Új privát üzeneted érkezett!

en lehet, hogy erztem a babat egyszer penteken. hasonfekven olvastam es olyan erzesem volt, mintha valaki egy masodpercre beleutkozott volna a hasfalamba, de lehet, hogy csak a beleim voltak mivel eslo baba fogalmam sincs, hogy mit kell erzeni.

na megyek szunditok egyet. hosszu volt az elmult ket nap! meg kiakaszto is. lehet, hogy torolnunk kell a nyaralasunkat a ferjem munkaja miatt. elveszitunk egy csomo penzt. bar en szivesebben odaadnam akkor mar valakinek. de hol talalok olyat, aki keszenletben varja, hogy mi tudunk-e menni. 2 nappal utazas elott is lehet nevet valtoztatni.(ez jo), meg van penze, koltopenzre.
vagy en megyek valaki massal, de kivel? meg kulonben is a ferjem akart annyira menni, es ugy nem lenne az igazi. nem egyszeru

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, bocsika, hogy mostanáig nem jöttem, de rengeteg elintéznivalóm volt. Az eredményeim még nincsenek kész és ma éjjel indulunk !!!!!!!!

Ugyhogy pusszantás mindenkinek, szoritsatok, hogy minden rendben menjen az utazásnál!

Legyetek jók! :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Én tegnap voltam dokinál, minden rendben a babával.

Mozgás: rákérdeztem nála a kismamajógára, de az előzmények miatt azt mondta, hogy 20. hétig inkább ne.
Viszont nyaralni mehetünk nyugodtan:)

Mush: ha az uh-n mutatott kor megegyezik a vonalzóddal, akkor minden bizonyára pont félidőben (13-14 nap) fogant a babó. Nálam is mindig ez volt.
Bár tegnap szerintem már nem is mérte meg, vagy csak nem mondta. Én meg el is felejtettem kérdezni, mert a kinyomtatott fotón eddig mindig rajta volt, de most nem.

AFP/integrált teszt: én csütörtökön megyek integráltra, 15+4 leszek akkor, a doki számolta ki.
Az integráltnál lehet enni előtte? (Bennem fel se vetődött, hogy nem, mert hát azt gondoltam, hogy hormonokat nem kéne befolyásolnia - de most, hogy írtátok az AFP-nél teljesen elbizonytalanodtam.)

É a 18. heti uh-t szigorúan a 18. héten kell, vagy itt is van azért egy tágabb intervallum?

Suzy, gratulálok a jó eredményekhez, édes a bébi! És jobbulást!

Kép
trombibébi

Aida, a CRL miatt ne aggódj, hogy kevesebb, egész biztos azért van, mert nem középidőben fogant, hanem később.

Kép
trombibébi

Na és még azt akartam kérdezni a 18. heti uh-val kapcsolatban, hogy itt is érdemes-e inkább rászánni a lovét a magán uh-ra, vagy itt már nincs akkora jelentősége mint a 12 hetinél. (Nekem valahogy a múltkor jobban ajánlotta a dokim, hogy érdemes megcsináltatni alaposat, most annyira nem)

Kép
trombibébi

Konkrétan a II-es női klinika genetikai uh-val kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
(Azon kívűl, hogy talán Csakgynek ott nézték el a múltkor, ha jól emlékszem....?)

Kép
trombibébi

Sziasztok!

No, ma megvolt a 12 hetes UH. Jó indulattal mondom mindenkinek, hogy NE menjetek a Magzat Diagnosztikai Központba UH vizsgálatra. Azt az elnagyolt, pénzéhes semmitmutató vizsgálatot, amit ott csináltak.. Elvileg 4D-s UH-ra mentünk. Az alig 10-15 perces vizsgálatból kereken 1 percig nézhettük 4D-ben a babát. A többi 2D-ben zajlott, én alig láttam vmit, néha a doktorúr eldünnyögött vmit, hogy ott a talpa, ott a keze. Rákérdeztem, hogy no és a magzat neme, erre flegma válasz: "Most még nem. Majd a 20. héten.". Én úgy tudom itt már többeteknek adtak vmi "iránytűt" pedig itt még talán senki nincs a 20. hétben. :( Szóval elkenődtem, sajnálom, hogy kiadtuk rá ezt a sok pénzt. A DVD 2000 Ft-ba került. Nem látunk rajta szinte semmit. Szívhang nincs rajta. Kb. 2-szer 2 mp-re lehetett hallani a baba szívét. Hát ennyi. Várom a tanácsokat, hogy a következő UH-t hol csináltassuk ahol meg is éri a pénzét és tényleg 4D-s lesz nem csak mondva lesz az.

