Új privát üzeneted érkezett!

meg egy tema, ami erdekes lehet. kinek mi a velemenae a legzes figyelorol. kint nagyon eroltetik, hogy veled egy szobaban aludjon a baba 6 honapos koraig, de egy baratnom szerint jobb ha nem, de kell legzesfigyelo. kinek mi a tapalsztalata?

trombi, hat remelem, hogy annal nagyobb problémám tenyleg nem lesz :wink:

na magyek szunditok egy oracskat.

KépKép
KépKép
mush589

Légzésfigyelő: nekünk volt pedig abszolut nem volt a lányom rizikós. Minket megnyugtatott + nem keltem fel éjjel 100*, hogy megnézzem, hogy alszik-e. Nekem ennyit megért a nyugaolm bár józan paraszti ésszel tényleg semmi értelme nem volt... kivéve az én nyugalmam:) (Viszont csak tanfolyammal együtt van értelme! Én most is el fogok menni mert már mindent elfelejtettem. A Madarászban és a Heim Pálban is tartanak, 1000Ft páronként úgyhogy nem nagy tétel. megtanítják az újraélesztést és, hogy mit kell csinálni ha beriaszt). Nálunk soha nem volt riasztás csak amikor lemászott a lapokról. (Kb. 9 hónapos koráig egy szobában aludtunk, a kiságy közvetlenül az ágyunk mellett volt mintha pont mellettem aludt volna az ágyban csak köztünk volt a rács... kivéve persze amikor magam mellé vettem az ágyba:) (megjegyzem következő baba sokkal korábban megy külön szobába, szerintem kb. 6 hónaposan már Lillát is jobb lett volna külön rakni, utána már zavartuk egymást)
Vendég

Trombi!
Mintha lenne valami a lábaközt, nem? :shock: A 4D felvételen se látszik van a neki kukija vagy sem?

Mush!
Nekünk tutira lesz légzésfigyelönk, engem megnyugtat. 8)
susy75

Igen én is úgy látom, mintha lenne valami, de nem tudom, ez mennyire az, ami... (ezt jól meg mondtam :))
A 4D-n nem csinált alulról felvételt, csak oldalról, amilyet fel is raktam.

Kép
trombibébi

trombi én is mintha fiút látnék a képeden!!!gratula marha jó képek!

Én a babó érkezésére minden felszerelést használtan szeretnék megvenni,nagyon a márka nem érdekel csak hogy viszonylag jó állapotú,és szagmentes legyen(gondolok itt a doh-ra,dohányfüstre).

Rucikat azt persze újakat,annyit még elbír a családi kassza.Elsőnek a autós ülést,majd pelenkázós kiságyat kutatok fel,a babakocsival meg tökre ráérek a baba születése után is.

Ma céges családi napon voltunk,hát eléggé kimerültem...A derekam nagyon fáj.De a gyerekek nagyon élvezték.
Puszi mindenkinek.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

trombi. gratula, nekem is fiunak tunikl, de persze en aztan vegkepp nem vagyok szakerto :D

koszi az infokat legzesfigyelo meg vodor ugyben. ha visszamegyek majd utana nezek, hogy ott mennyi, aztan ha itt olcsobb, akkor majd megveszem itt augutuszban.

mar alig varom a holnapot, nem birok aludni.

vera, merre nottel fel erzsebeten?

KépKép
KépKép
mush589

trombi. gratula, nekem is fiunak tunikl, de persze en aztan vegkepp nem vagyok szakerto :D

koszi az infokat legzesfigyelo meg vodor ugyben. ha visszamegyek majd utana nezek, hogy ott mennyi, aztan ha itt olcsobb, akkor majd megveszem itt augutuszban.

mar alig varom a holnapot, nem birok aludni.

vera, merre nottel fel erzsebeten?

KépKép
KépKép
mush589

alma. a kozepso kepen milyen markaju babakocsi van ( a haromkereku)? asszem ilyet hagyott ram a baratnom, csak barnaban.

KépKép
KépKép
mush589

Szia Mush, a kocsi márkája Safety, de nem nagyon láttam eddig semerre, csak akkor egyszer, mikor megvettük :D Elvileg van hozzá egy rácsatolható bébihordó is, de mi azt nem vettük meg, mert nem kellett.

