Új privát üzeneted érkezett!

Hemej:
igen a páromat raktam közszemlére véletlenűl :lol: :lol: :lol:
Bocsika! De igy legalább láthatjátok ki az apja a gyereknek! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Gabi és Sarmon:
nagyon arik a gyerkőcök :lol: !

Kép
Kép
Kép
f.marti

Hinta (gyári kép:):
Kép

Babakocsi:

Nehogy a Brendonba menjetek... van naki egy outletje, a babyoutlet.hu -n lehet megnézni. Ott tele vannak "kifutott" modellekkel (ld. már fél éves kocsi, már nem trendi, hogy csíkos mert már a kockás a menő vagy világosszürke és nem sötétszürke stb.). Na szóval ott néha döbbenetesen jó áron (ld. használt ár alatt) lehet kifogni ugyanazokat a kocsikat amiket a Brendonban is árulnak! (ugyanez vonatkozik a gyerekülésekre is! Mi ott vettük 24e-ért 2 év garanciával a Römer ülésünket... akkoriban ennyiért használtan se kaptuk volna meg...) (vannak tesókocsik is:)))))

Zöld: a Stokke még túl drága, az csak fél-egy év múlva lesz "tömegkocsi"... :) (lehet, hogy skatulyázás de tényleg volt egy időszak amikor majdhogynem csak a quinnyk voltak 3 kerekűben ráadásul akkor még mocskosul drágán így tényleg csak egy bizonyos réteg vásárolta. Mostanra ez lefutott, a Quinnyk árai szerintem kb. egy szintre kerültek a többivel, de NEKEM ez a kocsi mindig sznob kocsi marad... valszeg aki most kezdi el nézegetni a kocsikat annak a Stokke ugyanez a kategória, bár abból én eddig élőben összesen egy példányt láttam - látszik, hogy gagyi környéken lakunk:))) (nekem a Stokkéban az alapötlet tetszik... a Quinny szerintem olyan mint a többi kocsi, semmi különös, a Stokke viszont marha szimpatikus amiatt, hogy a gyerek majdhogynem fejmagasságban van veled... ami ugye neki nagyon jó... csak ugye a stokke az valami bazi drága kategória hiába a minőség... plusz véges időn belül úgyis megjelennek majd az olcsóbb utánzatok is mert maga az elv tényleg nagyon gyerekbarát szerintem)

Én mondjuk abszolut kendő/hordozópárti vagyok, anno iszonyúan szívtam a fogam amikor megvettem az Ergo-t de hamar rájöttem, hogy minden pézt megért (azóta már van egy nagyon olcsó magyar változata is, ha kistesónak is kell majd akkor ő már ilyet kap majd...) Lényegében alig babakocsizok, a 2 hetes nyaralásból tavaly kb. 3* sikerült babakocsizni, a maradék időben végig hordozóztunk... és nekem kell az a szabadság amit egy ilyen hordozó (kendő) ad...
Vendég

Ja... a dolog pikantériája, hogy Lillát én ugye most is magamra kötve hordozom, ráadásul előre kötve... Még pont elfér a hasam mellett de már nem hiszem, hogy túl sokáig... A hátravétel meg még iszonyú nehézkes... de előbb vagy utóbb kénytelen leszek megtanulni... (korábban úgy csináltam, hogy előre vettem, megfogtam a pántokt és a derekamnál hátracsavartam az egészet... na de most ott a hasam így ezt már nem tudom megcsinálni...)
Vendég

Hát, én egyik kocsimnál sem azt néztem, hogy milyen márkájú... :oops: Na jó, tecsó gazdaságosat sosem vettünk, de leginkább azt néztem, hogy megfelel-e az elvárásainknak (anyag minőség-pl. ne legyen könnyű műanyagból...formája, emelhetősége...) Volt elképzelésem, akkor azt megnéztem a neten-bár Dorkánál még azt sem, hanem egy használt gyerekdolgok boltjában találtuk meg a ringatós változatunkat.
Kép [img] Domó :D

Kép Rebó :D

Ezek a kedvencek :) Főképp ez az utolsó! :D Az idei hóban is remekül teljesített, simán taposta a közel 20cm-es hóban is.

Szóval ennyit a mi kocsijainkról. Van egy gagyibb tesókocsink is, de azon már forrasztanunk kellett az egyik kerkeét, mert hát a bolygó nem bírta az itteni falusi utakat. Meg a tolókarját is meghosszabbítottuk, mert egyszerűen nem leheett felemelni az elejét, csak ha teljes súlyommal ráugrottam :!: E hellyett szeretnék majd egy másikat, ahol az első ülés formája és első kerekek egy vonalban futnak a tolókarral, valahogy így: Kép :D
Vendég

Kendőt Rebónál mi is vettünk, de Dorkánál 6 hónapig szinte csakis kengurúban vittem-nem viselte el a kocsi :? - , így beállt a csigolyám és csontkovács tudott csak helyre rakni. :? Így legközelebb már nem mertem cipelni, de szerencsére a további gyerkőcöknél nem is kellett, mert remekül elvoltak a kocsiban. Pedig annyival könnyebb magunkon vinni... :) és annyira bensőséges :lol:
Vendég

Alma: nekem is volt olyanom mint a te első kocsid (az volt a mélykocsi mert volt hozzá mózes). Iszonyú praktikus az első hónapokban, a mózes meg utazóágynak is szuper volt:) (fillérekbe kerül a teszveszen/vaterán.... 10e körül már lehet ilyet kapni mózessel, arra a néhány hónapra tökéletes, nagyon jó a rugózása, igazi terepkocsi:) (na én ilyen mózest keresek most max. 5e körül mert azt szeretném majd kiságynak használni a mi ágyunk mellett amíg a kistesó a nagytesó mellé nem kerül a másik szobába) plusz a mostani terepkocsink is olyasmi mint a ti háromkerekűtök:) (az is bagatell összeg volt, 12e körül)... (én viszont abból a szempontból néztem a márkát, hogy az ABC-k nekem nagyon bejöttek olcsó viszont masszív, stabil kocsi)
Vendég

Márti!
Kocsival megyünk, mi jövöhét szombaton indulunk!! :lol: Kocsival azért is jobb,mert több mindent tudok vinni a családnak,meg hozni is. Ilyenkor sokmindennel feltankolok ,amit itt nem lehet kapni! :wink:
Bár én védve vagyok trombó ellen,mert naponta kell immunprobléma miatt Heparint szúrnom,ami ugye trombózis ellen van.

hemej!
Igen,tuti klassz lesz,ráadásul a dokimnak valahogy, olyan rossz az uh képfelbontása,hogy igencsak homályos képeket láttunk eddig. :( Maga az uh gép jó,csak valahogy a képernyö nem!! :roll: Szóval jó lesz már élesben látni! :lol:
susy75

fehéralma Jó ezeket tudni legalább, hogy mit jó figyelembe venni a testvérkocsi vásárlásakor. Nagyon helyesek a gyerkőcök!

f.marti Te fiaid is nagyon aranyosak. Hogy fogadják a tesó gondolatát??

Hintánk nekünk is van! Hasonló a Retrus-hoz. Ania márkájú. Dani 4 hós korában kapta. Max. csak 15 percet volt hajlandó elleni benne. Aztán jött egy fordulat 9 hós korában. Nagyon imádta és jókat aludt is benne. Korábban ezt a "jótékony" hatását is olvastam, de ugye nekünk ez jó pár hónapig nem jött be. Most meg igényli, van hogy napjában többször is, hogy hintázzunk és abból nemsokára alvás is lesz.
Továbbá a Babavilág-ba azt hallottam, hogy a hintázásnak jótékony és fejlesztő hatásai vannak. Nem beszélve az egyensúlyról, de a későbbi tanulási dolgokra is állítólag hatással van.
hemej akkor szépen halad már a te kicsikéd is. Nálunk már jó 1 hónapja tart ez a felkapaszkodás, mostmár van hogy eltotyog egyik végéből a másikba a kanapénak. Rengeteget esik Ő is. Van, hogy naponta több lila foltra is szert tesz és semmi félelem érzete sincs még így sem.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

[quote]j írta:ó a hinta.De nekünk nincs.Doki szerint ártalmas

??? Azt is mondta, hogy miért???

