Új privát üzeneted érkezett!

lbernuska: Szia köztünk! Gratula Neked a Csepphez!

Köszönöm a válaszokat, akkor majd a párom szülinapján amikor is 12+1 terhes leszek :) elmegyünk a nyaki redő mérésre. 4D UHval csináltatjuk és annyira szeretnénk, ha megmutatná a nemét is a picur. :D Micsoda szülinapi ajándék lenne! Bár ritka ilyen korán, de hallottam már. Tényleg vki tudja már közületek a picurka nemét?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Helló Berni! Gratulálok!
Felejtsd el a védőnénid riogatását! Macskától is csak úgy lehet elkapni, hogyha te almozod, vagy konkrétan nyalogatod a macskát. Amúgy ha állatkák között nőttél fel, valószínűleg már tényleg átestél rajta. Nyers husit sem nyalogatod...szerintem :lol: , ne pazarold rá a drága gumikesztyűt! :wink: Egy alapos kézmosás bőven elég!

Kép
zölddisznó

Lányok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, meg a megnyugtatást is! Én is úgy gondoltam, hogyha egy általános higéniát tart az ember maga körül, akkor nem lehet gond.

Aida!
Mi még sajnos nem tudjuk a baba nemét, bár az egyik barátnőm (még mielőtt elmondtam volna neki, hogy terhes vagyok) megálmodta, hogy fiúnk fog születni. Ez Apának nagy örömére szolgálna, mert kijelentette, hogy fogalmam sincs, egy kislánnyal mit lehet pl. játszani. :-D Pedig nem tudja, miről maradna le: a kislányok sokkal apásabbak! Részemről mindegy, de már nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rá!!! Remélem minél előbb kiderül!!! :?

Apropó Apa! Van valamelyikőtöknek olyan párja, aki nem akar bemenni a szülésre? Az enyémet rábeszéltem, de nem túl lelkes! Irtózik a vértől, meg a kórháztól, de mondtam neki, hogy valakire szükségem lesz és ki mást vinnék, ha nem őt???

Kép
Kép
lbernuska

Helló Berni, üdv!
Akkor mi nagyon egy időre várjuk, nekünk is a Miki hozza a babát:)(hivatalosan dec 7 a dátumunk)

4D - mozizás, élvezet szempontból nekem a doki a 25-30. hét között mondta legalkalmasabbnak. De ezen kívűl, ha pénztárca engedi, érdemes a genetikai uh-kat is ilyen jobb gépeken végeztetni mert alaposabban meg tudják nézni a babót (pl az Istenhegyi klinikán vagy a Magzati Diagnosztikai Központban)

Kép
trombibébi

lbernuska: Nálunk úgy néz ki, hogy látom rajta, hogy tart a dologtól, de lelkelesen kísér mindenhova, a védőnőtől kezdve a nőgyógyászati vizsgálatokon át a vérvételig mindenhova és olyanról hallani sem akar hogy ne legyen velem a szülőszobán.

Erőltetni sztem semmiképp nem szabad, végső esetben ott lehet anyuka, testvér, barátnő vagy akár egy dúla is ugye. Sokan azt mondják, hogy egy dúla még többet is segíthet, de érdemes idejében megismerni még jóval a szülés előtt. amúgy sztem adj időt a párodnak és majd ha már érzi a saját gyermeke első rúgásait és majd látja a UH-n a formás kis pofiját, lehet hogy lelkesen bemasírozik veled a szülésre, és már nem úgy fogja megélni a dolgot, hogy vér és kórház, hanem, hogy a saját gyermeke első pillanatai, ami egy csoda és az élet legszebb ajándéka!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mi a 12. heti genetikai UH-t mindenképp 4D technológiával szeretnénk, ezt a rendelőt néztük ki:

http://www.4dgenesis.hu/

Tud vki véleményt? Tapasztalat, bmi?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

4DGenesis - saját tapasztalat nincs, de mindenki nagyon dícséri.
Meg a honlapjuk alapján is elég szimpi. Mi, ha imondottan "mozizni" mennénk majd, ide szeretnénk menni.

Kép
trombibébi

Berni! Ha ő nem akar, akkor ne erőltesd!

Kép
zölddisznó

trombibébi: Miért csak "mozizásra"? Írják, hogy végzik a nyaki redő mérést is és leletet adnak. Tehát orvosilag is megfelelőnek tűnik. Vagy nem?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Jó sokat "termeltetek". Alig győztem visszaolvasni. Sajna ilyen ritkán tudok jönni, Dani fiam minden percben engem akar. Most kezdett nagyon "anyás" lenni. Ha a párom is itthon van végre, akkor meg többnyire megyünk valahova.
Gyermekülés: nekünk egy bababoltos eladó mondta, hogy a használt üléssel vigyázni kell, pont az általatok leírtak miatt és nehogy pont egy sumák eladóval találja szembe magát az ember, aki elhalgatja, ha esetleg koccantak az autóval, így az ülés is sérülhetett.
Így mi ezmiatt úgy döntöttünk, hogy újat veszünk. De abból sem ilyen műanyag vázasat. Valahogy azokat nem találtuk strapabírónak. Aluvázas lett a vége. Már fél évesen meg kellett vennünk neki, mert téli ruciban a hordozóban már egyszerűen korlátozva volt a mozgásban.
4 D UH Danival is voltunk a 24-ik héten. Nagyon nagy élmény volt. Sajna csak egyszer engedhettük meg. Ez valószínű most is így lesz.
Táblázat Jól sikerült!! Így legalább látom, hogy sajna, senki nincs a közelemben. De viszont magamat nem találtam rajta!
Toxoplazmózis Ha valakinek van háziállata, az már több mint valószínű, hogy átesett rajta. Én is úgy tudom, hogy macska WC-t nem szabad tisztogatni. Meg azért a macska se nyalogasson össze-vissza. De úgy tudom, hogy nyers husitól is lehet kapni ilyet. Pl: Én ha fasírtot csináltam, mindig megkóstoltam, hogy kb. milyen. Na ezt megint elfelejthetem. Találomra főzök.
Légzésfigyelő Nekünk, van Daninál. Sőt még mindig alatta is van. Külön szobába alszik, mert ha velünk lenne én biztos nem pihennék. Minden szusszanására felébredek. Hasznosnak találom. Persze mindenki döntsön belátása szerint.
Apa a szülésnél Erőltetni nem szabad. Döntsön úgy ahogy érzi. Erre mondjuk nem lehet felkészülni előre. Esetleg az segít, ha van rá lehetőség, hogy szülőszoba látogatáson vegyetek részt. És talán ha már nem "idegen" neki a hely, bátrabban megy. Persze a mostani nem felé hajló álláspontja is változhat majd, ahogy "kézzelfoghatóbb" lesz neki a baba. Én férjem is parás ilyen téren. Vacilált is egy kicsit, de inkább be akart jönni és nem is bánta meg. Ami "megütötte" a fülét az a gátmetszés hangja, az a mai napig "kísérti". De amúgy minden jól bírt.
Trombibébi én is inkább lányt látok. Nekem a 18 hetes Uh-on tudták megmondani biztosra, hogy fiú és az is lett. A 12 hetes Uh-n egyik gyermekemnél sem bocsájtkoztak még jóslatokba.
Na ennyi lányok! Remélem mindenki jól van és bírjátok ezt a meleget. Én most 3 hósan rosszabbul bírom, mint tavaly a nagy hőséget Júliban 9 hósan.

Üdv.: Gabi

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Zölddi jobbulást, most olvastam, hogy lázas voltál. Én meg bombáztalak egy privivel. Ne haragudj, utólag olvastam a hozzászólásokat.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Aida, de biztos profik ott is, én csak azért megyek egyébként a genetikaiakra a Magzati Diagnosztikaiba, mert a dokim ott is dolgozik, és benne nagyon megbízok.

Kép
trombibébi

Sziasztok!

Hétvégén kirándulni voltunk azért nem jöttem. Elmentünk oda, ahol ezelőtt 10 évvel voltunk a nászutunkon , csak most egy kicsit megszaporodva....
Mindjárt küldök pár képet, ugyanis a Gyilkostónál meg a Békási szorosban voltunk.Erdély
Teszek képeket, BOCSIKA HA EGY KICSIT SOKK LESZ BELŐLEM
:oops: :oops:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Köszi Gabi, akkor várunk "türelmesen":)))

Kép
trombibébi

Márti, fotók jöhtnek mindig minden mennyiségben!
Látom, nagyon jól érezték magukat a fiúk! És bizonyára nemcsak ők.

(Bennem, még csak most tudatosult, hogy erdélyi vagy. Nézem, hogy jó hosszú utat bevállaltatok, aztán rájöttem...)

Kép
trombibébi

Lányok:
volna egy kérdésem! ha valaki hallott ilyesmit, nagyon kérem minden infó érdekelne!!!!!!!!!!!!!!!!!

A legjobb barátnőm terhes, cclosty mellett maradt és szombaton elkezdett vérezni, bevitték a korházba, ott 2 babát láttak, ma visszament mert megint barnázgatott és ma csak egy vér foltot láttak... Semmi baba....Hallottatok valamit ilyesmiről????Vagy esetleg nem látszik a baba??? Nagyon jó uh.-on nézték és az orvos is ki volt akadva, ilyent még nem látott.... Szegény nagyon el van keseredve,nagyon sajnálom. Holnap fekszik be a korházba.... :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti

trombibébi.
igen, de még igy is elég hosszú volt az út, 4 óra... :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Aida: Szupi a tábli, megint ügyit alkottál!

Zöldi: már rég lementettem, meg könyvem is van, onnan ki is kuksizom, milyen nyavalyára melyik homeobogyó kell, csak most az egyéb cuccokkal nem voltam tisztában. De már vettem homeobigyót. :lol:
Meg Sudocrem-et is, azt mondták, az jól szárít.
Ja, és dokinéni, mikor meglátta a "gyönyörű" számat, kiírt táppénzre jövő hétfőig minimum, mert kiderült, hogy valami vírusfertőzésem van, attól jött ki. :( Mondjuk, vacakul is vagyok, szédölgök, mint valami idióta lepke. :?
Zovirax és tsait pedig nem fogom használni, nem igazán ajánlják.

Gabrielldaniell: Most látom, egy napra vagyunk kiírva! :lol:

Berni: Üdv a pocakosoodók táborában! :lol:
Úgy néz ki, az én férjem sem szeretne bejönni. Pedig én nagyon-nagyon szeretném. De erőltetni nem fogom.
Viszont van még egy aduászom: még nem látta a Picurt sosem "élőben", mert nem volt még bent velem UH-on, mindig csak a képet látta...Talán, talán....
Meg még addig ki tudja, mi lesz....épp tegnap szólt, hogy az egyik lánynév, amit én már 2 éve hajtogatok, hogy nekem tetszik, és amit ő mindig megvétózott, milyen jó név, az legyen a neve, ha lányunk lesz...napuff.... :lol: Féééérfiak! :P
bébic

Irigy Coca a kirándulásra!!! Csodaszép hely!

Márti! Sajna nem tudok megnyugtatót írni. Lehet vérömleny, ami akár fel is szívódhat, és ha úgy helyezjkedik el, takarhatja a babát/kat. Ikreseknél gyakori, amikor az egyik bébi feladja, és hematóma kíséretében felszívódik. reménykedjünk együtt!

BB! Hívtam a dokim, mert tegnap "csúgya" cucc jött barnamaci után. Azt mondta, minden 3. kismamijának van ilyen vírusa, bélfertőzés. Diéta, és no pánik, a babára nem veszélyes. Amúgy jól vagyok, kicsit kutymorog a hasam, de semmi fosi. És 36,8°C.

Kép
zölddisznó

Bébic! A herpesz az maga egy vírus! Naná, hogy vírusfertőzésed van, ha kijött a herpesz! :lol:

Kép
zölddisznó

Zöldi:
kösz az infót, remélem nagyon én is, mert a doki is mondott valamit, hogy az egyik baba kisebb és lehet felszivódik...
De mondta a barátnőm, hogy benyult neki valami hosszú vékony izével... :oops: :oops: ,valami drót féleséggel és probálta piszkálni azt a vérnek látszó valamit és nem tudta arrébb lökni...Na most erre nem tudok mit mondani :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Bebic,Herpeszre mehet a Zovirax, nekem a dokibacsim, vedoneni + 2 nagyon edes terhesgondozos neni is megerositette.

Pedig nekem nem is ajkamon szokott kijonni...

Apas szules: tegnap modta ferjem, hogy o tart a lelki megterhelestol (nehogy csunyakat mondjak neki, mert hogy volt aki csunyan beszelt vajudas kozben a parjaval), de ha szeretnem akkor bejon velem. Gyorsan mondtam is neki, hogy szerintem az ilyen tipusu lelki megterheles azert a kozelebe nem jon annak amit egy no ilyenkor atel. Na, ebben akkor megallapodtunk, tema lezarva, szerintem csak attol tart hogy nem tud ott mit kezdeni magaval, de tudom ugyis feltalalja magat. De eroltetni en sem akarom, meg alakulnak addig a dolgok, tobb tenyezo is befolyasolhatja a dontest. :D

Bocsi az ekezet nelkuliert, de most csan angolom van..

Aida, szupi a tablazat, en kozben de 12-re modosultam..ez voltam az leges legelso UH-n is.

UH tema:azt olvastam hogy a terhes protokoll szerint a trhesseg alatt 5 UH a javasolt.
En eppen azon golndolkoztam, hogy most a 13 hetben vagyok, es eddig 16 UH-m volt. (mivel indukalt terhesseg, hetente neztek, hogy minden okes-e), plusz elmentem negyre parazos esemenyek utan, hogy tuti minden okes-e. mondjuk most nem mgyek egy darabig...
Hat remelem ez nem art a kicsinek, bar mindenhol mondtak, hogy nincs karos hatas, de egyszerre ne legyen 20 prcnel tobb.

Mit gondoltok?

Kép
zsiraf8

Zsiráf! Tuti nem árt. 20 perc után is minimális magzatvíz felmelegedést okoz, amit a bébi megérezhet, de az sem árt. Ezért nem szokták tovább vizsgálni 20 percnél.

Márti! Kizártnak tartom, hogy ott piszkálódott volna a doki!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
mush:
A 4D-s, hol voltam a Schöpf Méreiben van, neten is be lehet jelentkezni, és tök jó, mi vasárnap eldöntöttük, hogy menni akarunk, kedd reggelre be is jelentkeztem neten, többször küldtek sms-t, mailt is, hogy várnak, stb. Maga a mozizás nálunk olyan fél óra volt. 13 ezer.

genesis4D:
Mi is gondolkozunk ezen is, nagyon dícsérik sokan. Azért hajlok inkább a Schöpföshöz, mert itt 13 ezerért kapm a dvd-t, 4 képet, mappát, uh leletet,összes képet letölthetően, míg a Genesisben csak egy kép jár 10 ezerért, a többiért 6-700 forintot kell fizetni.

Toxoplazmózis:
Kutyától nem lehet elkapni. Mi az előtt vettünk kutyát egy nappal, hogy kiderült, Annát várom. Szobakutya, akkor neveltük szobatisztaságra. Lapátoltam a kakiját, mert az ebédlőben mindent összecsinált. Alapos kézmosás, és nem volt gond.

Szülés:
Nálunk Apa bent volt, nagyon jó volt, csak néztem nagyokat, hogy honnan tudja pl., hogy csukjam be a szemem, meg nyomta a fejem előre, nagyon jó volt. Ő vágta el a köldökzsinórt, pedig ő egy tűtől képes falfehérré válni. Ennek ellenére nagyon élvezte a szülést (naná, nem neki kellett kinyomni..)
Én viszont többsözr is mondtam neki szülés előtt, ha nem bírja, nincs gond, ne jöjjön be, a vajúdás végeztével kimegy. Fordítva is elsülhet a dolog, és lehet egy Apának nagyon negatív élmény a szülés.
Én a sógornőm szülésén voltam bent, ott Apa sehol sem volt. De be lehet Anyukádat is hívni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Márti:
megpiszkálta???? :shock: Az ilyen haematómához nem szoktak hozzányúlni!

Zsiráf:
Én éppen attól féltem, hogy apa fogja leüvölteni az orvost, szülésznőt, hogy csináljanak már valamit. :) Meg is mondtam neki, ha meghallom, kizavarom! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi:
Én sem tudom elképzelni.... :roll: :shock: mégis Ausztria, nem Afrika mondjuk....Mondtam, hogy küldje el az uh-s képét,most mind azt várom itt a gép előtt....

Kép
Kép
Kép
f.marti

Kérdeztem mi az amit látott, ciszta, vagy hematoma???, erre azt mondta, hogy nem egyik sem, a doki sem tudja mi az... :roll: :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Köszi a drukkokat velünk minden ok.Néztük uh-val is olyan cuki volt el takarta a kezével az arcát utána integetett. :lol:

Aida:Remek a tába ügyi vagy .

