Új privát üzeneted érkezett!

Kicsit sokk lettem, bocs... 8)

been

dehogy lettél sok :wink:
ugyanolyan gyönyörűek még mindig :D

Elizával doktornéninél voltunk,éjjel nagyon csúnyán köhögött. Kicsit piros a torka. És egyszerre 8 foga jön,nagyon csúnya az inye. Elizám azon gyerekek közé tartozik,akiknél elindul a fog kibújása,és mielött áttörné az inyt,nem áttöri,hanem úgymond begerjeszti a következő fogat,és így tovább. ezért van még csak 2 foga. És majd egyik napról a másikra hirtelen a kettőből 8 vagy 10 foga lesz. Ritka az ilyen... :shock:

igen,nem lehet bennt az anyuka a könnycsatorna-átmosásnál. Mikor nemrég szemészeten voltam a két kópéval,akkor is kinnt várakozott 2 anyuka. Meg is kérdeztem,hogy miért,és elég ésszerű magyarázatot kaptam rá: a gyerkőc a lefogástól sír,nem attól,hogy fáj neki. Az anyuka meg ugye hallja,hogy üvölt a gyereke,és automatikusan odaront,felkapja a gyereket-nem egy ilyen volt már,és ez teljesen érthető az anyuka szemszögéből is...namármost ha csak odaront,azzal is picit meglökheti a doktornőt,aki ugye a gyerkőc szeménél matat. És máris megvan a baj.
Mikor Eliza fülét szúrta ki a védőnéni engem is kiküldött-ha akartam maradhattam volna-,és amint megvolt mind a kettő,már be is hívott. Tuti nem tudtam volna végignézni a műveletet,szerintem feleúton meggondoltam volna magam,hogy inkább hagyjuk... :oops:
Vendég

Bokarugdosós és törpebagolytársam, most ellenkezek veletek :P , nem szoktam, de most azé is! :lol: Én nem hisztizek, nem nyavalygok, nem lököm meg az orvost amikor ellátja a gyerekemet, képes vagyok arra, fegyelmezzem magam a gyerekem érdekében. Volt olyan, mikor odaadtam a gyereket, hogy az asszisztens fogja le, mert nem tudtam a speciális fogást, hogy ne ugorjon ki a gyerek a kezem közül, de ott álltam mellette, és ez biztonságot adott a gyerekemnek!!! Nem nézem, ha szurit kap, mert nem bírom, de a gyerekem az ölemben van. Amikor Dani kapta az első oltását, én szinte rosszul voltam, a gyerekorvos nyugtatott, hogy ez a gyerekem érdekében van, sokkal nagyobb baja lehet, ha nem kapja meg az oltást. Először az asszisztens ölében volt, aztán már én fogtam az oltásoknál. Persze tudom, vannak olyan "értelmes" anyukák, akik nem fogják fel a dolgokat és az orvos nem tudhatja, hogy éppen milyen értelmi szintű anyukával áll szemben, de ha én tudom magamról, hogy fegyelmezett vagyok és csak a gyerek érdekeit tartom szem előtt, és nem ijedek meg attól, hogy sír, viszont tudom, hogy ha fél szemmel is, de lát engem és az megnyugtatja, akkor ugyanmár ne akarjon kiküldeni engem senki. Punktum!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Emma Sosem sok a gyönyörű gyermekeidből!!!! Annyira szépek , és Ármin tényleg olyan Dominikos :lol: csak éppen kék szemű, Domi meg barna :lol: De még a hajuk is tök egyforma :lol: :lol: Na de majd élőben is meglesem ám, csak legyek túl a vizsgámon!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

dadomi egyetértek,és az egyszeri füllyukasztást leszámítva én is mindig ott voltam.
De a doki nem tudja,hogy speciel te milyen anyuka vagy,és mondhatod,hogy te igenis kibírod,ha mégsem.
Bennt voltam Kristóffal mindig,mikor leszívták az orrát,garatját.Nem volt kellemes látvány,de én is segítettem lefogni. Az egyik anyuka viszont kinnt várt,kiküldték,mert folyamatosan kapadozott a doki kezéért,meg rákiabált a dokira. Ilyen esetek miatt mondom,hogy sokszor kiküldik az anyukákat. Képzeld el azt a gyerkőcöt,akinek eleve nincs bizodalma a dokival,és még az anyukája is kiabál vele-persze,hogy még jobban fél szegényke.
Vendég

dadomi most lehet félreértettél valamit: én nem azt mondtam,hogy igenis helyeslem,hogy kiküldik az anyukákat,dehogyis!!!!
Csak azt mondtam,ha kiküldik,azt miért teszik szerintem.
Vendég

Kristóf holnaptól nincs oviban :roll:
Eliza annak ellenére,hogy beteg,eléggé eleven,fél perc nyugta nincs. Lehetséges,hogy délben beadtam neki az antibiotikumot-amoxicillin-és negyed egykor már hihetetlen hasmenése volt? Pedig szedett már ilyen antibigyót..
Vagy inkább a foga miatt lett neki?
Vendég

Kristóf épp hatalmas lelkesedéssel érvel Elizának,hogy miért nem szabad a kislányoknak autókkal játszaniuk-főleg az ő autóival :lol:
Szerintetek mennyire őszülök meg szeptemberig?(már most is eléggé az vagyok :cry: )
Vendég

Cseriani! Értelek én! Persze vannak ilyen mindenen hisztiző magukat nagyon okosnak gondoló anyukák is. Én szerencsére nem ezek közé tartozom (persze okosnak okos vagyok :P ) :lol:
Mennyire őszülsz meg szeptemberig? Hát csak annyira, amennyire én :lol: :lol: De ne aggódj, nagyon jó festékeket lehet ám kapni :lol: Csak legyen az embernek ideje befesteni a haját, igaz Emma?

dadomi

Emmán fellelkesedve én is teszek képet :) Kép Kép

Kép
Kép
josi

Haliii!
Itt vagyok, csak délelőtt nem voltunk itthon - be kellett mennem Paksra a melóhelyemre egy papírt aláírni, vittem Hannámat is, mer szeret vásárolgatni meg autózni, aztán 2 óra volt, mire hazaértünk. Most anyuéknál hagytam mindkettőt, hogy tudjak dolgozni, ahhoz képest itt ülök, nade mindjáááárt... csak írok nektek. :D
Törpebagolybarátosném, nem mondtál te nekem ellent! Tökéletesen egyetértünk. Cserianival is. Ugyanarról beszélünk, más megfogalmazásban sztem... Vagyhogy: én is kikérném magam, ha kiküldenének, én is ott voltam velük mindig, de valóban nem tudják, milyen patáliát csapok, vagy nem csapok, ezért küldhetnek ki esetleg. vagyishogy nem küldhetnek ki szerintem se, mert nem jogos, de ezért kerülhet erre sor.
Bakter, most leírtam ugyanazt cifrábban... :P Namindegy, lényeg az, hogy egyetértünk, punktum! :D
Josi, annyira gyönyörűek a lányaid! Ezt már a jómúltkor is megjegyeztem. Noémi olyan, mint egy mediterrán szépség. Soksoksok bajod lesz még az udvarlókkal asszem, vagyis inkább az apgyuknak... :lol:
Hallod, Cseriani, szegény Eliza, ezzel a sok fogjövéssel... Hasmenés - nem tudom. Ármin is mindig f.sik az antibigyóktól, de nála legkorábban fél nap után jelentkezik, de inkább később. Attól még lehet, hogy ettől megy Eliza hasa, de lehet a fogától is, meg e betegségétől is... na, jó sokat segítettem... :cry: Van a Normaflore mellett egy új szer, csak nem juit eszembe a neve, ez is a bélflórát állítja helyre, gondolkodom rajta... Azt mondják, az jobb, mint a Normaflore. Árminnak mondjuk ez utóbbi semmit sem ért, és sebesre csípte a fenekét a cucc. Többet ártott az antibigyó, mint használt, de komolyan.
Nah, eldugultam... Majd még jövök.
Timeszről tudtok valamit?

been

Jah, őszülés: én azé vagyok szőke, mer ezzel tudtam elérni a legjobb ősztakarást... :P Cseriani, a szép fekete hajaddal mi lesz? 8) :lol:

been

hú,Emma,nekem már kb.18 éves koromtól festenem kell a hajam.Már akkor őszültem. :cry:
Timivel azt beszéltük,hogy ma nem hívom,majd ő jelentkezik,amint kijózanodott az altatásból...
Vendég

Én is korán őszültem nagyon, és egyre fokozódik a helyzet... Mostmár szürke lenne a hajam, ha nem lenne befestve. Anyum is ilyen korán őszült. És te fested, vagy a fodrász?
Oks, akkor, ha megtudsz valamit Timeszről, mesélj... Pusziljuk!
Jah, és akartam még, hogy tetszik az új ajutótok! :D

been

nagyon jó :lol: :lol: :P :P
A húgom festi :D Nem fodrász,de nagyon ügyes,a sajátját is ő festi.

josi,hallod...nagyon szépek a lányaid.Noémi egyenesen gyönyörű. Csillára inkább még csak azt mondom,hogy édes :D :wink:
Vendég

Csilla meg majd gyönyörű lesz! :D
Nekem is anyum festi, én nem tudom eská, mer hosszú, meg mer hátul nem látom valahogy... :lol: Milyen időközönként festitek a tiédet?
És hogy van Eliza?
Jah, képzeljétek, ősztől Hanna is ovis lesz... A Napsugár csoportba fog járni és fagyi lesz a jele... :lol: Ovisok szülei: nálatok milyen csoportok vannak? Van, amelyik gyerkőc olyan csoportba jár, hogy együtt van az összes korosztály? Milyenek a tapasztalataitok? :roll:

been

Némá, visszagyöttem, le se tudtok lőni... :twisted:

been

... és szétoffolom a topikot, és még vonalzóm sincs... :P

been

Nah, mosmá van. Csak a tickercentral-ról nem enged hármat, azt mondja, sok. Namindegy. :) Majd egyszer még átvariálom.
Nektek nem fáj a fejetek? :x

been

Emma! Nálam alapfeltétel volt oviválasztásnál, hogy csakis azonos korosztályú gyerekek legyenek a csoportban. Nem jön be nekem a vegyes csoport mer: 1. főiskolai gyakorlatomon volt alkalmam megtapasztalni mindkét fajta csoportot, nagggyon nem tetszett a vegyes csoport, 2. nem hiszek az ennyire differenciált nevelésben, mármint, hogy a kiscsoportos és az iskolába készülő gyerekekek nevelésileg oktatásilag megférnének együtt (valamelyiket tuti hanyagolják...) 3. az igaz, hogy a kicsiket ''húzzák fel" a nagyok, de sajna ha a gyereket hajlamos rá, nagyobb korában őt meg "húzhatják le" a kicsik. Szóval én olyan ovit meg sem néztem, ahol vegyes csoport van. Nem jó, mint szülő, és mint végzett (bár szakmájában nem dolgozott) óvónő mondom ezt. :lol:
A hajad meg nem is szürke, ne mondd má!!!

dadomi

Emma! Nekem a hasam kezd fájni kicsit - üres :):)

dadomi

Benneteket nem dobál ki állandóan a babanetes oldal??? Nekem állandóan bezárja az egész internetet, de csak ez az oldal, kiírja, hogy valamilyen bővítménnyel kapcsolatban hibát észlelt és paff bezár... :evil: :evil: :evil:

dadomi

Me be van festve... De ahol nő le, ott szürkéses. :mrgreen:
Köszi szépen az infót! Hát, sajna nincs választási lehetőségem, itt, ahol lakom ilyen módszerrel dolgozank. Vagyishogy kicsitől nagyig egyben vannak a gyerkők. A vezető ovinő dicsérte ezt, bár mér ne tette volna, ugye, érdeke is... Bár végülis így kezdte, hogy 2 rossz közül ez a jobb - a másik rossz, ami a másik tagoviban volt, vagyishogy van még szeptemberig, hogy az óvónők cserélődnek le 2 évente. Ez az osztott csoport, vagymi. Namindegy, nem tom...
Szóval, nem tudom elvinni a kölket, mert Pakson is már csak úgy vennék be, ha oda lenne bejelentve. Ez nem tudom mennyire igaz, de több helyről is hallottam az infót. Meghát a szállítását sem tudnánk nagyon megoldani, amíg nem dolgozom, és Ármin itthon van. Pedig az eredeti terv az volt, hogy oda viszem Hannát, csakhogy akkor Ármin még nem volt.
Kérdeztem én is az ovinőt, hogy nem zavarják-e egymást... Ilyesmire gondoltam pont, amiről te is beszéltél.
Nah, majd meglátjuk... :roll:

been

Dadomi, drága, pukkkkaaaadj meeeeg! :mrgreen: Amúgy igazad van, télleg üres a fejem. :lol:
Nem dobált ki még eddig a babanet... De most én kapcsolom ki, megyek a kölkekért. Pusza! Hogy van Dani?

been

Emma! Dani túl jól van :) Ma volt az évzáró az oviban, arra azért bevittem! Nem is üres a fejed, naaaaa ne hari :lol:

Elveszett emberkék merre járnak (Moni, Áfi)?

dadomi

Jelen!
Fáj a fejem, hisztis Barnus, nyűglődünk. :?
Vendég

Noémi vegyes csoportba jár,igazából rosszat nem tudok róla mondani. Visszafelefejlődés meg ilyesmi egyáltalán nem vettem észre,mondjuk sok múlik az óvónőkön és Noémi nagyon szereti őket. Először én is féltem tőle,mert volt aki riogatott hogy majd be fog pisilni meg cumizni akar stb,de esze ágába nem volt ilyeneket csinálni. Mondjuk nem tudom mennit számít,de 4 évesen ment oviba.
Áfi!!!!! Most meg nehogymá te tűnjél el!!!!!

Kép
Kép
josi

Még jó hogy írtam neked Áfi :lol: egyébként én fejem is nagyon fáj :twisted: :twisted: pedig már a gyógyszert is bevettem,de semmi.........még mindíg ugyanúgy fáj! Csilla is sír.

Kép
Kép
josi

Áááhh, szerintem ez az átkozott front! Barnus tegnap éjjel óránként felnyüszült és én se vagyok önmagam második napja... jah, és megérkezett a medence :lol: :lol: :lol:

Vegyes csoport:
nálunk is az lesz szeptembertől. Félek hogy a 6 évesek a 3 éveseket fellökik, elveszik a játékaikat, durvák lesznek, és nem tudok olyan játékot elképzelni ami mindkét korosztállyal játszható. Én nem vagyok a módszer barátja, bár ez nem oszt vagy szoroz mert beleszólásom az nincs. :roll:
Vendég

nálunk külön korosztályonként vannak. Josi,ha mondjuk a középsősöknek foglalkozás van,vagy feladatlapoznak,addig mit csinál a többi? Mert azt kétlem,hogy nem zavarják egymást.
Kristóf eddig ugye a családi napközibe(bölcsi) járt. Itt pl. voltak 1.5 évesek is és nagyobbak is,mint Kristóf. Volt olyan,hogy Kristófék rajzoltak,a kicsik játszottak. De szerencsére volt egy üres csoport,addig különszedték őket. Meg így volt tornánál is,meg pl.mikor Kristófék valami dokumentumfilmet néztek...
persze,dadomi,te könnyen vagy,Szd.on van több ovi :evil: :P
De mondjuk én is elég nehezen oldanám meg,hogy Kristófot behordjam Szd.ra-ha egyáltalán mehetne oda...
De szerencsére itt nagyon jó az ovi,komolyan mondom!!!! :D
Áfi az udvaron úgyis együtt vannak,nem? Láttam egy-két vitát bölcsis meg nagycsoportos között,míg szoktattam be Kristófot.
Itt most csináltak egy külön kis udvart a bölcsiseknek :D Bár Kristóf nem lelkesedett érte,inkább a nagyobbakkal játszott volna mindig.
Vendég

Itt állítólag úgy van, legalábbis az óvónő elmondása szerint, hogy délelőtt vannak foglalkozások a nagyoknak, olyankor a kicsik is odamennek (nem kötelező alapon, de ugye nem lehet onnan őket elcincálni), és a korosztályuknak megfelelő "feladatot" kapnak; állítólag szeretik ezt. Agresszióra nem tért ki (énmeg így konkrétan nem is kérdeztem), dehát igen, végülis az udvaron úgyis együtt vannak - de ott meg a tér is nagyobb azért. Hát, nemtom mi lesz. Kíváncsi vagyok mindenesetre. 25-en lesznek egy csoportban.
:shock:

been

Cseriani,
igazad van, az udvaron együtt vannak DE akkor a nagyokra van 2 óvónő aki figyel meg a kicsikre 2 óvónő (nálunk 2 csoport van). Ha mindig ömlesztve lesznek a létszám ugyan nem változik, de a feladat annyit nő, hogy ugyanannyi ember nem gondolom hogy képes ellátni és nem is látom a módszer előnyét.
De igazán nem értek hozzá, csak ilyen józan paraszti ésszel gondolkodva... mi is van 2 testvér közt akik nem ikrek? És akkor ez lesz az oviban is? Hogy fogják oktatni őket? De majd meglátjuk. Enikőt végülis nem féltem, ő ősztől már középsős lesz, Barnus meg végülis most cca. 10 kiló, nem hiszem hogy 3 évesen sokan legyűrik. :twisted:
Vendég

Szia Emma üdv újra köztünk4 Látom azért sokáig nem bírtad :lol:
dadomi Milyen böngésződ van?
Vendég

Áfi! Ott a dadus is ám! :) Nem bántják egymást, legalábbis jobban nem, mint az azonos életkorúak csoportjában. Ettől nem kell félni. Nekem nem is ezzel van bajom, hanem a szakmai oldalával, ritka az igazán jó pedagógus, a vegyes csoport meg nagyon nagy kihívás. Egyszerre kell az éppen beszokó kicsikkel foglalkozni, a középsősökkel, akik már megszokták az ovit, és égnek a kíváncsiságtól minden területen, és felkészíteni a nagycsoportosokat az iskolára.... Nem hiszem el, hogy ezt hiányosságok nélkül meg lehet tenni. Szocializáció szempontjából egyébként nagyon jó a vegyes csoport, ezt én is állítom. Sőt én voltam olyan csoportban gyakorlaton, ahol a teljesen egészséges gyerekek között volt egy középsúlyosan fogyatékos és ráadásul még hallássérült gyerek. Hát ahogy a többi gyerek viszonyult hozzá - állítom rengeteg felnőtt példát vehetett volna róluk!!! Egyébként a nagyobb gyerekek inkább segítik a kicsiket, nem bántják, nagy verekedések nem is lehetnek az oviban, legalábbis ha olyan a társaság (meg az óvónő is - bár nem csak rajta múlik...). Mondom én nem ez miatt nem olyan ovit választottam.

dadomi

Hánem!
Ééédes Zsombibébi is, a múltkor meglestem! Csupaszem. Hogy állsz a vizgsákkal?
(Jah, te meg nem is az annyának látszol, hanem a nővérének max azon az uszis képen... ) :lol:

been

Devcsa! Explorer. Miért?

dadomi

Palacsintát valaki? :D Most fejeztem be a sütést... Drága nagyfiam annnnnyyyyira szépen kért, hogy süssek neki palacsintát. Csak hát ilyenkor kétfélét kell sütnöm, mivel Dominik is szereti, de neki tej helyett szódával csinálom a tésztát. Jó kis móka, dupla mosogatni való... :roll:

dadomi

Én kééééreeek! Biztos azért kérdezte Devcsa, mer írtad, hogy vacakol a babanyeted.

been

Emma! Nyisd az ablakod, küldöm a palacsintát :wink: :lol: :lol:

dadomi

dadomiAkkor sűrgősen telepíts egy másikat. Én szíves figyelmedbe ajánlom a Firefox-ot, de lehet az opera,methous... stb.
Igen a babanyet , miatt írtam. Köszönöm Emma ,hogy kisegítettél; jó, hogy köztünk vagy. :roll:
A vizsgák javába folynak, most épp lazítok (egy kis house-t nézek)
Hát így 24 évesen nem is érzem magam igazán anyukának ( még nem görcsölök annyira, de félek egyszer eljön majd az ideje :? )
Vendég

Aszittem, már nem jössz, azért mondtam Dadominak... :oops: Nekünk is Firefox van, az jó. 24 évesen bőőőőven ráérsz még görcsölni!
:lol:
Nyitva az ablak, jön má az a palacsint? :lol: És mit tettél bele?

been

Emma! Dani kívánságára mi fahéjasat ettünk, de mivel én nem szoktam megtölteni előre (így mindenki olyat eszik, amilyet szeretne), ezért még választhatsz, kivéve a túrósat, mivel nincs túró.
Devcsa! Köszi, közben összeállt a kép :oops: Másik böngésző nem szarakodik ennyit?

dadomi

[quote="been"] írta:beenBiztos azért kérdezte Devcsa, mer írtad, hogy vacakol a babanyeted.

dadomi lehet, hogy neked üres a fejed :lol: :lol: :lol:
Vendég

Inkább úgy fogalmaznék, hogy jobb (ezt most nem firtatom mért) és könnyebb kezelni benne a szűrőket, kiegészítőket (bővítmények)... stb. Nagy valószínűséggel megoldódik a problémád. Ha mégsem szívesen leugrok egy palacsintára és megszervizelem a géped :)
Vendég

Devcsa! :P :P :P :P Ja üres a fejem, nem csoda már... Letöltöttem, kíváncsi vagyok ezzel hogy fog működni....Ha nem lesz jó, sütök neked palacsintát ígérem :lol: :lol: :lol:

dadomi

Akkor mindenkinek további szép estét. Jó telepítgetést meg miegymást.... pusssz
Vendég

Ez a firefox magyar változatban nincs? :?
Devcsa! Hozzánk nem le, hanem fel kell ugrani :P Szekszárd egyik legmagasabb pontján lakunk, ott is a másodikon :lol: :lol:

dadomi

Van magyar Firefox, nekünk olyan van... :)
Vendég

Vendég

köszi! Megnézem.

dadomi

Na így már sokkal jobban tetszik a dolog, hogy nem angolul van :)

dadomi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?