Új privát üzeneted érkezett!

Szuper! Köszi, ott leszünk!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Babavárásunk 30. hete körül járunk, szóval a nyáron én is a Flór F. Kórházban fogok szülni, de sajnos nem nagyon ismerem az ottani „szokásokat”, így lenne néhány kérdésem azokhoz, akik már szültek a kórházban.

1. Mi az, amit adnak a kórházban, a babának, mamának (szülőszobán, gyermekágyas időszakban) és mi az, amit vinni célszerű? (esetleg van valakinek egy listája?)

2. Tudtok-e olyan szülésznőt ajánlani, aki fontosnak tartja a gátvédelmet vagy első szülésnél itt is minden esetben elkerülhetetlen a vágás?

3. Várkonyi doktor úrhoz járok, nagyon örülnék, ha van olyan, aki mostanában vagy nem olyan régen szült nála, leírná a tapasztalatait, véleményét.

Az infókat előre is köszönöm mindenkinek!
bruno007

Bruno: én csak a 2. pontra tudok válaszolni: gátvédelem elsősorban doki- és nem szülésznő-függő. Nekem a szülésznőm azt mondta, hogy első szülésnél kár az olajért, mert szinte tutira vágnak (mondjuk nekem császár lett). A második szülésnél már több esély van általában a gátvédelemre.
Szülésznőnek Ignáthné Évát jó szívvel tudom ajánlani (de mondom, a gátmetszést nem lehet megúszni vele sem, ha a doki vágni akar).
Vendég

Verna!
Igen megoldódott az elalvás. Nálunk is úgy van, mint most nálatok. Betesszük a kiságyba Lilit, és kijövünk a szobából. Ő meg szépen elalszik magától. Néha szokott lenni egy kicsi nyafi, de nagyon minimális, szerintem inkább csak a fáradtságtól lehet. Bulcsút meg kint a nappaliban etetem. Őt akkor viszem be a kiságyába amikor már elaludt a cicin. Szerencsére ha este felsír Lili nem ébred fel rá. :D
Mostanság próbálom már úgy szoktatni, hogy akkor aludjon ő is egyet, amikor a nővére ebéd után. Lehet, hogy még korai, de hátha... Beteszem őt is a kiságyba, és leengedem a redőnyt. Néha ő is elalszik, de ez még nem rendszeres.

Nircee!
Hogyé van az együttes? :) Nagyon aranyos. Igazándiból mi most vettünk a kiskrapeknak néhány nyári rucit...

Bruno!
Csatlakoznék Verna hozzászólásához. Valóban nem igazán a szülésznőn múlik a gátvédelem, hanem a dokin, bár a szülésznő végzi... :roll: Én is csak ajánlani tudom Ignáthné Évát. Nagyon szép szülésem volt vele (gátvédelemmel :wink: , bár nekem már a második volt).
A szülőszobára vigyél magaddal enni, innivalót. Ennivalót inkább a párodnak (ha bemegy veled), te nem sokat ehetsz majd. Inni viszont kell neked is! Főleg a szülés után, mert még a szülőszobán kell majd egy pisit produkálni, és ha nem megy magától akkor katéter. Nem vészes, de jobb ha magadtól sikerül. :wink:
Vihetsz magaddal zenét, fényképezőgépet, kamerát, saját hálóinget (én nem ajánlom, mert úgyis csupa vér lesz a végére), papucsot, törölközőt (bár ezt is adnak ha kéred). Ha valamit kihagytam, a lányok biztosan írnak majd még hozzá. A babának szerintem vigyél textilpelust, mert azt nem adnak. Pelenkát én mindig kaptam, amikor kértem, de itt volt már olyan anyuka akinek nem, vagy éppen keveset adtak. Szóval ha van nálad plusz az nem rossz. Kis sapka, kesztyű, saját ruci: ezeket csak akkor vigyél ha úgy gondolod. Ruhát adnak, a többit meg ha te szükségét érzed. Popsikrémet, hintőport, gézlapot adnak. Viszont popsitörlőt NEM!
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe.
A dokihoz nem tudok hozzászolni, én nem nála szültem.

Kép
Kép
giga1

Ja!
Fényképet még nem tudok feltenni, mert még nincs a gépen a képátméretező program. Majd este feltetetem a számítógép guruval. :lol:

Kép
Kép
giga1

Mégiscsak sikerül feltennem képeket.

Lilimanó örül az új babakocsinak.
Kép

Ébredés után ketten Lili ágyában.
Kép

Már így tartja a fejét, sőőőt, már ennél jobban is. :D Kép

Egy kis mosoly. Kép

Kép
Kép
giga1

Pilla, Verna,
sajna asszem sztornóznom kell a holnapot, reggel már fájt a torkom, mostanra meg már 5 percenként fújom az orrom, nem szeretném, ha elkapná valaki. Marcinak is kezd folyni az orra, az is lehet, hogy szerdán nem kap oltást, ha addig romlik a helyzet. :? Úgy sajnálom, és ha addig nem javulunk, akkor lehet, hogy ismét lőttek a Zeneháznak is. Ezt nem hiszem el, már 1,5 hónapja nem voltunk!!! :cry:

Giga,
1000Ft postaköltséggel együtt megfelel? Mekkora már Bulcsú!!!!! Nagyod édes, és ügyesen tartja a fejét!!! Lili meg egy tünemény, főleg az első képen!!!!

Kép
Kép
nircee

Jobbulást Nektek, Nircee!

Akkor átteszük a bulit jövő hétre! :)
Vendég

Pilla, köszi szépen!!!!! Akkor már biztos jól leszünk!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Giga, tüneményesek a gyerekeid!!!Bulcsú nagyon nagyot nőtt! Nagyon édik együtt a kiságyban :lol:

Nircee, jobbulást nektek!!!Remélem, nem lesz komolyabb egyikőtöknek sem!

Pilla, így, hogy áttettétek jövő hétre, mi is mennénk, ha nem gond. Szeretnélek már titeket személyesen is megismerni. (ill titeket jobban, mert az az öt perces tali nem sok volt 1,5 éve :wink:)

jó éjszakát mindenkinek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Katica! Szurkolok, kitartás! Én is azt hittem a záróvizsga előtt, hogy nem tudok semmit, minden kavargott a fejemben, de aztán helyére került minden a vizsgán.

Tüccs! Hárman vagyunk kb ugyanarra az időpontra kiírva. Én ennek nagyon örülök, biztos sokat fogunk egyeztetni.

Pimpoka! Még annyit az epeműtétről, hogy ilyenkor az egész epehólyagot kiveszik, tehát az, hogy sok, az szerintem nem baj, csak az ha túl nagyok. Amúgy én egy dolgot tudok, hogy akkor nem csinálják laparoszkopiával, ha volt előtte hasi műtéted(összenövések miatt). De van olyan doki, aki akkor is megpróbálja.

Giga! Köszi a privit. Tök jó ötlet a robogó! Én, míg nem volt Dani egyátalán nem mertem vezetni, de mióta megvan, rájöttem, hogy baromira könnyebbé teszi az életünket. Tüneményesek a gyerekek. Ahol együtt vannak a kiságyban az az igazi idill.

Bruno! Nem akarlak elkeseríteni, de Várkonyinál nem jöhet szóba a gátvédelem, legalábbis 2006. novemberében teljesen elzárkózott előle.

Nircee! Jobbulást! Remélem nem lesz komolyabb baj!

Verna! Ti jártok még Csiribirire? Orsi azt mondta, hogy Csömörön lesz július végéig, aztán mondta, hogy senki nem jelentkezett, így nem tart órát.

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!
Bocs, hogy most csak képek, de nagyon hulla vagyok, és csak ennyire telik... :oops:

Kép borsót fejteni izgi...:)

Kép az új frufru, apa módszerével....:wink: Kép

Kép ezt csak a nézés miatt...:oops:

Kép reggeli ébredés

Kép két kutya az asztal alatt :wink: :lol:

thenus

Verna!
Alighogy leírtam tegnap, hogy nem köhög Lili, el is kezdte. :( Nálatok milyen volt? Mi volt a baja Lolonak pontosan? Milyen tünetei voltak?
Én most adok Lilinek lándzsásutifű szirupot. Ha rosszabbodik a helyzet elviszem dokihoz.

Thenus!
Gyönyörű ez a lány! Nagyon jó az a kép amelyiket csak a nézése miatt tetted fel! :lol:

Kép
Kép
giga1

Jobb is, hogy elhalasztottuk a bulit, mert ma reggelre én is lebetegedtem. Orrfolyás, torokfájás, stb. Szuper... Úgy feszít a fejem, hogy ihajj...

Giga, a két gyerek egy ágyban, nagyon édes. :) Bulcsú és Lili is nagyot nőtt. Szépek mindketten.

Henus, tényleg jó hosszú haja van Szonjának, és nagyon dús is. :shock: Apa meg ügyes fodrász. :wink:

Mali, sajnos így nekünk mégsem jó a csütörtök, úgyhogy akkor jövő hét.
Mi jelentkeztünk volna a csiribirire itt Csömörön, de nem tudtam, hogy indul ilyen. Illetve egyszer Verna említette, hogy lehet, hogy lesz, de ennyi...

Ichtus, nagyon jó lenne, ha Ti is tudnátok jönni. Szeretettel várunk! :wink:
Vendég

Én sajnálom, hogy áttettük a bulit, készültünk nagyon, de mindegy, jó a jövő hét is....

Csiribiri: én mondtam Orsinak, hogy legyen, össze is hoztam az uszodással, de pont akkor voltunk kórházban, amikor ez intéződött, és egy hét után írt az Orsi, hogy nem volt jelentkező (állítólag van valami Manó-torna, oda járnak).
Azóta nem beszéltem az Orsival, de én nem hagynám annyiban, hiszen nem is nagyon volt hirdetve a dolog, még én sem tudtam róla, mit beszéltek meg, pedig hát én vetettem fel, hogy legyen...

Giga: nálunk nem túl magas láz, hurutos köhögés, levertség, aluszékonyság és ziháló légzés volt. Mindenesetre ha ilyen van, akkor nem szabad köhögéscsillapítót adni, hanem nyákoldót, köptetőt. Remélem, hogy nem komoly, és nem lesz olyan, mint nálunk!!!!
(Édesek a gyerkőcök, Lolo is megnézte a képeket és Bulcsúra mondta, hogy baba!")

Henus: Édes Szonja, a borsó amúgy nálunk is nagy sláger! :)

Jaj, képzeljétek, Lolo hajnalban felébredt, felállt a kiságyban, és amikor vissza akartam fektetni, akkor éreztem, hogy tiszta pisi - nem csak a pizsamája, hanem az ágyneműje is. Hason feküdt, és kifolyt. :(
Vendég

Verna!
Lilinek néha-néha folyik az orra. Pontosabban tüsszentésnél kijön neki egy adag, és köhög. A többi tünetet ő nem produkálja. Remélem nem is fogja.

Kép
Kép
giga1

Nircee!
Elfelejtettem írni, hogy leboltolhatjuk a gatyót. Írok privit.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

kérdeznék gyorsan. A kórházban hogy megy az afp-vérvétel?
Kell valami papír a dokitól, védőnőtől??
A múltkor csak odamentem , bemontam az orvosom nevét és levették, aztán ennyi. Változott valami azóta??

Köszi!
Majd jövök később.

KépKép
tüccs

Hello!

Henus, Szonja olyan mint egy kis tündér a szőke szanaszét álló hajacskájával. Annyira édes. (A párod pedig nagyon profi 8) )

Megint mennyi betegecske van :(
Jobbulást nekik!

Andi, hová tűntél????

Én is teszek fel pár képet:

Vámpír fogú:
Kép

Cukorborsó:
Kép

Tündérpalacsinta:
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Henus, Szonja milyen ágyban alszik??

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Pilla!

Egyszer mi is nagyon szívesen elmennénk egy ilyen babatalira!
Annyira irigykedve néztem a képeket!
Meg hát jó lenne titeket is megismerni személyesen!

Giga: Utólag boldog névnapot Bulcsú babának!
Hatalmasat nőtt!!!! És mind a ketten gyönyörűek.

Tüccs: sajnálom amin keresztül mentél, kívánom hogy mostantól csak örömötök és boldogságotok legyen!

Mali: GRATULÁLOK!!!!

Kép
tami2900

Sziasztok!

Na sorban, mert napok óta csak bel-bele pillantottam a topicba.

Giga, Bulcsu nagyon nagyot nőtt, és változott. Nekem már nem hasonlítanak annyira egymásra LIlivel. Lili olyan angyalkás a nagyon szőke hajával, Bulcsu meg olyan igazi fiús... :wink: :)
Ja, a lándzsás utifű nagyon jó, de valóban csak akkor ha nem hurutos a köhögés. Nálatok szerintem a tünetek alapján jó lehet.

Nircee, atya-gatya, mekkora pocak!!!! :shock: :shock: Nekem is a vége felé lett ekkora, kb szülés előtt egy hónappal.... :roll: VAn akkor eleged is meg meleged is...nem csoda, hogy ver a szíved... Viszont nagyon szép kerekecske... :wink: Mekkora már Simi baba?

Tüccs, a vérvételhez nem tudok szólni, én is csak arra emlékszem amire te. :oops: Nem akarsz nekünk fotót mutatni a picidról??? :wink: :oops: :D

Köszi mindenkinek a dicsérő szavakat... :oops:

Hát Pilla, Szonja haja messze nem olyan dús, mint látszik, de hátha majd az lesz egyszer... Az enyém nagyon dús, vastag szálú, pedig 1 éves koromig kopasz voltam :oops: és utána mikor elkezdett nőni, örültek, hogy van és sosem vágták megerősödés céljából.
Már csak azért sem dús a drágámnak, mert tegnap két tincset lenyisszantottam neki hátul, ugyanis akkora gubancok voltak benne, hogy napok óta próbálkoztam a kibontásával, de nem ment, így ezt a megoldást választottam...:oops: :oops:

Szantre, Márk haláli a fogaival!! :lol: :lol: NEm jön még neki a többi? És milyen jó husiban van...Régebben olyan vékonykának láttam... :roll:
JA, Szonjának egy hete állítottuk be a fenyő ágyat, a régit amúgy sem nagyon használta... :oops: Ezen tud keresztbe kasba forgolódni, az ugyanis nagyon megy....Igaziból az volt a szempont, hogy magunk közül átszoktassuk, és így egyszerűbbnek találtam, hogy ha nyöszög akkor nem veszem át magunkhoz, hanem én fekszem át hozzá. Aztán majd kiderül... :roll:

Verna, nem tennél fel fotókat Lolóról? Én nagyon ritkán lesek bele a blogotokba, ide azért többször, és nagyon rég láttam már róla fotókat! :wink:

Na most eldugulok, bocs akinek nem írtam...
Ja még ezt elmondom...A párom kb 5 napja minden este panaszkodott, hogy megduzzad belül az orra, és nem kap levegőt. De csak esténként. Hiába fújt bele ezt meg azt, tisztította a levegőt, semmi... :roll: Én néha cukkoltam, hogy nincs e neki is egy szivacsdarab vagy efféle, mint szegény Lellének... :oops: :lol: (bocs, Pimpoka, nem akartam Lelléből viccet csinálni, de úgy birt szenvedni, hogy valamivel vigasztalni kellett) Ma elment a gégészetre, ( úgy búcsúzott, hogy hamvasztassam el... :lol: ) ottan pedig az orrában semmit nem láttak, viszont jól kimosták mindkét fülét... :lol: :lol: :lol: HAzajött, és mondta hogy minden oké, nincs dugulás az orrában, és már jobban is hall.... :lol: Szóval érdemes elmenni dokihoz, mert ha egyik bajodat nem is a másikat biztosan orvosolják.... :wink: :lol: Egészségügy.... :?

Amúgy Andi hová lett? :roll:

thenus

bele-belepillantottam
Tüccs, a pici=poci :oops:

thenus

Andit már mindenki hiányolja, de eddig még nem jelentkezett. Remélem nincs baj...

Henus, akkor csak dúsnak látszik Szonja haja. ;)

Szantre, Márknak egyre huncutabb a nézése. Mondhatni a szeme se áll jól!

Tami, mindenkit szeretettel várunk. Múlt héten is írtam, hogy jelentkezzen priviben aki jönne.

Tüccs, sajna nem tudok választ adni a kérdésedre. :cry:

Csajok, jó carul vagyok... Konkrétan az ánuszomon veszem a levegőt, fáj a fejem és a fülem is. Háromszor bóbiskoltam el a kanapén, Lajura mindháromszor jól megtépte a hajamat. Apa meg fel sem hívott, hogy vajon élek -e még. Hajjhajj!
Vendég

Sziasztok!

Tüccs, nem változott semmi, ahogy írtad, úgy van. Én is mondtam, hogy afp-t kéne levenni, megkérdezték, hanyadik hét, ki az orvosom, ennyi.

Beteg mamáknak és babáknak jobbulást!!

Henus, Szonja nagyon szép leányzó, igazi kis csaj :lol: Az a nézés... :wink:

Szantre, Márk tényleg huncut kis krapek lehet a képek alapján :lol: Tündéri!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tüccs, most néztem meg, hogy az afp előtti leletemre ráírta a doki, h azt le kell venni, vittem is, de nem kérték. Csak gondoltam szólok, ha akadékoskodnának, de nem hiszem, hogy fognak.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Panaszkodni jövök, bocs mindenkitől:
hát, ma reggel megvolt a vérvétel a kórházban, 6 kémcsővel vettek le, nem akartam elhinni!!! :shock: Én még sosem éreztem magam rosszul vérvétel alatt, de most a vége felé már kezdtem szédülni. Aztán üldögéltem kicsit, majd elmentem. Mikor hazaértünk, már se élő, se holt nem voltam, szédültem, az orrom teljesen eldugult, a torkom ezerrel fájt, és a fülem is elkezdett hasogatni. A férjemnek persze mindig ilyenkor kell elmennie, otthon hagyott a nyűgös Marcival, aki állandóan ugráltatott valamiért, pedig én már alig éltem, csak vánszorogtam a házban. Közben még a fejem is megfájdult.
Aztán visszajött a férjem, és mondja, hogy nincs itthon kaja, menjünk Auchanba, be kell vásárolni. Mondtam, én nem igazán érzem jól magam, de aztán úgy döntöttem, mégis megyek, mert akkor megint csak Marcival maradtam volna kettesben, ami semmivel sem jobb, mert nagyon hisztis volt. Mindegy, bevásároltunk, a patikában vettem egy halom csodaszert, túléltem, de akkor már dél volt, ezer fok (legalábbis nekem annyinak tűnt), nem elég, hogy alig kapok levegőt a súlyom és a meleg miatt, még az orrom sem szelelt, hiába fújtam 5 másodpercenként.
Miután hazaértünk, Marci elaludt lent a kanapén, a férjem meg kihúzott motort szerelni. Én csak aludni szerettem volna, a fejem már akkora volt, mint egy lufi, de a kanapé ugyebár foglalt volt,a fotelban nem tudtam aludni, felmenni meg nem akartam az emeletre, mert Marcit nem hagyhattam egyedül, erről a kanapéról simán legurul álmában. Szegénykém többször visítva ébredt, alig tudtam visszaaltatni. Közben percenként rohangáltam az előszobába, hogy kifújjam az orrom, vagy tüsszentsek, mert nem akartam Marcit felébreszteni.
Mikor végre visszajött a férjem (közben még kaszált is egyet), mondta, hogy megy fel internetezni. Mondtam neki, hogy felejtse el, itt marad, vigyáz Marcira, én meg megyek aludni. Így is lett, de én szinte alig aludtam, mert az egyik oldalamon nem kaptam levegőt, ha a másikra feküdtem, akkor meg olyan gyomorsavam lett, hogy fel kellett ülnöm. Na, azért 10-10 percekre sikerült elbóbiskolnom.
Miután felkeltem Marcival együtt, semmivel sem lettem jobban, a fejem ugyanolyan nagy lufi azóta is, a fülem fáj, a torkom nagyon fáj, az orrom dugul, száraz köhögésem van ezerrel, meg folyton tüsszögök (ilyenkor meg tökre fáj a hasam), és most este még a fogam is megfájdult. Persze semmi olyan gyógyszert nem vehetek most be, ami segítene, csak Sinupretet meg Neo Angint szedek, de ezek - hurrá! - mind tartalmaznak alkoholt, úgyhogy nem tudom, mi legyen. Hát, max. Simi jól fogja odabent érezni magát. :roll:
Ennyi "röviden" a mai napom, utálom az egész világot, csak aludni szeretnék, de persze nem tudok.
Ja, és a lényeget kifelejtettem: Marci nyűgösségének is megvan az oka: Ő is náthás!!!! Már többször kellett ma szívni az orrát, de szegénykém annyira visított és szenvedett közben, hogy egyszer még hányt is!!!!!!! Nagyon megijedtem!!!! Holnap mennénk 1,5 éves oltásra, de tuti nem kapunk, de ha már van időpontunk, elviszem, nézze meg a dokinéni.

Na jó, most kipanaszkodtam magam, ma egy kicsit besokalltam. Minderre jött ez a nagy meleg, higgyétek el, szó szerint fújtatok egész nap, megyek 5-10 métert és le kell ülnöm kifújni magam!!!! És még van 2,5 hónap, benne a 45 fokos kánikulával!!!! Mi a fene lesz velem, most komolyan???? Nem sajnáltatni akarom magam, hanem zavar, hogy ilyen nyavalyás vagyok már most, és hogy nem tudom magam összeszedni jobban. Más hogy a fenében csinálja????

Katica,
tök jó volna, ha jönnél!!!!

Henus,
jaj, engem az a nézéses fotó teljesen elvarázsolt!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szantre,
nem semmi Márk foga! Jók a képek!!!!

Giga,
jobbulást Lilinek!!!!! Remélem, nem lesz enki is bronchitise!!!!

Pilla,
Neked is jobbulást!!!!! lehet, hogy hasonló cipőben járunk? :?

Lányok, most megyek, bocs, hogy a többieket kihagytam, de ledőlök egy kicsit.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pilla!Nircee!Marci! Gyógyuljatok meg gyorsan! Remélem hamar túl lesztek rajta!

Henus! Nagyon szép Szonja! Én nagyon szeretnék olyan hajat, amilyen neki van! Nagyon menő!

Szantre! Nagyon édes Márk! Néztem a képeket és én is nagyokat mosolyogtam, mint ő!

Mi csavarogtunk ma, de nem esett jól. Dani borzasztóan hisztis kezd lenni. Otthon még tudom kezelni, mert egyszerűen csak biztonságba helyezem és hagyom, hogy megnyugodjon. De hát indegenben ez nem olyan egyszerű.
Nálatok is próbálkoznak már a gyerkőcök?
Szóval kipurcantottuk ma egymást. Most már alszik.
Ma már harmadszorra horzsolta le ugyanazt a térdét, soha nem fog szegénynek meggyógyulni. Már egy kráter van neki ott. Nagyon sajnáltam, annyira sírt, amikor elesett.

Jó éjszakát!

Mali
Kép
Kép
mali

Giga! Bocs már előbb is akartam írni, hogy sajnos mi is voltunk Danival kórházban köhögéssel. Nálunk olyan ugatós volt és mindig sírt Dani olyankor. Valahogy lehetett is hallani, hogy fáj neki, amikor köhög. Az orvosok is nehezen tudták eldönteni, hogy krupp-e vagy valmilyen alsó légúti. Aztán kiderült, hogy alsó légúti és mi is Ventolint(hörgőtágító) kaptunk. Azóta nekem van itthon. Nem megijeszteni akartalak, csak leírtam, hogy nekünk ilyen tapasztalatunk van.

Nekünk köptetőből a Sinupret nagyon bevált!
Remélem nem lesz semmi gáz, hamar meggyógyul Lili!

Mali
Kép
Kép
mali

sziasztok!

Nircee!! Nyugi, a meleg minket is kicsinál, pedig még náthásak se vagyunk. Gyógyulj meg hamar, remélem holnapra elmúlik a rosszkedved is. :wink:

Ichtus
köszi, hogy leírtad, szerintem megyek tarcsára afp-re, mert itt Hatvanban százezer papírt kérnek a szakorvostól is ehhez, én meg már nem megyek addig Szabóhoz. Tiszta hülyeség , ami itt van. :evil:

hú, mennem kell, bocs a rohanásért.

KépKép
tüccs

Nircee, attól, hogy nem sajnáltatni akartad magad, én még sajnállak! Mi van ott Csömörön, hogy mindenki kipurcan? :shock:

Pilla, a férjed azért nem hívott, hogy élsz e, mert neki mi sem természetesebb annál, hogy betegen is jól vagy... :? Hapi...
Én most folytattam hosszú és magasröptű vitát az enyémmel a "bármikor elmehetsz, csak most ne" témakörben... :evil: Naggyon berágatott. :evil:
Ha ez a panaszkodás napja elmondom: Csütörtökön reggel évzáró értekezlet lesz az oviban, és reggel 8-10-ig bemennék. Ő délre megy Pestre. Nem mondta, hogy ne menjek, csakhogy mekkora hülyeség, és fölösleges nekem oda mennem. ( Nem ecseteltem neki, hogy mért is kellene ott lennem azon a 2 óra hosszán. Nem egész nap!!! :x ) Mert hát ő addig tudott volna dolgozni reggel, még nem indul...MOndom oké, de nekem nincs más kikapcsom csak az ilyenek. Továbbképzés, értekezlet az oviban...(Nem vacsorázni, vagy mozizni megyek a barátnőimmel...) Szerinte ne mondjam már, mert havonta járok pl. fodrászhoz :shock: :shock: :shock: MEgsúgom 2-3 havonta ( egyrészt mert növesztettem, másrészt 2 havonta festettem) Na ezzel tette be igaziból a kaput, hogy ő szórakozásnak vette, hogy elmegyek fodrászhoz... :evil: :evil:
Azt el is felejtettem neki mondani, hogy ő majd minden szombat este elmegy a barátaival sörözni, dehát az ugye természetes... :? :roll: Én egy filmet nem tudok megnézni elejétől a végéig, hacsak nincs alvásidő. Ezzel ellentétben ő leül, és 3 órán keresztül nézi a forma1-et, anélkül, hogy bárki megzavarná....Áhhh.... De én minek megyek az értekezletre. Azé, b...meg, hogy ne savanyodjak agyonra itthon.... :evil: :evil:
Na most hogy ezt leírtam, meg is érlelődött a gondolat, hogy azért is elmegyek... :roll: :twisted:
Amúgy nem vesztünk össze, teljesen jóban vagyunk, csak hirtelen felment a vérnyomásom...

Szantre, neked akartam mondani, hogy tökre emlékszem mikor még nem volt meg neked Márk, vagy nagyon pici volt, azt már nem tudom pontosan de te azt mondtad mennyire nem szimpi, hogy mindenféle beceneveket aggatnak a kicsikre a szülők...Ehhez képest tőled olvasom itt a legválogatottabbakat... :wink: :D :lol:
NEhogy félre érts, nagyon tetszik, csak jókat mosolyogtam...ÉS nincs abban semmi, ha az ember a gyerekét cukorborsónak, vagy tubicámnak hívja... :lol: :lol:

thenus

Képek

Giga, titeket kifelejtettek.. :oops: ...pedig akartam reagálni!
Gyönyörűek a gyerekek, Bulcsú igazi kis vasgyúró, Lili pedig tündéri! Az együttalvós nagyon édes!

Henus!
Azóta már alul kibújt az egyik első, és jön a másik is, fönt pedig az egyik jobban, másik kevésbé. De a szemfogak nagyobbak, úgyhogy még mindig vámpíros.
Teljesen meglepődtem mikor írtad, hogy Márk vékonykának tűnt :shock: Úgyhogy ezen felbuzdulva fel is rakok róla még egy pár képet :wink:
(Az igaz, hogy most meg van nyúlva kicsit, de azért a hurkák megvannak. :) )

1-2 órásan:
Kép

3 hónaposan:
Kép
Kép

6 hónaposan:
Kép
Kép

1 éves
Kép

Henus, és tényleg utáltam, mikor mindeféle hülye nevekkel illetik szegény gyereket, de egyszerűen ránézek Márkra, és elszáll az agyam, ilyen hülye érzelgős leszek én is.. :roll: :oops: :wink: :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok!

A betegeknek jobbulást kívánok!

Bocsi, hogy ritkán jövök, most is csak egy gyors kérdés.

Zsófi múlt héten kapta meg a 15 hós oltást. Akkor nem látszott rajta semmi,de pár napja borzasztó nyűgös, meg estére olyan meleg lesz a kis feje. Az előbb mértem, 37,5. Tudom, hogy ez még nem vészes, csak kicsit aggódom és nem tudom, hogy lehet-e az oltás miatt vagy valami bújkálhat benne?!
Szóval légyszi írjátok már meg, hogy nálatok volt-e ilyesmi oltás után jó pár nappal.

Előre is köszi!
Márti
Vendég

Sziasztok!

Képek nagyon jók!

