Kíváncsi!
Igen, én a saját érzékenységemet is fontosnak tartom.
Viszont, tudom, hogy te figyelsz másokra és nem tűröd a gonoszságot (már engem is megvédtél, a here műtétes-topicomban
- úgyhogy tényleg béke van, de azért egészséges-vitázzunk még picit
Továbbra is szeretném kifejezni, hogy nem elsősorban a Kismama újságban megjelent Nestlé reklám zavar, én attól már elrugaszkodva általánosan próbáltam beszélni, de tényleg félreérthető volt, sőt olyan, mintha magamban beszélnék, tehát egy szavamból nem lehetett kibogarászni, mire is gondoltam. Viszont a ma reggeliben már érthetően kifejtem, hogy a világfájdalmam nem pusztán egy újság egy reklámjára vonatkozik.
Szó nincs gyagya-mama elméletről.
De nem fekete vagy fehér itt sem a helyzet.
Adott egy mami, aki nem jut nethez. Eddig prímán ment a szopi, azonban eljön a három hónapos kor, esetleg megspékelve egy növekedési ugrással, a csemete sírós, a mami szép lassan (az ehhez vezető utat hagyjuk most) bepánikol, hogy már nincs elég teje, megveszi mondjuk a Kismamát (maradjunk ennél akkor) ahol ugyan elolvassa, hogy a legjobb és legfontosabb és egyetlen helyes út a 6 hóig tartó kizárólagos szopi, de ő mégis nyugtalan, hát lapoz egyet, ott a kétoldalas N reklám, nahát, ezt már négy hónaposan kipróbálhatjuk, milyen szerencse, úgy már elég lesz a tejci is, szoptatok én továbbra is, de egy kis gyümölcspüré nem árthat, legalább nem lesz annyira éhes a pici, ezzel kiegészítem a tejem. Egyáltalán miért mondják, hogy hat hónapos korig csak szopizzunk, mikor ilyen finomságokat is ehetne már és a cég szerint ez is tökéletes táplálék? Nincs odaírva, hogy mások mást ajánlanak. Az újság ajánlása nyílván nem problémás esetekre vonatkozik, nekem viszont kevesebb a tejem, hát kiegészítem....
Na, itt a vége kábé - esetleg gyanakvóbb mamák megkérdeznek pár ismerőst, vagy felháborodnak azon, hogy mindenki mást tanácsol nekik (újság kontra reklámok) - jó esetben a fele nem kezdi el a gyümipépet, vagy csak én látom így? Én vagyok csak ilyen borúlátó?
Barátnőm, akit jó előre "felkészítettem" hasznos linkek tárházával és személyesen is, a nyolc napos bébinek már megvette és fel is kínálta a tápszert, mert egész egyszerűen megijedt, ugyanis lassabban indul be a teje, mint mondjuk nekem (azóta felhívott és "tanácsadtam", Ibolyhoz irányítottam, meghívtam ide, stb. tehát a helyzet rendeződött, megnyugodott) - szóval az első babánál kialakuló ál-krízishelyzetek (többségében hála a jó égnek vaklárma) képesek az ellentmondó információkból pánikszerűen egyet kiragadó anyát Nestlé irányba terelni, akár ott van mellette a Kismama egész tartalma, akár nem...SZERINTEM!
Ha viszont valahogy kötelezve lennének arra, hogy minden termékükön ott legyen a szopi elsődlegességére vonatkozó duma, akkor mindenképpen több esélyt adnánk a rendszerváltásnak, mint így.
Nagyon össze-vissza amit írtam?
Remélem nem túl naív - hiszen csak jót akarok, de azt nagyon!
Mondjuk én vagyok a tömeg, akinek Iboly a szellemi vezetője
és ha a kezembe nyom valamilyen transzparenst, azt gondolkodás nélkül felemelem a magasba és üvöltöm, amit hallok tőle, mert én így juttatom érvényre az ő általa viszont tudományosan és jogilag is alaposan ismert eszméket.
Szóval lehetetlen elrendelni mondjuk WHO szinten, hogy igenis legyen feltüntetve mindenhol a pici mondat? Ez mostmár kérdésem, nem szomorúságom.