Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Itt a 100. oldal :lol:

Holnap tényleg jövök...

Lili
Boldog Hófordulót a féléveseknek!!!!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas,

koszi. Holnap en is megprobalom.

Jo ejt!
_jáde_

Sziasztok!
Kész vagyok. :evil: :twisted:
A lányom úgy gondolja, hogy 02:30-kor megkajál, aztán nem kell tovább aludni.
Tegnap, akarom mondani szombatról vasárnapra virradóra Apácska jött le vele a nappaliba, hogy tudjak aludni (aztán persze délelőtt aludt egy keveset még). De most??? Szintén fél 3-tól ébren van. És nem is néz úgy ki, mint aki vissza akar aludni. Én ma zombi leszek - 3 órát aludtam. :roll:
Remélem ez csak ideiglenes, mert ez így elég gáz...
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet az ok? Mert ugye Napsi elég jó alvó (volt).

Cas
Jobbulást kívánunk Csilla-babának! Mennek a gyógypuszkák.

Edith
Nagyon helyesek vagytok a ballagáson! És a Csajok?! Milyen komolyan bújják a könyveket. Édesek.
Úgy irigyellek ezekért a családi bulikért. :( Elvileg július 12-én lesz a Húgom esküvője, de még egyáltalán nem bizti, hogy haza tudunk menni. :(
Ja, a testkontrollt elhalasztottam. Majd akkor kezdem el, ha Napsinak nem az anyatej lesz a fő étke.

Lili
Gratula a féléveseknek! :)

Kia
Nagyon helyes a Királyfid!
Megpróbálok majd én is szavazni - remélem még nem késtem el vele... :oops:
Párod munkahely-váltása költözéssel is jár?

Dominika
A cigiről én is magamtól szoktam le. Mármint ez nem teljesen igaz - Napsi segített. Amikor terhes lettem, egyik napról a másikra még a szagától is hányingerem lett. De örültem is neki, mert én alapból nem is akartam leszokni.

Na kezd nyűgösködni - talán van még remény egy kis alvásra... :?

Kép
tittina1982

Titti???

Esetleg a foga????? Próbáld meg a chamomillát vagy a dentinox gélt.
Hátha az a baj.

Ha nem az, akkor csak reményt tudok küldeni e-mailben. :lol:
Domi is szokta ezt csinálni, de én szerencsés vagyok, mert 5-kor kelünk.
Próbáltam már, hogy később fektetem le, de akkor is felébred.
Én is csak reménykedem abban, hogy leszokik erről.
De gondolom, hogy a fogzás is közrejátszhat benne.

Cas!

Ilyen időben nem is csoda, ha megfáztatok!!!Nagyon jobbulást nektek!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Cas:Gyors gyógyulást kivánok nektek!!!

Edit:Nagyon csinik voltatok a ballagáson.És a lányok is nagyon aranyosak eggyütt.Szerintem nagyon jó testvérek lesznek.

Titti:Tényleg lehet a foga.Kitartást.

Lili:Gratula a fél éves évfordulóhoz!!!!!

Mi sem alszunk már lassan két hete.(azt hiszem két fogunk jön egyszerre)Bár nem ilyen drasztikus a helyzet,de álltalában azt játszuk,hogy nem hajlandó enni fürdés után,egy óra alatt alszik el.úgy hogy közben járkálunk.majd 1/2 12 körül rájön,hogy nem vacsorázott,és felkel enni.Majd hajnali 2 körül,még jön egy betakarás,és 4,és 1/2 5 körül úgy dönt,hogy vége van az éjszakának.Soha nem akart aludni mellettünk,csak az ágyában,de most reggel csak ott tudom visszaaltatni.Amivel nem is lenne gond,csak hárman már nem férünk el kényelmesen,ezért vagy apa,vagy én kelek fél 5-kor.

Tegnap igy akarta felhúzni magát. Kép

Viszont nem tudom mit csináljak,mert többnyira úgy akar felülni,hogy a hátán fekszik.Felnőtteket megirigyelő hasizomgyakorlatnak felel meg.Aztán persze mingig nagyot koppan a ki feje..

Kép

Kép
ancsa03

Hát ma éjjel is megvolt az orrszívás, gyógyszerbeadás, egyéb gyönyörök hajnalban, 1 órát nyűglődtünk. :( Szegény Sebi már veszi a párnáját-takaróját, amint CSilla köhögni kezd, és trappol a hálónkba, hogy tudjon aludni. :)
A vicc, hogy egyébként napközben alig köhög?!
Ráadásul ma megpróbáltam adni neki köptetőt, édes ragacs épp azért, hogy szeressék, no persze a kisasszony mind kifolyatta, úsztunk a lötyiben mindketten. :evil:
Még nemtom hogyan fogom neki beadni?! Vagy besűrítem rizzsel, vagy felhígítom, és cumisüvegből... ilyen pancsot nem csinálunk mégegyszer. :twisted:
Köszönöm a jókívánságokat mindenkinek! :)

