Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre van netKép Múlt héten elromlott a modemünk és hiába jelentettem be, és telefonáltam naponta min. 2x, mégsem igyekeztek kicserélniKép

Utólag is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat darabos kajcsi ügyben. Akkor most egy időre megnyugodtam. Annyi haladás azért van, hogy a banánt már nem kell neki turmixolni, azt már megeszi kézből, de semmi mást. Ma viszont 1 banánon kívül semmit nem volt hajlandó megenni. Ha főzelékkel kínáltam, akkor egyből tolta el a kezemet, és jelezte, hogy nem kellKép

A barátnőmben csak most tudatosult, hogy én még szoptatom Gergőt éjszaka is. Erre letolt, hogy miért hagyom, meg egy ekkora gyereknek már nem kell éjszaka ennie, és hogy hozzá fog szokni a "jóhoz". Én úgy vagyok vele, hogy ha nem jön a foga, akkor este max. 2x szokott kelni. Ez egyáltalán nem fárasztó nekem. Ha meg a foga jön, akkor mindegy, hogy eszik -e éjszaka vagy sem, úgyis felkel egy csomószor, viszont cicivel nagyon hamar megnyukszik. Szóval én úgy gondolom, hogy amíg igényli az éjszakai szopit, addig megkapja. Vagy szerintetek is ez egy olyan szokás, amiről idővel nekem kéne leszoktatnom?

JudyKép
Gergőnek gyors gyógyulást kívánokKép

KatalinokKép
Boldog névnapot

És minden beteg babócának jobbulástKép

Üdv
Tüni
tüni

Judyék!
Jobbulást Gergőnek!!! Én mindig valami ilyentől rettegek Kép. A férjem is volt kruppos pici korában, kórházban is volt, ezért félek. Remélem, azért mielőbb kijöhetnek, és elfelejtik az egészet!

Conti!
Nem teszünk a csúszda alá semmit, bár puha szőnyegen van, így nem üti meg magát Ádám. Jól csúszik a műanyag miatt, mindig a fenekére huppan Kép. De csak mamuszban vagy zokniban lehet rajta csúszni, mert a szandál nagyon akadályozza a csúszást.

Tüni!
Ádám is szopik még éjszaka, ált. 2-3x. Hát, bevallom, engem nagyon fáraszt. De ő nem velünk alszik, úgyhogy át kell menni hozzá, leülni egy székre, szóval nem valami kényelmes Kép. Most 1,5 éves, hát, nem tudom, én már nagyon örülnék, ha végre aludhatnék rendesen. Ha tavaszig nem szokik le róla, tuti leszoktatom, mert ősztől vissza kell mennem dolgozni, és nem fogom bírni. Nyáron nem akarom leszoktatni, mert a meleg miatt kínzás lenne, ezért majd megpróbálom előtte. De egyelőre bízom abban, hogy magától leszokik.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Tüni (es Panda is+ akit meg erdekelKép!)
szerintem a vilagert se szoktatsd le, ha mindkettötöknek jo igy!!!Aaron is igy csinalt(2x-i keles) es engem sem zavart, pedig ülve szoptattam(valamiert nem ment fekve, es kenyelmetlen is volt)...ö magatol elkezdte ataludni az ejszakat kb. masfel eves koratol...
Rebek sokat kel, de ö többet is van a mi agyunkban, mert ha fekve szoptatok(megtanultamKép), akkor en is elalszom es ha felebredek, mar nagyobb a veszelye, hogy arra felebred, hogy megprobalom az agyaba tenni...igy hat marad es viszont, ha kicsit nyugtalanabb, mar keresi is a cicit...igy ö nem tudom, hanyszor ebred(annyira nem ebredek fel, hogy meg tudjam szamolni...Kép), de negyszer tuti..ennek igyazan nem örülök, de csak, mert nem latom a dolog veget(valahogy kevesbe hoiszem, hogy ö is egyszer csak atszokik az ejszaka atalvasara..)...egyebkent csak odaadom a cicit es alszom tovabb, tehat azert tudok pihenni, de 16 honapja nem aludtam 6 orat egyben...
Mivel a papaja mindig nyomban maga melle venne, igy amig ö itthon van nem is tudok bekemenyiteni...de hogy tenyleg tudnek-e, azt sem tudom! De mar felmerült bennem, hogy ha a baratom a het vegen elutazik 12 napra Amerikaba, talan megcsinalhatnam..de nem vagyok meggyözödve rola..es mondjuk akkor is csak azt szeretnem elerni, hogy 2X keljen. Azzal kiegyeznek..de ha nem teszem vissza az agyaba, akkor elkapja ö a cicit az en beleegyezesem nelkül isKép, tehat nem fogok tudni következetes maradni...
szoval bonyolultKép...
Es meg az is van, hogy most szoktatom a mini oviba, az is egyfajta elszakadas tölem, tehat akkor az ejszakajat hagyjam mar meg ugy, ahogy megszokta...talan kesöbbre kene halasztanom ezt az atszoktatast a sokszorirol a 2X-i kelesre...
Na, akkor erröl ennyit, majd meglatom...
Nektek mi a velemenyetek, probalkozzak most, vagy se? Meg a hetvegeig el kell döntsem...Kép

Hat, Rebek persze, hogy nem aludt mar a delutan...De 19h elött mar letettem...de nem volt olyan veszes nyügös - szerencsere...

Vacsorara allatformaju piros, feher es zöld tesztat ettünk gorgonzola szosszal...Aaron felfalta az egesz allatkeretKép, es Rebecca is pusztitott, de inkabb szosz nelkül... nagy tetszest arattak a macik, elefantok, zsirafok es oroszlanok...ja es teknösök - mindket gyereknel!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Katáknak boldog névnapot kívánok!

Panda,
Nagy drukk Noéminek, hogy a mikibulira híre hamva se legyen a bárányhimlőnekKép!

Dec8,
Nagyon ügyes Hanna a képen!

Kryss, Banyóci, Zita,
Köszike.

Conti,
Jobban van már Betti?
Majd belejön apa nálatok is a babás teendőkbe. Nálunk is elég nehezen alakult ki, de most már nagyon rutinos apa, és meglepően ügyesKép. (nem felejti el a patentokat összezárni, amit használ visszateszi a helyére, stb.)

Kataa,
Mikkamakka címe: 1055 Bp. Balaton u.15., 1055 Bp. Honvéd u.27.
Két címük van, de egy épületben vannak (sarokház), a Balaton u-i azt hiszem a játszóház és a másik óvoda. De mi mindig az óvodában voltunk, mármint a talik.

Rit,
Megnyugtatlak nálunk is gyakran vannak mindenféle esésekKép. Ma pl. csak 1 pillanatra fordultunk el és egyszerűen ráesett a nyuszimotorjára. Aztán mondogatjuk neki, hogy semmi baj, erre látom, hogy vérzik a szája, hát akkor nálam is volt nagy riadalom, de 1 perc múlva már vigyorgott.

Kryss,
Akár Liliről is írhattad volna az evészetet.
Ma nálunk is pizza volt, de én sütöttem saját gyártású pizzaszósszal.

Judí,
Szegény Gergő, mielőbbi jobbulást kívánok neki!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Rit
Köszi az érdeklődést, Levi jobban van, bár tegnap hányt egy nagyot, lehet hogy a foga miatt (ő is fogzik nagyon a jobb alsó kettessel), lehet hogy kicsit mohó volt. A torka már rendben van, oltásnak hatása még nincs.
Szegény Dodó, még jó hogy nem lett semmi baja. Nálunk is el van barikádozva a galéria lépcső, Levi is előszeretettel mászott fel rá, főleg amikor egy kicsit nem figyeltem!
Az őrangyalról jut eszembe: küldök emilben valamit, nézd meg. Remélem működik majd nálad. Én bevallom elérzékenyültem rajta.

Judy
Gergőnek mielőbbi gyógyulást kívánok!!! Gyertek gyorsan haza a kórházból.

Katáknak nagyon boldog névnapot kívánok!!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Kryss!

Szerintem ebben neked kell döntened.KépKép Ha te úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy kevesebbszer szopizon, akkor csináld. Az, hogy a párod nem lesz otthon jó is, meg rossz is.
Jó, mert így meg tudod valósítani, hogy ne vegyed magad mellé, viszont rossz, mert talán könnyebb lenne, ha nem te mennél be hozzá az ébredésekkor, hanem a párod. Valamikor már írtam, (valahovaKép) hogy nálunk az abszolút nem müködik, hogy ott vagyok, és akkor nem kap szopit. Meg azt sem tudom, hogy egyébként is mennyire lehet pont az éjszakairól lebeszélni egy gyereket. Mert nappal egyéb mindennel el tudod terelni a figyelmét, és jó ötleteket is olvastam ezzel kapcsolatban az LLL honlapon (pl. még mielött megszomjazna, vagy eszébe jutna a szopi, azelött megitatni, vagy adni neki a kedvenc hamijából), viszont éjszaka meg nem akarod egy új, egyáltalán nem éjszakára való szokásra rászoktatni. Nekem minden olyanirányú próbálkozásom, hogy pl. aludjon el egyedül, szopi nélkül, kudarcba fulladt, pont azért, mert a másik lehetséges módszer (sírni hagyni) nem megy. Tudom: miért sir? Miért nem lehet simogatással, dédelgetéssel elejét venni a sírásnak: ha ö a fejébe vette, hogy szopizik, nem lehet lebeszélni róla, csak úgy, hogy végül sírni kezd...
De lehet, hogy nálatok müködne.

Judy!

Jobbulást Gergönek!KépKépKépKép

Tüni!

