Új privát üzeneted érkezett!

Linato,
majd ha a lányom akkora lesz, mint Miléna. Kép Na akkor majd rajta leszek az ügyön. Kép

Akkor Zafinak most nem is volt szülinapja? Kép

S
solya

bogancsi
Ezek szerint Te sem szoktál unatkozni az autóban Kép Édes lehetett Tomi KépKépKép
Elbeszélgetni oroszul?? Max. értelmesen néznék, és hallgatnék Kép

Nyuszimanó
Köszi az infót!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Most mondjátok... lehet úgy tanulni, ha közben hullámzik meg ugrál az ember hasa??? KépKépKépKépKép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Hű, de sokat írtatok!Kép

Henke
Boldi nagyon szép, nem is gondolnám, hogy újszülött.Kép Továbbiakat is szívesen olvasnánk természetesen.Kép

Dzsili
Semmi extra ám, csak kiolvasztom a leveles tésztát, vékonyra nyújtom, négyzeteket vágok, teszek a felébe fahéjas-cukros almareszeléket, összehajtom átlósan és a széleit visszahajtom, hogy ne menjen ki az alma sütés közben. A tetejére tojást kenek, majd forró sütőben kb. 15 perc alatt meg is van.
Napocs és a Mikulás.Kép Nincs olyan könyvetek, amiben van Miki? Azt nézegetve, mesélve talán nem félne tőle.

Petinek fáj a foga.Kép Azt nem tudom, hogy a már áttört szemfogak kínozzák (eddig egyáltalán nem fájt neki), vagy beindult hátul valamelyik rágó. Éjjel felsírt 1-2x, ma meg még csak fetrengett a földön és irtó hisztis volt.Kép Már pár napja turkálgat a szájában, de nem szólt semmit.

Örülök, hogy rendeződni látszik dr.H. ügye és így minden kismama megnyugodhat végre.Kép

Most jutott eszembe a D vitamin, hogy adni kéne még 2 éves korig. Tisztára kiment a fejemből, pedig múltkorában vki meg is említette itt a topikban.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Rebi! Azt hiszem, igazad van. Ha valaha Lacika kérni fogja, én is oda fogom adni neki úgyis az utolsó petákomat is. Kép Igazából nincs is okom kritizálni a szüleimet. Kép

Zsuzsi! Nekem azt mondta az orvosom, hogy akkor menjek el hozzá, amikor már 2 hetet késett a mensim. Persze ez még tutira hüvelyi UH-t jelent, de én szeretnék minél előbb táppénzen lenni GYES helyett (tényleg, mennyi most a gyes?), így az volt a kérdés, hogy mikor állapítható meg a terhesség a lehető leghamarabb. Ha neked nem sürgős, akkor szvsz a 10.-11. hétig elhúzhatod, de a 12. heti vizsgálatokat már nem "illik" Kép lekésni. Kép de mi a gáz a hüvelyi UH-val? Nem mondom, amikor megláttam az "eszközt", majdnem elájultam, de a rémületen kívül nekem más kellemetlenséggel nem járt.

GOrsi! Az a lejtős, gurulós játék, amivel Peti játszik a képen, a tiétek? Bevált? Nézegettem hasonlót a TESCO katalógusban, de tartok tőle, hogy úgy járunk vele, mint az IKEÁ-s dróton színes testeket tologatós izével, hogy egy óra hosszára lenyűgözi, azután soha többé nem érdekli Lacikát. Kép
A szüleim folyamatosan panaszkodnak NEKEM a tesómra, meg a kialakult helyzetre, így velük nem iagzán tudok mit megbeszélni. Meg eléggé el is ragadta a mókuskerék már őket, mert amikor minden félretett pénzük benne van az üzletben, ráadásnak jelzálog van minden ingatlanukon a vállalkozásra felvett hitelek miatt, akkor már nem hagyhatják veszni a milliókat párszázezer forint miatt. Ezt csak a kezdet kezdetén lehetett volna megállítani, mielőtt igazából elindult. Akkor meg ugye azzal kezdte Judi, hogy csak 1-2 hétre kell a pénz. Kép
Az én Anyukám valaha nagyon tudott ajándékozni. Még amikor igazán nem volt pénzük, akkor is olyan ajándékot kaptunk, aminek nagyon-nagyon örültünk. Emlékszem, egyik évben ruhákat varrt a babáinknak. Kép Amíg dolgozott, és járt mindenfelé, ahol kinézhette és megvehette az ajándékokat, addig tényleg szuper dolgokat vett. Azután autóbaleset érte, és most rokkantnyugdíjasként otthon van. Kis, vidéki faluban élnek, ott nem sok lehetősége van a vásárlásra. Vezetni azóta nem nagyon mer, Apunak meg se ideje, se türelme elvinni őt vásárolgatni. Szóval megértem én, hogy így alakultak a dolgok, csak hiányzik a régi ünnepvárós, meglepi-kapós hangulat. KépKép De az idén legalább nekik megszervezem! Kép Mert régen Apu mindig kapott Anyutól kedves ajándékokat, de azóta persze neki se tud meglepit beszerezni. Apu meg évekig nem vett Anyunak semmit, azután egyszercsak megcsikordult a lelkiismerete, és vett valami nagyon drágát és szuperet. Takarítógépet, grillezős mikrosütőt, a legkomolyabbat, amit csak kapni lehetett. Azután megint évekig semmit. Kép De az idén a kezembe vettem a dolgokat, és Anyuval is összebeszéltem, hogy amit kitalál Apunak, azt én beszerzem. Apu helyett meg ki is találtam, csak felajánlottam neki, hogy mit szólna hozzá, be is szerzem, be is csomagolom, vegyünk közös (több darabos, de összetartozó) ajándékot Anyának. Kép Én vagyok a főkonspirátor!!! KépKépKép
Milyen lett a polc? Kép
Én se adok már Lacikának D vitamint. Lehet, hogy kellene?! Na midnegy, ő már úgyis mindjárt 2 éves, és pár napja elkezdtem Vitakolant adni neki, így a külön D-vitamin csak nem hiányzik annyira... Remélem. Kép

Márti, Bogancsi! Én meg nagy kerek hassal szeretnék Surányba menni! Kép

Solya! Ha rajtam múlik, ott leszünk! Kép

Bogancsi! Úgy értette a csaj, hogy azért van el jól Lacika egyedül, és azért nem lóg rajtam, mint rajta az ő gyereke, mert szegény Lacika már megszokta, hogy úgyse foglalkozok vele. Kép Hát, nem tudom, ezen mit lehet dícséretnek venni. Kép
Szegény Zsófi. Kép Biztosan nagyon rosszul esne neki, ha nem menne el a nagymamája a szalagavatójára. Kép Végül mit mondott Anyukád? Belátta, hogy nem lenne szép tőle, ha kihagyná? És Juli? Jobban lett?

