Új privát üzeneted érkezett!

DBarbi: gratula Fanni öt hónaposságához. Nagyon édesen játszik. Forgásról még annyit, hogy az az érdekes, hogy Robó két és fél hónaposan már forgot, de mostanában nem akar...A zoknicipő amúgy nem csúszkál le róla? Én mindig olyan gondba vagyok ilyen téren. jár a lábba ezerrel és addig dörzsöli, még le nem rúgja...
Örülök a nyüzsis hétvégéteknek, nekem is jó lenne már egy kicsit vásárolgatni.

Gabi: szerintem még annyira négy hónaposan nem annyira jellemző, hogy végigalusszák az éjszakát, bár nálunk nem is az okoz gondot, hogy enni felébed, hanem az, amikor nyűgi és nem akar visszaaludni. Szerencsére tegnap is 1/2 3 kor ébrdet fel először és vissza is aludt, bár azt már ott mellettem tette megKép, de nem bánom, fő, hogy aludt.

AnnAnn: örülök, hogy van tejci és Hanna gyönyörű kislány ténylegKép.

Remélem a többiek is jól vannak és csak a hétvége miatt nem jöttek!
Mi holnap kapjuk a 4 hós+ agyhártya második szuriját, már kicsit félek tőle....

Jó éjt mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!Kép

Ann:
Gratula még1x a babához, örülök, hogy van tejci rendesen. Kép Kívánom én is, hogy olyan szép élete legyen ahogy ti megéltétek a várakozás és a szülés pillanatait!Kép

DBarbi:
Fanni nagyon ügyi. Kép Beni is csinálja ezt a szájával és ő is nagyon élvezi. Plusz állandóan nyújtogatja a nyelvét Kép.
Beni is nagy dumás Kép , jó hallgatni, az is jó, hogy szinte egész nap elvan egyedül és játszik Sokszor már nem is akar ölben lenni, követeli a baby gymet és mászik föl a macikra. Kép

Susie:
Mi még nem voltunk betegek szerencsére, de a szomszéd baba náthás és nagyon szenved vele, folyton sír, mert nem kap levegőt.Kép

Vera:
Édes a kis Bence a játékkal. Próbálja már ütögetni vagy elkapni?

Barbi:
Csak annyi volt, hogy rendeltem ruhákat és azt írták vissza, hogy mivel regisztráltattam magam, ezért jár a kedvezmény. Nagyon aranyos Ádi ebben a ruciban, jó melegnek látszik a képen. Lassan szerintem nálunk is lesz hó sajna.

Beni szintén forgolódik már Kép, a pelenkázóról mi is elpakoltunk, mert mindent ledobál, ahogy hadonászik. Már rendesen hasról a hátára fordul Kép , viszont hasra eddig csak kétszer sikerült neki, nagy lendületből, mert simán a segge visszahúzza. Büszke is vagyok rá, dokinéni mondta is, hogy kicsit előrébb haladt a koránál és azt is, hogy nagyon kiegyensúlyozott, víg kedélyű baba. Mostanában ráültetni sem tudjuk a lábunkra, mert kifeszíti a lábait és állni akar, vagy járni Kép Kép , az viszont már tényleg túl korai. Ilyenkor lerakjuk játszani. Most éppen a textil pelus és egy színes kendő a nyerő, azokkal órákig elvan, magára tekeri, nézegeti, stb...Le is fényképeztem így, majd ha előhívatjuk a Kép-et felrakom őket.

Tali:
Igazából én megvárnám a tavaszt, mert nem szívesen indulok hosszabb útra a gyerekkel, főleg kettesben és innen Szentendréről. Addigra meg már nagyobb lesz, jobban el is foglalja majd magát szerintem.

Na, megyek mosogatni Kép.

Mindenkinek szép napot!
Kép
zit
zit

Sziasztok Kép
Csudajók ezek a babygymek, no meg benne az édes csemeték Kép Én is filoztam, h kéne venni. Ti hol vettétek, v hol láttatok jókat? Azért kérdem, mert ha feljutok Pestre, nem akarom körberohanni a várost (lehet, h apa lesz így is a szerencsés...), h egyáltalán hol lehet kapni. (Anita, berényben nincs véletlenül? Az ottani bababolt nekem tetszett Kép)

zit, DBarbi gratula a forgó csemetékhez!
Kép

Gabi, persze, vannak képek, de még csak a profilomba tettem fel egyet, igyexem pótolni Kép
(csak 2 napja még hordozókendőben is alig akar aludni, úgyhogy rázósabbak a napok)

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Sajnos úgy néz ki, hogy mi nem tudunk menni a talira, Apa ugyanis dolgozik Kép Tényleg kár, olyan jó lenne találkozni Veletek! Mindenesetre én is azt mondom, hogy miattunk ne halasszátok, ha a többieknek megfelel az időpont.

Susie, köszi a szervezést! Ja, és Anna baba nagyon aranyos, nekem is tetszett a fülbevalója, no meg a frizurája! Kép

DBarbi, szép hétvégétek volt! Kép Miközben mászkáltatok, kellett etetni Fannit? Mi is mennénk már, eddig valamelyik nagyi vigyázott Zsoltikára, mert még a Tesco-ba sem mertük elvinni. Az a baj, hogy Zsoltika általában nagyon nyugodt, az etetés is 3 óránként van, tehát végülis elmehetnénk. De néha a nevetésből minden ok nélkül sirásba megy át, és nem tudom, ilyenkor mit tennék vele egy nyüzsis helyen. Pedig már nagyon vinném magunkkal, ha itthon van nélkülünk, mindig csak rá gondolok Kép
Egyébként Gabója Zsizsának van, az én babám Zsoltika KépKépKép
Fanni édes, és boldog 5 hónaposságot neki!

Anita, hogy viselte Robóka az oltást? Alvás téren még az jutott eszembe, hogy Zsoltika is felületesebben alszik, mióta elmúlt 2 hónapos. Este is kétszer-háromszor felsir álmából, mielőtt igazán bealszik. Lehet, hogy ez a bölcsőhalál miatt van, mármint hogy ebben a korban fordulhat elő? Jól tudom én ezt?

Zit, Beni egyre ügyesebb! Csúcs lehet pelenkázni Kép Várjuk a képeket!

Képzeljétek, ma reggel Zsoltika olyat kakilt, hogy még a nyaka is olyan lett! Kép Igaz, az én hibámból, mert amikor vettem le róla a body-t, végigmaszatoltam a kis hátát. Szerencsére a haja nem lett kakis... Kép Eltartott egy darabig, mig megtisztitottam a hátát.
A másik, hogy Zsoltika mindent nyalogat! Kép A kezét, a ruháját, a pólómat, a kezemet, a nyakamat, ahol csak elér valamit. Még a kezeit nem nézegeti, és nem is fogja meg a játékait... Viszont a ruhámba és a hajamba imád csimpaszodni.

Egyenlőre ennyi, megyek kimosni a ruháit amig alszik a Picuri Kép

Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok Lányok!

Gabi: sorry a névcseréért Kép Fáradt lehettem Kép Fanni 4 óránként eszik, így egyszer evett csak Kép a másodikra pont hazaértünk. Igaz, Ő tápis, úgyhogy megoldható bárhol a cumisüveges etetés. Ha sír, pl a kocsiban, adok neki inni teát...éshát a cumi véletlenül sem maradhat itthon!
Szerencsés gyerek lesz ez a Zsoltika, úgyhogy örülj a kakinak! Kép

Anita77: a zoknicipő nem csúszik le róla, mert olyan van neki, ami elég szoros...persze nem szorít, de jó a zoknirésze Kép Ha harisnyára vagy zoknira adom, akkor pláne nem csúszik le! Kép

Zit: Fanninak is volt nyelvnyújtogatós időszaka, most a köpködősnél járunk Kép Jah, és olyan hangokat ad ki, hogy elmehetne horrorfilmbe szinkronnak...hörög, mint valami szörnyike, és baromira tetszik magának Kép Meg persze mindenkinek Kép

AnnAnn: babygymet sok helyen kapni. Tescoban is, Madrinában is és persze a Brendonban. A Tescos a megfizethető kategória...esetleg a Madrina. A Brendonban nagyon drágák. Én Tescoban vettem, és ízlés szerint átvariáltam Kép Lehet ráakasztgatni mindenfélét. Szintén tescoban vagy auchanban..már nemtom, vettünk párszáz ftért egy bohócot, valami keretben pörög, jó színes...ezt akasztottam a gymre legutóbb Kép Fanni üti-vágja, rugdossa Kép

Mennem kell, pusszok: DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

DBarbi: semmi gond! Kép Nálunk az a helyzet, hogy Zsoltika nem issza a teát, és a cumit is kiköpi, tehát ezek nem jönnek szóba egyenlőre. És hát ugye szoptatni sem sok helyen lehet...

Ann, mi a játszószőnyeget a Metro-ban vettük. Ez sem volt olcsó, de ahogy DBarbi is irta: variálható, a macik leszedhetőek, nagyon jó plüssből vannak, amit nyugodtan nyalogathat és rágcsálhat a baba, zörög, csörög, van rajta olyan, mint a tükör, csak nem törik, szóval egész jó, és még sokáig jó is lesz. Brendonban ugyanez sokkal drágább... Kép

Most nagyon ráérek, Zsoltika ma még jóformán csak aludt, és épp a játszószőnyegen! KépKépKép Hopp, ébredezik! Elkiabáltam! No sebaj, már éhes lehet, úgyhogy megyek is.

Üdv: Gabi

pgaboka

Sziasztok!
Látom mindenkinek jó a kedve és édes a csemetéje...úgy látszik csak engem kapott el a depresszió. Pedig igazán nincs rá okom, csak mostanában Boti napról napra nyügösebb, most már nem csak délután, hanem napközben is. Alig alszik nappal, és igy a hosszú ébrenléti idejét hol nézelödéssel hol sirással tölti. Talán kicsit több nézelödéssel, mint sirással, de hát sokat is foglalkozom vele. Szinte csak séta vagy autózás közben alszik el. Esetleg elbóbiskol pár percre, de akkor sirva ébred. Én meg ettöl nagyon úgy érzem, hogy elrontom az egészet, nem jól csinálom és másra lenne szüksége.
Eddig remekül el tudtunk menni ide-oda, de most valahogy az sem megy. Ma voltunk autószerelönél, meg a mukahelyemre is beugrottunk, és amig kenguruban volt és kint a szabadban, addig minden rendben, de odabent nem volt jó kedve. Nem sirt folyton, de folyamatosan babusgatni kellett, hogy ne törjön el a mécses. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy eddig nem zavarta a nyüzsi meg az idegen környezet, mert nem figyelt rá, de most, hogy már nagyon nézelödik esetleg ijesztö lehet neki, amikor 5 idegen csak öt bámulja...de lehet, hogy egész egyszerüen csak rossz napjai vannak. Csak ettöl nekem is.
Most meg már majd egy órája hangtalanul (illetve csendes ee és aa meg auuu megjegyzésekkel megspékelve) nézelödik a kocsijában. Ekkor meg elkap a lelkiismeret furdalás, hgy panaszkodom rá. Illetve egyszer felsirt, de csak 10 mpre kb.
Egyébként energiával tényleg jól állok. De épp gondolkodtam rajta, hogy azért legalább addig, amig Boti csak szopizik azért vigyázni kéne, hogy mégse jöjjön össze a kistesó. (vagy elég kicsi vagy nagy, több, mint 5 évnyi, korkülönbségben gondolkodom, mert ha nem leszek addig terhes, akkor szeptembertöl vissza kéne mennem dolgozni, és akkor viszont legalább 4 évre)
No ma csak ilyen önzö hozzászólásom van, majd legközelebb reagálok a jó hireitekre is. Addig is grat mindenkinek!
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Most csak olvasgatok, időm nem sok van, így írásra már nem futja.Kép
Csináljuk a tornát ezerrel, remélem fog majd használni, mert elég fárasztó.