Csaki! ...hordozó kendőt meg lehet varrni egy ezresből! :lol:

[quote]m írta:ert naponta kell immunprobléma miatt Heparint szúrnom,ami ugye trombózis ellen van.

Susy! Milyen immunprobléma?

Puszik a cuki totyogóknak, és nagyobbacskáknak!

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Hát eléggé összetett, nem vagyok egy egyszerü eset! :shock: Pajzsmirigy probléma, magas pajzsmirgy antitest, illetve ölösejteket termelek a magzat ellen, MTHFR mutáció (ezt ne kérdezd mi). :( Az utóbbi miatt nekem napi 5 mg folsavat kell ennem, ez a normál dózis kb 5-szöröse. :?
susy75

Zöld: mindent meg lehet varrni, csak ha valakinek nincs hozzá türelme az nem sokat tehet:) (egyébként meg max. 3-4e körül vannak a Nanduk... amit én csak a szülésnél használtam és most is csak azért nem adom el mert ott még szükségem lehet rá... jól lehet bele kapaszkodni ha az ember a párja nyakába/vállára kötözi bordásfal hiányában:)

Mondjuk egy ideje olvasom a kendős topikot és csak lesek milyen árak röpködnek... a 20e tök átlagos tétel... de sajna azzal egyet kell értenem, hogy ha az ember egy gyereket órákon át magára kötve cipel akkor nagyon nem mindegy az anyag, a szövés stb. (Nekem az Ergo csak a praktikusság miatt kell -ld. gyerek úgy ül benne mint a kendőben viszont nem kell több méter anyagot magamra kötöznöm- de a kistesót is 100%, hogy nem fogom babakocsiba tenni inkább veszek egy rugalmas kendőt és abban fog rajtam lógni ha megyünk valahová... vagy ha elaludt az autós hordozóban akkor azzal együtt fogjuk hurcolászni -ld. rápattintható a kocsinkra... de ha felébred azonnal kendő... már csak egy olcsó használtat kéne találnom)
Vendég

susy: Fú :( Ez durván hangzik :(((((

5mg. azért nem olyan vészes, ártani biztos, hogy nem fog... (én 6-ot szedek a gyógyszerem miatt és még azzal sincs gond...)
Vendég

Csakegy!
Ja, nem egy leányálom! :cry: Èn triplán aggódok,hogy minden rendben legyen! :?
A folsav tuti nem árt, a felesleg úgyis kiürül! 8)
susy75

Az MTHFR-et tanulmányoztam anni, de az csak annyi, hogy megagiga folsav, oszt jóvan. Mire nyomod a heparint?

Csaki! Hál'istennek mindenféle anyagot lehet venni, úgyhogy szívesen varrok sitty-sutty bárkinek! :wink:
Babahordozót azt nem, de kendőt bármikor, bármennyit!

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Konkrétan nem tudom, a dokim azt mondta az az immunproblémára (pajszmirigy és NK sejtek)kell. Az ölösejtekre még szteroidod (Prednisolon) kell szednem!
susy75

Zöld: Tök jó ha ilyen ügyes vagy:))))

(nekem azt kéne kiderítenem milyen anyagot használnak a rugalmashoz mert azon azért én is filózok... (újszülöttnél ugye az az ideális... de csak max. 5-7 kilóig... ami azért nem valami hosszú idő... szerencsére addig még van egy csomó időm) Babazsákot anno varrtam de Lilla nagyon nem szerette - pedig 2 méteret is varrtam hátha csak elszámoltam magam... de nagyon nem jött be úgyhogy inkább vettem egy Premaxxot de most majd azt is eladom.
Vendég

Sziasztok!

Megvan a kiskönyvem!!!!! Be kell, hogy valljam ennek kb. úgy örültem, mint mikor kétcsíkos lett a tesztem!

Nagyon szépek a gyerköcök, büszkék lehettek rájuk!

Babakocsi?? :?: :?: :roll: Hát én is ezen agyalok, hogy milyen is legyen, de egyenlőre nem tudtam eldönteni!Sajnos elég drágák az ikerkocsik, használtan meg elég nehéz kifogni olyat, amit éppen kinéztem volna!(legalábbis eddig ez a tapasztalat)

verzso

verzso: gratula a kiskönyvhöz:)))))) Akkor mostmár abszolt hivatalosan is kismama lettél?:))))))))))

(azta... én elfelejtettem... hétfőn meg vinnem kéne az UH-ra... külön kiadta az orvosom, hogy meg kéne már végre csináltatnom... ciki... legutóbb elfelejtettem felhívni most meg a kiskönyvet nem csináltattam meg... )
Vendég

Verzsó! Yeahhhhhhhhhhhhhhhh!

Csaki! Szenilisedsz? :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Aida!
Rég nem voltál! :roll: Hogy vagy?
susy75

Csakegy!
Nem akarok vészmadár lenni, de azért jó lenne, ha valami írást vinnél majd magaddal legalább (pl. az első orvosi, várandóssági bizonyítványt-vagy mi a szöszt, szóval azt a papírt, amit a védőnéninek küld) , mert itt nálunk Pécsett legalábbis majd' leszedték az egyik barátném fejét, amiért első alkalommal nem vitte a könyvét. Még ő sem jutott el odáig, hogy megcsináltassa. Nekem meg azért vették majdnem a főm, mert egy hónapnál korábban volt az uccsó dokis vizsgálati bejegyzés, és ezért aszonták, hogy ne csodálkzzak, ha kipostázzák a számlát :shock: , mivel az ilyen bejegyzés a beutaló is egyben a köv. vizsgálatra... :?: :!: Én meg ezek szerint beutaló néélkül voltam, tehát fizetnem kellett volna... Logikus nem? :evil: Szerencsére a számla sosem érkezett meg, de hát a nővérkék ugyebár legalább annyira fointosnak képzelik magukat, mint a dokik, és rendszeresen szapulják és dorgálják a kismamákat... :evil:
Vendég

Vera! Bébikomp minek?

Kép
zölddisznó

Alma: ez tök gáz ami nálatok van ... itt a dokim kért nekem időpontot az UH-ra, ha nem lennék terhes akkor gondolom nem kért volna:))))) (mondjuk ő azt is tudja, hogy máshol is megcsináltatom a tarkóredőt és a kombinált tesztet és szemmel láthatóan megnyugtatta a dolog:) (ld. a kórházi vizsgálat max. egy perc, az is akkor ha rosszul fekszik a baba, csak a rend kedvéért megyek el megcsináltatni, egyszerűen nem látom értelmét ha ennyire lazán veszik a dolgot)

Nem tudom mit ugrálnak ezzel a kiskönyvvel is, szerintem semmi értelme (ld. a szülési segélyhez az orvos ad igazolást). Minden vizsgálatról kapok papírt, azt majd szépen elviszem és örüljenek mint majmok a farkuknak. A védőnő mondjuk tudja, hogy jön a kistesó (néhány hete volt Lillanézőben), ő sem ugrált a kiskönyv miatt, végülis szem előtt vagyok amúgy is.
Vendég

Sziasztok!
Ma aztán nagyon elfáradtam, babatalin voltunk a törzstopicommal, 5-re értünk haza..:)

Sarmon:
Ez aztán már tényleg pocak :) A gyerekek nagyon édesek!

Hinta:
Akkor jól képzeltem el, valószínűleg már láttam valahol. És amiért nem javasolják szerintem, az éppen az, amiért a kompot nem. Mert ahogy látom, a lábak behajlítva vannak, amikor nem rugózik. A kompnál is az a baj, hogy nem vesz fel a lába egy természetes tartást, így a járásnál deformálódhat. Persze lehet, hogy a hintánál nem ez a gond, de a kompnál tuti :) Nekünk meg is "tiltotta" a gyógytornász.

