Új privát üzeneted érkezett!

OFF
iNdex-master,
de bizony, az "ezek" durva nyelvhelyességi hiba, bár tény, hogy a hozzászólás hangnemébe tökéletesen beleillett. (Az viszont meglep, hogy maga a hozzászólás ennyire indulatból történt egy elvileg szakszerű tanácsokkal szolgáló fórumon...)
Üdv
Kriszi
(jaja, és nem fogok ott teremni "mérget fecskendezni", mégpedig azért, mert a világon semmi dolgom ott, ha nem kérek nőgyógyászati tanácsot Dr. Laufer Gábortól)
kriszi

Virág!
Éljen a korszerű, csiga-vonalas táplálkozás!KépKépKép

Viaszbábot is csinálhatok, de ki töri le bele Mr Spock körmét??KépKépKép

(Mr Spock "eredetije" amúgy egy mesefigura, nem a hírhedt "csecsemőápoló")

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Újra itt!KépKépKép

Kriszi!

Hangnem:
Lehet, hogy azért egy picipicit mégiscsak érdekli, hogy mit irogatnak itt róla???KépKépKép
Ahhoz képest, hogy "egy másodpercre sem érdekli a véleményünk" elég heves kirohanásnak lehettünk szemtanúi!

Beszti

Éljenek a csigák!KépKépKép

KépKép
KépKépKép
beszti

Tudjátok mi az érdekes?
Visszaolvasgattam a hozzászólásait, és egész tisztességes stílusa. Nem mindig túl kedves, viszont korrekt (nem orvosi szempontból, emrt ahhoz én nem értek, csak mint válaszoló).
Volt olyan eset, ahol azt irta, hogy nem elég tapasztalt ebben a kérdésben (nem ezekkel a szavakkal), ezért nem tud tanácsot adni.

Viszont más is eszembe jutott a negatív táblával kapcsolatban: meg kellene adni annak lehetöségét, hogy valakiröl megváltozzon a vélemény. Szeretünk naprakészek lenni, nem? Jó lenne ebben is. Arra gondoltam, hogy mindenki utánanézhetne annak a személynek, akit ö javasolt a negatív táblába, és megnézni, hogy azóta nem változott-e a helyzet (azért a topiknyitás már egy éve volt). Ki tudja? Erre aztán elkezdtem megnézni, hogy ki miért javasolta a táblába az embereket, és sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy többször másoktól hallva, ill. névtelen hozzászóló alapján is kerültek emberek a táblába...
???????
Lennének javaslataim, de meghallgatlak titeketKépKépKép!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Erősebb Index-master-valaki részére:

A helyesírási hibák említésekor NEM az "ezek"-re gondoltam. HAHAHAHA!!!

Hibák (szerintem):
"itterem",
és az összes ékezet hiba, ami abból is adódhat, hogy nincs ékezet a gépén, bár néha meg van...

Befejeztem.

Sajnálom, hogy szoptató anyák ellen BÁRKI is "felveszi a harcot", ez bánt igazából, nem a helyesírás. De tényleg csak kötekedni szerettem volna, mert nekem is szabad!
Szipola

Beszti,
benne vagyok! Akiket én ajánlottam, amint tudok, utánanézek.

Borcsa,
a hajszála nem jó? A százfűléfőzethez kiváló. KépKépKép A woodoobábuhoz nem is kell "emberdarab"!!! Kép

Szipola,
az hiszem, az utolsó előtti mondatod a kulcsmondat. Kép Kép

Virág
Virág

>>egy soha nem szült, gyereket soha nem szoptató,

Ez szép adag nősovinizmus és némi butaság.

iNdex-master
iNdex-mster

Virág!
Igen, így van. Az a lényeg. A többi hüJeségKép

Off:
Ne haragudj, hogy itt és így, de elájulok a csemetéidtől, olyan gyönyörűek!! Kész vagyok tőlük. Kép Irigy irigy irigy
uff
Szipola

Köszi. Kép

Virág
Virág

index-master=dr. Spock??? Kép
Névtelen

Gyanús. Fentebb, amikor nekem esik, még iNdex-master, mostanra már iNdex-mster.