Titti
Hajnali kelés?! Brrrrr... szerencsére nálunk is csak 5-kor kezdődik a reggel. (MOst az éjjeli rumlik miatt kicsit később szerencsére...)
És ha szopi után visszateszed a sötétben, akkor üvölt?
Ja, és szerintem is simán lehet a foga, Sebin se látszott nappal soha, amikor jött, bezzeg éjjel ment a műsor?! :)

Krisz
Sebi is mindig korán kel nyáron, télen szerencsére nem. Hiába van tökig leengedve a redőny, vhogy megérzi a napkeltét. Szóval remélhetőleg Domi is leszokik ősszel a korai kelésről! :)

Ancsa
Hasizomból felülés?! :lol: Kérünk fotót!!!
Főleg ha sikerül! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Nem, nem üvölt. Szerencsére. Ezért nem gondolok a fogára.
De nem is alszik. És mivel velünk egy szobában van a Lelkem, így elég nehéz a viháncolásán elaludni. Forgolódik, beszélget, sikongat, nevetgél, kapargat. :D :P :roll:
Szóval nem tudom.
De gondolom az is számít, hogy ilyenkor délelőtt nem alszik. Este pedig 5-kor bealudt. 7-kor megfürdettük és aludt tovább cicin.

Hát nem tudom. Ma megpróbálom nem hagyni elaludni, csak akkor meg iszonyat nyűgös, sírós...

ÖRDÖGI KÖR!!! :twisted: :evil:

Kép
tittina1982

Kriszti!

próbáld meg igen nyúzni egy kicsit. Hátha segít.
Ha így viháncol hajnalban, akkor meddig viháncol, ha nem szóltok hozzá?
Magától sem alszik vissza egy idő után?

Cas!

Add be tápszerrel keverve cumisüvegből.Hátha......
Attól szarabb nincs, mikor minden tiszta redva meg ragacs. Domi szerencsére van annyira elvetemült, hogy a maltofert (vas) önmagában is szívesen bekanalazza.
Gondoltam a zöldségbe is azt kevernék.... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jáde,
mi 20 nap alatt már megkóstoltuk az almát, krumplit, répát, őszibarit, sütőtököt. Lehet, ez egy kicsit gyors volt? Mondjuk én nem váltok ki vele étkezést, napi 2x50g-ot kapnak ilyesmit. Mindenre 4 napot szántam, emelkedő adagokkal, általában almába keverve, ami az alap volt. És még csak most vagyunk 6 hósak. De az enyémek tápszert is kaptak, meg elég fejlettek testileg, gondolom azért is bólintott rá a dokinéni, hogy mehet.
Elvileg mostantól mehetne a zöldborsó, zöldbab, saláta megkóstoltatása, de lehet várok, mert Barni kiütései kiújultak, sőt csúnyább lett, száraz, egybefüggő. Be is szaladok vele ma du. a dokihoz, hogy mit gondol, mi lehet.

KépKép
lili73

Sziasztok!

Köszi Mindenkinek a szavazást! :wink:
Titti - még nem maradtál le, 29-ig lehet.

Kismok
Gratulálok!
Ki megy az előadásra?

Edit
Jók a ballagási képek!
A csajok nagyon édesek együtt.. na és külön - külön is! :P

Cas
Mielőbbi JOBBULÁST Nektek!!!!

Ancsa
Jó kis hasizma lehet Rékának. Levi is úgy akar felülni állandóan :lol:

Szilvi és Titti
A munkahelyváltás költözéssel is jár, mert 260 km-re lesz az új munkahelye Apának, a Gyed után pedig nekem is.
Apának 5 éve van fősulija, de itt nincs tiszti helye.
Vidéken nagyobb az esélye - 1 "kicsit" többet is keresne :roll:
Bp-en nagyon rossz melózni. Iszonyat sok a munka, állandóan berendelések vannak a sok "kedves" tüntető miatt, a meccseket kell biztosítani....stb.
A másik dolog, hogy családi házat akarunk egy nyugodtabb helyen - ahol Levinek is jobb.
...és ott lesznek közel a nagyik is....

Torna
Én is elhatároztam már magam, de még nem kezdtem el :?
Van 3 fajta - A tökéletes test receptje, R.Réka, Alexandra.
Nehéz elkezdeni :lol:

A cigiről én is magamtól szoktam le - már több, mint 4 éve ( :shock: húú, de rég volt ), amikor elhatároztuk, hogy jöhet a baba.

Tiltott téma
Ma keksztekercset csináltam. Holnap lesz (ismét) poharas süti ( visszünk vidékre is, ezért gyártom őket )
Anyós 2 hete fexik, fáj a dereka. Egy kis kényeztetés :P

Levinek sem tetszett a ma hajnali alvás...
Éjféltől 3-ig alig aludtam :?

Nekünk még most sincs fogunk, de nem érzem, hogy jönne neki, bár állandóan és mindent rág.
Levi még nem tud felülni, még csak gyakorol.
Már majdnem sikerült a 4kézláb. :lol:

Holnap délután ha végzett Apa, megyünk haza -Szabolcsba.
Szerdán Apa megy és intézi a fogadóját :P
...ma azt mondták neki, hogy nem kell síetnie vissza, így ott maradunk vasárnapig :P
Így megnézünk néhány eladó házikót is :lol:

Ma nézelődtem és találtam könnyűszerkezetes házakat. 12-13 millióért elég szépet építenek az ország egész területén... :roll:
Nem is olyan rosszak....

Ti tudtok valakit akinek van?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia mi az a fogadó?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Titti :D
S. rendszeresen csinált eddig ilyen éjszakákat, de mielőtt kijött a foga egész héten ez volt. Aludt mondjuk fél 10-től éjfélig, aztán fenn volt úgy fél 4-ig, aztán aludt kb. 6-ig. Én azt csináltam, hogy szopizott, de mivel nem volt hajlandó abba belealudni, mint egyébként úgy nagyrészt, visszatettem az ágyába, de játékot meg ilyesmit nem kapott, ugyanúgy lefektettem, mint mikor aludna. Ő persez rögtön elkezdett pörögni, de amíg nem nyöszizett nem vettük ki. Aztán megint szopi, megint vissza. Volt h nem akart már szopizni se, akkor apa vette kezelésbe s kicsit sétált vele a nappaliban, h legalább Julcsi ne ébredjen fel, aztán végül kidőlt és a legutolsó szopiba belealudt. Remélem nektek is gyorsan kibújik az a fog. :wink:

Egyébként az kortünet, hogy úgy 4 hós koruk után elromlik a babák alvása. Nem igaz, hogy pl. félévesen már illene átaludni az éjszakát, mint régen mondták, mert a babák legkevésbé azért ébrednek mert éhesek. Ilyenkor már mindegyik fogzik, akkor is ha még nem látványos, beindul a mozgásfejlődés meg értelmük is turbótempóban fejlődik, sokszor a saját mozgásuk ébreszti fel őket, meg a napi élmények. De - bár nagyon nehezen hihető - előbb-utóbb mindegyik kinövi. Juli sem volt kispályás és mégis láss csodát... Nagyjából december óta alussza át az éjszakát kb. 99%-ban. :D

Kia :D
hát, úgy néz ki, hogy megyünk az előadásra. Juli a nagymamánál alszik (remélem gond nélkül - még nem aludt ott, de ő is nagyon szeretné), velünk meg jön az én nagymamám és közben vigyáz Sárira. Vele nem félek otthagyni, mert bárkinek lyukat beszél a hasába és Sára még ordítós korszakában is képes volt nála elaludni, pedig akkoriban szinte bármilyen helyzetben sírt. :wink: :lol: Izgi lesz! :lol:

Két napja őszibarit is eszünk. Ma kb. 20-30 g-ot. Az már jó, nem? :D Nem mondom, h nagyra tátja a száját, de sztem még erre sem jött rá teljesen. Igyekszik, h vhogy bejusson a kaja, de van, h pont akkor nyit, amikor még messze a kanál, aztán meg némi kordináció kell, hogy helyére menjen a kaja. :D

KM

Kép
Kép
kismok

Kismok
Őszibarack..

Levi ma sem akarta megenni az alma-barack turmixomat, pedig raktam bele (Biskoti) babakekszet - hú de fini lett, de neki nem ízlett :? így én ettem meg... :P

Nyafi
A fogadó egy nyilatkozat arról, hogy biztosítanak számára helyet... ha elengedik Bp-ről.
(Érthetően kellett volna írnom)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ezt kihagytam:

Kismok
...előre is JÓ SZÓRAKOZÁST!

GEM
ITT IS
Kép
Boldog Szülinapot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas:Nem felülés,csak próbálkozás.......
Kép
Kiválasztom a holnapi kaját.... :lol: :lol:
Kép
Húúúúúú de nehéz ez a feladat...
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Pár napig nem tudtam jönni mert rengeteg volt a dolgom.
Cukik a képek én is hoztam párat azaz jó sokat. Barbi 2 napja egyedül felül és ül. Próbáltam a fázisokról képeket csinálni.
Kép
előszőr könyököl
Kép
aztán nagyon könököl
Kép
egy kis egyensúly
Kép
és nézhetem a TV-t
Kép
még egy négykézlábas
fürcsi után lesz időm olvasni is visszajönni.

drumka

Titti
Ha felborul a napunk, és Csilla is csak 5 körül alszik el délután, akkor hagyom 45 percet aludni, de utána kegyetlenül felkeltem, és játszunk vele legalább 1/2 9-ig, utána fürcsi, tejci, szunya.
Szerencse, hogy Csilla jól bírja ezt az eljárást... :roll:

Krisz
Rizspéppel is remekül ki tudta köpni, így végül egy kis vízzel hígítva gyönyörűen megitta cumisüvegből. :)
Kicsit kezd amúgy elege lenni a tortúrákból (orrszívás, inhalálás, csöpögtetés), már azt is kezdi utálni, ha hanyatt leteszem. A probléma, hogy úgy szokta inni a tápit is, ma fürdés után alig tudtam megetetni. :(

Kismok
Az én finnyagép lányom is nyomatja az őszibarit! De a főzelékeket egye meg, aki akarja. Ma végre nagy nehezen sikerült beleimádkoznom egy kis sütőtökös krumplit, de nem volt egyszerű... :(
A 20-30 g már tök jó! Lesz az még százzal több is! :D

Ancsa
Réka egy kis izompacsirta!!! :lol:
Azért milyen jó, hogy bármennyire is korán és kis súllyal született a többiekhez képest, gyönyörűen behozta a lemaradását!!! :)

Viki
Micsoda felülési-taktika?! Ilyet se láttam még?! AKkor lehet, hogy Rékának is menni fog a maga módján?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Gyors bekukk...

Ancsa :D
Réka nagyon ügyesen próbálkozik, hamarosan sikerül neki, tuti :wink:

Viki :D
Látom, hogy még sem jött össze a fürdetés utáni olvasás :wink: Barbi nagyon nagy fazon, s ügyes csajszi :lol:

Cas :D
Nagyon sajnállak Benneteket, mielőbbi jobbulást Nektek!!!
Mennek a gyógypuszik 8)
Nálunk sem tűri már Marci az orrszívást, egyedül már nem tudom megcsinálni, amit egy-két hete még simán kiviteleztem 8)
Gyógyival (eddig - kipp-kopp) szerencsénk volt, bár sok nem kellett, mert vagy kanálból eszi (epres gyomorcseppek+d vitamin esténként) vagy a gyümilé-víz üditőjébe teszem, kb 120 ml folyadék+maltofer+cebion, s észre sem veszi, hogy mit iszik :wink:

Jade :D
Szerintem eleinte kell csak ennyire tartani a hozzátápi szabályokat :roll: persze jobb ha a dokinénitől/bácsitól kérdezed...a széklet változása teljesen normális, hiszen már nem csak anyatejet/tápit tápit eszik :)

Edit :D
Mint mindig csak dícsérni tudom "kis" családodat, nagyon szépek vagytok, s hát a lányok lenyűgözőek :lol:

Nem tudok tanácsot adni alvás terén, de szerintem sem hagyd már este 7-kor elaludni a cicin....persze értem én, hogy az olyan kényelmes, Apa már otthon, s van egy kis nyugi, tudtok dumcsinzni,..... de jobb ha akkor még játszotok vele, s este van több szabadidő :wink:
Bár lányok én befogom az összes számat, s kérlek, hogy ne is utáljatok :wink: de Marci alszik éjjelente kb 10-től 1/2 8 -ig, s napi két kanalas evésre sikerült beállnunk (egy gyümi, s egy zöldséges-húsos) egyenként 200-250 grammal :oops: mellette három tápi van, szintén kb 200 ml-t eszik meg, most már nagyon gyorsan, hogy kicseréltem a 2-es cumikat 4-esre valamint "főzelékesre"...
Mondjuk sokat van a lelkem kézben, van, hogy órákat is elcibelem magammal, s ilyenkor sz@rom le, hogy mit kéne csinálnom :oops: , de ha vásárolunk, akkor is el van kézben (ezt csak többen tudjuk előadni), s a kocsiban is szeret a hordozóban csücsülni...szóval egy igazi kis minta baba :lol: 8)

Kia :D
Nagyon jó pihit, s jobbulást Anyósodnak!
Remélem,hogy megtaláljátok a számításotokat, s ezek szerint így mintketten (mindhárman) HAZA mentek :wink: (ha jól értem férjed is, s te is szabolcsiak vagytok :roll: )
Ez a jó a babanetes barátságban, hogy így is megmaradsz nekünk :wink: megmaradunk Neked :wink:
Szavazni én is fogok, ígérem :)

Kismok :D
Hol nyertétek a jegyet?? Jó szórakozást Nektek, biztos, hogy tuti jó lesz! Mondjuk tuti, hogy az elején úgysem tudsz majd odakoncentrálni az előadásra :wink: S nagyid a kocsiban fog csücsülni Sárával :?:

Remélem, hogy senkit nem hagytam ki, mindenkinek jó éjt....szerdán ismét jövök :D

Kép
Kép
Kép
szilvia72

elcibelem=elcipelem :oops: :oops: kis dislexiás Szilvi Anyu :oops:
Ha több is van, azért bocsi, ez nagyon szúrta a szemem :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

ja, még egy: gyorsan a cigi témához!
Én is az ügyesek közé tartozom, nagy dohányos voltam, úgy 25-26 éves koromtól (volt sokszor két doboz/nap), de ha valamitől megijedtem (pl. méhnyakrák, pajzsmirigy probléma) akkor mindig letettem....amikor ápr.1-én két csíkosat pisiltem ugyanez történt....s azóta semmi...most, hogy egy hete már nem szopizunk egyáltalán, nagyon félek ám saját magamtól :oops: de egyenlőre eszembe sem jutott, csak amikor valahol szóba kerül :lol:
Kaja ügyben viszont nagyon gáz vagyok most......állandóan zabálok az utsó 8 napban :oops: :oops:

Titti - Te tényleg nem akartad letenni eredetileg a cigit, amikor terhes lettél :?: :shock: :shock: :shock: azért én örülök, hogy mégis undorodtál tőle, mert bocsi mindenkitől, de nagyon elítélem, ha valaki terhesen dohányzik....bár tudom, hogy senki senkit nem ítélhet el, amíg nem éli a másik életét, s hogy mindenki maga tudja/érti a saját indokait, de akkor is így gondolom 8)

Na jó éjt még 1x az xdohányos, s nem dohányos bandának :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas!

Már azt hittem, hogy csak mi eszünk hanyatt fekve az ágyon! :D
Örülök, hogy más is.....
Remélem hamarosan vége az orrszívásos macerának, én igazán szerencsés vagyok, mert Domi még egyszer sem volt még taknyos sem.
Kopp kopp kopp.

Kia!

Amikor házat vettünk, mi is nézegettük a gyorszerkezetű házakat.
Van a családban egy építészmérnök, az ő tanácsa így szólt: ha normálisan van összerekva, nincs semmi baj velük.
Normálisan összerakva=nem spórolták ki a szigetelést, belülről dupla gipszkartonozás van.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Folytatás......

belülről csőben van a vezeték.
Azt mondta, hogy 3 hátránya van:
1. Bogaras, tehát a bogarak iszonyú könnyen be tudnak fészkelődni.
Ezt a párom is megerősítette, mert ő riasztókat telepített és ott a padlástéren kellett behúzni a vezetékeket. Ő is azt mondta, hogy több, mint a téglaépületnél.
2. Ha 2 szintes, a dobogás fentről lehallatszik, hiába jól van megcsinálva
3. Mo-n még nincs iránta kereslet, eladni iszonyúan nehéz.

Előnyök:

gyors építés, gyors és nagyjából tiszta szerelés, olcsó, tetzsőlegesen alakítható, általában annyira jó a hőszigetelése, mint egy normál téglaépületnek ami dryvitolva van.
És persze az árbeli különbség.

Remélem segítettem ebben.
Mi végülis téglát vettünk, illetve szilikát építésűt, de nekünk ez a pénznyelő tetszett meg, azért. :D

Hozzátápi: nnna tegnap megint finomat tudtam adnia csajnak.
Öszibarack-alma-pulykahusi.
De a főzelék baromira smafu
Meg a zöldség is!

no mostmán eldugultam.... :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

lányok szarban vok, de már komolyan! Nem eszik kanállal az istenért se. Már ott tartok, hogy előveszem a kanalat és ordít! Mi legyen adjak 3 napig tápot,aztán megint próba? Ti akkortól adtátok a 2. kaját is szilárdat amikortól az elsőt megette egy üveggel? Ti kanállal etettek?

Kép
nyafi

Nyafi!

Ne erőltesd!!!!!!!Csak végképp megutála!
Végy főzelékes cumit és azzal add a főzeléket és a gyümit.
Aztán hetente próbáld meg a kanalat.
1x el fogja fogadni, hidd el!

Ancsa!

Nem is mondtam, hogy Réka milyen ügyi!!! És az a fej amikor kitolja magát az nagyon kemény.... :D

Viki!

Elképesztő technikátok van nektek is!! :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Csak bekukk...
Nyafi, én úgy csinálnám, ahogy magad írtad.
Ha főzit, gyümit kapna üvegből, talán annyira megszokná, hogy a kanál továbbra sem jönne be. Ez pedig nem lenne jó. Szerintem inkább szünet, majd ismét próba. Ne akard görcsösen az étkezéskiválasztást sem. Én Krisztánál valami jó két hónap után váltottam ki az első étkezést teljesen. NINCS SZABÁLY!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa, Viki :D
Nagyon ügyesek a lányok!

Kriszta :D
múltkor beszéltük, h nem szabad új krumplit/répát adni kisbabáknak. Most is mint táplálékszakértőt kérdezlek :wink: : akkor se a anyumék kertjében termett és nem volt permetezve? Szeretnék répát adni Sárinak, addig nem merem, míg áldásodat nem adod rá... :lol:

Nyafi :D
eddig kanálból ettetek? Mert ha nem, akkor valóban nehéz az átszokás. De ha kanállal eszik, lehet, h vmi nyűge van Giginek. Juli pl. rendszeresen csinált ilyen kanálsztrákokat, amikor már rutinos kanalazónak számított is. Ilyenkor én minden nap 1x megkínáltam, de ha nem kérte, akkor kapott tejet. Ilyen "visszaesések" bármikor lehetnek, erőltetni semmiképp se jó, de a lehetőséget add meg rá minden nap. :)

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Na, jo latni, hogy itt mar uldogelnek egyesek! :lol:

Igen, miert nem lehet adni ujrepat? Bar en vettem biot az intersparban, azt akartam neki bevezetni a heten. De anyamektol is kaptunk, a kertjukbol, de akkor lehet a biot adom inkabb...

Lili,
Lehet en vagyok paramami, sot...
Asszem kicsit lazabbra veszem es jobban novelem az adagokat. Ebben a kismamablogos szakacskonyvben is az van, hogy eloszor kapjon 3 kanallal, ha nincs semmi rossz reakcio, akkor masnap mar kaphat tobbet, harmadnap pedig mar akar egy egesz adagot is...
Ki tud ezen elmenni, milyen jo, hogy mindenhol mast irnak... :?

Nyafi,
szerintem add oda neki a kanalat hogy jatszon vele. Hatha ujra baratsagot kot vele :)

Kia,
szerintem neten keressetek ra, biztos mar millio cikk es tapasztalat van leirva az elonyeirol/hatranyairol, buktatokrol...

Kriszta,
Boldog feleves szulinapot Dominak! :lol:

Cas,
Mi a helyzet Csillaval? Remelem levonuloban a betegseg, es javult az ejszakatok is :roll:

Cigi
Nekem a szuleim cigiztek, igy en meggyuloltem egesz eletre. Soha nem is probaltam ki. Eloszor anyam szokott le, aztan apam egy gyomorfekely es egy melyvenas trombozis utan. Akkor a doki mondta neki: cigi vagy gyogyulas? A gyogyulast valasztotta - 20 ev kemeny fustoles utan.

Bocs hogy nem tudtam reagalni mindenkinek, felebredt.

Szep napot!
_jáde_

Sziasztok Lányok!

Segítsetek!!! Begyulladt a cicim. :(
Először csak azért fájt, mert felázott - Napsi esténként azon alszik el, van hogy 1 órát is a szájában van. Van egy csodakrémem, de most már az sem használ.
A mellbimbómon van egy fehéres sárgás hólyag-szerűség.
Ez már kb 3. napos. De mára már piros foltom is lett, és több helyen is fáj. :(
Mit csináljak?
(Tudom, hogy régebben volt róla szó, de most nem tudok visszakeresgetni. :oops: Bocsássátok meg nekem!)

Kép
tittina1982

Tittina!

Nem lehet, hogy bocsi de szájpenész? Az szokott a bimbire is kiülni. Kukk bele Napsi szájába!
Ha van olyan lepedék, mintha tej lenne de megkapargatva nehezen vagy alig jön le akkor az.

De Edit bizti ír valami hasznosabbat is. Orvoshoz azért elvinném azokat a ciciket.

Jáde!

Köszi köszöntést!!!Ha bIO akkor mehet. A sparos bio termékek jó helyről származnak!

Kismok!

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy megbízható forrásból származó gyümi és zöldség mehet a babának ezerrel.
Áldásomat adom rá!

Ha kertben termett akkor pláne. A permetezéssel sincs semmi baj, csak ki kell várni a permetezéstől a permetszer dobozán lévő eü várakozási időt plusz 1-2 napot.
vannak olyan élelmiszerek ami permet nélkül elpusztulna.
Pl burgonya
És fontos, hogy műtrágya helyett sim a trágya legyen a kertben!

Így már ok? A táplálékszakértő.... :wink: :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

jaj, te szegény!
Ez nagyon vacak, az elején én is átestem rajta 3x.
Ami nekem nagyon bevált:
1. szopi előtt meleg vizesruha a piros foltra, hogy jobban ürüljön a tejcsi onnan.
2. szopi után azonnal hideg vizesruha/ jégkocka (nekem fagyott zöldborsó volt :wink: ), kendőbe csavarva a foltra
3. szopi ahányszor csak hajlandó rá és lehetőleg úgy, hogy az álla a piros folt irányában legyen.
1 nap alatt elmúlik, ha gyors a kezelés.
Ilyenkor jobb, ha inkább gyakran és rövid ideig van szopi, akkor a legerősebb a reflex.

A mellbimbó kisebesedésével kapcs. nincs tapasztalatom. Gondolom ennyi idő után valszeg jól van mellen, mert attól h 1 órán azon alszik még nem kéne sebesnek lennie. Sári is ezt csinálja minden este.
A fehéres sárgás hólyag miatt én talán gombára gondolok. A szájpenész ált. cumis babáknak szok lenni, de azért érdemes jó alaposan átvizsgálni Napsi száját, mert akkor jó arra is az ecsetelő.
A jégkocka jó a hólyagra is. Melltartót ne vegyél, ha nem muszáj, sokat szellőzzön.
És ha semmi nem használ:
http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Esztert nagyon tudom ajánlani, ált. 2-3 nap mire válaszol.
Remélem, gyorsan rendbe jössz.

Szakértőasszony :D
köszi, és lánykádat Isten éltesse!

KM

Kép
Kép
kismok

Köszi Lányok!
Nem tudom miért lett az a piros folt, mert csomóm nincs.
Napsi szája gyönyörű tiszta.
Úgyhogy fogalmam sincs. :(
Próbálkozom a leírt gyógymódokkal...
Még az jutott eszembe, hogy lehet a harapástól?! Foga ugyan nincs, de a múltkor úgy összeszorította az ínyét, hogy azt hittem bepisilek.

Kép
tittina1982

nekem se mindig volt kitapintható csomó, amikor volt folt. Viszont a múlt héten volt egy hosszanti csomó, de nem lett belőle piros folt.
Lehet attól, h kicsit kevésbé lelkesen szopizik, hirtelen kisebb az étvágya, vagy pl. nekem attól volt, h Sára pelusozás közben megrúgott.

Kép
Kép
kismok

Titti!

Az jóó ha nincs szájpenésze, akkor nem gomba okozza a csomódat.
Editnek volt múltkor hasonló problémája, remélem ma még visszatér és tud hasznos tippeket adni...

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Egy kis kidühöngés....

Ma voltunk fél éves tanácsadáson kislányommal, és közölte velünk a gyerekorvosunk, hogy szeptembertől mégsem lesz ingyenes a pneumococcus elleni védőoltás. Nem tudom, kinek milyen infója volt erről, én úgy tudtam, szeptembertől minden két év alatti gyereknek ingyenes lesz ez az amúgy 2010-től kötelező, de jelenleg még nagyon drága oltás (16e körül van /darab, kortól függően min. kettőre van szükség).
Múlt héten, egy konferencián közölték a dokinkkal, hogy országos szinten összesen 80.000 db vakcina lesz ingyenes, melyet rászorultsági alapon fognak a háziorvosok adni. Mintha volna rálátásuk...

A 80.0000 db vakcina - mivel a két év alatt gyermekeket kétszer kell oltani - összesen 40.000 gyerek részére jelent ingyenes megoldást. Amennyiben viszont szeptemberben elfogy az összes "ingyenes" oltás (azaz ha a leggyorsabbak egyszer kapnak az ingyenes adagból), akkor még ennyi baba sem szerez védettséget, hiszen aki rászorultsági alapon megkapja az elsőt, a másodikat nem fogja tudni 16.000 Ft-ért megvásárolni.

Úgyhogy kértem egy receptet, és oltatunk fizetősen (apucija iskolában dolgozik, így ez az oltás nálunk szinte kötelező).

:twisted: :twisted:
d0r0ttya

Játszani játszik a kanállal, két és fél hónapja próbáljuk és nem jut tovább 50gr-nál és utána bever 150 tápot, mert ordít, hogy éhes. 4féle műanyag kanalat próbáltam és már több ember is megpróbálta, nagyon ügyes, ham, ham és repülős technikák voltak eddig bevetve.
Titti kalappal! az egyiknek nincs, a másiknak túl sok a tej...

Kép
nyafi

Titti!
Ne aggódj a sárgás hólyag miatt! nekem is volt, nem egyszer. Doktornéni megnyugtatott, hogy ott nagyon erősen szívták, azért lett. El fog múlni magától. Semmi köze gombához, én is azt hittem, de nem.
Nekem is többször volt mellgyulladásom, ill. inkább tejcsatorna dugulásom.
Olyan forró zuhanyt eresztettem rá, amilyet csak el bírtam viselni, majd fejtem, nem jött túl sok, de azért erőltettem. És nagyon sokszor mellre tettem Barnit, mert ő jó erősen szopizik. Mindig úgy, hogy az alsó ajka legyen a bedugult tejcsatorna felé, ahogy már írták mások is. Éjjel is többször mellre tettem. Nekem elmúlt egy nap után, csak légy nagyon kitartó, még akkor is, ha fáj, szopasd és szopasd!

Dorottya,
nekem épp tegnap mondta a doktonőnk, hogy ne várjuk meg a szeptembert, amikortól is ingyenes lesz, hanem adassuk be, mert sok fertőzés van mostanában. Nem említette, hogy szept.-től mégse lesz ingyenes.

KépKép
lili73

Nyafi,
nekem a másik topicon ajánlották a a dm-es babylove kanalat, és nekünk nagyon bejött. Ha esetleg azt még nem próbáltad volna.

KépKép
lili73

Dorottya!

Köszi a hsznos infókat!

Csajok! nekem a dokinéni nem javasolja az egy éves kor alatti beadását!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Lili éppen tegnap próbáltam azt a kanalat! :cry:

Kép
nyafi

Nyafi, próbáld meg kenyérhéjjal etetni. :D Komolyan mondom, nem hülyeségből! A kenyér héját használd kanál gyanánt, így értettem. Egy ismerősöm volt kénytelen ezt alkalmazni.
Jövök aztán bővebben is...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van ebben a rossz időben. :D

Sedith:Húgod nagyon hasonlít rád.A lányok nagyon édesek. :D

Lili:Minden elismerésem.Le a kalappal előtted.2 gyerek ráadásul egyszerre. :D
Szoktam vigyázni a barátnőm kislányára 1-2 órákra,Levinél 3 héttel idősebb.Hát mit ne mondjak,szoktam nagyokat fújni amikor elmegy a kislány.De imádom őt.
Soha nem fogom megérteni,hogy csinálják az ikres anyukák.Így sincs magamra időm hát még akkor mi lenne.De dupla öröm is. :D
Minden jót nektek!!!

Cas:Hogy vagytok?Remélem minden oké már. :D

Cigi téma:Én nagyon korán kezdtem el a cigizést.13 éves voltam amikor kipróbáltam.Sokszor próbákoztam leszokni,lehet,hogy ez volt a baj,hogy csak próbálkoztam. :D
Megfogattam ha megtudom,hogy baba lesz akkor lerakom.
Így is lett.Addig nem cigiztem amíg terhes voltam nem is kívántam,sőt utáltam ha valaki rágyújtott. Míg szoptattam akkor sem kellett.Viszont 4 hónapos volt a Levi amikor elvittem gasztróenterológushoz mert a dokinőnk szerint pegyhüdt volt a bőre.Megvizsgálta a doki a kórházba és mondta,hogy ez adottság nem kell vele foglalkozni,de viszont arról tudok e,hogy óriási a mája.1 órás vizsgálat helyett ott voltunk 1/2 napot.Vért vettek a fejéből,előtte mind a két kis kezét megszúrták de ne találtak vénát.
Gondolhatjátok.Apósom vitt el ő nagyon kemény ember,előtte tartottam magam.Viszont amikor hazaértünk eltört a mécses,sírtam mint egy gyerek.Kikészültem.Anyu jött délután mondtam,hogy 10 perc és jövök elugrottam cigiért.Nem bírtam tovább.Azóta elszívok napont a 2-3 szálat.2 nap múlva meg lett az eredmény,minden jó lett.Nincs semmi baja.
De ennél a 2-3 szál nem fog emelkedni,remélem majd csak csökkenni.De olyan jó esik... :D

Kia:NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT LEVINEK!!!!!
És jobbulást anyósodnak. :D

Ancsa:Réka nagyon ügyes.Ami a kezéban van könyv nekem is meg van.De még nem főztem belőle.Te próbáltad már ki valamelyiket?
Június 19-20-21-én turi lesz Törökbálinton a vakond nadrágjában.
Kiárusítás lesz mert elköltözik a csajszi 2 utcával fejjebb.Nem tudom,hogy ismered e,nagyon jó cuccok vannak és jó áron.Ha gondolod gyertek el. :D

Most mennem kell mert apa jön haza ebédre és még nincs kaja.Lecsót csinálok.

szép napot

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Levi kiflit majszol...

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Én+úszógumik :D és kis vigyorink

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Nyaralás

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Apa felöltöztette Levi bébit

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Nagyszemű

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Boldog névnapot a Levente babókáknak!
Szilvi17
Gratula a 7. hónaphoz Nektek! És csudijók a képek.

Cigi
Nem mondom, hogy magamtól nem szoktam volna le, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, de sztem nehéz lett volna.
Viszont egyáltalán nem érzem, hogy hiányozna.

Mellgyuszi
Tegnap este forró zuhany, kifelé masszírozás, és csak abból evett a Kisasszony. Igenis van benne csomó, de csak akkor lehetett érezni, mikor már majdnem teljesen leszívta, mert jól bent van.
Viszont hőemelkedésem is lett sajna. Mostanra már jobb egy kicsit, de még fáj egy kicsit.

Mennem kell, eddig bírta nélkülem! :)

Kép
tittina1982

BOLDOG NÉVNAPOT A LEVENTE BABÓKNAK!!!!

boldog hófordulót Szilvi Nektek :wink:

nincs több időm, bocsi!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Én is csak kutyafuttában... még mindig... :roll:

Minden Leventének nagyon boldog névnapot! :)
Kép

Levinek pedig boldog hófordulót is!!!!! :)
Kép A puszi Borótól megy! :wink: :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ma vagyunk fél évesek!!! Ma fél-szülinapunk van :-). Küldök egy fotót a lánykáról, ez hétvégén készült, éppen az első gyári almapüréjét kóstolgatja. Hát, a hazai készítésűt jobban szereti (abban kizárólag alma van, nincs mellette rizs és hasonlók... hiába, már most is jó az ízlése :oops: )

Kép

Fél-szülinapra kapott egy látogatást a bőrgyógyászaton (ekcéma...) és egy csomó kence-ficét. Tudtátok, hogy a gyógyszertári fürdetőnek megválozott az összetétele? Azt mondta a doki néni, hogy eszmbe ne jusson azzal fürdetni Picurt, helyette felírt egy másik, gyógyszertárban kikeverős fürdetőt. Megáll az ész! Este megyünk érte a patikába, ma már azzal fürdünk. :P [/img]
d0r0ttya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?