Egyébként az adatok:
CRL: 63 mm (tök fura h 1.3 cm-t nőtt egy nap alatt, szerinte így nő)
NT: 1.5 mm

Minden ép, jó, zárt, megvannak a végtagok. Tök normális baba. A BPD és a Down-kór arány (1:X) sajnos rejtve maradt előlem mert ezeket elfelejtették közölni.

Képet kaptunk azért és van közte egy jó is, ahol kismanó jól látszik. Ha sikerül beszkennelni, felrakom.

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Tényleg azt hozzáteszem, hogy a vonalzómom látott kor: 12+2-ből a vizsgálat után lett 12+5 tehát 3 napot nyertem. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida, sajnálom, hogy ilyen csalódás volt az uh! Tény, hogy nálam se tartott túl sokáig, ill. a döntö többség 2D-ben volt, de ez azért van, mert a méréseket csak úgy lehet.

A BPD, meg a többi adat, nálam látszik a felvételen, mikor méri is lehet látni, ill. nálam behozott egy táblázatot, ahol ott van az összes mért adat. A tieden nincs ilyen?

A Down-kór arányt szerintem csak ez alapján szerintem nem szokták megadni, nálam a kombinált teszt leletén van, amibe bekalkulálák ezt az uh-t is.

Azért várjuk a képet!

Kép
trombibébi

Van táblázatom, azon látszik a CRL és az NT. :) Ezzel vége is. No mind1. Tegnap 21 volt a BPD. Jó az, kicsit nagy a feje :D de sebaj. Najó, vicc, tök normális a kicsi.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Trombi: Nekem Kistarcsán nézték el... A 18. heti elvileg a legfontosabb, a kórházakban általában csak ránéznek, a normális helyeken meg MINDENT megnéznek (ld. szív, agy, gyomor, rekeszizom, kezek, ujjak stb. stb.)... és ugye ez az utolsó lehetőség arra, hogy ha gond van akkor még léphessen az ember (csúnyán hangzik de sajna igaz).

Lillánál csak a 18. hetin voltam fizetősön (Bolgárkerékben) és akkor döbbentem le amikor a kórházban ugyanez a vizsgálat talán ha 1-2 perc alatt lement... a BK-ben meg ugye MINDENT végignéztek és ezt ugye fizikailag se lehetett 2 perc alatt (Ld. baba elúszik a képből stb.). Na akkor fogadtam meg, hogy a 2. babánál fizetős 12. heti is lesz. Nem is bántam meg. (az előzmények ismeretében meg pláne!) (Nálam nagyon lelkiismeretes volt a srác)

Aida: te a 12. UH-nál genetikaira mentél vagy babamozira (komolyan kérdezem.. mert ugye a 12. hetire a genetikai miatt szoktak menni az emberek annál meg sima UH-s funkcióval kell nézni a babát)? Olyankor éppenhogy csak bekapcsolják a 4D funkciót mert semmi értelme (az Istenhegyin is jó ha néhány mp-et kaptunk de ezzel tisztában is voltunk)... és a 18. hetin detto ugyanez van (na jó, ott már több a 4D, de csak akkor ha nagyon jól látszik a baba... nálunk sajna Lilla belefúrta magát a méhlepénybe úgyhogy nem volt túl sok értelme... igazából a 20. hetet mondták nekem is, hogy akkor lenne jobb... de nekem ugye a 18. heti genetikai volt a lényeg). A baba neme meg... sajnos csak akkor van értelme ha egyértelműen fiú... ha lány vagy kicsit szégyenlős akkor nem igazán szeretnek tippelni (nekem anno a 18. héten már tippeltek -olyankor már szoktak- de most a 12. héten nekem se mondtak semmit pedig a baba mindent tökéletesen megmutatott... vagyis pont emiatt valószínű, hogy lány, de ez ugye csak tipp).

Ja... és nem jó a babának, ha túl sokáig ultrahangozzák (egyrészt kellemetlen másrészt felmelegíti a méhet). Max. 10-20 perc az ideális, annál több csak "vészelyzetben" vagy ha nagyon nem látszik... Általában erre törekednek az orvosok (Hajdú doktornő is "csak" 15 percig UH-zott, nekem már az is soknak tűnt... a 18. heti meg gondolom még tovább fog tartani, sokkal több mindent kell megnézni)

Tarkóredőt nem írták rá a leletre????? Na emiatt viszont visszamenék asztalt verni.

A Down kórt csak akkor mondják ha integrált tesztre mész és csak a 17. hét környékén a 2. vérvétel után. (én ezért mentem az Istenhegyire... mert ott már a 12. héten megmondták).

Az Istenhegyit egyébként jó szívvel ajánlom (Hajdú doktornő), nekem nagyon bejött. A Praxisról még nem tudok nyilatkozni de valszeg ott lesz a következő... majd mesélek.
Vendég

Mush!
Kicsit már jobban vagyok, úgy látszik ez sajátosság ha haza megyünk! :lol:
De várom már én is,hogy érezzem a picurit! :P

Trombi!
köszi! :wink:
A 18. heti uh genetikai? Nálunk a 20-22 héten van valami doppler nevezetü! :? :?

Aida!
Látod, hogy nem kicsi a bébid! :wink: Olvastam itt a bneten, hogy a Genesist is sokan ajánlják. Sajnálom, hogy ilyen rossz helyre kerültél :( Èn Gyöngyösön voltam, de tényleg nagyon alapos és figyelmes volt a nöci, a nemét is megsaccolta és szívhangot is többször hallottuk. :wink: :wink:

Sajna ez a fránya fejfájás nem akar továbbállni, szinte minden nap fáj a fejem!!! :evil: :evil:
susy75

Hát lehet, én vártam mást. :( Úgy olvastam, hogy genetikai UH 4D-ben még pontosabb. Hát nem gondoltam hogy így lesz. No mind1. Van képecském, sztem ez lett róla a legjobb:

Kép Kismanó

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Susy: a dopler az a baba szívhangját nézi... (ha ez ugyanaz amit nálunk a védőnők használnak a kismamáknál a rendszeres csekkoláson)
Vendég

Sziasztok, nem tudom ki mit kérdezett, de írok és mindenki szétosztja:
AFP és a genetikai kombinált teszt előtt lehet enni, szerencsére.
Szerintem - bár tudom, hogy mindenki türelmetlen - teljesen felesleges 4D uh-ra menni a 28. hét előtt. Higgyétek el addig nem igazán megnyerő felvételt láthattok, a 28-30. hét után viszont már nem tud annyira körbeforogni, és esetleg éppen a hátát mutatja. Tudom, hogy türelmetlen mindenki, én is, de szerintem kár a pénz.

Aida: mindenesetre lehet, hogy nem voltak jó élményeid, de a felrakott képen teljesen jól kivehető a babátok, gratula, ennél sokkal rosszabb képeket lehet látni. Ja, nekem is volt ma gyomorgörcsöm, azt hittem megőrülök, most estére oldódott, iszonyú megkönnyebbülés. Remélem már jól vagy.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Igen, abban egyet értünk, hogy ez a kép nagyon jól sikerült. Van amikor szétrakja a lábikóit, premierben mutatja a kitudja micsodáját. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csakegy: a tarkóredő rajta van a leleten, NT: 1.5 mm. Teljesen jó érték, nincs probléma. :)

bb: Sajnálom hogy neked is volt hasgörcsöd:( nekem rettenetes élmény a tegnap. Ma már csak fájdogált a hasam, néha görcsölt picit, de semmi komoly.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: Szuper ez a kép!!!!!!! (tényleg az!!!!!! Nálunk csak paca látszik a 4D-n).

Ilyenetek van már? (tegnap ajánlotta valaki, le is csaptam rá:))))
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Csak&year=2008&month=12&day=6&babycount=1
Vendég

Ja... valaki kérdezte korábban a keményedést: ilyenkor szó szerint bekeményedik az ember méhe... ha már nagyobb a has akkor még látni is lehet!!! Azért kell ilyenkor magnéziumot szedni mert a sok keményedés megpiszkálhatja a méhszájat azt meg ugye senki se szeretné...
Vendég

Csaki!
Akkor valami más lesz a 20-22. héten,mert az is részletes uh lesz! :? Ja igen Organscreening-nek hívják,ahol minden szervet alaposan megnéznek!
susy75

Aida, nagyon ari a bébid! És milyen hosszú lábacskái vannak. Az én manómnak valahogy rövidebbnek tűnt, de lehet, hogy csak azért mert nem nyújtotta így ki. (Én is pont 12+5-ön voltam)

Csaki, mostmár megerősíthetem, hogy a Bolgárkerékben nem úgy van, ahogy te tudod, legalábbis nekem adtak leletet az első vérvétel +uh után is, ugyan lehet azért, mert eredetileg úgy indult, hogy kombinált tesztet kérek (és mint kombinált teszt eredményét kaptam meg), és ezt lehet kiegészíteni a quarterrel, és így lesz integrált és így is ugyanennyibe kerül.

Kép
trombibébi

trombi: akkor -szerencsére- változtattak valamin... (gáz, ha ezt tudom oda mentem volna, az egy köpésnyire van tőlünk, nem kell átvánszorogni az egész városon...)
Vendég

aida. nagyon cuki babod. szepen latszik mindene. a 4d genesis-t nekem is nagyon ajanlottak. en oda fogok menni augusztusban.

csatolok egy pocak kepet. ez londonban a towerben keszult.
Kép Pocak kep 13+6

sajna miota koltoztunk, meg nem talaltam meg a fenykepzo gepet.

joccakat mindekinek!

KépKép
KépKép
mush589

vera. te persze, hogy erzed a 17. hetben es 4 gyerkoz utan!
jo neked!
en abban sem vagyok biztos, hogy a baba volt. azota sem ereztem semmit.

KépKép
KépKép
mush589

Marti! Jo utat, es szuper idotoltest itt Angliaban!

KépKép
KépKép
mush589

Huh! Mi most értünk haza! Jó éjt!

Kép
zölddisznó

Susy!
Nagyon szép a babafotód! Tök jó, hogy minden rendben van.

Aida!
Gratula a szigorlathoz!

Mush!
Én is bőgőmasina lettem! Olyan hülyeségeken sírom el magam… :-D Apa csak nevet ilyenkor rajtam! A kutyusunkat egy menhelyről hoztuk és legutóbb azon bőgtem, hogy küldött a menhely egy e-mail-t, hogy örökbefogadási nap lesz náluk, de olyan szívbemarkoló volt, ahogy azokról az árva kutyusokról írtak, hogy nem bírtam ki sírás nélkül. :-D

Te hason fekve olvastál? Én éjszaka, amikor átfordulok egyik oldalamról a másikra szoktam észrevenni, hogy hason már egy kicsit sem kényelmes érzés.

Hova tervezitek a nyaralást? Remélem összejön!

Aida!
Nekem 14 hetesen sem tudtak jó 4D-s felvételt csinálni. Vagy a hátát, vagy a lábacskáit láttuk, teljes egészében egyszer sem, mert belefúrta a fejét a méhlepénybe. Ilyenkor még tényleg tök felesleges a 4D-s vizsgálat. Az viszont, hogy a mérési adatokat nem adták meg, az sokkal jobban kiakasztó!

Lányok!
Mindenki megy fizetős genetikai UH-ra is vagy van köztetek olyan is, aki megbízik a kórházi mérésekben? Ennyire gáz a kórházakban ez a vizsgálat vagy csak bizalmatlanok vagytok vele?

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi,ügyesen csináltam,mivel megadtad a profilodban az msn cimed,arról már sokmindenre lehet következtetni...majd be is jelöllek csak most szarakodik az iwiw.De a képeid alapján vöröses a hajad,és szeretsz biciklizni.A hozzászólásaid alapján azt hittem kövér vagy aztán nem is!!! :lol:

A két csajszinak akik elszoktak a magyar klímától jobbulást kívánok!! :wink:
Mártinak jó utazást!
Itt este óta szakad az eső,úgyhogy valami kézműves foglalkozást kell kitalálnom a gyerekeknek,most pl.cikk-cakk ollóval nyírkálnak papírból terítőt... :lol:
Én holnap délelőtt megyek nődokihoz,de csak a magzat után érvényesithető adókedvezményes igazolásért.sziasztok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

ibernuska.
nekem meg megy hasonfekve az olvasas egy darabig. aludni sajna nem tudok ugy csak feloldalasn a szopis parnaval (ez utobbit mindekinek ajanlom-maga a gyonyor)

lanzarottera mennenk nyaralni, ha osszejon. mar be van fizetve. hat ha ferjem nem is tud jonni, azert majd keritek valakit, aki igen. ne vesszen karba. vagy par nappal elotte kituzom egy par nappal elotte egy-ket postan. itt sok olyan van, aki meg csak nem is elmodhat ilyesmirol. majd meglatjuk. en azert remenykedem :lol: 8)

elhiszem, hogy sirtal a kutyas sztorin. nekem mar egy kutyus is eleg, mert most nincs kutyum, es nagyon hianyzik. amugy 7 eves korom ota mindig volt.sajna itt Angliaban sokaig nem lehetett, mert nem volt kert es allatkinzas lett volna 9-10 orara bezarni egyedul,. most van kert, de par honapon belul epitkezunk es akkor egy torpe csak labalatt lenne. otthon volt egy dan dogom, de sajna tavaly par nappal az eskuvom elott meghalt. mar nagyon beteg volt. sebaj! majd jovore!:)

hu zoldi. merre jartal ilyen sokaig?

sarmon. otlet: csinalhatnatok kepslapokat, ha van anyag. esetleg ures joghurtos dobzokbol, ures muanayg uvegbol, meg papirbol raketakat meg robotokat? gyurma?

szep napot!

