Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Érdekes és meglepő dolog történt velem és ez egy fordulónap, mikor már nem csak az én világomban van meg a baba.
Egy tervező ismerősömmel (aki férfi) dolgoztun délután, stílusosan bölcsőde felújításon és a nap végén megkérdezte, kérdezhez-e valamit? Talán babát várok? 10 hetes várandós vagyok most és kb. júliusra tettem, hogy valami majd kezd látszani, teljesen meglepett, hogy talán már észre lehet venni, bár az igaz, hogy már van olyan része a hasamnak alul, amit már nem én szabályozok.
Hogy fogom még két hétig titokban tartani a család előtt? :D

Kérdésem lenne, hogy ti mozogtok e valamit a babavárás alatt, milyen mozgásformát tudtok folytatni, kinek mi vált be, ha van rá ideje . Második picinél már maga az is mozgás, ha az első után szalad az ember, de érdekelne egy két tapasztalat.

Üdv:
Betti

Betti
Kép
betti0412

[quote="zölddisznó"]F írta:zölddisznóasza! Én az ilyen dokikat azonnal otthagynám!

Zöldi!
Hát az elsőt le is passzoltam! A másikat egy barátnőm ajánlotta, ő meg volt vele elégedve... De a durva az, hogy mindenféle egyéb rendellenesség kiszűrése előtt írják fel a bogyót, és lehet, hogy, tök más baja van az embernek és a Closty nem is segít, feleslegesen szedetik, vagy nagyobb kárt csinál, mint amekkora eredetileg volt... Nekem mákom volt. Két havi adagot írt fel, de az első havi "élmények" és sikertelenség után a másodikat nem szedtem be. Berágtam, hogy nem érdekel, lesz ami lesz, nem parázok többet a babatémán és csoda történ: összejött. :-D Szóval lehet nálunk nem is a Closty segített, hanem a görcs, ami akkor feloldódott bennem. :-)

Kép
Kép
lbernuska

Hát ja. A clostyztatás előtt 3 hónapig (minimum) UH-s peteérés követés kell, hogy egyáltalán az-e a baj. Aztán alaphormonok vizsgálata...
A lényeg, hogy nemsokára nagggyon gömbölyűek leszünk!

Kép
zölddisznó

Hát igen, örülök, hogy ilyen "hamar" összejött és előre nézek, nem parázok azon, hogy mi lett volna ha...

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Na, ma megvolt a 12 hetes kórházi UH is. Hát, maradjunk annyiban, hogy gáz lett az eredmény. Na nem a tarkóredő, az OK, hanem minden más. Egyrészt a kórházi UH alapján a lepény nem a hátsó hanem a mellső falon tapad (ez meg hogy lehet 1 hét alatt?) ...akkor... a doki talált egy jó nagy bevérzést a méhlepényen. Állat. A legszebb az, hogy talált egy csomó amnionszalagot (amit az Istenhegyin nem láttak egy héttel korábban).

Na nálam ez verte ki a biztosítékot.

Sajna utánaolvastam a neten és bizony elég kiakasztó. Főleg az, hogy sehol sem olvastam olyat, hogy valakinél több szalagot is találtak volna, mindig csak 1-ről írtak. És már az az egy is ijesztő.

Felhívtam a dokim, gondban volt, mondta, hogy úgysem tehetünk semmit, próbáljam meg megint felhívni az Istenhegyit, meséljem el mekkora eltérés volt a 2 Uh között (1 hét alatt!!!!!).

Korrektek voltak, csütörtökre kaptam időpontot ismétlő UH-ra.

Most azért szurkolok, hogy hátha csak tévedett a kórházi doki... (hogy a fenébe,... Hajdú dokinővel egy súlycsoport, a saját nőgyógyászom is hozzá plusz Hajdúhoz ment a feleségével).

Hát ez van. Teljes tanácstalanság és tehetetlenség. Annyit tehetünk, hogy szurkolunk nehogy beleakadjon a baba és még azelőtt felszívódjanak mielőtt gondot okoznának.
Vendég

lbernuska: nem maradt az elevit, mivel nem szedem ezt se meg mást se. :D semmit se. :D

Próbálok odafigyelni a kajára és sok friss gyümölcsöt eszem, az elevit meg a gravida gyártójának nagy bánatára... :D :D :D

Ja és a dokim is ezt tanácsolta. Mert rá persze hallgatok! :)
mannababoca

CSakegy!
Aggódva olvastam a mai eredményeket. :(
Tudatlan vagyok, mi az az amnioszalag? Biztosan nem jó, főképp, hogy írod, nem is egy van...mert az még normális volna?...
A mellső fali epény tapadás rossz esetben mit okoz? Méhszáj tágulatot még idő előtt, mert a teher oda nyomódik?
Bocsi a sok kérdésért, bizonyára most erre van szükséged legkevésbé... :oops: De szeretnék erről többet is tudni...már ha van/lesz lélekjelenléted és türelmed...

Szorítok csütörtökön! És persze addig is!
Reméljük csak valamit NAGYON elnéztek ma...
Vendég

Jaj, de udvariatlan vagyok: üdv minden újnak! :)
Vendég

epény=lepény :oops: :)
Vendég

Kinek milyen infója/tapasztalata van a Chicco TRio for me/enjoy babakocsiról?
Valami ilyesmi... Kép
Nem nekem kelle (egy ötödiknek :D ), hanem sóginőm, akiknél augusztus elején érkezik a bébi :) . Sokat utaznak, ezért akarnak kicsire csukhatót, s ennek sok lehetősége van: felrakható babahordó, mózes, sport ééés, ami a lényeg: a két karos foggantyú egy kis bottal egy tolókarossá alakítható át, így könnyebb tolattyúzni :)
Esetleg tud valaki itthoni eladót?
Előre is köszi. :)
Vendég

alma: a lepén semmit sem okoz, csak egyszerűen iszonyú fura, hogy egy hét alatt hirtelen a túloldalra kerül ami azért kicsit több egy sima elmászásnál...

Amnionszalagok: rácsavarodhatnak a babára... a többi sejthető. A doki meg még annyit se mondott, hogy mekkorák és, hogy veszélyeztetik-e (jó esetben nem mert pl. túl rövidek vagy vékonyak de hacsak fel nem szívódnak itt izgulhat az ember az egész terhesség alatt:(((( Úgyhogy most azért szurkolok, hogy szépen felszívódjanak maguktól és ne veszélyeztessék a babám...
Vendég

csakegy: Nagyon szomorú hír! Nagyon drukkolok, hogy rendben legyen minden. Csütörtökön gondolunk rád és szorítunk!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csakegy:
Még én sem hallottam amnioszalagról,ill. arról, hogy ilyet találhatnak... Nagyon drukkolok nektek, és remélem minden rendben lesz csütörtökön. Nem vették észre egy hete?? Éppen az Istenhegyin? :shock:
Vándorló lepény tudom, hogylétezik, de azt nem hinném, hogy egyik falról a másikra vándorolna.Persze sosem kizárt..

Folsav:
Én a 40. hétig szedtem :shock: Utána már csak azért nem, mert lebabáztam :)

Azt hiszem én nem fogom kibírni, és csütörtökön elmegyek a védőnőhöz..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

az amnioszalag úgy lesz, hogy a burok belső része szétrobban mint valami lufi (vagy csak megsérül - ez nem veszélyezteti közvetlenül a babát) és lényegében cafatok kerülnek a magzatvízbe a baba mellé... na ezek a neccesek. Ha elég nagy a baba akkor már nem veszélyesek rá de arra nem sikerült rájönnöm mikor van ez a pont. Nagyon ritka, nem genetikus, nincs rá magyarázat, ha mázlija van az embernek (szerencsére az esetek többségében az van) akkor nem lesz semmi gond belőle. Csak ugye így az ember tényleg végigizgulhatja a terhességét ami ugye senkinek se hiányzik.

Most mondjuk megnyugtatott valaki, hogy neki is volt ilyen és az égvilágon semmi gondot nem okozott... ez jó... a neten csak rémtörténetek vannak (ülye vagyok, nem kellett volna angol anyagokat keresni... ezek semmi poztívat nem képesek feltenni)

Többen is írták, hogy simán lehet, hogy a 12. héten még nem volt semmi, most alakultak ki az elmúlt héten, ezért nem látták az Istenhegyin. Mondjuk hihetetlenül korrekt volt az Istenhegyi klinika hozzáállása az egészhez (ld. ingyenes ismétlés!) úgyhogy nálam most jó sok extra pontot kaptak.

Alma: vatera, teszvesz, babaszoba?
Vendég

Csaki!
Szalagok felszívódnak, bevérzés felszívódik, a lepény meg jó ott, ahol van!
Szurkolok nagyon! És szúúúúúszááááá csütörtökig!

Kép
zölddisznó

Huha lanyok jo sokat irtatok. nem gyozom olvasni. a babaszoban is bejelentkeztem forumra, hat ott nem ilyen szaporak a kismamak! :D

csakegy. fel a fejjel! nagyon drukkolok nektek csutortokre!!!az tenyleg korrekt, hogy visszamehetsz kontrollra az istenhegyire. esetleg 4d-sre is elnehetnel. persze az jo sokba kerul. szoriiiiiiiiitok nektek!

berni. az en ferjemet hat lovas szekerrel se lehetne lefogni, annyira be akar jonni a szulesre. en annyira nem vagyok lelkes, pont azert, mert nem akarom bantani szegenyt. nagyon rossz beteg vagyok. egyedul szeretek szenvedni. nem lehet hozzam nyulni, de persze azert legyen valaki hoy vizet teat stb. de azert persze beengedem.
meg, hogy legyen valami tapasztalt is, esetleg megkerdem az anyosom vagy egy baratnom. aztan majd akkor valthatjak egymast.

Aida. egy baratnom volt a 4d genesisben. o nagyon ajanlotta. en augusztusra vacilalok e kozott es a schopf kozott, ami magnes javasolt.

magnes. ugy ertettem, hogy helyileg hol van a schopf? esetleg tudnal irni priviben elerhetoseget? ezer koszonet. :D

marti. nagyon tuti helyen voltatok. szuperek a fotok. a gyerekek gondolom nagyon elveztek.
remelem minden rendben lesz a baratnoddel. varjuk a fejlemenyeket.

Bebic. is mi az a lany nev, amit a ferjed most megis szeret?
nekem lanyok kozul tetszik a csenge, reka, lilla. afiuk kozul levente es hunor. nalunk mondjuk lesz egy angol es egy magyar neve a babanak. igy a magyar nev tenyleg magyareredetu kell, hogy legyen. amit, ha hiszitek ha nem, nem is olyan egyszeru talalni.
van egy nagyon tuti konyv, szegedi csanad irta, de sehol sem lehet kapni. :evil:

zoldi. orulok, hogy kicsit jobban vagy, es mar nem vagy lazas.

hemej. GRATULA a jo uh-hoz. kerunk szepen kepet. leci.leci. :lol:

mannababoca. toled is kerunk kepet :lol: teged nagyon irigyellek, hogy tudod, hogy mi lesz a baba. es egy nagy GRATULA a kisfiuhoz. 4d-s uh-n voltal vagy rendesen?

mindekinek szep napot!

KépKép
KépKép
mush589

meg egy kerdes a legzesfigyelo kapcsan: ki milyen markat/fajtat javasol?
a brensonban lattam egy angel markajut 35 ezer forintert. angliaban ugyanezt 24 ezer korul tudom megvenni.
angelbol is van ket fajta. meylik a jobb?

koszi

KépKép
KépKép
mush589

lenne meg egy kerdesem a kalciumrol.
en nem iszom tejet, mert nagyon szomjas leszek tole es egyeb tejtermekeket sem nagyon eszem. lehet calcuim sandoz-t inni? milyen mennyisegben? hetente 2-3 alaklom meg jo a babanak?
nagyon pocsek fogaim vannak, igy szerintem kell az extra.

KépKép
KépKép
mush589

Mush! Napi 500 mg Ca az ajánlott. http://www.beres.hu/index.phtml?p=item&itemid=34
Én ezt eszem. A pezsgőtabletták drágábbak!

Kép
zölddisznó

Mágnes:
Nekem az első kisbabámnál volt melső falon tapadva a lepény (13 éve), de mivel senki nem mondta, hogy ez nem jó, tehát én nem is tudtam, hogy ezen izgulni kell. Csak amikor a második gyermekemet vártam (2 éve), akkor ugye hasonlítottam össze a leleteket, és ekkor tűnt fel ez a különbség.
Ami gáz volt az akkori terhességnél, hogy a 32. héten kinyílt a méhszáj, és két héttel előbb szültem. De ez nem ettől volt, mert ugyanez volt a második terhesség előtt is, gyengék az izomzataim. Úgyhogy nyugodj meg, ettől semmi bajotok nem lesz. A többihez nem tudok hozzászólni, életemben először hallottam róla.
Figyelj Zölddire, ő mindent optimistán és reálisan lát.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Csajok! A mellső fali tapadással az ég viláűgon semmi baj nincs4 Az tökéletes!
Óóóóóóó bb! :oops:

Kép
zölddisznó

Vagyok... (köszi mindenkinek mindent, jól kialudtam magam, máris jobb a hangulatom:)

Légzésfigyelő: 3 lapost kell venni, arról nagyobb valószínűséggel nem tud majd lemászni és így a hamis riasztások száma minimális lesz (nálunk talán 2 volt, a gyerek mind a kettőnél pont befeküdt 2 lap közé - nem tudom hogy csinálta)

Mellső falon tapadó lepény: csak az elején van jelentősége, a 12. hét környékén már nincs, max. később kezdi el érezni az ember ha rúg a gyerkőc (én megesküdnék rá, hogy már éreztem és olyan tökéletes képek lettek az Istenhegyin, amit mellső lepénynél nehéz lett volna csinálni... na ezért nem értem csak a mellső lepényt). Egyébként tényleg nem gáz, Lillánál is az volt, semmi gond nem volt vele (max. annyi, hogy egyetlen jó felvtel se készült Lilláról mert mindig belefúrta a fejét:))))
Vendég

zöldi. köszi az infot. vegul elmentem es vettem pezsgotablettat, de majd ha az elfogyott, akkor veszek olyan masikat.
szedek egy babavitamint, amit kint lehet kapni. http://www.pronatal.co.uk/
abban peldaul a napi kalcium szuksegletnek a 21% van.
kell meg mast is szedni?
vera baratnom mondta, hogy rad hallgassak, mert te nagyon alaposan utana nezel mindennek :lol: o a nyari topikban van, mar csak 1-2 hete van hatra.

csakegy. örülük, hogy kicsit jobb kedved van. :)

KépKép
KépKép
mush589

Óóóóó :oops: szemlesüt!

Szerintem még magnéziumot (250 mg). Más nem kell! Ha a vasad alacsony lesz esetleg, akkor majd ajánlok arra is!

Kép
zölddisznó

koszi

KépKép
KépKép
mush589

Csaki!
Drukkolok Neked,hogy minden rendben legyen és csütörtökön jóhíreket kapjál! :wink: 8)

Mágnes!
Van már pajzsmirigy eredményed?

Zöldi!
Vasat mikortól érdemes szedni? :roll:
susy75

Csakegy!
Nagyon drukkolok neked, hogy csütörtökön megnyugtató híreket kapjál! Nekem is melső fali a lepényem, és arra az UH-s doki, meg a sajátom is azt mondta, hogy ok.

Mannababoca!
Nekem a doki azt mondta, hogy a 12. hét után az Elevitet is ritkítsam, gondolom azért is mert alapból jó kis túlsúllyal indítottam, amit a vitamin csak fokozhat. De a védőnőm azt javasolta, hogy szedjem 16. hétig. Ebben a kérdésben rá hallgattam. Amúgy tök jó, mindig egymásnak ellentmondó infókat kapok dokimtól meg a védőnőtől... én meg döntsem el, hogy kinek hihetek... :evil:

Zölddi!
Én tejtermék függő vagyok. Emellett is érdemes még kalcium+magnézium szedése?

Lányok!
Nekem a 11. hét óta egy csomót fáj a fejem... olvastam, hogy lehet a hormonoktól is, meg magas vérnyomástól is, de utóbbi kilőve: csoda, hogy élek, 110/70 fölé ritkán megy. :-D Nálatok előfordul ilyen? És ha igen, akkor tűritek, vagy van rá valami gyógymódotok?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Kommentár nélkül!

Kép
Vendég

Susy! Ha a vérképnél nincs elegendő.

[quote]t írta:úlsúllyal indítottam, amit a vitamin csak fokozhat
Hatalmas nagy tévhit!
A mai tejekből nem tudsz annyit inni, hogy elegendő calciumhoz juss. Hacsak alá nem fekszel egy tehénnek :wink:

Sina! Gyönyörűűűűűűűű!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

El vagyok havazva a vizsgákkal, de a képet feltétlen szerettem volna megosztani Veletek! Nagyjából átolvastam, amit írtatok. Üdv minden újnak!

Aida: Köszi a táblázatot! (Bár az UH-on már azt mondták, dec. 11. a születés. Szerintem ez még módosul párszor!!!)

Csakegy: Nyugi, minden rendben lesz!!! Pozitív hozzálás!

Mi sokat nőttünk 3 hét alatt: 23.4 mm-ről 61 mm-re nőttünk. Későn szóltam, ezért csak ez az egy - nem túl jó - kép volt kinyomtatható...

A lényeg az eredmény: NT: 1,6. A doki megdicsért minket. Ja! És az UH-on már a foglalkozását is megmondták minisinának:) Karmester lesz!!!

Fantasztikus élmény volt! Elsírtam magam! A párom is bent volt, és szájtátva figyelte, ahogy manó ásít, magzatvizet kortyol, vezényel....

Ez leírhatatlan!!!

A szám körbeér a fejemen... illetve a fülem útját állja, de körbeérne, ah nem lenne a fülem!

:D :D :D :D
Vendég

Zöldi! Köszi a bókot! :)

Amúgy: "Placenta mellső falon tapad." - A doki erre azt mondta, hogy teljesen jó!!!
Vendég

Ja! Vérnyomás! Múlt héten védő néni mérte, teljesen jól éreztem magam: 90/60. Ma pl. majdnem elájultam a melegtől... Akkor mennyi lehetett!? Szédült tyúk vagyok...

A Plussz pezsgőtabi jó kalcium gyanánt?

Bár soha nem tudtam ezeket meginni, kíváncsik vagyok most változik-e!

Étvágy: Farkas!!!

A tejet eddig alig ittam, most napi 1 liter lemegy - reggelire! Kívánom!

Szóval minden happy!!! Ez a lényeg!
Vendég

Csakegy! Szóval pozitív hozzáállás! (Spóroltam a bötűkkel!) :)
Vendég

Aki nem akar + Ca-t enni, az sajttal jár a legjobban.

Kép
zölddisznó

Kép

minden teljesen rendben van a babóval,nyaki redő 1,2.a baba 5,13 cm. :lol: csak én nem érzem magam vmi fényesen...pussz. :cry:

ja,a bébihordozós autósülést megvettem mert tökéletes állapotban van,és E1 van rajta. :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sarmon.
nagyon szupi a kep, es cuki a baba. remelem hamarosan jobban leszel. pihizz egy kicsit, mar ha tudsz a gyerekektol. :D

KépKép
KépKép
mush589

Sarmon! Gyönyörűűűűűűűű! Hányinger? Még mindig?

Kép
zölddisznó

Zöldi,ja most egy hét szünet után újra...mindentől,étvágyam nincs,nem lesz ez így jó,mert ennem azért csak kéne.Nagyon letör ez a gyengeség.semmihez semmi kdvem.na megyek alszom egyet,de az se megy vmi jól mert a hasam folyton kúszik ide oda,hanyatt nem jó,jobb oldalt nem szabad, a balon mindíg meg már zsibbasztó...jó sok bajom van mi.na mellette meg folyton pisilek,meg iszok,akkor meg megint pisilni kell.nem egyszerű az élet. :cry: :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon. Nem akarlak elkeseríteni de az E1 az nem jó. Sőt a rendőr mikor megállít és megnézi mert most már ez is kötelező nekik nagyon megbüntet mert mióta unióba léptünk csak az E3 és az E4 a jó.
ezt most bemásolom
Az április 1-től életbe lépő változás nem csupán Németországban, hanem egész Európában, így Magyarországon is érvényes. Lényege, hogy mától nem használhatók a korábbi ECE 44/01 és ECE 44/02 szabvány szerinti biztonsági gyerekülések és ülésmagasítók, ugyanis azok az új biztonsági előírásoknak már nem felelnek meg. A jelenleg forgalomban kapható biztonsági gyerekülések és ülésmagasítók egyébként már a kicsik biztonságát jobban védő 44/03 és 44/04 szabványű ülések. Hogy milyen típusú a gyerekülésünk, azt a vásárlási tájékoztatóban, illetve az ülésen is fel kell, hogy tüntesse a gyártó.

harivera
Budapest XXI. kerület

Gyors bekukk:)

Gyönyörűek ezek a babafotók:))) Hatalmas gratula a béjbikhez:)))) (na majd a 4D-k:)))

Gyerekülésvásárlás (csak egy cikkecske a sok közül):
http://www.vezess.hu/magazin/hogyan_vas ... 13841/?o=1

