Csakegy: éppen ezért írtam, hogy
magán vélemény! Első gyerekesként én is csak rosszat hallodtam, de azátn mégiscsak kipróbáltuk és nem volt baj belőle. Dorka azóta is az egyik legügyesebb mozgású ovis.
De túl ezen, ezért is írtam, hogy ettől vagy e nélkül bármelyik baba rendesen megtanul járni.
Természetesen mi is csak már akkor ültettük bele, mikor már magától felhúzódszkodott és megpróbált lépkedni. Tehát semmiféle ráeröltetésről nem volt szó.
De hajrá, senkit sem kívánok rábeszélni, ez is csupán egy lehetőség, mint pl a rugós hinta is.
Arról is hallodtunk keménykalapos végleteket: diszlexiát okoz
, nem fog egyensúlyra nevelődni a gyerek
(pedig) pont ez az, amit biztosan fejlszet...szerintünk és a tapasztalataink szerint...
Szóval mindennek van előnye is hátránya is.
A kendő is van akinek beválik, van akinek nem. Én nem mertem használni, minthogy-ezt már említettem - első babásként folyton hordoztam és kikészült tőle a hátam. Meg azt is hallodtam, hogy nem fogja megtanulni az egyedül fekvést és ellevést...ezt sem tartom helyes elgondolásnak, mert ez is gyerekfüggő.
Szóval nekünk ezek váltak és nem váltak be.
Mindenki próbálkozzon kedvére és döntse el, hogy kinek hisz és kinek nem.
Nekem ez okozta a legnagyobb akadályt, hogy mindenkitől kaptam a jobbnál jobb ötleteke, tuti tanácsokat- a "csak ezzel válik be, csak ez fog használni" tapasztalatokat. És elúsztam, már azt sem tudtam, mit merjek és mit ne merjek tenni.
TEhát mindenkinek azt azt ajánlom, hogy nézzen, célozzon ki egy, max. két biztos támaszt és követendő példát, személyt és arra halgasson.
Azért nem semmi, hogy a nyári hőségben is együtt tudtatok olvadozni