De jó lenne, ha így elfogyna szép csendben, index-mter, index-mer, index-mr, index-m és végül index...
Szipola

Nem, szerintem az összekötőKép. Ez nem Mr Spock stílusa. (nemmintha azt jobban bírnámKép)
Névtelen

Nem tudom mit szólnának, ha mi pedig az indexen piszkálódnánk?

Nem tudom mire jó ez. Találhatnának már egy másik játszóteret, homokozóval, hintával...
Szipola

Virág!
Haja szála is OK lesz. Ha meg az se kell, annál jobb!KépKép Izé... Mr Spock-ká változni eszem ágában sincs, úgyhogy a Százfűlé főzet tárgytalan. Meg aztán használaton kívüli WC-csészénk sincs a főzőcskéhezKépKépKép

Viszont ez a vitastílus (pl. INdex-Masteré) számomra Feldmár véleményét támasztja alá: a hosszas szoptatás ellenzőiben alapvetően az irigység munkál.

Amúgy az egy dolog, hogy mi afféle babonás GYES-butulásos nőcik vagyunk, no de a WHO? Tulassy dr.? És mindenki nemre, korra, nációra való tekintet nélkül, aki az anyatej pótolhatatlanságát hirdeti?

Mert pl. az Innocenti Nyilatkozatot nem egy csapat megvadult anyuka tette.
(http://www.unicef.org/programme/breastfeeding/innocenti.htm)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Siófok.
Névtelen

17:26-kor a nevemben írt valaki. Ez hogy lehetséges? Azt a hozzászólást nem én írtam és mégis az én nick-em szerepel ott.
Ez már tényleg nem vicc. Kép
Szipola

Szipola!
Sajnos az azonosító mezőbe bárki beírhatja, hogy "szipola". Csak akkor nem tudnak hamisítani, ha a jelszavad is használod.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Kb. egy hete próbálom hívni az Iboly honlapján megadott számot, szeretném, ha ki tudna jönni hozzánk. A szám nem jó, "előfizető nem kapcsolható". Nem tudjátok, hogy lehetne őt elérni? Láttam, hogy néha szokott ide írni.

Köszi
kucori

Ez az. De akkor a teljes nevem jelenik meg.
Mindegy. Így is jobb, mint használva lenni. Kép

Azért az a valaki elmehet a sunyiba, aki ilyen kis vicceske.

Tovább nem off-olok, de ez felháborított!
szipola

Szipola,
ha a névhez a profilban újra a szipolát írod be, akkor nem jelenik meg a teljes neved! (Már ha nem akarod.)
Kíváncsi
kíváncsi

Szia Kíváncsi!
Köszönöm!
Már próbáltam, de akkor nem regisztráltnak értelmez. Vagy nagyon ügyetlenke vagyok. Kép

Jó nekem így is, csak szerettem a Szipolát, lehetne, hogy továbbra is úgy szólítanátok? Kép
szipola

Jááj, Kucori bajban van!
Ugye valaki tud Iboly elérhetőséget?
Én sajnos nem! Kép
szipola

Na, tessék, hát nem átmentem butába?KépKépKép
Miért, Mr. Spock szült vagy szoptatott? Vagy mindkettö? Hányszor? Mennyi ideig?

"Ez szép adag nősovinizmus és némi butaság": Ez pedig ugye a fentebb emlegetett nagy mondanivalójú "más érv".
Egyéb?

Kucori!

Írtam egy rövid mélt!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kucori,
írj neki mélt, hamarosan válaszolni fog!
kíváncsi

Szipola!
Totál OFFolok:
-Oldalt mássz be a Profil/Regisztráció menübe.
-Jelentkezz be
-Írd az "Ön adatai" közt a Teljes nevet Újfalusi Katáról Szipolára.

Sok sikert!!!

Iboly elérhető pl. a honlapján (www.iboly.hu) keresztül.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szipola:
Ja és a végén mentsd el!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Jé, ez működik.
Kép

Megoldódtam. Kép Kép Kép
Köszönöm Lányok!

Kíváncsi is ezt tanácsolta, de akkor valahogy nem ment,azóta megvacsoráltam és lőn világosság! Kép

Soha többet nem írok off dolgokat, megígérem!
szipola

Pocok,
egyidősek a kicsijeink! Vagy erről írtunk már?
Cavintonkíváncsi Kép
kíváncsi

Látjátok, itt jön be az, amit Kíváncsi is firtat a táblázattal kapcsolatban: a XIII. kerületi dr.néni szoptatásbarát, ez tiszta sor. De ki tudja, nem javasolná-e a hozzátáplálást elkezdeni mondjuk 4 hónaposan, vagy nem mondaná, hogy székrekedésre adjon anyuka egy kis gyümölcslevet a 2 hónaposnak. Lehet, hogy nem, ez csak feltételezés. A mi dokink pl. pont ilyen. Szoptatáspárti, és monjuk, ha az első pár találkozás után javaslom a "+" táblába, akkor később kiveszitek belőle, ha egyszer csak előjön a gyümölcslé-ötletével? És, ha én az egyik mondatába botlom, akkor pozitív, ha a máskiba, akkor negatív? Ha mindkettőt nekem mondja, akkor tudathasadásom lesz?
Szóval sztem 1-2 szélsőségesen szopiellenes hozzáállástól eltekintve kicsit visszatetsző ez a "-" tábla. Meg nem is bizots, hogy jót tesz az orvos- beteg, ill. orvos-anyuka bizalmi kapcsolatának. Mert, hát annyi egyéb fontos "paramétere" van egy orvosnak a kezdeti időszakban is, később meg pláne, amikor szoptatásról már szó sincs, viszont a bizalom, az együttműködés nélkülözhetetlen a gyógyításhoz. Nem jó, ha egy kezdő kismamának megrendül a bizalma a területileg illetékes dokiban a táblázat alapján, akiről csak annyit tudunk, hogy volt egy szoptatással kapcsolatos szerencsétlen mondata. Felelősséggel csak akkor írhatunk le valakit, ha van helyette jobb. Ha a XXX. kerület XY. dr.nőjét lehülyézzük, akkor az ott lakó anyuka kétségbeesetten elkezd agyalni, hogy hova a bánatba vigye a gyereket, de ki tudja, hogy a szomszéd szobában rendelő orvos nem még hülyébb-e akár anyatejjel, akár mással kapcsolatban.
Igaz, hogy ez egy szopi-topik, de az életnek, egészségnek egyéb területei vannak, amikre tekintettel kell lenni.
rjuli

Juli,
igazad van, 1-2 mondatból nem lehet megítélni egy egész embert, sőt, talán a szakmai dolgokat nem is nekünk tisztünk kritizálni.
Viszont. Ha valaki 2 hónaposan gyümölcslét tuszkolna a baba szájába, az semmiképp nem nevezhető szoptatásbarátnak. Mert akkor hozzátáplálsz, kevesebbet fog szopni, kevesebb lesz a tejed... erről már rengetegszer esett szó.
Ettől még nem lesz rossz ember, és más dolgokban adhat kiváló tanácsokat, csak éppen a szoptatás terén fenntartással fogadnám az ajánlásait.

Ha én egy várandós anyuka lennék, és körzetileg egy támadó jellegű védőnőhöz járnék, akkor az itt olvasottakból meg a tanácsadáson hallottakból (ugye azért van az ember lányának szája, hogy kérdezzen Kép már el tudnám dönteni, hogy szoptatásügyben érdemes-e rá hallgatnom, vagy sem.

Az első gyerekemnél adtam esélyt a támadónőnek (akkor nem ott laktunk még, ahol most). Már az is sok mindent elárult róla, hogy MINDIG bejelentés nélkül jött. Aztán a szobába cipővel sétált be. A képek a falon jobban érdekelték, mint a baba (ez nem költői túlzás!).
Szotatással kapcsolatban semmilyen építő tanácsot nem adott, beírta a papírkájába, hogy a gyerek tápszeres és kész (holott akkor még szopni is hajlandó volt kicsinység). A felettünk lakó 3 gyerekes anyukának adta azt a bizonyos ,,ne szoptasson 2 mellből" tanácsot, de szerencsére az ő hozzáállását már így a 3. gyereknél nem tudta megingatni. Volt még tanácsként az alma+narancslé a 4. hónapban, meg sok más is, amit sok-sok anyuka mesélt, tehát nem az én egyedi mérgemből javasolatam őt negatív táblába. Ha Ibolyt nem köti a titoktartás azzal kapcsoltban, amit a babaklubban meséltek róla a lányok, akkor még ő is tud hozzátenni.
Ja, és egy idő után, ha láttam, hogy ő csönget, hirtelen nem voltam otthon Kép Az ő tanácsaira nem volt szükségem.

