Marietta, szép pocak
Ma én is dobok egy képet, de legyen elég előre annyi, hogy 120 cm a haskörfogatom
Meri, hát bizony belegondoltunk. S talán pont emiatt vagyok annyira türelmetlen, hogy mikor jön már Petim, mert annyira szeretném magamhoz ölelni. Tegnap tisztára elszontyolódtam, mikor mondta a doki, hogy szerinte a köv. 1 hétben nem szülünk.
De aztán Apa mondta, hogy gondoljak arra, Petinek jó odabent, s ha elérkezett az idő, jönni fog. Meg hogy mindig a cél előtti pár nap a legnehezebb. S igaza van. Úgyhogy este mondtam a kisfiamnak, hogy ha nem akar előbb jönni nem kell, csak magától induljon el kifelé, ne hagyja hogy indítsák a szülést. Azt annyira nem szeretném.
De majd ma, a Genesisben talán megmondják, hogy áll a méhlepény érettsége.
Meri, ne parázz! Nem hiszem, hogy befektetnének. Legalábbis engem nem fektettek be.
Elmentem a cukorbeteg terhesgondozásra, megmérték a cukromat és ott már normális volt. Jaj, azt mondták hogy reggeli után 1 órával menj? Legalábbis nekem így kellett.
Egyébként az a lényeg, hogy a mérés előtti este 8 után már ne egyél magas szénhidráttartalmú kaját. Nekem így mindig a normál érték körül volt.
A terhelésen 8,7 lett a cukrom ez után a lötty után. Egyébként nagyon sokat számít, hogy az előtte lévő napon mit ettél. Én pl. rengetek tejet ittam meg háztartási kekszet ettem (éppen akkor azt kívántam). Ezekben viszont sok a tejcukor és a szénhidrát, amit a szervezeted nem tud azonnal feldolgozni, így megköti.
Engem szimpla 175gr-os diétára raktak, ami azt jelenti, hogy naponta 175 gr szénhidrátot vehetsz magadhoz, 6 étkezésre elosztva.
Amikor mentem először, megmondták hogy milyen diéta kell (kaptam hozzá kis könyvet, ami tartalmazta, hogy miben mennyi szénhidrát van, meg egy dvd-t, ami recepteket tartalmaz), s 1 héttel későbbre visszarendeltek.
Vasakarattal betartottam mindent, 1 hét múlva visszamentem, jó volt az eredmény.
Utána 3 hét múlva kellett mennem, akkor már kicsit lazítottam, s ugyan olyan jó lett az érték.
Aztán a kövi randira már majdnem ugyanazt ettem, mint a terhelés előtt, csak a mérés előtti 2-3 napban fogtam meg a dolgokat, s nem volt gond az értékkel.
Persze ehhez hozzájárult az, hogy az uh-okon mindig azt mondták, Peti átlagos súlyú baba, nincs baj a magzatvízzel stb. Nekem mindig ez volt a mérce
Szóval ne ijedj meg, az hogy magasabb lett a terheléses cukrod, nem jelenti azt, hogy nagy baj van. Persze én is teljesen lesokkolódtam. Már rémképek jöttek, hogy sok magzatvíz, nagysúlyú baba, indított szülés stb.
Utoljára a 37. héten kellett telefonon bejelentkeznem a diabetológián, már nem várták el tőlem, hogy bemenjek. Megreggeliztem, utána 1 órával megmértem itthon a cukromat, felhívtam a csajt és bemondtam az értéket
Ennyi
Egyébként melyik kórházba mész?
De ha tudok még bármiben segíteni vagy kajával kapcsolatban tanácsot adni, szólj nyugodtan
:):):wink: