Új privát üzeneted érkezett!

anyukámnak is nagyon sok volt, és vannak olyan különleges formáju jegyeim, ami pont olyan, és pont ott van, ahol neki volt...ezért kérdeztem...

Kép
galzsuzsa

Galzsuzsa!
Szerintem minden baba nagyon szép bőrrel jön a világra. Az anyajegyek csak később alakulnak ki, mindenféle külső hatásokra, nem? Nem láttam még anyajegyes babát. De ha ez tényleg ezen múlna, akkor a mi gyerekünk néger lenne, ha örökölné az anyajegyeimet, azok összeérnének rajta. :-D

Betti!
Eddig én is azt gondoltam, hogy tuti dolgozok legalább a 8. hónap végéig, de már most érzem, hogy nem fogom bírni. Nekem is sok a vezetés, főleg ebben a hőségben durva! Én jövő héten megkérdezem a dokimat, hogy ő hogy látja ezt a kérdést. De az tuti, hogy hamarosan elmegyek legalább szabira egy kicsit. Szerintem ne erőltessük, ami nem megy! Lássuk be, hogy most nem mi vagyunk a legfontosabbak, hanem a bennünk növekvő kis élet.

Kép
Kép
lbernuska

Csajok!
Kívánós lett valamelyikőtök? Nálam semmi extra. Egyedül a házi készítésű limonádé! Ölni tudnék érte. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Anyajegy:
Nekem is sok van, a babák nem anyajeggyel születnek, legfeljebb egy-két mérvadó anyajegy van rajtuk. Az anyajegyek, ha jönnek, 1 éves kor után . Csajszim anyajegy mentesen született, most is gyönyörű kreol bőre van (anya vörös haj,fehér bőr, Apa sem a kreolhoz közelít...). Mostanában jöttek elő az első anyajegyek, egy a popsin( vakartam a popsitörlővel, hogy nem igaz, hogy nem jön le a kaki! mire rájöttem, hogy ez nem az.... :oops: )

Párosítás:
Nálunk informatikus kontra tanító :)

zöldi:
Szundikendő Anyunak :D
Mi csócsacsacsinak hívjuk, de Anna lerövidítette Csé-re . Igaza van, mit sz**ozzon a többivel :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sarmon: Szegényke, de bizti a méhecske sem akart bántani, betett neki is a meleg... :(

Vera: Jobbulást Petinek! (Bár remélem, téves riasztásnak bizonyul majd... :roll: )

Berni: De tudod, hogy van ez: a cipésznek mindig lyukas a cipője.... :P Az itthoni dolgok jobban ráérnek... :wink:

Mágnes: szintén zenész...ööö...vagyis informatikus? :lol: :lol:
A ti férjetek is olyan kockafejű néha? :wink:

Betti, Berni: Én is másként terveztem, aztán baj lett belőle. :cry: Ne erőltessétek semmiképpen sem! Persze ez csak az én tanácsom, mindenki a belátása szerint dönt...és rosszul döntöttem, azt hittem, bírni fogom...augusztus végéig szerettem volna dolgozni, már meg is beszéltük a főnökömmel, így neki is jobb volt, mert tudta, meddig tervezhet velem...no, hát eddig... :?
Pedig a nődoki már hétfőn felajánlotta, hogy kiír, pedig akkor még (érezhetően) semmi bajom sem volt, csak nagyon sápadt voltam, meg iszonyat karikásak a szemeim. (Ez még most is megvan, plusz megállás nélkül szédölgök meg kótyagos a fejem, pedig 2 napja itthon ülök...)
Úgyhogy tényleg nem éri meg, ezt eddig én sem hittem...
bébic

berni: kívánós nem, csak zabálós! :shock:
bébic

sziasztok!

latszik, hogy egyre tobben vagytok tappenzen! beindult a topik! :lol: :lol:

magnes. haaat meg nem mondtam volna, hogy szundikendonek hivjak magyarul. szoval, koszi! de annyira cuki, muszaly volt megvennem. es ha ram ut a gyerek, akkor fogja hasznalni is. nekem volt egy darab frotir(igy irjak???) anyag, kekszinu, egy ravasalt katicaval. mindehova hordtam magammal, azzal aludtam. rongynak hivtam.

zoldi. ne haragudj! terden allva esedezem a bocsanatodert! nekem megfelel a szivacsos! a meretrol fogalmam sincs. a tied mekkora?
az anyukad "szunidkendojen" rendkivuli jot derultem munkakozben, mikor olvastam. neztek is a kollegak, hogy min rohogok.

csakegy. hat igen, itt ez jonn. a learazasokat egyszeruen imadom itt. olyan olcson lehet itt cuccokat venni. a rucik, amiket feltettem is olcsok voltak. az elso learazason kb 1600ft, a masodik meg ebayen meg annyi se.
irtam mar korabban, ha ilyen aprosag kell szoljatok, szivesen megveszem, es elviszem augusztusban. nezegesd az angol ebayt es szolj, ha talalsz valami jot.

betti. 120km azert nem semmi.

lanyok. vigyazzatok magatokra! nem eri meg, ha tuleroltetitek magatok! en csak napi 5 orat dolgozom, 5 percre tolunk, de mar legszivesebben itthon maradnek. maradjatok otthon, ha azt mondja a doktor bacsi!

KépKép
KépKép
mush589

sarmon. remelem mar jobban van.

berni. neha megkivanok ezt azt. peldaul POPCORN. meg ne kovezzetek, ha most megkivanja valaki.
en inkabb meg mindig ugy vagyok undorom van bizonyos dolgoktol, mint peldaul pizza.

nalunk a parositas: titkarno vs. asztalalos. es csatlakoznom kell az elottem szolohoz, amit itthon kell(ene) megcsinalni az raer. 1 hetig konyorogtem hogy csereljen ki egy villanykortet, a vegen megtettem en, parazasok kozepette, hogy le ne zakozzaka szekrol!

KépKép
KépKép
mush589

na megyek pihizek egy picit, mert faj a pocim, asszem kezd tul kicsi lenne a naci, amiben dolgozom (egyenruci).

miert mutat ket kulonbozo napot a ket vonalzom???? :roll:

KépKép
KépKép
mush589

Musi! Nekem extra nagy szopipárnám van, és extra dagi! Boltban, neten nem tudsz lemérni egyet, ami neked tetszik?

Kép
zölddisznó

Mush, Bébic!
èdesek a rucik! Tegnap én is elcsábultam egy rugdalózóra, megvan az elsö darab!!!! :lol: :lol: Lefotózom, és megmutizom nektek is.

Zöldi!
Enyém apa is gépészmérnök! :wink: :wink:

Mush!
Párod magyar?

Ma olyan hányinger jött megint rám. :shock: Azt hittem már nem lesz, de egész délelött öklendeztem! :cry: :cry:
susy75

zoldi, de majd lemerem.igerem.
az enyem is jo nagy itt.

suzy. nem, a ferjem angol.

KépKép
KépKép
mush589

Susy! Nekem is visszajöt a 14. hét környékén pár napra a "rókahír", de utána már tényleg nem! Kitartás, mindjárt vége!

Oké Musi!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!!!

Visszaolvasgattam mindent! Remélem képbe kerültem.

Zöldi képzeld 7-én megyek és megragasztózzák a másik szememet is... :D végre túl leszek rajta.

Bébic: Pihenj sokat, az az igazság, hogy szerintem mi kb. egyidősek vagyunk és én is most kezdem érezni, hogy egyre jobban utálok reggelente bejönni. :D

Kép
mannababoca

Manna! Ez jó hír! A másikkal minden oké? Jól sikerült?

Kép
zölddisznó

Elsö szerzemény picurinak! Féláron volt 3 euró (750 ft). Nem hagyhattam ott! :lol:

Kép
susy75

Nagyon édes! ...szóval kisfiu!?

Kép
zölddisznó

galzsuzsa a gyerekek 2 éves koruk körül kezdenek anyajegyesedni!!!

Már én is úgy vennék ruhácskákat,csak ahogy ma nézegettem nem is nagyon vannak az üzletben téli ruhácskák,úgyhogy szerintem ez ráér majd ősz felé is.Mert szerintem hüleség már jövő nyárra cuccokat beraktározni,egyrész honnan tudjátok hogy pont akkor mekkora lesz a baba,meg addig még vesztek 1000meg 1000darabot.Én majd csak az első 1-2 hónapra veszek neki ruhákat,és ugyebár a melegebb fajtából.Majd ráérek utána még shoppingolni.Szerintem...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

galzsuzsa a gyerekek 2 éves koruk körül kezdenek anyajegyesedni!!!

Már én is úgy vennék ruhácskákat,csak ahogy ma nézegettem nem is nagyon vannak az üzletben téli ruhácskák,úgyhogy szerintem ez ráér majd ősz felé is.Mert szerintem hüleség már jövő nyárra cuccokat beraktározni,egyrész honnan tudjátok hogy pont akkor mekkora lesz a baba,meg addig még vesztek 1000meg 1000darabot.Én majd csak az első 1-2 hónapra veszek neki ruhákat,és ugyebár a melegebb fajtából.Majd ráérek utána még shoppingolni.Szerintem...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon!
Szerintem ez télre is jó! Vagy nem?

Zöldi!
Igen, lásd elözö oldal! Na jó csak 80%, de ha kislány lesz,akkor majd használjuk a következö babánál! :wink:
susy75

Én majdnem minden ruhát túrtam, fillérekbe került... (next stb. ruhácskák szó szerint 1-2 szazasért... talán kilója volt 1900Ft)... amíg van rá kapacitása/ideje az embernek érdemes így is vadászni (a Klinikáknál van egy túrkáló - a Nagyvárad felé kell menni...) A legdrágább amit eddig ott vettem egy állati next kiskabát volt (címkés!), lemérettem és kb. 600FT-ra jött ki. (sajna legutóbb amikor voltam alig sikerült találnom valamit... de majdnem egy kiló így is összejött... tündéri babafarmer, next pólók, nyári fölsők stb. ...igaz, abban magamnak is volt 2 blúz és egy kismamapóló)... kemény 1700-at fizettem
Vendég

suzy. nagyon cuki a ruci.

csakegy. ezek uj vagy hasznalt ruhak?

zoldi. lemertem a sajatom 130x50. nem nagyon lehet hajlitani. szoval asszem egy vekonyabb jo lenne. mondjuk 140x40cm? szerinted az jo lesz?

sarmon. en se azert vettem, mert kell, hanem mert cuki, de biztos, hogy fogjuk hasznalni valamikor!
tenyleg az anyukanak mik kellenek majd a korhazba? miben szultetek/fogtok szulni?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

No mivel a tanácsolt délelőtti gyümölcskúra (11-ig csak gyümi: barack meg fél sárgadinnye) sem tette meg a hatását ma, utána délután a ismételt glicerines kúp (5 percig tartva) sem volt hatásos (barnamaci sehol), elkeseredettségemben vettem aszalt szilvát. Éjszakára áztassam be sima hideg vízbe? Reggel meg ezt így igyan-egyem meg?
Amúgy meddig lehet ezt tűrni? Mikor kell drasztikusabb módszerekhez folyamodni? Párom már orvosról beszélt. Ott sem tudnak mit csinálni, felesleges nem? Mit gondoltok?
Eszembe jutott még egy durva módszer, amit kórházban alkalmaztak máskor: keserűsó. No az tuti kipucol. Vagy várandósan olyat inkább ne?

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Musi! A 130 az oké, de mi 40-50? A kerülete?
Ha megtalálom, rakok fel majd korházi listát. Vasárnap este figyelmeztess! (Addig nem leszek)

Aida! A szilva jó úgy, ahogy írtad, de szerintem kevés lesz. Nem vettél Laevolacot? Tényleg nagyon hatásos, és szabad várandósan is! Fél decit is megihatsz belőle. Szerintem ne halaszd, mert teljesen beléd sül a maci. Irány egy ügyeletes patika!!!

Kép
zölddisznó

Azon kívül még biztonsággal alkalmazható a Duphalac szirup és a Lactecon oldat!
És RENGETEGET igyál!

Kép
zölddisznó

A keserűsó semmiképp nem? Akkor kipróbálom a Laevolacot, ma már nem jutunk el ügyeletes gyógyszertárba, de holnap beszerzem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hát Lányok mondotok valamit!
Sajnos ma is be kellett jönnöm egy hétfői határidő miatt és az úton azon gondolkodtam, hogy kell a francnak már ez.
Nem nyavajgásként, de mire tegnap délután ebben a jó kis alföldi 35 fokban hazaértem, úgy elfáradtam, hogy másfél órát aludtam, azonnal, ahogy beléptem a lakásba. Kb. ma még melegebb lesz, a klíma nem sokat ér, ha szembe nappal mész, csak enyhít valamit.
Jövő héten hazajön a főnököm külföldről és megmondom majd neki, hogy augusztus 1, max, de mivel júliusban két hét szabin leszek (esküvőm lesz) így ez már talán nem is lesz olyan hosszú idő.

Aida!
Én délig általában gyümölcsöt eszek, délben is van sali, meg délután is gyümölcs általában és szerencsére minden reggel óramű pontossággal tudok menni illemhelyre, bár ha néha beveszem a vitaminokat, a vas miatt nekem is van problémám. A vas nagyon hasfogó, elég durva szorulást tud okozni.

Üdv:

Betti
Kép
betti0412

Én is túrtam rucikat, a Keletinél kimondottan gyerek turi van, angol rucikból. Anna ruháinak 90 %-a nekt, Lonsdale, Adams, Gap, stb. Nem azért, de gyönyörűek, egyediek, és olcsóbbak, mint a bolti.
Én nem veszek egyenlőre rucikat, max. bodyt, Annáét megörökli, iszonyatos mennyiségű ruháink vannak, el is fogom őket adni, ráadásul, a nagyobb rucik nagyon csajosak, így ezt kispöcsösre nem tudom majd ráadni :)

Csajszim beteg, durva egy éjszakánk volt... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hű, nem elég hogy nincs barnamaci, még fogyok is. Fura egy páros. :) Bár lehet nem eszek eleget hétfő óta. Párom szerint alig ettem. Lehet benne valami.

Látom a Laevolacot reggel kell meginni. :( No akkor erre várhatok, mert már ittam aszalt szilva levecskét, ami nem is gondoltam, hogy ilyen finom. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

40-50 az a szelessege, szoval azt duplan kell venni.
majd szolok vasarnap.

betti, latod, latod kell a pihi. ez csak egy mas allapot.

aida.jobbulast!

magnes. jok lehetnek a turik. na itt meg olyan nincs, pedig biztosan lenne ra igeny.

KépKép
KépKép
mush589

na megyek takaritani, de azert majd neha benezek, hatha irt valaki.

KépKép
KépKép
mush589

[quote="mush589"]
írta:
mush589

tenyleg az anyukanak mik kellenek majd a korhazba? miben szultetek/fogtok szulni?

KépKép
KépKép
mush589

mush: charity shops? (én anno Camden town-nál és egy csomó más piacon is láttam használt cuccokat... na meg ugye a charity shopokban és ott vannak a filléres car boot sale-ek is...)
Vendég

Az aszalt szilva valamelyest segített: pár kicsi barnamaci megszületett :)

Olvastam más fórumokban, meg orvosi blogban, hogy terhesség alatt a keresűsós gyógyvíz a hasznos. Most azt veszünk a párommal.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csakegy. se charity shopban se car boot salen nem lattam baba ruhat, csak jatekokat, de teny hogy mar ezer eve nem voltam. na majd ha eppen nem esik az eso, akkor elmegyek egy carboot salre.

aida. szupi!

KépKép
KépKép
mush589

mush:
A lista hosszú, hirtelen visszagondolok a szülőszobára:
-otthoni hálóingben készültem szülni ( a végén póló lett belőle, nem gondoltam ,hogy aznap már a nagy nap van :) )
- törölköző (jó közben letusolni)
-wc papír
- szénsavmentes víz
- én vittem kispárnát
- jó nagy betétek
-pótbugyi
-Apának túlélőcsomag szendviccsel, innivalóval, kamerával, fényképezővel, tartalék elemmel, aksival :)
Ja és Apa öltözéke legyen lenge, izzadni fog, int a ló... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Teljesen kiment a fejemből, mivel mostanában nem jöttek új adatok és így nem is nagyon változott a táblázat, de most íme, talán kicsit kusza terhességi hetekkel, ha vkinek 1-gyel több vagy kevesebb, bocsi. :) Igyekeztem.
Kép Decemberi kismamik

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jó sokan vagyunk és kicsire kell összevenni a képet, szóljatok ha nagyon erőltetni kell a szemeteket, hogy lássátok, mert akkor legközelebb két képben rakom fel és akkor nagyobb lesz. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok lanyok!

Koszi a jokivansagokat! A fiuknak nagyon jol telik, minden nap megyunk valahova, estere csak bedolnek az agyban.Holnap megyunk a Thomas Land-be, remelem nem lesz nagy szel meg eso....Mondjuk az esoben nem is remenykedem, mert itt minden nap esik....

Nos nekem sikerult elrontani a nyaralast
Megkaptam az eredmenyeim. Nem tudom mennyire higyjek benne.....
A 14+6 napon volt leveve a ver es ezek lettek az eredmenyek:

AFP 19,5 IU/ml 0,72
HCG 62337 ml/ml 1,80
uE3 0,83 ng/ml 0,71

Biochemical risk for tr.21 (Down kor) 1:150
Age risc: 1:361
Neutral tube defects risk <1:10000

Vagyis a Down kornal pont a hatarnal vagyok, a doki azt mondta, hogy egy alapos ultrahangos vizsgalatot ajanl, es ha valamit latnak akkor kell az amnio

Nem tudom mit higyjek ennek a labornak, mert pont akkor volt elromolva a gep, azonkivul a 12 hetes uh/on a doki fel oran keresztul vizsgalt ;s nem latott semmit. A nyakiredo 1,7 mm/volt es egy masik alkalommal 1,0mm.
De eleg, hogy most vegig izgulom az egeszet...Az AFP is eleg alacsony, de azt mondtak, azzal ne foglalkozzam, mert az idealis a 16. het korul van, meg tul korai volt....
A rossz az, hogy pont mire en hazaerek a dokim elmegy egy honapra szabira...

Kép
Kép
Kép
f.marti

Strandolni simán lehet? Én is úgy mennék már, de nem merek.. Legutóbbi orvosi vizsgálatnál el lettem tiltva a megerőltető mozgásoktól meg a házasélettől is, így nem merek neki indulni. Pedig annyira mennék. Lehet megvárom mit mondd az orvos 1.5 hét múlva. Szabadvizi vagy inkább uszodai strand?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Márti: háááát.... az a 1:150 bevallom nekem kicsit határesetnek tűnik, ha kell akkor inkább triplázd az ultrahangot. Quarter tesztet nem tudnál valahol csináltatni? Azt a 16. hét körül javasolják, ha neccesnek tűnt ez a labor akkor az is lehet, hogy a valószínűségek is tévednek? Szóval én mindenképp megcsináltatnék egy négyest... (az is ad vagy 95% valószínűséget... ha az negatív akkor csak elszúrták az első tesztet, ha az is 150 körüli akkor viszont én tutira elmennék amnióra... ez annyira határeset)
Vendég

csakegy. kepzeld! fish and chips-et ettem vacsira. nem surun szoktunk, csak ma este mentem a dvd kolcsonzobe(prison break 3. sorozat, asszem magyarul szokes volt a cime) es megcsapott az illatta. megkivantam. jol bekajaltam. le kellett oblitenem 2 rennievel.

KépKép
KépKép
mush589

Nekem doki mondta hogy a zárt a méhszály akkor nyugodtan lehet strandolni mert a nyákdugó véd a fertőzésektől.

Lányok. holnap genetikai uhu. szorítsatok hogy megtudjam ki lakik a pocimba mert az tuti hogy minden rendben vele.

harivera
Budapest XXI. kerület

harivera. megy a druk+++++++++++++++++++++++++ 8) 8)

tegnap nem tudom mit csinalt a babanet, de ejfelkor semmit sem mutatott abbol, amit tegnap este meg utanam irtatok, csak ma reggel, pedig frissitettem. :evil:

aida. en usziban voltam. es majd megyek aquanatalra. ha csinaljak ezeket az orakat, akkor csak biztonsagos.
itt strand nincs, szoval az a veszely nem fenyeget. na meg olyan ido se... :roll:
ma nem esik, de borzasztoan fuj a szel.
koszi a tablit. :D

marti. remelem tudnak uj tesztet csinalni, amikor hazaertek!

en penteken megyek ujra vervetelre. leveszik az apf-et, meg amit elvesztettek a multkor! :shock:

ja! es megyunk nyaralni. hurrrrraaaaaaaa. a ferjem mult heten meg heten este is dolgozott, meg szombaton is, es igy vegulis el tudunk menni. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Mush: Aszta.... már kijött a teljes 3. évad?????? Erre várok már azóta amióta Lilla megszületett :) (Akkor egyhuzamban lenyomtuk az első két évadot:)))) Plusz a nődokim is megrendelte, hogy ha sikerül megszereznünk akkor ő is kérne egy példányt:) (Addig Dr. House-t ígértünk neki csak mindig elfelejtjük odadni:)))
Vendég

Sziasztok lányok!

Én is régen jelentkeztem, most értem haza munkából. Holnap nálam is lesz egy kis izgalom, genetikai viszsgálatra megyek Debrecenbe. Moviel elmúltam 35 éves, tanácsolta az orvosom. Magzatvizet nem hagyok venni, csak ha valamelyik véreredmény rossz. A pocakom szépen nő, hízni még nem híztam. Időnként az az érzésem, hogy érzem a magzatmozgásokat, de még nem túl meggyőző. Előtejem viszont van. Leveszem a meltartóm, és pár perc múlva ha hozzáérek a bimbóhoz, jön a tej. Így voltam a kisfiammal is, és rengeteg tejem volt szülés után. Remélem, most is így lesz.
A rókázást 12. hét után befejeztem, erre ma reggel indulás előtt be kellett ugranom a WC-re. Kijött a Gravida.
Aida: betennél engem is a táblázatba? 35 éves vagyok, Miskolcon a Megyei Kórházban fogok szülni. A 16. hétben járunk, valószínűleg Ákost vagy Hannát várunk. Van már egy gyönyörű kisfiam, ő Zalán és 6 éves. Köszönöm!
Drukkoljatok holnapra, én is szorítok minden vizsgálat előtt álló sorstársamnak és várom az eredményeket.
Szép hetet mindenkinek:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Hát, ha strandolni lehet, az jó, mert én bizony mennék már nagyon. A Velencei tóra is meg sima mezei strandra is itt Pesten.

harivera: Drukk!! Tudjuk meg ki lakik odabenn, mi is kíváncsian várjuk! :)

szeles: Természetesen beleraklak, de előtte mindenképp írd meg a szülés várható időpontját, mert az alapján vagyunk sorba rendezve. Ha külön priviben megírod az adatokat, akkor azt megköszönöm. :)

Minden új és még táblázatban nem lévő kedves kismami adatait is várom! Hogy teljes legyen a táblázat.

Húú, vki próbálta már a keserűsós vizet? Hunyadi János gyógyvíz. Én egy korty után nem bírtam többet, úgy éreztem rögtön feljön. Iszonyatos íze van... Másnak tapasztalat?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csakegy. irtam privit.

aida. en meg nem probaltam azt a vizet. de el tudom kepzelni, hogy pocsek ize van.

laura. drukkolunk neked is holnap.

KépKép
KépKép
mush589

Aida: jaja... majdnem egy hétig azon a borzalmon éltem...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?