Sziasztok!
Először is szeretném mindenkinek megköszönni a jókívánságokat, nagyon jól estek!
Zsuzsi: Dorkának és is nagyon sok szeretettel gratulálok szülinapja alkalmából!
Gyönyörű tortája volt!!!
A szülinap nálunk is jól sikerült, bár volt néhány negatívum... Du. az ünnepelt nem akart elaludni, iszonyatosan sírt/hisztizett/üvöltött szegénykém (ld. Corynak írtakat). Aztán mire elaludt, megérkeztek a vendégek, akik arra vártak, mikor ébred már fel, így kb. másfél óra múlva felébresztettem... Szegénykém még félig aludt, amikor elfújtuk a gyertyákat, és szinte nem látott az álmosságtól, amikor megkapta az ajándékokat.
Hintalovat kapott többek között, annak nagyon örült, meg egy vödörnyi (100 db-os) építőkockát.
Az építőkockákkal a következőképpen szokott játszani: kiborítja a földre a vödörből, játszik velük 1-2 percig, majd elkezdi szépen összeszedni. Össze is szed vagy 4 db-ot (a 100-ból
), és szól apának, hogy: "Apa, segísz, Apa segísz." És apa összeszedi a maradék 96-ot.
Majd újra kiborítja, újra játszik velük 1-2 percig, elkezdi összeszedni, és jön az "Apa, segísz, Apa segísz". Apa már nagyon unja, vajon miért?
Nekem nagyon tetszik...
Cory: anyukád:
.
Rominak nemrég kijött egy új foga, és mivel akkor valami enyhe taknyolást is összeszedett, több kényeztetést kapott a kisasszony, pl. újra az ölemben aludt el... Lehet, hogy nagyot hibáztam ezzel, mert ő azt gondolta, ez már mindig így lesz, és most, hogy már jól van, 3/4 órás hisztiket tud produkálni elalvás előtt... Úgy sajnálom szegénykét... Szóval más babák is sírnak még.
És nemrég beszélgettem a játszótéren egy nagyon helyes anyukával, neki 2,5 hónapos a kisfia (Balázs a neve és Balunak becézik
) és ez a kis Balu baba hasfájós, esténként 5 (igen, öt) órát sír, héttől éjfélig. Persze, van közben néhány félórás szünet, amikor el tud szundizni a hasfájósságtól, és persze szinte végig kézben van, meg minden létező fájdalomcsillapítót kipróbáltak már, de a napi 5 óra sírás majdnem mindig megvan.
Szóval nemcsak nálatok van ez így.
Ez most OFF topic, és nem szeretnék senkinek sem a döntésébe beleszólni, de nemrég beszélgettem egy lánnyal, aki a MÁV-ban szülésznő. Rákérdeztem H. dokira, de a szülésznő végtelenül korrekt volt az intézménnyel szemben és egy szót sem volt hajlandó mondani a konkrét esetről, de mondott valamit, amin esetleg érdemes elgondolkodni.
Szóval szerinte a MÁV szülészete valóban szakmailag az egyik legjobb, legfelkészültebb stb. stb. kórház - volt. És mivel nagyon sokan szeretnének ott szülni, már annyian járnak oda, hogy ez a mennyiségi ugrás érezhetően minőségi romlást hozott magával. Szóval szerinte a szülészet már régen nem azt a színvonalat nyújtja, ami alapján méltán híres lett.
ON
GOrsi: milyen volt anyukádéknál? Köszönöm még egyszer a könyveket, ha van némi időm, tanulmányozgatom őket. Haj, ha új házat építhetnék!!!
Volnának ötleteim...
Pénteken Mártiékhoz elvihetem? Haza tudod cipelni őket, vagy inkább juttassam vissza máskor, máshogy?
Ne haragudjatok, hogy másnak nem írok, de iszonyatosan álmos vagyok.
Megyek aludni, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi