Új privát üzeneted érkezett!

Hmm... hát nem tudom. Azért nekem is fura, hogy ilyen korán javasolja a védőnő a főzelékeket. :|
szilbee

sziasztok!

Szami!
Jó a ház nagyon! tényleg jó nagy, iylenkor látszik!
Mit csináltok rajta konkrétan? a fürdő meg? régebben néztetek tapétát az még áll?

tegnap előtt voltunk egy barátunknál, akik nemrég (2 hete) költöztek, és még ott a festő ergo káosz, de nekik már nagy gyerekeik vannak...

Kata!
Jó corázást

Niki!
nagyon édi az a ruha Dorkán, igazi kertipartys.

Betty!
Te is ígértél képeket!

elveszettek hol vannak?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hella :)

Űh, csajok, milyen kajamennyiségeket írtok :shock: Huncim eszik ennyit...illetve ennyit SE :shock: :D

Szilbee, a babakocsikról? :oops: Inkább linkeket, nem tőtöm fölöslegesen az ódalt eladó babakocsiképekkel :wink:

Bergon alapmodell
Bergon XSPR

Szamóca, nagyon tuti a kert! Deszeretnék én is ilyentet :D A belső meg sztem megbízható vállalkozóval kész lesz a nyáron :roll:

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin! Sajnos nekünk túl csajos. :( De köszi, hogy belinkkelted!

Niki! Ollyan szépek a lányaid! Csak ámuldozok, hogy Dorka is milyen gyönyörű!
szilbee

Sziasztok!

Szami, marha jól néz ki így is a ház, hú, milyen klassz lesz felújítás után!!!!
A Flavontól egyelőre nem híztam, azt inkább a Koezim Q10-re értettem. De akkor én nagyon sovány voltam, épp egy majdnem idegösszeomlás után, szóval nekem arra jó volt, hogy aktivizált, jobb kedve derített, és étvágyat csinált.

Virág, ne haragudj, de én ezt teljesen másként gondolom. Az anyatej az úgy jó, ahogy van. Az összes tápanyag megtalálható benne, az hogy mit eszel max annyit jelent, hogy olyat ne egyél, amitől hasifájós lehet. Emellett van benne olyan immunanyag, ami védi a piciket a betegségtől.
A többiek már tudják, hogy nem vagyok híve a korai hozzátáplálásnak. Emellett azt mondom, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy a lehetőségei engedik, ahogy neki jól esik. Szóval, remélem nem haragszik meg ezért a véleményemért senki!!!!

Hú, ez a Levente-Bence utolsó kép iszonyatos jól sikerült!!!

Évi és
Kép
csongianya

Óóóóó, tuttam, hogy kimarad valami :x Niki, édesek a lányok! És mennyire különböznek külsőre :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin

Háj!

Kata!
Dobsz majd UH-s képet??????:)

Niki!
Nálatok is igazolódik hg a lányoknak több haja van mint a fiúknak!!! :lol: Édesek!!!

Judit!
Hunnan szedtél 2 kocsit????? :roll: .....vagyamostanit már eladjátok Anna Luca alól...... :D :D ....ja az ne mis baergon.....szal????hehehhhhhhhheee

Timi!
Nagyon király a kéró! Biztos nagyon jól fogjátok magatokat benne "rohangálni"... :D

Virág!
Nekem is furcsa volt hg ilyen korán 3 hósan már "szabad" szilárd ételt adni.....
Lehet hg csak én voltam ilyen parás, de 6 hóig szigorúan csak anyatejet és tápszert mertem....

Évi!
EGYEt értek! Hátha a következő babónál tovább lesz tejem!!!! :D

Judit!
A csajok megállnak a fényképező előtt????????????????????????????

fanna3

Betti!
Nagyon Sok Boldog Szülcsinapcsit!
És bebizonyítottad már a kétkedőknek hogy fiatalon is lehet maximálisan gondoskodni egy babáról!

Jahhhhh azért a 14 év csak legyen alsó korhatár....NEEEEM???? :mrgreen: vagy diszkriminálok????....

Munya!
Elvileg egy időben kellett a közgébe járnunk de nem vagy ismerős...... :roll:

fanna3

Szerintem egyébként nem véletlen hogy kitalálták a tápszert... ha már az anyatejjel gondok vannak.