DBarbi
Ha jól értettem létezik olyan játszószőnyeg amivel a baba hason fekve tud játszani? Nem tudod mi a neve? Jó lenne valami játék a Nikinek, de mivel folyton hason van a babygym nem jó neki. Talán majd ha már jól tartja a fejét és lehet kicsit háton is.
Van valami tippetek, hogy mit vegyünk neki?

A babák édesek nagyon.Kép

Laura
Laura2

Kép a profilomban, bár nem sok látszik a babából.Kép
Laura
Laura2

Szia Laura2!

Előszöris nagyon szorítok Nektek, Niki gyönyörű baba! Megnéztem a képet Kép

A szőnyeg olyan, hogy nincs rá babygym...csak egy sima szőnyeg, valami farm van rajta...van egy zseb a felső részén, benne egy ló (istállóban áll)..vagymi, amit ki lehet venni, ki van tömve, aztán van rajta tükör (ami nem törik) ez a napocska, a felhő csörög, bokrot fel lehet hajtani, mögötte tán nyuszi van, a kő mögött is van valami állatka. Szóval aranyos. Fanninak is azért kell, hogy értelme legyen hason nézelődni Kép Nemis drága...2990 Ft a törökbálinti Corában

Találtam róla képet: Kép

DBarbi
DBarbi

Edit!
Ne légy depressziósKép próbálj arra gondolni, hogy olyan gyorsan telik az idő, és amikor már tudnak mozogni-forogni, kúszni, mászni ezek a kicsik, akkor már nem kell annyit szórakoztatni őket, könnyebben lefoglalják magukat. Ja és már jobban ki tudják fejezni magukat, nem törik el majd olyan könnyen a mécsesKép Addig meg kitartás!

Nálunk Petra ugyanezt csinálja, mint nálatok Boti. Hiába, na egyidősekKép Úgy emlékszem, hogy Boti is rendesen alszik éjszaka, úgyhogy biztos napközben nem igényel annyi alvást.
Petra éjjel remekül alszik-Isten tartsa meg jó szokásátKép- viszont napközben valami katasztrófa. Semmit nem tudok nélküle csinálni, jó ha kb. 3x alszik 1 órát, abból is sokszor felet a kezemben... És még nekem itt van egy kétéves eleven kölyök, akinek folyton törökbasát kell rajzolni, olvasni kell ja és varázsolni a sok egyéb finomság mellett.

Lányok, nagyon tetszenek a játszószőnyeges, babygymes leírások. Mennyibe kerülnek ezek otthon?

Laura!
Nagyon szép Niki, és igenis totál látszik rajta a bébiKép Mekkora most?
A tornát meg csináljátok, minden rendben lesz. Tudod, nekem a nagyfiam a 28.héten született, 1 kilós volt. Vele is az elején tornázni kellett, hogy elkerüljünk mindenféle mozgásvisszamaradást,... fél éves koráig kellett csak csinálnunk, azóta a csodájára járnak, kutya baja, makkegészséges kissrác, most volt nyáron a nagy kontrollunk, és mivel minden tökéletes, soha nem kell többé mennünkKép Látod, sikerülhet, és nektek is sikerülni fogKépKép Szívből kívánom.
Még annyi jutott eszembe, hogy mielőbb vegyétek fel a kapcsolatot a Dévényi Anna Alapítvánnyal, minél korábban kezdenek el foglalkozni Nikivel, annál nagyobb esélye van az egészséges életre!!!

Barbi!
Hihetetlen, hogy nálatok Calgaryban már tél van meg hó... Itt Finno.-ban meg még mindig 5-8 fok meleg van, csak sajna folyton szemerkél az esőKép

Puszi, megyek most másik topicba is. Mondtam már itt, hogy jövő héten vasárnap repülünk haza a gyerkőcökkel és csak januárban jövünk vissza??? Annyira várom már, idén még nem voltam otthonKép
Nyuszimanó, Petra és Donci
nyuszimano

Zit. örülök, hogy jöttél, régen láttalakKép. beninek forgásához gratulálok, tényleg nagyon fejlődik a srácKép.Lábfeszíés nélunk is megy nagyon, de még korai pedigKép. Gyorsan fejlődnek nagyon, nem tudunk lépést tartani velük.

AnnAnn: most látom, hogy hatvaniak vagytok, közel hozzánkKép. Egyszer majd összefuthatunkKép. nem néztem még az itteni boltba, de majd megnézem és informállak a szőnyegről.

Gabi: köszi, hogy gondoltál ránk az oltást illetőleg, arnyos vagy. Szerencsére túl vagyunk rajta most éppen alszik Robó, és eddig lázmentes. Bár egy kis nyűgi volt, de "csak" három oltást kapott szegénykém...

DBarbi: nálunk megy a csúszka, ha zokni, ha zoknicipő. Nagyon szorosat pedig nem akarok ráadni, mert elszorítja a kis lábát.Majd most harisnyát veszek neki, talán az jobban bejönKép.Klassz az a szőnyeg , amit feltettél.

Nyuszimanó: örülök, hogy jöttök haza, reméelm kikapcsolódtok majd egy kicsitKép.

Edit: depi hess hesssss. Nem rontottál el semmit, hidd el. Nálunk is vannak nyűgi és különösen nyűgi napok. Sőt még éjszakai nemalvások is.Aztán nmeg jönnek a vigyorgós jókedvű napok és mindent felejtettnek. Amúgy én is sokat aggódom, gogy nem jól csinálom a dolgokat. Most éppen a kézben altatással vagyok gondba, mert Robó csak úgy alszik el, de mi lesz később???nem könnyű dolgok ezek, hogy egyszerre legyél jó anya és következetes is!

Laura: nagyon örülök, hogy benéztél. A tornához sok jókedvet és sok szerencsét kívánok.Biztosan használni fog majdKép.Szép napokat Nektek!

Mi megkaptuk ma az oltást, hát nem volt túl könnyű napunk, reméelm azért este alszik majd Robó egy picit.

Cory, Vera, Susie, Dandy, Batkamanó, Gabi75, Docka, Dea, Diti, Kati, Zsizsa, Marcsi, Zsófi!!!!!merre vagytok??????

Mindenkinek jó éjt:

Anita
anita77

Sziasztok!

Jól eltűntem, de nálunk a hétvége mindig macerásabb internetezésem szempontjából, ugyanis gyermekem apja lefoglalja a számítógépet, gyermekem pedig nyűgösebb (gondolom több az inger, és ezért), így nem nagyon van lehetőségem és időm rá.

A szopi ritmusa szerencsére visszaállt a megszokott rendbe, ez a 14 szopi azért nálunk is rekord volt, feltehetőleg tényleg valamilyen fejlődési ugrás állt a háttérben. Viszont sajnos dokihoz kell mennünk, mert Gabi újabban nagyon furán és furát kakil, ezért mindenképpen konzultálni akarok a dokinénivel. Az érdekes az, hogy más baja nincsen, csak a kaki változott. Remélem semmi komoly.

Ann,
bár kicsit későn, de én is üdvözöllek!

Szisz,
úgy tűnik igazad volt a nagykáddal kapcsolatban, csak megilletődöttség volt a csend oka.Kép Legutóbbi két alkalommal utána olyan hisztis volt, hogy egyelőre inkább visszaálltunk a kiskádra, mert így ugyan fürcsi alatt sír, de utána hamar megnyugtatható. Szörnyű lehet ez a láz, mindenképpen vizsgáltasd meg magad!

DBarbi,
nagyon édes lehet ez a brrr hang, nálunk egyelőre fordítva megy, én csinálom és Gabi nevet rajta.Kép

Susie,
Gabi már 11 naposan náthás volt, de dokinéni szerint csak azt lehet tenni, hogy sokszor leszívjuk az orrát az orrszívóval, lázas meg szerencsére nem volt. Van ez a Sterimar orrspré (csak szépen magyarosanKép), azzal fújtuk be orrszívás előtt az orrát.

Vera,
Gabimnak éppen ilyen Babygymje van, Németországból hozták neki ajándékba.Kép Úgy látszik ezek a dolgok mindenhol kaphatók.Kép

Barbi,
Ádám nem utál eszkimónak öltözni? Gabi már a kardigán felvételekor ordít, és amikor az overáll jön egyszerűen üvölt, mint a sakál.KépKép

Anita,
Robó az alváson kívül is jól viselte a máshol alvást? Nekem anyósomék most rendeltek kiságyat, és mondták, hogy bármikor mehetünk, de az az igazság, hogy autóval fél óra az út, ezért én úgy érzem, hogy jobb még hazajönni, bár tény, hogy nekik kell hozniuk, mert nekünk nincs autónk.Kép Én valójában félek egyelőre a máshol alvástól, mert felborítom a napirendet, meg aztán szegény gyerek, lévén első unoka mindkét oldalról, nagyon nagy látványosság, ezért állandóan körüldongják, szóval tényleg fárasztó neki (meg nekem is).

Gabi,
én is úgy imádok főzni, de druszád nem igazán hagy. Azért sütöttem én is almáspitét tegnapelőtt.Kép Apája hajlandó volt fel-alá járni a deddel a süti kedvéért.Kép Megakaki nálunk is előfordul olykor, főleg, amíg Pamperst használtunk, addig volt jópár baleset.Kép

Edit,
ne depizzél, lesz ez még jobb, hidd el!Kép Gabinak is az előző hét elég szörnyű volt, de két napja tündért játszik.Kép

Most másoknak nem írok, ezért elnézést kérek, de jelenleg ennyire futotta.

Gabiról még annyit, hogy pár napja egész rendesen elkezdett gőgicsélni, és lehet szórakoztatni is, ekkor nagyokat tud vigyorogni, apája teljesen le van nyűgözve, meg az egész rokonság, én meg mindig könnyezni kezdek, olyan édes.Kép

Jó éjt mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

SZiasztok lanyok!

Mar reg voltam erre fele,de nem igazan volt idom ra.Annyira szomoru vagyok mert a szomszed kisfianak aki 3 honapos es 3hetes most egy hete vettek ki a jobb vesejet.Kép
Azt mondta az anyukaja hogy nagyon sokat oklendezett es bukott es elvittek az orvoshoz.Csinltak hasi ultrahangot de semmi baja nem volt,de az orvos azt mondt lat valami foltot a vesejen,majd azt is megneztek es azt mondtak egy hatalmas daganat van a vesejen.SZerencse hogy idoben elvittek mert nem sok kellett hogy atterjedjen a masikra is es az tuti halal lett volna.meg mindig nem tudok eszhez terni.Nagyon sokat lattam a babucit olyan edes es most annyira hihetetlen mert aterzem a helyzetet ,akar velem is elofordulhatott volna.nem is tudom hogy lehet ilyet tulelni?
Mi jol vagyunk,de engem meg mindig aggaszt hogy a fiam mostmar csak 4-5 perceket szopizik.
Nem is tudom igy 3-dik honap utan mennyit kell hetente hizniuk?Az en fiam most csak heti 7dkg hizott.Elotte meg olyan szepen fejlodott.Persze mar 7kg-ok vagyunk,de engem inkabb az idegesit hogy mitol van ez a nagy valtozas.Meg ezt a kis idot is amit szopik sirdogalassal teszi.Tisztara ki vagyok,hogy mi baja lehet.Az orvos szerint vissza vett magabol mivel olyan sokat hizott az elejen,na de azert 4 perc 3-4 orankent kicsit kevesnek tunik nekem,es foleg az zavar hogy miert sir ha a cicit a szajahoz teszem.Neha olyan erzesem van mintha utalna a cicit,pedig regen egesz nap rajta csungott.A lenyeg az hogy vissza utasitja es ez annyira faj nekem.Kép
Amugy nem egy siros baba es ejszaka mar 4 orakat alszik ez mar haladas nala.megfordulni meg nem fordult meg,de a fejet hason percekig gyonyoruen tartja sot az egesz felsotestet megemeli kozben,nem is tudja hogy a fejet le is lehet tenni.Csak tartja es tartja majd ha elfaradt belefurja az orrat a foldbe,de oldalra nem forditana el a fejet.Na mindegy,meg mindig utalunk hason lenni.
Szerencsere dec-ben megyuk haza akkor leszunk 4honaposak,mar nagyon varom.

Mindenkit puszilok es jo babazast kivanok.
Lanyok a babak csodalatosak!
GAbi75

Sziasztok Lányok!
Köszi, köszi a biztatást! A babám megérezhette, hogy jófiúnak kéne lenni, mert a 1/2 3as szopi után együtt aludtunk jó két órát (a földön egy pokrócon) utána meg amikor megjött Apa, akkor vagy másfél órán keresztül rugdalózott a szönyegen, mi meg feküdtünk mellette két oldalt és csak élveztük a babázást. Ö meg hol egyikünkre nézett, hol másikunkra. Teszek is fel egy képet a fiukról Kép

Kép

Éjjel is jól aludt, bár Apája szerint nehezen aludt el (ö szokta az esti szopi után lefektetni), de fél 2-kor ébredt elöször. Aztán 4-kor ahogy szokott, de akkor is aludtunk egyben majdnem négy órát!
Akit érdekel a babaúszás szerintem nézze meg a www.babauszas.hu-t (lehet, hogy már ajánlotta valaki, nem néztem vissza), remekül le van irva, hogy hogyan szoktassuk a vizhez otthon. Egy ismerösünk erre a programra jár a Rubin HOtel uszodájába ( a Sasadi útnál van) és isteniti, hogy azóta rendezödött az életük a babával, mióta járnak (kb. fél éve, most 9 hónapos a picur). Terveim szerint januártól mi is mehetnénk...föleg ha Apa is tud idöt szakitani rá. Jó lenne. Boti ugyanis nagy vizimádó (kiskádban legalábbis). No meg az anyja is az Kép
Még egy érdekes dolgot figyeltem meg: ha ülve szoptatom sokkal hamarabb végez (max fél óra). Ha meg fekve, akkor teljesen ellazul és másfél órát is képes elszopizgatni (este mindig igy etetem, de néha nappal is egyszer ha nyügi) és mindig be alszik a végére. Azt hiszem jobb szereti, bár azért a másik ellen sincs kifogása Kép Az evés ellen sosincs.

Mégiscsak jó lenne összehozni egy topiktalit (estleg a két ünnep között?) ha más Nyuszimanó és Gabi75 is itt tudna akkor lenni esetleg...

Laura, én is megnéztem a képet, és gyönyörü baba! Azok a szemek...

Gabi75, én úgy tudom, hogy a nem egyenletes növekedés teljesen normális, ha amúgy nem látszik betegnek, akkor semmi ok az aggodalomra. A cicid hogy birja a kevesebb szopit? Vagy csak rövidebb ideig eszik, de kevesebbet nem?

Zsizsa, irigyellek az almáspitéért..no nem a megcsinálásért, bár jó lenne ilyeneket tudni, hanem az élvezetért, amit a forró süti elfogyasztása jelenthet....hihietetlen mennyire vágyom az édességre, pedig korábban (terhesség alatt sem) nem lehetett eröszakkal sem belémtömni csokit meg ilyeneket. Most meg...

Gabi, szerintem nem olyan nagy gond a megszoptatás sem...én már nem egyszer etettem kocsiban és semmi gond sincs vele (azon kivül, hogy hova teszem a kagylóból a tejet, mert Boti nem issza meg. Tényleg a cicid meggyógyult?
Meg ha kb 3 óránként eszik, akkor remekül el lehet vele intézni egy bevásárlást a kajaszünetben is...tapasztalat. A kenguruban nekem eddig szinte mindig jókat aludt.

Anita, nem mondom, hogy megvigasztaltál a nyügi és még nyügibb napokkal, de mindenesetre csodállak, hogy többbé kevésbé remekül birod.

Zit, csak irigykedem, meg lopom a gifjeidet Kép

Barbi, Fanni egyszerüen csodás! Bár persze jól kell viselnie magát, ö itt a rangidös (ha nem tévedek..)

Nyuszimanó, hát igen, egyidösek. Vigasztaló, hogy Petra is igy van az alvással, nem csak nálunk rumlis a helyzet. Mesélhetnél többet is magatokról, ritkán irsz ilyesmit...inkább csak válaszolgatsz ugy érzem. Pedig kiváncsi lennék nagyon, hogy hogy mennek a dolgaitok. A kétgyerekes lét nem leet egyszerü, de érdekel, hogy milyen igazán...Apropó, Cory, Diti, merre vagytok? Elhagytok minket? Meséljetek inkább!

Na mára azt hiszem ennyi elég belölem. Lassan felébred a bébi is és indul a nap. Ma megint megpróbálok eljutni a 6hetes kontrollra, a múltkor szülése volt a dokimnak.

Sziasztok!
Edit

Jajj, el is felejtettem irni az elmúlt idök legnagyobb élményét: pénteken volt kinn nálunk a védönéni. Ült velem szemben, Boti az ölemben. Ö meg áradozott neki, hogy milyen komolyan nézelödik, mennyire érdekli minden, milyen sokáig figyel stb...aztán azt mondja: Tudós leszel, igaz-e? Erre Boti szélesen rámosolyog és komótosan pislant kettöt. Hihhhhhhetetlen édes volt. Ez volt a legeslegelsö mosolya valakire. Azóta azért már kaptam én is Kép
Edit

Sziasztok!Kép

Nagyon szép napot mindenkinek!Kép

Ann:
A baby gym-et mi a Kikában vettük, nem volt túl olcsó, 6000 ft volt. Viszont van rajta sok minden felül is, meg oldalt is, amit forgatni, csörgetni lehet, Beni imádja, fogja, üti, rúgja, magyaráz neki. Kép Szerintem megérte.

Gabi:
Ez a nyakig kaki dolog ismerős, nálunk is volt már, olyankor vittük zuhizni. Persze Beni jókat vigyorgott rajta, hogy tiszta maszat és le kellett vetkőzni, mert imád pucérkodni. Kép

Edit:
Egy kis pozitív sugár neked, hogy többet ne legyen depid egy pici se:
Kép
Ha kicsit nagyobb lesz Boti, nem lesz rossz kedved, mert jobban le tudja majd foglalni magát, lehet, hogy unja már a kocsiját, mert nem lát ki belőle túl jól. Kép
Szerintem ha letennéd a földre, jobban el tudna nézelődni, lehet, hogy nem unatkozna annyira.

Laura2:
Nagyon-nagy drukk nektek továbbra is, kitartást a tornához!! Én nagyon kívánom nektek, hogy sikerüljön és a pici Niki mielőbb meggyógyuljon! Amúgy egy kis tündér Kép, megnéztem a képet.

Nyuszimanó:
De jó, hogy jöttök haza. Kép Mennyi időnként jártok amúgy, bár látom, hogy idén most jöttök először. A kicsik szeretnek itt lenni? Kár, hogy esik nálatok, biztos nem kellemes olyankor az idő ott sem.

Anita77:
Mi volt este Robóval? Nem volt nyűgösebb? Kép Remélem láza nem volt! Hogy bírtad, hogy 3 szurit kapott? Én már egytől is kikészültem. Fura, mert ha velem volt bármi gond, soha nem féltem dokitól, szuritól, stb, de ha Benit szúrják, megszakad a szívem. Te hogy vagy ezzel?

Zsizsa:
Szorítok, hogy ne legyen gond a kaki miatt!
Nálunk is első unoka az én részemről Beni, így anyuék állandóan dögönyözik, bár a kölyök imádja.
Gabi is édes lehet ahogy vigyorog, és lesz még tündéribb is, amikor kacagni kezd és dumálni. Kép Akkor fogsz csak könnyezni igazán!

Gabi75:
Szomszéd kisfiú: Kép. Ez borzasztó lehetett, de legalább időben észrevették.
Ne aggasszon a rövid ideig tartó szopi, én ezen már túl vagyok. Volt, hogx Beni is csak 4-5 percig szopott, de lemértem és volt, hogy 200-at is megevett olyankor. Szóval ne aggódj. Lehet, hogy sírni is azért sír, mert hosszabb idő kéne a két etetés között és így nem annyira éhes. Én is így tettem és azóta rendesen eszik Beni ismét.
És nagyon ügyi a kicsi, hogy már tartja a fejét és a felsőtestét! Kép

Remélem mindenkinek írtam, ha nem akkor bocsi.
Beni most már 3 napja csak úgy alszik el, ha letesszük Kép , cicin már nem akar. Tehát este kaja, utána lerakom és negyed óra múlva alszik a kis ügyes. Kép Most éppen játszik, de megyek, mert lassan ennie kell.

Sok pussz mindenkinek!
Kép
zit
zit

Sziasztok!

Tegnap írtam egy egész hosszút, de elszállt az éterben Kép

Köszi a hiányolást, vagyok, csak kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok.
A múlt héten egy távoli ismerős halála akasztott ki.
Nem sikerült még kihevernem, hogy szombatról vasárnapra éjszaka 7-kor kerültem csak vízsintesbe.

Edit: kitartás! Menj emberek közé! Nekem az segíteni szokott Kép

Laura: nektek is kitartás!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Most rövid leszek, képzeljétek visszafelé fejlődünk vagymi, mert Fanni már 2 éjszajka egymásután fölkelt és enni akartKép. Mindent megpróbáltam, de csak kaja után tudott visszaaludni. Sztem az lehet a gond, h este túl hamar beájul, így kimarad egy evés...tegnap este is fürcsi után kész volt Kép
Aztán hajnal 3-kor arra ébredek, h beszélget magában Kép, szóval nem sír, semmi ilyesmi, elszórakozik, de nem alszik vissza...azaz csak 5-10 percekre cumival Kép. Ki kell találnom valami taktikát az etetésekkel...ráadásul újabban nemis eszi meg az adagját (210 gr) és nem is túl éhes 4 óránként. Persze nem is lehet már ugyanolyan ütemben gyarapodni, mint eddig Kép

Gratula a gyerkőcökhöz, mindegyik csodaszép, mi is köszönjük a dícsérő szavakat Kép

Most mennem kell, úgy néz ki szép idő lesz, megyünk sétálni Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Bocsi hogy pár napig nem jelentkeztem, olvasni mindig itt voltam, de írni valahogy sose jutott idő.

A napjaink egyre jobbak, Bencét mintha teljesen kicserélték volnaKép Már több mint egy hete szinte percre pontosan van egy napirendünk, és azt nagyon tartja. Ha valami miatt csúszunk, totál megérzi. Tegnap pl. később fürdettünk a szokásosnál, és mikor a fürdésidőben pelust cseréltem rajta, akkor csak nézett rám hogy mi a fenét csinálok, neki fürödnie kellene. Aztán sírt is vagy egy félórát mire meg tudtam nyugtatni. Aztán mikor eljött a pancsi ideje, akkor tisztára elégedett arcot vágott. Szerintem azt hitte hogy elfelejtjük megfürdetniKép

Egyébként a napirendünk így néz ki:
Este 7-8 körül fürdés, szopi majd alvás, ami most már legtöbbször megy egyedül is cumival, vagy kis ringatássalKép A legjobb ami velünk történt mostanában hogy 6 órát is alszik egyben a Manócska! Szóval éjszaka valamikor gyors szopi (kb. 10 perc büfivel együtt), majd reggel 8 körül ébredés. Szopi után átöltöztetem, cicamosdás, aztán játszunk, énekelgetek neki, ilyenek. Ezt kb. 1-1,5 óráig bírja, közben szép lassan bealszik a cumivalKép 10től alszik 1-2ig, utána séta, ilyenkor vagy alszik a babakocsiban vagy nemKép, 4körül megint játék egészen a fürdésig. Pancsi 7-8 körül, szopi és alvás! Szerintem ez egész jó, mert van így napközben két nagyobb alvása, de azért tudunk már vele foglalkozni is. Egyre ügyesebb, már megtartja a játékokat a kezében ha odaadjuk neki, a babygymen ütögeti a csörgőket, és hatalmasakat mosolyog. Ha beszélünk hozzá, akkor szinte megállás nélkül vigyorogKép Tündéri, mindig össze-vissza puszilgatom, mert nem tudok neki ellenállniKépKép

Ja, és a rendszeres tornáztatás úgy néz ki sikeres nálunk is, mert nagyon szépen emeli a fejét, ha ülésbe húzzuk, amit 2 hete még nem csinált, és a doki szerint baj. Kíváncsi leszek, mit szól hozzá holnap a doktornéni, szerintem nagyon látványos a fejlődés. Sajna holnap oltást kap Bencike megint, remélem most nem fog annyira sírni mint a múltkorinálKép

Anita!
Robó is nagyon ügyi alvástérenKép csak így tovább!
Nálatok miért egyszerre adták a 3 oltást? Nem lehetett volna külön kérni az agyhártyagyull.ellenit? Nálunk a doki ajánlotta hogy 2héttel később adja be a 2hós után, mert ne kapjon egyszerre ennyit. És a 3 az nagyon durva! Szegény RobikaKép Sírt nagyon?

Laura!
Niki nagggggyon gyönyörű kislányKépKép
Csináljátok a tornát, tuti rendben lesz minden, látod nálunk két hét alatt már látható eredményt hozott.

Barbi!
A babashopos kedvezmény mindenkinek jár, már az első rendelésnél is. Rögtön törzsvásárló leszelKép Gondolom így akarnak minél több vásárlót szerezni. Én ma kapom meg a ruhákat, kíváncsi leszek hogy ezek már jók lesznek-e méretben? Kép A 68asakat meg eltettem későbbre. Bár ahogy Bence növekedését nézem, szerintem nem kell sokáig rakosgatnom őketKép
Ádám nagyon édi a téli cuccban! Az a kesztyű! Én kivettem a zsákjából a kesztyűt, mert még a keze sem lóg ki belőleKép

Ann!
Mi a babygymet a Bébikerben vettük 6ezerért, ez itt van az Árpád hídnál (Váci út 134.), meg van a IX.ker-ben is (Üllői út 115/B). Én több helyen megnéztem, vannak nagyon gagyik is. Ez tűnt a legnormálisabbnak.
Ha vesztek játékot Hannának, szerintem valami zenélőset vegyetek, esetleg egy forgó játékot a kiságyra, nálunk ezeket kezdte el először, és már elég korán figyelgetni. Azóta is zenélős játékokat hajtokKép csak épp elképesztő pénzeket tudnak kérni egy-egy semmiségértKép
Örülök hogy beindult a tejed, látod csak kell az a mellszívóKép

Nekem most megint elő kellett venni, mert mióta Bence ilyen hosszan alszik, a melleim szétdurranak és fejnem kell. Tök jó hogy most meg emiatt nem tudok aludniKép
Van erre megoldás szerintetek?!

Gabi!
Zsoltika nagyon aranyos a játszószőnyegenKép Ilyet mi is néztünk a Brendonban de ott nagyon drága volt. Majd lehet karácsonyra azt kap a dédiktőlKép Addigra már úgyis többet lesz a földön mint az ágyonKép
Szerintem két szopi közben nyugodtan elvihetitek magatokkal vásárolni, mi rendszeresen így megyünk és sose volt még semmi baj. A babakocsiban legtöbbször alszik, de ha nem, akkor is mozog a kocsi, nézelődik.
Nyakig kaki jó lehetettKép, mi is jártunk már így.

Bárcsak most is itt tartanánk, inkább fürdetném napközben is szegénykét. Ugyanis nálunk 8hetes koráig minden pelusban volt kaki, aztán egy héten keresztül naponta egy gigakaki, és egy hete nincs. Pontosabban vasárnap reggel hőmérőzéssel sikerült neki, de azóta megint semmi. És feszeng, meg erőlködikKép Bár ez nálunk nem jelent semmit, mert Bence akkor is nyomni akar, ha épp azelőtt kakiltKép
Tudom hogy itt mások babájának volt már 5-6 nap kakiszünet is, de én úgy aggódom ilyenkor. Normális ez? Hány napig?

Cory!
Remélem azóta már kipihented magad! Hogyhogy csak reggel 7kor tudtál lefeküdni?! Zsoma hasfájós még mindig? Próbáltátok már az Infacolt? Nekünk az nagyon bejött, 3hétig adtam Bencének, és nagy segítség volt.

DBarbi!
Lámpa aranyos lehetKép
Nekünk nyuszis van, de lehet újat kell vennünk, mert tegnapelőtt a férjem leverte a konnektorból. Majd az égőcsere után derül ki hogy működik-eKép
Most két napja kislámpánál alszunk...
A játszószőnyeges kép nagyon aranyos Fanniról, de annyira más itt, mint amiket eddig láttunk róla.

Zit!
Jó érzés ugye hogy Beni már ennyit gagyarászik? Olyan aranyosak tudnak lenni ilyenkor!Kép
Bence is mondja, de ő még leginkább a játékoknak, és ezerrel ütögeti őket, ha eltaláljaKép

Nyuszimanó!
Bár már fentebb írtam, 6e Ft volt a babygym. Nálatok mennyibe kerülnek?

Zsizsa!
Nálunk nagyon bevált a nagykádas pancsi, legtöbbször az apukájával fürdik Bence, hát látni kéne mennyire elégedettKép Mi 5hetes kora óta így fürdünk minden nap.

Gabi75!
Szörnyű ami a szomszédod kisfiával történtKép még belegondolni is rossz! De ne is gondolkodj ilyeneken!
A rövid szopi miatt meg ne izgulj, tudja ő hogy mikor mennyit szeretne enniKép És ahogy láttam elég szépen növöget ő isKép

Edit!
Mi is szeretnénk babaúszásra járni. Úgy tudom hogy a 3 hós oltást meg kell kapniuk, és utána lehet. Na ez januártól már akkor esedékessé is válhatKép Még az is lehet hogy egy helyre visszük a babókat?Kép

Na asszem befejezem, mert kissé hosszú lett... de remélem mindenkinek írtam!Kép
Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

És még két kép:

a babygym alatt
Kép

és egy tegnapi fürdés utáni Kép
Kép

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Köszi a hiányolást, vagyogatok azért, de az olvasás után nem mindig sikerül írni is. Pár napig meg nem volt netünk, akkor azért nem tudtam jönni Kép
Na de most már vagyok, írok is 1-2 sort.
Nekünk hétvégén nagyon jó dolgunk volt, kicsi fiam a nagyijánál volt péntektől hétfőig, így reggel nem kellett már 7 előtt kelnünk, minden nap 11-ig lustálkodhattunk Kép Épp beszéltük apával, hogy ilyen legutoljára az utolsó héten volt Pindur megszületése előtt, vagyis lassan már másfél éve Kép
Kicsi lányunk viszont új szokásokat vesz fel, éjfélnél hamarabb nem hajlandó elaludni már jó pár napja Kép Utána mondjuk csak reggel 6 körül kel enni, szóval aludni azt tudok viszonylag normálisan, de visszafeküdni aztán már képtelenség ha itthon van a kisfiam is. Ő olyankor már éber, és nem hagy tovább aludni engem sem, jön az ágyba, birkózik, hozza a könyvét hogy nézegessük, mindenképp figyelmet követel magának Kép Ezért is volt jó a hétvége, hiába keltem 6 körül szopiztatni, utána még visszafekhettem aludni egyet. De jó is volt... Kép Kép Kép
Egyébként most nálunk is az van, hogy Réka nem eszik hosszasan, max. 10 perc alatt lerendezi az egészet, de inkább 5 perc az általános. A vége pedig mindig az hogy feszeng és sír, pedig közben mindig megállunk büfizni egyet. Viszont gyakran eszik, úgyhogy lehet ez a probléma oka, hogy sűrűn szopizik. Lehet hogy kegyetlennek kéne lennem és párszor igenis kivárni minimum 3 órát, hátha visszaáll a normál kerékvágásba a dolog.

Edit, azt hiszem te kérdeztél a méhen belüli hormonális fogamzásgátlóról. Tegnap voltam a dokimnál kontrollon, rákérdeztem, és azt mondta ennél jobbat nem is választhatnék. Nagyon megbízható, a szakirodalom nem tud olyanról hogy valaki emellett teherbe esett volna. Az ára 35 ezer körül van, 5 évig maradhat fenn, írt is receptet, amikor gondolom kiváltom, megyek és felteszi.

Most ennyi, felébredt a lurkó, megyünk ebédelni, aztán kimegyünk bicajozni. Merthogy ez a legújabb tudománya, megy is vele mint a veszett fene Kép Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziaszia Mindenki!

Kicsit elmerültünk a dolgokba mi is, de azért nem vesztünk el teljesen, csak a 7végék kicsit húzósabbak ...
Prücsök éppen piheg avval a rettenetes Kép fizurájával Kép , ami már elkezdett kopogatni, de még mindíg van Kép

Tali...
Mit szólnátok egy olyan variációhoz, h bevárnánk a "külföldieket" amíg hazaérnek?? Persze ha van kedvük jönni!!! Mikor érkeztek haza??
Sajna, ez a 7vége nekünk sem jó.

