Sziasztok!
Kryss!
Szerintem ebben neked kell döntened.
Ha te úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy kevesebbszer szopizon, akkor csináld. Az, hogy a párod nem lesz otthon jó is, meg rossz is.
Jó, mert így meg tudod valósítani, hogy ne vegyed magad mellé, viszont rossz, mert talán könnyebb lenne, ha nem te mennél be hozzá az ébredésekkor, hanem a párod. Valamikor már írtam, (valahova
) hogy nálunk az abszolút nem müködik, hogy ott vagyok, és akkor nem kap szopit. Meg azt sem tudom, hogy egyébként is mennyire lehet pont az éjszakairól lebeszélni egy gyereket. Mert nappal egyéb mindennel el tudod terelni a figyelmét, és jó ötleteket is olvastam ezzel kapcsolatban az LLL honlapon (pl. még mielött megszomjazna, vagy eszébe jutna a szopi, azelött megitatni, vagy adni neki a kedvenc hamijából), viszont éjszaka meg nem akarod egy új, egyáltalán nem éjszakára való szokásra rászoktatni. Nekem minden olyanirányú próbálkozásom, hogy pl. aludjon el egyedül, szopi nélkül, kudarcba fulladt, pont azért, mert a másik lehetséges módszer (sírni hagyni) nem megy. Tudom: miért sir? Miért nem lehet simogatással, dédelgetéssel elejét venni a sírásnak: ha ö a fejébe vette, hogy szopizik, nem lehet lebeszélni róla, csak úgy, hogy végül sírni kezd...
De lehet, hogy nálatok müködne.
Judy!
Jobbulást Gergönek!
Tüni!
Az alapelv számomra az, hogy ami mindkettönknek jó, ahhoz másnak semmi köze szopiügyben. Ha én szeretem szoptatni, és nem zavar, hogy éjszaka is szopik (nem teszi
), akkor szoptatom, és senkinek nem engedem, hogy beleszóljon. Ez az egész kérdés a te döntésed és a babádé.
Egyébként Gergö még nincs 1 éves... (Ez csak azért írom, mert Pandát meg tudom érteni, Ádám már 1,5 éves.) Nálunk ugyanez volt, az elsö átalvós éjszakája Nátánnak csak valamikor 1 éves kora körül volt, és biztonságosan csak pár hónappal késöbb aludta át. Még idönként most is felébred, föleg ha olyan gondja van, amihez kell a jó kis fájdalomcsillapitó, nyugtató szopi (pl. fogzás). És nem eröltettem, magától alakította így.
Egyik baba sem egyforma, úgyhogy nem lehet mit mondani rá, melyik mikor fogja. Van Ádám, aki nem alszik még 1,5 évesen sem, és Nátán, aki azért, ha nem is 2 hónaposan, de szépen leszokik az ébredésröl. Hogy Gergö hova tartozik, ezt elöre nem lehet megmondani.
Egyébként én alapvetöen nem értek egyet azzal, hogy a gyerek hozzászokik a jóhoz. Hogy ne vegyük fel kicsiként, ha sir, mert rászokik, ne szoptassuk akkor, amikor kér, mert rászokik... A tapasztalat azt mutatja (és nem csak az enyém
), hogy azok a babák, akiknek kielégítik az igényeit, akár dajkálás, akár szopi ügyben, késöbb könnyebben kezelhetöek (persze azért a temperamenumukat nem lehet kifelejteni, mert ha egy gyerek nem a "Minenholjólelüldögélünk" típus, akkor ezt alapvetöen azért nem fogja megváltoztatni).
Ilke!
Szombaton Nátán akkorát esett a lábbal hajtós autójával! Persze, mert forditva ült rá
, és úgy sikerült neki, hogy a legvégére, és emiatt nem volt a kocsi egyensúlyban. A járólapon. Úgy beverte magát, hogy a foga felhasította az ínyét, nagyon vérzett, és másnapra szépen be is dagadt. Én is megijedtem, de aztán a párom rábeszélt, hogy ne vigyük ügyeletre (persze nekem is rögötn beugrott, hogy a szájsebek, még ha nem is nagyon mélyek, nagyon véreznek, ráadásul nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni, mert össze nem varrhatják (annyira nem volt mély), fertötleníteni sem nagyon tudják), és hogy ne töltsük a fél napunkat ott. Úgyhogy megnyugattuk, és a vérzés is elállt. Vasárnapra bedagadt, hétföre már csokkent, tegnap pedig nem is látszott, hogy volt vele ilyen gond...
Banyóci!
Nálunk is rángatja a pelust, de szerintem esze ágában sincs még jó helyre produkálni. Persze játszik ilyenkor a bilivel, de nem csinál bele semmit. Szerintem ez még nem annak a jele, hogy bilizne is rendesen. Mondjuk a kaki zavarhatja.
Igaz, Nátán egyébként is szeret vetközni. Meg msotanában fürödni, már du. 1/2 5-kor húzkodja le a ruháját, hogy ö megy füredni
. Aztán 1 órát pancsiznak Benivel.
Betegség: beni is az, de ö inkább köhög (láza nincs), Nátán meg lázas (azért az jó, hogy 38 fölé nem ment), folyik az orra, viszont nem köhög. Lehet, hogy két különbözö dolog? Nem nagyon örülnék neki, mert nem lenne jó, ha átfertöznék egymást.
Panda!
Állitólag a testvérek között fokozódik a bárányhimlös tünet, minél késöbbiként kapja meg. Tehát az elsönél a legenyhébb, aztán a többieknél már egyre rosszabb.
De azért jó, hogy ö is átesik rajta. Addigra már tényleg akkor sem fertözö, ha esetleg még látszik rajta egy-két nem teljesen gyógyult pötty (Nátánnak egy hege látszik még mindig a homlokán, bár már nem annyira feltünö).
Játék: hát én Duplópárti vagyok, ez már szerintem régóta köztudott. De az is igaz, hogy az összes ilyennel akkor lehet jól játszani, ha elég van belöle, jó a családi összefogás.
Nátánnal én is kicsit gondban vagyok (bezzeg Benivel nem
, nála megint az a gond, hogy mit ne vegyek meg
), de szerintem csak egy játékboltig kell eljutnom...
Beszti