Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Szép kis köd van errefelé, jön anyukám, remélem, idetalál!Kép

Gabi,
szegény Gabó végig sírt, miközben kanalaztam be neki a port.Kép Köpködte is kifelé, de a végére már elég gyakorlott lettem, hogy ne nyeljen félre, és ne is köpje ki. A dekopázsolás (azért a nevető arc, mert igazából découpage) magyarul szalvétatechnika, azaz szalvétából kivágsz mintát, és felragasztod csempére, tálcára, virágcserépre, vagy csinálsz belőle képet a falra, mindezt spéci ragasztóval. Írd meg, mit mondott a dokinéni Zsoltira!

Dea,
bocsi, én nem tudok segíteni, mert máshol lakom. Ábel tényleg szépen fejlődik!Kép

Diti,
ezek szerint apuci otthon dolgozik? VakondtúrásKép

Zit,
minket ultrahangra is küldtek a csípőszűrés miatt, és nem azért, mintha láttak volna valami elváltozást, nekem úgy tűnt, hogy ez hozzá tartozik. Mi a Heim Pálban voltunk. Az uh után azt mondta a doki, hogy elég csak akkor menni legközelebb, amikor már járni kezd magától.

DBarbi,
remélem tényleg meggyógyultál!Kép

Zsófi,
Benci irtó édes! Remélem most már meggyógyult, és nem lesz semmi baja! Gratula a forgáshoz, nálunk Gabó még csak kísérletet sem tesz rá. Pláne négykézláb állni!Kép

Ann,
remélem tényleg szeretni fog sétálni! Gabi nem igazán csípi, amit én nagyon sajnálok. Egyrészt utálja az anorákot, de nagyon, miközben ráadom üvölt, mintha nyúznák, és csak kézben hajlandó megnyugodni, de azt is csak akkor, ha lépkedek vele, ebből következik, hogy a babakocsiba való fektetés lehetetlen.Kép Kendőben szoktam vinni, de úgy is volt már problémás sétálásunk. Amikor apájával megyünk (hétvégén), akkor próbáljuk kocsiba szoktatni, ami úgy megy, hogy amikor a kendőben elalszik út közben, belecsempésszük a kocsiba. Eddig fél siker, mindkét alkalommal, amikor próbáltuk, fele úton felébredt (vagy a buta kutyák felébresztették), és üvöltött, ezért vissza kellett tenni a kendőbe, ahol már nyűgös maradt. Remélem nektek nem lesz ilyen, mert én nagyon szeretek sétálni, és már előre úgy örültem, hogy majd milyen jókat megyünk a babakocsival, erre tessék.Kép De nem baj, azzal nyugtatom magam, hogy a kendőbeli testkontaktus jót tesz a fejlődésének.Kép

Susie,
állítólag 3-4 hónapos koruknál van egy váltás, és utána 6-7 hónapos kortól, amikor kevesebbet kezdenek átlagban hízni. Hol veszel gipszformát? Vagy te öntöd?

Barbi,
sajnálom a balesetet, de legalább a férjed jól van!

Vera,
sajnálom, hogy elvesztek a fotók, esetleg nem küldtetek valakinek belőle? A melled nem feszül nagyon hajnalonta? Gabót ma kénytelen voltam felébreszteni fél ötkor, mert már majd kidurrant a cicim, annyit aludt. Nem nehezményezte, inkább habzsolt egy jót!Kép Remélem az ideggyógyász megnyugtat titeket! A sétálásért irigy, irigy!Kép

Cory,
nem értem, hogy egyes babók miért nem szeretik a babakocsit, de legalább megerősödünk, nem igaz?Kép

Edit,
nálunk is így van az orrszívóval, ha fél perc alatt nem jön ki semmi, akkor biztos, hogy már nem jön később sem. Utána Gabi is mindig szörcsög egy kicsit, de már kap rendesen levegőt. Gratula a kint alváshoz, Gabi is csak egyszer csinált ilyet az erkélyen, amikor elaludt az autóban, és kicsempésztem a hordozóval együtt.

Szisz,
remélem az uh is azt mutatja ki, hogy minden oké! Én kendőben hordom Gabit, de még soha nem jutott eszembe, hogy leszakadhatna.Kép

Anita,
remélem Robó ma alszik! Biztos a frontot érzi.

Gabi most alszik, már másfél órája, szinte hihetetlen! Reggel általában hamarabb felébred, mondjuk tegnap nappal alig aludt. Képzeljétek tegnap olyan folyamatos gőgicsélést vágott le, hogy apájával csak lestük, és vigyorogtunk ütődötten, aztán rohantam, hogy felvegyem videóra (apukám ideadta a kamerájátKép). Egyre értelmesebb a kölök, annyira imádom!Kép

Szép napot, remélem, kisüt a napocska!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Most voltunk a doktornőnél, Zsoltika 5820 gramm! A hosszát nem mérték sajnos. Végülis valószinűleg a mi mérlegünk nem teljesen pontos, a rendelő mérlege szerint 2 hét alatt 370 gramm növekedést produkáltunk. Ez most valóban kevesebb, mint az eddigi átlag, de a doktornő szerint teljesen jó, igy is nagyon szép súlyban van Zsoltika Kép

Mondtam azt is, hogy hason nem mindig emeli a fejét. Persze amikor megmutattuk, gyönyörűen tartotta a fejét, jó magasra emelte, és úgy szemlélődött, meg vigyorgott, és közben azt mondta: auúúúú KépKépKép Ez szerintem már azt jelenti, hogy Anyu! Sokszor mondja már, és azt is, hogy agúúú, akúú, szóval ilyeneket. Nagyon édes volt, minden jelenlévő (3 védőnő + a dokinéni) őt nézte Kép Azt is mondták, hogy végre egy egészséges baba!

Kérdeztem az agyhártyagyulladás elleni oltást is, de a doktornő azt mondta, arra majd az 5 hós oltás után térjünk vissza, hogy ne kelljen egyszerre 3 oltást beadni. Hát nem tudom, kicsit furán éreztem magam, mert hisz be lehetne adni 2 oltás között is, valamelyikőtök ezt már irta régebben. De annyira határozott volt a doktornő, lehet hogy ellenzi ezt a védőoltást?

Dea, sajnos nem tudok segiteni, mi a Nővér u-i rendelőbe járunk. Igaz, ez is a XIII. kerületben van, de egy kicsit messze a Révész utcától. A mi doktornőnk egyébként szerintem elég rendes, az etetésről nemigen egyezik a véleményünk, de már régóta nem firtatja senki, hogy etetem a gyerekem, hisz láthatóan szépen fejlődik. A doktornő már hetekkel ezelőtt mondta, hogy 6-szor etessem csak 1 nap Zsoltikát, pedig akkor még 9-10-szer is evett. Máskülönben minden rendben vele, alaposan vizsgál, és az oltást is egész jól adta be, legalábbis szerintem.

Vera, nagy kár a képekért Kép Nálunk is sok kép gyűlt már össze, jó lenne archiválni őket, mielőtt valami baleset történik. Sétához gratula, nálunk még kis sirással jár, mig lejutunk, addig ringatom a karomban, lent aztán elalszik a Picuri.

Cory, nem semmi, igy 2 gyerkőccel! Balu nagyon eleven?

Szisz, én is szoktam kenguruzni, és bizony én is mindkét kezem a baba alá teszem, kicsit félek teljesen elengedni őt. Igy azonban nem sok értelme van a kengurunak... Mostanában nem használjuk, mivel Zsoltika jól elvan a játszószőnyegén, sétálni pedig mindig babakocsival megyünk.

Anita, mi van Robóval? Vagy csak ilyen napjai vannak? Nálunk inkább napszakok vannak, amikor nyügi van, mostanában elég kevés szerencsére. Szurihoz gratula!

Zsizsa, gőgicsélés Kép

Mennem kell, ma elment a fél nap a doktornénivel, meg aztán este jön anyós, és szeretnék végre valami finomat főzni.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok lányok!

Tudom,hogy azt igértem, visszaolvasok és irok, hátmost megpróbálok belevágni, hátha lesz rá idöm!!!

Nyuszimanó, irigyellek a jó, vagy legalább is jobb idöért!!! Viszonylag hasonló helyen élünk (északabbra,mint MO), de itt mindig sokkal hidegebb van, és több hó is,mert a Sziklás-hegység bekavar az idöjárásba. Múlt héten is jött az óceán felöl egy hidegfront, a hegyekbe 40 cm esett, azt hittük akkor "kieste" magát, de még ide mihozzánk is jutott vagy 20 cm, és ment tovább keletre... Most is van minusz 20 fok, már nem is nézem a höméröt, csak felcsavarom a fütést, és próbálunk ellenni itthon...Azért meg duplán irigy, amiért igy haza tudsz menni, én lassan 3 éve nem voltam otthon!

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Lányok!

Írok gyorsan, amíg akad egy kis időm... A két fiú apa egyik haverjánál van, repülőgép modellt próbálnak összehozni, majd vasárnap kiderül milyen sikerrel Kép Kicsi tündérkém meg épp alszik, úgyhogy gyorsan szaladtam a gépemhez, kihasználom a szabadidőm egy kis netezésre Kép

Zit, remélem nem tűnt kioktatónak ahogy válaszoltam neked, hogy már leírtam az árát a mütyürnek. Ahogy így visszaolvastam, elég nyersnek tűnik, úgyhogy inkább én bocsi Kép

Zsizsa, apa tényleg itthon "dolgozik" nagy szerencsénkre, így legalább a lehető legteljesebb családi életet élhetjük. Neki is sokkal jobb ez így, hiszen nem csak elmesélem neki este hogy "képzeld mit csinált ma a kicsi fiad/lányod", hanem ő maga is láthatja az adott pillanatban a produkciókat. Egyébként azért van ilyen jó dolgunk, mert apa autómentős elvileg, de egyrészt a járgány sem túl fényes állapotú, másrészt melója se sűrűn akad már, úgyhogy inkább a ház felújításán munkálkodik már tavaly óta. Csak szép lassacskán... Kép Ilyenkor nem is lehet annyira "ugrálni", mármint anyagilag, a nyár a mi időszakunk, akkor mindenféle jó kis üzlet összejön, sokat mászkálunk evégett az Adriára, már most is alig várom hogy április legyen, aztán indulhassunk végre Kép Bár így négyesben már biztos sokkal körülményesebb lesz, de majdcsak megoldjuk a cél érdekében Kép Kép

Egyikőtöket se akarlak elkeseríteni akinek a babája nem szereti a babakocsit, de az én kisfiam se szerette, egész 6 hónapos koráig kenguruban voltam kénytelen hurcálni. Aztán egyik napról a másikra meg imádta ha tologattuk, mehettünk babakocsival akármennyit, szívesen üldögélt benne, nézelődött, jól elvolt. Fene se érti ezeket a csöppségeket néha Kép
Most amúgy én se nagyon tudnék elindulni két lurkóval sétálni, max a picit magamra kötöm, és Janika ül a kocsiba. De ebben se nagyon hiszek, amennyit most menne, biztos nem tűrné ott sokáig Kép Úgyhogy marad a séta négyesben, kikönyörögjük aputól akkor is ha nincs kedve Kép Kép

Teszek fel én is pár képet az újabbak közül.

Sziasztok, Diti

KépKép
KépKép
diti

Jó bénán sikerült elhelyezni a képeket, lehet scrollozni eleget ha meg akarjátok nézni, vagy esetleg elolvasni amit írtam Kép Bocsi érte Kép

Diti
diti

Sziasztok Kép

Itthon én is kendőzöm a picúrt, de nemtom kintre hogy férnénk bele: rajta 5000 ruha, meg rajtam is... Kép Kengurut ki kéne próbálni, van vhol egy amit az uncsitesóméktól örököltünk. Jó 5let - köszi érte mindenkinek: )
Zsizsa, én is úgy vágyom ki, de tartok az út végigüvöltésétől Kép Nem baj, irány a kenguru project! Ti hogy oldottátok meg kint a kendőt?
Diti, igenis elkeserítettél Kép Kép Kép (édesek a csemték Kép)
Szisz, én el merem engedni kendőben, de azért többnyire fogom. Jó volt, amikor varrtam, apája folyton parázott, hogy ez nem jó, mert nem fogja elbírni stb stb Kép Kép Kép Ok, majd kiderül mi lesz, ha 10 kilo lesz. Asszem addigra beszerzek egy kötözőset - most karikás van.

Gabi fejlődés Kép

Zsizsa - kamerás storí ismerős Kép Mi is mindig lessük, ha csinál valamit, vigyorgunk, utána egyből foto v kamera! Ma hajnalban pl azt vettem, ahogy álmában vigyorog Kép Sajna a röhögésről már lemaradtam: arra ébredtem ugyanis, h hangosan röhög álmában! Kép Kép Kép

Vera, gép és képek Kép Kép Kép Annyira dühítő lehet! Nyáron, amikor voltunk Fro-ban, elszállt a kártyánk, rajta 2,5 nap képei - a szívem szakadt meg... nem lehetett helyreállítani sem... de ha összehasonlítom: oda még elmehetek, de a pár héttel ezelőtti Picúrt nem tudom visszahozni! Úgyhogy mi is archiválni fogunk!!!!

Barbi, kocsi Kép de apa Kép

Anita, szuri Kép

Susie, én is szeretnék kreatívkodni, remélem, hamarosan lesz rá időm. először asszem üvegfesteni próbálok, de a dekupázs se rossz Kép

Rájöttem, h Haminek az a baja, h nem tud elaludni. Szüksége van segítségre ahhoz, h elaludjon - cici, ringatás stb, de nem mindig válik be, amit alkalmazunk Kép Persze egyre ügyesebbek vagyunk! Kép Rájöttem, h tudatosan figyelnem kell arra, h szopi + játszi után, amikor elfárad, időben elkezdjem megnyugtatni, elaltatni, mert ha elhúzza magát, hosszú ideig, akár órákig nem alszik el, csak nyammog a cicin (mert ugye előtte evett és még nem jön úgy belőle), nagy soká bealszik, de akkor órákat 3-at kb. Szóval van, h 5 óráig nem eszik. Mondjuk ez még csak elmélet, kivi vagyok, tudok e azért tenni a gyakorlatban, h zökkenőmentesebben aludjon el.

Na, még gyorsan vacsi, a fürdés előtt.
Pussz mindenkinek
Ann
annann

Elszállt az eleje, itt a folytatás is,már egy órája irok legalább

Anita, olvasom,hogy megkaptátok a szurit, és most 3 db volt, hát nekünk már a legelsö is 3 volt, és lassan mehetünk a második adagért. Azért annak örülök,hogy Robóka nem lett lázas, az még jobban betenne az amúgy is nyügösebb babának...Az éjszakázásértKép, nagyon kitartó vagy,hogy igy birod, én már kidöltem volna, az tutti...

Zsizsa, voltatok kaki ügyben dokinál? És milyen a fura kaki? Néha in is gondolkodoba esem, mert nyúlós nyálka van a kakiban, de kb 1-szer egy héten, nem rendszeresen,hébe-hóba. Na meg néha a szine is más, pedig nem eszik még spenotot, hogy zöldebb legyenKép Most olvasom, hogy már leirtad mit kaptatok a kakilásra,remélem nem lesz semmi komoly...
Egyébként mi is csak egyszer próbáltuk ki a nagykádas fürdést, az amúgy fürödni-imádó Ádám végig orditott,hát nem eröltettük tovább,majd ha már abszolut bele sem fér a kicsibe, újra próbálkozunk, vagy ha már stabilan ül.

Gabi75,rossz volt olvasni a szomszéd babát,néha engem is elkap a frász, hogy mit csinálnék ilyen helyzetben...De utána elhessentem a rossz gondolatokat,mert azzal esetleg éppen elöidézném a rosszat.Irigy vagyok,hogy mentek haza, én is mennék csak ne kerülne ilyen sokba a repcsijegy...
Arról,hogy mennyit kell hizni a babának én kaptam egy táblázatot, megpróbálom ide másolni:
1999 . júliusi számunk Szoptatástól kiskanálig címu írásához kiegészítésként íme egy táblázat, amely azt mutatja, mennyit ildomos híznia a kisbabának élete elso évében. Ezek az adatok, persze csak tájékoztató jelleguek. Nem minden kisbabára jellemzo az egyenletes és folyamatos
gyarapodás. Elofordul, hogy az intenzív növekedési szakaszokat néhány hetes stagnálás követi. A baba állapotát ne csak az alapján ítéljük meg, amit a mérleg mutat. Az is éppen olyan fontos hogy egészséges-e, jó kedvu-e,
érdeklodik-e környezete iránt.

A minimális gyarapodás üteme az elso évben

1. hónap: 120-200 g/hét
2. hónap: 170-210 g/hét
3. hónap: 150-180 g/hét
4. hónap: 130-160 g/hét
5. hónap: 110-140 g/hét
6. hónap: 100-130 g/hét
7. hónap: 90-120 g/hét
8. hónap: 90-120 g/hét
9-10. hónap: 70-110 g/hét
11-12. hónap: 60- 70 g/hét

Kismama 1999/augusztus

Edit,mi ugyanigy szoktunk babázni, kettönk között ott virit a prücsök, azt sem tudja hova nézzen...Ezeket a pillanatokat szeretem a legjobban, ilyenkor olyan kis okosnak látszik a baba,mert pontosan tudja (szerintem legalább is látszik rajta),hogy ez a két személy fontos az életében... Kocsiban én is sokszor szoptatok, most már ugyan nem jön a másikból mint az elsö hónapokban, de amikor nagyon sok volt (és Ádi sem itta), én vittem egy cumisüveget és abba öntöttem ki, annak van egy hőtárolós tartója, abban kibirta hazáig. Ez csak egy tipp, én azért csináltam igy mert ez a tartó jött a pelenkázótáskámmal, egyébként nemhiszem ,hogy vettem volna külön erre a célra...

Zit, elöször is még mindig tüneményesek a Giffek, amiket felteszel, egészen mozgalmas lesz az oldal töle.Beni is ügyesedik alvás terén, szerintem nem hátrány, ha nem csak cicin alszik el, ezzel egy kicsit szokik az önálló alvásra, késöbb még hálás is lehetsz érteKépGratula a forgáshoz!!!

Cory, sajnálom az ismerösödet, tényleg rossz ez nagyon, ha elveszitesz valakit. Én kezdek immunis lenni a hóra, eleinte még én is imádtam, de ennyit mennyiség nagyon sok belöle...Pláne a hideggel együtt, borzalom...

DBarbi, Fanni is újabban éjszakázik? Talán csak nem fárad ki nappal annyira...Na de mivel lehet lefárasztani egy bébit, csak játszik-eszik-alszik... Olvasom,hogy sikerült némileg megoldani a problémát, úgy látszik ez könnyen ment!

Vera, gratula a napirendért, én is nagyon szeretem,hogy következetesen lehet tudni mikor mi jön Ádámnál, most éhes, most alszik,most egy kicsit játszunk...Köszi a babashopos infót,remélem jókat kaptál tölük!! Ádám sem rajong az öltöztetésért, de nincs más választása szegénynek..Ha a végén már sir, akkor a cumival gyorsan megvigasztalom és már indulhatunk is. Szerencsére nem haragtartó ezértKép Hosszú alvások után nekem is teli a cicim,nekem nincs mellszivóm, csak kézzel fejek ki annyit,hogy engedjen a feszülésböl. Aztán a többit kicsivel késöbb Ádám befejezi. Kakiszünet állitólag rendjén van, én csak akkor aggódtam, amikor látszott rajta ,hogy öt bántja,hogy nem jön ki a kaki, szerintem akkor nincs rendjén...Segitettem neki párszor, utána szerencsére elmúlt, azóta nincs ilyen gondunk.
A fényképekért Kép nagy méreg, tudom. Éppen ezért szinte 3-4 naponta mentem ki a mieinket, gyártjuk dögivel mi is a digi képeket...Szerencsére a CD irás gyorsan megy, nem kell sok idö hozzá, és már tuttira el is vannak mentve...
Örülök,hogy hagy pihenni Beni, ez is fontos ám!!!

Susie, jobbulást,remélem nem lesz a babádnak baja, állitólag az anyatej sokmindentöl megvédi őket!Vannak képek a műalkotásaidról?

Zsófi, nagyon ari Bencéd a képen, a sok nyavajáért Kép, rossz lehetett...Végül sikerült anyatejet kapnotok? Kaska irta, hogy nála még mindig van felesleg, erröl jutottál eszembe.

Ann, annak idején az elsö sétáknál még Ádám is sirdogált, utána valahogy megszerette, azonnal beájul a kocsiban.

Szisz, akkor nem volt ugye semmi baj a dokinál? Az az UH meg lehet még jobban meg fog nyugtatni,hogy rendben van a babátok!!!

Gabi, akkor nálatok sincs semmi gond, és ez a lényeg.Néha tudom úgy be tud pánikolni az ember, és ilyekor jó ha valaki megnyugtatja,hogy nincs semmi gond!!!

Na és akkor a végén magunkról is.
Köszi a sok aggódást az autó miatt, már a szerelönél van, ha minden igaz talán 2 nap alatt kész lesz. Mind a két kerék a bal oldalon behajlott, és jobbra húzott az autó.Szóval van rajta mit csinálni. A gond,hogy nem "hagyományos", hanem könnyűfém felni van (a férjem nagy vágya volt,hogy legyen sportos kinézete a kocsinak...), és ezt külön másik helyen hozzák rendbe... Anyagilag is zsebbenyúlós lesz, nem akarunk biztositóhoz menni,mert akkor 3 évre felemlik a biztositásunkat.
Hideg-tél-hó-ról is sokan kérdeztetek. Egészen egyszerüen október közepe óta nem jártunk sétálni,mert akkor leesett az elsö nagy hó, és járhatatlanok a járdák itt minálunk. Nem nagyon takaritanak,mert nincs nagy gyalogos forgalom,mindenki autóval jár...Múlt héten kétszer elmentünk, de felért egy birkózással amig a jégen áttornázta a férjem a kocsit...Egyébként ha plusz fok van kimennék, de most is eléggé minuszos az idöjárás, véletlenül sem indulunk el, csak bolta,mert oda muszáj, de oda is autóval lehet csak eljutni. (kaptunk a szerviztöl csereautót szerencsére)
Na, most remélem bepótoltam a lemaradásomat, bár az itteni helyzetröl még tudnék regélni, de mennem kell.
sziasztok, jó hétvégét mindenkinek!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Köszönöm a sok dicséretetKépKépKépKép

Kaptunk anyatejet, de teljesen lényegtelen, mert nem fogadja elKépKépKépKép

Holnap lesz Bence keresztelője!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Haliho!

Nem irt senki, hétvégéljetek csak nyugodtan!Kép
Én se lennék itt, ha apacukánk nem dolgozna,most pont jól jön ez a túlóra, költhetjük a kocsiraKép
Egyébként tiszta frászban van a férjem,mert még újabb kocsit adott a szerviz,mint amiénk,(alig 6300 km van benne), most aztán cidrizik, ne hogy legyen ezzel is valami, amig a miénk ( nagy öreg, 2 éves..) elkészül...Tegnap boltba mentünk, hát, láttam már óvatosan vezetni, de ez tetézte azt isKép
A hideg makacsul tartja magát, hajnali 2-kor minusz 26 fok volt, 6.30-kor -24,most 10 órakor meg -20 fok van...Ha igy haladunk, talán jövő hétre már a plusz tartományba is érünkKép

Zsófi, kár,hogy Benci nem fogadja el a tejet, pláne igy,hogy sikerült is kapnod...A keresztelöhöz sok sikert, ha lesz kép majd oszd meg velünk!!
Na megyek a dolgomra, csak időjárásjelentettem NektekKép!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Lehet még ide csatlakozni? Misi június 30-án született.
Kicsit úgy érzem mintha nyolcadikban új osztályba kéne mennem.Kép
s.kata

Gabi,
Zsolti tényleg nagyon szépen fejlődik! Az én Gabim még csak az eööö, öeeee, büüüü és gggööööö szavaknál tart, sehol semmi anyura hasonlító.Kép A dokik pedig mind mások, az enyém sem ad köztes oltást, van aki pedig csak úgy hajlandó, mert egyszerre hármat nem ad be.

Barbi,
rossz lehet, hogy annyi ideje nem voltatok itthon, a szülők szoktak látogatni titeket? A nagy hidegért nem irigyellek benneteket, én nem nagyon bírom. Ezek a mínusz húsz fokok, egészen szörnyen hangzik! Indiszkrét dolog megkérdezni, hogy miért mentetek oda? (Tényleg nem muszáj ám válaszolni.) Szóval akkor 0 fok alatt nem nagyon mentek sétálni. Nekünk a dokinő mínusz tizet mondott, hogy akkor még max fél órára ki lehet vinni, de szerintem az már nagyon hideg.

Diti,
nagyon jók a képek!!!Kép Ez tényleg jó, hogy a férjed otthon van, az enyémnek az elején csak nyűgös ded jutott, mivel estére mindig elfáradt a kis drágám, de most már szerencsére jobb a helyzet, és apája is élvezheti a babázást. Az Adriára miért mentek, ezt nem teljesen értem, de biztos irtó jó lehet! Jani esete a babakocsival szerintem bíztató, mert van remény, hogy valamikor még megszereti az én kislányom is!Kép

Ann,
kint úgy kendőzünk, hogy a kicsi overállba van öltöztetve (a zsák nekünk erre nem jó, mert picinyem csak az elöl keresztező ültetőmódot kedveli, fekve még kendő nélkül sincs el a kezünkben), overállostól teszem a kendőbe, én ekkor pulóverben vagyok, és a kendőre veszem fel a kabátot, amit így ugyan nem tudok behúzni, de Gabi úgyis melegít.Kép Te varrtad a karikás kendőtöket? Gratula!Kép Álmában röhögés.Kép

Zsófi,
igen, én is szeretnék képet látni a keresztelőről, légyszi!Kép

Kata,
üdv itt! Hát persze, hogy lehet jönni!!! Minél többen vagyunk, annál jobban érezzük magunkat!Kép

Tegnap voltunk anyóséknál, egész jól sikerült a látogatás, Gabi csak kicsit nyűgösködött, és még beszélgetett is anyósékkal, akik teljesen el volta ájulva tőle.Kép Ettünk finom házikészítésű csokitortát is, ugyanis anyós névnapjára mentünk.Kép Haza is hoztunk belőle, a mai édességszükségletem így ki lesz elégítve.Kép

Nem értem hova tűnt a napocska, azért mindenkinek szép napot kívánok!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Kép

Huhh, jó sokat írtatok! Mi meg állandó rohanásban vagyunk, zajlik az élet Kép. Tegnap voltunk a Metro-ban...Fanninak vett anyós akasztós szekrényt, talán ma este össze is rakjuk. Fanni és én megyünk át anyuékhoz, Apájánk pedig elhúzott apóshoz szgépet mahinálni (kicsit pipa vagyok miatta, mert ez majdnem egésznapos program...és rámegy a vasárnap Kép
Köszi a jókivánságokat, torokilag meggyógyultam, ellenben átadtam Gáboromnak. Most neki fáj folyamatosan Kép Csak Fanni ne kapja el!

Szerencsére Fanni imádja a babakocsit Kép...így remekül tudunk sétálni. Felöltözve nem is fér bele a kenguruba Kép

Ma reggel arra ébredtünk, hogy dumál...és hangosan mondta, hogy "babbababa" Kép
A másik, hogy a "szörnyike" hangot tökélyre fejlesztette, és csinálja, hogy brr...és tiszta nyál. Köpködni is tud Kép

Zsófi, Diti: gyönyörűek a gyerkőcök!Kép

Zsófi: hogy zajlott a keresztelő?? És képeket is kérünk! Kép

s.kata: nanáhogy lehet csatlakozni! Annál jobb! Kép

Barbi: sajnálom a kocsit, de lényeg, hogy a párodnak nem lett semmi baja! Kép
Fanni ismét végigalussza az éjszakát szerencsére. Kifárad, mert nappal van, hogy du. 17-ig pl. semmi nem alszik Kép
Azért igyexünk letenni aludni, de van, hogy nem akaródzik neki Kép

76Vera: okok, akkor stimmel, az első képen tényleg Fanni van Kép

Jajj Lányok! Én már úgy várom, hogy essen a hó! Annyira ronda ez a szürke idő, meg a kopasz fák....szeretem, ha minden havas Kép

Pussz mindenkinek: DBarbi Kép

Jah, egy kép...a kupit az asztalon nem kell nézni!!! Kép
Kép
DBarbi

Sziasztok Kép

Zsizsa, kösszi a kendős infokat Kép Ma kipróbáltuk, kendővel sétáltunk és belefértünk úgy, h kabát felett volt. De jó 5let ez a kabát alá, ha hidegebb lesz, úgy megyünk.

Kata, üdv itt Kép

Barbi, időjárás Kép El se tudok képzelni -20 fokot... inkább ne tudjam, h mennyi van Kép

DBarbi, szörnyike hang, köpködés csúúúúcs lehet Kép
Kupi Kép - mit gondolsz előttem hogy néz ki az asztal???

Zsófi, mesélj a keresztelőről! Képeket akarunk!!!

Tényleg én is elhúzok felrakni a képeinket, remélem a kisasszony addig kibírja alsziban Kép
Pussz
Ann
annann

Na, van 1 pár kép az albumunkban Róla Kép
http://babanet.hu/album/main.php?album=916
Mjd mindig ide teszem, ha lesz vmi.
Pussz
Ann
annann

Ann!
Nagyon aranyosak a képek, és a pici is tündéri!

Zsizsa!
Jól telt a hétvége, Andris elég jól bírta az idegen környezetet. (mondjuk csak egy éjszaka volt) Vettünk a Madrinában egy utazóágyat (Graco, állítható az alvórésze) és elég jól bevált: nagyon könnyen össze lehet csukni én csak ámultam, hogy ennyi az egész. Igaz olyan sátoranyag-féléből van, ezért a pici amikor mocorgott éjszaka, elég furcsa hangokat adott. Én mondjuk nem aludtam szinte semmit, mert a mocorgás miatt másfél óránként felébredtem és benéztem a kiságyba. (Nálunk itthon külön alszik már a legelejétől fogva, ezért furcsa volt így először együtt aludni vele, állandóan ellenőriztem, minden mocorgását...) Vittem a kedve kisállatokat és betettem a kiságyába azokat nézegette, de így is nehezen aludt el sajnos. Arra gondoltunk, hogy ha legközelebb megyünk valahova, előtte majd 1-2 éjszakát szoktatjuk és az utazóágyba tesszük. De lehet hogy hülyeség...

Dandy!
Nálunk is megy a lubickolás a fürdinél. Egy nap híján egyidősek a picijeink! Lassan mi is úszósapkában fürdetünk :-)))
Viszont irígyellek a jó alvásért, azért kilenc óra nem semmi, nálunk 6 a max, néha ennél kevesebb sajnos...Én már úgy várom hogy átaludja az iccakát!!!!!!!!!!!!!

Diti!
Nagyon édesek a picik! Hogy mennyit nőtt Réka! És miylen édesen mosolyog!

DBarbi!
Nagyon komoly segítségetek van otthon!!!

Barbi!
Nem semmi ez az időjárás! Hát kitartás, lesz ez még jobb (talán?!)

Gabi!
Sztem is nagyon jó súlya van Zsoltikának!

Anita!
nem lehet hogy a frontra volt érzékeny Robó? (Nálunk pl. sztem a melegfron miatt volt múltkor itró nyűgös Andris)
Docka

Sziasztok!

Itt vannak a képek:

Itt még keresztelő előtt: Én, a keresztapa, Benci+ a két keresztanyaKép

Kép

Itt tartják a keresztvíz aláKép

Kép

Most csak ennyi, mert nagyon álmos vagyok, és jövő héten vizsgáim vannak...

Búcsúzóul egy rózsa, amit Benci kapottKép

Kép

Sziasztok, Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hali!

Látom, ma nagyon kihalt a topic.Kép Lehet, hogy a rossz idő nyomott le mindenkit, és alszotok?

Barbi,
most látom, hogy rosszul tettem fel indiszkrét kérdésemet.Kép Helyesen így hangzik: hogyan választottátok Kanadát (tehát a hangsúly a "hol"-on akart lenni).

DBarbi,
reméljem az egész család kilábal most már ebből a nyavajából! A havat én is szeretem, de az a baj, hogy nagyon hamar latyak lesz belőle, azt meg utálom. Én kiegyeznék egy egy hónapos télben, ha akkor végig van hó, de ennyi bőven elég lenne.Kép Fanni cuki a gépnél, úgy látszik minden gyerek korán kezdi a számítástechnikát.Kép Szörnyike hang.KépKép

Ann,
megnéztem a képeket, jók nagyon!Kép

Docka,
ez fura, hogy nyikorgott az ágy! Szerintem nem az ágy volt fura neki, hanem az egész helyzet, ezért aludt el nehezebben, bár ki tudja?Kép

Zsófi,
Benci nagyon cuki, és úgy látszik, jól tűrte a dolgokat!Kép A vizsgákhoz majd drukkolok!

Mi ma fél tizenkettőig aludtunk.Kép

Szép napot nektek, azért remélem nem tűnt el mindenki örökre!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok !

Zsófi
Nagyon szép lehetett a ceremónia, én is gondolkodom egy névadón, bár apája hevesen tiltakozik ellene, hiába ezek a férfiak Kép

Zsizsa
Tudod, én vidéki vagyok Kép Úgyhogy faluhelyen ez dekopázs Kép Kép Kép a lépcsőfordulónk van tele a művekkel, de mivel elajándékoztam a legtöbbet a babalátogatóknak a karácsonyi adagot meg most öntöm, így majd azokról rakok fel fotót ha elkészülök velük. A 7végén az adventi koszorút csináltam meg ...

Cory
A gyarapodás most nagyon jó nálunk, heti 20 dkg és most volt 2 hónapos az Anna. Forogni Balu mikor kezdett ? Várja már a karácsonyt??
Tényleg, ez lesz az első családi karácsonyunk Kép Kép ja, nekem Kép belegondolok, h amikor én voltam gyerkőc, h vártam és most én/mi csináljuk neki a jézuskát Kép h repül az idő Kép Kép
Ti mivel készültök karácsonyra??

Anita
Remélem, csak a karácsony miatt izgultok és amiatt nem tudtok aludni, vagy már Robónak a csajok után fáj a bucija Kép ?

Nátha-ügyileg, jól vagyunk, bár még szivattyúzzuk a nóziját, de olyan aranyosan, türelmesen viseli, h nagyon büszke vagyok rá!!!

Megyek is a kis Csibészhez

Kellemes estét Mindenkinek

Su&Anna
susie

Sziasztok!

Kicsit el vagyok havazódva Kép Éjjel alig aludtam, mert nagyon szarul voltam, bár a fiúk aludtak szépen. Meg közeleg a karácsony, és idén több barátom is keresztszemes képet kap tőlem ajándékba, így minden szabadidőmet ezzel töltöm Kép

Susie: Balu 7 hónaposan kezdett forogni Kép Ezt sem kapkodta el.
Karácsonyt még nem fogja fel, mert a tavalyira nem emlékszik. Szerintem az idei lesz neki az első igazi karácsony. Már nagyon várom. De előtte ,ég jön a Mikulás is KépKép

Zsuzsófi: nagyon jók a képek Kép

Barbi: jobbulást!

Lassan hazaér a fickóm, én meg megyek és bedőlök az ágyba.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Ann: kendő: Én elöl keresztezve viszem benne Zsomát, és úgy, hogy a kendő a kabátom alatt van. Amire szerintem érdemes figyelni, hogy a kendő egy plusz réteg ruhának felel meg kb. Én Balut is szoktam benne vinni, nem tudom elképzelni, mennyi az a ruha, amiben nem tudod belerakni Kép

cory

cory
Budapest

Zsófi, nagyon szépek a képek Kép

Docka, ágynyikorgás Kép én is szeretném már ha nyikorogna alatta az ágy Kép

Zsizsa, fél 12 ig???? ilyeneket ne is írj lécci! Kép

Cory, nekem karikás van és fekve van benne, de sikerült beletenni - bőven belefért Kép Sőt: azóta sláger a kintlét: már tudom, ha nyűgös, irány a séta és egyből bealszik! Kép
Babakocsit ma is megpróbáltuk... no comment el tudjátok képzelni...

Jah, Su a vidékről jut eszembe. Ma egyedül voltam sétálni Hamival (apa nélkül) és ugye nézelődtem jobbra balra. Észrevettem, hogy úgy bámulnak az emberek, hogy mi az a csomag rajtam... volt aki megkérdezte, hogy kisbaba??? De annyira nézett mindenki, hogy eszméletlen - lehet, hogy ez már paranoia? Kép Kép Kép

Su, én meg most terveztem megcsinálni az adventi koszorút. Épp most szedtem elő a tavalyi ajtókoszorút, meg a tavalyi adventi maradékait - átalakítom őket Kép - no persze, ha kislányom hagyja, de sztem minimum fél órám van még!

Én eléggé gondban vagyok a karácsonnyal - de csak azért mert mászkálni kellene valahova bevásárlás címén. Ez a valahova ez ugye kb Bp és nem itthon, amihez vinni kell Hamit, ez ugye nem 5 perc stb stb... De máshogy nem tudom megoldani, úgyhogy muszáj hosszabb időre elmenni itthonról. Kép Szerintetek ez nagyon gáz?

Pusssz mindenkinek
Ann
annann

Sziasztok!

Én is előkerültem, elég sűrű hétvégénk volt. Elmentünk a TESCO-ba, vittük Zsoltikát, nagyon jól viselte! Az autóban csak nézelődött, komoly képpel, aztán az áruházban is figyelgetett, végül elaludt. Sokan megnézték, aranyos volt nagyon Kép Később aztán itthon már nyűgösebb volt, sőt egész hétvégén sokat sirdogált, valahogy nehezen viselte magát, szinte folyton kézben tartottam. Pedig már nagyon szépen el tudja foglalni magát, most valamiért nem tetszett neki sem a játszószőnyeg, sem a kiságya, semmi Kép Szerencsére éjszaka jót aludtunk Kép

Diti, nagyon édesek a gyermekeid, hasonlitanak is egymásra, és olyan szép kerek az arcocskájuk! Vidámkodnak nagyon!

Ann, nálunk is ez volt hétvégén, hogy annyit ajnároztuk a picit (főleg anyós), hogy aztán sehogy sem birt elaludni, és ettől volt nyűgös. Rájöttem, hogy a megszokott napirendünket teljesen fel tudja boritani, ha sokat játszunk a babával, mert akkor nem tud pihenni, és akkor nagyon rossz lesz. Hanna nagyon szép, jó kis haja van Kép

Barbi, autó Kép Azért azok a nagy minuszok nem hiányoznak!

DBarbi, jobbulást Gábornak! Látom, Fanni már átvette az irányitást a számitógép fölött Kép De jókat mond már! Én is imádom a Picurit, amikor dumál Kép

Docka, lehet hogy tényleg szoktatni kell Andrist az utazóágyhoz...

Zsófi, nagyon szép lehetett a keresztelő. Hogyhogy két keresztanyu van? Kép

Zsizsa, alvás Kép Ma tényleg alvós nap van, mi is aludtunk délután 1 órát, pedig Zsoltika max a séta alatt alszik Kép

Kata, üdv itt KépKépKép Irj Misiről!

Susie, én is nagyon várom már a Karácsonyt! Annyira jó lesz igy hármasban Kép Még egy hónap, gyorsan eltelik majd. Amúgy mi különösebben nem készülünk, lesz nagy fa, az biztos, és persze Zsoltikának ajándékok, többek között egy járóka, hisz hamarosan szükség lesz rá.

Most már mennem kell, legyetek jók!
Gabi + Zsoltika

pgaboka

Sziasztok! Kép

Gyors helyzetjelentés: Virág napról napra aranyosabb, hosszan elnézeget az ölemben, bár a kiságyat továbbra sem szereti. Az öltöztetést is utálja, de imád fürödni és sokat mosolyog. Múlt pénteken vittem először baba-mama tornára, ez egy ingyenes szolgáltatás a védőnőnél. Nagyon jó volt, igaz csak négyen voltunk és Virág volt 2 hónaposan a legkisebb (volt még egy 4-5- és 6 hónapos kisgyerek). Legjobban azt a gyakorlatot szereti, amikor hanyatt fekszem, hassal ráfektetem a lábszáramra, fogom a hóna alatt és emelgetem őt, ezzel egy időben az arcomat is közelítem felé. Ezt szinte mindig végigneveti. Kép
Próbál fordulni, emelgeti magasra a lábát, de még csak kétszer sikerült véletlenül átfordulnia. Éjszakánként mostanában több mint 6 órát alszik egyhuzamban, de napközben még mindig gyakran eszik két óránként...
Gyakran olvasgatlak benneteket, de válaszolni ritkábban sikerül.

Judit
Judit74

Sziasztok!
Csak szeretnék beköszönni- több "ismerőssel" is találkoztam itt-

Szia Szisz! Különös ismertetőjeled a kislányod!Együtt vártuk a babáinkat, bár személyesen nem találkoztunk. A férjeink egy szobában ütik el az időt az ELTE-n, Zsiga két nappal született később, mint Boróka. Most láttam a laptopos képet - Boróka nagyon szép baba, olyan helyes pisze nózija van!

Szia Vera!
Én voltam, aki a Mávban éppen szedelőzködött a Pupákkal, amikor téged átköltöztettek a 304-esbe.Örülök, hogy jól vagytok, Bence nagyon megnőtt, csoda helyes!

Dóra
Ede

Sziasztok!

Továbbra sem jó a gépünk, úgyhogy sajna csak egy keveset tudok írniKép

Dóra!
De jóKépKépKép Örülök hogy írtál!
Nem is gondoltam volna hogy még "találkozunk"Kép Mi újság veletek? Hogy van a picurkád?
Én akkor elég ramatyul voltam, biztosan emlékszel, de utólag is köszi a biztatást hogy pár nap múlva jobb lesz.Kép
(A többieknek: mi a császárom után pár órával találkoztunk a szobában, és akkor bizony minden felkelést hatszor meggondoltam...)
Azóta viszont, mintha sose lett volnaKép

Lányok, megnéztem a képeket, meg nagyjából végigfutottam amit írtatok. Örülök hogy mindenki jól van, és a babák szokás szerint tündériekKép
Ann! Megnéztem az albumotokat, Hanna is naggggyon édes babaKépKép

Velünk minden rendben, a legjobb ami ma történt, hogy voltunk csípő kontrollon, és Bencének NEM KELL TERPESZPELUS! Én úgy örülökKép
A doki megdicsért hogy látszik hogy mennyit tornáztattuk, megvan az eredményeKép

Bencike továbbra is nagyon jól alszik éjjelente, általában a 6-8 óra megvan egybenKép De azért nem mindegy hogy az az egy éjjeli ébredés fél3kor vagy fél6kor van... Kép Viszont nekem még egyszer fel kell kelnem éjszaka fejni, mert nagyon becsomósodik a mellemKép Holnap reggel megyek vérvételre+tüdőszűrésre, és akkor le is adom a tejet, mert már nem fér a fagyasztónkba.

Röviden ennyi, remélem minél hamarabb lesz gépünk itthon, és akkor jövök rendszeresen. Ez még nem a jövő héten lesz, mert szombaton megyünk haza Szolnokra az anyukámékhoz Bencikével kettesben, mert a férjem Svédországba megy egy hétreKép
Annak viszont örülök hogy anyukáméknál leszünkKép, remélem nem borul fel Bence ritmusaKép

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra és a babácskákra!Kép
Vera

(Ja, egy rossz hír, hogy a babatáblánk is elveszettKép és nem tudom mikor lesz erőm újra nekiállni...)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!Kép

Zsófi:
Gratulálok a keresztelőhöz! Kép A képek alapján szép lehetett!

Suzie:
Tényleg szépen gyarapodtok. Kép Orrszivattyú Kép Azért még jobbulást! Kép

Cory:
Nekünk is csinálsz keresztszemest? Kép Benihez jól jönne azok közül egy amit a chaten mutattál. Kép Sok-sok alvást neked!Kép

Ann:
Nálunk ha hosszabb útra mentünk vásárolni Kép , Bagoly mindig végig aludta az egészet. Szerintem ne aggódj, s ha van olyan hely, vagy nem vagy szégyenlős és meg tudod etetni, akkor jól fogja bírni. Kép

Gabi:
Nálunk is az van, ha túl sokat ajnározzák a picit, akkor nyafisabb. Kép Hiszen nekik is van egy megszokott rendjük, nem igaz?! Kép

Judit74:
Örülök, hogy jól vagytok! Kép Aranyos lehet Virág a torna alatt. Kép Ez jó, majd megkérdem, hátha nálunk is van ilyenre lehetőség. Alvás Kép.

76vera:
Gratu a csípőszűréshez! Igaz, hogy nem is tartott sokáig?! Kép Alvás Kép. A táblával meg ne törődj, majd lesz valahogy nélküle is. Kép Majd inkább pihenj sokat anyudéknál! Kép Engedd ki a gőzt kicsit. Kép

Azt hiszem nálunk minden kicsit korábban történik. Nov. 21-én Bagoly rájött, hogy ha hasra fordul, utána tovább is megy, a hátára. Na, azóta így közlekedik. Néha az asztal alól szedem össze és a frász kap el, amikor a konyhából benézve nem látom a picit. Fél pillanat alatt eltűnik. Kép Az éjszakáink továbbra is 21-6 között alvással telnek, viszont délután Beni már nem akar aludni cseppet sem.
Vasárnap volt az első házassági évfordulónk Kép , papim nagyon rendes volt, mert enyém volt a nap, csak magammal kellett foglalkoznom a szopizásokon kívűl. Nagyon jó volt. És kaptam egy gyönyörű cserepes virágot is. Kép Én meg sütöttem csokitortát, az papim kedvence.Kép

Ennyit rólunk.
Nagyon szép napot mindenkinek!Kép
Kép
KépKépKép
zit

Sziasztok!

Zit
halálosan jók a gif-jeid Kép Házassági évforduló, sajna nálunk apa elfelejtette, hiába, ez nem számítástechnikával kapcsolatos dolog Kép már fel sem háborodtam ezen Kép

Vera
Szolnoki gyökerek?? Kép én abonyi vérrel rendelkezem ...

Cory
Én nem tudom, h nálunk mikor lesz produkció, mert hiába görgetem jobbra-balra csak vigyorog rajta még...
Alvás ... lehet, h elrontottam vhol, mert a Prücsök 3-4-5 óránként ébred 5 -10 perc szopira ... én mikor kerülök ki a karikás szeműek halmazából ???

Kellemes estét mindenkinek

Su&Prücsök
susie

Sziasztok!

Susie: próbáld meg azt, hogy fekve szoptatsz, és magad mellé veszed éjjel a gyerkőt az első ébredéstől. Így simán alhatsz szopi közben is Kép Balu 1,5 évesen aludta át az éjszakát, és 2 hónapos korától így csináltuk, különben megzakkantam volna. Zsoma 3 óránál többet egyben ritkán alszik. Most pl igen, de nem mertem lefeküdni aludni, mert ez kiszámíthatatlan.
Forogni meg majd forog akkor is, ha nem görgeted. Majd ráérez, aztán csak kapkodhatsz majd, hogy mindent elpakolj, amit elér Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Susie, szerintem egyáltalán nem rontottál el semmit. Zsoltika sem alussza még át az éjszakát, teljesen változó, hogy hogyan ébred. Van, hogy 5,5 órát is átalszik, van hogy csak 3-at. Én is fekve szoptatok éjjel, igy egész kényelmes. Persze én is szeretném már átaludni az éjszakát Kép

Zit, házassági évfordulóhoz és Beni forgásához gratu! Csokitorta hmmmm... Kép

Cory, jó pihizést neked! Csak nem vagy beteg? Tessék meggyógyulni! KépKépKép

Ann, bizony a karácsonyi vásárlás még nekem is gondot okoz, pedig Pesten vagyok. Én megkérem a többi családtagot, hogy vegyék meg, amit kigondoltam. Pedig imádok nézelődni, de olyan tömeg van ilyenkor mindenhol, hogy félek babával elindulni.

Képzeljétek, kifakadt a BCG-oltás helye Zsoltika vállán! Tegnap már nagy piros gumó volt, aztán sárgás bigyó jött ki belőle. Nem látszik rajta, hogy fájna neki, de nem tudom. Ezzel vége is, vagy újra ki fog fakadni? Nektek mi a tapasztalatotok?

Mennem kell, igy is mondatonként irok. Zsoltika sirdogál Kép

Üdv: Gabi

pgaboka

Sziasztok Kép

Gabi, Zsoltika nagyon ügyes TESCOilag, remélem, mi is ilyen jól fogjuk bírni!
Zit, hát én meg fogom etetni, ha éhes, bárhol is legyünk Kép De a kocsi kb mindig ott lesz, az meg alkalmas.

Judit, baba-mama torna tényleg jó lehet, ne, is tudom nálunk vane ilyesmi.
Egyébként rájöttem, h a pároddal osztálytársak voltunk általánosban Kép

Vera, remélem, mielőbb rendbejön a gépetek!
Gratula az ügyes tornához és a terpeszpelus mentességhez! Kép
Szerintem nem lesz gond anyukádéknál sem, kb tudod tartani a jól bevált napirendet! Kép Kép Pihenj sokat!

zit, forgás isteni lehet, még szerencse, h vannak falak - annál tovább nem megy! Kép

Ma egy kicsit nyűgös napunk volt, délelőtt több mint 2 órán keresztül altattam Kép de kb csak félálomban lehetett, aztán délre elaludt - akkorra már éhes is lehetett, de még 1 és 1/4 órát aludt. Most ismét altatás lenne - nyitott szemmel marha jó Kép KépKép

pussz
Ann
annann

Sziasztok lanyok!

mar reg jartam erre de voltak egy kis gondoga fiammal.Irtam mar regen is hogy csak 5 perceket szopizik es utana elkezd sirni ha megprobalom vissza dugni a szajaba.Igy nem sokat gyarapodott.2 het alatt 14 dkg es meg nem volt 3 honapos amikor ennyit gyarapodott.A vegen mar odaig fajult a dolog hogy 3-4orara raallt es akkor sem kellett a cici szopi elott fel orat vagy egy orat vegig uvoltotte amikor a szajaba akartam tenni a cicit.A vegen mar sirogorcsot kaptam.Elvittuk orvoshoz,mar 4 orvos is megnezte es azt mondtak hogy eros es egeszseges baba,na es mit akarok hat a gyerekek 93% kisebb sulyu mint a fiam a hizasi gorbe alapjan.Igen am de nem ertettek meg hogy valami bantja vagy zavarja a fiam mivel nem akar szopizni.Nem az a bajom hogy csak 1dkg hizott egy nap.Azt en is tudom hogy nem hizhat ilyen utemben,ahogy eddig tette.
Na de kepzeljetek hogy rajottem mi a baja,eldontottem hogy napkozben nem fogom neki odaadni a cumit(sajnos ezzel elrontottam hogy nappal is megkapta).Lassatok csodat az 5 perces szopibol lett 15-30 perc is.igy rajottem ez a baja,igy csak az esti szopi utan kapja meg amikor mar nagyon igenyli es amikor mar jol lakott.
Azota sokkal nyugosebbek a napjaink,eleg sokat sirdogal mivel hianyolja a cumijat.Most igy hogy normalisan eszik egy nap alatt hizott 4dkg-t es nem egy het alatt.AZert orulok hogy csak ennyi volt a baja.Mi meg rendszeresen 3orankent ebredunk ejjel pedig mar 3es fel honaposak leszunk.A szoptatasi tanacsado azt mondta terjunk vissza a 2 oras szopashoz hogy ujbol megszokja a cicit,hat ne tudjatok meg a fiam ejjel is vissza tert ra az elso nap mint ujszulott koraban.
Ezt nem is gondoltam volna hogy meg egy jatekcumi is megzavarhatja a babakat.A kovetkezo babanal majd tanulok belole.Azt mondtak semmilyen cumi (sem uveget,sem jatekcumit)nem szabad adni az elso honapban a babaknak mert cumizavart okozhat.Nekem nagyon sokat segitettek a lanyok a szoptatas topicban.

Zsofi !
Gratula a keresztelohoz!Nagyon helyes a fiad!Kép

Vera!
Orulok hogy rendezodott a terpeszpelus problematok.KépEn sem orulnek neki az mar tuti.Irigyelleka hosszu alvasert mi idosebbek vagyunk es fele annyit alszunk egyben.Kép De azert elmondom en igy is ejjel 3-szor fejem a mellem.Felek nehogy kifogyjon belole a tej igy egy kicsit szaporodik .KépNappal meg mindig fejem.
OLyan vagyok mint egy fejos tehen>Kép

Zit!
Gratulalok a hazassagi evfordulohoz,nekunk most jan.5-en lesz a masodik mi is frissek vagyunk.
A csoki torta receptet meg elfogadnam.En is nagyon szeretem a csoki tortatKép

Ann Ann!
Nyitott szemmel altatni az nem semmi.Kép

MIndenkinek tovabbi jo babazast kivanok,szep na
pokat.
GAbi es DAvid
GAbi75

Kép Lányok!

Zsófi: nagyon aranyos Benci a képeken, és milyen hősiesen tűrte! Kép Énis gondolkoztam a keresztelőn, de Gábor hallani sem akar róla. Azt mondja, majd Fanni eldönti, hogy akarja-e....Ám legyen Kép

Vera: szuper, hogy nem kell terpeszpelus! Gratula a sikeres tornához! Kép

Mindenkinek köszönöm Gábor nevében a jókívánságokat. Kiírta a dokinéni egy hétre, úgyhogy családi életet élünk, ahogy azt kell Kép

Kép vásárlásról: ha "kéznél" az autó, akkor nyugodtan neki lehet vágni szerintem. Én Fannit autóban tisztába is tettem, mikor bekakkant. Szoptatni is simán lehet szerintem Kép

Zit: irigyellek Beni forgásáért Kép . Fanni max. oldalra fordul, persze már ezis valami...ezt is csak akkor, ha játékért nyúl, vagy ha melléfexem és engem akar elérni Kép És a házassági évfordulóhoz is gratula! Kép

Ma volt kinn a védőnő, ami nálunk csodaszámba megy (most volt 3-szor). Mondta, hogy megpróbálkozhatunk a főttkrumplival, lehet, hogy holnap kipróbáljuk, remélem ízlik majd Kép

Fancus itt ül az ölemben és folyton nyúlkál a bill-hez, nem győzök javítani Kép

Beöltözve sétához: Kép

Kinőttük a kiskádat: Kép

DBarbi
DBarbi

sziasztok !
Szeretnek en is bejelentkezni hozzatok, ha lehet. Bar a nyar vegehez mar semmi kozunk. Nov. 8-an szuletett a lanyom, 3700g-al es 52 cm-el. De nem volt egy idealis szules, mert vakummal kellett szegenyt kiszedni. Azutan meg engem rendberakni. De most mar mind a ketten harckeszek vagyunk. Kép
A korhazban azt mondtak, hogy laza a csipoje, magyarul nem zarja teljesen ossze a combjait es tornaztatni kell. 6 hetes koraban pedig csiposzuresre vinni.
Azt szeretnem kerdezni, hogy van valakinek ilyen ugyben tapasztalata? Esetleg fog kapni valami szoritot a labara ? Egyaltalan van meg ilyen ?
Ann
Teged kerdezlek, mint legfrissebben szultet, te hogy birsz setalni ennyit ? Nem faj a gatsebed ? En 3 perc allas utan ugy erzem szetszakadok ?
Most mennem kell, koveteli a jussat a gyerek !! Kép
Dorki
Dorki

Sziasztok lányok!

MEgint nem tudtam irni pár napig, de azt hiszem nem kell magyaráznom miért...Nem mindig arra van idöm, amire szeretném, néha a fönököm közbeszólKép

Zsizsa, szivesen leirom,hogy miért jöttünk ki és miért éppen ide. Akit nem érdekel,mert ez elég off-topic, ugorjonKép
Szóval otthon sehogy sem boldogultunk, az Alföld kellös közepén, kicsi város, kevés munkalehetöség. Ekkor jött a nagy ötlet,mi lenne, ha külföldre menne a párom dolgozni? Na, persze,mint a mesében,pár hónap múlva megjelent egy hirdetés az újságban,hogy ide keresnek esztergályost. Ilyen nincs másik, ki használtuk az alkalmat, pályázott, vártunk,behivták, megtetszett, jöhet. röviden igy történt, 6 évvel ezelött. Egy magyar pasinak van itt cége, ö ment haza jó szakembereket keresni,mert errefelé nem sok van.Kijött a férjem,én két évvel késöbb jöttem utána (hazaugrott feleségülvenniKép), azóta itt élünk. Ennyi a történet.

Barbi, remélem most már kikeveredtek ebböl a nyavajából, és kicsi Fanni nem kapja el !! Nagyon cuki a gép elött, azt hiszem ez a generáció már sokkal hamarabb és sokkal jobban fog érteni a számitógépekhez,mint mi... A dumálva ébredés nálunk is megvan, én már párszor le is videóztam,mielött odamentem volna hozzá,mert olyankor tuttira abbahagyjaKép A hosszú lustálkodásért gratula, én is szeretek nagyokat aludni,pláne ha Ádámka is engediKép

Zsófi, tényleg szépek a képek a keresztelöröl, és csatlakozom a "miért 2 keresztanya?" kérdéshez.

Susie,jobbulást a náthásoknak, és ügyik vagytok ha ilyen szépen türi az orrszivást. Én azt szoktam,hogy egy kicsit odaérintem a pofijához is, ami elött szivnám az orrát, erre mindig nevetéssel reagál, és egy kicsit elterelem vele a figyelmét. bár most már nem nagyon használom,mert állitólag nem tesz jót a porszivónknak, nekünk meg nagyon új és egy vagyon volt a porszivónk

Cory, 2 babával már nagy kincs lehet az alvás, gondolom én...Nem is tudom mit kezdenék, elég nagy az alvásigényem, és nagyon morcos tudok lenni, ha nem tudom magam hosszabb távon kialudni. A kézimunkázásért dicséret jár, még erre is lopsz idöt, naháááát!!!

Gabi, a vásárlást valamiért a mi manókánk is nagyon élvezi, egy kukk nincs egész úton csak nézelödik nagy szemekkel a boltban.Persze itt sem birják ki az emberek, sokan megszólitanak, milyen aranyos a bébi...Nálunk nincs BCG oltás,igy ebben nem tudok segiteni sajnos.

Ann, megnéztem a képeket,még a királylányosat isKép NAgyon aranyos babi a Hami!!!Kép Én is szoptatok,legyünk akárhol,7végén éppen egy óriási üzletközpontban ért utol a kajcsizás,egy jó nagy fotelben megoldottuk az ügyet!!

Vera, gratula a terpesz-pelus mentességért, ez ám a haladás!! Jó kis gyógytornásza van a Bencidnek szerény személyedben!!! Már éppen kérdezni akartam a táblázatot,de olvasom az is elreppent.Hát ez méreg!!!

Zit,gratula a házassági évfordulóhoz,és a saját-naphoz!!!Alvás terén továbbra is szuperul müködtök!!!

2 napja nyügi manó költözött Ádámba, éjjel is felsir átlag egyszer mindig. Napközben meg olyan hangon tud sirni,mint egy fábaszorult féreg. Ez csak azért fura,mert ö nem egy nyafogós babi,mindig akkor sir-nyöszörög,ha van rá oka, éhes,álmos,anya kell. de 2 napja kicsit többet nyafog és még én is alig tudom megvigasztalni. Remélem elmúlik,csak valami hóbort,és nem lesz állandóan igy.Kép
Na mennem kell,sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Az elözö üzimet még pár órája kezdtem el irni, aztán itt hagytam a gépet, nem frissitettem,és most látom azóta megint irtatok!
Barbi, ez a Fanni lány irtó aranyos! Tegnap már én is kisértést éreztem a nagykádas fürdéshez, de aztán mégis lemondtam róla, nehogy még egy lapáttal rátegyek a hisztizésre...Majd nyugisabb idöszakban esetleg megpróbáljuk.

Gabi, sajnálom,hogy ilyen idegeskedés jutott neked, és a cumizavarról én is hallottam (Cory mesélt legutóbb),de nem gondoltam volna,hogy ilyen fokon bezavarhat az evésbe.Mi nem nagyon lennénk meg nélküle,mert nagyon sokszor ez nyugtatja meg Ádámot is. Éjjeli evésért-fejésért nem irigyellek,én hajnalban csinálok ilyesmit, de akkor is tiszta kótyagos a fejem...

Na,egy kép,most ez a kedvencem golyófejü Ádámkámról:
Kép
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Köszönöm a gratulákat, nagyon jólesett, hogy mindenki írt vmit.

Azért van két keresztanyu, mert még anno, mikor még tervben se volt Benci (mondjuk sose volt:o)megígértem neki, és most, hogy megszületett Benci, ezt illett betartanom. Viszont mivel ez a lány (a szőke) katolikus, kellett egy református keresztanya is, meg amúgy is annyira jó barátom lett az Enikő, (a vörös), hogy mindenképp szerettem volna, hogy rokoni kapcsolat legyen köztünkKép

Nagyon nagy hírem van!!!!

KépKépKépBencinek kinn van a jobb alsó foga!!!KépKépKép

Minden sírás nélkül, véletlen vettem észre!

És még nincs öt hónapos!!!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

BArbi!
Adamka gyonyoru ,olyan edesen tud mosolyogni>Kép

DBArbi!
FAnni egy gyonyoru kislany ,nagyon buszke lehetsz ra.Hany kg most,es milyen hoszzu ?

Zsofi!
Gratula a fogert,mar en is varom (vagy meg sem,szegeny cicimKép)

Dorki!
orulok hogy itt vagy,nagyon jo fejek itt a lanyok biztos tetszeni fog nekedis.Gyere amilyen gyakran csak tudsz.Es persze gratulalok a lanyodhoz!
Hogy hivjak?

Az en kicsi fiam most elvan az agyaban es ordibal a jatekaival.Forgolozni nem akar,ha hasra teszem akkor is csak bamban nez elore,pedig amikor a hatan van annyit izeg-mozog hogy elfaradok ha csak nezem.
GABi75

Szép estéket! Kép

Zsófi: gratula Benci első fogához! Kép Kibújt a topic első foga! Kép

Gabi: BCG - Fanninak rengetegszer kifakadt! Nem fáj nekik, nyugi! Nekem anno azt is mondta a dokibá', hogy kinyomhatom egy gézlappal, ha gondolom. Hát ki is nyomtam. Nagyon sokáig...újra és újra...Most 5 és fél hónaposan kezd összehúzódni (kb. másfél hónapja nem fakad ki), egy seb még mindig van rajta, de már jó ideje, sztem hamarosan le fog esni.

Dorki: üdv. a topicban! Kép A kórházban nekünk is azt mondták, hogy laza a csípője, ezért vigyük 4 hetesen csípőszűrésre.Aztán a gyerekorvos azt mondta, hogy kötöttebb a csípője (Kép) ezért vigyük 7-8 hetesen. Na elvittem 6 hetesen, ott mondták, hogy semmi baja....Kép Kép Nekik hittem Kép
Vannak mindenféle megoldások, pl terpeszpelus meg kengyel...amikről már hallottam, de ne izgulj! Ha van valami, még mindig jobb idejében korrigálni!

Barbi: nagyon édi Ádámod, nehéz egy ilyen pillanatot elkapni Kép
Mi kénytelenek voltunk átállni a nagykádra, mert Fanni már egy ideje nem tudja kinyújtani a lábát a kicsiben...amíg nem ül biztosan, addig marad a fekvelubickolás Kép

Szép álmokat Mindenkinek! Kép

DBarbi
DBarbi

Gabi75: jól egyszerre írtunk Kép
Köszi szépen a bókot Kép
A centijét nem tudnám megmondani...és az az igazság, hogy a súlyát sem. Hétfőn viszem 5 hós oltásra, majd ott megmérik. Ma ugyan mértük, 7,39 volt, ami azért érdekes, mert múlt héten 7,71-et is mértünk. Elég hülyén mér ez a mérleg Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!Kép

Suzie, Gabi:
Kitartás, biztos beáll majd nektek is a pici és akkor majd alhattok nagyokat.Kép

Gabi:
Köszi a gratut! Nálunk többször kifakadt a BCG helye, aztán fürcsi után kicsit áttöröltem hintőporral és mára már nagyon szép, lassan eltűnik. Ne aggódj, ez normális, lehet még sokáig így lesz.

Gabi75:
Ügyes vagy, hogy rájöttél mi baja a kisfiadnak! Kép Érdekes, hogy egy orvos sem próbált normálisan segíteni. Ha megadod az emiled, elküldöm a receptet. Kép Egyszerű és finom, nálunk mindenki szereti.

DBarbi:Köszi a gratut! Beninél is oldalra fordulással indultak a dolgok, most meg.... Tegnap pl a virág alól szedtem ki. Kép Nagyon jók a képek!Kép

Dorki:
Kép köztünk! Terpeszpelus ügyben Verát kérdezd, náluk most került le a piciről.

Barbi:
Ez jó sztori! Kép Nem csodálom, hogy az Alföldről inkább kimentetek. Nincs ott túl sok lehetőség. Nagyon édes a kép Ádiról! Kép

Zsófi:
Gratu az első fogacskához! Ügyes Benci! Kép

Judit74:
Boldog névnapot Virágnak!!!!! Kép

Tegnap nálunk érdekes este volt. Beni szinte egész nap aludt, gondolom a front miatt. Este meg alig akart elaludni. Aztán sikerált. Utána a szomszéd kezdett kopácsolni. Nem értem én ezeket, hogy miért mindig este 21 után jut eszükbe ilyeneket csinálni. Amikor már papim is ideges lett és kétszer belerúgott a falba, na akkor elhallgattak. Most kicsit fáradt vagyok, mert nem tudtam elaludni az idegességtől. Úgy felakasztanám őket! Kép Na mindegy, ez van.

Esőmentes napot mindenkinek!
Kép
KépKépKép
zit

Megpróbálkozom a táblával. Vera, segits, csak napban tudtam kiszámoltatni a babák korát. Igy is érdekes, de azért jobb lenne normálisan Kép

<pre>
Anyuka Baba Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora (napban) Testvérkék
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 gr / 56 cm 159 első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 gr / 51 cm 149 első baba
Anita77 Róbert 2003.07.15 2600 gr / 50 cm 131 első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 3200 gr / 55 cm 123 első baba
Kata Mihály 2003.06.30 146
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 gr / 53 cm 115 első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 gr / 54 cm 107 első baba
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 gr / 54 cm 102 első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 gr / 54 cm 94 első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 gr / 50 cm 90 első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 gr / 48 cm 88 első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 gr / 48 cm 86 Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 gr / 51 cm 85 első baba
Vera Bence 2003.09.02 2150 gr / 48 cm 84 első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 gr / 83 első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 gr / 54 cm 81 Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 gr / 52 cm 80 első baba
Judit Virág 2003.09.10 3300 gr / 53 cm 76 első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 gr / 55 cm 76 első baba
Laura2 Nikolett 2003.09.21 2600 gr / 49 cm 65 első baba
Susie Anna Gréta 2003.09.23 3200 gr / 56 cm 63 első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 gr / 56 cm 63 János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29 3670 gr / 51 cm 57 Donát
Edit Botond 2003.10.03 3350 gr / 57 cm 53 első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 gr / 56 cm 44 első baba
AnnAnn első baba
Dorki 2003.11.08 3700 gr / 52 cm 18 első baba</pre>

Többiek, merre vagytok? AnnAnn, bocsi, nem volt idöm visszakeresni benneteket, megirnád mégegyszer az adatokat? Kata, irnál adatokat? Dorki, Te meg nem irtál nevet a lányodról...
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Jó sokat irtatok! Kép

Edit, ügyi vagy, szuper a tábla, köszi! Jó sokan vagyunk már! Kép

DBarbi, Zit: köszönöm az infókat az oltásról! Tegnap már sokkal szebb volt a helye, de azért még mindig piros.

Zit, micsoda szomszédok Kép Csokitorta receptet én is megkaphatom? Kép E-mail cimem a profilomban! Köszi!

DBarbi, jobbulást Gábornak! Jó, hogy otthon van, ugye? Fanni gyönyörű, és micsoda nagy baba! Kép

Zsófi, gratula Bence fogához! Izgi lehet! Nálunk Zsoltika már jó ideje nyáladzik, képzelem mi lesz, ha jön a foga...

Barbi, szuper a kép Ádámról! Kép Pár napja nálunk is nyügi van, lehet, hogy front, és az bántja Ádámot is. Különben az én férjem szinténn alföldi, mégpedig szentesi, és ő sem boldogulna odahaza. Pedig én nagyon szeretem Szentest, szivesen élnék ott! Olyan jó nyugis, és pl. egy családi ház annyiba kerül, mint itt Pesten egy panellakás. Csak hát nincs munkalehetőség Kép

Dorki, üdv itt! Kép Hogy hivják a leánykádat? Csipőügyben nekünk nincs tapasztalatunk. Gátseb: nekem szerencsére nagyon gyorsan gyógyult, már az első nap tudtam ülni. Nagyot kellett vágni, vagy repedt?

GAbi75: örülök, hogy megoldódott a probléma Kép Nem is gondoltam, hogy a cumi gondot okozhat! Mi is adtunk Zsoltikának, csak kiköpte Kép, most örülök neki! Gyakori szopihoz pedig kitartást!

Vera, gratu a terpeszpelus levételéhez, ügyesek vagytok!

Ann, nyitott szemmel aludni Kép Zsoltika úgy szokott, hogy a fél szeme van nyitva, de csak félig.

És most rólunk: éjszaka Zsoltika 7 és fél órát aludt egyfolytában! 11-től 1/2 6-ig! KépKépKép Teljesen elcsodálkoztam, amikor hajnalban megébredtem, és ránéztem az órára. Igaz, a mellem majd' szétdurrant... és teljesen átázott a melltartó, meg a hálóing. Szerintem a paplan is. Úgyhogy gyorsan kikaptam Zsoltikát, hogy egyen. Hát ezt is megértük! Nagyon örülünk, és szuper jót aludtunk!

Végül egy friss kép, Zsoltika is kezd kopaszodni, olyan jó kis kerek fejecskéje van! Kép

Mindenkinek jó babázást, és kellemes napot!
Gabi

Kép

pgaboka

Sziasztok Kép

Dorki, én már jó ideje nem érzem a gátsebemet, pedig jó nagy Kép. Úgy a 3. napon már tudtam ülni, még egy hétig sajgott, azóta semmi. Mondjuk én szedtem rá homeobogyókat Kép de lehet h nem azért.

Barbi, csodajóóóó ez a kép Kép

zit, Barbi, télleg front van? Úgy értem lehet h emiatt van a nyügi? Mert nálunk is ez megy 3 napja Kép Ugye Hami nehezen alszik el, de 3 napja esténként azt csinálja, hogy elalszik (kézben/nagyágyon), fél óra után megébred és egyre inkább üvölt, nem lehet megnyugtatni, semmi sem kell, semmi sem jó (cici se Kép ). Aztán hosszas ordítás után egyszer elfogadja a cicit és azon elalszik - fél 12 tájt Kép kb akkorra alszik el, mikor már akár éhes is lehetne... de alszik 3 ig kb.

Zsófi, gratula a fogacskához!!! Kép

Gabi, édes ez a vigyori kép Kép

Edit, ügyi vagy tábla ügyileg. A mi adataink:
Hanna 2003. 11. 04. 3490g 56 cm

Pussz
Ann
annann

Hali Mindekinek!

Zit.. Te drága, nekem is küldesz egy szeletke csokis süti receptet??? Kép Olyan jót mosolyogtam, mert vagy 1 hónapja rajtam volt a csokissüti zabálhatnék ..

Ti terveztek második/harmadik babát???? Képzeljétek, apa az este azt mondja, h gyártsunk másikat Kép én poénnak vettem, de neki lekonyult a szájaszéle, szóval komolyan gondolta Kép
Tényleg, mennyi az ideális idő a két gyerkőc között??? Corynak van tapasztalata ebben.. nem is alszik sokat mostanság Kép

BArbi, h milyen vagány fiad van, csak úgy nyújtogatja a nyelvét Kép Annának is vannak oylan nyelvcsapásai szopi közben, h kiakadok, rá is szóltam, h ezt nem szabad a kislányoknak Kép

Gabi, nagyon édes mosolya van a fiadnak, érdekes, h Anna inkább olyan O betű szerüségüen nevet Kép

Megyek és megebédelek Kép

Sziasztok
Su
susie

Halihó,most csak belógtam, még pizsiben vagyok...
Viszonylag jobban telt a tegnapi nap, most már csak akkor van orditás, amikor álmos,és mégsem akar elaludni, na ilyenkor harcolunk ezerrel...
Köszönöm a dicséreteket a képpel kapcsolatban, amikor elkattintottam még nem is tudtam,hogy kidugta a nyelvecskéjét, csak amikor visszanéztem,akkor derült kiKép

Gabi, képzeld, én is Szentesi vagyok!!!Ott születtem,és ott is éltem 5 éves koromig, aztán költöztünk át Hmvhelyre, de még évekig visszajártunk a nagyszülökhöz Szentesre. Mond neked valamit a Füsti cukrászda???
Na mára ennyi ,lefagy a csülköm itt meztillábKépKép
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Haliho, visszajöttem ,mert Ádámka még alszik, én meg vettem fel zoknit,igy birom...(na meg át is öltöztem...)
Zsófi, ez nagy hir, hogy meg van az elsö fogacska, ha jól számolom Bencid most volt 5 hónapos???Gratula hozzá!!!
Azért filozofálgattam hogy mennyi idös volt, mert annyira gyanús ez a nyafogás Ádámnál...Plusz ömlik a nyála,és mindent tömköd a szájába, esetleg lehet nála is a fogacska jönne? Nagyon korainak tartanám,még csak most lesz 4 hónapos, valszeg elkinlódunk még egy ideig igy...

Gabi75, Ádámka sem mindig aktiv hason, néha percekig csak vizslat körbe-körbe, nézelődik. Szerintem ezt is kell csinálni,mert ha azonnal visszafordulna a hátára megint nem látna olyan jól szét.

Dorki, én is üdvözöllek a topicban, bár csipőszüréssel kapcsolatban nem tudok segiteni, itt csak kézzel megnézik, megmozgatják és kész ennyi....

Dbarbi,mi is 7fön megyünk oltásra, csak mi a 4 hónaposra. Remélem mindkét manóka megússza gond nélkül!!

Zit, furi,hogy Benid már ilyen mozgékony,biztosan nagyon aranyos lehet! Az esti furkálásért részvétem, amikor mi laktunk utoljára több lakásos házban, a felettünk lévö szintet teljsen feljújitották, fürdöszobától a konyháig mindent. Na ott volt csempeverés, pufolás napokig, plusz még a vizet is elzárták. Én akkor öregedtem pár évet...

Edit, ügyi vagy a táblával, én is gondolkoztam rajta,hogy vissza lehetne keresni,de sajnos a napokból heteket én sem tudtam volna varázsolni. Hátha Vera majd ért ehhez!!!

Gabi, NAaaaagyon édi a kép Zsoltikáról, ez a mosoly...Majd jónéhány lányt rabul ejt, meglásd!KépKépMellesleg Zsoltika még mindig hajasbaba Ádámkámhoz képest, szegénynek születéstöl fogva csak némi pihe van a fején, az is igencsak ritkul..

Susie, akárcsak az én férjemet hallanám...Mikor lesz kistetvér???Ilyenkor finoman felhivom a figyelmét,hogy Ádám még csak 4 hónapos, relativ igen picike, és nekem nincs és nem is lenne semmi segitségem egy másik ilyen picike babával...De ö csak azt az oldalát nézi,hogy erre a babára is mennyit vártunk, idejében kezdjük el a másodikat is...Na, meg az is közrejátszik,hogy nem volt gondom a terhességgel, és szülni is mindössze 2 órát sikerült, vagyis nagyon könnyen ment minden.
Hát én akkor is várok vagy 2 évet, illetve ahogy majd sikerül.

Ann, bizzál benne,hogy ez az alvás csak jobb lesz,már az is nagyszám,hogy alszik 3-ig..Hajrá a nyugis napokért és éjjelekért!

Lányok,nektek nem hullik a hajatok? Nekem olyan eszméletlen mennyiségben hullik már vagy 3 hete,hogy nem hiszem valami marad belöle...komolyan már félve fésülködöm, hajmosásról nem is beszélve...szedem a Maternát mint vitamint, és várom a jószerencsémet,hogy abbahagyja a hullást.
Na, a felét már egykézzel irtam, Ádámka felébredt, megyünk is most már,kezdödik a nap.
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Zsófi!
Gratula a keresztelőhöz! Jók a képek! Ja és a foghoz is!!!

Ann!
Nekem is ugyanez a gondom: karácsonyi bevásárlás
itthonról... Hát majd lehet hogy a neten keresztül is
próbálok vami-t, pl a www.webalbum.hu oldalon lehet
naptárat készíttetni a picur képeivel, sztem ez nagyszülőknek
tuti jó ajándék.
Amúgy sztem 3-4 órákra el lehet menni, legalábbis
nálunk eddig működött.

Judit!
Használ a baba mama torna? Én ui. babamasszázsra járok
a picivel, de sztem nem sok haszna van...legalábbis én
nem hiszem hogy ezzel a dögönyözéssel a hasfájást lehet
csillapítani... Mindenesetre járunk.
Virágnak boldog névnapot!!!

Zit!
Gratulálok az évfordulóhoz és Bagoly forgásához!

Cory, Susie!
Elég drasztikusnak hangzik, de én azt hallottam, hogy a
hajnali szopiról úgy lehet leszoktatni ha teát/vizet ad
a picinek az ember. Hát én ugyan nem próbáltam,
de nem tudom használ-e. Amúgy ezt a védőnő mondta.

Második baba: nekem azt mondta az orvos, akár már
most is hozzáláthatunk pedig
én csaszis voltam. Mástól azt hallottam, hogy 1-2
évet kell várni. Az egyik barátnőmnek 15 hónap van a kettő
kislánya között...

Gabi!
Ügyes vagy hogy rájöttél arra, amit 4 orvos sem tudott!!!! Aranyos Zsoltika a képen!
Nekem csak 1x sikerül eddig nevetős/mosolygós képet csinálnom.
Nálunk amúgy nagyon létszükséglet a cumi, nem tudom mi lenne nélküle...
De még nem tapasztaltam, hogy emiatt esetleg kevesebbet szopizna. Ezek szerint
nem mindenkinél jön elő ez a cumizavar.

DBarbi!
Nagyon édes a pici! Jó ez a fürdető-valami. Ez olyan ami megtartja a picit?

Dorki!
Üdv! És miért kellett vákum???

Barbi!
Jó a sztori! És mennyire
tetszik Kanada? (Engem is érdekel) Nagyon
cuki ez a kép Ádámról!!!

Hajhullás: én nem vettem észre, hogy hullana. Legalábbis olyan mint máskor.

Edit!
Hú de jó, hogy megvan a tábla!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Docka és Andris
Docka

Ja tényleg, tudja valaki, hogy Laurával mi van?
Neki voltak ugye gondjai a picivel?
Docka

Sziasztok!

Docka: én nagyon nem értek egyet a vízzel kiváltani a hajnali szopit dologgal. Engem nem zavar az ébredése, mivel köztünk alszik, igazéból fel sem ébredek rá Kép

cory

cory
Budapest

Lányok,
ez csak egy gyors bejelentkezés, hogy lássátok, még élek, csak Gabi két napja nagyon nyűgi, nem tudok vele mit kezdeni. Most teljesen véletlenül elvan, de még aludni sem szokott nappal, sőt, ha járkálok vele, akkor is feszíti magát, és kelletlenkedik.Kép De majdcsak túlleszünk rajta.

Most csak pár témához szólok hozzá, még el sem olvastam, csak néhányon megakadt a szemem.

Hajhullás: az én hajam is iszonyúan hullik, de ha jól tudom, ez azért van, mert a terhesség alatt nem hullott (ez nálam tényleg így volt), és most az is kihullik pluszban, ami akkor nem.

2. gyerek: köztem és a húgom közt is 15 hónap van, mert anyu azt mondta, hogy vagy hamar jön a gyerek, vagy egyke leszek. Persze azért lett egy öcsém is 9 évvel utánam.Kép Én úgy tervezem, hogy amikor Gabi 9 hónapos lesz, akkor abbahagyjuk a védekezést, és a testvérke jön, amikor jön. Én úgy tudom egyébként (lehet, hogy nem jól), hogy hat hónap a minimum szülés után, amit ki kell várni, mert a méh akkorra áll helyre, ha hamarabb jön, akkor az veszélyeztetett terhességnek számít.

Jó, hogy van megint tábla, köszi!Kép

Most nem tudok többet írni, mert apacuka követeli a gépet a játékhoz, pedig Gabi éppen elvan egyedül, de hát ilyen az asszonysors.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?