Szerencsére a náthát meg csak én kaptam el apától, Prücsi csak tüsszög aranyosakat Kép
A sterimart prószáltuk, de nagyon sajnálom a Prücsköt, mert olyan keserves arcot vág utána, h majd beleszakad a szívem, úgy bújik hozzám, de spricceltünk, neki Kép

A doki-probléma... azért voltam ROSSZ szülő, mert nem kap cumit, teát a lányom, és nincs mivel megnyugtatni, amikor a doki, egy lábánál fogva ráncigálgatta a csípő UH -n !!! Erre csak pislogtunk ... másik eset, kértem az egyik dokit/nővért (nem tudom a titulusát), h hagy menjünk már be vhová szopizni, válasza, ott a folyosón van egy üres pad és forduljak a fal felé, amikor 3 méterre ott van a gipszelő, tele vén f...kkal, ott a lift és ott a lépcsőház, ahol a felújjítást végző munkások mászkálnak!!! nem csináltam volna gondot belőle, mert akkor is adtam volna neki cicit, de kissé felháborított ez a viselkedés, mintha én lennék az idióta, amiért szoptatom a gyermekemet és nem tápszerezem, meg nem cumisüvegeztetem ... úgy kiakadtunk mind a 2ne, h elmondani nem tudom..
Barbi
Én a születéssztorimat nem is írtam meg asszem, mert nem volt mit írni rajta, mivel elektív csaszi volt a gerincsérv miatt. Reggel 8ra mentünk és délután került rám a sor a műtőben. Pedig annyit lépcsőztem, stb. h legalább induljon meg, de semmi, egy darab fájásom nem volt, de így volt biztosnágosabb mind2nk számára.

Na megyek kicsit dekopázsolni Kép

Vigyázzatok magatokra ...

Su&Prücs
susie

VEra!

Nagyon aranyos a pici.Pont ugy tartja a fejet mint a fiam.Az en fiam nem tudom miert de szinte mindig bal oldalra forditja a fejet ugy szeret elaludni.A tiednek nincs ilyen szokasa?

Edit!
Nagyon edes egyutt a ket srac!A fiam is igy szereti tartani a kezet foleg amikor szopi van.Kép

DBarbi!
FAnni tunemenyes!Hany kg most?Voltal azota dokinal?O meg nem fordult meg?En is mindig azt lesem hogy a fiam mikor fordul mar meg.Igaz o meg csak 3 honapos.Semmi jele meg.Kép

Anita!
Remelem Robo jol van es jol viseltetek a dolgot.Nagyon szepen fejlodik!

mIndenkinek jo babazast kivanok!Sok puszi a babuciknak!
GAbi75

sziasztok Kép

Gabi, még jó, hogy nyalogat, neki a szája az egyik legfontosabb szerve Kép

Nyuszimanó, de ó, hogy jöttök haza, töltődj fel jól Kép

Laura, édes a kicsimanó Kép sok kitartást a tornához és a dévény módszer tényleg nagyon jó!

Gabi75, szomszéd gyerek Kép - ilyenkor mindig rosszra gondol az ember, de biztosan ott is minden rendbe jön!!!
Rövid szopi alatt is kiszívhatja, ami neki kell, nyugi, amíg a súlya szépen alakul. Kép

Anita, mizu a szurival?

zit, cicin már nem akar aludni ? hát ilyet Kép Ezek szerint még én is reménykedhetek Kép

Vera, napirend csúcs!!! Kép Kép Kép Oltáshoz szorítok!
Babygym infokat köszi Kép Kiságy fölé szerelhető Kép Kép Kép naon vicces: nincs is az ágyában!!!!! Kép Anyára szerelhető verzió nincs???

Susie, eü storyk Kép Kép

Ma végre kimehettünk 10 percre (nem volt köd) - nem aratott osztatlan sikert Kép De délután megint a hasunk fájt, valamint nem tudunk elaludni, csak anyával, cicivel, nem lehet otthagyni engem a nagyágyban sem, egy percre sem, mert keservesen sírok. Kép Ez volt a helyzetjelentés Kép
Egyébként nem ilyen vészes a helyzet, nagyon boldogok vagyunk Kép Egyre több idő vasn, amikor nem sír - pl ha úgy ébred, h nem éhes és jókat lehet vele játszani!

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Köszi a hiányolást! Olvasgatlak benneteket minden nap, csak az írás valahogy nem megy nekem, mire elolvasok mindent, elfelejtem, hogy mit akartam írni.
Jól vagyunk. Martin már nem csak beszélget és nevet ránk, hanem hangosan kacag is. Ő is rohamosan csökkenti az evésidőket, és még félidőben elég hosszan kell tartogatni is a büfihez, mert csak utána folytatja az evést.
Esti fürdéskor elkezdett már pancsizni is, rúgja rendesen a vizet, meg csapkodja is, úgyhogy lassan védőruházatra lesz szükség vagy fürdőrucira. Kép Egyébként ő továbbra is jó alvó. Ha este hasrafektetem alváshoz, akkor kb.9-től 6-ig alszik. Ha hanyattfekve alszik el, akkor 1x ébred szopizni és utána alszik tovább. Napközben is jókat alszik, bár ez naponta változik, hogy mennyit. Viszont aludni igazán csak az ágyában tud. Vasárnap du. anyósoméknál voltunk és 2 óra elteltével olyan nyügi volt, hogy cicire kellett tenni, hogy egy kicsit aludni tudjon. A kezemben aludt 1/2 órát, de utána is nyügösködött, mert már fürcsi idő is volt.
Most ennyi futotta.

Dandy
Dandy

Sziasztok!

Most aludt el Zsoltika a játszószőnyegen Kép Erre is nagyon jó! Jó, hogy irtatok, lányok!

Edit, örülök, hogy Botival ilyen jól alszotok, meglátod egyre hosszabb ideig fogja magát ő is elfoglalni. Cicim jobban van, köszönöm Kép, a gyulladás teljesen elmúlt, tejci meg rengeteg van!

Zit, Beni ügyes alvástéren Kép Zsoltika is sokszor alszik már el egyedül a kiságyban, de nem negyedóra alatt, sokkal tovább tart neki. Nézelődik, gügyög, aztán egyszercsak beájul.

Nyuszimanó, biztos nagy nálatok az öröm! Itthon is tudsz majd netezni? Amúgy a mi játszószőnyegünk 12e Ft volt. Nem olcsó, de eddig nagyon-nagyon jól bejött.

Anita, szegény Robóka! 3 oltás, nem semmi! Hogy birta?

Zsizsa, milyen Gabó kakija? Voltatok már vele orvosnál? Csak azért kérdezem, mert kaki gondok nálunk is vannak olykor, és jó minden infót beszerezni.

GAbi75: szomszéd kisfiú Kép De még szerencse, hogy időben észrevették az orvosok. Ez a súlygyarapodás tényleg nem sok, de biztos minden rendben, nem egyenletesen fejlődnek a babák, és egy idő után már nem is olyan gyorsan, mint kezdetben.

Cory, kitartást neked is! KépKépKép

Laura, nagyon szép kislányod van Kép, és a torna egészen biztosan meghozza az eredményt. Csináljátok szorgalmasan!

Vera, Bencike ügyes, gyönyörű, és nagyon jó látni, ahogy fejlődik! Olyan szép kis ducika! Hány kiló most, és milyen hosszú? Napirend Kép Már nálunk is alakulgat egyfajta napirend, hát kiváncsi vagyok meddig tartja.

Susie, nem akarom szidni a dokikat, de igazán nem vagy rossz szülő! Inkább örülnének, hogy a picid csak anyatejet kap, hiszen mindig ezt sulykolják az emberbe, hogy az a legjobb a babáknak! Brrrrrr....

Ann, lassan minden egyenesbe kerül nálatok is! Először nálunk is csak kézben volt hajlandó létezni Zsoltika, aztán szépen fokozatosan egyre többet tudott ellenni magában.

No most befejezem, mert Zsoltika időközben felébredt, ugyanis Apa hazaért, de megint nagyon álmos, és jó lenne gyorsan megfürdetni.
Jó éjt mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

76Vera: azért látod másnak, mert az nem Fanni Kép Legalábbis ha a legutóbb beszúrt képemről beszélünk Kép
Ott csak a szőnyeg a lényeg, hogy olyanunk lesz Télapóra Kép a képet e neten találtam a www.cora.hu-n Kép

Most csak ennyi voltam, mert szétmegy a fejem...sikerült megfáznom vagymi Kép Kicsit a torkom is fáj...szóval nem vagyok 100as. Amúgy a vizeletem tökély lett másodjára...szóval tutira elcserélték. Bár a dokinő azt állítja, hogy nem, de rossz leletből kezelés nélkül hirtelen ilyen mértékű javulás nincs. És az a csóri, akiét én kaptam...ő meg az enyémet és azt hiszi, hogy jó?? Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok lányok!

HUH, hogy mennyit irtatok!!Kép Na, nem panaszkodom,mert szeretek olvasgatni, csak én is úgy vagyok,mint itt néhányan,mire a végére érek az olvasásnak, és nekiállok irni vagy mennem kell Ádámhoz, vagy kimegy a fejemböl,mit is akartam...

A Giffek óóóóriásiak, külön pár percet eltöltök a nézegetésükkel, olyan jópofák! Zit, Barbi Ti már teljesen mesteri fokon használjátok a giffeket!!!!

Amúgy nincs velünk semmi különös, éjük a hétköznapokat. Most még jó idö van,mert melegfront van éppen, de holnapra jönnek a minuszok, 20 cm hóvalKép Pedig már majdnem elolvadt az október közepén esett hó, erre jön az utánpótlás...
Igy aztán eléggé leszoktunk a sétálásról, talán még ma el tudunk menni, aztán megint szobafogság... Ádámka jól viseli, nappal alszik-eszik és játszik (ez utóbbi gögicsélés a maciknak, és különbözö csörgök fogását értemKép,meg sokszor van velem a konyhában, a kisszékében fekszik-ül és figyel,hogy mit csinálok. IGy-vagy-úgy, de kihúzzuk az idöt az evések között, viszonylag hisztizés nélkül. Éjszaka is jó kisfiú, fürdés-szopi-alvás a menetrend, egészen reggel 6-ig.
Na, ennyit engedett Ádikám irni,most már reklamál,hogy eleget magyarázott a maciknak,mostmár anya kell!!!
Azért még gyorsan beteszek egy hétvégi képet, apával játszott Ádámkám:

Kép
Kép
barbi

Az elöbb elment kép nélkül, akkor most jön az apás kép, meg egy ráadáskéntKép
Kép
Kép

Még megpróbálok jönni késöbb, és igyekszem irni mindenkinek!
Sziasztok,rohanok!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Rég írtam, látom volt bőven termés...

Nagyon édesek a babák!!!

Zsizsa!
Nem semmi ez a 14-szeri szopi/nap! És meddig szopizik egy alkalommal? És tuti hogy ennyiszer éhes? Nálunk van úgy, hogy csak 5x eszik Andris.

Szisz!
Én is észrevettem, hogy a monton zaj megnyugtatja a kicsit. Nálunk is bevált a porszívózás, bár nem azért csinálom, hogy aludjon a gyerek :-))) Turmixgépet még nem próbáltam, de elég viccesen hangzik!