Norci! Nem tudjátok a Párodat és a számítógépet "elkeríteni" valahogy Vili elől? Nálunk egy rács és egy keresztbe fordított könyvespolc rekeszti le a nappalinak ezt a sarkát, így Lacika nem fér a géphez. De ha komoly munka folyik, akkor talán egy egész szobát is érdemes "tilalmi zónává" Kép tenni Vili előtt, és akkor a munka is mehet, meg Vili is "mehet" Kép, ahol neki szabad. Nem tudjátok megoldani? Ez így nagyon nehéz helyzet lehet mindhármótoknak.

Linato! Anyukámék egyrészt azért nem tudnak nemet mondani a tesóméknek, amit már írtam GOrsinak Kép, hogy ugye már mindenük benne van a vállalkozásban, most már bármiáron életben kell tartani, különben költözhetnek hozzánk, a X. emeletre mindannyian. KépKép Másrészt meg, amint már írtam Rebinek Kép, az ember úgyis odaadja a gyerekének, amit az kér. Kép Remélem, néhány hónap mulva beindul már végre a vállalkozásuk, és jön is vissza valami kis pénz. Persze akkor is előbbre való lesz Judinak a második számítógép, mint a tartozását megadni, és igazából ez az, ami baj szerintem. Kép

Heni! De jó volt hallani rólatok! KépKépKép Boldi igazán gyönyörű baba! KépKépKép

Dzsili! Az etetőszékes problémát én megoldottam a nagyszülőknél. Mindkét helyen van egy-egy egyszerű kis etetőszék. Így ha ott vagyunk, Lacika ehet saját tálcán, ha nem is olyan kényelmesen, mint itthon. Kép
A beszólós anyukával pontosan azt csináltam, amit javasoltál. KépKépKép
A barátnődnek óriási gratula a babához, és sok boldogságot kívánok az új kapcsolatához! Kép Én csak tudom, milyen nehéz újrakezdeni, megadni a bizalmat egy újabb pasinak, amikor egy már csúnyán visszaélt vele, stb. Tényleg érdekes, hogy rögtön lett mindkettőjüknek gyereke, ahogy új párt találtak, ebből is látszik, hogy nem egymáshoz valók voltak! Kép
Édes lehetett Napocska, ahogyan orvoshoz küldte a Mikulást. Kép Olyan jó nektek, akiknek már beszél a gyereke, hogy ilyesmit is meg tudtok beszélni, meg várjátok, meg énekeltek neki. Én mesélgetek Lacikának a Mikulásról, őt meg látványosan nem érdekli. Kép Igazán rendes a Párodtól, hogy még Mikulást is játszik a lánya kedvéért! Kép Biztos csak a költözéssel járó sok gond és idegeskedés miatt került kicsit hullámvölgybe a kapcsolatotok, és pár hónap múlva újra úgy fogtok turbékolni, hogy a negyedik is szóba kerül... KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

OK,
Lányok, akkor a kérdés eldőlt: nyáron csinálunk egy osztálytalálkozót Surányban. A kert nagy, a ház is, ha vki messziről jön, ott is tud aludni! Kép
Melyik szombat lenne nektek ideális? Kép

Orsi,
én most vettem Polyvitaplex junior rágótablettát és azt mondta a gyógyszerész, hogy emellé már nem kell Máténak a Vigantol. Ráadásul így ki tudom kerülni az állandó édességért menő hisztiket. reggel egy gyerekrágó, este egy gyerekrágó és ennyi a napi édesség. Kép Mondom most.

Solya
solya

Sziasztok!

BMárti: na ma nekem is beszólt a szomszéd anyuka. 1-re értünk haza Dorkával a játszótérről, kb. fél órás könyörgés után tudtunk hazamenni. Ekkor találkoztunk össze a szomszéd anyukával, aki megkérdezte, mit keres itt ilyenkor Dóri, mikor aludnia kéne. Erre válaszoltam én hülye, hogy fél éves kora óta nem-igen alszik napközben. Erre kaptam a szép választ, talán lekéne fektetni...
Én hülye ahelyett, hogy helyre tettem volna a nőt, elkezdtem magyarázkodni, hogy mennyit próbálkoztam és mennyi módszerrel és semmi sikerrel, aztán mondtam, hogy én is ilyen voltam, de elég morcosan elviharzottam.
Nem értem, miért gondolják egyesek, hogy joguk van beszólogatni és a másikat meggyőzni, hogy "igen te valamit nagyon rosszul csinálsz, nem vagy jó anya".
Különben annyi mindenkit kérdeztem mit lehet tenni, a védőnőtől kezdve az anyám is azt mondta, Dorka ilyen típus, ha fáradt lenne, úgyis elaludna, de erőszakra nem fog (én sem aludtam napközben, anyám nem is próbálkozott). Tegnap én nagyon fáradt voltam, ezért direkt a szobájában a kuckójánál ledöltünk, és próbáltam rávenni egy közös alvásra. Eredmény: én elaludtam, ő játszott tovább, arra ébredtem, hogy aranyosan főz kakaót és tabit eteti.

Szóval Márti, ne törödj a beszólógatós anyukával, Lacika azért játszott olyan jól, mert egy közvetlen, barátságos gyerek, aki imád játszani és könnyen feltalálja magát!Kép

Különben ugyanez a szomszédom magyarázta el nekem, hogy mit erőszakoskodok Dorkával, hogy köszönjön, hiszen elég lesz 5 évesen... Dorka különben aranyosan köszön most már a szia mellett, csókolom-ot is! Én erre büszke vagyok.

Dzsili: régen kérdezted, miért baj nekem, ha "lejmol" a gyerek. Pl. azért, mert velem szemben is elvárják majd a gyerekek, hogy az egész bevásárolt kaját szétosztom a játszótéren (amit sokszor csinálják nálunk a többiek). én nem azért veszem a banánt, hogy az egész játszótér felegye. Azt sem szeretem, ha közösen esznek egy kanállal joghurtból, mert így olyan könnyedén megfertőzik egymást. Félre ne érts, szívesen megkínálom a gyerekeket keksszel vagy gyümölccsel, de csak akkor, ha úgy készültem és tudom, hogy legközelebb mi is kapunk majd a többi kismamától. Különben nem szeretem ezt az osztogatós divatot, mert van, aki pofátlan és egy köszönöm sem jön ki a száján. Mi ha lejmolunk, figyelek, hogy Dorka nehogy túl sokat egyen és többször megköszönjük, d emindig viszek magammal, amivel kiváltom a megkívánt kekszet vagy gyümit.

Bogancsi: tényleg egy teljesen különálló világ a játszóteres Kép Biztosan vissza fogom sírni ezt a korszakot, mert fantasztikus emberekkel találkozom és a gyerekek is olyan édesek. Ma pl. egy olyan kismamával ismerkedtem meg, akik vitorláznak több hónapot Ausztrália körül, a kisfia éppen ezért, nagyon szokatlanul viselkedett, félt a gyerekektől, de kb. 2 óra után végre ő is felengedett és hintázott. Tegnap egy olyan kismamával ismerkedtem meg, aki iker, mesélt a gyerekkorukról, hogy hogyan készítették ki a szüleiket az ikertestvérével, nagyon jókat nevettünk.KépKép
Lányaidnak én is drukkolok!

Solya: Surány nagyon jó ötlet! Szerintem legyen júniusban, akkor még valószínűleg egyben leszek, a többiek pedig már rég megszültek, így ők babásan tudnak jönni (vagyis Norci, te mikor fogsz szülni?)

Dorka megvert egy kb. nálánál 2-szer nagyobb kisfiút, mert vissza akarta kapni a saját biciklijét Dorkától.Kép Kissé harcias lett a lányom, ez a bicikli teljesen megőrjíti!Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziaszttok!

Henke! Szívből gratulálok a második gyönyörű kisfiúhoz, sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

Zsuzsi! Neked is gratulálok, ha nem tettem volna még eddig. Most már tényleg nem sok midnenki maradt 1 gyerekkelKép Ja és örülök, hogy a dokis dolog is helyreállt.

Rebi!Szóval te is beállsz a fiús anyukák sorába?Kép

Jövő nyári tali?Kép Nagyon jó ötlet.Kép

Cory! Azért remélem sikerül eljutnotok a dokihoz.

Andi! Neked sincs sok időd írni látom, de azért néha írj a lányokról.

Mi megvagyunk, folyamatosan taknyosak vagyunk és felváltva fáj a torkunk. Hanna bölcsizik aranyosan, volt nálunk is fotózás, nem lettek olyan igaziak de nem rosszak. Amúgy rengeteget beszél már nagyon ügyesen, a bölcsiben sok mondókát tanultak és pozitív dolgokat is szedett magára sokat. persze kilókat is. Legutóbbi mérésen 94centi, 13 kilo fölött vanKép

Mára ennyi erőm voltKép

Jóéjt

Tikk
tikk

Sziasztok!

Olvastam, röviden írok is.
Köszi a gyógyokat, Vili tök jól van.

Zsuszi!
Elvileg május 19. bár nem szeretnék pont az nap, két ismerősömnek is akkor van a szülinapja.
Dorkának elmúlt a taknyosság?

BMárti!
Van dolgozószobánk, de Vili gyakran üvöltözik, hogy Apucika zsip-zzupsz, apucika puszi, stb. és kierőszakolja, hogy pár percre bemehessen, főleg ha alig foglalkozik vele az apja. Ilyen meló szerencsére ritkán van, én is nehezen viselem ha apa pár napig nem foglalkozik velem eleget Kép .
Kárpótlásul ma is kaptam reggelit Kép

Heni!
Még egyszer gratula, a villám szüléshez is, Barni is egy hős volt, Boldi pedig gyönyörű.

Ma takarítottam, kimostam az összes függönyt, itt volt anyu, addig ő Vilizett, most megyek altatni aztán még főznöm kell holnapra, pedig olyan fáradt vagyok Kép de muszáj, mert honlap délelőtt Huzella koncertre megyünk.

Norci
norci

Sziasztok!

Gorsi kérdéséhez kapcsolódva: mennyire kell szó szerint venni a D-vitamin 2 éves korig adását? Amikor elmúlt, akkor másnap már nem ??? Én még adok Tominak Vigantolt.
Megírhatom a címet, ahová küldheted az almás-fahéjast Kép Kép Kép ?

BMárti: bocs-bocs-bocs, de félreértettem Kép Azt hittem, hogy túl sokat foglalkozol vele, na mindegy. Szerintem bárhogy is értette, Te akkor is nagyon jó anya vagy !!! KépÉs klassz vagy a karácsonyi készülődéssel és segítéssel a szüleidnek! Anyu végül örült, hogy szállítjuk, meg hogy lesz szék Kép És még fülbevalót is ad Zsófinak ajándékba. Juli sokkal jobban van! Ma már ment az angol OKTV-re és közölte, hogy holnap MINDENKÉPPEN megy suliba KépLehet, hogy mentőt kéne hívjak??? Kép

Zsuzsi: ha vígasztal: Zsófi már a bölcsiben nem aludt kb. 8 hónapos korától kezdve, napközben egyáltalán nem aludt !!! Szóval meg se halld az ilyen h...e anyukákat KépHú, én is szeretnék Ausztrália körül vitorlázni! Ott jó meleg van,nem ? Kép Tök jó ez a csúszdás képecske Kép Hát, vegyél mán no egy bicajt Dorkának !!!

