Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Én egy másik topikból vagyok, s olvasgatlak benneteket.

Mush: szerintem a méz... az igazi, s természetes antibiotikum...

Jardina
jardina

Sziasztok!

Alig van mostanában időm.. :( Azért próbáltam olvasgatni Titeket.

Mush: A méz és a C vitamin ütő páros. És sztem a kamilla tea is nyugodtan mehet betegségre ilyenkor.

Még mindig senki nincs köztetek, aki tudná a nemét a picurkának?

Ibernuska: 4D UH-n akkor nem is fogunk semmit látni a 12. hét végén? :( Pedig mi azért megyünk. Képeken már a 11 hetes picur is jól látható.

Mit gondoltok a 12. hétben a babamozgás még tuti nem érezhető? Lehet, hogy csak beképzelek fura dolgokat.. Azt hiszem ez irreális lenne. Bár a pocakomon már látszik a dolog. :D Teszek is ide egy képet, ami tegnap készült.
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni!Bár hivatalosan január 1-jén fogok szülni de sosem lehet tudni.

Aida: tök jó:) már Nekem is látszik egy kicsit!
Szerdán megyek az első terhesgondozásra!Te már voltál már?

19-én megyek genetikai ultrahangra,20-án pedig a Cseh doktornőhöz!
Veled mi újság?
sahli

Mush! ...meg még a fokhagyma!

Aida! Nem olvasol figyelmesen! :lol: Nekünk kislányt láttak!
Mozgást szerintem még nem érezhetsz. Azok a beleid lesznek! :wink: Nekem oviban volt utoljára ilyen lapi hasam! :lol:

Szia Sahli! Részletes beszámolót kérünk beugrónak :wink: :lol:

Kép
zölddisznó

:) zöldi: akkor tényleg nem olvastam figyelmesen és gratula a kislányhoz!! :) Hát nálunk (a mi családunkban) ez már óriási. :D Mármint ez a "lapos" has. Nagymamámtól kezdve, édesanyámon át, nővéremékig nálunk mindenki max. 55 kg. :) Nővérem és édesanyám 50 és 49 kg-gal kezdték az első terhességüket, én 48 kg voltam. Hajlam. Nem tudunk mit csinálni. Hiába eszem úgy nézek ki mint egy bulémiás "kiccsaj". Gondolom ezért van, hogy már így kijött a pocim. A kisbabót meg az orvos szerint hamarabb fogom érezni mint egy átlagos kismami, pont a vékonyságom miatt. Az viszont igaz lehet, hogy most még azért nem az. De már nagyon várom! :D Azt tudom, hogy már most is ugrál, meg ficánkol mert olvastam, de olyan jó lenne már érezni. A beleim meg akkor fura dolgokat csinálnak mostanában.

Sahli: Voltam már. Kétszer. Jövőhéten megyünk genetikai UH-ra, remélem minden rendben lesz.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

nA MEGJÖTTEM AZ EXPÓRÓL
Hát én nem voltam oda meg vissza az expós 4d-ért. A kép meg maga az uhu az jó volt csak 6 perc alatt lezavarta a srác plusz kérdeztem a nemét és azt mondta hogy ekkor még nem látni pedig totáll neoplánba lehetett látni mert előről volt. Csak az ürge nem akarta azt nézni hanem mindig az arcát akarta. Én meg nem azt akartam na és nem értette meg. Így még jó hogy nem mondtam le a genesiseset mert elmegyek kedden oda is. Ott legalább bő fél óra lesz. Nem is kértem dvd-t róla. De azért lassan de mozgott bár ő is mondta hogy nem éppen aktív gyerek. Remélem ebből nem lesz bajom.
itt a kép
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

harivera: Édes a picur! :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vera! Szépséges! Elég csúnya volt a bácsi. Nem lett volna neki mindegy, hogy a lábaközit nézi, vagy a buksiját? Na de majd kedden!

Kép
zölddisznó

harivera,hát ez eléggé homályos,béna volt a pali ha nem tudott mégcsak egy normális éles képet sem csinálni!
Aida!jó neked h ilyen alkat vagy,én már most úgy nézek ki mint ha 7 hónapos terhes lennék. :lol:
Üdv az újonnan érkezőnek,én is január elsején születtem! :wink:

Tegnap jó volt a ballagás,de ma meg megint a házat csinálják a fiúk,nekem meg el kell őket látnom étellel-itallal. :roll:

Zöldi,ó bárcsak egyszer aludhatnék én is délig!!! :lol: De jól teszed addig pihend ki magad mig teheted,mert azután nem sok nyugtod lesz...de jó értelemben persze! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sarmon.
nekem tuti ilyen homi lesz a genessises is mert hájas vagyok rendesen de azért így is látni. És sajnos elölfekvő lepényem van vagy is a baba alata fexik de attól még tényleg tök jól lehetett látni és én láttam a lába közét és még mindig nem láttam fütykös jelleget. De majd meglátjuk kedden.

harivera
Budapest XXI. kerület

Üdv köztünk Sahli! És gratula a babához!

Harivera!
Akkor te sem voltál elragadtatva ettől az expós UH-tól... Nekem is ugyanezt mondta a néni, hogy 16. hétig nem tudják a nemét megmondani. Én azt a pár hetet még kibírom.

Engem az Expo sem nyűgözött le! Szakmámból adódóan én a Construmából indultam ki és gondoltam majd ezer meg egy kiállító lesz, de nagy csalódás volt. 1 óra alatt végigjártuk az egészet, úgy, hogy az összes babakocsist, meg bababútorost kifaggatuk...

Zöldi!
Nem semmi ez a délig alvás!!! :-D Terhesség óta vagy előtte is képes voltál ilyenekre??? Én már hajnalban fent vagyok még hétvégén is. Cserében este tök korán kidőlök. Nálam a délutáni szieszta hossza nőtt meg kicsit, mióta terhes vagyok. Korábban fél óra is elég volt, most 2-3 órákat simán bírok aludni. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Én is hacsak tehetem délben alszom inkább egyet.
Harivera igazad van mert nekem hüvelyivel csinálták a 4d-ét is lehet azért lett kicsitt élesebb(én is hájjjjjas vagyok) :lol:
Szoritok hogy kiscsaj legyen.Nekem teljesen mindegy mi lesz.sziasztok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Aida, nagyon aranyos a pocid :D
Sajnos nekem sem fog latszani igy, mert egyebkent is hasas tipus vagyok, most mar mintha a 6. honapban lennek..

Mi is voltunk penteken Uhun a Bolgarkerekben. A bacsi azt mondta, hogy valami van a laba kozott :D
Na, de azert nem sokat adunk meg erre, bar a paromat tuti nagyon boldogga tenne egy elsoszulott fiuka....
na, majd meglatjuk. Meg azt is megallapitotta, hogy 78 gramm a draga, ulomagassag 71 mm mar.

Gyors korkerdes: benneteket mennyire visel meg a kozutak allapota? Ugyertem nekem nagyon rosszul esik a zotykolodes ezeken a rossz utakon.
Most jottunk befele az autopalyarol a Lagymanyosi hidon,, es az egerut az valamai szornyu minosegu...
Most faj a hasam alja..
SZerintetek ez osszefugg?

Elvileg ebbol nem lehet gond, hany kismami zotykolodik igy nap mint nap...

Mit gondoltok?

Kép
zsiraf8

Bernuska! Azt azért eltitkoltam, hogy kb 1-2 körül alszom el :lol: Éjjel jobb filmek vannak. Amúgy nyáron mindig átálltam erre a mediterrán életvitelre, merthogy útálom a meleget, és este 8 körül éledek.

[quote]E írta:lvileg ebbol nem lehet gond, hany kismami zotykolodik igy nap mint nap...

Nekem erre azt mondta a dokim, hogy nyugodtan közlekedjek, de offroadozni ne most kezdjek el.

Kép
zölddisznó

Zsiráf!
Azt olvastam, hogy a baba bírja a zötykölődést, ki van párnázva, jól tűri a strapás utakat. Viszont igaza van Zöldinek, plusz terhelésnek nem szabad kitenni. (Bár vannak ellenpéldák is: az aerobic edzőm még 5 hónaposan is nyomta a step-aerobic-ot. :-) Bár szerintem nála ez volt az alapterhelés. :-) )

Zöldi!
Könnyű a tanároknak! :-) Azt hiszem rossz pályát választottam. Az építőiparban 7-kor kezdenek és sajna nyáriszünet sincs. :-( És szeptemberben visszamész még tanítani?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Aida:
de csini pocid van :lol:

Sahli:
üdv köztünk!

Mush:
hogy vagy ma????
Igen, megyünk Londonba is :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Zsiráf!
Én napi 120 km-t vezetek oda vissza, 4 számjegyű úton, hogy munkába érjek és haza, reggel 5-kor kelek, zötyi, majd munka, zötyi és úgy 6 körül érek haza, ezután megyek még mozogni is (vagy háztartás).
Eddig nem éreztem, hogy baj lett volna, bár az utak nem a legjobb állapotban vannak, így nem is lehet rajtuk túlzottan száguldozni, meg már lassan egy év alatt megismertem az összes lyukat, bukkanót.

Bár könnyen beszélek, csak a jövő héten szerdán megyek a 12. Uh-ra, így nem tudom még, hogy van a babám, csak azt tudom, hogy nem érzek fájdalmat a pocimban eddig.
Igaz minden nap ajándék emellett az életforma mellett, mert pihenni azt nem nagyon tudok.
Üdv.

Betti
Kép
betti0412

[quote] írta:s szeptemberben visszamész még tanítani?

Berni! 2 hónapra nics értelme, és óraszámilag is nehéz lenne megoldani, mert az új kolléga addig mit csinálna? ...no meg ha apa bevállalja a finanszírozásomat, akkor majd bolond lennék :wink:

Betti! Ne is aggódj! Fiatal vagy, egészséges, a baba meg sem érzi a zötyi-mötyit.
A "tilalom" inkább azokra vonatkozik, akinek volt már vetélése, vagy rosszul tapizik a lepény, esetleg vérezgetnek/görcsölnek... Normál várandós nyugodtan zötyöghet! :lol:

Kép
zölddisznó

Sziasztok,
most csak két napot hagytam ki, de örüljetek, mert elkapott az a bizonyos 'hormonbetegség', tiszta dili vagyok. A nagyfiam már szólt, hogy nem kell mindenért kiabálni, pedig szerintem kétszer alapból csak k é r e k tőle valamit, aztán egy kicsit persze, hogy ráerősítek.
Szóval nem egyszerű két napom volt, igaz kettős fronthatás is volt, lehet, hogy ez is megviselt?

Én bölcsi ügyben kérnék tanácsot. Szeptembertől a kisfiam be van iratva bölcsibe, de így, hogy decemberben szülök, nem tudom, hogy mit tegyek. Neki és nekem is jót tenne, ha legalább heti 3 napra közösségbe kerülne, de télen hogy legyen. Pici babához ne hozzon haza bacikat, aztán tavasszal újra beszoktassam? Van valakinek tapasztalata?

Köszi

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

BB! Én bölcsiellenes vagyok, amíg a mama otthon van. Szerintem bőven elég, ha majd csak tavasszal próbálkozol vele, kevésbé szüttyögős időszakban. Megbirkózol a feladattal, ne aggódj!

Kép
zölddisznó

Én is bölcsi ellenes vagyon,nekem se jártak a gyerköceim bölcsibe mégse hullott ki a hajam tőlük... :lol: Annyira gyorsan elszakadnak tőlünk,ovi,isi,aztán már csak hébe hóba látjuk őket...Én olyan vagyok mint egy tyúkanyó ,itt legyenek a csibéim ameddig csak lehet a szárnyam alatt,épp elég lesz öket elengedni ha már menniük kell.Összel kezdi pici lányom is az ovit,lehet meg is hülyülök...de oda már menni kell,mert az a közösség,a tanulás,a fejlődés már kell a háromévesnek.De egy attól kissebb gyereknek szerintem elsősorban az anyja kell.Na és persze az más ha anyagilag áll úgy a család hogy anyukának ugye dolgoznia kell és úgy adja bölcsibe,de igy...én nem adnám az tuti ha nem muszály.EZ az ÉN VÉLEMÉNYEM. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Aida: nagyon csini vagy :) Én is hasonló kaliberrel vágtam neki a gyerkőcöknek, most vagyok a leg"súlyosabb", 54-ről indultam-na jó, ekkor már 11 hetes voltam, mikor a védőnéninél lemértek, mint első vizsg.

A zsityi-zötyiket én úgy szoktam tompítani, hogy tartok egy párnát a kocsiban és arra ülök :D Na jó, ez régmúlt Minis időnkben volt lényeges, mikor a földtől kb 20 cm-re voltunk :D ;most Walternál meg lenézünk a többi autósra :D (VW Transporter T2-es)
Ősszel vettük, 7 személyes, szóval mindenki, és minden belefér! Végre! :D

BB: én sem vagyok bölcsi párti, de tény, hogy néha jól esik/esett volna ha közibe van a lurkó.
Neki is, Neked is, de valóban kiszámíthatatlan, hogy hogyan fogja bírni a kis szervezete.
Mondjuk ha amúgy is gyakran jártok közösségbe-nem feltételn bölcsibe, elég ha a játszóra, vagy barátokhoz...- ígyis úgyis ki lesz/lesznek téve a kicsik a fertőzések lehetőségének.

De szerintem is meg fogod tudni oldani, nyilván lesznek nehezebb napok, de én is úgy gondolom, hogy ráértek tavasszal. Az szerintem rosszabb, ha most beszoktatod, aztán kiveszed, aztán újból be...de mérlegeljetek. JÓL FOGTOK DÖNTENI!!!

Én jövő héten megyek csak uh-ra, de látom már mindenki tele van képekkel, élményekkel :) . Nekünk sztem nem lesz kép, de majd megpróbálok kérni...a lényeg, hogy mindent rendben találjon!
Vendég

A bölcsi érdekes kérdés, én most egy bölcsi felújításon dogozom, sokat beszélgetek a vezetőjével a rendszerükről, és ők csak azokat a gyerekeket veszik fel, akinek az anyukája kell, hogy menjen vissza dolgozni, tehát munkahellyel rendelkezik, kapacitás miatt gyermeket "csak úgy" nem tudnak fogadni, ez alól kivétel a szociális helyzet, vagy a gyámügy kötelezése.

Kolléganőim közül van néhány aki visszakényszerült dolgozni, és bölcsit igénybe venni, aminek egyszerű oka van: lakáshitel, rezsi, megélhetés stb.
De biztosan az a jó, ha minél többet van veled a Gyermeked, csak sokszor talán nem úgy alakul a család élete. Az biztos, hogy a kolléganőm szinte minden második héten táppénzen van, mert a gyerkőc amit lehet összeszed a böcsibe és általában vissza is fertőzik egymást, dehát közösség.

Zőldi!
Köszönöm a biztatást, úgy vagyok ezzel az UH-val, mint a gyerekek, számolom mennyit kell még aludni.... :D

Betti
Kép
betti0412

...és mennyit kell aludni?

Kép
zölddisznó

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=73392007
...valaki érdeklődött testvérbabakocsi iránt.

