Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nircee, köszi a hiányolást, már ígértem én itt már mindent, fotót, beszámolót, de nem jutok oda sohase. Egész nap hulla vagyok, Dórira fordítom utolsó energiámat is. Nem akarok itt nektek panaszkodni, csak tényleg úgy érzem, ez a terhesség tök ellentéte az elsőnek. Fizikailag a padlóra tesz és még csak az elején járunk.
Na, panaszládát becsuktam.

Voltunk hétfőn dokinál, gyerkők jól vannak, 66 és 58mm-esek voltak, csápoltak a kezükkel-lábukkal, hihetetlen volt látni őket. :)

Van egy skarlátos kisgyerek nálunk, a terhességre ez mennyire lehet veszélyes??? Csakhogy mennyire kerüljük őket Dórival.

Azért látom mindenkinél zajlanak az események, külön nem írnék senkinek, ne haragudjatok. A rossz dolgokhoz csak annyit, hogy minden elmúlik egyszer, aztán a rossz után csak a jó jöhet.. :wink:

Na lépek fürdés, eldőlés.

KépKép
tüccs

egy kedves férfiismerősöm küldte az alábbit: :evil:

"Kézikönyv nőknek 1955-ből.
(1955-ben kézikönyvet nyomtattak nőknek, amit háztartástannak neveztek.)
Néhány tanács következik a kézikönyvből:

Készítse el a vacsorát időben.
Már reggel tervezze meg, vagy akár előző este, hogy a férjét finom vacsora fogadja amikor hazaér a munkából.
Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek.
A férfiak többsége éhes amikor megérkezik a munkahelyéről és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát.

Készüljön fel a fogadására. Pihenjen 15 perccel az érkezése előtt, így ön friss és üde lesz amikor megérkezik.
Igazítsa meg a sminkjét, tegyen szalagot a hajába és nézzen ki frissen.
Az ön férje sok időt töltött a munkahelyén fáradt emberek között.
Legyen érdekes és vidám.
A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra és az ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa.

Csökkentse a zajt.
Amikor a férje hazajön a munkából kapcsolja ki a háztartási berendezéseket és mondja meg a gyerekeknek, hogy ők is csendesedjenek el.

Legyen boldog, hogy láthatja őt.
Melegen mosolyogjon rá és mutassa ki őszinte vágyát, hogy teljesítse a kívánságait.
Hallgassa meg amit mondani akar és még ha Önnek is sok mondanivalója van számára ne tegye azt közvetlenül a hazaérkezését követően.

Először ő beszéljen, biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében az ön csacsogásánál.
Ne zavarja. Ne panaszkodjon, ha a férje későn érkezik haza, vagy ha este el akar menni vacsorázni ön nélkül.
Vita helyett, próbálja meg megérteni mekkora nyomás alatt van a munkája miatt.

Amikor otthon van, biztos pihenni és ellazulni szeretne.
És végezetül ne tegyen fel szükségtelen kérdéseket és ne gyanakodjon az ítélőképességében vagy fedhetetlenségében.

Ne felejtse el, hogy ő a ház ura és mint olyan mindig keresztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan.

És jegyezze meg, a jó asszony tudja hol a helye!"

na nem teszi ki a srác a vitrinbe, amit tőlem ezért kapott!!! :twisted:
andibab

Sziasztok!
Itt van néhány kép a leányzóról, most csak ennyire tellett. Majd még írok.
Kép Kép Kép Kép
Kép Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

nircee,
hasfal: ez van, két meglehetősen nagy gyereket hordtam ki, időn túl ráadásul, és csaszi lett a vége, ami a fő-fő ok. - de biztos van benne alkati dolog is, hááát, nemtom. megboldogult lánykoromban volt nekem kockás hasizmom, azt siratom azóta is... a hasplasztikát tudtommal nem támogatja a tb, ha "csak" szépészeti a beavatkozás - és ez az állítólag, kábé félmilla az ára (esetleg plusz 100-200).
az anyajegyeket Sáfrány főorvos úr szedte le a Mátyásföld klinikán, először elmentem a Stehlich-hez (bőrgyogyó) megnézetni, aztán ő mondta, hogy szerinte inkább a plasztikai sebész szedje le, így tudnak majd szövettant is csinálni, míg ha kiégetik, akkor nem. a műtét nem fáj, kellemetlen az érzéstelenítő tűszúrás, másnap volt nagyon rossz, de csak 1 napig tartott. a férjem szerint már most is nagyon szépek a hegek, pedig a madzag még bennük van. szépen vannak illesztve, jól gyógyultak. a dokibá is meg volt elégedve a munkájával. :lol: a varratszedés még hátravan, arról nem tudok nyilatkozni. :?

skarlát:
http://www.hazipatika.com/services/bete ... lat?id=157
andibab

csak gyorsan aztán én is eldőlök.

Tüccs, én jártam dolgozni terhesen amikor bárányhimlő volt az oviban, és skarlát is. Nagyon nagy felelőtlenség volt. Ma már nem tenném.
Skarlátnál főleg nem!!! Az egyik kolléganőmnek a kislánya úgy született, hogy nem fejlődött ki a kezecskéje rendesen, csak csuklóig a bal kezén. Skarlátot gyanítottak a dokik... :( Ne menjetek ilyen közösségbe. Leginkább miattad, Dóri úgyis átesik rajta előbb utóbb...

thenus

Sziasztok!
Tüccs!
Szerintem sem kellene Skarlátos közösségbe mennetek(bár megjegyzem,hogy 1 hét a lappangása) :? :? ,remélhetőleg nincsen bennetek már a nyavaja!Nem megijeszteni akartalak!
Kérdés:
Azt szeretném megtudni, hogy veszélyes - e a skarlát a terhesség alatt. Gyermekkoromban nem kaptam el ezt a betegséget.
Válasz:
A skarlát egy streptococcus nevű baktérium által okozott gennyes gyulladás.
A kérdés, hogy tényleg meg is kapta, vagy csak fertőzés-veszélynek volt kitéve?
Maga a betegség szív és vese szövődményei miatt veszélyes minden életkorban. Penicillin készítményekkel gyógyítható, esetleg sor kerülhet tartós kezelésre is (ez akár Maripen, vagy Semicillin is lehet - mindkettő a babára ártalmatlannak tartott szer).
Ha csak skarlátgyanús környezetben volt, ne verje félre a harangokat.
A betegséggel szemben - tekintettel a baktérium nagyszámú variánsára - nincs specifikus védettség, tehát teljesen mindegy, hogy volt-e gyermekkorban ilyen betegsége.
Ismereteink szerint magzati rendellenességet - a vetélési, koraszülési kockázat növelésén túl - nem okoz, de az anyai szervezet számára szövődményeket rejt. Előny, hogy a terhesség alatt is korrektül és eredményesen kezelhető!
Dr. Nagy László

Remélem minden rendben lessz nálatok!Maradjatok othon! :!:
Piroska!
Jók a képek,nagyott nőt Didri.A kanál ugyan olyan mint a miénk! :D Azok a huncut vigyorok........eszméletlen jó pofa a csajod! :lol: :wink:
Andibab!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: Na ja majd szépen üdén,és illatosan,hallkan,számat befogva stb....ez nem az én stílusom! :wink: :oops: :? :!:
amikor még nem volt gyerkőc akkor valahogy így fogadtam haza,de az már nagyon rég volt! :lol:
Nircee!
Köszike én már jól vok,Zsani takonykorododik,de nem vészes! :wink: Kérdezted,hogy nem-e zavarja,hogy együtt van a szülinapjuk!Most még nem és szerintem később sem fogja őket zavarnik,hiszen majd mehetnek együtt bulizni és tök jó lessz majd nekik,hogy mindenki őket ünnepli együtt .Ha meg zavarni fogja őket akkor sem tudok mit tenni! :lol: 1 nap különbséget tudok tenni,aztán óne kívánság! :lol:
Nagyon édes lehetett Marci ahogy mondta az új szavakat,én mindég össze-vissza puszilom Zsanit amikor új szavakat mond(mondjuk nálunk már mondatok vannak).A minap (amire nem vok büszke,de ezt is mondani fogják még egy párszor)azt mondta,hogy -Hüe Ani,Hüe baba-dádá!Mentünk az utcán és hallodta,hogy üvölt(nem sírt)egy kislány.Kérdezte,hogy -anya baba sír?Erre én-Nem csak visít!Erre ő-Hüe baba dádá! :oops: :? Mostanában ez az új szó nála,valószinű,hogy Anettol hallodta,mert Anett egyik nap úgy fogadott az oviba,hogy az a Hűlye.........beleszorta a homokot a hajamba! :oops: :? Pedig Anett sem szokott így beszélni,és észre is vette magát akkor,mert elmosolyodott és a szájára tette a kezét!Biztosan hallodta az oviban! :? Ez van,nem tudjuk a "csúnya"szavakat kikerűlni,mert még mi is kimondjuk néha,és csak lesünk,hogy hoppá mit is mond a gyerkőc! :wink:

Betegeskedőknek jobbulást!

Köszönöm a ruha dicsiket!
:wink: :D
sziasztok,szép napot mindenkinek! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs!
azért,hogy megnyugodj! :wink:
Kérdés:
Terhes nő magzata számára jelent(het)-e veszélyt, ha az anya megkapja a skarlátot?
Válasz:
A skarlát egy streptococcus baktérium fertőzés. Penicillinnel kezelhető és ez ismereteink szerint ártalmatlan a magzatra. A fertőzés viszont akár komoly anyai és magzati betegséget (pl. szív, vese) okozhat. A kérdés még, hogy melyik terhességi korban jár: ez azért érdekes, mert koraterheségben a fejlődési zavarok, később a szervi hatások kerülhetnek előtérbe. Szóval: idejében kezelni kell!!!
Dr. Nagy László

Kép
Kép
Kép
tiop

A lényeg,hogy időben elmenj dokihoz,ha jönnének a tünetek és akkor egyből kezelni tudják!Bocsi,hogy így előre mentem a dolgokba,de egy esetleges vérvételből is kitudják gondolom szűrni,és akkor "időben elkezdik kezelni".Szerintem menj el a dokihoz és mond el neki,hogy mi a helyzet! :wink: Csak,hogy megnyugodhass!
Nem akartalak felkavarni,bocsi,ha mégis sikerűlt! :oops: :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Lajura nagyon sokat mondogatta, hogy kuss. Égett a képemről a bőr, mert én elég csúnyán tudok káromkodni. Mondjuk a kusst nem szoktam használni. Eltelt vagy egy hónap, mire egyszer rájöttem, hogy Lajuránál a kuss, azt jelenti, hogy kössz.
Ettől függetlenül egy időben, ha megbotlott hangosan elkurjantotta magát, hogy bassz! Gondolom tőlem hallotta, hogy basszus...

Kép
Vendég

Sziasztok Lánykák!

Köszönöm a válaszokat miondenkine aranyossak vagytok :) .

Izgalom
Az igazság az , hogy már csak túl akarok esni az egész cécón mert már mindenem fáj és már semmi se jó, de lassan elfogadja bármejik variációt az agyam a szüléssel kapcsolatban.Mondjuk a természetes hüvelyit már kétszer végig csináltam nem volt gondom lés tudom mivel jár míg a csaszinál a hideg futkos a hátamon, hogy az izmokat keresztül vágják.No mindegy majd lesz valami .
Azért bízom benne, hogy nem várja meg a maradék 32 napot a kistörpe ha 2 héttel előbb beindulna azért hálás lennék neki nagyon, de meglátjuk Ő ,hogyan vélekedik erről.

Mindenkinek szép napot és jó egészségéet

U.I.: gyönyörüek a topik babái és gyerkőcei gratula :wink:
tappancs28

Pilla:
Laju csúcs! :)

Tiop:
imádom ezt a kanalat, nagyon jó vele etetni, feltéve ha hagyja a leány! Mostanában nagyon küzdünk a kajával, nem nagyon megy az etetés. Mit lehet ilyenkor csinálni? Fele kaja kikerül az etetőszékre!

Tüccs:
szerintem is jobb kerülni. Amikor a szomszéd kislány skarlátos volt, akkor én sem érintkeztem vele.

Andi:
most akkor fel akarod varratni a hasad? Nem lehetsz könnyű helyzetben. Mi van a házzal, van már valami?

Nircee:
én a másik véglet vagyok, az se jobb. Bementem a suliba és megkérdezték, hogy na van képem a gyerekről? Akkor jöttem rá, hogy nincs!!! Aztán eszembe jutott, hogy Hála Istennek az uram volt olyan előrelátó, hogy tett a telefonomra pár képet, hogy tudjam mutogatni! Hát ez se jobb, hidd el! :)

Lányok, holnap vizsgám van, nem tudok olvasni, de majd még jövök. Nem tudom, milyen képe van fent a Lolonak, de meg szeretném nézni! :)

Ja, még csak egy dolog:
Giga:
hogy boldogulsz a két gyerekkel? Láttam, az alvás már megoldódott, meg kapsz kocsit, az azért jóval könnyebb lesz! :)

Szép napot, lányok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tappancs:
állítólag van olyan, hogy megfordítják a babát, de nem tudom, hogy az jó-e. Beszéltem egy anyukával, akinek megfordították, neki működött, de nem tudom, hogy az nem káros-e a gyerekre... :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tappancs,
bocs, nem tudtam, hgy van már 2 gyerkőc, csak Dávidka vonalzóját láttam. Hát igen, én is rettegek a császártól, de ha nincs mit tenni, akkor nincs, és szerintem ilyenkor a saját érzéseinket és érdekünket el kell nyomnunk a baba érdekében. Megértelek, hogy nem szívesen teszed ki Magad ennek, de vannak dolgok, amin nem lehet változtatni.

Megfordítás,
hát, én is hallottam, de én nem engedném semmiképpen. Szerintem oka van, ha egy gyerek nem fordul meg (pl, a nyakán a köldökzsinór). Egyelőre nekem is a popsiján feküdt, mikor a legutóbbi Uh-on voltam, és van bennem egy kis para, hogy mi lesz, ha nem fordul meg, bár az utóbbi napokban olyan bulit rendezett Simi odabent, hogy akár már be is fordulhatott. Majd 2 hét múlva kiderül, még van ideje.

Tüccs,
én SEMMILYEN fertőző ember közelébe nem mennék!!!!! Így is mindhárom trimeszterre jutott 1-1 fertőzés, amitől én bizony parázok, mert a vírus átmegy a méhlepényen és megfertőzheti a babát, a bacikról nem nyilatkozhatok, nekem eddig mindig vírusos betegségeim voltak. De főleg a Te helyzetedben nagyban elkerülnék mindenkit, akit csak tudok, ha beteg, ha nem, mert tényleg van lappangás is a világon!!! Mindent úgysem lehet kikerülni, de amit csak lehet, próbálj meg! :wink:
Örülök, hogy a babuckák jól vannak, nagyon érdekes lehet 2 kicsit látni! Én bizony szerettem volna ikreket, de nem jött össze. :roll:
Ja, és ne csodálkozz, hogy padlóra tesz ez a terhesség, nekem - pedig csak 1 babát hordozgatok - is sokkal "terhesebbnek" tűnik az egész, Marcival egész a kórházig semmi bajom nem volt, fitt voltam, semmi komoly fizikai tünet, erre most Simivel a nyakamba zúdult minden. Nehezebben viselem, de csak fizikailag, lelkileg azért sokkal lazább vagyok. Hát még Te ikerekkel!!!!!!! Az ikerterhesség sokkal jobban megviseli a nőt, akármilyen pozitívan áll hozzá a dologhoz! Szerintem fogadd ezt el, és fogadj el annyi segítséget, amennyit csak felajánlanak, ne legyél hős, és igenis panaszkodja, ha úgy érzed, jól esik! Azzal kiadod, és jobb lesz Neked is!

Andi,
ez csúcs!!!!! :evil: :evil: :evil: Bár '55-ben.... nem szerettem volna akkor élni. A férfiak meg menjenek a.......

Piroska,
nem semmi, mennyit nőtt Didri!!!!!! :shock: :shock: :shock: Hihetetlen arc a Kiscsaj!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
nircee

tappancs,
a hasizmokat nem vágják el, hanem szétválasztják őket hosszában az ujjukkal, ami sokkal kíméletesebb eljárás. a bőrt és a zsírszövetet meg a méhet vágják, de olyan jól tudják összerakni, hogy 6 hónappal a csaszi után is akár nyugodtan teherbe lehet esni - bár ajánlani azért nem szokták. :wink: a felgyógyulás nagyban függ pl attól, hogy milyen vastag a kötőszövet, aminek össze kell gyógyulnia - magyarán mennyire kövér az illető. ha vastag a zsírpárna, az bizony sokkal tovább tart, mintha csak 1-2 cm-nyi.
a babamegfordítás pedig nagyon veszélyes művelet, ahogy nircee írta, az esetek 99%-ában jó oka van a picurnak fordítva feküdni, elsősorban a madzag miatt. nem is szokták jó érzésű orvosok bevállalni, én kuruzslónak tartom azt, aki mégis. ha akar és tud a picur, akkor meg fog fordulni... Roni is megfordult 4 kilósan az utolsó napon... :wink:
andibab

Piroska,
akarja a fene a szabászatot, de baromi ronda, és kényelmetlen. sajnos edzéssel nem lehet segíteni rajta. és azért én szeretnék még nőként is kinézni egy darabig, nem pedig csüngőhasú malacmamaként. bár az időpont még nagyon mobil, nem a közeli jövőben lesz, mert várok vele legalább 2 évet, aztán ha a nődokim azt mondja, hogy jöhet a hármaska, akkor előbb babázok, utána szabatok... vagy úgy csinálom, mint R. Réka, a csaszival egyidőben rakják helyre a többi szövetet is... :wink:
andibab

Sziasztok lánykák!

Nircee
Igen Dávid vonalzó van csak mert a többieket nem engedte már betölteni a rendszer :oops:

Megfordítás
nem szeretném és én is úgy gondolom inkább oka van annak , hogyan csücsül és hagyni kell

Andibaba
köszönöm a leírást ezt nemtudtam, hogy csinálják mert sose foglalkoztatott így nem néztem utána de ez megnyugtató amit írtál, mondjuk én felkötöm a gatyám mert én a dagadt kategória vagyok, mert 75-ről indutltam és most 127 körül járok s nemtudják mi a fityfenétől :? pedig szinte semmit nem eszek és még is mindenki azt gondolja, hogy zabálok, pedig nem . No mindegy

Köszke mégegyszer most mennem kell mert leég a kajcsi , szép napot nektek csajok jók legyetek :wink:
tappancs28

Skarlát
köszi a sok választ csajok, csak az utcán találkoztunk a kislánnyal, de akkor még 1hétig legalább elkerüljük őket kint is. Zárt közösségbe meg nemigen járunk csak a családdal. :roll:

Tiop
elfelejtettem írni, hogy Dóri is pont ugyanilyen kisruhát kapott anyutól!!!! Cukipofa, ha felvesszük lefényképezem neked a csajt.

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Nircee!
Köszi a rucit, már meg is kaptuk. Jó lett Bulcsúra. :D A pénzt el is utaljuk ma.

Andi!
Nem hangzik túl jól ez a hasplasztika... :? Lehet, hogy ez most ciki, de én meg eldöntöttem, hogy ha Bulcsú leáll a szopizással (ami remélem jó soká lesz) én a cickókat fogom felvarratni. Nem igazán rajongok a gondolatért (és a látvényért), hogy 25 évesen lógnak a didkóim. Én is spórolhatok majd rá. :oops: :roll:

Piroska!
Mekkora lett ez a lány! :shock: Olyan régen láttunk már róla képet. Tök jó hogy tettél fel fotót róla! Nagyon szép kiscsaj! Jól néz ki a kajálós képeken. :lol:

Tappancs!
Hány gyerkőcöd van? És mennyi idősek? Ha már a vonalzójukat nem lehet feltenni... :?

Tüccs!
Én is mindenféle beteg embert elkerülnék a helyedben! Dóri mellett tudsz azért pihenni valamennyit, vagy teljesen lefoglal? Van egyébként segítséged otthon?

Piroska!
Hát nem egyszerű az élet két ilyen csöppséggel, de azért nem panaszkodom. Van amikor nagyon le tudnak fárasztani, de a legszebb pillanatokat is tőlük kapom főleg. Amikor Bulcsú nagy szemekkel nézi a nővérét és várja, hogy odamenjen hozzá játszani vele, hát meg tudnám zabálni őket. Lili szokott is vele foglalkozni. Játszanak a kezükkel, simogatja, puszilgatja az öccsét. Már várom, hogy kicsit nagyobb legyen Bulcsú is és együtt rohangáljanak a lakásban. :D

Kép
Kép
giga1

Hi!

Giga,
egyáltalán nem ciki, hogy ezt tervezed. vége van már annak a világnak, ahol a kinézetére ráfoghatta egy nő, hogy szültem 2-3 gyereket, nem érek rá ilyen flancra... az érvényesüléshez igenis kell az, hogy jól nézzen ki valaki és jól is érezze magát a bőrében. én a 40. szülinapomra kértem a drágámtól egy cicifrissítést... :wink: neki is jó lesz... :oops: nem nagyobbat akarok, isten őrizz, ezek is pont elegek, de ne legyen lógós. vagyis ahogy írtad, felvarrás, nem pedig feltöltés. ahogy számolgattam, uszkve 1.2 misibe leszek... :shock: de ha nem fizetem ki a drágám kocsiját a megtakarításomból, ami év végén jár le, akkor már meg is lenne a rávaló... de sajna már megbeszéltük, hogy kifizetjük az ótót, könnyebb lesz a törlesztés nélkül élni. :)

és nálunk is megy már a csajok együttjátszása, olyanokat szoktak vihogni-viháncolni... :roll: Bogi mondogatja mindig, hogy "Jonyi ajanyos pici baba, Bogi vigyáz a Jonyija. Szejetem nagyon!" és simogatja közben a kicsit, ilyenkor elolvadok. Rendszeresen Bogi az, aki először jelentkezik Roni kiságyánál, ha az felébredt, elszórakoztatja akár negyedóra-félóra időtartamban is... bár most egy kicsit kitört a gyalázat, mert Roni lebüfizte Bogi nadrágját. Roni épp tejcsit kapott ebédre (pontosabban még ebédidő előtt, mert éhen akart halni... aztán majd uzsizunk kétszer :oops: ), és kaja után elkezdtek ökörködni-ugrálni-röhögni, hiába mondtam Boginak, hogy kicsit most hagyja békén a tesót. és meglett a baj, mert bukott egy picit Roni (kábé 2 hónapos korában volt ilyen utoljára), és az pont a Bogi nadrágjára ment rá. olyat szirénázott a csaj, ne tudjátok meg! tisztára fel volt háborodva. :lol: :lol:
andibab

csajok!
rendelt már közületek valaki a foto.hu-ról képkidolgozást? és ha igen, mik a tapasztalatok?
én szerda délben adtam le 130 db képet, azt írták, hogy 48 óra a kiszállítási határidő, és még csak egy e-mailt sem kaptam tőlük. a rendelés leadásával egyidőben jött egy levél, ami megerősíti a rendelést. ennyi... :shock:
andibab

Én mindig tőlük rendelek. Eddig nem volt negatív tapasztalatom, pedig sokszáz képet hivattam már elő, de 48 óra alatt még nem lettek kész vele.
Ha felmész a lapjukra és bejelentkezel, akkor ott meg tudod nézni a profilodban, hogy áll a megrendelésed. Emilt nem fognak küldeni... Viszont engem a szállítás napján fel szoktak hívni telefonon.
Vendég

Andi!
Sajnos erről nem mindenki vélekedik így. Van aki még ezt is elítéli. :?

Képzeljétek!
Bulcsú ma átfordult hasra. :lol: Pont 4 hónaposan. Haladunk-haladunk... :wink:

Lányok!
Lenne egy kérdésem. A konyhát le kéne zárnom Lili elől. Már feléri a tűzhelyet, és állandóan oda akar menni ha ott főz valaki, ami mondjuk a kisebb gond. De mivel kerámialapos a tűzhely kell egy idő amíg kihűl, és parázok, hogy egyszer úgy nyúl oda, hogy még forró. :shock:
Szóval olyan 2 és fél métert kéne lezárnom, mivel amerikai konyhám van. Néztem a vaterán rácsot, de csak ajtóra szerelhető van, vagy majd 8 méteres, amit járókának is lehet használni. Van valami ötletetek?

Kép
Kép
giga1

Lányok!!!

Márk popsija nagyon csúnya piros, a dokinő azt mondta kamillával törölgessem.... de azt hogyan??
Főzök kamillateát, kihűl, és belemártogatok egy pelust? És ezt minden tisztábatevéskor? És minden pelusozásra főzzek frisset? Csak mert kb. félóránként van kasi :roll:

Jajj, segítsetek!! Még sose volt gond a popóval...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, és mennyi vízhez mennyi tea??

Fél literbe 2 filter az jó???

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Én 1 liter vízzel szoktam leforrázni 1 púpozott teáskanálnyi kamillát. Nem tudom a filteresnél, hogy van...
Vendég

Helló
Szantre, szerintem a filteresből nyugodtan tehetsz kettőt a fél literbe.
Mitől piros a popó? Hasmenés? csakhogy mondod, hogy gyakran van kaki. Jaj szegény... Nekem sem volt még hasonló eset, de lehet én vattacsomóval csinálnám, és mosogatnám vele, az finomabb, mint a pelus... :roll:

Régebben mi is rendeltünk a foto.hu-ról, és ugyanaz volt a menet amimt Pilla leírt. Már rég nem hívattunk elő, itt volna az ideje... :roll:

Most futok, de majd este jövök...

thenus

Sziasztok!

2 gyerkőc:
2002.03.08-án született a 6 éves fiam Tamáska Gábor Kristóf
2005.03.023-án született a 3 éves lányom Tamáska Fanni Kitti

Két eleven kis rosszcsont.
a vonalzókat a nagyonbaba miatt nem tudo, feltölteni mert szerintem sok helyet fogglal vagy passz.Már feladtam egy ideje az agyalászást mindegy .
tappancs28

Giga:
nekünk is olyan van, ami járókának is használható. Azon van egy kis ajtó is, azzal jól el lehet keríteni, de mást nem nagyon tudok. Mondjuk az 25.000 ft, nem olcsó

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre:
mi popsikrémmel kentük, van egy olyan, ami nagyon sűrű és az szinte azonnal helyrehozta.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre,
nekünk múltkor a nagy hasmenésnél szintén nagyon piros volt! Hamár közelítette a kis popsijához, elkezdett sírni. Én is kamillát használtam, kb. 4-5 decibe 2 filterrel, azt hagytam lehűlni, beöntöttem egy nagyobb és stabilabb bögrébe, amit a pelenkázó sarkába tettem. Egész nap azt használtam, nem csináltam mindig újat. Ja, és én vettem Babylove (DM-es) vattát, azt átitattam ezzel a vízzel, kicsit kinyomkodtam, de nem annyira, hogy kemény legyen, azzal nyomkodtam, NEM töröltem a popsiját. Utána hagytam kicsit levegőzni, közben fújtam. Van, aki hajszárítózza, de nekünk arrafele nincs konnektor, így nem tudtam. Ha nagyon összekakilta magát, akkor nem volt mit tenni, be a kádba bodystól, ott levettem róla, és lezuhanyoztam langyos vízzel, utána jött a kamilla és a szárítás. Elég maverás, ráadásul nálunk 1 hétig tartott, 10-15 percenként ismételtük, de muszáj volt, szegénykének semmilyen krém nem használ ilyenkor, mert nem szívódik fel addig, míg jön az újabb kaki. Legalábbis nálunk így volt.
Szegény Márk! Remélem, hamar rendbejön!!!!!

Giga,
gratula Bulcsúnak!!!!! Hát, nálunk ugyanez a helyzet, a konyhát nem tudom lezárni, így amikor főzünk, Marcit bekötjük az etetőszékébe, odahúzzuk amilyen közel csak lehet, és adunk neki játékot. Utána még egy ideig nem engedjük el, csak akkor, ha pl. kimegyünk vele a kertbe, vagy át egy másik szobába.
Egyébként lehet venni ilyen védőfémet, de én nem vettem, nem is tudom, hogy működik, valahogy fel kell fúrni a munkalapra, vagy ilyesmi. IKEA-ban láttam olyat.
Nekünk már rántott le a pultról edényeket, tálcákat, nagyon kell vigyázni, a késeket mindig szigorúan a mosogatóba kell tenni.

Nekem a legnagyobb gondom a fröcsögő olajtól távol tartani Marcit, mert mikor az apjával tévézik, és sütök valamit, mindig odafut. A székben meg csak úgy marad meg, hogy odehúzom közel, de akkor is ráfröccsenhet az olaj. Ki hogyan csinálja?

Szerencsére keveset főzök, de azért heti 2-3 alkalommal csak csinálunk valamit.

Giga, Andi,
tőletek akartam kérdezni, hogy mikor kisteső megszületett, és hazavittétek, vettetek valami ajándékot a kicsi nevében a nagynak? Ha igen, milyet? Vagy hülyeség ilyen kis korban? Mindenki azt tanácsolja, hogy vegyünk, de nem tudom, felfog-e belőle valamit.

Kép
Kép
nircee

"Hejesiras"=elégtelen..... :oops: :oops: :oops: Bocs, siettem.....

Kép
Kép
nircee

Jaj, de agyatlan vagyok!

Giga,
örülök, hogy jó a naci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D Használjátok egészséggel!!!!!!!!! Majd kérek róla képet, ha egyszer hordja az Uraság! :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Pilla, Nircee, Piroska, Henus, köszi a válaszokat!!!!
Egyszerre 3 foga jön most szegénykémnek, szerintem emiatt csípi ki a kaksi a popóját, mert nem híg hasmenéses, csak épp gyakrabban jön.. bár lekopogom, de már pár órája nem volt csak pisi!
Azért ilyedtem most meg, mert soha nem volt még popógondunk, most viszont, 1-2 pici pötty vérzett is, szóval tényleg elég csúnya :( :(

Giga, én is láttam egy ikea-katalógusban olyan cuccot, amivel el lehet barikádozni a főzőlapot, de a honlapon nem találtam meg. Talán az ügyfélszolgálaton tudnak segíteni.

Gratula Bulcsúnak! Nagyon ügyes! És boldog hófordulót neki!

Anettnek pedig boldog névnapot!

Nircee, én egyáltalán nem főzök, ha egyedül vagyok a Márkkal (vagy csak akkor, ha alszik, de akkor inkább tanulok), és ha a párom itthon van, általában akkor állunk neki a főzésnek, mikor Márk már elaludt, mert őt is roppant mód érdekli a főzés minden munkafolyamata... amúgy nálunk a főzés elég elhanyagolt terület.. én nem vagyok egy konyhatündér :oops: , és nem is akarom a fél életemet a konyhában tölteni, szóval én inkább rendelek :oops: :oops: (Persze azért főzünk is néha..)
Tudom, ez nem volt épp nagy segítség a főzés vs. Marci problémára.. :oops: Talán addig kivihetné a férjed játszani, vagy föl az emeletre, amíg te főzöl, vagy fordítva.

Andi, fel a fejjel, a csajaid fantasztikusak, és talán van még esély egy harmadik picúrra is!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Dicsekedni jöttem. ;) A lányom egy zseni!

