Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nircee!
nincsen semmi gond,egyáltalán nem akadékoskodtál! :wink: Egyépként már én is mérgelődtem a szandi ügyben mert amikor megvettük akkor még nem volt ennyire "előre"a lába(pedig rá is álltattuk Zsanit),hiába no van három gyerkőcöm,de mindég ráfizetek én is valamivel!Amikor hazajöttünk a szandivásárlásból már éreztem,hogy inkább az 1 számmal nagyobbat kellett volna venni,de úgy gondoltam,hogy hátha mégsem fog rohamosan megnőni a lába Zsaninak!Miért gondoltam nem tom,hiszen van már Zsanin kívűl még 2 gyerkőc akinél ugyan ezt végig jártam!Mindegy is,még húzzuk benne egy darabig,de már most látom,hogy venni kel neki egy újjat,mert a zárt elejűben nem húzhatja ki a nyarat!amikor a zártat vettem neki az 23.as volt és nagynak bizonyúlt(most az a megfelelő)ez a kis szandi 22 -es jó,de tényleg nagyon előre jön benne a lába :oops: :? ,talán jobb lessz ebben is a 23-as!ÁÁÁÁÁÁ.gondban vok mert nagyon nem jó rájuk szandit venni,nagyon megkell ebből a szempontból válogatni,hogy mekkorát és milyen fazont veszünk!Megmondom őszintén,hogy eddig amit vettünk szandikat,mindég az egyszerű snassz neve nincs szandik jöttek be!Na majd megnézem hátha van olyan nyitott hátúljú mint Marcinak van(biztos van csajosba is)!Anettnál volt!
Egyépként az én férjem is sport cipőt hord egész nyáron(télen már rávettem a bakancsra),de a szandál vagy papucs szóba sem jöhet nála! :twisted: :? Ezért tiszta idegbe tudok jönni rá,hiszen olyan jókat gyártanak már férfiaknak is!Férfiak.......... :lol: :?
Na ennyit akartam még írni neked !A Liberó figurákat gyűjtöm,bár már nem sok lessz! :wink:
Susy!
Én 4 hósan még csak a gyümi püréket adtam Zsaninak!Meg sütőtököt! :wink:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
köszi! :wink:

Verna, Pilla,
lenne egy nagy kérésem: amennyiben valamelyikőtök jár Tesco-ban, nem venne nekem egy ilyen vízi játszóteret? Én nem fogok soha eljutni, mert mi csak Auchanba járunk, de nagyon tetszik! Ha azt mondom a férjemnek, hogy emiatt menjünk el, akkor csak újabb veszekedés lenne, hogy minek még egy játék, van elég. Így viszont nem tudna mit csinálni, a faluban meg össze tudunk futni valamikor!
Pilla, tényleg, mennyibe került, ha kérdezhetem?

Kép
Kép
nircee

Nircee, nekem még ezen a héten sem lesz autóm, úgyhogy nem tudom megígérni, hogy veszek Nektek. 7000 Ft az ára.

Lányok, a tököm kivan azzal, hogy apa felajánlotta, ha menni akarok valahova, odaadja az autóját. Erre ma reggel mondtam neki, hogy mennék egyik nap vásárolni. A válasz: majd Ő elvisz este. Tehát akkor mégsem adja ide az autóját... Állítólag azért, mert akkor azt meg kell szervezni. Amúgy is mérges vagyok rá, mert szombaton megszerveztem, hogy kettesben elmenjünk moziba és megnézzük az Indiana Jones-t, erre elhívta a haverjáékat is... Lőttek a romantikus estének. Bekaphatja neki a vacogós cápa...

Susy, én már 2 és fél hónaposan adtam Lajurának őszibarit. De én nem vagyok követendő példa... :roll:
Vendég

Ja... Köszönöm a cipőboltos tippeket. Amint lesz autóm megnézem őket, mivel csak itthoni (játszós) szandit tudtunk venni a lánynak. Így, egy darabig, Ő is sportcipit fog hordani, ha elmegyünk itthonról.
Vendég

Gumicukor!
Nagyon nagy gratula!!!

Piroska!
Tehetnél fel Didriről képet, már olyan régen láttuk. Biztosan nagyot nőtt. :-)

Susy!
Én Lilit szoptattam 6 hónapos koráig, és csak utána adtam neki gyümölcsöt. Bulcsúnál is így tervezem. Ne haragudj, tényleg nem olvastam annyira vissza valószínüleg. :oops: :oops: :oops:

Pilla!
Tök jó az a vizi játszótér. Sajna mi nem igen tudnánk használni, mert nálunk itthon nincs hely medencének. A ház előtt nagyon minimális terület van, és az nagyon árnyékos is, tehát hűvöskés, és egyébként is ott autók parkolnak. :( Pedig de jó lenne...

Tiop!
Tényleg tök jó hogy nálatok építettek játszóteret. Nálunk nagy harc van az önkormányzattal, hogy legyen már végre valami, de szerintem évek múlva is csak ábrándozhatunk róla. :(

Szandi!
Ha valaki rohangálós szandált akar venni, én ajánlani tudom a Decathlont. Ott lehet kapni Quechua szandit. Lilinél nagyon bevállt. És tök olcsó (a többihez képest legalábbis). Asszem 20-as mérettől van. Kék és rózsaszín.

Képzeljétek!
Bulcsú már olyan szépen forog mind a két irányba. Már az oldalára fordul, és ott is marad. Ha hason van, gyönyörűen tartja a fejét. Olyan boldog vagyok, hogy ennyit fejlődött már! Azt hittem, hogy nála ezek később fognak csak jönni a kötött izomzata miatt. Viszont a keze és a lába sajnos még mindig nagyon kötött.

Lili elkapta az apjától a náthát, úgyhogy mostanság az egész napunk egy összefolyó orrszívásból áll. Remélem lázas nem lesz, bár elég meleg a homloka, megyek meg is mérem.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Jó rég jártam erre, hatalmasak lettek a babák!!!! :D

Verna: Hála istennek hogy jobban vagytok és hogy hazaengedtek titeket, kicsit megijedtem ahogy olvastam!

Giga: Nekünk is hasonló problémáink vannak az alvással, mint nektek, Kristófnak 6 foga jön most egyszerre, + kapott kullancselleni és Hepetitis A+B oltást úgyhogy 2 hete semmit nem alszunk! Annyira sajnálom őt!!!
Ezekkel a fogakkal egész életünkben csak a szenvedés van!

Tüccs: A Csömöri úton van egy kismamabolt, nagyon jó cuccokat lehet kifogni akcióban, de én a Garai utcában is sok cuccot vettem.

Nyaralás: Aki volt már Horvátországban tudna adni tipet, hogy hova érdemes menni, homokos vagy aprókavicsos partra szeretnénk menni.??? Mi kempingezni szoktnk!(lakókocsi)

Remélem mindenki jól van! megpróbálok sűrűbben jönni!

Sziasztok

Kép
tami2900

Gumicukornak HATALMAS GRATULÁCIÓ!!!!!!!

Kép
tami2900

Rab szigetnek homokos a tengerpartja. ;) Látnivaló nulla, de a tengerpart homokos...
Vendég

Pilla,
vacogós cápa... olyat röhögtem... :lol: :lol: :lol:

egyébként a pasik nagytöbbsége azért nem akar felvenni szandált, mert él bennük a szocreálos kép apuról-nagypapiról, hogy milyen hülyén néztek ki a műbőr sötétbarna szandálban zoknival meg öltönynadrág szabású rövidgatyában...
én megértem őket.

nálunk is sokáig volt a szandálból feszültség, mert ugye a drágám élete nagyobbik felét bakancsban - zárt cipőben tölti, és könyörögtem neki, hogy vegyünk már a 40 fokos nyárban szandált neki, hogy szellőzzön egy kicsit amikor nem melózik... erre közölte, hogy megfázik a lába, és akkor neki rögtön fájni fog a torka... ilyen hülyeséget... :roll:

aztán 3 évvel ezelőtt fogtam magam (még Bogival pocakosan, akkor még tudtam ide-oda rohangálni) és vettem neki szandált. egy baromi menő túraboltból a létező legfrankóbb-legkényelmesebb-legbőrbarátabb lábbelit, hozzá egy halásznacit ugyanonnan (45ezer pénzem bánta, de megérte, csak a pszichológia miatt) és közöltem vele, hogy "akkor most ezt felveszed". egyszerűen nem adtam neki lehetőséget a menekülsére.

onnantól kezdve le se lehetett robbantani a lábáról a szandált, annyira széthordta 2,5 év alatt (mindenhová abban ment: túrázni, bringázni, játszóterezni, vízpartra, még moziba is :shock: stb., mert rájött, hogy milyen nagyon menő a kinézete szandiban-halászgatyóban-rövidujjú ingben :roll: ), hogy idén tavasszal már ki kellett dobni. és most vettünk egy másikat, nagyon strapabírónak néz ki és csak 8000 volt, tök jók vannak a Deichmannban...

érdekes módon az első szandál kipróbálása után egy héttel töredelmesen bevallotta, hogy sokkal kényelmesebb viselet, és én se döglök meg a cipőszagtól :wink:

Giga,
nagyon ügyi a nagyfiú! gratulaaaaaa!!!!!!!!!!!

Susy,
4 hónapos kortól ment az őszibarackpüré, alma-banán, alma-sütőtök.

tami,
raksz fel képeket? tényleg rég jártál erre!
andibab

Sziasztok!

Tanulnom kéne, de most lustizom egy kicsit...

Gumicuki, gratula Alízhoz! Várjuk a képeket!

Susy, szerintem, ha Kristóf szépen szopizik, akkor bőven elég 6 hónapos kora után elkezdeni a gyümiket is. (De ha adsz neki almalevet, őszilevet, répalevet, nem lesz baja. Utána lehet a püréket is.)

Giga, nagyon ügyes Bulcsú, nem lesz itt semmi gond. (Csak összehasonlításképp: Márk elmúlt 6 hónapos, mikor először átfordult a hasáról a hátára, vissza pedig 8 hónapos korában :oops: Most pedig már ő is nagyon ügyesen megy, egydül is.)

Tami, jó hogy te is jelentkeztél. Nem tennél fel néhány képet Kristófról???

Szandi,
hát ez a szandi ügy tényleg nem egyszerű. Én aranyáron vettem Márknak egy Siestát, de már egyáltalán nem vagyok vele megelégedve. Csatos, és az egyik lyukban laza, a másikban szoros, ráadásul pont végig ér a lába (pedig felpróbáltuk az üzletben, még ment is benne néhány lépést)... és már a színe sem tetszik :(
Azóta persze kinéztem egy másik Siestát, de az még drágább...
Ezt a Decathlonosat azért még megnézném..

Na, mostmár tényleg megyek... holnap vizsga...

Tüccs, naggyon szorítok, hogy minden rendben menjen!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga
Nem haragszom, csak gondoltam írom, hogy írtam, mert lehet azt hiszed, hogy nem. Szóval ezt jól megbonyolítottam. :) :wink:

Közben jött a védőnő, tök váratlanul, és azt mondta adhatok Kristófnak tejpépet gyümölccsel, ami most elsősorban meggy legyen. Aztán szépen sorban mindent. Hát a ti tapasztalataitok és vélemyényetek is nagyon eltérő, ezért még alszok rá egyet, és meg hányjuk-vetjük apával. Köszi mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nircee: most veszi meg a férjem a vízividámparkot Nektek! :)

Szandi: én is tervezem, hogy ha aktuális lesz, akkor a tarcsai cipőboltot megnézzük, mert ahogy elnéztem, van az olcsótól a drágáig mindenféle - aztán majd kiderül! Mi is kettesével vesszük a cipőket - illetve még örökölni is szoktunk, ami játszósnak jó. De kell ugye egy benti, egy kinti "elmenős", meg egy kinti "játszós" - szóval méretenként 3... :roll:

Tengerpart: mi Horvátországba tiszta tengerpart miatt járunk, márpedig ahol homokos, ott nem tiszta - legalábbis búvárkodásra alkalmatlan. Évekkel ezelőtt voltunk Jesoloban, ahol ugye tipikus homokos part van, de az utolsó napokra átmentünk Horvátországba, a tiszta víz miatt.
Évek óta járunk gyerekekkel aprókavicsos tengerpartra, és teljesen jól bírják. Gyakorlatilag ahol kiépített strand van, ott mindenhol aprókavicsos. Csak a kempingeknél szokott "kiépítetlen", köves strand lenni. Most hirtelen egy hely jutott eszembe, ami kemping és aprókavicsos: Opatija mellett Medveja. Közel is van és jó hely.
Mi amúgy közép-dalmáciába járunk: Trogir, Sibenik környéke, ott kempingeket nem ismerek, apartmanozunk. 2 éve fedeztük fel Grebastica, Galesnica nevezetű településeket, kisgyerekkel szerintem ideális. (Galesnicában egyébként van egy kis lakókocsis kemping, érdemes megpróbálni, közvetlen a parton van). Maga a falu amúgy egy eldugott kis zsákfalu, szerintem nagyon jó hely. A strand is jó (aprókavicsos). Öbölben van, nem hullámzik nagyon.

Mi egyébként szombaton vidéken ünnepeltük apukám szülinapját, nagyon jól sikerült, majd a blogon beszámolok részletesen! :)
Vendég

Susy, teljesen egyetértek Szantre-val. Fölösleges bárminemű más, ha szopizik. Enyém gyerek is 6 hóig csak szopott, aztán gyümilevezett.

thenus

Susy!
Oké-oké, értettem a mondatot. :wink: :lol:

Szantre!
Én is kíváncsi leszek, hogy mikor fog hasra fordulni. Ma már nagyon affelé hajlott, de aztán ki tudja, hogy ez meddig fog elhúzódni.

Kép
Kép
giga1

na, voltunk dokinál, szerinte semmi gond a vérkép alapján. az, hogy szinte nincs fehérvérsejt a vérében, szerinte rendben van... most mit tudjak rá mondani? :x
andibab

Sziasztok!

Gumicukor! Gratulálok és jó egészséget kívánok!

Tüccs
Neked sok-sok erőt kívánok!!!
Küldjük a pozitív energiákat szerintem mindannyian!!! :wink:

Ma voltunk Aszódon a bölcsiben. A bátyám már beíratott minket mert ő ismeri a vezetőt, sajnos mindenhová jól jön egy kis protekció. Szóval most csak bemutatkozni mentünk. Nagyon szép bölcsi, most építették. Mondta az igazgatónő, hogy van náluk játszóház is és jó lenne ha elmennénk néha. Az biztosan megkönnyítené a beszoktatást. Nagyon örültem, hogy mondta mert szerintem mindenképp jót tenne Zsófinak egy kis közösség.

Ma beadattuk a 15hós oltást is. A védőnő és a doktornő is megjegyezte, hogy a védőnő keresett minket a múlt héten de nem voltunk otthon. Hát, mondom az lehet. Köteles vagyok itthon ülni és a védőnőt várni? Jópofa! Ha meg nagyon értesíteni akart volna az oltásról bedobhatott volna egy cetlit. Na mindegy...
Henus! Láttam, hogy régebben te is kicsit furcsának találtad, hogy itt elég könnyen veszik a dolgokat. Hát nekem is ez a véleményem. Én is csodálkozva olvastam, hogy a többieknél milyen rutin vizsgálatok vannak. Zsófit még pl. nem mérték le egyszer sem mióta itt lakunk (december). Amikor először beteg volt és elmentünk, akkor megmérte a doktornő a fejét, meg a hasát azt hiszem és megkérdezték, hogy kb. hány kg és hány centi.
Na végülis mindegy, szerencsére elég nagyok vagyunk már és nem igényeljük a védőnőt, de azért furi.
A kartali játszók állapota tényleg siralmas! :(

Zsófi ma reggel 6-ig aludt egyhuzamban! :D Aztán ivott kicsit majd negyed 8-kor kukorékolt egyet, hogy ébren van. Olyan édi volt. Sajnos ez nálunk ritka mint a fehér holló. Én fél 6-kor ébredtem fel és csodálkoztam is. Persze átmentem megnézni, hogy minden OK-e, mert nálunk nem ez a "normális"!

Bocsi, hogy nem írtam mindenkinek!

Jó éjt
Márti
Vendég

Jajj!!!

Tiop!
Köszi a képátméretező tippet!!!!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Márti, pont akartam kérdezni, hogy végülis ide jártok e dokihoz? De ezek szerint igen. Ági a védőnőtök? Azért jegyzik meg amúgy hogy volt nálatok, és nem voltál otthon, mert csodaszámba megy az ilyesmi. Mármint hogy meglátogat... :?
Amúgy ti miért akartok bölcsiskedni? Dolgozni fogsz? Mikortól?
Egyébként én gondolkodom, hogy elviszem Szonját egy ortopédiai vizsgálatra, mert egy évesen le se tojták, és nem is mondták, hogy kellene ilyen, anyu meg mondogatja hogy de... Ráadásul Szonja eléggé "befele" jár. Még előbb megmutatom nálunk a gyógytesis kolléganőknek, aztán meglátjuk. :roll:

Andi, miért nem viszed el Bogit másik dokihoz, a leletekkel? HA ő is azt mondja hogy nincs gáz, akkor tényleg kár aggódni, de megér annyit, hogy megkérdezz egy másikat is... :roll:

Amúgy a szandi témához akartam írni, hogy szerintem is szandit venni a legnehezebb. Márkától függ ugye a méret, és a szandit hordják zokniban, meg anélkül. Nekünk most van egy épphogy jó 21-es, és egy bazi nagy 22-es... :shock: És szeretnék neki egy Rider szandit, mert az jó nyitott. Olyasamit, mint Marcin volt a múltkori képeken. Igaziból a Nike play tetszik, és tavaly kettő olyanunk is volt, de az nem ilyen magas lábfejre való, mint Szonjának van. :(

Képzeljétek, Szonjának tegnaptól beüzemeltük a heverőt. A rácsos ágy már nem volt a legmegfelelőbb, és hát nem is sokat tartózkodott ugye benne. :oops:
Nagyon örült az új ágynak, és regel negyed hatig ott is bubizott. Kellett egy kis változatosság. Remélem ez így is marad... :roll: :wink:

Még teszek néhány képet, és Jóccakát! :wink:

thenus

Na sziasztok!

Andi!
Én megnézetném azt a vérképet a helyedben valaki mással is. Az óvatosság kedvéért... :?

Megmértem tegnap a lány lázát, 37,9 lett neki. Adtam egy kis szirupot. Azóta nem ment neki vissza, de az orra még rendületlenül folyik. Viszont sajnos Bulcsú is belázasodott. Már éjszaka adtam neki egy kúpot, és reggelre megint felment a láza 38,5ig. Ki is hívtam a doktornéninket. Majd dél körül jön. Remélem nem lesz semmi gond. Most aludt, de a nővére már fel is ébresztette. :evil:
Mennem is kell, mert már sírunk is... :(

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Na, megérkeztünk. Vizsolyból még pénteken, de elmentünk Bogácsra a dédikhez is, így csak vasárnap voltunk itthon, ami nekem azzal telt, hogy mostam, teregettem, főztem, mosogattam, mostam, teregettem, megetettem a jó népet, mosogattam....

Nagyon szuper volt! Lelle annyira élvezte. Kaptunk anyáéktól tárcsát, amiben sütni lehet, a férjem reggel, délben, este csak abban sütött. De mindent. Voltunk Kassán, hát nem voltunk elájulva és, hogy ezek a tótok milyen rohadékok, na mindegy. Fénykép nem sok készült, mert a gépet általában otthon felejtetettük.
Anyukáméknak van egy tanyájuk, ahol csomó állat van, barik, póni, kucu...stb. Mindegyik nagy barátja volt Lellének.
Hmmm, olyan jó volt, hogy csak áradozni tudnék több oldalon át. Lelle vezette a kombájnt, traktort, minden kocsit, megtanult dudálni, lépcsőn fel-le közlekedni. Evett sok cseresznyét, epret, almát, répát(nyersen), karalábét(nyersen), paradicsomot.
Naponta mostam egy adag ruháját, igaz az apjáét is, mert ő is folyton tiszta retek volt.

Beszédügyileg Lelle nagyon jól áll, szinte minden szót utánoz és kezd mondatokat összepakolni, 2-3-4 szavasokat. Pl. reggelente ahogy felkelt, mondta: anya, hamma-hamma, nyanyi, eppéé(anya, add a reggelit, nagyi menjünk az udvarra. Vagy, ha nem csak vizet akar inni, akkor mondja, hogy alma-ziz, ilyenkor teszek egy kis almalevet neki hozzá. Korához képest nagyon tisztán és érthetően beszél, persze ő is halandzsázik még sokat. Tudja pl. a keresztnevünket, persze nem mondani, hanem, hogy ki-kicsoda.
Meg olyan édesen főz, etet, itat minket. Na most már nem ömlengek itt magunkról. Még annyit akarok mondani, hogy már lassan egy éve 4-es méretű pelenkát használunk és most meg már 3-ast kellett venni, mert nagy rá a 4-es, egyrészt a derekáról lecsúszik és mivel nincs már gyakran rajta bady így a pelenka lelóg a térdéig, ami zavarja és a fodor kikezdi a lábát. A 3-as meg most pont jó, nem értem én ezt.

Ma meg voltunk már dokinál, már napok óta büdösnek érzem Lelle fejét, minden este hajat mostam..., de reggelre ugyan olyan büdös volt, aztán ma rájöttem, én nagy okos, hogy a gyereknek a füle büdös. Úgyhogy mennünk kell fülészetre.

Ma még ha lesz időm, jól visszaolvasok, de most ennyire futotta és bocsi, hogy csak magunkról írtam.

Egy pár képet is teszek, ha nem baj.

néha kidőlt
Kép

szökőkútnál Kassán
Kép

traktor vezetés
Kép

kombájn vezetés
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Büdös Lelle füle? Ilyet még soha nem hallottam. Majd írd meg légyszi, hogy mit mondott rá a fülész. Jók a képek! :wink:
Vendég

Hip-hip-hurrá! Vírusos torokgyulladása van mind a kettejüknek. Szerencsére Lili már kifelé megy belőle, de Bulcsú sajna még nem. Kap antibiotikumot. :( Most nem volt már láza. Tök jó lenne, ha estére sem menne fel neki, mert akkor csak 3 napig kéne adnom neki azt a nyavaját. Nagyon rühellem ezeket a gyógyszereket. Legszívesebben be sem adnám neki, de tudom, hogy muszáj, és természetesen be is adom. :evil:
A véleményetekre lennék kíváncsi. Az a helyzet, hogy Lilinek igazándiból már csak az orra folyik. Az is most már átváltott a vizesről a szép kis sárgás trutymóvá. Láza nincs. A doktornő szerint mégis adjak neki napi 3szor Nurofen szuszpenziót. Én személy szerint ezt feleslegesnek találom. Látom rajta, hogy ugyan nyűgösebb az átlagnál, de a kedve kifogástalan. Rohangál a lakásban, ugrál a tükör előtt, szórakoztatja magát. A nyűgössége meg lehet attól is hogy megint 3 rágófoga jön egyszerre. Az egyik már félig kint van, egy másiknak még csak egy csúcsa látszik, a harmadik pedig most fog áttörni. Szerintetek be kéne adnom a gyógyszert neki? Vagy túlaggódós a dokinő (volt már rá példa...)?

Más!
Megint tanácsot kérnék a tapasztaltabbaktól. A téma: bilire szoktatás. Hogyan kezdjek hozzá? Azon kívül, hogy vegyek egy bilit. :lol:
Azt tudom, hogy legyen egy helyen a bili, tehát a dolgát a gyerkőc mindig ugyanott végezze, lehetőleg a nap azonos időpontjaiban ültessem rá, és ne játszadozzak vele túlságosan közben. Vagy ezek marhaságok? Újságban olvastam őket. A tapasztalatokra lennék kíváncsi. Egyszercsak fogjam a gyereket dobjam rá, és üljön ott egy darabig? Persze azt tudom, hogy nem szabad erőltetni, nem is akarom, csak fingom nincs, hogy hogyan lássak a dologhoz... :oops: :) Köszi a véleményeket!

