen és minden fontos tápanyagot megkapjon a terhesség alatt.
Terhesség alatt teljesen normális a 12-15kg hízás, ez természetes és ellene tiltakozni szerintem vétek.
Nyugi!!!

KépKép
tüccs

Szed valaki közületek Elevitet? Nem érzitek úgy, hogy felfúj? :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Tüccs köszi :) Igazából azért félek csak a súly miatt, hogy a lábam mennyire fogja bírni, a jobb térdem vacak egy síbalesetből kifolyólag.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Helló!
Nálunk elérkezett az az idő amikor Bulcsú minden pillanatban hasra fordul, de vissza még nem igazán megy, és ilyenkor jön a hiszti. Ez Lilinél is eltartott egy darabig, és a végén már a hajamat téptem, amikor alighogy visszafordítottam a gyereket, máris újra hason volt. Természtesen örülök annak, hogy a hasára tud már fordulni, de örülnék, ha gyorsan megtanulna visszafordulni is. :? :oops:

Képzeljétek!
Lehet, hogy megint költözünk. Már napok óta gyűlik bennünk a csalódottság ezzel a környékkel kapcsolatban. Nagyon rossz, hogy nincs egy kert ahova kimehetne a csaj játszani, nincs játszótér, a szomszéd ház szó szerint (bár még nem próbáltam :lol: ) egy köpésnyire van, és amikor este kiülnek dumálni nálunk nem lehet ablakot nyitni a hangjuk miatt, meg a cigifüst miatt. Szóval nagyon utálunk már itt lakni. De ez még nem 100 %, csak most nagyon fel vagyunk buzdulva. Aztán lehet, hogy pár nap és lenyugszunk, de azért én örülnék.

Kép
Kép
giga1

Hi!

Anyu ma délelőtt hazament, eljött másfél napra kicsit "pihenni"=unokázni (meg gyorsan kitakarítani helyettem - égett a fejem, olyan kupi volt :oops: ).
Mi meg tegnap este így csavaroghattunk egy kicsit kettesben, de ez a Múzeumok Éjszakája, amekkora hírverés, akkora .... Iszonyatos embertömeg, izzadtságszag, nyomor, órákig tartó sorbanállás, nem is mentünk sehová. Csak úgy lézengtünk. (meg 40 percet "álltunk sorba" a McDrive-ban két kóláért... annyi idő alatt haza is jöhettünk volna inni...tiszta idióták vagyunk) Ma jó fáradtan kezdtük a napot, nem való már nekünk ez az éjszakázgatás. :lol: Mivel Ronikám pár napja már nem ébred éjszakánként tejcsizni, így én is kezdek elkényelmesedni. :oops:

Piroska,
szoktatok "birkózni" Didrivel? az is nagyon jó kis mozgásfejlesztő (és szülőfárasztó) elfoglaltság. Nálunk mindkét csaj már egészen pici koruk óta - kábé onnantól, hogy elkezdtek hasról-hátra meg vissza forogni - nagyon szereti, ha Apát nyúzhatják, csúszkálhatnak-mászkálhatnak rajta keresztül, stb. Ő meg néha meggyúrja őket, mint a tésztát, olyankor úgy sikítoznak! És tökre megsértődnek, ha vége van. :wink: :lol: Észre sem szokták venni a picik, és olyan új mozgásokat csinálnak közben, hogy csak nézek mindig!

Na, egy időre ennyi voltam, holnap le kell menni anyósékhoz, távol a civilizációtól.... kihisztizte a drágalátos mama, hogy megcsodálhassuk az új konyháját-étkezőjét... persze a kedves kisfia ezt összeköti a melóval, egy csomó eddig halasztgatott vidéki szolgálati útját most rendezi le, távol lesz egész idő alatt, én meg édelegjek a T. családjával (merthogy anyósom ilyenkor odacsődít fűt-fát, olyat is akivel egész évben nem beszél 2 szót sem, csak hogy megmutassa, micsoda faxa nagymama is ő. :x annyira készülök rá, hogy beszóljak neki mindenki előtt, majd ha elkezdi a nyavajgást, hogy miért nem adom oda neki a gyerekeket a teljes :!: :shock: nyári szünetre, megoldja ő táppénzzel - meg a kisfia dugipénzével :x -, hogy ne kelljen dolgozni mennie, én meg pihenhetnék.... aha.... :evil: )
majd csütörtök magasságában leszek újra, addig vigyázzatok magatokra meg a csöppekre!

