Hú, hát úgy látom, az anyós-problémák szinte ugyanazok! Andi, anyósom nekem is "kedvesen" felajánlotta, hogy ők akkor 3 napra elvinnék Esztert. Én meg kategorikusan nemet mondtam. Nem értette, miért. Hiszen már 8 hónapos!!! Nálunk is ugyanúgy van, mint Babettéknél: a napirendjéről fogalmuk sincs, arról, hogy mit ehet, fogalmuk sincs (múlt héten is hozott Esztinek epres gyümölcsdesszertet, mire megeheti, lejár a szavatossága...), első nyüsszre ölben van, sőt, folyton ölben van, még nyüsszögnie se kell, mert anyósom szerint később már úgysem lesz el ölben, most kell kihasználni ezt a kis időt!
Én is azt mondom, majd akkor elengedem Esztit hozzájuk, ha már el tudja mondani, hogy mit szeretne. Gyermekpszichológiáól is azt tanultam anno, hogy 2 éves koráig ne legyen távol az anyjától a gyerek egy napnál tovább.
Babett, apósom nekünk is kijelentette, hogy ő hozzánk nem jön, vigyük mi Esztert.
Anyósom meg jön hébe-hóba, de sosem akkor, amikor nekem is dolgom lenne. Egyszer próbáltam egyeztetni vele előre, felháborodottan kijelentte, hogy nem tudja előre, mikor fog ráérni! (Egyébként nyugdíjas.)
Nagyon nehéz dolog ez, mert természetesen nem szeretném Esztert megfosztani a nagyszüleitől, és később bizonyára nagy segítség lesz, ha nyáron 1-2 hetet ellesz velük, de amíg ilyen pici, úgy érzem, rengeteg ütközéspontunk van! Sajnos én sem vagyok túl rugalmas, talán lesz@rósabbnak kéne lennem, hogy mit csinál vele azon az egy napon, amíg itt van, meg hát anyósom se töri magát, hogy egyeztessük álláspontjainkat. Meg nagyon sértődős is, nem szívesen "osztom az észt" neki, hogy mit hogyan csináljon, ugyanakkor meg nem szeretem, ha felborítja Eszti napirendjét, azt meg végképp nem, ha a hozzátápiba barmol bele.
Az is a baj, hogy Eszti az első és egyetlen unoka, és valószínűleg nem is lesz több nekik, szóval fel kell kötnöm a gatyómat!
Most off voltam?
Andi, Zsófi már megy?? Csak lesek:
Tücsi: na, te sem unatkozol!
Hány szemet növesztettél, hogy mindegyik gyerkőcre tudj figyelni?
Hajrá járóka!
Lamme, én 3. gyerek vagyok, és állítom, az én helyzetem volt a legsanyarúbb a családban!
A nővéremnek (középső gyerek) arany élete volt!
De ha kétségeid támadnának, a 4 gyerek vállalása kitűnő ötlet!
Vivikének jobbulást! Nem tudom, mi van, de úgy hallom, tavasszal többen voltak betegek, mint télen.