Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Rit
Hat most ez az otthon,de szerencsere Alexet nem viseli meg a koltozes: ))Ennyi aldozatot kibirunk hogy vegre nagy lakasunk legyen: ))Persze egyaltalan nem nagy aldozat itt lakni,sot: )

Dec8
Na, akkor megy a hizlalas : ))Szoval akkor nalatok sem most jon a teso: )tolem mostanaan azt kerdezik hogy mikor lesz mar kisteso.Amikor mondom , hogyha Alex 3 eves lesz,ingatjak a fejuket hogy az mar nagy korkulonbseg.Meg all az eszem,miert lenne nagy?!

Kryss
Hatha tobb szerencsetek lesz a kovetkezo hazzal: ))

Mano
En is ilyen vagyok cipo ugyben,a szandi amit vettem 22-es irto nagy ra,most 20-as bakancsot hord.Remelem azert nyarra jo lesz neki: )
Alex ma koran kelt,ugyhogy mi tuti felbredunk 3-ig: )

Na megyek mert nyugosseg van.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

Képzeljétek teganp úszáson Dani majdnem másfél métert egyedül úszott karúszóval felém!!! Eddig csak önállóan lebegett és kapálózott, forgolódott, de tegnap ültem a lépcsőn, hívtam magam felé és annyira igyekezett, hogy odaérjen és sikerült neki! Kép Olyan kis boldog volt! Kép A lábával krallozik, a kezével meg kutyaúszásban evickél.

Új szavaink vannak a:
nanya = narancs
ma vagy dádi = magnó, rádió
csipi (ez a papagájunk)= csi

Dani is csatlakozhat a kis együtteshez? Ő majd reppel és szájharmonikázik Kép

Elit cipőkészítőtől Dr. Leo őszi cipőt vettünk anno Daninak.

Rit
Apósod nem semmi! Dodo már most vetekszik egy fiúval! Mutass még lányokat, akik barlangászni járnak! Meglátod vagány csaj lesz és mellette nagyon nőies is!

Dec8
Mit dolgozol? Valami köztisztviselős helyen?

Zsuzsa
Én sem cserélem gyakran a profilképet, viszont ott a webcím, azon mindig vannak aktuális képek Daniról.

A szülinaposoknak BOLDOG SZÜLINAPOT! KépKép

Az eddigi ragacsnévsor: (apukákat most nem írtam név szerint, de meg vannak a nevek is)

1.Forti+ Levi+Apa
2.Nyuszi+Emilia +Apa
3.Szilcsike+Szilvike+Apa
4.Beszti+ Beni+Nátán+Apa
5.Csics+Petike
6.Kata+Alex+Apa
7.Rit+Dodo+Apa
8.Dec8+Hanna
9.Ilke+Lili+Apa
10.Judy+Gergő+Apa
11.Panda+Ádám+Noémi+Kornél
12.Conti+Betti
13.Banyóci+Gyurci+Gyuri
14.Manó (Szilvi)+Emma
15.Sasha+Gabcsi
16.SzabóBetti+Mendi+Apa
17.Picus+Andi+Apa
18.MJMóni + Christopher
19.Gömbölyű+Lili+Apa
20.Parazita+Solymi
21.Ildikó (Szilcsike sógörnője)+Krisztofer+Apa
22.Gumicukor+ Dani+Apa

Pocokékkal mi van? Nekik is csináljak ragacsot?
Még valaki?

Egyébként így fog kinézni:

pl.:
ÁBRA
GUMICUKOR

ÁBRA
DANI
(Gumicukor)

ÁBRA
APA KERESZTNEVE
(Gumicukor)

Pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit,
Nagyon szomorú, hogy ilyenek az anyósodék, és nincs segítséged.
A DNS-vizsgálat minden kétséget kizáróan eldönti a dolgot? Mondjuk nem irigylem azt a másik kisfiút sem...

Forti,
Megkaptad a válaszomat? Keveselltem a 15 számjegyet Kép

Gumicukor,
De jó neked, hogy mindent megvettél karácsonyra! Én örülök, hogy a Mikulást letudtam tegnap a Tescóban...Kép
Akkor most neked kell elküldeni a neveket a kitűzőkhöz?

Evészet:
Solymesz rettentő zabagép, bármit megenne, amit mi eszünk, csak én, a szőrösszívű anya, nem engedem neki. Reggelire alma-banánt kap, tejpépppel vagy anélkül, délelőtt esetleg kiflit, ebédre zöldséges krumplit, rizst vagy kölest csirkehússal vagy hallal, uzsira gyümölcsöt, megintcsak tejpéppel vagy anélkül, vacsorára megint zöldséges kaját, de hús nélkül, pl. sajttal vagy joghurttal. Én úgy gondolom, hogy bőven van még ideje rászokni az erős ízű, fűszeres, egészségtelen kajákra, és addig örülök, amíg hajlandó megenni ezeket az ízetlen biokajákat, amiket kotyvasztok neki... Persze közben úgyis mindig becsúszik valami: vendégségben sütike, a mi kajánkból ez-az, szerintem ez bőven elég. Inni sem adok neki mást vízen kívül (ha beteg, akkor teát).

Zita,
a szőrösszívű...
parazita

dec8
ma már jobba is vagyok. Lényag, hogy mi szeretjük egymást, végülis a mi kis családunk így is teljes. Van aki egyeltalán nem is ismeri a nagyszüleit, nem??
köszi. persze, hogy jó. Tényleg az, nagy meglepetés volt és mennyire vártuk!!!!

Forti
háááát igen, szó szerint gázos lenne a banán addigra KépKépKép
Nem, ő csakis a mienk!!!!! KépKép

Kryss
Jópofa lehet Aaron így "visszafejlődve" KépKépKép
hammm - én is megkóstolnámKép

Ilke
Kép megnézve KépKép HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de nagy lett!! KépKépédes nagyon

Forti
Dodesz keze is olyan mint az elefánt orrmánya. Felnyúl és tapogat körbe-körbe, aztán mindíg zsákmányol valamit. Kép Tegnap egy gyönyörű üveg mécsestartót. El is tört KépKép

Kataa
ha így haladunk megvárjuk, míg visszaköltöztök KépKépKép bár ide tutti nem jöhet tesó Kép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Gumicukor,

Most látom, hogy feltetted a kitűzős listát. Küldjem el a neveket, vagy ennyi elég?

Zita
parazita

Sziasztok!

Most végre megpróbálok hosszabban irni, nem csak pár szót.

Szombaton találkoztam Zsanival, jól vannak, csak éppen msot költöztek, és még nem volt a net bekötve. Meg nem is hiányzunk neki Kép vagy Kép (az enm is baj, ha egy kcist ki tud szabadulni). Mondtam neki a dec. 8-at, még nem tudja, mi lesz, mert dolgozik, de lehet, hogy jön. Remélem addig még benéz ide, és elmondja, hogy mi van.
Mivel épp a Megatoysnál jártunk, ezért benéztünk a Kölyökparkba is. Hát éppen akkor elég sokan voltak (szombat 18 óra), remélem azért nálunk nem igy lesz, mert elég nehéz lenne a manókra figyelni. Ha valaki esetleg azt közelebbröl látta, akkor ez egy olyan hely, mint a Camponában a Pán Péter játszóház. Kicsit zavaró, hogy ez elég zárt. Az biztos, hogy Beni jól fogja érezni magát. Viszont mindenki készüljön ugy, hogy esetelg másznia kell a gyermeke után, olyan ruhába jöjjetek!

Karácsony:
Szerintem ezt mi szervezzük meg a gyermekeinknek. Én nagyon örülök, hogy most még többen vagyunk (ill. hogy idén már Nátán is biztosan élvezni fogja, tavaly még nagyon kicsi volt), mert azért a legnagyobb öröm a szülöknek a gyerekeik boldogsága. Én igyekszek ugy szervezni, hogy minden szép és jó legyen, de azért nem görcsölök rajta. Inkább legyünk egy kicsit szétszórtabbak, de ne legyen tele feszültséggel. Egyébként nálunk apa-anya veszi az ajándékot. Sem a télapós, sem a Jézuskás verzió nem szimpatikus. Akkor is meglepi!KépKép

Rit!

Anyós:Kép. De nem kell ezen felhúznod magadat.

Gumicukor!

Jó korán nekiálltál a karácsonynak. Én sem szeretem az utolsó pillanatra hagyni, de most épp úgy áll a helyzet (föleg anyagi), hogy kb. két hétig nem kezdhetek neki a készülödésnek.
Paradicsom: ha én is megeszem, akkor kap. De ez nem általános, elég összevissza reggelizünk, éppen mikor mi van itthon. Sajnos a rendszeres anukától én elég távol állok!KépKépKép

Conti!