pápá!
andibab

Andus,
én szedtem az első 3 hónapban, de engem nem fújt fel. Viszont állítólag csökkenti az émelygést, hát nálam nem csökkentette. Marcinál sosem émelyegtem, most meg a 14-15. hétig (ha jól emlékszem, de lehet, hogy a 16.-ig. úúúútáltam!) Úgyhogy nincs 2 egyforma terhesség.
Hát, nekem meg a 20 évnyi korcsolyázás tette tönkre a bal térdemet, sokszor alig bírtam ráállni, de érdekes módon most nem fáj egyszer sem. Az én normál súlyom 58 kiló volt, most meg 86 körül vagyok!!!!! Mikor még aktívan sportoltam, akkor meg 56-57 kiló voltam, és 168cm.

Tüccs,
mi van Veled? Hogy érzed magad? Pocid? Nem vagy nagyon fáradékony?

Giga,
gratula Bulcsúhoz! Bár nem lehet könnyű, azért szuper, hogy szépen fejlődik! Kíváncsi leszek, pár nap múlva hogy döntötök!

Andi,
"jó szórakozást" :D :D :D

Kép
Kép
nircee

Hello Csajok!

Nircee, köszi megvagyok, nő a hasam ezerrel, legalábbis olyan érzés, mint aki 5labdát nyelt. Vannak jobb és rosszabb napjaim, de szerencsére úgy érzem jobb a körzérzetem kb 1 hete.

Ma Dórinak felállítottuk a medencéjét, jót pancsolt is benne rögtön. Jövő héten mi se nagyon leszünk, mert megyünk Siófokra, majd pénteken jövünk vissza.

Giga, merre szeretnétek költözni? Drukkolok ám nagyon, és igazatok van, nem szabad ott maradnotok, ha nem érzitek jól magatokat.

Elevitet én is szedtem, de áttértem a gravidára, mert székrekedést okozott. Azóta kicsit jobb. :lol:

Na lépek, Apázok kicsit.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Nem voltam pár napig. Pénteken már nagyon tele volt a hócipőm, valahogy sok volt már a "csak anya" vagyok pozícióból. Elmentünk délután csavirgázni az urammal ketten. Sétáltunk a Duna-parton, fagyiztunk, dumáltunk, nagyon jól esett. Anyu itt volt Szonjázni.
Szombaton a tesóméknál voltunk medencés bulin. Szonja meg volt veszve, alig birtuk kiszedni a vízből... :wink: Tegnap is végigpancsolta itthon a fél délelőttöt. Tesóm kitalálta, hogy tegyük be neki a medencébe a kicsi csúszdát... :roll: na onnantól nem volt megállás. :D

Láttam beszélgettetek itt a dokikról. Nekem egyébként az a véleményem, hogy minden doki más, de pont úgy minden kismami is más. És vannak érzékenyebb lelkületű anyukák, akik nem biztos, hogy a szigorú dokikat ugyanúgy kezelik, mint a kevésbé érzékenyek. Ők szerintem inkább válassszanak olyat aki megbiztatja, ha kell, és nem úgy megy a rendelésre, hogy "jaj, mit fog szólni" Andus, egyébként ezt neked írom. Attól, hogy egy doki nem olyan szigorú a súlyban, cukorban, stb...még lehet szakmailag jó. Abban is van valami igazad, hogy a kórháziak van, hogy a kórházba hívják a betegeiket.
Egy szó mint száz, te döntesz. Ha le birod küzdeni a doki ezen szigorú tulajdonságait, mint Nircee, és Andi, akkor no gáz. :lol: Ha nem akkor válassz másikat. :wink:

Andi, édesek a csajok! És tök jó amedencétek!!! :wink: Jó szórakozást a kedves mamánál!!! :P

Húú, Giga, én azt hittem, hogy ti valami hiper szuper környékre költöztetek! De ezek szerinte nem annyira. Pedig az nagyon fontos, hogy a gyerekeknek legyen lehetőségük kint játszani... Gondoljátok meg!!! :wink: Egyébként hová mennétek?

Na tűzök, generálok valami reggelit...

thenus

Sziasztok!

