Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csilla, Orsi:
Hozzátáplálás:
Azt olvastam erről, hogy általában a tízóraival kezdjük, majd jön az uzsi, ebéd, vacsi és reggeli kiváltása, fokozatosan. A reggeli és ebéd a legvégén, mert ez az étkezés ami nagyon sokáig megmarad szopinak vagy tápinak csak.
Egy-egy étkezés kiváltására kb. 4-6 hetet javasolnak. Amennyiben megeszik egy valamiből 50-100 g-ot lehet kínálni másfajta kajával, és természetesen, ha annyit megeszik, ami elég neki, akkor akár cici sem kell már utána, de attól még lehet adni neki, hiszen valami folyadék kell utána.
Ha kiváltani szeretnél mindenképpen előtte adjál neki kaját és utána a tejci.

Csilla:
kaki bekeretezés! Hát ez oltári jó lehet, biztos mindenki „élvezné” a látványt és a szagot.
Ringatás sajnos nálam szó szerint értendő. Térdeimre párna, rá Lili és jobb esetben elég ha így ringatom, és addig amig becsukódnak a szemei, megnyugszik és akkor be az ágyiba. Itt általában oldalra fordul és alszik. Ha nyügösebb, akkor párnával együtt karba kapom és sétálok, vagy inkább táncolok vele, és ha lenyugodott akkor leülök és folytatom. De így is eltart negyed órát minimum míg ágyba teszem, hát ha még nem tenném. Egyenlőre bírja a hátam.

Orsi:
hogy mikor váltunk ki egy cici, fönt írtam.
Alvás, hát én korán fekszem és korán is kelek, már csak azért is mert a párom 5.15-kor kel, persze én aludhatnék még, de Lilitől nem tudok. Ő meg nem alszik vissza és mire ágyba teszem az álmosság elszállt nálam és már vissza nem fekszem. Napközben nemigen tudok aludni, inkább csak olyan pihenés félét csinálok, mélyen aludni nem tudok.
Pl ma is Lili 1-3-ig aludt, én is lefeküdtem, szundítottam egy kicsit, de nem mélyen.

Csürci:
Igazán nincs mit, de nem tudom hirtelen mire is gondoltál, annyi minden szóba jött már. Hinta-vagy pihiszék? Mindkettőben elvan, többet a pihiszékben. A hintában is szeret, de mivel ül, nyomódik a poco, jön vissza a cucc is. Ritkábban rakom már bele, akkor ha már sehol sem jó, és egy ideig elvan benne.

Tina: élménybeszámolót kérünk, hogy viselte Dávid.

Most csak ennyi, közben így is elmentem altatni, meg újra etetni 2 óra elteltével. Rettenetesen síkít, de úgy ordítva, evett azt elaludt. Közben meg tömi az egész öklét. Lehet hogy a foga készülődik? Bár jelét – nyáladzás – nem látom.

Ja és Éva, nem felejtettelek ám el a táblázattal, de az már csak holnap remélem.

KépKép
domidina

a megígért képek.

itt még minden rendben:
Kép

itt már sírunk:
Kép
Vendég

engedjetek ki...vagy kirágom magam. :) Kép

ezt pedig úgy szeret, olyan édes itt.
Kép
Vendég

mármint "szeretem" - a képfelirat
Vendég

Szisztok!

Ma reggel Dávid csodák csodájára csak 7-kor ébredt (amúgy f6-6 között szokott) Most fent van, mondja a magáét és sikongat ezerrel, de valami iszonyatos hangerővel. Ahogy olvastam nálatok is hasonló a helyzet. :)

Hozzátáplálással kapcsolatban és úgy terveztem, hogy szopi előtt adok neki kezdetben 1-2 kanállal, majd fokozatosan egyre többet és így elvileg kevesebbet szopizik majd, míg végül kiváltunk 1 szopit, persze pár hét elteltével.

Edina!
köszönjük a fáradozásodat a táblázattal kapcsolatban, nagyon profi "nyomozó-munkát" végeztél. :) Az előző hsz-ban meg tök jól összefoglaltad a hozzátáplálással kapcsolatban. Azért pihenj is néha! :lol:

Akkor a Balcsiról: Dávidnak utazó kiságyat vittünk, amiben már aludt máskor is, mert a telekről vittük és szinte minden hétvégén abban alszik. Azt betettük az ablak mellé, ahol vastag sötétítő függöny volt. Azt behúztuk azon a szakaszon, ahol feküdt és Ő mindig oda kuporodott be, úgy aludt. Egyébként többször mentünk sétálni, akkor a babakocsiban is tök jókat aludt. Volt, hogy mi kiültünk egy padra olvasni, Ő meg a kocsiban aludt. Vittünk plédeket is meg mindent, ha esetleg letelepednénk, de nem volt annyira jó idő, hogy ezt megtehessük. Egyébként van egy hely Földváron, a Galamb-sziget, a hajóállomás mellett, ami -így előszezonban legalábbis- nagyon csendes hely, oda többször kimentünk.
A hotel, ahol voltunk pár percnyi sétára van a parti sétánytól, ami nagyon szép! Van két strand, a keleti és a nyugati, ami kb. 10 percnyire volt tőlünk, dehát oda csak 1x mentünk, akkor is csak körülnézni, de nem is volt ott senki, még akkor rendezték a terepet a szezonra.
Szoptatni visszamentünk a hotelbe és ha már nem volt kedvünk elmászkálni, akkor lementünk a medence mellé. Volt azért, hogy ott kellett még tologatni a babakocsit, mert Dávid nyűgös volt.
Vascorázni babakocsival mentünk, nagyon rendes pincér srác vol

Kép
Kép
tina82

folyt.köv. csak lemerült az elem a billentyűzetben és inkább elküldtem, nehogy elszálljon.

szóval az étteremben volt egy külön terem, ahol ettünk, így nem volt olyan nagy zsivaj a németektől, akik szintén ott ettek, a mellettünk lévő teremben. 2. napra már kérés nélkül kirakták nekünk a foglalt táblát az asztalra.
szóval jó helyünk volt.

Orsi!
a képek nagyon jók, főleg a "rágós" mellé a felirat. :lol:

Dávid közben elaludt. :)

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Edina,
koszi a reszletes leirast a hozzataplalassal kapcsolatban. namost nekem meg a doki es a vno is azt mondta hogy ebed elott adjak neki krumplit, ez valtja ki majd a szopizast, es ket etkezes kozott meg oszibarit. delutan-este meg inkabb most meg ne adjak -foleg gyumolcsot- mert puffasztja.
hat igen, inkabb nem keretezem be, csak annyira bearanyozta a napomat hogy ilyen jol kakilt, es ma reggel is nagyot. valoszinuleg keves volt mar a tejem neki, eppen hogy csak arra eleg hogy tartsa a sulyat, plusz a kaja is biztos megteszi a hatasat. :P
Ringatas: elalvas elott en is szoktam jarkalni vele, varom hogy nagyokat asitson, dorzsolje a szemet, es ha mar ugy latom hogy ok, akkor leteszem a kisagyba. jaj tegnap este is 9.50kor aludt el, remelem nem akar keson fekvo lenni, a 7-8 as elalvas sokkal kenyelmesebb volt szamunkra. na persze ne magunkat tegyuk elore hanem a kisbaba joletet, igenyeit (nem tulzasba vive).

Ma jon az orvos, hoz receptet - Milumil HA Start, ezt kezdtuk el -. En babavizet forralok es azzal higitom. Ti hogyan es mivel csinaljatok? a csapviz itt nalunk eleg szar...
tegnap este adtam neki cicit eloszor, evett tiz percet aztan evett meg tapszert, 130 ml-t. Ejfelkor felebredt, ujra evett es harom harminckor megint... hm... Ferjem megint atkoltozott a vendegszobaba, kicsit szar igy.

Tina, koszi a leirast a Balcsirol! Remelem nekunk is hasonloan jol fog alakulni a nyaralasunk (picit felek elvinni mashova aludni, hogy talan megzavarja az alvasat-elalvasat).

Orsi, tok jok a kepek! milyen volt a visszaut?

Megyek takaritani.

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz

Sziasztok,

na, végre a saját ágyankban aludhattunk. Köszi a kérdéset Csilla, szerencsére kolos jól viselte az utat, pedig aggódtam, hogy éhes lesz, de kibírta míg felérünk.
És köszönjük a képekhez a sok jót. :) Most is épp próbál kijönni a kiságyból a fogai segítségével és úgy morog hozzá...:lol:

Edina, köszi a hozzátáplálással kapcsolatos tanácsokat. csak mint írtam, nálam az a gond, hogy kolos nem szokott tízóraizni mert akkor ált. alszik és ebédre ébred fel, így nála az ebéd és az uzsonna közötti időt kell kitölteni játékkal-pici alvással-és evéssel. és ekkorra szokott kevesebb lenni a tej is. de gondolom ezt is ki lehet váltani nem muszáj a 10óraival kezdeni.

Tina köszi a beszámolót. ezek szerint jól éreztétek magatokat.
És latom Dávid 2 napja volt pont 5. hónapot! BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

mennem kell mert már nagyon nyűgös...
Vendég

ez pedig a mobilágyában készült. itt is nagyon ügyesen tud rágni. :)
Kép
Vendég

mi meg mar fertodon!
bocs. meg nem olvastam vissza. kisse (nagyon) lebetegedtem. valami szar virus, kohoges, fejfajas, alig alvas.

de muszaj leirnom. bebizonyitom, h. nem veges a higgadtsagom!!!

szoval anyosek eletukben eloszor (5 es fel eves aliz) jutott eszukbe. h. elviszik magukkal alizt vhova (ez volt most a balaton 4 napra), eddig sehova nem vittek, allatkertbe se, jatszoterre se, sehova, max. ha mi megkertuk egy rovid vigyazasra (meg az a korhazas story, amikor bebisittert fogadtak 3 nap utan), viszont allandoan biraltak a nevelesunket, mert ok a tekintelyelvben hisznek, en meg a demokratikus megbeszelesben es a jo mintaban, s aliz tenyleg nem konnyu eset, mert allando figyelmet igenyel, fura szelsoseges neha agressziv reakcioi vannak, ha frusztralt vmiert!
most is csak azert jutott eszukbe elvinni, mert boriszban remenykednek, h. vele majd jobb lesz a kapcsolatuk, de en mondtam, h. semmifele kivetelezest nem turok!!! erre rogton, h. ok viszik alizt is! kismanom olyan lelkes volt, mindenkinek ezt meselte elotte, pedig nem sok koze van hozzajuk!

tegnap meghoztak fertodre, mi meg nem erkeztunk meg, allitolag be se jottek, csak ennyit mondtak: "leszallitottuk, epen-egeszsegesen"! aliz a mamam nyakaban ugrott, s annyit mondott"teged sokkal jobban szeretlek".
ez lett gyanus, s kifaggattam.
alig akarta elmondani, mindig azt mondta, h. jo volt.
de aztan vegul: aliz elmondasa szerint: a mama racsapott a labamra, mert megrugtam. azert rugtam meg, mert nem adott puszit a fulcimpamra, mikor beutottem. a papa meg a fejemet utotte meg, mert kiabaltam, mert nem adtak oda labdat, mert tv-t akartak nezni, en meg labdazni!
apja felhivta anyost! anyos interpretacioja: nevelesi tanacsadoba kellene vinni a gyereketeket! ezt mar vegkepp elrontottatok. az alap, h. egy gyerek tiszteli a nagyszuleit! azert csaptam a labara, mert az erkelyrol hisztizve bejott, h. beutotte magat, s kert sirva puszit, de en hisztire nem adok puszit, s szerintem be se utotte magat, csak feltunoskodott, h. foglalkozzzunk vele, utana, mikor levagta magat az agyra, tenyleg beutotte a fejet, fole hajoltam, h. puszit adok neki, de akkor felem rugott, s akkor csaptam a labara. apad meg akkor utotte meg a fejet, amikor hiradot akartunk nezni, mert mar olyan faradtak voltunk, hisz 3 napja csak vele foglalkoztunk, rank fert kis pihenes, o meg - mivel nem vele foglalkoztunk - elkezdett a hotelszobaban hangosan kiabalni, enekelni es labdazni, elvettuk a labdajat, erre olyanokat kiabalt, hogy "ti hulye kakafejek", ekkor csapta meg apad!
nem is az a leggazosabb az egeszben, h. nevelesi tanacsadoba akarnak kuldeni egy gyereket, aki unalmaban es frusztraltsagaban (mert tehernek erzi magat, mert hazudosnak gondoljak) verbalis es fizikai agressziohoz folyamodik, es ezt erett felnottek ugyancsak fizikai agresszioval probaljak letorni, azaz frusztraltsagukban ok is ahhoz folyamodnak, hanem a vegkovetkeztetes---->
ezek az esetek ugyanis mind az utolso nap tortentek, aliz 3 napig allitolag nagyon jol viselkedett, s meg az elejen megigertek neki, h. elmennek vele lellere, ahol minden evben szokott kapni ilyen muhajfonatot, de nem volt ott a hajfono, s ezert aliz szomoru lett!
anyosek kovetkeztetese: aliz csak addig tudott jol viselkedni, amig meg volt neki igerve a hajfonat, mihelyt nem kapta meg, kijott az igazi enje. ertsd: szamito a kolyok!!!

s aliztol, mikor kerdeztem, jovore is akar-e veluk menni, akkor nem azt mondta, hogy: nem, mert rossz volt! hanem azt, hogy: nem, mert ok nem akarjak! ezek szerint ezt is jol belesulykoltak!
bocs, h. ilyen hosszu lettem! kisse kiborultam!!! biztos a betegseg!
majd olvasok is!!!

Kép
Kép
momoska

na olvasgattam kicsit, bar a betegsegtol alig latok ki a fejembol.
mell: nekem szinte csak akkor van, ha szoptatok, vagy terhes vagyok, bar ahogy evi is irta, aliz utan kicsit nagyobb maradt. elotte akkora volt, hogy apukam mindig azt mondta - megtamogatvan ezzel a noiessegembe vetett hitemet:-)) - hogy, ha borogatnam elmulna:-)
az ejszakai szoptatasban meg csak egy jo dolog van: nemigazan hagyja megcsappani a tejmennyiseget, sot borisz a hosegekben szinte csak ejjel szopott rendesen, azaz mostanaban is, mikor nappal mar minden mas jobban erdekli, mint a szopcsi!!
mas jo nincs benn, ugyhogy nem ajanlom senkinek:-))

hozzataplalas: szerintem csak az eleje nehez, aztan elfelejt az ember minden elvet. 2-3 het alatt aliznal ki lehetett tapasztalni, mit szeret hogyan, aztan mar ugye evett, ahogy huppant, amikor eppen volt valami otthon, abbol csinaltam, amikor eppen aludt, van hogy szopott utana, van hogy inkabb vizet adtam, mittomen, mar nem volt sok rendszer benne...:-))

nagy huncut ez a kolos:-)

csurci, ne kelljen batoritas, johetnek a kepek ezerrel! en nagy kepmanias vagyok!
tenyleg: hat honaposan rakjon fel mindenki egy ujszulottkori es egy hat hos kepet, h. lassuk a valtozast!!

bocs, ha kimaradt valami. kicsit szet vagyok zuhanva!
anyosek nem kapnak tobbe egy gyereket sem, az tuti! aliz azota sokkal egzaltaltabb! mindenre dacosan reagal, a kovetkezo pillanatban meg bujik es extra jo kislany!

Kép
Kép
momoska

sziasztok!

Ma apa nem ment dolgozni ezért jövök csak most. Ma 6 után kelt fel Lili, amihez az kellett, hogy tegnap 9-kor aludt el, későbbre tolódott minden. Ma is ez lesz, már f2-kor kellett volna kajálni (ezt csak zárójelben modnom, hiszen nincs fix időpont) és 1 óra óta alszik.

Persze apa altatta, mert én bementem 11-kor a városba, 2 órát vásárolgattam. Mire hazajöttem már aludt, de apa mivel fogadot????

Szörnyű ez az elalvása, csak üvöltött és üvöltött ahogy betettem a kiságyba. 40 percébe telt míg elaludt végre. Többször kivette, visszatette, de azt mondja iszonyat hogy ordított.
Gondolom elfáradt és most húzza lóbőrt több mint egy órája, pedig délelőtt is aludt 2 órát.

Mondom neki én ezt nem bírom hallgatni, azért veszem inkább ki és altatom el. Na mindegy majd csak alakul ez is, remélem jó irányba.

Orsi: hozzátápinál nem törvényszerű, hogy a tízóraival kell kezdeni, és sem azzal kezdtem, mert délelőtt még sok tejem van, hanem a déli kaja utánival, mert akkor ahogy neked is, már kevesebb a tejem.

Na felkelt, uh. most abbahagyom azt még jövök talán...

KépKép
domidina

újra itt..
momoska: sajnál, sajnál hogy beteg vagy, gyógyul meg hamar, hamar. Egyébként nem csoda ha kibuktál azon ami történt, szerintem mindenki így érzett volna.

Idézet:
-
[quote] írta:hogy, ha borogatnam elmulna:-)

Erről nekem van egy sztorim. Ezt a mondatot már hallottam, nem nekem mondták, hanem sétáltunk az unokatestvéreimmel, mindkettőnek a barátja is velünk volt, és az egyik srác az unokatesomra jegyzete meg,nem a füle hallatára, hanem inkább nekem mondta, hogy akkora melle van, hogy ha borogatná talán el is tünne.
És még ha nem is rám mondta, de nekem esett nagyon szarul, mert akár nekem is mondhatta volna. Igaz ez már nagyon régen volt, azóta megbékéltem magammal ezen a téren.

Kérdés:
Írtam, hogy Lilinek az állán piros apró pöttyök jöttek elő. Na hát azóta is megvannak, sőt több lett és nem múlik el. Mit csináljak vele? Attól lehet, hogy amióta eszik pépeset és az csípi a bőrét, merthogy savas? Ill. nyáladzik, bukik vissza, állandóan érintkezik itt a bőrével a cucc?
Mit lehetne rá kenni? Popsikrém???

Csilla: én is örülnék a f8-8-as elalvásnak, ahogy ált szokott Lili is, csak akkor viszont kel 5-kor. 9 óránál többet nem alszik. De ebből ma sem lesz semmi, mert f3-kor ettünk ill. 3kor. Talán, ha az alvással húzni tudom az időt 7-ig..... Ha nem, akkor f6 és f9 lesz belőle

Az összehasonlítás képekkel jó ötlet, majd rakok fel.

KépKép
domidina

hú momoska ez dúrva. ha az anyósom ilyet csinálná soha többet nem látná az unokáját. a nagyszüők azért vannak, hogy elkényesztessék a gyerekeket, ők legyenek a jóságosak ahova szívesen megy a gyerek mert ott mindent szabad. a szülőkre hárul a fegyelmezés és a többi.
gyógyulj meg hamar!!

Kolosnak a popsija lett picit piros, én is a más kajára gondolok. anyatejtől soha nem volt piros.
neki az arcán voltak piros kiütésszerű foltok, arra a doki popsikrémet javasolt. szerintem próbáld ki, nem lesz semmi baja.

Kolost ált. fél9-9 körül fürdetjük és fél 10kor tesszük le aludni. és alszik 6-7ig. volt, hogy egész délután fennt volt, akkor előbb jött a vacsi és akkor is aludt min. 6ig.
Lili szokott még 7 előtt aludni? Kolos még igen. ő 4 körül, fél 5kor uzsizik és utána még alszik, és mindig nekünk kell kelteni, hogy fürdés. ez rossz, mert olyan álmos, de muszáj még egyet ennie különben éjjel ébreszt.

az apukák mindig jobban bírják az ordítást.

Momoska, fertődön van nyaralótok? Hogy viselte Borisz az utat?
Vendég

Alszik egy fél órát, többet nem, de ennyi kell, mert nem bíz ki 3-3-5 órát ébren.

Most is 4.15-kor kelt fel, kajálás és most már álmos, 2 óra telt el, már üvölt, uh. megyek is.

KépKép
domidina

Csúcsdöntések napja!! A tegnapi nap nem csak az alvásban volt kiugróan jó, hanem az evésben is! Még szerencse, hogy délelőtt ekkorát aludt Lina, mert délután be kellett mennünk a városba, 16h30-kor indultunk neki, és csak 7 után értünk haza. Életében először látott egyszerre ennyi embert összezsúfolva meg villamost, szegénykém hazafelé már sírt is a villamoson, biztos éhes is volt meg már fáradt is, hiszen délután semmit nem tudott aludni. Pont alvásidőben kellett elindulnunk, ugye, és hát akármilyen kis tündér-baba, az ő türelme is véges. Aztán itthon szopi kb a szokásos 6 percig, majd egy nagy pancsi, na és itt jön az újabb rekord. Pancsi után még szopizott 12 percig!! :P Reggel viszont mindettől függetlenül 6-kor már újra ettünk…Délelőtt aludt 1,5 órát, de most délutánra nyűgös lett, nem akar csak ölben maradni. Lehet, hogy a szél miatt, azt sosem bírta. Felültettem magam mellé párnával „kiékelve” a derekánál, így talán el lesz egy kicsit. Közben meg fáradt, mert húzkodja a fülét, meg néha ásít egyet-egyet.
Wordben kezdtem írni, most folytatom. Hát nem volt el így sem, ettünk, járkáltam vele, együtt lefeküdtünk, megint járkáltam, megint ettünk, most csönd van a kiságyban – meglestem, hason ki van terülve, nyilván kifárasztotta magát.
Kolos nagyon helyes kissrác, tényleg nagyon pasis! :lol:
Én is képmániás vagyok, szeretek sokat fényképezni, azokból feltenni meg nézegetni is.
Boldog hófordulót Dávidnak!
Ja, és nagyon jó az újszülött és 6 hónapos kép összehasonlítás ötlet. Szegény Momoska, duplán is, egyrészt a betegség, másrészt ez a történet nem semmi. Nyilván nem véletlenül nem vitték magukkal eddig se sehova, de most akkor honnan jött az ötlet? (Bár ne jött volna, nem?) A nagyszülők tényleg kényeztessék az unokákat! (Mondjuk a tesómék meg mindig azon háborognak, hogy a nagyi miért ad nekik mindig kekszet amikor az oviba értük megy - nem könnyű nagyinak sem lenni...)
Én úgy veszem észre Linán, hogy viszonylag jól elvan (már amikor) az eddigi csörgőivel meg játékaival, de az új dolgok (műanyag üveg, zörgős zacskó, anya nagy bögréje, fényképezőgép zsinórja, stb.) sokkal jobban érdeklik. Meg persze az ülés. Az mindig bejön. Van, hogy csak pár percre, de az mindig tuti.
Pár kép befejezésül
Amiről beszéltem - az új dolgok iránti érdeklődés
Kép
Kép
És amit a minap írtam, az új felfedezés - van lábam! :D (A 18 év felettieknek való rész levágtam a képről...)
Kép

Kép

Kép
csürci

Ja, Csilla, nem én pillangóztam terhesen, sajnos én elég érzékeny vagyok a fertőzésekre, így nem mertem uszodába menni, pedig úszni nagyon szeretek. (Szerintem Mamice volt, de várom a "tulajdonos" jelentkezését) Viszont Halász Jutkát sokat hallgatunk, van egy Cd-m meg néhány bakelit lemezem, nagyon bírjuk őket!
Délután nem aludt sokat, talán egy órát. Nem sokára pancsi, apa ma nem alszik itthon, csak a csajok.

Kép

Kép
csürci

apa elment zenekari megbeszélésre már 4kor, egyedül vagyok és nem tudok mit kezdeni magammal. Kolos alszik - elaludt a fél 5ös szopin. szegénykém már nagyon fáradt lehetett, 12kor ébredt - tehát 4 és fél órája ébren volt. Megjártuk vele a tescót közben, egész jól viselte, csak visszafelé kezdett sírni. Aztán mikor hazaértünk bevágott 12ml alma-barackot, majd szopi és alvás. már régen volt, hogy cicin aludt el. De olyan jó érzés, mint mikor "kicsi" volt mindig itt aludt és úgy kellett becsempészni az ágyába. :)

Kolos is az új dolgokért rajong. A mobiltelefon, a távirányító, a könyvek... mind1 csak ne a játéka legyen. ja, a billentyűzet a kedvence, és egyszer sikerült kikapcsolnia a gépet! :) nem tudom, hogy csinálta. úgy látom műszakis lesz mint a nagyapja. :)

Csürci, édes a lábfelfedezős kép! és az összes!! Tündéri a kiscsaj.

na jó mára ennyi, épp most jött meg apa...
Vendég

Orsi,
ti mikor szoktátok Kolost a mobil ágyába tenni?

Kép

Kép
csürci

Sziasztok!

Jujj annyit irtatok,nem is tudom mivel kezdjem hirtelen.

Nekem van kendom es kengurum is.Nekem a kenguru jobban bejott,de en is mindenhova babakocsival megyek.Csak a repulon hasznaltam eddig a kengut.

Csilla!Mi is ezt a tapot esszuk.En a vizforraloban forralom a sima vizet es azzal keverem.Az elejen mindig babyvizet hasznaltunk,de egyszer kiprobaltam a forraloval es nem lett semmi.Nem fajt a hasa.

Momoska ez hiper gaz sztori.Szegeny Aliz,biztos nagyon szar lehet neki erezni,hogy nem akarjak ot.En sem engednem tobbet ha igy bannanak vele.Sajnalom.
Meg teged is hogy beteg vagy.

Edina!Nalunk se en se a Dani nem birja ha sir Nuncsi.

En csak akkor rakom le Nuncsit aludni vagy probalom elaltatni,ha mar asitozik es vakargatja a szemet.Elotte meg sem probalom.
en 7 korul furdetek,aztan jatszunk ugy tizig aztan alszik el.Nekem is jobb ha kesobb alszik el,mert akkor tuti alszik 7.30-8-ig.
Persze van hogy olyan almos hogy furdes utan egybol beajul.

tegnap elott ejszaka 2x keltem,mert annyira tekereg ejjel a kisagyban,hogy el sem hiszem milyen pozicioba kerul.Keresztben,nyaka teljesen kitekeredve,feneke az egben,ket laba tamasztja a kisagyat.Ilyenkor csak visszaforgatom es alszik tovabb.

Voltunk a tengerparton.Iszonyat volt :evil:
Dog meleg volt.Nuncsi satraban is.A nap nagyon erosen sutott igy nem akartuk a napon hagyni.Medencejet is vittuk,kb 10percig elvolt benne amig a sos viz el nem kezdte csipni a szemet.Szoval hamar feladtuk,inkabb a teraszon vagyok vele es ott medencezunk edes vizzel.
Ja!En vagyok aki pillangozott,meg szinkronusztam regen.
Mar alig varom hogy rendesen uszhassam a tengerben vagy uszodaban.Ma mondta anyos hogy menjunk nyugodtan a beachre,majd o vigyaz Nuncsire.Nem akaroooom :(

En csinalom a 90 napos dietat amibol meg van 85 nap.En egesz jol birom,Dani kicsit kivolt a tegnapi gyumolcsnaptol.

Cici tema.Terhesen es szules utan mig szoptattam akkor kb 2-3x nagyobbak voltak a melleim.Most annyira kicsinek es logosnak latom,hogy eleg elkeserito.Tesom azt mondja nem gaz.Valoszinu,hogy mivel olyan nagyok voltak es feszesek igy nagyon drasztikus a valtozas.

Nagyon cuki minden baba.
Olyan gyorsan fejlodnek valtoznak.
Nuncsi ma megint kuszott elore,csak gyorsabban mint eddig.A tusfurdos flakonra vadaszott.Neki is az ules-allas a kedvence,meg ha dobalom folfele,vagy ugy csinalok mintha leejtenem.Imadja.
Ezt most elkuldom mielott elszall

Kép
mamice

Edina!Nuncsinek is szoktak kijonni ilyen piros pottyok,foleg akkor ha egy kicsit melegebb a kaja.De aztan elmulik hamar.
En ha megyek valahova mindenhova viszem Nuncsit.Szereti ha megyunk ide-oda.Nem akartad vinni magaddal?En meg a hivatalokba is vittem magammal otthon.Mar megfigyeltem ha o velem van mindenhol sokkal rendesebbek.

Orsi a ferjed valami zenekarban jatszik?

Tina!Mar kerdeztem,csak lehet nem lattad.Nem ismersz egy Szabo Ferencnet(Angela) Kulcsrol?

Csilla!Most gondolkozom a tapon.Mennyi startot irtak fel?2 het mulva elvileg mar 6+ is ehetnetek.Nekem is 3 het mulva mar azt kell adnom.Mi egyebkent egy dobozt 5 nap alatt eszunk meg.en meg nem adok neki semmi kajat.ezt a 3 hetet mar kivarom.
en elegge szimpatizalok az uveges bebikajakkal.Szerintem azok izletesebbek,mint amit en csinalnek otthon.mindegy majd kiderul.

Na jo most megyek,mindenkinek jo ejt!
Reka

Kép
mamice

Strandon a medenceben.

Kép

Kép
mamice

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert már nyügösködik a pihiszékében. Azt még megvárta míg végigolvasom amit írtatok, de már unja.

Orsi: Én is így vagyok vele ha Tibi délután nincs otthon, hiányzik, és csak ténfergek a házban mit a bolygó hollandi.
Lili is, és szerintem minden gyerkőc sokszor jobban elvan az új, hétköznapi dolgokkal, mint a játékaival. Minden már jobban érdekli. Lili főleg az újságokkal tud elmolyolni hosszasan, azokat gyürögeti.

Csilla: HA1-et eszünk és nekünk van Brita vízszűrőnk, azzal szürjük a csapvizet és azt forralom fel neki. Mi is ezt a vizet isszuk, mármint forralás nélkül.

Réka: Egyedül még nem vittem autóval, Engem nagyon idegesítene, hogy ott van hátul, arccal hátrafelé, nem is látom. Pedig nyúznaka a kolleganőim, hogy mikor viszem már be őket az irodába. Na meg Tibi se szeretné ha egyedül kocsikáznék vele. Ha együtt megyünk vásárolni akkor ok, de ilyenkor én gyorsan összekapkodom ami kell aztán irány haza. Pedig nem lenne rossz már amiatt sem, hogy szokná az idegen arcokat, a forgatagot.

Nekem is jobban izlenek a bébikaják, meg Lilinek is ahogy elnéztem, Bár eddig csak krumplit főztem, de nem ette, szörnyű pofákat vágott.

És a képek
1 naposan, aztán 1 hetesen, és a napokban késített
majd legközelebb, az egyik kép túl nagy.
[/color]

KépKép
domidina

Jó reggelt!

gondolom már mindenki fennt van ilyenkor. mi is korán keltünk, 6kor már játszott az ágyában, és 7kor kezdett el nyüglődni. Nagyon jól elvolt ma reggel! Legalább mi még pihizhettünk kicsit.

Réka: igen, van egy zenekara, már 10 éve játszanak együtt. Locust on The Saddle a neve (elvetemült egy név, ki más is találhatta volna ki mint Szabi :)) Ilyen metál-szerű, stoner zenét nyomnak. Nekem először szörnyű volt, de már megszoktam. Most jön ki albumuk - ezzel bajlódtak vagy fél évet.
(ha kíváncsiak vagytok, itt lehet meghallgatni: http://www.myspace.com/locustots)

az utazóágya vagy mobilágy neki játszóágyként funkciónál. abban van egy csomó játék, és evés után indig oda rakam. ha már unja, jön a játszószönyeg, majd az alvás, ha látom hogy álmos. most is ott mászkál a szönyegen. És képzeljétek átfordult a hátáról a hasára. most reggel. igaz, férjem kicsit segítetett neki mert fejnehéz a gyerkőc. az egész teste már át van fordulva, de a fejét nehéz megemelnie. pedig ő már születésekor nagyon ügyesen tartotta a fejét. szóval ez még nem volt igazi fordulás, de már haladás, hogy idáig eljutott. meg azt olvastam, hogy a jobb súlyban lévő gyerekek később kezdenek el moszogni. hát ő még hozzá nagyfejű is. :lol:

mennem kell mert épp most szedi szét a polifoam szőnyegét...még lenyel vlmit.
Vendég

hát igen, a popsikrémes doboz a legjobb uzsi. :)
Kép
Vendég

nagyon belejöttem a képfeltöltésbe! :)

ez 6 naposan készült:
Kép

ezt pedig most csináltam:
Kép
Vendég

Edina!
nekem van hatul az ulesen egy tukor es abban mindent latok.ha elol nincs legzsakotok vagy ki lehet kapcsolni oda is rakhatod.
mi mindenhova autoval megyunk,teljesen megszokta.nagyon jol elvan ha vasarolgatni megyunk vagy setalni.van hogy 2-3 orat is elvan ,ha tortenik korulotte valami.
jobb ha szokja az embereket.itt ez az egyik legnagyobb bajom.nincs annyi ember korulotte mint otthon.
miert nem akarja a parod hogy egyedul vezess?nincs megelegedve ahogy vezetsz?vagy mitol fel?

Orsi!nagyon edi Kolos.szerintem sokat valtozott.
tokre orulnek ha a Dani tudna enekelni.valami szerelmes szamot,az eleg romantikus lenne.tuti elolvadnek.de sajna nem egy enekesmadar.

ma 8.15kor keltunk,persze megint keresztben ,hasan,lehuzta azt a kisagyvedot es ott kukkolt mikor kelek mar fel.
jo hetveget mindenkinek.

Kép
mamice

sziasztok,
koszi az egyutterzest:-)
sem akarok haragot veluk, csek ezzel megusztak a gyerkocok felugyeletet egy jo idore))

aliz kb. tegnap delig volt eleg kis frusztralt/dacos, de - szerencsere - mi is, a mamamek is tdtuk, mitol, ezert nem korholassal reagaltunk/tak, es estere mar olyan edes volt: az olembe ult, s ezt mondta: "anya, olyan jo gyereknek lenni!"

amugy sztem titokban ranschburgot olvas, mert tegnap setaltunk, s kozben beszelgettunk arrol, miert nem szabad csunyan beszelni. erre azt mondja: "majd ti megtanitjatok nekem, h. nem szabad". kerdem: "mert meg nem tudod?" azt mondja:"nem". mondom:" akkor most mondom, h. nem szabad." erre o: " de ne itt tanitsd meg, majd otthon ugy, hogy ti se csinaltok butasagot es akkor azt majd en megtanulom" )

borso jol viseli nagyon az ittletet, ugyan ejjel eszik 2x itt is, de leteszem aludni, oldalra fordul, fogja a haloingem (amit megkapott alvosnak), s szava sincs, egyelore (koppkoppkopp)!

ja es tegnap csopogtettem egy meggybol kozvetlenul meggylevet a szajaba, mert epp az utolso meggyeket szedjuk anyukamek fajarol, ugyhogy lehet, h. hamarabb kap belole, mielott leerik!!

orsi,
nem nyaralonk van itt. a szuleim. itt eltem eletem elso 19 evet. jo ide menekulni neha:-) aliz mindig ide akar koltozni, csak "nikinenit" (ovono) sajnalna:-)

madj meg reagalok is, csak az apjuk jonne ide vmit dolgozni (a rugalmas munkaido es az otthon is vegezheto munka hatranya, h. mindenhova kovet minket!!)

Kép
Kép
momoska

Háát, ilyet nem is tudom mikor csinált Lina, hogy a reggeli kelés után nem aludt vissza. Mondjuk nem panaszként mondom, mert 1/2 7-kor már hallottam, hogy fent van, gondoltam hátha visszaalszik, de egyszer csak hallom azt az iszonyú hangos cuppogást, amikor az ujjait szopizza. Na, akkor ettünk, olyan 7 előtt volt valamivel. Aztán szokás szerint visszatettem az ágyba, kimentem, ittam egy teát. Mikor visszamentem a szobába, még mindig fent volt, de elvolt magában. Hát én még aludtam egy kicsit, ő nem hiszem, mindenestre 1/4 9-kor keltett, addig végülis elvolt!Most kint alszik az erkélyen, mert azért reggel 1/2 7-től 1/2 10-ig való fentlét nagyon sok volt neki, kíváncsi vagyok így mennyit fog aludni.
Világosítsatok már föl, a babahordozót menetiránynak szembe vagy háttal kell bekötni az ülésre? Ez eddig fel sem merült bennem, csak most, hogy Edina írja, hogy arccal hátrafelé.
Orsi, ha már itt tartunk, mit csinál a férjed a zenekarban?
Én egyszer kaptam a férjemtől "szerenádot"; felhívott a munkahelyemen (akkor már terhes voltam, nyilván Gyuriban is az öröm munkálkodott, hogy ilyenre vetemedett), szóval felveszem a telefont és hallom, hogy pengeti a gitárt ezerrel és énekli, hogy mennyire szeret, én vagyok a mindene, és hogy milyen jó, hogy kis pocaklakónk van! Mindehhez annyit kell csak tudni, hogy nem tud se gitározni, se énekelni! :wink: Olyan jót nevettem rajta, meg persze ő is.
SZép hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
csürci

Én magam mellé rakom a hordozót a kocsiban menetiránynak háttal. Ott nincs légzsák és így jobban tudom lefoglalni Kolost ha nyűgös lenne. De ha ketten megyünk a férjemmel vlhova, akkor hátul ül, szintén menetiránynak háttal. Szerintem ezeket a hordozókat csak háttal lehet/szabad berakni. majd a gyerekülést kell előre felé.

Szabi dobos. Énekelni ő sem tud. Néha engem vagy Kolost "kényesztet" vele - bár ne tenné. :)

Kolos körül is csak akkor van sok ember ha átmegyek szüleimhez. Két tesóm még otthon lakik, (+ van két kutya is) meg anya szereti ha sokan vannak körülötte tehát mindig jön hozzájuk vlki. nagyik, vagy egyéb rokon, barát. ő a nagy felfordulásban nem tud aludni, ezért miindig felviszem az emeletre aludni.
Vendég

Kép
Itt egy napos

Kép Itt meg talán egy héttel ezelőtti

Ma megint 5.20-kor kelt, aztán 2 óra múlva altattam el 30 percig aludt, és most megint csak 30 percet, de azért ásítozik ám!!!!! na persze nem aludta ki magát rendesen.

Réka: A vezetésemmel nincs gond, megbízik bennem, tudja hogy jól vezetek, de akkor is félt minket, bármi adódhat. És azért van hátul, mert elől is van légzsák, és hogy ki lehet-e kapcsolni???? Ez jó kérdés, majd megnézem.

Csürci: szabályosan menetiránynak háttal kell a hordozót kötni oda ahol nincs légzsák.

jó hétvégét!

KépKép
domidina

Momoska: akkor biztos nagyon örülnek a szüleid, hogy ilyen sokat lesztek most ott. különben mennyit találkoznak a gyerekek velük? rossz lehet, hogy ilyen messze laknak tőletek. Nálunk is ez a helyzet, Szabi szülei havonta 1-2x látják kolost. ilyenkor mondjuk több napot vagyunk náluk, de szüleim van, hogy minden nap. Ők látják csak igazán mennyire fejlődik.

Szabi és Kolimanó alszanak. Úgy látszik kifárasztotta őket a délutáni séta. :)
legalább nyugodtan megnézhettem a grace klinikát - az már nekem késő, nem bírok fennt maradni.
tegnap is már n 10kor bezuhantam az ágyba. muszáj korán lefeküdnöm mert kolos korán ébreszt. Pedig őt 10kor hozta be apa, de 6kor már kukorékolt.

Hogy kikerekedett Lili! és milyen picinek látszik. Hány kg-val cm-rel született?

ezt már akartam kérdezni tőletek, hogy elmesélnétek kinél hogy zajlott aszülés? már ha nem gond. kíváncsi vagyok ki milyen élményekkel gazdagodott, hogyan élte meg.

Nektek is jó hétvégét! pihenjetek sokat!
Vendég

Sziasztok!
Orsi:
Előkerestem anno amit írtam, azt bemásolom ide.

Elég picinek született, mivel jó 3 héttel előbb érkezett (de nekem ez pont elég is volt), de aztán hamar utolérte a többieket.
2820 g és 52 cm

„Egyébként 27-én már egész nap feküdtem, mert nagyon kemény volt a hasam, és időnként még jobban megkeményedett, gondolom azok voltak az összehúzódások. De ekkor még erre nem is gondoltam, és nem figyeltem őket milyen rendszerességgel jönnek.

Aztán éjjel fél 2-kor valószínű a nyákdugó elment (ez nem biztos) és onnantól kezdve mértem az összehúzódásokat, ami 5 percenként jöttek, de fájdalmat igazán nem éreztem, csak kellemetlen volt a keményedés. Már majdnem a dokit is hívtam, de aztán úgy gondoltam ez még nem olyan komoly, meg délután CTG-re volt időpontom. Reggel megbeszétem a dokival, hogy utána megvizsgál, mert azért mégis van valami.

Hát volt is, ugyanis 2,5 óra várakozás után be is jutottam hozzá és onnan már haza sem jöttünk, egyből korház, jó 1,5 újnyira voltam kitágulva. Persze cuccom az nem volt nálunk, uh. azért még a páromnak haza is kellett jönni. (1 óra az út jó tempóban)

5-kor kerültem kórházba, azonnal CTG, 8 óráig feküdtem az ágyon, de igazából csak a keményedéseket éreztem, fájásokat nem. Aztán átkerültünk a szülőszobára, ahol innentől már elkezdődtek a fájások, de nem voltak még vészesek, a magzatvíz nem folyt el, és nem is igazán tágultam.

Aztán 10 órakor újra vizsgálat, ekkor elreped a burok (segítséggel) és csak dőlt belőlem a víz. Innentől kezdve már komoly fájások voltak, és sajnos nem kelhettem fel, mert zöld volt a víz és rajtam volt a CTG. Benne volt a pakliban a császár lehetősége is, mert nem akartam tágulni.

Aztán 11 órakor megjött a dokim, megvizsgált, és onnan már a tágulás is jóval nagyobb volt és jöttek az igazán kemény fájások. A toló fájásokat nem tudom mikortól voltak, de 00.45-kor született meg Lili, tehát azt mondhatom, hogy rövid volt a vajúdásom.

A kitolás iszonyúan fájt, vágtak is rendesen, de így utólag elfelejthető a dolog, és tényleg csak a jóra emlékszik vissza az ember.

Egyébként a szülés utáni "rendbehozatal" is elég kellemetlen, a varrás nem annyira, de amikor a méhet kitisztítják.

Hát szóval röviden ennyi történt, Lilivel nem volt semmi gond, nem sárgult be, így 72 óra után hazajöhettünk.”

Szóval nekem - mivel elég rövid ideig "szenvedtem" csak én pozitívan éltem át a dolgot. A fájdalom is elviselhető volt, a szülésznővel is meg voltunk elégedve, kedves volt, aranyos, sűrűn benézett hozzánk. Mi zenét nem kértünk, inkább beszélgettünk a férjemmel.

Megyek mert már sikítozik és felkelti apát. (Persze ő még húzza a lóbőrt)

KépKép
domidina

sziasztok,
en meg elexarul, de fertodon rosszul lenni is jobb:-)) vegre nem csak sut a nap, de szel sincs hozza, a baratnom (kolykok keresztanyja) is lejott pestrol 2 napra, most kimentek alizzal meg apaval a kastelyparkba, valami lovasbulira. borso meg bevagta a szunyat. bar ma 9kor kelt, pedig f9kor mar aludt este (na azert a ket evest ejjel - n3-n7 - nem hagyta ki:-)).

kocsikazas: en nem vezetek. vagyni se vagytam ra, de ezzel megvaltast hozok a vilagra is. neha gyalog is nehezen dontom el, hol vagyok, a jobb-bal irany bonyolultsagarol nem is beszelve. csereben viszonta kedvesem nagyon jol vezet es nagyon szeret is (a vezetest, bar gondolom, engem is, de szerenadot meg nem is adott, pedig az eneklesben is jobb, mint en:-)). nalunk - ha negyen megyunk - a pasik ulnek elol (legzsak kikapcs.), a csajok halul, igencsak macho vilagban elunk! ha csak apjaval megy borisz, akkor is a pasik ulnek elol, ha alizzal megyunk 3-an, akkor o ul csak hatul, ha bosisszal megyunk, akkor csak apa ul elol:-) asszem mas variacio meg nem letezik:-)

szules: en is leirtam valahol.
de roviden! alizzal meginditottak a szulest (tulhordas miatt), nemigazan voltak fajasaim, s az infuzio bekotese utan 1.5 oraval kinn volt aliz, de vagtak is, szakadtam is (varrtak is 50 percet)), a doki kezzel is tagitott, meg amugy is a ...a klinika egy gyar, 14 egyetemista kezdte el nezni a szulésemet, de a vegere csak 2 maradt. nem volt egy nagy elmeny az egesz!
borisszal egy egesz napos hasmenes inditotta be a szulest (2 es fel hettel hamarabb - bar csilla es edina is akkoriban szult, pedig egy idore voltunk kiirva, ugyhogy a levegoben is lehetett valami). fajasaim nem voltak, csak a magzatviz szivargott hajnal f1 korul, 2re bebotorkaltunk az uzsokiba (2 perc ide autoval), 3 kor kezdodtek a fajasok (ezeket mar megereztem, rogton 2 percesek), 5kor megvolt borso. a szulészno bejelentett, hogy "fiu, de lanyos", ezen az apja megsertodott, mert ora mondtak sokaig gyerekkoraban, h. olyan szep vagy, mint egy kislany, es ezt o - erthetoen - nagyon nem birta:-)).nem vagtak, de kicsit repedtem, s most is hosszan matattak bennem utana, de nem azert mert annyi dolguk lett volna, hanem mert tul alapos avolt a doktorno. dicsekedett is utana a szulesznonek, hogy ugye de szep (nem a kolok, hanem en ott alul).nagyon kis csaladias-baratsagos volt minden a doktornom, a szuleszno. most ereztem meg csak - a nagyobb fajasok ellenere - hogy lehet, jo elmeny szulni! a kedvesem is ugy koszont el a doktornonktol (aki egy 27 eves csaj), hogy "elmeny volt egyutt szulni!"! borso meg ahhoz kepest nem volt kicsi, h. korabban jott (3200 gr-51 cm), de a mostani mereteihez kepest (8 kg-68.5 cm) igencsak. igaza van edinanak, a korabban jott kolykok nagy resze rohamosabban fejlodik, nem akar lemaradni!
s neked orsi? a szules? jo elmeny?
epp fuldoklom a kohogestol. abbahagyom!
szep napot!

Kép
Kép
momoska

nem fuladtam meg. elek meg, addig leirom!

orsi,
mi csak 2-3 havonta jovunk ide fertodre, de akkor 10-14 napra altalaban, ha megtehetjuk. anyukamek jonnek fel neha a koztes idoben, bar most nem voltak, csak mi voltunk marciusban, ugyhogy kb. 2 es fel honapja nem lattak a kolkoket, igencsak meglepodtek boriszon, de borso ugyanolyan vigyori es baratsagos veluk most is, mint anno...kb. fel ora volt csak, amig korulnezett bamban es megszokta az uj helyet!
aliz meg itt erzi igazan otthon magat!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok,

ma meglátogattuk anyáékat, már régen látták kolimanót. kicsit meg volt illetődve tőlük, de hamar feloldódott.
most épp az apja kezéből bámulja a tv-t. ez a kedvence. ha tv van még enni is elfelejt. :)
én szoptatás közben ált. bekapcsolom, és ő ha meglátja nem hajlandó enni, hanem tv-t néz.

köszönöm a beszámolókat.
én túlhordtam kolost. dec 14re voltam kiirva, és 25én hajnali 3kor már érzetem, hogy fáj a hasam és kemény. de akkor még elég rendszertelemek voltak és vissza is tudtam aludni. aztán 5körül már figyeltem az órát és találgaattuk szabival na ezt most az vagy nem. nekem azelőtt nem voltak jósló fájásaim, így fogalmam sem volt milyen ha tényleg akció van. mivel reggel úgyis be kellett mennem ctg-re (túlhordás miatt minden nap jártam) és ott 10 perces fájásokat regisztráltak, de csak alig voltam nyitva. ezért hazaküldtek, hogy jöjjek vissza este ebből bármi lehet. így otthon szenvedtem, este 5kor mentünk be újra a kórházba és már nem engedtek haza de még mindig csak 1 ujjnyira voltam nyitva. beköltöztünk a szülőszobába de sokáig nem történt semmi. nekem az volt a legrosszabb, hgy nagyon lassan tágultam, és eléggé fájt. hosszúnak tűnt minden perc. egy vizsgálatnál elfolyt a magzatvíz és onnantól begyorsultak az események...rendesen tágultam, de a tolófájások nem voltak eléggé erősek és oxitocint kaptam aztán már csak párat kellett nyomnom, és kinnt volt kolos. nekem vágtak mert kolos elég nagyfejű. :) a varrás nem volt borzalmas, kaptam érzéstelenítőt, de mikor annak elmúlt a hatása... na az szar volt.
látom ti is természetesen szültetek, fájdalmcsillapítás nélkü. sajns a kórházban nem volt más érzéstelenítő csak epidurális és azt nem akartam. féltem,hogy majd nem tudom mikor kell nyomni, és enm én fogok uralkodni a testem fölött. de szülés után mondtam a férjemnek, hogyha a másodiknál is hősködni szeretnékfigyelmeztessen hogy kérjek vlmit. :)
de nekem minden úgy történt ahogy akartam. ültem vajúdólabdán (nem tudom mire jó, de kipróbáltam), forró zuhannyal is locsolták a hasam... mászkálhattam, nem kaptam beöntést...szóval én biztos szeretnék még babát. nem vették el a kedvem.
kolos igaz besárgult, de 3 nap után hazaengedtek.

további szép napot!
Vendég

és a legfontosabbat még nem is mondtam: magától átfordult a hátáról a hasára!! 2x! :) :) :) :)
Vendég

sziasztok

csak röviden mert már nyügös, álmos, megyek elaltatom, pedig csak f 6-kor kelt ma.

Tegnap meg egész nap 2,5 óránként éhes volt, pedig délben ettünk alma-sütőtök-krumplit, a következőnél alma-őszibarackot, mindkettő után cicizés.

A délinél már fél üveggel megeszik.

Orsi: gondolom azt tudod, tudtad, hogy ha kérsz is fájdalomcsillapítot, az a kitolási szakaszban már nem ér semmit, vagyis csak annyit adnak be, hogy akkor már eltünjön a hatása éppen azért, hogy legyenek fájások, vagyis fájjon és érezd, mert kinyomni neked kell.

Ja és labdán én is ültem, jó volt. Már amikor megengedték hogy lemásszak az ágyról, mert jórészt feküdtem.

KépKép
domidina

most már nagyon mérges vagyok brrrrrr!
3x-a indítom el a programot, írok pár sort, vagy annyit sem és hiba miatt bezár a net.

Kérdés gyorsan: Lilinek egyre több a pötty az állán, nem javul semmit, pedig a hétvégén kentem neki popsikrémmel amikor elaludt, hogy azért ne nyalogassa már le.

Ja és reggel hiába siettem, még vagy 1,5 órát fönt volt, nem akart ám aludni. 8-kor aludt el és aludt 1,5 órát, uh. tudtam dolgozni.
Főztem tökfőzik, tegnap szedtem a szomszédnál cserit, azt leturmixoltam és átszűrve, hogy a héja ne menjen bele eltettem a mélyhűtőbe arra az időre amikor már ehet cserit.

Még valami: többször hallottam a babakekszről, amivel a gyümipépet lehet javíttani, hogy lalktatóbb legyen. Az milyen, mert a bébikaják között semmi ilyet nem találtam. Talán babapiskóta, vagy hol keressem.
Egyébként vettem tejbegrízpépet, natúrt, amit 4 hóstól elvileg lehet adni. Mit szóltok hozzá? Mikor érdemes adni neki?

Nálatok is megfigyelhető, hogy egyre többet követeli hogy vegyétek fel? Lili síkítani szokott ha már unja magát és sokszor elég hamar bekötekezik ez. Vagy mint most pl. letettem a szőnyegre és már rázendített. De mivel nem vettem fel, abbahagyta és most játszik. Ilyen is van.

KépKép
domidina

sziasztok,

ma hajnali 4kor ébredt a drága. nem is tudom mikor volt ilyen utoljára. igaz, nem kellett felkelnem hozzá, mert csak dumált, és forgolódott, de én persze minden zajra felébredek és alig tudtam visszaaludni. aztán n7kor követelte a cicit.

Edina, nekem ezt nem mondták, igaz nem is nagyon kérdeztem hogyan zajlik a fájdalomcsillapítás. én már eleve úgy mentem oda, hogy csak azt ne. nagyon sokat olvastam a neten ezzel kapcsolatban, és sok édesnanya volt, akinek nem jött be. azt mondták bár csak ne kérték volna. és ha már ennyi negatívum érkezett, nem mertem én is kérni. A sógornőm valószínűleg azzal fog szülni, majd kikérdezem neki mi a tapasztalata.

pöttyök: sajnos ehhez nem tudok érdemben hozzászólni. :(

ami meg engem aggaszt, hogy kolos kutacsa kicsit be van nyomódva? ez normális. Olyan mintha egy pici gödör lenne a feje tetején. nem látszik, csak érzem a kezemmel.

kolosnál változó, mert van olyan nap hogy szinte alig va kézben, elvan magában, és van, hogy állandóan sír ha leteszem, én csak kézben jó.

én már láttam DM-ben babakekszet, de arra az volt írva, hogy fél éves kortól. és a babapiskótára is ezt mondják.

már egyre jobban megy neki a forgolódás! addig küzd, amíg el nem éri amit akar. úgy örülök neki! :)

Kolosnál ma kezdem a krumplit. idáig mindent elfogadott amit adtam neki, szerintem ezzel sem lesz gond.
Edina, te milyen bébikaját veszel? van amelyiket ajánlod, és amit nem? én még nem vettem, mindent frissen adtam neki de majd ki szeretném próbálni.
Vendég

Orsi: hogy melyik kaja nem jó, azt nem tudom.
Én kecskemétit veszek, mert arról már több helyről hallottam, hogy nagyon jó dícsérték
és azt ajánlották. Egyedül az alma-krumpliból vettem univert, mert soxor nincs kecskemétiben.

Kutacs: nem azér írom hogy aggódj, olyankor szokott előfordulni, legalábbis én még csak arra az esetre olvastam, amikor kevés a folyadék, (kiszárad) és beesik a kutacs. De lehet mástól is, és az is lehet, hogy az a mértékű beesés amit te tapasztalt tök normális. Én is vettem már észre Lilinél, hogy kicsit be van horpadva, de nem igen foglalkoztam vele, mert amikor vittem tanácsadásra a dokinő mindig végigsimit a fején és nem reagált rá semmit.

szerintetek kire hasonlít? (ez csak költői kérdés)
Kép

KépKép
domidina

Sziasztok!

Tegnap Nuncsi felfedezte,hogy a parkettan sokkal jobban es konnyebben tud elore haladni,ugyhogy azzal telt a tegnap hogy mindig kinezett valami targyat es azt ragcsalta,majd maga ele hajitotta es utana ment.Ez ment addig amig ki nem faradt.
Este 10kor aludt el,aztan 3kor felebredt,persze megint a hasan nezelodve,mkor probaltam visszaforditani akkor vettem eszre hogy teljesen nedves a hatulja.Kicsereltem a pelenkajat,kozben flebredt teljesen.Elkezdett dumalni,sikoltozni,en meg csukott szemmel vartam mikor hajlando kifaradni.aztan mikor mar nem birta odavettem magamhoz,beforditottam,cumi be,alvas.Reggel 9:40kor keltunk ujra,szoval rendes volt.

Szules.Nagyon jo volt es gyors.jan5-re voltam kiirva,de nem akart kijonni.7en reggel ctg majd utana doki megvizsgalt.A vernyomasom 140es volt.Azt mondta a doki,hogy nagyon vizes vagyok,ez az a pillanat amikor a varandossag teher,es mivel vernyomasom is magas es nem szokott ezert menjunk haza a cuccokert,mert ma gyerek lesz.Hazamentunk,felmentunk a szuleszetre,bejelentkeztunk.Ratettek a ctg-re,vernyomasom 150re ment fel es Nuncsi is nagyon nyugtalan volt.Feljott a doki,azt mondta ne cicozzunk vegyuk ki,ahogy urul a muto,megyunk.Kiurult a muto,bevittek,spinalis erzestelenito,aztan par perc Nuncsike kint volt,ahogy kivettek felsirt.Az volt a legmehatobb az egeszben,es meg is nyugodtam,hogy minden ok.Dani a masik szobaban vart o latta meg eloszor aztan oda is adtak neki,majd behoztak hozzam,szemembe nezett mikor beszeltem hozza abbahagyta a sirast,en meg elkezdtem :)
Egy nagyon szep kis vagasom maradt,mar mulik el,olyan lesz mint egy karcolas.
A placentam mar nagyon el volt meszesedve,ezert mar nem ugy funkcionalt ahogy kellett neki,szoval azt mondta a doki jo idoben vette ki.Nekem ez nagyon jo elmeny volt,minden fajdalom nelkul,de ha fajt is volna es termeszetesen szultem volna,arra is jo lenne visszaemlekezni,szerintem...Ez a legjobb dolog az eletemben,ami valaha is tortent velem.Annyira boldogga tesz ez a kis csoppseg.
Mar megint kuszik.lefotoztam.
rakok fel par kepet.

Momoska!Akkor lehet az en szuleim meg gyakrabban latjak az uncsit mint a te szuleid?Pedig mi 1000 kmre lakunk.Majd elmondom anyueknak,hogy nyugodjanak meg,ok nem az egyeduli nagyszulok akik ritkan latjak az unokat.
reka

Kép
mamice

Kép kuszunk Kép

Mikozben itt toltogetek,mar irtatok is.
Edina!Ha nagyon zavarnak a pottyok vidd el dokihoz.

Orsi!megtapiztam nuncsi fejet,neki is be van picit horpadva.

A hippet meg nem probaltatok?itt nincs kecskemeti.

sziasztok

Kép
mamice

Edina,tiszta apja a kis Lili :lol:

Kép
mamice

hat en fuldoklom es haldoklom, de jo vigasz, h. kimegyek a kertbe, s amig a kolykok hintaznak en dozsolok az eper-malna.-meggy.ribizli-fekete szeder kinalatban, megvan a vitamin is, sot mivel bokorrol lehet szedni, aliz is eszi a gyumolcsoket. borso meg nem, mert lusta vagyok, meg olyan idetlen idopontokban alszik napkozben (ugy latszik mar 10 napja, hogy attert a napkozbeni 2 alvasra -koppkoppkopp), h. valahogy nem tudom bezsufolni.

edina,
tenyleg detto apukaja a kislany! azt mondjak, jo, ha az apjukra hasonlit a gyerek, mert ez az apakban erositi az apai erzest, ugyanis bennuk nem osztonos, szemben az anyakka (nagy reszevelel):-)

babakeksz: tenyleg kaphato bababoltokban, DM-ben, teljes kiorlesu es normal lisztes is (babapiskotabol is van mar mindketto). en ezeket nem adtam gyumibe, csak neha a gyerekkezebe (inkabb a kekszet, az nem olyan cukros, mint a piskota), s leolvasztgatott rola darabokat. eleg jol elvolt vele mar 6-7 hos koratol, de azert figyelni kell ilyenkor, azaz nem szabad egyedul hagyni vele. en foleg seta kozben a babakocsiban nyomtam aliz kezebe. de - gondolom - belereszelheted gyumibe is, anyaink ezt haztartasi keksszel tettek, de dusitasra en azert tartom jobbnak a rizspelyhet, zappelyhet, mert azok nem edesitettek, s megmarad a gyumi ize!
tejpepet (pl. tejberizs) szoktak szeretni a kolkok. en naturt vettem anno mindig (eleinte - allitolag:-) - sinlacot, es ahhoz adtam gyumolcsot uzsira.
aliznal kb. 7 honapos kora utanra ugy alakult a kaja:
reggeli: szopcsi
tizorai: gyumi (szopcsi utana)
ebed: fozelek (husival)(szopcsi vagy viz utana)
uzsi: natur tejpep gyumivel(szopcsi vagy viz utana)
vacsi: szopcsi
borisszal is igy tervezem, csak neki - gondolom - meg kiegeszul a pototpot vacsikkal (ejjel):-)

nuncsi igazan sportos kis gyerkoc. ez a kuszaselozmeny borisznal is megy par hete, de o csak puha feluleten hajlando, mert o meg nem valojaban kuszik, hanem furja a fejet a talajba, s ugy tolja magat elore!
hat igen, ritkabban latjak a kolykoket a szuleim, de szerencsere nagyon eros a kotodes koztuk, pont azert mivel iulyenkor hosszan vagyunk, s aliz 1 honap mulva ujra akar jonni, de akkor mar maga.
anyukameknak ilyen fura unokakotodeseik vannak. az elso unokajukat (batyam elso felesegetol) szinte ok neveltek 12-13 evig, most 14, de asszem szeptembertol megint itt fog inkabb lakni, es innen jar suliba, mert otthon az anyja kevesbe torodik vele (anyamek - meg sajna - tulsagosan is), aliz-borisz tavunoka, de ha itt vannak, akkor intenziven. a batyam masodik felesegetol is van egy kislany (batyam mar vele se el egyutt), itt sopronban, ot neha athozza az anyja 1-1 napra, tehat surubben latjak, mint alizt, de kevesbe tud intenziv kapcsolat kialakulni.

Kép
Kép
momoska

ja. gondoltam dobok 1-2 kepet, hogyan napozgattunk a kolykokkel apam tuti kis horgasztanyajan, de e dobasbol az lett, h. a kedvesem, dobta (veletlenul) a gepet a toba, s ugyan azonnal utana nyult, s gyors mozdulattal el is erte kb. 50 cm-re sullyedve, de azota meg se nyikkan. nem keteltu :P :lol: :roll:

Kép
Kép
momoska

sziasztok!

Gyorsan írok, amíg alszik

Először is köszönjük a köszöntéseket! :)

Mamice!
Nem ismerek szabó Ferencnét. Igazából, csak a közvetlen szomszédainkat ismerjük, nekünk a Hargita utcában van telkünk. Ők merre laknak, nem tudod?

Csürci!
A hordozót írták a többiek. Ha előre rakod és van légzsák, akkor elvileg van valahol a kesztyűtartő mellett, az oldalán egy pöcök, ahol ki lehet kapcsolni.

Edina!
Nálunk bármilyen bőrprobléma jön elő én mindenre Sudocremet kenek. Nekünk nagyon bejött. Szerintem azt érdemes lenne kipróbálni. A babakeksznél arra kell figyelni, hogy ne legyen benne tojás, valamint, hogy rizslisztből, vagy kukoricalisztből készüljön. Úgy rémlik nekem is, hogy a DM-ben vagy a Rossmannban láttam.

Momoska!
nem csodálom, hogy kibuktál. Alíz nagyon okos kislány ha ilyeneket mond a csúnya beszéd meg nem tanulásáról.
Pihenj Fertődön amennyit csak tudsz és gyógyulj meg minél előbb!

Folyt köv.

Kép
Kép
tina82

A szülésről egy picit hosszú lesz, mert egyszer leírtam és bemásolom ide:

"Akkor a történetünk:

Szüléssel kapcsolatban nagyon jó élményeim vannak. Mondhatom, hogy nagyon jó és könnyű szülésem volt. Dávid nagyon kiváncsi volt a nagyvilágra, mert már a 37. héten elindult kifelé. Csütörtökön délután és este 2 részletben ment el a nyákdugó, aztán péntek reggel elkezdett szivárogni a magzatvíz, 7.45-kor pedig úgy rendesen elfolyt. Bementünk a kórházba, ahol a szülésznő mondta, hogy még aznap meglesz a kicsi, de majd csak késő du.-n vagy este, mert csak 1 ujjnyira van nyitva a méhszáj.
A férjem ott maradt velem délig, aztán elküldtem ebédelni, a szül.nő mondta neki, hogy du.-n 2-3 körül ráér visszajönni, mert nem nagyon tágultam. Délben a doki bekötötte az EDA-t de a tesztadagot még nem kaptam meg, azt olyan fél 3-ra mondta és utána a rendes adagot. Ezután feküdnöm kellett, mert kaptam az infúziót. Na innen indultak a rendes fájások. Mondtam a sz.nőnek, hogy érzem a székelési ingert, de mondta, hogy majd 1 órakor megnézi a méhszájat. De én csak mondogattam, hogy ez már tényleg fáj. Na akkor megnézett, és mondta, hogy nem hiszi el, hogy így kitágultam. Gyors telefon a dokinak, hogy jöjjön vissza, mert szülünk. Megkaptam a tesztadagot az EDA-ból, majd a rendeset. Szerencsére a férjem éppen visszaért, mire jöttek a tolófájások. (Majdnem lemaradt a szülésről!) Az volt a baj, hogy pont akkora hatott az EDA, így nem éreztem annyira intenzíven a fájások. Mondták, hogy nyomjak ha érzem, de én addigra alig éreztem, azért ha volt valami nyomtam. Próbáltam "helyesen" venni és kifújni a levegőt, de nem mindig sikerült. Kb. 5-6 nyomásra született meg Dávid, 13.15-kor! Közben volt gátmetszés, amiből semmit nem éreztem. Sürgés-forgás, nyákszívás és észbe se kaptam már ott volt a mellkasomon egy csupasz kis „csomag”. Amikor a karomba vettem rögtön abbahagyta a sírást. Hihetetlenül jó érzés volt. Csak lesett ide-oda. Figyelte Apát és engem. Olyan "hol vagyok most?" tekintettel. Annyira jó volt fogni és csak nézni Őt.
Aztán elvitték fürdetni, méreteket venni. Közben nekem megcsinálta a doki a varratokat, de val.szeg az EDA-nak köszönhetően semmit nem éreztem belőle. Utána visszahozták bepólyázva és ott volt velünk még kb. fél órát.
Megszületés után az első pár napunk elég nehezen ment, mert nem indult be rendesen a tejcsit, így maradtunk még 2 napot pluszban a kórházban és kapott egy kis pótlást. Azóta hála Istennek sikerült áttérnünk a tsz. nélküli "étrendre" és csak szopizik."

Még így utólag hozzáfűzve, reagálva a hsz-okra: az EDA-t én úgy érzem későn kaptam, mert, ahogy Edina írta is írta, annak a kitolási szakban már múlnia kellett volna a hatásának, de nem múlt, így én akkor alig éreztem a fájásokat.

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Sudokrém, gondolom lehet recept nélkül kapni. Megnézem, mert már eléggé zavar. Gondoltam arra is, hogy most nem adok neki pépeset 1-2 napig semmit sem, hátha elmúlik, és ha igen, akkor kísérletezünk, vajon mitől jön elő.

Nagyik: Anyukámék havonta 1x, max 2x látják Lili, ha megyünk hozzájuk vagy ritkábban ha ők jönnek. Anyósom meg 1 hónapig nem látja, aztán a köv hónapban meg hetente akár 2x is jön.

Nuncsi nagyon ügyes, bár ha jól emlékszem mindenben mintha előrébb járna a többieknél.

Nem tudom mi van vele, ma megint sűrűn eszik. Reggel már 1,5 óra után mikor vittem altatni és ordított éhes volt, és a követekező után meg 2 órával detto, megint evett egy picit. Mondjuk akkor 130-at evett csak, de ilyen máskor is volt már. Lehet, hogy a tejci kezd változni?

Hááááát igen, igen, aki csak ránéz Lilire egyből mondja hogy tiszta apja. Tibi gyerekkori képe olyan, mintha a Lili lenne, össze lehetne őket keverni. Szokták kérdezni hogy ez nekem nem baj, hogy az apjára hasonlít? Én meg nézek ilyenkor kérdőn, hogy ezt most komolyan kérdezi??? Miért lenne ez baj???

KépKép
domidina

Szülés történetek engem is érdekelnek, én baromi lelkes lettem tőle (na persze nem a vajúdás alatt), minden fájdalom ellenére viszonylag hamar mondogattam már, hogy én újra meg akarom élni ezt a csodát. Én mondjuk rendkívül érzékeny, empatikus, elérzékenyülős fajta vagyok, ez a szülésre is kihatott, és mondhatni azóta is tart. Lelkesedéssel fogadok minden kismamás hírt, és örülök, hogy ha valaki megélheti ezt a gyönyörűséget.
Január 28-án, hétfő este NST-re mentünk a Bajcsyba, és már megvolt, hogy a héten melyik nap milyen vizsgálatokat kell majd elvégezni (UH, vérvétel, vizeletvizsgálat, és 2 naponta NST). Ezen az NST-n a 30 perc alatt 4-5-ször volt haskeményedésem, mondtam is Gyurinak, hogy ez új, mert eddig max 2-szer volt az eddigi NST-k során. Erre Gyuri azt válaszolta, hogy „Ez a kislány holnap meglátja a Napot.”. Mosolyogtam rajta, de valahogy én is úgy éreztem, hogy valami történik odabent. Emlékszem, hogy este még ott ültem az ágyon a naptárral a kezemben (próbáltam kitalálni, hogy mi legyen a kislányunk neve, mert még mindig nem döntöttük el), és néha-néha valami fura fájást éreztem a hasam tájékán. Ez nyilván már AZ volt, csak elfoglaltságomban nem is figyeltem rá. Olyan fél 12 körül feküdtem le, és fél 1-kor már fent voltam figyelve - most már tudatosan - a fájásaimat. Fél 2-kor szóltam Gyurinak, és elkezdtük stopperórával mérni és írni minden változást. Fél 5 előtt kicsivel már 5-6-7 perces fájásaim voltak, ekkor hívtam a szülésznőmet, aki megerősítette, hogy ebből ma baba lesz, és azt mondta, hogy várjunk még fél órát, akkor hívjam vissza, hogy hogyan változnak a fájások. 5-kor újra hívtam, továbbra is 3-4-5 perces fájásaim lévén megkaptam zöld lámpát az indulásra. Itthon teljes nyugalomban összeszedtem minden leletemet és papírjaimat, és 29-én reggel 5 óra 50 perckor elindultunk a kórházba. Átöltöztem és 6óra 30-kor az ügyeletes orvos megvizsgált. Amikor azt mondta, hogy szűk 1 ujjnyi vagyok, akkor kicsit megijedtem, mert addigra már rendszeres 5 perces fájásaim voltak, ezek már lényegesen erősebbek is, tehát én azt gondoltam volna, hogy tágultam. Arra gondoltam, hogy te jó ég, ha még mindig csak 1 ujjnyi vagyok, akkor meddig fog ez tartani! A meleg zuhany jól esett, alig bírtam magam rávenni, hogy visszamenjek a szobába. Ekkorra már muszáj volt leguggolnom, akár a folyósón is, ha jöttek a fájások, így bírtam csak elviselni azt a kb. 1 percet. 9 óra 10 perckor burkot repesztettek. Nem fájt, bár fura érzés volt, főleg, mikor elöntött a meleg víz. Mint kiderült „csupa kaki” volt a magzatvíz. 10 óra 5 perckor átmentem az IKEÁS szobába, hogy beüljek a kádba. Vicces volt, pont ott volt egy kismama NST-n, de mire a szülésznőm leszedte őt a gépről, addigra jött egy fájás, én kétségbeesve és jajongva estem rá az ágyra – szegény kismama meg riadtan menekült ki a szobából… Nagyon fáradt voltam, a kádban lelassultak a fájásaim, ami arra volt jó, hogy tök mélyen bealudtam a szünetekben. Jött a doki, megvizsgált: 1 ujjnyi – alig hittem el, hogy hajnal óta nem történt előrehaladás!! Pedig már nagyon erős fájásaim voltak, rosszul voltam, hányingerem is volt. Az utolsó órákat a bordásfal előtt, a szülőszéken töltöttem, ezen tudtam a legjobban megmaradni: függőlegesen, tehát a gravitáció lévén a tágulást elősegítve voltam, de nem kellett tartanom magam, ráadásul a bordásfalba is tudtam kapaszkodni. Meg néha a radiátorba, meg néha az NST készülékbe (Gyuri mondta, hogy azt hitte letépem a radiátort és majd kártérítést kell fizetnünk a rongálásért…)Aztán már csak arra emlékszem, hogy rendszeres 3 perces fájásaim voltak, aztán még sűrűbbek, és egyszercsak már azt éreztem, hogy muszáj nyomnom. A dokim csodálkozva kérdezte, hogy mit csináltunk, hogy ilyen gyorsan 4 ujjnyira tágultam. Aztán eltűnt a méhszáj és tulajdonképpen bő fél óra alatt kb. 6 nyomásra, január 29-én déli 12 óra 18 perckor megszületett a kicsi lányunk 3750 grammal és 53 centivel. Az utómunkálatok nem fájtak, de kellemetlenek voltak, alig bírtam már kivárni, de úgy voltam vele, hogy ez is hozzá tartozik.
Szerencsére nem sárgultunk be, így február 1-jén, párom születésnapján(!) haza jöhettünk. Én sajnos nagyon maximalista vagyok, és bánt ha valami nem olyan tökéletesnek történik, ahogy én azt eltervezem, de a szülés gyönyörű élmény maradt minden fájdalom ellenére.
Egyébként ki hány gyereket szeretne?
Edina, nekem is van olyan, hogy mindenáron kézben akar lenni. Nem jó már neki se a szőnyegen, se a székben, de aztán elég hamar (3-4 dal vagy mondóka után) vissza tudom tenni a szőnyegre, vagy ez már azt jelenti, hogy nyűgös mert fáradt. Ilyenkor már a kezemben is feszeng, és akármennyire nem akarja, leteszem; ő is rájön, hogy jobb pihenni. Viszont abszolút össze-vissza eszik, teljesen kiszámíthatatlanok a napjaink. Egyszerre alig eszik valamit, tényleg ha 6 percet szopizik, az már jó eredmény, aztán meg persze, hogy 1-1,5 óra múlva éhes. De hiába teszem vissza a cicire (vagyis próbálom), vagy megfeszíti magát, vagy a cicivel a szájában dumálgat, de nem eszik többet. Viszont este, ha úgy érzem, hogy nincs tejem, és cumisüvegben melegítek neki 200 ml-t, azt simán megissza.
Orsi, ha ennyi negatívat olvastál a fájdalomcsillapításról, akkor hogy-hogy legközelebb mégis azzal akarnál szülni? Vagy nem jól értettem, amit mondtál? Egyébként ki tudja, mi a különbség a spinális és az epidurális fájdalomcsillapítás között? Ez utóbbi az EDA?
Kíváncsi leszek, amikor majd elkezdem Linának a hozzátáplálást, mert annyira édesen megeszi kiskanálból a vitaminjait, néha már meg is fogja ő is a kanalat, úgy működik ez, mint Alíznál-Borisznál az orrszívás. Mindig megdicsértem, amikor megette szépen a vitamint (már újszülött korától minden ilyesmit kiskanálból kap), és mára már vigyorog amikor lenyeli a cuccot és várja a puszikat. És azon gondolkodtam, hogy valószínű nem fogja tudni, hogy majd esetleg alma vagy mittomén mi lesz a kanálban, és azt is benyeli majd talán a puszi reményében. Aztán jön majd esetleg a meglepődés, ha nem ízlik neki…Ja, és a minap pancsi után kiszívtam az orrát, mert láttam, hogy a víz fellazította neki, és nem szólt egy szót sem. Igaz, rángatta a fejét, de nem visított, egy szót sem szólt! Persze jól összepuszilgattam ezért is.
Úgy tűnik Linának jön egy új korszaka, amikor nem alszik vissza reggel. Hmm, azt hiszem búcsút inthetek azoknak a régi szép időknek, amikor 6-1/2 7 –től még aludtunk 1/2 9-9-ig! Mondjuk a kiságyában egyelőre még megmarad, csak néha kell ránézni, de ki tudja meddig. Viszont ahhoz már túl hangos, hogy én még tudjak aludni.
Edina, szerintem is Lili tiszta apukája, nálunk is azt mondják páromra hasonlít, és ez szerintem is jót tesz az apukának!
Néhány kép.
Anya nagy bögréjével - mint a nagyok
Kép
Kép
Amikor már nem bírom tartani a fejem
Kép
Kép

Kép

Kép
csürci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: