Sziasztok!
Na, megérkeztünk. Vizsolyból még pénteken, de elmentünk Bogácsra a dédikhez is, így csak vasárnap voltunk itthon, ami nekem azzal telt, hogy mostam, teregettem, főztem, mosogattam, mostam, teregettem, megetettem a jó népet, mosogattam....
Nagyon szuper volt! Lelle annyira élvezte. Kaptunk anyáéktól tárcsát, amiben sütni lehet, a férjem reggel, délben, este csak abban sütött. De mindent. Voltunk Kassán, hát nem voltunk elájulva és, hogy ezek a tótok milyen rohadékok, na mindegy. Fénykép nem sok készült, mert a gépet általában otthon felejtetettük.
Anyukáméknak van egy tanyájuk, ahol csomó állat van, barik, póni, kucu...stb. Mindegyik nagy barátja volt Lellének.
Hmmm, olyan jó volt, hogy csak áradozni tudnék több oldalon át. Lelle vezette a kombájnt, traktort, minden kocsit, megtanult dudálni, lépcsőn fel-le közlekedni. Evett sok cseresznyét, epret, almát, répát(nyersen), karalábét(nyersen), paradicsomot.
Naponta mostam egy adag ruháját, igaz az apjáét is, mert ő is folyton tiszta retek volt.
Beszédügyileg Lelle nagyon jól áll, szinte minden szót utánoz és kezd mondatokat összepakolni, 2-3-4 szavasokat. Pl. reggelente ahogy felkelt, mondta: anya, hamma-hamma, nyanyi, eppéé(anya, add a reggelit, nagyi menjünk az udvarra. Vagy, ha nem csak vizet akar inni, akkor mondja, hogy alma-ziz, ilyenkor teszek egy kis almalevet neki hozzá. Korához képest nagyon tisztán és érthetően beszél, persze ő is halandzsázik még sokat. Tudja pl. a keresztnevünket, persze nem mondani, hanem, hogy ki-kicsoda.
Meg olyan édesen főz, etet, itat minket. Na most már nem ömlengek itt magunkról. Még annyit akarok mondani, hogy már lassan egy éve 4-es méretű pelenkát használunk és most meg már 3-ast kellett venni, mert nagy rá a 4-es, egyrészt a derekáról lecsúszik és mivel nincs már gyakran rajta bady így a pelenka lelóg a térdéig, ami zavarja és a fodor kikezdi a lábát. A 3-as meg most pont jó, nem értem én ezt.
Ma meg voltunk már dokinál, már napok óta büdösnek érzem Lelle fejét, minden este hajat mostam..., de reggelre ugyan olyan büdös volt, aztán ma rájöttem, én nagy okos, hogy a gyereknek a füle büdös. Úgyhogy mennünk kell fülészetre.
Ma még ha lesz időm, jól visszaolvasok, de most ennyire futotta és bocsi, hogy csak magunkról írtam.
Egy pár képet is teszek, ha nem baj.
néha kidőlt
szökőkútnál Kassán
traktor vezetés
kombájn vezetés