Új privát üzeneted érkezett!

Sziazstok :)

Állandóan kidob ez a hülye program. :twisted: Nem tudok írni semmit.

Lilla :)
Köszönjük a vengédlátást. Nagyon jól éreztük magunkat. A kaja nagyon jó lett, és sztem a gyerekek is imádták az egészet.
Mi jó későn értünk haza, már nem is fürödtek, csak bedőltek az ágyba.

Nettke :)
Láttuk, ahogy jöttünk át Veresen, hogy valami nagy zuhé lehetett, mert tele volt hordalékkal az út. Először nem is értettük, hogy mi lehet. De legalább végre kaptak egy kis vizet a növények.

Annamari :)
Kár tényleg, hogy nem voltatok ott.
Sztem hajrá az ovival.

Edit :)
Ti is hiányoztatok!!!

Tegnap voltam dokinál. Megnézték a Kistestvért. Csajok is bejöttek, de persze nem látták rendesen az ultrahangon. Viszont mindenhová benéztek a rendelőben és nyomdáztak a doki pecsétjével. :roll:
Ismét megerősítést nyert, hogy kislány. Még képet is kaptunk róla. Múlt héten kellett volna terheléses vércukorra mennem, de elfelejtettem időben rákérdezni az időpontra és lemaradtam róla. :oops: Így most jövő héten. Remélem nem lesz gond, mert én képtelen vagyok diétázni. Drukkoljatok.

Szép napot!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kiliman,
szuper a sztori!! :lol: Mint mindig :D

Brigi,
olyan izgalmas lehet, hogy babát nézegettek.. én is visszaemlékeztem, hogy milyen volt anno :D Névben már gondolkodtok?

Lilla,
Dávid evésére, háát, nem is tudom. Szerintem elsősorban lényeg, hogy egyen. Szóval sztem nyugodtan pépesíts. Normális ember/gyerek nem fog visszafejlődni ettől!!! Bele tudsz nézni a szájába, engedi? (nekem nem mind engedik meg..) akkor kiderülne, hogy fog-ügylet-e..

Annamari,
drukkok a vizsgádhoz!!

Kép
nettke

Kiliman Árpi :)

Ismét nagyon jó a sztori, már nagyon vártam. :D

Brigi :)
Nem hiszem, hogy gond lenne a cukroddal, ha a csajokkal sem volt. Ha belegondolok, hogy a Te alkatoddal még diétázni kellene, hát brrr...

Nevetek van már?

Tegnap azzal fogadtak a fiúk, hogy Sári, Nati és Beni is belepisilt a wc-be ebéd elött. Nagyon büszkék voltak rájuk. Samu közölte, hogy na mostmár mehetnek ovodába. Mire Oli, hogy nem mehetnek még ododába, mert Sári cumizik. :D :D

Nálunk Oli két napja pelus nélkül alszik éjjel, és nem pisil be. :D Lehet már hamarabb el kellett volna neki hinnem, hogy nem kell a pelus éjjelre sem. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kiliman

Nagyon jó kerek kis történet. :D Egyszer egy ilyen dvd-mesét is csinálhatnál. Vagy legközelebb talán kamerázni kéne és egy videoklippet. :lol:

Dávid ma uncsitesóéknál tök jól megette az ebédet. Bár valami mirelit fasírt volt hozzá. A húst utálja rágni, most már biztos. Engedi, hogy belenézzek, belenyúljak a szájába, de sztem nincs fog-dolog. Dokinéni mintha azt mondta volna, hogy kint van az összes foguk... :?

Nettke

Nem semmi eső lehetett- még jó, hogy nem itt volt. :wink:

Brigi

Biztos nem lesz semmi gáz. Én is nagyon szerettem UH-kra járni. :D

Kata

Félrerakjam nektek Dá cuccait, amiket majd kinő? Az ingeket kivéve. :wink:

Cat

Ügyi Oli. Mi még a délutáni alváshoz is peluzunk. Egyiptomban ment, autóban megy, de itthon nem. Vagyis Nikinek most mintha megint sikerülne. Hú, de én ahányszor bedőltem a fogadkozásnak, hogy nme pisilnek be!!! Utoljára tegnap- és még a fólia se volt a lepedő alatt. :roll: A kókuszmatrac tényleg átereszti a pisit- Dá ágya alatt hatalmas tócsa....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nálunk a mqanyag lepedö alapfelszerelés az ágyukon. :) Az a baj, hogy az új matracuk az már latex és kókusz, a latexnek meg nem hiszem, hogy jót tenne a pisi. A kókuszt csak elég simán átzuhanyozni.

Ott hagytuk az élesztöket és a sonkát. :D Tegnap sörkiflit akartam sütni, és már bedobáltam a gépbe a hozzávalókat, amikor nyúltam a hütöbe az élesztöért. Akkor leesett, hogy nincs. Mondjuk szárított élesztö volt, és azzal is nagyon jó lett. :P Legalább süssél néhány kenyeret. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nagyon jó lehetett a tali, remélem augusztusban mi is ott tudunk lenni. Már szóltam a főnöknek, hogy augusztus elején programom van :wink:

Kiliman! (Most már azt is tudom hogy Árpi :wink: )

Nagyon jó kis történet, jót nevettem rajta :)

Épp dolgozom és elég lassan telik az éjszaka, így gondoltam írogatok Nektek, addig sem alszom el. :oops:

Cat!

Gratulálok Olinak az ájszakai szárazsághoz! Nálunk is hasonlóan volt, egyszer csak közölték, hogy már nem kell pelus. Csenge mondjuk pelenkában is száraz volt már egy ideje, de Pepe még szinte minden éjjel bepisilt, erre mikor azt mondta hogy már nem fog akkor tényleg nem. Mondjuk kb. óránként tapogattam hogy száraz-e. :?

Annamari!

Még jó hogy akkor senkinek semmi baja. Elég baj a kocsi :(
Azért csodálkoztam a vizsgaidőponton, mert most én is levelezőre jártam, de nekünk többnyire szombaton voltak a vizsgák, max. du. 2-kor, de ha netán hétköznap volt akkor sem tették ilyen későre. Meg volt hogy megadtak több vizsganapot és választhattunk.

Brigi!

Nyugi, nem lesz semmi gáz. :)
A csajok is imádnak a pecsétemmel nyomdázni. Így mióta dolgozom inkább haza se viszem :lol:

A múltkori ügyeletemben volt egy 32 hetes kismama aki beszedett egy csomó altatót meg nyugtatót mert ő épp meg akarta halasztani magát. Sajnáltam szegény gyereket, milyen hülye anyja van :(

Nincs agyam többet írni így inkább eldugulok. Komolyan jobb ha jön beteg akkor legalább az ébren tart. Amúgy tetszik a hely, azt hiszem szeretni fogok itt dolgozni :)

Ditke
ditke62

Sziasztok :)

A ruci jó Borkára is. Ma azt vette fel. :) Köszi szépen.
Nem is kérdeztem, hogy mennyivel tartozom, de ha jöttök legközelebb elrendezzük.
Réka sem eszik egyébként. Tésztán kívül gyakorlatilag semmit. Mondjuk nála lehet tényleg a fog, mert neki még mindig hiányzik az utolsó négy.
Sztem is nyugodtan adj neki pépeset. Ettől nem fog visszafejlődni. Ha nem éhes a pépeset sem eszi meg, ha meg igen csak valami fáj, akkor nem érdemes kínozni.
A mesekönyvek nagy kedvencek lettek.

Cat :)
A diéta nem a nem evésről szól, hanem éppen hogy az evésről. Volt egy lány a kórházban, aki még talán nálam is soványabb volt, és nem volt rendben a cukra. Hogy mit szenvedett, hogy szinten tartsa. :roll: :roll: :roll: Gyakorlatilag egész nap ennie kellett volna mindenféle lassan átalakuló dolgokat, de képtelen volt annyit enni, hogy elég legyen. Viszont nem ehetett meg egy szelet csokit, mert az meg hirtelen megnyomja a vércukrot és az sem jó. Szóval fogyni biztos nem fogynék tőle, csak éppen iszonyat nehéz lenne betartani.

A gyümölcsnapot javasolták nekem a lányokkal, hogy ne vizesedjek annyira. Sztetek hányszor csináltam???? Az önmegtartóztatást nem nekem találták ki. :oops: :oops: :oops:

Az augusztusi tali legyen akkor szombat??? Igaza van Lillának, utána nem kell annyira korán kelni.

