Új privát üzeneted érkezett!

nálunk még nincs csapkodásos hiszti, de csak azért, mert még ilyet nem tud direktbe magától csinálni.. :?
...de azt én is megfigyeltem, hogy nagy tragédia azért max pár másodperig tart, ha valóban csak hisztiről van szó. De tegnap az itatásnál krokodilkönnyes sírás volt... :cry: Mintha egy csirkáét akartam volna letolni a torkán, kb úgy sírt...

na mi ma elutazunk, optimistán, hátha mégis napos hétvégénk lesz...

jó hétvégét
Vendég

Szép hétvégét Nektek, mi megyünk holnap este anyuékhoz Balcsira :D
Vendég

Panndi! Hiszti nálunk is megy 1000-el. Ráadásul fejcsapkodással tetézve. :roll: Mostanában talán már csökken a lendület, de még mindig hangosan koppan a buksi. Gáborom a földön ülve előre hajolva a fejét veri a földhöz és közben nagyon keservesen siir. Nem hagyom nyitva a szobaajtót vagy a hűtő ajtaját, amit egyedül ki-be csukogatna. Sanyarú sorsú gyermek..... :D

Lilly! Boldog névnapot kiivánok Neked! :D Pussz-pussz! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Lilly!
Mi is boldog névnapot kívánunk! :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Anett: boldog névnapot :lol:

tücsi: azért ez jó hír számomra :wink: Zsófinak is hasonló nagy gondokkal kell megküzdenie :lol: Azt hittem, nagyon elszúrtunk valamit, hogy máris jönnek a hisztik, de ezek szerint korral jár :lol:
Vendég

Sziasztok!

Lilly: Mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!

Hiszti: Eddig nagyjából megúsztuk, de mióta a székekre fel tud mászni és mi nem engedjük, azóta nálunk is van. Ma is egész nap ment az ordítás, mert nem engedtem, hogy a székekre másszon. Én is ráhagyom általában. Zsófi meg ül a földön, vagy gugol és ordít pár percig. Aztán megint megpróbálkozik a mászással, újból ordítás, míg észre nem vesz vmi érdekesebbet. :D Csak az a baj, hogy számára mostanában a székeknél nincs érdekesebb :?

KépKép
KépKép
eperke21

Zsófi úgy látom mászó-szabaduló bajnok :lol: Lilla még csak a Fisher Price teknőcén egyensúlyozik... az legalább csak 20 cm.

KépKép

KépKép
beneildi

Csak egy gyors kérdés: Ti új vagy régi krumplit adtok a gyerekeknek?

KépKép
kutyfül

Bea! Én újkrumplit adok Gábornak. A biopiacon vásárolom azt is.

Gáborom ma délutántól többször is felmászott a fiúk ágyára. Milyen esések lesznek itt....? :roll:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

kutyfül: én ahogy esik, úgy puffan :lol:

Basszus, majdnem leestem a székről.. ahogy leírtam, hogy puffan, beindult itt egy tűzijáték, elkezdett puffogni, én meg csak lestem, milyen hatással vannak a szavaim a világra :lol: :lol:

tücsi: Gábor kis ügyes, nem hagy unatkozni :wink:
Vendég

Hú, ezek a hisztik nagyon durvák! :shock: Nálunk csak szívettépő bömbölés van, ha valamit elveszek tőle. De kb. olyan világösszeomlós. Így nehéz lesz szigorúnak lennem, mert megsajnálom. :?

Látom, más is kap kitűnő gyermeknevelési és -gondozási tippeket, jaj de jó nekünk! Nagyon közel álltam hozzá, hogy szerdán összevesszek anyósommal. Érezhette rajtam a feszültséget, mert ma majdnem sírva panaszkodott a férjemnek... Ez is jellemző, hogy nem velem beszéli meg, hanem a hátam mögött gyorsan szövetségest keres, és előadja a mártír-halált... És én ezt nagyon nem bírom! Én " ami a szívemen, az a számon" típusú ember vagyok, ha nem tetszik valami, gyorsan lerendezem, és aztán lépjünk túl rajta. Ő meg napokig, hetekig rágódik hülyeségeken, és a végén kisüti belőle, hogy őt mindenki bántja.

Köszönöm a névnapi köszöntéseket. A férjem bezzeg elfelejtette... :?

Kép
waterlilly

Tücsi: Köszi a krumplis választ. Reggel megyek én is a biopiacra, de nem tudtam eldönteni, milyet vegyek :lol: Az élet nehéz kérdései :lol: :lol:

Hiszti: Nálunk is megy. :twisted: Barna mostanában simán hisztizik, akkor is ha pl. egy játék kiesik a kezéből. Meg persze, ha nem engedem, hogy kimásszon a kőre (holnap megyünk rácsot venni).

Anett: Boldog névnapot! A nagyszülői jótanácsok jók voltak :wink:

Én kb. másfél hónapja járok hetente 2x tornázni. Nagyon jól esik a mozgás, meg hogy van saját programom :lol:

Panndi, Babett: Jó Balatonozást, remélem jobb időtök lesz, mint ma.

Eperke: Ez a hátfájás nem jó :cry: Az a baj, ha terhes az ember, mindent arra fognak, hogy azért van! És még gyümölcsöt is tettél el, nem semmi!! :roll:

KépKép
kutyfül

Andi, légyszíves írd már le akkor, hogy Anett megnyeri jövő héten a lottó ötöst... :lol: Köszi!!! 8)

Kép
waterlilly

De ha már Andi a lottózásnál tartasz, lécci írdjad oda, hogy tücsi (így nemecsekesen is jó lesz) most hétvégén a 6-os lottón lesz telitalálatos nyertes! 8) :lol:
Valóban, Gábor mellett sem unatkozom. :)

Bea! Én is holnap megyek vásárolni a biopiacra. :wink: De korán reggel, mivel 9 órakor már bizonyítványosztás lesz az iskolában.

Jah, és még egy édes dolog: A hétvégén egy hatalmas hernyót találtam idehaza, amit papírral felszedtem és összenyomtam. Azaz csak a papírt nyomtam össze, mert hernyópajtás később a szemetesből épségben kimászott. Gáboromnak sem kellett több, rögtön rástartolt az araszolgató hernyóra és ügyesen meg is fogta. Rövid nézegetés után pedig a kezecske hernyóstul a szája felé indult, de a gaz, galád szülők -merrt ezek egyébként ilyenek- még félúton kikapták a kezéből a kóstolni kívánt hernyót. Ezek után volt olyan sírás és sértődés, hogy csak na! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi: Milyen lett Peti bizonyítványa? Nem is értem milyen szülők vagytok, hogy nem hagyjátok szegény gyereknek megkóstolni a hernyót :wink: :lol: :lol:

Vettem mindenféle finomat Barnának a piacon, de lehet feleslegesen :cry: Kb. 4-5 napja nem nagyon akar enni. Ha 80-100 gramm gyümit, főzeléket megeszik akkor már jó napunk van :?
Andi: Nekem azt írt le, hogy Barnabás rendesen fog enni :lol:

KépKép
kutyfül

Bea! A bizonyiitványt hagyjuk! Drága gyermekem eléggé ellustálkodta ezt a tanévet. Tavaly szinte nem volt olyan tárgy, amiből ne diicsérték volna meg, még oklevelet is kapott. Szóval, Petikém ült a babérjain. (De a képzőművészeti (pl. rajz, technika) és zenei tárgyak- mint szolfézs és zongora- diicséretes jeles a kötelező furulya kivételével. Legutóbbit itthon nem hajlandó elővenni nem tudom, hogy miért.)

Hatos lottóról csak annyit, hogy nem sikerült eljutni a lottózóba...... :roll: Lehet, hogy iigy járok a legjobban. Még mindig jobb, mint a se pénz, se nyeremény. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi: Legalább van, amiből jó jegyet kapott:lol: :lol:
Peti zenei iskolába jár?? Az szerintem olyan jó dolog, ha tanul a gyerek zenélni és van hozzá tehetsége. Sajnos én antitehetség vagyok etéren, de remélem Barna nem rám ütött. Szeretném, ha ő majd tanulna zenét.

Na, ma elmentünk az IKEÁ-ba. Ott ebédeltünk és Barna ott benyomott egy egész bébiételt. Lehet ezután mindennap oda kell mennünk kajálni? :wink:

KépKép
kutyfül

Hát látom Kutyfül, nem csak Lilla nem eszik, de jó, hogy legalább ma evett Barna!

Fejlődnek a nagyszülők, Lilla anyósom mai állása szerint elég, ha kétévesen szobatiszta lesz... :lol: Férjem 9 hónapos teljesítménye után ez most tök jó eredmény. :lol: Örülök nagyon. Lilly még nálatok is van esély...

Na megyünk.. mi majd techinkai buherászások miatt lehet egy-két napig nem jövünk, de aztán nem szabadultok meg ám örökre tőlünk. :lol: :lol: :lol:

Panndi! Nektek meg másik topikban akartam még írni. Ok, akkor Lilla megtanítja fenéken csúszni Zsófit cserébe a mászásért. Végül is mászás mellett tényleg muris (anélkül neurológiát ér :lol: )

üdv mindenkinek, jó hétvégét, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi :lol:

Képzeljétek, tegnap Zsófi megtette élete első két lépését egyedül :lol: :lol: :lol:
Szegénykém fejét látni kellett volna, annyira meglepődött :lol:
Vendég

húú Panndi, nem semmi Zsófi!! gratulálok! mi semmi újról nem tudunk beszámolni... :?