És hozzá kell tennem, hogy 3 hósan még "éretlen" a babák emésztőrendszere a szilárd táplálékhoz. Ergo nem fog több ásványi anyag, vitamin...stb.stb. felszívódni. Persze lehet az én tudásom hiányos, de mindent amire a babónak (min.) 4 hós koráig szüksége van az anyatej és/vagy a tápi megadja.

Az meg hogy a mi gyerekkorunkban hogy csinálták... hmm... szerintem arra igazán nem szabad alapozni.

Én mai napig úgy vagyok ezekkel, hogy szívom magamba az infókat innen-onnan. Kimazsolázom a fontos dolgokat és aszerint vezetem be a szilárd kaját. Nem hagyatkozom kizárólagosan senki tanácsára sem. A védőnőt is megkérdem miről mi a véleménye, de nem mondom, hogy maradéktalanul be is tartom... Pedig úgy gondolom ő tényleg érti a szakmáját.
szilbee

Sziasztok!

Niki:Én nagyobb tánccsoportban nem táncoltam,csak a suliban a nevünk Szolnok Táncegyüttes volt,de még így is lehetőségem volt beutazni fél Európát a csapattal,a Tisza mindig álmom volt,de most már az is marad,mert amikor kismama lettem abbahagytam a táncot és azóta sokat felejtettem.
Gyönyörüek a csajok.Kata is,hogy mekkora már,mikor életben láttam utoljára csak pár hónapos volt,csini kiscsajszi lett belőle.

Virág:Mi 5 hósan kezdtük a hozzátáplálást,először mi is gyümivl,aztán jött a főzelék és 6 hótol keztük a fehérhúst(halat kivéve).Nekem nem volt csak 5 hétig tejcsim,de már Gabó 3 hetes korától kezdenünk kellett a tápszerezést.Kezdetektől kevés tejem volt,aztán tejlázam lett,ami 1 hétig minden nap visszaköszönt,utána hiába küzdöttünk már nem jött vissza a tejcsi.Nagyon megviselt az az időszak,de már látom,hogy ha így alakul sem kell kétségbe esni,mert én annyira belebetegedtem,hogy nem tudok a fiamnak tejet adni,hogy azt mondják az okosok ez is közrejátszott tejelapadásban.Szóval nekünk akkor azt javasolta a védőnő és a doktornő,hogy tápszer mellett kezdjük el 1 hónappal korábban a hozzátáplálást.De ahány orvos annyi vélemény,én sem tudom mi a helyes,régen korábban kezdték a hozzátáplálást azt tudom.

Kép
pné rami81

Sziasztok!

Niki, én is írni akartam, hogy szépek a lányok! És külsőre nagyon különbözőek! A személyiségük is? Csak azért kérdem, mert az én nővéremről sem mondanák meg, hogy tesók vagyunk, sem külsőleg, sem belsőleg.

Hm, mindkét keresztfiam néptáncozik... T.miklóson. A kisebbik majdnem elment néptánc szakközépbe, aztán csak meggondolta magát. Mindig mondom neki, hogy miért nem jelentkezik a Tiszába... most 15 éves, szerintem nagyon ügyes.

Évi és
Kép
csongianya

Hozzátápit mi 4 hósan kezdtük, almával :) Sokáig nem is mertem neki mást adni, csak gyümit. Amúgy maximálisan egyetértek Évivel és Szilbee-vel.
Halkan hozzátenném, hogy "régen" még nem álltak rendelkezésre ilyen hiperszuper tápszerek :) Tulképp semmilyenek... Hát perszehogy etetni kellett valamivel a kevés tejjel megáldott nők csecsemőit.

Fanna, hát az úúúúgy voooolt.... :mrgreen: Az XSPR volt Hunci első kocsija, ahelyett vettük januárban a kisebb, elférősebb PP-t :) A másik meg Anyukáméknál volt/van, altatás céljából, hogy innen ne kelljen babakocsit cipelni. De arra sincs már szükség.

Judit
Kép

Kép
balwin

hűha, pezseg a kis darázsfészek :)

Virág, a kaják bevezetését - ahogy tapasztalom- mindenki egy kicsit másképp csinálja, ez rendjén is van, mert nem lehet napra pontosan bevezetni a kajákat a gyerekeknél, más a babók emésztése, ízlése stb. Amit én mondanék, hogy a vitaminok és ásványi anyagok miatt ne aggódj, a tápi és az anyatej kombináció nagyon jó a babóknak.
Az meg, hogy mennyit eszik, sztem kár aggódni (mondom én, aki mérlegfüggő volt :oops: ) ma már az izgat csak, ha napokig rossz az étvágya Szabolcsnak, mert nála az egy kezdődő betegség jele szokott lenni. A jó étávgynak örülni kell! :) - szerintem....

képek: nagyon szépek a kislányok, kisfiúk, házak, leanderek és társaik, mégmégmég!!!!

