Sziasztok,
Virágnak boldog névnapot!
A hálapénz egy érdekes kérdés, de szerintem mi nagyobb ügyet csinálunk belőle, mint maguk az orvosok. Szerintem felesleges megkérdezni egy dokit mennyiért vállalja a szülést, ez a dolga. Ha olyan, úgy is mondja, Szegeden szerencsére még nem jellemző.
Gyakorlatilag szerintem azért hülyeség ezen annyit gondolkozni, mert: megszületik a bébi, kicsi el, apa is, doki befejezi a szülést. Elmegy. 2 órán keresztül ott vagytok még az őrzőben, jó ha másnap délelőtt meglátogat a doki. A pénzt pedig áltlaában a varratszedéskor szokták odaadni az anyukák, a hazamenetel előtt 1-2 órával. Utána már úgy sem fogja azt mondani az orvos, na de kérem, ez kevés...
Mire odakerülsz a 6 hetes kontrollra, régen elfelejtette, hogy milyen vastag volt a boríték.
Főleg, akinek sok betege van. Gondoljátok el, nem jegyzi fel: ezzel hülye leszek, mert 5 ezerrel kevesebbet adott...
Szóval, érdemes körbekérdezni majd a szobatársakat, de nem szabad túlzásba esni. Költsétek inkább a babára, lesz helye minden fillérnek.
Szilvi,
sajnos nem tudok, ha nem felejtem el, holnap megkérdezem dokinéninket, úgyis megyünk kontollra a kicsivel.
Nina,
írok mélt.
Lara,
ha az újságból rendeled meg, lehet mélen is, ha kell megírom a címet, akkor mindennel együtt 3200,-.
Egyébként tényleg nagyon jó, részletes, sok hasznos info van benne.
Figyusszatok,
én nem értem a következőt a fizetős szobával kapcsolatban: ha a gyerekgyógyász véleményéhez van kötve a mobil fény, akkor, ha olyan értéket produkál a kicsi, elviszik nem? ha viszont elviszik, mivel elég sűrűn teszik be őket, akkor csak enni adják ki..., ha a gyerekgyógyász pedig úgy látja, hogy mehet a mobilfény, akkor azt a normál szobában is lehet, nem...? Persze tudom, nemcsak ez szól a fizetős szoba mellett.
No, eldugultam:
Ági