ja, anyósommal én is ütköztem a hétvégén, így élesben először...aludt Boti, ott hagytuk (megnéztük a motoros felvonulást), 20 perc múlva hazaértünk, és már kint játszott a szőnyegen... :shock: :shock: 40 perc alvás után simán kivette a kiságyból....hát kicsit ideg voltam...lehet, hogy nekem sem ment volna a visszaaltatás, de legalább a próbálkozást láttam volna. Neeem...Botika nyüszít egyet, és ugrik, beszélget vele, és kikapja az ágyból.... :x Én meg persze kiakadtam, és hát meg is mondtam a magamét...hát nem tetszett neki... na ez van...

kutyfül:privi megy
Vendég

Mi hétvégén ballagáson voltunk, anyósom elkezdett Zsófival játszani. Direkt ott hagytam őket, legyenek kettesben. Visszamentem fél óra múlva, mert kajaidő volt, és néha Zsófi belefeledkezik a játékba, nem szól, hogy éhes, de utána annyira túlpörög, hogy nem bírom megetetni. Na ezt elkerülendő, bementem érte. Zsófi meglátott, odajött hozzám. Én mondtam neki, hogy hallom milyen jót játszottatok. Erre anyósom mondja Zsófinak: "Bizony, jót jártszottunk, ugye? Nem is értem, anyád miért jött be..." Na kösz :shock:
Vendég

Panndi: Gratula Zsófinak!! Akkor mostmár 10 szemed lehet rajta :lol: :lol:

KépKép
kutyfül

Panndi! Zsófi nem aprózott el semmit! Gratula a járáshoz! :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Panndi : Zsófi elindult? :D Gratulálok :D

Anyósok: :P

Tücsi: Kérdezhetek valamit? Sokat gondolkodunk a párommal a harmadik babán. Részünkről okés a dolog, nagyon szeretnénk, de azon kívül, hogy anyagilag bele fog-e férni majd vagy sem, van még egy dolog, amin agyalunk, mégpedig Nikin, mint majdani középső gyereken. Sok helyen olvastam és hallottam, hogy a középsőknek a legnehezebb a helyzetük, mivel a nagyobbal és a kicsivel kell foglalkozni legtöbbet a szülőnek érthető okokból, és eközben a középsőre akaratlanul is kevesebb idő jut a szülők részéről. Mert a nagy éppen elkezdte az iskolát, mert ő éppen befejezi az iskolát, mert ő iskolaválasztás előtt áll, stb., mert a kicsi most kezdett el mászni, mert most fog bölcsibe, oviba járni, mert ő is elkezdi az iskolást, stb. és eközben a középső megy a nagyobbik "után". Fú, nem tudom jól megfogalmazni, de talán érted, hogy mire szeretnék kilyukadni. Mi is hárman vagyunk tesók (ill. négyen, vagy egyedül vagyok, ez most hosszú :D:D), de a kisebbik bátyámon, mint középső gyereken, látok olyan dolgokat, amikről beszélnek a már három vagy többgyerekes topiktársaim az nlc-n, illetve amikről olvastam is régebben. Mindeközben meg ott van a másik fele, hogy mennyire szupi dolog a nagycsalád (bár én mint legkisebb könnyen beszélek :D ), hogy ha majd mi nem leszünk, akkor egymásra fognak majd tudni támaszkodni, stb. Viszont többfele megy az örökség is :D:D:D:D:D Viccet félretéve azon agyalunk, hogy hosszú távon Nikinek, mint középsőnek nem-e lesz több negatívuma abból, hogy lesz egy harmadik baba a családban? Nagyon remélem, hogy legalább nagyjából érthető, hogy mit szeretnék kinyögni :D

A hétvégénk elég mozgalmasan telt. Egyrészt Vivi már megint lázas :( Nem részletezem, de már majdnem ügyeletre mentünk, mert közben kakigondjai is voltak megint, de végül indulás előtt kb. 5 perccel megoldódott a dolog. Holnap levisszük a gy.orvoshoz. Tök röhej, hogy kétéves koráig talán kétszer volt lázas másfél napig, de most február óta meg kb. havonta-kéthavonta előjön ez az izé :( Niki szerencsére jól van, le is kopogom...

Szombaton esküvőn voltunk, vagyis én csak a polgárira mentem el Nikivel (Vivi anyóséknál volt), de a párom a templomba is ment. A vacsira is hivatalosak voltunk, de a lányok miatt nem vállaltuk most be. Párom szolg.par. helyettese volt a vőlegény, és a párom néhány kollegájával dísz-szakaszt alkottak. Nagyon szép volt és nem mindennapi, bár nekem kicsit sok volt az "előkelőségből" :D Ezt nem bunkózásból írtam :D , hanem én túl szerény vagyok, és ennek megfelelően nekem már kicsit fura volt, de tagadthatatlan, hogy emlékezetes :D Ha valakit érdekel, akkor itt láthat képeket. Egy-kettőn rajta van a párom is :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.01.09 20:51-kor.
lamme

Tücsi: A kérdés maga végül kimaradt :D Szóval te mit gondolsz erről? Te tapasztalsz Ádinál valamit ebből? Vagy csak én agyalom túl ezt is, mint mindent? :D :oops:
lamme

lamme: ilyenen én is szoktam agyalni, de hamar kitaláltam a megoldást: négy gyerek kell, és akkor nincs középső :lol:
Vendég

Lamme! Igen, értem a kérdésedet. Nos, nálunk is vannak Ádikámmal kisebb problémák, de ezek nagyrésze a személyiségéből ered. Eleve a kudarcokat nehezen viseli, ha egy versenyben nem ő győz, akkor nekiáll duzzogni és olykor hisztizni, hogy ő akarta megnyerni a versenyt, ő akart a legjobb lenni. Beszéltem az óvoda pszichológusával erről, aki Ádi helyzetét vázolta fel nekem. Középső gyerek és ráadásul 2, szintén fiú testvére van. Remélhetőleg ez a problémánk hamarosan meg fog oldódni, még iskola kezdés előtt a helyére kerül minden.
Valóban, a középső gyerekre talán kicsivel jobban oda kell figyelni, az ő dolgainak is fontos szerepet kell tulajdoniitani. Ezt igyekszem én is szem előtt tartani. Pl. a legutóbbi kirándulás alkalmával megkérdeztem Ádit, hogy mit szeretne vinni a kirándulásra, milyen rágcsálni és innivalót vegyek neki. Általában már előző este együtt bepakolunk a hátizsákba sőt, a ruhákat is kikésziitjük, hogy hamar menjen az öltözködés, minél hamarabb beérjünk az óvodába, nehogy elkéssünk!
Ami a gyerekekkel való foglalkozást illeti valóban -főleg a pici baba mellett- a nagyobbakra is kevesebb idő jut, de kire nem? (Még magunkra is lényegesen kevesebb időt tudunk szakiitani.) Ilyenkor jön jól a nagyszülői segiitség, amiben oly sok részünk sajnos nekünk nincsen. Én igyekszem mindegyik nagyfiúval kettesben lenni. Ölembe ülnek, ölelkezünk, szeretgetjük egymást. Ebben a meghitt közelségben sok problémás dolgot tudunk megbeszélni.
Egyébként sokszor játszunk társasjátékot, de Ádikámmal számolunk és iirunk is, ha ő szeretné, hiszen nemsokára már ő is iskolás lesz, és egyébként is bosszantja, hogy Peti már el tud olvasni mindent, de ő még nem. Ez kb. 2,5-3 éves kora óta iigy van. 3.babára ekkor még egyikünk sem gondolt.
Szóval, van mindenki részéről lemondás, de az összetartozás érzése és a szeretet meghatványozódott nálunk.
Ami az örökséget illeti valóban, 3 felé oszlik, de remélem, hogy nem ezzel kerülnek jobb körülmények közé, hanem még életünk folyamán sikerül megalapozniuk az egzisztenciájukat.
Remélem, hogy sikerült a kérdésedre kielégiitő válszt iirnom. :wink:

A topik offolásáért pedig elnézést kérek a többiektől! :oops:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Jajj, anyós-témához még egy dolog: megyünk két hét múlva esküvőre, és mondta anyósom, hogy hát most már Zsófi nagy, nyugodtan otthagyhatjuk náluk, mi meg menjünk csak. Komolyan nem értem, miért nem várják meg, míg megkérjük őket? Mondtam, hogy nem hagyjuk ott, mert én nem bírnék ki nélküle két napot, mert még KICSI. Kapunk szállást, a közvetlen szomszédainknak lesz eksüvője, akik szeretik Zsófit, akiket Zsófi is szeret, lesz egy csomó baba rajta kívül, eszünkbe sem jutott itthon hagyni, miééééért kell nyomulni? Erről sosem fognak leszokni? Én nem is tervezem még, hogy ott aludjon nélkülünk, majd csak kb egy év múlva, vagy még később, ha már ki tudja fejezni magát, el tudja mondani utólag, hogy milyen volt. Túlreagálom, hülye vagyok és rátelepszem a gyerekemre, amiért nem szívesen hagynám még ott? (Amúgy meg ha meg először nélkülünk fog aludni valahol, az valószínű az én anyukáméknél lesz...)
Vendég

Tücsi: Remélem nem bántottalak meg a kérdéseimmel!!! Szóval írtad, hogy elnézést kérsz az off-ért, meg, hogy kielégítő választ írtál-e :shock: Azt hiszem, hogy ennyi off belefér a topikba, másrészt nem titeket szerettelek volna kielemezni, hanem véleményt kértem egy olyan kérdésben, amiben neked lehet tapasztalatod. Mindenesetre köszönöm, hogy válaszoltál :wink: Bocsi, mégegyszer :)

Panndi: Igen, a négy gyerek tényleg tök jó megoldás :D
lamme

tücsi: szerintem nem voltál off, nekem is hasznos volt, amit írtál, köszi érte :)
Vendég

panndi: még én sem hagynám ott Botit, szóval nem vagy hülye (vagy én is az vagyok? de akkor már minimum ketten vagyunk :wink: )...nekem még a pár órára otthagyás is nagy dilemma. Még nem tudom elfogadni, hogy nélkülem is elvan Boti, és ha épp nem úgy alszik-eszik, ahogy velem szokott...na bumm, akkor sem történik semmi. De egyenlőre még nem megy ez a gondolkodás. DE úgy érzem, mintha egyre nehezebb lenne. Nagyon kritikus vagyok én is, hogy tuti mindent rosszul fognak csinálni vele...kiokítani meg nem akarom őket, mert az is lehet sértő(főleg tőlem)...így hát mi legyen....??
Mi majd télen szeretnénk síelni menni kettesben, de most még nem tudom hogy fogjuk kivitelezni... :? Ahhoz többet kéne itt lenniük a nagyszülőknek, mert így nem ismerik meg egymást és a rendszert igazán. De hozzánk nem jön egyik nagyszülő sem. Ha mi nem megyünk, akkor nem találkozunk, ennyi. Fura, de ez van. Ezen nem tudok változtatni. Én úgy tervezem, hogy ha másra is fogom bízni, akkor első alkalmakkal majd ide hozzánk fogom hívni őket, hogy Botinak legalább a helyszín a megszokott legyen. Idegen helyen eleve minden nehezebb vele (napközbeni-éjjeli alvás, stb...)
Szóval még fejlődnünk kell e téren...nekem is. Én úgy látom, hogy a nagyszülők többsége engedénykeny, és mindent másképp csinál, mint ahogy anyuci szeretné...mégis épségben felnőnek a gyerekek. A legtöbbet úgyis velünk vannak....
Vendég

Az engedékenység egy dolog, az még hagyján, nálunk más a baj. Bár már van fejlődés... de nem érzik, Zsófi mit szeretne (apósom már ügyeseb :) ) Hétvégén is Zsófi tök jól elvolt, matatott egy biciklin, anyósom odajött hozzá, hogy gyere Zsófi, keressük meg a papát. (Papa ott ült fél méterre tőle, Zsófit akkor a bicikli érdekelte.) Múltkor nálunk is ez volt: eljátszott egyedül, akkpr labdázni akart vele. Ilyenekre gondolok. Meg hogy állandóan ölben tartanák. Meg szerintem ha sírna nagyon, és nem tudnák megnyugtatni, nem szólnának nekünk...
Vendég

Lamme! Dehogy bántottál meg! Nincs is miért elnézést kérned!!!!!! Csak éppen én eresztettem egy kicsit hosszabbra a hozzászólásomat. Gondolkodtam, hogy elküldjem-e inkább priviben, de végülis maradt itt minden.

Panndi!
Köszi, akkor talán a többieknek sincsen ellenükre..... :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Nálunk is rögtön ölben van, amire én leginkább kiakadok. Csomószor van az, hogy beteszem a járókába, 1-2 nyüszi és játszik. De ezt a nagymama nem várja ki, hanem egy nyüszi és rögtön kézbe kerül. Nálunk általában csak este kerül az ölünkbe, amikor már nagyon zizi...Ja és még azt nem bírom, hogy nem értik meg, hogy mi a napirend. Pl alvás jönne, és már az a szöveg, hogy óóóó milyen régen evett szegény a gyerek, meg kéne etetni. (nem kapsz enni, szegény Botikám... :shock: :shock: ) Én tudom, hogy még jön előtte egy alvás....szóval ha velük maradna, felborulna az egész napja...és utána már nehéz helyrebillenteni....na mindegy. Mindenhol ez van. Ja, és a gyerekek meg persze azt a nagyit szereti jobban, akinél mindent lehet....
Vendég

Nagyi nálunk is kényezteti a fiúkat, de én nem bánom. Már nem. :D Korábban én is szinte megtiltottam, hogy ebéd előtt édességet adjanak a fiúknak. A "csak egy kis túró rudi" bőven elég volt ahhoz, hogy ne ebédeljenek a fiúk. Innentől nálunk is borult a napi program, evés, alvás. Az elején kisebb harcot kellett viivnom, de amikor egész nap náluk voltak a gyerekek és összeettek mindenféle édességet, az ebédet és vacsorát pedig köszönték szépen (meg se kóstolták), akkor látták be, hogy igazam van. Innentől kezdve ők is következetesek voltak.

Ugyan mi még az önálló járástól kissé messze vagyunk, de a lépcsőn felfelé való mászás meglepően gyorsan megy. Gabókám tegnap felmászott a galéria legfelső lépcsőfokára. Még jó, hogy nem történt semmi (isteni szerencse!), mert ha leesik onnan (kb. 2m), még belegondolni is szörnyű.
Ezek után nem csoda, ha a kanapén és a fiúk ágyán is pillanatok alatt fentvan. Az egyik szememnek most már állandóan rajta kell lennie, és egészen biztos, hogy a járóka is többször lesz látogatva a nap folyamán.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Hú, hát úgy látom, az anyós-problémák szinte ugyanazok! Andi, anyósom nekem is "kedvesen" felajánlotta, hogy ők akkor 3 napra elvinnék Esztert. Én meg kategorikusan nemet mondtam. Nem értette, miért. Hiszen már 8 hónapos!!! Nálunk is ugyanúgy van, mint Babettéknél: a napirendjéről fogalmuk sincs, arról, hogy mit ehet, fogalmuk sincs (múlt héten is hozott Esztinek epres gyümölcsdesszertet, mire megeheti, lejár a szavatossága...), első nyüsszre ölben van, sőt, folyton ölben van, még nyüsszögnie se kell, mert anyósom szerint később már úgysem lesz el ölben, most kell kihasználni ezt a kis időt!
Én is azt mondom, majd akkor elengedem Esztit hozzájuk, ha már el tudja mondani, hogy mit szeretne. Gyermekpszichológiáól is azt tanultam anno, hogy 2 éves koráig ne legyen távol az anyjától a gyerek egy napnál tovább.
Babett, apósom nekünk is kijelentette, hogy ő hozzánk nem jön, vigyük mi Esztert. :shock: Anyósom meg jön hébe-hóba, de sosem akkor, amikor nekem is dolgom lenne. Egyszer próbáltam egyeztetni vele előre, felháborodottan kijelentte, hogy nem tudja előre, mikor fog ráérni! (Egyébként nyugdíjas.)
Nagyon nehéz dolog ez, mert természetesen nem szeretném Esztert megfosztani a nagyszüleitől, és később bizonyára nagy segítség lesz, ha nyáron 1-2 hetet ellesz velük, de amíg ilyen pici, úgy érzem, rengeteg ütközéspontunk van! Sajnos én sem vagyok túl rugalmas, talán lesz@rósabbnak kéne lennem, hogy mit csinál vele azon az egy napon, amíg itt van, meg hát anyósom se töri magát, hogy egyeztessük álláspontjainkat. Meg nagyon sértődős is, nem szívesen "osztom az észt" neki, hogy mit hogyan csináljon, ugyanakkor meg nem szeretem, ha felborítja Eszti napirendjét, azt meg végképp nem, ha a hozzátápiba barmol bele.
Az is a baj, hogy Eszti az első és egyetlen unoka, és valószínűleg nem is lesz több nekik, szóval fel kell kötnöm a gatyómat!

Most off voltam? :oops:

Andi, Zsófi már megy?? Csak lesek: :shock: :shock:

Tücsi: na, te sem unatkozol! :D Hány szemet növesztettél, hogy mindegyik gyerkőcre tudj figyelni? :D Hajrá járóka!

Lamme, én 3. gyerek vagyok, és állítom, az én helyzetem volt a legsanyarúbb a családban! :lol: A nővéremnek (középső gyerek) arany élete volt! :lol: De ha kétségeid támadnának, a 4 gyerek vállalása kitűnő ötlet! :lol:
Vivikének jobbulást! Nem tudom, mi van, de úgy hallom, tavasszal többen voltak betegek, mint télen.

Kép
waterlilly

Na ez az, Anett, amit írtál: pár év múlva szerintem örömmel és boldogsággal eltelve nyújtom át majd nekik elsőszülött csemetémet felvigyázás céljából, szemeim előtt az egyedül pisilés csábító lehetőségével, de miért nem tudjék ezt kivárni? Tanultam én is pszichológiát, és hát ugye fogok is ősztől, szóval jajj nekik :lol: Egyszerűen nem értem én ezt, de az megnyugtat, hogy máshol is ezek vannak. Szinte szó szerint :lol: Meg ami szerintem baj, hogy anyósom nem érti, nem érzi, hogy ő nem az anyukája Zsófinak, "csak" a nagymamája.
Vendég

Jaaaa, és voltam spinningen, és még élek :lol: Egész jól bírtam, bár volt pár pillanat, amikor azt hittem, itt a vég :lol:
Vendég

És hoztam pár fotót is :)
Lassan olyan, mintha blogot írnék :lol:

Kép Kép Kép
Vendég

Tücsi: Örülök, hogy nem bántottalak meg és nincs harag :D Nagyon ügyesen mászik Gábor!!! Eszméletlen, hogy hova képesek elmászni, felmászni, bemászni :D

Anyósék: Nekem baromi nagy szerencsém van velük, mert tiszteletben tartják a nézeteinket. Tavaly júniusban, tehát Vivi már elmúlt másfél éves, amikor megpróbáltuk, hogy ott aludjon nélkülünk, nem sikerült :D Ő tök jól elvolt, de én meg itthon sírtam szó szerint :D :oops: Rossz érzés volt, hogy itt lehetne velünk, semmi különösebb dolgunk nem volt, csak próbáltuk a helyzetet, készülve arra az időre, amikor Niki megszületik, és néhány napot ott kell majd aludnia. Úgyhogy viszsamentünk, és mi is ott aludtunk :D Aztán rá néhány hétre kibírtuk, és simán ment :D Azóta már nagyon sokszor ott aludt, általában 3-4 hetente pénteken vagy szombaton ott alszik. Legtöbbször após pénteken felénk jön haza a melóból és együtt buszoznak hozzájuk. Nagyon élvezi Vivi :D Egyrészt jó érzés, mert szeret ott lenni, ők is imádják, másrészt olyan szívszorító érzés, ahogy látom belépni őt a liftbe a papával :oops: :D Az étkezéseket, alvásidőket abszolút tiszteletben tartják, bár nasi náluk is sok van, de valahogy különbséget tesz a két helyzet között Vivi, itthon nem hiányolja vagy ilyesmi. Após mondjuk hajlamosabb a "lazításra" a rendszert illetően, de szerencsére anyós rászól :D
Egyéves volt Vivi (két nap híjján :D ), amikor az első olyan alkalom volt, hogy elmentünk kikapcsolódni a párommal, és ők fektették le (ez akkor még azért tűnt nehéznek, mert akkor még lefekvés előtt szopizott), és mi kb. fél 12-re hazaértünk, tehát ott aludtunk mi is, éjszakai szopinál ott voltam már, stb. Szerencsére nagyon simán vette ekkor is az akadályt, nem műsorozott lefekvésnél. Ezután szilveszterkor is így volt, éjféli koccintás után leléptünk a buliból, irány haza. És aztán ezután jött el az a bizonyos első ottalvás :D De egynél több éjszakát még nem aludt ott. Azt még nem szeretnénk :)

Szóval nekünk szerencsnénk van ebből a szempontból. Viszont, ha abban a helyzetben lennénk, mint ti, hogy ritkán jönnek, nem ismerik a babók olyan jól őket, nem tartják tiszteletben, amit kérünk tőlük, stb. akkor én sem hagynám őt náluk!!! Talán még most, 2,5 évesen sem......
lamme

Zsófi nagyon édes a cserkófán!! :lol: nekem még mindig nincs gépembe nelem...így nem készülnek fotók... :cry:

Na vigasztaljon ez minket, hogy minden nagyszülő egyforma! csak nem megy fuccsba a gyermeknevelésünk attól a pár naptól. Amúgy meg ha jönnének minden hétvégén, én azt sem bírnám. Szóval legyen okos az ember, hogy mi is felelne meg neki.... :?

Na , amúgy én is anyósra panaszkodom, aztán a saját édesanyukám meg nagyjából semmit nem csinál Botival...elgügyörészik neki, és ennyi. Szóval az meg a másik véglet....Nem is ismeri szinte egyáltalán...Na de ez van, majd be kell szereznem vmi bébiszittert itt diósdon, de az meg horror áras...!!

panndi: hajrá edzés! remélem hamarosan én is eljutok! de egyenlőre én a jövő hétre a kozmetikushoz és pedikűrre jelentkeztem be. Apa beleegyzésével, és gyermekfelügyeletével :lol: Hát nyaralásra muszáj kicsit rendbe szednem magam... :lol: :lol:
30-án megyünk Horvátoba...na az sem lesz kis vállalkozás... :shock:
Vendég

Panndi: Gyönyörű Zsófi!!! Már fára mászik? :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.01.09 20:53-kor.
lamme

lamme: milyen sűrűn találkoztok különben anyósodékkal?

Ááá, nem mászik még fára, csak vicces apukája van :lol:

babett: tök jó lesz Nektek :lol: Mi idén maradunk belföldön :D

Kozmetikushoz nekem is kéne mennem, meg egy fodrász sem ártana, megint lobonc nőtt a fejemre :lol:
Vendég

Sziasztok!

Pár napig nem tudok jönni és mennyi minden történik! Alig győztem olvasni! :D

Panndi:Gratula Zsófinak a járáshoz!!!!! :D Nagyon ügyes, hogy ilyen hamar elindult! :D Lehet majd utána futni hamarosan. Cseresznyefás képek is nagyon édesek! :D

Tücsi: Amit a testvérkérdésről írtál nagyon hasznos volt számomra is! Látom Gáborod is nagy mászó bajnok! Még szerencse, hogy nincs a lakásunkban lépcső, mert Zsófi is biztos a legtetején lenne egész nap. Legújabb útvonala: étkezőszék és onnan az asztal :shock:

Nagyszülők: Minket elég gyakran látogatnak, úgyhogy Zsófi megismeri már őket, és nagyon jól elvan velük. Szerencsémre nekem nagyobb gondom nincs velük, mát többször vigyáztak néhány órát, de volt hogy egész nap is Zsófira. Persze pl a nasi kérdésben lazábbak nálunk is, de a napirendet, étrendet azért betartják. Nálunk most azt szeretnék, ha akkor hagynánk ott Zsófit hosszabb :shock: időre, mikor a pici megszületik. Persze, tudom, csak segíteni szeretnének ezzel, de akkor pont nem akarom otthagyni, mert nem szeretném ha azt hinné, hogy a tesó érkezésével, most ő le lesz passzolva, el lesz hanyagolva. Nálunk a szüleim pedagógusok, úgyhogy most a nyári szünet alatt tervezzük, hogy kipróbáljuk majd 1-2 napra otthagyni velük Zsófit. Biztos nem lesz könnyű, mindig az fog az eszemben járni, hogy vajon mit csinálhat? :cry:

Ha nem gond, nekem is lenne egy kérdésem a tapasztaltabb anyucikhoz. Mikor próbálkoztatok először nem kiságyban altatni a gyerkőcöket? Most azon dilemmázunk, hogy milyen ágyat vegyünk: még egy kiságyat vagy esetleg Zsófinak egy gyerekágyat leesésgátlóval, vagy egy olyan kiságyat, ami később átalakítható gyerekággyá. Ezért vagyok kiváncsi a tapasztalataitokra. Előre is köszi a választ![/b]

KépKép
KépKép
eperke21

Lilly! A szemek növesztése folyamatban. Egyre többre van szükségem...... :lol:
Anyósodék ezek szerint csak egy unokával kell, hogy beérjék? Nem terveztek Esztinek kistestvért? :roll:

Panndi! Nagyon édes a cseresznyefán ücsörgő Zsófi! Szépséges kis leányzód van!!!! :D

Eperke! Nekünk az a tapasztalatunk, hogy 2 éves kor után érdemes a nagyobb gyerekeknek való ágyba szoktatni a babákat. Mivel ezeknek az ágyaknak nincsen komolyabb akadályt jelentő rácsa, iigy még az éjszaka közepén is képesek kimászni az ágyukból. Hiába mondjuk, hogy aludni kell, mindenki alszik ilyenkor, őket nem igazán hatja meg. Tudják, hogy csak kimásznak az ágyból és oda mennek, ahova akarnak. A sötétségtől pedig -rendszerint- csak később kezdenek félni.

Babett! Horvát ország szupr!!!!És H.o. melyik részére mentek?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi: Közép-Dalmácia, Trogir (Split felett kicsivel). Már voltunk ott, szóval már ismerjük azt a környéket, egyszer utikönyvvel végigutaztuk azt a részt. Szóval minden nevezetességet tudunk már... :wink: Most úgyis inkább strandolás lesz, és evés-ivás meg játék-séta. Már nagyon várjuk a jó kis tengeri herkentyűket, nagyon szeretjük!! :lol: Az utazást éjszakára tervezzük, ami ugyan nekünk fárasztó lesz, de Botinak talán így lesz a legkönnyebb.....legalábbis reménykedem... :?

Többiek? mentek vhova a nyáron?
Vendég

Mi megyünk majd, Achilles-park, Győrtől nem messze, faházas, erdős, nyugis kis rész :) Horvátországba mi majd két gyerekkel szeretnénk, remélhetőleg jövő nyáron már így leszünk... :lol:
Vendég

Zsófinak ma boldog hófordulót!
Vendég

Babett! Mi is jártunk ott, nagyon szép és jó meleg hely! :lol: Az éjszakai utazásról viszont nekünk nem a legjobb emlékeink vannak. A gyerekek rendesen kialudták magukat, mi pedig hulla fáradtak voltunk egész nap. És iigy futkározhattunk utánuk. Petikénk ráadásul a délutáni alvást is kihagyta az izgalmas, új környezet láttán, pedig mit nem adtunk volna csak egy órácska alvásért......

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Tücsi: Köszi szépen a választ! Én is úgy gondoltam, hogy 2 éves kora körül kéne átszoktatni rendes ágyba, de jó hogy van aki megerősített ebben! :D

Közben még egy kérdésem lenne: Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a gumis derekú, bugyi szerű pelusokkal? Tényleg csak nehezebben szokik át tőle a gyerek a bilire? Egyáltalán érdemes ilyennel kísérletezni és ha igen, milyen idősen? Zsófit egyre nehezebb pelusozni, 1 peluscsere alkalmával legalább 4-5x meglóg. Gondoltam ezt a fajtát talán gyorsabban rá lehet adni.

Nyaralás: Nekünk az erdélyi út volt idén a nyaralás. Én nyáron már bizti nem vállalkozom nagyobb kiruccanásra, max a Balatonig és vissza. Amúgy az éjszakai utazás nálunk bejött most is és tavaly nyáron is. Zsófi végig aludt. A másnap nem volt könnyű, az biztos, de szerencsére annyira nem zökkent ki a napirendünk, hogy ne aludt volna, így amíg ő aludt mi is tudtunk pihenni.

Ma este megyünk az István, a királyra az Arénába és a keresztmama fog vigyázni Zsófira. Kiváncsi leszek elalszik-e vele? Ez az első alkalom, hogy mi vagy a nagyszülők nem lesznek itt elalvásnál. Remélem nem lesz semmi gond!

KépKép
KépKép
eperke21

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?