Új privát üzeneted érkezett!

a túróba,kezdhetem elölről..szóval...felőlem bármikor. De mielött időpontot mondok megvárnám,hogy mikor jönnek a mesteremberek szétbombázni a fürdőt,meg leszigetelni a tetőt,hogy végre tudjuk csinálni már a tetőtér-beépítést...de addig is azért mondhatná mindenki,hogy kinek mikor jó,vagy mikor nem jó. És egyáltalán hétvégén legyen-e,vagy hétköznap...
Vendég

Cseriani! :) Vagyok-vagyok, olvaslak benneteket, csak írni nem igazán van időm. Két hét múlva államvizsga, persze tanulni még nem nagyon volt időm. Dani beteg, 2 napot volt oviban, aztán mandulagyulladása van most, 2 napig tök lázas volt. Volt kedden meg szerdán oviban, szerda este már 39 feletti láza volt, "jó" kis éjszaka volt az....
Dominik is náthás, szerencsére egyenlőre nincs komolyabb baja neki. De egyedül itthon a két beteg gyerekkel, hát nem egy leányálom. :cry:
A kirándulós képeitek nagyon jók lettek! Irigyeltelek ám, mikor írtad, hogy épp mentek fürdőzni :P Elizának szép névnapja volt :D És örülök, hogy örültél :lol: annak, hogy eszembe jutottatok - nem is ti, csak a csodaszép lánykád! :P :P :P :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

tudod Áfi,az a baj,hogy ezt a házat "már" 25 éve építették anyuék,és már egy-két dolog nagyon megérett a helyrehozatalra. Tavaly az udvart csináltuk meg,meg a lépcsőházat,ami ugye fontos volt a gyerekek miatt(mármint az udvar,hogy semmi ne eshessen Kristófra,stb...),elötte évben parkettáztunk,festettünk,stb...idén meg jött össze úgy pénz,hogy illő lenne már valamit kezdeni a fürdőszobával. Meghát hiába nagy ház ez,lakunk itt hatan-heten...ezért szeretnénk a tetőteret beépíteni még,ott lenne még 2 szoba,egy Elizának(Kristófnak már van),meg egy úgymond nappali nekünk,ahol lenne a sz.gép,stb...ezen kívül van még az emeleten egy szoba nekünk,ahol most vagyunk,egy a húgomé,lennt egy anyunak,meg a nappali...tehát nem kicsi,de ennyiünkre mégiscsak kicsi :P
Vendég

dadomi gondoltam,hogy nem én ragadtalak meg annyira,hogy eszedbe jussak :P
Jó tanulást neked-már ha létezik ilyen... :?
Daninak meg jobbulást. Nem mondom,hogy különitsd el őket egymástól,tudom,hogy lehetetlen :shock: Talán Dominik megússza a dolgot :shock:
Vendég

az én kékszemű szörnyetegem(így hívom a kisasszonyt :oops: )akkorát aludt délelött,hogy ebből megint nem lesz délutáni alvás,úgy érzem :?
A zöldszemű szörnyetegem(Kristóf) meg a szőlőben van a többiekkel...
Vendég

Cseriani,
értem én hogy csináljátok a házat, nem is sürgetésnek szántam, de te vállaltad ha jól emlékszem. De amilyen szita az agyam lehet nem is jól emlékszem. Akkor bocsi.
Mi konyhát bővítünk, de még nem kezdtük el. Ha rövid időn belül sort kerítünk a talira lehet nálunk is. Utána már a betonkeverő lesz a vendégünk.

Dadomi,
jobbulást a gyerkőcöknek!
Vendég

Áfi jól emlékszel,én vállaltam,és még mindig áll is a dolog.
Azt,hogy már megint mivel telik el majd a nyarunk nagy része csak kb.2 hete tudom,akkor dugtuk össze a fejünket itthon közösen,és akkor találtuk ki. Bár ne tettük volna :?
De a végkifejlet nagyon jó lesz :D
Tudom,ez volt tavaly is,mondtam,hogy oké,aztán meg mondtam,hogy mégsem. De nem mertem volna senkit idehívni a betontömbök,sóderkupac,cement,stb...közelébe.
Vendég

csajok,segítsetek,mit szokás venni diplomaosztóra,lánynak?(a sógornőmről van szó,most végez az orvosin)
Vendég

Cseriani! Jó kérdés :D Fogalmam sincs, tőlem még senki nem kérdezte meg, hogy mit szeretnék a diplomaosztómra :lol: :lol:
Áfi! Köszi, remélem hamar meggyógyulnak.

dadomi

dadomi és ha megkérdeznék,mit mondanál? :P
Rengeteget töröm ezen az agyam,de semmi épkézláb ötletem nincs... :?
Vendég

Hát, milyen értékben...?
Vendég

Cseriani! Attól függ milyen összeget szánsz rá... Valami poénos dolgot biztos becsempésznék az ajándékok közé, valamit, ami kapcsolódik az orvosi dolgokhoz. Milyen irányban szakosodik?

dadomi

Ja egyébként ha megkérdeznék, mit kérek, fogalmam nincs :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

Táskát, könyvet (könyvutalványt és vegye meg amit akar), laptop-ot, kocsit :lol: vázát, értékesebb növényt...
Vendég

a kocsi-dolog jó ötlet-Kristóf dobozából kiszanálok egyet :P
Vendég

Hú, mennyit írtatok ma, nem pancsoltok kinnt a melegben? Mi most töltöttük fel a pici medencéjét az Olinak, nagyon élvezte a dolgot!
Teszek fel képet:

Kép Pancsi közben

Kép
timesz

Kép Kép Napozóban

Kép
timesz

na de Timi,ilyen képet!!!! :oops:
Nálunk délután még a tyúkolból készített garázs befejező mozzanatai voltak vissza-mostmár kész!!!! :D
Meg persze itt a borsó-cseresznye szezon,meg már érik a korai meggy is :?
A hegyen összesen kb.8 fa van,és ez csak a korai.És kb.ugyanennyi a kései,meg persze szilva,barack,egy csomó alma...
És ilyenkor általában szezongyümölcs-lepény van... :P
Holnap meggyeslepény lesz,meg grillezünk. Azt hiszem,ma már nem eszem semmit :oops:
Vendég

ajándéknál kb.10000-re gondoltunk...max.10000-re.
Fogalmam sincs,milyen irányba szakosodik,nem marad itthon,Hollandiába megy. Tudjátok,Zoltánom is ott élt 8 évet,ezalatt ismerte meg sógornőm a barátját ott kinnt,hozzá költözik,ott fog dolgozni,már gyakorlaton is ott volt.
Nemrég költöztek külön(vagyis össze). Lehet valami háztartási kütyü lesz a dologból,ami nekik még nincs...csak ki kell nyomozni,milyük nincs még :roll:

Elizám olyan hihetetlenül tud a Kristóf játékai felé kúszni,hogy az hihetetlen :lol:
Vendég

Timesz! Nagyon édes Oli!!! És milyen jó ötletet adtál, hogy mit tegyek a medence alá a fiúknak:) Felállítjuk az erkélyen a medencéjüket, remélem nem locsolják le az alsó szomszédokhoz a vizet :lol: :lol:
Cseriani! Rám is vár egy zsák borsó... A cseresznyét meg a meggyet anyósék elvitték, elrakják nekem :lol: :lol: Külön felhívott telefonon, hogy hogyan szeretném, hogy rakja el! Hoppá! :lol: Meggyet kizárólag magozva :wink: De a későbbi cseri meg meggy még visszavan, szerencsére nekünk nincs ezekből 8 fa. Bár meggyből van egy pár, de szerencsére kicsik :) Barackfa viszont van jó pár...
Én ma még ki akarok menni a Tescóba, le van árazva a Wok-készlet, azt akarok venni, szeretem az abban készíthető kajákat :lol: Én csak sport-kajának hívom őket (mindent bele :lol: ), és milyen finomakat lehet főzni... nyammm Holnapra gondoltam, van nyúlhús a fagyasztóban, egy rakás zöldséggel elkészítem, van színes tésztám :lol: lenne jó kis kajánk holnap, süteményért meg elugranánk Őcsénybe :lol: :lol: :lol: :lol: :P

dadomi

Szegény nyuszi :(

Oli nagyon helyes!!! Én napok óta üldözök felfújható gyerekmedencét és nem kapok sehol! :evil: A tavalyi tönkrement :?
Vendég

dadomi mennyiért van a wok?
Nekem van egy wokom,de kevésnek bizonyul,szeretnék még egyet,de olyan őrült drága :twisted:
Vendég

a mi gyerekmedencénk elég jól bírja,még Kristóf kapta,mikor fél éves volt. Igaz,nem volt olcsó,akkor volt 7000 ft. ennyiért ma már nagyot lehet venni. Ez kb. másfél méter átmérőjű,négyszögletes,és felfújható teteje van,amit tépőzárral lehet ráilleszteni 4 ponton. Először csak lestem,mikor megláttam,gondoltam,majd elfújja a tetejét az első szél,de nem :D

Nekünk van egy nagy,de azt tavaly újat kellett venni,mert elötte szétment a másik :twisted:
Ráadásul tavaly a teszveszen vettem erre medencetakarót,nem volt olcsó,6000 ft volt,és nem bírta ki a nyár végét,rongyosra szakadt. Nem bírta a napot. Tényleg,nem tudjátok,hol lehet ilyen medencetakarót venni?

Áfi Szd.on, a Bricoban tegnapelött nagyon sok medence volt,ha jól láttam,gyerekmedencék is voltak.
Vendég

Köszi Cseriani, de Szekszárdig nem mennék ha nem muszáj. Csak kapok Pakson is... :roll:
Vendég

Cseriani! 3499,-Ft-ért vettem wok-ot, 28 cm átmérőjű, öntött vas. Elég jó vastag. Volt nagyobb is, de az csak sima bevonatos lemez, olyat nem akartam, és csak 500 Ft-tal volt az olcsóbb. Kíváncsi vagyok milyen lesz :) Bár semmi normális zöldség nem volt a tescóban, itthon meg már kifogytam az ilyenekből, úgyhogy holnap reggel még lesz egy utunk a Plusba, remélem ott kapok valami normális zöldséget (elsősorban cukkini kéne). Medencetakarót valamelyik újságban láttam, de meg nem mondom már melyikben :evil: Azért ha a tescóban jártok nézzetek körül, de az obiban is vannak medencék, talán takaró is van hozzá. Meg a jysk-ben (vagy hogy a bánatba írják :oops: ) is érdemes megnézni talán.

dadomi

Áfi én mindig elfelejtem,hogy hozzátok Paks sokkal közelebb van :oops:
Nemrég mi is ott voltunk,a Deichmannban vettem Kristófnak szandikat. Nemrég vettem neki egy mausos szandit,4800-ért,benti szandinak az oviba. A kínaiban ennél drágábban voltak szandik :twisted:
Neki meg most kell olyan,hogy fogja a bokáját...így elmentünk Paksra. Tök jó kis szandikat kaptam neki,de komolyan,és nem is volt drága. Elizának is kaptam,de neki egy cipőboltban...fel kell menni ott a rendelőintézet mellett,felfelé az úton,majd jobbra,és ott lesz bal oldalon(a másik felében fehérneműk vannak,ott vettem annakidején szopis melltartót)...
na,léptem,tegnap fél nap vasaltam,ma el kellene pakolni...
Vendég

dadomi,most én irirgykedek a wokodra :D
Nekem egy teflon-bevonatos van(eredeti),nagyon szeretem,de amit te vettél,az egy álom-wok...(nézzétek el nekem ilyenfajta rajongásom,vendéglátós vagyok :roll: )
na,megyek,pakolok,Elizám beájult,Kristóf meg a medencéjét takarítja...ez a két kópé reggel fél hatkor kelt,Kristóf hatkor már a kertben locsolt a mamival,apa meg már ötkor ment a hegyre permetezni :? nesze neked jó kis vasárnap-reggeli lustizás :cry:
Vendég

A wokra én is irígykedek!!! :wink:

Én benticipőnek 800 forintos vászon tépőzáras belebújóst vettem. Majd egy szandi nekünk is kell mert kaptunk egyet használtan de kislányom lassan széttapossa :? pedig azt hittem idén megúszom :)

Medencekérdés megoldva, mérgemben vaterán túrtam egyet. Vadonatúj, 2800 ft a két gyereknek épp jó. :D
Vendég

Áfi Kristófnak is olyan kis tépőzáras vászoncipője volt,de most nem lehet,rendbe kell hozzuk a lábát 3 hónap alatt,különben gipszelik,úgy vesznek mintát,és ismét 3 hónapig kellene a kiscsizma neki. Elég jól viseli,esténként ő kéri,hogy adjuk rá,és elég jól is alszik benne,szegénykém...de képzeljétek el,egész éjjel nyújtott lábbal aludni :cry:
Ráadásul,hogy ne dörzsölje ki ez a franc,harisnyát kell adjak alá. A lábfeját levágtam az egyik harisnyájának...és jön a nyár,szegény meg fog sülni. Majd alszik megint velünk,klímánál. Ráadásul tegnap esett egy nagyot,mindkét térde tiszta seb,és minden erőfeszítésem ellenére reggelre beleragadt a harisnya a sebbe. Tehát,szenved szegény rendesen,de hősiesen tűri :?
Vendég

csajok Timi ismét kórházban,most Pécsen. Valószínű a vérhigitótól elkezdett nagyon vérezni,megijedtek(nem csodálom). Próbáltam hívni,nem veszi fel,majd reggel próbálom ismét.
Vendég

szegény Timesz :cry: szorítok neki! Cseriani ha valamit megtudsz,írj!! Elszomorít hogy ennek a lánynak mi mindenen keresztül kell mennie ......ráadásul ilyen fiatalon.....tényleg nagyon sajnálom :cry:

Kép
Kép
josi

Szegény Timesz :( Jobbulást

Diplomaosztóra én valami értékes porcelánt vinnék.

Rakok fel pár képet:
Kép

Kép

Mivel nem szereztem még be medencét, a fürdőkádat vittem ki , de nem nagyon akart benne megmaradni.
Kép

Na húzok vissza tanulni
Vendég

Timesznek jobbulást. Remélem minden rendben lesz vele. Sajnos a vérhigító gyógyszernél nagyon kell vigyázni.

Taliban én is benne vagyok, szerintem valamelyik hétvége volna jó. Én is szívesen felajánlanám, hogy tartsuk nálunk, de most az udvarunk még túlzsúfolt. Remélhetőleg nyár végére rendezve lesz. Régi műhely elbontás, új garázs, kerítés húzás. Meg úgy nézki, hogy új fürdőszoba. A szakemberemet még jó, hogy természetben fizethetem ki mindezekért (apa kőműves, burkoló). :lol:
Cici függő kislánykámat nagyon nehéz leszoktatni, pedig már nagyon fárasztó. Azért alvásnál már nincs, de napközben még többször kéri.
Devcsa Zsombor nagyon édes a képeken, és az a virágocska.
Josi hogy van Csilla?
Eltüntek mi újság?

Emma, ha olvasol minket a párom megkapta a végzést, teljesen ártatlan volt a balesetben, sajnos semmiképp nem lehetett volna elkerülnie.
Vendég

Timesznek jobbulást!!! :( Tényleg sajnálom, és rmélem vége lesz már ennek a pechszériának! :?

Devcsa,
hogy az a kacsás kép mennyire jóóó!!! :D :D :D

Enahma,
te merre vagy??? Olvasol? Fórum hívja Enahmát, Enahma jelentkezz!!! :P

Cseriani,
nem irigylem Kristófot :(
Vendég

rékababa burkolót,kőművest keresünk,de komolyan. Vállalná? Fürdőszoba.
Este még beszéltem Timivel,elég jó volt a hangja. A vérhigító annyira felhigitotta a vérét,hogy a csonkolásnál kezdett el vérezni,de nagyon. Ma beszél a proffal,aki műtötte is,és ha csillapodik a vérzés,akkor mehet haza,tehát " csak " 2-3 napot kell kórházban lennie. Ennyit tudok eddig,ma este majd megint beszélek vele-remélem...
Vendég

devcsa tudom,hogy fiúkra nem mondanak ilyent,de annyira szép a kisfiad!!!!!!
a kiskacsás kép újságba való,vagy képeslapra. Nagggyon jóóóóó :D
rékababa örülök a végzésnek,kicsit azért megnyugodhattok,ugye?
Vendég

Cseriani megmondod, hogy mikor kezdenétek és lehet vele egyeztetni. Telefonszámod megvan, ha gondolod felhív.
Igen most már azért jobb. Erre a végzésre fél évet kellett várnunk. Eléggé ki tudja borítani az embert. Biztos hallottad te is ezt a balesetet szálkai elágazó után csapott el egy embert aki sajnos meghallt. Ez november elején volt este felé a sötétben. Az ember részeg volt és a táskájában volt a mellény, amit ha felhúzott volna mindez elkerülhető lett volna. Talán az volt a jó, hogy én és a gyerekek nem voltunk vele, mert akkor az arcom tele lett volna szélvédő szilánkokkal, stb..
Mi újság azzal a gyerek elütéssel? Tudsz valami újat? Jobban van a gyerek?
Vendég

Devcsa! Annyira édes Zsombor!!! :D Az a kiskacsás kép pedig tényleg nagyon szuper!!! :lol: :lol: :lol:
Cseriani! Ha beszélsz Timesszel, mondd meg neki, hogy nagyon - nagyon szorítunk neki, és gyógyuljon meg gyorsan, és mostmár kórház helyett Oli babával legyen!!!!
Szegény Kristófod, biztos nagyon rossz lehet most neki. Belegondoltam, hogy Daninak tuti nem lehetne felrakni a lábára, legalábbis olyan hősiesen biztos nem tűrné, mint Kristóf! De tuti szép lábai lesznek! :D
Irigykedtek a wok-ra, mi? :lol: :lol: :lol: Hát még ha tegnap láttátok volna, hogy mi készült benne :P Irtó finom kaját ütöttem össze :lol: Nyúlhús hagymával megpirítva, rá gomba, paradicsom kockázva, paprika csíkozva, karfiol, cukkini kockázva, zöld hüvelyű zöldbab, az egész pikáns fűszerkeverékkel beszórva :lol: Míg ez rotyogott a wok-ban, a rátehető rácson párolódott a fűszerrel megszórt padlizsán (nagyon fini, nem is gondoltam volna). Az egészhez főztem színes csavart tésztát :lol: :lol: :lol: No ne nyeljetek már akkorákat :P :P :P
Idén nyáron mindenki "építkezik", felújít, szétbombáz? :lol: Mi is laminált padlózni fogunk, először a hálónkat (ez már igencsak régóta húzódik...), aztán jön a nappali, aminek egyik részére járólap kerül, mert amerikai konyha jellegű nappali-konyhám lesz majd egyszer :lol: :lol: És még idén nyárra be van tervezve a központi fűtés is, csak meg kell találni a jó szakembert hozzá, mert aki múltkor megnézte, hogy finoman fogalmazzak tojik a fejünkre, nem jelentkezik. Már azért is szinte könyörögni kellett, hogy egyáltalán megnézze, hogy miről is lenne szó. Úgyhogy ezek után mondtam páromnak, hogy felejtsük is el ezt az embert. Tolnán van valaki, akit anyósomék nagyon dicsérnek, majd vele akar beszélni a párom, hátha neki szüksége van a pénzre és dolgozik is.
Tegnap kicsi fiacskám ránézett a apjára és mondta neki, hogy "szia apa" (a sok szóköz szünetet jelent :lol: ) !!! Annyira édes volt!

dadomi

Na hát a hétvégénk elég rossz volt,gyakorlatilag 20 percenként éjjel is fent volt napközbe se tudott csak 10 perceket aludni. Nagyon fájt a hasa,csak a tápszert fogadta el.
+ még itt voltak anyósomék is,jó volt hogy eljöttek,de szegény Csilla csak sírt :( nem nagyon tudtak vele foglalkozni,csak én kellettem neki,még apa se volt jó. Elég fárasztó volt,de az éjjel már csak 2x volt fent. Most napközbe is jó a kedve és eszik is most már rendesen.
Rékabab,én nem tudok erről a gázolós storyról,de biztos hogy nagyon megviselte a férjedet,mégha nem is volt hibás egyáltalán.
Találkozóra én is szeretnék menni,de nem tudom biztosra igérni.
Devcsa nagyon édes a kisfiad :lol: és nagyon szép vizslátok van!! Ha ezt az apu látná........ősszel temette el a 10 éves vizsláját és még életembe nem láttam ennyire sírni! A kiskacsák is édesek,jó kis kacsapecsenye lesz majd belőlük :lol: :lol: ???

Kép
Kép
josi

rékababa szinte bármikor kezdhetünk,de vízvezeték-csöveket is kell cserélni,így vele is egyeztetni kell még,hogy mikor...jelentkezem,ha csak közben nem talált valakit,aki a vízvezetéket csinálja majd. Vele mostanában nem beszéltünk. De én nagyon örülnék,ha a férjed csinálná :lol:
Vendég

Josi Igen a kacsák idővel mennek majd a fazékba. Addig is a dédimamánál nyaralnak :D
Én is beteg voltam elkaptam a "tévés betegséget" (influenza). Mindenki azt kérdezte mikor mondtam, hogy beteg vagyok, "Az ami a tévében volt?" Máig nem tudom mi volt a tévébe, de mondtam, hogy persze az, mi más bajom lenne.Nem hiányzott így vizsga időszak alatt.
DadomiTe , hogy állsz?
Vendég

Szívesen elvállalja. Már csinált egy jó pár fürdőszobát. Nem azért dícsérem mert a férjem, de eddig ahol dolgozott ott mindig szerették és tényleg szépen dolgozik.
Vendég

Devcsa! Ha minden jól megy, két hét múlva ilyenkor már elvileg csak egy rossz álom lesz az egész főiskola :lol: :lol: :lol: júni 16-20 között lesz az államvizsga, névsor szerinti sorrend alapján, tehát elvileg én az elsők között leszek :lol:
Rékababa! De azért csak te vagy olyan kiváltságos, hogy természetben fizethetsz ugye? :wink: :lol: :lol: :lol:

dadomi

rékababa a vízvezetékszerelőnek a június vagy az augusztus jó,júliusban szabin van. Anyu azt mondta,szerinte inkább akkor augusztus legyen a dologból. Ennyit sikerült eddig megtudnom. És anyu is benne van,hogy akkor jöjjön a párod. Örül,hogy burkolni is tud,arra akkor nem kellene mást keresni. Egyeztetünk még,és amint megtudok valamit,jelentkezem,ok?
De van egy hatalmas feltétele még a dolognak:ha tényleg jön a férjed,akkor azért néha gyertek el ti is vele :wink: :P
Vendég

Dadomi bizony. Különben rosszul járna. Mi már 5 éve rendezzük a házat. Egy régi kis parasztházat bővítettünk. Mostanra jutottunk el odáig, hogy "csak" az udvar és fürdő van vissza. Azért kellett nagyobb garázs mert kicsi az autónak. Októberbe lesz két éve, hogy cseréltük, akkor opel kadettunk volt, annak elég volt a régi is. Most 100-as audink van ami szélesebb és még az a jó, hogy párom nem egy mackó típus, különben nem tudna kiszálni az autóból mikor beáll a garázsba.
Josi örülök, hogy Csilla jobban van. Nem lehetett könnyű.

Moni, hogy vagytok?
Vendég

Hát nem tudom, hogy ez megoldható-e? Persze, hogy megyünk. Augusztus az már biztos, hogy jó lenne Lackónak, június közepéig be van táblázva.
Vendég

rékababa esetleg a rokonságodban ács nincs? :wink:
Mert arra is szükségünk lenne :D
És esetleg valamikor nem jártok erre? Mert akkor rögtön fel is mérhetné párod a terepet,meg megbeszélhetnénk a részleteket,meg,hogy mégis mit mond rá... :shock:
Vendég

Csak nem tetőt is szeretnétek csinálni? Ismerőseim között van aki foglalkozik vele, bár nem szakmája, de mi is vele csináltatjuk. Nagyon jól dolgozik.
Majd ha megyünk előtte csörgök. Attól függ, hogy apának mennyi dolga van.
Vendég

Igen,a tető is soron van. De akkor majd ezt megbeszéljük,ok? :wink:
Vendég

hír Timiről-nem jó :cry:
valószínű ismét műtik,ismét összevarrják a csonkot,de nem tudják altatni,mert 39 fokos láza van és nagyon legyengült a sok vérveszteségtől és nagyon rossz a vérképe,infúziót kap. A sugártól nagyon beszűkült,ezért érzéstelenítéssel sem tudják,tehát várnak,hogy jobb legyen a vérképe.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?