Új privát üzeneted érkezett!

Lara

Nem voltunk ott, de oda biztos hogy beutaló kell.Ugye?
Beutalónk nincs mert a doki szerint nincs baj de mi akkor leszünk nyugodtak ha ezt szakorvos mondja rá.

Szilvi
szedem

Sziasztok!

Nina: Nem sikerült neked levelet küldenem a mailbox-os címedre. Légyszi írd meg nekem a jó címet!

Köszi! Kriszti
gykriszta

Lányok, tudjátok, hogy hol lehet venni Avent kozmetikumokat?

Flórának folyik az orra rendületlenül. Ma délután 10x szippantottunk, ha nem többször. Az egyik alkalommal magának csinálta, de csak az egyik lyukból szippantotta ki a trutyit. A másikból nem engedte. Remélem nem tör ki rajta megint valami nyavalya. Főleg télapós baba-mama klub előtt.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Kriszti:
Akkor:roboka@tiszanet.hu ez bizti jó.

Lara:
Nem tudom hányszor szopizik Vandi. Délelőtt nem nagyon, délután többetKép
Cicin alszik el, cicivel ébred.
Meg alvás közben is ha felébred.
Szóval nem tudomKép

Banita:
Láttalak ma benneteket a tescoban. Csak mire összeszedtem Vandit a harmadik sorból, addigra úgy eltüntetek.
Megnéztem volna a fiúkat. Azért írígykedve néztem, hogy Bálint milyen nyugisan ült a kocsijában.
Benit nem is láttamKép
MI ujság van veletek? El vagy veszve.

Jó éjszakát:
Nina
nina74

Gabi3,

a Brendonban vannak Avent kozmetikumok. Mit szeretnel venni?

g.
gabomamo

Szilvi,
Megkérdeztem:
dr Tornyos Szabolcs (mi hozzá mentünk egyébként mindenünkkel, mikor kellett a gyerekkórházba) csüt. 17-18. Miniklinik, Kossuth L. 109. 499-755,766 Be kell jelentkezni.

Lara,
mivel Szilviék makóiak, nem biztos, hogy nem hülyén néznének rájuk az ortopédián.Kép

Ágci

Kép
Ágci

Agci,

Tornyos Szabolcs a Gyermekkorhazban is dolgozik? En mindig a Gyermekklinikan latom.

g.
gabomamo

Ágci

Köszi.Nagyon aranyos vagy hogy megkérdezted.
Igy mostmár rájöttem hogy vagy 3x voltunk már nálla csipővizsgálaton. Kép Csak nem tudtam hogy magánrendelése is van. De ő elég szimpi volt ugyhogy elfogunk menni a jövöhéten hozzá.

Szilvi
szedem

Enikő!
Nagyon örülök, hogy Bogi meggyógyult!

Nóri, az egész nap lustálkodó
norcee

Szilvi!
Ha mondod a gyerekorvosnak, hogy irjon már egy beutalót, mert meg akarod mutatni, akkor sem fog irni? Amúgy szerintem is oda beutaló kell, de nem vagyok benne biztos.

Lara
lara

Lányok!

SOS!
Tudja valaki, hogy a vasárnapi babaúszás hánykor kezdődik az 1 éven felülieknek?

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!!!

Kint van Benci második foga is!!!
Ismét minden nyügi nélkül.

Ma egyébként tündéri gyerek volt a Benci, kibírta a Tesco+Cora+Metro+Brendon bevásárlást reggel 10-től du 5-ig!!! Egyszer icipici sírás volt, más semmi.

A mamitól (anyukám) kapott egy szép polipot, ami színes, zörög, csörög, sípol, stb, a keresztelőre. Imádja.

Mi is a Tornyoshoz járunk, csak mi a gyerekklinikára. Ha máshoz hívnak be valamelyikünket, mindig szól, hogy mi az ő betegei vagyunkKép

Hétfőn el kell vinnem hozzá Bencit!
Enci, írok mailt!

