Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Én sem tűntem el, csak kicsit sűrűek mostanában a napjaink, estére meg elég fáradt tudok lenni, nem nagy kedvem van leülni a gép elé Kép
Az utóbbi 2 nap egyébként tök meglepetés volt, úgy 9 körül le tudtuk tenni a kis Tüncikét, és aludt egészen reggel 8-ig. Én persze nem aludtam ki magam, tettem-vettem még ami napközbenről kimaradt, utána meg végre kihasználtuk apával a kis szabadidőt, száz év óta először megint kettesben zuhiztunk vagy 1 órát Kép Kép
Ma már ismét nem voltunk ilyen szerencsések, csak fél 12-kor volt hajlandó végleg elaludni a kis hercegnő, aztán ki tudja mikor gondolja meg magát Kép

Korkülönbségről annyit, hogy nálunk 14 hónap van a lurkók között, egyelőre hol semmi gondom nincs vele, hol tökre el vagyok havazva miattuk Kép
Nekem semmit nem mondott a dokim arra, hogy ilyen hamar jött a következő, hiszen éppcsak hogy 5 hónapot vártunk. Inkább csak vigyorgott ezerrel, hogy nem bírtunk magunkkal, vagy mi van? Kép Kép

Ja, azt én sem értem miért kéne leszoktatni a babát az éjszakai szopizásról. Gondolom nem véletlenül ébred fel, valószínű szüksége van rá, és az éjjeli szopizás a tejtermelésnek is jót tesz.

Most szaladok aludni, remélem reggelig azért most sem kell kelnem.

Sziasztok, Diti
diti

Zit!

Koszi a receptet majd en is kiprobalom.
A cimem gergelygabi@hotmail.com

Ne haragudjatok ma nem tudok tobbet irni,de mindenkinek jo babazast kivanok,sok tejcsit,sok boldogsagot.stb
GABi75

Sziasztok!

Én sem hiszem, hogy le kéne szoktatni a hajnali szopiról, bár nálunk egész szerncsésen állt ba a dolog, 8-kor vacsi, éjfélkor vagy egykor kb fél óra kajcsi, utána vagy felébred 3-kor 10 percre vagy nem, és fél 5 - 5 felé reggeli, ami nagyon jó, mert Apa akkor indul dolgozni. Azért ha éjjel óránként ébredne, mint hallom másoktól, akkor elgondolkodnék valami megoldási lehetöségen Kép

Diti, irigyellek a közös zuhi (meg már a korábbi utalások miatt is). Nálunk valahogy sehol semmi. Illetve most már együtt fürdünk egy pár napja mindhárman, de azért az mégiscsak más...

Mi elméletben úgy vagyunk vele, hogy ha kb. egy éven belül összejön a kistesó, akkor hajrá, ha meg nem (Botira azért kellett várni egy kicsit) akkor majd 5-6 év múlva. A dokim azt mondta, hogy azért ha lehet várjuk ki az 5-6 hónapot, mert addigra teljes a regeneráció (méh, hasfal, gátseb stb.) Bár ha igy megy tovább nem is kell védekezni sem Kép

A hajam nekem is hullik, most örülök csak, hogy rövid!

Docka,
Andrisnak sokat fáj a hasa? Erre kéne hogy jó legyen a masszázs? Nem tudom, hallottam, hogy volt akinek használt. Én a masszázst és a baba-mama tornát is önszorgalomból és a saját szórakozásunkra csinálom, és bejött. És a tornával talán van esélyem, hogy hamarosan megint kockás hasam legyen ... még ha kissé néger beütésü is Kép Kép Azért vicces, hogy a hasam sokkal sötétebb, mint bárhol máshol a böröm.

Barbi, nagyot néztem, hogy du. 6-kor még pizsiben vagy...aztán kapcsoltam Kép Kép Kép

AnnAnn, beirtam a táblába az adataitokat, valamelyik nap majd felrakom, ha megvan hétszámolás módja...egyébként szerintem is szupi, hogy Hanna ilyen nagyokat alszik éjjel.

Gabi75,
sajnálom ezt a cumizavar dolgot, olvastam a szopis topikban is, hogy mit szenvedtél vele. De azért nagy szerencse, és nagyon ügyes (és határozott) vagy, hogy sikerült megoldanod a dolgot. Gratula!

Egyébként tegnap meg kétnapja sikerült megúsznunk a délutáni nagyhisztit, annyira jó volt!

Sziasztok,
Edit
És itt egy kép a végére..

Kép

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Ma vagyunk 5 hónaposak!!!!

(Nem tudom ki kérdezte)

Már jól meg van duzzadva az ínye a másik oldalon is, nemsokára kibújik a topic második fogaKépKépKépKép

Mi szerdán megyünk oltásraKépKépKép De hálistennek utána 10 hónap szünetKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Barbi, lehet, h tényleg a foga Kép dejóóó!

Susie, mi még nem vetjük bele magunkat a 2. projektbe, az én energiáimat eléggé leköti ő is Kép Azt hiszem 2-3 év max 4. De mindenképp szeretnénk!

Docka, hááááát 3-4 órára én nem tudok elmenni, max 2-re. Szopi, elaltatom, a köv ébredésig kb ennyi idő marad Kép No de ennyi idő alatt max itthon (60ban) tudok szétnézni, az meg édeskevés Kép De holnap elmegyünk az nagy Bpre, megnézzük, h mit lehet kapni. Sógornőmék esküvőjére muszáj ajándékot találni és az jövő szombaton lesz...

hajhullás: nekem talán kevésbé hullik, mint régebben

Éjszakai szopi engem sem zavar, bizti szüksége van rá. Most éjjel pl azt csinálta, h felébredt, szopizott, bealudtunk, így nem evett eleget, így megint hamar ébredt, stb stb... így annyi a viszonylag nyugodt éjszakámnak Kép

Diti, közös zuhi.... ne is mondd, nemtom mi mikor jutunk el oda!

Zsófi, hajrá oltás!!! Jól fog jönni az a szünet Kép

Képzeljétek, kicsit fáj a torkom Kép Nem akarok beteg lenni!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi lesz akkor a tejcsivel? Gondolom, Hami nem kapja el, de ha mégis? Vagy nem lesz elég tej? Olyan rossz érzés Kép Most iszok Echinacea cseppet, remélem, megússzuk!

Pussszancs
Ann

Ui. képzeljétek, h 70 perce van a kiságyában, eleinte aludtm, az előbb felébredt, de még nem üvölt Kép Kép Kép
annann

Ann,
gyorsan csak neked a betegséggel kapcsolatban, ha el is kapja, gyorsabban gyógyul a tejben lévő ellenanyagok miatt, amiket te termelsz a betegség hatására. A tejcsi mennyiségét általában nem befolyásolja a betegség, és csak akkor nem szabad szoptatni, ha gennyes, de ha jól tudom, ez csak mellgyuszinál fordul elő. Sőt, ha beteg vagy, külön jó a tejcsi a babának a fentebb írtak miatt. Azért remélem nem leszel beteg!Kép Egyébként a "Szoptatás" topicban utána lehet kérdezni mindennek, vannak ott szoptatási tanácsadók is, bármi gond van, fordulj hozzájuk. (Ez volt az ingyenreklám helye.Kép)

Nemrég értünk haza, kisdrágám könnycsatornáját átmosták, egy horror volt, be is csuktam a szemem, nekem kellett lefogni, és rajtam kívül még két nővér fogta, de szerencsére nem tartott sokáig, meg állítólag neki is csak kellemetlen, nem fáj igazán. De hát melyik baba tud erről nyilatkozni, nem igaz?

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!Kép

Ann:
Igen, front volt. Babákok nagyon megérzik, vagy ha esetleg a te hangulatod rosszabb. Remélem nem így van. Kép

Susie:
Tök jót röhögtem Kép Anna "nyelvcsapásain". Édes lehet! Kép

Barbi:
Igen ügyi vagy, hogy két óra alatt szültél! Kép Én 4 alatt, az se volt rossz. Kép
Nekem most kezdett hullani a hajam, szerintem lassan kopasz leszek.Kép

Edit:
Édes a picikéd! Olyan, mintha intene és kacsintana! Egy tünemény! Kép

Zsuzsófi:
Gratu az 5 hónapossághoz! Hajrá fogacskák!!!Kép

Mi ma nagyon nagyot sétáltunk Kép ebben a szép időben, Beni 3 órát aludt is kint!!! Kép Most megyek, leírom a receptet és elküldöm annak, aki kérte.

További szép délutánt!
Kép
KépKépKép
zit

Zsizsa:
Bátor voltál!! Én legszívesebben az oltásoknál is elbújnék!Kép Remélem hamar elfelejti a pici!

pussz!
zit
zit

Sziasztok!

Gabi, Gabi75, Susie:
Ment a recept!Kép

zit
zit

Sziasztok Lányok!

Tök bosszús vagyok, hogy mi nem tudtuk kihasználni a jó időt és nem mehettünk ma sétálni Kép
Kicsi lány ma kapta meg az első oltását, és várhattuk itthon a dokinénit, aki bár délelőttre ígérte magát, délután fél 2-re már ide is ért Kép Én meg utána kapkodtam az ebéddel, aztán összekészítettem a srácokat, apa haverjához mentek együtt. Mi a kiccsajjal itt maradtunk kettesben, de mire tudtunk volna öltözni, már be is sötétedett Kép

Edit, lehet hogy indiszkrét leszek, akkor bocsi érte... Ezeket a problémákat megbeszéltétek a pároddal? Gondolom ha te sajnálkozol az együttlétek hiánya miatt, akkor nem te vagy az aki elzárkózik előle. Az biztos hogy pici baba mellett nehezebb egymásra időt fordítani (hát még nálunk kettő mellett!), de ha nagyon akarjátok, akkor nem jelenthet akadályt még egy ilyen helyzet sem. Inkább részletekbe nem mennék a gondolataimat illetően ezzel kapcsolatban, mert nem tudom mennyire érintene téged kényelmetlenül, de ha úgy gondolod emailben "beszélhetünk" róla tovább.

Barbi, a két órás szülés nem semmi, de azért hajszállal legyőztelek, nekem másfél óra volt Kép Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Diti:
Hát ez nem semmi dokinéni. Kép Ne bosszankodj! Reméljük, holnap is ilyen szép idő lesz, akkor bepótoljátok. Kép Nagyon nyűgös a pici, ha nem mentek ki?
Te is ügyes vagy! 1,5 óra? A másodiknál vagy az elsőnél volt ennyi? Kép Nem semmi!! Kép

zit
zit

Sziasztok Lányok!

Zit, a kicsi lány nem különösebben nyűgös sosem, nem észrevehető a viselkedésén ha nem megyünk ki, de azért mégiscsak jobb ha tudunk levegőzni rendszeresen. Meg olyan jó nagyokat alszik kint, öröm nézni Kép
Szerencsére mindkét szülésem gyors volt, az első nekem is kb. 4 óra, a második volt másfél. Úgyhogy neked is van esélyed a következőnél egy villám-szülésre Kép Kép

Diti
diti

Diti:

Majd csak érjek be a kórházba, mi? Kép Kép Nem is lenne rossz. Ez a 4 óra sem volt hosszú, azt hittem nem leszek ilyen szerencsés. Viszont nagy élmény volt! Kép Kár lett volna kihagyni. Kép Nem kértem semmi fájdalomcsillapítót, mert azt olvastam, hogy így a baba ellenállóbb lesz a fájdalommal szemben később. Remélem igaz. Kép

zit
zit

Diti, akkor mégiscsak kicsit jobb az én átlagom,mert elsöre volt 2 óraKépKépKép Nem verseny ez, csak nem tudtam kihagyni..
A növérek kérdezték,hogy otthon milyen gyerekünk van még, mert nem hitték,hogy ez az elsö. Meg azt tanácsolták,hogy a következö babánál már egy nappal korábban menjek be, biztonságbólKép Egyébként nem sok hiányzott, hogy Ádámka is a Hondában bújjon ki, mikor beértünk a kórházba már 9 cm-re nyitva voltam, és negyedórán belül jöttek a tolófájások, csak még szülőszobát kellett keresni. De átöltözni sem volt idöm, abban a pólóban szültem, amit itthon magamrarángattam.
Na, ennyit erröl.

Ádámka tegnap is hozta a nyügös formáját, én komolyan mondom lányok, eddigi 4 hónap alatt nem sirt ennyit és igy,mint most 4 nap alatt. Hajnalban is megébred, de csak a cumi kell neki,és alszik is tovább. Ki tudja mi történt?

Most mennem kell, éppen elvan magában a kiságyban, de nem akarom,hogy elromoljon a kedve, mert akkor vigasztalgathatom.
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Az én kicsi fiam, és az ő NAGY nyelveKépKépKépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok lányok!

Gyors beköszönésre van most csak időm. Bár jó régen írtam, de valahogy úgy el vagyok havazva mindennel. Ha pedig Robó alszik, akkor ezeket igyekszem pótolgatni.A múltkori nyügisebb idő szerencsére már fele annyira sem vészes, bizti, hogy az alvatlanságom is közrejátszott benne, hogy úgy láttam milyen nyűgi.

Barbi: nyűgi napok nálunk is voltak szerintem nagyon sok minden befolyásolhatja, bár én is irigykedve olvasom azon anyukák sorait, akik babájuk nyűgimentes .

Diti: tényleg jó gyors szülései voltakKép.Már megálltok vagy terveztek még babót?KépSéta miattKép. Nagyon bízom nbenne, hogy lesznek még szép napsütéses napok, aztán bepótolhatjátok. Reméelm az oltás nem viselte meg Rékát.

Zit: receptet én is elkérhetem?Örülök a hosszú sétának és a 3 óra alvásnakKép, ügyi Benci. Amúgy nagyon mozgékony baba, vagy nálunk Robó kevésbé, mert Robus még nem forgolódik ám úgy mint Bence.Egy időben hasról hátra ment, de most azt sem csinálja, viszont ülés a mindene.

Zsizsa: el volt záródva a könycsatorna vagy miért kellett átmosni? Hogyan vettétek észre? Nagyon bátor vagy , bár tudom, hogy ezek a dolgok elől nem menekülhet el az ember. Félek én is az esetleges betegségektől, hogyan bírjuk majd lelkileg is elviselni, hiszen még az oltások is annyira megviselnek és annyira tudom sajnálni Robót.

Ann: jobbulást kívánok, remélem nam kapja el a pici.Szeritem is védetséget nyújt az anyatejci.Gratula a 70 perces ágyikóhozKép.

Zsófi: nem semmi, hogy már kibújt az első fogacskaKép. Gratula hozzá.Nem volt előtte nyűgi? Én mindig attól tartok, hogy mi lesz ha beindul a fogzás? Bár mostanában a keze könyékig a szájában van is "korcog" az ínyével, de még semmi nincs. Nálatok mint látom gyors lefolyású volt.Gratula az öt hónapossághozKép.

Edit:örülök, hogy a hisztik csökkentekKép. Táblázat nagyon jó, aranyos vagy nagyon, hogy megszerkeztetted.Köszönjük.Kép nagyon édi.

Most rövidebbre veszem, mert Robó úgy néz ki ébredezik, ennyit az alvásról....

Diti: közös zuhiKép.

Judit: boldg névnapot VirágnakKép.

Docka: remélem jól vagytok, magatokról nem írtál...Képvárom ám!

Barbi:Ádi fotóKép.Robónál is a nyügik hasonlóak, én is arra gondoltam, hogy a fogágyazódástól lehet.

Gabi:Zsoltika mosolyaKép Tüneményes.Alváshoz gratula.

DBarbi: szépen fejlődik FannyKép. Mérleg néálunk is úgy mért , de vissza is adtuk, most konyhai mérlegen mérekezünk...

Vera: örülök, hogy a terpeszpelust nem kell használnotok. Benci nagyon aranyos és szépen fejlődik!

Laura: nagyon remélem, hogy jól vagytok, írj majd egy pár sort!

Elnézést akikhez nem tudtam írni.Most ennyi röviden, mert turbó gyorsasággal ki kell lépnem.

Mindenkinek jó hétvégét(már nem tudom addig jönni).Jó babázást!

Anita+ a végéresíróRobó (de azért türelmes is volt az elejénKép)
anita77

Még egy szóra: hajhullás nálam is van, de azt hallottam, hogy a szoptatástól is lehet. Bár nekem mindig hullott egy picit tavasszal és ilyenkor, évszakváltáskor. Szóval én inkább az utóbbira vetek...
anita77

Sziasztok!Kép

Zsuzsó:
Háááát tényleg hosszú az a nyelv. Kép

Anita77:
Recept ment.Kép Köszi, hogy velem örülsz, aranyos vagy! Mi Benik vagyunk, nem Bencék, de nincs harag. Kép

Ma 07:15-kor kelt fel a pici, örültem is, így én is tovább aludtam. Remélem ez is így marad. Kép Itt sajna esik az Kép, pedig szerettem volna megint egy nagyot sétálni. Talán addigra eláll. Na megyek is, mert még Kép kell.

Szép napot mindenkinek!
KépKépKép
zit

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi jókívánságokat! Kép Szegény Virágnak aznap elég nyűgös napja volt, de látom, szinte mundenkinek.

Vera,

én is gratulálok a sikeres tornához, ügyesek vagytok! Kép

Gabi,

Virágnál is kifakadt a BCG oltás helye. Nem tudom emiatt vagy valami front miatt lehetett az, hogy kedden és szerdán nagyon nyűgös volt. 7 és fél óra! Kép Nálunk eddig a rekord 6 óra 40 perc volt.

Ann,

nem semmi, majd elmondom a Gábornak! Igen, ő eredetileg hatvani, 18 éves koráig ott élt, most más a szülei is elköltöztek egy Hatvanhoz közeli kisvárosba. Gábor milyen volt gyereknek? Kép

Docka,

azt nem tudom használ-e a baba-mama torna, de Virág élvezi, meg élvezettel figyeli a többi kisbabát, inkább ezért viszem, ismerkedjen csak! Kép Andris szereti a masszázst?

Susie,

mi szeretnénk a két baba között 2-3 évet, de valahogy úgy szeretném, hogy ne kelljen rövid időre visszamenni dolgozni, hanem legyen folyamatos a GYES és utána dolgoznék újra, már ha egyáltalán lesz 2. baba.

Anita,

ti terveztek még egy babát?

Mi meg kinőttük a kiskádat, talán majd ha tud ülni, újra jó lesz. Ne nevessetek ki, de mostanában a kicsi olyan büdöseket pukizik. Régen nem volt szaga, mi változhatott? Kép

Judit
Judit74

Sziasztok!

Judit: Zsoma is büdöseket pukizik. A kakija sehol nincs ilyen büdös.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Végre tudok jönni, Zsoltikám elaludt, igy nyugodtan tudok irni.

Susie, érdekes, nálunk is Apa mondogatja, hogy ugye hamarosan újabb babáink lesznek? Mert ő hármat szeretne Kép Én is úgy szeretném, hogy 2-3 év legyen a gyerkőcök között.

Barbi, persze hogy ismerem a Füsti cukrászdát! KépSokszor megyünk Szentesre anyósékhoz, bár Zsoltikával még nem voltunk. Én nagyon szeretem Szentest, békés és nyugodt hely.

Hajhullás: nekem is hullik, de nem nagyon. A terhesség alatt jó sűrű lett a hajam, remélem ez megmarad... Úgy tudom, a hajhullás természetes ilyenkor, és nem nagyon lehet ellene tenni semmit. Hiába, a hormonok bezavarnak Kép

Docka, ketten vagyunk Gabik van itt a topicban, és nekünk szerencsére jól megy a szopi Kép Igen, Andriska komolykodni szokott a képeken.

Diti, ismerős helyzet Kép Ha Zsoltika elalszik este, végre mi is foglalkozunk egymással Apával Kép

Edit, Boti nagyon édes! Kacsint és mosolyog, tünemény! Kép

Ann, 70 perchez gratula! És jobbulást, remélem nem lesz rosszabb! Nálunk Apa volt beteg kb. 1 hónapja, és akkor mi is nagyon féltünk, hogy elkapja a pici, mert lázas is volt a férjem. De nem lett egyikünknek sem baja! Kép

Zsizsa, miért kellett átmosni Gabó könnycsatornáját?

Zit, köszi a receptet! Mindenképp kipróbálom Kép

Zsófi, 5 hónapossághoz és fogacskához is gratula! Bence édi, micsoda nyelv Kép Oltást hogy viselte Benci? Jó nektek, hogy túl vagytok rajta, mi még csak most kezdjük, hamarosan 3 hónapos lesz Zsoltika.

Judit, Zsolti is nyűgös volt mostanában, szerintem front miatt. Azért elég meleg van igy novemberben! Persze mi is jókat sétáltunk. Puki: nálunk is büdi! Kép De nem vészes.

A kiskád nálunk is kicsi már, mert Zsoltika imád kapálózni, és elrúgja magát a kád falától, igy viszont beütné a fejét, ha nem fognám. Hamarosan mi is megyünk a nagykádba! Kép

Többiek merre vagytok? Szisz, Nyuszimanó, Laura, Dandy, Meme? Irjatok!

Végül Zsoltikám ma először kb. 2 percig fogta a csörgőt és rázta! Eddig csak pár másodpercre tudta megfogni a csörgőit. Igaz, most másikkal próbálkoztunk, egy vékonyabb nyelűvel, ezt úgy szoritotta, hogy nem esett ki a kezéből. Csodálkozott is nagyon KépKépKép

A kezét pedig tömködi a szájába, és jó hangosan cuppog! Közben beszélne, igy inkább dünnyög, sőt ezt már szopi közben is csinálja: cici a szájában, ő meg magyaráz. Annyira édes! KépKépKép

No most már megyek, amig Zsoltika alszik, házimunkázok itthon. Üdv mindenkinek, kellmes napot és vidám sétákat!

Gabi + Zsoltika

pgaboka

Gabi, mi csak szerdán megyünkKép
Már előre félek tőle.
Hétfőn fül-orr-gégészet, ortopédia (mert mindkét lába kifelé van fordulva még mindig), és csípőszűrés.KépKépKép

Most megengedtek egy nagyon morbid poént???
A nyelve az apjáéKépKépKépKép

Zsuzsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!Kép

Megvagyunk mi is csak eléggé lefáraszt ez a sok dolog a babával. Remélem meglesz az eredménye. Most nagyon gondolkodom, hogy a Dévényékhez is elvigyük, nehogy későn derüljön ki, hogy nem elég a torna. Sajnos azóta kiderült, hogy genetikai hibája van a babánknak(kromoszóma rendellenesség), ez okozza a tüneteket, így teljes gyógyulásra nem számítunk, de azért reménykedünk, hátha nem olyan nagyon súlyos.
Pár napja megkapta a két hónapos oltást, szerencsére nem lett tőle semmi baja.

