Új privát üzeneted érkezett!

Gabicsibe
jó volt olvasni a szülitörténetedet :lol: :lol: :lol:

a babák gyönyörüek,és tényleg micsoda kis hajasbabák jönnek most :wink: :wink:

Lukikám
ma megyünk oltásra ebben a szar időben :twisted: :twisted: szorits hogy jól birja a kismadaram :lol: :lol: ja és látok egy fogkezdeményt alul :P :P

Benszikém
főzi bejött,Olivér tömte rendesen,pedig az ize érdekes volt :shock: :shock:

bibar

Sziasztok!

Gabicsibe,
Nagyon szép a szüléstörténeted :) remélem, hogy a mienk is hasonlóan szép lesz.

Még nem vagyok teljesen három hónapos, még a 9.hetemet töltöm.

Zsókuci,
Köszönöm a bíztató szavakat! Szerintem várjuk meg a 3. hónapot a táblázatba, akkor utána rögtön betehetsz :)

Annyira gyöngyörű babák születtek mostanában, hogy csak nézem-nézem a képeket! Gratulálok Mindenkinek ügyesek Vagytok! és szinte mindegyik bébinek hosszú hajacskája van :)

Puszi
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Vikkata, gratulálok!!!! Te jó ég, hogy repül az idő :shock:

Minden baba csodaszép!!!
süni76

Sziasztok!

CSak röviden tudok beugrani!

Jaj és minden baba nagyon szép!

Jezsoerika!
Szépen megnőtt a pocak!

Elan,Gabicsibe,Vikkata,Zuzmo!
Gyönyörűek a babák,gratulálok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mindenkinek köszönöm a babák dícséretét éa a szülinapi köszöntéseket!

Bibarkám!
De jó,hogy bejöt a főzi!Lassan kimaradhat egy étkezés így!Itasd sokat!Milyen volt a szuri?Fogacska?Izgi!

Juci!
Jók a videók!Édesek!

Toldikriszta!
Hajrá!Ez a bébi ma kibújik!

Nálunk kemény napok vannak,mert tegnap óta Dórim feláll!Leginkább rajtam keresztül áll fel,de a járóka és a kiságy már nem akadály neki!Döbbenet!Egy percem sincs miattuk,mert ha nem vagyok a látóterükben,azonnal visítanak!Az kevés,hogy szólok a konyhából,látniuk kell!
Éjjeleink tragédiák Dóri miatt!Alig eszik,nappal szétmászkálja magát és estére ájultra sírja magát,így este alig eszik,ezért éjjel állandóan fenn van,de nincs kinyitva a szeme csak vinnyog és mászkál a kiságyban,meg ücsörög és megint vinnyog!Majd talán eszik 100-at és azzal bealszik 2 felé!Szerintem annyi energia van benne,hogy éjjel sem bír leállni a kis agya!Citromfű tea mehet a fenébe,nem használ!Én már hulla vagyok!Mit csináljak csajok?

Bocsi,hogy nem tudok reagálni mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni tőletek valamit.

Bejelentkeztem down-kór szűrésre, mert a dokim mondta, hogy július 10-ei héten vagyok a 12 és 13 hét között, és akkora jelentkezzek be. Viszont akiket hívtam a recepciós lányok elkértek adatokat és amiket mondtam, meg megkérdezték az utolsó ultrahangnál mekkkora volt a pici és mondtam, hogy 15 mm-es erre mondta a csaj, hogy akkor jöjjek a rá következő héten, mármint július 17-én, mert az ultrahang alapján csak 8 hetes és 1 napos vagyok, na most ezt tegye össze valaki....én már ezt nem értem, a dokim meg úgy számolta....hétfőn.

Várom válaszotok
Kriszta

Kép
tubikriszta

Sziasztok csajszikák!!!

Ma olyan lassú ez a gép hogy itt malmozok már előtte tiz perce mire betölt egy oldalt.

Gabicsibe

Örülök hogy a szülés "könnyen ment". És Boti gyönyörű. igazi kislegény!! :lol:

Elan

Nagyon szép az a szerelmetes kép :lol:

Csatlakozom Vicuskához!!! Tényleg minden baba gyönyörű!!!!

De csajok!!!Azért kérünk még egy két leányzót mert még összeveszünk itt a végén a csajokon!! :lol: :lol: Jönnek itt sorban a szebbnél szebb izmos és kisportolt nagyhaju kisfickók!!! Ennyi széplegény mellé csajok is kellenek ám!!! :lol: :lol:

Tegnap voltunk tanácsadáson és az én Döbrögim Aki már nem is annyira Döbrögi CSAK!!!!!!!!!!!!!!! 15 dkg-ot hizott 3 hét alatt!!!! :shock: :shock:

Szerintetek nem kevés ez???????????? A dokinéni szerint kicsit kevés!!! A napi két gyümölcs helyett csak egyszer kell gyümölcsöt adnom a másik gyümölcs helyett aztmondta kapjon tápszert!!
Mi a véleményetek???????????????????????????????????????????

Képzeljétek ma megfordult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
A hasárol a hátára!!!!!!!Ugy örülök neki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Talán majd már belőlünk is lesz valami :wink: :lol:
Majd később még jövök Kép Kép Kép

Kép
fiona66

Anyám, Benszi, nem semmi a Dóri! Nem irigyellek, akkor Te is úgy vagy, ahogy én. Ráadásul Lili féltékeny, de csak ha hármasban vagyunk, ha Dorkát ölbe veszem v. odaülök mellé könyvet nézegetni, akkor máris ott van és mászik az ölembe, turja ki szegény Dorcit. Ráadásul ma egész nap rajtam lóg, mint egy kismajom és ha megközelítjük Dorcit, v. leteszem, akkor nyüszít. A Hupleból is majdnem kiborította szegényt, az utolsó pillanatban kaptam el, jó lenne négy (v. hat) kéz...
Éjszakai alvásban nem tudok segíteni, mert nálunk hála az égnek éjjel alszik, bár mostanában nem úgy van, hogy leteszem, aztán elájul, még álldogál, magyaráz kicsit. Doktor néninek mondtad, hátha tud valami okosat. Homeos bigyó nincs erre?

Képzeljétek Lili kibülről is feláll a járó mellett és felhúzza magát karizomból, mintha bele akarna mászni. A frászt hozza rám.
Most éppen elfáradtak, meg ez a mocsok eső is bágyasztja őket szerintem :roll:

Fiona!
Azért a képek alapján még nem fogtok elfogyni :lol:

Puszi!

Judit

jucicuki

Benszi!

Próbáld meg fürdővízbe a citromfű teát, hátha...

Mozgásfejlődés, beszédfejlődés Új mozgásfejlődési szakaszok előtt illetve amíg az új mozgásformát teljesen el nem sajátította a baba, általában meg szokott jelenni a rosszabb alvás, ami utána egyik napról a másikra meg is szűnik, sőt általában még jobb lesz a helyzet, mint előtte volt, mert az új mozgásformától jobban kifárad a baba. Ez vonatkozik a kúszásra (5-7 hónapos kor között), mászásra (8-11 hónapos korban), járásra (11-14 hónapos kor között) és bizony még a beszédfejlődés is hasonló módon megviselheti a babát (az az időszak, amikor elkezd teljes szavakban, mondatokban beszélni). Az alvászavarok általában 3-4 hétig tartanak, utána alábbhagynak.

Növekedési ugrás 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos korban, valamint 1 évesen, de még ezt követően is lehetnek növekedési ugrások, amikor több ételre van szüksége a babának. Amíg csak szopizik, addig ilyenkor igényli, hogy éjjel is ehessen, de ezzel párhuzamosan nappal is többet eszik, tehát olyan nincs, hogy napközben ugyanannyit eszik a baba, de éjszaka csak azért kel fel, hogy ehessen.

Környezetváltozás, utazás idején gyakran elkezd nyűgösködni a baba és felborul a napirendje is. Ha kitartóak vagyunk és igyekszünk 1-2 nap alatt visszarendezni a kicsi napirendjét, akkor hazatérve visszaáll a rend.

Fogzás Az egyik legvitatottabb kérdés, hogy vajon a fogzás okoz-e alvászavarokat, azok meddig tartanak és kell-e kezelni a fogzás tüneteit. Igen, a fogzás sok babánál az alvászavarok kezdetét jelenti. Sajnos azonban amikor az első tünetek jelentkeznek, egyidejűleg más okok is életben vannak, ezért gyakori, hogy amikor már kijött a kicsi foga, más okok miatt az éjszakai ébredések tovább folytatódnak. A négy felső és a két alsó metszőfog kibújása után általában rendeződnek a panaszok.

Betegség idején, vagy ha bújkál valami a babában általában felébred a baba éjszaka. Pl. mert bedugult az orra és nem kap levegőt, vagy a saját köhögésére ébred fel. A problémák általában azzal kezdődnek, hogy sok anyuka ilyenkor engedékenyebb, a babát ilyenkor maga mellé fekteti, ezt a baba megszokja és a betegség múltán is igényli. Érdemesebb inkább arra az 1-2 napra kitartani és elviselni az éjszakázást, különben hosszú távú alvászavarokkal fizethetünk érte. Nagyjából 1-másfél éves kor után már megérti a gyerek, hogy az együttalvás csak egyszeri dolog, és nem lesz ezentúl mindig így, ezért olyankor már kevésbé okoz ez problémát. Ha este nem adsz neki köptetőt, hanem inkább köhögéscsillapítót kap, illetve ha orrdugulás esetén lefekvés előtt orrszívóval kitisztítod az orrát és a hátát bekened légzéskönnyítő balzsammal, akkor lekerülheted, hogy a megfázásos tünetek ébresszék fel.

Testvér születik Anya újabb terhessége, a kistestvér születése szinte minden gyereknél okoz alvásproblémákat, ezek azonban elmúlnak, ha nappal beszélünk a kicsivel a tesóról, az új helyzetről, és igyekszünk kitűntetett figyelmet szentelni a nagynak, hogy ne érezze magát hátrányban a kicsivel szemben.

Szoptatás abbahagyása Ha hirtelen hagyod abba a szoptatást, vagy ha leszoktatod, amikor ő még nem érett meg rá, az bizony komoly alvásproblémákat okozhat, különösen, ha eddig cicin aludt el. A cicit mindig helyettesíteni kell valamivel, ami segít majd a kicsinek az elalvásban, ha enélkül szoktatod önálló alvásra, várható, hogy ha valami megzavarja a kicsi álmát, akkor nem lesz eszközöd a megnyugtatásra.

Ovi, bölcsi kezdete A közösségbe kerülés időszakában nagyon gyakori a sírva ébredés, az éjszakai felriadás. Ezért (is) nagyon fontos, hogy szánjunk kellő időt a kicsi beszoktatására, foglalkozzunk vele délután-este a megszokottnál többet, ovi-bölcsi után szervezzünk extra programokat, egy közös fagyizást, játszóteret, beszélgessünk sokat, ezáltal a kicsi érzi majd, hogy külön figyelem irányul rá.

Családi feszültségek, megváltozott élethelyzetek Amikor anya újra dolgozni kezd, ha anyagi problémák miatt idegeskedtek az bizony átragad a gyerekre is. Talán nem látja, nem hallja a vitákat, nem tudja, hogy anya ideges, mert nem talál állást, de érzi, hogy valami megváltozott. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy a saját nyelvén, elmondjátok neki, mi a probléma, miről van szó, akkor is, ha a baba még kisebb. Talán a szavakat még nem érti meg, de a hangsúlyból érzi, hogy fontos dologról van szó.

Megváltozott napirend Ha valami miatt borul a napirend, pl. mert óraátállítás volt, vagy korábban (később) akarjátok lefektetni a babát, esetleg ő maga ébredt máskor, mint szokott (pl, mert átáll a napi 3-ról a 2 óra alvásra), akkor is előfordulhat, hogy rövidül az alvás, vagy átmenetileg nyugtalanabbá válik. Aggodalomra nincs ok, ha átszervezed a napirendet, néhány nap után a kicsi is felveszi az új ritmust és újra visszaáll az alvókája.

Forrás: kismamablog.hu

jucicuki

Sziasztok!

Elan,Vikkata,Zuzmo,Gabi

nagyon szépek a babák :D

Benszike

hú,kemény meló lehet :lol: olyan ügyes ez a Dóri,hihetetlen :D

Juci

A Te csajaid se semmik :lol:

Bibarkám

csak most olvasom,hogy oltást kapott a kis pacsirtád :P Biztos jól fogja viselni,olyan erős legény :D Gratula a kis fogkezdeményhez :D :D

Fiona

na hát a képeket látva én bizti nem adnék gyümi helyett tápot :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
lukrécia

Gabicsibe - nagyon klassz a szüléstörténeted, egy kicsit pityeregtem.

Nálunk megint semmi, most már 1 újnyira kinyiltam, de azonkívül hogy leszakad a derekam igazából semmi. Bár most már fájdogál a hasam, de ez még nem az igazi. Mondjuk ma úgy megvizsgált a doki, hogy rendesen kikerekedet a szemem. Holnap 1/2 9-re kell bemenni a kórházba fel a szülőszobára, ott fogják megcsinálni a ctg-t és csinálnak magzatviz vizsgálatot hogy tiszta e. Na ettől parázok rendesen.
Valakinek csináltak ilyen vizsgálatot, nagyon rossz?
toldikrisztina

new pictures Kép négykézláb Kép hülyülünk

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Vicuska!

Nagyon édes Rami!
Milyen kis huncut az alsó képen! :) :)

Kép
nika28

Tubikriszta!

engem meg is lepett hogy ekkora a babád, mert elvileg 3 nappal idősebb vagy mint én, nekem viszont multhét csütörtökön volt ekkora a manóm (7. hét 6.napon voltam akkor)...
A dokival hogy számoltátok? leszívás napja + 2 hét?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Szia Witch,

Wiegandt doki és a szülész dokim is úgy számolta,h ogy az inszemináció napja - 2 hét, ami akkor inszem napja április 28 - 2 hét április 14 és úgy számolták, ezek szerint a 12 hét az július 7-e lenne, de a down kór szűréses lány azt mondta, hogy a 3 hónap az július 15-ére esik, de én 17-én megyek. Ezért nem értem....állítólag ők a méretet nézik, akkor ezek szerint nem úgy számolnak, mint a dokik? csak érdekes volt és azt hittem, hogy akkor még nagyon pici a baba....és valami van, hogy amúgy már 9 hetes vagyok, de szerintük csak 8....holnap azért felhívom a dokim....
tubikriszta

Tubikriszta!

Szerintem is hívd fel, én az Istenhegyire jelentkeztem be júli 15.-re, bár nekem a doki mondta ezt az időpontot, az én dokim ott is rendel, ezért nem nagyon kérdezősködtek,mikor megmondtam ki a dokim... elvileg én is kilencedik hétben vagyok... Nem tudom, beszélj a dokival...
Te hova jelentkeztél be?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Bibar!

Mi is ma voltunk oltáson, az utolsón, a 4 hónaposon. Remélem, egy kis hőemelkedéssel most is megússzuk! Gratulálok a fogkezdeményhez! Milyen főzeléket eszik már Olivér?

Benszi, Juci!

Gratulálok az ikrekhez, nagyon ügyesen mozognak!

Zuzmo, Gabicsibe, Vikkata, Elan, Rebe!

Isten hozta a kisbabákat :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D
A mamáknak nyugodt éjszakákat és sok-sok anyatejet :wink: :wink:
ballagyo

Jó reggelt!!

Új kismamik!!!!
Ne izguljatok a baba kora miatt!Az én dokim az utolsó mensi első napjától számolt!Pedig két hét+1nap volt a leszívás!

Juci!
Köszönöm a kimerítő választ!Szóval két éves korig mindenképpen szívás!Halleluja!Hát kemény ez a féltékenység az bizti!Nálunk Balu nagyon anyás!Bárki kezében van és ha meglát,alig lehet elvonni a figyelmét rólam!Dóri nálunk is elvesz mindent,amivel Balu játszik!A szőnyegen még enged a fiam,de a kádban már megy a harc!
Citromfű teát adok nekik,de Dórin semmi nem segít!Az is rossz,hogy alig eszik!Gyümölcsökkel együtt napi 600gr-ot kajál!Ez lószar!Valószínű ez is gond!Most egy hét fogpihi volt,de tegnap óta megint beindult,de kibújni még egyiknek sem bújt!

Luki!
Édi vagy!Képet az ártatlan nagyszeműről!Ja és jó a humorod :lol:

Fiona!
Jó nagy a fiad!Mennyi tápot eszik egy evésnél?

Bibar!
Hogy ment az oltás?Beszéjjjé má a Lukival a tudod miről!

Ballagyó!
Köszönöm!Próbáld ki az alm-krumpli variációt először!Több legyen az alma,majd ha bírja tegyél bele répát!

Toldikriszat!
Szorítok nagyon!

Vicuska!
Helyesek vagytok!

Gabicsibe!
Klassz a születéstöri!

Zsókuci!
Hogy megy a tanfolyás?

Lippa drága?
Hogy vannak a csajok és te?Sok a meló?Puszika
Vendég

Benszi!

Nem sima mezei krumplifőzelékkel kezdted, hanem alma-krumplival?
ballagyo

Sziasztok lányok,

SOS szeretném a segítségeteket kérni! Az unokatesóm 2 napja szült, és úgy beindult a teje, hogy kinőtte a cicifikszeit, és nem tud mit felvenni a kórházban, és most kért meg, hogy ma szerezzek neki szoptatós cicifikszet, 95-ös volt neki eddig, az lett a kicsi.

Hol tudnék venni ilyet, esetleg betétet is hozzá? Én Pesten vagyok, és a belvárosba bárhova el tudok jutni...

Gabicsibe, te hol vetted? tudom, ez nem a reklám helye, de talán nem haragszik meg a szerkesztő. Vagy priviben is küldhetitek.

ma 11.30 kor veszem a nyakamba a várost ezügyben.....

Előre is nagyon köszönöm!

Brumi
Vendég

Sziasztok Lányok!
Gyors leszek, mert most végre egyszerre alszanak....

Minden baba egytől egyig csodálatos! :)

Ballagyó!
Almát már próbáltatok? Ha igen akkor nyugodtak összekeverheted a krumplival.

Benszi!
Hú, Dóri nagyon ügyes. Nálunk Gergő állt fell először, de nem 6 hónaposan. Zsuzsu tegnap állt fel először. Nem irigeyllek Dóri éjjeli műsoraiért. Szerencsére nálunk viszonylag nyugisak az éjszakák, csak cumikérés van max 2 alkalommal (nem fejenként :wink: ).
Ha nem látnak akkor nálunk is nagy sivalkodás van, ezért ki-be rohangálok a konyhába és a szobába.

Juci!
Hát, a féltékenység is kemény lehet. Nálunk még nincsen, bár Gergő sokkal többen kéri fel magát ölbe. Olyat is csinál, ha kijönnek a konyhába, amikor készítem az ebédjüket, felkapaszkodik a lábamnál és csimpaszkodva sír, hogy vegyem fel, de akkor hogy készítem az ebédet??? Persze ilyenkor Zsuzsu is előkúszik és már ketten lebzselnek körülöttem én meg próbálok úgy tenni-venni valameddig, hogy egyikre se lépjek rá és Gergő se essen Zsuzsura. Szval érdekes... :roll:

Kismamák!
Vigyázzatok magatokra és kellemes aggódásmentes pocakosodást! :)

Bocs, mennem kell...
Puszi
Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat. azért majd felhívom ma a dokim és rákérdezek.

Witch,
Neked mikor csinálták a leszívást és mikor ültették vissza?
Én is az istenhegyire megyek csak július 17-án reggel.

Te jól vagy? Minden rendben?

Puszi
Kriszta
tubikriszta

Benszi anyus
oké,majd beszélek vele :lol: :lol: :lol: :lol: puszillak :lol: ja az oltással semmi gond nem volt,stramm kislegényem van :wink:

Ballagyó
ahogy Benszi is irta alma krumplival kezd,a krumpli magában pocsék,az alma feljavitja egy kicsit :wink:még csak ezt ettünk,ma fogom ehhez hozzárakni a répát is,és azt esszük majd 3 napig,aztán majd meglátjuk :wink: remélem oltással minden oké volt :wink:

bibar

Helló csajok, gyors leszek, mert elkezdtem a jogsit, és semmire nincs időm, de lenne egy fontos kérdésem.

Tegnap voltunk a kórházban kontrollon, és azt mondta a doktornő, meg a gyógytornász, hogy amíg Nóri egyedül föl nem ül, addig ne ültessem egyáltalán, még etetőszékbe se etessem.
Pedig már nagyon jól ül egyedül, elég nagy biztonsággal, de egyedül még nem tud felülni.
Szerintetek?
Juci, ti etettetek etetőszékben, mielőtt felültek a lányok?
Luki, úgy emlékszem, a múltkor te is székes képet tettél fel Falatról.
Falatka felül már egyedül?
Tanácstalan vagyok.
Nóri szeret már üldögélni. A legújabb, hogy a fürdőkádban is ülni akar.
Így olyan visszafejlődének érzem, hogy nem ülhet.

A babák Tündériek!!!!!!!!!

Vicuska, gyönyörűek vagytok :lol: :lol:

Jövök majd még "udvarolni" a többi babucinak is :lol: :lol:

KépKép
naposoldal

Sziasztok!

Ma is hazajöttem a kórházból. Szerencsére teljesen tiszta a magzatvíz, kap elég táplálékot, jó a méhlepény. Így ma még hazaengedtek, de holnap reggel 7-re kell mennem a kórházba az ambulanciára és már csak Eszterrel fogok hazajönni. Doki közölte, hogy úgy látszik nagyon jól érzi odabent magát. Én viszont most már nem annyira, a derekam iszonyatosan fáj, és már sehogy nem jó. Ahogy lesz valami jelentkezünk, addig is a babásoknak jó babázást, a pocakosoknak jó nővesztést kívánok.
toldikrisztina

Sziasztok!

Toldikriszta,
Nagyon szorítunk! Várunk majd Téged és a babát és kitartás Neked! :)

Felhívtam ma a dokim és megkérdeztem ezt az eltérést, azt mondta, hogy ilyen lehet, és ne aggódjak miatta. Volt már valakinek ilyen, hogy nem jól számolták ki az időpontokat?
tubikriszta

Tubikriszta!

Jól vagyok, a mellem már nem anyira érzékeny, és ez kicsit megijeszt...
nekem elvileg 05.02 a leszívás napja, de nekem fagyi babós a szitu...
Kihez mész az Istenhegyin?
Én 2 nappal előbb megyek, majd mesélek :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Toldikriszta, nagyon szorítok Neked, sima szülést kívánok!! Várunk majd!!

Tubika, nálam szinte mindíg voltak eltérések, volt, hogy nagyobbnak látták, aztán kisebbnek mint a mensi 1.napjától számítva. Mindíg az a hivatalos számolás! Ne izgulj, minden okés lesz!!

Napcsi, Ramika még nem ül fel egyedül, de már etetőszékben ül, és a kanapén is üldögél, ja meg a kádban is. Én ilyenről még nem hallottam..na, és ma a Tescoban is a tológatósban is ült. Először! Olyan cuki volt. Mindenki őt nézte! Ja, és a csinos anyukáját és jóképű, kisportólt apukáját. :lol:

Kép

vicuska2007

Napcsi

Nekünk azt mondták ne ültessük amíg nem ül,de nem azt hogy amíg fel nem ül egyedül.Azért az ölemben ülhet,csak egyedül ne.
Falat még nem tud ülni,de az etetőszék hátradönthető,abba belerakom.A Fisher Price-os hinta meg az autósülés is pont annyira ücsörgős,nem?
Sztem ha biztonsággal ül,miért ne ülhetne csak azért mert nem egyedül jut el odáig? :roll:

Kriszta

IZGIIII,hajrá :lol:

Bibarkám

Ugyammá,meg se kottyan ennek a fogacskás nagyfiúnak holmi oltás! :wink: :lol:

Kép
lukrécia

Luki, Vicus, hát ez az, ezt nem értem én sem.
De én mondtam, hogy biztosan ül egyedül, erre megkérdezték, hogy fel tud e ülni egyedül, mert ha nem, akkor ne üldögéljen.

Még kíváncsi vagyok, mit mond Juci, ugye ők Dévényeznek, hátha mondtak ott is valami okosságot. :roll:

Toldikriszta, szép szülést kívánok neked :lol:

Tubikriszta, nekem sem a leszíváshoz számított a dokim, hanem a mensihez.
Eltérések mindig lesznek, nem szabad rágörcsölni. Nyugi :wink:

KépKép
naposoldal

Sziasztok!

Köszönöm lányok, csak akkor azt nem értem, hogy most a down-kór szűrést a vérrel együtt a mérettől számolják ki, vagy pedig a doki által kiszámolt 12 héthez képest? Nekem mást mondott a dokim és mást mond a hölgy akinél időpontot kell kérni, ezért nem értem, hogy most mi van?????

Tényleg köszönöm a biztató szavakat, nem tudom, hogy miért görcsölök ezen ennyit :(

Kép
tubikriszta

Napcsi, szóval az úgy van, hogy nem szadab ültetni, amíg nem tud megülni. Nem szabad párnákkal megtámasztani és ülben sem jó, ha üldögél.
Nekem azt mondta az Ági (ő a fehérvári Dévényesünk) hogy ha már pl a kocsiban húzza fel magát, akkor pár percre fel lehet emelni, mert ott azért tartja a hátát a sportrész és jobban tud nézelődni. És ha már próbálkozik a felüléssel, akkor lehet neki segíteni és kicsit üldögélhet.

Szóval mi így csináltuk, ha Lilike küzdött és nyújtogatta a kis kezét (ő oldalról próbálkozott, könyöktámasszal) akkor segítettem és kicsit játszhatott ülve. Dorka meg egyszer csak felült egyedül :shock:

Nem tudom, segítettem-e :oops:

Puszi!

Judit

jucicuki

szabad és ölben :oops: :oops: :oops:

jucicuki

Juci, igen, köszi :lol:

És etetőszékben sem ettek a lányok, amíg fel nem ültek?
Húzni már Nóri is húzza magát. Nem teljesen vízszintesből föl is nyomja magát.

KépKép
naposoldal

Jó reggelt!

Bibarkám!
Répa ma befigyel?

Ballagyó!
Krumplifőzi sótlanul?Fújjjjjj!ezt mondta a doki néni!Pici só és alma és ha megszereti akkor próbálhatod natúrba,de azt mondják az okosok,hogy krupli vagy répa legyen a főzi alapja és a bármi mást beletehetsz!Pl.répa,alma,banán. krumpli,répa,alma. krumpli,őszi,alma stb.

Ülésről!!!!!!

Nekünk a gasztrodoki meg a doki nénink azt mondta,hogy ültessem ölben sokat Balut,mert nagyon bukós volt!Dóri már két hete oldalra kiült magától féloldalra és tegnap ült egyenesen magától és nem oldalra egyedül!
Jó móka volt,mert pucoltam a teraszajtó üvegét,Dóri jött majd bumm!Szegény azt hitte ki tud jönni,de nem sírt!
Megint elkezdődött afogzásunk sajna.Kaja alig,Balu nem alszik csak 2x20percet,de legalább ő éjjel végig nyomja 9-től 6-ig!

Majd gyüvök még!
Vendég

Napcsi, pihenőszékben etettünk addig.

Judit

jucicuki

Sziasztok Lányok,

Annyira szégyellem, de nincs energiám visszaolvasni, csak gyorsan bejelentkezem, hogy lássátok, megvagyok még. Nagyon harcosak a mindennapjaink, de Nektek magyarázzam? :D Azért nagyon boldogságosak vagyunk, de marha fáradtak... A kettő egyelőre jól megfér egymással, bár mikor tegnap a pelenkázóról Gabi kipisilt a kiságyába egy szép szabályos sugárban, akkor erről nem voltam száz százalékig meggyőződve :)

Szerencsére tejem van elég, ő viszont kicsit lustán eszik, és eléggé össze-vissza: van, hogy 2 óra telik el két szoptatás között, vagy, hogy 4... nincs szívem felébreszteni, ha nagyon édesdeden alszik. Remélem, azért elkezd lassan hízni, mert most épp 3 kiló, és 3100-al jöttünk haza. Azon vagyok, hogy felhízlaljam, mint egy kismalacot, de egyelőre nem túl együttműködő :)

Na, még egy kép, aztán lépek, hátha végre hajlandó enni...

Kép

Kép
elan

Benszikém
répa befigyelt,hát az én kisfiamnak minden izlik :lol: :lol: ezt is benyomta szemrebbenés nélkül :wink: Dóri nem semmi,szegénykém koppant a teraszajtón :shock: :shock:

Napcsi
ölben én is ültetem,nem is lenne el máshogy,én is úgy tudom hogy ha nem neki kell tartani hanem támasztva van akkor lehet kicsit igy lennie

Elan
nagyon édes Gábor,hát igen,vannak az elején nehézségek de majd belejössz.Örülök hogy van tejed elég,majd beindul a hizás is :wink:

mindjárt dobok én is képet a kis pattanásosomról/akkora van neki az arcán,én még ilyet nem is láttam :shock: :shock: :shock: /

bibar

Lányok!

Köszi a tippet főzelék ügyben! Én is megkóstoltam tegnap a krumplifőzeléket, csapnivaló íze volt. Gondoltam, ha ezt Soma megeszi?! Hát nem is evett belőle 6 kanálnál többet. Ma már almát kevertem bele, ez már jobban ízlett neki. A répát előbb külön kóstoltattátok a bébikkel vagy rögtön ment a krumpliba? Még egy kérdés: ti magatok szárítjátok az almát a teába vagy veszitek valahol?
ballagyo

Ballagyo!

Mi Nobilis-t teszünka teába, Auchanban lehet venni többféle almából, nincs benne cukor, olaj és aroma sem.

Judit

jucicuki

Elan, de jó, hogy raktál képet Gábor babáról! Annyira édes!!
Nálunk Ramika, az első héten a fürdés után a kezemben volt és ott kakilta magát össze, de még a szőnyeg is tiszta fosika volt. Akkor mi is összenéztünk férjemmel és végül jót nevettünk!

