Elszállt az eleje, itt a folytatás is,már egy órája irok legalább
Anita, olvasom,hogy megkaptátok a szurit, és most 3 db volt, hát nekünk már a legelsö is 3 volt, és lassan mehetünk a második adagért. Azért annak örülök,hogy Robóka nem lett lázas, az még jobban betenne az amúgy is nyügösebb babának...Az éjszakázásért
, nagyon kitartó vagy,hogy igy birod, én már kidöltem volna, az tutti...
Zsizsa, voltatok kaki ügyben dokinál? És milyen a fura kaki? Néha in is gondolkodoba esem, mert nyúlós nyálka van a kakiban, de kb 1-szer egy héten, nem rendszeresen,hébe-hóba. Na meg néha a szine is más, pedig nem eszik még spenotot, hogy zöldebb legyen
Most olvasom, hogy már leirtad mit kaptatok a kakilásra,remélem nem lesz semmi komoly...
Egyébként mi is csak egyszer próbáltuk ki a nagykádas fürdést, az amúgy fürödni-imádó Ádám végig orditott,hát nem eröltettük tovább,majd ha már abszolut bele sem fér a kicsibe, újra próbálkozunk, vagy ha már stabilan ül.
Gabi75,rossz volt olvasni a szomszéd babát,néha engem is elkap a frász, hogy mit csinálnék ilyen helyzetben...De utána elhessentem a rossz gondolatokat,mert azzal esetleg éppen elöidézném a rosszat.Irigy vagyok,hogy mentek haza, én is mennék csak ne kerülne ilyen sokba a repcsijegy...
Arról,hogy mennyit kell hizni a babának én kaptam egy táblázatot, megpróbálom ide másolni:
1999 . júliusi számunk Szoptatástól kiskanálig címu írásához kiegészítésként íme egy táblázat, amely azt mutatja, mennyit ildomos híznia a kisbabának élete elso évében. Ezek az adatok, persze csak tájékoztató jelleguek. Nem minden kisbabára jellemzo az egyenletes és folyamatos
gyarapodás. Elofordul, hogy az intenzív növekedési szakaszokat néhány hetes stagnálás követi. A baba állapotát ne csak az alapján ítéljük meg, amit a mérleg mutat. Az is éppen olyan fontos hogy egészséges-e, jó kedvu-e,
érdeklodik-e környezete iránt.
A minimális gyarapodás üteme az elso évben
1. hónap: 120-200 g/hét
2. hónap: 170-210 g/hét
3. hónap: 150-180 g/hét
4. hónap: 130-160 g/hét
5. hónap: 110-140 g/hét
6. hónap: 100-130 g/hét
7. hónap: 90-120 g/hét
8. hónap: 90-120 g/hét
9-10. hónap: 70-110 g/hét
11-12. hónap: 60- 70 g/hét
Kismama 1999/augusztus
Edit,mi ugyanigy szoktunk babázni, kettönk között ott virit a prücsök, azt sem tudja hova nézzen...Ezeket a pillanatokat szeretem a legjobban, ilyenkor olyan kis okosnak látszik a baba,mert pontosan tudja (szerintem legalább is látszik rajta),hogy ez a két személy fontos az életében... Kocsiban én is sokszor szoptatok, most már ugyan nem jön a másikból mint az elsö hónapokban, de amikor nagyon sok volt (és Ádi sem itta), én vittem egy cumisüveget és abba öntöttem ki, annak van egy hőtárolós tartója, abban kibirta hazáig. Ez csak egy tipp, én azért csináltam igy mert ez a tartó jött a pelenkázótáskámmal, egyébként nemhiszem ,hogy vettem volna külön erre a célra...
Zit, elöször is még mindig tüneményesek a Giffek, amiket felteszel, egészen mozgalmas lesz az oldal töle.Beni is ügyesedik alvás terén, szerintem nem hátrány, ha nem csak cicin alszik el, ezzel egy kicsit szokik az önálló alvásra, késöbb még hálás is lehetsz érte
Gratula a forgáshoz!!!
Cory, sajnálom az ismerösödet, tényleg rossz ez nagyon, ha elveszitesz valakit. Én kezdek immunis lenni a hóra, eleinte még én is imádtam, de ennyit mennyiség nagyon sok belöle...Pláne a hideggel együtt, borzalom...
DBarbi, Fanni is újabban éjszakázik? Talán csak nem fárad ki nappal annyira...Na de mivel lehet lefárasztani egy bébit, csak játszik-eszik-alszik... Olvasom,hogy sikerült némileg megoldani a problémát, úgy látszik ez könnyen ment!
Vera, gratula a napirendért, én is nagyon szeretem,hogy következetesen lehet tudni mikor mi jön Ádámnál, most éhes, most alszik,most egy kicsit játszunk...Köszi a babashopos infót,remélem jókat kaptál tölük!! Ádám sem rajong az öltöztetésért, de nincs más választása szegénynek..Ha a végén már sir, akkor a cumival gyorsan megvigasztalom és már indulhatunk is. Szerencsére nem haragtartó ezért
Hosszú alvások után nekem is teli a cicim,nekem nincs mellszivóm, csak kézzel fejek ki annyit,hogy engedjen a feszülésböl. Aztán a többit kicsivel késöbb Ádám befejezi. Kakiszünet állitólag rendjén van, én csak akkor aggódtam, amikor látszott rajta ,hogy öt bántja,hogy nem jön ki a kaki, szerintem akkor nincs rendjén...Segitettem neki párszor, utána szerencsére elmúlt, azóta nincs ilyen gondunk.
A fényképekért
nagy méreg, tudom. Éppen ezért szinte 3-4 naponta mentem ki a mieinket, gyártjuk dögivel mi is a digi képeket...Szerencsére a CD irás gyorsan megy, nem kell sok idö hozzá, és már tuttira el is vannak mentve...
Örülök,hogy hagy pihenni Beni, ez is fontos ám!!!
Susie, jobbulást,remélem nem lesz a babádnak baja, állitólag az anyatej sokmindentöl megvédi őket!Vannak képek a műalkotásaidról?
Zsófi, nagyon ari Bencéd a képen, a sok nyavajáért
, rossz lehetett...Végül sikerült anyatejet kapnotok? Kaska irta, hogy nála még mindig van felesleg, erröl jutottál eszembe.
Ann, annak idején az elsö sétáknál még Ádám is sirdogált, utána valahogy megszerette, azonnal beájul a kocsiban.
Szisz, akkor nem volt ugye semmi baj a dokinál? Az az UH meg lehet még jobban meg fog nyugtatni,hogy rendben van a babátok!!!
Gabi, akkor nálatok sincs semmi gond, és ez a lényeg.Néha tudom úgy be tud pánikolni az ember, és ilyekor jó ha valaki megnyugtatja,hogy nincs semmi gond!!!
Na és akkor a végén magunkról is.
Köszi a sok aggódást az autó miatt, már a szerelönél van, ha minden igaz talán 2 nap alatt kész lesz. Mind a két kerék a bal oldalon behajlott, és jobbra húzott az autó.Szóval van rajta mit csinálni. A gond,hogy nem "hagyományos", hanem könnyűfém felni van (a férjem nagy vágya volt,hogy legyen sportos kinézete a kocsinak...), és ezt külön másik helyen hozzák rendbe... Anyagilag is zsebbenyúlós lesz, nem akarunk biztositóhoz menni,mert akkor 3 évre felemlik a biztositásunkat.
Hideg-tél-hó-ról is sokan kérdeztetek. Egészen egyszerüen október közepe óta nem jártunk sétálni,mert akkor leesett az elsö nagy hó, és járhatatlanok a járdák itt minálunk. Nem nagyon takaritanak,mert nincs nagy gyalogos forgalom,mindenki autóval jár...Múlt héten kétszer elmentünk, de felért egy birkózással amig a jégen áttornázta a férjem a kocsit...Egyébként ha plusz fok van kimennék, de most is eléggé minuszos az idöjárás, véletlenül sem indulunk el, csak bolta,mert oda muszáj, de oda is autóval lehet csak eljutni. (kaptunk a szerviztöl csereautót szerencsére)
Na, most remélem bepótoltam a lemaradásomat, bár az itteni helyzetröl még tudnék regélni, de mennem kell.
sziasztok, jó hétvégét mindenkinek!!
Barbi