Új privát üzeneted érkezett!

haptákban nem haptában
kerekpocak

Sziasztok!!!

Akkor én inkább nem szólok semmit sem, mert azért Botond a 3 órát kialussza. Bár most rászoktam, hogy mérem őt és amikor megeszi a magáét és rendesen kiszívja a cicit megy a 4 óra is olykor.
Alapban elég jól eszik, hisz már nem hogy a születési súlyt visszahízta, de már 5100 gramm. Komoly erőfeszítés ringatni karban :-)
A problémám inkább az most vagyis éjjelente, hogy megkajál, tele van mint a duda, böfi minden és nem alszik vissza, elvan mint a befőtt, társaságra vágyik, nekem meg kifolyik a szemem az álmosságtól.
Erre a védőnőnk azt mondta, hogy nem állt még át a bioritmusa az evilágira még mindig él benne az anyaméh sötétje. Pár hét mondta, bírjam ki és akkor már könnyebb lesz eggyel.
Nappal viszont áldott jó gyerek, pedig egy szoba lévén rendesen kapja a napi rutin zajait. :lol:

Botondnak is vannak tejkiütései, nekem is azt mondták, hogy zsíros és fehérjében gazdag a tejem és ezért van, no para, mert ez normális.
A doktornéni mondta, hogy a kamilla teás törölgetés jó, mert szárít és még nekünk a körömvirág krémet ajánlotta, amit ha rákenek a pofijára, nincs egy óra és szépen lelohad a piros kiütés.
Szegény gyereket kenem non-stop, mert a bőrét meg amikor érem azt mondták, kenjem egy babatejes krémmel (amit kiírt a dokinő) mert írtózat száraz és hámlós a bőre. Szóval az arcát, a testét, a gyereknek már hullára elege van belőlem szerintem és ennek tetejében még be is gyulladt a jobb szeme, így cseppentünk és kenjük azt is...
:lol: :lol: :lol:

Na szóval, úgy érzem elég sok idő el fog telni amíg én legközelebb unatkozni fogok... :oops:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

ha éjjel nem alszik vissza, nappal jó gyerek akkor valszin felcserélte a nappalt az éjszakára. vissza tudod állítani nála, ha nappal nem hagyod 3 óránál többet aludni. max. egyben.
kerekpocak

Zsófi,Ági

Nem haragszom egyáltalán a véleményetekért szívesen meghallgatok mindent, de egyetérteni sajnos nem tudok.Én híve vagyok az igény szerinti szopinak addig míg az nem megterhelő sem a gyereknek ,sem az anyának.Larának nem hinném,hogy az mert szépen fejlődő,jókedvű,kiegyensúlyozott baba Én szintén nem érzem tehernek a 2óránkénti szoptatást.Szeretem a mi kis rituálénkat, imádom nézegetni miközben ott szuszog a cicin :) Soha többé senkit nem fogok többé szoptatni,nehogy már ne bírjam ki hogy az a pár hónap kicsit húzósabb. Szerintem inkább mindenkinek ki kéne használni ezt a kis időt hogy minnél többet mellen lehessen a bébi.Persze biztos ha már van egy másik gyerkőc(ök) nem olyan egyszerű, és ha nekem lesz esetleg még egy lehet, hogy akkor már másképpen csinálom,de ez most nekünk így jó. Ha már az elején nem úgy szoktattam,most már nem akarom kínozni őt az átszoktatással, és magamat sem azzal h hallgassam a sírását amíg átszokik.
Fürdés után mikor elalszik utána éjszakára átáll a 3-3,5órára, közte szépen alszik, aztán hajnaltól vissza 2-re.
Különben pedig szerintem ahogy nő és már a világ jobban érdekli, majd ritkul a szopi, főleg ha már majd mást is adok neki enni.
Egyébként a mennyiséggel nincs gond mert amit Lara bent hagy, azt még ki is szoktam fejni,mert különben bekeményedik a mellem és az nagyon fáj. Az oka a sűrűbb evésnek a megszokáson kívül szerintem az lehet még, hogy hamar bealszik így nem eszik egyszerre sokat.Ez van :roll: A súlya viszont megfelelően gyarapodik és boldogok vagyunk és ez a fontos. :D

Ági

Kép
hági

Szilvi

Az első hetekben Larának is lehámlott a bőre a fejebúbjától a talpáig,de az is elmúlt magától és utána tök szép lett.

Ági

Kép
hági

ha neked nem fáraszó ági, akkor hajrá.
én nem bírnám, de szerencsére mások vagyunk.
kerekpocak

de azzal nem értek egyet, h milyen jó, h minnél többet van mellen a baba.
ha naponta 6x 30 percet van mellen, nem gondolom, h rosszabb mint 12x 15percekre mert bealszik. így ráadásul csak mellen tud elaludni, ami hosszú évek alvásproblémáját vetítheti előre. de természetesen nem feltétlenül alakul így vagy úgy. + ha sír nem biztos, h azért mert éhes. lehet h csak társaságra vágyik, vagy kommunikálni akar stb.

de természetesen az a lényeg az, h az anyuka kiegyensúlyozott és boldog legyen. bármilyen szisztéma szerint nevel is.
kerekpocak

Sziasztok!

Gyakorlati kérdésem lenne a Jánosos kismamikhoz. Kb. 2 hét múlva AFP vizsgálatra kell mennem a Jánosba, viszont a dokim (Szentkirályi Zoltán) nem adott beutalót, csak megadta a napot, hogy mikor menjek reggel éhgyomorra a terhesgondozóba.

Kérdésem: kell-e beutaló AFP-re, vagy elég, ha a kiskönyvvel megérkezem?

Válaszaitokat nagyon köszönöm!
kicsigee

Kedves Kismamák és Anyukák!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek. A Jánosban fogok szülni, szept. elsejére vagyok kiírva. A kérdésem, hogy lehet-e fogadni szülésznőt és hogy nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?
Az orvosomhoz magánrendelésre járok és ő amúgy sem a szülészeten dolgozik, hanem az onkológián, de ebbe eddig bele sem gondoltam. Megtudtam, hogy annyira nem szokott sietni a szülésekre, konkrétan a barátnőm húga egész nap szenvedett bent a kórházban, miután reggel elfojt a magzatvíz és az ügyeletes szülésznő egész nap nem hívta be az orvost, ő meg a lány kérésére nem volt hajlandó bejönni. Aztán este 7-kor jött a műszakváltás, az érkező szülésznő egyből behívta a dokit és császár lett belőle. Kiderült, hogy ha megvizsgálták volna a lányt, már reggel meg lehetett/kellett volna császározni, mert esélye sem volt hüvelyi szülésre.
Ez a történet engem nagyon megdöbbentett, igaz, eddig nem nagyon foglalkoztam a szüléssel. Nem tudom, hogy merjek-e így bízni az orvosban, viszont orvost váltani is félek 27 hetes terhesen. Nagyon megköszönném, ha leírnátok a véleményetek és ajánlanátok szülésznőt, akiben meg lehet bízni és aki elvállal.
Köszönöm előre is!
Nóri
nori81

Kicsigee!

Az AFP én sem kaptam beutalót, csak a kiskönyvet és a személyes papírjaidat kell vinned és megmondani, hogy a Szentkirályi doki betege (terhese) vagy és ennyi.

Egyszóval nem kell beutaló!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Nóri!

Az én véleményem az ebben a témában - majd a többiek is gondolom elmondják az övéket - hogy érdemes szülésznőt fogadni, de csak olyat akiben meg tudsz bízni 100 %-ig.
Mert nem az a lényeg, hogy eggyel többen legyetek a szülőszobán, mert arra mindig van ügyeletes szülésznő, hanem aki tényleg segítségedre van mindenben.

Azt viszont nem tudom megmondani, hogy mi alapján válasszál szülésznőt, mert én az orvosomat kérdeztem meg, hogy ő kivel szeret együtt dolgozni és kit ajánl, felsorolt 2-3 nevet és elmondta, hogy melyik hölgy emberileg milyen és én döntöttem el, hogy mit szeretnék. Ez alatt értem, hogy szakmailag nagyon jó, vagy inkább olyan túl gondoskodó vagy megnyugtató, kinek mire van szüksége.
Aztán megismerni is volt időm, mivel voltam bent nála a ctg-k előtt is kétszer, meg a ctg-re is mindig hozzá kellett mennem szóval jó párszor találkozol is már vele a szülésig, így nem idegen egyáltalán és ez nagyon megnyugtató tud lenni.
Sőt nekem a 36. heti vérvizsgálathoz a vért is levette fent a szülőszobán, hogy ne kelljen a labornál 6x elájulnom, mire leveszik.

Szóval szerintem ha a doki ilyen megbízhatatlan, akkor érdemes egy szülésznőt felkérni, aki kézben tartja a dolgokat, ha beindul a szülés.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion, köszi az infót, ez nagyon jó hír!!
kicsigee

Zsófi

Az elején próbáltam ébren tartani,h egyen többet és tovább kihúzza,de ha fejre állok is 15-20perc múlva elalszik.Nem ccsak mellen tud elaludni,néha éjjel mikor nem alszik el az cicin véletlen,vagy felkel mikor leteszem akkor gagyorászik egy sort és elalszik,vagy ölben napközben.
Jónás nem alszik el a cicin?
Az esti lefekvésnél,hogy altatod??
Tudom,hogy nem mindig éhes ha sír,de ha kb.2óánként teszi ezt akkor Laránál azt jelenti.Ha közte nyügös,akkor persze tudom h más baja van.

Ági

Kép
hági

jónás az elején, amíg 1-2 hetes volt elaludt, de akkor felébresztettem és folytattuk az evést. evés után mindig (majdnem) játék jön (beszélek hozzá, képeket néz, énekelek) és ébren teszem az ágyba. ez alól nagy kivétel az este. akkor fürdés- szopi és alvás, de akkor is többnyire ébren teszem az ágyba.

a babák kb a szopi 15. percében alszanak el a mellen a hormonok hatására, így viszont csak az első tejből isznak, ami nem olyan laktató, mint a hátsó. ezért lehet, h gyakrabban kér enni.
kerekpocak

én- de ez én vagyok- ringatva, cicin, ölben nem altatok- elvből.
kerekpocak

Pumpóka, milyen tápszerrel etetsz?

Kép
babyteve2

Wow, micsoda óriás ez a babó! :D

Kép
babyteve2

Ági!
Nem akarok én sem akadékoskodni, de ahogyan Zsófi is irja, később lehet belőle alvásproblémája és ijesztgetni sem akarlak, de amit irtam, hogy ez nem igazán jó, anyu tapasztalataiból tudom, hogy sajnos tele van a gyerekkórházak belosztálya táplálkozászavaros babákkal, akiket csakis igény szerint szoptattak és ha 1,5 vagy 2 óránként kért, kapott... persze hozzászoknak nagyon hamar és később még nehezebb lesz leszoktatni és te is ki fogsz borulni. Meghát egy nagyobb babánál már nem igazán egészséges, ha 2 óránként szopik.
De kussolok.... :roll: csak a kiborulás saját tapasztalat, énis ezt mondtam Barnusnál, mit nekem az a pár hónap igy... aztán amikor még fél évesen is igény szerint evett és semmi mást el nem akart fogadni, vért pisiltem vele... olyan voltam, mint a felmosórongy... és mindent a gyerekért, persze, de csak normális kereteken belül és az már nem volt az amit akkor csináltam és csinált a gyerek....

Zsófi, én sem altatok sem cicin sem ölben, sem ringatva... :wink:
Nekem az a meglátásom, hogy baromi hamar hozzászoknak, aztán rázhatom a seggét még egy-két évesen is... :shock: és valszeg becarok a súlya alatt... :lol:

Babyteve!
Nekünk Beba HA Start Aktivot ir a doki... próbáltam ma szépen a lelkére beszélni a Nutrilon 1-el, hogy állitólag ugyanúgy anyatejpótló tápi de nagyobb a támogatás, nem-e próbálhatnánk ki... de neeeeem! :( Mert igyis kiütéses a muki és azt mondta, emiatt is kell a hipoallergén tápi legalább 4 hós korig.... aztán ir majd Nutrilont, hogy ne menjek tönkre anyagilag... :)
Olvastam a másikban, hogy hivtátok a MÁK-ot... holnap énis felhivom ezen a számon, köcce az infót, hogy kiirtad! :)
Egyébként lehet, hogy énis megdolgoztatom őket, mert a fiúknak még az előző férjezett nevemen jött a csp, Zsófinak pedig ugye most a visszakapott lánynevemen igényeltem mindent és a gyerekszámváltozás-bejelentésének lapján kérdezik, hogy eddig milyen névre és cimre, szlaszámra kaptam, odairtam az előző nevemet, viszont hogy most ki igényli már az új nevem irtam... mármint a lánykorit... :) igy elképzelhető, hogy bonyolult vok énis nekik... de majd holnap meglátjuk! Ti egyébként mikor igényeltétek? Mi április 28-án. Vagy ez attól függ, mikor született? Gondolom inkább az, hogy mikor lett megigényelve...

Na megyek...

Hétvégén megint telek... :) remélem, jó időnk lesz!
Vendég

Köszi! Én is ezen gondolkodom, mert a HA-s táp két kölökre már igencsak aranyárban van...és még nem is esznek sokat belőle :shock: Rohadtul nem értem, miért nem a HA-sra nagyobb a támogatás... :twisted:

Ápr. 29-én igényeltük, tartjuk az egy napos csúszást :D Csörögj rájuk, szedjék csak össze magukat! Ha mást nem legalább arra rájönnek, hogy ugyanaz vagy, és nem carakodnak tovább (annyit)... :twisted:

Kép
babyteve2

pontosan így látom. szép az igény szerinti szopi- ringatva altatás, csak 2-3 éves gyermeknél is még éjszaka kelni, virrasztanin stb. 10 kilós gyereket ringatni stb. mert ez nem úgy megy, h ehhez szoktatom, aztán hipp-hopp majd ő varázslatosan abbahagyja. magától.

de, a lényeg az, h az anyuka boldog klegyen és a babája is. ha az anya úgy boldog. h ringatja a babót, akkor hajrá!
kerekpocak

Sziasztok Lányok,

Jó rég jártam erre, de egyre közeledik a szülés időpontja, és persze bennem csak most merült fel egy lényeges kérdés.

Tudom, hogy a kórházba be kell vinni egy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi másolatot a baba anyakönyvezéséhez. Viszont mi van akkor, ha én az eredetit viszem be, hiszen nemrég volt az esküvőnk? Elveszik, és visszaadják, vagy csak lemásolják? Vagy muszáj eleve hitelesített másolatot vinni?

Köszi előre is a választ, remélem, más is járt hasonló cipőben...

Kép
elan

Ha 300 napon belül volt az esküvő, akkor viszed az eredetit és visszaadják. Ha 300 napnál régebben volt, akkor az anyakönyveztetéshez kérted ki, és nem adják vissza (de akkor otthon van egy régi eredetid :D )

Drukk a továbbiakhoz! :D

Kép
babyteve2

Köszönöm! :)

Közben eszembejutott még pár kérdés... jövő szerdán lesz a programozott császárom (ha csak addig nem indulunk be ettől a széltől :roll: )... azt már kitaláltuk, hogy a dokimnak mennyit fogunk adni, de úgy tudom, azoknak is "illik", akik megtanítanak szoptatni, vagy úgy általában sokat foglalkoznak az emberrel. Nagyságrendileg mennyit szokás a nővéreknek adni? Nagyon bizonytalan vagyok ebben a kérdésben...

A dokinak hazamenetelkor fizettetek? Vagy még odabent?

Kép
elan

dokinak adtam pénzt + szülésznő, másnak nem.
kerekpocak

Én csak doki, és a 6 hetes kontrollon....(ami még nem volt, nem is tudom, mikor lesz...de ideje volna már... :oops: ) Az előző szülésemnél még a kórházban adtam oda a pénzt, a régi doki a kontrollon meg sem ismert...így, most kontroll után kap. (Nagyon meg vagyok vele elégedve, de a rossz tapasztalat... :( )

(Nem tudom, velem nem foglalkozott senki különösképpen...pedig 2 kölök mellett elfért volna a segítség :roll: )

Kép
babyteve2

Aham...hát, ezek nem túl jó kilátások :) Tudom, hogy a szoptatás ösztönös dolog, de remél(t)em, hogy valakit csak le tudok ott akasztani, aki az elején segít.
Lehet, hogy a dokimat meg fogom kérdezni, mi a jobb neki, csak nem néz hülyének :)

Kép
elan

ha kérsz segítséget kapsz! nekem mindig mindenki segített! és önkénbt is bejöttek, h miben, hogyan tudnának segíteni.
kerekpocak

Zsófi, köszi, azt hiszem, nem leszek szégyellős... Első baba, ráadásul programcsászár, szóval biztosan nem leszek a helyzet magaslatán, fizikailag sem, és lelkileg sem. Rám fog férni a segítség.

Kép
elan

Sziasztok.

Nekem nincs sajnos ilyen jó tapasztalatom, hogy segítenek.
Hihetetlenek voltak komolyan, a csecsemősök fele mindenért lecseszett, mindig mondtam, hogy nem szopik a gyerek még mert nincs mit neki, erre az utolsó előtti napon, mikor szóltam ismét, akkor azért csesztek le, mert akkor tápszer kell neki és miért nem szólok.
Már bocsi, első gyermekem, azt sem tudtam, hogyan fogjam meg, mégis tényleg mindent közöltem velük, hogy mennyi cukros vizet ivott meg hogy nem evett, meg ez meg az, erre folyamatosan csak a bunkóságot kapom.
A másik story, mivel nagy a babám, beviharzott egyik nap egy csecsemős, hogy elviszi vércukorra a bébit, felkapta, majd rám ripakodott, hogy miért nincs rajta sapka, hogy hozhattam így ki meg ilyenek és elrohant...időm sem volt elmondani neki, hogy a férjem hozta ki, hisz én felállni sem tudtam és ugye az apáknak ők adják ki, vagyis sapit ők nem tettekk rá...hát ennyit erről.

elan: csak azt tudom mondani, hogy ne várj semmit senkitől és mindent amit nem tudsz kérdezz meg. Ha nem tudod cicire rakni, akkor kérd, hogy mutassák meg 100x inkább, nekem magától nem jött senki.

Na jó nem akarlak elijeszteni. A nővérekről meg annyit, hogy nem láttam kétszer ugyanazt a nővért, így nem gondolom, hogy kéne bárkinek is pénzt adni a dokin és a szülésznőn kivül, de ez az én véleményem.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

ZSófi,Ági

Egy kicsit túlzónak érzem, a példát a kórházról, és nem ijedtem meg egyáltalán nem félek ilyesmitől.Nem mhiszem h Larácska táplálkozás zavaros lenne mert akkor nem gyarapodna szépen a súlya és nem lenne kiegyensúlyozott gyerek.

Amúgy nem tudom mért beszélünk velem kapcsolatban igény szerinti evésről amikor az azt jelenti h az evések közötti időben nincs semilyen rendszer és a baba akkor eszik mikor eszébe jut.Nálunk nem ez van hiszen 2 óránként eszik éjjel pedig 3.
Mellesleg kapásból most 3ismerősőm is van aki 2órénként eteti a kicsijét úgyhogy szerintem ez nem egyedi dolog.De sebaj majd megyünk mind a gyerekkórház belosztályára :D

Az altatással kapcsolatban,szerintem nem tragédia ha egy pár hónapos babának segítség kell az elalváshoz és nem hiszem,hogy erről soha többé nem tudna leszokni vagy ne lehetne leszoktatni mert akkor talán még minket is anyukánk altatna.Szerintem mindenkit mindenről le lehet szoktatni,ahogy nőnek a gyerekek változnak az igényeik és bizonyos szokásokat maguktól, másokat segítséggel ,de elhagynak és újakat vezetnek(tünk)be helyettük.

"Cicin,ringatva,ölben altatni"

Kicsit sajnálom azokat a kisbabákat akit az anyukájuk sosem ringat el.

Most például Lara már 3órája alszik, ilyen is van.

Elan

Ne aggódj szerintem, menni fog a szopi te is meg fogsz lepődni magadon.Én is izgultam, hogy mi lesz aztán tök természetes volt az egész.Persze ha nicsenek fizikai akadályaid.

Amúgy a kórházi tapasztalatom nekem is rossz ezen a téren,segítenek ha kicsit rámenősen kéred,de ha nem akkor rád sem tojnak.

Ági

Kép
hági

ági: indenki úgy csinálja ahogy akarja.
kerekpocak

ja egy dolog: attól, h nem ringatva altatom a gyerekemet (tehát tud egyedül elaludni ergo, ha éjjel felriad, magától is vissza tud aludni) én is szoktam ringatni, ölelgetni, szeretgetni, puszilgatni. csak nem altatáskor! így az altatáshoz nem kellenek neki pótlékok!

nekem fontos, az is, h én kipihent, kiegyensúlyozott és boldog legyek (kül. a 2 gyerek mellett megzakkannék) ez pedig úgy,m h 1.5 óránként szoptatom a 2 hónapos babómat eléggé megvalósíthatatlannak tűnik. + jónás éjjel már alszik, tehát el tudunk menni a férjemmel valahova, nem vagyok a 3 óránkénti keléstől zombi, és van időm samura is.)

természetesen mindenről le és át lehet szoktatni a gyereket, de minek, ha lehet úgy nevelni a kezdetektől, h nem kell????

ha én lennék kisbaba sokkal szívesebben aludnék úgy, h csendes szobába, nyugodtan, nem pedig úgy, h a popsimat rázzák.

de,

mások vagyunk (most írom le 5ször kb) tehát mindenkinek más jön be.
kerekpocak

Köszönöm a válaszokat, akkor az a megoldás, hogy nem szabad érzékenynek lenni, és ki kell harcolni a dolgokat. Pont, mint az életben :)
Azért remélem, nekem nem lesznek nagyon durván rossz tapasztalataim...

Kép
elan

OK, tényleg mások vagyunk, plussz a gyerekek is mások. Ez van.

Ági

Kép
hági

Szerintem sem érdemes ezen enni itt egymás lelkét, szerintem mindenki úgy próbálja meg ezt a dolgot véghezvinni, ahogy ő jónak látja és ahogy bírja.

Az én fiamat ha elalszik a cicin, akkor fel nem tudom kelteni. :D
Ez nekem pl. nagy probléma, mert ezáltal ugye pont 3 órát alszik és utána ordít...picit többet légyszi, légyszi leginkább éjjel, mert én nem szégyenlem bevallani, nekem az éjszakai móka egy kínszenvedés. :oops:

Kép

Kép
silverlion

felkeltéshez tippak: tisztába tevés, felültetés, arcának, kezének simogatása, büfiztetés.
kerekpocak

Bocsi, de én is "belepofázok" :wink:

Ja, és Zsófi, Pumpóka, itt is lejelentkezek (bár ugye én a Margitban szültem :oops: )
nem sokkal utánatok megszületett az én kispasim, Balázs, április 30-án -a kiírt időre-, 4330 grammal és 55 cm-rel, a kis góliát :wink:
a szülés 4 óra alatt lezajlott, de baromira fájt, de megérte, imádom a kis döncikét! :oops: :lol:
most 5070 gramm :shock:
napi 5X eszik 130-180 grammig terjed a mennyiség, az éjszakáink 2ésfél hetes korától úgy alakulnak, mint Zsófiéknál, tehát este 8-9 körül kaja, alvás hajnal 4-f5-ig, tovább alszik 8-9-ig.
baromi jó, mert egyáltalán nem vagyok fáradt, és kell is, mert Réka napközben kikészít a hisztijeivel.

szóval én is sokat tanultam a Rékánál elkövetett hibákból :roll: ....
én is ringattam a kis büdöst, amivel elértem, hogy másképp nem volt hajlandó elaludni, és a végeredmény, hogy szégyen ide vagy oda, de velem alszik a 2,5 éves kölyköm :roll:
Ja, és nála minden nyekergésnél ugrottam, felkapkodtuk az ágyból...
most bazsinál másképp csináljuk.... ébren kerül az ágyba, zenélős forgót elindítom, megsimogatom, puszilgatom, és elalszik magától egy kis nyekergés után :wink:

és tényleg igazuk van a lányoknak, nagyon nehéz a beidegződött rituálékat kiiktatni!

De mindenki úgy neveli a babáját, ahogy jól esik neki, mi csak próbáljuk megosztani a tapasztalatokat :wink:

Kép
Kép
meli30

ja, és így jön össze az is, hogy amióta Bazsi napirenje beállt, ebéd után 1-2 körül tudom őket egyszerre ágyba dugni, így tudok egy kicsit lazítani :wink:

Kép
Kép
meli30

én is így csinálom, egyszerre alszanak du. totál egyetértek meli! majd írok még róla de most etetek!!

jónás 3400zal született, most 5700 gramm és 63 cm. :shock: :shock: :shock:
kerekpocak

Zsófi!
Uhh, az szép teljesitmény! :shock: :lol: Muki most 4500gramm és 55 cm... olyan kis csajos, de ducibugyi a kispofám! Keresek képet oszt dobok. :) Jónás mennyit eszik most? Mert Zsófim képes üvölteni 120 ml után a kajáért... hát most megpróbáltam és a 140-et bevágta és kidőlt, mint a korhadt fa... :lol: Csak ugye ha a súlya és a kajaszámok alapján (ez a tudományos védőnői számolás) nézzük, akkor még 100-nál többet nem kéne ennie. Anyummal konzultáltam a hétvégén (együtt voltunk a telken) és közölte, hogy emeljem meg az adagját, ha úgy látom, éhes marad. S mivel eddig sem kértem ki a védőnő engedélyét a kajamennyiség növeléséhez és töknormális a súlygyarapodása (a doki is mondta, hogy ez teljesen okés, nem túl sok) igy most is a saját "eszemre" és Muki kajaigényeihez igazodva emelek rajt. Szerinted???

Meli, örülök, hogy jelentkeztél! :) Gratula Balázshoz! Kérünk képet! :) Tökjó, hogy nektek is beállt a napirend! :)

Ági, csak annyit és lemászok a témáról.... a táplálkozászavar fogalma egészen más mint az alultápláltság fogalma... mert irod, hogy szépen gyarapszik Lara... persze... mondjam?... mivel kétóránként eszik, hogyne gyarapodna? És az igény szerinti szoptatás pedig szintén nem az összevisszaságot jelenti, hanem azt, hogy akkor kap, amikor ő kér és nem akkor, amikor ez a korának megfelelő idő lenne... vagyis ilyenkor már a bőven nappal 3 óra vagy még több és éjjel pedig már 4-5 óra vagy átaludnia kéne lassan (min. a felét)...

Ja és énis fel szoktam venni, foglalkozok vele, puszilgatom, szeretgetem, egyszóval szokott ölben is lenni, nemám csak a kiságyban. De az alvás az magától megy, nem velem! És ez igy jó! Kiegyensúlyozott, nyugodt baba, mindamellett, hogy nem kap cicit sem (most már), nem altatom és nem vele foglalkozok állandóan.
Az meg, hogy le lehet szoktatni mindenkit, különben minket is ringatnának még anyáink... :lol: hát persze, csak tudod (vagyis még nem tudod, de ne is tudd meg soha) amikor még 3 évesen sem alszik el nélküled, éjjel felkel, mert megszokta, hogy sokáig igy volt.... nem egészséges a gyereknek sem. Akkor nem fogod azt mondani, persze, majd leszokik róla... mert nem fog magától. Le kell szoktatni és nem a legkellemesebb, amikor már egy páréves üvölt, mert nem tud elaludni nélküled. Most biztos azt mondod, nem baj, úgyis mindig ott leszel vele... pl. el akartok menni a férjeddel vhová és rábizni vkire, nem lehet, mert téged akar majd... csak egy a sok közül... de tényleg ahogyan Zsófi is irta, mindenki úgy csinálja ahogyan akarja!
Vendég

no igen meli és ági... totál így csinálom én is.

a baráti-ismerősi körben nem egy baba van, aki már 1 éves de 6x kel éjjel, a szülők nem voltak kettesben sehol az elmúlt évben, mert nem lehet tőle elmenni. az anyuka megbolondul, mert egyedül sincs el a gyerek, a du-i alváshoz 45 perc ringatás kell (a gyerek kb 10 kiló...)

szal én ezt nem bírnám.

ági, még annyit, h nagyon szíven ütött, amikor írtad, h sajnálod azokat a babákat, akiket nem ringat az anyukájuk. őszintén szólva én meg azokat, akiket így altat az anyukájuk. mert így megfosztják őket az elaludni tudás hatalmas kincsétől és több hónapnyi, esetleg évnyi rossz alvással ajándékozza meg őket.

nemtom jónás mennyiket eszik?? majd lemérem, de sztem 130-140et tuti. de most egy ideje nem mértem. sztem nyugodtan emeld meg az adagját zsófinak! a súlya ideális, szóval bőven mehet még neki. :)
kerekpocak

Köszi Zsófi! :wink: Akkor még nyugodtabban emelem akár 140-re is. :) Nekünk egyébként még most is kiütközik a fiúknál, hogy melyik volt altatva és ébredt sokszor éjjel és melyik nem. Barnus elalszik ugyan, néha hamarabb, mint Atis, de sokkal rosszabb alvó. Többször felkel éjjel, és nyügősebb ezerszer. Atist sosem altattuk, nagyon ritkán ébred éjszaka, akkoris pisilni. Barni viszont ha felkel, már rohan hozzánk és úgy kell visszakisérni az ágyba, pl. betakarni és simogatni, anélkül ott ül az ágyunk mellett. Pedig már 5 és 7 évesek, mégis látni a különbséget még mindig a két gyerek- két altatási szokás közt. :)
Zsófit szerencsére ha akartam sem tudtam volna igy szoktatni, mert Zolim valszeg kikergetett volna a világból. Ő már a terhesség alatt közölte, hogy: a gyerek nem fog velünk aludni, mert ha odateszem ő rakja vissza (igy csak hajnalban kerül közénk, amikor 4 körül kel, akkor szopik még és reggel 7-ig velem alszik), nem lesz altatva és nem fog igény szerint enni, mert nem akar egy felmosórongy feleséget egy év múlva meg egy olyan gyereket, akit soha nem lehet senkire sem hagyni, mert csak a cici csak a cici és csak anya, senki más. Szépen el lehet cs--szni a párkapcsolatot is ezzel, mert anya nem megy sehová, pedig apa menne vele, de nem lehet, mert gyerek nem "engedi".... na ezt nem. Nem azt mondom, hogy nekem fontosabb Zolival a szórakozás, mint Zsófi, de asszem ugyanúgy figyelmet kell szentelnem a férjemre is, különben hamar ott találom magam, hogy hopp... köd előtte, köd utána, elbulizgat én meg lesek itthon a gyerekkel. A házaséletről már nem is beszélek... asszem erőm és kedvem nem maradna ahhoz, hogy még apával is "foglalkozzak" miután folyton a gyerekhez ugrabugrálok kétóránként és mindig rajtam lóg... nem beszélek a házimunkáról, amit igy is elég nehéz elvégezni, hogy enyémgyerek szépen hajcsikál magától vagy elnézelődik 3-4 órát a kaják közt. Ja és a másik két gyereket is el kell látni. Tehát fingom nincsen mit csinálnék, ha kétóránként enne és még utána altatnom is kéne... :roll:
Most is 7 óta alszik... betettem ágyába kicsit nézelőtött aztán szép csendben elaludt... lehet, most alszik hajnalig, de lehet, hogy felkel enni, mert most elmozdult kicsit az esti program, nyügibb volt nappal és előbbre jött a kaja... egyébként 8 körül szokott fürcsi-utsó kajcsi lenni, utána hajnalban 4 körül a következő... tehát majdnemhogy átalussza az éjszakát. :) Ha későbbre tudnánk tenni a fürcsit egy két órával, már a 4-ből rögtön 6 lenne és az lenne a tuti-frankó! :D De igy sem lehet egy szavam sem, ahogy anyám mondaná, mert a kiscsajszi szép alvókával rendelkezik... :) Mint az apja! :) Ha bekajál és eleget, alszik, mint a bunda! :)
Vendég

Azért az szuper, hogy mindhármunk csemetéjénél szinte egyforma napirend állt be :wink: :lol:
Kép a kis pocokról: Kép Kép

Kép
Kép
meli30

Ági,
szerintem is nyugodtan adhatsz Zsófinak 140-et, Balu kapitány már szinte a 2. héttől ennyiket dob be, na persze akad 180-190 is :shock: , olyan mint egy kullancs, szinte képes bármennyit enni :roll: , egyszer nem vettem le időben a ciciről, lemértem és dobtam egy hátast: 260 grammot mutatott a mérleg, azt hozzáteszem, hogy marhára tele volt a cicim, és még a hasa sem fájdult meg a kis büdösnek, de szerencsére működött a "túlfolyó", és kijött egy része :lol:

Kép
Kép
meli30

Zsófi,
ahogy látom a Te Jónásod sem a fogpiszkáló alkatra gyúr! :wink: :lol: :wink:

Ma néztem meg az óvodai felvételi listát.... hmmmmmmmmmm, várólistán 9. helyen vagyunk :?
pedig szerettem volna, ha januártól mehetne e nagy lány oviba.... :roll:

Kép
Kép
meli30

jahaj nagyon cuki balázs!!!
jónás az az igazság h nagyon hosszú. ezért eloszlik a súly.
amúgy sztem már 6 kiló felett van. nemtom ... fura ....
kerekpocak

Meli!
Nagyon édes Balázs! :wink: Az a csikos ruci pedig ennivaló! :)

Nos, ma már 140-eket kapott a kisasszony, de igyis 3 óránként kért... :roll: nemtom, lehet, rosszabb napja volt? :roll:
A tennap estét asszem elkajabáltam kissé... :lol: fél 11-kor felkelt kajcsiért, akkor megette a 140-et, majd visszaaludt fél4-ig, okés, szavam nem lehet, csitt van Ágnes, ez is szép azért. Viszont napközben is elég nyügike volt Muki, most is fürcsi után nagyon nyüszörgött a kiságyban, aztán fél óra nyivákolás után gondoltam, megpróbálom a hordozóba betenni kicsit... ahha, nézelődött úgy 20 percet, majd bevágta a szunyát. :) Ez volt 7-kor. Kiváncsi leszek, felkel-e és mikor? Már nem kajabálok el semmit előre... :lol: ... de várok, nem fekszem le, mer annál carabb felkelni! 8)

MÁK-kal hogy álltok? Kaptatok már csp-t? Közvélemény-kutatást csinálok... :lol: mert rohadtul haragszom rájuk! Mikor igényeltétek meg?

Babyteve! Van új infód? Vagy még a múlt hét keddi két héten belül van? Szerinted megjön jövő hét keddig? Én nem merek reménykedni!! :twisted:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szerencsére Botond nem alszik kevesebbet 3 óránál éjjel azért már 4-nél.
Az első héten nagyon beparáztam már a fáradtságtól, hogy nem fogom bírni, hogy egyfolytában ordít, de már sokkal jobb, kezd alakulni a kis rendszere.

Amit nem értek, nektek volt ilyen, hisz sokkal tapasztaltabbak vagytok, hogy megszoptatom, ha már kómában van de még nem alszik akkor leteszem és csicsi van egyből, de ha éberebb és nincs kóma a cicizés végén és utána teszem le, akkor van 1-2 perces sírás-rívás, de nem veszem fel és így elalszik.
Nem tudom jól teszem-e, de próbáltam ilyenkor vissza felvenni, de csak nézelődik és ha leteszem akkor is ordít, így jobbnak láttam, ha nem veszem vissza fel, hanem kicsit hagyom nyügizni és elalszik.

Ja igen, hason altatom az nem baj ugye, igazándiból háton nem is szeret nagyon a kiságyban lenni.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

jónás is hason alszik.
samu háton aludt, jónás viszont csak hason szeret-tud. van légzésfigyelőnk így én nem aggódom.
az altatást nagyon jól csinálod! ne aggódj, h kicsit nyűglődik ez így teljesen jó!!
kerekpocak

nálunk is hason megy a csicsibubu, állítólag a pasik szeretik :lol:
Réka nem tudott hason aludni, és napközben is kiverte a balhét, ha hasra mertem tenni, talán így történ meg az is, hogy baromi korán átfordult pocakról a hátára :wink:

és igen, Szilvi, nálunk is megy a nyekergés egy darabig a kiságyban, de ha kézben elringatnám, tuti kussban lenne..... de hát okos ember a saját hibájából tanul (a még okosabb meg a másik hibájából ugye... :wink: :) ), éppen ezért meg se kísérlem felvenni, különbn tényleg előbb v utóbb elalszik -ezt is meg kell tanulnia-!

Ági,
mi asszem a múlt héten igényeltük a családip-t, és augusztusban vmikor kapjuk meg egyben visszamenőleg.

Viszont ami aggaszt, tegnap óta kevesebb a tejem, a napi 3 liter megvan, igaz egy kicsit idegesebb vagyok, hjajjjj :(

Kép
Kép
meli30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?