Új privát üzeneted érkezett!

hello!
Szilvi nálam is volt, hogy a játékával bevert magának egy elég brutálat, kanalat tettem a szemére, picit lila volt két napig, neki fel se tünt én meg itt utáltam magam, hogy rossz anya vagyok. Gábor azt mondta, hogy mégse hagyhatom játék nélkül. Mesélte valaki, lehet itt, hogy 5en állták körbe a gyereket halottak napján a temetőben, mindenki őt nézte, ő meg lehajolt és megfogta az égő gyertyát. Ennyi...

Kép
nyafi

Nyafi!

Sztem kéne csinálnunk ezeknek a "fránya" kölköknek egy gumiszobát. :lol:
Vagy vitrinbe kéne őket zárni?

Csabesz anno egy tekintet félresiklás alatt felmászott a konyhapultra.
Lövésem sincs, hogy hogyan....

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Réka ma koppant egy nagyot.Van egy hatalmas játszószőnyeg,meg egy habtapink,de neki a parkettára kellett visszafordulni,és hát akkorát koppant a kis feje,hogy csak na.Volt ám orditás,de kb.3percig.

Kire hasonlit????Réka is tiszta apja.Le se tagadhatná.
Dobok hozá képet...
Kép
Kép
Szerintetek??????Van valami közöm a lányomhoz? :roll: :roll:

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

remélem volt valaki a szülésnél, aki tanúsítja, hogy Réka benned volt..... :wink:

mint nálunk is..... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

kismok, kia, Szilvi,
utolag is boldog feleves szulinapot!

Mult heten olvaso uzemmodban voltam, mert sokmindent inteztunk. Vegre a gyed, tgyás is el lett intezve, igaz az utolso pillanatban szinte :D

Fog:
na az meg nekunk sincs!

A mult heten sajnos tobb napot kihagytunk az alma bevezetesevel az ugyintezesek miatt, igy meg mindig csak a kostolgatasnal tartunk, bar nagyon izlik neki. Van am siras, ha elteszem... Bar en se napi 1 kanallal novelem az adagot, hanem vagy kettovel.

Ja kerdezni akartam, hogy tobb bebietelben van orolt rizs, ezt nem kell bevezetni, vagy hogy van ez?

A gurulas meg a kuszas mar jol megy, ujabban elkezdett kutyazni, meg gyakorolja a maszast is.

Nagyon jok a kepek!

Most megyek, mielott meg szetszedi teljesen a reluxat, de remelem meg tudok jonni.
_jáde_

Sziasztok!
Csak rövid helyzetjelentés
Megvolt az almakóstolás. Az eredmény több mint elutasító. :shock: :lol: Este megpróbálom videóként feltenni azt az utálkozást, amit Sára 2 kanál almalé után művelt. Majd megpukkadtunk a röhögéstől, én még ilyen fejet nem láttam tőle. Szóval asszem két napot kihagyok és próbálok vmi mást. De mi mást? Őszibari még nincs, a krumpli nem hiszem, h jobban bejönne, mint az alma... Bébiételt meg minek bontsak ki két kanál miatt. Lehet hogy most jönnek a tejes kevert próbálkozások... :roll:

KM

Kép
Kép
kismok

Hozzátápi
A rizs az egyik első gabonaféle, amit lehet adni a babáknak, gondolom ezért merik beletenni a bébiételekbe. Csillánál már egy tápit kiváltok gyümölccsel, de mivel az üres almától 1, 5 óra múlva éhen akar halni (pedig benyom 200-250 g-t!), így én is natúr rizspéppel (Holle) tuningolom fel. így már van vigyorgás utána, és simán kibír 3 órát kaja nélkül.

Alvás
Hát katasztrofális a helyzet, az én jóalvó lányom napok óta csinálja a fesztivált éjjelente. Megébred, elkezd forgolódni, hanyatt (úgy nem tud aludni, de az Istennek se fordul vissza hasra), keresztbe és beszorul, kitakarózik és fázik, úgyhogy üvölt-üvölt. És persze csak úgy lehet visszaaltatni, ha kap egy kis szopiznivalót, ma 1 körül teát kapott, 1/2 5-kor már egy fél adag tápit. Nem nagyon örülnék, ha most szokna rá az éjszakai evésre?!
Szegény Sebit sajnálom, bár többnyire nem ébred fel az ordításra szerencsére.
Vettem neki hálózsákot, remélem megszereti (Sebi utálta), és akkor abból nem tud kitakarózni.
Remélem mielőbb rájön, hogy vissza kell fordulnia hasra, és úgy aludhat tovább.
A beszorulás ellen pedig Sebinél is csak az volt a megoldás, hogy átköltöztettük a járókába aludni (100×100-as). Lehet, hogy Csillánál is meg kell lépni hamarost.

Na megyek visszaolvasni...

Kép
Kép
Kép
cas

Ancsa
Annyi kozod biztos, hogy van a kiscsajhoz, hogy ott voltal a szuletesekor! :D :D :D

Cas!
Sajnalom a nemalvast! Akkor egy cipoben jarunk...

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kismok
Gratu a fogacskához!
Alma: Csillánál se volt nagy sikere az első napokban, de mostmár szereti! :) Sok sikert!
A csajok még mindig gyönyörűekkkkkk!!! :)

Keresztelő
Nem értem az ilyen papokat?! Ahelyett hogy örülne, hogy meg akarják kereszteltetni a gyereket a szülők?!?!?!?! :shock:

Szilvi
Nagyon ügyes Marcus a felüléssel! És milyen komoly pasis feje van már?! :D
Baleset: Sebi már ügyesen mászott fel-le a kanapéra, így már nem ugrottunk oda folyton hozzá, ha felment, volt ekkor már több, mint 1 éves. Egyszer aztán elvétette, és leesett hanyatt. Én még előtte gondoltam is, hogy szanaszét a sok játék, rájuk fog esni, de tele volt a kezem, meg hát akkor már tényleg hetek óta ügyesen közlekedett fel-le. Na persze, hogy egy hülye kocka-kirakóra esett, éles sarka volt, felhasította a fejbőrét, rohantunk a sebészetre, mert nagyon vérzett. Szerencsére csak kicsi volt a hasadás, még varrni se kellett, csak ragtapasszal összehúzni. Ahogy hazaértünk kidobtam azt a játékot a kukába.
Szóval nem lehetünk ott minden mozdulatuknál, meg kell tanulniuk vigyázni magukra. Még mindig jobb, ha védett otthoni körülmények között...
Anya-apa-megszólítás: a gyerekek előtt így hívjuk egymást, hogy ők is azt tanulják meg, hogy így kell minket szólítani. De egymás közt "Szívem" és egyéb becézések, no meg persze a keresztnevünk. :) Szóval ebben is az arany középút az egészséges szerintem.

Gem
Hú, klassz helyeken jártok!!! Irigyel-irigyel!!! :)
Mizújs kaja téren Zsófinál?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Kaja ternen semmi valtozas. Lazas volt a kiscsaj, nem akartam meg ezzel is nyuzni. De javulni biztos nem javult a helyzet.

Pap-tema: en nem ertem ezt az egeszet. Egy az, hogy ossze kellene, hogy tegye a ket kezet, hogy a gyereket olyan szulok akarjak megkeresztelni, akik ok maguk nem lettek megkeresztelve.

A masik pedig, hogy tudtommal a keresztsegnek nem elofeltetele, hogy apad-anyad meg legyen keresztelve. Csak a keresztszuloknek kell hivoknek lenni, ez fix. Erdekes lett volna, ha az elso keresztenyeknel is ilyen kikotesekkel all elo Keresztelo Szent Janos. Mashol tartana most a vilag azt hiszem :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Cas,

koszi a tippet. Erre en is gondoltam, hogy csak magaban az almatol majd ehen fog halni kis ido mulva... Hol lehet ilyet kapni? Ez is olyasmi mint az uveges bebietel? Bocs ha hulye a kerdes csak magaban igy meg nem lattam sehol ilyet, hogy rizspep... :oops:

Gem,
Amugy tenyleg jo a hely, ahol vagytok...
Mit meg nem adnek en most par nap tengerpartert... :roll:
Ja, a hozzatapival kapcsolatban multkor olvastam ezt a cikket:
http://www.lll.hu/mikor_hozzataplalas

Felebredt, mennem kell 8)
_jáde_

igen Cas mi ez a rízs cucc?

Kép
nyafi

Megvan a nyűgösség oka!!!! CSillának jön a harmadik foga. :roll: A csücskét megláttam ma délután, mikor tele szájjal nevetett.

Holle
Bio termékcsalád, vannak belőle mindenféle pépek meg bébiételek-italok. Kenguru Goldban, bioboltokban lehet kapni.
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_866541
így néz ki
De ha vki 3. kerületi, akkor érdemes a Tímár utcai HÉV-megállónál lévő nagykerben venni, picit olcsóbb és nagy a választék.
Az a jó, hogy van egy csomó olyan pép, ami nem tejpép, csak natúr gabona. Mondjuk nem épp olcsó. :? De nekem Sebinél nagyon jól jött!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

Nagyon koszi. Holnap meg is nezem a Kenguru Goldban.
Gratula a fogacskahoz! Nekunk meg 1 sincs :roll:

Itt van ilyen Sunval hajdinakasa is, amire azt irjak, hogy nagyon izletes es sok vas van benne. Hasznalt mar ilyet valaki?

Jo ejt!
_jáde_

Jáde!

A hajdinakása egy kiváló eledel!!!!
Babáknak nem tudom mennyire ajánlott, de szerintem a gluténos gabonák bevezetése után picit lehet adni a babáknak is.
Úgy ahogy mondod, rendkívül sok vasat tartalmaz, általában forrázni szokták és állni hagyni, úgy kihűlve fogyasztható.
Puffasztó hatása lehet.

Minden ami vasat tartalmaz, 6 hónapos kor előtt tilos.:-)
Domi is vérszegény, alig várom, hogy adhassam ezeket.

Vasas élelmiszerek: spenót, gabonafélék, húsok (főleg vörösek), belsőségek (jó azért pacalt nem kell adni)
Van még egy pár, de nem jut fejembe....

Cas!

3. fog??????!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Domi már hetek óta égnek mereszti a hajamat a nyűgösségével, mégsincs egy fogunk sem....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Cas :D
mennyi idő elteltével mondott végre igent az almára a lányod?
Az előbb anyatejes párolt almával próbálkoztam, de Sára 1 kanál után szájzárat produkált. 8) Egyelőre nem különösebben érdeklik az új ízek...

KM

Kép
Kép
kismok

Anyatejes párolt alma????

Arra én is szájzárat kapnék..... :lol: :lol:

Tippek: várj 1-2 napot, add a kezébe a kanalat játszon csak vele, és próbálkozz mással.

Sütőtök, meggy (higítva), végy szilvát (üvegeset).
Nálunk bevált a gluténmentes vaníliás tejpép és abba csaltam bele mindenfélét apránként.
Mondjuk a zöldséget így sem esszük. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta,

koszi. Es mi a helyzet a tonkollyel es kolessel? Itt ilyenek is vannak.

Tudtok esetleg olyan csak sutotok bebieetelt, amiben nincs hozzaadott cukor? Mert en eddig csak cukrozottat lattam, barmelyik markat neztem. Kar, hogy mar nincs sutotok :(

Az alma utan ti mit adtatok?
_jáde_

Krisz :D
a kanállal alapjáraton jó ismeretségben van! eddig nyers almalé és párolt alma volt soron, de mindkettőre öklendezett és utálkozott, azért tettem tejcsit bele, mert azt már ismeri. A zöldséget én is halogatom, ha én a krumplit kóstolnám életemben először, nekem is elmenne a kedvem örökre a kajálástól. Sztem őszibari lesz a köv. Bár sztem nála egyelőre, nem konkrétan a gyümivel van a gond, haenm úgy egyáltalán a más ízzel. Ehhez meg szokódnia kell - szépen megmondva. :lol:
KM

Kép
Kép
kismok

Jade :D
asszem most az univernek vannak olyan ételei, amiben kif. nincs cukor. Meg talán a Hipp - bár az meg marha drága ahhoz képest, hogy elfogy belőle pár kanál.

Kép
Kép
kismok

Kismok!

Biza szokódnia kell Domi se fogadta el. viszont krumplival elfogadta az almát!!!!!

Jáde!

Az univer/kecskeméti bébiéteél nem tartalmaz hozzáadott cukrot
Van az üvegen egy bazi nagy narancssárga nulla, azt kövesd.
Van sütőtök-sárgabarack-alma, sütőtök-alma és sima sütőtök is.
Nálunk nagyon bejött.

Ami még gluténmentes forrás: kukorica. Adható a babának. Célszerű bio boltban venni, hogy ne legyen az őrleményben sok vegyszer.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kismok, kriszta,

koszi. Asszem pedig neztem a kecskemetit is, es a sutotokjeben lattam cukrot a feliraton. De megnezem megegyszer.
_jáde_

Jade :D
a gyümis kecskemétik közül, emlékeim szt. csak az őszi-alma, banán-alma és talán a szilva a cukormentes, de az univernek most újítottak a kajáin és kif. cukormentesnek hirdetik.

Kép
Kép
kismok

Kismok
Kellett vagy 2 hét, mire párolva, turmixolva, langyosan elfogadta az almát, kipihenten, éhesen. Sehogy máshogy!
Mostmár simán reszelve is megeszi szerencsére, egész rendes mennyiségeket seperc alatt. :) A krumpli viszont fúj, pedig tápival csináltam belőle pürét. Úgyhogy az alma-krumpli lesz a következő próbálkozás...

Cukormentes bébiételek
Sebi idejében a kecskeméti és az univer is lelkesen cukrozott. A hipp nem. Most nemtom mi a helyzet.
Egyébként iszonyú árak vannak, belegondoltam, hogy napi 3-szor 1-2 üveggel enne a kiscsaj?! Asszem csődbe mennénk?! :twisted: Főleg ha biobébiételt kap?!

Kép
Kép
Kép
cas

Nahát igen!
Napi 3x nem. De amíg nincsenek itt az idénygyümik, addig bevezetésnél tán ezek a legjobbak.
Lehet őket higítani, ízesíteni velülk, keverni, vagy a gyümikhez főzni külön rizst.

van már gluténmentes tejpép is, azzal keverni, krumplival kiegészíteni.

Most az univeres 0%-os cukros 217-ért van a rossmannba. Mondjuk nem mindegyikben sajna.
Én kiváltottam a termékcsomagokat is, most is várok még egyet.
Nagyon el kell olvasni az üvegeken mindent, mert a múltkor cukrosat hozztam haza én is.
Azért ha egy-egy valami cukrozott, annyira ne aggódjatok, belefér!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Csak pár szó, mert meghalni sincs időm... A tesóm holnap ballag, a sütiket (4 félét) tegnap és ma sütöttem meg én. Még csokimáz, tejszínhab várat magára, de ez már a legkevesebb.

Most már úgy tűnik csak Boróka az, aki semmit nem kap még. Már szívesen próbálkoznék én is, főleg, hyog attól tartok, nehogy nálunk is gondok legyenek. De már 3 hét ide vagy oda, úgyis mindegy.

Az alma után pedig én bizony zöldségekkel fogok próbálkozni éppen azért, hoyg azokat is szokja. Pl itt nálunk a román honlapokon a zöldségeket ajánlják elsőként bevezetni éppen azért, mert utána nehezebben fogadják el a kevésbbé édes ízeket.
Úgy gondoltam, hoygha minden simán megy, alma után jön a sütőtök, mivel az jó édes (ügyes, előrelátó voltam, mert az ősszel fagyasztottam. :D :P ), aztán pedig a répa és krumpli. Mire mindezek bekerülnek pedig már szezonja lesz a baracknak is. mert nem szeretnék import-barackot adni neki én sem. Úgy érzem, tökéletes a július eleje a hozzátápi elkezdésének, mert már szinte mindennek ott a szezonja.

Na, mentem, puszi mindenkinek. Bocs', hoyg csak ennyi. Most jön az aprófasírt-kézítés, körözöttel töltött paprika és a padlizsánkrémmel töltött paradicsom. Aztán a romeltakarítás. De addigra már a húgom is betársul, szerencsére. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit :D
atyaég! :shock: És hogy tudod, mindezt egyszálegyedül kivitelezni!!!! :shock: :lol: Van varázspálcád/terülj-terülj asztalkád vagy a gyerkőcök ilyen jól elvannak?
Holnapra jó ünneplést és dőzsölést! :D
KM

Kép
Kép
kismok

Valaki adott mar banant? Itt azt olvasom, hogy lehet, mert ritkan okoz allergias reakciot...
http://www.lll.hu/fuzetek/szilard_taplalek
_jáde_

Sziasztok!
Villámlátogás. Megvagyunk jól vagyunk minden rendben csak időm nincs. Fogunk nincs, de a polip és a gyik keveréke lett Barbi. Valami eszméletlen izgága. Szinte mindent eszik, alma, banán, meggy, és minden ami a korának megfeleő Hipp kaja. Sajnos múltkor a nagyija Univer alma.banán csirkehúst hozott és az egészet sugárba kihányta. Azóta nem próbálkozok márkaváltással. A kaki is rendben van, csak a doki szerint azért nem gyarapodik a súlya mert rengeteget mozog. Négykézláb hintázik stb. Most 7 kg remélem 1 évesen elérjük a 10 kg-t. Mennem kell mert hiányol. Megpróbálok este még benézni.

drumka

Kismok, hogy hogy?
Hát éppen úgy, hogy két nap alatt végeztem el, ami máskor 4-5 óra lett volna. :roll: És még mindig nem végeztem a sütikkel, mert muszáj volt elmennünk itthonról. A kajáknak még neki sem fogtam. :roll: Majd elkészülnek az éjszaka! Addigra jöna húgom is. Most éppen szerenádoznak az osztályfőnöküknél. :D

Mentem....
Ja, Jáde, én furcsállom egy kicsit, hyog éppen a banánt ajánlják kezdetnek, és hogy éppen az LLL. Legtöbb helyen allergénnek tartják a banánt és 8-9 hó előtt nem javasolják. Krisztának kb. 2 hónappal a hozzátápi elkezdése után adtam.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

beültem a kocsiba és leindultam hozzátok! :lol: :lol: :lol:
tojok a plusz kilókra... :lol:

a banánt még én sem mertem adni.

Holnap elteszem a cserkókat az üvegbe én is. A magozott cserkó a fagyasztóban kacsingat.
Délután meg leszedem a meggyet.
Abból Domi is kap. Kíváncsi leszek az arcára.... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit
Minden elismerésem, hogy képes vagy ennyit konyházni!!!
Nekem pici gyerek mellett nincs energiám ennyi mindenhez... :oops:
Azt a padlizsánkrémmel töltött parit megírhatnád, hogy kell!

Kismok
Terülj-terülj asztalkámat én is rendelnék a neten, ha lehetne?! :lol:

Jáde
Szerintem érdemes megvárni az 1 éves kort a banánnal. Azt igazán lehet kapni egész évben, nem marad le semmiről.
Azt mondják az okosok, minden babát olyan gyümölcsökkel-zöldségekkel érdemes elkezdeni hozzátáplálni, ami őshonos a lakóhelyén. mert arra van felkészülve a szervezete (és akkor csak magáról a termésről beszélünk, a szállításhoz szükséges vegyszerezésről még nem is).

Irigyelek mindenkit, akinek gyümölcsfái vannak! Imádom a cserit, de 600 Ft a piacon kilója. :( :?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Csatlakozhatok hozzátok hozzátápival kapcsolatban? Kb. 3 hete kezdtem, a dokinéni felírta nekem, miket kezdjek adni, így kezdtem az almával, majd alma+krumpli (apropó, ti tudtatok nem újkrumplit venni, mert mi alig-alig találtunk, igaz, nem járunk piacra), utána alma+répa, most alma+ őszibarack, és még jön az alma+sütőtök. Ha ezeken túl vagyunk, saláta, zöldbab, egy héten egyszer csirkehusi. Ti is így csináljátok/csináltátok? Melyikekből érdemes üvegeset venni? Pl. a sütőtök egyértelmű. A Hippet néztem, csak krumplival kombinálva van.

Barnimnak kiütései lettek a pofiján, a szája körül, mikor a krumplihoz értünk, de gyanítom, hogy nem attól volt, hanem valami ismeretlen okból, mert bár nem múlt el teljesen, de javult, olyan, mint a tejkiütés.
Kaki témában is lenne kérdésem: az elején érdekes módon kemény lett a hozzátápi megkezdése után, de most pár napja inkább hígabb, olyan rostos féle, mint az alma vagy a barack. Gondolom ez teljesen normális, ugye?

KépKép
lili73

én adok neki banánt. Most éppen csak azt eszi meg, felhígitva táppal és pohárból. Lenn úgy néz ki, mintha 4 foga jönne.

Kép
nyafi

Lili!

Üdvözlégy a fedélzeten!!!

Hozzátápi: ami primőr, azt inkább ne vedd meg!!!!!!!!!!!
Várd meg, mag szezonja lesz, addig üvegeset érdemes.
van a kecskemétinek/univer cukormentes változata is, ha most kezded a hozzátápit, akkor érdemes abban is körülnézni.

Újkrumplit felejtse el mindenki!!!!!! Tudjátok: sok méreganyag:permetszer, gyomirtó, és műtrágya!!!
És gumós növény, tehát a gumó raktározza a fent említett anyagokat.
Ha megeszi a baba, nem lesz azonnal allergiás rá, hanem fokozatosan lerakódva okoz a későbbiekben idegrendszeri károsodást.

Lásd E betűs élelmiszerek és a hiperaktivitás közötti szoros összefüggés!!!!

Tehát amíg kintről behozott, vagy "gyorstermelésű" addig, NE!!!!

Akkor vegyétek már a gyümit és zöldséget, ha látjátok, hogy sok "mariska" néni árulja a kertit. Mert akkor tutira nincs felturbózva növekedés serkentővel és egyéb fityfenékkel.

Banán: méreganyag minimális benne, mert a vastag héj nem engedi át.
Ez érvényes a MAGYAR almára is, a narancsra is, viszont a körtére nem!
Szőlő tilos! A lehető legtöbb méreg van a vastag héjú spanyol csodákban.

Nos ennyi jutott fejembe a gyümikről.
Zöldborsó mehet ám nyugodtan párolva, jól összeturmixolva, egy kis tejecskével.
BIO kukoricadarával is lehet sűríteni, ha rizst nem kaptok.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit!

Kérjük szépen a padlizsános motyó receptjét!!!

Fényképpel TILOS illusztrálni! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Lili
Huh, gratula az ikrekhez, hogy bírod a strapát? :) Szép nevük van!!!
Én csak annyit tennék hozzá a hozzátápidhoz, hogy nem korai még picit a hús? Amennyire én tudom inkább csak olyan 9-10 hónapos kor körül szokták ajánlani, nem?
És Csillának is kiütéses a szája a krumplitól, így most azt pihentetem picit. Mondjuk így nem egyszerű a zöldségekkel?! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Üdv Lili!
Szerintem jónak tűnik a dokinéni tanácsa :roll:

Hozzátápi: mi már régen eszünk banánt, s húsit is. Csirkemellet, s bébiételben már pulyka-, és marhahúsit is :roll: nagyon szeretjük a húsis babakajákat :lol: Ettünk már zöldborsót, karalábét, s spenóot is 1x-1x.....Hála Istennek semmitől semmi baja.....sőt darált babapiskótát is adok neki :oops:

Tegnap medencézünk (pici műanyag, de én is beleültem vele), nagyon, de nagyon élvezte :lol: :lol: :lol: ma olás nap van, reméljük, hogy minden ok lesz :roll:

Most megyek mert itt ficánkol ám aben Marcusom :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

sziasztok!

Mi is eszünk banánt.Nagyon szereti.Bár Réka mindent megeszik amit lehet.A kedvenc a spenót krumplival.(saját készitésű)Gyümiből mindegy.Talán a szilva jön be a legjobban.Próbálkozunk kenyérmorzsákat egy kis virslivel(a védőnő azt mondta lehet,de jó minőségű legyen,és ne füstölt.Úgy rágja,mintha minimum 20 foga lenne.
Fog:2 jön egyszerre,lent a lent ami már kint van,azok mellett kétoldalt.

Zöldbabhoz mit szóltok?Adhatok már neki?

Engem is érdekel a padlizsános recept.
Edit:Zakuszka receptet nem tudsz küldeni?

Lili:Gratula az ikrekhez!És a Barnusodnak Boldog Névnapot!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Dominika,
köszi a tanácsokat. Tudom én, hogy nem szabad az újkrumplit, de tényleg alig tudtunk régit szerezni, egy pár szemet találtak még nekünk a boltban.

Cas,
most már elég jól bírjuk, az első 3 hónap kegyetlen volt. Hús: én direkt kérdeztem a minap a dokinénit, mi legyen, ha végzünk a sütőtökkel is, ő modta, zöldborsó, saláta, zöldbab, husi meg heti egyszer. Gondolom, hogy szokják azt is. Amúgy még szopiznak és tápszert is kapnak.

Szilvia,
én anyu régi könyvében nézegettem a táblázatot, és ott már valami 2 hónapos korban szerepl az alma, és a hús is nagyon hamar. Régen egész más volt a hozzátáplálás szokásos menete.

Ancsa,
neked meg köszi a névnapi köszöntést, átadom :wink:

KépKép
lili73

Sziasztok,

Asszem inkabb varok meg a banannal. Ehet aztan meg eleget...

Kriszta,
a tonkolyrol meg a kolesrol mit tucc? Olyan kasak is vannak babaknak...

Lili,
gratula az ikrekhez! Gondolom nem unatkozol... :lol:
_jáde_

Cas!

Épp ma voltam dokinéninél és a vashiányos állapot megelőzése érdekében a fehér húst 5-6 hónapos kortól javasolják bevezetni. :shock:

A vöröshúsokat 7-8 hónapos kortól.

6 hónapos kortól még: spenót, sóska, brokkoli.
Pl a gabonával azt mondták, hogy várjunk még, ha lehet.

Szóval ahány orvos és védőnő, annyi vélemény.
Amikor Csabesz kicsi volt 6 hetes kortól kellett bevezetni a kaját.
Jelentem ép a veséje és szerencsére nem allergiás.

Ja és ma azt is mondták, hogy pici só MINDIG mehet az ételbe, és nyugodtan tegyek bele egy csipetnyi fűszernövényt.
Bazsalikomot vagy mást.

Lili!

Nehéz ám mindig okosnak lenni ebben a témában is, hisz mindenkinél más jön majd be.
Sztem a nagyon allergénekkel kell csak óvatosan bánni.

Amúgy ma voltam pénzt herdálni a tescoban.
A Kecskeméti bébiételt a HIPP Kft gyártja.
Az Univert meg a kecskeméti gyár gyártja. :?
Érdekes mi?

Erre jöttem rá: ami gluténmentes abban van cukor, amiben nincs cukor az nem tartalmaz zöldséget vagy laktató rizst, ami laktató az nem finom, ami finom az nem kapható vagy bazi drága, ami olcsó az nem bio, ami bio az ránézésra is undorító, ami gusztusos az 1 éves kortól adható, ami korábban adható az allergizál, ami nem allergizál.....na olyan meg nincs is. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jáde!

Tönköly: legősibb magyar gabonák egyike, még nem adható babának.
Hatalmas fehérje tartalma van és olyan szerencsés gabonafajta, hogy NEM HIZLAL!!!
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
Jót tesz az emésztésnek, roppant egészséges.

Köles: régen a papagályom ette.... :lol:
Boooocs ez gonosz volt.
A zabbal együtt a köles az amit a babáknak elsőként érdemes bevezetni.
Hántolt verziót érdemes venni, mert az nem molyosodik és dohosodik be.
Nagyon nagyon eltelíti az embert, emellett meg nem üli meg a gyomrot, könnyen emészthető.
Nagyon jót tesz a bélrendszernek.

Zab: zabpehely formájában nagyon tuti.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ja még zabpehely: kismamák felnőttek kiváló táplálékkiegészítője lehet.
Napi 3 kanál totálisan helyreállítja a bélflórát!!!

Joghurtba keverj egy keveset, edd meg. Másnap reggeli eredmény garantált.
Babóknak is nagyon hasznos, fokozatosan kell bevezetni

Egy tuti köleskása recept:
Édes változatban cukros vagy mézes tejben főzzük és gyümölcspéppel, gyümölcsdarabkákkal dúsítjuk. 6-8 hónapos kortól adható.
persze a méz ebben a korban tilos, a cukrot szőlőcukorral helyettesíthetjük, vagy édes gyümölccsel dúsítsuk!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Nnna. Úgy fest, Sára a gyümölcslevest fogja szeretni. :lol: Folytattam a tegnapi sort: ma fél almát két szem meggyel megpároltam, turmix, azán 2 felé: 3 teáskanálnyi Sárié (ezt 1:1-ben kevertem a.tejjel), a többit Julinak tartogatom. Erre már egyáltalán nem fintorgott, nem mondom, h sikongatott örömében, de végül is egy olyan 6 babakanálnyi bement. :D

Lili :D
légy üdvözölve! Képet is kapunk majd a tesókákról? NAgyon szép nevük van! :D

Kriszta :D
hű, nálunk a zabpehely nagy kedvenc. Pici korában Juli is szívesebben fogadta, ma már ellenkezik az elveivel. Jó gyümivel, tejjel, fahéjasan, sőt én már ettem husival, sósan elkészítve is. Ja, és töltött káposzta gombócába rizs helyett. Jajjj, az nagyon finom! :D
A korán adott dolgok az allergiára való hajlamot fokozHATják. Nem jelenti azt, hogy az is lesz, de pl. a mi családunkban, ahol minden 2. ember allergiás, igen csak meg kell gondolni, mivel etetem a gyerkőcöt, mert még alapjáraton is 40% az esélye, h az lesz. Ezt meg inkább ne növeljem még túl korai kajáztatással.
20-30 éve még az allergia fogalmát sem ismerték. Volt vmi szénanáthának nevezett takonykór, de ezzel kapcs. nem igazán végeztek összehasonlító vizsgálatokat az étel-és egyéb allergiák kapcsolatáról. Sztem ez csak a jó évtizede jelenlévő parlagfű óta napirendi kérdés.

Virsli
hááát, nem tudom... :roll: Ha, azon tanakodunk, hogy husit mikor kapjon, akkor ez a szín húshoz képest nagyon messze van a babakajától. Sztem nem lehet elég jó minőségű egy kisbaba számára, hiszen még a legjobb is tele van aromákkal, ipari szalonnával, ízfokozóval. Ha ezt kaphat, akkor már bármit...

KM

Kép
Kép
kismok

h most látom, hogy miket írtam :oops: olás=oltás, aben=ölemben (fogalmam sincs,hogy ez hogy jött ki :lol: :oops: )

Krisz :D
Jó volt a levezetésed :wink: , de én ezeket a gabonapehely dolgokat nem értem :roll: :oops: Hol lehet ilyeneket külön kapni?? Ne nevess ki, csak nem élünk/éltünk soha ilyenen. Az egyetlen amit ismerek, azokat a cuccok, amiket tejbe szokott Kristóf rakni, s most dobtunk ki 6 féle különböző dobozt :oops: Szóval mit és mibe kell a babónak tenni??

Lehet, hogy én lazább vagyok hozzátápi terén, de az én kicsi Marcusom is nagyon jó étvággyal eszik szinte mindent :lol:
Mai tízórai-ebéd menü: 1db körte, 1db őszibarack, 1db banán (szinte az egész) megpucolva, feldarabolva, összemixelve, 5 tápszeradagoló kanálnyi darált babapiskóta....s éppen csak az alján maradt a tányérnak 4-5 kanálnyi :lol: :lol:
Mivel ma oltás, lehet, hogy ma nem kap több kanalasat, de még meglátom :roll:

Lili :D
Megkérdezhetem, hogy spontán babók-e az ikrek??? Van segítséged?? Láthatunk esetleg képeket?? Na eldugultam... :)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kriszta,

koszi az infokat :)
Mi magunknak buzakorpat szoktam tenni salikba, vagy joghurtba. Megnezem a zabpelyhet is. Ugyis valtoztatni kell az etrendunkon.

Egyebkent halkan megsugom, hogy elkezdtem kiiktatni a cukrot (alias feher mereg) az etrendunkbol... Hisz erre senkinek, igy nekunk sincs szuksegunk, csak kart csinal...
A heten nem vettem se csokit, se turo-rudit... Bar szenvedek kegyetlenul, dehat ez van :lol:
Mezet talan neha ehetek... Majd megengedem magamnak, ha ugy latom jonak :)
Kivancsi vagyok igy hany kg fog lecsuszni rolam...

Szilvi,
Nalunk pl. a DM-ben lehet tobbfele ilyen gabonapehely cuccot venni (szerintem Rossmann-ban + nagyobb bevasarlokban is), de a link, amit Cas kuldott multkor (http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_866541), itt kifejezetten babaknak vannak ezek.
_jáde_

_jáde_

Szilvi!

Általában Bio boltban, talán felétek is van ilyen.
Ha nagyon nem tudsz venni ilyen pelyheket, akkor javaslom helyette az olajos magvakat ízesítés nélkül.
Pl salátához kiválóan passzol a napraforgómag, közismertebb nevén a szotyi.
Persze hántolva.
Aztán napi egy marék bármilyen mag, nagyon hasznos a szervezetnek.
Vagy mandula,mogyoró,stb....
Reggel érdemes elfogyasztani, vagy délután 4-ig, hogy ne hízlaljon.

Azt tudtátok, hogy a sima pattogatott kukorica nem hízlal???
Persze vaj és fűszerek nélkül igaz!

Vagy itt van az almaecet. Kiváló zsírégető, nagyszerűen bontja a zsírokat, nehéz étel után 2 dl vízbe tégy 1 evőkanálnyit és idd meg.
Nem fog bántani a kaja.
Persze az ízét szokni kell, de ha bírod a strapát, akkor emelheted az adagot (nyugi nem csinál savat) és még fogyni is fogsz!!!

Cukor: napi 1 kanál cukor= évi 1 kg olyan súlyfelesleg, amit nem lehet csak pokoli kínok árán ledolgozni.
DE!!! A cukor kell a szervezetnek!!! Ezért hát teljesen kiiktatni nem szabad, csak fokozatosan minimálisra csökkenteni.
A babának meg azért kell néha adni, mert utána ha mondjuk oviban elkezd sütiket enni és a szervezete még nem találkozott akkora adag cukorral, akár még cukorbeteg is lehet.
(ezt dokinéni mondta)

Zabpelyhet tejjel is fel lehet főzni (persze babáknak tápszer vagy anyatej), aztán gyümit beledarabolni.
Szóval van még mit írni ezzel a témával kapcsolatban , de most én is befogtam..... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Te joszagu malnabokor.
Pont az a tervem hogy 3 eves koraig nem kap semmit amiben hozzaadott cukor van... (na jo kiveve par bebietel ha mashogy nem lehet kapni belole).
Na ennek utana fogok kerdezni dokiktol, kivancsi vagyok ki mit mond :lol:

Meg elkezdek keresni ilyen "pelyhes" ( :lol: ) recepteket a neten 8)

Fu lehuzunk a boltba amig nem kezd el szakadni az eso...

n í Ő ,,é.0 - ezt Balint kuldi nektek! :lol:
_jáde_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?