Szép napot!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke,

de jó, hogy írtál, már akartam is kérdezni, hogy milyen a munkahely?? Mennyi szabadidő van a 12órás műszak után?
És milyen a hely, mennyire felszerelt, modern?
Kollégák kedvesek, befogadtak? Lányok hogy viselik a távollétedet?
Tényleg olyan ez mint a Vészhelytzetben: pörgős őrület? :D

Brigi,
miért lennél cukorbeteg..? Hogy merül fel benned..Azért ez nem olyan gyakori!! Nem lesz semmi bajod!!!!!

Kép
nettke

Cat

A sonka hamarabb el fog fogyni, mint az élesztő. :wink: Eltűnt a kenyérsütős keverőlapátom, így nem tudok sütni. :evil:

Brigi

Tök jó, hogy jó lett a ruha. A könyveket le mertem volna fogadni, hogy tetszeni fognak, enyéim is imádják. Micimackósban kevés olyan van, ami nem csak szép, hanem a szöveg is értelmes. :D
Jövő héten mikor értek ránk? Esetleg csütörtök, turi? :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csütörtök oké, akkor úgy készülök. Remélem nem lesz senki beteg.

Én nem tudom mennyire gyakori, de ez nálam a hosszú kórházi tartózkodással megerősített méretes hipochondria. :oops: Nekem az volt az érzésem, hogy minden második kismamának van valami cukros baja. Nyilván nem inzulinos szintű (bár olyan is volt), hanem csak amolyan mezei diétás. De azért én is reménykedem, hogy velem nem lesz semmi. :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Tudom, hogy milyen a cukor diéta. Meghatározott szénhidrát mennyiség fogyasztható csak, és napjában 6-szor kell keveset enni. Na de attól fogynak az emberek. Normál dietetikusok is ezt javasolják fogyni vágyó embereknek, mert ez az egészséges táplálkozás.

Hát te nem szorulsz rá az tuti, mármint a fogyásra.

Biztos nem vagy cukis, csak bemagyarázod magadnak.

Lehet külön kapni keverölapátot kenyérsütögéphez. :wink:

Pont sonkás kenyeret akartam sütni. :D

Ditke :)
Durva ez a 32 hetes kismama! Szegény baba, milyen anyja van! Én terhesen voltam a legboldogabb életemben. :D

Én is tapogatom a gyereket 2 óránként, hogy bepisilt-e. Most Oli éjjel 1/2 12-kor nyöszörgött, bementem, kérdeztem, hogy mi baja, majd közölte, hogy pisilni kell. Kikísértem klo-ra, és utána reggelig aludt, és nem pisilt be. :P Nagyon örültem neki, hogy ilyen ügyes.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!

Brigi :) biztos nem leszel cukros!!! Cat pontosan leírta :)
(Én cukros voltam a fiúkkal, napi 15o gr. szénhidrátot ehettem meg, fogytam is rendesen, persze bőven volt miből...)

Cat :) nagyon ügyes Oli :):)
Ditke :) én inkább azt kívánom neked, hogy ne legyen munkád :) Szegény kisbaba nem túl jól indul a kisélete.

Lilla :) Petinek februárban jött ki egy hátsó rágója, napokig nem evett, és hőemelkedése volt :( először eszünkbe sem jutott mi lehet a baj, de aztán mondta, hogy nagyon fáj ...

Annamari, huuu ez a kocsi rosszul hangzik :( drukkolok a vizsgához (valahol elvesztettem a fonalat, de milyen suliba jársz?)

Mi nagyon belejöttünk a vezetésbe :) el is mentünk a hétvégén Walesbe:
Kép
Kép
Kép

Ma megyünk egy oviba jelentkezni, nem sok reményt fűzök hozzá, mert az új lakásunktól picit messze van és nagyon felkapott :( de a fiúknak nagyon kellene már valami közösség.
A ti gyerekeitek szoktak verekedni egymással? nálunk a birkózás a megy, engem iszonyatosan idegesít.

Dorisról tud még valaki valamit?

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Lilla!

Igen, pályáznék Dávid pár ruhájára.... :D :D
Mi a helyzet az evéssel?

Sziszus!

Gyönyörű Wales, gondolom nagyon jól éreztétek magatokat. Tök jó, hogy belejöttetek a vezetésbe.
Kiváncsi vagyok at ovira is... :D

Dorisról annyit tudok, hogy a gyerkőcök oda járnak oviba, ahova az enyémek bölcsibe. És hogy dolgoznia kellett menni...., azóta nem láttam. Előtte pedig ő is ebéd után hozta el a gyerekeket és akkor időnként összefutottunk...

Ditke!

Tök jó, hogy tetszik a munkahelyed! De ez a kismama..... :twisted: Szegény gyerek, mi lesz majd vele....

Brigi!

Nyugi!!!! Nem lesz semmi! Ne parázz!

Nevetek van?

Detti!

Na megnéztem, hogy vannak a dvd-im a Veronica Marssal.... Szóval a legeslegelső nincs meg. Vagyis 1. évad első 11 része hiányzik. Megtennéd nekem, hogy átmásolod? Most félbehagytam és kezdem majd az elejéről. Addig meg Lostozok...Köszönöm előre is.

Kata

Kép
kateduo

Sziszus :)

Gyönyörü Wales, most nagyon irigykedem. :D Mik azok a konténerlakások a második képen?

Drukkolok azért az ovihoz, hátha....

Kata :)
Fiúk böliben? Szegény Doris, nem lehet most könnyü neki a munka és a gyerekek összeegyeztetése. Gondolom semmire sincs ideje.

Csajok :)
Ti láttátok a Szex és New Yorkot moziban? Nem megyünk el együtt egy csajos, mozizós megmozdulásra, nincs kedvetek?

Cat
Kép
cateye

Cat!

Fiúk kedd óta böliben... :D Lassan indulok értük.
Gondolom nem könnyű Dorisnak, bár hónapok óta nem láttam, de hátha olvass minket és akkor ír....., ha van ideje.

Szex és New York...., én ma megyek 3/4 8-ra a barátnőmmel. Most 10 perce hívott, hogy foglalt jegyet. Ha előbb szólsz...... :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Képzeljétek sikerült Hauser bicót szereznünk a csajoknak tök olcsón! Igaz, hogy még nagyon nagy, csak a pedálig ér a lábuk. Először úgy tűnt, hogy nem fognak tudni menni vele, de ma már teljesen bizakodó vagyok. Végülis második alkalom és Borka lefelé már tud egyedül tekerni. A kontra kicsit bezavarja őket, legalábbis először úgy gondoltam, de mostmár inkább örülök, mert így legalább tudatosul, hogy merrefelé kell tekerni a pedált. Egyszóval, nagyon örülök, hogy ők ilyen ügyesek, mi meg ilyen szerencsések vagyunk. :lol:

Wales tényleg nagyon szép. Egyébként, ha mennétek hosszabb útra is, akkor Devon és Cornwall. Sztem mindkettő egészen gyönyörű. Persze gondolom van egy csomó más szép hely is, csak ott nem jártam. Én Skóciába mennék még nagyon szívesen, ha meg tudnánk fizetni.
Az utolsó kép nagyon tetszik. :)
Enyémek nem verekednek. Egy-egy odacsapás, meg hajhúzás. Meg lökdösődés. Bár Lilla Dávidja kijelentette a talin, hogy a lányok megverték. :oops: :oops: :oops: Nem tudom mire vélni, és utólag is elnézést a "bántalmazottak"-tól.
Oviba drukk. KÖltözéssel hogy álltok?

Cat :)
Részemről egy másik filmben majd benne vagyok. Engem a Szex és New York olyan szinten idegesít, hogy 10 percnél többet a sorozatból sem tudtam megnézni. De nem is hiányzik. Bocsi a rajongóktól. :oops:

Remélem délutánra jobb idő lesz. Füvet akartam ma nyírni. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,

Nagyon rossz kritikákat olvastam a filmről, és azoknak az ismerőseimnek sem tetszett, akik látták :roll:
Én meg akartam nézni, de rájöttem, hogy valahogy nagyon távol áll tőlem az az életérzés, amit a filmben képviselnek azok a libák.

Letöltöm a netről, és majd otthon megnézem :wink:

De az ötleted tetszik, más filmnézésben benne vagyok!

Brigi,

Én tegnap lenyírtam :lol:

Sziszus,

Tetszenek a képek, meg a környék is :) Én ősszel tervezek egy hosszabb hétvégét Angliába.
Már tudom, hogy írtad, de ez egy fizetős ovi?

Kata,

Átmásolom és küldöm! Bocs, hogy lemaradt.

Nemtom, hogy ti hogy vagytok vele, de inkább legyen 35 fokos nyár, mint ilyen, ami most van :(

ja, és még egy: kezdeményeztem a bölcsiben, hogy legyenek a fiúk külön csoportban szeptembertől. A gondozónőknek, a többi gyereknek, az enyémeimnek és még nekem is ez lenne a legjobb megoldás. Amikor külön vannak, angyalok!
A bölcsi vezetője hallani sem akar a dologról :twisted: Az indok: az egyik gyereket csak olyan csoportba tudja áttenni, ahonnan jövőre tuti, hogy nem mennek oviba a gyerekek, és akkor KIMARAD A BÖLCSIS BALLAGÁSBÓL. Hát én dobtam egy hátast ettől a szövegtől :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

OKés csajok. Akkor egy másik filmet nézünk, és csinálunk egy csajos programot. Én sem vagyon SZ és Ny rajongó, csak valami csajos filmet akartam. :D

Az enyémek is verekednek egymással. Gyakran elcsattan egy-egy pofon is, és hívják egymást "gunyózni", aminek mindig bögés a vége. Szerencsére csak egymást verik, más gyereket nem. Baromi idegesítö a gunyózásuk is, utálom.

Szuper a bicó hír! 16 colos a bringa? Az enyémek is kezdik kinöni a 12 colost, de csak jövöre akarom cserélni nekik. Igazából 14-es lenne a megoldás.

Detti :)
Pedig nagyon jó ötlet szétszedni a fiúkat 2 csoportba!!!! Az ovi elött egy próba lenne, mert ha bejön, akkor érdemes az oviba is "szétültetni" öket. Meg kellene füzni a vezetönöt, a saját érdekük is. Vagy próbálj meg vinni egy pszichológusi ajánlást.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Detti!
Húúúúú! :evil: :roll: Én már attól is hátast dobok,hogy bölcsis ballagás!Attól meg pláne,hogy egyesek micsoda vendégeskedést,meg ajándékozást kerekítenek belőle! Amúgy én tuti beszóltam volna a vezetőnek erre!Mondhattad volna,hogy most írásba adod neki,hogy lemondasz mindkét gyerek esetében a bölcsis ballagásról!
Próbáld magad nem felhúzni ezen a bölcsin,mert úgy néz ki,nem is akarnak változtatni a fennálló helyzeten.Ha legközelebb meg odamegy valamelyik apuka,anyuka hozzátok reklamálni a fiúk viselkedése miatt,mondd meg nyugodtan,hogy lobbizzon az érdeketekben a vezetőnél,mert neked nem sikerült elérned semmit. Úgyanezt mondhatnád a bölcsis gondozónéniknek,ha panaszkodnak a gyerekek viselkedése miatt.

Brigi!
Ügyi vagy!És milyen a bicó? Mekkorra? Tök hamar tudnak alkalmazkodni a gyerkőcök az új járgányhoz!Az enyémek már mint a szélvész mennek a 16-ossal,pedig 2hónapja az is nagynak tűnt.Tegnap a lepotyogott meggyel szórakoztatták magukat,hogy ki tud rajta előbb bicóval átmenni! :lol:

Cat!
Gratula Olinak! Mindig te tartod bennem a lelket! Hogy csak idő és türelem kell és minden megoldódik.Ahogy te is teszed!

Sziszus!
Gyönyörű ez a hely! Na ezekért a pillanatokért érdemes bevállalni azt a sok magány!

Ditke!
Azért az a szuper,hogy tetszik az új meló!Ez nagyon fontos!Így azért sokkal jobb érzés bemenni és a műszak végén hazamenni!A család hogy bírja a "munkás-életedet"?

Nettke!
Szuper ügyesek vagytok!Pikk-pakk rácuppantak a gyerkőcök a szobatisztaságra!!! :lol: :lol: :wink: Maholnap meg azt veszed észre,hogy nem kell több pelust venni.Nem lesz furcsa több,mint 3év után?
Én most jártam úgy,hogy elfelejtettem popsitörlőt venni,már annyira keveset használjuk.Már akkor esett le a dolog,amikor az uccsó zacsiból vettem ki az uccsó 2-3darabot!!!

Kiliman!
Mint mindig,szuperek a képek és nagyon jó a meséd!!!Irtó nagy fantáziával áldott meg a teremtő!!!!Nagyon tetszett a montázs!

Most mennem kell,vár a fodrász! :)
Edit

Kép

Kép
edit73

Visszatérve még egy gondolat a bölcsiről: azért fordultam a vezetőhöz, mert a gondozónénik kértek meg erre. Ugyanis ők is említették ezt már, de előttük is teljesen elzárkózott ettől a dologtól. Hátha majd én...

Bölcsis ballagásról meg az a véleményem, hogy már 3 éves korban el kezdik versenyeztetni a gyerekeket és csinálnak belőlük idiótát.
Tök ellene vagyok az egésznek (az ovis ballagást sem igazán értem), szóval asszem, hogy túlélném, ha kimardának belőle. Ezt közöltem is szárazon a vezetővel (aki szerintem már tök utál engem, de lesz...om)

Emlékszem, hogy a legutóbbi szülőin azon veszekedtek az anyukák, hogy vonat vagy süni legyen a tarisznyán... Baromság az egész!

Detti

KépKép
kiliman

[quote]E írta:mlékszem, hogy a legutóbbi szülőin azon veszekedtek az anyukák, hogy vonat vagy süni legyen a tarisznyán... Baromság az egész!

:shock: :shock: :shock:

Nálunk nincs ballagás a böliben. Ekkora marhaságot még nem is hallottam. Valami búcsú ajándékot kapnak majd a gyerekek, mi meg csináltatunk a gondi néniknek csemege kosarakat.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ballagás: Ez vicces, én nem is tudtam, hogy van ilyen....., kész röhej. Nevetséges ez a tarisznya vitatéma...

Detti!
Eszembe jutott, most hogy néztük a Marcipáncicát a rossz hanggal, hogy ők a nagynéném jó ismerősei és asszem a hétvégén találkoznak velük. Mondtam, hogy kérdezzék meg, nincs e esetleg újabb DVD-jük.
Kár, hogy a bölcsi vezetőnek ilyen rossz a hozzáállása.

Brigi!
Tök ügyik a csajok a bicóval, sisakot meg egyébb védőszerelést (térd, könyök...stb.) adsz rájuk? Ezt mindenkitől kérdezem. Vagy csak úgy szabadon tekernek?

Szex és New York: Hogy őszínte legyek, én még nem láttam egyetlenegy részt sem és azt sem tudom ki kicsoda, miről szól...stb.. Pár kép, nevek nélkül, amit ismerek róluk, de a barátnőm viszont nagy rajongó, ezer éve hív moziba, de sosem mentem, most meg 21 hetes terhes, később, ha már ő is belép a gyerekesek táborába még nehezebb lesz megszervezni egy mozit, így igent mondtam. Azért remélem nem lesz olyan rossz....

Kata

Kép
kateduo

Edit!

Fodrász.....hmmmmm. 2 éve nem voltam.

Kata

Kép
kateduo

sziasztok

Cat, az ötlet SZUPER :lol: , de a film... hááááát... inkább tényleg mást! - én sem néztem soha a sorozatot sem, de most 2 kolléganő látta tegnap a filmet (azt mondták dugig volt a mozi!) és nem tetszett nekik! Ócska színészi játék, 0 sztori.
Bocs Kata :( , remélem Ti jól szórakoztok majd!!
De közös programban benne vagyok én is!! Van itt elég film/mozi rajongó, úgy láttam eddig!!

Edit,
milyen az új frizura? :lol:
Háát, a pelus-vásárlás elhagyását már irtóra várom!! nekünk havi 30 kiló volt ez a móka.. most még vettünk ilyen bugyis-pelusokat, aztán szerintem ez már sokáig ki fog tartani (délutánra-éjjelre). :D
Azért Beni még messze nem stabil ui. nem szól egyáltalán, csak menetrendszerűen ültetjük, és akkor pisil (bár nyafog folyton, hogy nem kell), és ha elfelejtem v nem figyelek oda, kimarad a pisiltetés és akkor szó nélkül bepisil. Szóval lesz még vele munka, de nagyon nagy öröm, h Sárci ilyen ügyes lett!
Ő még a kakihoz pelust kér, szerintetek meddig kell ezzel türelmesnek lenni? Hogyan szoktassam át, lehet egyáltalán ez "nyomatni"?

Sziszus,
csudaszép hely!! A lakókocsiban szálltatok meg?
A 2 gyerekről szuper ez a kép, másmint a beállítás (vagy be nem állítás :) )!

Kép
nettke

A fű végét már esőben nyírtam, de megvan!!!! Nem akartam már halogatni. Az utcán a mi házunk előtti rész a legrendetlenebb. :oops: Valahogy arra sosem jut időm. (Meg ritkábban látom. :wink: )

Sztem próbálkozz különböző dolgokkal a kakit illetően. Próbáljátok bilire rakni, ha hajlandó és együtt próbálni. De igazából kell egy szerencsés véletlen, amikor sikerül bilibe, és akkor nyert ügyed van. De hogy ez mikor és hogyan jön el, az sztem nagyon változó. Mi szenvedtünk vele egy kicsit Bobónál, mert ő ugye elve kicsit székrekedéses volt, és a bilizés még rátett, de mondjuk egy hónap alatt így is megoldódott, pedig nagyon tartottam tőle, hogy egy ördögi kör fog elindulni. Meglátod, hogy ez is magától alakul majd valahogy, de persze próbálkozhatsz tenni érte, csak ugye mindenkinél más jön be.

16 colos bicót kaptunk egyet kölcsön (vadi új, mert a sógornőmék megvették előre az uncsitesónak) és egyet vettünk 5000-ért. Szintén új. Nem tök jó??? Én nagyon örülök neki. A sógornőm férje valami bicajos céghez ment most dolgozni és így tudott szerezni. Legalacsonyabbra állítva még éppen a pedálig ér a lábuk, de sztem menni fog így is. Meg nőnek még három cm-t és tökéletes lesz tekerni. Persze pótkerékkel. :wink:

Kata :)
Én nem vagyok egy védőfelszereléses, de még meglátom, hogy mennyire fognak menni. Egyelőre még tolom őket, és pótkerekezünk, úgyhogy nem látom nagy veszélyét, hogy elessenek, pláne nem annyira, hogy valami gond legyen belőle. Egy kis horzsolás meg még nem ártott gyereknek sztem. Majd ha már tépnek, meg forgalmasabb helyen megyünk talán.

Bölcsis ballagás??? :roll: :roll: :roll: Ez tényleg vicces. Meg, hogy az számít egy bölcsödevezetőnek, hogy egy fél napos (órás?) programból kimarad a gyerek, miközben egész évben szenvedni fognak vele??? Jó tudom, hogy biztos betanulnak valamit, de azért nem hiszem, hogy megéri.
Sztem amúgy tök jó ötlet ez a szétválasztás. Én most várom az ovit emiatt is. Mármint, hogy kicsit Ré lekattanjon Borkáról. Most olyan mint egy kiskutya, követi, és mindig az kell neki, ami a másiknak. Ebből van a hisztik 95 %-a. És én nagyon nehezen viselem. Persze nálunk nincs külön csopi, de hátha lesznek más barátaik és megoldódik ez a majmolás dolog. Remélem ...

Na megyek, kihasználom kicsit a rossz időt és befejezem a függönyt.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szerintem túlzottan nem tudod nyomatni ezt a kaki témát. Legalábbis én nagyon féltem, hogy nehogy a visszatartás-szorulás-fájdalmas ürítés ördögi körébe essünk. Ahogy Brigi is írta, hogy igazából véletleneken múlik a dolog. Nálunk Oli már pisivel rég szobatiszta volt, de a kakiról hallani sem akart, csak pelusba. Elutaztunk valahová, és a kocsiban nem volt pelus, Olira meg rájött a szapora. Beszaladtam vele egy benzinkúthoz, és az utolsó pillanatban rátettem a wc-re, amit megrakott. Innentöl kezdve ment wc-be a dolog. Ennyin múlott.

Sárcinál még annyira friss ez a szobatisztaság dolog, hogy szerintem egyenlöre hagyd, hogy biztosan sz.t. legyen a déli alváshoz is, és utána próbálkozz a kakival. Érdemes gyurmából kakit csinálni, azzal játszani, vagy a kisállatait, babáit megkakiltatni, bilire ültetni, hogy addig is oldódjon a kakihoz való hozzáállása.

Cat
Kép
cateye

Ne haragudjatok, csak most néztem be mert egy barátnőm szólt, hogy kerestetek :)
Köszönjük szépen az érdeklődést és a lényeget Kata már le is írta :D Február óta dolgozom újra és valóban a legnagyobb nehézséget az idő hiánya okozza... :twisted:
Azért nem panaszkodom, hisz másnak sokkal hamarabb vissza kellett térnie a dolgos hétköznapokba, én így is nyertem egy évet az átlaghoz képest ráadásul 6 és fél órát dolgozom + 1-1 óra az utazás :wink:
Egyébként nagyon jó érzés dolgozni, újra emberek között lenni és az agyamnak olyan részeit használni amiket majd 5 évig teljesen hanyagoltam :oops: Vannak még elmaradásaim, de majd csak belerázódom szakmailag az egész témába :lol:
Gyerkőcök jól vannak csak nagyon megviselte Őket, hogy már nem félnaposak az oviban és akármilyen furi is nekem, de Gerit még most is sirva hagyom ott reggelente.... :evil: Nincs gond az ovival, jól érzik magukat, játszanak, sok kispajtijuk lett az elmúlt évben de az elválás-leválás....no az még nem teljesen jött össze Neki :roll: Akárki kérdezi Tőlük, hogy miért nem szeretnek menni mindig az a válasz, hogy mert Mi anyucikával szeretünk lenni... :oops: Lilcsike tündérien viseli a helyzetet, és úgy látom elfogadóbb, befogadóbb barátok terén is. :P Ő édesen magyarázza Gerinek, hogy nem kell sírni, jó nekünk az oviban és anyuci fut-szalad a villamoshoz délután és jön értünk :P Nem jellemző, hogy együtt játszanának, de alvásnál egymás mellé szokták kérni az ágyukat :wink: Lilcsikének több a kis barátja, Geri egy-két emberhez kötődik de ha Ők betegek....no akkor marad neki Lilcsike... :wink:

Láttam a taliképeket és nagyon jók, biztos remekül éreztétek magatokat :):) Bocsánat, de képtelen vagyok rendszeresen követni a fórumot. Az az igazság, hogy mióta dolgozom mégfáradtabb vagyok, folyton szalad a lakás :?: :oops: és az esti netezések szinte teljesen leredukálódtak, mert korán fekszem... :oops:

Olvasgattam korábban a fejlesztésekkel kapcsolatos írásaitokat is. Mi is csináltuk természetesen a HRG feladatsorokat és egy éve AYRES terápiát javasolt a fejlesztő pedagógus ami ennek a korosztálynak igen nagy örömére válik és tényleg hatásos:) Nagyon sokat fejlődtek az utóbbi évben és az oviban a jó átlagot hozzák. Igaz persze, hogy októberben már 4 évesek voltak tehát a nagyok közé tartoznak de én nagyon örülök ennek az eredménynek :P
Szobatisztává válás terén szerintem szintén negatív rekordot döntögetünk. 3 és fél éves koruk tájékán lettek szobatiszták. Lilcsike magától Gerinél viszont nem működött a dolog ezért egész egyszerűen néhány hónappal az ovikezdés elött levettem Róla a pelust de magától nem kérte addig szóval mondhatom, hogy "erőszakkal" történt. Viszont alig volt balesetünk és az éjszakai szobatisztává válás is egész simán ment. Egyvalamire kellett ügyelnem. Hogy este 7 után már nem adtam inni, mert igy kibírták reggelig baleset nélkül. Most már ezt az ivás dolgot sem kell olyan komolyan vennem :)

Mindenkinek nagyon kellemes nyaralást kivánunk:)

Puszi:Doris
doris

Detti!
Akkor ez totál patt-helyzet!!!Hát akkor itt csak a túlélésre lehet játszani.
Azért nem semmi sznob egy banda (bocs :roll: ),ha ilyen baromságokon bírnak vitatkozni,hogy mi legyen a tarisznyán!!!!

Nettke!
Szerintem szuper!Még a Tamásnak is tetszett,ez pedig nagy szó!!!Kicsit vörösebb,kicsit rövidebb a megszokottnál.Olyan nyárias! :D
Hát én nem vagyok nagy szaktekintély a szobatisztaságban,de leírom nálunk hogy volt a kaki-ügy.Beni szinte azonnal bele is kakilt a bilibe,ahogy lekerült róla nappalra a pelus. Majd 1hét múlva az udvaron bekakilt.Ezután 1hétig csak pelusba kakilt (általában a délutáni alvás után közvetlenül). Marci ebben az időszakban (jó 1héttel a pelusnélküliség elkezdése után) kakilt először bele a bilibe. Talán ennek hatására is tért vissza Beni a bilibe kakiláshoz.
Oli meg!!!Hát ő egy kész tanulmány. Kakilni semmiképp nem kakil máshova csak a pelusba. Pedig ma már teljesen szobatiszta LENNE!Ugyanis a pelusba nem pisil bele akkor se,ha egész nap rajta van (még éjszaka se).Kéri,hogy pisiltassam meg,majd adjam vissza rá a pelust. Ezzel kapcsolatban azt tanácsolta a pszichó,hogy VÁRJUNK. Lehet,hogy véletlenül,de lehet,hogy tudatosan fog először belekakilni a bilibe. Nem szabad erőltetni.
Annyit tehetsz Sári érdekében,hogy sokszor elmondod,amikor wc-re teszed,hogy oda kakilni is lehet,ha úgy érzi,hogy kell,akkor bátran kakiljon bele. Elmesélheted neki azt is,hogy akkor a fenekét is kitörlöd,lehúzzátok azt is stb. De hagyd szépen,hogy megérjen erre is!
Beninél is ki fog alakulni,hogy szóljon a pisi miatt.Oli is így kezdte.Órákig eltartogatta,sose szólt. Ha rá tudtam venni,hogy megpróbáljon pisilni,akkor általában sikerült neki.Majd aztán jött egy olyan időszak,hogy mindig bepisilt és csak akkor szólt,amikor már folyt a lábán.Most ott tartunk,hogy már mindig előre szól.
Ja és képzeld!Mindhárman pelus nélkül alszanak délután!!!(már ha Olinak olyanja van :roll: mondjuk most 3napja bugyizik,de neki elég egy apróság,ami kibillenti és akkor újra egész nap képes pelusban maradni)

Kata!
Az én fejem 2hónap után úgy néz ki,mint egy vénasszonynak. Iszonyatosan őszül a hajam,ezért muszály festetni és nagyon silány,gyengeszálú a hajam.Így ha nincs formára vágva,lapos és kezelhetetlen! :roll:
Milyen volt a film?

Sziszus!
Enyémek is sokat birkóznak.-Bár szánt szándékkal ritkán bántják egymást.A birkózás mindig nyafogással,vinyogással jár,ami sokszor idegesít.De én nem szedem szét őket addig,amíg nem veszélyes rájuk.
Mi volt az oviban?Nálatok ez hogy zajlik?Mikor lesz eredmény,hogy felvettek-e benneteket?

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata :) ti merre laktok? csak nem 11. ker.? :)

Cat :) lakókocsi, itt több ilyen park is van, mi is egy ilyenben szálltunk meg, nekünk nagyon bejött, olcsóbb mint egy B&B, és olyan mint egy kicsi lakás, csak éjszakára még több ruha kell :lol:

Brigi :D Skóciát jövőre tervezzük, mert már nincs több fölös szabija a férjemnek, oda pedig nem érdemes 2 napra nekiindulni.
Bicózásba meg hipp-hopp belejönnek a csajok :)

Detti :) én harcolnék a külön csoportért :twisted: Nálunk tündéri volt a bölcsi igazgatónője, tele emberséggel és segítőkészséggel.
Én még az általános iskolai ballagáson is ki vagyok akadva, na nem azon a részén, hogy a srácok elbúcsúznak, buliznak, hanem az ajándékozás részén, de a bölcsis/ovis ballagást soha nem fogom megérteni...
Merre mennétek Angliában?

Nettke :) nem állítottuk őket, hanem így beszélgettek mikor a dünén felértünk utánuk :P

Doris :) :) nagyon jó hogy írtál! Elég nehéz lehet, főleg ha nincs segítséged, de néha adhatnál életjelet :lol:

Találtunk házat, pont azon a környéken ahol kerestünk, lent konyha, nappali-étkező, fönt 3 nagyon kicsi szoba. Van garázs és egy lekövezett udvar (ezt nagyon sajnáljuk hogy nem füves :( de majd kitalálunk valamit), csak kicsit drágább mint a mostani, de belevágtunk :D most "ellenőriznek" bennünket, hogy jók leszünk e, és ha igen 25.-én költözünk.

Ovihelyzet bonyolódik.... Még azt tudni kell, hogy a mi 3 éveseinknek három lehetőségük lenne (ez Angliában megyénként változik)
- sima ovi 3 hóstól 5 évesig - fizetős
- magán ovi 3 hóstól 7 évesig - fizetős
- "kisiskola" 3 évestől 7 évesig - ingyenes
(4 éves kortól iskola, ez már teljesen ingyenes)
Ma egy kisiskolában voltunk, ez olyan mint otthon az ovi, a kiscsoportban 3-tól 4 évig csak napi 2,5 óra van. Szeptembertől mehetnének a fiúk (nekünk október, mert akkor jövünk vissza), de csak a délutáni csoportba, de majd jövő kedden megyünk újra, bár nem nagyon tetszik, hogy délután, és én már hétfőtől vinném őket
:(

Kedden megyünk a sima oviba is, majd megírom mi volt.

Sz.

KépKép
sziszus

Edit :) tök jó lehet a hajad!!! :lol: az enyém még nagyon nőni sem akar, sehogy nem tudok megbékélni vele.

:( én pont ettől a vinnyogós-nyafogós birkózástól megyek a falnak, és mindig rettegek hogy beverik egymás fejét :evil: és ahogy Cat is írta még hívják is egymást :twisted:

Sz.

KépKép
sziszus

Edit,
én is őszülök, mióta megszülettek!!! :lol: addig nem volt semmi bajom...
De ügyesek vagytok a pelus nélkül alvással!!! SZUPER!

Szia Doris!!!!! De jó hallani rólad!! Örülök, hogy jól vagytok, bár el sem tudom képzelni milyen nehéz lehet most Neked, Nektek. Micsoda nagy és okos gyerekek lettek a babáidból. Jó lenne látni Titeket is, esetleg felteszel majd egy fotót valamikor?

Kép
nettke

Doris :)

De örülök, hogy bejelentkeztél! :D Gondolom, hogy nagyon rohanós az életetek, mert a miénk is az munka mellett, bele sem tudok gondolni, hogy egyedül hogyan oldanám meg? :?

Helyileg merre dolgozol? Azért szuper, hogy 6 órában felvettek, én is erre vágynék.

Szívesen néznék képeket a gyerköcökröl, akik már ilyen ügyesek/okosak. :D

Azért jobb lenne a gyerköcöknek a kisiskola, ha az ingyenes, nem?
Gratulálok az új lakáshoz!!!

Edit :)
Nagyon ügyes Olitok a szobatisztasággal. A múltkor olyan elkeseredve írtál róla, hogy nem gondoltam, hogy ennyire közel vagytok a sikerhez. :wink:

Rólunk: Tegnap volt az oviban szülöi. Megvannak a fiúk jelei, Olié az autó, Samué a házacska egy 25 fös csoportban. Kihangsúlyozták, hogy csak teljesen szobatiszta és ágytiszta gyereket vesznek fel, az elsö 3 hétben eltürik a bepisilést, de utána eltanácsolják a rendszeresen bepisilö gyerekeket. Szó sem lehet csörös üvegröl, cumis üvegröl, cumiról az oviban, söt az alvóállatoknak sem örülnek. Nagyon katonás irányítás van, úgy éreztem magam mint egy kiképzésen. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat
:shock: :shock: :shock: Háát, reméljük ez csak a bevezető keménység, aztán nem lesznek ilyen szigorúak!!! Kit bánt az alvóállat..??? Meg a cumi... Szegény kisgyerekek, akik anya mellől (és nem a bölcsiből) kerülnek oda, és semmi nem lehet, ami vígasztalja őket!! Nagyon furcsa hozzáállás!! Még jó, hogy a fiaid ilyen szempontból már nem "függőek".

Kép
nettke

Sziasztok!

Cat!
Ott aztán lesz fegyelem!!! :roll:
Azért annak,hogy egy gyerek rendszeresen bepisil,számtalan oka lehet.Nemcsak az,hogy nem szobatiszta. Így kerek-perec kijelenteni,hogy abban az esetben eltanácsolják,hát.... Ez kemény!Kíváncsi leszek,nálunk majd mit mondanak erről.Én a jövő héten megyek szülőire.
Szuperek a jelek!Fiúk mit szóltak hozzá?
Az alvós állat meg az alvós rongyi nálunk kiscsopiban megengedett volt a Dávid idejében még.Erről folyamatosan próbálták leszoktatni a gyerekeket. A többi már akkor is tiltólistás volt!!!
Olival tényleg közelebb kerültünk a sikerhez,csak a többi már lelki tényező.Nem tudom,hogy tudok-e neki olyan nyugodt környezetet biztosítani,ami segíti a szorongásai leküzdésében.Remélem,igen!Próbálom pozitívan szemlélni ezt a helyzetet!Mindenesetre az számomra is ösztönző,hogy elkezdett a 2kerekű (pótkerekes) bicóval bicózni 3napja (eddig kb. 5percet ült rajra összesen).Ez viszont azt jelenti,hogy nő az önbizalma.Ami nagyon fontos,hisz ez viszi előrébb a szobatisztaság "lépcsőjén" is.

Sziszus!
Én pont azért nem idegesítem magam a birkózásukon,mert ha szétszedem őket,rögtön újra keresik egymást.Azaz ez számukra tényleg játék,csak közben néha kellemetlen és ezért vinyognak.Ilyenkor én mindig mondom,hogy ne vonyítson,küzdjön,mert ő is benne volt a játékban.
Amúgy a fizetős-nem fizetős kérdésen túl mi a különbség a kisiskola és az ovi között? Délután mikor mehetnének? És annak mi értelme?Ott hogyan dolgoznak az emberek,hogy még délután érdemes a gyereket vinni oviba/isibe?Miért akarod őket hétfőtől vinni?Ezek az intézmények nyáron is működnek?Ott nincs nyári szünet,amikor hetekre bezárnak?

Meme!
Merre vagy?Nagyon elhavaztál!!!Vége a sulinak!Kristóf?Bizi?Picik mennek nyáron is oviba?

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke!

A cuminak többek között egészségügyi okai is vannak!!!A sterilitást ők nem tudják biztosítani.Meg a gyerekek egymásét is a szájukba veszik (vagyis van ilyen).Ráadásul az sose szokott bejönni,hogy csak alváshoz lehet,amúgy nem. Mert sok gyerkőc,ha tudja,hogy ott a zsákjában,akkor napközben is kiveszi és cumózik vele,majd leteszi valahol.
Én is azt gondolom,hogy egy oviba már nem való a cumi.Ha ezt az első naptól így követelik meg,az sokkal könnyebb a gyerekeknek,mint a fokozatos leszoktatás.
Az alvós állat más kérdés!Annak ugye nem kell sterilnek lenni.Bár azzal is van/lehet olyan gond,hogy napközben kiveszik a gyerekek a zsákjukból,aztán nem tudják,hova teszik le.Majd alvásnál sírva (őrjöngve) keresik,de nem kerül elő. Akkor pedig nagyon sírós alvás következik.Talán ettől akarják megkímélni magukat és egymást az óvonénik.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ja és ha a cumit szabad,akkor a cumisüveget miért nem?!Vagy épp a csőrös poharat?!De ha a cumit nem szabad,akkor az alvós állatot miért szabad?!
Ezek a kérdések más szülőkben is felmerülnek,attül függően,hogy épp az ő gyerekük mihez ragaszkodik!!!!

Kép

Kép
edit73

Én teljesen egyetértek ezekkel a szabályokkal. Egy óvodás már nem olyan kicsi. Ezek nélkül is "életképes". És nagyon hamar tud alkalmazkodni a hely szabályaihoz.
A szobatisztasággal való fenyegetőzés viszont nem tetszik, mert ezzel eszközt adnak a gyerek kezébe, hogy manipulálja a szüleit. JÓ, hogy nem a gyereknek mondták közvetlenül, de azért ennél ők jóval okosabbak. Arról nem is beszélve, hogy az elválással járó lelki tényezők miatt is lehet átmeneti zavar a szobatisztasággal.
Nálunk sajnos szabad a cumi, pedig mennyivel egyszerűbb lenne azt mondani Borkának, hogy az oviban nem lehet és kész. Nagyon hamar megértené, így is ezt fogom csinálni, csak ha a másik szájában ott lóg egész nap, akkor nem tudom milyen magyarázatot találjak ki. Az bizti nem működik, hogy csak alváshoz kapja meg, ahogy Edit is írja.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Doris!!!

De jó hallani Rólatok!!! Sajnálom, hogy Geri rosszul viseli az egész napos ovit, de szerencsére ott van neki Lilcsi. Ilyenkor még jobb, hogy ikrek, nem? :D Lilike pedig milyen okos, tök jó! Ebből is látszik, hogy milyen jól csinálod a dolgokat. :D Jó volna gyakrabban hallani Rólatok és én is szeretnék képeket látni! És esetleg átküldhetnéd priviben a számodat, mert tönkrement a telefonom és a memóriájában maradtak a számok, többek közt a Tiéd is. :evil:

Brigi

Tök jó a bicikli. El is meséltem a manóknak és most még jobban várják, hogy menjünk jövő héten. :lol:

Cat

Végülis szerncsére Ti már úgyse cumiztok, bepisilés se valószínű, olyan régóta szobatiszták. Azért közölhették volna kedvesebben is.... Remélem nálunk sem lesz visszaesés a szobatisztaság terén. Mert gondolom, nálunk is ez lesz a hozzáállás, hiszen az egész kerültetben helyhiány van az ovikban- ha valakit elküldenek, kb 5-en lennének a helyére. :roll: Persze még az is kérdés, hogy végül meylik ovi lesz...

Én is benne lennék vmi csajos-programban- akár vmi beszélgetős-beülősben is.

Edit

Ügyik vagytok, hogy már alváshoz se kell. Ez nálunk még mindig kétesélyes- ha adok, sose pisilnek be, de ha megpróbálom levenni róluk, tuti legalább az egyik bepisil. A lepedő alól meg kiszedtem a najlont, mert nagyon beleizzadtak.

Nettke

Kaki: sztem 1 hónapig hagyhatod, hátha hajlandó lesz magától. Persze emlegetheted neki, de ne legyenek felé elvárásaid. Uncsitesó is ilyen hirtelen lett szobatiszta és a kaki neki is csak pár hét múlva ment WC-be. De végül simán átállt, nem kellett erőltetni. Hagyd egy kicsit, hátha konfliktus nélkül megoldódik a probléma. És csak lazán, ne érezze, hogy neked mennyire fontos a téma- legalábbis nálunk ezzel mindig az ellenkezést váltom ki akármiről legyen szó.

Detti

Hát, a bölcsivezető jól kitett magáért.... micsoda baromság! Tényleg próbálj pszichológusi szakvéleményt kérni, hátha az meghatja. Olyan korlátolt emberek vannak hatalmi pozícióban!!!!

Sziszus

Nagyon jól néz ki az a vár, én is elmennék oda 1szer! Jobban érzed már magad kint? Mikor jöttök haza?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke , Edit, Brigi, Lilla

Ugyanezt mondta a vezetőnő a cumiról mint Edit. Szinte szó szerint. Kipróbálták, hogy alváshoz be lehetett vinni, de nem jött be, mert titokban szívták. Azt javasolta, hogy eleve úgy állítsák be a szülők a gyereknek, hogy oviba nem lehet cumizni. Ovi előtt be anya táskájába, és ovi után megkaphatja.

Az alvós állatra azt mondta, hogy mi szülők rontottuk el őket, mert 20 éve nem volt alvós állat. Ott van az oviban 2 polc plüss, amelyik gyerek akar aludni állattal, az vegye le onnan. Előfordult állítólag, hogy bent felejtette valamelyik kölök az alvós állatát, és késő este a dadusnak ki kellett nyitnia az ovit, mert nem tudott a gyerkőc aludni.

Nálunk végül is ezek a dolgok nem problémák, mert nem ragaszkodnak egyetlen alvós állathoz, inkább mindig más-más dolgot visznek be magukkal a bölibe is ami biztonságot ad nekik.
Majd vitetem velük a kispárnájukat, mert az beengedik vinni.

Amitől tartok az a szobatisztaság. Nekem tényleg stabilan szobatiszták sosincs baleset. De attól félek amit Brigi is leírt, hogy nehogy Oli manipuláljon ezzel. Ugyanis Ő sokkal labilisebb idegileg mint Samu, és nehezen tűri a változást. Az ovikezdés is egy ilyen kritikus pont lesz az életében. Viszont érzelmileg hihetetlen jó szenzorai vannak, ügyesen következtet logikailag. Hamar rá fog jönni, hogy csak be kell pisiljen, hogy ne kelljen mennie oviba. :roll:

Na mindegy, nem kiabálom el. Ráadásul nem is azt mondta a vezetőnő, hogy eltanácsolja a bepisilő gyereket, hanem KITILTJA. Szép mi? :)

Na mindegy. Minden szülő beszart a szülői után, ki ezért, ki azért, kit mi érintett igazán, ahogy Edit is írja. :?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Na, egyre inkább úgy néz ki, hogy nem is olyan nagy baj, hogy nem vették fel a fiúkat :roll: A szobatisztaság hagyján, az eleve feltétel (mondjuk ez a megfogalmazás az óvoda részéről elég erős), de hogy az alvó állat????
Ambrus Macika nélkül nem megy sehova. Ha sír, utána macika-szopikázik egy kicsit (ez egy speciális művelet, ilyet gyereknél még nem láttam...), és rögtön megnyugszik. Az alváshoz meg elengedhetetlen. Ebből a szempontból nem értem, hogy mi a különbség egy maci és egy kispárna között.
Megjegyezném, hogy nekem volt alvós állatom - egy maci (és mai napig egy kacsával alszom, bár ezt azért tudom nélkülözni :lol: :lol: :lol: )

A cumihoz - szerencsére - nem tudok hozzászólni.

Sziszus,

Hááát, a legkönnyebben és legolcsóbban Londont tudjuk megcélozni, esetleg még egy-két északibb várost. Majd meglátjuk, ma este meg is nézem a repülő kínálatot :wink:

Ti hol is laktok?

Lilla,

Nadrágok kimosva, megszáradva. Neked melyik nap lenne jó a jövő héten? Kedd és péntek kivételével egyenlőre nekem a többi nap megfelel.

Doris,

Én ugyan nem ismerlek titeket, de képekre kíváncsi lennék :wink:

Valószínűleg, kérek majd egy szakvéleményt erről a külön csoportos dologról. Elvégre az anyósom gyerekpszichiáter, valamit csak tud írni...

Detti

KépKép
kiliman

No, lehet hogy igazatok van, és itt lesz az idő, hogy Sári is elhagyja a cumikát... de ezt még biztos nem közlöm vele, épp elég volt most a változás!! (amúgy ő tényleg csak alváshoz használja, sose máskor, még a bölcsiben sem). De azt hiszem ez a mi ovinkban egyébként nem volt kritérium. nekik csak a szobatisztaság számít.

Ja, és úgy tünik, elég itt elpanaszolnom valamit Nektek, és meg is oldódik..: Sári ma wc-be kakilt, pici rábeszélés, és simán ment!!! :lol: :lol:

Kép
nettke

Nettke!
Ez fantasztikus!Le a kalappal Sári előtt.
Ha az óvoda nem ragaszkodik a cumi-mentességhez és téged se zavar,akkor hagyd.Lehet,hogy nem most van itt az ideje. szobatisztaság,új közösség - nem biztos,hogy kell még változás.
Akkor most panaszkodj a Benikére és rögtön szobatiszta lesz! :wink:

Detti!
Lehet,hogy nálatok ( a ti leendó ovitokban) sem gond az alvós állat. Meg 1év még nagy idő.De hidd el,a gyerekek ezen a téren sokkal rugalmassabbak,mint mi szülők gondolnánk. És persze ha a többi gyereknél se látnak alvós állatot,az számukra megerősítést ad.
De te megtehed azt,hogy kellő időben elkezded mondani nekik,hogy oviba már nem vihetnek alvós állatot.

Cat!
Ugyi!Nem vagyok még olyan vén róka!!!!Vannak dolgok,amik 8évvel ezelőtt is ugyanígy voltak. És bizony ezek akkor valószínűleg beváltak!Egy 3éves gyerkőcnek meg sem megnyugváshoz,sem alváshoz nem szükséges semmi pótlék.Az pedig nagyon jó ötlet,hogy óvodai plüssel lehet aludni.
Egyébként (ha hagyom) az enyémek alszanak autóval,ping-pong ütővel, teniszlabdával, tölcsérrel vagy jégkrémes dobozzal is. Szóval bármi kedves tud lenni a "szívüknek",az óvodai játék is!
Amúgy Olival kapcsolatban én is tartok ettől!Mármint,hogy rájön arra,hogyha bepisil itthon maradhat. Illetve hogy szorongást vált ki belőle,hogy nem annyira intim a légkör az óvodai wc-ben és így nem mer/nem tud ott pisilni.Ennek a vége pedig bepisilés lesz. Remélem,lesz addigra annyira stabil nála a sz.t.,hogy ilyen nem következik be.

Lilla!
Na azt én sem mondom,hogy sose pisilnek be alvásnál.Illetve képzeld el,3-4csepp kerül a bugyiba,aztán felébrednek.Általában a bugyi,meg esetleg a naci pisis lesz,de az ágynemű nem.Szóval valami reflex már van,ami ébreszti őket és visszatartja a pisit. Ez is csak a Beninél meg a Marcinál van így.
Oli eddig 6szor aludt pelus nélkül,de egyszer sem pisilt be.Viszont ő is nagyon meg tud izzadni,ha meleg van,a gumilepedőn. De még nem mertem megkockáztatni,hogy kivegyem alóla.

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszönjük a kedves sorokat:)
Nem olyan vészes ám ez a helyzet, meg lehet szokni mindent. Egy része zűrös....a betegségek :( No Ilyen szempontból valóban nem vagyok könnyű helyzetben. Az a szerencsém, hogy január végén mikor hívtak dolgozni rákérdeztek, hogy február 1-től tudnék-e kezdeni én meg rávágtam, hogy igen. Igy aztán az összegyült szabadságaim megmaradtak és ezeket fogyasztom ha betegség, kontroll vagy egyéb gondunk van. Szerencsémre két hét alatt befogadtak-elfogadtak és úgy látom nem nehesztelnek rám....igyekszem nagyon szorgosan teljesíteni a nem beteg időszakokban... :lol: Ritkán pedig volt Anyósomat tudom megkérni, hogy mondjuk ebéd után hozza el Őket. Eddig még működött, ennél rosszabb ne legyen soha :wink:
A XXII.,-be járnak oviba és a XII.,-ben a Városmajornál dolgozom. 1-1 órát utazom, mert a kocsit az ovi elött hagyom reggelente. Onnan villamossal járok,mert így olcsóbb és nem kell a dugóban araszolgatnom... :oops: :lol: :twisted: A munkaidőm 6,5 óra az ebédidővel tehát igy is 8 és fél órát vannak oviban a kicsik de bőven elég úgy érzem... :roll:
Olvasom az ovis előirásokat. Nálunk engedélyezett az alvó pelus, párna vagy állatka. Mivel nálunk itthon is pelcsóval ill. lapos párnikával alszanak én vettem múlt nyáron a KIKA-ban ugyanolyan lapos párnikát az oviba is. 350,- Ft körül volt és nagyon praktikus, mert kimosom és reggelre megszárad de ha nem történik semmi különös akkor csak hétvégére hozom haza mosni-vasalni. A pelusba is és ebbe is textilfilccel könnyen bele lehet rajzolni a jeleket és egy év alatt sem koptak le. :D Ezeket a kincseket viszont kifejezetten alváskor szabad bevinniük az ágyukba és alvás után szépen viszik ki a szekrénykéikbe, jól megszokták, nincs belőle semmi gond :P

A bepisiléssel kapcsolatos szigor azt hiszem hivatalos előírás, de nálunk azért a gyakorlatban nem kezelték ennyire szigorúan. Náluk egy kisfiú az év első felében alvásnál még nem volt ágytiszta, igy amig ezt el nem érték otthon a szülők addig ebéd után haza kellett Őt vinni. Egyébként érett, okos kisfiú, de ez a része lassabban alakult ki. Tavasz óta Ő is bent aludt a többiekkel. Ha baleset történik kicserélik a ruhákat, nem hallottam különösebb esetről pedig volt két olyan gyerkőc is aki rendszerint bepisilt a délelött folyamán de nem zárták ki őket. Mostanra mindenki stabílan szobatiszta. Viszont a popsitörlést érdemes már most tanítgatni, mert azt nálunk önállóan kell csinálniuk és nem "tökéletes" a művelet. Szinte mindennap cseréli Geri az alsónaciját mert picit "firkás" a gatyó, de ez van. Mindig teszek be elég váltást no meg hordom be a popsitörlőt, mert azzal könnyebb boldogulni nagydolognál mint a WCpapírral :oops:

Kiliman:)
Én olvastam korábban is a bölcsis mizériátokat és valamiért mégis azt súgják az ösztöneim, hogy egyenlőre közös csoportban kezdeném az évet. Azért tennék igy, mert az óvodai közeg teljesen más mint a bölcsödei volt. Itt borzasztó nagy eltérések vannak "azonos" korosztályú gyerekek között és nem biztos, hogy a Tieid "kirívóan" rosszak lesznek majd. Persze ez csak az én véleményem, majd meglátjátok de elsőre ne ijedj meg, jól is elsülhet ez az egész :)

Sziszus:)
De jó, hogy jól vagytok és találtatok házat ott ahol szerettetek volna :) Izgalmas lehet :) Az ovi döntésről számolj majd be, érdekel, hogy milyen és miként döntötök:) Honvágy...? Vagy ilyesmit ne is kérdezzek... :lol: Nekem mindig volt... :?

Hogy repül az idő... :P Még csak tegnap írtad, hogy pocaklakót vársz... :lol: Gratulálok igy utólag is bár lassan már a szüléshez lehet gratulálni :wink:

Hármasikresek elött csak emelem a kalapom.... :oops: Ahhoz kell aztán kitartás, türelem, energia...:)

Elnézést akinek nem reagáltam.... :roll:

Doris

ui: Képet nem tudtam kicsinyíteni....majd nekifutok máskor :oops:
doris

Lilla!

Még az jutott eszembe a délutáni alváshoz,hogy nálunk Beni az első 3nap bepisilt,amikor levettem róla a pelust. (igaz,akkor már egy hete könyörgött érte).Már ott tartottam,hogy visszaadom rá.Csak nem volt ötletem,hogy mit mondjak neki,miért.Aztán valahogy ráérzett ennek is az ízére.
Amúgy ha nagyon meleg van (na nem ilyenkor :evil: ),én kiveszem éjszakára alóluk a gumilepedőt. Igaz,macerás a dolog,mert este ki,délben vissza.De megéri,mert így éjszaka nem izzadnak annyira meg. Ez nálunk főleg Oli miatt fontos,mert rajta csurom víz a pizsi olyankor.

Doris!
Nagy szerencséd van ,hogy ennyire rugalmas a munkahelyed. A meló amúgy tetszik?Milyen a munkatársak?Megértőek?
Igen,az oviban kakilás nagyon kényes dolog.Nem igazán van olyan dadusnéni,aki hajlandó ebben segíteni.Ezért sem szoktak a gyerekek az oviban kakilni .Ez pedig egyáltalán nem egészséges dolog! :(
Ahhoz is nagy türelem és főképp rengeteg energia kell,hogy az ember lánya egyedül csinálja végig ezeket a dolgokat.Én is megemelem előtted a kalapom! Én nem hiszem,hogy tudnám csinálni a nap 24órájában,heti hét nap,havi 31napon át,ha nem lenne néha 1-2óra "szabadságom".
Várjuk a képeket!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit:)
Nagyjából egy héten két alkalommal vannak azért apukájukkal is. Az egyik alkalom kb. másfél - 2 óra hossza. Nos ilyenkor tudok kiszaladni nélkülük boltba vagy mondjuk rohamtakarítani. A másik alkalommal délután fél 6-tól másnap reggelig vagyis Ő viszi óket oviba. Ha nem jön közbe semmi vagy nem betegek akkor azért elég élhető igy ez a rendszer :)

Én textil hatású vízlepergető lepedőt vettem a matracukra, ebbe kevésbé izzadnak bele.:)

A munkahelyem egyébként nem rugalmas időbeosztású, de 6 és fél óra és ez az óriási mázlim. Igyekszem maximálisan helytállni igy eddig még tolerálták a hiányzásaimat. Hogy ősszel és télen hogy lesz....fogalmam sincs, de bizakodó vagyok :) Munkaügyön dolgozom támogatóként:) Nagyon érdekes, nem egyhangú szóval tetszik csak a korábbihoz képest lényegesen kevesebbet vagyok a kicsikkel és abba a kevesebb időbe kell sokmindent belesuvasztani amit korábban a félnapos oviban létük alatt megoldottam. Mindennek van ára...:)

Doris
doris

Doris :)
Köszi szépen!
Én is csak csodálni tudlak. De gondolom a szükség nagy úr. Ha az embernek egyedül kell megoldani a dolgokat, akkor megtalálja a módját. De ettől persze nem lesz könnyebb.

Csak dicsekedni jöttem. :oops: NÉzzétek csajok micsoda fészket épített Artúr a hétvégén a lányoknak!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Mégsem jó a csütörtök, mert aznap kell laborba mennem. Meg voltam győződve a szerdáról, de tegnap este leellenőriztem. Bocs, de teljesen béna vagyok mostanában ezekkel az időpontokkal. :oops:
Viszont a többi nap jó a héten, ha még tudtok változtatni a programon.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Judyt :)

Isten éltesse a fiúkat 3. szülinapjukon!

Kép

Várjuk ám a képeket!

Én is mindig ilyen fészekröl álmodtam gyerekkoromban, csak sosem valósult meg.

Megadnád nekem Artúr email címét, mert az uram akar vele egyeztetni autó ügyben. Olyan autót akarnak venni a sógoromék mint a tiétek, és Zoli tapasztalatot akar cserélni. :D

Cat
Kép
cateye

Boldog szülinapot Attikának és Ákoskának!!!!! :lol:

Brigi,
de ügyes az urad!! nagyon tetszik!!!! Lányokat hogyan csalod le..? :lol:

Kép
nettke

Sziasztok,

Brigi,

Király lett a mászóka! Pont szombaton mondta Árpi, hogy a mi fánkra is akar egy ilyet :)

A bölcsi mai érdekessége: közölte a gnő, hogy csütörtökön vigyem el a gyerekeket legkésőbb negyed 3-ig (14.15-ig :?: :?: :?: ), mert lesz ugye, ez a ballagás.

Hát, mondom, én ugyan el nem viszem őket addig, mert egyrészt 2-ig dolgozom a Nyugatinál, másrészt meg 3 előtt nem tudok odaérni. Teljesen kiakadt, hogy hogy a fenében nem tudok egyszer egy évben (!!) elkéreckedni egy órával korábban... Egyrészt nem akarok, másrészt meg nem is tudok, mert rohadt sok munkám van, így is lelkiismeretfurdalással állok fel minden nap 2-kor az asztaltól.
Hááát, akkor nem tudja, hogy mi lesz a gyerekekkel, mert a ballagás miatt nem tudnak rájuk odafigyelni. Én erre nem tudok már mit mondani...
Kérdeztem, hogy a többi gyerekkel, akik nem ballagnak, azokkal mi lesz? Válasz: azokat el tudják vinni legkésőbb kettőkor (amit szintén nem értek, mert akkor még javában alszanak). Én válaszom: Hát persze, mert azok a szülők nem dolgoznak, csak a gyereket járatják a bölcsibe.

Ja, és mondtam, hogy már eleve elég szar ez a bölcsi ballagás, és nekem nem tetszik.

Már megint én vagyok az, akinek semmi nem jó :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?