Viszont a zene is jó sztem. Én megvettem a Halász Judit új lemezt, szerintem nagyon jó!!!

Gabi!
Nagyon klassz a játszószőnyegetek! Én is vmi ilyesmit szeretnék. És szereti Zsolti? Még csak nézegeti gondolom, em igazán nyúl a játékok után ugye?

Batkamanó!
Gratula Emma megfordulásához! Elég korán megfordult nem? (Bár nem tudom, hogy milyen idős korban fordulak a babák?)
Diti mint szakértő?

Gabi75!
Sztem se izgulj a rövid szopik miatt! Nálunk 10 percig tart, de van hogy ennél is rövidebb, bár a védőnő szerint 20-25 percig kéne szopiztatni.

Amúgy szopiügyben elég furán hangzik de Andris nálunk inkább a bal ciciből szeret szopizni... Fura mi? Nem tudom mi lehet az oka. (Lehet hogy a tartás ezen az oldalon jobban esik neki???)Most kénytelen vagyok a jobb cicit is odatartani, de elég macerás így a bal fölött operálva, kitekeredve szopiztatni
:-))))

Most hétvégén lesz az első kirándulásunk a picivel úgy, hogy egy éjszakát nem a kiságyban tölt. (Most szerezzük be az utazóágyat is) Hát nem tom hogy fogja viselni. Remélem jól.

Mindenkinek szép napot,

Docka és Andris

Kép
Docka

Sziasztok! Kép

Szép napot mindenkinek!Kép

Vera:
Gratu a szép napjaitokhoz, egész jó napirendetek van. Sajna az alvások nálunk kimaradtak már az elejétől. Pökikém azóta kárpótolt a hosszú éjszakai alvásokkal. Kép
Szorítok a szurihoz Kép! Kép Remélem jól veszi a pici, majd írj, hogy milyen volt!
Édesek a képek és azt néztem, hogy pont olyan rágókánk van, mint ami az első képen van Benci fejénél. Kép

Diti:
Írnál egy kicsit többet erről a méhen belüli fogamzásgátlóról? Mi ez pontosan?

Susie:
Nahát...ez undorító, ahogy veletek bántak a dokinál. Kép Mi ma megyünk csípőszűrésre és most egy kicsit beparáztam.

Dandy:
Én úgy olvasok, hogy van nálam papír Kép, toll Kép és leírom ahogy olvasok, hogy kinek mit akarok mondani. Kép Egész jól bevált. Kép A végén csak be kell írnom.

Barbi:
Jujj, nem irigyellek a mínuszok és a hó miatt. Remélem itt nem lesz. Kép Ádi is jó fiú ahogy olvasom és addig alszik, mint Beni. Kép Milyen szép és a szemei is milyen gyönyörűek! Kép

Gabi:
Ti hol vettétek a játszószőnyeget?

DBarbi:
Örülök, hogy jó lett az eredményed! Aztán jobbulást és ne légy nagyon beteg! Kép

Büszkén jelentem, hogy tegnap du ötkor a fiam hasra fordult végre önállóan és nem lendületből, hanem csak úgy és még a kezeit is kivette maga alól!!! Kép Pár perc múlva megismételte a dolgot. Szóval elmondhatom, hogy a három hónapos és kilenc napos Beni forog Kép . Kép
És végre megjött a szőnyegünk is, teljesen más a nappali, végre otthonos minden. Kép

Na, nem ömlengek tovább. Kép
Sziasztok!
Kép
zit
zit

Sziasztok!

Drukkoljatok, ma megyunk a fejlodesneurologiara. Egy hete nem akarja emelni Borka a nyakat. A dokino azonnal be is utalta, mi meg izgulunkKép
Az alvas nalunk ejszaka javul, nappal romlik. Most mar 1/2 10-1/2 8ig alszik a Ded, de nappal mar egyre kevesebbet. Rovid 20 perces alvasok, elotte 20 perc nyugoskodes, mert neha mar olyan faradt.
Teszek fel en is egy hetvegi kepet, nagyon elmaradtam velukKép Apuka eppen bufiztetni akart, de Borka nagyon kivancsi volt mi torteni a gepen, igy oda kellett forditani.
Kép
Szep napot mindenkinek!
Szisz
szisz

Sziasztok!

Gabi75,
tényleg szörnyű a szomszéd kisbaba esete, még szerencse, hogy időben kerültek orvoshoz. Az én Gabim is kevesebbet hízik már egy hónapja, volt olyan hét, hogy csak 4 dekát. De apája azt mondta, hogy nem gép az a gyerek, hogy mindig ugyanannyit hízzon, amiben igaza van, meg aztán ha végig tartaná a kezdeti hízást, akkor egy éves korában 15 kiló lenne, ami azért túlzás. Szerintem ne aggódj, a következő héten biztosan többet hízik.Kép Amúgy Gabi is jobban preferálja a bal oldalt, de ő nézegetni szeret csak arra, amikor kézben van, úgy kell kifacsarnom magam, hogy néha jobbra is nézzen.Kép Gabi sem akar még forogni, bár nem is értem miért tenné, ugyanis utál hason lenni.Kép

Edit,
én is néztem már a babauszas.hu-t, de sajnos Gabi nem szereti a vizet, pedig még születése előtt elhatároztam, hogy viszem babaúszásra. Ez egyelőre nem megy, főleg, hogy nincs autónk, és bkv-val nem szívesen vinném télen. Érdekes módon én is nagy édességzabáló lettem, mióta hazajöttünk Gabival, nap nem telhet el édesség nélkül, sőt általában sok-sok édesség nélkül.Kép A védőnő biztos elájult Boti mosolyától.Kép

Zit,
én is alig várom már, hogy Gabi magától elaludjon! Irigy, irigy!Kép

Vera,
nagyon szép napirend, bár nálunk is lenne már valami hasonló! Az oltást remélem jól viseli Benci! Nekem azt tanácsolták a szopis topicban, amikor úgy tűnt, hogy Gabi ritkábban eszik éjjelente (azóta visszaállt a gyakoriraKép), hogy éjjel csak annyit fejjek, hogy ne feszüljön annyira a cici, és egy idő múlva magától beáll arra, hogy olyankor ritkábban eszik a baba. Kaki ügyben nekem a dokinéni azt mondta, hogy anyatejes babáknál van úgy, hogy 10 napig sincsen kaki, mert olyan jól fel tudja dolgozni a szervezete.

Diti,
elképzeltem kisfiadat, mint a veszett fenét száguldozni a bicajon, te meg rohansz utána Rékával, hát nem semmi látvány lehet!Kép

Susie,
én is kiakadtam volna a helyedben! Néha olyan bunkók tudnak lenni az emberek sajnos! A dekopázsolásKép tök jó, te rendszeresen csinálod? És miket?

Ann,
Gabit két hónapos koráig szinte egy percre sem lehetett letenni ébren, mert rögtön sírt, de most már 30-40 perceket is elvan egyedül, szóval kitartás!Kép Viszont még mindig cicin alszik el, de nem baj, órákig is el tudnám nézegetni, amikor rajtam van.Kép

Dandy,
úgy látszik vannak azért ágyban jól alvó babák!Kép Az enyém leginkább a karomban szeret aludni, mihelyt megérzi, hogy leteszem, pár perc múlva kipattan a szeme.Kép

Gabi,
Gabi úgy kakil újabban, hogy egy nagy adag zöldes, büdös, folyós kaki (pfuj!) egyszerre, utána meg két-két és fél napig semmi. Ez nagyon fura nála, mert eddig naponta volt egy normális, sárga, babakakiszagú, krémes kaki. Kaptunk Smecta port, ebből egy tasakkal kell neki beadni, ez bevonja az emésztőutakat, és lehet, hogy javít a helyzeten. De a dokinéni azt mondta, hogy ez lehet teljesen természetes is, de ha lázas lesz Gabi, akkor tenyésztünk, meg akkor is, ha nem javul a helyzet.

DBarbi,
jobbulást! Vizeletelcserélés.Kép

Barbi,
ti milyen hidegben szoktátok még kivinni Ádámot? Azaz mi az a hideg, amikor már nem szoktátok kivinni? Szánkóval nem próbáltátok? (Ez itt a vicc helye.)Kép De később biztos nagyon bejön majd a szánkó!Kép

Docka,
átlag nappal két-három óránként eszik, mikor milyenje van, éjjel meg három-négy óránként. A 14 nálunk is rekordnak számít.Kép Majd meséld el milyen volt a távol töltött éjszaka, nagyon érdekel, mert anyósomék szeretnék, ha náluk aludnánk. Bár én még várok ezzel.

Zit,
gratula a hasra forduláshoz!Kép Kíváncsi vagyok, Gabi mikor tesz erre kísérletet.

Szisz,
nagyon drukkolok!!! Apa ölében ülő ded a számítógép előtt ismerős!Kép

Anita,
ha jól tudom, te írtad, hogy Robó simizett szopi közben, hát Gabi is ezt csinálja pár napja, olyan cukorfalat!Kép Remélem jól ment minden az oltással!

Felteszek Gabiról egy mostani képet, mert már régen küldtem. Így jár az, akinek nincs digitális fényképezőgépe, rászorul apósa látogatásaira, hogy legyen pár feltehető. Így csak az a rossz, hogy a legjobb pillanatokról nem láthattok képet, mert azok papírképen vannak meg. De sebaj! Gabi így is úgy is aranyos!Kép

Minden jót!

Zsizsa

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Most volt nálunk egy gyakornok védőnő, nagyon kedves és normális volt, jó sokat beszélgettünk, Zsoltika pedig össze-vissza vigyorgott Kép Nagyon aranyos volt! Ma megint megakaki volt nálunk, úgy látszik ez lesz minden reggel Kép Elsősorban arról beszélgettünk, hogy Zsolti mintha lassabban gyarapodna, mint korábban. Bár nekünk egy kölcsönzött mechanikus mérlegünk van, és lehet, hogy nem egészen pontosan mér. Mindenesetre pénteken megyünk tanácsadásra, akkor majd leméretem.

Zsizsa, igazad van a gyarapodást illetően, egy idő után lassabban kell, hogy hizzanak a babák. Smecta por brrrrr Kép Egyszer én is kaptam, hát az valami borzasztó, rettenetes ize volt! Gabó hogy birja? Néha nálunk is van zöldes kaki, de abszolút nem büdi, és a dokinéni azt mondta, hogy az előfordul (mármint hogy zöld). Ezen kivül sokszor erőlködik szegénykém, pedig naponta 2-3-szor kakil, szóval nem kéne nyomnia, de ő csak nyomja... Bár az is lehet, hogy a szelek bántják ilyenkor.

DBarbi, jobbulást! Nehogy beteg légy!

Barbi, én irigyellek a hó miatt! Nagyon szeretem a telet, és a havat. Nálunk most enyhe az idő, süt is a nap, de ilyenkor valami olyan front van, hogy fáj a fejem Kép És már nagyon várom, hogy majd szánkózni vigyük Picurit (jövőre) KépKépKép Imádom! Persze a nagyon nagy hideg nem jó, akkor nem lehet kimenni. Mi az a hőmérséklet, amikor már nem mentek ki? Ádámka gyönyörű, és hasonlit apukájára! Kép

Docka, a játszószőnyeg tényleg nagyon jól bevált Zsoltikánál. Tegnap már megfigyeltem, hogy nyúlkál a macik felé, persze még nem túl ügyes! De ahogy nézi, szeretné megkaparintani. Elkezd hadonászni, és persze előbb-utóbb el is találja valamelyiket. Nevet hangosan KépKépKép Mosolyog a macikra, meg a szép nagy jegesmedvéjére Kép Szóval már kezd próbálkozni a játékkal.
Szabad kérdeznem, hogy milyen utazóágyat vettetek? És hol? Nekünk is kéne, ha megyünk a nagyiékhoz... Andris igazi nagyfiú ebben a naciban Kép Szép nagyon! És milyen komolyan néz!

Zit, gratula Beni forgásához! A játszószőnyeget a Metroban vettük, ugyanilyet a Brendonban is kapni, csak lényegesen drágábban.

Szisz, drukkolunk! Majd ird meg, hogy mi volt! Borka édes ott a számitógép előtt, olyan mintha ő dolgozna a gépen Kép

Susie, mi az a dekopázsolás? Kép

Nálunk Zsoltika mostanában hason fekve nem emeli a fejét. Azt csinálja, hogy a kezét maga mellé fekteti, és az egyik oldalát emelgeti, mintha vissza akarna fordulni a hátára. Majd mutatom is pénteken a dokinéninek... De addig is figyelgetem itthon.

Mennem kell, felébredt a lurkó, és követeli a kaját. Kellemes napot mindenkinek!
Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok Lányok!

Ezer éve...:-)Idetaláltam végre.Tudom, hogy hűtlen voltam, de nem is keresem a kibúvókat.. A szülitörténettel is adós vagyok, de igyexem..:-)

Remélem mindenki jól van és a babócák is szépen fejlődnek!Szeretnék mindenkinek sokszor gratulálni, aki azóta lett boldog kismama, mióta én legutóbb erre jártam!
Ábel gyönyörűen fejlődik, 22-én lesz 3 hónapos, most 6370 g.8x eszünk általában egy nap, a tejem nem túl sok,de egyelőre éppen elegendőnek tűnik, de azért a biztonság kedvéért elkezdtem a Laktoherb teát.
A segítségeteket szeretném kérni dokitémában.
Jár valaki közületek a XIII.kerületi Révész utcai rendelésre? Szeretnénk dokit váltani és infókat szeretnék gyűjteni, kihez érdemes mennünk. Segítsetek légyszi, mert minél hamarabb lépni szeretnék.
Cupp mindnekinek: Dea
Dea

Sziasztok Lányok!

Már délután óta "írom" a levelet, de valami folyton közbejön, lehet hogy reggel már sikerül is majd elküldeni Kép

Zsizsa, néha tényleg mókásan nézhetünk ki hármasban a gyerkőcökkel, főleg mikor mindkettő az ölemben lóg Kép Na annál jobban semmi sem növeli a kondimat az tuti Kép Kép
Amúgy meg szerencsém van, apucijuk mindenben segít, úgyhogy általában felváltva foglalkozunk velük, "most ez az enyém, az meg a tied alapon" Kép Aztán ha már nem megy valamelyikünknek, akkor cserélünk. Egyedül biztos nagyon nehezen lehetne bírni, úgyhogy nekem egy panaszszavam se lehet. Ma is sétáltunk egy nagyot négyesben délután ebben a jó időben. A picurkát hordozókendőben vittem, kicsi fiam pedig természetesen biciklivel jött Kép Persze nem maradt végig rajta, ment sétálni, nézelődni, felfedezni, na meg megkóstolni milyen ízű is egy vakondtúrás Kép Kép

Zit, kérdezted a fogamzásgátlót: leírok most pár dolgot, engem nagyon meggyőzött, remélem be is fog majd válni. Szóval ez egy méhen belüli hormonális fogamzásgátló eszköz, biztonsága felér a sterilizálással, de a hatás teljesen visszafordítható. Mivel közvetlenül a méhben adagolja a hormont, nagyon minimális a hormonbevitel, szoptatás alatt is használható, hosszú távon olcsóbb mint a tabletta, megszünteti az erős vérzést, sőt a nők egy részénél teljesen el is múlik a menstruáció amíg az eszköz a méhben van. Úgy működik hogy gátolja a méh nyálkahártyájának havonta történő megvastagodását, így a pete nem ágyazódhat be, a méhnyakban több nyák termelődik, így a spermiumok sokkal nehezebben jutnak fel a méhbe, valamint gátolja a spermiumok mozgásképességét.
Mellékhatásai lényegében nincsenek, vagy csak nagyon enyhék és átmenetiek.

Most ennyi, így is örülök hogy még sikerült viszonylag időben befejeznem Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Nagyon szép napot mindenkinek!Kép

Tegnap voltunk csípőszűrésen, hát szinte semmit nem csinált a Kép. Csak annyit, hogy lenyomta oldalra a kis lábait és már mehettünk is. Ezért kár volt odamenni. Na mindegy. Amúgy semmi kül nem történt velünk, Beni továbbra is gyakorolja a hasra fordulást, szinte egész nap ezzel szórakozik, csak már fárasztó, mert ha nem tudja kivenni a kezét maga alól, vagy megunja a hason fekvést, akkor kiabál, hogy ugyan már segítsek Kép és fodítsam vissza a hátára. Így egész nap rohangálok. Kép

Zsizsa:
Ne aggódj, majd fog forogni Gabi! Beni is utált hason lenni, erre tessék, most állandóan csak ott van. Kép Persze arra még nem jött rá, hogy össze tudná kötni a hasról hátra fordulással a hasra fordulást, de majd belejön. Édes a kicsi a képen, milyen mélyen és nyugisan alszik. Kép

Gabi:
Ne izgulj, lehet, hogy most hosszra nő Zsoltika. Beni sem hízik egyformán, most pl csak 10 dekákat hízott 1-1 hét alatt. Így is elég szép súlyban van. Kép

Szisz:
Ahogy elnézem Borka is nagy számítógép zseni lesz. Kép Kép

Dea:
Szia! Kép Sok boldogságot a picihez és ne aggódj a tejcsi miatt, biztos lesz elég! Sajna, doki ügyben nem tudok segíteni, mert Szentendrén lakunk. Azért sok sikert a váltáshoz!

Diti:
Köszi az infot! Még annyit, hogy ez mennyibe kerül és meddig marad bent a méhben? Lehet, nekem is ez kéne, nem a gyogyó.

Jók legyetek, sokat sétáljatok, szép időt mondanak erre a hétre!
Kép
zit
zit

Szia Zit!

Már írtam korábban most azért nem tettem meg: 5 évig maradhat bent és úgy 35 ezer körül van az ára.

Szia, Diti
diti

Kép

Megoldottuk a problémát, tegnap este 21 körül meg tudtuk etetni Fannit, így végigaludta az éjszakát! Kép

A takonykórt úg ytűnik megúszatm ennyive, már nem fáj a torkom, csak picit köhögök. Nagyon rossz, hogy nem puszilgathatom Fannit, nehogy elkapjon valamit...mamár remélem nem lesz semmi panaszom Kép

Ma biztosan megyünk nagyot sétálni Kép, nagyon szép idő van! Kép

Barbi: én már tökre várom, hogy essen a hó! Nagyon szeretem Kép Nagyon tetszik Ádámka és Apája kép, nagyon jó pasik ám! Kép

Docka: Andrisod is csúcs abban a gatyóban a mezítlábával és a csodálkozó pofijával. Tünemény Kép

Zit: gratulálok Beni forgásához, nagyon édes lehet Kép

Szisz: Nagyon édes Borka, olyan komolyan érdeklődik a gép iránt! Fanni is érdekesnek találja és veri a billentyűzetet Kép

Zsizsa: Gabi is tündi, ahogy alszik. Nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik Kép

Gabi: nekünk digitális mérleg van és teljesen máshogy mér, mint ami a tanácsadáson van. A miénk többet mér jóval. Viszonyításnak jó. Fanni is leállít a gyors gyarapodással...dehát nemis mehet úgy a végtelenségig Kép

Mennem kell, Főnök berottyant úgy érzem Kép

Sétáljatok nagyokat a babókkal! Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!!!

Jó rég írtam, bár ahogy átfutottam, nagyon nem is hiányozamKép
Benci egyfolytában beteg volt, torokgyuszi, láz, hasmenés, most meg a takonykórKépKépKépKép Pedig ki se nagyon mozdulunk itthonrólKépKépKép

Jelentem, Benci a 4 hónapos szülinapján hátról hasra fordul!!!!
Ugye hasról hátra már egy-másfél hónapos korától tud. Nos így hogy már oda-vissza megy, nincs ami megállítsa!!!
Hiába veszünk akármilyen nagy játszószőnyeget, plédet, egyszerűen leforog róla. Az 50 nm-es nappali neki már semmi.

És ma többször is sikerült négykézláb állnia!!!
Csak az a gáz, hogy elkezd hintázni négykézláb, és mindig orra bukikKépKépKép

Olvasni nem nagyon tudtam, túl sokat írtatok, de a babákok nagyon cukik!!!

Mindjárt nézek egy két friss képet Benciről:

Kép
Kép

Puszi mindenkinek!!!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Kép
Olllllyan szépen süt a Kép , remélem, mindenki élvezi!
Barbi, remélem, még nem jött meg a 20 centis hó! Kép
Mi ma először voltunk rendesen sétálni - eddig csak erkély művek volt. Babakocsival + anyuci emberi ruhát öltött Kép Hol üvöltött, hol nem, inkább igen, úgyhogy a végén ki kellett vennem Kép Akkor megnyugodott és elaludt Kép Így a 15 percből 30 lett, de összességében azért jó volt Kép Remélem, ezt is megszokja és nem fogja utálni a sétát. Jó tudom, macerás: öltözés, megbabakocsi meg minden, de akkor iiiis! Kép

Ti meg vigyázzatok magatokra és ne fázzatok meg! DBarbi, örülök, h a gyógyulás útjára tértél!

Docka, Zsófi, Barbi, Zsizsa, szisz - naon tuti képek!!! Apával a szgép előtt nekünk is ismerős: hordozókendő apára és dolgozz! Kép No persze ez még anno volt, mert pár napja csak anya jó ... hmmmm
Bááááár, most épp édesen alszik a nagyágyon, mondhatnám órák óta, pár napja most először ad nekem egy kis szünetet, nem mondom, jól esik!!! De azért már ébredhetne, mert rég kajaidő van/volt... szerinte még csak lesz Kép
Hoppá, már nyekergünk, nyújtózunk - bár ez még nem jelent nála semmit, de lehet h itt az idő Kép

További napsugaras délutánt nektek!
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Hűűű, nagyon el vagyok havazva, Anna náthás, porszívózunk, meg sétálunk állandóan ...
Érdekes, nem sír az orrszívótól, pegid gondolom nem lehet kellemes Kép
A súlygyarapodás kb mikortól fogják vissza a babók??? Anna lányom, 20dkg at hízik hetente Kép
Dekopázs...
Már szép kis kiállításom van belőle. Most kezdek egy újabbat, magokat ragasztok majd batikolt gipszre Kép
(Szalvétákat ragasztok gipsz formára)

Olyan klasz, h ilyen szép idő van, annyit mászkálunk, gondolom ti is, a házimunka meg a levegőben Kép sebaj

megyek porszívózni a Vigyorgómhoz

Su
susie

Távirati stilusban, 20 cm hó megjött sajna és a hideg is, apácskánk ki is csúszott a kocsivalKép Szerencsére neki nem lett baja, annál inkább a kocsinak, halom pénz a javitásKép Hiányzott nagyon...Még nincs 2 éves az autónk, de már 2-szer belénk jöttek, és most ez...Ki vagyok töle...
Fogalmam sincs mikor fogok rendesen irogatni, azért várjatok türelemmel rámKép

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Jajj, Barbi, annyira sajnálom! Nagyon összetört az autó? Ezt a pechet! Még szerencse, hogy a párodnak nem esett baja. Én is mindig ettől félek, ugyanis az én férjem is autóval jár.

