Zsófi!
Uhh, az szép teljesitmény!
Muki most 4500gramm és 55 cm... olyan kis csajos, de ducibugyi a kispofám! Keresek képet oszt dobok.
Jónás mennyit eszik most? Mert Zsófim képes üvölteni 120 ml után a kajáért... hát most megpróbáltam és a 140-et bevágta és kidőlt, mint a korhadt fa...
Csak ugye ha a súlya és a kajaszámok alapján (ez a tudományos védőnői számolás) nézzük, akkor még 100-nál többet nem kéne ennie. Anyummal konzultáltam a hétvégén (együtt voltunk a telken) és közölte, hogy emeljem meg az adagját, ha úgy látom, éhes marad. S mivel eddig sem kértem ki a védőnő engedélyét a kajamennyiség növeléséhez és töknormális a súlygyarapodása (a doki is mondta, hogy ez teljesen okés, nem túl sok) igy most is a saját "eszemre" és Muki kajaigényeihez igazodva emelek rajt. Szerinted???
Meli, örülök, hogy jelentkeztél!
Gratula Balázshoz! Kérünk képet!
Tökjó, hogy nektek is beállt a napirend!
Ági, csak annyit és lemászok a témáról.... a táplálkozászavar fogalma egészen más mint az alultápláltság fogalma... mert irod, hogy szépen gyarapszik Lara... persze... mondjam?... mivel kétóránként eszik, hogyne gyarapodna? És az igény szerinti szoptatás pedig szintén nem az összevisszaságot jelenti, hanem azt, hogy akkor kap, amikor ő kér és nem akkor, amikor ez a korának megfelelő idő lenne... vagyis ilyenkor már a bőven nappal 3 óra vagy még több és éjjel pedig már 4-5 óra vagy átaludnia kéne lassan (min. a felét)...
Ja és énis fel szoktam venni, foglalkozok vele, puszilgatom, szeretgetem, egyszóval szokott ölben is lenni, nemám csak a kiságyban. De az alvás az magától megy, nem velem! És ez igy jó! Kiegyensúlyozott, nyugodt baba, mindamellett, hogy nem kap cicit sem (most már), nem altatom és nem vele foglalkozok állandóan.
Az meg, hogy le lehet szoktatni mindenkit, különben minket is ringatnának még anyáink...
hát persze, csak tudod (vagyis még nem tudod, de ne is tudd meg soha) amikor még 3 évesen sem alszik el nélküled, éjjel felkel, mert megszokta, hogy sokáig igy volt.... nem egészséges a gyereknek sem. Akkor nem fogod azt mondani, persze, majd leszokik róla... mert nem fog magától. Le kell szoktatni és nem a legkellemesebb, amikor már egy páréves üvölt, mert nem tud elaludni nélküled. Most biztos azt mondod, nem baj, úgyis mindig ott leszel vele... pl. el akartok menni a férjeddel vhová és rábizni vkire, nem lehet, mert téged akar majd... csak egy a sok közül... de tényleg ahogyan Zsófi is irta, mindenki úgy csinálja ahogyan akarja!