Puszka mindenkinek!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lara

Lehet hogy adna a dokink beutalót de az az igazság hogy nem igazán akarok tőle kérni ezek után hogy ő azt mondta hogy nincsen semmi probléma.Inkább vállalom a magánrendelést saját magunk megnyugtatására.

Zsófi
Ügyi Benci ha ilyen jól tűr mi is holnap megyünk Szegedre de már előre félek, valamiért tuti nyafogni fog szokás szerint.

Megyünk a Klinikára ugyanis reggel megszült a sogornőm (2 órahossza alatt.A mázlista.) és őket megyünk látogatni.

Szilvi
szedem

Drea! Én nem kérdem meg a Sárit mennyiért vállalja, tudom mások mennyit szoktak adni. De kiváncsi vagyok, ha valaki kérdi mennyit mond!
Hivatalosan febr.6-ra várjuk a babát, de UH szerint febr.12. Hát én most kiszedem a Grofbol az igazolást, mert januártól korházban leszek már, nem tudok visszamenni.
Sárinál szerintem az a jó, hogy havonta csak 1x kell fizetni, tesom dokija többet kér, és minden alkalommal!
Ja még annyit, hogy kolleganöm nyáron szült Sárinál a korházban nem adott neki semmit, hogy majd a 6 hetes kontrollon ott meg nem kérte a doki, igy semmit se fizetett. Én se hiszem emlékeznek rá, mondjuk én azért akkor is adok 25-t.

Szilvi! Gratulálok a sogornödnek!

Lányok, az jutott eszembe, ha menni kell majd védöoltásra és ott várni kell, akkor az egészséges babák és a beteg gyerekek egy vároban vannak? Vagy mindenütt van külön vároterem? Föleg a Mátyás téren érdekelne ott hogy van, de kiváncsiságbol máshol is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

a vedooltasokat a tanacsadason adjak es ott olyankor elvileg nincsenek beteg babak. Ilyen alkalom hetente 1x van.

Simcivel en is februar 7-re voltam kiirva es 6-an szuletett.

g.
gabomamo

Sziasztok!
Szilvi: És első babája a sógornődnek? A 2 óra tényleg nagyon gyors, egy rossz szava sem lehet. És milyen paraméterei vannak a babának? Hogy hívják?

Lara: Tényleg és nálatok megvan már a kistesó neve? Neki is ilyen szép ősmagyar különlegesen szép neve lesz majd, mint Hangának? Kép

Gabi3: És Fló kistesóját hogy fogják hívni?
És a többi pocakosét???

Ti este hány óra körül szoktátok lerakni aludni a gyerkőceiteket?? És hogy zajlik az esti szeánsz?? Pl pancsi 8-kor, utána vacsi, játék, meseolvasás és utána olyan 9 körül szundi.....

Csak mert én mesét nem lefekvéskor hanem napközben szoktam olvasni, mondani Boginak. Este ha látom, hogy álmos, fogom berakom az ágyba és kész, és akkor elalszik, de ha pl olvasnék neki, kislámpánál, tuti kimenne az álom a szeméből és akkor éjfélig dorbézolna, amitől megőrülnék, mert én olyankor már bővel aludni szoktam....ha hagynak Kép

Szal nálatok hogy zajlik ez?? Elmesélnétek..
Köccce

Zsófi: Írtam mélt, köszi a képeket ideértek Kép

Gigi: Majd ma írok mélt, vagy legkésőbb holnap Kép Puszka

Sziasztok
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Hát én is elcserélném a 28 órámat arra a két óráraKép

Ágci:
Hát a torta...Hmhm
Nem tudom az íze milyen lett, mert délután jönnek a vendégek.
DE ahogy kinéz... Az botrányKép
A marcipánnal nem boldogultam, így is kettő van rajta.
No mindegy. Tetszik eszik, nem tetszik nem eszik.
Egyébként kár is volt belefognom, mert Vandika ugysem eszik. De hátha.
Díszítésnek csak egy gyertya van rajtaKép
Na persze a recept tökéletes, köszi mégegyszer, csak ez a marcipán,az valami borzasztó.

Enikő:
MI hét és nyolc között fürcsizünk, utána még 10-11ig tombol.
ha nagyon fáradt, akkor 9-ig bírja, de ez a ritkább.
Aztán cicin lógva alvás.
Kiságyat messziről kikerülni, különben a legmélyebb álmából is felébredKép

Ja Ágci a zselatin is odaégettKépKép
Bénaságom határtalanKép

Nina
nina74

Na lányok, csak hogy tudjátok, összevont babaúszás van minden korosztálynak fél 9től.
Lilivel odamentünk 9re, mert eddig úgy volt, hogy negyed 10től van a nagyoknak. Hát, amilyen csalódott volt, nagyon sajnáltam. Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Enikő!
Nálunk 7 körül van fürdés, utána vacsi, és zsuppsz be a kiságyba, és 10 perc múlva alszik. Azt hiszem mi ebben (is) nagyon szerencsések vagyunk, még a szüleink is el vannak ájulva ettől.

Karmen!
A védőoltást a tanácsadáson adják (heti egy nap), ott nincsenek betegek (elvileg). Nálunk már régóta időpontot adnak, így nem kell szinte soha várni. Ha Lotti beteg, akkor is oda szoktam telefonálni, hogy mennyien vannak, mikor menjünk.

Nina! Sok puszit küldünk az 1 éves Vandának! Hogy sikerült az ünneplést? Evett?
A 2 óra tényleg kellemesebb mint a 28.

Gabi3! Remélem nem lesz semmi komolyabb baja Flónak.

Lotti ma megint zúgott egyet, felrepedt a szája, így most van egy nagy lila púp az ajkán.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Hazaértünk Katalinnapról, anyósomat ünnepeltük. Volt eszem iszom, süti hegyek. Flóra szombaton fél órát aludt, de 9 után már nem hallotuk a hangját. De hajnalban megint velünk aludt. Mától visszaszoktatás van.

Nina: Nagyon sok boldog szülinapot Vandinka! Mesélj az ünneplésről! A 28 órát én is elcserélném.

Gabó: Kismama kozmetikumot akarok venni, csíkok ellen, van egy csomag abban 4 féle van. Remélem nem túl drága.

Enikő: Flóra kistesóját Bátor Leventének vagy Minna Almának fogjuk hívni. Nálunk az esti szenánsz a következő: 7körül vacsi, 8 körül fürcsi, egy kis olvasás, max. fél 10 szundi. Majd ha ovis lesz kicsit hamarabb dugjuk ágyba. Csak simán lefektetjük elbúcsúzunk és kimegyünk a szobájából. Egy idő múlva meg elalszik.

Melinda: Flórának egynapig folyt az orra. Adtam neki homeopátiás gyogyót. Másnap semmi baja nem volt. De ez gyogyó nélkül is így lett volna. Szegény Lotti,mindig történik valami baleset.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Melinda:
Puszit átadtam, köszönjükKép
Jól sikerült a buli, a torta is fini lett,csak rondaKép
Vandi talán egy falatot evett, de azt is csak hallottam.
Remélem hamar meggyógyul Lotti szájacskája.

Most néztem meg Vandika születés utáni videóját.
Még nem is láttam.
Azért összegyült egy pár könnycsepp a szememben.

Nina
nina74

Gabi3:KösziKép
nina74

Nina,
boldog szülinapot Vandának.
Kép

Gabi3,
de nagyon drága az avent kozmetikum, készülj fel.

Mindenkinek kellemes hetet!
Ágci

Kép
Ágci

Ágci: Ajándékba gondoltam magamnak, anyukámtól. Kép A többi sem lehet olcsó.

Nina: Ugye milyen gyorsan telik az idő!Kép

Gabi3
inecsg

Nina!

Nagyon boldog szülinapot Vandának! Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

SZijasztok!