(ez alapján azt írják, hogy az 1-esek azok minimum 13 éves modellek... mondjuk szerintem a fillérekért árult ülések 99%-a ilyen... külföldön kidobták, valaki behozta aztán lelkesen árulja a Teszveszen és társain)

Megjegyzem az általuk kiválasztott gyerekülés pont az ami anno nekünk is megtetszett és amelyiknek átverős a papírja mert azt állítja, hogy jó minősítéssel ment át az ADAC teszten miközben éppenhogy átcsusszant csak egy korábbi modell papírját tették rá... úgy tűnik mégsem voltak elég szemfülesek:)
Vendég

Sziasztok!
Voltam ma pajzsmirigy kontrollon, prezentálnám a párbeszédünket a dokival..
Én: Kicsit korábban jöttem, mert kiderült, babát várok.
Doki:Tudom
Én: Nem tudja
Doki: De tudom. Vagy nem?
Én: Honnan tudná? Én nem mondtam.
Doki: Pedig én tudom. Vagy csak annyira akartam, hogy ettől úgy érzem, hogy tudom? ......
:lol:

Susy:
A pajzsmirigy eredményem tökéletes, 2.39 Havi kontrol,, nem kellett emelni a gyógyszeradagot. Kicsit elszomorodtam, mert kérdezte, a doki, hogy több gyerek nem lesz ugye? Én meg mondtam, hogy hát mi eredetileg hármat szerettünk volna, szóval nincs kizárva. Erre ő azt mondta, ne kísártsük a sorsot, elégedjünk meg a kettővel.. :cry:

mush:
A Shöpfi pontos címét nem tudom, de itt megnézeted, asszem elérhetőségük is van, plusz bejelentkezni is itt tudsz: www.mamakalauz.hu
Nekünk Angel Care légzésfigyelőnk van. Sokan mondták, hogy tévesen beriaszt, nekünk egyszer volt ilyen eddig, pedig másfél éve használjuk. Nagyon szeretem :)

Lepény:
Nekem is mellső falon tapadt Annával, a lényeg, hogy bárhol is van, jól tapadjon :) Tény, hogy a 20. héten éreztem először magzatmozsát, és a 4D -s képen ő is belebújt a placentába..:)

sinaszi,sarmon:
Nagyon szépek már most a gyerkőcök! :) alig várom én is a hétfőt!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sarmon! Nekem ugyanez, + gyomorgörcsöcskék éééééés fosifosi. Gondolom, még a vírus.

No, jó éjt!

Kép
zölddisznó

Kedves Sinaszi!
Nagyon helyes a kép, remélem két hét múlva már én is látok ilyet!

Csak azt sajnálom, hogy képet nem kapok, mert a kórházban kft. működteti az ultrahang rendszert és lehet képet kapni, de nem délelőtt, hanem délután kell visszamenni, természetesen fizetve azért, hogy legyen emléked az első hónapokról is.
Komolyan ez törvényes és ilyet meg lehet tenni?
Egyébként szerintem egyszerűbb lenne, ha kiírnák az ajtóra, hogy XFt/kép és aki akarja már a délelőtti vizsgálaton is kifizetheti, hamár minden de minden a pénzről szól.
Kicsit kiábrándító......

Betti
Kép
betti0412

Köszönjük a dicséretet!

Betti! Én a Péterfy-ben voltam, immár másodszor! Nagyon kedvesek, beszélnek a babához és hozzám, és igazából ki sincs írva, hogy lehet képet kérni (délutánonként itt is fizetős rendszer működik - az fel van tüntetve), de én mondtam már az első alkalommal, hogy a fotóalbumba kérünk fotót az új családtagról. Mondták, hogy annyit nyomtatnak, amennyit kérek, de 400 Ft/kép. Lehet, hogy hízelegve meg kellene kérdezned, mert ezek szerint van rá kapacitás "Te" kórházadban is!

Sarmon! Angyali! Kicsi kis szégyenlős tökmag! Én megvallom, a múlt héten jöttem rá, hogy mi segített a hányingeremen: Reggel kb. fél liter tejjel kezdtem reggeli előtt, és tökéletesen megnyugtatta a pocakom! Próbáld ki, hátha Neked is bejön!

Én 4D-n szemből láttam minisinát, és úgy sajnálom, hogy nem szóltam időben, mert az is tökéletes volt! Majd legközelebb! A miénk tiszta apja! Csak az orrát ne örökölje! A többi tökéletes apán! :)

Lányok! Tegnap azt mondták, hogy 12+4 a terhesség kora. A dokim megnézte a leletet, és azt mondta, hogy 3 hét múlvára jelentkezzek be UH-ra, vérvétel, na és magánredelő... Akkor az AFP és az UH is esedékes? Nem a vérvétel eredményével kell menni UH-ra? Ki hogy tudja?

És mit hallottatok a pocaksimogatásról? Az egyik kolleganőm rámszólt tegnap, hogy ne simizzem a pocimat, mert méhösszehúzódást okoz? Nekem ez annyira morbidnak tűnik! Nektek mi a véleményetek erről?
Vendég

Hali csajok!Hát a gyerekülés témában jól elbizonytlanodtam...De az az igazság hogy bennünket akárhányszor megállit egy rendőr (pl hétfő este is)abszolút nem is nézte meg min ülnek a gyerekek!!!Gondoljátok majd a csecsemőt kiszedi és elkezdi forgatni az ülést hogy milyen betű is van rajta??? :roll:A fiam 5 éves és még sosem szállította ki a rendőr hogy milyen betűn csücsül. És aki mondjuk a 10 évvel ezelőtti előző gyerekének az ülését használja az újszülöttjének is???Az dobja ki és vegyen másikat???Na de egyik barátnőm a napokban vett új ülést átmegyek és megvizsgálom mi a külömbség a kettő között.Ha nagyon nagy eltérést veszek észre,ígérem beadom ide a bizományiba és nézek másikat!

Ma reggel a párom csinált nekem egy jó meleg kakaót,tényleg jól esett,remélem a nap többi részében sem jön vissza a rosszullét.

Nálunk az éjjel óriási vihar volt,hatalmas villámlás,égdörgés,sok eső.Az egyik gyerek a nyakamban,a másik a mellkasomban (a harmadik a pocakomban)aludt,én meg csak néztem ki a fejemből...Úgyhogy ma meg marha álmos vagyok!sziasztok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Ja ezért a képecskéért nekem is külön kellett 1000 ft-ot fizetnem!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon! Örülök, hogy jobban vagy. Én kb. 3-4 napja teljesen túl vagyok a hányingereken, nekem is 1 hét szünet után jelentkezett újra, és az étvágyammal is gond volt. Amióta tejet iszogatok, teljesen rendben vagyok (kopp-kopp).

És a kép! A 4D a Péterfyben is 900 Ft!

Én is álmos vagyok, folyamatosan tudnék aludni, de most nem lehet! Vár a büntetőjog!

Gyerekülés! Ahogy írtam, én rendőr vagyok. Annak idején, amikor én járőröztem, soha nem büntettem senkit azért, mert nem kapcsolta be pl. a biztonsági övet! Ugyanígy lennék a gyereküléssel is. Szerintem ez mindenkinek a saját érdeke, hogy a gyermekét olyan gyerekülésbe tegye, amiben biztonságban tudhatja, és bekapcsolja a biztonsági övet, hogy egy véletlen balesetben ne haljon meg (utáltam, amikor tőlem kértek elnézést, amiért nem kötötték be az övet!). Az, hogy a KRESZ és a kapcsolódó rendeletek mit írnak, nem érdekel ilyen szinten, és nem tartom korrektnek, ha egy kollega ezzel szórakozik... A másik: a ma még forgalomban lévő Zsigulik, Kispolskik stb. biztonsági övei korántsem nyújtanak akkora védelmet, mint egy fitalabb autóban lévő.... Akkor most őket is büntessük meg, mert nem "képesek" jobb autót venni maguknak!?

Szerintem az a lényeg, hogy a szülő megóvja a gyermekét, nem pedig az, hogy melyik rendőr milyen véleménnyel van a gyerekülések biztonsági szintjéről. Szerintem alkotmányjogilag is aggályos, ha egy rendőr ilyet vizsgál egy közúti ellenőrzés során! Ez persze az én véleményem...
Vendég

Gyönyörűek a képek, a picikék! :D

Ez az E1 meg E3 meg stb. pontosan mit is jelentenek? Első baba, egyáltalán nem vagyok képben.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

sinaszi akkor most jó az ülésem vagy nem????
megmutatom csajok a mi kis épitkezésünket jelenlegi állapotában:
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép