Új privát üzeneted érkezett!

Melinda, Drea! Épp a határon lakok, Móra u. Nekem Grof a körzeti nögyógyászom, Drea te a Kanyóhoz tartozol?
Nekem még aug. elején eljött Zsuzsa mert veszélyeztetett vagyok, igy havonta felkeres. Kihozza az eredményeket, megkérdi hogy vagyok, aranyos nekem nagyon szimpi.

Zsófi! Milyen hamar, de jó!

Gabi! lehet választani hogy a 3 ágyasba kéred majd magadat? Ugy tudtam csak a fizetösre lehet elöjegyezni, akkor most ez hogy megy? Tesom márc. ott akar szülni, öt se szeretne megint a 10 ágyasba kerülni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, apu meg a Hajnal utcában dolgozik, így elég sűrűn megfordulunk a Móra utcánKép

Köszönöm a gratulákatKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Karmen: A 3 ágyasba nem lehet előjegyezni, csak esetleg ha a szülésznő beprotezsál. KépÉn nem akarok a fizetősbe menni. Igaz, hogy akkor tuti jutna mobil kékfény, de sokallom a 10 ezret. Különben is ha egyszerre leszünka volt oszitársnőmmel, akkor legalább jól elleszünk.

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Zsófi, gratulálok a keresztelőhöz és a fogacskához. Kép

Enikő, remélem Bogi meggyógyult teljesen.

Lara, de jó hogy már érzed a babókádat.

A mobilkék fénnyel kapcsolatban azt mondta a klinikás csecsemős nővér (aki a csemőgondozásról beszélt a klinikás felkészítőn), hogy akkor adják oda, ha a klinikás gyerekorvos is javasolja... Kép Majd ott kiderül.

Drea, klinikás előkészítő legközelebb január 8-án indul, illetve van egy tanfolyam keddenként 4-től az IH-ban, oda bármikor be lehet kapcsolódni és ingyenes, egy fiatal védőnő tartja, szerintem szuper. Kép

Megvolt a második cukorterhelésem, a cukrom jó lett, de a vizeletben nyomokban volt glukóz Kép, ezért jobban oda kell figyelnem.
Holnap megyünk ultrahangra. Kép

Angi, Virág szépen fejlődget, biztos nemsoká belendül a fordulásba. Kép Boldog névnapot neki. Kép Kép

Gigi 32+2
gigi1

Szia Gigi!
Látom, ezen a héten a nyomokban glükóz a sláger a laborban. Kép

Nóri (31+6)
norcee

Karmen,

amikor jazmint szultem, akkor en is a 10-esbe kerultem, szerintem szornyu volt, de mivel Jazmin a Gyermekkorhazban volt, igy nem nagyon voltam a szobamban. Masidszorra megfogadtam, hogy oda nem. Ezt szules kozben mondtam is a dokinak es a szulesznonek. Persze hajnalban jon a szuleszno, hogy csak ott a 10-esben van hely, de ha maradok a szuloszobas megfigyeloben, addig mig lesz hely 3-asban, akkor maradhatok. Maradtam, ugyanis egyedul voltam, nem volt semmi mozgas. Gondolom ha nem lett volna hely a megfigyeloben, akkor ki kellett volna mennem. Csak hatarozottnak kell lenni, de a sogornod mar biztos rutinos lesz masodszorra, mint en Kép. Ildianyu is a 10-esbe kerult, de asszem atkerette magat 0-asba, amikor mar volt hely.

Nori,

nemtom lesz-e idod a szobabaol telefonalgatni? Kép
A folyoson is van telefon en azt hasznaltam.

g.
gabomamo

Sziasztok

Jó hogy írjátok, a szülésznőt lehet kérni, hogy keressen a 3 ágyasban helyet, ha van. Én is 3 ágyasba szeretnék kerülni a picivel. Kép

Nóri, sajna nekem megint volt baci is, a glukózra meg azt mondta a védőnőm, fogjam vissza a szénhidrátot.

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Lara! Nagyon jó érzés lehet, hogy így ki tudod tapogatni , hogy hol van a baba.Én már a 30.hétben vagyok de nem tudom megállapítani, hogy hol van a feje , a popsija. Lehet, hogy ennyire ügyetlen vagyok?
Melinda, Karmen! Mi a Nemestakácsban lakunk és nekem is a Gróf a körzetim.
Zsófi! Garatula Bencinek a fogacskához.
Gigi! Köszi az infót az előkészítővel kapcsolatban.

Drea
drea

Sziasztok!

Másodjára én is a 10 ágyasba kerültem, de a dokim szólt, hogy ha lesz hely, akkor tegyenek át 3 ágyasba. Kép Ha én kértem volna, tuti nem tesznek át, mert többen át akartak menni, olyanok is, akik előttem szültek.

Lara!
De jó, hogy ki tudod tapogatni! Én biztos azért nem tudtam a részleteket, mert túl sok a háj! Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Tényleg, a szülőszobák kész vannak már? Amikor szültem, nem volt megőrző, hanem a régi megőrző helyén voltak a babák, és mindenki ott maradt, ahol szült.
Ildianyu
ildianyu

JAj, de aranyosak vagytok lányokKép))
ZSófi! GRatz BEncinek!

.:Angi:.
angiszeged

Gabomamo!
Ha, a baba (Ne, adj Isten!) átkerül a kórházba, anyukának akkor is 5 napot benn kell töltenie? Nem húzhat előbb haza?

Nóri
norcee

Nóri: Ha adokid úgy látja, hogy rendben vagy hamarabb hazaenged. Én 4 napot voltam benn. De az utcsó már tök fölösleges volt.

Angi: Boldog névnapot Virágnak! Kép

Gabi3
inecsg

Nori,

szerintem ha ramenos az ember, mindent lehet. Most szamolom, hogy en Simonnal a 4. napon hazajottem. Jazmint meg most a mutetkor 8. napon hazaengedtek, pedig szerintem van 1 kis kulonbseg 1 szivmutet es 1 szules kozott.

Olvastad Angi, hogy megmutottek Jazmint? szerintem klasszul gyarapodik Virag. Jazmin 1 evesen 6450 g es 66 cm volt, pedig o Viraghoz kepest nagy csajszi volt szuleteskor. Kép Jazmin is nagyon rossz evo, van nap, hogy szinte semmit sem eszik. Es semmi kedvenc kaja. Kép

gabomamo
gabomamo

Sziasztok! Túl vagyunk a játszóházban összeszedett láz-köhögés betegségen, de 1 egészséges nap után folyni kezdett az orra, mintha dézsából öntötték volna.Kép A kedve viszont jó, így muszáj sétálni.... Na de hova vigyem? Kint lenni huzamosan "beteg" gyereknek túlzás. Játszóházba (gyerekek közé) nem vihetem. Marad a bevásárlás. Csuda érdekes Kép
Már elegem van a télből, pedig még el se kezdődött.
méri

Sziasztok!

Kellemes tapasztalataim vannan a klinikai terhestornával kapcsolatban. Igez, kicsit sokan voltunk, de ennek ellenére nekem tetszett! Nem fársztó egyáltalán, csak kicsit megmozgat.

Ha lesz időm és energiám, máskor is elmegyek. Gabi3, remélem találkozunk veletek is. Tündéri ez a kiscsaj!!!

Úgy mozog most a babó a pocakomban, mintha boxolónak készülne. :-)

Üdv. Mindenkinek!
Gabici (21+3)
gabici

Sziasztok!

Drea, Karmen! Nekem is a Gróf volt a "dokim", mi az Alkony utcában lakunk. Lehet, hogy látásból már ismerjük is egymást.

Nekem úgy látszik szerencsém volt, én rögtön 3ágyasba kerültem, lehet, hogy az ünnepnapnak tudható be?!

Képzeljétek, tegnap ugye Lottuska vacsi nélkül aludt el, na és, ma meddig aludt, 1/4 11-ig. Mormota.

Gabi3! A télapó a klubba is jön, kb. 11 körül ér oda, külön nem kell érte fizetni, csak a szokásos klubbos belépőt. Ha viszel a babádnak ajándékot, odaadja neki. Ezt Papp Ágitól (Kata) tudom.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Nóri: Pont ezen beszélgettünk a férjemmel is, amit Gabó mondott. Ha elég határozott vagy, akkor megkapsz mindent ami jár, meg főleg ha szólsz, maguktól úgy sem nagyon ajánlgatják.

Gabici: Örülök, hogy tetszett a torna. Szerintem is jó. Sajna kevésszer jutunk el. Megpróbálunk holnap is elmenni.

Melinda: Inci is mondta, hogy lesz Télapó a klubban. Mi megyünk, de az ajándékot még nem tudom, szerintem még a Flóra kicsi az ilyesmihez. Úgy sem értené.
Bár mi itthon egy kis csomagot lopunk a cipőcskéje mellé. Járna neki egy virgács is. De nem hiszem, hogy egy óriás nagy szakállú ismeretlennek nagyon örülne.

Ma is kiszaladgáluk magunkat. Flóra kezdi intenzívebben gyakorolni a nem szót. A buszon meg a villamoson tömegnyomor volt. Gyalog mentünk, és nem igen akarták átadni a helyet. Én meg nagyszájú másfél gyermekes anyuka lévén kértem, hogy adják át a helyet. Nem fogok nagy pocakkal gyerekkel a karomon utazni.

Olyasmit találtam ki, hogy mikor már a kistesó is velünk lesz, éjszakára ne kelljen áthozni a rácsos ágyat, veszünk egy mózes kosarat, vagy valami ahhoz hasonlót. Abban vígan elalszik éjjel és így nem zavarjuk a Flórát sem és a nagy szobában sem lesz felfordulás. Nappal meg a kiságyban fog szundizni a kisszobában. Nem tudtok véletlenül egy alig használt eladót?

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
Angi,
sokat gondoltam rátok mostanában, de nekem sajnos nicns nagyon időm olvasgatni benneteket, örülök, hogy jól vagytok!Kép

Melinda,
írok majd mélt.

Méri, a legrosszabb megoldást választod, ha Kittit vásárolni viszed. Ott ugyanis iszonyú sokmindent összeszedhet.
Most gyönyörű idő van, 13-15 fokok, nyugodtan viheted akár 1-2 órára is. Ha nincs sötét, a délutáni alvás mellett belefér, akkor délután is.

Gabi ajánlott egy immunerősítőt, tudom nem occsó, de nekünk azt mondta a dokinénik (ő is ajánlotta, holnap el kezdjük szedni), hogy májusig elég lesz, nyáron meg nem kele szedni. Ha gondolod, a tájékoztatóját beszkennelem, elküldöm. Vironal a neve, gyógynövényboltban lehet kapni.

Lara,
de jó. Én sem tudtam szinte soha, hogy a feje vagy a feneke...Kép

Nina,
ha Vandának akarod, lehet, hogy nem fog annyira örülni, kicsi még hozzá. VISZONT: veszel sima tescos lufit, felfújod, szórsz bele néhány riszszemet, nagyon fogja élvezni, ahogy zörög.Kép

Jut eszembe kismamák, olvasgassátok a www.lll.hu oldalt. Szerintem érdemes.Kép

Minden jót:Ági

Kép
Ágci

Szisztok!

Voltunk dokinál. Egyetlen rossz hír van csak, cx2200, karácsonyig pihi, fekvés. Kb. 1600 g-ra saccolja Kajtár a babát, a netes szerint a BPD alapján a 32 helyett 35 hetes, és a doki szerint is nagyobb a koránál, ez azért egy kicsit megnyugtat. Már fejjel lefelé áll.
És képzeljétek, megint nem fogadott el pénzt!
Azt beszéltük meg, hogy ha minden ok, akkor karácsony előtt ctg, és ismerkedés a Sárival.

Tényleg, ti hogy álltok a hálapénz dolgával? Mennyit szokás adni szüléskor?

Beszélgettem ma egy lánnyal a szülésfelkészítő után, ő is Kajtár-Sári páros, és tőle se fogad el a Kajtár semmit, sőt a Sári esetében is "üzenték" neki, hogy ne is próbáljon pénzt adni. Mondjuk ő kicsit bennfentes (orvosfamilia). Amúgy szerinte a klinkán repkednek az 50-100 ezrek.

Nina!
Vett ma Zoli matracot, meg kombidresszt, meg sapekot. Olyan ügyes! Mivel én pihenésre lettem fogva, meg különben se szeretek vásárolni, így a férjem vásárol. Barátnőim gyerekeinek is állítottunk össze karácsonyi csomagot, és azt is Zoli vásárolta. Nagyon jól belejött a babaruha vásárlásba!

Nóri
norcee

Nori,

en nem hallottam az 50-100 ezrekrol. En eddig akarkit kerdeztem 30 ezer volt a maximum, de legtobbx 20. Es 15 honap volt 2 szulesem kozott es semmi kulonbseg nem volt az arak kozott. Nem hiszem , hogy 9 honap alatt ennyit valtozott volna. Kulonben sem kotelezo, oruljon a doki, hogy kap.

azert pihenj amennyit tucc!

g.
gabomamo

Angi!

Boldog névnapot Virágnak! Kép
Örülök, hogy jól vagytok! Kép

Nóri!
Én sem hallottam 50-100 ezerről. Én júniusban szültem, akkor aki vmilyen professzornál szült, az adott 50et. De van, aki semmit nem adott.

Ildianyu
ildianyu

Nóri: Csak csatlakozni tudok Ildihezés Gabóhoz.Esetleg Pesten annyi, de ez Szeged! 20 ezer az normális ár. De hiszen ez a dolga, hogy ott legyen a szülésnél és ha bármi van cselekedjen. És ne a zsebét mereszgesse. Az már régen rossz orvos, főleg ha szülész.
Pihizz!

Csajok! Ki jön baba-mama klubba jövő pénteken?

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
örömteli hír, hogy meg lehet kapni a Szoptatás című könyvet. A Kismama újságban nagyon kedvező az ára a boltihoz képest. Én csak ajánlani tudom, nagyszerű könyv, a legújabb elvek tárháza, szép képekkel.

Ági

Kép
Ágci

Nóri! Nem tudom ki üzente a Sáriról, régebben ez volt a helyzet, de nyáron az 1 hónap alatt láttam bent, ill. hallottam, hogy 25-30e adnak neki szüléskor. Mindtöl elfogadta Kép Nekem is havonta 4e elteszi Kép
Amugy én hiába lesz császár (azt hallottam illik többet adni) én 25e adok. Igy is sok lesz a havi meg a kórházi dijjal együtt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen! Voltam ma a Grófnál és megkaptam a 4.pecsétemet, de az igazolást nem adta ki, visszarendelt január 8-ra. Csak tudnám minek. Te mikorra várod a babádat?
Lányok! Ti mennyit híztatok várandósságotok alatt? Én most így a 30. héten tartok 9,5 kg-nál. Szerintetek ez nagyon vészes ?
Ez a hálapénz dolog engem is érdekelne. Korábban én is azt hallottam a Sáriról, hogy szinte ő az egyetlen olyan doki Szegeden aki nem pénzéhes. Mondjuk havonta én is otthagyom nála a 4000-et, dehát magánrendelésen mindenhol fizetni kell és van olyan doki aki ennél jóval többet kér. A Sárit ti megkérdezitek előre, hogy mennyiért vállalja a szülést, vagy adtok amennyit gondoltok?

Drea
drea

Szijasztok!

Nina, Gabi3! A körzeti dokim kérte az eredményét, mert régen a CMV szürés kötelezö volt, és szerintem azt hitte, hogy most is szürtek, közbe nem.

Nóri! Végülis kiderült, hogy az ÁNTSZ meg fogja vizsgálni a vért amit levettek a Vasasban.
Ilyen jó a fizetös szoba? Nem viszik el a babát soha? Na most én is gondolkodóba estem...és mennyibe kerül/nap?

Gabi3! Az egyik barátnöm is úgyanigy érzi a babáját, nem akartam neki elhinni anno, mert Hangát én sosem éreztem igy. Most meg tessékKép Mostmár rugdosódik is amúgy, na jó, csak akkor érzem, ha fexem és iszonyúan figyelek.

Drea! Szerintem, ha nagyobb lesz a baba, akkor már nem fogom tudni, hogy hol vannak a testrészei. Most biztos azért lehet érezni, mert még kisebb és átérem a kezemmel. Persze egyáltalán nem biztos, hogy amit én a fejének érzek, az az isKép A lábát meg a kezét azt azért nem lehet érezni, csak hogy hogyan fexik, hol a feje, és hogy ki van-e nyújtózva vagy össze van-e kuporodva.

Ildianyu! Lehet, hogy Hangát azért nem éreztem igy én se, mert több volt a háj.

Ágci! és mennyibe kerül ez a könyv?

Lara
lara

Lányok, ez a pénz dolog nagyon érdekes! Azért megnyugtató, hogy úgy tűnik más a valóság, mint a mendemondák.

Én, szvsz legjobban annak örülnék, ha szépen fixen tudnánk előre minden orvos tarifáját, és nem kéne azon töprengni, hogy nem túl kevés-e vagy nem túl sok-e, amit adunk.
Pl. én a magánóráknál mindig előre fixálom, hogy ennyi perc, ennyi forint, és így mindenki eltudja dönteni, hogy hozzám jön-e.
Amúgy, főleg amiatt vagyok megzavarodva, hogy Kajtárnál már ez a második vagy harmadik alkalom, hogy magánrendelésen (full vizsgálat, kenetvétel, UH, apukának részletes magyarázat) nem kér pénzt.
Szüléssel kapcsolatban is úgy gondolom, hogy, ha az ügyeletes dokinál szül az ember, annak tényleg az a dolga, hogy ott legyen, és végezze a dolgát, de egy magándoki esetében, aki csak miattam jön be éppen akkor a klinikára, és a szabadidejét áldozza fel már más a helyzet.

Nóri
norcee

Ágci: Éppen akartam erről a könyvről kérdezni,mert gondoltam megkaphatnám karácsonyra a páromtól, csak akkor nem kellene neki gondolkodnia, hogy mit vegyen nekem, én meg törhetem a bogyómat.Kép

Lara: 3200 Ft. A boltban 3500, ha jól tudom.

Nóri: Én nem kérdeztem meg, hogy mennyiért csinálja. És szerintem nem is túl jó ötlet megkérdezni. Annyit adsz, amennyit tudsz ill. amennyit gondolod megérdemel. Az már nem etikus, ha valamelyik orvosnak tarifája van a szülést nézve és ezt előre közli az anyukával. Mert ők ezért fizetést tesznek a zsebükbe, akár magán doki, akár nem. A magánrendelés az más. Meg különben is ők nem arra tettek esküt, hogy pénzért mindenkit meggyógyítanak, hanem arra, hogy aki rászorul annak segítenek tudásuk szerint. Mert sajnos, hiába van fogadott orvosod, ha éppen másik kórházban operál, vagy szül nem tud két felé szakadni. Éppen ezért van ott a szülésznő.

Drea: A 9,5 kiló teljesen normális. Én a Flórával 16-ot híztam, pedig a Fló nem volt 1,5 kiló sem.

Mi inkább a szülésznőnek adtunk többet, mondjuk a doki el sem fogadta. Csillának 20 ezret adtunk. Ez nagyon sok, de nekem megnyugató volt, hogy egy ember tuti rám figyelt. Átlagosan egy szülésznőnek 5-10 ezret szoktak adni.

Gabi3
inecsg

Sziasztok:
MOst már teljesen kétségbe vagyok esve a kaja miatt.
Egyszerűen nem eszik meg semmit.
Lehet az: babakaja, felnőtt kaja, bolti, házi, darabos, pépes...
gyümölcs, főzelék, leves..
Semmit nem eszik.
Tudom hogy egy éves korukig a legfőbb táplálékuk az anyatej, de szerintem ez már akkor is sok. kezdek aggódni.
Van mikor elkér pár falat kaját, össze is rágja, de le nem nyeli.
Hetente, 2-3!! falat kajánál többet nem eszik. És ez komoly. Sajna.
Kiflit néha szokott nyalogatni, de azt sem eszi meg.
Most már nem tudom mit próbáljak meg.Kép

Nóri:
Örülök, hogy sikerült a matracot megvenni.

Gabi3:
Ha nem jön semmi közbe, akkor mi megyünk jövő héten.
Csak szóljatok még, mert mindíg elfelejtem.
Nina
nina74

Nina: biztos szólok még jövő csütörtökön a klub miatt. Vanda nem evésére nem tudok mit kitalálni. Ez már tényleg bosszantó.

