Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem tudom hová lett az előző hozzászólásom. Ha valaki megtalálja, szóljon!Kép

MarikaKép Gratulálok a mikro beugróhoz! Ugye nem is volt olyan nehéz? Az évfolyamtársaim szerint, meg ahogy a törvényt olvastam, szerintem is jár nekem az adókedvezmény, most már csak az kell, hogy az APEH szerint is járjon.Kép Hogy megy szalvétázás Viktornak? Vagy már Te is alkottál valamit? Muti meg!Kép Sablonokat postáztam, remélem még karácsony előtt odaérnek.Kép

Zoli, sajnos az új képeket én sem tudtam megnézni, de a régiek is tetszenek! Majd holnap megpróbálom újra. Az itteni fotóalbum nem jobb? Sajnos vannak haszontalan és lényegtelen dolgok, amiket meg kell csinálni. Például most nekem is, dehát nincs itt a főnököm... Én gondolok a babákra!Kép

Gyöngyöske! Funérlemezt bútorlapszabászatban tudtok venni, ott fel is vágják, de azt hiszem (ebben nem vagyok biztos) csak egész táblát lehet venni. De ha van asztalos ismerősötök, akkor tőle lehet maradékot kérni. Nekünk van otthon egy elég tetemes mennyiség, amiből szívesen adok, ha dobsz egy mélt, akkor megbeszélhetjük a részleteket. A keretet a Praktikerben vásárolt szegőlécből csináltuk.
A lányok nagyon tündériek, huncut mind a kettő. Jó pillanatokat sikerült elkapnotok. Hanga szülinapjára a feliratot hogyan csináltad? Nagyon tetszik.Kép

Na, megyek lassan haza.
Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Zoli!

Sikerült megnézni Bendegúz friss fotóit. Nagyon szép kisfiú, látni, hogy boldog baba. Főleg amikor mosolyog a "torna tarnárnőjére". De az utolsón látszik, milyen kis kópé, kacsával a szájában.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Extra nyűgös hét áll mögöttünk. A fogak nagyon megkínozzák szegény Benit. Szerda reggelre kijött a 2. foga is, a jobb felső 1, csütörtök du. pedig a 3., a jobb alsó 1. Fent még 3 látszik, szerintem ezek is napokon belül kint lesznek, alul nem tudjuk neki megnézni. Szegénykémnek az elmúlt két este már hőemelkedése is volt. Enni sem akar, szerencsére a cici kell neki és most dupla ideig cicil. És a hab a tortán, hogy én meg pont most lettem újra nagylány. Soha jobbkor.KépKép

Utólag is minden Katánknak nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánok.KépKép

Sulinet: rászántuk magunkat, hogy veszünk digit gépet. (Sógornőm tanul, apósomnak pedig van annyi adójaKép) Errefel amelyik gépet kinéztem nem lehet kapni, és nem is nagyon ígérik.Kép Most barátkozhatok egy másikkal, ami nem igazán tetszik. Csak nem hezitálhatok sokáig, mert a végén még az sem lesz.Kép

AnitaKép
Nekünk Solac gyümölcscentrifugánk van, szerintem elég jó, kevés a melléktermék.Kép
Látom Te is megfertőződtél rendesen.KépKép

KataKép
Lányok hogy vannak?

DodusKép
Karácsonyi sablon nekem is jöhet. Nekem Micimackós van egy pár db, ha valakit érdekel.
Szerintem te is igénybe veheted a sulinetet. De a sulinet oldalán van e-mail cím és telcsiszám, ahol meglehet kérdezni.

MarikaKép
Kenyeret adtál már Dorkának?
Mikro vizsga beugróhoz gratu.

GyöngyöskeKép
Vizsgákhoz gratu, lányok nagyon édesek.
Milyen az az IHR-es szalvéta?
A 12-es az ecset vastagságát jelenti (a szőr vastagságátKép) szerintem.

NevaKép
De jó, gyere gyakrabban.Kép És fotókat akarunk.Kép

ZoliKép
Bendi nagyon édes és rengeteget nőtt.Kép
Szerintem a babanet albuma jól működik, nekem eddig semmi gondom nem volt vele.

Tudtátok, hogy a metróban is lehet venni szalvétázáshoz dolgokat? És vannak Marabu termékek is.
Ihletadónak egy kép: (mielőtt azt hinnétek, hogy ilyen ügyes vagyok elárulom, hogy nem én készítettem)
Kép

Tali: dec. 13-hoz mit szólnátok?

Puszi mindenkinek, jó hétvégét, vasárnap ne felejtéstek el meggyújtani az első gyertyát.Kép

Panka

panka

Valami fájl lefoglalási hiba miatt nem ment át a kép. Megpróbálom mégegyszer:
Kép

panka

Sziasztok!

Panka! Remélem Beni jobban van, Dorka csókjait küldi neki és kitartást a fogacskákhoz. Nekünk is meglett a 8., talán egy ideig most csend leszKép Gratu a nagylánnyá válásodhoz, nekem is sikerült tegnap estétől azzá vállniKép Lehet, hogy front vanKép Már csak ezért is érdemes egy másik babucit bevállalniKép Micimacis sablonok jöhetnekKép
Kiflit kapott egy kicsit, ma zsemlét nézte ki a kezemből, szóval csak módjával. De semmi elváltozást nem látok rajta szerencséreKép Mostanában a mandarint nem lehet előtte enni, abból is kapott és nagyon ügyin ette, szinte remegett érte. Néztem, nehogy gond legyen de okés minden. Most már adok neki, egy keveset abból is.

Dodus! Megkaptam, bi-biKép Nagyon jók, gyorsan párat ki is nyomtatott a párocskámKép Viktor szerint te is vehetsz sulinetes gépetKép

Marabus festék árakat nem tudtok, csak úgy összehasonlításképpen. Művészellátóban 820 ft 80ml.

Puszika, Marika
Marika

MarikaKép
Csókokat köszöni Beni, máris jobb neki.KépKép
Párom meg is említette, hogy akkor most már jöhet a kistesó.Kép Ha jól emlékszem babucik előtt is az utolsó mensink közt 1 nap volt a különbség.
Micimacis sablon csak postán tudom küldni, jó lesz úgy is?
Beni is evett már zsemlét és félbarna kenyeret, de szerencsére nála sincs semmi változás. Utóbbi két nap nem is nagyon fogadott el ezeken kívül mást. Én narancslevet kóstoltattam Benivel, de nem volt oda érte, én meg nem erőltettem.
Marabu festék itt a neten 80ml 930ft.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok Lányok

Köszi a dicséreteket Bendi érdemeKép

Dodus, nem tudom milyen az itteni, most hétvégén kipróbálom.

Gyöngyöske, valóban egy huncut ez a srác, mostmár egyre gyakrabban jókedvü, a teljes fogak száma 3 rágó a többi hét szétszórva és folymatban 4 ezért volt sokx rosszkedvű.

Vacak az idő Kép

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Köszönjük szépen a jókívánságot a lányoknak, szerencsére már jobban vannak. Mindketten orvásságot kaptak és már alig köhögnek. A dokibácsi szerint Dodó torka volt sokkal-sokkal pirosabb mégis Dancsi viselte nehezebben.Kép
Dodókám viszont annyit dumál, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Most az a sláger nála, hogy ha valamit jól megcsinál akkor kiabálja, hogy SIKEJŰT! Vagyis sikerült.Kép Tudja már a pc hardveres elemeit is.Kép Olyan mint VINCETTER, MOITOJ, EGÉJ, POCI, JAM, BIJJENTYŰ, NOMTATÓ, CDTATÓ. A napokban felveszem a hangját és szólok hol találjátok.

Anita!
Köszi a névnapi jókívánságot!Kép
Gyümölcscentrifuga ügyben én sem igazán tudok neked tanácsot adni, pedig nekünk kettő is porosodik a szekrényben.Kép Nekem is volt meg apa is hozott amikor közös lett a háztartásunk.Kép Én nem igazán vagyok oda érte, mert marha nehéz és sokáig tart kitakarítani. Én jobban szeretem a turmixgépet, és a merülő turmixot.

A szalvétázás alapjait gondolom már jól kivesézted magadnak.Kép Azért én leírom neked, hogy ha most kezdeném miket vennék inkulásképp:
- ragasztólakk fényes vagy matt tettszés szerint(kb. 700,-)
- pár db szalvéta (szólhatsz nekemKép)
- gipsz (Tescoban 2 kg kb. 140,-)
- gipszkiöntő forma (A művészellátóban 1000-1200,-)
- ha nem gipszképet akarsz, akkor megteszi a hungarocell állmennyezet is. Talán 10 tábla, 50x50-es 600,-
- festék az alapozáshoz. Bármilyen falfesték megteszi: Héra, diszperzit. (Héra 2l kb. 1000,- és nagyon sokáig elég)
- színezők pl. Aquacolor kék, sárga, piros, barna. Ezekből már lazán lehet kevergetni színeket. (300-400,-)
- én mindent lekenek utána jó híg csónaklakkal is, de ez nem fontos.
Azt hiszem röviden ennyi, de a lányok majd kiegészítik még biztosan.

Neva!
Üdv újra itt!KépKép
Mesélj, és kérünk képeket!

Marika!
Az üvegfestés nálunk tavaly volt sláger mert Dancsi rengeteg olyan ajándékot kapott, úgyhogy mi azt már unjuk.Kép
Neked pedig részvétem a nagylányság miatt, de hát miért legyen neked jobb mint nekünk.KépKépKép

Gyöngyöske!
Nagyon aranyosak a lányok. Csudaszép kislány mindkettő, igazán büszke lehetsz rájuk.Kép
Gratula az első 5-höz!KépKép
Szalvétáról ezek szerint lekéstem, mert látom csütörtökön voltál ott. Olyanom még nincs. Megpróbálom lefényképezni amilyenek vannak és majd felteszem valahová, hogy ha valaki másmilyent lát, akkor nyugodtan vegyen nekem.Kép A Búza tériben nem nézted véletlenül? Csak mert voltam valamelyik nap, hogy nincs-e véletlenül új és mondta a csajszi, hogy már más is keresett katicásat a héten...Kép

Zoli!
Megnéztem Bendit! Nagyon aranyos, és rengeteget nőtt. Látom a tornában is nagyon ügyes. Írhatnál róla, hogy miket tud. Ülni, állni, stb.

Panka!
Köszi a köszöntést!Kép
A lányok is jól vannak.
Szegény Beni! Ennyi fog egyszerre. Ahhoz képest hősiesen tűrte. Gratula neki. Még jó, hogy a nagylányságodat nem érezte meg, és legálább a tejcsit elfogadta.
Neked pedig részvétem a nagylányság miatt, de neked is csak azt írhatom, hogy hát miért legyen neked jobb mint nekünk.KépKépKép
Tudom mit érzel.Kép Mi DVD íróval vagyunk így. Amelyiket szeretnénk nincs sehol, pedig apa már Pesten is végignézte ahol lehet. A Media Markt-ban akciósként hirdették, de állítólag olyan mennyiség fogy, hogy nem kapnak annyit. Jó vicc!Kép Akkor minek reklámozzák.Kép
A libás kép marha jó! Kedvet kaptam hozzá, csak libám nincs hozzá. Viszont van csibém.Kép

Krisztina?
Merre vagy?

Dittáról nem tudtok valamit? Ő már tuti babázik, ugye?KépKép

Jó éjt! K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok lányok!

Igen én már babázom!!!! 2003. november 23-án este 10-kor megszületett Attila! 3700 gr, 56 cm.
Azon a vasárnapon egész nap voltak már fájásaim, de nem volt vészes, és ami miatt haogattam a kórházba menetelt, az volt, hogy rendszertelenek voltak. De a férjem unszolására du. 4-kor mégiscsak bementünk.
Este 6-ra már 2 ujjnyi voltam, de a fájások még elviselhetőek. Az orvosom fél 8 kor repesztett burkot, és bekötötték az infúziót. Na innentől volt nemulass! Én ilyen iszonyat fájdalmat még a lányom születésekor sem éreztem! Igaz ővele nagyon sokáig 12 órát vajúdtam, mégsem tűnt ilyen fájdalmasnak. A végén 3-4 nyomásra megszületett a baba. A kórházban nagyon rendes volt mind a doki, mind a 2 szülésznő.
A kórházi napok is jól teltek, a baba kezdettől fogva ügyesen szopizik, de nekem nagyon rossz volt még az utófájás is, meg persze a gátseb.
Csütörtök óta itthon vagyunk, azóta sokat segít a férjem, anyukám.
A kislányom is nagyon imádja az öcsikét, egyenlőre még nem látom rajta a féltékenységet.
Csak még nekem kell szoknom a gondolatot, hogy 2 gyerekem van... Szóval dolgoznak a hormonok... Van egy kis baby blues... De azért remélem ez sem tart sokáig.

Minden jót nektek!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

<blink></blink>

Zoli
bbendi

Sziasztok!

DittaKép
Mi is gratulálunk, sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánunk nektek.KépKép Fotó nincs a nagyfiúról?

Ma megvettük a digitgépet. Kicsit még mindig fáj a szívem a másik miatt, de azért ennek is örülök.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a sok hasznos és jótanácsot!Már emésztgetem!Elszántságom egyre nö!Kép

A matricázás már egészen jól megy,az ablakok kezdenek megtelni!Ádi ablakán sorakozik Micimackó a társaival!Nagyon tetszik neki,úgy örült amikor meglátta!
Ma sógyurmából csináltunk díszeket a fenyöfára Ádámmal,nagyon élvezte a gyurmázást,és hogy ö szurhatta ki a formákat.Ki is égettük,már csak festeni kell öket.
Csináltam egy kis adag mézeskalácsot is ma,próba adag,mert új recept.Jól sikerült,puhább mint a tavaji.A fiúk csak ették egymás ellen!
Tehát ma termékeny napunk volt!
Remélem a ti napotok is legalább ilyen jól telt!

Ditta!
Gratulálok,jó egészséget,és sok örömet kívánok!Üdv a két gyerekes szülök között!Kép

Kata007!
Dodó nagyon ügyes!Remélem már teljesen jól vannak!

Puszi,jó éjt!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Ditta!
[color=#aa00aa]KépKépKép
Bárcsak a lottószámokra éreznék így rá!Kép
Sok boldogságot és sok tejcsit a picinek!Kép

Anita!
Köszi!
Sajnos úgy néz ki, hogy Dodót holnap viszem vissza mert ma újra elkezdett nagyon köhögni.Kép

Szalvétás lányok!Kép
Ha EZEKEN kívül láttok valahol katicás szalvétát, légyszi gondoljatok rám!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Ditta! Gratulálok a kisfiad születéséhez! Kép

Sikerült az írásbeli nyelvvizsgám! Kép Nov 15-én írtam, de a szóbelire (ami nov. 24-én lett volna)már nem volt lelkierőm felkészülni. 2 nappal az előtt volt 2 elővizsgám, így a szóbelit még meg kell csinálnom. Sajna február előtt nem lesz időm rá. De ennek is nagyon örülök.

Most szombaton megint 2 elővizsgám lesz, úgyhogy most a héten nagyon tanulok.

Anita!
Só-gyurmázni mi is szeretünk Gyönggyel. Tegnap pedig együtt sütöttünk almásbélest. Van neki is kisköténye, nagyon élvezi a konyhában való sürgölődést. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Ditta! Gratulálok a kisfiad születéséhez! Kép

Sikerült az írásbeli nyelvvizsgám! Kép Nov 15-én írtam, de a szóbelire (ami nov. 24-én lett volna)már nem volt lelkierőm felkészülni. 2 nappal az előtt volt 2 elővizsgám, így a szóbelit még meg kell csinálnom. Sajna február előtt nem lesz időm rá. De ennek is nagyon örülök.

Most szombaton megint 2 elővizsgám lesz, úgyhogy most a héten nagyon tanulok.

Anita!
Só-gyurmázni mi is szeretünk Gyönggyel. Tegnap pedig együtt sütöttünk almásbélest. Van neki is kisköténye, nagyon élvezi a konyhában való sürgölődést. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Gyöngyöske!
Gratulálok,ügyes vagy!A legjobb dolog együtt tevékenykedni a csemetékkel!Ádi is szívesen segít!

Kata007!
Szegény Dodó!Próbáltátok már a mellkas bedörzsölést?Nekünk jó szokott lenni!Tisztítja a légutakat,éjszaka ritkábban köhögnek töle.

Lányok és Zoli!

Hallottatok a Posta Mikulásról?Meg lehet rendelni,saját csomagot is oda lehet adni,így azt nem kell külön rendelni.Nálunk 4 gyerekre kell fizetni 1930 forintot,és kapnak ajándék kisautót!Tehát 730 forint egy gyerekre,és minden további csemete 400 forint.Szerintem aranyos,reggel meg is rendeltem!Telefon szám: 410-222

Puszi!
Anita
kacajka

Szia Anita!Kép

Köszi a mailt. Mi évek óta rendelünk Mikulást, bár Gyöngy még tavaly is félt tőle. Idén szeretnénk elvinni a Sportcsarnoki Nagy Mikulás ünnepségre.

Kata!Kép
Dórikának jobbulást. A Pulmex babyt-szoktuk használni a mellkas bedörzsölésére.
Ha szalvétás helyen járok nyitva tartom a szemem és lecsapok a hétpettyesekre. Kép

Ma kapják a lányok az adventi naptárat, ha hazaér Gyöngy az oviból. Karácsonyig naponta egy-egy meglepi várja a zsákocskákban.

Krisztina!Kép
Lányaid meggyógyultak már?

Kriszta!Kép
Hol vagy?

Zoli! Kép
Bár köd van még, de kezd sütni a napocska. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Kata!
Van számodra egy katicásom. Olyan mint a szivesed, csak a szív és a keret itt nem zöld, hanem narancssárga. Kép
Majd, ha Dóri meggyógyult, megkapod.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Most nekünk is elkélne egy kis gyógyító energia. Beni már 5. napja lázas.Kép Dokinéni szerint a foga miatt. Hát nem tudom. Múlt hét csüt. óta nem jött ki újabb foga és azóta lázas. Enni még mindig nem akar, de legalább már a teát és a vizet elfogadja. Csak mostmár kevesebb ideig cicil.Kép

DodusKép
Sok boldog névnapot kívánunkKépKép

GyöngyöskeKép
Gratu az írásbelihez.Kép Milyen nyelvet tanulsz?

KataKép
Dóri hogy van?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Dodus!
Nagyon boldog névnapot kívánok!
Nem a bíróságon dolgozol véletlenül, vagy államháztartási szakirányban? Kellene nekem sürgősen egy ilyen irányú számlatükör. A neten nem találom. Szombaton vizsgázom.

Panka!
Eszperantó. Júl végén indult egy tanfolyam, azt végigcsináltam, + egy kis önszorgalom. De most nincs időm ezzel foglalkozni, majd csak a vizsgaidőszak után.
Beninek jobbulást. Kiütések nincsenek rajta?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi jókívánságokat. Aranyosak vagytok, hogy eszetekbe jutottam.

Ditta, én is szívből gratulálok Attilához! Jó sok tejcsit és kevés éjszakázást kívánok!Kép

Panka, nagyon sajnálom a kis Benit. De biztos, hogy a fogáról lázas ilyen hosszú ideig? Bár nekem nincs tapasztalatom e téren, így csak mint laikus gondolom, hogy ez elég hosszú idő. Puszikálom a kis pofiját és jobbulást kívánok neki! A dekupázs kisokos tök szuper!Kép

Gyöngyöske! Gratulálok a jeles vizsgádhoz és a nyelvvizsgádhoz is! Hogy Te milyen ügyes vagy! Két gyerek mellett... Neked mennyi van még hátra? Mármint a suliból?Kép
Sajnos nem ilyen helyen dolgozom, de holnap megyek vizsgázni és körbekérdezem a többieket, a mail címeddel a zsebemben, hátha valaki tud Neked ilyet küldeni.

Kata007, a gyerek azt tanulja meg, amit otthon hall.Kép De biztosan nagyon aranyos, ahogy ezeket a szavakat mondja. Úgy sajnálom, hogy a gépemen nincs hangfal.Kép

Anita, valamilyen mézeskalács receptet emlegettél. Elküldenéd nekem mailben, mert a tavalyi nem puhult meg. Bár valahol azt olvastam, hogy almát kell mellé tenni és attól puhul. Hogy megy a szalvétázás?

Rajtunk is kitört a nyavalya, de már múlóban van szerencsére!Kép

Puszilok mindenkit,
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Gyöngyöske!
Kiütések nincsenek rajta.

Dodus!
Nekem sincs sok tapasztalatom.Kép Dokinéni szerint ha csak lázas akkor biztos a foga. De nem győzött meg.

Még csak du van, de már most 39 fok a hője. Egész nap csak alszik és néha olyan keservesen felsír. Úgy sajnálom szegényt. Attól félek, hogy nehogy valami komoly dolog legyen belőle.

Panka

panka

Sziasztok!

Dodus!
Nem feledkeztem ám el rólad, csak a UPC közbe szóltKép
Nagyon Boldog NévnapotKépKép

Panka!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép és még sok-sok gyógypuszika, gyógyuljatok meg hamar. Számolj be a dokinéniről.

Ditta!
Sok sok boldogságot és tejcskét az új kis jövevényhez. Gyere gyakran és számolj be a kis hercegrőlKép Képek?

Gyöngyöske!
Nagyon ügyes vagy, merítem belőled az erőtKép

Kata!
Mi az a jam? Csak nem a ramra gondol? Katicás szalvit nem látokKép

Anita!
Mézeskalács nekem is jöhet, bár már van 4 fajta recept, de kipróbáljuk a tiédet isKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Dodus!
Nagyon sok Boldog Névnapot!Kép

Kicsit késve reagálok a recept kérelemre,mert nagytakarítok!A 2 gyerektöl nem egyszerü!Máté a frissen kisúrolt szQnyegre egy egész cserép virágföldet borított!Gondolhatjátok milyen boldog voltam!A szalvétázás majd egy kissé nyugisabb idQpontra van áthelyezve!

Mézes kalács
50 dkg lisztet,2 egész tojást,10 dkg cukrot,csipet sót,1 kiskanál szódabikarbónát,fahéjat és szekfüszeget ízlés szerint,nagyon pici vízzel összedolgozunk./Tényleg pici legyen,mert ha hozzáöntjük a mézet,nagyon híg lesz./
1,5 dl. mézet fölmelegítünk,és lassan a masszához adagoljuk.Jó simára gyúrjuk,és lisztezett deszkán 4-5 mm-esre kinyújtjuk.Formákkal kiszaggatjuk,és kikent lisztezett,vagy sütöpapírral kibélelt tepsibe rakjuk,és középmeleg sütöben világosbarnára sütjük!Kicsit vastagabb,puha és nagyon fini!
Remélem ízleni fog!Jó sütést,és élvezetes evést mindenkinek!
Ti is küldhettek!Én is vevQ vagyok minden újra!

Panka!
Remélem Benike jobban van már!Kiderült,hogy mitöl lázas?Lehet,hogy valami vírus fertözést szedett össze szegénykém!
KépMackó hátha gyógyítólag hat!

Na megyek fürdetni a gyerköcöket!
Puszi mindenkinek!
Anita
kacajka

SziasztokKép

Írtam egy hosszút és Beni egy szépen mért ütéssel eltüntette az egészet.KépKép Nem tudom, hogy hogy csinálta.Kép

Megvan a bűnös: a torka csúnya. És tegnap reggel óta nem volt lázas (kopp-kopp-kopp)Kép. Valószínű, hogy először a foga miatt volt láza és emiatt legyengült a szervezete és így sikerült összeszednie valami nyavaját. Most kapott gyogyit, remélem használ majd. Ma reggelre az én torkom is elkezdett fájni.

Lányok & ZoliKép
Nincs valami ötletetek, hogy hogy tudnám a gyogyit beadni Beninek? Amint meglátja a kanalat összeszorítja a száját, és kb. 1/2 óra alatt, nagy sírással sikerül beletukmálnom a 3ml-t. Utána pedig olyan szépen kifolyatja, hogy öröm nézni.Kép Azért remélem egy kicsi marad bent is.

AnitaKép
Micimaci nagyon tetszik Beninek. Mézes receptem nekem is van, csak elő kell bányászni és felrakom.

Addig is van egy nagyon fini és egyszerű sütireceptem, hátha érdekel benneteketKép:
Adventi gyömbéres süti:
Hozzávalók: 2 pohár aludttej, natúr joghurt vagy kefír 4 pohár rétesliszt 2 pohár cukor 1 pohár olaj 1 csomag sütőpor 2 kávéskanál őrölt gyömbér 2 kávéskanál fahéj 1 kávéskanál mézessütemény fűszerkeverék (ha van)
tetejére darabos étcsoki, dió...
A sütemény elkészítéséhez a legmegfelelőbb az aludttej, de ha az nincs, jó a joghurt vagy a kefír, akár vegyesen is. (Nem feltétlenül szükséges, de tehetünk bele egy egész tojást, és kevesebb cukor hozzáadása esetén egy kis mézet vagy juharszirupot.) A hozzávalókat összekeverjük, és egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük. A tészta tetejére szórhatunk lisztbe forgatott ananászdarabokat is (ebben az esetben érdemes kihagyni az eléggé jellegzetes ízű mézessütemény fűszerkeveréket). A sütési idő kb. 20 perc. Meleg sütőbe kell tenni, az elején a közepesnél magasabb fokozatra, utána közepes tűzre kell állítani a sütőt (akkor lesz szép magas). Fóliával letakarva napokig frissen tartható.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok Lányok

A betegeknek jobbulást, a név és szülinaposoknak sok boldogságot, sajna ez utóbbit mindig elfelejtem. Későn meg már szégyellem Kép utólag köszönteni az érintetteket, úgyhogy ez most dec 31-ig mindenkinek szól Kép.

Panka, nálunk a kanalokkal nincs gond, a többi meg tea, gyümilé, meg ilyenek.

Bendi is betegeskedik, de olyan átok rossz Kép, rakoncátlan mint egy kiscsikó. Sajna a mászás, önállóan felülés, állás, és lépés még nem megy. Ami haladás a fogak száma, kb 14+ néhány most jön, de össze-vissza, a kézügyesség és a gögicse, ez utóbbitól már néha fáj a fejem Kép

Zoli

"A Down-szindróma nem betegség hanem életkörülmény amivel a társadalom sokszor nem tud mit kezdeni..."
bbendi

Sziasztok!

Újra itt vagyok.Kép
Köszi mindenkinek az érdeklődést Dodókám már egyre jobban van. Tegnap csak visszavittem, mert nem akart a köhögés csillapodni, de ma már hallható, hogy kezd neki felszakadozni.Kép

Dodus!
Először is bocsánatért esedezem amiért eddig nem köszöntöttelek, de talán még belefér a 8 napba, úgyhogy utólag [color=#ff0000]
Írtam neked mélt, de visszajön.Kép
Nekem küldheted a képeket, de maximum 1,4 Mb legyen egy levél mellett a melléklet.
Képzeld, ma voltam Gyöngyöskénél egy kis szalvéta csere-berén. Háááát talált nálam Gyöngyöske is, de én is nála.Kép Voltak olyan szalvétái amik szinte könyörögtekKép, hogy vigyem el őket, mert Gyöngyöske most úgysem ér rá megcsinálni őket. Mit tehettem volna?Kép Elhoztam őket.Kép
Ja, és nekem is van egy mézeskalács receptem, tavaly azt csináltam és nagyon fini volt. Igaz kellett egy hét, hogy megpuhuljon, de megérte várni.Kép Ha kell elküldöm.

Panka!
Benivel mi van? Jobban van már?
Eltüntette az egész írományodat egy leütéssel??Kép Tudod mit ütött le???? Az ESC-et. Dodó is megcsinálta egyszer. Próbáld ki! Írj ide valamit és nyomj egy Esc-et. Eltünik minden.KépKépKép
Orvosság: Anita lányom volt ilyen, nála bejött, hogy pohárból, de mindig másfajtából.Kép Szerencsére Dodó simán beveszi. Igaz ha meglátja a kanalat azonnal elszalad, de szerintem azt már csak a hecc kedvéért csinálja, hogy szaladjak utána, mert ha utólérem nyitja a száját és szépen beveszi.

Marika!
Jól gondoltad, a JAM=ram.Kép

Zoli!
Elvégre férfi vagy...Kép
Na, ezt most komolyan mondom. Képzeld a párom nem volt itthon azon a héten amikor Katalin volt. Annyira, de annyira vártam, hogy mikor hív és köszönt fel. Hívni hívott, de nem köszöntött fel. Tudod este anélkül feküdtem egyedül az ágyikómba, hogy életem párja felköszöntött volna. Marha rosszul esett képzelheted. Aztán eszembe jutott, hogy talán személyesen akar és direkt nem szólt semmit. Másnap bekapcsolom a telcsit, 2 perc múlva csörög is. Apa: "Boldog névnapot kívánok az én kicsi feleségemnek!" Mondom neki, hogy nem késtél el egy kicsit? Erre ő: "Miért nem ma van? Reggel 6-tól próbállak hívni, hogy mikor kapcsolod be a telcsit, mert én akartalak elsőnek köszönteni"Kép Aztán kiderült, hogy kissé megkavarta, hogy a szülinapom 10.26. a névnap pedig 11.25. Jó kifogás, mi???Kép De hát lehet rá haragudni?Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok!
Remélem nem zavarlak titeket. Én is miskolci vagyok, és babát szeretnénk. Épp ma jött meg újra, így a 8. hónapot kezdjük. Kicsit elkeseredett vagyok, hogy miért nem jön össze a baba. Most váltottam orvost. Dr. Fenesi Istvánhoz fogok járni, egyszer voltam eddig nála ultrahangon.
Anita! Úgy tudom, neked is ő a dokid, szeretném ha mesélnél róla.
ágica1

Sziasztok!

Ágica!
Üdv közöttünkKép Gyere gyakranKép

Kata!
Nem semmi a kiscsaj én egyetemista koromban hallottam először a jamról, akarom mondani ramrólKép Szalvétázás úgy látom nagyon megy, nekünk kifogyott a gipsz és senki nem ér rá venni, így most várat magára.
"Voltak olyan szalvétái amik szinte könyörögtek"-és könnyes szemekkel néztek? Mert anno rám a babák néztek úgy a játékboltban és könyörögtek, hogy vigyem haza őketKép

Panka!
Ötlet nem sok, remélem jobb már. Én megpróbálnék először tejecskét kiskanálba adni és mikor már nem csukja a száját kanál láttán, akkor véletlenül beadni a gyógyszertKép Dorka szerencsére gond nélkül nyítja a száját.
Sütit próbáljuk majdKép Még meg kell venni a hozzávalókat (még deszkám sincsKép)

Zoli!
Nem vagytok egyedül az itteni "kisfiu" is nagyon rakoncátlanKép

Dodus!
Levelet nekem is visszadobta, ide is jöhet, hasonló paraméterekkel, mint KatáhozKép

Tanácskérés: mágneszárral nyitódó, csukódó üvegajtó, eddig mögötte a dvd lejátszó, fontosabb cdk,... Dorkának mostanában kb fél percébe tart kinyitni. Csak azt hallom, látom, hogy cdk repülnek, hangfalak remegnek, mert felvette a hangot... Még a szekrény zárat sem lehet rá tenniKép Más szekrényről ne is beszéljünk, de azokban pakolhat. Mit lehet vele kezdeni?

Tegnap voltunk Mikulás ünnepségen. A műsor nem, de a sok gyerek jól lekötötte. 1 teljes órát végigdumált, állt és nézte a többi babát, simogatta őket, ha arra tévedtek, akik rosszabbul jártak, azoknak megtépteKép Mikulástól lenyulta a csomagot. Szóval haláli voltKép

Puszika, Marika
Marika

SziasztokKép

Nálunk egyre "jobb" a helyzet. Most már a hasa is megy egy kicsit BeninekKép amióta a gyógyszert adom neki, de Dokinéni szerint ettől a gyógyszertől nem mehet. De szerencsére láza már nem nagyon van.

ZoliKép
Ami késik nem múlik.Kép Fogsz te még nekünk arról panaszkodni, hogy nem győztök szaladni Bendi után.Kép

KataKép
Tényleg az ESC-t.Kép
Pohárra én is gondoltam, csak félek, hogy utána nem fogja meginni a pohárból az innivalóját.

ÁgicaKép
Üdv köztünk és gyere gyakran.Kép
Nekünk is nehezen jött össze babó, 7 hónap kellett hozzá. Férjemnél is, nálam is volt gond. De mikor már tudtuk, hogy mi a gond onnan már csak 3 hónap kellett a zebrásodáshoz.Kép
Nemrég beszélgettem erről a védőnőmmel és ő azt mondta, hogy ha valakinek nem akar összejönni a baby nem szabad itt Miskolcon orvoshoz járni, hanem keresni kell egy specialistát. Nekem is ez a tapasztalatom, ha itt maradunk még mindig nem lenne Beni sehol sem.
Eddig kihez jártál?

MarikaKép
Ehhez a sütihez nem kell deszka.Kép
Mi szombaton akarunk menni Mikulásra a templomba, remélem addigra jobban lesz Beni.
Gyerekbiztonsági cuccokat lehet kapni az Ikeában, Brendonban, Megatoysban is.

DodusKép
Az én levelem is visszajött. Látom már Kata és Marika is felajánlotta, hogy segít, de nekünk is küldheted.Kép
Nem tudom nézted-e, de megint Marika az utolsó küldő.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

A leveleket valszeg azért dobta vissza a rendszer, mert ott tároltam a képeket 5 mega+a többi levél, szóval tele voltam. De most már megoldottuk Katával, illetve ő nekemKép a dolgot. Azért köszi mindenkinek!

Kata, köszi a köszöntést. A +-8-ba még lazán benne vagytok!Kép Képek átjöttek, most már sokkal jobbak. Köszi!

Panka!Kép Beni jól van már? Ez a süti elég egyszerűnek tűnik, úgyis hétvégén tartjuk a névnapomat, lehet, hogy kipróbálom.

Marika, ehhez a Panka-féle sütihez szerintem nem kell deszka,Kép úgyhogy nincs kifogás...Kép De a mézeskalácsokhoz azért vegyél egyet!
Ajtók: a barátnőméknél láttam, hogy amikor a nővére gyerekei ilyen pakolós korban voltak, akkor az ajtónyitó gombokat egyszerű befőttes gumival összegumizták. Persze lehet, hogy a mai gyerekek seccperc alatt kinyitják az ajtót gumi ide, vagy oda. Több ötletem sajnos nincs.Kép Dorka nem sírt, vagy félt a mikutól? Mert az ilyen kicsik még szoktak félni. Biztos aranyos volt...Kép

Ági, szia! Dehogy zavarsz, az csak jó, ha jönnek új emberkék is hozzánk!Kép

Gyöngyöske, holnapra drukk!Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! És jó készülődést karácsonyra!

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Hú, de egyszerre küldtünk Pankával!Kép Így kicsit átfedéses a levelünk.Kép Na nem baj.
Beninek sok-sok puszikát küldök, hogy mielőbb gyógyuljon meg!Kép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Dodus!
Örülök, hogy segíthettem.Kép

Panka!
Szegény Beni! Nem irigyellek. Az orvosságra pedig nincs más ötletem. Vagyis van egy drasztikus módszer, ahogy az orvosok, nővérek adják be. A kispofiját két oldalt megszorítod és belököd neki. Tudom nagyon durván hangzik, de ha már egyszer anyuka lettél legyen egy mottód: "Inkább a gyerek sírjon mint az anyuka." Mert ha az anyuka sír, ott már nagyobb baj van. Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam egy párszor, hogy néha muszáj megkeményíteni a szívünket, bármennyire sajnáljuk is a mi drága manóinkat. Neked most muszáj beadni neki az orvosságot. Inkább sírjon ő, mint Te mert esetleg szuri sorozat vagy kórház lesz a vége, nem?

Marika!
Igen, tényleg könyörgött némelyik.Kép Jól írtad, pontosan úgy mint egy játékbolban némelyik baba.Kép Látod ezért jó lányos anyának lenni, mert vén fejjel még mindig babázhatok játékbabával is és egyeltalán nem ciki.Kép

Szekrényajtóra nincs tippem. Talán tényleg érdemes szétnézni a gyerekbiztonsági dolgoknál. Nekünk a hűtőre kellett gyerekzárat venni, mert Dodó előszeretettel nyitogatta és pakolt benne.Kép Szerencsére én már visszafelé pakolgathatom a helyére a dolgokat, mert ahogy nő a kisasszony egyre értelmesebb. Bár a cipőket még mindig zárni kell, mert azt ám még mindig imádja rágni.Kép

Ágica!
Üdv köztünk!KépKépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Panka! Nem erythrothrop, vagy vmi hasonló rózsaszín löttyötök van? Mert attól Dorkának is ment a hasa és doki néni szerint nem lehet attól mennie. Miután beszedte az összest elmúlt. Szóval szerintem attól volt. KitartásKép
Láttam, hogy a sütihez nem kell deszka, de gondoltam ebből látszik, hogy hol állunk konyhai felszerelésben sütéshezKép

Kata! Neked is megtelt a postafiókKép

Ötleteket köszi, majd próbálkozunkKép

Puszika, Marika
Marika

Marika!
Köszi!Kép
Pedig annyira eszemben volt, hogy Dodus képei után töröljem az emiljeit, aztán mégis elfelejtettem mert rohantam Nyékre anyuékhoz.Kép Mit küldtél, hogy tudod? Küld el mégegyszer légyszi!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata007!

Szia!KépKépKép

Panka!

Kontárkodtam, és olvasgattam! Bocsi!Kép
Gyógyszerbeadás: fecskendövel próbáltad már? Gyógyszertárban lehet venni többféle méretben (ha ml-ben adják meg a beadandó gyógyszermennyiséget, akkor még könnyebb is kimérni), pl. 5 ml-est. Ebbe fölszivod, és lassan belenyomod belöle a szájába. Ehhez még a szájkinyitás sem kell, könnyebb adagolni, nem folyik, lötyög mellé. Nálunk nagyon bevállt, az én fiam sem volt hajlandó kinyitni a száját a kanál láttám, kész közelharc volt, amig erre a módszerre rá nem találtunk.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Besztinek teljesen jó az ötlete,én is így csináltam!

Ágica!
Szerintem jól választottál!Nagyon elégedett vagyok vele!Eddig csak jókat hallottam róla.Lelkiismeretes,humoros.Mindíg el tudod érni!

Kata 007!
Mi is ebben a cipöben jártunk!A férjem úgy oldotta meg,hogy pici szöggel mindkét ajtó felé,egymáshoz közel,rögzített 1-1 kábel terelö kis müanyagot,amibe egy csavart dugott,anya a végére,és máris be volt zárva!Ha nem tudod elképzelni,majd lerajzolom!Kép
Mézeskalács recept nekem is jöhet!

Ma járt nálunk a Mikulás,megrendeltük a Postásat,és nagyon jól sikerült,a gyerekek örültek,de a fotómasinánk pont most döglött be!Nem akar vakuzni!Puff neki,de felvettük videóra!Van egy szatyor édesség,csak bírjam megállni,hogy ne egyek belöle!

Zoli!
Jó az az idézet amit föntebb írtál,és sajnos ez így van!Egyébként szoktalak titeket olvasgatni a másik topicban,ha nem baj!?

Mára ennyi!
Mindenkinek szép álmokat!
Anita
kacajka

Sziasztok! Örülök, hogy írtatok.
Panka! Te hová jártál dokihoz, ahol segítettek?
Én Sólyomvári doktornőhöz jártam.
Anita! Neked hány hónapra jött össze a baba? Van e-mail címed, szeretnék tőled néhány dolgot megkérdezni, és gondoltam úgy könnyebb lenne.
ágica1

Sziasztok Lányok

Üdv az ujaknak Kép

Kata, azért mindig megnézem ha eszembejut, hogy fiúnak születtem. Szerintem nem sokan tudnak feledékenységben felülmúlni!! Két éve volt, hogy Katit a Corában hagytam, s csak a parkolóban tünt fel a csend !!!

Marika, ahogy láttam nem csak az, de szemetgyönörködtető Kép

Panka igazán ez lenne egy szép és emlékezetes ajándék a fa alatt Kép

Anita egáltalán nem gond, hiszen nitott topic, de most indexen és a levlistán zajlik az élet. Két sorstásrs pici is szívműtét közben van, aggódunk és várunk.
Egyik már lábadozik, másik előtte van.

Van reményünk, de csodákat nem várunk:
Magyar Rádió Online
Gyógyítható lesz a Down-kór?

A Stanford egyetemen működő, a Down-kórt kutató központ egy kutatócsoportjának sikerült felfedezni egy olyan gént, amelynek a hibája alapvető szerepet játszik a Down-kór tanulási és emlékezési rendellenességeiben - írja a Magyar Rádió Online.

Ezt azt jelentheti, hogy ezek a rendellenességek esetleg megszüntethetőek lesznek akár hamarosan. Legalábbis a kutatók azt állítják, hogy a laboratóriumban észleltek alapján azok az idegi változások, amelyeket ennek a génnek a hibája okoz, teljességben megfordíthatóak, éspedig nemcsak csecsemőkorban, hanem később is. Más kutatók is fantasztikusnak nevezték a felfedezést, és arra utaltak, hogy már korábban is feltételezték, hogy a Down-kórnál tapasztalható rendellenességeket egy vagy néhány gén okozza, és ezért könnyen elképzelhető, hogy a gén hatásának a visszaszorításával a betegek gyógyíthatóak lesznek.

"A valódi beilleszkedés azt jelenti, ha emberi kapcsolatait nem sérülése, hanem érdeklődése határozza meg." (Schmid-Giovannini)
bbendi

Sziasztok!

Anita!
Nagy baj ha nem értem????Kép
És azt sem, hogy ezeket miért írtad nekem. Nem Marikának szántad?Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata!
Igen-igen, Anita szerintem is nekem szántaKép

Anita!
Nem nagyon értem, így mikro után, de ha lerajzolnádKépKépKép

Zoli!
Szurkolunk a picikért és a kutatásokért isKépKép
Jók az idézeteidKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Ez volt a nap poénja!Bocs Kata!Tényleg Marika kérdezte!KépLátszik,hogy már késö volt!

Marika!
Megpróbálom lerajzolni,és elküldöm neked!

Na,a mai munkám is megvolt!Nem ismertetek volna rám,olyan koszos voltam!Vettünk egy garázst,és nem akaramom szavakba önteni,hogy mit hagytak ott!Azthiszem elég magyarázat az egy szatyornyi összesepert por!Na és a pókhálók..............!Megnézhettem,hogy milyen leszek ösz hajjal,mert még az is szürke volt a portól!De már rendben van,ez a fö!

Máté új hobbija,fölmászik Ádám ágyára,onnan pedig a kis asztalára.Egyre gyakrabban elfelejtkezik magáról,és egyedül áll!Eddig a leghosszabb 15 másodperc volt!

Puszi!
Anita
kacajka

Sziasztok!
Anita! Mesélnél nekem Fenesi doktor úrról? Nagyon érdekel, hogy neked mennyi idő után jött össze a baba, kellett-e hozzá orvosi segítség.
Légyszi válaszolj!
ágica1

Sziasztok!

Ágica!
Írtam emilt!Egyébként minden segítség nélkül,az első alkalommal megfogantak a manók!De nem vagyunk egyformák!Biztosan sikerülni fog!Drukkolok mindenkinek akinek szüksége van rá!

Puszi!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Este jövök bővebben, de adok egy pár linket ha ráértek hallgassátok meg, érdemes.Kép Nem röhögni ám!Kép
Az alapzajokért bocs, de állandóan a mikrofont macerálta.Kép

Dodó beszél1
Dodó beszél2
Dodó beszél3
Dodó beszél4

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Meghallgattam, és egy kicsit nosztalgiáztam, mert Gyöngy ugyanígy tudta felsorolni a számokat. Elég hamar kezdett beszélni ő is, és minden nap ugyebár többször mentünk sétálni, és mindennap többször meg kellett tennni 9 lépcsőfokot, azt mindig megszámoltuk, és liftben a nyomógombokat. Kép Ha valakivel ilyenkor találkoztunk (pl. a liftben), akkor csak csodálkozott, 1,5 éves és számol! Én meg csak halkan, "igen". Hangának is mondogatom, de ő még csak pár szót mond.
Egyszer utaztunk a villamoson Gyönggyel, még nem volt 2 éves, és azzal múlatta az időt, hogy minden ruhadarabon elsorolta a színeket. Akkor is megjegyezte egy nénike, hogy milyen ügyes, sok óvodás csak az alapszíneket ismeri. Gyöngy meg ilyeneket mondott, hogy citromsárga, narancssárga, okker, padlizsán lila!

Szombatra végül csak 1 vizsgát vállaltam be, az úgy néz ki, hogy sikerült. Pénteken megyek legközelebb.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Beni már jól van, csak még a széklete nem az igazi. Tegnap voltunk vele mikuláson, nagyon élvezte, találkoztunk Anitával is.

KataKép
Naaaagyon édes Dóri.Kép

MarikaKép
Ez sárga lötty volt, gabifogkrém ízzel.Kép Megnéztem, Ospen 400 a neve.

DodusKép
Sütit kipróbáltad?

ÁgicaKép
Majd írok neked mailt.

GyöngyöskeKép
Ügyes vagy.

Kaptam mailben egy kb. 70 oldalas karácsonyi szakácskönyvet. Érdekel valakit? Szívesen elküldöm.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Nagyritkán elő kerülök én is. Most egy kicsit el vagyok havazva.
Egyedül maradtam a gyerkőcökkel, Zsolti a változatosság kedvéért most éppen Romániában, Bukaresben tölti rengeteg sok idejét. Nem is jön haza csak 20.-a körül. Elég depis is vagyok tőle. Bizony nem könnyű egyedül. Kép

Kata007!
Igaz már túl a 8 napon, de nem kevesebb szerettel kívánunk boldog névnapot. Nézd el nekem ezt a "KIS" késést.

Szalvétás ügyletben már nem nagyon bírom tartani a tempót, de van egy bolt a villanyrendőrtől kicsit lejjebb a centrum fele egy kapualjban, ahol a Sajó húsbolt van, és át lehet menni az Arany J. utcára. Na ezt jól leírtam. Nem tudom, hogy ismeritek-e, csak arra jártam egy ügyfelemnél, és rögtön eszembe jutottatok.

Panka!
A hasmenés biztos, hogy a torokgyuszitól van. Én ebben a témában már szakértőnek számítok. Rövid időn belül rendeződík, ahogy távoznak a bacik Beni kis pocijából is. Addig is jótanács a banán, de csak módjával, mert ellenkezőjére fordulhat a dolog. NEkünk be szokott válni.
Én igényt tartanék a receptekre, legalább lekötöm magam egy cseppet.
Na nem mintha így év vége felé unatkoznék.
Mindenki ilyenkor kezd megbolondulni, hogy hogyan is áll. KépKép

Én meg muffin gyüjteményt kaptam. Ha valakinek még nincs elég szóljon. Küldöm.

Puszi mindenkinek
Kriszta
dkrisztina

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?