Sziasztok!
Gyors leszek!
Szabadkán középfül gyulladásra kezelték Bogit (ami nem is volt neki, nemtom honnan szedték...
) és amoxicillint irtak fel neki. A penicilin megbolygatta a bélbolyhokat és ettől elkezdett fosizni. Átvittük Szegedre vasárnap egyenesen a gyerekkórházba. Már vittem a cuccom, hogy majd bent maradok vele. Egy fiatal dokinő vizsgálta meg, hozzá tenném, hogy alig mert hozzányúlni a gyerekhez, mert "fertőz". Hívott egy idősebb kolléganőt, aki megvizsgálta és kikérdezett bennünket (anyut meg engem, hogy hogy történt az eset csütörtök óta, részletesen mikor hányt,hányszor,mit kapott, miért,vittük a jugó leleteket, ami latinul volt mégse tudták értelmezni
...stb) Majd a fertőzőbe utaltak, azzal, hogy hasmenéssel nem vehetnek fel senkit, különben is már van egy agyhártyagyulladás gyanús gyerek a mamás kórteremben. Fasza! A hasmenéses (napi 3) gyerekemet a fertőzőbe küldik, az agyhártyásat felveszik a kórházba.
Elmentünk a fertőzőbe, amikor megtudta, hogy szabadkáról jöttünk, egyből felvetta gumikesztyűt. Mert hogy hepatitisz járvány van. Mondom, MICSODA????? Mivel ez nem igaz. Nincs semmilyen járvány. Ugyanannyi hepás beteg van Szabadkán meg más városokban is mint eddig volt. Semmivel sem több. Csak a magyar sajtó fújta fel, hogy legyen miről írni a címoldalon!
Na egyből felvették az osztályra, ahol a 6 kórteremre 1 nővér volt és kb 15 gyerek akikből Bogi és egy másik kisfiú voltak fehérek. Most ezt nem azért írom, mert bajom van a romákkal, henam mert furi, hogy a fehér gyererekek nem betegek?? Vagy a fehéreknek van valami VIP fertőző, csak én nem tudok róla???? A nővérke rá se nézett Bogira és a többi gyerekre se sűrűn, a szobatársát egy 8 éves szalmonellás kisfiút kértünk meg, hogy ha látja, hogy ki van takarózva takarja be, és kínálja meg ropival és teával. Olyan aranyos volt, segített sokat és amikro sírt kivette és játszott vele. Mivel a fertőzőbe nem lehettem bent vele, egész nap sírt. A kisfiú szerint sokat sírt, a nővérke szerint nagyon jó kedve volt! Na most akkor ki hazudik?? A gyerekek nem hazudnak.... Meg a szemén is látszott, hogy sokat sírt, nem beszélve, hogy hogyan reagált amikor meglátott, mikor bementünk hozzá.....
Na mind1, kedden saját felelősségre kihoztuk, hogy minél kevesebb időt legyen bent. Szerdán mentem a zárójelentésért és a tenyészet eredményéért. Negatív lett minden. Még jó, hogy a fertőzőre utalták, amikor semmi baja sem volt.
És még csak annyit se mondott a dok, hogy bocs ezt elcseszetem. És ha összeszed bent valamit?? Májgyulladásos, szalmonellás,sárgaságos,agyhártyásosok között......
Kész vagyok! Bogi bent bőgött a kórházba én meg otthon.
Kedden mikor kihoztuk egész nap evett, a kórházba nem adtak neki. Annyit evett mint 1 felnőtt. És ivott vagy 2 lioter teát, szegény teljesen ki volt tikkadva. Nem értem miért nem itatták a nővérek, hiszen az lett volna a cél. Csak az a kisfiú akivel egy kórteremben volt, az adott neki teát, meg ropit. de hát az nem valami laktató.....
Remélem ti jól vagytok!! Cuppa mindenkinek!
Most lépek.
Enikő