Gabi:

Dani nagyon aranyos! Látom hasonló járássegítőtök van, csak a miénk csajszis lila színű :)

Kendő:

Nekünk nem volt, én inkább babakocsi párti vagyok, gondolkoztam rajta anno, de aztán letettem róla. Éppen azért, mert télen be van öltöztetve a baba, nyáron pedig totál összeizzadunk.. Anna annyira nem bírja az összeizzadást, hogyamikor beállt a meleg, nem volt hajlandó összebújva, ülve szopizni, hanem kizárólag fekve, mellettem.

Susy:
Én is pajzsmirigy beteg vagyok, éppen ma voltam vérvételen.

Na és akkor az én babakocsim:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1212176111.9093.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: a hintát olyan magasra kell kötni, hogy a gyereknek csak a lábujja érjen le... kinyújtott lábbal persze:) Aztán ő löki magát...
Vendég

sziasztok!
ha nem banjatok, akkor en is csatlakoznek.
enikonek hivnak, 29 eves vagyok, es Angliaban Sheffieldben elek. De most eppen Magyarorszagon(pesterzsebeten) vagyok 4.eig.
Hetfon, masodikan leszek 12 hetes varandos. Vasarnap megyek 4D-s ultrahangra a brandonba. Ez van a legkozelebb meg ide sikerult utolso pillanatban idopontot kerni. van valakinek ottani tapasztalata? :?:

gondolom egy kicsit korai menni, de legkozelebb majd csak augusztusban jovok haza, kint meg 5-szor annyiba kerul, es igy legalbb megnyugtat.

nekem is szep nagy pocim van mar, mert sokat fujodom fel, igy en mar nem tudom titkolni a dolgot. :D

hat jo hosszu ez a topik delutan 5 ota olvasom.... :D

Suzy te is Angliaban elsz?

lenne valaki olyan kedves, hogy megirja, hogyan kell vonalzot csinalni?

talan igy elsore ennyi.
majd holnap visszanezek.
udv mindenkinek

eniko
mush589

Szia Mush!
Gratula, további jó gömbölyödést! :D
Vonalzót úgy tudsz csinálni, hogy rámész arra, amelyik itt neked tetszik, ott belépsz az oldalra és ott követed az utasításoakt. Mikor kész, fel fog ajánlani 2 kódot, (én a url-eset tudtam feltenni) ezt kell bemásolni a "profilodban" található "aláírás" részbe.
Remélem sikerrel jársz. :)
Első bébi?
Vendég

Vera! Mi is kompoltunk :D , szerintem Domó is ebben fog elkezdeni totyorászni :D
Vendég

Helló Mush! Üdv közöttünk!
Miért lenne korai a 12. hét? Tarkóredőt is néznek, meg orrcsontot, és azt pont akkor kell.
Kérünk pociképet!

Alma! Mondjátok meg szegény tudatlannak, hogy minek a komp!

Kép
zölddisznó

Ez is egy lehetőség arra, hogy a gyerkőc fejlessze a lábait. Nekünk ez legalábbis sokban hozzásegítette őket a totyogáshoz, láberősítéshez. Élvezi, felfedezi, hogy képes maga is "haladni". A régi-én gyerekkorom -kopok elég veszélyesek voltak, mert rosszul voltak kiegyensúlyozva, nagy volt az esés , fejreállás lehetősége. De a maiak már abszolút biztonságosak.
De: ez csak magán vélemény. Sok olyan babásat ismerek, akiknek nem volt és ők is remekül megtanultak menni. :)
Szóval mindenki kikisérletezheti, mi a jó neki és a babának. :)
Vendég

én eddig csak rosszakat hallottam a kompokról. Az összes orvos ismerősöm óva int tőlük (ld. túl korán kényszeríti a gyereket a "járásra". stb. stb.) Valszeg a szülőknek a legpraktikusabb mert a gyerek nyugton van benne, nem kell mindig cipelni stb. (simán magamra kötöttem ilyenkor... ha meg volt hely akkor a földön kolbászolt négykézláb - idegenbe meg mindig vittem spéci földönkúszó nadrágot amiben simán feltörölhette a padlót:))))) (fel is törölte)