Pimpo!
Jó kis helyen voltatok. Aranyosak a képek! Mi az a tárcsa? Nem hallottam még róla... :oops:

Kép
Kép
giga1

Giga: vírusra antibiotikumot?! Ez érdekes... Mi a kórházban a valószínűsíthetően bakteriális fertőzésre sem kaptunk, azt mondták, inkább ne... (De persze a világért sem bírálnám felül a dokidat, csak megemlítettem...)
A világért sem akarlak ijesztgetni, de nálunk ugyanígy kezdődött a bronchitis: nem túl magas láz, inkább csak hőemelkedés, sárgás-zöldes, sűrű orrváladék. Nem mondom, hogy nálatok is ez lenne, de azért figyelj oda nagyon Lili légzésére... ha esetleg hurutosan köhögni kezd, akkor főleg.
Tényleg nem ijesztgetni akarlak, de tényleg pontosan ugyanígy kezdődött!

Bili: hát, mi már vettünk, Lolo hajlandó is ráülni, el is játssza, hogy kakil (nyom erősen), vagy pisil (mondja, hogy psss), de ez csak játék, igazából fogalma sincs, mire való. Én nem is bilizéssel akarom kezdeni a szobatisztaságra szoktatást, hanem úgy, hogy nyáron kicsapom egy szál rövidgatyóban, pelus nélkül, aztán majd rájön, hogy mikor kell pisilni... A bilit szemmel láthatóan nem érti, gondolom azért, mert még nem tudja tudatosan szabályozni, hogy mikor pisiljen/kakiljon (ez pedig alapvető feltétele a szobatisztaságnak, minden más csak "idomítás").
Én egyébként olyankor ültettem eddig bilire, amikor pisilni szokott (esti fürdéshez levetkőzünk - ilyenkor eddig mindig odacsurrantott a szőnyegre, ha 1 percnél tovább pelus nélkül hagytam - de a bilibe még ilyenkor sem sikerült). Szóval szerintem ráér még a dolog, ennyi idősen az is elég, ha utólag jelzi a gyerek, hogy pisilt/kakilt, de tudatosan szabályozni még nem nagyon tudják.
Vendég

Egyébként Ranschburg nagyon jól elmagyarázza, hogy ha egy szobatisztaságra még nem érett kisgyereket biliztetnek, és véletlenül (!) sikerül a bilibe pisilni/kakilni, és ezért megdicsérik, akkor olyanért dicsérik meg, amit nem szándékosan csinál és nem is tudja szabályozni. Tehát abszolút nem tudja hova tenni a dolgot. (Ennél csak az a rosszabb, ha leszidják azért, ha nem bilibe intézi a dolgot, hiszen erről szintén nem tehet.)
Egyszerűen agyban meg kell érni a gyereknek a szobatisztaságra (majd később az ágytisztaságra), addig felesleges bármit is erőltetni. Előbb-utóbb úgyis bekövetkezik, minden gyereknél! :)

Mi tulajdonképpen azért vettünk bilit, hogy Lolo lássa, hogy van ilyen is, tudja, hogy rá lehet ülni (néha ruhástul, abszolút nem pisilési szándékkal), aztán a többi majd jön magától - borzasztóan érdekli, ahogy mi vécézünk, utánozza a pisilés hangját - ezt teljesen magától kezdte el, kér vécépapírt, és megtörli a nunusát, ha megkérdezem tőle, mi van a pelusban, közli, hogy "kaka" - akkor is, ha a hátsóját szagolgatom, tehát bizonyos dolgokat már ért és összeköt, de szabályozni még nem tudja, ez egyértelműen látszik.
Vendég

Helló

Verna szívemből beszélt a vírussal kapcsolatban is és bilivel kapcsolatban is :D Nekem is rögtön megütötte a szememet az antibiotikum, a vírusos torokgyuszira :shock:

Bili nekünk ugyan nincs, wc-zünk. A jelenlegi állás szerint Szonja ha gondol egyet megy, kéredzkedik, és vagy van pisi vagy nincs. De szoktam kérdezgetni is, hogy megyünk e pisilni, és ha gondolja megyünk. :D Véletlenszerű teljesen. Viszont jelez amikor pisil, akár a földre, akár a pelusba. Szerintem kb helyen vagyunk ebben a témában. Kakilást későbbre tervezem, előbb az egyik. Mi egyébként úgy kezdtük, hogy giga kérdésére válaszoljak, hogy este fürcsi előtt elmentünk a wc-re és ücsörgött Szonja punit törölt, stb...elvolt. ( Ha le akar jönni azonnal leveszem, sosem mondom, hogy üljél, még!!) :D Mostmár a nap bármely szakában megy, de azóta eltelt 2 hónap. A nyári pelustalanság fog majd erre a legjobban rásegíteni szerintem is. Mondjuk Szonja kb fél évvel idősebb Lilinél, és Lolonál.

Pimpoka, ej de jó volt nektek! :wink: Amúgy igen a szlovákok nagyon bunkajok, és főleg a magyarokkal szerintem. :(
Lelle jól mutat a kombájnban! :lol:
Amúgy büdös fülről még én sem hallottam, de el tudom képzelni, hogy esetleg van valami váladék ami besűrűsödött oda :roll:

thenus

Henus: Lolo még nem jelzi, utólag sem. A kakit esetleg, de most annyira tetszik neki a "kaka" szó - meg minden, amit már tud - hogy akkor is mondogatja, ha nincs semmi. Azt viszont már tudja, hogy mit jelent a tisztába tevés - volt, hogy közöltem, megyünk pelust cserélni, erre ment a pelusos szekrényhez, és hozta a tisztát. :)

Egyébként a kórházban van kis vécé, az nagyon érdekelte Lolot is, alaposan megvizsgálta, rá is ültünk, de abba sem produkált semmit. ;)

Ja, a fülre még annyit: nem a legjobb példa, de egyszer a macskánknak volt büdös a füle, és gyulladás volt. Fülcseppet kapott rá. De a macska nem gyerek, szóval nem tudom, náluk is így működik-e...
Vendég

Nah, megjártuk a kórházat. Dokink elküldött a fül-orr-gégére, várakoztuk két órát. Kiderült, hogy nem a füle büdös. Az orrából egy ujjbegynyi szivacs darabot szedtek ki, ami már vagy 3 hete benne volt és hát a trutyi amit én megpróbáltam porszívóval leszívni ott gyülemlett és rohadt. Úgyhogy a szivacs az orrában volt iszonyat bűzös. De szerencsére kiszedték. Ordított. Én meg zokogtam. A két fülét is kimosták. Holnapután kell visszamenni, mert felsértődött az orrjárata. Hmm, nem is tudom mi lenne, ha nem velünk van mindíg ilyen hülyeség.

Giga, a tárcsa az egy mezőgazdasági gép része, amivel ősszel a földeket tárcsázzák, forgatják. Olyan mint egy lapos wok, csak vastag acél. Erre anyáék hegesztettek 3 lábat. Alá rakjuk a tüzet és ebben sütünk-főzünk. Ez az eredeti tárcsa sütő. Mostanában lehet már kapni Metroban meg egyéb helyeken, de azok már csak koppintottak, vagyis nem olyan erősek, mint az igazi.

Bilizéshez: http://www.lelekbenotthon.hu/modules.ph ... int&sid=73

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jesszus, Pimpoka, ez elég rosszul hangzik! Hogy a csudába nem szedte ki az orrszívó? Én azt hittem, az mindent kihoz...
Jobbulást a kisasszonynak!
Vendég

Pimpoka, basszus!!! :shock: :shock: Képzeld volt egy ismerősöm aki a múltkorában ecsetelte, hogy valami rokona kisgyerekként mindenféléket dugdosott az orrába, és egyszer egy babszem, vagy borsó- már nem emlékszem- is odakerült és ott jól elvolt, mígnem elkezdett büdösödni. Az előbb mikor olvastam ez jutott eszembe, és nem akartalak riogatni, hogy lehet Lelle is dugott valamit a fülébe. Közben meg ő is az orrába :roll: Apám...de legalább kint van. :wink:

thenus

Köszi Verna!
Ez nagyon mélyen volt, akkora kampós csipeszt nyomtak az orrába és olyan mélyen, hogy az orrszívó azt meg sem közelíti. Meg a szivacs meg volt dagadva a takonytól, fix helyen volt. Ömlött a vér az orrából. Úgy sajnáltam. A doki még leszívta neki olyannal, mint a porszívós orrszívó amikor vérzett, és sitty-sutty el is állt.
Azt hittem ezt nagyobb gyerekek művelik már és mint az anyja, majd ő is babot dug az orrába, de lekörözött két évvel...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Henus, még jó, hogy nem mondtad, mert én akkor már mindenféle hülyeségeket gondoltam volna, hogy hol és mi lehet.

Pilla, Laura szereti az FP zebráját? Játszik rajta?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Wáááá! Pimpoka, ez olyan, mint egy horrorfilm. De az a lényeg a kiszedték a szivacsot. Jobbulást a csajnak!

Lajura nagyon szereti a zsiráfot, főleg akkor, ha egy nap egyszer leülök a TV elé és meg szeretnék nézni egy főzős műsort. Amikor megvettük és ráült, mindig hangosan bíztattuk, hogy "GYERÜNK PICI! NYOMJAD!". Most, ha ezt mondjuk neki csak úgy, már rohan is a zsiráfhoz és ugrál rajta, mint egy megszálott!
Vendég

Kép

Enyém szépségem, kissé vizes hajjal, vadító nézéssel. IMÁDOM EZT A TYÚKOT! Még akkor is, ha egy kis ördögfióka. :wink:
Vendég

hopsz, Pilla, tetszik a szanditok! Milyen, hol vetted, stb? :wink:
Laura édes, bocsi, hogy első volt a szandi :oops:

thenus

Hát igen. Nekünk is most délután jutott az eszünkbe, hogy vírusra nem is jó az antibiotikum. :shock:
Éééés, hogy még tetőzzem a sztorit. Attila elment ma a gyógyszertárba, kiváltotta az antibogyót, ami igazából por, és vizet kell hozzá keverni. Meg is csinálta, de hála a jó égnek jó szokásához híven elolvasta a leírást. Bele volt írva, hogy 6 hónaposnál kisebb gyermeknek semmilyen formában nem lehet adni. Nem mondom, hogy mennyire voltunk idegesek! :shock: :x :evil: Természetesen nem adjuk be neki, de a férjecském holnap meg fogja látogatni a gyerekorvost, és ha a kiszállási díjat nem is, de a gyógyszer árát tuti hogy elkéri a dokitól. És hát azt hiszem, hogy váltunk is orvost ezek után... Úgy gondolom, hogy ez nem kis hiba.

Köszi a bilizős segítségeket. Jó ötlet a nyári pelus nélküli lét, csak hát nálunk nem tudom, hogy lehetne megoldani a lakásban. Vagy elég csak arra az időre levenni róla a pelust ha lemegyünk játszani? De akkor meg hogy? Nálunk ez nagyon macerás lenne. A két gyerekkel utána felrohanni a lakásba, aztán meg vissza.

Pimpo!
Atya-gatya! Ezt el sem akarom hinni! Ilyet...! Remélem már jól van a kiscsaj! Szivacs? Hogy a fenyőbe kerülhetett az oda...?

Pilla!
Nem semmi a lányzó. :wink:

Kép
Kép
giga1

A szandi Deichmann, Árkádban vettem, 2.000 Ft körül volt. ;)
Vendég

Sziasztok!
Pilla!
Tényleg nagyon vadító a csajod! :D :wink: A szandi pedig nagyon jóóóóóóóó! :wink: :P
Giga!
Zsaninak én tavaly vettem elő először a bilit!Kitettem a fűrdőbe és hagytam,hogy maga fedezze fel,hogy mi is az valójában!Először csak ide-oda vitte,majd pelusostúl ráűlt,és egyszer csak szólt,hohy anya bili-pisi!Na ez már az idén tőrténtúgy 1-2 hónappal ezelőtt.Hagyni kell,hogy először megbarátkozzon vele(persze mondani kel neki,hogy mégis mire jó),aztán semmit sem erőltetni,és ha mégis belepisil 1x 2x azt azért "illik"megdicsérni,mert így fog rájönni(megérni "agyilag" is),hogy mennyivel jobb a bilibe pisilni!Zsanit mi minden fürdés előtt8már ő kéri)rátesszük a bilire és néha van néha nincsen semmi!De akkor is ráűl és várja a pisit!Ő is örül ha van benne pisike,meg is szokta tapsólni saját magát! :wink: :lol:Kaki 1x volt már benne,és szépen elköszöntünk tőle a WC.ben Segített kiönteni és lehúzni is!Ez nagyon fontos ,ezekre a rituálékra majd figyelj oda! :wink: :D
Jobbulást nektek!Egyépként volt már nálunk is olyan,hogy a gyógyszerre rávolt írva,hogy nem lehet csak edtől és edtől a kortól adni!Én felhívtam a dokit,és rákérdeztem,ő meg mondta,hogy azért írt fel kissebb adagot,mert ezt ő mind tudja!Semmi gond nem volt!Elmagyarázta szépen,hogy miért is írják rá ezeket a gyógyszerekre!Da jó,hogy beszélsz vele,mert ki tudja! :roll: :?
Pimpo!
Jók a képek!szivacs darab????miképpen kerűlt bele az orrába Lellének??? :shock: :? :oops: Sajnálom ami veletek történt!Egy pillanat alatt megvan a baj,ezért nagyon kell rájuk figyelni!A lényeg,hogy kint van!! :wink:
Henus!
Jók a képek nektek is!Lessz segítséged a konyhában késöbb! :wink: Milyen komolyan pihizik Szonja,eszméletlen! :wink: :lol:

Tegnap voltunk fodrásznál Zsanival,levágattam a haját4Pár kép róla!Nem sírt csak megszeppenve űlt a fodrász székben,de a végén amikor a csajszika cukrot kínált neki már jobb kedve lett!Meg is köszönte neki! :wink: :lol:
Kép Kép Kép
sziasztok!Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Hogy szivacs hogyan került az orrába? Hát, amikor megláttam, hogy mit húzott ki a doki, rögtön tudtam, hogy és mikor.
A férjemnek van egy kutyája, Csulika, még születésekor kapta. Az ott van anyósoméknál. Pár hete amikor ott voltunk Lelle hozott egy pár darab szivacsot, amit a kutyából szedett ki. Meg is néztük, hogy szakadhatott ki és mutatta, hogy Csulikának az orránál jön a szivacs. Valószínűleg ekkor történt a dolog és gondolom, hogy visszatömködte a szivacsot az orrába, ő is megpróbálta a sajátjába. Anyóséknál sosincs egyedül, még addig sem, míg én wc-re megyek. Egyébként amióta felfedezte, hogy vannak a nadrágjain, szoknyáin zsebek, hihetetlen, hogy miket tömköd bele. Nemrég egy darab kolbászt és sajtot szedtem ki, néha egy radírt, van amikor egy cikk almát, duplo embert, virág földet...stb.

Jó lett Zsani frizurája, mi holnap reggel megyünk a fodrászhoz. Nagyon kíváncsi leszek, mit fog csinálni, de olyan hosszú, dús a haja, hogy muszáj levágatni, mert egyébként folyik rajta a víz. A kocsiban állandóan, de néha bent a lakásban is. Mindenki mondja, hogy most olyan szép és növesszük, nekem is tetszik, de azért nem fogom hagyni, hogy szétizzadja magát.

Te, Pilla, nem akarok kötekedni, de a fehér-fekete csíkos állatnak mi köze van a zsiráfhoz? :)

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Lányok, segítsetek nekem, legyetek szívesek!
Az a gondom, hogy a leányzó csak azt akarja megenni, amiben krumpli meg husi van. Legalábbis reggel nem akar gyümit enni. Estefelé enne, de akkor meg nem vacsizik. Most akkor hogy csináljam? Mert ugye gyümi az kéne neki, de mikor adjam neki a gyümit?
A másik gondom meg a reggeli. Szerintetek jó az, ha reggel adok neki egy kis kenyeret valamivel? Vagy mit adjak neki? Mert amikor mi reggelizünk, akkor ennie kell, különben balhé van, de azt mondják, hogy gyümit kellene ennie reggel, amit ugye reggel nem eszik. Meg mi reggel 8 körül reggelizünk, akkor meg állítólag nem jó, 10 körül kéne neki enni a gyümit. De 10 körül ő nem szeretne enni, ő velünk akar enni reggel nyolckor. Az ebéddel meg a vacsival nincs gond, de a reggelit nem tudom hogy oldjam meg. Inni csak anyatejet iszik, mert most már a teát sem issza meg egy ideje, tehát az italt így oldjuk meg. De mit adjak neki reggelire? Valamit én nem csinálok jól, az tuti, mert másnak sikerül a gyereket megreggeliztetni, csak én vagyok ilyen béna :(
Szép napot nektek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka: elmondtam a férjemnek a sztorit, és teljesen ledöbbent... Már csak azért is, mert innentől mi is számíthatunk ilyesmikre... Teljesen logikus amúgy Lelle gondolkodása, hogy ha a kutyának az orrába kell tömni a szivacsot, akkor neki is...
Lolo is pontosan tudja, mit szoktunk orrba dugni - orrszívó, sterimar - és ezeket ő is dugdossa szorgalmasan a saját orrába, meg nekünk is, a babáinak is.

Én azon vagyok teljesen ledöbbenve, hogy mennyire tisztában van a birtokviszonyokkal... Egy ideje játszunk vele olyat, hogy mutassa meg az orrát, fülét, haját, pociját, lábát, kezét... ezeket tudja, és meg is mutatja. És ha azt kérem, hogy mutassa meg anya orrát, apa fülét, maci kezét - ez sem okoz neki gondot! Egyszerűen zseni! :)

Csak hát azt, hogy "anya", a világért sem mondja... Pedig apa, mama, papa már megy - szoktunk együtt fényképeket nézegetni, és kommentálja, sorolja, hogy kik vannak a képen, meg tárgyakat is (iszi, hinta, cssszda (ő így mondja)), de anya az nem!