Igen, a férjekkel nem mindig könnyü. Az enyém még álom, de azért még nekem is van olyan gondom, hogy húzza a száját, ha vigyázni kell rájuk. Igaz, ezt inkább megbeszéljük, és ált. azért nagyon rendes. Szombaton pl. én vittem a programomra magammal Nátánt, ö meg Benivel volt itthon.

Fürdökád: majd visszaül. Nátán egy darabig mindig állt, de most már megint le lehet ültetni, csak szólni kell neki.

Nyuszi!

Nem kell szabályos muffinforma ám. Elég, ha a papir mingnonformákat (lehet kapni kicsit nagyobbat is) használod, csak nem egy db, hanem 2-3 egymásba rakott legyen a forma, hogy a tésztát megtartsa. Ja, és lehet alufóliásat is kapni (olyan anyagból), ezeket is ugy kell használni (kikenve), mint a normáls formát, csak még mosogatni sem kell utána. Ja, és még szilikonosat is lehet kapni (pl. Auchanban), az is nagyon jó. Nem is tudom, hogy nekem van-e hagyományos (olyan, amit az Ikában lehet kapni). de ez igy azért is jó, mert a hagyományosakban ált. nincs túl sok "lyuk", azt hiszem, 6-osat láttam (de lehet, hogy 12-eset is). Nálunk ez a mennyiség többnyire kevés. Igy az egyenkénti megoldások jobban bejöttek.

Szopi: hát érdekes, hogy Nátánnak sem mindig kell. Szombaton pl., amikor nem itthon voltam vele, 1/2 10-töl estéig nemhogy nem jutott eszébe, de amikor rákérdeztem, akkor se kellett neki. Nem rá akartam eröltetni, de szopizva szokott délben elaludni, és jó lett volna, ha alszik, de végül nem volt hajlandó szopizni (szerintem tudta, hogy abba belealszikKépKép), hanem végül pici eröszakkal kellett rávenni, hogy maradjon fekve, és sikerült alvásba simogatni (hozzáteszem, hogy du. 1/2 3-kor!!!). Bezzeg este, miután hazaértünk, 1 óra alatt 3-szor is akart szopizni! Ki érti ezt?

Forti!

Nálunk sincs semmi biztonságban a konyhapulton, ugyhogy már figyelek, hogy eléggé betegyem. Meg az asztal sem, emrt arra meg a szék segitségével felmászik. És ül. És nem esik ám le, hanem amikor végzett a "dolgával"KépKép, akkor lejön a széken.
Ja, és nagyon résen kell lenni, mert ha nem vagyok elég gyorsak, akkor az apja hamiját kezdi el enniKépKép, felmászik a székére, és úgy.
Itt egy virslievös (már a kést is használjaKép):

KépKép

Itt pedig egyszer az asztalon hagytam a hamit (lefedve), aztán leközelebb erre érkeztem (édes-savanyú csirke volt (nem porból, én csináltam a mártást is)):

KépKép

Itt emg répát hámoznakKépKép apjával.

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

beszti
jó nagy répája van !!! KépKép

Rit
r

Tényleg jó ez a répás kép Kép

Hmm, most probálok nem csak pár szót írni Kép Mintha Te erről lennél híres Kép

Lehet Nátán is kezdi lassan elválasztani magát, azért nem kér annyiszor szopit, nem?
Nem próbáltad még délben szopi nélkül megtanítani aludni?
Én egy idő után meguntam, hogy mindig és cakis kizárólag cicin aludt el du-án, akkor kezdődött az alvástanítás, ami 3 alkalom után siker volt, egy mukk nélkül elaludt. Aztán alvás után kapta a szopit. Amikor elválasztotta magát, csak az első este volt kicsit sírósabb, de a cicit semmi pénzért nem vette volna a szájába, aztán második este már olyan vígan elaludt, mint a kisangyal, és hajnalban sem ébredt, mint korábban 3-4x szopizni. Ez az ért furi, mert egyik napról történt az elválasztódás és mégis így aludt.

Akkor Te a Mikinek készíted a listát?

Szerintem nem kell nagy cécóval osztani az ajándékot a Mikinek, mert nem hiszem, hogy a gyerekek szépen végignézik az egészet.

Parazita
Te csak Solymival jössz vagy apával együtt? Csak mert ha jön apa, akkor csak az ő keresztnevét küldd el, de akár ide is írhatod.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Pocokék jönnek, meg a barátnője is.
Pocok+Ajsa+Manka
A barátnő nevét még nem tudom, de Pocok dob majd egy sms-t.

Ilke
Pocokkal beszéltem, sajna még mindíg nincs netje, kérdeztetem hogy nagy gond lenne ha nem utalná neked az összeget hanem a helyszínen fizetne mint nekem? Azt mondta ha gond, akkor megpróbál elvergődni egy otp-be.

Zita
Tényleg?? Mindjárt megnézem, lehet hogy elütöttem a számok számát. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Zita
Kép

Gumicukor
Hogyan tanítottátok meg egyedül aludni Danit? Az a módszer ami az Aludj jól gyermekemben van? Nekünk is ki kell találni valamit, mert Levi csak mellettem hajlandó elaludni és hát van hogy 1 órát is szenvedünk mire elalszik.

Forti

Kép
Kép
forti

Beszti
Nem semmi Nátán, látom önkiszolgáló! Kép Tök jók a képek!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

kataa!

Emma is elaludt kb 1/4 1--kor, remélem nem ma javít alvási rekordotKép Amikor a köki-n felszállunka metróra küldök sms-t!
Szerencsére szép idő vanKép

Gumicukor!

Ábra is lesz? De jóóóKép
Nálunk a férjem valószínűleg csak értünk fog jönni, úgyhogy olyan 1/2 6-nál előbb nem hiszem hogy odaér, de lehet hogy még később, mert 5-ig dolgozik. Olyan kár, pedig milyne cuki lenne egy cimkévelKép

Jaj, képzeljétek ma felhívtak a munkahelyemről és lehet hogy itthon dolgoznom kéne picit, jól jönne nanygilga, de be is vagyok ijedve, mert az 1 év alatt nagyon leállt az agyam, legalábbis úgy érzemKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Alex beajult fel 12-kor,ugyhogy most van egy kis idom.

Gumicukor
Ugyi Dani az usziban: )Sajnos mi mar 1 honapja nem voltunk usziban ,mert minden hetvegen mashol vagyunk,vagy itt vagy videken.Bar mindket helyen van uszi de sohasem tudjuk kiszamitani .Azt hiszem mar megvarjuk amig 2 eves lesz es akkor a baratnom aki profi gyerek uszo oktato fogja megtanitani: ))
Persze ,pont egy rapper hianyzik meg: ))
Azt tudom hogy Pocok baratnoje Detti es kislanya van,de a neve passz.
Igy nagyon jok lesznek a ragacsok: )

Parazita
Teljesen igazd van,en is igy vagyok vele hogy inkabb nem sozom a mi kajankat sem annyira csak neki jo legyen.A suti meg egy nehez ugy ,mert az egyiknagyim mindig tomkodne a szajaba es en hiaba mondom hogy nem kene,nem erdekli.Szerencsere nem izlik neki,mert meg nincs hozzaszoktatava.Eleg lesz lebeszelni rola akkor, ha mar O keri a csokit,suti: ))

Rit
Na akkor tenyelg ott lesztek meg majusban,gondolom igy anyossal nem tema az eladas sem: ((
Tenyleg baratnonk jelntkezett azota?

Beszti
Natan nagyon edi ahogy koncentaral a virslire: )

Forti
Nalunk a delutani alvas (ha itthon vagyunk) nem gond mert kb 5 oraval a keles utan,beteszem a kisagyba es 2 per reklamalas utan mar laszik is: ))Ezt szokta meg.
Alex ha nem alszik bele a cumisuvegbe este,meg simogatom a kis arcat 10 percig meg enkelek neki,de ha meg ebbe sem alszik bele ,akkor berakom a kisagyba es legkesobb 10 perc utan alszik el.
Persze amikor sir az nekem nagyon rossz es ha sokaig sir bemegyek en is.: )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Akkor szerencsétek van Alexxal, mert Emma élete első torta evése óta imádja atortát (a szülinapján lkapott) és s csoki is szerelem volt elő ízlelésre. Azért nem nagyon kap, de pl ha a férjem csokit eszik,a kkor Emma is rohan

Manó

Ui: emma még durmol

KépKép
manó

Az alvásról jut eszembe: Emma valamelyik éjjel felébred 4-kor hajnalban és nem akart vissza aludni, nem volt álmos. egy ideig próbáltuk simizni, meg ringatni, meg taázattani, de csak nem aludt. Kiabált. Én meg már tök mérges voltam és megemelt hangon jól leszídtam, hogy Hogy képzeled ezt, az éjszaka közepén így balhézni, meg hogy apa reggel dolgizni megy , miért nem hagyod aludni. na, lényeg hogy hüppögött még egy ideig, de elaludt. (Anyukám szerint én is ilyen voltam hogy a szép szóra sose hallgattam, csak a ha kiabált). Azóta képzeljétek olyna cuki, ha felébred reggel, nem sír, hanem kiabál hogy anya, anya, anyaKép
Olyan édesKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nyuszi!
Köszi a jókivánságotKép, de most kezdek egy kicsit ideges lenni már. Reggel 7.30-ra kellett bemennie a kórházba, de a műtét időpontját nem mondták meg előre. Megbeszéltük, hogy telefonál, és akkor a tesóm azonnal megy be hozzá, de még mindig nem hivott senkitKép! Már legalább 20-szor hivtam, sms-t küldtem, de nem válaszol. Nem tudom mi lehet.

Judy!
LuxorsorsolásKép! Nálunk a Barátok közt a nyerőKép! Ahogy meghallja a zenéjét, már fülig ér a szája, és táncolKép!

Kataa!
Nem értem én sem, de talán azért mondja, mert jobb ha szakember látja?!

Rit!
AnyósKép, apósKép! Erre már szavakat sem találokKép!

Ilke!
Tündéri a képKép! Nagyon szép kislány ez a LiliKép!

Beszti!
Nagyjából igy képzelem én is a karácsonyunkatKép!
Nagyon jók a képekKép!

Forti!
Bár nem tőlem kérdezted, de azért leirom, hogy nálunk hogy voltKép. Én már picinek se nagyon hagytam, hogy cicin aludjon el (persze azért egy-két kivétel volt). Próbáltam mindig úgy intézni, hogy az ágyában aludjon el. Mikor már nagyobb lett, ez persze már egy kicsit nehezebb volt, de próbáltam következetes maradni. Szopi után mindketten elbúcsúztunk tőle, puszik tömkelege, jó éjszakát, aludj jól, álmodj szépeket..stb., és be az ágyba, mi meg ki a szobából. Mostanában Apa már szopi előtt elbúcsúzik, mert utána Gyurci már nem akart elszakadni tőle. Hát röviden ennyi. Ha véletlenül nem aludna el rögtön, de általában elszokott, akkor még egyszer visszamegyek, és kezdem előlről a búcsúzkodást. Ez nálunk nagyon bevált, sosem kell altatni, ott maradni veleKép! Szerintem az a titka, hogy ne várjuk meg amig elalszik.

Manó!
Szerintem ne izgulj! Én is sokszor úgy érzem, hogy "leállt az agyam", de amikor véletlenül munkáról beszélgetek akár anyukámmal, akár a kollégáimmal, mindenre tudom a választKép! Biztos nálad is oké lesz mindenKép!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Forti
Ismerem a könyvet, de nem vettem meg. Az alvástanítás saját módszer. bevittem alvásidőkor a szobába, elhúztuk a függönyt együtt, pápáztunk az autóknak és a Ligetmanócskának (nálunk ő vigyáz a ligetre, amíg alszunk). Aztán jöhet az ágy. Ő kezdettől fogva kiságyban alszik, nem alszik melletünk, a galéria miatt nem is nagyon szeretném + a mi nyugalmunk is fontos. Persze először ment a bőgés, felállás az ágyban (ekkor volt 10 hónapos), simogattam, beszéltem hozzá, odaadtam a macit, majd kimentem. Hallgattam kicsit a sírást, aztán megint bementem, hogy itt vagyok, a másik szobában leszek, amíg alszik.
Első alkalommal kb. 15 percig sírt, aztán elaludt, másnap már kevesebbet, harmadnap anyósom tette le, akkor már csak kicsit nyenyergett, 4.nap már egy hang nélkül vackolta be magát az macijához.

Manó
Csinálhatok neki címkét emlékbe, ha nagyon szeretnéd!
A munkába pedig majd belerázódsz, nekem is furi volt 7 hónap után ismét dolgozni. Most friss az agyam ismét.
Mi a csokit dugiban esszük, nehogy Dani meglássa Kép Mert ugye opersze, hogy szeretné. Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,

Nagyon remélem, hogy tud jönni apa is. Őt úgy hívják, hogy Vigh Szabolcs (a kitűzőn lehet annyi is, hogy Szabi vagy Szabolcs...)

Kataa,
Örülök, hogy nem csak én gondolkodom így. Néha azt hiszem, hogy túl szigorú vagyok. Én magamtól soha nem adok neki édességet vagy kolbásztKép, csak ha nagyon hisztizik utána, vagy vendégségben megkínálják: ezeket a dolgokat úgysem lehet elkerülni, de legalább tudja, hogy nem ez a normális, hanem csak különlegesség...

Forti,
Megyek olvasni Kép

Zita
parazita

Sziasztok
Nyuszi
Maffin formát én most látam a Tescoban,Interspárban is .

Mano
Engem se szoktak az ismerösök Csicsnek szolitani Kép hanem a rendes nevemen de azért halgatok erre a névre is Kép .

Judy
mi sem fogunk adventi naptárt csinálni .

Anenoma
ez nem volt szép az aposodtol Kép hogy ilyen beszolást megengedet magának Kép .

Ilke
Petit is elkell vinni minden nap sétálni mert különben elkezd rosszalkodni percenként csinálná a nem szabad dolgokhoz nyulást Kép.

Kataa
ne is törödj az ilyenekell nekem meg már mondták azt is hogy jo hogy kiskorkülönbség lesz petike és a tesoja között de voltak akik sajnáltak hogy hogyfogok birni 2 gyerekel akik között ilyen kicsi a korkülönbség én ere azt szoktam mondani hogy apjuk is segit nekem majd .

Zita
én is megprobálom azokat a felnött kajákat amikett ö is ehett és szereti müdolgok nélkül csinálni (Leveskocka) régen tetem bele hogy jobb legyen az ize de miota petike is eszik levest velünk azota nem teszek bele ilyet csak sót,és borsot enyi az izesitö anyag a levesben többi mind hus,és zöldség no és krupli .

Lányok
tegnap voltam a stén megint és jo lett Toxoplaztmozis vizsgálat is Kép .Ma meg petikét viem a dokihoz hogy néze meg hogy meggyogyult -e és belehet -e oltani belehetet igy ma végre megkapta a 15 hónapos oltását ö is hát nem tetszet egyátalán neki a sabincseppre azt mondta az arcával hogy vacak ,keserü a másik 2 oltásnál meg sirt pedig nem sirt soha az oltásoknál viszont a dokinéni azt mondta hogy az egyiktöl ma lázasodhat be a másiktol meg 3-4 nap mulva ugyhogy azt hiszem lehet hogy este kap elalvás elött lázcsilapitot .Petike a karjába és a combjába kapta az oltásokat .Képzejétek most már petike vissza is tudja pakolni a dolgait vagy amit leszedet dolgokat oda ahonét leszedte de amint vissza rakta azon mod le is szedi öket Kép .

Pusz csics és petike
csics

Sziasztok!

Forti! Ilke!
ok, akkor megérkezett a lovéKép

Hú annyit tudtok írni, hogy jojózik a szemem.
Nálunk csak annyi van, hogy a GAbi arca pöttyös. Már két hete. Vagy 3 hete? Már elhagytam az összes tejes dolgot, tojást nem is nagyon eszünk mi sem, nemhogy a gyerek. Persze voltunk dokinál 2x és először azt mondta keressek szunyogot, v. pókot. (kicsiny piros pöttyök fehér középpel amik a 2. napon eltűnnek, pattanásra emlékeztetnek) Aztán másodjára adott rá alkholt és hitőport! Na az jól kiszárította még mellé az arcát.
Aztán tegnap a patikában jártunk mikor eszembe jutott, hogy a Chamomilla Vulgaris homeos bogyót kb akkor kezdtem neki adni. Rékérdeztem a patikusnál, hogy lehet e attól ez a sok pötty. Azt mondta elvileg lehet, hiszen van aki magára a kamillára érzékeny. De hát nem most kap először kamillát... Patikus válasza: ez nem lényeg, hiszen van aki 40 évesen lesz tojás, v. bármi másra érzékeny. Szóval, szombat óta nincs semmilyen tejtemék, és tegnap már nem kapott semminemű kamillás dolgot sem. Pöttyök köszönik szépen még megvannak...Kép
Nem látom, hogy zavarná a gyereket, de engem nagyon idegesít, hogy mitől. Na meg azt a szép kis pofiját is elcsúfítjaKépKép

Remélem mindenki jól van és jókedvűKép
puszi
sasha

Kép
sasha

Forti
Dodesz szerencsére mindenhol elalszik napközben is, pici kora óta így volt szoktatva, hogy ne kelljen emiatt a strandról hazajönni. Ez a szokása azóta is megvan.
Anyósról alvásügyben: Azt még nem is írtam, hogy képzeljétek egész nap nem is altatta a gyereket, mondván, hogy olyan jól eljátszogatott és nem sírt, hogy álmos!!! Egy 13 hónapos azért szerintem igenis aludjon!!! Persze úton hazafelé már be is ájult szegénykém, így kész kín volt felhozni, fürdetni, etetni ....

banyóci
mi a helyzet???????
nálunk az rtl klub reggeli zenéje az abszolúzt nyerő KépKépKép

manó
akkor neked vigyázni kell rendesen, hogy ne szokjon rá nagyon az édességre, sőt a fogaira is, hiszen gondolom napközben nem mosod meg neki csoki után a fogát. Dodesz szerencsére nem szereti az édességet, a szülinapi tortájából is csak nyalogatott, akkor is a főzelékre szavazott inkább. Most viszont tudod miért van megőrülve?? - paprikáskrumpli. Bármikor, bármennyit, mint aki még sosem evett Kép

Kataa
természetesen jelentkezett, miért is ne? de most elég kemény falba ütközött állítólag, bár 1 napig rossz kedve volt miatta. De minden oksi! KépKép

csics
végre jó hír Petikéről. Remélem az oltás nem nagyon viseli meg

sasha
ha csak az arcán az, akkor nem is biztos, hogy allergia. Kis spotty duck Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Mano
Hat azert a csokis jegkrem favorti,ha apaja eszik O is ker,persze alig kap de ugy nez ki mintha O ette volna meg az egeszet: ))
Ja ilyen nekunk is volt,egyik ejjel anyueknal a 4.ebredesne la ferjem kicsit erelyes hangon(eleteben eloszor: )) raszolt hogy csend legyen,es kepzeld 5 perc mulva aludt: )))
Alex kipihente magat a babakocsiban es most itt korozik ezerrel: )

Banyoci
Anyukadnak jobbulast!!!
A mi mostani dokinenik orthopedus is,ezert gondoltam hogy hanyagoljuk a Heim Palt.

Parazita
Dehogy: ))En azt hiszem hogy mar most kell az egeszseges eletre valo szoktatas.Megorulok amikor 2-3 evesek a Mekiben esznek es kolat isznak.Pont tegnap beszeltunk az apukammal hogy majd nem tiltani kell tole az ilyen dolgokat hanem elmagyarazni hogy miert is nem jo.Ez nalunk is bejott es a tesom gyerekei sem sirnak a kolaert,pedig aztan ott van kultusz rendesen: ))

Csics
Hat igen jo a kis korkulonbseg majd kesobb a gyerekeknek,foleg ha egynemuek,mint nalatok: ))Az anyanak pedig van kb 3 rossz eve,hat eleg hosszunak tunik: )))

Sasha
A borgyogyinal nem probalkoztal?/bar altaban azok is csak talalgatnak.

kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Mi is hazértünkKép Jót játszottak csak kár hoyg mindíg a játzsó másik felén voltakKép

Sasha!

Nálunk is volt pofin pöttyök, kiszáradt bőrrel, Emam a hidegre lett érzékeny és az jött így ki. kaptunk rá kencét, azóta nincs gond.

kataa!

Hű,a meci az az én nagy bűnöm isKép ImádomKép És bavallom Emmais evtt már ott sült krumplit meg dajtburgert. Azérta kólát még elkerüljük, de a szénsavas ásványvizbe imádja nyújtogatnia nyelvét.

Rit!

Na igen, csak este mossuk a fogát. De akkor viszont rendes gyerek fogkefével, aminek sörtéje is van, már ő is mosssa magánakKép

manó

KépKép
manó

Gumicukor és mindenki aki írt nekem:
Köszi az alvásos infókat. Levi sem szokott velünk aludni, csak elaludni nem tud a kiságyában egyedül. Ott kell hogy legyek mellette. Bevallom elég fárasztó mostmár. Egy időben én is próbáltam, hogy egyedül aludjon el (akkor még kisebb volt), de nem nagyon volt kivitelezhető, mert egy szobánk van, akkor még galéria sem volt. Levi állandóan felállt és kiabált. Mondjuk ez most is megvan, de most már a galérián van az ő ágya is, ezért gondoltam hogy bepróbálkozom. Pár napja próbáltam, kb. 1 órát ácsorgott az ágyban és kiabált. Utána felmentem hozzá, kivettem (tudom hülyeség volt), és 2 perc múlva aludt. Lehet hogy csak az az első alkalom lett volna ilyen hosszú? És hiába fektetem le, még el sem lépek a kiságytól, már áll is fel. Kép

Rit
Elaludni ő is elalszik bárhol, csak ott legyek vele!

Lehet meg kéne ezzel az ügyködésemmel várni míg kiköltözünk Fótra, ott lenne külön szoba, ahol aludni fog.

Forti

Kép
Kép
forti

Zsuzsa
Nekem kb. 1 fél éve nem sikerült lecserélnem a profilomat, úgy csinál mintha lecserélné aztán mégsem Kép

Kataa
Engem is mindenki a kistesóval zaklat. Sőt anyósom meg van róla győződve, hogy én már nem is akarok többet. Kép

Gumicukor
A Fővárosi Önkormányzat egyik irodáján leszek program vezető, nem köztisztviselő hivatalosan, de nagyjából olyan. Csak az iroda költségvetését évente szavazzák meg, úgyhogy mindig részletesen, programra kell kérni.
Nekünk is jön apánk, névszerint: Bálint.

Forti
Hannus nem szarakodik, lerántja az egész terítőt, mindennel együtt Kép, aztán boldogan nekiál kotorni a zsákmányai közt.
Hanna egyedül alszik el nagyon régóta, de ha nincs komoly baja én sosem veszem ki. Persze mostanában éjszaka nagyon nehezen alszik visza. Viszont sehol nem hajlandó elaludni csak az ágyában, úgyhogy nem nagyon tudunk hosszabb időre elmenni sehova Kép

Manó
Hanna is imádja a csokit. Ha valaki eszik jön tátott szájjal és mondja hogy Hammmmmm (jó hosszan és ez csak a csokibak jár, a többi kaja az hamma)
Sültkrumplit is evett már. Nálunk a Fanta az imádat, persze én nem adok neki, de anyámtól mindig kunyerál.

Banyóci
Nálunk a latni zene a menő (nem véletlen, apja latin jazz-t játszik). Vadul táncsol rá, meg veri a ritmust a lábával. Sőt ha nem megy odamegy a CD-hez és rámutat meg elkezdi rázni a kis fokhagyma popsiját, hogy táncolni kell Kép

Csics
Nekünk is muszály sétálni, veri az ajtót ha nem megyünk Kép

Jelentem Hanna több mint 14 hónaposan hajlandó volt megenni a darabos kaját (tarhonyás izé, csak a tarhonya volt benne egyben, az is szétfőzve puhára)!!!

Puszi
dec8
dec8

Dec8!

A profilban a kép lecserélésének módja, ha elöbb törlöd a képetKépKép. Egyébként csak a feltölteni kivánt kép méretére állitja a mostanit. És igen, látszólag megcsinálja, de nem dölj be neki! (Én nem adtam fel elsö kudarcaim után, és addig szórakoztam, amig sikerült, azóta másoknál is olvastam, hogy csak igy megy.)

Gumicukor!

Nem zavar, ha igy akar elaludni. Ez amugy is csak itthon van igy, máshol bárhogyan elalszik. Meg ha nagyon akarom, akkor itthon sem (ha nem adok neki szopit, akkor lehet, hogy egy picit nyekereg, de úgy is tud aludni), de szeretem, ha ott szuszog mellettem. És hát nem az elválasztás a célom, miért ne kaphatna szopit?
Az elaltatásnál is mellette kell lennem, szopi nélkül is. Az egyedül elalvást majd megtanulja késöbb, én nem gondolom, hogy késö lenne. Ez csak akkor okoz gondot, ha valakit zavar, hogy ott kell lennie. Persze én öt is megértem (FortiKépKép), de számomra ezzel sincs gondKépKép. Ez egy kicsit olyan, mint az éjszaka átalvása. Bizonyára meg lehetett volna tanitani, hogy márpedig alszunk éjszaka, és nem mondom, hogy nem voltam fáradt a felkeléseknél. De biztam benne, hogy egyszer majd eljön annak is az ideje, ha ö elég érett lesz rá. Igaz, ö nem kelt soha nagyon sokszor, 1 éves kora körül már csak ált. 1-szer, aztán ez is elmaradt, és most már ált. átalussza.
De be kell valljam, idönként velünk alszikKépKép, pl. tegnap (szerintem a foga, bár már mindnek kibújt a hegye, de azért még nem nöttek ki teljesen). Igy 1/2 8-ig tudtam aludni (meg Beni isKépKép), 6-kor fölkeltett, hogy szopizna, aztán aludtunk tovább.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Beszti, nagyon tetszik amit a karácsonyról írtál. Nálunk is a szülők veszik az ajándékot, nincs jézuska, télapó duma. Egymást ajándékozzuk. A mikulásnak dec.6-án van jelenése, na meg most dec.8-án. Jók a képek, főleg a répás tetszik, jól elkaptad a pillanatot.