KépKép
KépKép
mush589

ibernuska.
nekem meg megy hasonfekve az olvasas egy darabig. aludni sajna nem tudok ugy csak feloldalasn a szopis parnaval (ez utobbit mindekinek ajanlom-maga a gyonyor)

lanzarottera mennenk nyaralni, ha osszejon. mar be van fizetve. hat ha ferjem nem is tud jonni, azert majd keritek valakit, aki igen. ne vesszen karba. vagy par nappal elotte kituzom egy par nappal elotte egy-ket postan. itt sok olyan van, aki meg csak nem is elmodhat ilyesmirol. majd meglatjuk. en azert remenykedem :lol: 8)

elhiszem, hogy sirtal a kutyas sztorin. nekem mar egy kutyus is eleg, mert most nincs kutyum, es nagyon hianyzik. amugy 7 eves korom ota mindig volt.sajna itt Angliaban sokaig nem lehetett, mert nem volt kert es allatkinzas lett volna 9-10 orara bezarni egyedul,. most van kert, de par honapon belul epitkezunk es akkor egy torpe csak labalatt lenne. otthon volt egy dan dogom, de sajna tavaly par nappal az eskuvom elott meghalt. mar nagyon beteg volt. sebaj! majd jovore!:)

sarmon. otlet: csinalhatnatok kepslapokat, ha van anyag. esetleg ures joghurtos dobzokbol, ures muanayg uvegbol, meg papirbol raketakat meg robotokat? gyurma?

szep napot!

KépKép
KépKép
mush589

ibernuska.

szep napot!

KépKép
KépKép
mush589

bocsi a triplaert. mostanaban eleg pocsek a babanet.:( :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!
Igaz, lassan már csak én vagyok ,aki a 12. heti genetikaira megy, nekem azt mondta a csaj a telefonban, hogy ehetek előtte, csak zsíros ételt ne fogyasszak.

trombi:
A SOTE II-n már nem csinálnak genetikai vizsgálatot. Én oda járok, Annát is ott szültem, vele teljsen ingyenesen megcsinálták a 12. ,18. héten. Mostmár az OEP nem támogatja, ezért kell nekem is az Istenhegyire mennem.
A SOTE-n már csak tarkóredőt néznek, de, ha mész genetikaira ,akkor a tarkóredő mérést sem csinálják meg.

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]I írta:lyenkor még tényleg tök felesleges a 4D-s vizsgálat.

Berni! De nem tudhatjuk előre, hogy nem lesznek jó "fotózási"viszonyok! Az enyém pl. remekül sikerült!

Sarmi! Most már értem! :wink: Haj, bicikli stimmel, a sört meg jó, hogy nem említetted :wink:
Dagiságom azóta gyarapodott egy kicsit - nem hiába, a hormonok rásegítettek. Nem folyok szét most sem, de egy 20 kiló feleslegtől szívesen megszabadulnék szopi után.
Eredményes terítőgyártást a fiuknak!

Mush! Este 11-ig ott voltunk a babadönyönyözős barátoknál. Hazafelé meg meglátogattunk egy mekit...3 kismamával is találkoztunk, aki hamburgert zabált éjféltájt! :lol:

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Mindennap olvaslak ám Titeket, többször is, de reagálni már nem mindig van időm. Meg hát nem sok mindenben tudnék hozzászólni, mert vagy nem érzem szükségét (mert már más megtette), vagy nem értek hozzá... :?
De azért jó volna, mert látom, csak azok beszélgetnek egymással, akik írnak is...úgyhogy igyekszem majd akkor is írni valamit, amikor nem biztos, hogy sokat segíthetek :)

Bb-vel egyetértek, tudom, hogy mindenki szeretne már minél élesebb és minél több képet a babájáról, de én is úgy vélem, hogy a 20. hétig nagyon ritka amikor "élvezhető" az, amit látni tudok rajta. Ezt most nagyon sok idézőjelbe tenném, mert persze tudom én, hogy már magában az is élvezet, mikor látjátok a babátokat, szóval kérlek ÉRTSÉTEK JÓL, amit írok! :)

Mi "csak" 2d-n láttuk Angyalkánkat, és nem is minidg tudtam, hogy az most épp a feje, vagy a popsija :lol: , de a lényeg az volt, hogy dobog a szíve, szépen mocorog és megvan mindene. Persze ha fizettek érte és azt "ígérik", hogy jól fog látszódni a baba, akkor "jogosan" lehettek felháborodva-némely esetben-, hogy nem azt kaptátok, amit vártatok, amiért fizettetek.

De hát a bébi sem mindig együttműködő...sóginőméknél pl. a 4d-n (30. hét körül) a kisasszony(80%-ban vlszínű :D ) nem volt halandó megmutatni magát-vagyis a nemét, sőt, a két lábát még fel is húzta a feje elé, így még az arcát sem nagyon látták :) , pedig ott voltak vagy 20 percig...van ilyen is. :)

Van egy kérdés, amire szívesen várnék reagálásokat. Tudom valszínű ismét darázsfészekbe nyúlok és nem nagyon lehet kihagyni a politikai irányultságokat sem, de szívesen venném a hozzászólásokat a most bevezetni kívánt 2 éves gyes-sel kapcsolatban. Talán tudunk róla trécselni a nélkül, hogy egyikünk a másiknak esne jobb vagy baoldalisága miatt. Az most mindegy, hogy ki akarja bevezetni, egyeszerűen csak a Ti érzéseitekre-szigorúan a praktikusság szempontjából-lennék kíváncsi.

Én nem hiszem, hogy igénybe venném, egyrészt mert két kicsivel itthon leszek még egy jó pár évig, másrészt nem is lenne hova visszamennem. Arról nem is beszélve, hogy nem hiszem, hogy tudnának biztosítani annyi bölcsi helyet, amennyire szükség lenne.

Ti mit gondoltok róla?
Vendég

Aida!
Èdes a babócád! :lol:

Mush!
Szopipárnát én is veszek a jövöhéten,mert már érzem, hogy nem mindig kényelmes az oldalamon feküdni. :oops: Nekem is kb akkora pocim van mint neked. :wink:

Majd én is rakok pocifotót!
Èn kb 2-3 kilónál tartok most. Ti mennyit híztatok eddig?
susy75

Ja még annyit akartam, hogy én is azt gondoltam, hogy 4D-nél majd lehet látni a nemét, de ott pont fel volt húzva mindkét lába. Végül a csajszi 2 D-ben látta a kukiját (ha az volt :roll: )
susy75

mush köszi a tippeket a benti elfoglaltságra!Már gyurmáztunk és festettünk is,most dvd-ét néznek kemény 10 perce! :lol: Na meg hagyták hogy összeüssek egy gyors krumplis tésztát ebédre,ami a saját kovászos ubimmal lesz...nyam-nyam. :lol:

zöldi eskü pedig a sört is akartam írni... :lol: :lol: :lol:
Én is oda vagyok a Mekis kajáért de úgy alapban nem terhesen is,nekem aztán mondhatja bárki hogy egészségtelen az istenit akkoris marha finom!Na meg persze a gyerekeim is imádják,a happy mealos játékok és a jó kis játszóház miatt.most h. így emlitetted holnap én is benyomok egy hambit...vagy kettőt! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

fehéralma!Én mindenképp először is gyedet kapok a babóra az is két évig jár csak,utána van még egy év gyesem.Aztán a harmadik gyermek 8 éves koráig ugyebár itthon lehetek főállású anyaként,amit egy pár évig biztosan ki is fogok használni,mert egyrészt emlékszem mikor a kisfiam kezdte az ovit,egy hétig járt oviba két hétig itthon,és így tovább,folyton minden nyavaját elkapott.aztán második éven már javult a helyzet,de mostmeg majd a lányom kezdi a kiscsoportot... :roll: Esetleg ha a 3.babóm is beszokik az oviba és találok vmi fantasztikus munkahelyet ami összeegyeztethető a családdal(tudom h. ilyen nincs)akkor megyek dolgozni.De nekünk a legközelebbi állami bölcsi 35 kilóméternyire van,magán van 10-re de azt nem bírnánk anyagilag.Nagymama,rokon,60 km-re van legközelebb...nos hát nekem ennyi a véleményem a témáról.

Suzy,én 3 kiló fogyásnál tartok!Hogy miért,mert nagyon megváltozott most az étkezési szokásom,amit lebirok tolni a torkomon az a gyümölcs,főzelékek,natúr husi,meg ilyen lightos kaják.A csokira ránézni se tudok,se süti se zsirosabb kaják.De majd biztos hizni kezdek lassan ahogy nől a baba is.első terhességemnél 13,másodiknál 6 kilót szedtem fel.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Alma! Én jónak tartom, azesetben, ha választható marad a mostani is.

Susy! Én 1-et, de én alapból dagi vagyok. Miért nem kényelmes oldaladon aludni? Hogy szeretsz?

Sarmi Sarmi! :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Sarmon, Zöldi: nagyon köszi a véleményeket!
Én úgy tudom, hogy választható lesz.
Aki gyed-et kap, annak persze már eleve "adott" a fizu, gondolom itt arra gondoltak, hogy a 3. évi gyes-t megspórolják...bár nem tudom mennyit lehetne vele spórolni, mert azt mondják, hogy a két év alatt akkor több gyes járna, kiváltva ezel a 3. évet...
De indegy, nekünk sem opció, mert a mi falunkban sincs bölcsi, hiába csak 15 km a város, akkor sem hordanám be.

A főállású anyasággal annyi a gondom csak, hogy akkor nem maradhatna egész napra bent az ovis gyerkőc, csak délig... és hát a 21 ezer forint (ami természetesen akkor sem elhanyagolható!!!) nem sokba segítene ki, ha nem lehetne bent a gyerkőc...Dorka sztem legalábbis nagyon sajnálná, hogy nem lehet ott délutánig.
Vendég

Alma! A terv szerint a 2 é alatt ugyanannyi pénzt kapnál, mint három év alatt. Vagyis emelt összeg havonta.
Amúgy tényleg csak nálunk van 3 éves "ellátás" másutt fél év - 2 év max.
Én úgy gondolom, aki anyagilag megteheti és a munkahelye is "visszavárja" 3 év múlva is, az maradjon minél tovább a csemetéje mellett.

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Alapból az oldalmon alszok, máshogy nem nagyon tudok. De azt vettem észre, hogy mintha húzna le a hasam és ki kellett támasztani a takaróval, akkor olyan kénylemes volt. Ezért akarok már szopipárnát venni. :lol:

Ha jól tudom itt 1 évig kapunk pénzt a szülés után! A fizetés 70%-át, ha meg nem dolgoztál,akkor 300 eurót.

Sarmon!
Akkor nem írom,hogy jó neked, mert nem lehet egyszerü kajálnod (bár ilyen idöszakaim nekem is vannak). Érdekes,mert mióta babás vagyok a csokit és chipset (amit elötte imádtam) nem igazán eszek, valahogy nem esik jól. :?
susy75

Zölddi!
Holnap én is megyek babanézőbe egy barátnőmhöz. Pár hónapos a kicsi, kíváncsi leszek a tapasztalatokra. Pl. én még soha nem tettem tisztába egy kisbabát sem... :oops:

De jó, hogy más is elcsábul Meki ügyben!!! :-D Már furdalt a lelkiismeret, hogy néha-néha betérek hozzájuk. :-D Én előtte is szerettem a kajájukat és ez az érzés terhesség alatt sem változott. Néha meg bírtam állni és salátát ettem öntet nélkül, de ez már a múltté... :-D

2 éves Gyes: Hát ez nehéz kérdés... persze az ember szívesen maradna otthon a gyerkőccel 3 éves koráig, de hát a piszkos anyagiak... engem visszavárnak a munkahelyemen és ha máshogy nem, legalább itthoni bedolgozással, de tuti előbb elkezdem majd a melót. (Ha csak közbe nem jön mégegy baba. :-D)

Kép
Kép
lbernuska

Én már varrtam szopipárnát! :lol: Én eddig is nagy párnagyömöszölő voltam. Egy nagypárna, 4 közepes, és 4 kicsi társaságában alszom, és mindegyik máshová gyömöszölöm.

Eddig egyáltalán nem mekiztem, nekem ezért furcsa ez a mostani függőség.

Kép
zölddisznó

Kukucska! :lol:

Susy: Nagyon szép a babóka, gratula! És remélem, jobban vagy már!
Én is most fogok rendelni szopipárnát, csak még a szövetmintán rágódom, melyik is legyen.... micsoda problémáim vannak, mi? :lol: :P

Aida: Te is jobban vagy már? Nagy gratula a szigorlathoz!
Az UH képed meg tök jó, ne aggódj! Olyan kis aranyos a hosszú lábacskáival, enyém babó eddig mindig törökülésben ült, amennyire én láttam, de ennyire tuti nem nyújtotta kis sosem a kis lábait. De a tiédnek úgy látom, van is még helye bőségesen! :lol:

Mush: Céép a pocid, enyém is kábé ekkora és így néz ki. Majd szeretném magamnak én is dokumentálni fotókkal, már korábban el szerettem volna kezdeni, de végül is most kezdett el igazán láthatóan nőni, így most már van is értelme... :lol:
Két hete szerintem hason fekvés közben én is érztem vmit, de azóta sem.

Marti: Jó utat, és vigyázzatok magatokra!

[quote]M írta:indenki megy fizetős genetikai UH-ra is vagy van köztetek olyan is, aki megbízik a kórházi mérésekben? Ennyire gáz a kórházakban ez a vizsgálat vagy csak bizalmatlanok vagytok vele?

Én megmondom őszintén, csak kapkodom itt a fejem, hogy isenhegyi, meg ilyenolyan UH, meg fizetősnemfizetős, meg ezmegaz...pedig utána is néztem, és itt is elmagyarázták már többen, de akkor sem tudom eldönteni, most hova érdemes menni, hova nem.... :oops:
Csak tök rossz érzés, mert folyton azt érzem, hogy vacak kismami vagyok, mert nem megyek el ilyenekre, hanem csak a kórházba, ahova a doki küld, aztán ha baj lesz, úgy kell nekem... :cry:
bébic

Zölddi!
Brendonban néztem a szopipárnát, 12.000.- Ft volt!!!! Te mivel töltötted meg? Ott úgy éreztem, hogy vmi műanyag gyöngyök vannak benne. Csak azért érdeklődöm, mert ennyi pénzért én sem vagyok hajlandó venni, anyukámmal fogom megvarratni. Majd jól elrángatom bababoltba és megmutogatom neki, hogy mit is kéne megvarrnia még ezen kívül is. :-D

Bébic!
Kicsit megnyugodtam, hogy te sem voltál még sehol speciális UH-n. Én is kezdem magam már rossz kismaminak érezni, mert nem voltam semmi ilyenen. Őszintén: ha nem olvasnám ezt a topikot, meg sem fordulna a fejemben ilyenre elmenni... viszont így... Szerintem én megvárom az AFP eredményét, aztán ha az ok, akkor nem erőltetem a témát. Nekem eddig semmi rossz tapasztalatom nem volt a János kórházzal kapcsolatban, így megbízok bennük. Remélem jól teszem.

Kép
Kép
lbernuska

Jajj, és lenne is egy kérdésem, előre is bocsi, ha korábban már volt róla szó, csak nekem esett akkor ki: az AFP-re a betöltött 16. hét után kell menni, vagy itt is időintervallum van megadva, hogy mettől meddig bezárólag kell?

Mert nálam elég érdekes a szitu: ugyebár jövő szombaton (28-a) töltöm be a 16. hetemet. A doki meg a beutalóra azt írta, hogy 24-e és júli 1. között menjek. Namost, ha 28-a előtt megyek, akkor még nem leszek betöltött 16 hetes, ha utána, akkor már igen. Viszont a bébi meg ugyebár bő 1 héttel nagyobb, mint az én terhességi korom, eszerint már érdemes lenne 28-a előtt elmennem...
Nemtom, mennyire voltam érthető, megköszönném, ha vki tudna nekem vmi (legalább részben) megnyugtatót mondani....

Mert van, ahol azt írják, napok is számítanak, van, ahol meg nem... :roll:
bébic

Jajj, és lenne is egy kérdésem, előre is bocsi, ha korábban már volt róla szó, csak nekem esett akkor ki: az AFP-re a betöltött 16. hét után kell menni, vagy itt is időintervallum van megadva, hogy mettől meddig bezárólag kell?

Mert nálam elég érdekes a szitu: ugyebár jövő szombaton (28-a) töltöm be a 16. hetemet. A doki meg a beutalóra azt írta, hogy 24-e és júli 1. között menjek. Namost, ha 28-a előtt megyek, akkor még nem leszek betöltött 16 hetes, ha utána, akkor már igen. Viszont a bébi meg ugyebár bő 1 héttel nagyobb, mint az én terhességi korom, eszerint már érdemes lenne 28-a előtt elmennem...
Nemtom, mennyire voltam érthető, megköszönném, ha vki tudna nekem vmi (legalább részben) megnyugtatót mondani....

Mert van, ahol azt írják, napok is számítanak, van, ahol meg nem... :roll:
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?