Szilvi! Ja igy már értem. Azért vidd el, engem is megnyugtatna, ha látná szakember, mégha a gyerekdoki mást is mond. Mi holnap megyünk, kiváncsi vagyok mennyit kell majd várni..
Sógornödnek gratula, milyen jó lehet most nekikKép

Enikö! Még nincs meg a név, majd szülés elött pár héttel leülök az Utónévkönyvvel. Amúgy a Hanga név tényleg magyar név!
Mi 22órakkor tesszük le Hangát, elbúcsúzunk és kijövünk a szobából, lekapcsoljuk a villanyt és ö szépen elalszik.

Melinda! Lotti hánykor kel fel reggel?

Nina, Ágci! boldog szülinapot Vandinak és Gabónak!

Lara
lara

Melinda, Gabomamo! Köszi.

Ágci,Nina! Boldog szülinapot kivánok én is piciknek!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nina, Ágci: Isten Éltesse Vandát és Gabót Kép

Gabi3: A Bátor Levente szerintem zseniális, de ez a Minna Kép Hát,....de a ti gyereketek.....Kép

Lara: Kiváncsi vagyok nagyon. Ahogy téged ismerlek bizti, hogy találsz(tok) valami tök jó frappáns kis magyar nevet Kép

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!!!

Gabónak, és Vandának sok boldog szülinapot!!!!

Készülünk már mi isKép

Panka 13-án lesz egy éves, Benci meg 27-én lesz félKépKépKép

Puszi:

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő: Ugye nem muszáj magyar nevet adni egy magyar gyereknek?! Elvégre is nem Dzsennifer lesz. KépNekem meg igen is tetszik a Minna, különben is szerelem a jelentése.

Ágci: Gabónak boldog második szülinapot!

Gabi3
inecsg

Gabi3: Dehogy muszáj, csak úgy illenék......
De ez magánvélemény. Leírhatom, nem? Kép Nem bántás volt, nekem tudod mi jut eszembe a Minnáról? A mennyei manna Kép Csak annyit mondok -és tényleg nem bántásként, Isten őrizz, mert kedvellek téged-, hogy azért szerencsésebb lenne ha fiatok lenne Kép
De nem kell megsértődni,ez csak az én véleményem, ebben a témáben (és nem csak ebben) nagyon magyar érzelmű és nemzeti öntudatú vagyok. Ilyennek neveltek... Egyébként az Alma tök jó!Nagyon szép és különleges név és még sem Apple. Az Alma nagyon tetszik de ez a Minna olyan macskanév vagy pincsikutya......Kép
Nincs hari ugye? Ez csak az én egyéni véleményem,mint már írtam, nem kell foglalkozni vele!! Kép Puszka.

Zsófi,Gigi: Mél ment

Sziasztok
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő:A Flóra sem magyar név, a Kitti meg főleg nem.A Minna germán eredetű, a Vilhelmina és a Hermina becézett alakja. Szerintem tök szép. Ejtsd ki, és meghallod milyen szép ritmusa, dallama van. Én is szeretem a magyarneveket, csak elég sok kezd elcsépelt lenni(Csenge meg ilyesmik). A Minnából meg nem lesz túl sok. Egyébként nem haragszom, csak kicsit rosszul érintett. Mostanság kicsit érzékenyebb vagyok a kelleténél. A pincsi és a macskanevet meg kikérem magamnak.Kép A pincsinév a Fifike meg ilyesmi.

Gabi3
inecsg

Nina, Ágci! Boldog szülinapot Vandusnak, és GAbónak! És nektek is, mert a gyerek szülinapja az édesanyja szülinapja is. LEgaábbis nálunkKép. Mi fel szoktuk köszönteni az anyukánkat a szülinapunkon, mindig meghatódikKép

Köszönjük szépen mindenkinek a névnapi köszöntéseket!Kép

És kérdésem lenne: a nővérem átjött a klinikáról a korházba, mert otthagyta az ottani dokiját (aki minket khmmm... tudjátok), és nem akart ott maradni. Most várja a 3.babáját, és egyre több rosszat hallunk és látunk a korház szülészetéről. Most szült ott az unokanővérem, a szomszédasszonyunk, és azt látjuk és mondják, hogy biz nem segítenek a mellre helyezésben, 1!!napos babákat tápszerrel etetnek, stb... A nővéremnél ez a szoptatás nem gáz, mert már tapasztalt, de igaz e az is, hogy éjszakára mindenképp be kell adni a babókat? Mert szegény ezen borult, mivel Ő mindkét gyerekét maga mellett tartotta a szülés utáni 2órás megfigyelés utántól végig.
Szóval megköszönném a tapikat!
Angéla

.:Angi:.
angiszeged

Angéla! Ne ijesztgess, én is a korházba megyek januártol! Ez igaz, nekem pont ez tetszik hogy éjszakára elviszik a babákat, elég kellemetlen lenne ha a szoba fele magánál tartana és végre tudnánk pihenni, de miattuk nem lehet. Amugy meg hozzák szoptatni éjjel is (10-kor, 2-kor, 6kor)
Amikor én nyáron bent voltam, akkor anyuka dönthette el, hogy más tejét kapja a baba v. cukor löttyöt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Angi:
Én is úgy tudom, hogy 10-kor elviszik a babókat, és csak reggel viszik őket vissza. sajna.
Köszi a szülinapi gratulákat mindenkinekKép
Nina
nina74

Lara! Lotti reggel kb.8-ig, 1/2 9 -ig alszik. kivéve a hétvégéket, mert szerintem akkor tudja, hogy apa is otthon van, és már 1/2 8 körül "kukorékol". Ilyenkor még szundizunk egy kicsit, de ez egyre nehezebb, mivel ha neki nincs kedve "bubizni" (befészkeli magát az apja mellé), akkor egyszerűen lemászik az ágyról és megy játszani. De az első reggel, hogy megy és bekapcsolja a rádiót.

Angi, Karmen! Nekem a barátnőm szült a II-ben, szerintem ott jobb a gyerekágy, ott segítenek. A klinikáról én csak rosszat tudok mondani, lassan kész lesz a szopitörténetünk (15 hónapja írom), abban benne lesz minden.

Nina! Ronda de finom, az egy jó reklám. Milyen ajcsikat kapott Vandus?

Gabi3! Én anno a Lotti névre kaptam feketét-fehéret, most meg elájulnak, hogy milyen édi neve van. Ezt a szülőknek kell eldönteniük.

Lottinak a száján a púp sebesedik, ez a gyógyulást jelenti.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Boldog névnapot holnapra! Kép Szerintem ha hegesedik az jó jel már. Én úgy vagyok, hogy ne mindennapi nevet adjak a gyerekemnek, aztán ha valakinek nem tetszik, hát...izlések és pofonok.

Karmen:Nem hiszem hogy annyira zavarna egy pici baba, ha igazán fáradt vagy akkor tudsz aludni. Otthon úgy is neked kell megszoptatni, a kórházban legalább szokjátok egymást. Én nem nagyon fogom magam mellől elengedni a kölköt.

Használt valamelyikőtök Avent kismama kozmetikumokat? Szerintetek melyik jó? Tudom hogy egyik sem gyógyír, csak mégis mi a tapsztalatotok?

JÓ éjt!

Gabi3
inecsg

Melinda:
Ronda és finomKép
Igen, én is akartam írniKép
Ma egyébként azt csinálta Vandi, hogy kért a tortából. Mikor bekapta eltünt. Na az ötödiknél már kezdett gyanús lenni a dolog. Utána mentem.
És mit csinált a kisasszony? Szépen sorban kiköpködte az összes falatot az előszobaszőnyegre.
Rendes kiscsaj mi?
Mesekönyvet kapott vagy ötötKép
De nem baj mert imádja a könyveket. Csak az én szám porzik a sok dumától. Meg mostmár van babánk is, egyből kettőKépKapott pár zenélő kütyüt.
De a legmenőbb az a babakocsi. Ma ugy voltunk sétálni, hogy hozta a babakocsit és végig tologatta.
Nagyon cuki, igaz a kanyarodás még nem megy tökéletesen.

Karmen:
A kórházban lefejt tejet tejet odaadják a babáknak? Mert a klinikán kiöntik a lefolyóba.
Pici szervezéssel megmenthetnék azt a sok kincset érő tejcsit.

Talán a szobákból befolyt súlyos pénzekből fordithatnának erre is.

Nina
nina74

Sziasztok!
Nagyon OFF leszek, bocs, akit nem érdekell ne olvassa el.
Igen a szülőknek kell eldönteniük,hogy mi legyen a gyermekük neve, csak a szülő néha elfelejti, hogy a gyerek ezzel a névvel kell,hogy felnőjjön és leélje az életét. Most konkrétan NEM rátok gondoltam!!!
Nagyon fel tudom húzni magam mikor pl olvasom a Délmagyarban a megjöttünk rovatot. Elképesztő és szégyenletes. Az emberi butaság és hülyeség határtalan. Tudod,régebben az ember nemzetiségét, etnikai hovatartotzását az alapján tudták beazonosítani, hogy mi a neve. Családneve és keresztneve. Ha külföldre mész pl Svédországba, csak az igazi "őslakos" svédeknek van valódi svéd nevük, de akinek másmilyen neve van az majdnem mind "bevándorló", azt a név alapján be tudod azonosítani, hogy honnan jött. Általában. Érted mire gondolok. Nem szabadna ennyire keverednünk és ennyire globalizálódni ami a gyerekeink névválasztását illeti, meg a plázákat,multikat...stb. Meg kellene őriznünk azt a kincset amink van, a nyelvünket, kultúránkat,hagyományainkat a család és utó neveink a vallásunk...stb. Ez a mienk és senki másé. Már ott tartunk, hogy szégyen magyarnak lenni vagy mi van? Nem a nevével válik valaki különlegessé hanem atetteivel. Egy Tóth Gézát is megjegyzel, ha valami olyat tett érted,vagy a hazádért amire büszke lehet.(már akinek a hazája,kultúrája fontos) Én teljesen le vagyok döbbenve, hogy a szegedi szomszéd kislány aki 10 éves nem ismer egyetlen egy magyar népdalt sem. Ez mind a szülő hibája. Azért van ilyen káosz Mo-on mert nem nevelik magyarrá a gyereket. A szerbeknél például szinte egyáltalán nincs más nemzettől elszedett keresztnév. Egy szerb sose adna idegen nevet a gyerekének csak szerbet-szlávot-. Ebben meg tud erősíteni Nóri is ebben biztos vagyok. És tudjátok miért nem? Mert iszonyatos nagy nemzeti öntudatuk van. Akármilyen bunkók, agresszívak, de a mivoltukat nem tagadják meg sosem. Ők egy büszke nemzet pedig nincs túl sok pozitív tulajdonságuk. A Magyar nemzet miért nem képes erre?? Miért kell folyton behódolni másoknak? Ha külföldre mész hol látod, hogy nem magyar családnak magyar nevű a gyereke??? Sehol. Esetleg véletlen, meg ük-ük-ük déd...stb valaki volt magyar és poénból utána elnevezték a gyereket.... De bezzeg Mo-on. Itt van minden. Dzsenifer, Vanessza, brazil szappanopera"hős""nő" meg minden mi szem szájnak ingere.... Köszi! Igaz, hogy a legtöbb esetben ezeket a neveket Kolompár vagy Lakatos családnév előzi meg Kép, de hát sajna már az értelmiség körében is elég elterjedtek. Én ezen lepődöm meg a legjobban, mikor egy diplomás ember pl. le Nicholas-ozza a fiát akkor miért nem Miklós, könyörgöm?
Vannak vallásos,hívő emberek akik a bibliából választanak nevet a gyermekeiknek. Ott is vannak magyar és kevésbé magyar hangzású utónevek (héber nevek főleg). Ezt én maximálisan elfogadom, mert a hitük köti őket valamihez. De az ilyen jött-ment idegen rövidülések.....én sose aláznám így meg a gyermekem...egy semmilyen névvel.
Furcsa, hogy pont azoknak az embereknek nincs semmi nemzeti öntudatuk , akik Magyarországon születtek és nőttek fel. És érdekes, hogy akik a Trianon álltal külhonba kényszerültek, azoknak meg van. Persze ez csak általánosítás. De elgondolkoztató.
Na nem okoskodom tovább, úgy csinálja mindenki ahogy jónak látja. Isten lássa lelkem nem a rosszindulat beszélt belőlem, csak eléggé hirtelen természetű vagyok (amin változtatnom kéne, tudom, dolgozom rajtaKép) és nagy az igazságérzetem. Nem bírtam, hogy ne nyilatkozzam meg ez ügyben. Bocsika! Kép Puszi minden érintettnek. Most megint meg leszek kövezve a más nézeteimért??? Kép
Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő!
Van valami igazság abban, amit írsz. Csak kicsit furcsa ez a te szádból. Mintha az lenne a legfontosabb egy gyerek életében, hogy hogy hívják. Hát tudod, inkább hívjanak Dzsenifernek, de legyen apám, és olyan anyám, aki nem rest mindent megtenni azért, hogy a legjobb táplálékot adja nekem, vagyis anyatejet, akkor is, ha ez neki némi kényelmetlenséget okoz; és csak olyanokkal fekszik össze, akik a következményeket is vállalják.

Egy kibic
kibic

Kösz! Én is ugyanilyen jókat kívánok neked kedves önmagát felvállalni nem merő akárki! És ha nem tudod az előzményket akkor légyszi ne szóljál be. Ez az én döntésem volt. Inkább egyedül kezdek neki,apa nélkül mint pár évmúlva elválni, de majd te is megtudod drága! Ezt garantálom Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok

Köszönjük a gratikat a sogórnőm nevében is.
Első baba nekik, ahoz képest nagyon gyors volt. Kép
Daninak hivják 3180 gr és 49 cm-rel született.

Enikő:
Ádám 9 hónapos.Mi 1/2 8-kor fürdünk szopi és alvás.Semmi játék már ilyenkor.
Hála Istenek bevállt .Tudja hogy ilyenkor aludni kell.Lerakjuk és már alszik is.De viszont most az az újjabb hogy reggel 6 óránál tovább nem hajlandó aludni. Kép

Nina,Ágci
Vandának és Gabónak nagyon boldog szülinapot kivánunk. Kép

Melinda
Boldog névnapot kivánok.
Tényleg a hugom is az még valami ajándékot kell vennem.De mit ?

Szilvi
szedem

Lányok, nemár! Ez a topic olyan békés, csendes kis sziget volt mindig, vitatkozni szvsz lehet, de ne személyeskedjetek!

Puszi mindenkinek, aki magyar nevet ad annak is, meg aki nem, annak is. (én is előzőt gyakorlom amúgy, de a pl a keresztlányaimnak is cifra nevük van, azt mégis a keresztlányaimKép)) )

Köszi a korházas infókat, aranyosak vagytok! NEm tudom, a tesóm inkább hazamegy gyerekestül, mint hogy beadja éjszakára asszem. MAjd beszámolok, h döntöttKép

angiszeged

Sziasztok!
Teljesen egyetértek Kibicel. Két lányom van mindkettőnek,szép magyar neve van(szerintem).Ennek ellenére nem akadok ki, ha más,
Venessza nevet választja a gyerekének,de azon igen,ha valaki puszta
hátfájásból,nem szoptatja a babáját,és ráadásul mindenféle sületlenségeket ,kitalál hogy ezért meg azért nekem nem sikerül.Kedves Enikő ,te nem
látod az életben az igazán fontos dolgokat,mert apró dolgokon rágod magad.Nagyon fontos egy gyereknek ,hogy legyen egy családi háttere,de egy olyan anyukától aki egyszer egy 3 gyerekes apukát néz ki magának ,utána meg egy 18éves fiucskát,attól nem lehet sokat várni.Én meg az ilyen dolgokon lepődök meg.
Gabi3:szerintem nagyon szép hangzása, és jelentése van a Minnának,jó egészséget nektek.
Többiektöl elnézést hogy közbe szóltam.
Sziasztok:Kovács Adél
Kovács Adél

MElinda! Boldog névnapot!

angiszeged

Ja még valami szerinted mindenképp a nő hibája, ha a férfi megfutamodik és esetleg elhagyja? Az összes nő akit elhagyott a férje, barátja élettársa, az mindenkivel összefekszik, azaz egy k*rva? Én a lányom apját 8 éve ismertem amikor összejöttünk és kb fél éve együtt voltunk amikor Bogi megfogant és fogigátló mellett maradtam terhes. Nem egyéjszakás kapcsolat volt. De egyáltalán nem bánom, hogy így alakult. Sőt!
Ami pedig az anyatejet illeti miért nem jöttél el és segítettél beletukmálni a gyerekbe? Ugyanis egy gyereket nem lehet megtömni, ha nem fogadja el hát nem fogadja el. És van aki még eddig sem szoptat/ad anyatejet a gyerekének. Egyébként pedig a leges legjobb táplálékot kapta és kapja a lányom. Biokajákat, sok zöldséget sok gyümölcsöt, a legjobb minőséget mindenből. Nem hormonkezelt multis csirkét, hanem friss egészséges házit. Nem felvizezett tejet, hanem friss igazi tehéntejet, mert egészséges.Kép

Egyébként pedig a nevelésben igenis van olyan fontos/ha nem fontosabb a gyereket nemzeti öntudatra nevelni,a kultúránkat számára fontossá tenni, mint az, hogy ki az apja. Tudod van egy mondás...valahogy így hangzik, hogy Apa lehet bárki, de anya csak 1 van.....

És 10-ből 6 édesanya nevében köszönöm, hogy képtelenné nyilvánítottál, hogy kiismerjük embertárasinkat (férfiakat). Ugyanis 10-ből 6-an egyedül nevelik gyermekeiket. És ez az arány csak romlani fog, mert a társadalom is romlott.....

ceniko
Szeged

Kovács Adél: Köszönöm a jó kívánságokat. Én is szopi párti vagyok. Flóra 16,5 hónapig szopizott, pedig három hetes volt hogy először látott cicit. Utána még 3 hétig csak napi 4x szopizott.

Enikő: Szerintem ne vedd fel a névtelen hozzászólásokat.

Szerintem is abba fejeződhetne az egymás szuttyongatása. Mindenki olyan nevet választ a saját gyerkének, amilyen tetszik. Ha meg később a kölöknek nem tetszik majd megváltoztatja, ha akarja.

Gabi3
inecsg

Ádél:
A 3 gyerekes apukát nem én néztem ki hanem ő engem, de már rég elváltak, arról meg én igazán nem tehetek, mert nem is ismertem őt akkor. Egyébként az ég világon nem történt köztünk semmi csak a játszótéren beszélgettünk ha érdekell. A 18 évest meg nem kommentálnám, ha annyira tájékozott vagy velem kapcsolatban akkor úgy is tudod...

A hátfájásról meg csak annyit,hogy ha szó szerint megmozdulni sem bírsz akkor nem bírsz akárhogy is szeretnél és kész. Kép
És attól, hogy veled valami nem történt meg mással még megtörténhet nem?

A szegediektől pedig bocsi az offért.Nem szerettem volna botrányt csak a véleményem írtam le. Csak nem értem, a nem szegediek miért kontárkodnak bele. Én se írok be a csepeli kismamik topikjába, mert nem vagyok csepeli.

De legalább felvállalnák magukat!

ceniko
Szeged

Gabi: Igazad van.Kép Én is ezt mondtam. Mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja. Mindent. Nem? De attól még véleményem lehet ,de én nem személyeskedtem. Senkit nem bántottam meg. Főleg nem olyannal amiről nem is tehet...

ceniko
Szeged

Csajok, elkészült a házunk...makettja! Ha van kedvetek nézzétek meg a Fotóalbumban Flóci II.-ben.

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?