Csics, tök jó, hogy mindannyian rendben vagytok. Nálunk még láz sem volt az oltás után. Nálunk a szabin cseppet teával adta be a doki néni.

Kaja téma: én egyáltalán nem ellenzem a meki kaját egy héten egyszer-kétszer. Betti még hamburgert nem kapott (én sem szeretem) de a sült krumpliért oda van. Amit nagyon ellenzek az a kóla. Az alkohol után a legbutább és legegészségtelenebb dolog amit az emberek-gyerekek döntenek magukba.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Beszti,
Szuperek a fotók Nátánról!

Forti,
Solymesz három helyen képes elaludni csak: az ágyában (+utazóágyában), az autóban a gyerekülésben, és ha nagyon muszáj, a babakocsiban... Csak úgy, egy pokrócon vagy egy normál ágyon képtelenség elaltatni, mert mindig föláll vagy lemászik. Ritet irigylem, amiért neki sikerül...
Az új szám jó Kép, utalás elindítva...

Kataa,
Teljesen egyetértek veled. Én magam sajnos imádom a kólát, de megtartóztatom magam, és csak nagyritkán iszom, mert tudom, hogy nem jó... Itthon nem tartunk üdítőt, csak ha vendéget várunk. A mekis kaját is szeretem (megintcsak sajnos), de csak sutyiban, amikor a gyerek nincs velem...Kép

Zita
parazita

Beszti
Félre ne érts, nem az zavar hogy ott kell lennem! Én is nagyon szeretem ha Levi ott szuszog mellettem, és azt is szeretem, ha velem alszik el. DE! Eddig amikor álmos volt, felmentünk a galériára, lefeküdtünk a nagyágyra, ő odakucorodott a karjaimba és a leghosszabb idő mialatt elaludt max. 15-20 perc volt. De valamiért ez most megváltozott. Már jó pár hete csak vergődünk fent, tegnap is a nappali és az esti alvásoknál is 1,5-2 órát forgolódott, pedig álmos volt és mégsem vackolta be magát ahogy szokta. Nem sír meg ilyenek, egyszerűen tornázik, forog jobbra-balra, feláll, rámmászik. Ezért gondoltam, hogy jobb lenne neki is és nekem is, ha egyedül aludna. Én is úgy gondoltam, hogy majd elalszik egyedül ha eljön az ideje, de ez ellen a vergődés ellen nem tudok mit kitalálni. Sajnálom, mert helyette nem tudok aludni. Ötleted van valami?

Zita
Végre! Kép Majd nézem mikor jön!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a szülinapi köszöntőket!!
Képzeljétek, a lányom hozzá sem nyúlt a tortájához! Kicsit rosszul esett, hogy nem izlett neki, de az pláne, hogy még bele sem túrt..
Lányok, nem tudok irni semmit, totál üres vagyok!!
Rakok inkább képet:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok,
Köszönjük a dicséreteket az új képreKép.

Zita,
Nekem is ez a hozzáállásom Lili kajcsijaihoz. Amíg lehet egye az egészséges cuccokat. Persze mi sem étkezünk egészségtelenül, de azért neki még jobban figyelek mindenre. Én reggel mindig langyi teát adok neki, de ezen kívül egész nap vizecske van. Néha van csak gyümilé, de inkább olyan amit én készítek. Amikor még volt szőlő, rengeteg szőlőlevet készítettem neki. A tilcsi dolgokkal én elég következetes vagyok, amit nem szabad, azt picit sem szabad, máshol sem. De próbálom is mindig úgy alakítani a dolgokat, hogy ne ingereljük feleslegesen. Cola nálam is nyerő sajnaKép.

Beszti,
Engem biztosított a hölgy a Kölyökparkban, hogy hétfőn kora du, talán 1-2 fő lesz csakKép. A hétvégék a zsúfoltak náluk.
Jók a képek!

Forti,
Felőlem fizethetnek a helyszínen is Pocokék.
Nálunk szerencsére teljesen helyrejött az alvás napközben és este is. Napközben visszaszokott Lili a kicsi könyvet olvasok és 2 percen belül eldőlök c. elalvásraKép. Este pedig amikor együtt leoltjuk a villanyt, szinte már kéreckedik is a kiságyba, mutogat felé, és már altatja is magát. De az a furcsa, hogy ezt mind ő alakította így.

Csics,
Örülök, hogy minden rendben veletek.

Sasha,
De furcsa, hogy semmire nem reagálnak ezek a pöttyök. Nekünk múltkor teljes fehérje diétára kellett Lilit fognunk (a doki tanácsára), a pöttyei miatt, de szerencsére pár nap alatt elmúltak akkor. Máig nem tudom, hogy pontosan miért voltak.

Conti,
A mekis krumpliért Lili is odavan.

Betti,
Aranyosak a képek.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Forti!

Nekünk a szopi nélküli elalvásnál Nátán pont ezt próbálja eljátszani. Izeg-mozog, szórakozik, gyi-paciznaKép, meg minden. Ilyenkor az egyetlen megoldás, ha egy kicsit erélyesebb vagyok, és egyszerüen nem engedem, hogy felkeljen (rászólók, hogy "feküdj le", vagy a popsiját simogatva nem engedem elmászni.) Ált. elöször tiltakozik miatta (ilyenkor kell kitartónak lenni), de aztán már nem akar fölkelni, és akkortól már nyerö a dolog, és elalszik.
Bocs egyébként, nem akartalak megbántani!KépKép
Az egyedül altatás nálunk nem jött be. Próbáltuk, hogy eltorlaszoljuk az ágyán a kijáratot (most azért van nehéz dolgunk, mert bármikor ki tud jönni), nagyon orditott, nem is akarta abbahagyni, és nem birtuk sokáig. Tudom, az "altatós könyvek" szerint ilyenkor kellene "erösnek" lenni, de ez nálunk nem megy. Sem az anyai, sem az apai sziv nem engedi, hogy a nyuszikánk ott orditson az ágyában, még akkor sem, ha esetleg másnap vagy harmadnap már könnyebb lenne.
De ha egyszer elaludt, akkor viszont nincs gond, simán alszik reggelig.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

En mar fozok hajnalok hajnalan,mert jon abaratnom es megyunk be a regi munkahelyunkre a babakkal: )

Meki tema
Szerintem a sult krumpli nem gaz,hiszem csak krumli azt nem tudjak manipulalni.Mar Alex is evett 1* amikor valahonnan autoval jottunk es nyugi volt.En inkabb a hamburgerek+kolakban nem bizok.En ebben akarok kovetkezetes lenni hogy ne romboljuk mar dierkt a gyerek csontozatat.Most mar mi is csak vizet iszunk heti 1* gyumilet,sajnos mar nem en sinalom neki mert nincs mibol,a narancs meg nem tul edes neki: ))

Mano
Hat igen vege a jo kis babakocsi mellett eluldogelos beszelgeteseknek: ))

Forti
Tenyelg nem beleszolas,de szerintem Levi talan mar azert forgolik elalvas helyett ha faradt is ,mert tudja hogy ott vagy es kuzd az almossag ellen.Jo neki hogy ott van az anyukaja mellet: )))Pont ezert nem alszik velunk,persze vannak kivetelek ,mert inkabb nem alszik csak legyen valami szorakozas.
Nagy valtozas lesz neki a kulon szoba,talan mar lekezdhetned a nelkuled alvast hogy ne legyen neki rossz a kulon szoba.Mi is egy szobaban alszunk vele,es kivancsi vagyok majd ha mar az ujbn alkunk hogy fogja viselni a kulon alvast.Bar mi mindig akkor fektetjuk le amikor mi meg nemvagyunk bent,mikor aludni megyunk O mar nem erzekeli: )

Dec8
Es neked az ok lesz a meloval hogy majd ujra elmesz szulni?/Mert ettol vagyok dilemmaba,hogy mit szolnak majd?
Gratula Hannak a darabos eveshez!

Parazita
En is nagy kolas volam amig nem lettem babas,akkor azt mobdtam hogy na most eleg,es erdekes modon meg tudom allni.Nincs is otthon kola hogy ne essunk kisertesbe.A sogornom nagyon sok kolat ivott babasan (vizet semmit: (( es most is hogy szoptat,talan nem veletlen hogy sokat sir Zalanka.

Betti
Ne szomorkodj,Alex is csak nezegette a tortat: )))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsuzsa
Igen, ismerős a helyzet, mint fenntebb írtam mi is 2 órákat szórakázunk mostanában. Én is próbáltam hogy adok neki be játékot, de meg sem nézi mi az, már hajítja is kifelé. Fél perc és üres a kiságy Kép .

Ilke
Szerencséd van Lilivel, hogy így magától alakította ki az egyedül alvást!

Beszti
Dehogy bántottál meg! Kép Csak beszélgetünk, ilyeneken nem sértődik meg az ember. Csak azért írtam le részletesebben, mert tényleg tanácstalan vagyok, és hát fél szavakból teljesen más jön le, mint a valóság.
Az a rossz, hogy amikor mi is próbáltuk az alvás tanítást, apa nem bírta hallgatni hogy nyekereg Levi, így viszont velem szúrt ki, mert én szórakázok esténként 2 órákat.

Kataa
Nevetni fogsz, én is erre gondoltam, hogy azért nem alszik, mert jó neki hogy ott vagyok vele. Ezért gondoltam, hogy talán jobb lenne neki egyedül aludni most már. Érdekes ha apa altatja akkor tartja a max. 20 percét. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Alvás
Nálunk is cicin elalvás van délben és este is (pedig nagyon sokáig teljesen egyedül aludt el, betettük az ágyába, és kész, hang nélkül elaludt). Most kb. 10 perc, míg elalszik, de van, mikor nem olyan fáradt, hogy képes 20 percig is rajtam csüngeni Kép. Viszont olyan is előfordult már, hogy alig szopizott, csak forgolódott, nem tudtam, mit csináljak. Azt hittem, ha beteszem az ágyába, majd ordítani fog, de nem, szépen lefeküdt, és aludt 2 perc múlva.
Most hétvégén Anyunál aludtunk, Ádi egy heverőn, délben is, ami fura, mert a babakocsit szereti, abban alszik. De semmi gond nem volt, sőt, mikor vasárnap Anyu megfürdette, ment a heverőre és odafeküdt, mint aki aludni készül Kép.
Viszont éjszaka még mindig 2-3 alkalommal kelünk Kép. Az altatás egyáltalán nem zavar, de az fárasztó, hogy éjjelente is 20-25 perc, míg visszaalszik. Ma éjjel negyed 3-kor, már jó rég óta próbáltam visszatenni az ágyába, de ahogy leért a feje a szivacsra, egyből éktelen ordításba kezdett, és ezt 3x eljátszotta. Na, ekkor eléggé pipa lettem, jó mérgesen rászóltam, hogy mit képzel, stb., komlyan leszidtam, hát, képzeljétek, egy hang nélkül aludt reggel 8-ig. Pedig 5-6 óra között mindig fel szokott ébredni. Ki érti ezt????

Betti!
A képek nagyon jók Kép! Ádámot sem érdekelte különösebben a tortája, csak nézte, aztán lemászott a székről Kép.

Beszti!
Nagyon aranyos Nátán a képeken! Akár Ádám is lehetne, ő is mindent lepakol, kipakor, megkóstol Kép. Legújabb mániája, hogy kiveszi a szekrényből a kenyeret, és kiszedi a belét, amit aztán jóízűen elfogyaszt Kép. Pedig nem éheztetem Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Hali!

A fiam haja tegnaptól kicsit Vanilla Ice-os Kép A fülénél kicsit megritkítottam a rőzsehalmot, mert már bebelógott és idegesítette. A többi helyen maradt hosszabb (2cm). Most géppel nem hagyta, így ollóval estem neki, persze nagyon érdekelte a dolog, de végén sikerült.
a hajszárító annyira tetszik neki, hogy kikapcsolt állapotban berreg hozzá és fúj, és a hajához teszi, mintha szárítani. Engem is megszárítózott és apát is.

Hétfőn hallottam először, hogy az apa szó az A-ról, PA-ra módosult, miközben mondja majdnem elolvad.

Forti
A tegnap esti alvás nem ment simán, de ott ültem az ágyánál és halkan dúdoltam. Nem tudom iért, de a fiam kedvence a csigabiga gyere ki c. nóta. Amint meghallotta lefeküdt, fészkelődött és elcsendesedett.

Lányok
Láttátok tegnap a Megasztárt? Kép Hát mi hullára röhögtük magunkat rajta! Iszonyat milyen hang nélküli emberek állnak ki énekelni határtalan önbizalommal! Kép Nekem csak azért furcsa, mert zenei suliba jártam + fuvola (még most is) és egyszerűen nem hittem el, amit látok és hallok Kép

Csics
Hogyhogy a 15 hós oltástól még aznap lehet lázas Petike? Elvileg 10-14 nap alatt érződik a hatás. Nekünk láz nem volt, csak pici pöttyök, álbárányhimlő, de 2 nap alatt elmúlt, nem kellett vele semmit csinálni.

Banyóci
Nekünk Dani a VH1-en a Klasszikusokat és Elvis kollekciót reklámozó zene tetszik Daninak, + a TicTac zenéje és a Danone Éden Kép
De ha jó zenét hall, akkor mindig ráz Kép

Kataa
Sajnos az oviban nem biztos, hogy mindig látod majd, mit adnak a gyereknek, mondjuk egy Mikiünnepen. Tuti lesz egy csomó süti és szénsavas üccsi. De persze addig mi reformálhatjuk az evéskultúrájukat.
amikor a barátnőmnél voltam Danival babázni, feljött a szomszéd a 2,5 éves kislányával és tiszta fekete volt a kiscsaj fogsora, iszonyú kövér volt, a barátnőm mesélte, hogy nem tud futni a játszón, nagyon tohonya szegényke. anyukája menetegetőzik mindig, hogy hiszen alig kap édességet, de amikor a Tesco-ban együtt vásároltak, a gyerek első dolga az édességek felé vezetett és hisztit vágott le, amíyg nem kapott vmi csokit. És még tényleg nem kap sok édességet...

Conti
Én imádom a Cola Light-ot! KépKép Jöhet intravénásan bármikor Kép Persze ennek ellenére csak alkalmakkor iszom vagy moziban a kukorica mellé. Meki ritkán jön össze, annyira nem vagyok oda érte. Amennyit adnak egy valag pénzért, sosem lakom jól tőle, a férjem meg pláne. A meki kaja tényleg csak tűzoltásra való. Viszont a vaníéliás shake-jüket imádom! Kép

Én azt nem bírom, amikor pl. úszáson (most hétfőn is) danit betettem a járókába, adtam neki natúr puffasztott rizst, amit persze elajándékozott, a kisfiú anyukája meg nyomja a kezébe a Győri édes-t, anélkül, hogy megkérdezte volna, ehet-e ilyet.

Kataa
Gyümilét tudsz csinálni centrifugával almából, körtéből, narancsból, kiviből (nem megy bele a magja), ha nem annyira édes, akkor kicsi mézet tehetsz bele. Mi így szoktuk. Sőt céklát is centrifugálhatsz le hozzá. Igazi vitaminbomba és még finom is!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

gumicukor
ígértem egy képet még régebben:
Kép
meg még 2 csak úgy:
Kép Kép

Kataa
kérünk jégkrémes fotót!!!

dec8
ne csodálkozz. az én barátom, aki izraeli már a 16.nál tart Kép

kóla
bevallom, nekem a vaníliás a gyengém, de a gyerek nem kap, az anyja meg hízik tőle Kép

édeskék
Dodesz nem rajong az édességekért - szerencsére. De annyira nem, hogy ha jön kunyizni és kap mondjuk egy édes kekszet, akkor kiköpi. Viszont a sós félék jöhetnek rendesen. Imádja azokat a kis hal alakúakat, de azért csak módjával kap Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok!

Valószínű Gergő beteg lesz, tele az orra trutyival és picit lázas, szegény éjjel is kínlódottKép Várjuk a dokibácsitKép Kihívtam, mivel a trutyi randa sárgás színűKép

Kaja
Hát nálunk sincs cola, én nem is szeretem, bár most hozott a férjem vaníliásat, azt majd megkóstolom. Gergő vizet vagy üres teát iszik, óriási mennyiségben, kb 1 kávéscsészényit napontaKépPedig mindig kínálgatom.
Mekis cuccot még nem evett. Én azt hallottam egyszer, hoyg étvágygerjesztőt raknak a hambibaKép Biztos nem igaz, de tényleg csak egyre éhesebb lesz tőle az ember. A kajákkal én nagyon vigyázok, mert sajna a fiam tök érzékeny. A bőre is, meg a pocija is. Tegnap egy pici campingsajt is meghajtotta. Néha elkeseredek, hogy hogyan fog így rendes kaját enniKép

Alvás
Nálunk magától alszik el, ha átom, hogy fáradt, megyünk a szobájába, behúzom a függönyt, bekapcsolom neki halkan a rádiót és be a kiságyba. Ez van nappal, ált hang nélkül elalszik, vagy szöszmötöl picit és úgy. Ha nem akar aludni visít, akkor nem is erőltetem. Este szopival alszik el, de ha még ébren rakom be, azt sem bánja szerencsére.

Gumicukor
A Megasztáron én is fetrengtem a röhögéstőlKép A legjobb az a kiscsaj volt aki egy hangotse énekeltKép Mégis benne volt a tv-benKép Annyira égő lehet, hoyg egy ország röhög rajtuk. Névvel ráadásul. A zsűrin is csodálkoztam, hogy hogy bírják röhögés nélkül. Bár nem is kímélték őket.
A cola light még sokkal károsabb, mint a sima. Ha beleraksz egy csirkecsontot, 24 óra múlva a csont nyom nélkül eltűnik.
Anyukám is levágta a fiam frufruját ollóval. Azt auz ordítástKép Sajna ő a hajszárítóra is így regál. Jó Nektek, hogy így tűri Dani.

Ilke
Édes LiliKép

Betti
Ne bánkódj. Nálunk úgy kellett elvenni tőle, úgy habzsolta, az se jobb.

Banyóci
HOgy van anyukád?

Dec8
Gratula a tarhonyaevéshezKép

pusz
Judy
Judy

Judy
Ha így lenne (csirkecsont), akkor már elfogytam volna, vagy már nincsenek is csontjaim? Kép Végülis eléggé hajlékony vagyok. Kép

Hajvágás
Dani jól tűri, először magában ismerkedett a hajvágóval pár napig hajvágások előtt, aztán kicsit bekapcsoltuk neki, nem félt. Most hétvégén hátul szeretném neki kicsit felnyírni, de felül meghagyom a hosszát. De ne arra a bilifejes gyerekfrizurára gondolj! Olyan sosem lesz Daninak ameddig én vágom a haját, az tuti.

Íme a figurák a ragacson:

1.Fortiék - piros kendős mackó könyvvel a kezében
2.Nyusziék - cseresznye
3.Szilcsikéék - bohóc
4.Besztiék - hóember
5.Csicsék - sárga kiscsirke
6.Kataaék - 1 gombócos fagyi (eper)
7.Riték - katicabogár
8.Dec8ék - kancsó jégkockákkal
9.Ilkéék - sütőtök (olyan helloween-es, csak nincs arca)
10.Judyék - cirkuszi sátor (piros-fehér csíkos)
11.Pandáék - lila telefon (hagyományos)
12.Contiék - szamóca
13.Banyóciék - piros szivecske (eredetileg boszit akartam Kép, de nagyon rondákat találtam)
14.Manóék - citrom
15.Sasháék - félbevágott narancs
16.SzabóBettiék - bébielefánt
17.Picusék - karácsonyfadísz
18.MJMóniék - dobókockák
19.Gömbölyűék - szőlőfürt
20.Parazitáék - grillcsirke
21.Ildikó (Szilcsike sógörnője)ék - paradicsom
22.Gumicukorék - süvegcukorbot(piros-fehér csíkos)

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hát annyit tudtok írni hogy az valami fergeteg. Próbáltam el is olvansi.
Nálunk nem sok változás van csak annyi, hogy remélem mire megyünk a Mikulás összejövetelre addigra már szépen biztonságosna megyünk majd.
Most napról napra egyre többet megy..
Lányok ilyenkor kell ráadni cipőt vagy mezitelen lábbal a legjobb. a zoknit ne is említsétek, mert azt az Andi olyan szakértelemmel veszi le hogy öröm nézniKépKép
picus

Sziasztok Lányok!
Elöször is köszi a jókivánságokat anyukámnak, át fogom adni őket, remélem használnak majd, meg az érdeklődést is nagyon kösziKép! Aranyosak vagytokKép! Tegnap kissé ideges voltam, ezért nem irtam már. Mivel továbbra sem sikerült őt elérnem telefonon, igy beküldtem a Gyurit a kórházba, hogy nézzen utána. Kiderült, hogy már műtik. Műtét után végre jelentkezett, azt mondta nagyon hirtelen történt minden, azért nem tudott már telefonálni. Szegény, úgy sajnáltam. Egész délután sms-eztünk, és nagyon kivoltKép. Abszolút nem mozdulhatott megKép, ezer fok meleg a kórterembenKép, ráadásul rengetegen voltak egy helyre bezsúfolvaKép. Ma délután megyünk be hozzá, ha Gyurci-Murci felébredt. Állitólag ma már normális helye lesz!

Csics!
Jó, hogy jól vagytokKép! Gyurcin még nincs jele az oltásnak, remélem nem is leszKép! És remélem Petikén semKép!

Sasha!
PöttyökKép! Tünjenek el hamarKép!

Dec8!
Gyurci is rendszeresen mutogat a cd-re, és rogyaszt mellé hogy kapcsoljam beKép!

Betti!
KépekKép!

Gumicukor!
MegasztárKép! Brutális voltKép! Én is szétröhögtem magam.
Én is próbáltam Gyurcit a hajvágóhoz szoktatni, hasonló technikával mint te, de nálunk nem vált beKép. Éktelen üvöltés közepette lehet csak lenyirni a haját. Alapból utálja, ha a fején babrálokKép! Gyurci is általában minden jól hangzó zenére táncizik, de a BK a favorit. Na meg a Hiradó szignója. Mikor vége van a Legyen ön is milliomosnak, már tudja, hogy a BK fog jönni, és előre örül és táncolKép!
Nagyon aranyos vagy, hogy boszit akartál nekünkKép!
Kiskoromban apám hivott mindig igy.

Rit!
KépekKép!

Judy!
Jobbulást GergőnekKép!

Édesség, mekis kaja:
Gyurci sajnos imádja az édességet, a szülinapi tortája ótaKép. Előtte sose kapott. Ezért nem is eszünk előtte, hogy ne őrjöngjön érte. Néha kap, de csak ilyeneket mint kinder tejszelet, túró rudi, kinder pingui, és ritkán pilóta piskóta tallért. Az utóbbit azt sajnálom, hogy rákapott, ez még a régi szomszédunk bűne. Bár ha nem látja, akkor nem hiányolja. Az előbbiekben meg legalább van jó dolog is. Mekis kajákból ő is még csak a sült krumpliból evett (mást nem is fog), de azt imádja. És balhézik, hogy neki is mártsam bele a majonézbeKép! És csak vizet iszik.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

banyóci!

Na épp így jártunk mi is a szülinapi tortával!

Gumicukor!

Akkor csinálnál egyet a férjemnek is? Emlékbe. És megpróbálom rávenni hogy jöjjen el hamarább. Azt kéne ráírni DudiKép

Judy!

nem mondod komolyan?Kép Én is imádoma light colát. A siam cóla túl édes, azt nem szeretem,az új vaníliás meg szörnyűKép

Én egyébkénta mekiben jól lakom egy sajtburger menüvel, vagy ha nagyon éhes vagyoka kkro veszek még eghy sajtburgert hozzá vagy fagyit. De most nbem járunk túl sűrűn mert nagyon drága.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Anenoma
ugynézki idáig nem viselte meg az oltás még bese lázasodott csak egy extra nagyot aludt töle délután Kép és éjszaka is mert hogy csak 1x kellt fel fél 3 felé hogy éhes és utána aludt reggel 8ig velem együt Kép. de hát még hétvégére belázasodhat az oltástol .

Kataa
én is imádom a mecit igaz én a fagyi miatt Kép petike is járt söt evett sültkurplit ott de csak azt mert imádja a sültkruplit viszont inni valot még ott nem kapott és szerintem nem is fog mivel nem vagyunk nagy mecibe járosok sokba kerül és én soha nem lakok jol vele inkább itthon eszünk sültkruplit sült husal Kép

Conti
én néha-néha megiszok 1-2 pohár kolát de nagyon ritkán én föleg gyümölcsleveket szeretek inni és nyáron ásványvizet alkoholt mi nem is iszunk a páromal max ha jönek vendégek akor igen meg ünnepekor .

Gumicukor
a Tic-tac zenéje petikének is tetszik meg minden reklám ami megy a tvben akor marad nyugton és akor lehet legjobban körmöt vágni ha valami reklám megy Kép.

Édeségek
petike is imádná de mivel minden édeségben van tej álltalában igy petike nem kap édeséget csak szójajoghurtot ,na meg mézet egy picit vajas zsömin .

Picus
harisnyát nem probáltál még adni a lányodra azt nem tudjas lehuzni magárol petikén mindig az van Kép.

Pusz csics és petike
csics

Csics
Mi történt a helyesírásoddal! Kép
Nem ismerek rád, főleg a ritnek küldött hozzászólásoddal!
Helyesírásellenőrzőt használsz?
Pedig már úgy megszoktalak!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Bocsi, ha megbántottam valakit a cóla ellenességemmel, csak nem tetszik az egész reklámhadjárat stb., már szinte kötelező a fiataloknak mindenhol ezt inni. A felnőttek azt csinálnak amit akarnak, csak a gyereket ne cólával tömjék.
Volt egyszer a Simpson családban, hogy a Liza a kiesett fogát belerakta a colába, aztán később "eltűnt".

Gumicukor, én is jól szoktam szórakozni a megasztáron, különösen a zsüritagok arca tetszikKép
Egyébként irigykedem. hogy már megvannak az ajándékaitok. Engem teljesen megszállt most a karácsonyi láz, tervezem a kajákat sütiket és leosztottam a vendégeket is. Most külön jönnek majd elosztva, nem egyszerre. Ja és kitaláltam, hogy a fára nem teszek sem szaloncukrot, se üvegdíszeket, hanem mézeskalács cuccok lesznek meg a szalagok.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok
Megjottunk a melohelyrol.Alex persze ezerrel forgatta a forgoszeket es pakolta le a nagy dossziekat: ))Mindenkivel jol elvolt,ram se bagozott es erdekes modon egy egesz mandarint megevett egyedul,pedig itthon ha kinalom nem visszaadja vagy kikopi: )
Mi a batyammal egy helyen dolgoztunk ugyhogy Alex nagyon meglepodott hogy mit keres ezen a helyen a tesom: ))
Kerdeztek persze hogy mikor jona teso,mondtam hogy majd es hogy vissza szeretnek jonni dolgozni majd 1 ev mulva.Remelem a ket potencialis kolleganomnek jon majd a babo: ))
Aztan Alex persze 5 perrcet aludt hazafel az autoban igy csak fel oraja aludt el,kivancsi vagyok hogy lesz az esti lefekves.

Forti
Na hat akkor egyre gondoltunk: ))Es mi lenne ha apa altatana egy darabig,aztan csak rovidulne az idotartam es utana mar csak egy lepes a kulon szoba szepen elalvo Levivel: ))

Panda
Na akkor nalatok is bejott mint nalunk meg Manoeknal ez a kis raszolas alvas ugyben: )

Gumicukor
Ez az ,mar nalunk is jon ez az amrikai kola es gyros kaja orulet a,mitol lesznek a kis gomboc gyerkocok.
Hat pont azert szeretnem ha nem is erdekelne a kola meg a sok csoki(persze valamennyi tudom hogy elkerulhetetlen) mert kisertesek mindig lesznek.Egyebkent en nem hallottam hogy az oviban mar van szensavas udito ,barmilyen alkalmakkor is.Vagy igen???Ez eleg durva.
Aha tudnek csinalni,csaka centrifugank valami doboz melyen van,es hiaba kerestem,nem talalom: (de orulok neki hogy isza a vizet: )

Rit
Ok majd csinalok,legkozelebb: ))

Judy
Gyogypuszi Gergonek!!! En el tudom kepzelni hogy tesznek bele valamit,de hogy a kolab raknak valamit ami enyhe fuggoseget okoz az tuti.
Lanyok
En a nagy O-n rohogtem nagyokat: ))bar most lattam eloszor de meg ilyen mesterkelt csajokat: )))Na de azok az estelyik szuperek voltak: ))

Hajvagas
Nekem is turi,mar 3* volt vagva neki.Most telen csak igazitva lesz neki.

Banyoci
Szegeny anyukad,nincs annal rosszabb mint mikor az ember mutet utan fulladozik a melegtol.
Sajnallak mert szerintem ha az ember anyukaja beteg az is ugyanolyan rossz mintha a gyereke, nem?

Conti
Jo otlek a diszek,nekem csak azzal van gondola hogy hova tegyem,mert itt ebben a lakasban max a szekreny tetejen nem eri el barmit: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Alvás: Mendinek csak a nappali alvással voltak gondok, mert egy hónapos korától kezdve egy percet sem volt hajlandó aludni!! Egészen öthónapos koráig, amikor is elkezdett kúszni, és egycsapásra elmúltak a problémák!
Este nincs gond általában. Kezdettől fogva ugyanakkor megy a szertartás: fürdés evés alvás. Csak lerakjuk, és alszik. Nem azt mondom, hogy egyből, de csendben elforgolódik. Persze vannak kivételek, olyankor simizem a hátát, de ringatni nem szoktam.

Kóla: én szoktam inni. Nem tudom miért rosszabb a light, mint a sima?? Ezt valaki magyarázza el! Tény és való, hogy buta egy találmány. Gyereknek én sem adnék, mert tele van koffeinnel, üres kalóriával, és nem szeretném, ha rászokna. Bár én feketeteát sem adnék neki, mert abban még több a koffein, mint a colában, vagy a kávéban!! Csak lassabb a kioldódási ideje, viszont a hatása hosszabb!! Az egyik szomszédasszonykám Pickvicket itat a gyerekével kb 7 hónapos kora óta..szép..
A lightot alapból nem lehetne adni két éves kor alatt, mivel édesitőszeres. De ha már az üditőknél tartunk, az összes olcsó üditő tartalmaz édesitőt. Ha már az van ráirva, hogy energiában szegény, vagy csökkentett energiás, akkor nem gyereknek való. És ez nem csak szénsavas lehet! Ott vannak a narancssárga szobik.. Sőt a gyümölcsnektárok sem éppen egészségesek. Amiben kevesebb mint 50% a gyümitartalom azt sem adnék Mendinek. Vicces, hogy a gyerekeknek készült Pacifik szivószálasban is van ilyen! Mendinek én csak 100%osat adok, elvégre, ha már gyümölcslevet iszik, akkor valóban gyümölcsből készült lé legyen, ne viz, cukor, szinezék, és sűritmény. Ha egy gyümölcslé összetételének leirása úgy kezdődik, hogy Viz.. akkor már régen rossz. Mert ugye ez azt jelenti, hogy ebből van benne a legnagyobb rész. Na, jól belelendültemKépKép!

Minket nem fenyeget az a veszély, hogy Mendi rászokik a Meki kajára, merthogy Cegléden nincs McDonalds.
Szerintem a sült krumpli sem egészségesebb a hamburgernél. Olvastam egy kimutatást, hogy a gyorsétkezdés étkek nem egészségtelenebbek egy éttermi vacsinál..

Édesség: én sem adok Mendinek csokit, cukrot. Túrórudit kap, de csoki nélkül. Babakekszet is adok neki néha. Nem szeretném, ha rossz étkezési szokások alakulnának ki benne. Le kellene szoktatnom apukát isKép!
Ebből a szempontból még jó is, hogy nem nyúlt hozzá a tortához?
Köszönjük a dicséreteket!
Ma voltunk státuszvizsgálaton. Mendi 8500gramm, 76cm.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Beszti
Próbálkozom hevesen a profilommal!!

Betti
Azért látom az ajándékok tetszettek Mendinek Kép Biztos jól érezte magát, már csak a sürgölődés miatt is Kép
Nagyon édes ebben a kis harisnyában, a szemei pedig nagyon csábik Kép

Kataa
Azért nálunk nem olyan nagy a szigor. Persze főleg az a baj, hogy a programot 2000 óta én csinálom, most kezdett felpörögni, úgyhogy egyre több a munka, de most már pénz is lesz rá. Szóval ha jön a kistestvér valami beosztottat vezényelek egy darabig, meg itthonról, meg visszafogjuk a tempót. Kép

Rit
Nagyon vadak vagytok Kép

Hihetetlen szar napunk volt ma. Egyáltalán nem aludt Manci, teljesen fel volt pörögve, turbóban rohangált fel-alá. Aztán fürdi után, ahogy kiléptem a szobából órdítás, 2 perc múlva meg alájulás jellegű alvás. Na lefárdatam teljesen.

Puszi
dec8
dec8

dec8!
Köszi a bókot a lányom nevébenKépKép!
Igen, az ajándék tetszett neki nagyon, de a csomagolást nem akarta széttépni! Úgy kellett rávezetni, hogy ugyan szakitsa már széjjel!

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

ma Emmát mértünk és sajnos megvan az utóbbi hónap feltűnően kevesebbet evésének a hatása, egyetlen dekát sem hízott az utóbbi 1 hónapban. 10100 gr, mint 1 évesen. Nekünk ilyen hónapunk még nm volt, minumum 25 dkg-ot hízott minden hónapban. Szerintetek ez baj, vagy ennyi idősen már nem számít?
Viszont nőtt 3 cm-t 1 hónap alatt, már 80 cm, úgyhogy jól láttam én hogy sokkal soványabb mint eddig, hát ezért.
mondjuk még így sem rossza súly a korához képest, csak magához képest nem jó.

manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?