Trombibébi: nagyon édi a bébi :D

légzésfigyelő: nekünk eddig sem volt, eztán sem lesz. De biztos egnyugtató lehet...
Vendég

Sziasztok!
Trombi:
Hát én ,mint naagy szonográfus, a lábai között nem látok zacsit..:) Én kislánynak nézem..:)

Mush:
Arra értetted a kérdést, hogy a kompnál, amikor írtam, hogy speciális eset, azt miét írtam? Hirtelen nem tudtam, hogy mire értetted, mert a fogantatása is az volt. Szóval azért spéci a csaj, mert az anyaméhben kicsit elnyomta a végtagjait, így letapadt a popsijánál és a karjánál az izom. Ez fel sem tűnt a 11. hónapig, mert erős, egészséges ,örökmozgó csajszi. Csak éppen nem ült, nem mászott, nem állt ennyi idősen. így elvittük Dévény tornára, ahol rendbe tették Annámat :)

Légzésfigyelő:
Nekünk van, és nélküle nem is tudtam volna nyugodtan aludni. Még most is alatta van, holott már másfél éves, de addig alatta is lesz, amíg a tesó meg nem érkezik. Nekem óriási könnyebbség volt, pedig egy szobában aludtunk, de megnyugtatott. Ráadásul minket a kórházból a 4. napon csak akkor voltak hajlandóak hazaengedni, ha beszerzünk légzésfigyelőt. A zárójelentésen is rajta van, hogy kötelező a légzésfigyelő. Még szerencse, hogy beszereztük előre, maradhattunk volna bent addig, amíg apa meg nem veszi. Aznap pedig nem tudta volna megvenni, mert jan 1-jén engedtek minket haza. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

sziasztok,

Ti hogy birjatok ezt a meleget?

Mi tegnap elmentunk egy kis bevasarlo turara, es volt vagy 32 fok, amiben kellett az utcan kb 10 percet felfele gyalogolni...

Elegge elfaradtam, de egyszer le is ultunk kozben

Mit gondoltok, az ilyen terheles nem art a babanak? Vagy ilyenkor a baba ebbol nem is erez semmit, mert a mamatol szivja el az erot?
Konkretan arra gondolok, hogy nem-e lehet az ilyesmitol elvetelni...

Kép
zsiraf8

Köszi, csajok a véleményezéseket! Hát mostmár tényleg nagyon kiváncsi vagyok.

Mágnes, még ilyet nm is hallottam, hogy a kórházból való hazaengedésnél kötelezővé tették a légzésfigyelőt. Erre volt valami okuk a ti esetekben, vagy ott ez a szokás? Melyik kórház volt?

Zsiráf, én mint laikus azt gondolom, hogy azért egy 10 perces erőltetett sétától még nem megy el a bébi, de persze ilyenkor, amint érzed, hogy fáradsz, pihenni kell. Meg a huzamosabb nagyon melegben tartózkodást is biztos, hogy ajánlatos mellőzni. De persze úgy se tudjuk 100%-ig kiiktatni - és még csak most kezdődik!

Kép
trombibébi

alma. en kint orokoltem egy baratnomtol, de amint odaadta elvittuk aposomekhoz, mert kint balszerencset hoz, ha babakocsi van a lakasban mielott megszuletik a baba, ugyhiogy addig naluk is marad. majd jobban megvizslatom, amikor visszamegyek. igen lesz majd hozza bebi hordozo, de azt meg hasznalja a baratnom, de mire a mienk meglesz, addigra attol is megszabadul.

magnes. igen a mozgasara ertettem. de mar nagyon ugyes anna baba, ahogy olvastam! ha mar emlitetted, hogy a fogantatas is erdekes volt, azt is megirhatnad :D fiut vagy lanyt szeretnel kistesonak?
azt hiszem meggyoztetek legzesfigyelo ugyben. valahogy megprobalom megszervezni azt a tanfolyamot augusztusra.

mikor meg nem tudtam, hogy terhes vagyok, akkor mondtam a paromnak, ha ez most osszejon , akkor fiu lesz. fogalmam sincs miert ereztem ugy. aztan mikor felhivtam a legjobb baratnomet, hogy keresztanya lesz, akkor is minden teketoria nelkul keresztfiamozni kezdte. vegul meg a nagymamam is azt almodta, hogy fiu lesz. azt hiszem mindenki meglepodik, ha megis lany lesz. :D en nem tudom eldonteni, hogy melyik lenne jobb.

gondolkodtatok mar neveken?

zsiraf. szerintem, ha amugy normalis egy terhesseg nem hiszem, hogy egy kis hegymaszastol elmenne a baba. van, aki a foldeken dolgozik terhesen. vagy legalabbis volt... :oops: szoval nyugi. ma mondjuk pihizz egy kicsit.
en mondjuk nagyon jol birom ezt a meleget.

KépKép
KépKép
mush589

Nagyon koszi csajok a nyugtatast... szerinetek ha baj lenne, vereznek?
zsiraf8

Jó reggelt!

Tegnap belázasodtam, ezért tűntem el. Nem fáj semmim, ma már lázam sincs - kopp kopp kopp - de azért még henyélek, nehogy visszaszökjön. Egy Panadol lecsusszant a lázra.

Nekünk is lesz légzésfigyelőnk, mert én baromira jó alvó vagyok. Tudom, hogy ez meg fog változni, de ha létezik olyan eszköz, ami a bébi biztonságát szolgálja, azt apa nem hagyja ki, tuti! Öreg szülők márcsak ilyenek :wink:

Zsiráf! Nyugi, nem lett semmi baja a hőségben kutyagolástól a bébidnek. Biztos nem örült neki, de majd kiengeszteled! :lol:
Nekem az az alapelvem, hogy semmi olyat ne csináljunk, aminek kapcsán megfordul a fejünkben, hogy árthat a babának. Ha te úgy érzed, hogy ez nem volt jó ötlet, akkor legközelebb ne csináld!

Úúúúúúútálom a meleget!

Kép
zölddisznó

Trombi:
Volt okuk légzésfigyelőt kérni otthonra. A 36. héten magzati arrithmiát vettek észre Annánál, extrákat ütött a szíve. Folyamatosan CTG-ztek, hogy ,ha a 200 fölé megy a szívverés, akkor befejezzék a terheséget. Voltam a SOTE I-en magzati szívuh-n. Szülés után is maradt a zörej, így el kellett vinni egy hetesen szívuh-ra. szerencsére minden rendben, abberáns ínhúrunk van, két húrocsak a soksokból a párhuzamos helyett kereszbe fejlődött. Ez nem okoz semmi problémát, de lehetett hallani a CTG-n. Egyébként a SOTE II-n szültem és szülök.

mush:
Mi inszemre jártunk, öszesen 9 inszemem volt, a 3. sikeres inszem után angyalka lett a babánk, aztén fél év múlva újrakezdtük, és az utolsó, 6. lehetőségre sikerült Anna. Már a lombikos teendőket tárgyaltuk :) Közben elöntött vele a vér a 9. héten, napra pontosan akkor, amikor az előző babánk elment. Csajszink viszont nagyon akart jönni, mert kibírta ezt is :)

zsiraf:
Ne aggódj, ha nincsenek tüneteid, akkor rendben van a baba. Azért mostmár vissza kell fognunk kicsit magunkat, néha nem is érzi az ember, hogy sok a szervezetnek..

Na én ma dobozolok, kész a lakás, bútorok a helyén, jövő hétvégén már véglegesen ott élünk :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja és hogy kisfiú vagy kislány? Hát én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy én gyereket szeretnék :) Tényleg mindegy, igazából van megérzésem is, titkolt kívánságom is, de mélyen elnyomom, nem szeretném, ha Zsebi rosszul érezné magát amiatt, mert esetleg más a neme, amit én megérzek/várok... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]n írta:éha nem is érzi az ember, hogy sok a szervezetnek..

Szerintem érzi! Különben meg sem fordulna a fejében, hogy árthat vele.

Fúúúúj, de útálok dobozolni! Nem irigy! Muti képeket az új kéróról!

Kép
zölddisznó

Zöldi:
Úgy néz ki, hogy ma már szőnyegestül, játékostul kész lesz Anna szobája, küldök majd képet róla :)
A szervezetre ártalmas dolgok nálam sok esetben úgy vannak, hogy csinálok valamit, akkor meg sem kottyan, csak később jövök rá, hogy hoppá, lassabban kéne, mert árthat a babának. Kell egy kis idő, hogy megtanuljak megint előre gondolkozni:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

SZiasztok!
Rakok én is uh képet, ez volt az uccsó. Látszik mennyire homály, pl összehasonlítva Trombi képeit ég és föld a különbség! :shock:
Kép

Mágnes!
Lehet átfutottad az elözö oldalt, mert kérdeztem,hogy neked alul vagy túlmüködik a pajzsmirigyed? Milyenek az értékeid terhesség alatt?

Zsiráf!
Szerintem se lesz semmi baja a babócának egy kis gyalolglástól! :)
susy75

Susy! Trombibébit 4D-s géppel fotózták, naná, hogy jobb minőség! De ne félj, egy jó UH-s azon is pontosan lát minden lényeges dolgot.

Kép
zölddisznó

megprobalom feltenni az uh kepet

KépKép
KépKép
mush589

Kép Babuci 11 het es 6 nap

KépKép
KépKép
mush589

Nagyon jó kép Babucitokról! Gratulálok! :lol:

Kép
zölddisznó

na masodszorra sikerult :D
azt mondtak, hogy minden oke. mozgott egy kicsit, de nem sokat. mondogatta a pasi, hogy meg tul kicsi. a nyaki redo 1.7 volt. azt is csak azert merte meg a ficko, mert kertem.
a brendont nem ajanlanam senkinek, mert nem voltak valami kedvesek, es hamar kidobtak minket. 10perc volt az egesz, 9 ezer forimt volt. vittunk egy vhs kazettat, arra felvettek a "musort" meg kaptunk egy darab kepet. azt hiszem megfogadom baratnom tanacsat es legkozelebb a 4dgenesisbe megyunk.

megjott az eso lanyok! orultok? gondolom a gyerkocok mar nehezen birtak a hoseget.

magnes ne haragudj a tudatlansagm miatt, de mi az az inszem?

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. koszi. le kellett fenykepeznem az eredeti kepet es ugy feltenni, de majd ha visszamegyek akkor bescannelem es felteszem meg egyszer, az jobb minosegu. :)
elkudtem a ferjemnek, hat szegenykem nem nagyon tudta kitotozni, hogy mi micsoda, pedig szerintem egesz jol latszik.
te hogy vagy?

KépKép
KépKép
mush589

Tényleg jó a kép, Mush!
Én mindenkinek csak ajánlani tudom a 4D-t, mert nagyon nagy élmény, nem érdemes kihagyni!!! (Amikor nem 4D funkcióba nézik is 100x jobb minőség, mint az "átlag kórházi" gépek, laikusként is nagyon jól kivehető minden)

Kép
trombibébi

Mágnes, így már érthető a légzésfigyelő. De szerencsére akkor nem lett komoly gond, és ez a lényeg!
Mindentől függetlenűl, vsz én is beszerzek majd egyet, főképp, hogy mi úgy tervezzük, hogy külön szobába lesz a babó az elejétől. Hülyeség? Mármint a különszoba?

Kép
trombibébi

2 hét múlva én is megyek 4D-re :lol: :lol: :lol:
susy75

trombi nem hülyeség a külön szoba apuka nyugalma miatt,csak annyi a hátránya hogy szoptatni éjjel folyton át kell majd csoszognod.Én a közös szoba de külön ágy hive vok.hogy csak két lépés válasszon el a bébimtől.Főleg hogy nekem mindkét gyerekem egyéves koráig 2(!) óránként szopizott éjjel nappal. :roll:

A légzésfigyelőről annyit hogy nekem a fiam oxigénhiánnyal született,de mégsem volt légzésfigyelőnk.Egy karnyujtásnyira volt az ö ágya az enyémtől,és egy apró neszre rögtön felugrottam.Ez az ösztön akármilyen mélyen és jó alvó anyánál kialakul.Én is nagy álomszuszék vagyok,vagyis voltam,mielőtt lettek gyerekeim.Azóta ébren alszom.Talán ezért sem ragaszkodom ahhoz hogy külön szobába rakjam az újszölöttet. :roll: de ez az én véleményem,ahány ház annyi szokás.

Csajok holnap lesz a nagy nap megy a család a 4 d re.Ma fantasztikus finom görögdinnyével lepett meg az uram,csak az árát ne láttam volna meg... :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Én együttalvás híve vagyok, de nálunk félő, hogy apa horkolása képtelenné teszi a pihenést...úgyhogy majd előbb elaltatom Bucinudlit, aztán apát, és átmegyek Nudlihoz, majd reggel odabújva ébresztem a nagyobbikat. Észre sem veszik, hogy nem velük aludtam! :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Susy:
Jajj bocsi, olvastam is, amit írtál, de szita az agyam :) Nekem alulműködik a pajzsmirigyem, igazából most gőzöm nincs milyen az értékem, kedden megyek kontrollra, a dokim akkor tudja meg, hogy babát várok. Hát kiváncsi leszek a reakciójára :)
Most 125-ös euthyroxot szedek, a dokim azt mondta, az a tapasztalat, hogy terhesség alatt 25%-kal meg kell növelni a gyógyszer adagot. Annával a csúcs 175 volt.

mush:
semmi gond, addig örülj, amíg nem tudod :) Szóval az inszem egyfajta mesterséges megtermékenyítés, akinél lehetséges, a lombik előtti utolsó lehetőség. Annyiban más, mint a lombi, hogy itt a petesejtet nem szívják le, hanem a hímivarsejteket közvetlenül a méhbe, vagy a méhszájba vezetik katéterrel. Előtte általában uganúgy stimulálják a tüszőérést gyógyszerrel és/vagy injekcióval.

4D:
Annak idején Annával nagyon szétnéztem, hová érdemes menni. Nekünk a legjobban a Schöpf Méreis babavízió vált be, nagyon kdvesek voltak, kaptunk dvd-t, 4 képet kinyomtatva, a többit pedig neten elérhettük, letölthettük.
Állítólag még van a Schöpfben, ha tényleg, mi megint oda megyünk, annyira kedvesek voltak, és szerintem nagyon jó minőségűek a képek. Igaz, mi csak a 28. héten megyünk, csak egyet tudunk megengedni magunknak.. :cry:

Alvás:
Mi most egy szobában leszünk Zsebivel, Annámnak külön szobája lesz. Addig, amíg nem alusszák át az éjszakát, nem akarom őket egy szobába tenni. Annának tul. képpen most lesz először külön szobája, eddig egy szobában tobzódtunk Anyóséknál..

Megvolt a pakolás is, csajszi úúgy élvezte a kész szobát. persze fényképek később, mert megpunnyadt az elem a gépben.. :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]p írta:ersze fényképek később

...na jó, megbocsátok :wink:

Kép
zölddisznó

Zöldi:
kösziköszi! Különben beledőltem volna a fakardomba...

Ha és majd elfelejtettem! Az uh-s képek nagyon szépek!! Alig várom, hogy nekem is legyen egy kis fekete-fehér maszat, amin a tintahalnál többet is kivehetek Zsebiből.... :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kukucs, üdv az újaknak, remélem, mindenki jól van!
Nagyon tutik az UH képek! :lol: :lol:

Most csak egy gyors kérdésem lenne: már korábban felhoztam a herpesz témát, akkor megnyugtatott vki, hogy nem lesz tőle baja a babának.
Viszont most újra aktuális a téma. :cry: :cry: :cry: :cry:
Nekem mindig a számon jön ki, amit most is megtett, van egy hatalmas, és hozta a kistestvérét, mert 1 centire mellette van 1 kisebb is.
Én Telvirant és Zoviraxot szoktam használni, mikor melyiket. Tegnap is bekentem nagy bőszen, mikor leesett, hogy azé' utána kéne kukkantani, lehet-e használni.
Hát, csak orvosi utasításra. Affranc. Most akkor mi legyen? Neten mindenhol mást írnak, nekem viszont most jó lenne, ha mielőbb eltűnne, szombaton lagziba megyünk.... :P
És az a rossz, hogy tudom, hogy a krémeim tutira elrendeznék arra, de ha nem szabad használni, akkor..... :roll:

Van vkinek ebben tapasztalata, ötlete? Most minden gyors segítségért nagyon hálás lennék!
Ajánlottak vmi Sudo krémet, az jó lehet?
bébic

Sziasztok!

Bébic:Nekem is volt herpeszem nekem a dokim(Házi)homeós szert ajánlot.De már nem tudom a nevét.