Mostani védőnőm szuper, naprakész anyatej-ügyben, holott már Szaffival egykorú unokája van, babamasszázs-tanfolyamot szervez, összegyűjti és rászorulóknak szétosztja a felesleges ruhát, mindig elérhető otthon is és mindenfélét meg lehet vele beszélni. Szóval ilyen ,,védőangyalt" kívánok minden baba és mama mellé Kép

Az egészség egyéb területeiről: imádom a nőgyógyászomat emberként és szakemberként egyaránt. De hallottam róla olyan dolgokat, ami miatt sokan nem választanák -nem szakmai dolog. Én megadtam neki az esélyt és egyáltalán nem csalódtam. A támadónőnek is megadtam az esélyt, de benne azért nem csalódtam, mert azt csak pozitív irányba tehettem volna Kép
De támogatom az ötletet, hogy vizsgáljuk felül a negatív javaslatokat, kérdezzünk meg ismerős anyukákat is, akik az ominózus szakemberhez járnak, hogy ők mit gondolnak (több szem többet lát). Én fenti okokból kifolyólag stabilnak érzem Antalicsné helyét a negatív táblában.

Jamina
jamina

Még valami eszembe jutott: fogalmam sincs, milyen ,,párti" szoptatás-ügyben a gyerekorvosunk! Kép Annyira a védőnőre bízza az ezzel kapcs. teendőket, hogy tőle még eszembe sem jutott tanácsot kérni ezügyben Kép
J.
jamina

Nekem meg még az jutott az eszembe erről, ha tegyük fel, én - aki már nem szoptatok, nyolchónaposan, amikor kibújt az első két foga, Kelemen kiköpte a cicit -, megyek Pocok doktornénijéhez, és történetesen azt mondja nekem, hogy mi az, hogy anyuka már nem szoptat, hát nem tudja, hogy ez a baba elemi érdeke? vagy valami hasonlót, akkor ő most felkerül a negatív táblára, vagy nem? Mert emberileg én biztos feltenném - ha támogatnám a negatív táblát.
A másik, amit Juli írt, a bizalom kérdése. Ez tényleg nagyon fontos. Vica-verza. Olvassa ezt a rovatot egy kezdő kismama, de mondjuk nem tehet mást, vagy még nem váltott orvost, vagy egyébként elégedett, de azért mégis egy kicsit megrendült a bizalma - ezt érzékeli az orvos is. Ilyen közegben más egyéb tanácsait is fenntartásokkal fogadja az anyuka. És ez nagyon megnehezítheti mindkét fél dolgát. Akkor már legalább módosítani kellene a táblázat fejlécét mondjuk így: "amit nem szívesen hallunk" vagy "szerencsétlen mondatok" vagy "hogy szólt volna ez helyesen" mit tudom én, valamit, amitől tanul is az a tudatlan orvos, nemcsak azt, hogy Laktácia istennő harcos papnői kicikizik a nagy nyilvánosság előtt. Hogy ne ellenfelet, hanem a munkáját kiegészítő, valódi istennőket Kép láthasson bennetek minden orvos.
Rögös út ez, belátom, sok a buktató, de mindig lehet jobban csinálni, nem?
Kíváncsi
kíváncsi