Szomszédomék most hozták haza az ikreket, istenem milyen kicsik! Annyira édesek!! :D

Kép

vicuska2007

Ja, nagy projectben vagyok..ha-ha..szóval Ramika nappal nem hajlandó csak a babakocsiban vagy a karomban aludni.
Ma délelött medencéztünk és jól lefáradt. Ebéd közben már elaludt az etetőszékben. Felveszem, alszik is. Kiságyba rakom azonnal ordít. Felveszem, alszik. Vissza ágyikóba, ordít.
Úgyhogy most próbálom a sírni hagyom hátha..de nagyon szenvedek! De ebben a melegben nem tudom tologatni, és a majd 10 kilót már nem egyszerű cipelni.
Jaj, lehet nem fogom kibírni!! :roll:

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Elan!

Nagyon édes baba Gábor! :)

Lányok!

Azt szeretném kérdezi, hogy szedte e közületek valaki a Hipp Natal-t?
Ezt ajánlotta a védőnő a vasam miatt.
Van tapasztalatotok ez ügyben?
Előre is köszi! :)

Kép
nika28

Elan- nagyon jó a kép Gáborról, olyan édes.

Engem ma megint hazaküldtek :( , tegnapi naphoz képest semmi változás, vagy is annyi, hogy reggel elment a nyákdugó, de ez állitólag akár a szülés előtt 1 héttel is távozhat. Jó kilátások, bár ma kérdeztem a dokit és azt mondta a szülés időpontjához képest 1 hetet várnak, és utána viszont valószinű megindítják. Így meg van a hétvégi program, szombat, vasárnap mehetünk ctg-re a kórházba, ha csak nem meggondolja magát és éjjel mehetünk szülni. :)
toldikrisztina

Sziasztok!

Elan,

Nagyon aranyos a babó, nagyon szép!

Toldikriszta,
Hát nagyon jól érzi magát a pindur, de amúgy én is azt hallottam valahol, hogy a kiírt időpont után egy héttel indítják el a szülést! Lehet, hogy annyit azért nem kell várni és hétfőre már a kezedben tarthatod :)
Nagyon szorítok Neked!

Kép
tubikriszta

Vicuska
én ezt csinálom 1 hete :P :P nekem is csak a babakocsiba aludt,most már szigoruan a szobába altatom nappal is,már alakul,de még mindig hisztizik :oops:

Ballagyó
én az alma-krumplihoz raktam a répát és izlett neki :wink:

na és hogy el ne felejtsetek minket :lol: :lol: Kép Kép Kép

bibar

Bibarkám

gyönyörű a nagylegény!Látom Bercivel jó haverok! :D
puszika :P

Kép
lukrécia

Sziasztok lányok,

Na itt vagyok én is, nem volt jó a gépünk, már jöttem volna előbb is. :wink:
Mindenkinek köszönjük a gratulációkat! :D :D :D
Hétfőn jöhettünk haza, azóta ismerkedünk egymással. :wink: Az én két kis picurom nem hasonlít egymásra, úgyhogy most már tuti a kétpetéjűség. Természetre is tök mások. Zsani baba nagyon nyugodtan alszik, ha éhes akkor követeli nagy hanggal a kajcit. Blanka sokkal békésebb, nyugtalanabbul alszik, és először csak nyöszörög, na de aztán ő is kiereszti a hangját. Ő picit hasfájós is. Tejem sajna nem igazán van, a kórházban csak a hazajövetel napjára jött meg, viszont a csajok nem akarnak szopizni, hiába kínlódunk, így nem is gyarapodik. Elkezdtem fejni azt a keveset ami van, hát nem tudom. Én úgy látom hogy „megszokták” azt a fránya cumis üveget, ott nem kell küzdeniük, hogy jöjjön a kaja, és egyszerűen a cicin meg csak nyammognak, nem szívják rendesen. Így tápszerezünk. Szerintetek mit lehet csinálni, hogy szopizzanak? Várom a tanácsokat. Milupa Milumil HA Startot eszünk. Blanka kb. 60-at, Zsani meg 90-et, kb. 3 óránként, szerencsére ezt éjszaka is betartják. Szerintetek nem sok ez? De kevesebbtől meg éhesek nagyon.
És akkor képek az én tündérmackóimról, imádom őket! :D :D :D
Kép megszületésük napján
Kép 2 naposan Kép
Kép Zsanna Kép Blanka

Kép
rebe
Dunaharaszti

Ja, és Vikkatának gratula, sok boldogságot!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe!

Itt is gratulálok!:)

Olyan szépek a lányok! :)

Kép
nika28

Elan, Rebe!
Gyönyörű babócák :)!

Nika!

Már írtam fentebb, nekem a 4-es vasamat tette nem egészen egy hónap alatt 11-essé a Béres Vas, úgy, hogy felszívódásim gondjaim is voltak.... Nekem bevált.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?