Kép
zölddisznó

Köszi a bókokat! Igyekszem csinire növeszteni a kismama pocit! :D Ma voltam védőnőnél, szerinte nem híztam egy kilót sem, pedig a hasamon ahogy látszik a képen is már meglátszik szépen. Nem értem hol lehetnek a kilók. Főleg, hogy zabizok bőven. Ráadásul a terhességi előtti édesség kívánásom csak fokozódott és mindig jégkrémet ennék meg ilyesmit. Ill. sajnos nem csak ennék, hanem sokszor elcsábulok. Mindegy azt mondta egyelőre nincs baj, meg azt is mondta hogy a legközelebbi találkozásig biztos megérzem az első magzatmozgást ilyen vékonyan. :) Juhú, de várom.

Ma hívtuk a 4D Genesist erre elutasítottak hogy ők nem csinálhatnak hivatalos nyaki redő mérést... Aztán hívtunk egy másikat az is azt mondta, hogy csak állami intézetben lehetséges. Most akkor mi van? Segítség! Hol csináltathatom a nyaki redő mérést ami megfelelő? Nem is csináltathatom 4D-vel? Nem értem.

Most nem olvastam annyira vissza, mindenkinek rendben volt? Gondolom Ti már túl vagytok rajta mert én vagyok a december majdnem legvégére eső kismama, azaz itt már mindenki 2-3 héttel előttem jár. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Az Istenhegyin csinálnak! Amúgy minden 4D-sen is kötelesek leletet adni, ahol orvos csinálja a vizsgálatot...másmilyen helyre meg nem érdemes menni! A XIII. ker Kárpát u-ban is tuti, mert nekem is adtak.

Kép
zölddisznó

Köszönöm Zöldi! Közben már mi is találtunk, Magzat Diagnosztikai Központ a XIV. kerületben, bár jó drága a vizsgálat. 10.000 Ft + 2000 Ft ha DVD-t akarok. :( Vagy ilyenkor még nem érdemes a DVD? A fotók a babáról itt ingyenesek, legalább ez pozitívum. Jövőhét keddre kaptunk időpontot. Hú, nagyon izgulok!! Találkozás a cseppel. Múltkor még csak egy lüktető fekete foltot láttunk. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:
HAriverának megadtam a Királyhágó úton az uh. címet, telefont, ő megérdeklődte a 4D-t, írj neki privit, tudja az árat. VAn ott egy szupi aranyos doktornéni, megbízható én csak hozzájártam 2 éve is, és most is. Egy sima uh, az tutti 5000, most voltam néhány napja.

Többiek:
Bölcsi ügyben köszi, egyébként én is ezen a véleményen vagyok, mint szinte mindannyian, csak van egy saját irodám, ahol még októberig dolgoznom kéne, legalább heti 2-3 napot. Bölcsibe amúgy is csak "megőrzés"-re vennék be, tehát nem 5 naposra, mert ugye hivatalosan nem dolgozom. Nehéz, beszélek a védőnéninkkel is. Van a szomszéd utcánkban egy privát bölcsi, de én sajnálok 40ezret érte havonta, önkormányzati sajna itt Érden nincs megfelelő és befogadó. Budára hordanánk.
Csak megjegyzem, hogy nagyfiam 14 hónapos korától járt, kényszerből, a munkahelyemen másik osztályra jelentkeztem, ekkor volt egy üres hely, és fizették a másoddiplomás főiskolámat is. Nem tudtam kihagyni. Eleinte nehéz volt (bölcsi, új munka, fősuli, háztartás), de nekünk nagyon bejött a bölcsöde, szuper gondozónénink volt, azt mondták nem tapasztaltak olyat, hogy másfél évesek között barátság alakul ki, de az én fiamnál történt ilyen. Anyukák is nagyon jóban voltunk, jó csapat volt, sokan ugyanabba az oviba mentek (iszonyú könnyebbség volt azokhoz képest, akik anyuka mellől jöttek).

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Aida!
Én december 31.-es időpontú vagyok, így nagyjából egy idősek lehetünk.
Jövő héten leszek 12. hétben.
Pocim nincs, nem is látszik, még, pedig laposan indultam én is, bár párom már nagyon úgy lája, hogy szerinte van, én viszont lazán gombolom még a nadrágjaimat össze.

Zöldi!
Még 9.-et kell aludni......

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok Lányok!

Remélem még emlékeztek rám,elég régen írtam már....úgy is írhatnám hogy amikor jól voltam :oops:
Sajnos eléggé hányós időszakot tudhatok a hátam mögött,most már kezdek egy kicsit jobban lenni.

Igaz most a gyomorégés kezdődik,de még mindig jobban elviselem mint a róka komát. 8)

Remélem veletek minden ok,és nem voltatok ennyire rosszul mint én.

Jól le is maradtam,nagyon sok új lett,aminek nagyon örülök.

Pénteken megyek legközelebb dokihoz,Uh képem még nincs :cry:

KépKép
lyndee

betti: No az tök jó, akkor tényleg nagyjából egy idősek vagyunk terhesség szempontjából, mert én tegnap léptem a 12. hétbe. :)

lyndee: Örülök, hogy jobban vagy, Te akkor már "el voltál tűnve" innen amikor én csatlakoztam. De olvasgattam vissza és láttam, hogy Te is közénk tartozol! :) Meg a táblában is benne vagy, amit már én csinálok. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida de nyugodtan kérj dvdét mert marha jól látszik ahogy mozog a baba,meg az enyémen de gondolom mindenkién a szivhang is rajta van.szerintem szuper emlék lesz majd a gyerekednek felnőttkorában az esküvőjén odaadni.... :lol:
lyndee,örülök hogy jól vagy kitartás,mindjárt itt a december :lol:

én már csak gumis derekú gatyákat birok felvenni.Ma voltunk a gyerekeimmel "Ringatón",mindenki engem ajnározott h milyen jó hogy jön a harmadik,meg hogy ilyen nevek után még mit tudok kitalálni,meg hogy vagyok stb.Egy kicsit inkább tolakodónak éreztem.Pedig eddig meg büszke voltam ,mindenkinek újságoltam hogy babát várok,lehet megint ezek a fránya hormonok tették kicsit negativabbá a hangulatom.jóéjszakát mindenkinek.
Zöldi igazad volt ,kaptam beutalót afp-és vérvételre,a betöltött 17 hét után kell mennem.(Nekem a babóm le van maradva egy héttel.)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sziasztok!

marti. tegnap totalis dogrovason voltam. egesz nap nyomtam a gyumolcsot, mezes citromos harfa teat, meg egy csomo extra c vitamint. a torkom kicsit jobb, de meg mindig nagyon folyik az orrom meg tusszogom. :( szegeny gyerek biztosan nem lesz ilyedos. amit tolem kap... :oops:

olvasom, hogy a bolcsi a tema. gondoltam leirom, hogy itt hogy van, csak hogy legyen osszehasonlitasi alapotok.
eloszor is itt nincs allami bolcsi/ovi. meg a bolcsi es az ovi egyben van. 6 honapostol, 5 evesig lehet oket vinni. 3 eves kor utan az allam ad nemi tamogatast hozza, de nem sokat.
a babaval max 1 evet lehetsz otthon, utana fel kell mondanod, ha nem mesz vissza. ezt is le kell bontani. az elso 6 hetben kapod a fizetesed 90%, aztan a kov 33 hetben kb 40-50 ezer forintnak megfelelo osszeget havonta, a maradekban meg semmit, ha otthon maradsz 52 hetig.
szoval itt majd azt kell eldonteni, hogy a penz, amit megkeresnel, az mind elmenne-e bolcsire, mert ha igen akkor ugye nincs ertelme visszamenni dolgozni. de van ahol a nagymama tud segiteni.

en egyenlore ugy gondolom, hogy nem megyek vissza (persze ezt meg nem hangoztatom), amit nagyon sajnalok, mert nagyon jo munkam van. de 3 eves kora utan azert heti 3-szor viszem majd oviba, elotte meg jatszohazakba.

tegnap jottek varatlan vendegeink, es teljesen meglepodtek a pocak meretemen. a 14. hetet keztuk, azert jo hogy mar latszik! :twisted:

mi ma megyunk itt uh-ra. ez az elso hivatalos uh-m. fogalmam sincs, hogy milyen vizsgalatokat csinalnak. majd irok beszamolot, ha hazajottunk, meg felteszem a kepet. asszem itt az is kiderul, hogy tenyleg dec 15-re leszek e kiirva. :lol:

magnes. mi van veled? hogy ment a koltozes? megszamoltad a sarkokat?

shali. udv a csapatban

aida. csini a pocak.

harivera. drukk az uh-hoz!

mindekinek szep napot! ott milyen az ido?

KépKép
KépKép
mush589

Mush:
szegény fejed! :cry: Jobbulást neked!

Kép
Kép
Kép
f.marti

mush: Jobbulást!

sarmon: Meg is győztél! :D Akarok DVD-t!! Már alig bírom kivárni.

Van egy kérdésem: Hogy is van ez a bébiörzős dolog? Látok bébiörzőt meg légzésfigyelőt.. A kettő két külön dolog? Mindkettő szükséges? Együtt a kettő már 30ezer fölé megy. Mi a bébiörző, ha nem a légzést figyeli? Jaj, nem értem, elvesztem.:(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

szerintem bébiőr helyett egy pár jó rádiót érdemes venni, annak marha nagy a hatósugara plusz jobban beállítható... (és nem sokkal drágább). Légzésfigyelőből meg 3 lapost, arról nem igazán tud lemászni...
Vendég

Aida!
A légzésfigyelő meg babaörző két külön dolog.
A légzésfigyelőt a baba alá kell tenni az ágyába, és akkor jelez, ha leállna a baba légzése. Ez a fontosabb.

A bébiőr pedig valóban egy kis rádióadós kütyű, két egységből áll, az egyik a babánál van, a másik nálad. Ez akkor hasznos, ha nagy a lakásotok/házatok, és mikor alszik te meg nem vagy közvetlenül mellette, akkor ezen keresztül hallod, ha felébred, sír, nyöszörög stb...
Kis lakásban sztem felesleges, mert egyébként is meghallod.

Kép
trombibébi

Ja és Aida, én is ugyanott voltam az 12 hetes uh-n. Hányra mész kedden? Csak azért kérdem, mert ha napközen (8-4ig) akkor vsz a dokim fog vizsgálni :)

Kép
trombibébi

Sziasztok LÁNYOK!

Gondoltam így frissen vizsga után írok néhány sort, hogy nehogy azt gondoljátok, elvesztem! :)

Üdv. az újaknak! Várjuk a segítő tapasztalatokat!

Tehát túl vagyok megint néhány vizsgán, sikeresen... Még van kettő, de az jövő héten le is megy - ha nem vágnak meg... :oops:

Addigis írjatok sokat, hogy a vizsgák után le tudjam kötni magam! Legalábbis Zöldivel megvitatjuk a témáinkat :wink:

Szóval, legyetek jók és jövő héten szidjatok nagyon, hogy a vizsgáim sikerüljenek!!!

Csóközön
Vendég

trombi: Köszi a tanácsokat, közben sok utána olvasgatással rájöttem és már azt is tudom, hogy a bébiőr nálunk felesleges. Ebben a lakásban azért majdcsak észre veszem a babót ha fent van. Akkor a légzésfelügyelőre gyúrok. :) Bár nővéreméknél a nagy lakásban se bébiőr, se légzésfelügyelő és semmi probléma nincs, azért nem bocsátanám meg magamnak, szóval ez a légzésfelügyelő igenis kell.
Kedden este megyek munka után, szóval úgy tűnik, nem a Te orvosodhoz jelentkeztem be. Milyen minőségű UH-t csinálnak?? Mekkora fotót adnak a babáról?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mózeskosárban lehet szállítani autóban? Csak mert én úgy tudom, hogy hordozó kell. Viszont a babakocsinál ezt írják:
- merevített textil mózes:
(ezzel a merevítéssel 100%-ig
stabil marad a kisbaba a kocsiban)

Vki világosítson fel ebben is, köszönöm! Olyan tudatlan vagyok. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Voltam védőnéninél és orvosnál tegnap. Védőnőnél 90/60 volt a vérnyomásom. Mondta is, hogy agyvérzés nem fenyeget.
Dokinál is minden rendben volt. Vittem fényképezőt, hogy készítek a picurról fotót, de annyira eláztatott az eső, hogy örültem hogy talán nem fázok meg. 26-án megyek AFP-re. 07.07-én pedig genetikai UH-ra.
Mush: jobbulást kívánok. Elég kellemetlen ilyenkor betegnek lenni.
Sinaszi: drukk a hátralévő és gratula a sikeres eddigi vizsgákhoz.
Aida: Nagyon helyes a pocid. Bárcsak én is így nézhetnék ki.
Remélem mindenki jól van és hősiesen viseli ezt a bolond időjárást.
Kisfiam nagyon megérez mindent.
Üdv nektek Gabi

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Már megint elrontottam a vonalzót, pedig jóra nyomtam.
Na mégegyszer.

Üdv.: Gabi

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

aida,én is látom sok helyen hogy rá van irva a mózeskosaras babakocsira hogy lehet autóban a babát szállitani benne...de most gondolj bele egy fékezés azt onnan a gyerek simán kiröpül,meg szerintem kétszer annyi helyet elfoglal mint a sima ülés.na meg lajtenek befelé a kocsi ülései a gyerek meg rátapad az oldalára???Szerintem nem valami praktikus. :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

lajtenek:lejtenek

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

TILOS mózeskosárban gyereket szállítani. A KRESZ szerint is (na meg a józan paraszti ész szerint is... erős fékezés és a gyerek egy életre lebénul - ld. nem véletlenül találták ki a kagylóüléseket...).
Vendég

Én kérdésem aki tudja rá a választ ,annak szól,A harmadik gyermeknél van hogy a 91 napot betöltött magzat után érvényesithető az adókedvezmény.Na most ezt ugyebár a nődoki állitja ki de én oda csak 1 hónap mulva megyek de múlt héten letelt a 91 napom,akkor visszamenőleg is megkapjuk majd a pénzt,vagy inkább kerekedjek fel és minnél előbb kérjek dokibától igazolást???? :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Köszi a megerősítést. Én is így tudtam, hogy a mózeskosár tilos. Csak gondoltam rákérdek, hátha vmit nem tudok. Ki tudja milyenek mostanban a mózeskosarak. :D Még azt is elképzeltem volna, hogy tiszta profi és rögzíthető. De autósülés. Mindenképp. ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

BB!
Melyik utcában laktok Érden? Csak azért kérdem, mert a mi utcánkban is van egy "magánbölcsi". Konkrétan a szomszédunkban. Napközben olyan, mintha egy játszótér mellett laknánk. :-) De hallva a nevelők "intézkedéseit", nem szívesen járatnám oda a gyerekem. Az árát még nem is tudom.

Lyndee!
Örülök, hogy jobban vagy! Nem irigyellek! Én csak az émelygésig jutottam el, de egyszer sem hánytam. És néhány hete már ez is a múltté. Most van helyette derék- meg fejfájás.

Mush!
Jobbulást neked!!! A kismamák csak Magyaro.-n vannak ennyire "elkényeztetve", hogy 3 évig otthon maradhatnak a csemetéjükkel. A legtöbb országban max. pár hónapot engedélyeznek erre. A fene se vár egy munkaerőre 3 évig! Ha meg már vesznek fel helyette valakit, akkor a 3 év után melyiket teszik lapátra? Nálunk nagyon számítanak rám, nem vesznek fel senkit a helyemre, a kollégáim veszik át a munkámat. Ez azért megnyugtató!

Sinaszi!
Gratula a vizsgákhoz és kéz és lábtörést a maradékhoz!

Kép
Kép
lbernuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?