Új privát üzeneted érkezett!

Jajj, és lenne is egy kérdésem, előre is bocsi, ha korábban már volt róla szó, csak nekem esett akkor ki: az AFP-re a betöltött 16. hét után kell menni, vagy itt is időintervallum van megadva, hogy mettől meddig bezárólag kell?

Mert nálam elég érdekes a szitu: ugyebár jövő szombaton (28-a) töltöm be a 16. hetemet. A doki meg a beutalóra azt írta, hogy 24-e és júli 1. között menjek. Namost, ha 28-a előtt megyek, akkor még nem leszek betöltött 16 hetes, ha utána, akkor már igen. Viszont a bébi meg ugyebár bő 1 héttel nagyobb, mint az én terhességi korom, eszerint már érdemes lenne 28-a előtt elmennem...
Nemtom, mennyire voltam érthető, megköszönném, ha vki tudna nekem vmi (legalább részben) megnyugtatót mondani....

Mert van, ahol azt írják, napok is számítanak, van, ahol meg nem... :roll:
bébic

Bébic!
Szerintem a doktor bácsid biztos tudja, hogy mit csinál. Gondolom okkal írta rá, azt az időintervallumot. De ha nem vagy benne biztos, hívd fel és kérdezz rá.

Kép
Kép
lbernuska

Ó, remekkkk, 3 van belőlem, mikor 1 is sok...bocsiiiiii.... :oops:

Berni: én innen rendelem: www.szopiparna.hu
Nehogy megvedd 12 ezerért!
bébic

Mágnes, most ez nem igazán értem. Én csak a genetikai uh-ra gondoltam (teszt nélkül) Te is így értetted? Az biztos, hogy csinálnak genetikai uh-t a Klinikán, mert a dokim már adott is beutalót, csak mondta, döntsem el, hogy oda akarok-e menni vagy a Bolgárkerékbe.
Vagy úgy érted, hogy fizetni kell az uh-ért? Azt nem hinném.

Mush! Aranyos a pocid! Nagyjából nekem is ilyen lehet szerintem, én egyébként 3-4 kuló plusznál tartok, amivel úgy látom listavezető vagyok itt....

Bébic, szerintem jó az időpont, amit a dokid mondott, nekem úgy kérte az enyém, hogy 16. héten menjek, én pont holnap megyek 15+4-en.

Kép
trombibébi

Óóóóó, Tromibébi drága, köszi!
Amúgy simán esélyes, hogy ezt (megint) én lihegem csak túl... :oops:
bébic

Zöldi: Már egy ideje kérdezni akartam, mi újság Nemlajossal?
bébic

Alma: én már kianyáztam magam az indexen emiatt... (volt ott egy cikk ugye ami mindenkinek felhúzta az agyát).

Szerintem 2 esetben lehetne belenyúlni a rendszerbe:
1. Körülmények megteremtése ahhoz, hogy aki vissza akar menni dolgozni az visszamehessen (bölcsik, munkahelyek, részmunkaidős munkahelyek támogatása - 4 órás is beleszámítson a nyugdíjba, távmunka támogatása mert napi 8-10 óra munka plusz utazás rossz vicc egy 1-2 éves gyerek mellett és ma Magyarországon ez a valóság)
2. Családi adózás/durva adójóváírás (mindjuk minimum a gyed összegéig). Így ha valaki otthon szeretne maradni az otthon maradhatna és csak azok kapnának támogatást akik bele is tesznek a közösbe, nem lehetne élősködni. (Külföldi példák... mert jó dolog azzal jönni, hogy ott csak 6hét vagy csak néhány hónap jár ha a családi adózás és egyéb jövedelmi viszonyok miatt a nők otthon tudnak maradni amíg picik a gyerekek... a munkáját meg itt is elveszíti a nők legnagyobb része, csak a kötelező időszakra veszik vissza aztán már repül is valamilyen indokkal... )

Na itthon ez a két feltétel hiányzik... (a választhatósággal meg az a gond, hogy előbb még csak választható aztán kötelező...)
Vendég

Bébic!
Köszi a szopipárnás linket! Hát ez azért jóval kedvezőbb ár!!! A Brendont nem nekem találták ki... :-D