Kíváncsi,
sok mindenben igazat adok, a bizalom, a jó kapcsolat nagyon fontos, de nem elegendő. Hadd sztorizzak ehhez egy kicsit példaképpen:
Kriszi anno 2002 végén megszülte Cicót. Már előbb eldöntötte, hogy marad a körzeti dokinéninél, ugyan védőnéni kicsit fura, de dokinéni aranyos, kedves, anno huszonnyolc éve Kriszi nagyon szerette őt mint a saját gyerekdokinénijét, a családban majd mindenki járt hozzá adott ideig (költözésektől függően), minden ok. Baba megvan, dokinéni első látogatáskor "adagot" emleget a szopis babánál. Majd szigorúan heti tábla szerinti adagnövekedést vár el. Majd... és még sorolhatnám. Mindeközben nagyon kedves, biztat, dicséri a babát, Kriszit, de az első komolyabbnak tűnő nehézségnél (egy hónapos baba kevesebbet hízik, mint kellene, és Kriszi nem tud szopi után fejni) dokinéni elmagyarázza, hogyan kell készíteni a tápit. Ezenközben védőnéni látogatásakor elmagyarázza, hogy az aluszékony babát muszáj felébreszteni, és ennek demonstrálására kopogtatja a baba fejét Kép Majd segít mérni a szopikat, és közli, hogy legalább mennyit kellene ennie babának minden egyes alkalommal.
Legközelebb védőnéni hangját meghallva a baba sírni kezd, később Kriszi már be sem engedi védőnénit. Cicó hízni kezd, igény szerint eszik, egyszercsak átáll a négyórás evésre. Védőnéni + dokinéni párosa ezt hallva: csak akkor lehet a gyereket négyóránként etetni, ha már következetesen tud 150g-t enni. Nem ragozom. Utolsó emlékem: négy hónapos mérés, Cicó önmagát meghaladva hízik (Kriszi közben eltalált a Babanetre), dokinéni: és kap már gyümölcsöt? Mondom, nem, hat hónapig csak szopi. De, most már kaphat gyümölcsöt, hogy egy kis friss vitaminhoz jusson Kép
Látod, itt eleinte megvolt a bizalom - aztán elveszett. És én mégsem javaslom a dokinénit a negatív táblába, mert jószándékú, mert igyekszik, csak éppen nem tájékozódik az új dolgokról (ezért a pozitívba sem). Védőnénit pedig azért nem "negativizálom", mert nyugdíjba ment (bár ha nem ment volna, őt javasolnám - ritka nagy ...-kat mondott, a szopiban is, és másban is).

Viszont a pozitív névsorba javaslom Budáné Nagy Anikó védőnőt (Pécs, Uránváros, Endresz György utca): nem akad ki az egy-egy hétig kevesebb hízáson, tudja, hogy vannak hízási és növési ugrások, esetleges szopigond esetén gyakoribb szopit javasol, hosszabb szopikat, pozícióváltogatást, C-fogást, saját szopitea-keverék-receptet, abból sem túl nagy mennyiséget, mindezt úgy, hogy nem is hozzá tartoztam. Mellesleg maga is háromgyerekes családanya. Mindezt első kézből tudom róla. Hozzá meg is lenne a feltétlen bizalmam Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

SziasztokKép
tényleg, miért került fel dr. laufer a listára? szeretném tudni mielőtt reagálok a válaszára. köszi.

rjuli, megkaptad a mailemet?

jó hétvégét mindenkinek,
matska
matska

Matska!

Utánanéztem még tegnap, hogy én is lássam.
Lehet, hogy máskor is, de pl.
2003.01.29-e környéként MuTeR-nek, Virágocskának és Ibolynak adott válaszokat olvasd el. (Ez utóbbinál a hangnem is elég érdekes.)

Egy részlet:
"Csak egy mell nem faj attol hogy megjott. Ez majdnem mindig valami gyulladasnak a jele ha gyerek tenyleg nem harapott. Jobb a bekesseg, hagyd abba a szoptatast, 10 honap boven eleg. Ilyenkor mar csak az anyanak kell a szoptatas nem a gyereknek. Eljott az ideje a rosejbni-nek (:-)."

Egyébként lehet, hogy még más lesz olyan, aki többet is tapasztalt, én nem olvasgattam tovább a topikot.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

OFF:
Szipola,
Cicó megsimogatta Borsát a profilodban! (És közben hajtogatta, hogy "bááa") Kép
kriszi

Matska!

Igen, várom, hogy meggyógyuljatok és jelentkezz!
rjuli

Sziasztok!

Kriszi!
Kép Kép Kép
szipola

Még egy utolsó észrevétel a Nestlé-bojkotthoz: A decemberi Kismamában 2 teljes oldal Nestlé-reklám díszeleg. Biztos kell az a rengeteg pénz, amibe annak a reklámnak a megjelentetése került, de azért elég durva. Két szoptatásról szóló cikk között ott van gyönyörű színesben és csábítóan, hogy a Nestlé termékek mennyire követik a babák fejlődését és igényeit, már 4 hónapos kortól!! Kép

Egyébként szerintem amíg a kismamában megjelenhet egy ilyen hírdetés, két teljes színes oldalon, addig mindenféle bojkott teljesen reménytelen próbálkozásKép
anya_kati

Sziasztok!

Na, pont ezért "ragadtam tollat" én is, most értem odáig a lapban, megláttam a Nestlé hirdetést és tényleg furin veszi ki magát, hiszen feketén-fehéren ott áll, 4 hónapos kortól "Az első kanalas ételek a babának" címszóval...

Ja, és NINCS OTT apróval szedve, hogy a legfontosabb táplálék az anyatej, stb.

??
Kép
szipola

Szipola, Kati, a Nestlé mind a világon, mind pedig kis hazánkban az első 5 legnagyobb hirdető között van. Az októbertől karácsonyig tartó hirdetési csúcsszezonban neki nagyon jó árai vannak. A Kismama nem tehet különbséget hirdető és hirdető között, aki kifizeti a hirdetés árát és nem ütközik reklámtörvénybe a hirdetés, azt köteles közölni. Pláne nem mond nemet egy ekkora büdzsével rendelkező hirdetőnek, aki iszonyat mennyiségű pénzt költ mind a Kismamánál, mind pedig az ezt kiadó VNU lapkiadónál. Naivitás ilyet várni, a magazin dolga, hogy az igét a normális cikkekben hirdesse. És ezt általában meg is teszi.

sziasztok,
matska
matska

Kedves Szipola,
a csokoládéreklám mellett sem tüntetik fel, hogy a legfontosabb a táplálkozási piramis szerint étkezni, ezért csokoládét a lehető legritkábban fogyasszunk! A kávé mellé se írják oda se apró, se nagy betűkkel, hogy sokkal többet ér, ha kialusszuk magunkat és sokat mozgunk! Feltételezik rólunk, hogy tudjuk! Nem nemzeti népegészségügyi tanácsadókról, hanem profitorientált cégekről van szó, könyörgöm!
Kíváncsi
kíváncsi

Kíváncsi!

Na, ha nem szomorkodom azon, hogy úgy írtál nekem, mintha hat éves lennék és tök hülye, akkor tovább szomorkodom azon, hogy ez a helyzet, tehát hogy van egy WHO, az ajánlásaival és van egy "profitorientált cég", aki meg tojhat erre és keresztbe-reklámozhatja az egészet...

Szar az egész, úgy ahogy van, hasson oda a WHO, vagy mit tudom én, legyen szabályozott, hogy minden ilyen hirdetés mellett fel kell tüntetni, "6 hónapos kor alatt az ideális táplálás kizárólag az anyatej" vagy ilyesmi...

HÁHÁ, előrángattam egy Mildibé babatej termékmintát, amin a következő szerepel:

"FONTOS FIGYELMEZTETÉS
A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej. A legegészségesebb táplálási mód a szoptatás. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő anyatej vagy a szoptatásnak más akadálya van, a tápszer alkalmazása előtt kérdezze meg a gyermek orvosát, védőnőjét."

Én megelégednék annyival, ha ez a szöveg MINDEN tápszer és hozzátáplálási reklám mellett ott lehetne. Ennek a vágyamnak adtam tegnap hangot, igaz, mi félszavakból még nem tudjuk, mire gondol a másik.

Talán picit hasonló, a cigiken sem volt mindig ott, hogy káros az egészségre (pontosan nem tudom, mi van rajta) - lehet, hogy durva párhuzam, de valahogy el kéne már indulni "törvényi" szinten is, hogy lehessen igazi reform és pusztán az íze miatt ne kezdje el senki a bébijét málnapürével tömni négy hónaposan...

Kép
szipola

Szipola,
egyáltalán nem úgy írtam neked, mint egy hatévesnek, csak szerintem abszurdum, hogy miközben egy egész újság e témával fogalalkozó cikkei huzamos idő óta a szoptatás hangsúlyozásával foglalkoznak, még a hirdetés mellé is elvárnád, hogy tájékoztatót tegyenek. Nem kell ennyire gyagyának nézni a mamákat, hogy csak a hirdetéseket olvassák el! Azt a valóban hatévesek teszik, viszont ők még nem etetnek gyereket.
Szipola, béke van, attól még semmi bajom veled, csak ebben nem értünk egyet! Kép (Csak még annyit mondok egészen halkan, de tényleg, hogy csak az hallja, akire vonatkozik, ha rád nem akkor ne is halld meg: bizonyos emberek mindig csak a saját érzékenységükkel törődnek, a másikéval nem...)
Kíváncsi
kíváncsi

Bojkott:
Nem tudom, mekkora veszteség a Nestlének, hogy talán csak egy páran nem vesszük a termékeiket. Valószínűleg minimális. De mindent megtettem, amire képes voltam. És sokszor a kevés hegyeket mozgathat meg. Nem fogok sírva fakadni, ha semmi sem változik. De legalább megpróbáltam.

Virág
Virág

Kíváncsi!

Igen, én a saját érzékenységemet is fontosnak tartom. Kép

Viszont, tudom, hogy te figyelsz másokra és nem tűröd a gonoszságot (már engem is megvédtél, a here műtétes-topicomban Kép - úgyhogy tényleg béke van, de azért egészséges-vitázzunk még picit Kép

Továbbra is szeretném kifejezni, hogy nem elsősorban a Kismama újságban megjelent Nestlé reklám zavar, én attól már elrugaszkodva általánosan próbáltam beszélni, de tényleg félreérthető volt, sőt olyan, mintha magamban beszélnék, tehát egy szavamból nem lehetett kibogarászni, mire is gondoltam. Viszont a ma reggeliben már érthetően kifejtem, hogy a világfájdalmam nem pusztán egy újság egy reklámjára vonatkozik.

Szó nincs gyagya-mama elméletről.
De nem fekete vagy fehér itt sem a helyzet.
Adott egy mami, aki nem jut nethez. Eddig prímán ment a szopi, azonban eljön a három hónapos kor, esetleg megspékelve egy növekedési ugrással, a csemete sírós, a mami szép lassan (az ehhez vezető utat hagyjuk most) bepánikol, hogy már nincs elég teje, megveszi mondjuk a Kismamát (maradjunk ennél akkor) ahol ugyan elolvassa, hogy a legjobb és legfontosabb és egyetlen helyes út a 6 hóig tartó kizárólagos szopi, de ő mégis nyugtalan, hát lapoz egyet, ott a kétoldalas N reklám, nahát, ezt már négy hónaposan kipróbálhatjuk, milyen szerencse, úgy már elég lesz a tejci is, szoptatok én továbbra is, de egy kis gyümölcspüré nem árthat, legalább nem lesz annyira éhes a pici, ezzel kiegészítem a tejem. Egyáltalán miért mondják, hogy hat hónapos korig csak szopizzunk, mikor ilyen finomságokat is ehetne már és a cég szerint ez is tökéletes táplálék? Nincs odaírva, hogy mások mást ajánlanak. Az újság ajánlása nyílván nem problémás esetekre vonatkozik, nekem viszont kevesebb a tejem, hát kiegészítem....
Na, itt a vége kábé - esetleg gyanakvóbb mamák megkérdeznek pár ismerőst, vagy felháborodnak azon, hogy mindenki mást tanácsol nekik (újság kontra reklámok) - jó esetben a fele nem kezdi el a gyümipépet, vagy csak én látom így? Én vagyok csak ilyen borúlátó?

Barátnőm, akit jó előre "felkészítettem" hasznos linkek tárházával és személyesen is, a nyolc napos bébinek már megvette és fel is kínálta a tápszert, mert egész egyszerűen megijedt, ugyanis lassabban indul be a teje, mint mondjuk nekem (azóta felhívott és "tanácsadtam", Ibolyhoz irányítottam, meghívtam ide, stb. tehát a helyzet rendeződött, megnyugodott) - szóval az első babánál kialakuló ál-krízishelyzetek (többségében hála a jó égnek vaklárma) képesek az ellentmondó információkból pánikszerűen egyet kiragadó anyát Nestlé irányba terelni, akár ott van mellette a Kismama egész tartalma, akár nem...SZERINTEM!

Ha viszont valahogy kötelezve lennének arra, hogy minden termékükön ott legyen a szopi elsődlegességére vonatkozó duma, akkor mindenképpen több esélyt adnánk a rendszerváltásnak, mint így.

Nagyon össze-vissza amit írtam? Kép

Remélem nem túl naív - hiszen csak jót akarok, de azt nagyon! Kép

Mondjuk én vagyok a tömeg, akinek Iboly a szellemi vezetője Kép és ha a kezembe nyom valamilyen transzparenst, azt gondolkodás nélkül felemelem a magasba és üvöltöm, amit hallok tőle, mert én így juttatom érvényre az ő általa viszont tudományosan és jogilag is alaposan ismert eszméket. Kép

Szóval lehetetlen elrendelni mondjuk WHO szinten, hogy igenis legyen feltüntetve mindenhol a pici mondat? Ez mostmár kérdésem, nem szomorúságom.
szipola

Szipola,
ez szép volt. Mintha csak átélted volna Kép Annyit teszek hozzá, hogy nem csak az első babánál történhet ilyen.
Amivel nem értek egyet, az az, hogy valóban elretten a hozzátáplálástól az, aki a fenti szindrómával küszködik, csak azért, mert a hirdetésen IS látja a felhívást. Úgy tudom, de javítson ki, aki pontosan tudja, hogy a cigarettán feltüntetett elrettentő mondat sincs különösebb hatással a dohányosokra.
Amit itt tenni lehetne, de ehhez egy egyesület, még ha világszerte elismet is, kevés: jogszabály írja elő, hogy eleve ne kerülhessenek kereskedelmi forgalomba efféle papik. A hozzátáplálás korától elkezdve is, ellenőrizetten csak az lehessen az üvegekben, ami az adott korú csecsemőnek megengedett. Aztán ha valaki mégis akar adni gyümölcsöt a babájának, pürésítsen otthon, az már egyéni felelősség.
Amúgy furcsának találom azt is, hogy szabad polcon kaphatók tápszerek már otthon is egy ideje. Amikor a húgom nevelkedett, csak gyógyszertárban, receptre lehetett venni effélét. De tudod, ebben sem a tápszergyártók felelősségét látom, ők a dolgukat végzik, hanem azt hiszem, arról van szó, hogy az egészségbiztosítók szíves örömest vették ki ezeket a termékeket a támogatandók köréből. Így aztán már négyhónapos kortól bárki, bármilyen tanácsadás nélkül választhatja a tápszert.
Kíváncsi
kíváncsi

"Nem tudom, mekkora veszteség a Nestlének, hogy talán csak egy páran nem vesszük a termékeiket. Valószínűleg minimális. De mindent megtettem, amire képes voltam."

Nem, még nem tettél meg mindent!
A cél szentesíti az eszközt. Ahhoz, hogy a Nestle észbekapjon, komolyabb veszteséget kell okozni neki!
Mivel a vásárlók tömege nehezen mozdul, érdemesebb radikálisabb módszerekhez folyamodni. Először is, a Nestlé magyarországi raktárait kell megkeresni, és néhány vállalkozókedvű anyuka pár kanna benzin segíségével fölgyújtja.
A boltok polcain található Nestle termékeket méreginjekciókkal kell fogyaszthatatlanná tenni. Igy gyakorlatilag kiszorul a piacról a Nestle.

A részletek kidolgozását rátok bízom, én speciel szeretem a Nestle termékeket, és amíg lehet itt a kandahári piacon kapni, vásárolom is.

Allah legyen veletek!
Allah ak' bar!

Uszama Bin Laden
Uszama

Uszama, te javíthatatlan vagy! Kép
kíváncsi

Szipola, te egy javíthatatlan idealista vagy, imádlak!Kép Az ilyen emberektől mozdul a világ előre, akik nem restek az álmaik alapján élni!

Virág, eddig kb.300-an vagyunk magyar bojkottálók (ennyi visszajelzést kaptam)és ha terjesztitek e-mailben az igét leszünk még többen isKép))!!! Köszönöm mindenkinek előre isKép.Nem is lesz ez olyan kicsi kiesés, ha jól csináljuk...Kép. Gondoljatok bele, 105 ország van benne a bojkottban! Előbb-utóbb megérzik.

Uszama, remek ötleteid vannakKép.
matska

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?