Szülés:Nálam bent volt apa és nagyon sokat segítet nekem.Lelki biztonságot nyújtot nekem.Annyi idöre küldték ki mig be kötötték az edát..Most is velem lesz majd a szülésnél...

Marti:Remek képek szép család vagytok...

Gyeremek ülés:Mi Maxi-cosit használunk imádjuk.Kisfiam még most is használja nagyon jókat alszik benne.Amia lényeg tényleg ha lehet újat vegyetek...Nekünk most nem kell venni Benijét fogja tesóbaba örökölni.Bár egy 10kg-os babával nem könnyü cipelni...Föleg ha vásároltok és a bejáratnál minden parkoló hely dugig van, és a gyereket cipelni kell a bejáratig mert csak ott van bevásárlókocsi...

na megyek fiam ma kapkötelezö altást meg köetelezö vizsgálat iis ma van... remélem nem fog belázasodni babócám..Majdholnap jövök adig tessék sokat irní....

Még egy kérdés tudja valaki milyen idö lesz Mo-n szombaton?Akkor utazunk remélem nem lesz kánikula...

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Zöldi: köszi, mióta az eszemet tudom, küzdök a ragyákkal, szal ennyit már én is tudok, de köszi a megerősítést. :)
Csak van ugyebár, aki tünetmentes, és ez a nem mindegy. Rengetegen hordozzák, de kit érdekelne, ha soha nem "jelentkezik" nála, nem?
Dokinéni meg sztem azért mondta ezt így, mert ő nem ismeri az előzményeimet, hogy ez nálam nem újdonság, és 3 oka lehet: nagyon le van gyengülve az immunrendszerem valamiért, menstruálok (ez nagyon ritkán volt, és most nem éppen esélyes :P), vagy lázas voltam (ami az elsővel kábé egybevág).
bébic

Hemej! Jeeeeeeeeeee!

Kép
zölddisznó

Trombibébi!
Nekem a Mikulást csak a dokim saccolta be. A védőnéni, aki kb. másfél órát adminisztrált, a kiskönyvembe minden sz*rt beleírt, csak a szülés várható időpontját nem… Amúgy a 40. hetet dec. 9-én töltöm.

Gabrielldaniell, Bébic!
Nem akarom erőltetni az apás szülést. Nekem is az az adum még a kezemben van, hogy csak fotón látta a bébit, remélem a 16 hetes UH-ra már el tud velem jönni és akkor közelebb érzi majd magához a lurkót. Én azt sem bánom, ha a szülésnél kimegy, de a vajúdásnál kell, hogy valaki bent legyen. Anyukám Győrben él, barátnőt nem szeretnék. De ha már a vajúdást végigküzdi velem, akkor pont a végéről nagy hülyeség lenne kimennie. A lényegről maradna le. :-)

Zsiráf8!
Hát ezen a lelki megterhelésen jót nevettem! És mi újság a mi fizikai megterhelésünkkel??? :-D

Mágnes!
Apa járt veled szülésfelkészítőre hogy ilyen profi volt szülés alatt? Nálunk Apa tuti nem tudja a munkája mellett beiktatni, hogy ilyen helyekre rendszeresen eljárjon velem. Örülök, ha néhány UH-ra el tud szabadulni. :-(

BB!
Még egy érdi!!! :-) Merre felé laktok Érden belül? Mi kb. 1 hónapja költöztünk kertes házba, a bor neves utcákba, előtte Pesten laktunk panelban. Hát nem is ecsetelem mekkor a különbség...

F.marti!
Closty-val lettem én is terhes és én a 12. hétig barnázgattam (remélem már nem fogok). Persze csak ritkán és kicsit. A barátnődnél nem tudom milyen mennyiségű a vér, de nem biztos, hogy gond van. Én vagyok rá az élő példa. Hányadik hétben van a barátnőd? Engem a doki 6. hétig meg sem vizsgált és utána is közölte, hogy ne éljem bele magam túlságosan a dologba, a 12. hétig bármi történhet. A Closty amúgy jelentősen megnöveli az ikerterhesség esélyét. És a cisztásodásét is sajnos. :-(

Kép
Kép
lbernuska

Szia Bernuska! én még nem is üdvözöltelek! :oops: Tehát: :wink: üdv köztünk és gondtalan babavárást neked!
A barátnőm 5 hetes+3 napos most. Nagyon aggódom érte mert már nagyon szeretne babát és már 2X volt vetélése :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti:
nem érkezett még kép az uh felvételéről?