Kép
Kép
lbernuska

(ja... anno én is a szopipárnáról rendeltem egy tönköly töltetűt... mondjuk akkor mázlim volt mert duplán jól vettem... volt egyszer egy akció ami szerint egy tartalék huztot is adtak hozzá plusz ha kiraktam a linkjüket a onlapomra még kaptam kedvezményt... úgy egész jó áron volt!)
Vendég

bébic:
A genetikai vizsgálat egyáltalán nem kötelező, bizonyos kor fölött ajánlott. Engem ,és párunkat az orvos küldött rá. Ha a te dokid nem mondott ilyet, akkor nyugost lehetsz, azért nem küldött, mert nem lát rá okot.
Na és itt jön képbe az AFP, amit kérdeztél :) Az én esetemben pl azért kell elmenni genetikaira, mert három szülési időpontom is van, és ahhoz, hogy az AFP ne rossz időben legyen levéve, be kell pontosan tájolni a terhesség korát. A genetikai mérvadó, így ehhez igazítjuk az AFP idejét.
Fizetős UH-ra én is csak a 28. héen megyek, csak egyszer fér bele a pénztárcánkból, így olyan időpontot választottam, ami Annával is szuperül bejött :)

Gyes:
Én is Gyást, majd utána gyedet kaptam, szerencse, hogy jött időben a tesó, mert a gyes mellett nem tudnánk lakást törleszteni, így vissza kellett volna menni dolgozni.
Annát be is írattuk a bölcsibe, akkor még nem tudtuk, hogy tesó jön. A szívem szakadt meg, amikor lsétáltunk a bölcsi előtt, hogy itt kell majd hagynom a lányom, de most még megúsztuk :) Tesót viszont be kell adni majd, bár közel sem biztos, hogy felveszik, Annát elutasították.
A 2 éves emelt gyessel ez a gond.. Hely nincs, ahol fogadnák a gyereket, a fizu pedig kevés ahhoz, hogy egy magánba add, vagy bébisintért fogadj mellé..

trombi:
Akkor valószínűleg a genetikai uh annyit takar a SOTE II-n, hogy orrcsontot és tarkóredőt néznek. Ez van még a Sotén, és nem kerül semmibe, ha az orvosod küld rá.
Annak idején ez a 12. héten vérvétellel ment, a 18. héten pedig az AFP eredménnyel.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Berni! Ezeket a flancosabbakat polisztirol gyönggyel töltik, amivel csak az a baj, hogy nem lehet kis kiszerelésben kapni. A legkisebb adag - amit a Balatonfűzfői gyár gyárt - 80*80*80 cm-s kocka alakú csomagban van és durván 5000.- pénz. Abból akár 5-8 párnát is meg lehetne tölteni (mérettől függően) Én gondolkodtam rajta, csak akkor senki nem akart társulni velem...úgyhogy habszivaccsal töltöttem meg. Abból elég volt 2 csomag (600.- Ft) , az anyag egy ezres volt huzattal együtt, úgyhogy töredékéből megúsztam.

Bébic! Az AFP "kiszámolásánál" figyelembe vesznek egy csomó mindent, pl. a pontos (vagy pontosnak vélt) korát a babának, az életkorodat, a testsúlyodat... Úgyhogy gyakorlatilag mindegy, minél közelebb a pot 16.-hoz.

Nemlajos él és virul, ezerrel érettségiztet, aztán a szünetben rágyúrnak megint!

Berni! Ha már Brendon, akkor csakis az Outlet! Az elviselhetőbb árú.

Kép
zölddisznó

Berni: igazán nincs mit! :)
Közben döntöttem huzat ügyben: ha lehet, hogy az akciós második huzatot más mintával kérjek, akkor lesz egy ilyen is meg egy olyan is, ha nem, akkor majd Apjukkal egyeztetek.

Csakegy: Most is van akció, kedvező áron lehet venni póthuzatot a párna mellé. :)
Viszont én nem merek tönkölyt venni... :roll:

Mágnes. neked is köszi a megnyugtatást, doki semmi ilyet nem mondott, úgyhogy rábízom magam.

Zöldi: Akkor Nemlajoséknak szurok ezerrel! :lol:
Én meg akkor sztem pénteken fogok elmenni csapoltatni magam, az 1 nappal a 16. hetem betöltése előtt van.
bébic

Sziasztok Csajok!