Nem is tudom, mit irjak még, hát kitartást, ennél rosszabb soha ne történjen!

Most már mennem kell, Zsoltika ma különösen nyűgös, alig tudom letenni. Legyetek jók!

Üdv: Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Sajnos itthon totál elromlott a gépünk, be sem lehet kapcsolni, úgyhogy most a férjem gépéről írokKép A legrosszabb az egészben hogy elveszett mindenünk, köztük az összes Bence fotóKépKép
Egy része ki van írva cdre, de az utolsó 2 hét képei nincsenek, és az is nagy veszteségKép
Na mindegy, ez vanKép

Bencike továbra is egy tündér, 5060 gramm és kb. 56 centiKép Nagyon jól tartja a napirendünket, rengeteget vigyorog, nagyon kis édesKépKép
Este 9-10től alszik hajnal 5ig, és utána is még reggel 9ig.Kép Nagyon kipihent vagyok végre!!!Kép

Tegnap megkapta az oltást, hát sírt rendesen, levegőt nem vett, le is kellett locsolni. Én szerencsére nem láttam, a férjem fogta, mert én ezt nem bírom idegekkelKép
De utána kb. 2 perc alatt megnyugodott a karomban, és bealudt. Azt hittük nem is ébred fel reggelig, úgy elájult, de egy óra múlva kipattantak a szemei, és vigyorgott ezerrelKép Úgyhogy este volt pancsi, szopi és fél10től 5ig aludtunkKép
Viszont a fejét nem volt hajlandó emelni a doktornéninek, úgyhogy mi is megyünk az ideggyógyászatra. Mondjuk én szerettem volna megnézetni mindenképp, inkább most derüljön ki ha baj van. De remélem nem lesz semmi, ugyanis nekünk emeliKép Csak nem mindig van kedve...

Ma mi is sétáltunk egy nagyot, elmentünk a Kikába karácsonyi ajándék ötleteket vadásztam, de csak babacuccokat vettem végülKép
Hazafelé meg rohantam mert úgy éreztem hogy lázas, de nem volt az.

Ezek szerint nekem szerencsém van Bencével, ő imád sétálni, már akkor nagyon elégedett képet vág mikor ráadom a sapitKép A zsákot már nem szereti annyira, de ha nyűgi is kicsit, mire beteszem a kocsiba, már vigyorog. Mostanában nem is alszik már séta közben, nézelődikKép

DBarbi!
Két játszószőnyeges képet tettél fel, nem? Az elsőn szerintem Fanni van, legalábbis úgy emlékszem hogy azt írtadKép, de én ezen sem ismerném meg. A másodikat tudom hogy interneten találtadKép

Bocsi hogy most nem válaszolgatok mindenkinek, de az esti 1 óra netezés kevés. Nagyon!!! Még egy csomó mindent meg akarok nézniKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Susie: Balu 7 hónapos koráig lényegében havi 1kg-t hízott. Akkor 9kg volt kereken, majd 1 évesen 9,7kg, úgyhogy még egy darabig nyomatják ebben a tempóban Kép

Barbi: én imádom a telet és a havat, de mostt 2 gyerek mellett inkább várnék vele minél tovább!

Zsoma utálja a babakocsit Kép Úgyhogy már nem is cipelem le magammal a sétákra, mert csak felesleges hátráltató tényező. De elég kényelmetlen úgy mászókára mászni Balu után, hogy közben Zsoma a hasamra van kötve. Na, mindegy, majd csak lesz valahogy.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Ann, én Botit a legelejétöl kenguruban viszem és imádja, gondolom nálatok is bejönne, ha ennyire szereti a testközelséget. Illetve olyat is csináltam, hogy vittem mindkettöt, mármint kocsit és kengurut is, és amikor bealudt a kenguruban, akkor úgy ahogy volt beleraktam a kocsiba, hogy szokja. De nekem egyelöre (még csak 5 kg) sokkal kényelmesebb a kenguruzás. Persze nekem nem kell mászókára másznom egy Balu után Kép

Barbi, nagyon sajnálom a kocsi ügyet. Velünk is volt épp ilyen. Kiakasztó Kép Mi eladtuk a peches autót és az újjal azóta sem történt semmi Kép

Vera, Vera, csak nem netfüggö vagy? Én a napi fél órámmal már annak érzem magam Kép
Bár nem is lenne idöm többre a baba, háztartás, kutya stb ügyek mellett. Nem érzem magam igy sem unatkozó háziasszonynak Kép Pedig féltem, hogy az leszek. Tegnap a szép idö tiszteletére még elpakoltam a kertben ami kint maradt, meg lemurváztam a bejárót, hogy sármentesen is be lehessen jönni. Tök jó volt. Boti meg életében elöször hatalmasat aludt a kertben, igaz trükköztem egy kicsit. MErt általában az a helyzet, hogy amikor kitolom a hátsó kertbe, akkor felébred és nem akar kint maradni. No most elmentünk kocsival sétálni, bealudt, és a hátsó kapun keresztül lakás érintése nélkül becsempésztem a kertbe és ott aludt a napon még két órát. Szuper volt.
Mondjuk kicsit aggódtam közben, mert már elözö este óta szipog egy kicsit, be is üzemeltem a porszivós orrszivót.
Erröl jut eszembe, milyen hosszan kell használni? Mert amikor elkezdem azonnal kijön egy adag szmötyi, utána semmi (bár nem eröltettem sokáig), de egy picit még utána is szörcsög a baba. Bár nem nagyon. És nálunk sincs semmi baja vele. Söt, mint tudjuk a porszivó hangja megnyugtatja Kép
Egyébként tegnap tényleg szuper napunk volt, ilyenkor boldogság itthon lenni a babával. És éjjel is csak egyszer kelt, akkor is fél órára mindennel együtt Kép Kép

Zit, azt kell mondjam azért irigykedem, hogy ilyen angyali jó babád van! Hogy megváltozott az elsö idökhöz képest, nem? Emlékszem még amikro súlyos kialvatlanságra panaszkodtál...Gratula hozzá. No meg nagyon ügyes is Kép

Szisz, mi volt a neurológián? Kezdek izgulni, hogy azóta nem jöttél...
Egyébként nekem azt mondták, hogy sokszor van olyan, hogy ahogy nö a súlya a babáknak néhány dolgot nem tudnak többé megcsinálni, amit elötte igen. Pl. Boti abbahagyta a hasról hátra forgást. Bár még nem is kéne neki csinálni, hiszen 7 hetes (ma).

Diti, olyan aranyos, amikor a két gyerköcröl irsz. Persze hozzászólni nem tudok, de élvezem nagyon Kép Mondjuk tényleg nagy segitség lehet, hogy az Apjuk sokat van otthon.

Akiknek nem irtam, azokra is gondolok!
Sziasztok,
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem számoltam be a neurologiáról, de tegnap olyan szép idő volt, hogy sokat voltunk kint és elment az időKép

Edit, tőled dupla bocsi, nem akartalak ijesztegetni!Kép De nagyaon kedves vagy, hogy aggódsz.
Borka nem emeli a nyakát, ezért kellett elmennünk. (Amikor ülésbe huzzák fel, egyszerűen elhagyja és lehanyatlik). Viszont ha hason van, akkor ismét gyönyörűen felememli és úgy nézeget körbe körbe. Ezt nagyon sokáig képes csinálni.
A doktornő szerint a babáknál 2-3 hónapos korukban váltja ki a reflex mozgásokat a tudatos mozgás. Így a hát - és nyakemelgetés is. Ilyenkor lehet egy kis szünet, ami miatt nem csinálják. Pl. azt mondta nincs olyan 1 hónapos baba, aki emeli a nyakát, az reflex. Ezt én nem is tudtam...
December 3-án kell UH-ra mennünk és akkor mégegyszer meg is nézi. Remélem nem lesz semmi baj...

Biztosan én vagyok kicsit aggódos, de ha a kenguruba rakom bele a picit, nem merem elengedni, nehogy leszakadjon. Ti is ilyen parásak vagytok? Vagy én vagyok bolond?

Szép, mosolygós napot!
Szisz
szisz

Sziasztok!Kép

Zsuzsó:
Szia! Remélem már meggyógyult Bence! Gratulálok a forgáshoz!Kép Nagyon tetszik az a kép ahol tiszta maszat. Kép Aranyos lehet a négykézlábazása! Hamarosan biztos beindul. Kép

Ann:
Meg fogja szokni a pici a sétát Kép, nálunk is így volt, soha nem aludt és 20 perc után már sírdogált. Most meg ott alszik a legjobban nap közben. Máskor nem is.

Susie:
Nálunk Beni most fogta vissza magát gyarapodásilag, eddig hetente 300 grammot hízott, most csak 100-at. Biztos hosszra nő most. Meg így is nagy, hova nőjön még, nem?! Kép

Barbi:
Sajnálom a kocsitokat Kép. Nem lehet most túl kellemes idő nálatok. Szoktál ilyenkor sétálni a kicsivel?

Cory:
Fel a fejjel, majd megnő Zsoma is és akkor irány mindenhova. Kép Javult a helyzet pocak ügyben?

Edit:
Gratu a 7 hetességhez!Kép Párom szokta mondani: "Repül az idő, ha az ember boldog". Igaza van, nem? Kép Köszi a dícséretet, kedves vagy! Kép Igen, sokat változott bagoly és tényleg egy szavam nem lehet rá. Tüneményes, nyugodt, jó baba.

Diti:
Köszi az infokat a fog. gátlóról, látod, totál elfelejtettem, hogy már írtad mennyibe kerül. Bocsi.

Beni most fog ébredni, megyek is. Nagyon szép napot mindenkinek!Kép
Kép
zit
zit

Sziasztok !

Kis életjelt jöttem adni félig kómásan. Nem tudom mi van mostanában a levegőben (csak erre tudom fogni...), de Robó tiszta nyűgi , állandóan kézben akar lenni, nappal alig alszik, bár este sem igazán. Tegnap pl kemény 5 órát aludtam össz vissz, persze ez nem folyamatos alvás. Kicsit ki vagyok már merülve, majd jelentkezem és írok bővebben.Amúgy a szurit remekül átvészeltük, láz szerencsére nem volt.
Minden babó nagyon édi, szépen fejlődnekKép.

Bár tiszta ködös erre az idő, de mindenkinek szép napot kívánunk , ha addig nem írnék, akkor jó hétvégét is egyben.

Anita
anita77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?