Márk életében először végigaludta az éjszakát! Este 10-től reggel negyed 8-ig aludt. Hajnalban felriadtam (gyanúsan sokat aludtam egyhuzamban :wink: ), megnéztem a kiságyban, és édesdeden alukált. Kicsit betakartam, és én is visszafeküdtem. Tök szuper volt!

Andus, én ugyan nem nagyon tudok segíteni doki ügyben, de én is csak azt mondhatom, nyugi, kár előre parázni! Amúgy üdv köztünk!

Andi, annnnyira édesek a csajok a medencében!

A hétvégén a párom szüleinél voltunk, és persze elővettük Márknak a medencét, de beleraktam, és rögtön ki akart jönni :roll: Pedig tavaly nagyon élvezte a pancsit, nem tudom, most mi nem tetszett neki. Bezzeg a kutya táljában szívesen pancsolt :roll: :wink:

Giga, gratula Bulcsúhoz, nagyon ügyes, szerintem hamar megtanul visszafordulni is, és akkor majd már ketten fognak grasszálni a lakásban. Lili kétlábon, Bulcsú pedig gurulva :wink:
Húha, a múltkor kisbabával terhesen, most pedig két kicsivel készültök költözni :shock: Jajj, ne érts félre, megértem, hogy nem olyan ideális a hely a gyerekek szempontjából, ráadásul (ha jól értettem) arrafelé nem is nagyon vannak ismerőseitek. Szóval csak ügyesen, ha mégis továbbköltöztök. Drukkolok!
(Liliről a vonalzós képet nem tennéd fel nagyobban? olyan édes azon a csajod!!)

Tiop, Nircee, tök jók az új vonik!!
Tiop, hogy telik a nyáriszünet??

Piroska, evéssel kapcsolatban: nálunk is hasonlóan zajlik az evés, de ez sajnos ezzel jár! Márk nagyon jó evő, de még neki is kell, hogy játékokat adjak a kezébe, vagy hagyjam, hogy beletúrhasson a kajájába - persze a fele tényleg az asztalon, a földön, az etetőszéken, és rajtam köt ki :?
Szerintem az nem baj, ha belenyúlkál a kajába, így könnyebben megtanul egyedül enni, mert megtapasztalja, hogy ő is képes a szájába juttatni a kajcsit. (Csak egy példa, hogy az uokatesóm fia 2 éves, őt még most is eteti az anyja, nem is igényli a gyerek, hogy egyedül egyen, Márk viszont már a villára felszúrja a felkockázott virslit és be is teszi a szájába, sőt már a kanállal is elég jól boldogul, kerül a földre is, de a szájába is.)
Ha meg minden kötél szakad, én bekapcsolom Márknak a gépet, és animációkat néz az egyszervolt.hu-n, akkor garantáltam elfogy a kaja a tányérból.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Mi hétvégén unokatesóm ballagásán voltunk - pontosabban a ballagáson nem, de utána nagy családi banzáj volt, ott is aludtunk. Lolo imádta a nyüzsgést, játszott a gyerekekkel, van egy körbejárható kis ház, azt körülbelül ötvenszer körbefutotta Lilivel (másodunokatesója), és élvezte, hogy a nagyobb gyerkőcök minden saroknál előugrottak, és megijesztették őket.
Vasárnap délelőtt strandon voltunk, azt is imádta, sőt, délután még itthon folytattuk a strandolást: áll a medencénk, kb. 28 fokos a víz, és alig akar kijönni! Ha meg kijön játszani, homokozni, nem sokkal később vissza akar menni. :)

Na, viszont ezt el akartam mesélni: hála a jó égnek eddig még soha nem futottam bele a "bezzeg az én időmben" típusú gyereknevelési tanácsadásba, hát most igen... Nagybátyám anyósa megkérdezte, hogy Lolo már szobatiszta-e. Mondtam, hogy á, dehogy, még korai lenne... Erre közölte, hogy egy éves korra már szobatisztának kellene lennie, ő bizony odakötözte a gyerekét a bilihez fél éves kortól. Aztán mikor látta a döbbent arcokat, próbált finomítani, hogy akkor még a kútról hordták a vizet a pelenkamosáshoz...