Gabi3
inecsg

Nina,

de meg nincs 1 eves Vanda. Ne idegeskedj, csak 3-4 naponta probalkozzal. Fogadd el, hogy ilyen, ha latja, hogy te ideges vegy meg zsarolni is tud majd vele.

g.
gabomamo

Azt el is felejtettem írni, milyen kalandos éjszakánk volt. Flóra elég nehezen aludt el, ezzel kezdődött. Pedig soha nincs a lefekvéssel gond. Hajnali 3/4 3-kor arra ébredtem, hogy azt kiabálja, hogy mama. Felkeltem alszik tovább. Mire lefeküdtem újra: mama. Erre a Papa idehozta a nagyágyba közénk. Eddig nem is olyan nagy baj, mert nem fordul elő sűrűn. De addig feszengett és forgolódott míg kitúrt az ágyból.Tejlesen rámmászott, húzta a hajam és a fülembe cuppogott. Amikor megkértem,hogy menjen arrébb azt válaszolt szerintem félálomba, hogy nem. Majd lefejelt én hátat fordítottam, erre már a kistesó is felébredt. Az egyik kívülről a másik belülről rugdosott.Felültem mert nem bírtam tovább, eddig eltelt fél óra. Erre már a Papa is felébredt, áttette a Manót a másik oldalára és ő feküdt középen. Így valahogy el tudtam aludni. Reggel 7-kor azonnali ébresztő,nehogy tovább aludjak egy kicsit is.

Gabi3
inecsg

Gigi: A postaládád megtelt! Az előző levelt nem kaptam meg! Kép

Gabi3
inecsg

köszi mindenkinek a névnapi köszöntéseketKép

GAbomamo, olvastam és reagáltam is. Gratula, majd most beindul a kölökgólyaKép)) NEkünk 2évesen lesz a beavatkozás.

Én a nőgyogyi tarifáról gy tudom, h a szülés a magánrendelési díj !!!10szerese. Én remélem rosszul tudomKép(

.:Angi:.
angiszeged

http://www.santaclauslive.com/
azt hiszem már dolgozik is.
Ági
Névtelen

Sziasztok

Már régen jártam erre és egy kicsit le is maradtam, folyamatosan olvasok vissza de még nem értem a végére sajna.

Először is Angi pici Virágjának szeretnék boldog névnapot kivánni.

És persze egy kérdésem lenne.
Tud valaki nekem segíteni? Szegeden keresnék olyan gyerek ortopédust akinek magánrendelése van. Sajna (vagy szerencse) én egyet se ismerek de most szükség lenne rá mert Ádit szeretnénk neki megmutatni.A bal lábát borzasztóan kifelé fordítja.A dokink szerint nincs semmi baj de a férjem és a magam megnyugtatása végett inkább meg szeretnénk nézetni.

Előre is köszönöm.
Puszi Szilvi
szedem

Sziasztok,
Virágnak boldog névnapot!

A hálapénz egy érdekes kérdés, de szerintem mi nagyobb ügyet csinálunk belőle, mint maguk az orvosok. Szerintem felesleges megkérdezni egy dokit mennyiért vállalja a szülést, ez a dolga. Ha olyan, úgy is mondja, Szegeden szerencsére még nem jellemző.
Gyakorlatilag szerintem azért hülyeség ezen annyit gondolkozni, mert: megszületik a bébi, kicsi el, apa is, doki befejezi a szülést. Elmegy. 2 órán keresztül ott vagytok még az őrzőben, jó ha másnap délelőtt meglátogat a doki. A pénzt pedig áltlaában a varratszedéskor szokták odaadni az anyukák, a hazamenetel előtt 1-2 órával. Utána már úgy sem fogja azt mondani az orvos, na de kérem, ez kevés...
Mire odakerülsz a 6 hetes kontrollra, régen elfelejtette, hogy milyen vastag volt a boríték.Kép Főleg, akinek sok betege van. Gondoljátok el, nem jegyzi fel: ezzel hülye leszek, mert 5 ezerrel kevesebbet adott...
Szóval, érdemes körbekérdezni majd a szobatársakat, de nem szabad túlzásba esni. Költsétek inkább a babára, lesz helye minden fillérnek.Kép

Szilvi,
sajnos nem tudok, ha nem felejtem el, holnap megkérdezem dokinéninket, úgyis megyünk kontollra a kicsivel.