Balwinjudit, télleg, mindkettő kocsi Annalucusé volt? Az egyik anyukádéknál volt? VAgy hogy?

Betti, sok boldog 20. születésnapot kívánunk!
Az anyaság meg tényleg nem kor kérdése, na jó, mondjuk a 11 évesen szült kislány nekem sem tartozik az "ideális" körbe...
gratulálunk a vizsgáidhoz is, anygon ügyes 20-as vagy! :)

Rólunk: az újabb és újabb állathangok utánzása megy most nálunk, boci, majom, tigris, cica, stb....
Viszont egy kicsit ijedős lett Szabolcs, illetve talán a szeparációs félelem kezd "kiütközni"... Éjjel is felsír, mert nem talál minket; ha nem lát, kicsit megijed stb. de hát ennek is itt az ideje, majd csak alakul...
Apa többet dolgozik, mint eddig, így kevesebbszer tudok jönni, ezért a csökk. üzemmód... Majd csak megszokom....

Kép
Kép
dorkáék

Szilbee!

Azt mondta a dokinő hogy próbáljam neki adni és hogyha nem köszön vissza a kaja a kakiban akkor már elég érett az emésztőrendszere.Hát lekopogom eddig mindent rendesen megemésztett :lol: Jó mi is csak ilyen lájtosbbakat eszünk pl.alma-körte meg alma burgonya meg cukkini a kövi a sárgarépa lesz szóval nem milánói makarónit :lol: meg a tápis babáknak mindent hamarabb lehet.Mondta még a dokinő hogy nem is lehet neki egy nap túl sok tápit adni asszem kb.500 vagy 600ml egy nap.meghát figyelem Védit és szeret kanállal enni meglátja és teljesen extázisba jön,ha nem tetszene neki akkor hagynám.Dehát mindenki másképp csinálja..... :) meg minden gyerekmás :)

KépKép
viragb88

Virág! Ki a gyerekdokitok? Eddig úgy értettem, hogy a védőnőtök javasolta... , de biztos elolvastam vmit.

Balwin! Szerinted csináltak már Sangenic-es utánöltőt is manufaktúrában? vagy ugyanaz kell az Angel Care-esbe is?
Marhára kifogytunk... úgyhogy most zsacsi és bugyolálás nélkül dobálom a pellust a kukába! :lol:
szilbee

Szilbee, van Sangenic-es is, legalábbis láttam pár hónapja, mingyán rákeresek :) Csak úgy rémlik, valamit le kell vágni a műanyag karikáról, hogy bele lehessen varázsolni a zacsifolyamot :roll: Nah, inkább mekkeresem :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Jajj de drága vagy hogy megkeresed nekem! :D
szilbee

Igen, itt van egy. De ez naon vékonykának néz ki... nálunk néha még az illatosított gyári utántöltős zacsi se nyeli el a velősebb szagokat :mrgreen: Amúgy én is sokáig mellőztem a kukazacsit, kb. egy hónapja vettem 3 gurigát akciósan a Brendonban... de ha nem akciós, akkor ma se lenne kibélelve a kuka :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin

Óh... köszönöm már szépen! :D

Ja én teszek bele egy 60l-eset, mert nem bírok különben a nagy kígyóval, mikor üríteni kell. :lol:

Nálunk még mindig nem szaglik. Anyósomat mindig kérdezgetem, hogy csak én nem érzem vagy tényleg nincs szaga... De ő se érzi. Eddig 2x mostuk csak ki... Na de azt a macerát... :roll:

Na persze mi még csak most kezdtük a hozzátápit. 1 hónap, aztán olyan szaga lesz hogy csak na... :lol: Ja nem is. Korábban, mert a jöv. héten kezdjük a husit. :mrgreen:
szilbee

Jó reggelt! Sikerült elaludnom Benuskával...

Virág: én alapvetően Évivel és a hozzá hasonlókkal értek egyet, de a fontos neked az legyen, hogy tántoríthatatlanul gondold jónak, amit csinálsz.