Bernuska:
Az az igazság, hogy sem én, sem apa nem jártunk szülésfelkészítőre :oops: macerás lett volna bejárnom veszélyeztetetten, és úgy gondoltam, 9 hónap alatt felkészülök, a többi úgyis ösztönös. Na és tény, hogy így utólag az ember tudja, arra nem lehet felkészülni, ami vár egy kismamára a szülőszobán :) (nem negatív értelemben gondolom)
De szerintem Apa utána olvasott a dolgoknak, biztos, hogy sok Apuka ezt megteszi, csak ciki bevallani :) Tény, ha ő nem mondja, hogy csukjam be a szemem, hiába tudtam, olvastam, hallottam, eszembe sem jutott volna, mással voltam elfoglava :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok Mamikák!
Engedjétek meg, hogy virtuálisan átnyújtsam Nektek a szórólapomat
http://www.tiger.hu/robi/anitja.jpg

Akit érdekel kismama jóga az V.kerületben (az első alkalom ingyenes :wink: )

További kellemes pocisodást :D

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hemej!
Èn néztem a neten,elvileg nem mond kánikulát! :wink: Mi is szombaton utazunk. Ti is kocsival vagy repcsivel?

Mágnes!
Akkor biztos jó a pajzsmirigyed , ha szeded a bogyód. Nekem eléggé ugrabugrál mostanság, de szerencsére mindig a normál tartományon belül van! 8)

Márti!
Nagyon szépek a képek! :P

Aida!
Majd küldök én is pü-t az adataimmal. :wink:
susy75

sziasztok!

Képzeljétek pénteken voltam 12 hetes UH-n és minden rendben!! Az ultrahangos doki mindent megmért, és azt mondta, hogy tökéletes és még azt is megmondta, hogy 99%, hogy kisfiúúúúúú! :D :D :D

Hazahoztam DVD-én a vizsgálatot, már ezerszer láttam a hétvégén. :lol: :lol: Olyan kis drága, mindene látszik!

ja és még egy dolog: a dokim azt mondta, hogy a 12-16 hét között fokozottan figyeljek a fogaimra!! Gondoltam nektek is szólok. Többszöri fogmosás és pár calcium petsgőtabletta.

Dokim egyetértésével most már a folsavat is abbahagyom, a 12. hétig szedtem, elég volt!!!

Kép
mannababoca

F.marti!
Köszönöm a jó kívánságot! :-)

Closty mellékhatások:
... mellfeszülés, hasi/medencei panaszok, fájdalmas menstruáció, abnormális méhvérzések, petefészek megnagyobbodás...
...Előfordulhat a petefészek hólyagos (cisztás) megnagyobbodása is, különösen egy ritka betegség (Stein-Venthal-szindróma) esetén... Ikerterhesség a kezelés során nagyobb számban fordulhat elő, mint az átlagpopulációban...

És ez csak néhány a fél oldalnyi felsorolásból... Szóval van, akinél segít, de van akinél csak árt. Ezért szoktak alapos kivizsgálást csinálni, mielőtt ezt a bogyót felírják. Az én dokim csak UH-t csinált, aggódtam is picit, hogy mit vált ki nálam... :?

Van egy Closty-s topik a Fogamzás alatt. Ott talán többet tudnak segíteni.

Kép
Kép
lbernuska

Köszi mindenkinek a dicséreteket! :oops:

Mágnes:
nem jött kép még, pedig itt lesem.... :shock:

Nekem apa bent volt az első szülésemen, de a másodikra már nem válalkozott, azt mondta annyira sajnált amikor látta, hogy kinlódok, hogy megroggyantak a térdei :lol: :lol: .pedig elég gyors szülés volt. Reggel 9 től délután 14 ig meg is voltunk mindennel...De ha nem akar nem erőltetem...

Kép
Kép
Kép
f.marti

Köszi Bernuska az infót! Akkor vajon a closty miatt van a méhében a vérzés? vajon ez mennyire befolyásolja a terhességet?Mert a doki szerint nics semmi esélye... :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Anitja! Azt írod a szórólapon, hogy a szülés előtt 12. héttől. ...hát, mi még elég messze vagyunk attól!

Manna! Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Folsavnak már tényleg nincs nagy jelentősége, csak általánosságban, de annyi meg van a multivitaminban.
Calciumot én az elejétől szedek 500 mg-ot. Az azért is fontos, mert a magnéziummal együtt hat igazán. (2:1 arányban kell szedni)

Kép
zölddisznó

zöldi: A szólólapon az áll, hogy a szülés előtt A 12. héttől, nem pedig a szülés előtt 12. héttől. :) Ez azért fontos, mert mást jelent így. Ahogy a szórólapon áll, az azt jelenti, hogy a terhesség 12. hetétől. Amúgy a kismama jóga nem hülyeség!! Sztem. Mindenképp járni szeretnék.

Milyen calcium készítményt szedtek? Pezsgőtabletta? Vmilyen tabletta?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

gabrielldaniell: Lehet hogy nem látod magad a táblázatban, mert még én nem kaptam tőled adatokat. :) Így nehéz beleraknalak!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote]C írta:losty mellékhatások:
... mellfeszülés, hasi/medencei panaszok, fájdalmas menstruáció, abnormális méhvérzések, petefészek megnagyobbodás...
...Előfordulhat a petefészek hólyagos (cisztás) megnagyobbodása is, különösen egy ritka betegség (Stein-Venthal-szindróma) esetén... Ikerterhesség a kezelés során nagyobb számban fordulhat elő, mint az átlagpopulációban...

Jajj, azért nem ilyen tragikus ám!
Mellfeszülés - progiserkentő hatása miatt, medencei panaszok - intenzívebb petefészek-működés miatt, fájdalmas mensi - vastagabb mnyh miatt, abnormális méhvérzés - stimu alatt, nem pedig terhesség esetén...
Ciszta - ezért követik UH-val, és repesztik meg minden esetben az érett tüszőket, hogy ne legyen ciszta.

Aida! Köszi, tényleg elnéztem!
Én Béres 500 mg-s.

Kép
zölddisznó

F.marti!
Sajnos nem tudom, hogy milyenek a barátnőd esélyei. :-( Nem vagyok orvos és az a vérzés nagyon sok mindentől lehet... Most be kellett feküdnie a kórházba? Drukkolok neki!!!

Manna!
Engem is a 12. hét után állított le a doki a folsavról. Elevit maradt. Ki mit szed még ezenkívül?

Aida!
Én majd az Aquanatalt szeretném kipróbálni. http://www.hofeherfoka.hu/
De egyelőre mindenféle sporttól :wink: :? el vagyok/vagyunk tiltva, minimum egy hónapot ki kell bírnom vérezgetés nélkül.

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi!
Persze, nem vészes, ha az orvos előre normálisan felméri és tényleg nyomon követi a helyzetet. Én csak azt tudom, hogy az előző nőgyógyászom még egy UH vizsgálatot sem csinált, úgy felírta a Clostyt. Ott is hagytam! A mostani legalább előtte csinált egy UH-t, de ennyi. Se vérvétel, se nyomonkövetés... A Closty felírása után akkor mentem hozzá legközelebb, amikor 6 hetes terhes voltam!!! Ez viszont kicsit már ijesztő... és nem egyedi eset!

Kép
Kép
lbernuska

Susy:Autóval.Közben én is megnéztem tényleg nemleszb kánikula...De azzért be veszek róka elleni tabletát nehogy útközebe jöjön Vukk...

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Zöldi:
egyszer sem volt uh-on
:shock:
a doki kiirta, hogy hamarabb maradjon terhes és ennyi.... :shock:

bernuska:
holnap fekszik be, de a doki semmi konkrétat nem tudott mondani, csak annyit, hogy nem lát mást csak vért... :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Bernuska! De akkor nem a closty a hibás, hanem a dokijaid!
Én már csak mg250-et, calcium500-at és garavidát szedek.

Kép
zölddisznó

Fasza! Én az ilyen dokikat azonnal otthagynám!

Kép
zölddisznó

Ibernuska: Parkváros, 2 éve költöztünk mi is ide, szintén panellból.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?