Remélem mindekivel minden Ok!? Tudna valaki segíteni abban, hogy második gyermeknél hogy vannak a juttatások. Konkrétan a THGY-re, GYED-re gondolok. Mikor a tesó megszületik akkor még GYED-et kapok Dani után. A második gyereknél már kevesebb összegűek lesznek ezek a juttatások???
Nem igazán igazodom ki ebben a TB tengerben.
Előre is köszönöm!
Ma voltam Danival zenebölcsiben. Tetszett neki nagyon. Émelygésem még mindig van. Nem tudom mikor múlik már el. Danival már 16-17-ik héten megszüntek ezek.

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi: attól függ, mennyi volt a jövedelmed Dani előtt... ha jól tudom br. 130 felett akkor max. gyedet kapsz majd (és a tgyás is max. annyi lehet)... de ez csak sacc/kb. szabály, szerintem menj fel az Indexre és kérdezz rá Szakbarbárnál mert ezt jó sok dolog befolyásolja... (én most elmentem táppénzre, a tesó születéséig táppénzt fogok kapni ami a 2006-os jövedelmem után jár majd mert az volt az ucsó évem amikor 180+ napig fizettem TB-t... aztán jön a max. gyednyi tgyás aztán gyed... a gyes-t már nem fogom kivárni mert akkor éhenhalunk)
Vendég

Gabi: attól függ, mennyi volt a jövedelmed Dani előtt... ha jól tudom br. 130 felett akkor max. gyedet kapsz majd (és a tgyás is max. annyi lehet)... de ez csak sacc/kb. szabály, szerintem menj fel az Indexre és kérdezz rá Szakbarbárnál mert ezt jó sok dolog befolyásolja... (én most elmentem táppénzre, a tesó születéséig táppénzt fogok kapni ami a 2006-os jövedelmem után jár majd mert az volt az ucsó évem amikor 180+ napig fizettem TB-t... aztán jön a max. gyednyi tgyás aztán gyed... a gyes-t már nem fogom kivárni mert akkor éhenhalunk)
Vendég

Hát igen az nagyon kevés. Nem is tudom, hogy gondolták ki ezt az összeget!
Köszönöm az infót! Ellátogatok az indexre is!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Bernuska!
A Brendonban én is néztem a párnát , jó drága. Majd máshol fogok venni, de tényleg a müanyag gyöngyösök a jók. Itt ki lehet fogni 7-8 ezer forint körül.

Lányok! Otthon csinálnak Down szürést a nyaki redö és vérvétel kombinálásával? A PAPPa-t és ßHCG-t nézik a vérböl,meg lemérik a nyaki redöt és így jön ki egy arányszám, hogy mennyi az esély a Down kórra. Kinek volt ilyen? Mennyi jött ki?
Ha jól emlékszem van ilyen, mert 2006-ban nálam is akartak csinálni!
susy75

Suzy, igen van ilyen, ez a kombinált teszt. Nekem volt, 1:49000 a Down-kór esélye.

Kép
trombibébi

Nekem a Down talán 1: 19.000 volt a másik meg 1: 95.000 vagy valami hasonló...
Vendég

Mi ma voltunk. 1:8472 lett. Hát lehetne magasabb is, de azt mondta a doki, hogy ez teljesen jó,nem ajánlja a magzatvíz vételet. :D

Csaki!
Nekem csak egy arányszámot hoztak ki!

Köszi, hogy leírtátok az eredményeiteket! :wink:
susy75

(susy: a Bolgárkerékben a lányomnál nekem is csak egyet hoztak ki, az talán 1:50e lett... de ez annyi minden függvénye, akkor szokták csak ajánlani a magzatvízvételt ha 1:150 vagy hasonló...)
Vendég

[quote]d írta:e tényleg a müanyag gyöngyösök a jók.

Miért?

Suzy! Nekem 1:2000. (mo.n 1:150 felett negatív, nálatok 1:300 a határ)

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Èn tapiztam a szopipárnákat, nekem jobban bejön a gyöngyös, valahogy jobban formázható! Szerintem! :lol: :D Az itteni magyar barátnömnek is az van, azon aludtam kocsiban is,mikor együtt utaztunk haza Mo-ra.