Délelőtt itt volt a mama (anyukám) és elkezdte énekelni Lolonak az "A part alatt" kezdetű dalt. Ez megvan nekünk könyvben is, és Lolo oda is ment a polchoz, elkezdte kirámolni a könyveket, majd kiválasztotta a szóban forgót, leült vele a földre, és elkezdett mutogatni (én is szoktam neki mutatni, amit éppen énekelek).
Nem volt véletlen, mert nemrégiben megismételtük ugyanezt: elkezdtem neki énekelni, és ment a polchoz, kidobálta a többi könyvet, és kiválasztotta a megfelelőt (a kezembe nyomta).
Vendég

Nircee,
pár száz ft asszem, lehet kapni hálós olajfröccsenésgátlót a serpenyőkre. ugyanúgy nyele van, mint magának a serpenyőnek, nem olyan sűrű, mintha fedő lenne, de elég sűrű háló ahhoz, hogy ne fröcsögjön ki az olaj. kábé mint a fémhálós levesszűrők, csak ez lapos.
én egyébként úgy oldottam meg ezt a konyhamizériát - mert hiába van ajtó, ha be lett csukva, akkor kezdetben azt verte Bogi mint az őrült, és nem akartam, hogy véletlenül bezuhanjon az üvegen, merthogy alul-felül üveges ajtó - hogy egyszerűen meg lett tiltva a gyereknek a konyhába önállóan bejövetel. kemény 2-3 hét volt, míg megszokta, de még most is mindig mondja, hogy "anya megy előszöj ki a konyhába"!
nagyon szigorúan mindig rácsaptam a kezére ha kijött és nem maradt az asztal környékén, hanem odajött a tűzhelyhez barkácsolni. vagy ha a konyhába belépés volt megtiltva (ez akkor van, ha épp a sütőből veszek ki vmit, és háttal vagyok az ajtónak, így nem látom a gyereket) és mégis bejött, akkor a pelusra csaptam egyet. szerencsére elég érzékeny a lelkecskéje, és halálosan megsértődött minden "lájtos" legyintésre. :lol: de szigorú és következetes voltam - és ezt mindenkitől megköveteltem, minden szívfájdalom nélkül leüvöltöttem az anyám és az anyósom fejét is, amikor "együtt akartak főzni" Bogival. máshogy nem lehet...
egyébként ez csak addig fontos, amíg nincs elég esze a gyereknek, hogy meg lehessen vele beszélni a dolgokat. kábé 2 hete volt, hogy kinevetett őnaccsága, amikor azt mondtam, hogy forró a sütő, oda ne jöjjön. mégis odasündörgött vhogy, egy ezredmásodpercre hozzáért a (már kihűlőben lévő) sütőhöz, és megijedt, mert "fojjó a sütő, nem szabad!". lám, megértette, miről beszéltem. másnap már ő tartotta vissza Ronit, amikor utánam akart skerázni a konyhába a kicsi... :wink:

most meg már tényleg együtt főzünk-sütünk, segít tésztát gyúrni, zöldséget pucolni (és megenni nyersen :wink: ), megkóstolja a levest, a pörit, ő szokta megkenni a pogácsát-sajtosrudat tojással, stb. van saját kicsinyített nyújtófája, amit még a nagypapám esztergált nekem kicsilány koromban, és azzal szokta kinyújtani nekem a tésztát. csak az a gond, hogy amikor pl. pizzát sütök, mindig lezabálja a sonkát meg a sajtot a tetejéről... :roll: :lol:

Roni amikor hazajött a kórházból, hozott egy plüss teletubby figurát Boginak - már 3 hónappal előre megvettük, pont az az egy hiányzott még a gyűjteményből - épp Tubby-mánia volt akkor. nagyon örült neki a csaj, rengetegszer elmondta már azóta is, hogy ez a "Boginak hozta a Jonyi".
de pl. a Roni karácsonyi ajándékát Bogival vettük meg együtt, segített becsomagolni is, nagyon büszke volt, hogy azt ő vette a huginak. :wink:

Giga,
grt a nagyfiúnak, ügyi!!!

Nálunk kint van a 6. fogacska... :wink:
andibab

Tiop, jó nagy bunkesz vagyok... Elfelejtettem...

ANETT! BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!

Kép

Giga, gratula Bulcsúnak! Ügyes naffiú már. :wink:
Vendég

főzőlapra van egy nagyon jó, de drága, 10.000 ft. viszont nagyon jó, megkeressem a linket?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lolo cuki :D :D :D
Didri épp a billentyűzetet rúgdossa. :shock:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, elmentek az apjával fürödni, van egy percem. :)
Ez van a Brendonban, nagyon drága, de szerintem nagyon jó, mert nem éles. Ahogy néztem, az IKEA-ban kicsit éles és esetleg ha belevered a kezed, vagy a gyerek, akkor az lehet, hogy sérülést okoz. Le is lehet hajtani, nagyon praktikus.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Csajok, holnap államvizsgázok!Be vagyok rezelve rendesen!!!Gondoljatok rám, légyszi! Sára mára már teljesen kibukott, szegény gyerekkel három hete csak akkor foglalkozom, ha altatom :oops: :( Krónikus anyahiányban szenved mostanára. Meg is ígértem neki, hogy holnaptól egész jövő héten csak játszani fogunk, mindig vele leszek.

Csak gyorsan két kis sztori, aztán megyek még tanulni, bocsánat, hogy nem írok most senkinek külön,ígérem, majd bepótolom...

Mezítláb ültem a szőnyegen a szobában, Sárika behozza mindkét szandálomat, húzza a lábamra: "Anya, cipő fel!" Majd csatolná be: "Be kell tatóni"(csatolni), végül hozzáteszi: "Timeü utava." =kimegyünk udvarra :lol:

Mivel Pécelen Pennybe járunk vásárolni, ezért a lánykámnak minden élelmiszer bolt Penny, legyen az Spar, Plus, Coop. Délelőtt Keresztúron egy Plus előtt mentünk el, ő lelkesen mutatja, és mondja, hogy "peni". Erre én, igen, az majdnem olyan mint a Penny, de az Plus. Erre ő: "Nem, peni!"

Jó éjszakát nektek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, drukkolok!!! De nyugi az államvizsga már nudli... :wink: Szerintem ezt itt mindannyian megerősíthetjük akiknek része volt benne.... :wink: :D

thenus

Sziasztok!

Szantre, nekünk gyakran szokott Lelle feneke kipirosodni. Én naponta többször beleültetem vagy 20 percre kamillába. Lavórba teszek két nagyfilter kamillát, ez kb. 10 kanál kamilla, leöntötm két vízforralónyi vízzel, áll vagy egy fél órát és ebből csinálom az ülőfürdőt. Nálunk ez mindíg segít.

Giga, gratula Bulcsú forgásához. Nagyon ügyes. Hogy bírjtátok a Dévényt? Én valami hálót tudnék elképzelni a konyha lezárásához vagy egy régi járókát lehetne még átbarkácsolni, a férjed úgyis ügyes az ilyen dolgokhoz. Ez egy erkélyháló, de hátha fel lehet nálatok is tenni és nem is olyan drága.
http://babyfun.vasarlas.origo.hu/termek ... pid=841770

Ichtus, szorítok neked holnap! Henus hozzászólását nem tudom alátámasztani, nálunk nem volt nudli az államvizsga. De egyébként már az elejétől szívattak minket, az államvizsgán sem volt másként. Hátha a második nudli lesz. De visszagondolva lehet kicsit az volt, na....

Piroska, Dirdri nagyon édes!!!

Tiop, nagyon aranyos a ruhácska!

Tüccs! Képek?

Tappancs, te is tegyél képeket a gyerekekről és pocakosat is!

A férjemnek tegnap szétzúzták a vesekövét, de ma már ment is dolgozni. Persze most kicsit görcsölt is neki.
Miskolcon most van az Operafesztivál. Nagyon szeretem csak a drága jó uram nem hajlandó velem eljönni egy előadásra sem. A sétáló ilyenkor tele van, árusokkal, elődásokkal, sütő-főző pavilonokkal...stb. Lelle kapott is a nagyijától egy édes kis fonott kosarat.
Egyébként Lelle már nem akar tápszert vacsorázni és reggelizni. Pedig most tankoltam fel 5 dobozzal. Viszont a rendes tej, nagyon ízlik neki, nem most kapja először, mert már néha feleztem a tápját, de most már csak tisztán kell és csakis hidegen és csakis pohárból. Hát, ha úgy issza meg nem tudok mást tenni, így adom. Ma pl. egy fél lángost evett meg. A dobozos 1.5 %-os tejet fel kell forralni mielőtt odaadom?

Voltam ma a belgyógyásznál. Hát én azt hittem, hogy a belgyógyász műti ki a köveket vagyis az epehólyagot, közben meg a sebész...:oops: Most keresek akkor egy sebészt is... Hát, az nem volt kérdés, hogy műteni kell, de azt mondta, hogy ha minden vizsgálat jó lesz ha teljes nyugalomban van az epe, akkor laparoszkópiával csinálják. Addig is diétázni kell, hogy nehogy valami legyen.

Reggel fodrászhoz megyek, utána meg ha jó idő lesz és nem esik az eső, elmegyünk Szomolyára. Cseresznyefesztivál van most ott és a férjem egyik kedvenc zenekara koncertezik majd délután.

Lassan nyugovóra térek, szép álmokat!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, én sokáig forraltam a tejet. Viszont a védőnőnk javaslatára 2,8-as Mizo-t veszek Lajurának. Annak több köze van a tejhez, mint az 1,5-ösnek.
Vendég

Jó reggelt!

ANETTNEK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!! Nekem is eszembe volt tegnap, aztán leültem a géphez, és elfelejtettem..... :oops:

Na, már sokkal jobban vagyok, csak ez a fránya köhögés maradt, de már kapok levegőt az orromon! :lol: Kis örömök az életben! :wink:

Államvizsga,
nagyon mennek a drukkok Katica!!!!!!! Nekem egyáltalán nem volt nudli, de már írhatok ilyet, mert nem előtte olvasod. :wink: (remélem). Szóval nekünk tárgyanknt volt, összesen 5 (4 hónapig tartott, 2-3 hetente mentem vizsgázni!!!), és hát szivattak is rendesen, az egyik tágynál, ahol a könyvet a vizsgáztató írta, és alig volt benne magyar mondat (az is 10-12 soros), hanem tele volt fordítatlan latin, német, francia és angol mondattal, na, az naponta 15 emberből 12-14-es meghúzott, minden alkalommal!!!!!! Persze engem is, és mivel ez a 2. bukásom volt, így fél év múlva, a köv. időszakban ismételhettem csak. Mondanom sem kell, milyen nyaram volt...... Az én maximalista, szín 5-ös anyukám után..... Kib.szogatták a lelkem, és a kapcsolatom is ráment, mert tiszta depressziós lettem. Na mindegy, ez kivételes, csak én úgy tudom irigyelni azokat, akiknek nudli az államvizsga, nálunk az volt talán az 5 év legkeményebb része, ráadásul úgy, hogy előtte 1 hónappal fejeződött be az utolsó vizsgaidőszak, amikor is a legnehezebb tárgyakból kellett vizsgáznunk. Ott is volt egy tárgy, ahol a 3. vizsgám sikerült csak, már úgy volt, hogy évet kell ismételnem. :evil: :evil: :evil: Szóval én akkor szó szerint november elejétől június végéig végigtanultam az évet, az agyam és a lelkem egy nagy adag darált sz.r lett, én emiatt nem tudom magam rávenni, hogy bármit is tanuljak, valahogy akkor elpattant az agyamban valami. Azóta sem tudok rendesen megjegyezni semmit, komolyan, tök feledékeny lettem. Lelkileg meg iskola közelébe sem tudok menni. Persze ebben a családomnak is nagy szerepe volt az állandó b.szogatásaikkal.... Na mindegy. Ez az én sztorim, és szerencsére már nem lehet ilyen, mert mindenhol kreditrendszer van, de akkor még nem volt, végig kellett csinálni mindent az előre megadott sorrendben és időpontban.

Szantre,
én sem főzök túl sokat, hiszen anyós hozza a kaját, de azért szoktunk sült krumplit vagy kuszkuszt csinálni (fagyasztottat), és mivel nincs olajsütőm, serpenyőt használok. Én sem akarom a fél életemet a konyhában tölteni! :wink:

Andi,
van olyan cseppenésgátlónk, de mindig elcsúszik, ráadásul mikor teszem bele a dolgokat, vagy kicsit megkavarom, akkor el kell húzni, és hát van, mikor pattog az a sz.r olaj mindefele.
Sajna én nem tudom kitiltani a konyhából Marcit, mivel egy légtér az étkezővel és a nappalival.
Az a sütővédő tök jó, csak nálunk annyira be van szorítva a sütő a munkalaphoz, hogy szó szerint nincs hely közöttük, még annyi sem volt, hogy egy hővédő fóliát tegyenek oda (pedig az 2mm!!!!). Persze van vagy 10 centi hely a fal és a bútor között, de a nagyeszű IKEÁsok így fúrták fel a falra, a villanyszerelő alig tudta a mosogatógépet és a sütőt bepréselni. Persze az olaj és egyéb trutyi be tud folyni, és hát kitakarítani lehetetlen. :evil: :evil: :evil:

Verna,Katica,
nagyon ügyesek a Lányok!!!!!!!!

Tej,
nekem esezmbe sem jutott, hogy forralni kellene. :oops: :oops: :oops: Mondjuk direktben nem sokszor adtam, de tápot öntöttem már fel vele, meg a turmixokba is azt teszek, én is 2,8-ast, nem tartósat. Mi ált. Coop tejet veszünk, mert a férjem nem hajlandó több pénzt kiadni tejre. :roll: :? No mindegy, ha már eddig így kapta, már nem fogom forralni. Simán egyébként nem hajlandó meginni a tejet, csak így, és én sem erőltetem, amíg issza a junior tejet, addig azt kap.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Anettnek én is boldog névnapot kívánok!!

Katicáért pedig drukkolok én is. Nekem az államvizsga nem volt nehéz, viszont a drukk az 5x-szörös volt bennem. Ettől aztán nekem is elment minden további tanulástól a kedvem és azóta se jött vissza.

Rakok pár képet, aztán vár a konyha. :(

Kép pocsolyában Kép locs-pocs Kép pocak
A pocak nem egy Nircee-féle egyelőre, de hozzám képest óriásinak számít a 13.héten.

KépKép
tüccs

Most futok, de gyorsan elcsodálkozom:

Nircee, Pimpokaiszerintem a te államvizsga esetetek eléggé szélsőséges. Itt a környezetemben kivétel nélkül mindenki úgy nyilatkozott, hogy nudli :shock: :shock:
Sajnálom, hogy nektek szívás volt. Szerintem az érettségi sokkal stresszesebb volt, és nagyobb téttel ment...Na de ugye ezt sem éltük meg egyformán.... :)

thenus

Köszi a tippeket konyhalezárás terén.

Szantre!
Én a kamillafürdő mellé még javasolnám a sudocrem-et. Nekünk eddig mindig segített a piros popsin.

Pimpo!
Hát... Nem nagyon csipázza a kissrác a Dévényes gyógytornát. De amit muszáj, azt muszáj. :? Még mindig nagy sírások vannak a kezelések alatt. Nem tudom, hogy fog-e változni ez valaha is... :( :roll:

Tappancs!
Tehetnél fel képet a gyerkőcökről. Nálad bevált ez a 3 év korkülönbség?

Tüccs!
Milyen nagylány lett már Dóri! Jó ötlet ez a gumicsizma. Biztosan élvezte a locs-pocsot. :lol:
Szép a pocak. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Köszönjük a köszöntéseket! :D
Konyha!
Már az elején megvolt tiltva,hogy bejöjjenek,ha főzök vagy éppen megy a sütő,sőt Zsaninak meglett mutatva,hogy meleg(zsizsis).Közelébe sem ment a sütönek,ha azt mondtam,de ha mégis akkor erényesebben rászóltam,sőt úgy mint andibabéknál volt,hogy pelusra kapott fenekest.Ijeneknél nagyon határozottan kel fellépni,mert egyépként megeszi a fene és ott a gond.Nekünk is egybe van nyitva a nappali/konyha így bármikor bejöhetnek,de mindég "kivannak zavarva".Volt,hogy a kezére is rácsaptam egy kicsikét Zsaninak amikor elkezdte tekergetni a gáz gombokat!muszály a határozotság,másképpen tényleg nem megy! :wink:
Tüccs!
Aranyos a pocid!13 héthez igenis szép nagy! :wink: :D Dóri is édes a képeken.Én Zsanira Augusztusra tervezem,hogy feladom(bár előtte is rajta lessz),akkor megyünk lagziba!Majd mutatok én is fotót! :wink: :D
Piros popsi!
soha sem kamilláztam!!!Nekem mindég azt mondták,hogy az nagyon kiszárítja a pici bőrét és az sem jó,így mindég maradtam az óvatos popsitörlésnél és a fújásnál majd Sudokrém.
ez is baba függő,mert nem minden babánál jó ez a módszer! :wink:
Tej!
Rolinak annak ideén 8 hónapos korától tejet adtam amit felforraltam!Anettnak is így adtam,Zsaninak már nem :oops: :? Miért?Nem tudom! :oops: :roll: :?
Katica!
Megy a drukk! :wink:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszi a válaszokat oltás ügyben.
Közben levittem Zsófit a dokinénihez mert annyira kínlódik szegény. Azt mondta, hogy a két metszőfoga jön az viseli meg ennyire. Azt mondta, hogy max. lázat tudok csillapítani. De szegénykém annyira szenved, nálunk még nem volt ilyen rossz soha.
Na de közben kaptunk egy ismerőstől homeós bogyót: Chamomilla vulgaris. Csak sajnos pontosan nem tudta megmondani, hogy kell adagolni. Tudnátok segíteni!? Hátha ezzel enyhíteném szegénykémnek a kínjait.

Bocsi hogy megint csak ennyit jöttem, de apa fürdeti a csajt és csak gyorsan meglógtam.

Szép estét
Márti
Vendég

Sziasztok!

Hát mi ma csavarogtunk majd egész nap, pedig csak egy rövid túrát terveztünk. :oops:

Anettnek utólag is Boldog névnapot!!!! :lol: :oops:

Tőlem nagyon távol áll amiket a gyerek-konyha probléma kezeléséről mondotok. :roll: Nálunk soha nem volt tilos bemennie Szonjának, eszembe sem jutott. Mondjuk nem tekergette soha a gombokat, és nem nyúlt a sütőhöz sem. Pici kora óta ott van velem ha főzök. Akkor is ha megy a sütő. Tudja, hogy forró. A kajákat pedig ha felveszem még kevergetni is szokta. Neki nagyon ismerős a közeg. Amúgy most, hogy már önállóbb, mikor én főzök, ő jön- megy, játszik...néha benéz... :wink: :D
Egyébként meggyőződésem, hogy a tiltás, csak még kíváncsibbá teszi a gyerekeket, és minnél inkább nem szabad, annál inkább kell...

Pilla, vettem ma olyan szandit, mint Laurának van. :wink: Eredetilag azért mentünk a Deichmanba, ahhoz képest mindannyian vettünk magunknak egy-egy cipőt... :oops: Tök nagy leárazások vannak. :shock:

Tüccs, na végre azt hittem nem akarsz a pocakodról fotót feltenni... :wink: :) 13. héthez képest nagyon nagy szerintem, mert nekem a 20. hétig nem is látszott... :? Dóri pedig cuki, és tényleg nagyot nőtt. Én is vadászok Szonjának gumicsizmát. Ma is kerestem, de sehol nem volt 21-es... :? Ti hol vettetek ilyen picikét?

NA most megyek aludni, mert marha szar éjszakák vannak a hátam mögött. :x

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?