Az alapelv számomra az, hogy ami mindkettönknek jó, ahhoz másnak semmi köze szopiügyben. Ha én szeretem szoptatni, és nem zavar, hogy éjszaka is szopik (nem tesziKép), akkor szoptatom, és senkinek nem engedem, hogy beleszóljon. Ez az egész kérdés a te döntésed és a babádé.
Egyébként Gergö még nincs 1 éves... (Ez csak azért írom, mert Pandát meg tudom érteni, Ádám már 1,5 éves.) Nálunk ugyanez volt, az elsö átalvós éjszakája Nátánnak csak valamikor 1 éves kora körül volt, és biztonságosan csak pár hónappal késöbb aludta át. Még idönként most is felébred, föleg ha olyan gondja van, amihez kell a jó kis fájdalomcsillapitó, nyugtató szopi (pl. fogzás). És nem eröltettem, magától alakította így.
Egyik baba sem egyforma, úgyhogy nem lehet mit mondani rá, melyik mikor fogja. Van Ádám, aki nem alszik még 1,5 évesen sem, és Nátán, aki azért, ha nem is 2 hónaposan, de szépen leszokik az ébredésröl. Hogy Gergö hova tartozik, ezt elöre nem lehet megmondani.
Egyébként én alapvetöen nem értek egyet azzal, hogy a gyerek hozzászokik a jóhoz. Hogy ne vegyük fel kicsiként, ha sir, mert rászokik, ne szoptassuk akkor, amikor kér, mert rászokik... A tapasztalat azt mutatja (és nem csak az enyémKép), hogy azok a babák, akiknek kielégítik az igényeit, akár dajkálás, akár szopi ügyben, késöbb könnyebben kezelhetöek (persze azért a temperamenumukat nem lehet kifelejteni, mert ha egy gyerek nem a "Minenholjólelüldögélünk" típus, akkor ezt alapvetöen azért nem fogja megváltoztatni).

Ilke!

Szombaton Nátán akkorát esett a lábbal hajtós autójával! Persze, mert forditva ült ráKépKép, és úgy sikerült neki, hogy a legvégére, és emiatt nem volt a kocsi egyensúlyban. A járólapon. Úgy beverte magát, hogy a foga felhasította az ínyét, nagyon vérzett, és másnapra szépen be is dagadt. Én is megijedtem, de aztán a párom rábeszélt, hogy ne vigyük ügyeletre (persze nekem is rögötn beugrott, hogy a szájsebek, még ha nem is nagyon mélyek, nagyon véreznek, ráadásul nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni, mert össze nem varrhatják (annyira nem volt mély), fertötleníteni sem nagyon tudják), és hogy ne töltsük a fél napunkat ott. Úgyhogy megnyugattuk, és a vérzés is elállt. Vasárnapra bedagadt, hétföre már csokkent, tegnap pedig nem is látszott, hogy volt vele ilyen gond...

Banyóci!

Nálunk is rángatja a pelust, de szerintem esze ágában sincs még jó helyre produkálni. Persze játszik ilyenkor a bilivel, de nem csinál bele semmit. Szerintem ez még nem annak a jele, hogy bilizne is rendesen. Mondjuk a kaki zavarhatja.
Igaz, Nátán egyébként is szeret vetközni. Meg msotanában fürödni, már du. 1/2 5-kor húzkodja le a ruháját, hogy ö megy füredniKépKép. Aztán 1 órát pancsiznak Benivel.
Betegség: beni is az, de ö inkább köhög (láza nincs), Nátán meg lázas (azért az jó, hogy 38 fölé nem ment), folyik az orra, viszont nem köhög. Lehet, hogy két különbözö dolog? Nem nagyon örülnék neki, mert nem lenne jó, ha átfertöznék egymást.

Panda!

Állitólag a testvérek között fokozódik a bárányhimlös tünet, minél késöbbiként kapja meg. Tehát az elsönél a legenyhébb, aztán a többieknél már egyre rosszabb.
De azért jó, hogy ö is átesik rajta. Addigra már tényleg akkor sem fertözö, ha esetleg még látszik rajta egy-két nem teljesen gyógyult pötty (Nátánnak egy hege látszik még mindig a homlokán, bár már nem annyira feltünö).
Játék: hát én Duplópárti vagyok, ez már szerintem régóta köztudott. De az is igaz, hogy az összes ilyennel akkor lehet jól játszani, ha elég van belöle, jó a családi összefogás.
Nátánnal én is kicsit gondban vagyok (bezzeg Benivel nemKépKép, nála megint az a gond, hogy mit ne vegyek megKépKépKép), de szerintem csak egy játékboltig kell eljutnom...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Kryss
Hat itt is valahol a szomszedban egesz nap munkalkodtak ugyhgoy csak 2 ora alvas volt nekunk is,ja es este Alex is kapott eleteben eloszor a pizza tesztabol es izlett neki : ))

Mano
Hu ezek a fogak,nalunk meg nem volt ilyen,gondolom azert mert az a 7 ami van neki meg nem kinozta meg: ))Na mindegy en nem siettetem a fogakat : ))Onzo modon szeretek aludni akar 9 orat is egyben: ))

Csics
Szep neve lesz a picinek: ))Remeljuk minden ok a vesejevel is)

Parazita
Egy kerdes a Sote 2-rol.Ugye ott is room-in van ejjel nappal.es a csecsemos noverek segitokeszek???A baratnom nemsokara ott szul de erthetelen modon nem nezett utana ezeknek a dolgoknak.

Ilke
Koszi: ))akkor a Balton utcai kell nekunk: )Holnap megyunk is.
Elkuldened nekem a pizzateszta receptjet?

Megyek mert mar kesz az ebed,bar nagyon nem toleralja ha a konyhaban vagyok.Nalatok is igy van???Pont ezert fozok reggel de ez sem tul nyero.
Megyunk is setalni amig nem esik.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

sziasztok, jelentem, minden tényleg rendben, alaposan átt lett vizsgálva - semmi. Egyetlen horzsolás a nyakánál, ennyi. Pedig azért mégiscsak 2 m volt!

Judy
Basszus, szörnyű. Tényleg gyertek haza minnél hamarabb, el tudom képzelni, a hozzáállást. Kristóf volt tavaly kórházban 1 hetet, vele nem lehetett ott az anyja, csak széken ülhetett mellette, éjszaka meg csak a folyosón. Iszonyat Kép

Forti
tényleg nagyon jó, én is elérzékenyültem. a képek is nagyon édik hozzá KépKép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Kataa
babysitter nekünk sincs brü-hü KépKépKépKépKép még annyi se, mint nektek. Mozi, színház csak kívülről, 7vége gyerekkel. Most pl. a papa megy bulizni Bánkra egész 7végére, de én nem tudok Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Beszti!
Tudom, igazad vanKép, es azert kerdeztem csak mas velemenyet, hogy talan megkönnyiti az en döntesemKép...De en ugysem azt akarom, hogy NE szopjon ejszaka, hanem hogy "csak" 2X, 4-5 helyett....En sem akarom sirni hagyni...mondjuk en ezealatt azt ertem, hogy ha 5 percig sir es aztan megnyugszik, az OK : hiszen az agya ott van az enyem mellett, at tudok nyulni hozza...NEm akarom, hogy azt higyje, cserben hagyom! ES hat az apja meg szerintem nem birja ki, es hat dolgozik, nem akarnam az ejszakait erre aldozni...
Valoszinü, hogy ugy is ugy lesz, ahogy adodik..tehat, pl, ha egyszer valami okbol elalussza az egyik szopast, akor meg fogom probalni, az a következö nap is kihagyni stb...
De majd ugy is fogd olvasni a fejlemenyeket..Bar anyu egy het mulva jön, es akkor tuti, nem fogok gyakran a gep elött ülni.

Rit,
2m? Huuuu azert az nagyon vad!KépTenyleg szerencse, hogy nem lett semmmi baja Dodonak!(Ha esik, csinalja mindig igyKép!De inkabb sehogy se essen!)

Csics
azt en is akartam irni, hogy szerintem is szep neve lesz GergelynekKép!

Zsuzsa,
A husklopfolot meg nem kaparintott meg Rebek, ö mostanaban a "pengetövel" (tojasvago) szokott jatszani...Es merökanalazza a vadgesztenyeket!Kép

Ilke,
a pizza teszta azert engem is erdekelne!

Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Ilke, köszi a kérdést, Betti jobban van, ma kap utoljára a gyógyszerből, még az orrát szívni kell, de már könnyebben jön. Én viszont elkaptam, úgyhogy teázom, stb.

Mi is nagyon szeretjük a pizzát, ma is az lesz a nagylányomnak, jöhet a recept!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Judy!
Mihamarabbi gyógyulást Gergőnek!!!!

Beszti!
Persze, ezt irtam én is. Eszemben sincs még elkezdeni a bilire szoktatástKép! Olyannyira nincs, hogy még bilink sincsKép! Szerintem is nagyon pici még hozzá. Az, hogy jelzi valamilyen formában, hogy termelt a pelusba, az számomra csak annyit jelent, hogy nem érzi benne jól magátKép! De ez nálunk nem is új dolog, már hónapok óta igy van.
Jobbulást mindkét gyermekednek!

Rit!
Örülök, hogy nincs semmi bajKép!

Zsuzsa!
HúsklopfolóKép!

Gyurci még mindig nincs túl fényesenKép! Olyan elesett szegénykém, szinte folyamatosan lázasKép!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Kryss!

Értem én, hogy nem mindet akarod kihagyni, csak egyszerüen nincs öteletem rá, hogyan lehetne ezt megoldani, egyszerüen, gyerekbarát módon (a sokáig siratás így eleve kizárva). Már máshol is volt erröl szó, de az éjszakai kérdéssel nem boldogultunk (sem én, sem nálam okosabbak).
A nappali szopiredukáláshoz tényleg egy csomó használható trükk van, amit szerintem idönként (bár nem feltétlenül tudatosan) én is alkalmazok, ha épp nem szeretném megszoptatni.
De ezek egyike sem használható éjszaka, mert azzal egy másik dologra szoktatnánk esetleg rá.
Olvastam már szakirodalmat az éjszakai szopival kapcsolatban, de sajnos arra nem ad segitséget, hogy mit csináljunk. Illetve az együttalvást javasolja, meg azt, hogy milyen jó is a babának az éjszakai szopi. Persze, tudjuk, hogy az, de azért gondolom a mama érdeke sem mindegy. Nem biztos, hogy megéri az éjszakai sokszor (és 1-2-szer, hanem akár 4-5-ször is) kelés (még akkor sem, ha esetleg csak kicsit ébred fel, és utána visszaalszik (bár azt megfigyelték, hogy ilyenkor a baba és a mama összhangban van, igazodik a baba a mama alvási fázisaihoz)), ha nappal meg nem tud a fárdaság miatt teljesiteni. Van akinél az együtt alvás kivitelezhetetlen (mint nálunk, mert ugyan az én férjem elviseli, hogy ott aludjon, ugyanakkor tudom, hogy nem tudja rendesen kipihenni magát ("vigyázállásban alszik"), és megérthetö, hogy a nappali munkája miatt szüksége van rá), viszont az éjszakai szopi elhagyása esetleg a teljes szopi befejezésével járhat (föleg ha nappal amugy sem gyakran teszi a baba, egyéb elfoglaltságai miattKépKép, éjszaka pótolna), és ez nem mindegy, hogy mekkora babánál történik.
Nagyobb gyerekeknél ajánlják, hogy vizsgáljuk meg a körülményeket, mert ez is lehet gond sok esetben (nem túl száraz-e a szoba, elég folyadékot fogyasztott-e napközben, nincs melege, nem fázik (mint Nyusziéknál)), ezt végülis kicsiknél is érdemes megnézni.
Még utána kell olvasnom, hátha valahol ráakadok a gyerekbarát megoldásra.KépKép

Banyóci!

Bocs, nem akartam kioktató lenni, nem gondoltam, hogy te bilire akarod szoktatni a gyereketed!KépKépKép Mindössze annyit irtam le, hogy a jelenség nálunk is megfigyelhetö, söt nálunk bili is van hozzá (öröklés révénKépKép), és szivesen ücsörög rajta, és autózik vele a járólaponKép. Persze azért ezt a lehetöséget én sem hagyom ki, szoktam mondani neki, hogy mire való.Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Regen irtam, egyreszt bokros teendok miatt, masreszt meg nalunk is beugrott egy-ket rossz ejszaka. Meg szulinapi bulit szerveztem a paromnak.Kép
Vegre kaptam muffin sutoformat is.Kép

Beteg babak gyorsan gyogyuljanak meg!Kép

Panda

Ez a szobacsuszda jo otlet, ugy is kerdeztek az angol nagyszulok, hogy mit vegyenek.

Zsuzsa, Kryss

Emilia a mosogatogep evoeszkoztartojaval szaladgal es teletomi mindenfelevel.Kép

Kryss

A szoptatas dolgot tenyleg neked kell eldontened, te erzed mennyire faraszto szamodra. En mar csak este meg reggel szoptattam , mikor a leszoktatas bekovetkezett es nem volt nagyon nagy trauma szamara hogy nincs cici. Eloszor en is azt hittem jobb, ha az apja vagy a mama fektetei le, hogy ne is keresse, de nem. Akkor is engem akart, ha elmagyaraztam neki, hogy a cicike is alszik, mint a jatekok... Kép Azota is en fektetem, hatsimizes, beszelgetes, ilyenek.

Csics

Hu mar nagyon kozel van a nagy esemeny!Kép Szep neve lesz a kisfiadnak.

Rolunk. Uj szavaink,vannak
att = azt
abba = abba
aji = az is
dede = daddy (ezt mar mondta korabban is ,de csak nagyon ritkan)

Vettem neki egy setalo-zenelo mikulast az Auchanben, hogy ismerkedjen, tetszett neki, de mikor bekapcsoltuk sirva fakadt... hat nem tudom mi lesz a mikibulin... es meg 2 ceges mikibulira is hivatalosak vagyunk.Kép
Lanyok ,nem tud valaki egy takaritonenit, aki kijon Godre, vagy esetleg itt lakik, mert szep a nagy haz, de ketteszakad a hatam, mire vegig takaritom a 140nm-t.Kép Es mi lesz meg ha nagy pocakom lesz?

na megyek felmosni

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

BesztiKép!
Nem vettem kioktatásnak, csak azt hittem, hogy félreértettélKép! De ezek szerint nemKép!
Gyurci mindig jön velem a Wc-reKép, ki nem hagyná semmi pénzértKép! Olyankor szoktam neki mondani, hogy miért megyünk oda, és úgy tünik érti isKép! Amiből nem enged, az az, hogy ő tépkedi nekem a Wc papirtKépKépKép! A bilin sokat gondolkodtam már, de még nem sikerült döntenem, hogy lesz v. nem. A Wc szűkitővel egyenlőre jobban szimpatizálokKép!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!
Elég rég nem irtam, de olyan sokat irtok én meg lusta vagyok végigolvasni..
Boldog névnapot a névnaposoknak!!
A kis betegeknek pedig jobbulást mielőbb!!
A lánykám tanult egy új szót: gyere. Majd meg zabáltam, mert azt hittem már sosem fog "beszélni". Hétvégén volt itt egy csaj és a majdnem kétéves kislánya, a lány profin beszélt! Hát az én lányom nem lesz ilyen, én úgy látom..
Én is WCülőkével akarom majd kezdeni, már csak kényelmi szempontból is, hogy ne kelljen biliről átszoktatni a WCre.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

WC ülöke kontra bili:

Hát nekünk sem volt a bili sokat használva Benivel, viszont az elsö pár alkalommal jó volt. Mondjuk öt nem 16 hónaposan ültettem rá elöször (Nátánt is csak játszásból), hanem 27 hónaposan pucérkodhatott a kertben, és akkor jött elö, hogy ha valami van, akkor itt a bili (oda mégse vihettem ki a WC-tKépKép). Már rögtön az elsö alkalommal mindkét dolog sikerült bele (hogy meg is ijedt töle!KépKép), aztán még párszor használtuk, de amikor látszott, hogy már minden oké az érzek valamit és a jön a dolog között, akkor már WC-ülökéztünk. Nagyon megbiztható volt mindig ilyen kérdésben (ugy látszik, érett volt rá), nem az utolsó pillanatban szólt. Ált. ha valamelyik gyerek olyan, hogy az utolsó pillanatban szól, akkor könnyebb a kéznél lévö bilit elökapni, mint a WC-ülökét müködöképes állapotba hozni (rátenni a WC-reKép), és még utána a gyereket is vetköztetni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Tüni
petike is felkell éjszaka enni legalább 2x majd ha akar akor lefog szokni az éjszakai evésröl .Ja és Petike 15 hónapos.

Anenoma
nem csak te nem tudsz eljutni moziba mi sem mert multkor is ujitoták fel és takaritotak anyukámék hétvégén mikor mi értünk volna rá most a héten meg hétközben ér csak rá nekünk meg csak a hétvégék jok igy tul sok reményünk nincs hogy valaha is eben az évben még eljutunk moziba vagy egy jo kis éterembe Kép

Lányok
köszönöm szépen a dicséretet Kép

na menem kell mert felébredt petike Kép

Pusz csics és petike
csics

Sziasztok

Meg mindig furnak- faragnak valahol a szomszedban ugyhogy bar elaludt mar fel 11kor delelott 12-kor ebredt.
Nem tudom hogy lesz igy este mert vegre moziba mennenk es csak 8-ra erunk haza,de nem hinnem hogy kibirja ezt a hosszu idot ebren.A baratnomet meg nem terhelnem meg a lefekvessel is,na mindegy.

Rit
Tenyleg jo nagy orangyala van Dodonak: )Hat igen a hetvege meg ok ha lemegyunk anyuekhoz,na de ott meg nincs mit csinalni es en meg nem aludtam kulon Alextol,varok meg vele egy kicsit: ))Bar ahogy ismerem nem hianyolna,inakbb mi ot: ))
Most talaln kozel vagyok a celhoz,egy baratnom barinoje jon a hetvegen ismerkedni,bar eleg szornyu arat mondott 1000-1200/ora.
En felhivogattam csak ugy hirdeteseket es max 800 volt de az mar ket gyerkoc.Hat remelem meg tudunk egyezni az arban.

Zsuzsa
Edi lehet elod a husklofoloval: )))Alex a szemeteslapatal rohangal ha nagy buszken megszerzi veletlenul.: )

Nyuszi
A tesom gyerekeinel meg is maradta dede szo, pedig mar rendesen beszelnek megsem hivnak daddynak az apjukat: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Bili
Ádám is szívesen üldögél és csúszkál a bilin Kép. Gondoltam, megpróbálom, hátha pisil bele. Meztelen popsival ráültettem, megkértem, hogy pisiljen bele, hát, visítva menekült Kép. Pedig tud akarattal pisilni, de a bilibe nem volt hajlandó. Nem, mintha baj lenne...

Alvás
Az az igazság, hogy nekem sokat változott a véleményem az elmúlt 1 évben. Míg Noémi pici volt, eszembe nem jutott, hogy leszoktassam a felébredésről, gondoltam, majd magától. Ez be is következett kb. 2,5 éves korában. Ádámnál más a helyzet. Alpvetően nála is így indult, főleg, hogy 2,5-3 hónapos koráig úgy aludt este 8-tól reggel 8-g, mint akit fejbevertek Kép. Aztán néhány hét alatt az én "medve" kisfiam bagollyá változott. De annyira, hogy a végén már ott tartottunk, hogy mikor csak közelítettünk vele az ágy felé, már üvöltött. Éjjel kb. fél órát aludt, utána közel 1 órát küzdöttem, míg sikerült visszacsempészni az ágyába, majd fél óra múlve kezdődött elölről az egész. Mindent kipróbáltunk: magunk mellé vettük, babakocsiban ringattuk, sétálva a karomban ringattam, simogattam, de semmi nem használt, nem volt hajlandó aludni. Egyedüli pozíció, ahogy aludt, ha én ültem, ő a karomban volt, és a cici a szájában (ugyanez fekve nem működött, csak az ölemben aludt). 2 hónap után annyira kivoltam, hogy nem érdekelt milyen áron, de aludni akartam. Bármire hajlandó lettem volna... És akkor az "Aludj jól,..." c. könyv "sírni hagyós-vigasztalós" módszerével Ádi 2 nap után egyedül aludt el, 8-9 nap után átaludta az éjszakát, csak hajnali 4 körül kelt fel szopizni (ezt én akartam így). Aztán néhány hosszabb betegség miatt újra ébredt éjszaka, de mivel ez most NEM annyira NAGYON fárasztó, várok, hátha csoda történik Kép, de ha nem, akkor majd lépek. Még van egy kis ideje, hogy jobb belátásra térjen, és magától leszokjon az éjszakázásról Kép. Bár lehet, hogy ha elválsztja magát (rerre most még semmiféle hajlandóságot nem mutat), akkor magától leszokik az éjjeli szopiról, mint Gumicukor Danija. Viszont nem hiszem, hogy ugyanezt a módszert fogom alkalmazni, talán szelidítek rajta Kép.
Mindenesetre úgy gondolom, hogy vannak olyan gyerekek, akiket igenis meg kell tanítani aludni, mert valami "elromlott" (jobb szót nem találok rá).

Panda

panda
Halásztelek

Hali!

Sajna mi is betegek vagyunk, pontosabban apa és én, Daninak csak folyik az orra, de az elmúlt csütörtök láz óta semmi nincs.
Én annál pocsékabbul érzem magam, , bár ma már kicsivel jobb.
Hétvégén a szüleimnél voltunk vidéken, péntek du-án, bazi nagy ködben és sötétben autóval. Estére már fájt a trokom, másnak már levegőte sem kaptam az orromon, estére lázas is lettem. Ez tartott 2 napig, most a héten betegszabin vagyok a párommal együtt, mert ő meg 1 nap elcsúszással uilyen tünetelet produkált.
De legalább egyszerre és karácsony előtt letudjuk ezt a mocsári lázat.

Új produkció:
1 hete Dani folyamatosan beszél mindenféle halandzsát. De annyira jó hallgatni! Kép Reggelente arra ébredünk Kép

Az orrproszívózás már annyirqa jól megy, hogy Dani magának is megcsinálja és röhög hozzá Kép amikor én csinálom, akkor meg csücsörítve dugja oda az orrát. Kép

Kataa
A METRO katalógusban láttam fa hintalovat, kb. 4000-5000 ft-ért. élőben nem láttam, ,de a katalógusban nem nézett ki rosszul.

Banyóci
Hajrá gyümievés! Dani is imádja, mindig elzsákámánol egy almát, naponta 1 banán, az mindig lecsúszik, a mandaringerezdeket meg csak úgy dobálja be a szájába. A frissen facsart gyümileveket is nagyon szereti Dani!

Ilke
Filozófia vizsga, brrrrr .... Én nagyon utáltam, szerencsére csak aláírás kellett belőle anno. De helyette volt jó kis matek, számcsi, operációkutatás, ,pszichológia szigcsi és még sorolhatnám.

Állatos könyv
Nekünk is van A Tanyán címmel. Ennek az oldalán van egy forgatható korong, , ahogy forgatjuk, mindig más látszik vagy a házikóban, vagy az istállóban, fa odvában. Ami most nagy kedvenc belőle a mú= tehén, csi=csirke, nyelvcsettegetés=lovacska, röfögés=malacka Kép
a nagy kedvencek viszont a TESCO újságok, oda vissza lapozgatja teljes átszellemüléssel.

Hú, már van dobosunk is! Még gyorsan 2 vokalistát és gitárost! Kép

Panda
Szorítunk a baárányhimlőknek, hogy gyorsan tűnjenek el, mert akkor a pocisok miatt sem jöhettek Kép Ti még nem kaptátok meg a bárányhimlő elleni oltást? Vagy az a rubeola elleni a 15hósban?
Mindenesetre mielőbbi gyógyulást.

Dec8
Hanna nagyon cuki a profilodban! Éss profi dobos a kiscsaj! Majd ő lesz a kongás, Ilke Lilije meg a nagy doboknál dörrent majd! Kép
A fiam meg majd reppel és hörög a mikrofonba + szájharmonikázik, Nyuszi Emiliája meg vokálozik?
Többiek? Még egy gospel kórus? Kép

Szobatisztaság
Mi még nem próbálkozunk, majd nyáron, akkor eleget szaladgálhat meztelen cerkával Kép A kakit Dani is szokta jelezni, elől meg megfogja, amikor pisil. De persze mindig utólag jelzi. Abilit próbáltuk már, de 1 mp múlva felpattan róla.

Chaomilla CH15
Mi ezt adjuk, az utolsó 2 étkezés után fél órával 3 golyócskát nyelv alatt elszopogat Dani.
A 30-as szerintem is elégg erős. De csak akkor kapja, ha már nagyon erősen jön a foga. A gyerekdrnő nekünk is azt mondta, hogy általában izgága gyerekeknél szokott jó lenni. Nem mindegyik homeopátiás szer hat ugyanúgy mindenkire.

Toxoplazma
Egyik ismerősöm most 4 hónapos kismama, van macskája (bár csak szobacica, sosem volt kint), viszont nincs a toxoplazma ellen védettsége a mamának. Ilynkor mit szoktak csinálni, vmi kezelés, gyógyszer? Vkinek volt ilyen közületek? Nekem volt védettségem, ,így nem volt belőle problémám.

Judy
Jobbulást nektek mielőbb!! Muszáj volt felszúrni? vannak orvosok, akik még mindig ezt a kőlorszaki módszert alkalmazzák?

Egyébként szomorú vagyok, ,mert senki sem hiányolt, ,hogy hol vagyok Kép Kép Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Mi leszedtük a galéria alsó lépcsőfokát, így Hanna nem tud felmenni (megjegyzem én meg éjjel szoktam lepotyogni)

Judy! (és férje)
Jobbulást kicsi Gergőnek. Remélem tényleg mihamarabb hazajöhettek. Gondolunk rátok, és gyógypuszikat küldünk!!!

Csics
Szóval Gergő! Remélem minden rendeben lesz a veséjével, aztán el is felejtitek hamar az egészet.

Nyuszika
Az evőeszköztartó nálunk is menőKép Kapott egy saját kis kosarat, de az persze nem olyan jó mint az evőeszköztartó.

Miután Hanna még mindig köhög (3 hete), úgyhogy most jöttünk a gégészetről. Kapott valami új gyógyszert. Azt mondja a doki, olyan kicsi ez a gyerek ki kéne venni a manduláját és akkor jobb étvégya lenne!?!? Most tényleg nincs valami jó étvágya, ahogy fáj a torka, de ez azért túlzás.
Viszont van egy új foga!! Az első rágó (csak 1 csücske van kinn, de az is valami)
Voltunk ma a bölcsiben is bejelentkezni, de nem igértek semmi jót. Azt mondták a közelihez még a kicsi, a másik meg messze van. És ne nagyon reménykedjek amúgy sem hogy lesz hely Kép. Jó mi?
Hanna nagyon sok szót tud, és szép tisztán mondja őket (a húgomnak csak én értettem a beszédét 10 éves koráig, mindig áthívtak a suliban hogy fordítsak Kép), a legjobb hogyha halja a kutyaugatást mondja hogy vau-vau. De a gyere is meg van, meg azt mondja hogy "addide" így szépen hosszan. Kép

Puszi
dec8
dec8

Beszti,Panda
Rebi meg napközben nagyon sokat szopik, egyszerüen meg fogom latni es majd akkor döntök...de azt igazabol nem szeretnem elerni, hogy leszokjon teljesen a szopasrol..!

Gumicukor,
en ugy tudom, hogy csak idegen macskanal fontos a vedettseg, a sajat cica, az nem gond. Erre tudtam is a valaszt, hogy miert van igy, de mar elfelejtettem(mar nem fontosKép).

Most megyek konyhat összerakni es aztan Veszhelyzetet nezni!Kép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Tegnap éjjel laudtunk végig. hurrá! Remélem fogzás most felfüggesztev egy időre, alul már csak a 2 rágófoga hiányzik.

Kataa!

1000-1200 FT????? Ez szerintem baromi sok. Anyukám most akar emelni 600 Ft-ra és én még sokalltam, hogy miért emel.

Gumicukor!

Hát Emma elég izgága, de mégse hazsnált a chaomilla CH30.

Toxoplazma: Én úgy tudom hogy a toxoplazma főleg az elején veszélyes, vetélést okoz. Sajnos a barátnőm el is vetélt miatta. pedig macskája sincs. Amit tehet: A macsek alom tisztítása, símogatása után mosson kezet, amíg nem mosott kezet ne nyúljon a szájához. Kertészkedésnél ugyanez,a föld bárhol szennyeztt lehet a kóbor macsekoktó. nyers zöldség, gyümi szintén veszélyes ugyanezen okbó. Alapos mosás, kézmosás utána. És a nyers vagy félig sült hús is veszélyes, úgyhogy tatár bifsztek, amgolos hús kilőve.
A saját cica azért nem szokott egyébként gond lenni, mert ha fertőzött lenn akkor már elkapta volna eddig is, főleg ha nem 2 hónapos a macsek.

Dec 8!

Emma ősztől megy bölcsibe, mi lejárunk már ismerkedni a játszó csoportba, és már mondták hogy májusban kell jelentkezni. Remélem így hogy ismernek lesz némi protekciónk.Kép

Manó és ha jól hallom "bealudt" Emma (megszünt a sírás, 10 perc voltKép)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Gumicukor

Jobbulast neked meg a parodnak is!Kép Az hogy nem hianyolt senki nem jelenti azt hogy tenyleg nem hianyolt...Kép Szoval erted. En sem irtam vagy 5 napja es senki nem jegyezte megKép ,de ahogy elneztem nem volt eget rengeto forgalom sem .Foleg ugye hetvegen.
Amugy en mar voltam baranyhimlos, felolem johetne Panda, csakhat a tobbi baba sem lenne jo ha mind elkapna. De akkor mar ugysem fognak fertozni.Kép

Dec8

Sajna nem lehet oket atverni ...Kép ami nem evoeszkoztarto, az nem az es kesz.Kép

Toxoplazma

Most akkor en vizsgaltassam meg magam? Mert 3-4 honapja koltoztunk ide es elotte nem volt cicank. Jo, nem simogatom folyton, meg nem almozok, mivel nem is kell, nem bent lakik, de azert megis. Szerintetek?

Uj szavunk
ampa = lampa

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Na Alex fent volt meg 8-kor mikor jottunk,eddig meg sohasem birt ki ennyi idot ebren: )Aztan persze egy szo nelkul aludt a furdi utan.
Viszont a film katasztrofa hogy milyen rossz volt: (

Panda
En mindig mondtam hogy Te egy hos vagy hogy meg birod az ejszakazast ennyi id utan is.Teljesen igazad van van akit meg kell tanitani aludni: ))Mi bar nem tudatosan de az elalvast megtanitottuk neki,hogy ne csak belealudjon a kajcsiba.Persze ha belealudt akkor nem raztam azert fel,de ha meg ebren volt akkor magatol tanult meg elaludni.Viszont ha 10 percnel tobbet sir akkor mindg bementem es kivettem,a karomban mar aludt is: ))

Gumicukor
Koszi az infot,en is gondoltam a Metrora.Jobbulast az egesz csaladnak: )Alex is nagy dobos foleg a talcakon felforditva: ))Ugyhogy dobosbol nincs hiany: )
Nekunk Bobi a baromfi udvarban cimu kony a nyero mostanaban,mar felismeri a kutyat cicat: )

Dec8
Hu ,hat en nem is gondoltam hogy ilyen is van hogy a bolcsibe varni kell a sorodra: )Es akkor mit fogsz csinalni???

Mano
Na a Te valaszodat vartam: )))Szerintem is sok ugyhogy holnap beszelek vele en is es elmondom hogy mik a piaci arak: ))
Gondolj bele elmegy az ember moziba az minimum 3 ora ez ugye 2000 jegy+500 kukorica: ))Meg 3000 a csajnak.Kicsit draga ez a nagyi nelkuliseg: )))Tudod en nem panaszkodom csak mindig eszembe jut hogy nalunk meg a takaritono is kevesebbet keresett pedig az mar fizikai munka.

Na megyek aludni,
Kataa

Kép
Kép
kataa

Bárányhimlö:

Mielött a pocisok megijednénekKépKépKép: az ha a mama megfertözödik terhesség alatt, semmiféle veszélyt nem jelent a pociban lévö babára, egyedül akkor, ha a szülés körül történik a mama fertözése, és a baba szüléskor megfertözödik. Az lehet az egyetlen kellemetlen, hogy a felnöttkori bárányhimlö ált. sokkal drasztikusabb lefolyású (pl. magas láz), mint a gyerekkori. A gondot okozó fertözö betegség nem a bárányhimlö, hanem a rubeola (rózsahimlö). De ez is csak az elsö 12 hétben okoz gondot, ill. ez ellen kapják a 15 hós oltást, azaz elméletileg védettek ellene. Azt biztos ti is tudjátok, hogy újabb babásodás elött (akinél még nem volt) érdemes egy ellenanyagszint vizsgálatot végeztetni, amiböl kiderül, hogy az illetö védett-e.
Pandáék addigra egészen biztosan nem lesznek fertözöekKépKépKép, még akkor sem, ha Noémin esetleg még fognak látszani a pöttyök valamilyen mértékben.
Egy picit még Nátánon is látszik két helyen, pedig az enyéim már 1 éve voltak bárányhimlösek.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

nyuszika!

Az az igazság hogy szerintem többet ér hogy nagyon odafigyelsz, főleg a kertészkedéssel, mint maga vizsgálat. A barátnőmet pl vizsgálták, meg is állapították hogy nem védett és mégis összeszedte és el is vetélt sajnos a 12. héten. Az hogy emiatt csak úgy derült ki, hogy a következő terhességnél már védett volt, tehát közben átesett a fertőzésen.

Kataa!

Há kiváncsi vagyok hogy mit szól a csajszi. Anyukám szerint egyébként nem annyira irreális, olyna 600-1000 Ft ért szoktak hirdetni, ő azt mondja hogy ő nagyon olcsón dolgozik a 600 Ft-os órabérrel. De azért ennyiért dolgoznak mások is. Viszonta taki nénivel én azért nem hasonlítanám össze, végülis ez szerintem idegileg kimerítőbb munka, mert végig nagyon figyelni ekll a gyerkőcre, nem olyan mint mikor a sajátodra vigyázol. A taki néni nem sok kárt tehet, de gy baby sitter igen. Egyébként az is lehet hogy azért mondott ennyita csaj, mert hogy csak ritkán, alkalmanként kéne,ráadásul rövid időre, meg az se mindegy hogy menniyre előre tudsz pl szólni neki, és mennyire kell "készemlétben lennie" (pl úgy gondolod hogy aznap odaszólsz , hogy este jöjjön, vagy már előre 2 nappal tudni fogod hogy épp mikorra kell). Szóval tudok érveket mondani a csaj mellett, de ennek ellenére ennyit biztos nem adnék neki. Te mennyire gondoltál? Ha nem válik be a csaj, akkor megkérdezhetem anyukám, ő bizos olcsóbban vállalná, de nála be kell kalkulálni hogy idő mire odaér, tehát az nem biztos hogy működik hogy szóltok és már ott is van. Hacsak nem hozzátok ti hozzá Alexet, mert szokták azt is csinálni a szülők, ha nagyon hrtelen kell nekik, hogy idehozzák a gyerkőcöt autóval. és akkor elmennek játszóra pl, sétálni, aztán vagy hazaviszi, és otthon találkoznak a szülővel, vagy érte jönnek.

manó

KépKép
manó

KryssKép

Nálunk teljesen hasonló a helyzet alvás terén. Gergő is fekve szopizik, és ált. én is elalszom közben, és csak később rakom vissza az ágyába. Eleinte én sem nagyon szerettem visszarakni, de egy ideje már simán megy. Ha fel is ébred, csak a cumit kell becsempészni a szájába, és már alszik is tovább. Szóval szerintem első lépcsőben megpróbálhatnád kaja után, vagy amikor felébredsz visszarakni az ágyába, és akkor talán megszokja, hogy nincs mindig "kéznél" a cici, és talán kevesebbet fog ébredni. Nálunk legalábbis működöttKép

BesztiKép
Én sem hagyom, hogy más beleszóljon ebbe a dologba, csak rosszul esik. Főleg azért esik rosszul, mert egy kicsit a keserűséget is kiérzem a barátnőm szopival kapcsolatos megjegyzésein, mivel ő csak 2 hónapos koráig tudta szoptatni a babáját (hogy a saját hibájából -e, vagy sem az más kérdés, bár én azért többet lettem volna hajlandó megtenni az ügy érdekében). De azóta is nagyon profin tud tanácsokat osztogatni 1 éven túli és éjszakai szopi ügyébenKép Ennek kapcsán csak elgondolkoztam azon, hogy tényleg "szokássá" válhat -e az éjszakai szopi és ez ellen nekem kell -e tennem? De azt mégegyszer hangsúlyozom, hogy egyelőre, amíg nekem nem terhes (sőt, néha szükségem is van ráKép), és Gergő is igényli, nem fogok változtatni a dolgon bárki bármit mond is.

Tüni
tüni

Helló!

Judy!
Jobbulást a kicsinek, szörnyű dolog. Rémálmaim ezek a dolgok, bár ne jött volna ki nálatok se.

Manó!
Lehet elég lett volna a CH15 is, de ahogy leírtad, hogy milyen szörnyen nyűgös volt az Emma... meg írtam kérdezd meg a patikust, de nem értem miért nem adott füzetet. Ha gondolod a mikulás bulira elviszem az enyémet és majd kérek magamnak másikat, úgyis itt van a sarkon.

Hát lányok futtában olvastam, hogy mennyi baba beteg. Jobbulást mindegyiknek anyuciknak meg kitartástKép

Gabi is ma reggelre taknyosan ébredtKép Apja is beteg már 2 napja, valszeg tőle kapta el. Remélem hamar túl lesz rajta, mert az orrszívás a halálunk.

puszi mindenkinek
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Gumicukor, igenis hiányoltalak, igaz nem írásban, de gondoltam, talán Dani beteg. De azért nektek is jobbulást!!

Mi már korán megjártuk a játszóteret, már reggel 9-kor 10 fok volt, olyan jól sütött a nap is.

Úgy örülök, holnap este megint jön anyum egy bő hétre, jövő héten végig vásárolgatni fogok karácsonyra, plusz elősütést is rendezünk mézeskalács figurákból. Kedden meg ha minden jól megy és a férjem nem mondja vissza, kimegyünk Bécsbe. Ezer éve nem voltam. Bettit persze nem visszük, de hozunk neki valamitKép

Nyuszi, dec8, én bennehagyok neki egy két kanalat a mosogatókosárba, és azzal flangál, nagyon bejön nekiKép

Kataa, a tesco újságban is van hintaló, de 10e-ért. Jövő héten megsasolom, de nem nagyobb gyerekeknek való?

Lányok én már az egész családdal összevesztem bili témában. Apám azt mondja, régen a nagyim korában az asszonyok etetés(!) közben ültették a gyerekeket a bilire, és ugye ami felül be, alul ki. És nagy dicséret, ha sikerül, így szoktattak.
A hugomnál 18 hónapos lány van, a héten véletlenül belekakilt a bilibe (szerintem véletlen), ők is teljesen belelkesültek. Hát én tavaszig nem fogom ezzel üldözni Bettit. Kinek hiányzik hogy meztelen popsival szaladgáljon a lakásban? Egyébként bilivel fogom kezdeni, és később jöhet a wc-kicsinyítő. Tök jókat lehet kapni!

Bettit beíratom vokalistánakKép

Conti

conti

Sziasztok

Na delelott voltunk a Mikkamakkaban.Alex nagyon leveztea sok jatekot meg persze a csajokat akik meg ott voltak: )))
Ami viszont nem tetszett, hogy a lany aki kitoltetett egy papirt velunk,azt mondta hogy megeszi a szendvicset es jon hogy segitsen mivel neki ez a szakmaja es nyugodtan tegyunk fel kerdeseket,stb : ))
Hat nem mintha hianyoztt volna, de nem jott a ket ora alatt egyszer sem.

Mano
Kepzeld rajtunk kivul,meg Pocokekon csak egy lany volt egy kiscsajjal es angolul beszelt hozza.Annyira ismeros volt hogy elkezdtunk beszelgetni es kiderult , hogy evfolyamtarsak voltunk a koleszban,sot a mellettunk levo szobaban lakott.Kiderult hogy baby sitter: )))))Sajnos be van tablazva es O csak kulfoldi gyerekekt vallal 3000/oraert,de a majdnem sogornoje is ezt csinalja es megkerdezi Ot hogy raer-e?
Az arakrol annyit mondott hogy O mar hallott 800 Ft-ot is de az a maximum .
Tudod nekem csak ugy kene ha elore megbeszelnenk hogy mikor,aznap semmikepp sem dontenk el hogy megyunk barhova is.Aztan meg ha olyan veszhelyzet lenne a batyamek meg mindig ott vannak: ))Kb heti egy ket delutan-este lenne csak hogy vegre kimozduljunk.
Anyukad ellen semmi kifogasom nem lenne csak hat neki ez irto messze van BKV-val,ezt mar a multkor megbeszeltuk.De ha kozelebbit nem talalunk ,beszelhetunk rola: )
Hat tudod Alex nagyon nyugis gyerek,tegnap is elvotl a baratnommel egy masodperc siras nelkul 3 orat,ugyhogy O aztan nem egy baby sitter kikeszito tipus: ))

Sasha
Jobbulast Gabinak!!

Conti
Nekem egy baratnomnek van egy nagyon jo meretu es színes hintalo.Alx fel tud ram aszni es konnyen hajthato,mar az elso alkalommal tudta is: ))Sajnso O kis kaptak ezert nem tudja hol lehet venni.Viszont amiket lattam az nem színes es eleg nagy es magas: (
Talan meg fajatekboltban megnezem.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Gumicukor
a Bárányhimlö ellen nem oltják kötelezöen a gyerekeket azt neked kell kérned mert nem kötelezö beoltatni ellene a gyereket és az oltoanyag ára 6200ft és csak 2 évesnél idösebb gyereket oltanak be bárányhimlö ellen .

Dec8
petikének is sokszor van baj a torkával és nekünk is mondták hogy vetesük ki de én nem szeretném miután multkor mutáták a tvben hogy egy 2éves kislány meghalt miután kiveték a manduláját Kép .

Nyuszi
nekem most nézték meg a hogy nem vagyok -e Toxopalmozisos pedig mi még állatot sem tartunk csak a nagyi de nekik 2 kutyájuk van és talán ha hetente 1x látom a kutyákat az érdekes az hogy tavaly nem csináltak ilyen vizsgálatot nekem mikor petikét vártam .

Alvás
petike nappal csak viszonylagos csöndbe tud elaludni az ugy értendö hogy furás,csiszolás és kalapálás nem lehet csinálni mert akor felébred sirva és természetesen álmosan Kép este meg csöndnek és tejessötétségnek kell lennie mert különben nem alszik el Kép .

Pusz Csics és petike
csics

Sziasztok!

Kataa!

Persze, hiszen én mondtam,hogy messze van neki (kb 1 óra volt ha jól emlékszem), de ha nem találtok olyat aki ott lakik, akkor elvállja szívesen azt mondta. Azt nem mondom hogy 500 Ft-ért, mert ahhoz tényleg mesze van, de biztos meg tudtok egyezni. Nem tudom ti mennyire gondoltatok hogy reális. Amúgy őt nagyon szokták szeretni a gyerekek, Emma is odavan érte.Kép De még hátha meg tudtok egyezni a hétvégén a közeli csajjal hogy valami reálisabb árba belemenjen.

Dec8, Csics!

Unokaöcsémnek is kivették 5 éves korában a manduláját, mert ő is sokat volt beteg. Hát, azóta is ugynaolyna beteg, 1 hét ovi, 1 hét otthon, és hagy ne rémísztgessk senkit hogy műtét után fél napig lélgeztető gépen volt, mert nem indult be a légzése altatás után. Úgyhogy én nem engedném Emmáét kivetetni.

Conti!

Nekünk van hintakovunk, ráadásul se nem színes, se nem kicsi (Emma lába nem ér le róla), fából van, saját készítésű, kaptuk kölcsön, és Emma imádja pici kora óta, most már egyedül is felül rá és simán hajtja. Feláll a ló talpazatára, és arról mászik rá az ülésre. és ez akkora hogy kb kisiskolás koráig jó lesz. Az ikeában is van, de az olyna kicsi hogy most épp jó neki, de szerintem egy év múlva már nem. Mondjuk az nem is olyan drága, ha jól emlékszem az szarvas, nem is ló és fából van és azt hiszem valamennyire színes (legalábbis piros van benne)

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Voltunk ma dokinéninél a szokásos havi ellenőrzésen, és Gergő 8800 gr és 73 cmKép A súlygyarapodásának azért örülök nagyon, mert mostanában nincs túl jó étvágya, és van olyan nap, hogy a tejcin kívül más nem kell neki. De a dokinéni is megnyugatott, hogy biztosan a foga miatt van.

Holnap meg én megyek terheléses vércukira (ez a 75 g szőlőcukros undormány verzió), mert nekem terhességi cukorbetegségem volt, és a 6 hetes kontroll elmaradt, viszont úgy tűnik, hogy mégsem ment vissza a cukromKép Hát kíváncsi vagyok, de félek, hogyha rossz lesz az eredmény jön megint a diéta, számolgatásKép A rosszabbik esetbe már bele sem merek gondolniKép De muszáj megcsináltatni, mert ha esetleg kistesót akarunk (ez még nincs eldöntve), akkor már teherbeesés előtt rendezni kell a dolgot, különben megháromszorozódik a magzati fejlődési rendellenesség esélyeKép

Tüni
tüni

Lányok!
Ma megszavazott a közgyűlés, lesz munkám! Elvileg febr. 1.-től kezdhetek is, még eg két dolgot jóvá kell hegyni, de a lényeg (a pénz) meg van. Nagyon örülök. Végre azt csinálhatom amin 3 éve doglozom, és meg is fizetnek érte!

Kataa
Egyenlőre reménykedünk, hogy mégis lesz helyünk. Aztán ha mégsem akkor apa marad itthon, amíg kell.

Manó
Megvettem Emmának a mamuszt 1450 Ft volt. Zöld és sárga rajta az elefánt (mancinak is ilyen van), a másik szürke volt, az csúnya. Kép
Viszem dec8-án Kép

Csics, Manó
Nekem is 2 évesen vették ki a mandulámat, utána minden vacak a fülemre húzódott, így sikerült meg is süketülnöm, majd műtéttel rendeztek (most csak félig vagyok süket Kép).
Én is teljesen bepánikoltam már az ötlettől is. Hanna eddig 2x kapott antibiotikumot, vagyis nem mondható betegesnek, szóval hülyeségnek tartom az egészet.
Főleg nem fogom azért kitenni ennek, hogy jobban hízzon. ez aztán a hülyeség igazán. Nekem megfelel ilyen kis törékeny lánykának is (én is ekkora voltam az ő korában, mégis normális lettem Kép)

Puszi
Dec8
dec8

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, hátha tudtok nekem tanácsot adniKépKépKép. A párommal egy karácsonyi rendezvényre mennénk, ahol illene jól kinéznem (ne szégyenkezzenKép már miattam a párom), viszont én ilyen téren abszolút kezdö vagyok: mit vegyek fel (lehet, hogy ilyen nincs a ruhatáramban, de rá tudom venni a páromat, hogy vegyünk ruhát), fodrászat, smink (az életemben soha nem smikeltem magam, de más sem). Hol tudnak nekem igy ezekben együtt segiteni és ráadásul sürgösen? (Dec. 9-én lesz a buli.)
Nincs valakinek ötlete?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Nekem van ötletem, de az a baj, hogy te innen messze laksz.. Sajnos arrafelé meg nem ismerek fodrászt, meg sminkest..
Szerintem kérdezősködj ott, hogy kinek mi a tapasztalata az adott fodrászról, kozmetikusról.. Esetleg nincs olyan szomszédasszonyod/barátnőd, aki jól sminkel?
Ruhavásárlásnál pedig egy jó tanács!! Sose menj egyedül vásárolni, vigyél magaddal egy kritikust is, aki nem férfi! Mert ugye az eladó úgyis minden ruhára azt fogja mondani, hogy jól áll..
Menj be minél több boltba, lehetőleg a férjedet ne vidd, mert a férjek röviditik a vásárlási és válogatási időtKépKépKép!

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

Beszti, ha nem feltétlenül estélyi kell, akkor én egy hosszú fekete egyenes szoknyát vennék, ami fel van hasítva combig, fekete harisnya és magassarkú cipő. Felülre muszlin blúz, hosszabb fazonú. Ha nem szereted az áttetszőt, akkor valami szép selyem. Én azért teljesen új frizurát nem csináltatnék, a fodrász szépen be tudja szárítani, ami egy estét kibír jól fixálva. Alkalmi sminkelést szerintem minden kozmetikus csinál, vidd el hozzá a ruhát is, hogy a színeket hozzá válassza. Jó mulatástKép

Mandulakivét: Kevés dolgot bántam meg az életemben, az egyik a mandulaműtétem volt 25 éves koromban. Addig unszoltak míg kivetettem, mert viszonylag sokszor volt begyulladva+izületi fájdalmak. Az izület megmaradt és a torkom is ugyanolyan érzékeny.
Megjegyzem azt is, hogy a nagyobbik lányom mikor kicsi volt, folyton ki akarta vetetni az orvosunk a manduláit, pedig kb. félévente egyszer volt vele beteg, szerintem tök átlagosan. El is vittem a Heim P-ba, ahol egy öreg doki azt mondta: kivételre érett a mandulája.(de kinek nem?) Na ennyiben maradtunk, sose láttak többet. Most 14 éves, és elvétve beteg 1-2x egy évben akkor is inkább náthás. Szerintem a mandula egy fontos szűrő a szervezetben. Valahogy a kórházban úgy éreztem, hogy szerezni akarják a betegeket, mert kell a térítés, de valójában nem győztek meg róla, hogy tényleg ki kell venni.

Tüni, együttérzek cuki ügyben. Én még inzulint is kaptam a terhesség vége felé, és olyan felelőtlen vagyok, hogy azóta nem is voltam kontrollon. Azt tervezem, hogy veszek majd egy vércuki mérőt itthonra és kedvemre szúrkálhatom magam.

Látott valaki mostanában szobacsúszdát valahol?

Conti

conti

Conti!
Én láttam szobacsúszdát, igaz, csak újsághirdetésben. Az új kismamában hirdeti a Mega Toys. Három méretben, gondolom a legkisebb a szobai. Az 11990Ft-ért van. Little tikes márka, ha jól látom..

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Conti!
Én láttam szobacsúszdát, igaz, csak újsághirdetésben. Az új kismamában hirdeti a Mega Toys. Három méretben, gondolom a legkisebb a szobai. Az 11990Ft-ért van. Little tikes márka, ha jól látom..

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

Új kép a profilomban az Andiról.
Picus
picus

sziasztok!

A férjem kedves főnöke holnapra berendelte a férjem dolgozni, annak ellenére, hogy betegszabin van. Csak mert a másiok kollégája költözik, a főnök meg szabin lesz... Az nem számít, hogy a férjemnek van hármójuk közül a legkisebb gyereke.... Azt mondta, holnap azért sem fog semmit csinálni, csak maszekolni Kép

Conti
Köszi a gondolatbeli hiányolást! Kép

Beszti
Csak utána kellett volna keresnem, bárány és rubeola közötti különbségre, csak lusta voltam, viszont a válasz kimerítő vlt, mint mindig. Kép

Kataa
A toxoplazma terjedését és a vele való fertőződés kerülését ismerem elég jól, mivel engem is izgatott, főleg, hogy állatkert van itthon nálunk Kép Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy adnak-e a megkapása ellen vmi gyógyszert a vetélés elkerülése végett.

Csics
Nekem 4 évesen vették ki a mandulámat (akkor még csak helyi érzéstelenítés volt, nem altattak!), mert állandóan tüszős mandulagyulám volt. A műtét óta, mint akit elvágtak, kutya bajom sem volt többet.
Az, hogy az a 2 éves kislány meghalt, tényleg szomorú, de ez egy egyedi eset, nem általános. De azért én sem vetetném ki ilyen korán mondjuk a gyerekem manduláit. Bár van, amikor muszáj, mert csak rosszabb, ha ott van.

alvás
Dani bármekkora zajban képes aludni. Nyaralás alatt pl. egy fúvósbanda mellett aludt a babakocsiban Kép Amikor megszületett éppen felújították a Dózsa Gy. utat, légkalapács, macskakődobálás, ő meg csak aludt nyitott ablak mellett (1000 fokos hőség miatt nem lehetett nem kinyitni). Ez azóta is így van. Mondjuk én sem vagyok semmi, mert nem kell sötét és csend, hogy aludni tudjak. Egyzser apukám a nagyom fürdőszobájára csinált a falba egy szellőzőnyílást, ezzel együtt falat is bontott. Eközben én aludtam a másik szobában, minderről tudomást sem véve Kép
A koliban egyszer az emeletes ágyon fent aludtam, amikor az alattam lévő ágyat kicserélték egy másikra, elég nagy zajjal, én abból sem hallottam semmit Kép Lehet Dani örökölte? Ki tudja? Mindenesetre elég lehetetlen pózokban tud aludni, ,akárcsak én, hanyatt utál, akárcsak én Kép

Dec8
gratula a melóhoz! Én pont tavaly februárban mentem vissza dolgozni, persze akkor még távmunkában.

Conti
szobacsúszdát szintén láttam a METRO-ban és a TESCO-ban is, de elég horror áron Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Dec8!

Köszönjük a mamuszt. Én bementem itt nálunk két kínai boltba is, de nem volt egyikben sem.

Gumicukor!

A terhesség elején, amikor kiderül ha nézik hogy nem vagy védett nem adnak semmit. A vetélés ellen nem tudnak tenni, igazából már csak akkor derül ki mikor késő. ha később kapja el és akkor már ugye nem okoz vetélést, akkor nem tudom kezelik e (ha pl a második szűráésnél már látzsik hogy fertőzés zajlik).

Conti!

Én is épp szobacsúszdán gondolkodom karácsonyra. De eddig én is csak azt láttam amit Betti ír, ha találsz valami jobbat akkor írd be ide légyszi!

Beszti, Betti!

Kozmetikusra aki nagyon jól sminkel nekem is lenne ötletem, de az neked messze van. Ő itt a X. kerületben dolgozik és Cegléden (ott lakik). betti véletlen nem rá gondolsz te is?Kép
Ami ötlet eszembe jutott: Nézz szét egy esküvői oldalon, pl valamelyik esküvői újság honlapján, ott nagyon sok sminkest , fodrászt ajánlanak, meg alakalmi ruha árusítót is. És nem csak esküvőt vállanak. Persze bármelyik kozmetikus válla sminkelést, de nem mindegy hogy reggelig bírja vagy csak pár óra hosszát.

Képzeljétek szoktam Emmának eukaliptusz olajat csepegtetni a párologtatóba, d emost elfogyott és csak citromos eukaliptuszt kaptam, de valami szörnyű szaga van, legalábbis nekem. Remélem őt nem zavarja, már alszik, nem tudok szellőztetni, de holnap kidobom az biztos. Mondjuk én alapban nagyon érzékeny vagyok a szagokra, lehet hogy csak én érzem olyan fejfájdítónakKép

ma a bölcsiben is újra elcsodálkoztam, én a nagy szakács, hogy miből nem lehet főzeléket készíteni, ma karfiol főzelék volt. Életemben nem hallottam ilyenről.Kép Emma imádta, hazhoztam a maradékot és még délután is azt evett. Eddig nem tudtak olyat főzni a mi ne ízlett volna neki, pedig számomra teljesen leképzelhetetlenek voltak: saláta főzelék, cukkini főzelék. Sőt, még a sóskát is szereti. Lehet hogy kénytelen leszek megtanulni főzeléket kotyvasztani, mert azt a férjem nem főz egyáltalán, csak amit ő szeret.

manó

KépKép
manó

Sasha
Nem lehetne hogy kérjél nekem is a homibogyiról ilyen tájékoztató füzetkét? Kép Nagyon szeretnék egyet!! Légyszi-légyszi.. Kép Kép Kép
Jobbulást Gabcsinak!

Picus
Aranyos a jánykád!

Lányok már elég rég óta szeretném megkérdezni, hogy a legutolsó és az előtte levő taliról nem vitt haza valaki egy plüss csillag alakú csörgőt? Az egyik fele ha jól emlékszem kék, a másik piros és talán van szeme és szája is. Fontos lenne, mert mikor Levi született kölcsön kaptuk és hát vissza kéne adni, de nincs meg. Kép Kép

Nyuszi
A dobverő alakú csörgő az tudom hogy nálatok van! Kép

Forti
ui: Felbuzdultam, én is rakok fel új képet a profilomba!

Kép
Kép
forti

Sasha!

tényleg, köszi szépen, jó lenne a homeos füzet, ha nem gond nekedKép A következő fognál majd azért még próbálkozom. Most az elmúlt 2 éjjel aludt végig, úgyhogy szerintem ez a fog kinőttKép
Viszont ma hisztizett a drágám és megint nem tetzsett nekem a hangja, megint olyan ugatós volt. De akárhol olvasom, ilyen krupp nincs ami ennyi ideig elhúzodik roham nélkül, viszont nem múlik el rendesen. Kép Perzse lehet hogy csak hisztitől lett fura a hangja, csak már mindenből azt a hangot hallom ki.

manó

KépKép
manó

Lányok! Hol van az a X. kerületi sminkes. Én se vagyok se egy sminkes se egy öltözködős fajta, de sose lehet tudni mit hoz a holnapKép
picus

Sziasztok,
A kis betegeknek gyors jobbulást kívánok!

Kataa, Kryss, Conti,
Hát szívesen elküldöm a pizzatészta receptet de én gluténmentes lisztkeverékből és kukoricalisztből készítettem. Viszont a szószt ajánlani tudomKép. Darabokra vágott paradicsomot kevés bazsalikommal és fokhagymával pár percig forralom és utána átpasszírozom. Már kész is és nagyon fincsi, igaz ezt nem a mostani paradicsomokból jó készíteni, mert ezeknek nem sok ízük van.

Babysitter,
Már mi is egyre jobban vágynánk rá, hogy picikét kimozduljunk, így néha jó lenne ha Lilit rá tudnánk bízni valakire.
Viszont ajánlottak valakit a XI és a XXII. Kerületben, ha valakit érdekel, szívesen megadom az elérhetőségét.

Szobacsúszda,
Most láttam egyet a Metro katalógusban 5900-ért.

Nyuszi,
Ma én is felmostam és kiporszívóztam az egész lakást és szuszogva rogytam le az ágyra. Hát igen, szokni kell még nekem is a kétszer akkora házatKép.

Dec8,
Hanna nagyon ügyes, hogy így beszél már!
Nagy gratula az állásodhoz.

Conti,
Tavasznál előbb én sem tervezem a biliztetést. Ha jön a jó idő (ahogy Gumicukor mondta) az pont jó lesz arra, hogy egy szál popóban futikáljon. Hú, azért elképzeltem, milyen lenne a bilin megetetni Lilit, hát örülök néha, hogy az etetőszékben megmarad, a biliről úgy ugrálna felfele, hogy öröm lenne nézniKép.

Manó,
Engem is érdekelhetne a gyermekvigyázás anyukád részérőlKép? Na ezt jól megaszontamKép. Szóval mi a XVIII. kerületben lakunk, ez nagyon messze lenne neki?

Beszti,
Smink ügyben, (igaz én nem próbáltam, de nagyon ajánlották!) a Clinique kozmetikákat. Azt hiszem a WestEndben is van egy és a Duna Plazában is. Itt nagyon szép természetes sminket készítenek elfogadható áron, de be kell jelentkezni előre. Ha egyáltalán nem szoktál sminkelni, akkor szerintem ilyen alkalomnál jobb ha profira bízod.
Ruha ügyben hát én biztosan kicsit kihasználnám a helyzetet és kisírnék egy új ruhát. A ruha stílusa szerintem függ a helyszíntől is. Mi már voltunk múzeumban is karácsonyi partyn és hát ott aztán kellett az estélyi. De ha csak egy éttermes vacsi, vagy valami hasonló, akkor talán elég a szoknya+valami nagyon szép felső. Ahogy Conti mondta, egy muszlin felső gyönyörű tud lenni. De a lényeg, hogy te jól érezd magad benneKép.

Forti,
Mekkora szemei vannak LevinekKép!

Gumicukor,
Szerencsétek van, hogy ilyen jó az elvókátok.

Lili mostanában teljesen odavan a hűtő mágnesekért. Pár napja ennek örömére vettem az IKEA-ban egy csomaggal, ez nagyon tetszik, mert a mágnes része benne van a figurában így rágcsálhatja kedvére. Na ezeket egész nap képes pakolgatni a hűtőről a mosogatógépre és vissza. Viszont nemrég véletlenül nyitva hagytam a mosogatógépet és Lili pár másodperc alatt félig benne is volt már, azóta nagyon figyelek, hogy zárva legyen ha ő is ott van. Tegnap kifurattuk Lili fülét. Olyan édes a kis fülcsijével, majd teszek fel holnap képet róla.
Ma letudtam a gazdaság jog vizsgámat, hurrá! És a lényeg, hogy szerintem ez meglepően jól sikerült, valahogy ezt a tárgyat elég volt 1x elolvasnom. Bárcsak a többivel is így lennékKép. Hétfőn meg jöhet az informatika vizsga, aztán fogorvos, kozmetikus, fodrász és végül haza. Szép kis napom leszKép.

Idő megint a szokásos, apa már kidőlt, megyek utánaKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Picus!

Gabi fiam meglátta a lányodról a képet a profilodban és nagyon tetszett nekiKép Ő is vigyorgott nagyokat a fotónak, meg tapsolt.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok
Tegnap végül elmentünk étterembe a barátainkkal, már nem tudtuk tovább halogatni, így is vagy 6x tettük át az időpontot. Persze továbbra sincs senki, akire Dodeszt rá tudnánk hagyni, így végül elvittük, a kedvünkért egy aránylag korai, fél 7-es időpontot beszéltünk meg. Persze aludt napközben elég nagyot, sőt oda úton is úgy bealudt a kocsiba, hogy az étteremben is aludt addig, míg ki nem hozták a kaját. Akkor viszont felébredt és baromi morci volt + álmos, így nyafizott rendesen. Végül el tudtam csitítani, de egy elég hosszas sírdogálás után csak, és persze rohamléptekben jöttünk haza, gyorsan bekaptuk csak a kaját L Már 9 előtt itthon voltunk, de így is annyira de annyira fáradt volt szegénykém, hogy csak gyorsan lezuhanyoztuk és ágybadugtuk, már durmolt is. Ennyit a kiruccanásról L
Ja, közben neki is elkezdett folyni az orra, más szerencsére nincs, sőt orrfolyás is csak éjjel. Így én egyre remekebbül alszom, mert amikor felébreszt, hogy éhes v. szomjas, utána gyorsan visszaalszik és elkezd az orra miatt horkolni. Én meg számolhatom a bárányokat, hogy újra elaludjak L
Ma reggel porszívóztunk is. Szépen elővettem neki a cuccost, elmagyaráztam mi is lesz, hiszen tavaly tél óta nem kellett használni. Nézegette, sőt mikor a porszívót kihoztam méh hozzá is illesztette. Amikor bezzeg már a műveletre került volna sor heves tiltakozásba kezdett, így csak egy jó kis bírkózás árán sikerült a nóziját kitisztítani.

Gumicukor
Dodesz is folyamatosan halandzsázik már egy jó ideje, sőt ezta babakocsiban ülve is imádja csinálni, közben mindig kiszúr magának valakit, hogy kihez beszél. Persze senki nem bírja kihagyni szó nélkül JJ Így manapság a lejmolóstól a legelegánsabb emberig, mindenkinek van egy kedves szava hozzá. Persze van amikor tök mérgesen beszél, olyankor is nevetnek és mondják neki, hogy hú de kiosztottál JJ

Kataa
1000-1200??? Az irtó sok én 5 körül hallottam itt erre, csak az a baj, hogy senkit nem isemrek és fogalmam sincs, mások ezt hogy csinálják, de hogy a csudába hagyjam itt a gyerekem és a lakásom egy vadidegenre, hogy meg is legyen minden mikor hazajövök??????
Nálun ka háznak van egy takarítónője, egész hónapben kiviszi a kukákat + felmos 2-3 naponta és rendben tartja a lépcsőházat. 10500at kap egész hónapra és az tényleg fizikai munka + ugye néha elég durva is!!!!

Gumicukor – macska
Semmit. Ugyanis ez a betegség csak akkor veszélyes, hogyha még nem volt macskája és a terhesség alatt kap egyet. Ha már előtte is volt, akkor rég védettséget szerzett, és semmi probléma nincsen. Viszont ha most kapta, akkor kérdezzen meg egy dokit, mert úgy tudom terhesen már nem jó oltást kapni erre, max jobban figyelik a babát, de a bébinek még mindig jobb átvészelni ezt bent, mint kint. Legtöbb esetben semmmi probléma, mert manapság már alig van olyan ember, aki élete folyamán még sosem került macskával kontaktusba, akkor viszont örökre védettséget szerez J

Dec8
Nálunk is egyben van az addide, meg a gyereide is JJ

Mi most apa nélküliek leszünk 7végén, de azért igyekszünk jól kiszórakozni magunkat. Szombaton nagy buli lesz az Almássy téri szabadidőközpontban, többek között Kaláka koncert is. Mi megyünk, van valakinek kedve jönni??????

Rit és Dodesz

rit

anemona7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?