Sziasztok Jányok/Asszonyok!
Vagyok én is, de már lassan követni sem tudom az eseményeket...Így aztán előre is bocsi, ha nem mindenre reagálok. Múlt héten leszedtük a meggyet, el is vitték 190 Ft-ért kilóját, és lett vagy 100 kg. Még a később érő fajtából több lesz, de akkora tuti lejjeb megy az ár. Egy kicsit megrettentünk, mert rémhírek terjengtek, hogy csak kb. 50 Ft-ért veszik majd át, annyiért meg szinte nem is éri meg leszedni (mert a fákat metszeni, permetezni kell stb). Mióta falusi vagyok, én is ezerszer jobban értékelem a mezőgazdasági munkát. Sok benne a rizikó, és aki a legtöbbet dolgozik vele, az kap a legkevesebbet. Nem tudom, most pl. a piacon mennyi a meggy, de lehet jobb is, mert ugye a kereskedőké a nagy haszon. Tavaly, amikor mi eladtuk 150-ért, Debrecenben 400 Ft volt a piaci ár.
Pénteken ballag a nagyfiam az oviból, kerti partit akarunk, de inkább csak akartunk, mert ahogy hallom, pont jön a kaki idő. Csak legalább addig ne esne, amíg a gyerekek előadják a műsorukat! Kérek drukkokat!
Filmek. Ma már hálás vagyok apáméknak, hogy anno elég szigorúak voltak ilyen téren. Mi nem sokat nézhettük a TV-t. Emlékszem, hogy az Izaura című sorozatot is úgy kellett kikönyörögni. (Így én a Twin Peaks-et pl. nem is láttam soha.) Akkor haragudtam rájuk, mert azért gimis korban az gáz, hogy mindenki a filmekről beszél, Te meg nem tudsz semmit... De mondom, ma már hálás vagyok, mert szerintem tényleg nem jó a gyerekeknek a horrorisztikus képi hatás. Főleg a maiak... Még a rajzfilmek is borzasztóak. Mi itthon nem engedjük, de ha Levi megy a barátaihoz, nézi ezeket...És utána fél. Nehéz ez, mert ugye azt nem mondhatom, hogy más családoknál ne nézhessék a gyerekek. Teljesen tiltani meg úgyse lehet, mert ugye akkor annál inkább érdekli a gyereket. Bátyáméknál szinte nem néznek otthon a gyerekek semmit, ők meg tudták csinálni, hogy csak vendégségben meg nagyinál van TV. Ja, és én a mai napig nem bírom a félelmetes filmeket. Voltam kb. 20, mikor láttam a Kéz, amely a bölcsőt ringatta c. filmet, ami a maiakhoz képest piskóta, de bújtam a fotel mögé, és sokáig rossz volt arra az idióta nőre gondolni. No, "röviden" ennyi.
Prücsi! Én speciel leírtam a névválasztást, de akkor azt az oldalt nem olvastad. Mégegyszer meg nincs erőm/időm!
Gabci, Kikuka, Prücsi, Vicuska, Zsu, Jolka! Édesek a babák!
Jolka! Welcome back! Azért majd írj beszámolót!
Hajni! Tőled is várjuk! Marci gondolom, élvezte! A lisztérzékenységről van új eredmény?
Timi! Remélem, jobban vagytok!
Bocsi, mennem kell, sír a legkisebbem. Próbalok majd jönni, mert ma csak ketten vagyunk (ilyen is ritkán van), de próbálom behozni a lemaradásomat minden téren (mosás, vasalás, takarítás). Szép napot!