Új privát üzeneted érkezett!

Dorottya,

melyik furdetorol van szo? a hidrofil mosdokenocsrol? En azzal furdetem. Unguentum hydrophilicum nonionicum - ez van rairva. Ez a rossz?
_jáde_

Ne riogassatok már!!! Még én is azzal fürdök, annyira bevált!

Képzeljétek!

Ma továbbképzésen voltam, Domit itthagytam a két fiúval.
Az még hagyján, hogy kupi van, mint állat, de olyan jótündér volt egész nap a skacoknak, hogy el vannak tőle ájulva, hogy milyen édi baba.
Semmi nyávogás, semmi hiszti, rendesen evett 3x nagyalukált.
Ezek után hogy hiszik el nekem, hogy nem ez a jellemzőőőőő????!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, mert nálunk ma kezdték a fűtéscserét, és fél napra el kellett menekülnünk a babákkal a szomszéd kertbe, nomád körülmények közé. Elég vicces állapotok uralkodnak itthon.

Fürdető: mi Sába gyerekfürdetőt használunk, nagyon szeretem, az a kenőcs sztem olyan béna egy találmány, tök csúszós lesz a bőrük és nem is lehet szépen eloszlatni. Ekcémás bőrre talán jobb, ha semmi fürdetőt nem tesznek.

Szilvi
hát az első 3, inkább 4 hónap az kegyetlen volt!

Dorottya,
boldog fél évet a lánykádnak (majdnem egyidősek vagyunk)!

Titti,
örülök, hogy jobban vagy! Hőemelkedésem nekem nem volt ilyenkor.

KépKép
lili73

Bezzeg az én lányom ma nem nagyon vitte túlzásba az alvást. Pedig ilyen esős időben jókat szoktak aludni, de ma úgylátszik felverte a zaj, ami a szomszédból átszűrődik, vmi tábor féle van. Szerencsére holnap házon kívül lesznek!
Viszont végre az első főzelék amit már-már szívesen megevett: finomfőzelék! Mert délelőtt az alma-(őszibarack)-rizspép mehet befelé, nyitja a száját, mint a kisrigó, és be is nyom belőle vagy 200-250 g-t. így már egy tápit elhagytunk. Gondoltam uzsira megkóstoljuk a zöldségeket, de a répa fúj, a krumpli fúj, a borsó fúj, és ezek kombinációi is. Úgyhogy eluntam a főzőcskét, pepecselek én szívesen, de nem a kukának. Bébiételből a sütőtököst nem köpte ki, de nem volt túl lelkes. Ma megpróbáltuk a finomfőzeléket, és végre jóízűen evett a kisasszony! Mondjuk lassan ki kell költöznünk a pihiszékből az etetőszékbe, mert már nagyon tekereg. Annyira már tud ülni, hogy amíg megetetem, addig jól bírja...
Ja, és ma éjjel már annyira fáradt voltam, hogy a párom kelt Csillához. Mostmár szerencsére éjjel nem köhögött, de vmi balhéznivalója azért volt, szerintem a 4. foga készülődik... Nappal még köhög kicsit, remélem mostmár rohamosan javul majd, és alszunk végre.

Dorottya
Komolyan megváltozott a fürdető?! :shock:
Ekcémája az én fiamnak is volt pici korától, nekünk végül a Sebamed baby szappanmentes "szappanja" vált be.
Egyébként nálatok "csak" ekcéma, vagy társul vmilyen allergiához?

Krisz
Jó, hogy leírtad a könnyűszerkezetes házakról a meglátásokat! Egyszer talán mi is szeretnénk kertesházat, és meglátjuk, hogy mire futja majd...

Nyafi
Mi a helyzet a kanállal?
Lehet, hogy én is várnék pár napot (akár hetet), hátha elfelejti a negatív élményt, akármi volt is. Esetleg helyet is váltanék.
Pl. CSillát a konyhában etettem kezdetben, de nagyon nem jött be. Úgyhogy bementünk a nappaliba a kanapéra, vagy Sebihez a földön. ott nincs gond.
Ja, és igen, a tízórai mostmár csak szilárd, így nekikezdtünk uzsira is bevezetni, több-kevesebb sikerrel...
Még egy ötlet: szilikon-fejű kanál?

Titti
Remélem múlóban a cicigondok!!!
Hólyag: szerintem simán vízhólyag. Csilla is rágott rám ilyesmit párszor. :(

Cigi
Sosem voltam nagy bagós, egyetem alatt kezdtünk rendesebben füstölni. Amint terhes lettem Sebivel, úgy megundorodtam tőle, hogy nem volt gond nem-dohányozni. Még a szopi alatt se. CSak sajnos később újra rákaptam. Csillával pont ugyanúgy.

Leventéknek sok boldog névnapot!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Én már 3 házat vettem és építettem újjá, halál rutinos vagyok. :D
Ne aggódj én is üvegeset adok Dominak!

A gyümit készítem, vagy üvegeset adok.
A főzelékek mindegyike fúj nálunk, de a burgonya annyira nem.
Most fogom bevezetni a spenótot, sóskát,salátát.
Holnap megyek, és nyunyorgok a nagyanyámtól hozzávalót.
Mi már elkezdtük a pulykahusit is óvatosan, mert abban sok a vas és ki kell váltanunk a maltofert.

Na gyümivel keverve nyeli, mint kacsa a nokedlit, de főzelékkel fúj.
Tiszta apja.

Titti!

Múlik már a gyulladás? Hogy vagy? Nagyon fáj????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Először is Leviknek Boldog Névnapot igy utólag is!!!!!!!

Domi:Dominak meg Boldog Féléves évfordulót!!!!!!
A Maltofert mi is szedjük.Nem tudom meddig kell,mert csak 1 évesen kell visszamenni a gyerekgyógyászatra.

Szilvi17:Azt hiszem ezt a vásárlást hihagynám.Egyik ok az anyagi,másrészt annyi ruhát kaptunk,és kapunk,hogy ha egy hétig nem mosnék rá,akkor se fogyna ki.(hálistennek)

Cigi:Én is dohányoztam,15 éves korom óta.Soha nem akartam leszokni,mert szerettem dohányozni.Hogy miért ne kérdezzétek.
Azt mondtam,ha terhes leszek leteszem.Egy hétig játszottam,hogy csak a kávéhoz,de aztán úgy döntöttem,hogy azt az egy szálat meg már minek,és letettem.
Majd amikor elment a babánk,akkor egy-két szál erejéig visszaszoktam,de a második terhességnél megint letettem.Most,hogy már Réka nem kap anyatejet,néha nagy a kisértés,de eddig még sikerült megállni.kop kop

Viszont egy picit be vagyok tojva,mert amikor Rékával terhes lettem,akkor nagyon megemelkedett a cukrom,és most pontosan igy jártam.Ugyan csináltam tesztet,ami negativ lett,de a cukrom nem nagyon akar visszamenni..3-án megyek vissza a diabetológiára.Kiváncsi vagyok mit mondanak.Nagyon szeretnék még egy babát,de ilyen korán :oops: :oops: Az a baj,hogy nem tudom mikor kellene megjönnie..Kb.a héten...

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

No, már nagyon ideje, hogy normálisan is írjak. Mennyit engednek a csajok, nem tudom, de azért belevágok!

Dorottya, boldog félévességet a csajodnak. Nem semmi, amit nálatok is leművelnek az egészségügyben. :roll: (én erdélyi vagyok) Itt gyógyszereket nem lehet ingyen venni. Annak ellenére, hyog az orvos felírja ingyenesen, csak hónap elején 3-4 napig lehet kivenni pénz nélkül. Utána már általában betelt a gyógyszertárak ere szánt plafonja és kész. Vagy megveszed pénzért, vagy megdöglesz. :evil: Amúgy 3x fizetünk azért, ami fizetésmentes kellene, hoyg legyen: az egészségügyi ellátás + a gyógyszerek (1x az adó, aztán fizetünk a dokinak, majd megvesszük a gyogyókat) Szóval :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Cas, örülök, hoyg van javulás. remélem, hamarosan minden elmúlik. És örülök, hoyg sikerült silla kedvére való főzit is találni! :wink:
Múltkor nézegettem a fotóitokat. Nagyon csinik voltatok mindanyian a keresztelőn. De megnéztem más képeket is! :wink: :oops: Szerintem sokkal jobban állt neked a hosszú haj, bár tudom, hoyg most főleg praktikussági okokból vágattad le. Bizisten a polgári esküvős képen alig ismertelek meg. :D

Kriszta, nehogy azt hidd, hoyg ennyire szívtelen, részvétklen vagyok, hogy Titt i problémájára nem reagáltam (többször is utaltál rám :oops: ) , de priviben írtam neki. Elküldtem a levélváltásomat a szoptatási tanácsadóval és inkább priviben tettem. :)

Titti, remélem, most már a múlté a dolog. A fehéres hólyaggal kapcsolatban nem írtam. Később jutott eszembe, hoyg megkérdezzem. Az nem csak rögtön szopi után látszik? Utána meg "elmúlik?" Mert ilyen nekem is szokott lenni. És valóban, azért mert nagyon megszívja a kicsi. Nekem is most újra nagyon érzékenyek a bimbók, főleg a jobb cicin. Boró is úgy összeszorítja sokszor, hoyg felszisszenek. :roll:

Amúgy tegnap úgy talált rá a húgom a kiságyban, hyog maga alát húzta teljesen a térdeit. Még nem himbálózott, de gondolom, a kutyázás lesz akkor a következő. :D Eddig is próbálkozott, de még nem tudta rendesen kivitelezni. Aztán még megismételte. :D Ma meg szépen araszol hátrafelé. :D Minden nap meglep valamivel!!! :)

Kriszta, a párod a húst inkább gyümölccsel szereti, mint zöldséggel? :shock: Na, ez nem a mi ízvilágunk. Főleg nem a férjemé. Én még hagyján, próbálkozok és kóstolgatok, bár nekem sem csúszik igazán. de a párom azt mondja, készítsem el neki a húst, majd adjak neki gyümölcsöt desszertként. :lol: :lol: :lol: :lol:
Sikerült a párodnak miccset vennie? Ha még nem vett, lenne annyi tanácsom, hoyg fagyasztottat vásároljon, és próbálja hűtőtáskába tenni, mert elég hamar kiolvad és nehogy tönkremenjen.

Na, ennyit hagytak a lányok.
Puszika mindenkinek. Még próbálok jönni, ha tudok. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta, Dominak is boldog fél-szülinapot utólag!!! :) :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Még véletlenül sem akartam azt a látszatot kelteni, hogy szívtelen volnál vagy ilyesmi!!!!!!!
Csak 2 x utaltam Rád, mert azt hittem, hogy Titti nem olvasta végig az üzimet.Szerettem volna megnyugtatni szegényt.
Én TUDOM, hogy Te MINDIG segítesz!!!!!! :D

Miccset nem vett mert elfelejtette. :shock:
Köszike a köszöntést is.

Dominak csak az édes dolgok jönnek be. Már fogalmam sincs, mit próbálkozzak még.
Pici zöldséget ha belekeverek az édesbe, rögtön kiszúrja és nem eszi meg.
:shock:
De még próbálom a spenótot, a sóskát, a természetes paradicsomot, brokkolit.
Hátha segít....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
HÁROM ház vétele, felújítása, amin túl vagy?! 32 évesen?! :D
Nem semmi!
Na akkor majd tényleg fordulok hozzád, hogyha mégis belevágunk a házvételbe! :)
Főzik: spenót, sóska - én is gondoltam már rá, tudok venni néniktől a piacon. De sali csak a nagybanisoknál, szerintem full vegyszeres. :(

Ancsa
Várjuk a fejleményeket! :)

Edit
Na ja, megint növesztem a hajamat! :lol:
A párom amúgy is azt szereti, ha hosszú. Mostmár a hajhullásom is mérséklődött, úgyhogy nem fogok megőrülni tőle. :)
Csak mosni ne 2-3 naponta kellene... :(
Ja és gratula Borónak a kutyázáshoz! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

20 évesen vettünk exférjemmel egy pusztulat házat. Teljesen átépítettük és elváltunk.

Majd betársultam az élettársam házába, felújítottuk és otthagytam
A házat és az összes pénzemet is.
Volt rá fél órám, hogy összepakoljak, elég agresszív ember volt.
Egyszer próbált megütni, visszakapta tőlem, ezen meglepődött és egy kicsit onnantól kezdve tartott tőlem.
Majd megismerkedtem a mostani férjemmel. Ő is elvált volt, elindultunk albérletbe, majd 1 év alatt sikerült némi pénzikét összekaparni, ami elég volt önerőként hitel mellé.
Ez is pusztulat ház volt.
Se fűtés, se víz nem volt bevezetve, holott csak 10 éves ház. Mostmár apránként ugyan, de készülget. Minden plusz pénzünket ide költjük.
Totál rutinos vagyok, hogy mit hol lehet olcsóbban beszerezni.
Melyik ragasztó jobb minőségű (párszor mi is befürödtünk ám).
Én általában megmaradt építőanyagot veszek, jóval olcsóbb.

Lehet, hogy havi 10 ezer az internet, de röhögve megtérül ilyenkor.

Más: végre én is megvettem a rizspépet. Holle-t. Nálunk 1045 Ft. Kicsit sokallottam érte, nálatok is ennyi?
Salátát nagyanyámtól fook csórni.

Képzeljétek! Május 8-a óta nem kaptam meg a családi pótlékot és az anyaságit sem. Felhívom őket, erre kiderül, hogy a határozatot aláíró személy szabin volt, ezért csak jövő hónap elején fogják utalni.
Jófejek, mi?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

Kriszta,
En a Kenguru Goldban vettem rizspepet, de ott a Holle-s pont elfogyott, ezert Sunval-t vettem, a 200 grammos 1290 Ft, meg vettem Holle kolespepet, az 250 gramm es 1090 Ft. Tenyleg nem olcso...
A rizspepet vezettem be neki eddig, azt szereti.
A kolest jovo heten akarom, ma meg a repat. Asszem hozzakeverek egy kicsit az almajahoz.
Kerdesem lenne hozzad:
Anyamektol kaptunk egy vodor meggyet, azt mondta anyam, hogy amikor viragzott, akkor permeteztek, azota se. Szerinted ebbol adhatok Balintnak? Igazabol bio meggyes bebietelt nem is lattam... Meg ez neki szerintem savanyu lesz, a babaknak ezt meg szoktak fozni?

Ja igen, masik kerdesem a gesztenye. Ti adtatok mar a baboknak? Es ha igen, honnan vettetek?

Kepzeljetek Balint 2 kozepes almat is megeszik rizspeppel! (a maghaz es az akoruli reszek kivetelevel, mert ott nem tudom lereszelni rendesen) Ez normalis? Eszik valakinek egyszerre ennyit a babaja??? :shock:

Most megyek rendbeteszem magam mert elaludt, de meg megprobalok jonni.
_jáde_

Sziasztok!

A kölespépet minden nap lehet adni?
Hogy hogy rizspépet adtok a babóknak?Nézegettem én is őket de még nem mertem venni neki.
Legutóbb milupa gyümis-vaníliás tejpépet vettem de nem nagyon kell neki.Favorit a vaníliás.
Védőnőnk azt mondta,hogy csináljak már neki tejbegrízt,fele tej fele vízből.Csak néztem...Megpróbáltam neki vacsira adni jó éjt papit csokist(tejpépbe nem ettem meg a csokisat),az elején nagyon ette de a felénél húzta a száját,nem adtam neki többet.Felvettem,hogy büfizzen és az összeset kihányta büdös volt nagyon.Nem adok neki tejbegrízt úgy döntöttem ezek után.
Hogy etetitek a babókat?Mikor és mit ja és mennyit. :D

Megyek folytatom a takarítást.úúúúttáááálom,hogy ekkora ez a ház.

Szép napot ebben a gyönyörű időben.

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Vigyori :D

Kép

Kép
szilvi17

Kép
BOHÓC!!!!

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Jó a napszemcsim??? :D :D

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Jáde :D
hát, örülj, hogy ilyen jó étvágyú a kicsi fiad! :lol:
Én a meggyet az almával együtt megpárolva adtam, sztem nagyon fini úgy, olyan mint a gyümölcsszósz.

Kriszta :D
aztamindenit, te tényleg rutinos újjáépítő vagy! Jövőre mi is nagy építkezésbe fogunk, vettünk egy házat, amit teljesen át akarunk saját ízlésre szabni - véglegesnek szánjuk. Majd kérek tőled ötleteket, mit hol...? Jó? :wink:

Cas :D
Sára sincs az alváshelyzet magaslatán vagy 3 napja. Egyszerűen nem hagyja magát elaludni, pedig hulla fáradt és nyűgös egyébként, de mielőtt mély álomba esne, elkezd rúgkapálni, homorít és onnantól már megy az ordítás. Két-három ilyen akció után megunom és várok ismét fél-1 órát, de tegnap pl. 6 órát vol egyhuzamban fenn. Remélem neki is a foga a ludas. :)

Na, tegnap megvolt az előadás! hát, valami fantasztikus volt. Nem voltam még az arénában eddig, de nem semmi hangja van 10000 embernek, az biztos! A ruhák, a rendezés - sztem űbereli az összes eddigi előadást, a szereplők szintén. Istvánból végre érző hús-vér embert csináltak, és Koppány sem "agyatlan" ösztönlény volt, hanem gondolkodó, felelőségteljes vezér. Nagyon nagyon tetszett!
Külön emlékezetessé teszi a két felvonás közötti 1 km-es sprint. :lol: Először is a biztonsági őröket kellett rábeszélni, h engedjenek ki a kordonon kívülre, mert egéybként a jegy csak 1x-i belépésre jogosít, aztán mosolyogva megszánták a két lököttet. Innentől márcsak két emeleten, liften és a Hungária körúton kellett átrohanni, hogy Sárit septibe megszoptathassam, ami egyébként életmentő volt mert nagyim már egy jó ideje hiába babakocsiztatta. :D
Aztán mindez vissza, az előadást felügyelő két rendőr kocsiból is ott röhögték a két flancos ruhás ámokfutót, de aztán végül épp belefért mindez a 20 percbe. Kalandos volt! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Köszönjük szépen a megemlékezést aranyosak vagytok.

puszi

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi :D
bizony, Isten éltesse Levit! :D
Nagyon szép a lakásotok! Nagyon szeretem én is az Ikeás komódokat és etetőszékünk is ilyen lesz! :D
Védőnénit honnan szalajtották? :shock: Szegény... Tehéntejet min. 1 éves korig nem adunk a babáknak, de Juli majd 2 volt, mire ivott. Teljesen jól megvolt nélküle. Feles-tej: ugye nem gondolja, hogy attól hogy fele víz, még a tehéntejfehérje is kevésbé lesz allergizáló... 30 éve talán még itt megállt a tudomány, de ma...
Főleg hogy a mi generációnknak már lassan 50%-a allergiás...
Rizspép: a legelsők kóstolni valók között van. Sűrítésre még finomabb mint a krumpli.
KM

Kép
Kép
kismok

Te jo eg mi a fenet tanulnak ezek a vedonok most komolyan????!!!
Olyan tanacsokat adnak sokszor amivel kart okoznak!
Nalunk mar 3 honapja nem jart de nem is akarom hogy jojjon. Kovetkezo gyereknel biztos, hogy nem fogok hozza jarni terhesseg alatt.

Szilvi,
Ezt a rizspepet ne ugy kepzeld el hogy tejes vagy tapszer van benne, ez csak maga a teljes kiorlesu gabona feldolgozva tej, cukor, gluten nelkul. Mindennap lehet adni. a koles is ilyen, abban sok vas is van, en azt adok majd neki inkabb naponta.
Itt talalsz ilyet:
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_866541
_jáde_

Szilvi!

Védőnődet nyugodtan lődd le :wink: "fantasztikus" tanácsaiért!!!
Tehéntejet szigorúan tilos adni 1 éves kor alatt, de mégjobb, ha tovább kitudod tolni.
Amúgy tökjók a képek, pláne a napszemcsis. Az IKEA-s komódot rögvest kiszúrtam én is. :lol:

Jéde!

Általában a gyümölcsfákon un. lemosó permetezést alkalmaznak tavasszal.
Virágzáskor nem szokás permetezni, mert megöli a méhet és bogarakat akik elvégzik a megtermékenyítést.
Ha permeteznek is , akkor nagyon kímélő pemetezést alkalmaznak.
Úgyhogy adhatod nyugodtan!
A permetszereken van egy ilyesmi felirat: egészségügyi és/vagy élelmezésügyi várakozási idő.
Ez azt jelenti, hogy a permetezéstől számított X napig nem fogasztható a termék.
Babáknál ezt érdemes kétszeresen venni.
DE!!! Sokkal fontosabb például, hogy ne forgalmas út mellett álljon a meggyfa, mert a rárakódott kipufogógázok és koromszemcsék ezerszer veszélyesebbek hosszú távon a szervezetbe lerakódva.

Gesztenye is allergén, még nem adható.

Én még nem próbáltam a meggyet, de azt kell még tudni, hogy a nyers gyümi tartalmazza a legtöbb vitamint, majd a párolt és a legvégén a főzött.

Kismok!

Szívesen segítek, mi ketten a párommal annyira marhák vagyunk, hogy mindennek nagyon alaposan utánajárunk, de olyan szinten, hogy az csak naaaaa.

Koncert: irigy-irigy és örül.örül, hogy a két ámokfutó jól érezte megát!!!

Ohhhh és minden kedves LEVENTÉNEK boldog névnapot így utólag. :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Hát hallod, mindig tudtam, hogy stramm csaj vagy, eztán meg pláne! :D
Pépek: én elmentem a Holle nagykerbe (itt van egy köpésre), de magánszemélyeknek ők is bolti áron adják (1040 Ft).
Lóvé: bezzeg ha te egy napot késel az állam felé a befizetéssel, akkor azonnal bünti meg büntetőkamat?! :evil:

Jáde
A gesztenyének nem igazán van szezonja :), én még nem adtam. Talán bébiételekben van. A mirelitet nagyon meg kell nézni, ritka a natúr gesztenyepüré. Viszont mintha láttam volna vmikor szemes gesztenyét fagyasztva a Kaiser'sben...
A kajamennyiségen sose parázz, Sebi egy ültő helyében képes volt 400 g(!!!) kaját benyomni egyszerre ennyi idősen! :shock: Mondjuk ő elég rossz hatásfokkal emésztette... :(
Védőnő: el kell járnod hozzá terhesgondozásra a köv. babánál is. Viszont amit mond, az egyik füleden be, a másikon ki, ha hülyeségeket beszél! :D

Szilvi
Sebi 2 éves koráig minden reggel kölest evett gyümölccsel. Nagyon szerette.
Tejbegríz?! Nem értem, a védőnőknek nem kell továbbképzésre járniuk?!?!?!?
Etetés: reggel tápi (180 ml), délelőtt gyümölcs vmi gabonával (rizs, köles, de vettem már zabot is, meg tönkölyt), kb. 200-250 g. Ebédre tápi, uzsira főzelék (kb. 150-180 g), vacsira tápi.
A szekrényeitek tényleg szépek, én is ezt a sorozatot néztem ki, mert ennek az egynek van olyan számítógép-szekrénye, amilyet szeretnék, és még tetszik is. :)
Levi jó fej a képeken! :)

Kismok
A meggy almával elég édes volt? Csilla a savanykás ízektől nagyon fintorog...
Alvás: végre átaludta az éjszakát megint. Reggel vidáman kelt. Ha jól látom áttört a 4. foga is. Remélem most egy ideig nem jön több?! :D
Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanásotok! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszta,

koszi az infot.

A gesztenyerol a neten tobb helyen is meg csak azt olvastam, hogy lehet adni elsokent az almaval, repaval, stb, mert ritkan okoz allergiat. Az teny, hogy nincs szezonja, gondoltam, megkerdezlek titeket is, tudtok-e valahol. De mondjuk raer telen is majd megbizhato forrasbol :)
_jáde_

Bio boltokban lehet kapni vagy rendelni natúr gesztenyét. Tegnap láttam, de nem kérdeztem meg. :cry:

Cas!

Te már adsz gluténest?
Én még nem mertem.
NNNNa tegnap leszedtem a meggyet. Jó kukacos, tehát tuti BIO. :lol:
Összeturmixoltam kis banánnal, kész tápszerrel, majd besűrítettem rizspéppel.
Első fintor és kiköpés után nyelte, mint lacsa a nokedlit. Rengeteget megevett belőle, majd fél óra múlva ráküldött 140 ml tápit. Nem tudom mi van a lányommal, de olyan kis éhenkórász!

Ha megkapom a lóvét az államtól belekezdek egy 5 napos méregtelenítő kúrába. Dr Steinberg féle leveket isziok napi 2-3 liter ásványvízzel és rozskenyeret eszek hozzá.
Úgy gondoltam, hogy minden nap végén kommentálom nektek az érzéseket.
Mit szóltok hozzá?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Nem adok még én se gluténest, még egy bontatlan doboz köles és rizs is van. Először azt kapja meg. Aztán utána lehet, hogy megpróbáljuk a zabot, ha ilyen tempóban eszi, mint eddig, az is jópár hónapra van még?! :D
Én kíváncsian várom a méregtelenítős tapasztalatokat! Egyébként mi van abban a lötyiben?
(Barátnőm egy hétig csinálta, nemtom ugyanezt itta-e, de nem evett SEMMIT egy hétig! Hogy hogy bírta?! Amúgy is tök vékony!)

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszta,
ezt melyik bioboltban lattad? Bar asszem ugyis kitolodik a gesztenye mert meg az alman meg rizsen kivul mast nem kostolt ugyhogy meg van mit behoznunk. Repat tegnap akartam almaval de pont olvastam hogy a repa is "hasfogo", ugyhogy vegul nem adtam.

Miert mennyibe kerul ez a meregtelenito kura? Batran fuzheted a nap vegen a kommentart :)

Nekem megtorpant kicsit a no cukor eletmod....
Csokit ugyan nem ettem, de ratalaltam egy tok kremes turora amibol mezzel es vanilias cukorral turokremet csinaltam. Ebbol benyomtam napi 25 dkg-t. Meg talaltam csomagolt sult es fott gesztenyet is az Intersparban... Nagyon szeretem a gesztenyet (ezert is kerdeztem hogy babonak ad-e valaki) :oops:
Most talaltam kandirozott kesudiot..... :oops:
Na de mostmar tenyleg abba kene hagyni! :lol:
_jáde_

Szió!

Hát, nálunk még mindig smafu a kanalas kaja!
Ezt a Sárit egyáltalán nem érdekli az evés. Ki sem tátja a száját, megkóstoltatni is úgy tudom, hogy előtte megnevettetem, aztán egy kanállal megnyalatom vele. Most már különösebben nem fintorog, de nem is kéri, köszöni szépen.
Pedig már sokfélével próbálkoztam, alma, őszibari, s.répa, krumpli, meggy. Vízzel, anyatejjel hígítva, hidegen, langyosan. Ha bemegy 4-5 kanállal, az már jónak számít. Pedig én naív még azt tervezgettem, hogy mire nyaralni megyünk júliusban, már egy étkezést kiváltok papival, hogy szabadabban mozogjunk. De a lányom belelógatja a bilibe a kezem.

Kia, ti hogy álltok a dologgal?
Hát, Edit, rátok is nagyon kíváncsi leszek...

Na, mentem, holnap lagziba megyünk és csomagolok, ruhákat válogatok...

KM

Kép
Kép
kismok

Nyaralas
Mi is mennenk, a ferjem Horvatorszagba akar, tengerpart melle, nekem a Balaton is szuper lenne... De nem tudom mennyire merjek mozogni egy babaval...
Utanaolvastam a neten, van, akinek a babajat megviselte, van, akinek nem... Meg nem tudom nekem mennyire lenne kikapcsolodas. Talan meg jobban kene ra figyelni mint itthon, nehogy a homokot a szajaba vegye, otthonos kornyezetet teremteni a szamara, stb. Kicsit zsakbamacska a dolog, nem tudjuk mit csinaljunk :)
_jáde_

Sziasztok!

Bocsi, de nincs sok időm, Marcus alszik, de nekem sok a tennivalóm...jövő héten pénteken utazunk haza :lol: :lol:
A héten megint hangyákat írtottam, talán már nincsenek...még itt a számítógép körül is hemzsegtek, ami idegesítő volt, az az, hogy azután, hogy kint volt a profi írtó (garanciában, mert ugye egy év helyett 3 és fél hónapot bírtunk hangyócák nélkül :twisted: :twisted: :twisted: )
Nyaraláshoz keresek aparthotelt a Balcsin, de nehéz árban, sminőségben is jót találni, ezért ha a gép előtt ülök, akkor ezt intézem...

Ami viszont most szintén foglalkoztat, az, hogy gyerek ülést kéne cserélnünk, mert a hordozó már kicsi :cry: 0-18 vagy 9-18 esetkeg 9-36 kilósat vesztek?????
Nekem most a 0-18 tetszik, mert az még menetiránynak háttal is köthető, amig nem ül biztosan, s késöbb a menetiránynak megfelelően....legalábbis ezeket írja...szeretnék egy olcsóbbat, otthonra, s egy jobb minőségűt ide, állandóra :roll:
Ötleteket szívesen fogadok :wink:

Sajnos én most nem bírom, hogy ne egyek, majd ha visszajöttünk (anyósék itt lesznek két hétre, de Kristóf otthon lesz, így talán könnyebb lesz). Apa dolgozik, kis Marcus eszik, s én majd iszom, s eszek gyümit :roll: ha kibírom...

Krisz :D
Bocsánat, hogy kicsi Mennyasszonyunkról elfeledkeztem, s nagyon boldog hófordulót (féléves szülinapot) kívánunk neki :wink:
Méregtelenítő kúra tapasztalatokkal örömmel várlak, hátha rákapok.....

Valaki próbálta már az RFF-t??? ér valamit szerintetek??? :roll:
(nem ér röhögni ám 8) )

Dorotta :D
Nektek is utólag minden szépet, s jót a fél szülinap alkalmából :wink:

Szerintetetk mikortól adhatok neki egy pici krémtúrót?? itt nincs olyan, de otthon igen, s anno Kristóf nagyon szerette...sőt anyum szerint ilyenkor már ivott "feles" tejet :roll: tudom, hogy ez sokaknak vörös posztó (mármint tej egy éves kor előtt), de mégis hátha van, aki már megkérdezte a dokinénit. A mi otthoni dokinénink sem azt mondja, hogy még ezt vagy azt nem lehet adni, hanem, hogy " mostanában már meg szoktuk várni az ilyen vagy olyan kort" :roll:

Lehet, hogy ciki, de Marci nagyon szereti az üveges bébikajákat, s garantáltaln nem lesz vega a gyerek, mert amiben hús van, azt csak úgy falja :lol: gyümiket is szereti.

Kanállal evés: mióta hazhoztuk őt a kórházból a gyomorgyógyszert, s d vitamint kanállal kapja, s az első pillanattól tudja, hogy mit kell vele kezdeni, s enni is szeret kanálból, szerencsém van. Persze, ha fáradt, akkor ő is szívesebben eszik cumisüvegből, de a kanalat is elfogadja, csak többet kell bohóckodni :lol:

Cas :D
Barátnőd előtt le a kalappal!
Hogy vagytok??
Csillus alszik már éjszaka??
Hajnövesztésben én is támogatlak :wink:

Jade :D
Az én manóm egy barack, egy banán, s egy körte vagy 1 alma + 4-5 tápszer adagoló kanál darált kekszet eszik meg (persze magházak nálam is kilőve), s én nem reszelem, hanem mindenestűl pépesítem :oops: jó az étvágyuk,hiába :wink:

Tudom, hogy össze-vissza írtam, néha felgörgettem az oldalt, s arra válaszoltam, amibe beleolvastam :oops: de közben Marcus felébredt, s mennem kell...ja még teszek majd képet, hogy miket csinál már a Drága mozgásfejlődés címszó alatt :wink:

pusszancs,
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi,
egyszerre eszik meg ennyit? az szep :)
oké, akkor nem aggodom :lol:
_jáde_

Sziasztok!

Vígözvegy vagyok 1 napra :D :( :lol: , a férjem sógornőmékhez ment, ott kell valakinél az utolsó simításokat elvégezze a villanyszerelésnél. Holnap kb. ilyenkor jön haza.
A lányokat lefektettem, de Boró még nem szándékszik aludni, úgy látszik, pedig én már szívesen mennék tornászni Bíró Icával. :D
Igen, tegnap végre rászántam magam és délelőtt megcsináltam az első 3 adag gyakorlatot (többre nem volt időm), este meg a következő 3-at, akkor viszont a férjem túrt ki a tévé elől, mert lejért a két félidő közötti szünet. mondjuk,a meccseket én is mindig nagyon szívesen nézem. Talán még jobban is érdekelnek, mint a férjemet. :shock: :lol: :roll:

Azt hiszem, én is össze-vissza fogok írogatni, ahoyg eszembe jut.

Cas, gratuláltál a kutyázáshoz tegnap, pedig még nem is csinálta! Köszi. :D De ma már csinálja! :D :D :D Viszont nagyot csodálkozik, mikor pofára esik. :lol: :lol: :lol: Nem úgy, hoyg megüsse magát, csak szépen orrabukik. :)
Örülök, hoyg megjavultak az éjszakáitok.
Én is átvészeltem ezt az időszakot és már lényegesebben kevesebb hajam hull. Én általában nem sokat gondolkodom, ha vágatni akarom a hajamat, de most valahoyg nem jön, hoyg ismét rövid hajam legyen.

Szilvi, Krisztának 7 hónaposan kezdtem adni túrót. Illetve akkor kóstoltattam meg és kb. havonta 2x kapott. Aztán majdnem 10 hósan adtam a natúr joghurtot. Tejet csak majdnem 1 évesen kapott, azt is a palacsinta tésztájából. :roll:
De a túró, amit kapott, az házi tejből készült, magam csináltam. Üzletit én nem adtam volna neki.

Jáde, persze, mindenki más-más véleményen szokott lenni. Én azt mondom, hoyg ha olyan körülményeket tudsz biztosítani a babának, mint otthon, akkor semmi akadálya, hyog elmenjetek vele. Minél később történik meg egy ilyen környezetváltás, annál nehezebb lesz a gyereknek. (Pl. sosem tudtam megérteni miért sírtak egyes osztálytársaim, amikor kollégiumba kerültünk. Igenám, de én 6!!! éves koromtól vonattal ingáztam a szomszéd városba az iskolába, ők meg 14 éves korukig soha máshol nem aludtak, csak otthon. ) Szerintem a család is alkalmazkodik bizonyos mértékben a gyerekhez, természetesen, de a gyereknek is alkalmazkodnia kell a család életéhez, mert nem lehet 100%-osan felfordítani mindent miatta. Ezt tessék a jó értelemben érteni. :D És a babaák alkalmazkodásával incs is baj, hihetetlenül gyorsan megtanulják, hyog van iylen és van oylan is. Szóval, szerintem ne filozofálgassatok azon, hoyg menni vagy nem, menjetek és érezzétek jól magatokat. Lehet, hoyg neked nem lesz feltétlenül pihenés, de már maga az a tény, hoyg nem otthon vagy és mégsem a teljesen megszokott dolgokat csinálod (pl. gondolom, főznöd majd csak Bálintnak kell, de bébiétel is van :wink: ) Sétálsz nagyokat, fürdesz egy jót, stb. már sokat jelenthet. A levegőváltozás, a környezetcsere nálam legalábbis csodákra képes, fel tudok töltődni egy következő "unalmas, eseménytelen" időszakra.

Még írok, de azt hiszem, szükség van egy cicibevetésre! :wink: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szió!
Rakok fel nektek nézegetni valót !

Kép Így főzünk mi...
Kép
Kép Hableányok
Kép
Kép Nem ide akartam... :D

Kép
Kép
kismok

Jaj, Kismok, de édik a csajok! :) :) :) Boró is már jó messzire eljut a kiindulóponttól, de még ennyire azért nem! :D
Arra én is kíváncsi vagyok, hogy mit szól majd Boró a kanálhoz, de az alma, úgy néz ki, bejön majd neki. Történt egyszer hét elején (vagy múlt héten?), hogy még volt egy kicsi dolgom, a csajszi viszont semmiképpen sem akart hallgatni a hordozóban. Adtam neki mindenféle játékot, csörgőt, plüssöt, zenélő forgót bekapcsoltam, semmi sem volt jó. :roll: Ott volt a konyhaszekrényen egy fél alma és a kezébe nyomtam. Rögtön nyalogatni kezdte és egy hangja nem volt többé. De amikor elvettem tőle akkor bizony ismét megmutatta, hogy nem vágták le a nyelvét!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval ez a mi almás "kalandunk" :D reményt ad arra, hogy nem lesz gond. Most már csak a kanálnak is legyen sikere! :) :roll: Még van jó két hetünk, és ez is kiderül! :wink:

Szilvi, nekünk 0-18-as autósülésünk van Krisztának. tekintve, hoyg most, több, mint 2 évesen 13 kg, még jóideig jó lesz. de szerintem az később is jó. Legalábbis megbírja akkor is, ha majd 20-22 kiló is lesz. Borónak is ilyet szándékszunk venni.
Ne haragudj, lehet, hoyg én vagyok a tájékozatlan, de mi az az RFF? :oops:

Kriszta, engem is érdekelnek az eredményeid! :) nyugodtan gyere beszámolni és örömködni! :)

Egyelőre ennyi vagyok!

Végezetül Krisztának két aranymondása. :D
Tegnap megjön anyósom, ernyő alatt is csuromvíz lett. Azt mondja Kriszta neki: - Megázódtál, Mama! :D

István indul ma, bemegy Krisztához elbúcsúzni: -Szia, angyalom, Apucika megy dolgozni....
Kriszta mereven nézi, majd minden szóra bólogatva azt mondja: - Délután mész focizni! :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor én is teszek fel még pár képet. :D
Kép Az új alvótárs. :D :D :D
Kép Elaptammmmmmm
A tegnapi térdelés
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kismok,
jok a kepek!
Igy konnyu, hogy ennyi segitseged van fozeshez! :wink:

Edith,
Igen mondjuk igazad van. Eszembe jutott ahogy olvastalak hogy en masodikos voltam amikor mamamhoz mentem videkre par napra (elotte sehol nem voltam az otthonunkon kivul). Termeszetesen masnap mar sirtam hogy azonnal haza akarok menni es anyu jojjon ertem, mert nem birok ki egy napot se nelkule... :lol:
Jo persze ez most nem ugyanaz a szitu de az nem baj ha hozzaszokik hogy neha nem otthon van/vagyunk.
Meg en is ugy vagyok vele hogy a kornyezetvaltas engem is kicserel...
_jáde_

Jáde :D
a kiránduláshoz: sztem nem kell félteni a babákat. 90%-ban nagyon rugalmasak, ha vlenül nem, akkor meg nem szabad feladni, mert akkor egy idő után tényleg nem lehet velük még kocsiba sem ülni.
Julival olyan 4 hónaposan kezdtünk mindenhová mászkálni, és az volt a tapasztalatunk, hogy minden sokkal gördülékenyebben ment élesben, mint előzőleg elgondoltuk. A lényeg, hogy az alvási körülményei autón kívül a legfontosabb dolgokban hasonlítsanak (ez nálunk a zöld takaró és a napocska párna :D ), meg az alvási szertartás elemei stimmeljenek, a többi megy magától. :wink:
EGy idő után szuperul megtanulnak aludni kocsiban a babák, mert rájönnek, egyébként tök unalmas lenne. Juli ezt 11 hósan odáig fejlesztette, hogy egy olyan 2000km-es körutat úgy tett meg, hogy naponta leg. 3x aludt, mert sokat mentünk, pedig akkoriban már csak 1x aludt egyébként.
Szóval sztem mindenképp menjetek! Élvezni fogod, meglátod! :wink:
KM

Kép
Kép
kismok

Ismét itt...

No, képzeljétek, végigcsináltam a tornagyakorlatokat. :? :? :? Igaz, hoyg egy-egy nehezebb feladatnál nem csináltam meg a 32-t, de így is alig érzem a testrészeimet. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Így elsőre huhh, eléggé megerőltető, de biztos, hyog bele lehet jönni. A nő szerint heti 3 alkalom szükséges ahhoz, hoyg 3 hónap után már látványos legyen a változás. :roll: No, kíváncsi vagyok, mekkora lesz a kitartásom.

Más: Kriszta "olvasta" Anna és Petit. Amikor a Süssünk palacsintát! című fejezethez érkezett, mondta nekem, hoyg süssünk palacsintát. Mivel Boró még aludt, kivitelezhetőnek tartottam. Sokat segítkezett a kisasszony, tojást tört (no, ez kalandos volt :wink: :P ) lisztet kavart bele, majd én is segítettem neki. Én megsütöttem őket, majd ketten megtöltöttük. Lekvárosat, csokisat és sajtosat készítettünk. Igaz, Kriszta sokkal inkább nyalakodott, mint dolgozott már ekkor, de azért kenegette is a dolgokat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szemléltetés 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :

Tojástörés után:
Kép Kép Kép :D :D :D :D :D :D
Elkeverjük a tojást...
Kép
Teszünk hozzá lisztet...
Kép
Meg egy kis búzakorpát is, hisz egészségesen táplálkozunk... :wink: :lol:
Kép
Azért ezt a rusnyaságot közelebbről is meg kell néznem...
Kép
Elkavarjuk tejjel, majd még egy kis vízzel is...
Kép
És megsütjük őket...
Kép
Aztán megtöltjük lekvárral....
... egy kanállal a palacsintára ...
Kép
... szétkenjük...
Kép
... majd egy kanállal a számba... :D
Kép
Csokisat is készítünk...
Kép
Hopsz... :? Lebuktam. Nemcsak a palacsintára ment...
Kép

Palacsintakészítés közben jó, ha adott egy kistesó is, aki alvás után szép csendben van és olyan jókedvűen fogad, mintha legalábbis ő ette volna meg az összes palacsintát! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép

Bocs', hoyg ilyen részletes voltam. Néha rámjön... :wink: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Most viszont megyek, mert a húgom elment sétálni a csajokkal és tegyem rendbe a romos konyhát, virágokat öntözzek és végre tegyem már a kamrába a múltkor készített eperlekvárt. :roll: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Szilvi:Én szedem at RFF-et.Első hónap 5kg.Második hónap 0.Ill.3kg mozgott le-fel.Most beindult úgy néz ki.A harmadik hónap után tájékoztatlak.

Cas:Cukrom továbbra is az egekben,de legalább a kistesó nem jön.(Most még)

Edit:Nagyon aranyosak a csajok!!!!!És micsoda segitséged van :lol: :lol:

Kismok:Na persze neked is tuti segitséged van.

Na ma megnézte Rékát egy gyógytornász.(Dévény)Nagyon le vannak tapadva az izmok a lábán.Csak lábújjhegyen teszi le a lábát,és még az ujjait is összeszoritja.Úgyhogy heti egy,vagy két alkalommal maszirozni fogja.Azt mondta,hogy még addig csinálljuk,amig nem áll fel.Utána sokkal fájdalmasabb lessz.

Kép

Kép
ancsa03

Jade! Mi megyünk nyaralni Fonyódra egy hétre. Egy apartmant bérelünk, így tudok neki otthonos környezetet teremteni. Jönnek anyósék is, így már négyen leszünk, aki vigyázhat rá.
Szilvi mi az az rff? Én kérdeztem a túrót, mi 10 hósan kaphatjuk, de másnál már 7-8 hót mondanak!
Jaj Kismok de szép konyhabútor! És a sütő!!!Beszxrok! ariston?
Ancsa a 2007 november i babák topicban a várandósságnál, van egy lány, Manó, az ő fia járt
Dévényre, érdemes elolvasnod a hozzászólásait.

Kép
nyafi

Kismok :D
Így könnyű :wink: nagyon édesek a csajszik....Sára a szék alatt is nagyon jó :lol:
Most olvasom a előadásos sztoridat :wink: nem semmi, de a lényeg, hogy sikerült...s minden rendben volt!

Edit :D
Gondolom volt mit elrámolni Kriszta után, de legalább időben kezdi ő is a konyhatündérséget..
Az utazó ágyban Boró nem inog jobbra-balra, amikor mocorog? Mi anyuéknál hagytuk, s most már Marcus annyit "jön-megy", hogy én úgy gondolom, hogy az ágy alja vele fog mocorogni :roll:

Na, Horvátország már nem jut tovább :cry: 8)
(bocsi, közben átmentem 11-seket nézni)

Ancsa :D
Sajnálom Rékát, s remélem, hogy hamar rendbe jön, csak ne fájjon neki, az a lényeg!!!
Köszi az RFF-s infot, jól hangzik...s mennyire diétázol mellette? Az a bajom az összes ilyennel, hogy mindig odamondják, hogy ha betartja a diétát...könyörgöm, ha betartom, akkor egyébként is fogyom, nem???
Én lehet, hogy lemaradtam a "lehet, hogy jön a kistesó" projectről?
:roll:

Szilvi17 :D
Levi nagyon édes :wink: mi is vettünk napszecsót, majd teszek képet is :wink:
Szép a fal színe is :wink: persze, ha rokon a festő :wink:

Jade :D
Bálintnak sem kívántam (eddig) boldog félévest, így most megteszem! Nagyon boldog fél évest Nektek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nyafi :D
Reduce Fat Fast...ez egy kapszula, amit a teleshop-on reklámoznak (Horváth Éva, s Kandech Evelin, na meg még nem tudom ki), hogy zöld tea és jáva tea kivonat van benne, teljesen természetes, s lehet tőle fogyni :roll:
Tényleg, kanál téma hogy halad nálatok?

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Hallod Kismok, nekem még mindig az van a szemem előtt, ahogy Nagyid a sötétben babakocsiztatja a féléves Sára babát :wink: de jó Neked, hogy még a Nagyidnak ezt is megadattad 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi :D
hát, izgi volt az biztos, de nagyon megérte! :wink: Hál Istennek, nálunk a felmenőim elég fiatalok még, mindenki huszonpárévesen szült, így Sára dédije még csak 72.

Edit :D
de helyes/ek ez/ek a lány/ok! :lol: :lol: Juli most belépett a piszokpara korszakba, így nagyon nehéz rábírni, hogy pl. velem együtt nyúlkáljon (v. nyúkáljon 8) -jaj, de ciki!) a tésztába, mert hát akkor olyan lesz a keze. Hát, tavaly még nem gondoltam volna, hogy a közel 3 évesek ilyen flúgosak :lol: . Olyan ruhát se vesz fel, amin gomb van, úgyhogy ha jót akarunk, azt mondjuk: ez nem gomb, hanem virág alakú kapocs... :lol: EGyelőre még elhiszi. :wink:

Nyafi :D
köszi a konyhaszekrény nevében is! :wink: Nagyon szeretem a konyhámat, csak nagyon kicsi, bár én pl. úgy szét tudok pakolni főzés közben, hogy 10 méter konyhabútor is kicsi lenne... :lol:

Na, megyek pakolni, 2 óra múlva indulunk Kunszentmiklósra eltés barátosném lesz szép menyasszony. Holnap jövünk!

