Sziasztok
Köszönjük a kedves sorokat:)
Nem olyan vészes ám ez a helyzet, meg lehet szokni mindent. Egy része zűrös....a betegségek
No Ilyen szempontból valóban nem vagyok könnyű helyzetben. Az a szerencsém, hogy január végén mikor hívtak dolgozni rákérdeztek, hogy február 1-től tudnék-e kezdeni én meg rávágtam, hogy igen. Igy aztán az összegyült szabadságaim megmaradtak és ezeket fogyasztom ha betegség, kontroll vagy egyéb gondunk van. Szerencsémre két hét alatt befogadtak-elfogadtak és úgy látom nem nehesztelnek rám....igyekszem nagyon szorgosan teljesíteni a nem beteg időszakokban...
Ritkán pedig volt Anyósomat tudom megkérni, hogy mondjuk ebéd után hozza el Őket. Eddig még működött, ennél rosszabb ne legyen soha
A XXII.,-be járnak oviba és a XII.,-ben a Városmajornál dolgozom. 1-1 órát utazom, mert a kocsit az ovi elött hagyom reggelente. Onnan villamossal járok,mert így olcsóbb és nem kell a dugóban araszolgatnom...
A munkaidőm 6,5 óra az ebédidővel tehát igy is 8 és fél órát vannak oviban a kicsik de bőven elég úgy érzem...
Olvasom az ovis előirásokat. Nálunk engedélyezett az alvó pelus, párna vagy állatka. Mivel nálunk itthon is pelcsóval ill. lapos párnikával alszanak én vettem múlt nyáron a KIKA-ban ugyanolyan lapos párnikát az oviba is. 350,- Ft körül volt és nagyon praktikus, mert kimosom és reggelre megszárad de ha nem történik semmi különös akkor csak hétvégére hozom haza mosni-vasalni. A pelusba is és ebbe is textilfilccel könnyen bele lehet rajzolni a jeleket és egy év alatt sem koptak le.
Ezeket a kincseket viszont kifejezetten alváskor szabad bevinniük az ágyukba és alvás után szépen viszik ki a szekrénykéikbe, jól megszokták, nincs belőle semmi gond
A bepisiléssel kapcsolatos szigor azt hiszem hivatalos előírás, de nálunk azért a gyakorlatban nem kezelték ennyire szigorúan. Náluk egy kisfiú az év első felében alvásnál még nem volt ágytiszta, igy amig ezt el nem érték otthon a szülők addig ebéd után haza kellett Őt vinni. Egyébként érett, okos kisfiú, de ez a része lassabban alakult ki. Tavasz óta Ő is bent aludt a többiekkel. Ha baleset történik kicserélik a ruhákat, nem hallottam különösebb esetről pedig volt két olyan gyerkőc is aki rendszerint bepisilt a délelött folyamán de nem zárták ki őket. Mostanra mindenki stabílan szobatiszta. Viszont a popsitörlést érdemes már most tanítgatni, mert azt nálunk önállóan kell csinálniuk és nem "tökéletes" a művelet. Szinte mindennap cseréli Geri az alsónaciját mert picit "firkás" a gatyó, de ez van. Mindig teszek be elég váltást no meg hordom be a popsitörlőt, mert azzal könnyebb boldogulni nagydolognál mint a WCpapírral
Kiliman:)
Én olvastam korábban is a bölcsis mizériátokat és valamiért mégis azt súgják az ösztöneim, hogy egyenlőre közös csoportban kezdeném az évet. Azért tennék igy, mert az óvodai közeg teljesen más mint a bölcsödei volt. Itt borzasztó nagy eltérések vannak "azonos" korosztályú gyerekek között és nem biztos, hogy a Tieid "kirívóan" rosszak lesznek majd. Persze ez csak az én véleményem, majd meglátjátok de elsőre ne ijedj meg, jól is elsülhet ez az egész
Sziszus:)
De jó, hogy jól vagytok és találtatok házat ott ahol szerettetek volna
Izgalmas lehet
Az ovi döntésről számolj majd be, érdekel, hogy milyen és miként döntötök:) Honvágy...? Vagy ilyesmit ne is kérdezzek...
Nekem mindig volt...
Brigi
Hogy repül az idő...
Még csak tegnap írtad, hogy pocaklakót vársz...
Gratulálok igy utólag is bár lassan már a szüléshez lehet gratulálni
Hármasikresek elött csak emelem a kalapom....
Ahhoz kell aztán kitartás, türelem, energia...
Elnézést akinek nem reagáltam....
Doris
ui: Képet nem tudtam kicsinyíteni....majd nekifutok máskor