Nálunk 1:230-at mondta határnak a doki.
susy75

[quote]j írta:obban bejön a gyöngyös

Jobban mint melyik? Szvacs? Tönköly?

Kép
zölddisznó

Mit tudtok arról ,hogy a babaágyat ne rakjam a radiátor elé vagy ablak elé? Melyik miért nem jó? Mondjuk a radiátor talán még érthető.. Anyós mondta ma, hogy hova kell majd rakjuk a kiságyat. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

sziasztok.

Döntöttem. nem megyek a barossba genetikaira mert rohadt későre adtak időpontot. juli 7-re. és úgy is juli 3-án megyek 4dre az uzsokiba. meg akkor leszek 20 hetes és ha esetleg magzatvízvételt ajánlanának akkor mire megtudom az eredméynét akkor már a 25 felé fogok kacsingatni és akár mi lenne az eredmény akkorra már nem dönthetnénk.
Így holnap elmegyek az sztks dokihoz és tőle kérek egy 18 hetesi uhura beutalót egy profi uhusba.

harivera
Budapest XXI. kerület

Aida: ablak elé azért nem jó, mert behúz a hideg-akármilyen jó a szigetelés..., a radiátor mellé meg azért, mert túl melegedik a Kicsi.
Nekünk legalábbis ez így vált be: egy csendes sarokba, ahol kb egyenlő messze van az ablaktól is meg a radiátortól is. Ahol kb mindig egyforma a hőmérséklet. Szernitem legalábbis ezért mondta az anyós. :D

Vera: amennyire emlékszem ez a dilemma az afp eredmény miatt van...ugye? én is azt gondolom, amit már többen is leírtak, hogy több esetben mint nem, mindenféle egyéb hiba csúszik a kiértékelésbe, ezért van az, hogy beijesztenek, aztán semmi sincs. Sztem is a legjobb egy uh, azon talán már látnak olyat, ami aggodalomra adhat okot. A levezetésed amúgy is elég meggyőző, én is így tennék. :)

Csakegy: egyetértünk! :) Remélem azért nem lesz kötelező érvényű...
Vendég

Sziasztok,

Gondoltam megosztom a mai torteneseimet Veletek.

Gondolvan, ma elmegyek egy Uhu-ra csak bekukkantas keppen. Brendon altalaban konnyen megy, na elmentem.
Kozolte velem aki csinalta az UHu-t, hogy 4.5 cm-es miomam van a meh hatso falan. (szonografus, nem doki). De ne izguljak, mert nem gaz, csak figyelni kell nem-e no.

Na ez mondom erdekes, mert minden heten jarok UH-ra, es Bolgarkerek+sajat doki, multkor irtam is nektek, hogy agodom mert sokszor jarok nem-e art.
Szoval mult szerdan amikor utoljara voltam es doki nezte nem szonografus, senki semmit nem latott.
Es bar mondta a no, hogy ne legyek ideges miatta, azert nem hagyott nyugodni, hogy hogy a fenebe kerul oda egy het alatt egy 4.5 cm ize.

Felhivtam a doki bacsimat, telefonba latatlanba mondta, hogy ilyen helyre nem szabad menni, ne is torodjek vele.
Na mi kell nekem, besirtam magam az Istenhegyire egy Uh-ra rendes tisztesseges dokihoz aki megnezte...

Es nincs semmi!!! Megnezte a kepet is amit a Brendonban adtak rola, es o semmit nem latott.

Na, ez azert durva. Kibuktam rajta rendesen, es persze meg is nyugodtam, mert holnap este utazunk Olaszorszagba hosszu hetvegere, es nem akartam ilyen tudattal elmenni.

Gondoltam megosztom veletek a tapasztalatot, en ezutan tuti csak olyan helyre megyek, ahol doki van es nem szonografus.

Kép
zsiraf8

Zsiráf!
Teljesen egyetértek!

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Szivacs. Tönkölyhöz még nem volt szerencsém! :roll:
susy75

Nekem tönköly van és nagyon szeretem... (néha ki kell rakni a napra és akkor feltöltődik)
Vendég

Jó ez a szopipárnás link szép ágyneműhuzatok is vannak,jóval olcsóbban mint az üzletekben.Kösz a tippet.
Jó éjszakát mindenkinek!Holnap megyünk a családdal csavarogni,shoppingolni,Mekizni... :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Nem is jóóóóóóóób! Bibibíííííííí! A tönköly viszont viszi a pálmát, az tuti!

Kép

Kipárnázott bucinudlilak "extrákkal" :oops: :wink: :lol:

Kép
zölddisznó

zsiraf. en mar korabban is irtam, hogy a brendon nem valami jo es oda ne menjen senki:(((
a lenyeg, hogy nincs semmi baj! jo nyaralast!

a 2 meg 3 eves gyeshez sajna nem tudok hozza szolni. itt 9 honapig vannak juttatasok, aztan vege.

lanyok masnak is ilyen pocsek a babanet az elmult 2-3 napban? vagy csak nekem?

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. nagyon csini a pocid!!! es a gatyod is tuti!
ha esetleg szepen megkerlek varrsz nekem egy parnat augusztusra? amikor megyunk jogazni majd kifizetem.
nekem ottanra is kellene egy megha nem is sokat fogom hasznalni. es azrt 7000-8000-t sajnalnek a tonkolyre.
esetleg megteszi a gyongyos is?

KépKép
KépKép
mush589

Ès milyen a tönköly? Azt nem ismerem! :shock:
susy75

en csak annyit lattam az emlitett oldalon, hogy daragabb. de en meg egyiket se tapiztam.
az en ittenimben valami vatta szeru van

KépKép
KépKép
mush589

Tönköly: egészséges. (érdemes utánanézni a neten)
Vendég

Sziasztok!
Tegnap voltam a 12. heti UH-n. Minden szép lett. 8.40-re volt időpontom, és 11 után már be is jutottam, addig pár csempét megszámoltam a falon.
Én kórházi UH-n voltam, az orvosomnak a rendelőjében nincs külön, oda csak az eredményeket vittem este.
Lehet magán UH-ra is menni külön? Biztos naiv vagyok, de ott jobban megnézik?
Persze a papírt alá kellett írnom, hogy tévedhetnek és ezt elfogadom :)
Ja és képet kértem, de elhajtottak, így gondolkodom, hogy keresek egy olyan helyet még most, ahol csak egy kép erejéig, de újra megismétlik. Egyszer 12. hetes.
Jövő héten megyek elsőre a védőnőhöz. Van ezzel kapcsolatos tapasztalatotok?

Betti
Kép
betti0412

Zöldi, nagyon szép a pocid!!! És tényleg nem is vagy duci! Tisztára félrevezettél itt mindenkit!

Zsiráf, hát ez tanulságos... Nem elég, hogy idegeskedhettél feleslegesen, de még plusz pénzedbe is került...

Betti, én is bizonytalan vagyok kórházi contra fizetős uh ügyben. Én a 12. hetit a Bolgárkerékben csináltam, én meg voltam elégedve (de itt nem mindenki), viszonyítási alapom meg nincs, mivel kórházi genetikain meg nem voltam. Van aki szerint érdemes rászánni, mert a kórházban elnagyolják, de gondolom, hogy ez kórház és doki függő is. Úgyhogy most én is nagyon vaciláltam a 18. hetin, de végülis ma reggelre úgy döntöttem, hogy bizalmat adok a kórházinak, és a klinikára megyek. Addigra meglesz az integrált tesztem, legfeljebb ha azzal gáz lesz, megyek el fizetősre is.

Mush, nekem is vacak a babanet időnként.

Kép
trombibébi

Mush!
Nálam napok óta iszonyat lassú a Babanet.

Zölddi!
Nem semmi poci! :-D Nekem alapból is volt, így még nem igazán tudom eldönteni, hogy a zsírpárnál látszanak vagy már a baba. De tegnap este pont megjegyezte Apa, hogy átrendeződött a hasam. :-D

Betti!
Nálunk a védőnénire sokat kellett várnom, aztán beszélt és adminisztrált 1 órát. Mért súlyt, meg vérnyomást és ennyi.

Sarmon!
Én is pont gondoltam rá, hogy csak akkor fogok eljutni bababoltokba, ha veszek ki szabit, vagy elmegyek táppénzre. Nyaralni csak ősszel megyünk, rámfér addig is egy kis pihi!