Ja, és még azt akartam mesélni, hogy vasárnap voltunk a farmon, ahol múltkor is, és Lolot most is nagyon érdekelték az állatok. Birkát etettünk, és egy egész pici barika az ujját szopizta (nem véletlen, cumisüvegből eszik a kis bari). Lolo azóta is mondogatja, hogy "beeee".

Andus: neked még annyit, hogy Surányi olyan leszidós fajta, én bizony rosszul éltem meg... Szóval ha nálad ez szempont, akkor ne hozzá menj - bár minden más tekintetben nagyon jó doki. Én a folyamatos "cseszegetés" miatt bizony elgondolkodtam, hogy következő gyerkőcnél váltok, de a szülésnél (császár) annyira toppon volt, hogy úgy döntöttem, inkább ő, mint bárki más, hiszen nagyon sok múlt rajta és a szakmai hozzáértésén!
Az induló súly miatt egyébként nem szoktak szólni, akár 150 kilós lehetsz a terhesség elején, a lényeg az, hogy mennyit szedsz fel menet közben!
Vendég

Verna, érdekes amiket Surányiról mondasz...én ezt nem tapasztaltam.

Szantre, teljesen igazad van evés ügyben. Én is ismerek 2 éveseket akiket etetnek, csakhogy ne csináljanak dzsúzt maguk körül. Sőt oviban is találkoztam már nem egy 3 évessel aki ült az asztalnál, és leste a kaját. Mikor mondtuk anyujának, hogy semmit nem evett a gyermek, ő csodálkozott el, hogy jaaa, hát persze, mert nem tud egyedül enni, otthon mindig megetetik. :shock: :shock: Persze ezzel az előzetes családlátogatáson nem "dicsekedtek". :?

thenus

Sziasztok!
Szantre!
Köszi jól telik a nyári szünet!Roli mai naptól 4 héten át oratóriumba jár.Játszanak,agyagoznak,fociznak,szőnek,fonnak,pirotechnikával foglalkoznak,kirándulnak és ehhez hasonló jó dolgokat csinálnak.a lányokkal itthon süldögélünk . :wink: :D Egyébként tök jól elvagyunk. :wink:
Andibab!
Nagyon jó a medencétek,tök jó praktikus! :wink: :D A célnak pont megfelel. :wink: :D

Hétvégén mi is anyuéknál voltunk (a gyerekek meg én-apa dolgozott egész hétvégén).Mi bográcsoztunk egy kicsit jól éreztük magunkat!Most készülünk ezerrel a szombati szülinapi bulira! :wink: :D

Piroska!
az evéshez ez hozzátartozik!Így tanulnak meg "szépen"enni! :lol: :wink:

Giga!
költözni????????Jól meggondoltátok?? :roll: :? Mindenhol vannak kellemetlen helyzetek,szomszédok(sajnos) :? :oops: :evil:

Csajok!
Valaki szed/szedett közületek CERAZETTET????Nekem nagyon nem jött be!Abba is hagytam,mert ebben a hónapban 2x volt tőle mensim.Így is úútálom!Valakinek van tapasztalata?Esetleg beáll tőle később a mensi,vagy ugyan ilyen rendszertelen lesz?Én réágen szedtem fogzásgátlót de az nem borította fel a hormonháztartásomat ennyire,sőt rendszeres volt a mensim,mindég tudtam mikor jön és megy! :roll: :oops: :?
Előre is köszi a véleményeket!a papíron rajta van,hogy bármikor abba lehet hagyni,hát én abba is hagytam! :oops: :?

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

jaj bocsika 2x írtam le,hogy abba is hagytam! :oops: Meleg van nagyon! :lol: :lol: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Na, lányok, ez kész! Dehát ha a kezébe adom a kanalat, az nem kell neki! Akkor hogy csináljam?

Tiop:
ti hogy csináltátok?

Szantre
milyen játékot adsz neki kaja közben?

Andi:
hogy bírkóztok? azt hogy érted?

Na, menni kell enni :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus: nyilván nem híztál annyit, amennyit én! :) Nekem akkor szólt először, amikor elértem a 12 kilót, utána mindig a súlyom volt a téma... Aztán szülés után mondta, hogy valami volt a vérképemben, ami egyébként indokolta a hízást, de akkor nem fejtette ki - na majd rákérdezek következő terhességnél!
Főleg arra, hogy mit lehet ellene tenni...

Tiop: a Cezarette-et nem ismerem, de ha gondod van a fogigátlóval, én a Nuvaringet javaslom, kicsit drágább ugyan, de helyi hatású, nem terheli meg annyira a szervezetet.

Piroska: szerintem még korai az önálló evés nálatok - Lolo is még csak próbálkozgat az egyedül evéssel (a kanalazni nem tud egyedül, csak úgy, hogy fogom én is, segítek a szájához emelni, a villával már jobban boldogul).

Csajok, azt kell mondjam, hogy most élvezzük a gyümölcsét annak, hogy több mint egy éve járunk babaúszásra - ősztől még szeretnénk is folytatni. Lolo olyan biztonsággal mozog a vízben, hogy elképesztő: úszógumival, karúszóval - néha mindkettővel, néha csak az egyikkel - simán ellubickol egyedül (persze ott vagyunk mellette, de nem fogjuk), nem zavarja, ha néha nyel egy kis vizet. A gond akkor van, ha levesszük a biztonsági felszerelést, mert onnantól soha többet nem akarja visszavenni! :) Mindenáron merülni akar - lehet dobálni is a vízben, nagyon élvezi. Szóval aki csak teheti, hordja babaúszásra a gyerkőcöt, nagyon megéri!!!! (Mi egyébként 3 éves kortól már szeretnénk rendes úszásoktatásra is járatni - ez az, amit nem lehet elég korán kezdeni! ;) ).
Vendég

Verna
nem akarom, hogy önállóan egyen, csak azt, hogy átvészeljük valahogy ezt az időszakot. Ha kezébe adom a kanalat, nem kell neki, de a férjem a kezébe adta, tőle kellett. Rafinált kiscsaj :)

Usziba mi azért nem vittük, mert nem kapta meg, csak a kötelező oltásokat és nem mertem vinni. Lehet, hogy csak én nem vagyok elég bátor, de azért kicsit félek elvinni úszni... :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lolo se kapott a kötelezőkön kívül más oltást (nem is fog, valószínűleg). Én úgy vagyok vele, hogy én nem viszem betegen úszni, remélem, hogy más se...
Vendég

Hát sajnos nem mindenki egyforma, múltkor elmentünk az egészséges rendelésre és ott volt egy gyerek, aki olyan beteg volt, hogy összefolyt minden, ami lehetett és köhögött úgy, hogy majdnem megfulladt :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Pancsi,
tegnap mi is tettünk vizet a medencéjébe, és finom langyos vizet csináltunk, hát Marci először nem is akart bemenni, aztán nagy nehezen bement, de utána pár perc múlva már jött is ki. Tavaly ő is nagyon élvezte, de idén úgy látszik, nem. Pedig anyuék nagy medencéje már vár rá!!!!!

Babaúszás,
ezzel ugyanúgy vagyok, mint a kismamaúszással. Lehet, hogy én vigyázok, de ha mások nem, azt nem lehet kikerülni. Múltkor egy nődoki nyilatkozott pont erről, hogy a kismamáknak a legjobb testmozgás az úszás, és milyen jó lenne, ha ennek meglennének a megfelelő körülményei, de ő ITTHON SENKINEK nem ajánlja, mert nincs meg ennek a kultúrája. A vízbe minden fekélyes, bőrbeteg ember is bemegy, a hüvelygombásokról nem is beszélve, és hiába a vízforgató, ha épp ott lubickol melletted! Szóval tudom, hogy a babaúszáshoz - elvileg - cserélik a vizet, de ha a másik szülő monjuk nem olyan igényes, és bemegy pl. a gombás lábával, akkor lehet ott nekem új a víz. Bár az kétségtelen, hogy a babáknak nagyon jót tesz, és a szívem vérzett, de a fentiek miatt a férjem nem engedte, hogy járjunk, és valahol azért egyetértettem vele.

Evés,
detto, mint az előttem szólók! Én is teljesen kiborultam korábban, ha Marci összekente magát, így én elég sokáig etettem, de ő egyszer csak magától nem volt hajlandó elfogadni az ételt mástól, csak ha egyedül ehetett (kézzel). Azóta is az van, hogy a darabosakat kiteszem a tányérjára, azt kézzel megeszi, a folyósabbakat meg kanállal adom neki. A végén, mikor már nincs sok, akkor odaadom neki a kanalat, és akkor azzal próbálkozik. Múltkor egyébként olyan édesen betunkolta a sültkrumplit a majonézbe, hogy csak lestük!
Itt van róla egy kép:
Kép

Szantre,
köszi! :wink: Gratula Márkhoz! Remélem, most már többször át fogja aludni az éjszakákat!

Verna,
nagyon durva ez a hozzákötözősdi! Akár kellett mosni a pelust, akár nem, ez kínzás, és nem nevelés!!!! :evil: :evil: :evil: Én elhatároztam, hogy bili ügyben nem fogok senkire sem hallgatni, természetesen most nyáron próbálkozunk, mert hát ilyen melegben könnyebb, de ha nem megy, nem megy, akkor majd télen, vagy jövőre. Marcira bízom, mikor érik meg rá, de a lehetőséget mindig meg fogom neki adni.
Állítólag anyu is és én is 1 éves korunk körül lettünk szobatiszták, de nem erőltettek minket, csak kitették a bilit, és egy kisbugyit adtak ránk, pelus nélkül. Ezt mi is kipróbáljuk majd.

Tiop,
a Cerazette-et én sem ismerem, és Yadine-t szedtem, azzal semmi gondom nem volt. Előtte Meliane-t szedtem, na az teljesen lenyomta a libidómat.

Piroska,
milyen játékot? Hát bármit: babát, (mi autót), plüssjátékot, bármit, amivel napközben is játszik! Marci már 1 éves kora körül kapott zsírkrétákat, egy nagy papírt rátettem az etetőszék tálcájára (most már az asztalra), és firkálgatott. Bármi jó, amivel eljátszik!!!!!! Akár egy kis papírdoboz, zörgős papír, bármi! Neked kell tudnod, Didri mivel szeret játszani!

Mi ma voltunk UH-on, Simi olyan zabálnivaló volt, a 2 keze és 2 lába ott volt a szája előtt, és próbálta mindet begyűrni. Aztán végül sikerült az egyik lábfejét félig betömögetnie, és milyen élvezettel csócsálta!!!! Nem zavartatta magát, látszott, hogy teljesen elmerül a műveletben, így 16 percnyi mozit sikerült rögzíteni! Már 1855g, és most aug. 21-re hozta a gép a szülés időpontját. Nagyon kis husis, sokkal husisabb, mint Marci volt.

Egyébként nagyon meg is ijesztettek, mert a vérképleletemet elcseszték, és az egyik oldalon negatív volt a toxoplazma, a másikon meg pozitív!!! A doki mondta, hogy ezt most azonnal tisztázni kell, mert ha pozitív, akkor azonnal irány a Szt. László Kórház, és el kell kezdeni egy hosszadalmas gyógyszeres kezelést. Na, végül sikerült tisztázni, hogy a nyomtatás során elcsúsztak az adatok, és így a program a másik sor adatait elemezte ki. Áááááááááááááááááááááá!!!!!!! Miért kell paráztatni az embert???????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Ja, múltkor nálunk is volt egy baromi beteg gyerek az egészséges rendelésen!!!! Ráadásul zyúfolásig tele volt a váró, szerencsére mi épp elmenőben voltunk, de sok kis csecsemő volt ott! Nem tudom, egyesek mit képzelnek! Én azért mondtam le Marci 18 hós oltását, mert én köhögtem, és bár elvileg csak egy hörgőgyulladás volt, ami nem fertőz, nem akartam kockáztatni.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, Marci annyira aranyos a sültkrumplival!! Milyen szép haja van, olyan simogatnivaló!!
Tök jó lehetett a babamozi... erről eszembe jutott, mikor először láttam Márkot ultrahangon, pedig az csak a hagyományos 2D-s volt....

Piroska, én most kicsit összezavarodtam, az a baj, hogy pancs van, vagy hogy nem is eszik a csaj? Mondjuk, ha lekötöd a figyelmét, akkor mindkettőt ki lehet cselezni. Nircee nagyon jól írta, olyanokat adj neki, amit szeret, vagy valami olyasmit, amit amúgy nem adnál oda neki, hogy érdekesebb legyen számára.
Márk pl. imádja a kupakokat rátenni az üvegekre, ilyenkor megkapja a bébiételes üveget, műanyag palackot, Labellot, és próbálgatja a kupakokat. Vagy a leselejtezett mobil is előkerül ilyenkor, vagy egy kistál/kiskosár/doboz sok vacakkal, amibe ki-be pakol. Pakolászni nagyon szeret.

Tiop, nagyon jól hangzik a tábor, ahová Roli ment, nagyon izgalmas.
Gondolom, most nagy szervezkedés van a szülinapok miatt, és mit terveztek? milyen torták lesznek? és milyen ajándékok?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Az a baj, hogy van, amikor annyira belelovallja magát, hogy nem is eszik, de ha a kezébe adok egy kanalat, hogy egyen, akkor már azzal sem eszik, aztán van olyan, hogy a férjem a kezébe ad kanalat, azzal meg eszik. Viszont kézzel bármikor örömmel belenyúlna, de akkor mi marad a kajával? Mert akkor kevés kerül a szájába. A játék kicsikét nehézkes, mert akármit odateszek neki, első dolga, hogy ledobja. Most már odakötöztem neki, de azt meg van, hogy unja, van, hogy idegesíti, hogy oda van kötve. Nehéz rajta kiigazodni, szerintem csak az a baja, hogy nem egyedül eszik, ez váltja ki belőle ezt a mindig más reakciót. Meg kellene találnom a megoldást, van, amikor sikerül, de van, amikor nem, ez attól is függ, milyen napja van. Azt csinálja, hogy etetem és egyszer csak elkezd sírni. De van, hogy etetem és akkor kicsap a kis kezével, rácsap a kanálra, van, hogy sír egyet, aztán a következő falatot megeszi és abbahagyja, nagyon sokféle megnyilvánulása van, nem is tudom mindet leírni, mert mindig másképp csinálja. Egy dologra rájöttem, hogy van, amikor azért sír, mert szomjas és akkor előbb inna, azt már sikerült kiküszöbölni. Hát nem tudom... Nektek nem dobálta le a földre a játékokat? Ja, meg amit szívesen csinál: az asztalról szedeget le mindent és ahogy a kezébe kerül, azonnal ledobja, akármi is az. :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, Nircee, erről jut eszembe: az igaz, hogy egy kisfiú megvakult a játszótéri homokozóba a toxoplazmától?

Verna:
ha én már túl voltam a toxoplazmán, akkor Didri is védett?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna, irigyellek az úszás miatt, én bánom, hogy nem mentünk. Mondjuk Szonja nem fél a víztől, sőt...szombaton mikor voltunk a tesóméknál a medencében a víz nekem mellig ért. Ő azt akarta, hogy ott is engedjem el, de nem tud merülni... :?

Nircee, tök jó, hogy ilyen jól sikerült a babamozi. :wink:

Piroska, teljesen helyénvaló amiket Didri művel kaja közben. És jól teszed, hogy próbálkozol. Nekem Szonja sosem evett nagy adagokat egyszerrre, de sosem paráztam emiatt. Ha két kanállal, akkor annyival. Didri is még szopizik, nem fog éhen halni. Nálunk is mindig érdekes volt belemászni kézzel, én általában hagytam is, hagy tapasztaljon. Nem eszik disznó módon ettől. Én mindig hagytam, hogy tapiskoljon, hogy kanalazzon. Nagyon szépen eszik kanálllal, villával. Kb 15 hós korától egyedül. Előkét már nem visel el, de az szinte csak a leveshez kéne... :wink:
És igen ebben a korban előszeretettel dobálnak le mindent a földre, akkor is, ha ezerszer visszaadod. Én türelmesen visszaadogattam. Ez annak a jele, hogy felfedezte, van uralma a tárgyak felett. Rájött, hogy az rajta múlik, hogy ledobja, és ezt gyakorolja. Mellékesen jó móka, hogy mi meg visszaadogatjuk. :)

Tiop, én szedem a Cerazettet. Nekem is hasonlóképpen alakul a mensim. Van, hogy két havonta valami, van, hogy hetente. én elementem dokihoz, mert gyanítottam, hogy ez okozza. Ő azt mondta semmi erre utaló jel nincs, a szopiviszont annál inkább bezavarhat. Mondjuk nekem Szonjának vannak időszakai mikor nagyon sokat cicizik, vannak mikor alig... :roll: Fene se tudja. :roll:

thenus

Ja, még azt akartam, hogy hiányolom, Pimpokát... :roll: Rég nem volt már... :shock:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?