Új privát üzeneted érkezett!

Kép

ééééééééééééééééés igen!!!

8-6ig aludt jónás!!!!!!!
kerekpocak

NA úgylátom nem tudunk leszakadni a témáról,először is Lara nem alszik velünk hanem az ágyába.

Nem kel 5x csupán kétszer, egyszer 3körül,egyszer 4-5körül azért ez nem hiszem hogy olyan tragédia lenne mint ahogy beállítjátok.

Különben meg nem azért nem alussza végig az éjszakét szerintem mert sűrűbben eszik,mert van egy ismerősöm aki ugyanennyiszer eteti az 1hónappal idősebb babáját,és már 2hónapja végig alussza neki az éjjelt.

Előbb vagy utóbb elalszik??? KÖSSZ!
Így nekem is elaludna, de nem kérek belőle,mert nem azt tanulja meg hogy kell elaludnia egyedül, hanem azt, hogy nem számííthat rám és mikor már feladta a reményt akkor elalszik aztán köv nap már nem is próbálkozik.

Ági

Kép
hági

Hát Zsófi gratulálok nektek az éjszakához!
Én is nagyon várom már hogy átaludja, de erre cseppnyi esélyt sem látok még mivel 2szer eszünk éjjel is!!!! :cry: :lol:
Pedig a lányaim 4hónaposan végigaludták az éjszakát és azt hittem hogy ez most is így lesz de sajnos két ember kell hozzá,én nagyon benne lennék de Attila nem akarja ha a fejem tetejére állok akkor sem!

Ági szerintem fölöslegesen húzod fel ezen magad úgy csinálod ahogy neked, nektek jól esik! A többiek csak jót akarnak nem idegesíteni. Szerintem majd ha megszületik a kistesó pár év múlva akkor olvasd vissza ezeket amiket írsz és akkor majd te is máshogy fogod látni! Nem kioktatni akarlak de velem is hasonlóan történtek ezek a dolgok és mostmár én is máshogy látom...

Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

ági ki mondta, h veletek alszik lara?

nem előbb v utóbb alszik el, hanem 2 perc nyüszi után egyedül.

egyébként meg tényleg csináld keved szerint.
kerekpocak

ja és a nyüszi nem egyenlő a sírással.
amúgy meg majd ha lara nagyobb lesz rájössz, h ezek a dolgok, h elvész a bizalom stb akkora nagy hülyeségek.
egyrészt.
másrészt meg sokkal könnyebb most megtanítani aludni, mint később, amikor már kialakult szokásai vannak. akkor vért lehet izzadni.

orsi: biztos menni fog majd az! nem féltelek!!
kerekpocak

Bizalom elvesztés????? Ettől, hogy nem kapom ki az első nyüszögésre? Vagy amikor leteszem aludni, akkor pár percig hagyom oázni??? Kicsit több és kicsit más dolgok azok, amiktől a gyerek elvesziti a bizalmat. Ja, és nem ebben a korban... csaknem vmelyik "tűzrevaló irományt" olvasod te is? Azok irnak ilyeneket!!! De azok tuti, hogy még egy gyereket sem neveltek fel!!!

Igaza van Orsinak és Zsófinak is! Majd ha lesz még egy gyereked, kicsit máshogy fogod látni! Amikor ott ugrál körülötted és azt is el kell látni és ugyanúgy foglalkozni vele és ugyanolyan figyelmet forditani rá is, akkor tuti, hogy te is máshogy fogsz gondolkodni és cselekedni! Mert: nem lehet a nagyobbaknak azt mondani, sem éreztetni velük, hogy a kicsi fontosabb náluk, mert akkor kissé beletiporsz a lelkükbe! És a nagyobb is gyerek, igy egyenlő figyelem jár, ami meg viszont azzal jár, hogy a kicsit is néha hagyni kell. Ugyanis pl. nem fogom abbahagyni a vacsorakészitést a két fiúnak, amint Zsófi megnyikkan a kiságyban. De ezeket a dolgokat csak akkor fogod megérteni, amikor neked is ott lesz egy mászkáló muki a baba mellett!!! :wink:

A bizalom, hogy mikor veszik el egy gyerekben, mikor érzi úgy, hogy nem számithat rád, arról tudnék irni! Nálunk az apjuknak sikerült elérnie egy időben, hogy a gyerek abszolút nem bizott benne, és baromi nehéz volt. Nem csak neki, nekem is! Azt az érzést, hogy anya otthagyta vagy cserbenhagyta, még nem most fogják fel! Azt majd később kicsit. De ennyi erővel azt is mondhatjuk, a gyerek minden oltásnál elvesziti a bizalmát veled szemben. Mert hagytad, hogy bántsák. Pedig ott voltál, mindenki mosolygott rá, te is, majd orvul megszúrták, ami neki fájt és megijedt, te pedig végignézted és nem tettél ellene, pedig számitott rád,hisz ott voltál egy karnyújtásnyira... :roll: ez pont ugyanolyan, minthogy ő sir (bár senki nem bántja) és te nem kapod ki rögtön, hanem hagyod sirni... ő pedig beletörődik és elalszik.... Úgyhogy ez az elmélet nem okés... akkor nekem sem bizik bennem egyik gyerekem sem!!!! :lol: Mert igen, volt hogy hagytam sirni őket, ezvan... szar anya vagyok??? akkor az vagyok... csak még ember akarok maradni, aki el tudja látni őket és nem egy idegroncs és mosottsz..r, aki meg már minden, csak anyának nem jó!!!!!! És asszem még egy gyerek sem betegedett bele 5-10 perc sirásba.... én viszont átéltem a kialvatlanságot és a beborulást Barnusnál és ott már én is sirtam!!! De ezt már egyszer leirtam!!!
Vendég

húúúúúh, lányok.... meleg a pite :lol: a végén még vér fog folyni... :wink: altatás-etetés ügyben :lol:

Zsófi,
nagyon édesek együtt a kispasik!
és nagyon ügyes Jónás, hogy ekkorát alszik :)
mi 9-5-ig húzzuk 2 napja :P

Kép
Kép
meli30

Orsi71

Örülk,hogy rajtam kívül is van valaki akinél,nem minden tökély,és éjjel fel mer kelni a babája enni.Vigyázz itt ezért a fejedet veszik.

Én bevallom őszintén azt hittem természetes ha egy 2hónapos baba fel kel éjjel 2x enni,és nem hárborodtam fel rajta,de itt olyanokat kaptam érte,hogy csak.

Nekem első babám és így is minden amit csinálok nagy dilemma,hogy vajon jól csinálom-e ezért is jöttem ide, hogy majd itt a tapasztaltabb anyukáktól tanácsot kérek és kapok,de e helyett lecseszést kaptam, hogy milyen szarul csinállok mindent és a gyerekem is milyen szar mert nem alszik végig egy éjszakát.

Amúgy azt írtam én is hogy ha lesz egy másik babóm majd már biztos másképp látok dolgokat,de még nincs csak ő van nekem és az első, és ha belerohadok sem tudom hagyni sírni még 2percig sem ez van.És ha ezért szarnak tartotok az vagyok.De én nem tartom annak magam,mert mint írtam már ezt is boldogok vagyunk így a cicis alvással,meg éjjeli evéssel.

És nem vagyok mosottszar aki anyának nem való,a gyerekem sem táplálkozászavaros,sem alvászavaros sem semmilyen zavaros.

Csak kicsit tapasztalatlan vagyok aki jó tanácsokat várt, várt,várt...

Ági

Kép
hági

drága ági!

te ugyanazt olvasod, amit mi?

senki nem vette senkinek a fejét.
senki nem mondta, h szar vagy
főleg nem h lara szar
senki nem írta, h gáz, h a baba 2 hónaposan nem alszik át egy éjszakát. ha jól megnézed, majdnem mindenkié kel éjjel! jónás 1 hete még ált. 1x 2x kelt! szal miről beszélünk????

a legelején mindenki halál kedvesen tanácsolta, h esetleg már többet is lehetne véárni 2 evés között, erre te kategorikusan kijelentetted, h ezzel te semmiképpen sem értesz egyet, plusz hozzátetted, h sajnálod azokat a gyerekeket, akiket nem ringat a mamájuk.

jó tanácsokat akartunk neked adni! nem bántani! sztem ne vedd ennyire személyesnek amit írtunk! nem neked meg larának szólt!

ill. nem gondolom, h a hszeim hangvétele bántó vagy lecsesző lett volna.
kerekpocak

na végigolvastam az egész párbeszédet (javaslom mindenkinek)

semmi rosszindulat, genyaság nincs benne! mindenki u.a. mondta és segíteni akart!
kerekpocak

ja még egy utolsó megjegyzés!

orsi pont azt írta, h pár év múlva majd ha visszaolvasol, nekünk fogsz igazat adni és h ő is hasonlóan csinálta, mint te és most már másképp látja.
kerekpocak

Énis azt hiszem, azt olvasod ki a hsz-einkből, amit te akarsz és nem azt, amit mi irtunk.
Speciel én nem azt irtam, te vagy szar anya, ha elolvasod, amit irtam, én azt irtam, hogy ha nem kapkodom ki akkor én az vagyok? ....
De mindegy, tudod, mindenki azt látja, amit ő akar.

Nekem is bántó volt, amikor lesajnáltad a nem ringatott babákat, meghogy akkor a mi gyerekeink nem számithatnak ránk és cserbenhagyjuk őket, mert nem veszem fel rögtön, ha sir???

Én tudom, mit irtam és vállalom amit irtam, de te sokszor ellentmondasz annak, amit előtte irtál....
pl. először azt mondtad, neked igy jó, hogy igény szerint szoptatsz, aztán közölted, hogy te nem igény szerint szoptatsz, miért beszélünk erről... stb...

Énis azért irtam le, mit csináltam rosszul anno Barnusnál és milyen következményei voltak, hogy talán mások tanuljanak belőle és ne essenek ugyanebbe a hibába.... de ezek szerint rosszul tettem...
Bár nem nagyon hiszem, hogy az a baj, én megosztottam ezt másokkal, hanem hogy te máshogy értelmezted ezt és bántásnak vetted! Viszont én azt nem értem, hogy ha te meg vagy győződve róla, hogy ez a legjobb nektek és igy vagytok boldogok és tudod, hogy akármit irunk, magasról lesajnálod a véleményünket és tapasztalatainkat, akkor miért kérsz tanácsot? Ha én tudom, hogy nekem igy jó, akkor nem kérdezem meg mástól, hogy jó-e, főleg, ha utána vérig sértődök a hozzászólásokon.
De nekem mindegy mit csinálsz igazából, teljesen mindegy, csináld, ahogy neked jó, de akkor ne kérdezd meg, hogy mi hogy csináljuk, mert még a végén az jön ki, milyen gonoszak vagyunk, hogy kétségek közt leszel miattunk......

Zsófi!
Te kaptál már családit??? Mikor adtátok be az igénylést???
Ja, akartam irni, csak aztán elkapott a harci hév... :lol: bocsika, nagyon édik a fiúk!!!!!

Orsi!
Atiról kép?????
Vendég

[quote="pumpóka"] írta:pumpókaViszont én azt nem értem, hogy ha te meg vagy győződve róla, hogy ez a legjobb nektek és igy vagytok boldogok és tudod, hogy akármit irunk, magasról lesajnálod a véleményünket és tapasztalatainkat, akkor miért kérsz tanácsot? Ha én tudom, hogy nekem igy jó, akkor nem kérdezem meg mástól, hogy jó-e, főleg, ha utána vérig sértődök a hozzászólásokon.
De nekem mindegy mit csinálsz igazából, teljesen mindegy, csináld, ahogy neked jó, de akkor ne kérdezd meg, hogy mi hogy csináljuk, mert még a végén az jön ki, milyen gonoszak vagyunk, hogy kétségek közt leszel miattunk......

ági pont ezt éreztem én is, tök jól fogalmaztad meg!!!
kerekpocak

mi csak jövő héten tudjuk megigényelni :oops: :oops: :oops: :oops:
eddig csabának nem nagyon volt szabija, jövő héten lesz, én meg a 2 gyerekkel nem vállalkoztam az ügyintézésre :oops: :oops: :oops:
kerekpocak

Jah, okés Zsófi... azért köszi, akkor nem faggatlak... :wink: Ez teljesen érthető, hogy nem mentél el a mukikkal ügyet intézni. Oda én sem vállalnám a menetelt, egy az, messze van, a másik meg, hogy Zolim is fél napot ott töltött, nos ez két gyerekkel, de még eggyel is kivitelezhetetlen.... :(

Ági! Még azt akartam hozzátenni, csak lemaradt az előző hsz-ből, hogy az utolsó mondatodból is látszik, hogy nem azt olvasod, amit én irok (mert itt az én hsz-eimről van szó ugye)... mert én nem azt irtam, hogy Lara MOST táplálkozászavaros, sem hogy alvászavaros, én csak azt irtam, hogy később az lehet és nem árt ezért odafigyelni, mit-hogyan.... mert én ezzel úgy vagyok, ha megelőzhetem, miért ne tenném. Nem legyintek rá, hogy jajj, az én gyerekem úgysem lesz az, bármit is csinálok....
Bár velem az a baj, hogy muter eü-s már cirka 38 éve és én ebben nőttem fel... ragadt rám egy-két dolog anyu mellett, amit nem is bánok! Sokat tanultam tőle, mindamellett, hogy én nem végeztem szakiskolát ebből! De saját fejemből nem szoktam ilyesfajta tanácsokat osztogatni, mert nem szakmám, csak azt irom le, amit anyu mond... nem a kisujjamból szopom ki.... de mindegy, nem ez a téma, csak hozzá akartam tenni a miheztartás végett, hogy ezek nem az én képzelgéseim.... 8)

Zsófi, Meli, Orsi, Szilvi és a többiek.... egy tali valamikor valahol??? Csak egy kis tali, nem nagy.... nemtom, ti hol laktok..... Millenáris? Merthogy az elég nagy és a nagyobb kölkecek is tudnak játszani, sok a füves terület...... vélemény???? :wink:
Vendég

részünkről ok, a millenáris közel is van!
kerekpocak

ok, bár nekünk messze van de mehet.
Úgysem voltunk még és terveztem már régóta.

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

A tanács kérést nem ezzel a témával kapcsolatban értettem,hanem általánosságban.Épp ez az, hogy ezzel kacsolatban -épp ezért mert jó nekünk így- nem kértem mégis kaptam.

Ki kérte???????

És azt sem kérdeztem ti hogy csináljátok,talán egyszer Zsófitól valamit.
Na mindegy most már tényleg,sajnálom hogy ide jutottunk...

Ági

Kép
hági

hági:
Úgy látom hogy ez a vita meddő!

És akkor egy-két kép Atiról
Kép

Kép

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

jahaj de édes!!!!!!!

milyen jól néztek ki együtt!!!
kerekpocak

helló, lányok!

szerintem is pontot tehetnénk már a dolog végére! :roll:

Más. tali: remek ötlet, meg jó lenne személyesen is találkozni, csak,
1. mi elég messze lakunk (Angyalföld-Újpest határán)
2. holnap csomagolom össze a kölköket, és költözünk le a nyár végéig nagyszülőkhöz vidékre, csak oltásokra jövünk haza.
Sajnálom :(
De viszem a laptopot, és így veletek leszek! :wink:

Orsi, nagyon cuki Ati!!!!!

Kép
Kép
meli30

Kép
kerekpocak

Orsi! Nagyon édes Ati! :D

Zsófi! Akartam mondani már, hogy Jónás annyira te vagy!!! Samu meg apuci inkább... :D Szerintem... :oops: vagy más is igy látja??? :)
Nagyon édik a mukijaid!! :)

Én holnap megyek, átiratom a digigépről cd-re a cuccost, már 50 kép van a gyerkőcökről és car az usb-portunk, igy nem mükszik sem a digigép sem az infra a számitógépen... bár már szerintem a gépet kéne kivágni a francba, me feltelepitjük a windows xp-t és lepukkan a gép merevlemeze memóriatéren... :( venni kéne egy újat... pedig úgy raknám fel énis a cukibbnál cukibb képeket... :(
Vendég

Zsófi olyan baresz jó képeket csináltok sorozatban, bár ezekről a jó hapsikról bizti nem nehéz :D

Ági: várjuk!

Meli: jó nektek! Jó nyaralást!
Nekünk ma volt uccsó nap az oviban, nem tudom mi vár rám most hogy mind a három lurkó itthon van velem, egy kicsit asszem elvoltam kapatva eddig! Majd fel kötöm a gatyókámat!

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

hú orsi megértem h az nem lesz könnyű! tényleg ági, nektek is vége az ovinak? várjuk gyönyörű zsófika képeit!!!
meli jó pihit!!! azért jelentkezz ahogy ígérted!!

samu 1000% csaba, az tiszta ügy. jónás... hát ő nem lesz szőke. az biztos. -jobban örülnék ha csabára ütne...- nemtom, h kire hasonlít, talán ahogy majd kupálódik meglátjuk.

Kép Kép
kerekpocak

Sziasztok!
Én 5 hete szültem a János kórházban, így "keveredtem" ide, és így beleolvastam az evés-alvás véleményekbe. Én az éjszakát átaltatni tudó anyukáktól szeretnék egy kis információt kapni, mert már nagyon rosszul viselem az állandó kelést.Sajnos az én babám éjszaka legalább kétszer, de van, hogy 3x is eszik. Mi anyatejesek vagyunk, reggel bőséggel van tejem, de. és kora délután tartjuk is a 3 órát, van hogy többet, de ahogy jön az este egyre kevesebb tejem termelődik, így nem eszik egyszerre eleget, és érthetően egyre gyakrabban kér. Tápszeres hozzátáplálásról szó sincs, mert heti 300g-ot gyarapodik, tehát kiegészítésre nincs szüksége.Mostanában megpróbáltam, hogy reggel fejek, és azt hozzápótolom este, így csak egyszer kel fel éjszaka, persze a késő esti ill. kora reggeli között. Az lenne a kérdésem, hogy az átalvósoknak anyatejes e a babájuk, és ha igen, Ti bőségesen megtudjátok este etetni a babát? Ugyanúgy mint reggel?Ill. ha nappal többet alszik és letelt a 3 óra, felébresztitek enni? A kialakult nézeteltérésbe semmilyen szinten nem szeretnék beleszólni, a hsz.-em valóban csak informálódás, hogy másoknak miért sikerül, nekem meg miért nem. Lehet, hogy a tejtertelmeléssel van a hiba- bízom benne- de lehet, hogy a babám más igényű, akkor, majd ehhez alkalmazkodom. Köszönöm a válaszokat.
cseresznyevirág

Cseresznyevirág

[quote]d írta:e lehet, hogy a babám más igényű, akkor, majd ehhez alkalmazkodom.