Nina,
írok mélt.

Lara,
ha az újságból rendeled meg, lehet mélen is, ha kell megírom a címet, akkor mindennel együtt 3200,-.
Egyébként tényleg nagyon jó, részletes, sok hasznos info van benne.Kép

Figyusszatok,
én nem értem a következőt a fizetős szobával kapcsolatban: ha a gyerekgyógyász véleményéhez van kötve a mobil fény, akkor, ha olyan értéket produkál a kicsi, elviszik nem? ha viszont elviszik, mivel elég sűrűn teszik be őket, akkor csak enni adják ki..., ha a gyerekgyógyász pedig úgy látja, hogy mehet a mobilfény, akkor azt a normál szobában is lehet, nem...? Persze tudom, nemcsak ez szól a fizetős szoba mellett.
No, eldugultam:
Ági

Kép
Ágci

Agci,

ezen a mobil fenyen en is elgondolkodtam, amikor irta vki. (bocsi de az ujakat nemtom megjegyezni Kép , majd ha ti is ilyen idosek lesztek...)hogy jar a fizetoshoz. Gondolom ujakat nem vesznek emiatt, igy aki nem fizetosbe kerul, az hatranyba kerul, nem?
Bar lehet, hogy gonosznak tartotok, de nekem jolesett a pihebes, amikor Simcit elvittek a fenybe, mert en mar napok ota nem aludtam semmit.

gabomamo
gabomamo

Gabó, Ágci: Szerintem ezt a külön mobilfényt csak azért mondták, hogy még kecsegtetőbb legyen a fizetős szoba elvégre is 10ezer naponta. Az meg hátrányos megkülönbeztetés lenne, ha a nem fizetősbe nem adnák ki a mobilt. A gyerekgyógyásztól meg felelőtlenség, ha csak azért engedné mobil kékfénybe a babát, mert a mamája a fizetősben van, edig a baba állapota megkívánná az inubátoros kékfényt. Szerintem ez csak reklám fogás.

Gabi3
inecsg

Gabomamo:
Tényleg van még addig egy-két nap, hogy egy éves legyenKép

MI van a fizetős szobával, ha valaki császáros?
Akkor először fennt van pár napot, aztán lekerül a fizetősbe?
És mi van akkor ha tovább kell bennt maradni valami oknál fogva mint négy nap? Akkor annyiszor tízezer?

Én nem voltam a 10 ágyasban, ezért légyszi meséljétek már el miért nem jó.
Még senki nem mondta, csak azt hogy nem jó. De elhiszemKép

Angi:
Ha igy halad Virág, lekörözi VandátKépKépKép
NIna
nina74

Nina: Azért nem jó a 10 ágyas,mert tök sok az a 10 anyuka 10 gyerekkel. Ráadásul nem is lehet olyan jól felfűteni, az ablaknál meggyulladsz míg a falnál megfagysz. Jó ez kicsit túlzás. De a meggyulladás nem. Sokkal családiasabb a 3 ágyas,mint a 10. A 10 ágyas egy óriás kórterem. Két szekrénnyel!

Gabi3
inecsg

Ágci

Köszi előre is Kép

Szilvi
szedem

Igy már értem. KÓRTEREM. BRRR.Kép
nina74

Sziasztok!

Ez a kékfény dolog szerintem is csak kecsegtetés! Ha valaki elég határozott, kiadják a mobilt is. Én is kiköveteltem. Igaz, amikor látták, hogy még így is megy fel a bilirubinja Jankának, akkor bevitték a rendes fénybe, de a fizetősökkel nem ezt csinálják? Lehet, hogy nem, hanem inkább hagyják, mert akkor tovább van bent, többet fizet. Kép Azt hiszem, ha 5 napnál többet van bent vki, akkor már nem 10e naponta, hanem kevesebb.
Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!
10 ezer a fizetős szoba naponta? És mi van bent? Pezsgőfürdő? Színes tv hbo-val? Internethozzáférés? Vagy mi kerül 10 rugóba? És franciaágy, apuka bent lehet, saját tusoló, ilyesmi???? És helyileg hol van ez a fizetős szoba? Emelet ajtó??

Bogi már teljesen egészséges, ahogy kiengedték a kórházból egyből meggyógyult Kép Csak éjjel még mindig sokszor felsír, amit régebben sose csinált. Vittem tanácsadásra szerdán amíg bent voltunk végig ordított, de mintha nyúztuk volna...pedig csak a súlyát meg a hosszát mérték, csak hát fehér köpenyben.....Kép
Egyébként 450 grammot fogyott míg a kórházban volt, viszont 1 hónap alatt nőtt 2 centit. Ezért ér majdnem minden nacija háromnegyedig KépKép
Tök jól beszél már. Leharapja a szavak végeit, vagy épp csak a végeit mondja, de mindent megértünk Kép És ő is. És imádja a HÍR tévén az időjárás jelentés előtti bevezető zenét Kép Arra mindig őrjöngve táncol és nevet nagyokat hozzá. Ha meghallja képes a másik szobából átszaladni a tévé elé és elkezdi riszálni a popsitKép.

Virágnak picit megkésve de boldog névnapot. Kép

Pusssza
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő: Örülök, hogy Bogi meggyógyult, szerintem örökre elásták magukat az orvosok előtte. Még nem láttam a fizetős szobát, de egy jó kis szállodai szobára hasonlíthat, külön fürdővel és vécével. De napi 10 ezret nem ér meg. Nem hiszem, hogy különb gondoskodást kapnál ott.

Ildi: A mobil kékfényt egyébként is igénybe veheted, ha nem vagy a fizetős szoba lakója. Persze, csak akkor ha nem foglalt az összes, vagy a baba sárgasága megengedi. Hiába vagy a fizetősbe, akkor is elviszik a babát, a gyermekkórházba ha már olyan mértékű a vérének bilirubinszintje.

Gabi3
inecsg

Lotti új szava: finom. Eszméletlen édesen mondja.
Állandóan utánoz bennünket, megpróbálja kimondani a szavakat, amiket hall. Egészen sok szót mond már.

Én az eleve sem kis súlyomra csupán 5 kilót híztam, úgy, hogy az első 3 hónapban fogytam 3-at.
A 9,5 kiló szerintem teljesen normális.

Mi megyünk elvileg klubba jövő pénteken.

Örülök, hogy meggyógyult Bogi.

A hálapénz egyéni dolog, olyan dokinál, aki közli a "tarifáját" biztos nem szülnék. Én a szobatársaimtól érdeklődtem (2-3 gyerekes anyukák), sima szülésre 10-15-öt, császárra 20-25-öt mondtak. Egyébként nekem is van olyan ismerősöm, aki 50-et adott, szerintem túlzás. Mi 15-öt adtunk, azt sem egybe (hazamenetelkor 10, 6hetes kontrollon 5).

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szijasztok!

Nina! Hanga ilyen válogatos, mint Vanda. Mondjuk van egy -két étel ami a fogára való, abból felnött adagot megeszik, de ami nem teccik, azt meg sem fogja. Akkor Vanda elég sokat szopizhat, hányszor egy nap?

Szilvi! Hangát én is viszem az ortopédiára, a gyerekdokink elküldött, az újklinikára. Ott már voltatok?

Hálapénz: szerintem nem érdemes sokat foglalkozni a dologgal, mert a nögyógyász nem fogja megjegyezni, hogy hány ft-ot adsz neki. A sógornöm mesélte, hogy szülés után adott a dokinak kb. 30ezret, és a 6 hetes kontrollon már meg sem ismerte az orvos, kérdezte is töle, hogy most van itt elöször? Szerintem a nögyógyik kétnaponta kapják a boritékokat, nem emlékeznek, hogy kitöl kaptak 30ezret, kitöl 20ezret vagy mennyit.

Hány mobil kékfény van a Klinikán?

Lara
lara

Angi,

most lattam, h. tenyleg valaszoltal, csak nem ide. Kép Amikor irtad, hogy valaszoltal, el is gondolkoztam, h. ennyire hulye vagyok mar, h. nem emlexem, ma olvastam bele a topicba.

g.
gabomamo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?