Én speciel Lillának egyáltalán nem segítettem a járásnál, teljesen magára volt utalva, lassan megtanulta, hogy kell esni, járni, mostanra már nagyon szépen jár. (Egy évesen már járkált... igaz, elég Donald kacsásan de én nem vettem észre, hogy bármit is befolyásolt volna, hogy segítettem-e neki vagy sem... amikor készen állt rá akkor magától is próbálkozott). Soha nem vezetgettem kézenfogva sem, semmi hátránya nem lett belőle.
Vendég

(ja... én a legnagyobb hőségben is magamra kötöttem Lillát... kibéleltem textilpelenkával a hordozót, abba ment a csak pelenkás Lilla így nem izzadtunk össze... )
Vendég

Alma! Szerintem a gyerek akkor fejleszti legjobban a lábait, ha saját maga próbál járni. Nem beszélve arról, hogy a járástanulásnak elengedhetetlen része az egyensúlyérzék fejlődése. Ez szerintem gátolva van, ha a komp megtartja, és nem magától marad talpon.

Kép
zölddisznó

Csakegy: éppen ezért írtam, hogy magán vélemény! Első gyerekesként én is csak rosszat hallodtam, de azátn mégiscsak kipróbáltuk és nem volt baj belőle. Dorka azóta is az egyik legügyesebb mozgású ovis.
De túl ezen, ezért is írtam, hogy ettől vagy e nélkül bármelyik baba rendesen megtanul járni.

Természetesen mi is csak már akkor ültettük bele, mikor már magától felhúzódszkodott és megpróbált lépkedni. Tehát semmiféle ráeröltetésről nem volt szó.
De hajrá, senkit sem kívánok rábeszélni, ez is csupán egy lehetőség, mint pl a rugós hinta is.
Arról is hallodtunk keménykalapos végleteket: diszlexiát okoz :roll: , nem fog egyensúlyra nevelődni a gyerek :roll: (pedig) pont ez az, amit biztosan fejlszet...szerintünk és a tapasztalataink szerint...

Szóval mindennek van előnye is hátránya is.
A kendő is van akinek beválik, van akinek nem. Én nem mertem használni, minthogy-ezt már említettem - első babásként folyton hordoztam és kikészült tőle a hátam. Meg azt is hallodtam, hogy nem fogja megtanulni az egyedül fekvést és ellevést...ezt sem tartom helyes elgondolásnak, mert ez is gyerekfüggő.

Szóval nekünk ezek váltak és nem váltak be. :)

Mindenki próbálkozzon kedvére és döntse el, hogy kinek hisz és kinek nem.
Nekem ez okozta a legnagyobb akadályt, hogy mindenkitől kaptam a jobbnál jobb ötleteke, tuti tanácsokat- a "csak ezzel válik be, csak ez fog használni" tapasztalatokat. És elúsztam, már azt sem tudtam, mit merjek és mit ne merjek tenni.

TEhát mindenkinek azt azt ajánlom, hogy nézzen, célozzon ki egy, max. két biztos támaszt és követendő példát, személyt és arra halgasson. :)

Azért nem semmi, hogy a nyári hőségben is együtt tudtatok olvadozni :D
Vendég

Zöldi: természetesen én is osztom a véleményed!
És a kompozást nem úgy kell elképzelni, hogy naphosszat benne ült.
Volt, hogy csak negyed órát, de volt, hogy max egyet. És volt, hogy hetekig egyszer sem. Tehát nem volt "függő" :) És amint láttuk, hogy biztosabban lépked, eltettük. TEhát összeségében talán ha 1, max-2 hónapot használtuk. De akkor az nagy segítség és -ahogy azt láttuk eddig minden gyerkőcünknél- nagy öröm volt. :)

De mégegyszer mondom: ez magán vélemény :!: , magán tapasztalat. :!: Ha Te/ Ti nem vagytok meggyőződve az áldásos hatásáról, a világért bele ne tuszkoljátok a gyereket :D
Vendég

Tény, hogy a kompot nem javasolják, a fentebb említettek miatt. (Ráadásul ,ahogy látom, a kompban, mivel van támaszték, a gyerkőc inkább löki magát, és nem emelgeti a lábait) Persze ez nem azt jeleni, hogy ,aki kompot használ, az 100%, hogy rossz lábtartású lesz. Csupán benne van a pakliban.
Ettől függetlenül én nem kompozok, de mi spéci eset vagyunk. :)
A komp olyan, mint a cipők... Ahányanyukát meghallgatsz, annyi félét mond, hogy mi a jó.. .:) Mi ebben is a gyógytornászt kérdeztük ki :)

Ja és még egy előre lépés ma: Már csak egyik kezemet fogja séta közben :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hát nem semmi, amennyit írtok! Tényleg alig győzni olvasni.