Zsizsa
Tényleg rossz lehetett a könnycsatorna átmosás. Minket is fenyegettek ezzel, mert Nikinek folyamatosan be volt gyulladva a szeme és folyton össze voltak ragadva a szempillái. Szerencsére a svábhegyen egy olyan szuper szemcseppet kapott, amitől teljesen rendbejött a szeme egy hét alatt.KépKépKép

A babák nagyon édesek.KépKépKép Mindenkinek jó hétvégét, továbbra is olvasgatok, csak írni ritkábban fogok.

Laura
Laura2

Sziasztok Kép

Zsizsa, én se birom, ha vmit csinálnak a picivel Kép de te ügyi vagy! Be volt gyulladva a szeme vagy mi volt a baj?

Diti, dokinéni Kép de szerencsére még jó idő van, én úgy örülök, h Hamit nem jégverésben kell kintre szoktatni!

Zsófi, nyelv! Kép Kép Kép

Barbi, na látod, h te se úszhatod meg a nyügit Kép Kép pedig már reménykedtél, mi? Kép Remélem hamar elmúlik!

Judit, Gábor nagggggggyon rendes gyerek volt Kép de csak általánosban ismertem, egy őrsbe is tartoztunk Kép nem volt semmi!!!
Mi az, h kifakad a BCG helye? Nekünk nem is látszik... ez baj???
büdös pukik Kép

Gabi, csörgőzéshez gratula!!!

Laura, sajnálom amin keresztül kell mennetek Kép A tornának bizti meglesz a haszna, szorítok, h minden rendben legyen! Kitartás!!! Kép Dévényéket érdemes keresni, én csak jót hallottam eddig róluk!

Rajtam nem tört ki a betegség, fájogat a torkom, ijeszget Kép Homeobogyóval megtámadtam, hátha elmenekül!!!! Kép
Na, tegnap túl estünk a karácsonyi bevásárlás No 1 felvonásán! Kika - Madrina - Auchan. Mit szóltok? Kép
+vettük a Kikában a játszószőnyget, ami a karácsonyi katalógusukban is van, nagyon ari!! és pár dolgot sikerült beszereznünk karácsonyra, úgyhogy már nem vagyok totál pánik. De asszem kell még egy ilyen út. Hami egyébként nagyon jól viselte: szopi mindig megvolt, a boltokban meg hordozókendőben vittük. Madrinában sírt egy kicsit, de ott tisztába tettem + a szoptatós helységben kapott cicit és elaludt Kép
Szopi melltartó nem volt olyan, ami nekem kellett Kép
Ja, ma meg kifosztottuk itthon a játékboltot, úgyhogy gyerek ügyben felkészülten várjuk az ünnepeket!

A múltkor a kiságyban a 70 perc az 90 lett, mert visszaaludt és a babakocsiban is sétáltunk vagy 1 és 1/4 órát!!!!!!!!! HURRÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Pussssszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Most csak röviden tudok irni.

Ann, nálunk sem látszott nagyon sokáig a BCG helye, csak egy kis csomót lehetett érezni Zsoltika vállán a bőr alatt. Aztán egyszercsak bepirosodott, mint egy jó nagy pattanás, kiemelkedett a bőr felszinéből. Hamarosan aztán kifakadt, vagyis sárgás váladék folyt belőle. Azóta gyógyulgat, bár a tegnapi fürdetéskor úgy láttuk, hogy ismét váladék termelődik.

Orvos, védőnő is azt mondja, hogy nem kell vele semmit csinálni. Ha jól tudom, 6 hónapos korig kell kifakadnia az oltásnak. Igy látszani fog a helye. Alváshoz és sétához is gratula!!!

Valamelyik szomszédunk fúr, hogy egyem a szivét! Pedig Zsoltika olyan szépen alszik! Szerintem már nem sokáig.

No most mennem kell, kellemes hétvégét mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Kint van a második fogunk isKépKépKépKép

Ma egyébként tündéri gyerek volt a Benci, kibírta a Tesco+Cora+Metro+Brendon bevásárlást reggel 10-től du 5-ig!!! Egyszer icipici sírás volt, más semmi.

A mamitól (anyukám) kapott egy szép polipot, ami színes, zörög, csörög, sípol, stb, a keresztelőre. ImádjaKép

Puszka mindenkinek!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Csütörtökön mi is elmentünk a Virággal a közeli Auchanba. Az autósülést egy bevásárlókocsira tettem, úgy toltam őt.
Először aludt, egyszer csak lenéztem, és elégedetten, nagy szemekkel nézett engem. Kép Tartottam attól, hogy rázendít,
de csak nézelődött csodálkozva. A végén elkezdett sírni, de lehet hogy melege volt, mert ahogy levettem a sapiját,
elhallgatott.

Ann,

akkor jó! Kép Kép Kép A BCG oltás nálunk is kb. egy hete látszik, úgy ahogy Gabi leírta.

Gabi,

nem is mondtam, hogy Virág is tömködi a kezét a szájába, meg cuppog nagyokat, ez az új sláger. Kép

Zsófi,

gratula a fogakhoz! Kép

Gábornak ki kell mennie egy hétre Stuttgartba, így most először elutazunk Virággal a szüleimhez Győrbe.
Remélem jól viseli a változásokat. Onnan nem tudok írni, így szép hetet mindenkinek! Kép

Judit
Judit74

Sziasztok!

Ann: a BCG heggel 6 hónapos korig várnak. Ha addig nem látszik semmi, akkor újraoltják. Nem olyan vészes a dolog Kép, de addig még sok időtök van.

Én most teljes KO vagyok. Ma az én kettőmmel együtt 5 gyerek volt itt, és kicsit leamortizálták a lakást. Megyek takarítani Kép

cory

cory
Budapest

Mijaz cory, megtudtad milyen nagycsaládosnak lenniKépKépKép?
Nálunk minden nap 5 gyerek van...

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok,
megint jo regen nem irtam, de megvagyunk am mi is... Itt mar idonkent teljesen jo ido van, igy sokat setalunk, kirandulunk... es elvallaltam egy kis munkat is neten keresztul, igy aztan meg olvasni sem volt idom az elmult 1-1.5 heten Kép

A multkori alvas-valaszokat koszi (ha emlekszik meg ra valaki, olyan regen volt), valoszinuleg rosszul fogalmaztam... nem az volt a baj hogy ringatva, szopizva alszik el, hanem hogy csak igy aludt. Tehat amint kiesett a szajabol a cicko vagy megalltunk, esetleg le mertuk tenni azonnal felriadt + uvoltott es kezdodott elolrol - es ez ment szopitol-szopiig... csak akkor tudtam aludni kicsit amikor a papi setalt vele.
De azota megoldodott (kopp-kopp-kopp.) Mostmar le lehet csempeszni (nagyon ovatosan) ugy hogy nem ebred fel, es 3-4 orakat alszik. A napirendunk is mar kb. 2 heten teljesen jol kialakult - es eleg sok alvas van benne Kép
Emma legujjabb tudomanya az okle beeroszakolasa a szajaba, de meg segitseggel (masik kezevel is nyomja) sem akar beferni. Ezenkivul tud mar cicko vagy kez nelkul nagyokat cuppogni, es kezdi felfedezni hogy van laba is Kép
Ja, es az egyik ejjel kicsereltek... a kis torekeny csecsemo helyett olyan igazi gyomoszolheto kisbaba lett Kép es persze tunderi... meg mindig orakig el tudom nezni akar alvas kozben is Kép

No megprobalom behozni a lemaradasomat, megyek olvasni.
Teszek fel kepet is, mert mar 1000 eve nem tettem Kb. 1.5 honappal ezelottrol amikor meg mi is eszkimonak oltoztunk (volt aki megkerdezte ebben a ruhaban hogy fiu vagy lany?KépKép)

Kép

batkamano
batkamano

Sziasztok!

Hú, elég régen írtam, kicsit el voltam havazva mostanság, még olvasni sem tudtam.Kép

Barbi,
köszi a választ Kanadával kapcsolatban. Egy dolgot még kérdezhetek? (Úgyis fogok.Kép) Hogyan lett ott lakásotok, és te hogyan találtál munkát? A többiektől bocsi a sok offért, de minket is foglalkoztat egy ideje a külföldi lét.Kép

Susie,
nem kioktatás akart lenni a découpage, csak Gabinak írtam, hogy pontosan ez a neve, remélem nincs harag.Kép Egyébként sokkal rosszabb is leírni, hogy most futok découpage-olni.Kép Látom, nagyon jó babád van, hogy ennyi mindenre jut időd mellette!Kép Én örülök, ha sikerül ebédre összeütnöm egy rántottát, nem hogy képeket.Kép Pedig gondolkodtam azon, hogy karácsonyra kéne csinálni valamit a rokonoknak, de egyelőre reménytelennek tartom Gabi mellett.

Ann,
engem is megállítanak állandóan az emberek, amikor kendőben sétálunk.Kép

Lányok,
bocsi, hogy most nem írok másnak, de annyira le vagyok maradva, hogy egyszerűen képtelenségnek tartom. De ezentúl igyekszem képben lenni.Kép

Kérdeztétek a könnycsatornát: Gabinak állandóan folyt a könny a bal szeméből, és időnként váladékos is volt. Kapott rá szemcseppet, amitől elmúlt két hétre, de aztán megint visszatért, ezért inkább elvittem, és a dokinéni átmosta. Azt mondta, hogy az alján be volt szűkülve a könnyelvezető csatorna. Nem akarom elkiabálni, de azóta jónak tűnik.Kép

Képzeljétek, ma jöttek hozzánk a barátaink, és kaptunk tőlük hálózsákot! A vicces az, hogy már két-három hete rágom a férjecském fülét egy hálózsákért, és pont ma mentem el egy bababoltba, ami egy hete nyílt a környéken, de nem volt hálózsákjuk (szerencsére).Kép Szóval minden nagyon jól alakult, a zsák pedig pont olyan, amilyet én is vettem volna, tehát most nagyon jól érzem magam.Kép

Süti: remélem, nem orroltok meg rám, hogy ide írom le, de van egy tök jó receptem, ami nagyon gyorsan kész van, csak mikró kell hozzá. Mi mostanában nagyon gyakran eszünk ilyet, mert édességmániám határtalan, és ez 20 perc alatt teljesen kész van, és ebből csak 5-10 perc az előkészítés. Bögre a mértékegység, egy bögre kb. 2,25dl. Mákos: 1b darált mák, 1b por- v. kristálycukor, 1b rétesliszt, 1 sütőpor, csipetnyi só, 1b tej (ha nincs, víz is teljesen jó), 1 tojás, reszelt citromhéj. Ezt összekeverni mikrót tűrő edényben (én jénaiban szoktam, vigyázat megdagad úgy másfélszeresére), lefedni folpackkal, be a mikróba, 13 perc közepes fokozaton (nekünk 5 fokozat van, és 3-ason szoktam). A folpackot gyorsan le kell utána szedni. Kókuszos-kakaós: 1b rétesliszt, 1b cukor, fél-1 b kókuszreszelék (ízlés szerint), 1 evőkanál kakaópor, 1 sütőpor, csipet só, 1b tej vagy víz, 1 tojás. A többi, mint a mákosnál. Lehet még a mákot darált dióval is helyettesíteni, ezt még nem próbáltam.

Képzeljétek, úgy fáj már a csuklóm és a hüvelykujjam, hogy írni is nehezen tudok, mert azt a tartást nagyon nem csípi a hüvelykujjam.Kép Kezdek félni, hogy mi lesz, ha ez így rosszabbodik egyre.Kép

Most megyek, mert fel kell öltözni, mielőtt a ded rákezd.Kép

Babók édesek!!!KépKépKép

Szép napot!

Zsizsa

Íme pár kép, engesztelésül, hogy eddig nem írtam.

Kép

Kép

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok !
En sem jutok el ide olyan gyakran, mint szeretnek, de szerintem ez normalis. Bar nem panaszkodhatok a kiscsajra, mert ha este bealszik (igaz, hogy gyakran huzza ejjel 1-ig is) 6-7 orakat tud egyhuzamban durmolni es akkor is en keltem fel egy kis ingyen szopira. Nappal persze reklamal o magatol is.
Edit - Nikolett lett a becsuletes neve a lanynak, az apgar erteket le sem irom, olyan sz.., nem akarom mindig latni
Gabi - valoszinu azert faj a gatam meg mindig, mert repedt is, kivul belul es szerintem valami ideget vagy elvagtak vagy nyom valamit nem tudom, de 5-10 perc allas utan mar olyan huzodast erzek a fenekemnel mintha izomlazam lenne es mindig gorcsolne. Remelem ez most mar igy a harmadik het utan gyengulni fog, mert szeretnek mar kimozdulni itthonrol, de igy nem tudok. Nem mintha olyan marha szep ido lenne kint.
Docka - azert kellett vakum, mert a kitolasi szakban, mikor mar latszott a feje bubja megakadt es lelassult a szivverese 150-rol 40-re. Ezert kellett gyorsan vakum. En kaptam EDA-t, ezert nem ereztem fajdalmat mikor kihuztak, de mivel ilyen gyorsan jott ki, ezert repesztett maga korul mindent. El is altattak, toldoztak foltoztak, kaptam vert is. Szegeny ferjem meg vegignezhette az egesz horrort. Nem tudtak utolag megmondani, hogy mitol lassult le a szive szegenykemnek, de jo lila volt. Nem is kaphattam meg nem volt szopizas, koldokzsinor elvagas stb. Persze mi sem erre szamitottunk, de hat igy alakult. Az a lenyeg, hogy tulvagyunk rajta es Niki is rendbe jott masnapra. Szegenyt ugy sajnaltam, hogy ilyen torturan kellett atesnie, a ferjem meg engem sajnalt. De nagyon jo, hogy ott volt, mert nelkule biztos bepanikoltam volna. Na eleg a nyavogasbol ! Kép
Mostmar jol vagyunk !Kép
Mindenkinek jo babazast es holnap mas sutni fog a napKép
Dorki + Niki
Dorki

Köszi a BCGs infokat, én ezt nem is tudtam... de ezek szerint még bőven van időnk Kép

batkamano, mi pont ezt játtszuk alvásilag délutánonként - pl. most Kép gggggrrrrrrrrrrr - szörnyű Délelőtt azért nem, mert mire beindulna, elviszem sétálni - ma is babakocsiztunk - ÉLJEN!!!

Zsizsa, na azééé Kép de csak a csodás képek miatt van megbocsátva! Kép

Dorki, remélem, mielőbb +gyógyulnak a még fájó részeid és lelkileg is túlteszed magad a megpróbáltatásokon, Niki mindenért kárpótol! Kép

Zsófi, ti meg csak gyártjátok itt a fogakat??? ügyik vagytok! Kép

Pussz
Ann
annann

AnnAnn: kicsit megkésve, de azért én is csak azt tudom írni mint a többiek a BCG-ről. Nálunk kb 2 hónap után kezdett pirosodni, de valójában tényleg hat hó a bűvös határ, ha addig semmi pirosodás, akkor újra oltják a dedet. Szóval ráértek mégKép.

Dorki: ne aggódj a fájdalom miatt, nekem is nagyon sokáig fájt még a gátmetszés alatti rész, de szerencsére elmúlt. Együttérzek vled, mert tudom, iszonyatosan kelletemtel és fájó.Főleg mikor wc-re kell menni... E fog múlsni szerintem. Nem könnyű szülésed lehetett de tényleg Nik mindenért kárpótolni fog az életbenKép.

Zsizsa: örülök, hogy Gabó szeme rendbe jött. Süti receptet köszönjük, ki fogom próbálniKép. Gabóról a képek nagyon édesek, milyen nagy baba már!Örület, hogy fejlődnek. HálózsákKép.

Batkamanó: a kép egyértelmű kislányt ábrázolKép és hozzá kell tennem, hogy egy tüneményes kislánytKép Kép. Tényleg érdekes ahogy napról napra fejlődnek és mindi van új dolog a napjainkba. Nálunk is megy a kézzel cuppogásKép.

Cory: KOKép, de azért remélem már kipihented magad!Hogy vagytok?

Judit: párod elutazásaKép, de azért legalább kikapcsolódtok , talán pihizni is tudsz jobban. Kell a piciknek is a változatosság. Nálunk pl Robó anyukáméknál sokkal jobbakat alszikKép.Gyere , várunk visszaKép.

Zsófi: hogyhogy 5 gyermek van nálatok?Nem semmi a nagybevásárlási alukálásKép. Hogyan csináltátok????Kép2. fogacskához gratula. Amúgy látszódott valami a kis ínyén? Mostanában Robónak is "könyékig" szájacskájában van, de még semmi, bár még nincs elkésve...Bár inkább a vele járó nyűgitől félek jobban.

gabi: fúrásKép, majd írk magatokról ha lesz idődKép várom!

Zit: bocsi a leBencizéshezKép, majdcsak megbocsájt Beni....Kép.Köszi a receptet.

Pukizás: nálunk is van mikor "büdibb", de az szerintem néha attól, ha nincs minden nap széklete és erjedtebb az anyag...

Cuppogás , keze könyékig szájban nálunk is nagyon megy, sőt mostanában már cumi sem nagyon kell.Érdekes elejeében azt szerettem volna, ha nem cumizik és az újját szopná, már már nem így látom. Mivel a cumi csak nagyon kevés ideig általában elalváshoz kell, de a kezét mindig megtalálja. Bár még most csuda édes vele, de remélem a fogzás vagy beágyazódás miatt van most nála. Sőt a gagyrászását sem "értem"Kép tőle.

Jó éjt mindenkinek, látom mindenki nagyon hétvégézikKép.

Anita
anita77

Gabi lett volna, bocsi.
anita77

Laura,
nagyon sajnálom a kromoszóma-rendellenességet, remélem segít a torna. Szerintem is vidd el Dévényékhez, több szem többet lát, és lehet, hogy mondanak még valamit. Szemcsepp.Kép

Dorki,
az én babám is oxigénhiányosan született, és bár nem 40-re lassult le a szíve, nálunk is elmaradt a hasratétel, mert tiszta kék rongycsomó volt szegény. Azóta is járnunk kell neurológiai kontrollra havonta. Engem is repesztett a kisdrágám, belül és kívül is, és sajnos még most is fájogatok néha.Kép

Anita,
nálunk is cuppog az öklén a kicsim, de a kezét kicsit nehéz lenne eltüntetni, nem igaz?Kép

Futok, mert rí a ded.

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Elég rég voltam, de zajlik az élet. Ma megyünk oltásra...11-re. Tegnap este óta rosszul vagyok miatta, pedig nem szoktam ennyire Kép Legyünk már túl rajta...és akkor egy darabig semmi (remélem)!
Este írok bővebben Kép

Szorítsatok: DBarbi
DBarbi

Laura: remélem a tornák sokat segítenek majd, tényleg vidd el Dévényhez, addig még vannak lehetőségek előttetek addig ne add fel. Kitartást és sok erőt mindenhez.

Zsizsa: kézeltüntetésKép.

DBarbi: oltáshoz megy a drukk. Fanny bizti átvészeli hiszen az eddigi oltásokat is simán "vitte"Kép. Nyugi. Persze én mondom , aki szintén minden oltás előtt sík ideg...

Most éppen azon aggódom, hogy elég e még a tejcsim, ugyani Robó olyan furán szopizik, húzgálja a cicit, mintha nem lenne benne elegendő mennyiség, meg két ciciből hamizik. Remélem nem lesz gond, most iszom ezerrel a tejserkentő teát, hátha...

Többiek merre vagytok?
Vannak akik már nagyon régen jelentkeztek, remélem minden rendben van.

Szép napot ezen a ködös reggelen. (most nézem inkább déletlött van már)

Anita+ágyon síróRobó, aki nem akar elaludni.Ki kéne vinni, de vacak az időKép.
anita77

Laura drukk, hogy javuljon a tornától!!!!!!!!
Dbarbi, már túl vagytok rajta ugyi?
Remélem símán ment.

Képzeljétek Bencinek az előző oltás helyén még mindig van egy csomóKép
És nem tudjuk, hogy tényleg attól van-e, de annak már egy hónapjaKép
Anita77, úgy van nálunk 5 gyerek, hogy 4 testvérem van, meg egy fiam. Én a szüleimmel élek.

A hugom 13-án lesz egy éves!!!

Már nagyon készülünk ráKép
Bencém meg 27-én lesz fél éves, neki is lesz ám tortájaKép))
Egy félKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hali!

DBarbi,
remélem jól viselte az oltást!

Anita,
nem lehet hogy azért húzkálja a cicit, mert már jobban érdekli a külvilág? Egyébként Gabi is van, hogy két mellből eszik, főleg estefelé. Most éppen itt kabál nekem, hogy "hé!", pedig most evett.Kép

Zsófi,
az a négy hós oltás volt? Tök jó lehet négy testvér, te vagy a legidősebb?

Lányok,
szeretném megkérdezni, hogy a három hós oltást hogy viselték a babák? Mi csütörtökön kapjuk, és már előre félek tőle, mert azt hallottam, hogy nagyon rossz.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa: mi szerdán kapjuk. Balunál volt láz. Rögtön készülj kúppal. Akár vidd magaddal is, és ott add be rögtön oltás után. Valszeg lesz egy kis láza. SZeritnem annyira azért nem vészes Kép

Most kicsit el vagyok keseredve, Zsoma rengeteget sír, és úgy érzem, biztos én csinálok valamit rosszul Kép Úgyhogy most nem is írok többet Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Túl vagyunk rajta! Köszönjük a drukkokat!!! legközelebb 15 hónapos korban kell...a választhatókon kívül, úgy örülök Kép
Egészen jól ment, csak a szúrásnál sírt és elég hamar megvigasztalódott Kép A védőnő és a doki is mosolygott, mert sírás után Fanni ezt mondogatta: "ajajajj", de folyamatosan Kép
Remélem nem lesz lázas, most egy kicsit nyűgi, remélem elalszik Kép
Méretei: 7,88 kg és 70cm. Mostmár kaphat zöldséget és a betöltött 6 hó után húst is Kép

Jajj Lányok! Nekem ma még azis nehezemre esik, hogy egy fogpiszkálót odébb tegyek. Pedig annyi házimunka lenne KépKépKépKépKép Biztos közrejátszik ez a szürkeség is.

Cory: fel a fejjel! Kép Ne keseredj el....megérzik a babók!

Zsizsa: Fanni minden oltását jól viselte, soha nem volt láza és a lába sem duzzadt meg. Nem feltétlenül jelentkeznek a tünetek. Gyorsan el is felejtette. Nyugi! Mondom én a mai idegbajom után...szorítok! Kép
Nagyon jók a képek, különösen a harmadik tetszik nagyon! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Zsófi: jó lehet az ilyen nagy család....mindig történik valami ugyi? Én egyke vagyok, ezért szeretnék tesókat Fanninak...legalább egyet Kép Gratula Benci fogacskáihoz még1X, az oltás helyét meg mutasd meg a dokinak!
A "nyelves" kép nagyon király! Kép

Laura: énis nagyon szorítok, hogy segítsen a torna....és mozgassatok meg minden követ, amit csak lehet Kép

Batkamanó: Fanniról is megkérdezték, hogy fiú/lány?? pedig "tökig" rózsaszínben volt Kép Amúgy gyönyörű a kiscsajod Neked is Kép Kép Kép

Énis teszek fel egy képet...így eszik Fanni már egyedül! Kép

Kép

Most megyek Kép

Pussz: DBarbi & Fanni
DBarbi

Sziasztok, csak gyorsan irok pár sort, szokás szerint idöhiányban szenvedek. Csomó mindent kellene itthon csinálni, de azért a "net" mindenekelöttKép

Megvizslattam a képeket, Batkamano, Zsizsa, DBarbi, mindenki csodálatosan szép!

Gratula Zsófi Benci második fogához, turbósebeséggel növeszti!Kép

Na, nálunk sem fenékig tejfel az élet, Ádámka az éjjel is csomószor felsirt, nemtom miért, de ilyet soha nem csinált idáigKép Cumi be, csönd, kb fél-1 óra múlva ismétlés...Hajnali fél 2-kor meguntam, átvonultunk egy másik szobába mi ketten,és igy aludtunk 3 órát egyben. Most kipihentek érzem magam...A növéreim erre csak annyit mondta, na végre,hogy Ádámka is "normális" baba lett és nyügösködikKép
Ma megyünk a 4 hónapos kontrollra, kiváncsi leszek hosszra-súlyra. Aztán szerdán kapja az oltásokat, erre már nem vagyok annyira kiáncsi...

Zsizsa, irnék én részletesebben is Kanadáról, de most perpillanat nincs idöm, de addig legalább megfogalmazom a gondolataimatKép

Remélem nagyon nem felejtettem ki semmi és senkit, ha igen, akkor bocsi, majd megpróbálok mégegyszer nyugodtabb körülmények között visszaolvasniKép
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Laura!
Fel a fejjel! Sztem is használni fog a torna!

Edit!
Igazából masszázsra csak úgy járunk, semmi különös oka nem
volt h. jelentkeztem.
És hova jársz baba mama tornára? Nálunk itt a környéken
semmi ilyen nincs sajnos.
Én baba-mama tornára pedig sokkal szívesebben járnék!!!!
Nagyon fickós Boti a képen!!! :-))))

Ann!
Sikerült a bevásárlás?

Zsófi!
Ez a nyelves kép nagyon tuti!!!

Anita!
Azért majd gyere gyakrabban ha tudsz!!! Mi a helyzet?
Házimunka? Vagy tanulás?
Nálunk is ilyen a cicizés néha, ahogy leírtad. Én sem tom, h. mi lehet az oka.
Azért majd írd meg ha rájössz :-)))

Judit!
Az jó, ha Virág szereti! Nálunk Andrist sztem nem annyira
érdekli a masszázs, ő csak figyelgeti a
termet meg a többieket. Aztán magunja és kicsit nyűgi lesz.
Ja múltkor az egyik kislány mellettünk iszonyúan sírt, ezért Andris is
rázendített nem tudtam letenni, úgyhogy csak megfigyelőként vettünk
részt a babamasszázson.
Nálunk is pukizik Andris büdöset :-)
És hogy tetted rá az autósülést a bevásárlókocsira? keresztben?
Nem labilis ez?

Batkamanó!
De édes Emma!

Dorki!
Hát igen, akkor neked is nehéz szülésed volt!
De jó, hogy Niki ilyen sokat alszik! Csak ámulok-bámulok...

Mi jövő héten megyünk az 1. Di-per-te-re.
Én is izgulok, h. mi lesz.

Kérdés: Szerintetek fontos a járóka? És mikortól kell?

Docka
Docka

Sziasztok !
Zsizsa
Mit csinalnak azon a neurologiai vizsgalaton ? Es meddig kell hordanod a gyerkocot ?
Ez a jaroka kerdes engem is erdekelne. Milyen a jo jaroka ?
Dorki
Dorki

Docka: örülök, hogy jöttél.nem tanulok, az itthoni teendőkkel vagyok elfoglalva, naés persze a bent keveset alvó Robómmal, aki azon csemeték közé tartozik, akik nem szeretnek egyedül lenniKép.Járókán én is vacilálok. Szerintem mi nem veszünk, majd Robó leendő szobájának ajtajára veszek kis rácsot, és azzal le tudom zárni. meleg szoba, szönyeggel, így ott nyugodtan el tud játszani majd. Ha pedig mostanában jön vki és gyorsan le kell tennem, arra meg megfelel a kiságy. Meg annyira sokáig nem lehet szerintem kihasználni. A másik dolog pedig az, hogy Robó nem szeret egyedül elleni. Szóval most azon vagyok, hogy mégsem kell. Amúgy azt olvastam, hogy 5 hónapos kortól már el kéne kezdeni elhelyezni benne, hogy szokjon hozzá a gyerkőc.

Barbi: ari vagy, hogy azért szántál a drága idődből ránk is egy picitKép.Gyarapodás? Robó is van olyan , hogy fel fel sír. pl az előbb is ezt tette, még aludt szerintem sőt az is lehet, hogy rosszat álmodhatott(ha álmodnak ilyen korban...)Aztán visszaaludt. Bár nálunk ezek az éjszakák megszokottak, hogy van olyan, hogy sűrűn fent van, bár nem mindig nyűgi csak van olyan, hogy nem akar aludni éppen.

DBarbi: örülök, hogy túl vagytok az oltáson. Jók a giffek nagyon, megszínesítik a topikotKép.Fanni ajajjozása tetszett, bár ne kellett volna mondania.

Cory. Zsoma sírásaKép. Sokat vagyok én is úgy, hogy biztosan én rontok el dolgokat. lehet te ezt azért érzed mert pl Balu másabb gyerkőc, mint Zsoma és hasonlítod őket. Nem?

Zsizsa: három hós oltás azt mondják vészesebb mint a két hós, bár megjegyzem Robót nem viselte meg különösebben.Pici nyűgi azért volt. Kicsit bepirosodott az oltás helye, de arra tegyél vizes ruhát ha nálatok előfordulna, az szépen leviszi a pirosodást. Azt hiszem, hog a tetanusztól pirosodik be, meg az csipős oltás(jó leírtam mi, de nem vagyok orvos...)Nálunk akkor kettő szurit kapott, négy hósan pedig hármat. Szóval szerintem ezeket a szurikat nem lehet "megszokni". Mindig aggódom én is, mikor a szuri napja jön. Főleg azért is, mert azért csak fájdalmasabb az a szúrás is, ha más kellemetlenséggel nem is jár.Iszonyatosan sajnálom őket ilyenkor.

