Sziasztok!
Most végre megpróbálok hosszabban irni, nem csak pár szót.
Szombaton találkoztam Zsanival, jól vannak, csak éppen msot költöztek, és még nem volt a net bekötve. Meg nem is hiányzunk neki
vagy
(az enm is baj, ha egy kcist ki tud szabadulni). Mondtam neki a dec. 8-at, még nem tudja, mi lesz, mert dolgozik, de lehet, hogy jön. Remélem addig még benéz ide, és elmondja, hogy mi van.
Mivel épp a Megatoysnál jártunk, ezért benéztünk a Kölyökparkba is. Hát éppen akkor elég sokan voltak (szombat 18 óra), remélem azért nálunk nem igy lesz, mert elég nehéz lenne a manókra figyelni. Ha valaki esetleg azt közelebbröl látta, akkor ez egy olyan hely, mint a Camponában a Pán Péter játszóház. Kicsit zavaró, hogy ez elég zárt. Az biztos, hogy Beni jól fogja érezni magát. Viszont mindenki készüljön ugy, hogy esetelg másznia kell a gyermeke után, olyan ruhába jöjjetek!
Karácsony:
Szerintem ezt mi szervezzük meg a gyermekeinknek. Én nagyon örülök, hogy most még többen vagyunk (ill. hogy idén már Nátán is biztosan élvezni fogja, tavaly még nagyon kicsi volt), mert azért a legnagyobb öröm a szülöknek a gyerekeik boldogsága. Én igyekszek ugy szervezni, hogy minden szép és jó legyen, de azért nem görcsölök rajta. Inkább legyünk egy kicsit szétszórtabbak, de ne legyen tele feszültséggel. Egyébként nálunk apa-anya veszi az ajándékot. Sem a télapós, sem a Jézuskás verzió nem szimpatikus. Akkor is meglepi!
Rit!
Anyós:
. De nem kell ezen felhúznod magadat.
Gumicukor!
Jó korán nekiálltál a karácsonynak. Én sem szeretem az utolsó pillanatra hagyni, de most épp úgy áll a helyzet (föleg anyagi), hogy kb. két hétig nem kezdhetek neki a készülödésnek.
Paradicsom: ha én is megeszem, akkor kap. De ez nem általános, elég összevissza reggelizünk, éppen mikor mi van itthon. Sajnos a rendszeres anukától én elég távol állok!
Conti!
Igen, a férjekkel nem mindig könnyü. Az enyém még álom, de azért még nekem is van olyan gondom, hogy húzza a száját, ha vigyázni kell rájuk. Igaz, ezt inkább megbeszéljük, és ált. azért nagyon rendes. Szombaton pl. én vittem a programomra magammal Nátánt, ö meg Benivel volt itthon.
Fürdökád: majd visszaül. Nátán egy darabig mindig állt, de most már megint le lehet ültetni, csak szólni kell neki.
Nyuszi!
Nem kell szabályos muffinforma ám. Elég, ha a papir mingnonformákat (lehet kapni kicsit nagyobbat is) használod, csak nem egy db, hanem 2-3 egymásba rakott legyen a forma, hogy a tésztát megtartsa. Ja, és lehet alufóliásat is kapni (olyan anyagból), ezeket is ugy kell használni (kikenve), mint a normáls formát, csak még mosogatni sem kell utána. Ja, és még szilikonosat is lehet kapni (pl. Auchanban), az is nagyon jó. Nem is tudom, hogy nekem van-e hagyományos (olyan, amit az Ikában lehet kapni). de ez igy azért is jó, mert a hagyományosakban ált. nincs túl sok "lyuk", azt hiszem, 6-osat láttam (de lehet, hogy 12-eset is). Nálunk ez a mennyiség többnyire kevés. Igy az egyenkénti megoldások jobban bejöttek.
Szopi: hát érdekes, hogy Nátánnak sem mindig kell. Szombaton pl., amikor nem itthon voltam vele, 1/2 10-töl estéig nemhogy nem jutott eszébe, de amikor rákérdeztem, akkor se kellett neki. Nem rá akartam eröltetni, de szopizva szokott délben elaludni, és jó lett volna, ha alszik, de végül nem volt hajlandó szopizni (szerintem tudta, hogy abba belealszik
), hanem végül pici eröszakkal kellett rávenni, hogy maradjon fekve, és sikerült alvásba simogatni (hozzáteszem, hogy du. 1/2 3-kor!!!). Bezzeg este, miután hazaértünk, 1 óra alatt 3-szor is akart szopizni! Ki érti ezt?
Forti!
Nálunk sincs semmi biztonságban a konyhapulton, ugyhogy már figyelek, hogy eléggé betegyem. Meg az asztal sem, emrt arra meg a szék segitségével felmászik. És ül. És nem esik ám le, hanem amikor végzett a "dolgával"
, akkor lejön a széken.
Ja, és nagyon résen kell lenni, mert ha nem vagyok elég gyorsak, akkor az apja hamiját kezdi el enni
, felmászik a székére, és úgy.
Itt egy virslievös (már a kést is használja
):
Itt pedig egyszer az asztalon hagytam a hamit (lefedve), aztán leközelebb erre érkeztem (édes-savanyú csirke volt (nem porból, én csináltam a mártást is)):
Itt emg répát hámoznak
apjával.
Beszti