Új privát üzeneted érkezett!

ariaden: üdv itt.

100% hogy PCO-s vagy. igen, lehet az ember 16 éves kora óra PCOs- ha jó a dokid, bízd magad rá.

szedd a metet minél előbb. van súlyfelesleged?

ha felteszed a hormonértékeidet megnézzük.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Jelentem, h képek készen vanak, fent vannak a blogomban... már akit érdekel :wink:

Ma voltunk a BMC-ben. Kedden nekiállnak és újra kivizsgálnak minket. Végre lesz egy átjárhatóságim is és a doki első körben azt mondta, h szerinte rájuk nem is lesz szükségünk, mert szép a javulás nálam! :D ÁMEN! :wink:

Egyébként pedig csütörtökön megyek Tűű dokinkhoz. Remélem, ő is ezt mondja, bár amiket ti írtatok az eredményem láttán, azokra rákérdezek.

babszika

Sziasztok!
Babszika! Gyönyörűek voltatok, nagyon jók a képek! :lol:

Én majd júl.17-én megyek először endokrinológiára. Lehet butaságot kérdek, de ott mégis mire számítsak? A legutóbbi hormon eredményem jó volt(márc.13-án vették a vért., ami a 3. ciklusnap volt)
kiéve a TSH 0,258 mU/l a ref. tartomány 0,350-4,940. E miatt küld a belgyógyászom ide.

Még egy kérdés: ha a hőgörbémet felvarázsolom mondanátok róla véleményt?

Előre is köszi!
üdv mindenkinek: Mókica
mókica

Mókica!
Tuti, h újabb vérvétel vár rád, mert március már nagyon odébb van.

És köszi!!!

babszika

nem megy... :cry:
A cikus.hu-n van... miért nem tudom átrakni ide a diagramom?
mókica

Babszika!
Köszi, szóval friss leletek kellenek. Hurrá! annyira szeretek laborna járni...,főleg hogy alig találják a vénám..., na majd túlélem. :D
mókica

Sziasztok!

Köszönöm szépen a biztatást, szerintem sétával kezdem (táncolni nem szeretek, úszni nemtudok :oops: )

Azt nem tudom mi mit jelent csak a tesztoszteront, de felírom mi van a háromnapos leletemen:

LH: 9,51 IU/L
FSH:5, 0 IU / L
Prolaktin: 191,4 mIU/L
Oestradiol: 174,0 pmol/L
Progeszteron: 0,90 nmol/l
Tesztoszteron: 4,13 nmol/l
TSH (ultraszenzitív) : 1,7291 mIU/L
FT4:12,68 pmol/L
FT3: 4,73 pmol/L
Kortizol: 176,6 nmol/L
Inzulin: 12,10 mIU/L

Ezek egyébként mit jelentenek?
ariaden

És igen van súlyfeleslegem, úgy 10 kg, ez le kellene adjam?
ariaden

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 56000_.png
ez alatt a link alatt van a görbém. ha véleményezné valaki.
mókica

Csajok!

én sem a görbékben, sem a leletekben nem vagyok jó, bár sztem a referencia tartományok kellenének :roll:
De majd biztosan segítenek a csajok!

babszika

Ariaden!
leletekben én se vagyok jó...de szerintem LH, FSH aránynak 1:1 -nek kell lennie.
Én szénhidrát diétával és mozgással(futás) fogytam 6-7 kg. De már fél éve semmit, igaz nem is híztam...
mókica

Ari!

PCOS vagy sajna. LH/FSH-nak tényleg 1:1- nek kellene lennie. neked az Lh a duplája, ez tipikus PCO-s jel.

a tesztoszteronod tényleg nagyon magas. ha ez éhomi reggeli vérvétel volt, akkor az inzulinod is magaska. erre kell a met, és lenyomja a tesztodat is.

progidon elgondolkodtam, mert 1 körül már jelezhet pé-t az előző ciklusban...előző ciklusban lehetett pé-d?

FT3 FT4-hez én nem értek. de atöbbi hormonod jó.

hajrá metformin, ezt a gyógyszert neked találták ki.

Kép

Kép
rejo

Kedves rejo!

Köszönöm szépen az elemzést!!!!
Ez éhomri vérvétel volt, s még a reggeli farkaséhség se kapott el pedig. A következő (21-ik napi) pedig még rosszabb lesz, mert volt egy olyan stresszes időszakom, ami pont akkor csúcsosodott ki.
Engem az is megviselt, hogy a dokim (megnéztem nőgyógyász és endokrinológiával is foglalkozik) a meddőségi központba küldött át a vérvételi papírért. Olyan rossz volt, akkor még nem is gondoltuk komolyan a baba dolgot, hogy még el se kezdtük és nekem már oda kell menni...
Mostanra megedződtem, az a szerencse, hogy a párom teljesen támogat, talán így könnyebben veszem.
Ha megkérlek, a 21-ik nap leletemre is vetsz majd egy pillantást? Annak kb. jövő héten lesz eredménye.
Ez egyébként nagyon jó érzés, hogy végre nem csak olyan nőkkel beszélhet az ember, akinek soha nem volt semmi extra nőgyógyászati gondja, kimaradó ciklusról meg még csak nem is nagyon hallott... Én mindig úgy éreztem, hogy ez titkolni való dolog, meg szégyellni való, hogy én rosszul csinálok valamit, azért nem "működök" jól... Következőre akkor vércukor terhelést kell kérjek?
ariaden

Babszi!
Ezt nem lehet szó nélkül hagyni!
Nagyon jók a képek!!!! Nekem a hintás a kedvencem amin a koszorús lánykáddal vagy. Tisztára mint a katalógus fotók!
Az étterem is szépen volt díszítve, igazán kitettetek magatokért!

Ariaden!
Egyet értek Rejoval.
Szerintem terheléses cukor és inzulin is kell!
A gyógyszer, a mozgás és a diéta segíteni fog, meglássd!

Lona
lona1

De édes vagy Lona!
Köszönöm!
Igen, a hintással nekem is van egy fur érzésem.... de nekem talán azért, mert abban a hintában ültem, ahol gyerekként játszottam... :)

babszika

Babszi!Ááááááááááááá nagyon irigy vagyok aztért a fekete-fehér képért és a várban készült képekért!!!!! :lol: Csodaszép voltál!!!!!És a tesód is és a kislány is és persze az urad is!!!!Gratulálok!

ui.: hány nap alatt lettek meg a dokinknák a 3 cn összes eredménye beleértve kortizol tsh stb?????
Vendég

Hunci!
Fekete-fehér képet te is tudsz magadnak csinálni bármikor!!!!!
(nekem is ez a mániám)

amúgy a tesztoszteron még mindig nincs meg!!!!!
a többiért meg csak most mentem a múlt hét pénteken. vagyis a 21. napival együtt....

babszika

Akkor az ne is lesz meg nem elkeserítésképp...nekem rendszeresen kihagynak valamit.... :evil:

és hogyan lehet olyan képet????
Vendég

TEhát akkor ennyi időt kell rá várni hogy meglegyen az eredmény????Most esett le....nekem, késik megint, de talám 7végére a hőgörbe alapján megjönne és talán hétfőn mennék, azaz 16án vv-re, de 26án megyek T-hez...gondolom nem lesz meg akkor....szuper...csináltathatom magánban ocsoért....
Vendég

sziasztok

Babszika, nekem is nagyon tetszettek a kepek, nagyon jok!Gratula!
En most magam alatt vagyok mert a doki epp most mondta le a penteki talakozot. Azt mondta kuld valami papirt a heten amelyben elemzi a hormonjaimat....majd elmondom mit is irt hatha okosodunk belole valamit.
sziasztok
Vendég

Hát, a franc sem tudja.
nekem azt modták, h a pár naptól az 1 hónapig bármi lehet. mert összevárják a véreket :evil:

egy egyszerű képszerkesztő programmal. akár neroval, vagy paint-tel.

babszika

Ari vércukor terhelés önmagában nem elég, az inzulin fontosabb. azt állami helyen neked nem csinálják meg, vagy nagyon nagy szerencse kell hozzá. lehet magánúton kell próbálkoznod...

Hozdd a 21. napit nagyon kiváncsi vagyok rá, abból lehet látni igzán volt-e péd.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Köszönöm!!!!!!
Nem sztk-ba járok, hanem magándokihoz. Az sztk-s orvos már évekkel ezelőtt elhajtott a fenébe, hogy nincs semmi bajom. Magándokiból is a másodikat koptatom. De őt az eddigiek alapján megtartom. :)
Tehát vércukor terhelés inzulinszint méréssel? Ezt megjegyzem és megbeszélem vele. Teljesen normális doki egyébként, mikor voltam nála, életemben először éreztem úgy, hogy na itt egy doki akit érdekel mi bajom. Szóval diéta és mozgás...
ariaden

De abból sem feltétlenül, csak, ha menetrendszerűen a 14. napon volt PÉ-je!
Ha viszont esetleg később, akkor semmit nem ér a 21. napi.
Az ugyanis standard ciklusú nőkre tervezték: PÉ után 7 nappal x fölöttinek kell lennie a proginak.
Na ja!
Ha meg a 18. napon volt PÉ-je, akkor még a béka feneke alatt van a progija, pedig volt PÉ-je!

Persze ez így első kivizsgálásnál édesmindegy. Pláne ha vkinek 3-5 havonta jön meg.

Viszont célszerű elkezdeni hőmérőzni!
Egyrészt jól mutatja, ha van javulás, másrészt a kontroll vérvételeknél már le lehet szűrni, h. mikor is kell pontosan vérvételre menni, ahhoz, h. kiderüljön, h. van-e sárgatest elégtelenség (ha pl. 18. napon volt PÉ, akkor 18+7=25. napon).
Mert, ha akkor, ténylegesen megtörtént PÉ-t követően alacsonyabb a progi, mint x, akkor célszerű progipótlást kérni egy esetleges teherbeesés esetén a terhesség megtámogatásához.

Kezdő hőmérősöknek és ciklusukban még járatlanoknak egy kis segítség:
http://babatervezok.otthona.net/
Érdemes alaposan áttanulmányozni az oldalt.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Babszika: nagyon nagyon szépek voltatok!!! gyönyörű volt a ruhád!! nagyon nagyon sok boldogságot kívánok nektek mégegyszer!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Köszi-köszi-köszi!!!!! :) :oops:

babszika

Rambóka!

Köszi a linket tanulmányozom!
Üdv: Mókica
mókica

Nekem a terheléses inzulint a SOTE I. belen csinálták TB alapon és még csak nem is én kértem. Nem kellett a dokimat rábeszélnem. Úgy látszik tényleg szerencsém van vele.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Babszika, gratulálok és nagggyon szép voltál. Főleg a sminked tetszett nagyon!

A hőmérsékleti görbéről... Peteérés? Én életemben egyről tudok, januárban, azt én mint laikus is rögtön tudtam, hogy ez az lesz.

Megnéztem a görbés lapot... Nekem ez nagyon magas. Gondolom reggel kell mérni, gondolom azt kell vezetni. Sima higanyos lázmérő kell hozzá vagy valami speckó cucc?
ariaden

Babszika!
Utoljára mikor láttalak, rövid frizkód volt!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Most meg........

Viszont álomszépek vagytok!
Legyetek nagyon boldogok, és sokasodjatok hamarra!!!!

Ölellek!!!!

(Nóri fotók odaát)
Vendég

Ari!
A higanyos is remek. Reggel ébredés után, de felkelés ELŐTT kell mérni, lehetőleg mindig azonos időpontokban. Úgy a legjobb, ha előtte van összefüggően 4 óra alvásidő! A hol méred kérdéskört rád bízzuk, bárhol, de mindig ott! A legjobb a szájban a nyelv alatt vagy hüvelyben, de ha hónaljban méred sincs semmi gáz! Csak ne térj el tőle, mer teljesen más eredményt ad!

A hőmérőzés nagyon jó önmagad megismerésére és a jelzések figyelésére!!! Ajánlom legalább két-három hónapig csinálni, megéri hidd el!!!!
Vendég

Sziasztok! :)

Akkor sima higanyosat vegyek, vagy ha beruházok, ruházzak be valami jobba? S melyik a jobb? :)
ariaden

Ariaden :)

Megoszlanak a vélemények a hőmérőt illetően.

Én már 2 éve higanyossal és hónaljban mérem !! Erre szokták mondani, hogy hát ez így nem jó. Dehogynem ! Minden alkalommal pontosan látni lehetett mikor volt ovuláció, stb. Szerintem 100 %-os (na jó, semmi nem 100 %-os, max 99,99999 :)), nekem a digitális kifejezetten nem jött be. Az, hogy félálomban hüvelybe, popsiba, vagy nyelv alá dugogassak bármit is, na, ez nem én vagyok :D

Csak bátran ! (ja, 1 hónapja vettem egy új higanyos hőmérőt, kb. 300 Ft volt :lol:)

Babszika :) csatlakozni szeretnék az előttem szólókhoz ! Szépek voltatok, nagyon sokat változtál a tavalyi tali óta :wink: Csak így tovább !!!!

Niki
mniki

Babszika!

Olyan gyönyörűek vagytok a képeken! :D
Te pedig egyszerűen fantasztikusan vagy!
Gyönyörű, dekoratív, nőies. :)
Ne merj többet fogyni, max a baba miatt! :)

Az az A4-es is igen-igen jól néz ki! :lol: :lol:
Vendég

Babszi: Nagyon szépek vagytok! Öröm volt nézni a képeket! Nagyon sok boldogságot nektek ismét!!!

Kép

Kép
bettica

Köszönöm a tanácsokat! :) Vettem egyet én is, kemény 200 Ft-ért. :) Szép kék kupakkal. :D

Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire figyeltek a diétára? Nekem még ez a harmadik napom és este mikor elkap a farkaséhség nem nagyon tudok parancsolni magamnak :( Napközben pedig olyan szépen betartom. :( És amikor eszem az estit ráadásul olyan lelkiismeret furdalásom van ... :cry: :oops:

Ma nekilátok a mozgásnak is... Ehhe... Van szobabicóm, kezdésnek tekerek rajta 3 khmm... 3 percet. Úgy gondoltam minden nap növelem egy perccel a dolgot. Nevetséges szánalmas vagyok tudom. :(
ariaden

Sziasztok!!!!!!

Istenem, h ti milyen aranyosak vagytok!!!!!!!!!!!!!!
Most legszívesebben átölelném mindannyiótokat!
Kép

MA voltam Tűű dokinál.
És ha bár eget rengető jó híreket nem mondott, de azért rosszat sem.

idézem: "leletei stabil hormonális egyensúlyt bizonyítanak, nagy valószínűséggel peteéréssel, de a ciklus luteális szakaszában mért progi emelkedés a kívánatostól elmarad, így terhesség megmaradásának esélye még megtartott peteérés meleltt is kicsi."

De szerinte a closty elég lesz. Így újra nekiállok a clostynak, de csak egyet fogok szedni.
Szerinte clostyval igen jók az esélyeim....
Így hát elkezdem, közben a meddőségiben megcsináltatom a hsg-t és jöhet a bébink!!!!!!! :roll:

Jó lenne nem csalódni, mert végre hosszú idő után újra bízni kezdek.... :roll:

Monácska!
Hogy milyen édeske a lánykád!
(tudod, h a mai napig úgy érzem, h az adósod vagyok!)

Mniki!
Köszi! Örülök, h néha te is felbukkansz! :wink:

Kavics!
Ma Tűű doki is és a meddőségiben is azt mondta a doki, h már nem baj, ha nem fogyok. Néha szeretnék olyan alkat lenni mint te meg apple, de már attól is boldog vagyok, h a 78kg-s fotókra már csak 61kg-val nézek.
Az A4-es nekünk is bejött.... full extrás persze.... no, de jó nekünk a "mi autónk" is :lol:

babszika

Sziasztok!

Ígértem, hogy megnézhetitek, milyen menyasszonyi- és menyecskeruhát varrtam tesómnak.
Akit érdekelitt megnézheti:
www.kep.tar.hu/hendzselkovacs

Lona
lona1

Lona ,
wow, wow :)

Nagyon ügyes vagy !!

és re-wow,wow :arrow: fantasztikusan néztél ki, egy bombanő !!!!!!

Niki
mniki

Lona: gyönyörű ruhákat vartál, te nagyon ügyes vagy!! :shock: :wink: a tesód meg nagyon csinos menyasszony és menyecske! nagyon szépek voltak!!
és az anyakönyvvezető összebilincselte őket??? :o :lol: nagyon vicces, ilyet még nem láttam! :lol:
mi a barátoktól kaptunk ajándékba bilincset a kámaszutra mellé. :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Sziasztok!

Újra itt. Megfogadván tanácsotokat, elmentem magánba labor ismétlésre! Csak a problémás dolgokat nézettem meg, bemásolom az eredményeket.

április május
Estradiol 10,80 (Norm 70 - 250) 127,57 (norm 43 - 214)

FSH 32,36 (Norm 3,2 - 10) 6,61 (norm 2,9 - 12)

Progest 13,33 (norm 4-25) 2,11 (norm 1,5 - 20)

Na, szerintetek ez azt jelenti, hogy mégsem állnak le a p.f.-im? Viszont 25 nap helyett 22 napra jött meg... szerintem nem volt pé...

Közben szedem szorgalmasan a bromot, és valami gyógynövény löttyöt, ami serkenti a p.f. működését.

Üdvözlök mindenkit!
difrax

Azta mindenit! Összefolytak a sorok... pedig szépen elrendeztem nektek, hogy olvasható legyen...

A sorban a második érték a májusi mérés, és zárójelben a ref. tartomány. Más laborba mentem, ezért változtak a ref. tartományok az elsőhöz képest.
difrax

Lona!

minden elismerésem a tiéd! Gyönyörű volt a testvéred az általad varrt ruhákban. Nagyon ügyi vagy! :D
mókica

Difrax hányadik napon néztétek a hormonokat? első és második körben.

a progi alapján pé-d is lehetett...

Lona szóhoz nem bírok jutni!!! A menyecskeruha nálam mindent visz...

Kép

Kép
rejo

Difrax!

Ezek már sokkal jobb eredmények! :D
Ahhoz, h. tudd, h. van-e PÉ-d, célszerű lenne elkezdened hőmérőzni mielőbb!
És ha a hőmérőzés során felmerül a gyanú, h. nincs PÉ-d, akkor következő ciklusban meg kell majd ismételni az FSH-t mindenképpen. Ha akkor sem magas, akkor nem korai klimaxod van remélhetőleg, csak éppen nincs PÉ-d.
Akkor pedig célszerű utánajárni, h. miért nincs.

Mastodynont szedsz?

rambóka

Rejo és Rambóka!
Köszönöm a megszakértést.

Az estradiol és progi a 21. napon történt, és nagy csodálkozásomra májusban másnap meg is jött :shock: Az FSH pedig az 5. nap. Sajnos csak akkor tudtam elmenni a laborba, de a küldőmre az volt ráírva annakidején, hogy 3.-8. nap között bármikor, tehát gondolom, még jó a mérés.
Nem mastodynont, hanem síma bromocriptint szedek, 2.5 mg-ot.
Közben májustól fogyizok is, szépen lement 7 kiló, és nekifogtam többet mozogni, rengeteget gyalogolok az ügy érdekében.

Most igazából nem tudom mi történik, PCOS biztosan nem vagyok, ugye? Csak nem értem mi van a ciklusommal, mindig 25. napra jött meg, most meg 22-re rövidült... nem tudom mikortól kell számoljam a lutheális fázist, a nőgyógyász szerint minden luth. fázis kötelezően 14 nap, nekem pedig 4 napot tart a menzesz, szóval akkor mi van? :?: Nem lehet, hogy valami miatt nekem rövidebb a luth fázisom? Mi van a progival, ha sárgatest elégtelenségem lenne, akkor nem kellene rövidebb legyen a második fázis?
Csak okoskodom, igazából össze vagyok zavarodva. :oops: A hőmérőzéstől idegenkedek, nem mindig alszom jól, van amikor ébredés elött fél órával ki kell menjek pisilni, tehát a mérésnek ebben az esetben lőttek, mert azt mindig mozgás elött és ugyanabban az időben kell történnie. Na ezen még gondolkodom... Érdekes mód a nőgyógyim kiröhögött a hőmérőzés gondolatától, azt mondta már elavult nézet!
Létezik, hogy a prolactin helyre billent volna, és amiatt jönnék rendbe????
difrax

[quote]& írta:quot;...van amikor ébredés elött fél órával ki kell menjek pisilni..."

Érdekes, nekem csak ébredés után szokott sikerülni! :twisted: :twisted: :twisted:

Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni! :roll:

Szóval szerintem vegyél digitális hőmérőt (lehetőleg ne nagyon gagyit (asszem vki a Microlife-ot dícsérte))! Azzal pár másodperc alatt lehet hőt mérni, addig meg csak vissza tudod tartani! :wink:

Ha a progid a ciklus második felében volt, akkor tuti nem volt PÉ-d sajnos.
Bromo jó a prolaktinra nagyon.
Én a gyógynövényes löttyre kérdeztem a Mastodynont.

Mindenképpen kéne hőmérőznöd, mert vhonnan ki kéne deríteni, h. mi zajlik odabenn!

Az FSH-ra meg azért biztos, ami biztos alapon jövő ciklus elején is kéne egy kontroll, nehogy véletlenül mégis gebasz legyen!

rambóka

Rami amikor a 13-as progit mérték, abban a cilusban bizony volt pé-je, elég jó. de egy terhességhez ez kevés progi, de pé BIZTOS volt. a 2-es progi 21. napon abban a ciklusban nem volt pé.

az FSH alapján ahol 6-os biztos hogy nem merülnek ki a petefészkeid, és látod peteérésed is van.

Miből gondolod hogy nem vagy PCO-s ? vagy miből gondolod hogy az vagy?

Kép

Kép
rejo

Szijjjjjjjjjasztok!
Itten egy bujdosó Zazzy... :oops: ,aki nagggggyon élvezi a nyári szünetet máris :D , és próbál összehozni valami nem túl drága néhány napos nyaralást pihizőset.
Atól tartok kár volt elhalasztani a vérvételt, nem lesz értelme a 21. napnak. Nagy csoda lett vona, ha időben van pé-m. :?
Hajni, merre kóborolsz???
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 88000_.png

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Felújítós,költözős Hajni jelentkezik. :D

Zsizsik!
Nem gratulálok okés? Csak csendben szurkolok!!! :wink:

Zazzy drága!
Édes vagy hogy hiányoltál!!! KÖSZIIIIIIIIIIIIIIIIII
Újszászon kóborolgatok a hét minden napján és ottan kérem szépen még nincsen semmi, nemhogy net. Villanyunk kész, de akadnak gondok a szerelővel, ha minden igaz ma mentek a festők helyrerakni a villszerelő hibáját esztétikailag, aztán megy a festés keddtől, majd 20.-án a parkettás megyen felújítani. Eredetileg mi akartunk festeni de ez kártyavárként dőlt össze némi problémák miatt. nem voltam kicsitse meg vagyok is ideges.. De hagyjuk is. Utána költözés, amit nagyon várunk!!!!

Hőm ultrabrutálzizihülye, mérem de nem érdekel különösen, csak már a megszokás. Meghát ugye kivi vagyok mit működik bennem a méhpempő meg a premens. Azt gondoltam hogy majd a premens helyrerak, de én hülye hogy is gondolhattam, hogy első kúra alkalmával???? Péntek óta rettenet feszülnek cicijeim, tegnap reggel óta hányinger gyötör reggelenként és napközben is. De hogy pé-m lett volna az érdekes, hő nem mutizza. :shock: Terhes tutkó nem vagyok, érzem..... Szerintem jön, közeleg pirinénye. Bár gólyával elég sokkal talákoztam, folyton körülöttem ólálkodnak ott Újszászon, de komolyan.

Ja és az értékelhetetlen görbém:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 88000_.png

hajni...
Budaörs

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?