Kép
Kép
lbernuska

hajra lanyok! szabira es vasarlasra fel!

KépKép
KépKép
mush589

Zsiraf: jó utat! Nem jött meg a privi... :?
Ja, akkor Brendonba nem megyünk majd.

Sarmon: Szívesen a linket! Én maholnap rendelek is pár cuccot tőlük.
Viszont én nem merek tönkölyt venni, félek, mégiscsak valami gabonaféle, ha jól tudom, és ugye ott az allergia....Elhiszem, hogy jó, meg egészséges, meg azt is olvastam valahol, hogy jó meleg.
De! ez csak az én parám, még jó, hogy ott a másik variáció, így dönthet mindenki. :lol:
Jó csavargást nektek! :lol:

Zöldi: Naaaagyon cép a pocakod! :lol:
Most már én is fogok pocifotót csináltatni az Urammal, nekem is ilyesmi, csak még kisebb a dombocska ugyebár.
És nem volt szép ez a megtévesztés a súlyoddal! :P

Betti: hol voltál UH-on, ha megkérdezhetem, ahol ilyen "elhajtósak" voltak a kép témánál?
Nekem cuki a védőnőm, de szerintem embere válogatja. Minden alkalommal súlyt, vérnyomást mér, és pisit is néz ott helyben valami tesztcsíkkal. Az első alkalom volt vagy 1 órás, mert akkor egy csomó mindent le kellett adminisztálnia. Azóta már a látogatásán is túl vagyunk, hamar lerendeztük.
bébic

Lenne két kérdésem:

Tud valaki ajánlani egy jó pszichológust Budapesten, lehetőleg a Belvárosban?

És van valakinek tapsztalata pánikrohammal (nem pánikbetegség, csak roham) kapcsolatban?
bébic

Szabi? De jó lenne. Nálam hajtás.. munka.. érdekes emberek..

betti: Azért mindenképp fizetős UH. Sztem. Lehet kicsit elragadtattam magam amikor a múltkor rossz véleményt írtam. Tényleg fantaszikus képet kaptam tőlük. Kicsit félénk lehetett az orvos, azért csak dünnyögött maga alá, de egyébként végülis megmért mindent. Alaposan. Meg is mutatta a babát. Azt sajnálom, hogyn em tippelte meg a babát, habár a baba szétrakta a lábait. Védőnőnél kétszer voltam. Beszélgetés, tanácsok, semmi különös. Lehet tőle kérdezősködni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mármint nem tippelte meg a baba nemét. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Már nagyon régen nem jelentkeztem, de azért olvastalak benneteket mindig! :lol: Örülök, hogy ilyen szépen gyarapodnak a gyerkőcök!

Vera, én is azt olvastam, hogy 0,7 alatti érték a nem jó! Szurkolok, hogy minden rendben legyen!

Zőldi, Aida nagyon szép pocitok van már! :lol: Én is raktam fel új képeket! :lol:

Velünk minden rendben, a két Pici sokat nőtt és eszméletlen virgoncok! 24-én megyek AFP-re, bár az eredmény ugysem lesz jó, de néznek mellette vércukrot meg hepatitist meg valami egyebet is.

Gyes téma. Szerintem is a változtatásokon akkor kellene már gondolkodni, ha a feltételek biztosítva vannak. Pl. ahol én lakom, meg még csomó helyen hallottam, hogy a gyereket 1-2 hetes korában beíratják előre a bölcsibe (pl. 2011-re), hogy majd tuti legyen neki helye, ha az anyuka visszamegy dolgozni. Ha valakinek van már másik kisebb gyermeke is, akivel egyébként is otthon van, na az felejtse el az ovit is, csak ha már muszáj, akkor veszik fel. Ja, és szerintem a mai társadalmat nézve, igenis nagyon fontos lenne, hogy az anyuka 3 éves koráig otthon tudjon lenni és nevelhesse a gyereket, hisz akkor van a legnagyobb szükség az szülői törődésre, nevelésre.

verzso

verzso: Jók a képek!! :) Még nem is vettem észre, most néztem meg először őket.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida, köszi!! Jobban vagy már, azóta nem jelentkezett az az erős görcs?

verzso

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?