Szép napot nektek!
KM

Kép
Kép
kismok

Reduce Fat fast??? Télleg lehet vele fogyni, vagy csak újabb kamu?
Vááároooom a vááálaaaszt!

Edit!

Beszámolok majd ezerrel ám. Meg nyomom a tornát is.
És Kriszta nagyon ügyike ám!!!

Jáde.

Sajna télleg nem tudom, hogy hol láttam. Sajnálom... :oops: :oops:

Szilvi!

Köszike a köszöntést. Mostmár elmondhatom, hogy aggódtam, hogy leendő anyósa a lányomnak egy hangyás nőszemély lesz. :D

Kismok!

Hát nagyon édesek a lányok! Kész kihívás főznöd, ahogy elnézem! :lol:

Cas!

Én is még várok a gluténessel. Elég gáz az, hogy a vas miatt a banánt be kellett vezetni.

Ja ma ezt ette Domi 3 pofára. Fél banán, 1 egész alma, 5 szem meggy, 40 ml kész tápszer. Összeturmixolva, majd tápszeradagolós kanállal 2 kanál holle rizspép, hogy sűrűbb legyen.
Nagy zabaparti volt ám!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

Most olvastam ezt a cikket a vasrol, ha esetleg valakit erdekel. Hogy szivodik fel, miben mennyi van...
http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/05/10/14.htm
_jáde_

Szilvi
Köszi, már gyógyultnak tekinthetőek a kölkök, viszont most Sebi belázasodott, még nemtom mi az oka, valszeg "csak" napszúrást kapott. :oops: Ami viszont nagyobb baj, hogy belenyúlt egy tál sósmogyiba (vendégségben voltunk), utána megdörgölte a szemét, ami 1 pillanat alatt tiszta kiütés lett. Hiába mostuk, borogattuk, délutánra már ki se látott rajta. Mostmár sokat javult, de még mindig úgy néz ki, mint akinek behúztak. :cry:

Jáde
Szerintem akkor tűrik jól a gyerekek a nyaralást, hogyha ott is megmarad legalább nagyjából az otthon megszokott napirend (alvások, evések rendje), illetve ha a kis kuckója (pl. utazóágy) otthonos. Én pl. viszem a rácsvédőt és a szőrjószágait magunkkal, és azzal rendezem be az ágyát. Nem szokott gond lenni így az alvással se. Az evés már problémásabb, de még egyetlen baba sem fogyott el az alatt az egy hét alatt... :D
Ja és ne add fel, az első nap és éjszaka szörnyű lesz, egyikőtök se találja majd a helyét, pihenésnek nyoma se, de második nap-estétől rendeződni szoktak a dolgok, és tényleg megkezdődik a nyaralás! :)

Kismok
Ma én is úgy találtam Csillát a nappaliban, hogy bekúszott az asztal alá, és mindenáron meg akarta kóstolni a lábát?! :D Nagyon édesen nyalogatta, mint egy kiskutya?! :D

Edit
Nagyon jó a képregény!!! :lol: MÉÉÉÉÉG!!!

Ancsa
És akkor most mi lesz a cukroddal?
Torna: állítólag a Dévény módszer csodákra képes, még ha végig is sírják a babák a kezeléseket! Kitartás!

Kép
Kép
Kép
cas

Jáde!

Köszi a cikket, néhány hozzáfűznivaló:
A maltofer összetételének köszönhetően nem lehet túladagolni. Tehát, ha valaki maltofert ad, ne pánikoljon, képtelenség, hogy "leragadjon" a szervezetbe és ezáltal vastöbbletet eredményezzen.
Kihagyták a felsorolásból a belsőségeket (csak a máj volt ott), a banánt, a citrusfélék zömét, az almát.
Az számomra is új, hogy a lóhús is sok vasat tartalmaz.

Mi meg eladtuk a lovunkat???!!! :shock: ha ezt tudtam volna.... :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hat, szules utan en is vegigszedtem 60 db ferro-folgammat....
Ezek utan a felenel azert megnezettem volna, hogy biztosan kell-e meg...

Meg itt ezt is talaltam, itt vannak zoldsegek-gyumolcsok vastartalma:
http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/02/04/06.htm
Ha esetleg valaki bovebb listarol tudna, megtenne, hogy elkuldi a linket? Koszi. De meg keresgetek en is.

Kriszta,
hogy derult ki amugy, hogy Dominak vaspotlas kell?
Hat, biztos feltoltodtek volna a vasraktarai, ha megeszi a lovatok egy reszet :lol: :wink:
(Fuuuuujjj, en nem tudnek lohust enni! Nem is tudom miert van a tablazatban, annyira elterjedt kaja ez? :) )

Cas,
En is arra gondoltam hogy vinnem a racsvedojet meg a takarohuzatat. Vegulis a koltozest is nagyon jol viselte, mintha eszre se vette volna...
_jáde_

Elnézést, hogy csak most írok újra... Nem gondoltam, hogy mást is ennyire érint a fürdetős téma.

A fürdető tényleg megváltozott (igen, a hidrofil mosdókenőcsről van szó.........), amit felírt, annak pedig a következő az összetétel:

Ung. emulsificans nonionicum 100 g
Aqua destilata 100 g

Recept nélkül elkészíttethető a patikában, de ha irattok receptet, akkor 50% támogatás van rá (most, hogy volt receptünk, kemény 450 Ft-ot fizettünk egy nagy tégely "szappan"-ért).

Másfél nap alatt tökéletesen rendbejött a bőre, úgyhogy tényleg a fürdetővel volt baja Pöntyörkének.

Székrekedéssel van tapasztalatotok? Tegnap produkált egy nagyon pici kakit, de tegnapelőtt semmi sem volt... Bezabált sárgarépából a drágám! :oops:
d0r0ttya

Jáde!

Volt és van is Domi lábán néha pontszerű bevérzés. Olyan, mintha elpattant hajszálerek lennének. Mivel az én lábam visszeres, azt gondolta a dokinéni, hogy örökletes.
De még azt is gondolta, hogy véralvadási zavar áll a háttérben, így elküldött minlket vérvételre.

Azóta kiderült, hogy a bevérzések akkor jönnek létre, ha valami elszorítja a lábát. (kenguru és zokni)
Kifigyeltem.
Dominak meg elég husos lábikája van, a zoknik zöme meg erős gumizású. :?

Na így jöttünk rá.
Keresek még én is táblázatot, mert pl a parajban sokkal több vas van, mint amit a táblázat jelöl. De jó, hogy egyik se azt mutatja, mint a másik!!!!

Dorottya!

Ezt a fürdetőt használjuk mi is. Illetve én is lopok a lányéból, totál helyretette a csontszáraz bőrömet!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?