Henus, nekem meg az ugrott be, mikor egyszer Lelléről feltettem egy képet, amikor először ráadtam egy éve rózsaszín cuccot. Mert én meg biza azt mondtam, hogy na az én lányom nem fog mindenféle rózsaszín, fidres-fodros gúnyákban járni. Ehhez képest a ruhái 70%-a rózsaszín. Még írtad is, hogy te is szereted a rózsaszín cuccokat, na ezen is jól elcsodálkoztam, hogy lehet azt a színt kedvelni.
Márk mindíg kis buckó a képeken és én azon szoktam meglepődni, hogy a törékeny alkatú anyukája, hogyan barja cipelni ezt a sózsák fiút!

Tusi, Lellénél nem volt semmi, de lehet az oltás után ilyen tünet, meg még kiütések is.

Nircee, nem terhesen is rossz megfázva lenni, főleg úgy, hogy ha az embernek nincs segítsége, és nem foglalja le az örökmozgót senki rajtam kívül még egy fél órácskára sem. Az, hogy ki vagy, ekkora hassal megértem és még most fog igazán nőni. Nekem tényleg a végén volt ekkora, mint most neked. Dehát ez az anyák sorsa és mindíg megoldjuk valahogy, bárhogy is legyen. Hogy az apák sorsa mi, gondolom senkinél nem kell a szomszédba menni...
Az meg, hogy más hogy csinálja, hát én is elég sokszor kapok frászt, ha szétnézek a lakásba, hogy másnál, mégis hogyan lehet csilli-villi rend és minden haptákban, miért vagyok én olyan béndzsa, hogy nálam folyton helyekben a vasalatlan, mindíg mosok-teregetek, havonta egyszer port törlök(ciki), fél évente ablakot tisztítok(még cikibb), más meg cakk-cakk mindennel készen van és tök happy.

Az uh szűrésen a férjemnek meg vesekövet találtak, holnap után megy zúzatni. Persze én is vele megyek, mert el sem engedném egyedül, no de ami utána lesz, főleg, hogy hipohender. Még jó, hogy a szemben lévő kórházba megyünk. Persze pénteken amikor én megyek dokihoz én egyedül megyek, mert akkor még munka van neki, ami nekem rossz lesz, dehát túl élem.

Hát itt milyen emberek vannak, reggel elmentünk játszizni, ott voltak többen is a zenebölcsiből, mindenki nagyon felháborodott, mikor megláttuk, hogy a játszótér több pontjába odaszartak, már bocsánat, de ez volt és nem cica vagy kutya, hanem termetes ember ürülékek. Azt kívánom az ilyen embereknek, hogy legközelebb egy ágytálba vagy maga alá piszkítson.

Betegeknek gyógyulást! Kapjon mindenki szépen levegőt, ne köhögjön, ne legyen taknyos és a kedve is visszatérjen!

Még van egy adag mosott ruha, megyek kidobom a gépből és alszok végre.

Mindenkinek jó éjt!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Betegeskedőknek jobbulást kívánok!
Nircee!
Sajnálom,hogy ennyire szarúl vagytok most,eltudom képzelni,hogy mennyire rossz,hioszen én is dáthás vok és fáj a fejem stb...nyügi vok,(pedig én még állapotos sem vok).Rossz nagyon,de kitartás!apocaklakód pedig biztosan jól érzi magát nyugi. :wink:
Szantre!
Szopinak örülj,hogy magától (ennyi idő után)leszokott.Roli nekem 8 hónapos korában csinálta ezt.Összetenném a két kezemet,ha Zsani is ezt produkálná,de hiú remény csak! :roll: :oops: :?
Szép időt szopiztatok,ja és tényleg ne fejj,mert az ellenkezőjét éred el a kívánt eredménynek! :wink: Édesek vagytok a képeken. :wink:
Giga!
Nagyon egyszerűen megtudod nézni,hogy nem-e (fulladásos köhögés,nehéz légzés)van-e nektek!Tapazd a tüdejére a füledet és,ha érdesen,vagy sípolva veszi a levegőt(a síp kifújásnál jelentkezik)akkor vidd mihamarabb dokihoz vissza mert akkor összeszűkültek a hörgök és hörgő tágítót kell,hogy kapjatok!azért köhög fullasztóan(ha úgy köhög)(nem bírja abbahagyni a köhögést,csak kínlódik),mert nem bírja felköhögni a váladékot(mivel a hörgök beszűkűlnek),na mindegy,egyszóval ha sípolást hallasz és még a légzés is nehéz mellé(egyből hallod)akkor irány a doki!Én nagyon tudom sajna ezeket! :( :oops: :evil:
Remélem minden rendben lessz nálatok! :!:
Henus!
Mekkora haja van Szonjának! :shock: Nagyon szép és aranyos.!szépek vagytok. :wink: :P

Hétvégén mi vásárolni voltunk az Auchanban,Anettnek vettünk egy bicajt a szülinapjára(névnapra is)Nagyon élvezi,tetszik neki(rózsaszin).Mostanában pedig torta vadászaton vagyok,vagyis mintát vadászok a cukrászunknak!Anettnek pónis lessz Zsaninak Thomasos!Majd mutatok képet! :wink:

szép napot mindenkinek!

Ja gátmetszés!
Elsőnél mindenféleképpen vágnak,másodiknál nagyobb az esély ,hogy nem,harmadiknál(nálam is)szépen megvédte a gátamat Tasnádiné Erzsike!Nagyon jól írták a csajok egyépként! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Édik vagytok az aggódással meg a hiányolással, köszi! Csak most minden téren kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok...

Azért visszaolvastam ám! Tök tündérek az édibogyók! Mindenkié!!!

Kezdem az elején.
Megint megtaláltak két hülye munkával, a hátam közepére sem kívánom, és olyan rohadt érzés, hogy a pénzhiány falhoz állít és elvállalom, pedig csak negyedét fizetik ki annak, amit hivatalosan kaphatnék érte - megbízási szerződést persze hülye lenne kötni a pasi a férjemmel, hogy számlás legyen a meló - és persze határidő, meg a csajok hisztije (ha dolgozom, nem megyünk sehová) és a háztartás a nyakamon... Pimpoka, nyugi, én se tudom, ki hogy csinálja a rendet a lakásban, nekem csak ideiglenes "tűzoltómunkára" van időm-energiám...

A mosógépem döglődik - hurrá - ma jön a szerelő, szétdurran az agyam, ha újat kell venni...

Aztán anyám bejelentette, hogy betelt a pohár és elválik a fatertől. Köhög a bolha, mondtam magamban, már évtizedek óta hallgatom a sápítozásait, ha egyszer nekem annyi ezresem lehetne, ahányszor anyám azt mondta, hogy "holnap megyek az ügyvédhez", már mindannyiunk bankhitelét ki tudnám fizetni... :roll: A lényeg, hogy állítólag most nagyon eldurvultak a dolgok, de én azért szkeptikus vagyok, anyám imádja magát sajnáltatni... sose fogja végigcsinálni a dolgot, mert akkor döntéseket kéne hoznia, arra meg alkalmatlan... Az egyedüli nagyon gáz az ügyben, hogy közben szépen csendesen az öcsémet kikészítik - ő még otthon lakik - pedig neki a Crohn mellé nem hiányzik az idegeskedés, csak jól kiújulnak tőle a tünetei, és szarul van. Otthonról most nem tud elköltözni a melóhelye miatt, nemtom mi lesz vele...

A csajok megvannak, Bogi szokás szerint uralkodik mindenkin - nemhiába ő a koronahercegnő :lol: - Ronikám meg már pápát int, mondja hogy "pápá" meg "baba", mindezt célirányosan... Feláll, most próbálgat elindulni, illetve kapaszkodás nélkül állni. Rohan a fejlődéssel...

A párom mint a hülye egyfolytában melózik, alig látjuk egymást, a csajoknak is hiányzik, tegnap is hajnal 5-kor indult és este 10 után ért haza, ma dettó...

Voltam dokinál, leszedettem pár anyajegyet (7-et), plasztikai sebész csinálta, lesz róla szövettan is, és állítólag már most gyönyörűek a hegek... Elmondta "grátisz" azt is a dokibá, hogy bizony a hasfalam "odavan" a két terhesség ilyen rövid időn belül, és a két császár elintézett, a hosszanti hasizmaim is szétváltak, össze kéne őket "barkácsolni" és a kötőszövetek meg a bőr annyira kinyúlt, hogy csak hasplasztika tudja majd helyrerakni, járhatok én edzőterembe, de csak erősíteni tudom az izmokat, formálni orvosi beavatkozás nélkül nem, és ha valaha 1-2 számmal kisebb ruhákat akarok hordani, akkor bizony be kell vállalni a műtétet... Ez van.

Ami a hasplasztika felé billenti a mérleg nyelvét, az az igazi nagy bánatom-letargiám mostanság. Voltam nőgyogyónál is, és sajna a dokibácsi szakvéleménye nem nagyon változik, szerinte majdhogynem az öngyilkossággal lenne egyenlő, ha még egy terhességet bevállalnék (az előzmények ismeretében). Pedig annyira szeretnénk még egy babát... na tessék, most is bőgök... szóval ha 1-2 éven belül nem változik a szakvéleménye, akkor petevezeték elkötés lesz a biztonság kedvéért... már az is felmerült, hogy kimegyünk külföldre, és béranyát fogadunk, mert azt itt ebben a nyomorországban nem lehet. Ha nem jön össze, akkor marad az örökbefogadás... tökre kivagyok...

Meg persze megy a lakás-ház keresés ezerrel, párom belátta, hogy Pesten nem fog menni, most épp Kistarcsa és Kerepes van terítéken...

Ezek miatt nem írogatok sűrűn, de be szoktam nézni hozzátok időnként!

Jók legyetek, puszi!
andibab

Sziasztok!
Betegeskedőknek jobbulást!!!!

Na, azt én is megfogadtam, hogy az én lányom nem fog rózsaszínben járni, ahhoz képest... ;) De hát olyan édes kis rózsaszín csodák vannak, mindig elcsábulok!

Gyerekvigyázás ügyben én nem panaszkodom, mert a férjemre is lehet számítani általában, meg a szüleimre is... Betegség, munka, bármilyen program esetén meg tudom oldani, de nekem tényleg szerencsém van, belátom... (Na meg persze így is szoktattuk Lolot első perctől, hogy elvan bárkivel.)

Andi: ne legyél elkeseredve, van két gyönyörű gyereked! Gondolj csak bele, hányan vannak, akik azért küzdenek, hogy egyáltalán egy legyen, és semmi remény... (Én ismerek ilyen párt...) A Te helyzeted hozzájuk képest kifejezetten jó - persze minden viszonylagos, de semmi okod elkeseredésre!!!
A plasztika meg: hát, az nekem is esélyes, ketteske után - ha anyagilag meg tudom oldalni - be kell vállaljak egy has- és mellplasztikát, mert már az eddigi két terhesség is teljesen átalakított (annak ellenére, hogy az első ugyebár csak 7 hét volt, de a mellem már akkor megnőtt), bele se merek gondolni, mi lesz, ha szülök még egy gyerkőcöt... Hát ez van, ez a nők sorsa...
Szerintem megéri... ;)

Henus, kértél képet, teszek fel két frisset (tegnapi):

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nircee, Pilla
Gyógyulást, szegénykéim!

A férjem államvizsgája négy db. 5-ös. :)

Na, ennyire tellett, mire elolvastam menni kell... :(

Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Márti!
Nálunk hasmenés volt 3-4 napig és nem-evés ezerrel. Én ezt az oltásnak tudtam be, persze ki-tudja. Mostanra elmúlt szerencsére minden gyógyszer nélkül.

Márkról nekem mindig a hurkák jutnak eszembe...

Andi
Tényleg próbálj örülni a két lányzónak és mindennek a pozitív oldalát nézni. A plasztikáért nem irigyellek, ezért lehet tb-támogatást kérni??

Tiop
jéé , megint szülinap lesz nálatok , egybe tartjátok a csajoknak?? A tavalyira még emlékszem.. :D

KépKép
tüccs

Sziasztok lánykák :) !

Jó régen jártam nálatok most főkent a nyáriakat figyelem mert beindult a babaeső aminek azért örülök mert nemsokára mi is sorra kerülünk végre Dáviddal, amit már nagyon várnak a tesók éas nagyszülők is de persze nálam senki se jobban.

Toldi doki azt mondja kb. 2-3 héttel nagyobb és kb. 38. héten minimum 4000gr lesza súlya.Hát kiváncsi vagyok viszont a drágám faros úgy csücsül mint a cövek és kirobbantani se lehet sehogy.Doki azt kérte, ha szeretnék szülésznőt akkor Szabó Judittal vegyem fel a kapcsolatot.Tud valaki valamit róla? Nincs emlékeitek közt ez a név? Nem mintha sok jelentősége lenne de mégis...
Meg szeretnék érdeklődni, hogy ugye a faros nagy súlyú babákat nem engedik természetesen szülni , mert mikor megkérdeztem, hogy akkor csaszi lesz -e hát a válasz az volt, hogy nem dönti el a szülés variációt majd akkor, de azt is mondta, hogy mivel nagy a kölök kizárt, hogy megfordul.Így megmondom őszintén összezavarodtam kissé :oops: szóval s.o.s. várom a válaszokat.

Bocsánat, hogy ennyit írtam , nem akartalak benneteket untatni .Látom itt uajlik az élet, megpróbálok nagy vonalakban visszaolvasni, de bocsi ha nem hónapokra visszamenőleg mert nálatok nagyon levagyok maradva.

Mindenkinek minden jót és jó egészséget ill. betegeknek jobbulást.
Tündéri manó képek vannak fenn gratula a szülőknek hozzájuk :wink:

Megyek fektetni és jövök olvasni sziasztok
tappancs28

Helló!

Szantre, lehet rosszul fejeztem ki magam. :oops: Márk valóban mikor kisebb volt naggyon husika volt, én az utóbbi időkre gondoltam (bár meztelen nem láttuk) de szerintem nagyon megnyúlt.... :roll:

Atyám, Verna, Lolo mekkora!!!! :shock: Csini a fürdőrucija.. :wink:

Andi, akkor nálatok sem minden fenékig tejföl... :?
Roni hihetetlen milyen gyors ütemben fejlődik... :shock:

Hát én imádom a rózsszínt, és Szonjának is szinte csak olyan cuccai vannak. :oops: :oops: Nem habos babosak, de rózsaszínek... :oops:
Rózsszín-fehér...ez a kombó :wink:

Pimpoka, képzeld anyukámnak is csináltak ilyen vesekő zúzást. Hááát... :roll: NEm is volt kellemes, és túróst sem ért... :? Hátha a férjednek szerencséje lesz... :roll: :wink:

Tiop, tényleg, nálatok mindjárt szülinapok egész sora következik!!! :wink: :P Én is nézegetem már a tortákat!!!! :wink: :oops:

thenus

Teszek fel képeket a csibékről:

Boginak lenyírtam a haját hátul, ne melegítse a nyakát annyira, a jobboldali rövidhajas kép ma készült.

Kép

Roninak meg a huncutkodós kukucsképe a mai termés, a másik a zenebödönnel már 2 hete készült - eszméletlen, mennyit tudnak változni ilyen rövid idő alatt is.

Kép

Jó éjt!
andibab

Hú, ezt még le kell írnom, végre valami jó is történik.

Bogit felvették az oviba! Persze nem abba, ahová beírattam (a lakótelep mellett, tőlünk 2 utcányira van az ovi), hanem annak az ovinak a "fiókintézményébe". Ez pedig Apuci dolgozója mellett van, kábé 150 méterre... vagyis Apuci viszi oviba a csajt.
Előre látom, micsoda fejetlenség lesz itt reggelente... :lol:
Mi meg majd hugival délutánonként értemegyünk az ovis nagylányért.
andibab

Sziasztok!
andibab!
Nagyon örülök,hogy sikerűlt az ovi,bár nem az ahova szeretnétek,de szerintem nagyon jó lessz ez is!Húúha pa viszi oviba ??? :lol: :lol: :lol: Bocsi,de én elnem tudnám apáról képzelni,hogy Anettet ő vigye :lol: 1x2x volt,hogy vele ment,de akkor is úgy jött haza apa,hogy te ez a lány mennyit tud beszélni és,hogy ő kikészűlne,ha neki kellene folyton vinnie a csajt!. :lol: :? :oops: azért szerintem belejönne a muszályba. :wink: Képek nagyon jók,és jól ál nagyon Boginak a rövid haj!Te nyírod?Nagyon ügyes vagy. :wink: a baba miadt pedig tényleg ne aggódj és ne legyél elkeseredve,hiszen van két szép gyönyörű leányzód már,és ki tudja lehet,hogy még megváltozik a véleménye a dokibának is! :wink: Plasztika!! :roll: :(
Henus,Tüccs!
Bizony 2 hét és itt a szülinapjuk a csajoknak!Igen most is egyben tartjuk,úgy mint tavaly.A tortákat már megrendeltem,Anié My Little Ponis lessz,Zsanié Thomasos.Nem marcipános lessz,mert a marcipánt nem is eszik meg,leszedik,akkor meg minek fizessek feleslegesen annyi pénzt,így Zsaninak csokis lessz,Anettnak puncsos. Majd megmutatom úgy is. :wink: 8) Kerti bulit szervezünk nekik,remélem összejön.Most jó sok lufit veszünk és az egész udvart kidekoráljuk . :wink: :D
Verna!
Jó nagyot nőtt a csajod neked is.Édes nagylány a medencében,nagyon jól áll neki a fürdőruci. :wink: :D

Rózsaszin és társai!
Én nagyon szeretem,de már kezdem unni,mivel Anett már nagyon rég óta Rózsaszin párti,így én már meguntam,hogy csak azt csak olyat.Zsanira próbálok mindenféle szint adni,persze elmaradhatatlan a rózsaszin.Neki is vannak szép rózsaszin rucijai,pláne,hogy örökölte Anettól a nagyrészét.mondjuk most a nagyitól kapott egy szép darabot,ami nekem is nagyon tetszik!
Ő lenne az!
Kép
Tappancs!
Szerintem sem mkellene ekkora babával és főleg farosan kockáztatni a hüvelyi szülést!Nem is a súlya hanem a far fekvés miadt!gondolom azért a doki csak tudja,hogy mit csinál! :wink: :roll: :?

Sziasztok!Szép napot!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Andi!
Végre hogy jelentkeztél! Már tényleg aggódtunk. Sajnálom a sok rossz hírt, de most ne azokkal foglalkozz. Be happy mert felvették a nagylányt az oviba. Ez tök jó dolog a mai óvodai telítettségek mellett! Én már most parázok, hogy mi lesz, ha majd mi odakerülünk. Bölcsi, ovi, mellette járjak dolgozni... Jaj, nagyon nem várom ezt a részét a dolognak. :(
Hát ez a Bogi sem egy hurka-gyurka lány. :wink: :D Nagyon szépek a képeken a lányok!

Verna!
Tényleg nagyot nőtt a lányod! Csini a fürdőruciban. :wink:

Voltunk tegnap a gyerekdokinál. Meghallgatta Lili tüdejét, és ennyi. Kérdezte, hogy van-e szükségünk valamilyen receptre. Mondtam hogy nincs. Aztán vártam, hogy mondjon valamit a gyerek állapotáról. Semmit nem mondott. Megkérdeztem tőle, hogy akkor az jó-e ha a lándzsásutifű szirupot adom neki, azt mondta az jó lesz. Ha én nem kérdezek rá, akkor ő semmit nem mondd? :evil: Eszméletlen, hogy mik vannak. A lényeg, hogy nincs semmi gond, de azért idegesít ennek a dokinak a hozzáállása. Át is megyünk másikhoz, csak még nem volt rá időm, hogy elvigyem őket oda. Meg nem akartam bekavarni most a betegesekedések közepén... :roll:

Kép
Ez a lány legújabb heppje. Felmászik az asztalra. Az agyam eldobom tőle. Ha meg leszedem (márpedig leszedem!) akkor hisztit levág, hogy csak na. Pilla! A múltkori babatalálkozós képeken láttam, hogy Laja is felmászik. Téged nem idegesít? Én úgy fosok, hogy leesik. Már volt is rá példa. Akart visszamászni a székre, csakhogy mellé lépett, és zsupsz már lent is volt a földön. Nem volt nagy esés, de nagy volt az ijedelem utána.

Kép
Ez a másik új hobbija. Felveszi anya, meg apa cipőjét is. :lol: A múltkor jól mutatott a hatalmas bakancsomban. :lol:

Kép
És a végére egy kis családi pattogatott kukorica zaba. :wink: Lili megette az apukáját. :D

Kép
Kép
giga1

Tegnap este:

Apa keresi az óráját, amit természetesen a kisasszony kavart el valahova.

Apa: Lolo, hol van Apa órája?

Erre Lolo nagy komolyan rámutat Apa orrára! ;)
Vendég

Wikyanya Tibikéjének BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Giga, idegesít, hogy Lajura felmászik az asztalra, de, ha üres, akkor nem mászik fel. Így mindig lepakolom az asztalt.
Tündérszép a pici lánykád. :wink:

Verna, Lajura szerint a kakas úgy csinál, hogy KUKUCS. :lol: :wink:

Tiop, szép a ruhácska.

Andibab, jó, hogy végre hírt adtál magatokról. A csajok olyanok, mint két tojás.

Tegnap olyan carul voltam, hogy haza kellett hívnom apát. 38,3 volt a lázam és úgy fájtak a lábaim, hogy nem bírtam menni. Mára már egész jól vagyok, a tegnapihoz képest.
Nircee, Ti, hogy vagytok?
Vendég

Sziasztok!

Ma már jobb egy kicsit a helyzet, már sem a meleg, sem a vérveszteség nem kavar be, úgyhogy csak a náthával kell küzdenem, de az meg, ha lassan is, de múlik. A fejfájásom elmúlt, tehát csak az orrdugulás, a szakadozó köhögés és a torokfájás maradt, de ezzel már megküzdök. A Sinupret szépen hat, csak beszélni esik nehezemre, persze állandóan beszéltet valaki. :?

Köszi szépen mindenkinek a jókívánságokat!

Pilla,
remélem, mára már jobban leszel!!!!!!

Mali,
Marci is nagyon kezd hisztisedni, pedig eddig pont az volt ráa jellemző, hgy nagyon jól "nevelt" volt, kis visszafogott, de mostanra ez már nagyon megváltozott. Persze ha megyünk valahova, vagy hozzánk jön valaki, akkor ismét kisangyal, de ez inkább a megilletődöttségtől van szerintem. Most léptek ebbe a korba, és 3 éves korig sajna ez várható. :?

Henus,
végülis elmentél az oviba?

Tusi,
a 15 hós oltás után tipikusan 1,5 hét múlva jönnek ki a tünetek, ha kijönnek. Nekünk szerencsénk volt, de a doki ezt mondta, hogy majd figyeljük a gyereket 10-12 nap múlva. Úgyhogy szerintem nektek ez lehetett.

Fogadalmak,
én meg azt fogadtam meg, hogy sosem fogom mutogatni a gyerekem képét, és nem fogok állandóan róla beszélni, hát erre sokszor azon kapom magam, hogy alig várom, hogy valaki megkérdezze, mi van vele, csak úgy ömlik belőlem a szó, és már veszem is elő a telefonomat a képekkel..... :oops: Bár szerintem az, hogy ezeket a fogadalmakat megszegjük, semmi baj nincs, hiszen akkor még nem voltunk ANYÁK, most meg azok vagyunk. Nem tudhattuk, milyen érzés lesz!!! Azóta sokkal toleránsabb vagyok én is másokkal, és szívesen hallgatom a gyerekeikről a sztorikat. :wink:

Pimpó,
nem semmi tényleg, milyen bunkó emberek vannak!!!!!!! De látod, ez is egy olyan dolog, amin még régen csak megvontam volna a vállam, és azt mondtam volna, ilyen országban élünk, az emberek már csak ilyenek, de most már ezt is máshogy látom, és iszonyatosan felháborít, hogy milyen primitív állatok között élünk!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Mot mennem kell, itt az asztalos, majd folytatom innen!

Kép
Kép
nircee

Pilla!
Jó ötlet, hogy üres legyen az asztal. Én is kipróbálom, csak nálunk sokszor válik raktárrá... minden szir-szart oda pakolunk. :oops:

Verna!
Jó fej a csajszi! :wink:
Lassan majd nem az lesz a téma hogy kinek hány foga van, meg miket csinál, hanem hogy milyen aranyköpéseik vannak a gyerkőcöknek. :lol: Tök jó lesz!

Nircee!
Jó hír, hogy valamelyest jobban vagy már! Remélem a többi kellemetlen tünet is gyorsan elmúlik majd! Jobbulást!

Kép
Kép
giga1

Újra itt vagyok.
Hol is tartottam?

Pimpó,
szegény férjed! Remélem, nem fáj ez a zúzás!!!

Tiop,
Neked is jobbulást! De jó lesz, megint lesznek izgi képek a szülinaposokról!!!!!! :D :D :D Tényleg, nem zavarja őket, hgy együtt ünnepelnek?
Ez a rózsaszín ruha gyönyörű!!!!

Andi,
ajjaj, nem semmi, amin végigmentek!!! Hogy Veletek mindig történik valami!!! És sajna rendszerint rossz!!! Bár az ovi határozottan pozitív dolog, és Roni fejlődése is hihetetlen, igazi kis zseni, de azért a többi dologért nem irigyellek!
Mosógépet sikerült megjavíttatni?
Ez a hasplasztika nem hangzik túl jól!!! Hogy a nyavalyába húzódtak ennyire szét az izmaid? Vagy ez normális? Mert 5-6 gyerek után ok, de 2!!! Vagy a császár miatt? Vagy ez alkati dolog? És tényleg, a tb támogatja? Vagy ez is horror összeg?
Kinél csináltattad az anyajegy-levételt? Nekem kb. 80db van (a kicsiket nem számolom bele), és nekem is le kellene vetetnem kb. 10-12-t majd a szülés-szoptatás után. Fájt a műtét? Nekem már szedtek le néhányat, és a műtét maga nem fájt, de a varratszedésnél bizony ordítottam mindig!!!!
A 3. gyerek miatt meg szerintem se edd magad, hihetetlen szép, okos, és ami a legfontosabb, egészséges gyerekeid vannak, szerintem már ez is óriási dolog!!!!! Persze Ti tudjátok, de azért 3 gyereket fel is kell nevelni, és én mindig azt mondom, nem hiába történnek a dolog úgy, ahogy.
Bogi haja nagyon menő!!!! És Roni mekkorát nőtt!!!! Nahát, Rajta nagyon csodálkoztam! Már nem is annyira baba, Ő is kezd nőcisedni!!!! Ajjaj, nem lesz könnyű Neked!!! :wink: :lol:

Verna,
nagyon tetszenek a képek!!!! Kegyetlen, Loló már milyen hölgy!!!!! Édes lehetett ez az orros jelenet! :lol: :lol: :lol:

Tüccs,
mi van Veled? Voltál dokinál? Minden ok? Hogy vagy? Hogy bírod?

Tappancs,
nem semmi méretek!!! :shock: :shock: :shock: Szerintem se éld bele magad a hüvelyi szülésbe faros babával, főleg, hogy ekkora! De ne keseregj, mert függetlenül a szülés módjától, a lényeg, hogy mindketten biztonságban és egészségben legyetek! Bár a császár után állítólag nehezebb a felépülés, azért a hüvelyi szülés sem rózsaszín leányálom, és nem egy barátnőm hónapokig szenvedett a gátmetszéstől (konkrétan 5 és 7 hónapig!!!!). Úgyhogy fel a fejjel, már nincs sok hátra, és hamarosan lesz egy édes kis pufók Manócskád!!!!! Izgulsz már?

Giga,
Te, Lilinek sem kell a szomszédba mennie egy kis huncutságért!!!! :lol: :lol: :lol: Ő is sokat nőtt!!! Nagyon szép pofija van!!!!

Képzeljétek, ma Marci 3 új szót is kimondott!!!!! Fürci, üres (sokáig azt hittük, hü.e, éd már kezdtünk a föld alá süllyedni, de aztán egyszer csak szépen tisztán kimondta az üvegre, hogy "ülyesz), és ami a legjobban meglepett: ecset. De ezt úgy, hogy elcsaklizta a kisházból az ecsetet, jön vele hozzám, mutatja, és mondja, hogy "eccset". Azt hittem lefordulok a székről, hiszen már napok óta nem mondtuk ki ezt a szót!!!

A tegnapi oltás sajna jövő szerdára csúszott, ilyen állapotban nem akartam kisgyerekek közé menni.

Hétfő-kedden csinálják a padlásunkat, csinálnak feljárót és bedeszkázzák. Tök jó, ma hívtuk az asztalos, hogy kérjünk árajánlatot, aztán még ma le is előlegeztük, holnap már megveszik az anyagot, lekezelik a fát, és hétfőn 80-90%-át már meg is csinálják! Mázlink volt, épp volt néhány nap üres járata. Nagyon kellett már, mert a házunk kezd egy raktárhoz hasonlítani, pedig a garázsunk is zsúfolásig tele.
Hogy a nyavalyába van nekünk ennyi cuccunk?????? És ha belegondolok, hogy 1,5 éve 48nm-ről költöztünk át!!!! :shock: :oops:

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?