Légzésfigyelö:Nekünknem volt és nem is lesz...Egy szobába alszunk elöször majd bébivel.Agusztusba fogom kezdeni hogy fiam az ö szobájába aludjon

Megyek ma dokihozígy az utazás elött doki látni akkar.Kérem szoritani....Azzért ha (veszprémbeleszek)akkarokmenni 4d-re...

Lányok hogy tetszik nektek a Mirjam név?fiú nevünk még nincs :oops:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

hemej.Szép a Mirjam vagy Miriam név!!!De vezetéknév függő is... :lol: A fiúnévre reméljük nem is lesz szükség a te esetedben. :lol:

Hát babona ide vagy oda találtam tegnap este neten egy használt autósülés/bébihordozót,megfelelő külalakkal,megfelelő áron,közel a lakhelyemhez.Ma este megvennénk a 4 D után,szerintetek nem baj ha már ilyeneket vásárlok a babónak???

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Madárka!
"A Zovirax krém terhességben és szoptatáskor való alkalmazásáról még nincs elegendo adat, tehát ilyen esetben való alkalmazása megfontolandó"
Terviran, "Megfelelõ tapasztalat hiányában terhesség és szoptatás "idején csak az elõny/kockázat mérlegelésével adható.
Homeós:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=171
De most már aztán mentsd el ezt a honlapot! :lol:

Hemi! Szurok!
Nekem nem tetszik :cry:

Sarmon! Ne viccelj, miért lenne baj! Olyan jó készülődni!
Én is nagy vaterás és tesz-veszes vagyok.

Kép
zölddisznó

Sarmon: ha megkapta a jó minősítést az ADAC törésteszten akkor miért ne... ha nem kapta meg akkor semmiképp, én nem tennék babát olyan ülésbe ami nem ment át jó minősítéssel (viszont a Römer Baby Safe Plusok ára használtan a béka feneke alá zuhant, már 10e-ért is lehet olyat venni és az garantáltan átment az összes teszten... utána meg simán eladod ugyanannyiért).

Az ADAC honlapján vannak a tesztek, érdemes azokról kinézni a szóbajövő példányokat és kifejezetten azokra vadászni (arra is figyelni kell, hogy melyik modell -gyártási év stb. ment át a teszten mert én már láttam csaló címkét is ülésen... egy 3-4 évvel korábbi modell ugyanis átment "jó"-val a teszten, a kérdéses modell meg épp csak átcsusszant - ld. komoly kockázat frontális ütközésnél- erre a régi biztonságos modell cetlijét rakták rá... (ezysafe vagy milyen márka volt... érdekelne mit szólnak ehhez a fogyasztóvédők).
Vendég

ja... és mielőtt megveszitek szedjétek le a huzatot, nézzétek át alaposan nincs-e rajta valami régi törés vagy koccanásnyom, benyomódás... ha ugyanis koccantak már vele (nem is kell komoly baleset) már lehet, hogy nem elég biztonságos! Szóval érdemes szétkapni és alaposan végignézni az egész ülést... az eldugott helyeken is.
Vendég

Sziasztok!

No, jöttem a táblázattal. A terhességi heteknél lehet van egy kis kavarodás, bocsánat :D de arra most nem volt időm, hogy teljesen átnézzem. Azért csak most jelentkezem, mert vidéken voltunk meg nem igazán értem rá mostanába. Remélem mindenki jól van! Szépek a babók az UH képeken! :D

A táblázat remélem látszani fog, eléggé le kellett kicsinyíteni, ahhoz, hogy itt fel tudjam mellékletként tölteni. :(
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszönöm mindenkinek a priviti!! Bocsi, hogy nem válaszoltam egyenként, de mindet megkaptam és nagyon köszönöm. Ha vmi hibás a táblázatban akkor kérlek írjatok privit.

Vmire még mindig nem tudom a választ. :( Múltkor itt is kérdeztem, de nem tudtam utána olvasgatni, hogy jött-e válasz. Lécci vki mondja meg most, hogy a nyaki redő mérés a 12. héten vagy a 12. betöltött hét után esedékes? Köszönöm.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Köszönjük a táblát!
11-13+6-ig.

Kép
zölddisznó

Aida. koszi a tablazatot. most mar en is kuldtem privit.
en tegnap voltam 4d-n 11hetesen es 6 naposan, es megmertek.
de asszem 11 es 13 het kozott kell, de a tapasztaltabbak majd biztosan pontosabb valaszt tudnak adni. :oops:

zoldi. remelem mar jobban vagy!!!!
:)

Mágnes. varjuk a kepeket a Anna szobajarol, amikor sikrult egy kis erot gyujtened! nem ririgyellek a koltozes maitt, mi is aprilisban koltoztunk, meg mindig rengeteg doboz van...
merre van az a 4D-s ultrahang ahol te voltal? meddig ultrahangoznak?

Bebic. sajna en ebben nem tudok segiteni :(

Sarnon. ha jo aron van, megfelel az eloirasoknak, nincs semmi baja, persze, hogy vedd meg! nem is gondoltam volna, hogy mennyi mindenre oda kell figyelni. :shock:
milyen volt a 4d? élveztek a gyerekek? kérunk majd képeket!

ma zsufolt napom lesz. egy régi baratnommel talalkozom, aztan szetnezek a C&A-ban, majd ismeros gyerekekért megyek oviba, utana rajuk vigyazok, amig az anyuka szuloin van. aztan ott vacsizom. ki tudja mikor erek haza. valoszinu, hogy mar csak holnap leszek majd :roll:

szép napot mindekinek!!

KépKép
KépKép
mush589

Aida, mindkettő jó, nekem legalábbis úgy mondták, hogy betöltött 11 héttől, a 13. hét végéig (én 12+5-ön voltam)

Kép
trombibébi

Sziasztok!

Most fedeztem fel ezt a topikot és szeretnék csatlakozni hozzátok. Első babánkat várjuk, holnap leszek 13 hetes terhes. A Szent Jánosban fogok szülni várhatóan Mikulás nap környékén. :-) 30 éves vagyok és a párommal már egy éve szerettünk volna babát. A végén a Clostylbegit segített és szerencsére nem volt szükség egyéb "beavatkozásra".

Kicsit aggódva tapasztalom, hogy ti már légzésfigyelőkről, babakocsikról beszélgettek, én meg még most eszmélek csak fel, hogy babát várok. :-D Bár az első 12 hét nem volt zökkenőmentes, elő-elő fordult kisebb barnás vérezgetés, de igyekeztem ügyet sem vetni erre, mert a baba ennek ellenére jól érezte magát. De így az első 3 hónap azért ha tudat alatt is, de bizonytalanságban telt.

Szóval főként a már gyakorló anyukáktól szeretnék tanácsokat kérni, mert még teljesen laikus vagyok a témában. Mikor érdemes 4D UH-ra menni? Mikor érdemes elkezdeni megvenni a bababútorokat, babakocsit?

Ja és mostani legfőbb parám!!! Kutyától lehet toxoplazmózist összeszedni? Dr. bácsim csak a macskát említette, sőt, kihangsúlyozta, hogy a kutya ártalmatlan, de a védőnénim rámijesztett, szerinte a kutyától is el lehet kapni. Van egy kiskutyánk, akivel elég sokat játszok mostanában. De az is lehet, hogy a védettségem is megvan már, kiskoromban kutyák-macskák között nőttem fel... És nyers hússal is terjedhet. Ti ha főztök és nyers húshoz nyúltok, húztok gumikesztyűt??? Tök gáz! :? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Kép 11 hetesen

Berni

Kép
Kép
lbernuska

Aida!

Én betöltött 11 hetesen voltam a nyaki redős genetikai UH-n. A fenti sztárfotó ott készült. :-D Én is úgy tudom, hogy 11-től 13-ig lehet.

Kép
Kép
lbernuska

Hello Berni.

Udv a cspatban. en ugy tudom, hogy macska kakijatol lehet toxoplasmozist kapni, nem magatol a macsakatol. nekem azt mondtak, hogy a kutyak artalmatlanok, de talan ott is jobb vigyazni a kaksival.
en nem szoktam gumikesztyut huzni, csak megmosom a kezem, amikor mar azedenyben van.

a babakocsi, butor, stb stb ugyben en is uj vagyok, majd tanulhatunk egyutt. ha visszaolvasol a lanyok itt mar sokat irtak babakicsikrol.

jok legyetek!

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?