Piroska: szerintem azt adj Didrinek, amit megeszik! :) Úgyis fog még változni számtanszor - Lolo mostanában nem is nagyon reggelizik, max. pár falatot, sajtot, kekszet - régebben sokkal jobban evett. Nálunk az ebéd meg a vacsi a lényeg. Esetleg még valami joghurttal próbálkozhatsz, de ha a kenyeret szereti, szerintem egye azt! :)
Vendég

Piroska, miért ne lehetne reggel 8kor gyümölcsöt adni? Ha akkor akar azt enni, hát egye akkor. Én meg kenyeret nem adnék neki, egyrészt azért, mert glutént tartalmaz másrészt meg azért, mert szerintem egy 8 hós gyerek meg sem tudja rágni, persze szétnyammogja, de én akkor sem adnám.
Már nagyon régóta nem kötöm időhöz a kajálást. Amíg szopott addig volt valami rendszer. Viszont a meleg miatt se csodálkozz, ha nem fog megenni olyan adagot, mint eddig. Úgyhogy ne aggódj.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Én a gluténtól annyira nem ódzkodtam, 6 hós kortól már kapta Lolo, de lehet pl. babakekszet adni (pl. gyümibe áztatva), és akkor pépes is, gyümi is... Ha jól emlékszem, Lolo ilyesmiket evett 7-8 hónaposan...
Túró, joghurt, keksz - gyümölcsökkel.
Vendég

Lányok, köszi szépen!
AZT A KEKSZET MÉG MEG FOGOM PRÓBÁLNI, A KENYÉR JÓ VOLT, pár falatkát megevett, most meg nem hagy írni, ááá :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, hűha... Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen időpontban mit eszik a gyermek. Egyen amit akar és akkor amikor kívánja. Tudtommal fél éves kortól kialakul a rágó reflex, innentől az emésztőrendszer is készen áll rá, hogy darabos ételt is befogadjon. Így én egyáltalán nem vagyok kenyér ellenes. Ráadásul az öregasszonyok is totál jól szétnyammogják a kenyeret az ínyükkel...

Pimpoka, ez egy génmanipulált zsiráf. :lol: Amúgy meg, mindig keverem az FP zebrát az FP kockabedobós zsiráffal. :roll:

Tiop, édes pofa Zsani, hogy ilyen jól viselte a fodrászkodást. Miért vágatod le a haját? Sárának én is vágattam, mert utálta, ha fésültem. A mai napig nem lehet a hajához érni. Lajurának viszont akárhogy húzom, egy hangja sincs.
Vendég

Olyan kenyeret adtam neki, amit én sütöttem, remélem nem baj... :oops:
Az az igazság, hogy nem sok kenyeret evett meg, de különben végig balhézik, én meg nem bírom minden reggel, hogy sírjon. Így meg evett pár falatkát és boldog volt, vigyorgott, bulizott, most akkor mit csináljak?
Egyébként nagyon szereti a kenyeret, múltkor odaadtam neki egy kiflicsücsköt, mert mondták, hogy a fogak miatt is jó, hát a csücsök hamar eltűnt, de a kifli is. Igaz, hogy az egész babakocsi csupa morzsa volt, de a leány úgy sikongatott, hogy nem bírtam vele. Hát nem tudom, jól tettem-e, dehát azért nem olyan kicsi már nem? Mindjárt nyolc hónapos, már azért csak ehet egy kis kenyeret. Nem evett sokat, kb. 10 kis kockát. De ha nem adok neki, amikor én is eszek ,akkor balhé van. Tegnap átmentünk a szomszédasszonyhoz és amikor ő elkezdte etetni a gyerekét uzsira, Didri akkora balhét csinált, hogy haza kellett jönnöm frutapura-ért, azt boldogan megette és utána nem vacsizott. :( Persze anyatejet ivott éjjel párszor, de nem tudom, hogy hányszor ébredtünk fel, mert ezt már csak félálomban szoktam, odaadom neki a cicit és alszom. Ő meg szépen leszívja éjjel. Az az igazság, hogy én nem bánom, ha éjjel szopik, mert akkor legalább rendesen kiszívja. Na, most hagyott egy kicsit írni.
Ti lányok hogy vagytok? Pimpó, fáj még a lány orra? Verna, Flóra nagyon ügyi. :) Pilla, hogy szuperál a játszóterem? :) Tiop, nálatok mi a helyzet, most voltatok először fodrásznál?
Na, megyek, pussz! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska szerintem semmi gond a kiflicsücsökkel, kenyérrel. Ha nem allergiás rá, egye. Egészségére.
Vendég

Most csak Piroskának, mert tanulok...

Piroska,
Márk nagyon szereti a gyümölcsrizst (rizst puhára főzök apróra vágott alma és/vagy körtedarabokkal, mazsolával, aztán botmixerrel összedolgozom, ebből csinálok 2-3 adagot is, és tálaláskor keverek hozzá banánt vagy más gyümölcspépet)
A másik recept: málé: rizs helyett kukoricadarát használok, és ezt általában nem kell botmixerrel eldolgozni, csak rendesen megfőzni. Tálaláskor ugyanúgy gyümölcspéppel elkeverem.
Márk nagyon imádja!
(Amúgy ezek Csakegy receptjei, de nekünk is nagyon bejöttek :lol: :wink: )

Ha joghurtot adsz majd neki, belekeverhetsz abból is egy kicsit, de az simán gyümölccsel is nagyon finom.

Ja, és Márk szinte bármit megeszik, ha van benne banán. Nálunk ez a joker kaja. :wink:

Van már Didrinek foga?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre:
van foga, kettő :) Lehet, hogy az nem elég, de ennyi van...
Egyébként a málét én szoktam enni, csak nem édesen, hanem joghurttal vagy tejfölle vagy túróval.
Nem teszel a gyümölcsrizsbe tejet? Mert Didrinek azt még nem szabad. Bár anyatejjel adhatnám...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nem teszek bele tejet, csak simán vízben megfőzöm a kukoricadarát és a gyümidarabokat. Addig főzöm, míg a gyümi jól szétfő, a kukoricadara meg megszívja magát vízzel és megpuhul.

A két foggal simán elrágja a kiflit. A kiflivel fog nélkül is elboldogult az én fiam, de a rizsszemeket sokszor csak összegyűjti a szájában, aztán kiköpi, ezért szoktam összemixelni a gyümölcsrizst.

A gyümölcsrizsbe sem teszek tejet. Csak vízben megfőzöm.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?