Valóban nem minden baba egyforma.
plussz, szerintem ha egy 5hetes baba néhányszor felkel éjjel az természetes. Az is lehet, hogy nem is éhes csak egy kis melegségre vágyik még.

Ági

Kép
hági

cseresznyevirág írtam privit.
kerekpocak

Sziasztok!

A találkás felvetést jó ötletnek tartom, de én még várok Botonddal kicsit, amíg nagyobb lesz és nem a parkban kell őt megszoptatni, mert mi kicsit messzebb lakunk, Kápmegyeren.

Amikor viszont már pár héttel nagyobb lesz már akkor nagyon szívesen vennénk részt egy ilyen összeismerkedősön.
pl. Augusztus végén vagy a nyár végén, amikor már senki sem nyaral nem?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Zsófi: nekem is légysziiiiii!!!!
Hasonló cipőben járunk cseresznyevirággal.
Hátha van valami tuti ötleted, mert visszaolvastam az anyukásban és ott írtad hogy olvastad a suttogó titkait én pedig nem!

Előre is köszi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Sziasztok,
en is ritkan irok, de benne lennek egy taliban!!! :D :lol:

Kép

Kép
cirkuszka

Látom, már Zsófi irt privit, akkor én nem is irok semmit már... :wink: abban tuti minden benne van, amit tudni érdemes... :wink:

A talit felvetettem, mert kiváncsi voltam, jönnétek-e páran... de énis arra gondoltam igazából, hogy vmikor nyaralások után kéne, augusztus vége felé... talán már akkor annyira meleg sem lesz...
Szopiztatás: akinek megéhezne a babája a tali vége felé esetleg és messze lakik, annak szivesen megajánlom, hogy tartson velem hazafelé jövet és szopiztasson nálunk (két szoba van, ajtót be lehet csukni) mielőtt hazaindulnának... :wink: mi 10 perc sétára lakunk kb. a millenáristól! :)

Muki ma is kicsit nyügibb volt és amióta ilyen majom az idő, éjjel kel kajcsizni egyszer, vagy ilyenkor nagyon későn beiktat egy kaját és utána már csak reggel... de tuti az idő zavargálja a kicsimukit!!! :(
Vendég

azért írhatnál te is véleményt (priviben akár) mert hátha tudsz olyat "mondani", ami segíthetne a lányoknak.
-bár ha ennyi mindenkit érint nemtom miéet privizgetek..- :?
kerekpocak

Kedves Zsófi!
Priviben válaszoltam!

Az én Kamillám sajnos biztos, hogy éhes éjjel is, mert ezt egyértelműen látni rajta. Jó lenne, ha csak melegségre vágyna, mert akkor megszeretgetem és alszik, de ő bizony eszik.
cseresznyevirág

Nálunk is vége az ovinak... most jön a neheze... :lol:
Mondjuk, mennek júliusban egy hétre anyumékkal a telekre... augusztusban velünk egy hétre, aztán apájukhoz egy hétre... de közte itthon... :shock: holnap megyek medencét venni a hátsókertbe... legalább le tudjam őket hűteni... :lol:

Éééééééés Zsófipufimuki képek:

Anyám nemnormálisan öltöztet: Kép

Barnus iiiiiigy szeret:
Kép

Evelinnel együtt játszunk (kicsit piros szemünk lett):
Kép

Ekkora szemekkel meredek anyára... mit csinál ez a gyagya a fényképezőgéppel?:
Kép

Még kissé "ragyás" korszakomban:
Kép

Nnnnna, lőőőőőjjjjjetek le.... :lol:
Vendég

nagyon édes zsófibaba!! hogy szeretik a tesók!!!
kerekpocak

Kép
kerekpocak

:) Jónás a kis szivem, hogy aaaaszik... :D
Mondom én Zsófi, tiszta anyja ez a bébimanó!!! :wink:
Én láttam Csabát ugye "élőben" is és másodszülötted nem apája, hanem anyája... :D
De ez is fair, nem? Egy apára egy anyára... :lol:
Nálunk furi volt... amikor megszületett, tisztára elsőszülött fiamat formázta, mikor az is újszülött volt, totálisan!!!! Aztán kb. 2 hetes koráig azt mondták, anyja lánya... :lol: most meg?.... akárki látja, mint hallok hangoztatni az emberiségtől? Jajj, tiszta apja ez a gyerek! Annyira Zoli... te hol voltál, mikor készült?... :lol: Mondjuk énis egyre inkább Zolim látom benne...
Vendég

én is láttam ugye zolit élőben és nekem zsófi már az elején is ő volt!
amúgy megoszlanak jónás felől is a vélemények, van aki szerint sok csaba van benne.. mindenesetre asszem barna lesz, mint én és nem szöszi. (:()
azért én drukkoltam h ő is csabára üssön, de hát így jött össze. :)
kerekpocak

Halihó!!!

Először is azzal kezdeném, hogy nagyon édik a babák.
Zsófinak nagyon tuti a cukilányossapija, na ezért szerettem volna lány babust, hogy ilyeneket húzhassak rá. Szerintem ezt érezte a gyerek és inkább fiú lett, hogy megmeneküljön az anyai őrülettől... :lol: :oops: :lol:

Zsófi olyan ismerős vagy nekem, de nem hiszem, hogy ilyen kicsi a világ, hogy tényleg ismernénk egymást. Laktál a II. kerületben régebben?

Képzeljétek, kezdek belejönni ebbe az anyarabszolga szerepbe :D Botond már éjjel 4 órákat tuti alszik, de van hogy picit többet is, nappal meg nyomja a minimum 3 órákat. Szóval ez most ahogy meg van írva...aztán ha már majd később elhagyja az éjjelit akkor boldog leszek.
Bár a védőnőnk azt mondta, hogy így is boldog lehetek, hisz egy 5 kilóval született baba annyit eszik mint a...... , szóval szupi, hogy hagy picit aludni is. Ennek én is örülök, mert ez az alvás is kevés nekem, nem hogy a kevesebb.

Szeretnék majd később még egy babót, de a jelenlegi állapotomban el sem tudom képzelni, hogy boldogulnék két gyerkőccel, komolyan minden elismerésem nektek.... :oops:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi!
Szerencsémre nekem nem volt kérdés, hogy boldogulok még eggyel majd Atis után, mert ő nagyon jó baba volt... :wink: Aztán Barnus után viszont elképzelhetetlennek tartottam, hogy én még egyet bevállalnék, amit össze szenvedtem vele ugye alvás-evés téren...
Most, hogy viszont eltelt pár év és kihevertem a Barnabás okozta fáradalmakat, félve ugyan, de belevágtam... őszinte leszek, baromira fostam tőle, hogy esetleg Zsófi is olyan lesz, vagy hasonló... mert visszagondoltam és élénken fel tudtam idézni azért Barnus első másfél évét... :lol: hálás vagyok az égnek, hogy Zsófi még jobb baba, mint Atis volt anno.... annyi gond sincsen vele... most is már 4 órája aluszik a kincsem... :)
Vendég

Haho lányok!

Jónás szerintem is anyára (így képek alapján :wink: ) hasonlít jobban...

Zsófi baba nagyon szép kislány, édi kis pufók! :lol:

Mi amúgy jól elvagyunk, klassz az idő, sokat vagyunk levegőn...
anyuék családi házában vagyunk, ők nyaralnak, és kicsit gáz a két szintet körberohangálnom napjában százszor :roll: a szobák az emeleten, a konyha és egyebek pedig a földszinten.... este mint a mosott kaki, olyan vagyok :shock: ... de a lényeg, hogy a picúrok tökre élvezik :)

Kép
Kép
meli30

Szerintem nekem egyenlőre csak a rutintalanság a problémám, nem tudom még szervezni a napjaimat, nincs rendszerem, kicsit sajnos türelmetlen típus vagyok... :cry: Botond igazán jó gyerek tényleg nem lehet rá panasz, nincs felesleges hiszti sosem, csak annak ad hangot, hogy felkelt és éhes.

Az a baj, jöttem-mentem eddig az utolsó napig és most ugye itthon ülök alapvetően és ez baromira nyomaszt, nem szeretnék bedepisedni.

Unom ezt a rossz időt is, mert éppen amikor el tudnék indulni sétálni egyet a babával, akkor kezd el esni... :(

Persze gondolom nektek nincs ilyen problémátok, mert ha nem a baba , akkor a tesó(k) csinálják a programot.

Erre van tanácsotok vagy ötletetek?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Ági, Zsófi nagyon jók a képek!!!!!
Még Még Még!

Zsófi írtam privit!

Meli éljen a nyaralás!(mosottszar érzés)

Szilvi ezt szerintem mindenki átélte!
Bedepisedés ellen keress sétálós kismama barátnőt az nekem sokat segített! kibeszélni magadból a problémáidat egy hasonló korú baba anyukájával!
A rendszer meg majd egy pár hét múlva ki fog alakulni.
A rossz idővel nekem is hasonló érzéseim vannak...

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Halihó.

Hol van mindenki???

Szerintetek a meleg miatt ordít a kölköm - akivel eddig semmi gond nem volt - folyton folyvást?

Mit csináljak vele amikor semmivel nem tudom megnyugtatni, mert csak ordít? Oké tudom, hogy kisbaba aki csak így képes kommunikálni, de engem nagyon kétségbe tud ejteni.

Egy bizonyos idő után abba is hagyja, de azt kivárni... :-(

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!
Egy kis élménybeszámoló a szülészetről-szülésről. Kitartás Mindenkinek!És nagyon szép nyarat!!!
Túl vagyok a szülésen, nagyon sok mindent leírok, remélem nem megy el a kedvetek, mert nem célom elvenni, csupán, mint egészségügyes és édesanya írom le amik történtek és amik a Jánosban vannak. Hát az valami rettenet.
Az osztályról: Koszos, mocskos, a főnövér a valagát nem emelné fel, hogy körbenézzen, az osztályán.A közös tusoló, hát félig felújított, új csaptelepre és tálcára nem telett, csak ki csempéztek.ritkán takarítanak, ott ahol több száz látogatót engednek be az osztályra. így aki több ágyasban fekszik, az valami katasztrófa lehet. Én 2 ágyasba kaptam helyet szerencsére. Az osztály fullon volt, esély nem volt alapítványira, 25-33 újszülött, abban a 2 hétben míg ott voltam, igaz lehetnek időszakok amikor kevesebben szülnek, ez most nem így volt.
A szülésznőkről( mind az osztályon, mind fent a szülőszobán) mindegyik kedves, segítőkész, és van egy-egy kedves szavuk az emberhez. Én nem ismertem senkit, nem is fogadtam meg, mert a császár után kétes volt a sima szülés, de végül így sikerült. Anikó szülésznő volt bent, nagyon sokat segített. Kati szülésznőt favorizálják, rengeteget volt bent, tényleg kedves nő.
A dokik zöme rendes, nekik is van pár kedves szavuk.( magam mindenkinek köszöntem illemből, és hát az ember ismeretlen helyen ki tudja kihez kerül. Igyekeztem alkalmazkodni, és megfigyelni dolgokat.
Azt hiszem eddig tartott némi pozitívum, no meg persze, hogy a szülőszoba eu-i színvonalú, Igaz a plazma Tv kicsit túlzás, ott ahol PVC-s szobák vannak/ az ÁNTSZ ezt már elméletileg nem engedélyezi, és olyan a zuhanyzó, h. másnak a WC-je különb./, szóval elég nagy az ellentmondás ezen a részlegen.No meg elég furcsa lehet, h. mig a nő vajúdik(mert neki nem jut biztosan eszébe, h. de jó lenne plazma TV-t nézni) a férje meg nézi a TV-t.
Sikerült is alaposan, no meg amúgy is elég kritikus vagyok. Sok mindent tűrök sokáig, de az embertelenséget azt nem. Miért is írom, hát írok a szülésről és a csecsemősökről is.
ez utóbbiak zöme azért rendes, sok munkájuk van, de ami úgy az egész eg. ügyre jellemző itt is érezni: figyelmetlenség , türelmetlenség, és közöny. Pedig pici magatehetetlen babákkal foglalkozni, törődni velük, akár kis időre is nemes feladat.
Van két idősebb nővér (festett szőke, alacsony, és vörös hajú, vékony magas), akik egyáltalán nem lennének már ide valók, kiégettek, úgy nekitolták a kisfiamat kocsistól az ajtófélfának, h. nyekkent. Utálatos hangnem. Kivétel egy MÁV-ból átjött csecsemős és akivel együtt van párban nővér , ők nagyon kedvesek, meg a másik 2 idősebb nővér pár.
A Dr.nőről annyit(neonatológus, h. nem volt ott a születésnél, és addig míg varrtak 1 órán keresztül(addig a babát kivitték, és a férjem is ment vele egy másik szobába) addig nem látta, a tanuló szülésznő Nóra látta el a babát, meg abent lévő szülésznő, Anikó.
Majd hazamenetelkor, mikor mondtam, h. nincs tejem és tápszert legyen kedves felírni nem írta fel( mondván Ők ezt szokták írni- ez a CÉG támogatja az Osztályt!-s ha kell akkor is csak ezt írja fel, a gyerek nem lényeg, h. fáj a hasa...stb.), amit tudtam, h. bevált a kislányomnál mást írt fel. természetesen a kisfiam rosszul is volt a felírttól, de itthon kaptunk az általam kértből.
A szülésről: segítséggel indították el, mert fizikailag már nem bírtam volna.Pedig sétáltam, lépcsőztem, túl hordtam 1 héttel, elment a nyákdugó 2 ujjnyis voltam, és ennyi. Az oszt.vez. is megvizsgált, mondtam, h. nem tudok aludni elfogyott az erőm, és a türelmem is, és 42 hétig már had ne hordjam a babát. Megkérdezte, h. az előző baba hány kg-os volt,(2,85) és akisfiamat a doki 3kg alá becsülte- de 3300kg-al született/55cm-el. Ne akarjak császárt, próbáljuk meg simán. Természetesen ez a normális, igaz császárral szültem a kislányom, kisebb esély volt a rendes szülésre, Ő úgyan is annyire beletekeredett a köldökzsinórba, h. sosejött volna ki.
Nagyon ragaszkodnak a rendes szüléshez, szinte bármi áron, mert az olcsóbb. egy lány hasonlóan kapott aznap segítséget, mert túlhordta és halogatták, h. majd csak beindul neki is, de semmi, aztán annyira ragaszkodtak a rendes szüléshez, h. a gyermeke bele volt tekeredve a köldökzsinórba, és az utolsó pillanatban megcsászározták, valami még történt és ki kellett venni a méhét(30 év alatti lány!- és nem lehet több gyermeke) és még vért is kapott, annyi vért veszített.A fejetlenségnek ez az ára.
Szóval kaptam egy tbl.-t és elég gyorsan pörögtek az események.
Reggel fél 6-ra kérték, h. menjek fel a szülőszobára előkészítésre, ami elmaradt! Beöntést kellett volna kapnom, pont a váltás idején voltam, az éjszakás nem adta meg, az újonan érkező pedig már nem tudta. Ezt magam nem tartom helyesnek, mert kellemetlen ez mindenkinek.( Amikor a korházban dolgoztam, Nekünk a műtőt ki kellett súrolni, ha valamely beteg a műtőasztalon végezte a dolgát)
A fájások gyorsan jöttek a Dokim is meglepődött, és rosszul is voltam rendesen. azt beszéltük meg a Dokimmal még a terhesgondozáson, meg amikor megérkezett, h. szeretnék fájdalomcsillapítást. Ez is elmaradt, mert az egyetlen anaesthesiológus el volt foglalva más anyával, s mire odaért, már nem lehetett adni. Minden szülőszobában szült valaki. Nagyon pocsék helyzet volt, mert könyörögtem, h. segítsen a Doki, de tehetetlen volt. S ma már nem a fájdalom az amire emlékezem, hanem az, h. segítséget kértem, és nem kaptam, és ez fáj a legjobban.
3 és fél óra alatt megszületett a kisfiam, egészséges, jól van, én 2 hét után is alig bírok ülni, meg járkálni, de valahogy túlélem, csak ne legyen valami neg. következménye.
Összefoglalva sajnálom, h. a Dokim idejött, a MÁV sokkal jobb volt!!!
Röviden ennyi. Sziasztok!
bajaiera1973

Szolgálati Helló csajok!

Az anyukás témákkal az anyukás topikba írjatok légyszi, két percem volt, olvastam, oszt azt hittem ott vagyok, és majdnem beírtam :)

Ha egyetértetek:

A szülészetis maradjon meg a pockosok témáinak, mert így elvész a lényeg :) Itt a peteéréstól a hányáson keresztül a málnalevél teán át a mit kell bevinni a szülőszobára ill. gátmetszés és hogy néz ki a szülőágytól elkezdve a vajúdással egybekötött vagy anélkül kivitelezett mindenféle szülések és sírós szüléstörténetek valamint kikinek a milyen orvosa, illetve tündér újszülöttek inkluzíve gyermekágy első napok vannak. És ezek minden variációja.

Szóval tehenészet, inszomnia, fejlődéslélektan és egyéb erősen barátkozós témában gyerünk át a szomszédba. Oks?

Tudom, hogy oks :)

Minden leendő és mostani pocakosok valamint hormonálisan nosztalgiafüggő volt pocakosok hajrá hajrá :)

Puszi. Önkéntes tűzoltó és ördög ügyvédje pont hu.
tündérkisfiú

Huhh, mire beírom a vicceset, jön elém egy ilyen hsz.

Én ilyenkor ám kiakadok rendesen. De biztos nekem alacsonyak az elvárásaim egy szülészettel, na mindegy. Ilyenkor tök nagy késztetésem van, hogy leírjam azt, hogy én király jól éreztem magam, és mindennel meg voltam elégedve. Úgy emberileg, mint szakmailag.

Kettőször is meg kellene gondolni mind a szóhasználatot, mind a következtetéseket. Szerintem.

Mindenesetre gratulálok a babához.
tündérkisfiú

sajnálom, h ilyen élményed volt bajaiera.

nekem pont az ellenkező.

csak a jánosban szülnék újra. nekem szuper volt minden. az első naptól az uccsóig szülésestűl.

ja és totál nincs igazad! nekem az első csaszis volt, a 2. babát pedig rövid vajúdás után (amikor egyértelmű lett, h nem tágulok, nem halad a szülés) megcsászároztak. egyáltalán nem arra mennek, h mi az olcsóbb.
kerekpocak

anita (tündérkisfiú) nem ér, h ide írsz, az anyukásba meg ritkásan! tessék jönni, elmesélni melyik ovit választottátok végül??

amúgy igaza van anitának, annak idején pont ő csinálta az anyukás topikot, h ez megmaradjon annak, ami: pocakosok infógyüjtő helyének.
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?