Szilbee: mikkel nem bajlódtok! :shock: Én sosem raktam külön kis zacsikba a pelusokat, csak volt egy pelusos kuka és kész. Amióta bűzölgős a dolog, a kuka kikerült a bejárati ajtó elé.

Szamóca: szép NAGY házatok lesz! Öröm lesz belakni!

Fanna: leszen, biztosan. Ti nem cirkáltok mostanság a belvárosban? ... a brigáddal?

Ditke: azé írhatnál Te is :lol:

Niki: tényleg milyen különbözőek a csajok! Szépségesek nagyon! A Kata arca a tiéd a szemét kivéve..., nem? Dorka meg az apja?

iwiwen meg mingyá jelölök

Hát ha tegnap belőtt voltam, akkor most lelőtt vagyok. Alszom, pedig ma már főztem kávét is...

Kép

Kép
szolkata

Szamóca: nincs iwiwen pocakos képem, még nincs róla fotó. Illetve a Dorka féle kép van csak... :lol: (zöld-fehér csíkos póló)

Bbj: nekem tetszett a "csalási" verseny...

Szilbee: nem aludtam el vezetés közben, ott nem szoktam :lol: Megjártuk a Corát délelőtt. Az első negyedóra pankrációval telt, majd megelégelvén betuszkoltam a gyereket a kisautós kocsiba, bekötöttem jó szorosra amiután 5 perc vérlázító ordítás következett, öldöklő szemek kereszttüzében vásároltam.... aztán megnyugodott, és minden rendben volt. Hát mégiscsak én vagyok a főnök vagy mi...

Kép

Kép
szolkata

Kata! Ez egy spéci kuka, ami becsomagolja a pelust. Bizonyos értelemben én csomagolom és mégsem... jó zavaros mi? de nem tudom jobban elmagyarázni! :oops:

Na menek... készülődöm... Elhozom a nagylegényt a böliből. :)
szilbee

Kata! jajj de ismerős szitu... :lol: Csak mi a vásárlás végén járunk így... a pénztárnál! :roll:

No de most már húzok...

Szép Napot!
szilbee

No tessék, mire felébredek (ez nem igaz), mindenki elhúz.

Kép

Kép
szolkata

Ja, láttam már olyan kukát, csak mi nem vettünk.

Kép

Kép
szolkata

Jaimee: ide is tessék írni bármennyire is percdíjas a netetek most!
Réka alvás: lehet, hogy most van egy fejlődési ugrása. Szerintem az alvásban is vannak ilyenek (mint a szopiban). Nálunk is volt ilyen. Sok türelem és agyalás a megoldás. Neked kell látni és beállítani a szükségletét. Egy biztos: ha délután az utolsó alvást kihúzod, nem engeded (én is próbálkoztam ezzel), akkor éjszaka nyűgösebben fog aludni, többször felébred. Ez is csak 1-2 hétig tart max., aztán beáll. A napközbeni alvásra én egy kicsit behúztam a sötétítő függönyt, de attól még nem volt sötét. Most meg lehúzom rá a redőnyt is :lol:

Kép

Kép
szolkata

Jaimee: még valami: ha este alvás helyett játszol Rékával, szórakoztatod, akkor nem fog elaludni... keménynek kell lenned! Ha este van, alvás van, akkor alvás van! Nappal játszunk! Megszokja gyorsan, ha határozottan képviseled az álláspontod :lol:

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Vagyok ám én is. Holnap gyereknapozni megyünk, kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd Zsófinak. De biztosan fog, a játszótéren is úgy nézi mindig a gyerekeket. Este utazunk, így még össze is kéne pakolni.

Dorka, köszi a képeket, jó anyagból dolgoztál! :mrgreen:

Niki, Dorka sokat nőtt, mióta utoljára láttam (képen ) és nagyon csinik mindkettem! Internetes szerzemények ezek a rucik is? Mikor Kata született, még akkor is az Ispánon laktatok? ( én is laktam ott 2 évig, az 5-ösben)

Ja, Betti, utólag is boldog szülinapot!!!!

Kata és miért hisztizett Bence a bevásárlás elején? Jó szórakozást szombatra! :wink: Csókoltatom a nagyfőnököt és üzenem neki, hogy a lángost meg a babgulyást mi is szeretjük.

Balwin, nem is láttam még ilyen virágos Bergont, de nagyon tetszik! (de nem akarom megvenni :mrgreen:) A másikat sikerült megcsináltatni?

Rami, én simán szültem Zobokinál. (és tényleg elég "sima ügy" volt, elég gyorsan és könnyen meglett Zsófi.) Gabi mekkora súllyal született?

Judit, csinosak a Te jányaid is (mint mindig), és habár még csak fényképen láttalak, de a 3. képről nekem is az ugrott be, hogy Grétit mintha a szádon köpted volna ki! Na és irigy vagyok a virágokért.

Ja, Leventés-Bencés képek nagyon tutik, nekem is a kézfogós a favorit. Egy iylet mi is szeretnénk megörökíteni Dorkával, ugyanis ez a két kis tücsök mindig megfogja egymás kezét, ha egymás mellett toljuk őket! :D

Fanna, sátor! Tök jó lett! (végre) A szandit szerintem próbáld meg feltenni az iwiwre, ott is van ilyen babacuccos-eladó kategória, nem veszítesz vele semmit.

Na megyek pakolni, míg Zsófi alszik, babázni voltunk egy munkatársamnál, és úgy kifáradt a más gyerek játékaival való játszásban, hogy mióta hazajöttünk( kb. 1,5 órája) alszik a hordozóban. ( le se vetkőztettem)

Kép

Kép
ditke2007

Szilbee!

Megyesi Erika a dokink.A védőnő azt mondta hogy adjak neki gyümit 5hótól meg főzit.Anya azt mondta hogy ha szereti a gyümit adjak neki főzit is.Meghallagattam mindenkit aztán így döntöttem meg úgy látszik Védinek is jó így bár ha azt nézzük ugyanúgy szopizik(lehet úgy jött le hogy szoptatásellenes vagyok de nem :) ) szóval megkapja az immunanyagokat, ugyanannyit eszik tejcsit meg a tápiból is megeszi a rendes adagját de neki még kell más is meg a dokinőnk mondta hogy tápszerrel túl lehet etetni és akkor kövér lesz jobb ha a maradék étvágyát mással csillapítjuk.

KépKép
viragb88

Hali!
Olvasok folyamatosan, reagálni nem mindenre tudok ismét :oops:

Szami! Jó nagy a házatok! Komolyan lesz gyerek-társalgó? Nekem ez úúúgy tetszik!!!!

Betti! Utólag is "füled érjen bokáig"! :lol:

Képek tök jók minden gyerkőcről!

Judit! Kérdésedre válszolva: nem keresztelőruci, bár annak is beillene :) Kolleganőm ajándéka Dorcinak, sztem nagyon eltalálta. Jövő héten húgom ballagásán sztem ez lesz a Kisasszonyon.

Balwin! Az a virágos babakocsi!!! Hát vérzik a szívem érte! De sajna be kell érnem a meglévővel. :oops:

Ja! Iwiwen fogok én is jelölgetni! Igaz, még nem találkoztunk személyesen, de azért szegről-végről csak ismerjük egymást már sztem. :) Na, ha vki nem így gondolja, majd legfeljebb nem jelöl vissza. :wink:

Hozzátáplálás: én úgy tudom, az anyatej mindenképp tápanyagban gazdag, az már más kérdés, honnan kerül bele. Azért érdemes szoptatás alatt egészségesen táplálkozni ( folytatva a terhesség alattit ), hogy ne az anya szervezetéből vonja el a szükséges dolgokat.

Jut eszembe!A neten kering Schobert Norbi véleménye az anyatejről, olvastátok már? Megpróbálom bemásolni ide:
"Aztán a szoptatásnál sokan panaszkodnak, hogy a gyerek nem kéri az anyatejet, mert sok esetben az a tej valószínűleg egy moslék. Az anya táplálkozása meghatározó az anyatej minősége szempontjából, a pilótakekszből, a húsleveskockából, a sörből nem lesz egy csecsemő számára jóízű valami. Egyen mindenki sok friss gyümölcsöt, főzeléket, hazai termékeket, kistermelők terményeit, a cukorfogyasztást mérsékelni kell, ezzel megfelelő példát mutat a gyerekek számára, hogyan éljenek egészségesen.

Tisztelem Schobertékat, és értem is, mit akar ezzel, de a „moslék” kifejezéssel nagy port kavart a netező anyukák körében, valljuk be, azért némiképp érthető a felháborodás...

donkoaniko

Nahát, moslék.... :twisted: :twisted: :twisted:
Köszönjük, Norbi! Bár azért értem én, kb. hogy értette...

Szami: Csodaszép vityillótok van. Gyerektársalgó? Ez olyasmi mint a playing room Angolföldön?

Én úgy tudtam, hogy 5 hóig CSAK anyatej, vagy annak hiányában tápszer. Egyébként Szilvi minden szavával egyetértek.

Kata: De cukker vagy, átolvasol! Igen, van t-com vonalunk, de sztem UPSZosak leszünk hamarosan. Igazad van. Kemény leszek. :D Nappali alvásnál az vagyok többnyire.

Niki, Judit: Nagyon szépek a gyerekek. Judit, küldenél nekem privit, hogy mennyibe kerültek a fotók, amiket a fotós készített?

Jaaaj, nem tudok reagálni többet, bocsánat... :(

Anna: Tetszik a sátor, a halálfejek jó ötlet, nem is lesz soká...
jaimee1

Jaaaj, Balwin, dettó ilyen kocsink van, XSPR. Tesónak nem kell majd? Mondjuk, ha visszapergetném az időt, asszem nem venném már meg, báááár, téli gyerek Popim és télen szupi volt. Most már vennék valami sportosabbat, esernyőre csukhatót.

Tudtok javasolni valamit?? Fontos, hogy könnyű legyen és eserőnyőre csukható, minden más (asszem) nem számít. Ja, de. Ne legyen egy ökör ára...Hopp felébredt a csöppem.
jaimee1

Virág! Értem én.... :) de van amit nekem címeztél, de nem én írtam...
Csak azért írtam reakciót, mert írtad, hogy nem szoktunk reagálni az írásaidra. Az én véleményem is csak egy vélemény! ;) Nem több...

Kata! olllyan jó volt hogy megen találkoztunk! Tök szimpi a férjed!!!! :D
Na most már nem tudom kire hasonlít Bence.
szilbee

Szilbee, én meg a konyhai kukánkba dobáltam a pelust :oops: :mrgreen: És furcsa mód úgy nem volt olyan szagos :shock: Namindegy, leszakadok már erről a szag témáról :)

Anikó, én alapjáraton kedvelem Sóbertéket, de ez a "moslék" engem is szíven ütött...meg lehetett ezt volna fogalmazni másként is.

Virág, a tápszeres túletetést cáfolnám. Bár valószínűleg gyerekfüggő is, de az én lányom speciel nem hízott el tőle :)

Ditke, persze, kicseréltük a sérült kereket gyári újra 8) Xar állapotban nem árulnám.

Jányok, nem tukmálásként raktam én fel ide is a babakocsikat, csak azé, mert több szem többet lát...valaki valakijének a valakije is kereshet babakocsit :wink:

Jaimee, üdv újra :lol: Tesónak is majd a jelenlegi Peg Perego-t akarom megtartani :)

Judit
Kép

Kép
balwin

hali,

na, most egy-két dolgon én is felhúztam magam, pedig megfogadtam, hogy nem fogok ennyit idegeskedni hülyeségeken, de hát érzékeny vagyok a tápis témára...
Virág, nehogy féleértés legyen, nem rád vagyok mérges, hanem a dokinénire, aki azt mondja (nem egyedül ezen a világon), hogy a tápis babókat túl lehet etetni, és KÖVÉREK lesznek!! :evil: :evil:
nem elég egy anyukának, hogy meg kell barátkoznia a tápszerrel idő előtt, és egész nap mormolni, hogy "nem vagyok defektes anyuka, mert nincs elég tejem", még annak a rémével is meg kell küzdeni, hogy 1 éves korára 25 kilós gyereket "hízlal"... KÖnyörgöm, kismillió és egy gyerek a példa rá, pl. Annalucus, Szabolcs, és Robika is, hogy teljesen normál súlyú is lehet egy baba, attól még, hoyg tápszert is kapott....
most már TUDOM ezt, de nagyon paráztam én is attól, hogy kövér lesz Szabolcs, mert több tápit evett, mint amennyit a "nagykönyv" előírt.
No és ez a "moslék-tej", Norbikánktól... nekem ez durva ettől a f............-tól.
Jajajajajjajaj, elnézést a lelkizésért!!!

Kép
Kép
dorkáék

Jaimee, nekünk Graco kocsink van, igaz, nem ernyőre, hanem lapra csukható, de könnyű, nagyon jól pakolható, 25.0000 volt, lábzsákkal.
Én ezzel meg vagyok elégedve.

Egy kérdés: mit gondoltok a Dm-es tápszerről? Én összehasonlítottam a Beba-val, és nagyon min. az eltérés, szinte semmi, csak épp a dm-es 1200 Ft, a beba meg 2.800 a gyógyszertárban, boltban talán 2.200 ft. Vett már valaki dm-eset?

Kép
Kép
dorkáék

Aniko köszönöm:-D

Szami!

nagyon szép a házatok...gyönyörű :-D

én a tápis tejcsis témáról nem írok...szerintem ugyis tudjátok a véleményem.

S Bettike már egyedül aludt el délután is s egyre kevesebbet s kevesebbet emlegeti hogy van a cicibn tejke. s számomra nem is volt annyira megterhelő, pláne igy hogy még össze is bújunk alváskor meg stb.

Ma megint tornáztam de nem a comberősítőt hanem a popsira:-D :lol: , nah nem afogyás miatt csak hamár hizok is akkor formás legyek:-D
de nagyon tudom ajánlani valakit érdekel? van comb popsi csipő meg has meg felső test. ha valakinek kell írjon privit elmondom az elérhetőségét. 20 perc de nagyon kell hozzá akarat erő.

puszika szép estét

Kép
kbernadett

Kitten!

merre jársz?

Kép
kbernadett

na jó, 25 EZER, egy nullával elírtam... :D

Kép
Kép
dorkáék

Tápis téma...

Hát én is csak azt hallom minden felől, hogy a tápis anyukáknak mondják, hogy elhízik a gyerek ha... etc.

De vhogy az én gyerkőcöm mégis kövérebb ezeknél a tápszeres babáknál... nem kicsivel... SOKKAL!

Itt a szomszéd lph-ban is van egy ilyen babó, akinek az anyuját már totál kikészítették ezzel...
szilbee

Szép estét!
No mielőtt álomba szenderülnék...
Az a fránya idő... mire hazaértünk Szilbeeéktől, esett az eső... épp időben jöttünk el. Köszi. B. mix. A feje formája a mi családunkra hasonlít, de a szeme a Pistié.

Virág: a mi doki nénink is M.E. Én nagyon szeretem. A hozzátáplálós dologban csodálkozom, hogy ilyeneket mondott, de minden eset egyedi, mint az elbírálás is... meg különben is... légy a véleményed ura!

A "moslék" szerintem is durva. Én mondjuk nem szeretem, bár tisztelem őket... azért valamit már bizonyítottak, elértek.

Ditke: hiszti: mert elszaladt ....volna, meg lepakolt... volna, meg a korlátokat (engem például) nehezen viseli :lol: De sebaj, az élet kegyetlen, én meg egyenlőre erősebb vagyok meg okosabb is... Be kell lássa, hogy nem lehet mindig az ő kénye-kedve szerint. Ahogy látom, vannak olyan gyerkek, akik könnyebben megértenek dolgokat, elfogadják a korlátokat, de van ilyen is, akik akaratosabbak... kemény dió, ha rájön a hoppáré :lol:

Kép

Kép
szolkata

Jó estét!

Hú, most én is felhúztam magam...

Ne haragudj Virág, írtam már, hogy ez kényes téma...de szerintem a dokinénitek még mindig Dr. Spocknál jár! Már miért is hízna el a tápszertől egy gyerek??? És a hozzátáplálás miért egészségesebb 4 hónapos korban, mint a tápszer.... áhh, inkább nem is mondok már semmit.

Norbi...hát abban egyetértek, hogy együnk sok gyümölcsöt, de hogy a többség anya teje moslék :twisted:
Hogy lehet ilyet mondani???

Na, jó, befogtam a szám.

Évi és
Kép
csongianya

ja, Ditke, de jó, hogy írtad, itt a kép a majdnemkézfogóról! :) Kép

Kata, ma nálunk is volt "korlátkeresés".... hol van anya tűréshatára? Tette fel magának Szabolcs a kérdést... :wink:

Szilbee, emlékszem, Levente is jó húsban volt, aztán hogy megnyúlt!
Ahogy elindult, úgy szépen olvadtak a párnácskák! :)

Betti, nekem jöhet a torna!

Kép
Kép
dorkáék

ezt az elhízást úgy értette hogy lehet nem a legjobb ha mondjuk 400 milit tápit eszik egy alkalommal mondjuk napi 6szor.normál határoknál nem hízik el :o :) ja meg nem ógy híznak hanem fel lesznek fújódva bár ezt én nem tom elképzelni hogy az milyen :lol:

KépKép
viragb88

Ja én egyébként ha már ennyire alakformálunk :lol: carmen elektra dvdjét csináltam has meg fenék meg comb kb.ez is 20 perc(ez külön rész van más terület is) nagyon ütős eredményes de meg kell szenvedni :(

KépKép
viragb88

Jó estét mindenkinek!

Ma kicsit ellustultam, csak most este kapcsoltam be a gépet, és most egy csomó ideig olvastam vissza.

Betty! Virág!
Jó nektek, hogy még ilyen fiatalok vagytok, örüljetek neki!!! :lol:
Én még " kiskoromban", korábbra terveztem, hogy férj, gyerek minden, de így alakult, és most azt érzem így a jó és tökéletes. :D

Szamóca!
Nagyon szép lesz a házatok, biztos nagyon várjátok már a költözést!

Niki!
Köszi, a vonalzóval megküzdöttem (már az elkészítése nem volt strapás), legalábbis, hogy a hozzászólásaim után megjelenjen. De a csajok segítettek és ez is megoldódott. :lol:
Nagyon cukik és szépek a lányok a képeken, és tényleg teljesen mások.

Balwin!
Cépek a babakocsik is, de még nem döntöttünk milyet szeretnénk. Az elképzelésem viszont az, hogy olyan fogója/karja legyen, ami kampós. Igazából még nem is nagyon nézelődtünk, de lassan annaki eljön az ideje. :lol:

A most beindult témához (hozzátáplálás) pedig nem tudok hozzászólni, csak olvasgatom, és gyűjtöm az infokat. :roll:

Az iwiw-en visszajelölgettem. Mindenkinél nagyon cukik a Babák! :lol:

Nnna, ennek a hétnek is lassan vége. Holnap péntek és megyünk a 4D-s uh-ra! Várom és izgulok is!!! :D

Betty! Majd írom a privát üzit. (nem vesztem el)

Jó éjt!

KépKép
kitten13

Sziasztok!

Ditke:Gabi 3650g-al és 55 cm-el született. És Zsófi?

Csongianya:Én anno voltam egy tiszás próbán,náluk szerettem volna táncolni,de elkerültem fősulira és így nem jött össze időhiány miatt.Már bánom,hogy nem előbb jutott eszembe.Ha keresztfiad 15 éves és ügyes szerintem ne hagyja ki.

Betti:Sok boldog szülinapot.Irigyellek,hogy ég csak 20 lettél.

Szamóca:Nagyon szép a házatok,de a belső átalakítások miatt nem irigyellek.Mi is nemrég költöztünk,de még mindig nincs minden kész,mire az ember a saját ízlésére formálja...

Kép
pné rami81

Dorka:mi 1éves korig Beba Ha tápszert adtunk Gabónak,aztán majdnem 14 hós korig kapta a Mildibé 3 jó éjszakát,nekünk bevált és bevallom mi is az ára miatt cseréltük le a Bebát.A corába 1490-volt akkor,nem tudom most mennyi.A Dm-eset nem ismerem.

Kép
pné rami81

Dorka! Ja! Igen! :) Viszont ahogy visszanézegettem a tavaly májusi képeket, azt vettem észre, hogy még ott is nagyon gyömböc volt. Valahogy ez akkor fel se tűnt, csak most hogy így megnyurgult. :lol:

Tavaly május végén:

Kép

Kata! Hát tényleg nem sokkal utána jött a zuhééé... :( Azé jó volt! Majd megen megismételjük... és milyen jó volt, hogy Zsombi lent hagyta a lapátját. :lol:

Tápi téma... én már láttam néhány tápis babát, akire azt mondták a dokik hogy kövérek, de nem tüntek egylátalán felfúvodottnak.

"Nem értem az egészet..." (Ez tovább úgy van hogy "miért születtem penésznek" csak emmán nem a témához kapcsolódik)
szilbee

Kitten! Tessék majd jönni beszámolni mi volt 4D-n!!!!
szilbee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?