Zsófi: azt tudtam, hogy szüleiddel élsz, és hogy ott is van baba, de nem tudtam, hogy nagycsaládKép. Nagyon jó lehet. Legalább nem vagy egyedül.Oltás helyét szerintem is mutasd meg dokinak.

Merre vagytok lányok? Főképpen a minden nap írók gyanúsak. Remélem nincs gond!

Tudtok Pesten olyan helyet ahol szobahintát lehet venni elfogadható áron. Robónak azt találtam ki karácsonyra. Ti mit vesztek? Olyan gond most a karácsonyi bevásárlás, nehéz megoldani nagyon.Már a lakást díszitgettem alakul, de nem lesz olyan szép, mint múlt évben, bár akkor még nem volt egy tündérként aki ennyire lekötöttKép.Szóval nem vagyok elkenődve ha nem úgy haladok, ahogy kéne. Ezen már túl vagyokKép.

Jó éjt:Anita
anita77

Barbi: boldog négyhónaposságot NektekKép.

Anita
anita77

Sziasztok lanyok!

Sajnos mostanaban nagyon nyugosek a napjaink.Most probaljuk DAvidot leszoktatni a jatek cumirol mivel bezavar a szopinal es igy szinte egesz nap sirdogal.Annyira sajnalom hogy neha en is vele versenyt sirok.Tegnap megint nem akart enni es elutasitotta a mellet egesz delutanig,szinte eroltetve kellett megetetnem azt is csak 3 percig tette.Szoval nem rozsas a helyzet,mar teljesen ki vagyok hogy miert nem akar enni neha.Ma meg ilyen gondunk nem volt hala Istennek!

Dbarbi1
Fanni nagyon edes a kanallal a szajaban.Ti mikortol kezdtetek az etetest es mivel kezdted?Nagyon szepen gyarapodik Fanni nem semmi.

Cory1
megertelek ,mivel neha en is ugy erzem rosszul csinalok valamit es azert sir.Olyankor ugy erzem rossz anya vagyok,foleg amikor nem adom neki oda a cumijat.Kép De mit tegyek ennie meg kell nem igaz?

Zsofi!
Jo hogy ilyen nagy csaladban elsz.Kép
Nekem sajna csak egy lanytesom van,es o is tavol tolem pedig annyira szeretem.Kép

BAtkamano,Zsizsa a babaitok gyonyoru!!!!\popjpeg
{47924,}
Kép
GAbi75

Ez lemaradt1Kép
GABi75

Hali Mamik!

Tegnap voltunk oltason (2.) es Emma furdes utan belazasodott. 39.1 volt es csak 2 ora alatt tudtuk levinni 37.8-ra. Aztan hagytuk aludni de felorankent mertuk a lazat. Az elozonel semmi baja sem volt. Meg most is 37 korul van.
Ja, es itt nincs kup, hanem folyekon orvossagot kell beadni... amibol szerintem lehetetlen pontos mennyiseget beadni egy teljesen anyatejes babanak, foleg, hogy a cumisuveget sem tudja hasznalni... probaltunk mindent - kanallal, ujjamraol, cseppentovel, cickora kenve, de egy resze mindig kijott. Igy aztan fogalmunk sincs mennyit kapott, ami szerintem eleg gaz. No de mindegy remelem nem lesz ra surun szuksegunk.

Gabi75, Nyuszimano,
nagyon jo nektek hogy mentek vissza, irigykedem am. Jo utat es erezzetek jol magatokat!

Edit, tuti a tabla, koszi. Beirnad Emmahoz hogy 53 cm-rel szuletett?

Gabi,
gratula a 7.5 oras alvashoz. Akkor mar ataludjatok az ejszakat Kép

Ann,
udv itt. Hami tenyleg ennivalo Kép bevasarlas - nalunk csak eloszor volt nehez nekivagni, azota megyunk mindenhova. Alvas - azzal szoktam magam vigasztalni, hogy lesz ez meg igy se, pl. ha majd jon a foga, vagy 16 ev mulva ha nem er haza idoben este Kép

Dorki, Kata,
udv nektek is, gyertek gyakran (mondom enKép)

Barbi,
hat nem semmi az az idojaras, nem irigyellek, en inkabb meleg-kedvelo vagyok. Milyen hideg szokott lenni, ha mar a tel elejen -20 fokokrol irsz? Es nyaron mi a maximum?
A szuletestortenetedre emlekszek, mi akkor jartunk elokeszitore es ott azt mondtak hogy ilyen nincs. Aztan mi is "vegeztunk" 3 ora alatt - en nem vettem eszre hogy mar fajasok vannak, pedig allitolag azt mindenki felismeri Kép Boldog 4 honapossagot Adamnak

Laura,
sajnalom hogy genetikai a problema, de legalabb mar tudjatok. Ugyesek vagytok hogy sokat tornaztok. + itt mindenki nagyon drukkol nektek, es biztos hogy ezt Niki is erzi - es vannak am meg csodak Kép kitartas. Es nagyon szep baba Kép

cory,
fel a fejjel, biztos mindent jol csinalsz. Egyebkent szerintem minden baba sir - van aki tobbet, van aki kevesebbet. Boldog 3 honapossagot Zsomanak!

Gabi75,
cumizavar Kép mi is adtunk a 2. napon Emmanak, de kikopte. Szerintem ha nem akar szopizni ne eroltetsd, egyszer csak megehezik. Az is lehet hogy most hosszra gyur nem sulyra Kép Nezz at a szopi-topicba is, ok tenyleg nagyon jok, biztos lesz valami otletuk. David nagyon vagany a kepeken Kép

DBarbi,
remelem ti megusztatok a lazat. Fanni mar igazi nagylany, es szinten gyonyoru Kép

Zsofi,
gratula a fogacskakhoz Kép

Zsizsa,
konnycsatorna atmosas Kép halozsak Kép Gabi nagyon aranyos Kép Oltast mi tegnap kaptuk es volt/van laz Kép drukkolok hogy nalatok ne legyen

Anita,
Emma mindig 2-bol eszik, es mar gy ideje o is huzgalja, vagyis letepi magat rola, nezelodik, vigyorog, majd mint aki napok ota nem evett racuppan... szerintem is csak egyre kivancsibb es ez igy szorakoztato is Kép csak en latok kozben csillagokat. Szoval nyugi, biztos van eleg tejcsid

gatseb:
en kaptam egy nagy vagast, de nem volt semmi gondom, ulni-allni-jarni, mindent tudtam fajdalomcsillapitok nelkul (szules utan 3 oraval mar taxiztam) - engem felszivodo cernaval varrtak, es szerintem ugyesen, de persze lehet hogy ez is alkat kerdese

irigy mindenkire akinek sutni-fozni van ereje, nekem meg mindig nem megy (pedig idom mar lenne nehaKép)

kisteso:
en szeretnek min. 2 evet... cory erdekelne a velemenyed, nalatok pont 2 ev van... tudatos volt?

hajhullas:
nekem is hullik, szerencsere van mibol. Ha jol tudom a B-vitamin-kapszulak (amiben az osszes B benne van) jok ellene

jaroka:
most ugy gondolom, hogy nekunk biztos nem lesz, hiszen nem szeret egyedul lenni. Ha meg le kell tenni par percre, akkor mindegy hogy a kisagyban vagy a jarokaban uvolt

Persze meg mindig gyonyoru minden baba, az albumokat is megneztem am Kép

Bokokat koszonjuk, meg 2 kep az elso tengerparti setarol

Kép

Kép

batkamano
batkamano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?