Mi tegnap voltunk tarkóredős ill. 4D-s uh-n és nagyon boldogok vagyunk...
CRL 63,1 mm
NL 0,8 mm

Remélem, sikerül felrakni a képeket:

Kép

Kép

Kép

Kép
trombibébi

Suzy, nekem is immunológiai problémám van, bár nalam egy bizonyos fcr blokkolóval volt probléma, ami miatt részt vettem egy immunterápián terhesség előtt.
Viszont nálam is emelkedett az NK sejtarány is, és én is szedem rá a Prednisolont a 19. hétig. Érdekelne, hogy te milyen dózisban, meddig szeded?
Neked ezt Németországban vizsgálták ki?
Volt a pároddal való összehasonlító immunológiai kivizsgálás is?
(Esetleg jöhet privátba is, hogy ne offoljunk)

Kép
trombibébi

Hát babakocsi ügyben meg csak kapkodom a fejem. Mennyi idő alatt lehet ilyen tudásra szert tenni?;)

És 4 babakocsi?! Én meg nagy naivan azt hittem, hogy majd most veszek 1-et, ami jó újszülöttnek is, meg későbbre is, és majd mág a 2. babó is azzal húzza ki...

Kép
trombibébi

Trombi!
Szia sortárs! :) :(
Ìrok privit.

Mush!
Èn Németországban élek!

Mágnes!
Neked alul v. túlmüködik? Most rendben vannak az értékeid?
Nekem túlmüködésem van, szedem a bogyómat. A terhesség kezdete óta kéthetente jártam vérvételre, de most már egy hónapra rendelt vissza a doki.
susy75

Trombi!
Nagyon klasszak a fotók. :lol: Ugye a nemét még nem látták?
Èn is a 13. héten megyek 4D-re! :wink:
susy75

Üdv az újnak. Erzsébeten merre laksz 4-éig? Mert én csepeli vagyok de sokat vagyok erzsébeten is mivel ott nőttem fel 30 évig.

Komp. Nekem mindegyik gyereknél volt és semmi bajuk nemvolt a járásukkal vagy a lábaikkal. Nem szabad egész nap benne hagyni hanem csak kicsi időre.

igen bevallom nekem ezek az eszközök mint ugye a hinta,jamping meg a komp könnyebséget jelentenek mert azért vegyétek figyelembe hoyg én akkor 5 gyereket fogok nevellni. És én meg a hordozókendőt nem szeretem. Egy az hogy nagyon magamhoz szoktatnám a másik meg abba úgy összegörnyednek a babák hoyg az nem tesz nekik jót a gerincének. De ez meg az én véleményem.
Én babakocsi párti vagyok nagyon. Buszra felsegítenek ha meg nem akkor szólok. Ennyi.

harivera
Budapest XXI. kerület

Na igen, a neme.
Hát nem mondta a doki, de igaz nem is firtattuk (lehet, még nem akarta, hogy elbízzuk magunkat) Már kicsit megbántam, hogy nem kérdezttem rá külön.

De hát laikusként próbálom elemezni, amit látok...

Várom a szakértői véleményeket:) (a képeken a baba popsija + lábacskái alulról):

Kép

Kép

Kép
trombibébi

Alma: persze, teljesen igazad van! Csak jó ha az ember hall mellette is és ellene is véleményeket... (ez mindenre vonatkozik).

Trombi:áááá, egy babakocsi nem babakocsi :) Olyan ami mindent tud egyszerűen nem létezik... és nem azért mert nem lehetne legyártani hanem mert nem az a gyártók érdeke. Ezért végzi az ember egyszerre sok babakocsival:))) (vagy egy babakocsival de folyamatos cserélgetés mellett). Na én ezért nem veszek új kocsit... az ha el akarod adni rögtön veszít min. 30%-ot az értékéből és lehet, hogy nem is igazán használtad mert mégsem jött be. Ami biztos, hogy az elején egy vízszintesig dönthető kocsi kell... ami később már tök felesleges lesz (praktikus de nem létfontosságú) és teljesen más szempontok lesznek fontosak... (nálam pl. végig fontos volt, hogy átfordítható legyen a kocsi tolókarja... nyáron pl. életmentő, nincs az a napernyő ami azt tudná amit a megfordítható olóirány... pl.). Szerintem egyébként elsőre mindenki azt a kocsit szokta megvenni amibe a hormonok által vezérelve azonnal beleszeret (én is:)) aztán meg ha megvan a gyerek akkor szépen rájön miért is volt rossz a döntése... Murphy:))).
Vendég

hat tenyleg hihetetlen hogy mennyit irtok!!! :shock: alig gyozom olvasni:)

alma. igen elso baba, elso terhesseg. sok meg az izgi, de ahogy latom is sok olyan kismama van, akinek ez a babuci mar nem az elso, igy lesz kitol kerdezni :) barcsak hamarabb megtalaltalak volna titeket.

magnes. elolvastam az elmult 35 oldal donto tobbseget, talan egy ket oldal kimaradt, de sajnos kimaradt az informacio, hogy miert specialis eset a gyonyoru kislanyod?

harivera. a knezich utcaban lakik anyukam, es nala vagyok addig. 4.-en delutan megyek vissza. augusztusban jovok majd megint 2 hetre. esetleg szervezhetnenk egy talit a tobbiekkel. :lol:

zoldi. a baratnom mondta, hogy a 4D meg korai. de hat mivel nincs tul sok lehetosegem a kesobbiekben, en azert elmegyek. kint meg masfel het mulva magyek normalis ultrahangra. tudom, hogy kb 1% az eselye, hgy megmondjak a nemet, de en azert remenykedem :D
kepet majd csak akkor tudok feltenni, ha visszamentem, mert anyumnak nincs scannere es csak videot adnak, igy olcsobb. de majd akkor bepotolom. legkozelebb majd en is a 4d genesisbe megyek, mert azt nagyon ajanlottak. mivel utolso pillanatban donottem igy, csak a brendonba jutottunk be. sebaj, jobb mint a semmi :)

hogy birjak a babak a meleget? en nagyon orulok neki. kint mar egy hete esik az eso es meg fog is.

jok legyetek!
eniko
mush589

trombi.
gratula a babahoz! nagyon cuki!
remelem en is kapok ilyen kepeket holnap.
te hol voltal ultrahangon?

lanyok en meg nem vetettem bele magam a babakocsi dolgoba. kaptam egy harom kerekut egy baratnomtol, de az anyosom mindenaron ujat akar venni nekunk, ugyhogy nem uszom meg a valasztast :o

lattam, hogy korabban iratatok furdeto vodorrol, de azt a reszt nem sikerult megtalalni, hogy ez ujszulotteknek is jo? hogy tartod meg? koszi
mush589

vonalzo proba... remelem sikerult

KépKép
KépKép
mush589

Mush a Magzati Diagnosztikai Központban voltam, a Bolgárkerék utcában. (www.ultrahangvizsgalat.hu)
Nekem a dokim ott is dolgozik, így adott volt, és a jövőben is ide megyek.

És soha nagyobb problémát, minthogy ki kelljen választani egy AJÁNDÉK bababakocsit ;)

A fürdetővödör nekünk is izgatja a fantáziánkat, először furának tartottam, meg a férjem is vágott egy fancsali képet, mikor előadtam neki korunk nagy találmányát, de miután mutogattam neki a képeket, meg az érveket, hogy állítólag milyen jól érzi benne magát a baba, azóta nem is akar másról hallani, mint átlátszó fürdetővödörről:)))

Kép
trombibébi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?