Ma senki nem mondhatja rólam, hogy nem teljes kihasználtsággal utaztunk a Twiniben: bent volt a 4 gyerekem + 1 focis gyerek, akit Pátyon letettünk. Egyébként 4 személyes a Twini Kép

Anyósom egy olyan, de olyan sms-t írt nekem ma reggel, hogy kis híján elsírtam magam. "Feleségek felesége, anyák csúcsa, menyek legeslegjobb példánya" - hát, ilyen anyósa sincs másnak KépA munkahelyemen meg 6 csokrot és egy kis mini rózsabokrot kaptam, meg csokikat, meg marcipánt nyamm a mai nap alkalmából... De a legjobb a főnököm volt, aki 2-kor elengedett ajándékból Kép Rohantam is Tomiért, aki épp akkor ébredt és mentünk ki Budakeszire egy ékszerboltba, ahol sikerült megvennem Zsófinak egy csodálatosan szép ezüst nyakláncot a hozzávaló karlánccal és fülbevalóval a szalagavatójára. Julinak és Daninak is nagyon tetszett Kép

Jó éjt és pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Bogancsi, Sára decemberi és májusig adatták neki, vagyis már jóval lmúlt kettő addigra. Azt mondta a drnénink, hogy téli gyerekeknél így szokás.
solya

Bogancsi:
Ne haragudj, de nem tudtam, hogy ma van Bogancsi nap Kép Szóval gratulálok, Isten Éltessen sokáig !
Milyen szeretet övez Téged mindenütt, valami titkot Te tudsz!!!KépKépKép
Mit táncolnak Zsófiék a bálon? Fotókat feltétlenül tegyél majd fel a netre!!!! És szerelem nincs a lányok körül??? Emlékszem szalagavató utáni bulin szoktak elcsattani az első komoly csókok!Kép Jaj, de régen is volt!!!Kép
Azt üzenem nekik, hogy a sok tanulás mellett, nehogy elfelejtsék, hogy most kezdődik a legizgalmasabb része az életüknek, és vegyék észre az ábrándozó fiú szemeket!Kép Ha persze anya megengedi, na és apa is Kép

Az én uram is dolgozik még, már teljesen lemondtam róla, ha este 9-ig nem ér haza, abból mindig hajnal lesz..Kép

Így most szalmázok egyet Robbie Williams-szel, hallgatom a Sinatra-s cd-jét, nagyon jó!Kép Ajánlom nagyszülőknek is karácsonyi ajándékba, nagyon jó!

Norci: Dorka egészen jól van, már kevesebbet tüsszent és a jó levegőn teljesen jól van, így ma megint elég hosszan voltunk a játszótéren, még homokoztunk is! kellemes hideg homokbanKép Ajánlom Nektek is, ha mentek holnap Huzellára, hogy menjetek a Margaréta játszótérre is, a Mom Müv.házhoz közel van, kb. 5 perc gyalog, a Böszörményi úton.

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Boldog Bogancsi napot!

Norci
norci

Sziasztok!

Gyors pótlása restanciáimnak:

Rékákat, Zsomát, Szilviket Isten éltesse névnapjuk alkalmából!
Zafinak, Bogancsinak boldog születésnapot kívánok!
Árminnak pedig sok boldogságot 2. szülinapja alkalmából!!!

Mi jól vagyunk, Barnikám folyton fogni szeretné Boldit, aki ma (még) nem fürdött, mert 7 óta alszik egyfolytában Kép (egy röpke cicivel megszakítva)
Én ma már levegőztem Kép, Boldit csak akkor lehet kivinni, ha leesett a köldökcsonkja Kép A következő gyerekem tavaszi lesz Kép!

Tegnap éjjeli fél 3-kor átcuccoltunk Boldival a vendégszobába... Négyünknek kicsi a franciaágy...

Puszi mindenkinek, megyek fogat mosni

Heni+Barni+Boldi baba
gesztenye

Jajaj, elfelejtettem majdnem:

Zsuzsi, a halvány csíkodhoz is gratulálok!!! KépNagyon vigyázz magatokra! Ha mégsem bízol HSZ-ben, nagyon ajánlom Banczik és Pető doktort is!

Puszi nektek!
gesztenye

Sziasztok!

Henke, Boldizsár gyönyörűKép Valamiért engem is emlékeztet az én fiamra... Kép
Szeretnék én is így szülni másodszorraKépKépKép Ügyesek voltatok!

Zsu, elmondanád nekem még egyszer, hogy honnan szeded a smily-kat? Elfelejtettem a webcímet...

Picit ki vagyok akadva, a fiam megint beteg... épp kilábalt a kötőhártyagyuszi-tüszős mandula párosításból, tegnap estére megint irtózatosan elkezdett köhögni, ma no bölcsi, vissza a dokihoz, csak egy helyettes volt ott, a miénk nem. Megtudta, hogy ki a dokink, vágott egy fejet és aszonta: "uhhh". Ezek után megvizsgálta a gyereket, aszonta, hogy rémes a torka, valami gomba (???), vagy "mittoménmi" (lányok, ezt így mondta!!!) biztos a sok antibiotikum miatt, mondta még, mert az legyengíti az immunrendszert és attól lehet.... Ezek után felírt ismét egy antibiotikumot (!!!) és köhögéscsillapító cseppeket. Most ezek után legyek nyugodt??????????? Hogy lehet egy doki ilyen????? Mi ez a diszkrimináció, már a gyermekorvosok is kezdik????? Hazafele bőgtem egy jót, másra nem voltam képes... Most menjek vissza az igazi dokinkhoz, aki szintén egy sötétség, az meg toljon le azért, hogy hogy mertem menni a helyetteshez?????????
Asszem, ki vagyok bukva rendesen...

Ja meg még vmi: már csak 1 hiányzik a 16 foghoz, egy alsó 2-es metszőKépKépKép

Megyek aludni, most nézem, hogy lassan holnap van...

Ne haragudjatok, hogy nem nagyon reagálok...

Bogancsi, ha szülinapod van, akkor bokád érjen füledig!!!! Naptárban nem látom a Bogancsi nevet...

Pusza,
Beja
beja

Sziasztok!
Olvastalak Benneteket, de már nem tudok névszerint reagálni mindenkinek.Kép Bocsánat!

bogancsi!
Csak nem szülinapod van? Akkor boldog szülinapot neked!KépKép

Henke!
Nagyon szép és aranyos Boldizsár! Nagyon sok Boldogságot kívánok nektek!KépKépKép

Rebi!
Orosz, ajajaj, a ciril betűket még felismerem, de se a szavakat nem érteném, fogalmazni meg hagyjuk is...

Beja Bálintja és minden kis betegeskedő tessék meggyógyulni.KépKépKép

Megnéztem a hétfői tali fényképeit. Ismét nagyon arik rajta a gyerkőcök.KépKépKép

Ma úgy kibuktam a bölcsiben (úgy látszik ez a nap, hét már csak ilyen), hogy addig nem voltam ideges, de utána 1 órán keresztül puffogtam.
Történt ugyanis, hogy van egy nagymami(?) nagynéni(?) aki jön az egyik kis gyerkőcért. Rendszeresen azon az öltöztetőn öltözteti a gyereket, ahol a dadusok a gyerekeket tisztába teszik. Na most "kedves" néni nem csak az utcai ruhákat (ezért még talán nem is szóltam volna), de az utcai kis cipőt is feltette erre az asztalra.Kép Ráadásul mindig akkor öltözteti ott a gyereket, amikor a dausoknak épp tisztába kéne tenni a többi lurkót. Egy 2 fakkos asztal ez, és mindkét részét elfoglalja rendszeresen. Ma épp akkor mentem a Beáért amikor ismét eme műveletet végezte, és szóltam neki, hogy nem itt kéne öltöztetni utcai ruhába, ahol a gyerekek tisztába tétele történik. Talán nem szóltam volna, de pechemre, pechére pont a Beára is rá kellett adnom a pelust, mert épp arra mentem be, hogy dadus néni őrzi a lánykámat, mert szólt a Kati néninek, hogy neki kakilnia kell!KépKép Persze nem kakilt, de legalább hülyíti már a dadust is.KépKép Erre "kedves" néni ki kelt magából, hogy mit képzelek én, miért vagyok ideges (megjegyzem, amikor szóltam nem voltam ideges, csak utána), és ott öltözteti a gyereket ahol akarja. Csak azt nem értem, hogy mások miért tudják a rendet? ÉS ha elmondom, hogy hol kell öltöztetni a gyereket, akkor miért engem bunkóznak le. Azért lettem még mérges, mert a dadusok is csak a szájukat húzzák arra, hogy ott öltöztet, de nem szól neki senki.KépKép Ráadásul a múlt héten egy kicsit megcsappant a pelenka számunk is, nem vagyok benne biztos, hogy nem ők nyúlták le. Persze nem sok tűnt el szerintem, csak azért tűnt fel, mert pénteken még 3-4 pelus volt kint, múlt hét hétfőn nem volt bölcsibe Bea, kedd reggel meg csak 1(4) pelus volt kint. Szóltam a dadusnak, de nagyon hülyén jött ki, mert úgy érezték, hogy őket gyanusítom, de már akkor is erre a nőre gondoltam, de mivel bizonyítani nem tudom, nem mondtam ezt el. Egyébként a Bea nagyon szeret bölcsibe járni. Sajna holnap du doki bácsihoz kell nekünk is menni, mert s popsija nagyon csúnya, hiába kenegetem most már lassan 1 hete a Canesten kenőccsel, uolyan ronda, sőt.... Így most doktor bácsi hátha tud adni valami csoda kenőcsöt.

Bocsi, egy kicsit hosszú lettem, de kipuffogtam magam, most jobb.KépKép Bár a férjem szerint még lesz egy-két "hajbakapásom" ezzel a banyával.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Rebi
Akkor is sikerülni fog és kész! Nincs vita!!!KépKépKép
Gyógyikat köszi!
Vírus van most már itt is, majd lecseng de nem mehet a héten suliba megint, szerncsére már jobban van. Remélem Napocska nem kapja el, bár erre kevés az esély.

Solya
Hol van Surány? Én mennék.. de nem rajtam múlik, és hogy melyik szombaton hú az nagyon messze van még...
Nálunk akkor lesz tali nyáron?

Linató
Nem szoktam aludni, vagy mégis??? Ez titok!
Baba gyártás van, az bizony jó dolog!!!KépKép
Nálunk ilyen úri huncutság nincs, férj sincs úgy hogy netezek aztán meg dög fáradtan kelek reggel!

Bogancsi
[color=#ff0000]</font>
Ugye jól értettem?
Tomi szösszenetek és éneklés nagyon aranyos!KépKépKép
Azért kicsit irígy vagyok a lányaidra hallod, okosak is ifjúak is,törekvőek is /suliba és vizsgázni mennek még betegen is/ azért ez nem semmi.Tényleg szoktak buliba járni és discóba, meg fiúzni stb. marad még idejük ennyi verseny és egyebek mellett? /Hopp ilyesmit kérdezett Zsuzsi is!/

BMárti
Szerintem a szüleink és tesók dolgait nem fogjuk tudni megváltoztatni, azért nem mert szertjük őket,nem akarunk sértődést és ami a lényeg hogy őket is a jószándék vezéli az biztos csak hát nem mindíg jön össze.
Anyuéknál van etetőszék egy fa amit az asztalhoz lehet tolni, nagyon jó és praktikus de annak nincs tálcája ebből van a konfriktus.
Rendes vagy hogy gondoltál a szüleidre és szervezkedsz, biztossan nagyon jól fog nekik esni!!
Én az apukámat kell hogy minden évben figyelmeztessem anyura, meg ugye segíteni is kell valami értelmes ajándékot venni, de megéri amikor azt hiszi az anyu hogy ez mind apu műve magától.....

Gorsi
Köszi a receptet!
Láttam a képeken nálatok sok fa játék van igaz? Hogy jöttek be?
És a maci család is meg van amiről írtam hogy Napocs hogy szereti.
késkönyvünk van Mikulásos és szoktuk is nézegetni, már ma nem félt annyira de mondtam az apjuknak hogy most már ne nézelődjön elég lesz a hivatalos napkor is!
Petinek fogacskákra KépKépKépKépKépKép)KépKépKép

Zsuzsi
Látom téged megtalálnak ezek a gonoszkodó beszólások, talán mert olyan törékeny alkat vagy, biztossan nem ismernek hogy emelett milyen határozott is tudsz lenni, ne is foglakozz velük!!
Lejmolos dolgot
egészen máshogy látom azt hiszem mint te.
Én ha olyan társaságba megyek ahol gyerekek is vannak olyan dolgokat viszek amit lehet osztani. Amit csak a lányomnak szánok azt itthon eszi meg.
Természetessen nem kell joghurtot megosztani, vagy almát együtt rágni én sem erre gondoltam, de nincs is rosszabb mint ha egy kicsi gyerek áll és vágyakozva nézi ahogyan az enyém tömi magát.
Ne értsd félre nem ítéllek el, de én úgy érzem hogy ha viszek ropit, pufit, üdítőt amiből kaphatnak mások is ha kérnek, fejleszti a közösségi szemléletüket is, magtanulnak adni is és ez fontos.
Az anyukák olyanok amilyenek, de erről a gyerekek nem tehetnek, hogy nem tanítják meg megköszönni, és maguk sem teszik meg ettől még az a gyerek vágyakozva nézi majd az enyémet amint ő falatozik.
Bocsi de nekem szokatlan a kis lábos saját kaja csak magunknak dolog mer ilyen itt nincs ugyebár többnyire ide jönnek gyerekek akiket aztán megkínálok azzal ami van, máskor ők mennek máshová stb.
Az óvodába is volt ún. gyümölcs nap, mert az ovinak szűkös a kaja kerete kevés benne a gyümölcs ezért kineveztünk egy napot jelesül a szerdát amikor minden gyerek hozott gyümölcsöt amit megmostak és felvágtak majd közössen megették.
Én mindíg többet vittem almából is banánból is, hogy ha felvágják legalább egy kicsi mindeggyiknek jusson, lehet hogy butaság szerinted de én ezt sosem sajnálom gyerekektől.
A saját lurkóimat is úgy neveltem hogy ha suliba mennek vagy kirándulni stb. ahol többen vannak ne vigyenek pl.egy szelet csokit maguknak vagy egy szendvicset, hanem többet teszek nekik, hátha valakinek valami miatt nincs meg tudja vele osztani, csoki helyett pedig cukrot, chipset, ropit teszek be nekik abból is megkínálhatják egymást.
A sajátjukat meg megeszik itthon amikor megunk vagyunk!

Írtátok ajándékozási ötletnek a bögréket naptárakat sajnos már mind kilőttük régebben.

Tikk
Hanna jó magas, Napocsom ha jól mártem csak 85 cm.
Olyan jó volt hírt kapni felőletek! KépKépKép

Dzsili
dzsili

Heni
Látom nálatok is bejött hogy a második gyerkőc szundisabb.
Olyan sok örömet sugárzól az írásaidból, tuti jó! KépKép

Beja
Tipikus kiszolgáltatott helyzet, nem könnyű az biztos.
A dokik /is/ tudnak időnként olyan bunkók lenni, ráadásul a "rendes" gyerekdokitok sem szimpi ...
Mindenesetre sok-sok gyógyi Bálintnak ez legalább őszintén megy hozzátok! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsa
Az a gond hogy nem vádolgathatsz senkit csak úgy, a dadusok is hajlamosak félreérteni dolgokat és még csak nem is állnak ki melletted amikor rá szólsz a nőre....Pedig ha ők is megjegyezték volna hogy mi a rend és miért akkor talán elfogadná, egymásik anyukától nem valószínű hogy lenyeli a békát.
Bea popsijára ia küldünk gyógyikat! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vissza kapta már Pityu a telefonját? Megbeszéltétek miért késett?

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Ma hajnalban arra ébredtem, hogy átaludtuk az éjszakát! Kép Este lefektettem Lacikát, és azóta kukkját se hallottam! KépKép Jaj, nincs tán' valami baja?! Át kell mennem megnézni!!! Fordulok, hogy felkeljek, hát ráfekszem a kezére... Kép Hogy mikor és hogyan került oda közénk, arról se nekem, se Lacinak nincs sejtelme se. Kép Lehet, hogy bemászott egyedül, bár elég magas az ágyunk, de az se zárható ki, hogy beemeltem közénk anélkül, hogy felébredtem volna. Kép De legalább egész jól kialudtuk magunkat. Kép

Rohanok, jönnek ma délelőtt Apáék, főzök valami finomat, és egy kis rendet is kellene csinálni.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Beja!
Nagyon sok gyógyotKépKépKép küldök Bálintnak. Tudom, hogy ez nem vígasztal téged, de ezt a köhögést-orrfolyást itt óvoda-betegségnek hívják. Számíts arra, hogy ez mindig is lesz, hiszen közösségben nagyon könnyű folyton elkapni valamit.

Tudjátok, mi jutott eszembe ezzel kapcsolatban? Bocs, senkit nem akarok megbántani, de otthon nagyon túllihegik a "betegség" dolgot. Itt, Finno.-ban kiröhög a doki, ha úgy mész el, hogy nincs lázad-38 fok feletti, addig csak hőemelkedés van. Itt csak nagyon komoly esetben adnak antibiotikumot. Nem akarok okoskodni, de mikor pl. itt van anyósom, vagy anyukám, vagy mi vagyunk otthon, minden apró cseprő problémára egyből gyógyszert javasolnak. Miért baj az, ha fáj valakinek a feje? Miért kell egyből menstruációs fájdalomra gyógyszert bevenni? Miért kell a gyerek orrába cseppenteni egyből, ha az elkezd folyni és még sorolhatnám... Mikor tavaly otthon voltunk, Donci beteg lett, naná, hogy egyből antibiotikumot kapott, és úgy mellesleg engem is megvizsgált a doki, mert kapart egy kicsit a torkom. Egyből szörnyülködött, hogy iszonyat csúnya, komoly fertőzés, csak az antibiotikum segíthet. Pedig még lázam sem volt.

Szóval szerintem ezt az antibiotikumos dolgot igen csak kétkedéssek kéne fogadni.

Beja!
Nem azt mondom, hogy ne add be Bálintnak a gyógyszert, de ha nincs láza, minek? Így nem tud a saját immunrendszere működni.

Zsuzsa!
Milyen Bea popója? Miért kell rá gyógyszer? Nem lehet valami ételtől?

Mi jól vagyunk, már Donci sem taknyosKép, pénteken megyünk méreckedni meg oltásra, délután meg Donci szülinapi bulija lesz. Kicsit előrehoztuk, mert csak így érnek rá a barátok, és így legalább Adri barátnőm is itt tud lenni Levivel -holnap jönnekKép- már nagyon várjukKép Szóval most nem nagyon leszek, muszáj mindent előkészítenem péntekig, aztán meg még itt lesznek Adriék, szóval dumcsizunk, "bulizunk" egy kicsit.

Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Jó reggelt!

Köszi a gratulákat !
Zsuzsi: nagyon kedveseket irtál Kép

Henke: tök jó a hangulatod Kép Kép Kép

Beja: gyógyok és nyugik mennek Kép Kép Kép

Zsuzsa: banya Kép

Dzsili és Zsuzsa: nincs még szerelem a lányoknál, fiú se, csak úgy élnek bele a világba, pedig én 3. elején már járni kezdem jelenlegi apával ...

BMárti: éjszaka Kép

Nyuszimanó: egyetértek, nem jó rögtön antibogyót adni. Szerencsére sem a nagyok, se Tomi gyerekorvosa nem gyógyszerpárti, igy csak nagyon kevésszer kaptak. Lehet, hogy Tomi még nem is ? azt hiszem nem.

A gyerekektől kaptam tegnap este egy gyönyörü vászonszatyrot saját kezüleg készitettet, dekupázs technikával. Nyers szinü a táska és piros és zöld almák vannak rajta. Apától pedig egy csodálatos - amolyan esküvői-szerü - csokrot kaptam Kép Hát mégis szeret Kép Kép Kép

Szép napot ma is mindenkinek: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Ezek szerint Bogancsi szülinap volt? BOlDOG SZÜLINAPOT! Kép

Dzsili,

Surány a Szentendrei-szigeten van. És persze, hogy megyünk hozzátok is a nyáron! Kép

Mi is takonykórral keltünk ma. Kint köd van, bent 60%-os a páratartalom. Asszem ideális a gyermekneveléshez.Kép

Pussz
Solya
solya

Dzsili!

nem azzal van gondom, hogy nem szívesen adok gyerekeknek, sőt én is mindig elosztogatom a játszón a kekszünket, pogácsánkat, barackunkat, de ilyenkor felkészülök és dupla adagot viszek mindenből. Én azt utálom, mikor frissen megérkezve a vásárlásból szinte kipakolják a gyerekek a kaját a szatyorból, így pillantok alatt eltűnik egy kiló banán, 6 kifli és 5 túrórudi, amit mondjuk én egy hétre gondoltam. Ez nem velem történt meg, de nekem nem volt pofám így lecsapolni a kismamát, aki frissen megpakolva a játszótérről már üres szatyrokkal ment haza. Ez nekem nem érné meg, nem is anyagiakban, hanem energiában, még egyszer sorban állni, hazacuccolni...stb.
Megjegyzem én igazi pesti vagyok, sosem tapasztaltam kicsi koromban, hogy valaki szívesen megkínált volna bármivel is, sőt vendégségben sosem szabadott nekem sütit enni, így neveltek és nem baj, mert meg kell tanulni egy gyereknek is, mikor kell illedelmességből lemondani dolgokról. Tudom, hogy vidéken ez teljesen elképzelhetetlen és önzőnek tűnik ez a viselkedés. Szívesen adok annak, aki biztosan más alkalommal viszonozza, aki meg csak kihasznál és meg sem köszöni, azt nem jó szemmel nézem.

Na megyünk játszótérre, (viszek azért osztogatni valót Kép )!

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Bogancsi: boldog szülinapot Kép

Nyuszimanó: nekem erről a betegségesdiről az jut eszembe, hogy Balu az első betegségekor nem volt lázas, mégis majdnem kórházba kerültünk légcsőhuruttal. Szerintem inkább nézze meg feleslegesen a doki, mint, hogy valamit nem vesz észre, és a szövődményekkel kell megküzdeni.

Beja: jobbulást!

Kaptunk időpontot a szemészetre. December 17-re!!!! ÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Még azt mondták, addig vigyem el a helyi szemészetre, hátha nem is kell hozzájuk vinnem. NA, de ide kaptam beutalót. Na, ma megyek beszélni a védőnővel, mit tegyek! A héten a Schöpf-Mereibe is be kell jelentkeznem.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Dzsili!
Én szóltam a dadusnak, hogy álljon ki mellettem, de ők meghúzták magukat, pedig tudom, hogy nekik sem tetszik a dolog. Kérdeztem is, hogy kinek a kicsodája, mert én bizony hajlamos vagyok nem nézni, hogy ki az ismerőse, ha bajom van vele. Azt mondták, hogy senkinek. Mondjuk abszolut nem hatódtam volna meg ha azt mondták volna, hogy valakinek az ismerőse, mert lesz...m. Bocsika.
Pityu nem kapta még vissza a telefonját, most nagyon hajt érte. A múlt heti kimaradásai egyszerűen csak ellenkezés volt anyával szemben.KépKép Csakazértsemcsinálom azt amit anya mond, dackorszak.KépKép Most 2 napig mentem érte, apa tegnap megkegyelmezett neki és nekem is, és azt mondta, hogy próbáljuk meg ismét, hogy egyedül jön haza. Tegnap tuti pontosan itthon volt, sőt..., és leült leckét írni. Egész addig normális volt, míg az öcces haza nem jött...KépKép Hát még gyakorolnia kell a "jóságot".KépKép

Nyuszimanó!
Teljesen egyetértek, azzal, amit írtál. Egy bökkenő van csak, hogy vannak olyan gyerekek, felnőttek (mint pl. én), akiknek sajnos nagyon ritkán van lázuk, pedig már a 37 fokos hőemelkedésnél is nagyon pocsékul tudok lenni. Pedig sokkal jobb lenne lázasnak lenni, mert akkor tudom, hogy beteg vagyok, és akkor úgy kezelem magam. DE ha nincs lázam, akkor ugye nem szedek antibigyót sem, meg semmilyen gyógyszert, és kész csoda, hogy még nem hordtam ki lábon mondjuk egy tüdőgyuszit.

Solya!
Bea is szörcsögve ébredt, de mivel nem lázas, most a bölcsiben rosszalkodik.KépKép

Nyuszimanó!
Nem valószínű, hogy ételtől kiütéses a Bea popsija, mert semmi új kaját nem vezettünk be, és mosószerre sem tudom fogni, mert csak ott ronda, ahol a pelus takarja. Pelus meg azt a típust használjuk, amit eddig is.
Majd du okosabbak leszünk.Kép

Mindjárt mennem kell a suliba, mert tegnap fogadó óra a felsőben, de felmentést kaptam a tegnapi nap alól, de ma beszélni akar velem a Pityu osztályfőnöke. Remélem nincs gond, legalábbis tanulmányilag azt hiszem nincs, inkább talán valami más. Majd meglátjuk.

Sziasztok! Zsuzsa

beababa

Ja és még valami! Ha már a 2 éveseink méreteinél tartunk.
Októberi bölcsis üzenő füzet bejegyzése alapján Bea 96 cm, és 14 kg.KépKépKép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!
Tegnap nem jutottam a géphez, mert édes párom mindenféle csudaszép zenét töltött le a gépre. Egészen éjjel 1-ig. Én már 11-kor kidőltem. Jó sok a termés azóta. Igyekeztem mindent elolvasni.

Solya! Akkor lassan kezdhetsz is az "ügyön" rajta lenni.Kép
Itt kicsit jobb idő van ma. Kellett neked visszamenni....Kép
Na jó, tegnapelőtt itt is nagyon ungorító/ahogy Mindy mondja/ idő volt.Kép
Gyógyuljatok gyorsan,gyorsan.

Rebi! Hashullámzás és ugrálás nélkül már nem is menne a tanulás. Figyeld meg még hiányozni fog ez az érzés idővel.Kép

Gorsi! Miléna már 4 éves múlt, de a drnéni azt mondta adjak neki vigantolt, mert nagyon sokat nőtt.Kép

B. Márti! Akkor drukkok mennek a testvéred vállalkozásához, hogy visszatudják fizetni a befektetett pénzeket.Kép
Egyszer én is jártam úgy, hogy nem tudom hogy került az ágyamba Miléna. Apa szerint én hoztam, szerintem ő hozta át hozzánk.Kép
Jé, nálatok sem lesz rend és ebéd csak úgy magától?Kép

Zsuzsi! Harcias Dorka.Kép
Egyik este én is szalmáztam és megnéztem a Sakáltanyát dvd-n.Hú de jó volt.Kép
A hüvelyi uh egyébként nem kellemetlenebb egy rákszűrésnél. Szerintem utóbbi sokkal vacakabb.

Tikk! Hanna szép magas.Kép Igaz Korina még csak január végén lesz két éves. Ő 88cm és 11,8kg.

Norci! Aki bulizni megy az előző nap ne függönyt mosson, hanem pihenjen.Kép
A Kodaj doki semmit nem változott majd két év alatt. Tán csak egy két kilócskával nehezebb lett.Kép

Bogancsi!
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NEKED!
Twiniben jól mutathattatok ennyien.
Anyósért pedig hű de naggggyon irigy. Nekem nincs, de nem is volt ilyen.
Szalagavató ajándék bizti gyönyörű.
Köszi a drukkokat.Kép

Henke! Érdekes nálunk is kicsi a franciaaágy négy személyre. A drágám már aggódik mi lesz, ha jön a harmadik baba.
Mondtam az egyik szobába majd faltól falig ágy lesz.KépKépKép

Beja! Ez a dr nem túl bizalom gerjesztő. A saját dokit meg mért nem cseréled le, ha vele is gondok vannak?
Gyors gyógyulást Bácunak.KépKépKép

Zsuzsa! Rakd helyre azt a "banyát". Hát mit képzel?KépKépKép
Tudom háttal nem kezdünk mondatot.Hi-hi-hi.Kép

Dzsili! Én csak igyekszem behozni a lemaradásom veled szemben gyerek ügyileg. Úri huncutság? Ez tetszik. Na de akkor mi jó nekem?Kép
Az én szüleim két éves koromban elváltak, ezért az ajándékozásuk egymás felé egy nagy semmi.

Nyuszimanó! Azta de gyorsan regenerálódik az anyai szervezet.Kép Már bulizni is van erőd? Akkor jó mulatást!KépKépKép

Cory! Ügyi legyél pici Zsomával a sok orvosnál.Kép
linato

Sziasztok!

BMárti
Aludtatok egy jót ez már valami!! KépKépKép

Nyuszimanó
Sok mindenben igazad van de csak részben.
Tényleg sokszor rendelnek kishazánkban -én is tapasztalom- antibigyót és valóban nem jó hogy folyton tömjünk vele szemünk fényét de....
Mint előttem is írták már többen, te otthonról nem diagnosztizálhatod még magadat sem jól, ezt hidd el, a láz meg....
Van olyan gyerekem amelyik hamar belázasodik kis betegségnél is, van olyan amelyik alig lesz lázas, petig komoly beteg.
Mi alapján döntenél?
Az anyukám alig tudott beszélni nagyon beteg lett szegénykém olyan torok és tüdőgyulladása volt hogy komolyan féltetük, de láza nem volt csak hőemelkedése.
Akkor nem is beteg?
Látod ez elentmondás. Sőt van olyan doki itt is sajnos aki ez alapján ír ki ezért az anyunak már előre mondom ha beteg hogy mondja csak hogy lázas volt, ő úgy sem lesz, ilyen típus.
Egyébként abban egyetértek hogy ha kicsit náthás vagy kicsit köhög nem viszem orvoshoz autómatikussan, főleg ahogyan nő, először hagyom a szervezetét az inmunredszerét bírkózni a dologgal.
A fiúk már sokszor lebírják a betegségeket, de Napocs még nem , ő csak betegebb lesz.
Az orr csepp, a köptető nem antibigyó nem árt /lehet kapni nem véletlenül recept nélkül is/ viszont segíti a szervezetet.
Mátém is lázas lett 38 körül volt neki most hogy elkapta ezt a vírust de nem adtam neki láz csillapítót csak ellenőriztem és inkább nem aludtam nehogy nagyobb baj legyen mert én is úgy tartom hogy a láz, ha nem túl magas akkor egy nagyon jó védekező mechanizmus.
Jó bulizást neketek!!KépKépKépKép

Linató
Csak most olvastam, mert nem volt levelezőm egy pár napig, az emiledet köszönöm nagyon aranyos!!KépKépKép
Készülök írni egy hosszabbat neked magánban nem tudom mikorra jön össze.
Hát nem jó dolog babát gyártani?
Szívvel, lélekkel, szerelemmel....jaj dehogynem tiszta irígy vagyok!!!KépKépKépKépKép
Nem urak mulatsága, csak a kiváltságos sok ezeré akik szeretik egymást!

Zsuzsa
Bea is jó magas bár ha jól emlékszem nem is volt pindurka..KépKépKép
Tudom én egyébként hogy el múlt kettő, hogy ne tudnám, azért írtam hogy két éves kor után is fokozatosan szabad csak piszkálni a bilizéssel!
Napocs az előbb jól átvert, mentünk pisilni a WC-be mert a papír törlés nagyon tetszik neki, persze semmi eredmény, alig levettem róla és bement oda pisilt a szőnyegre.
Én meg még sajnáltam is, mert láttam rajta hogy koncentrált a WC-n is, de nem ment neki, aztán meg jött és mondogatta hogy "Ejnye baba!"
Márk még szerencsére nem csinált ilyet hogy nem jött meg amikorra kellett, igaz hogy van fél óra ami még belefér hátha eldumcsizzák az időt a haverokkal, az nálunk még nem késés.
A Máténál a múlt héten voltunk Napocskával órán, olyan jól bírta arany lányom, megcsodáltam az elsősömet. Márknak hétfőn lesz de nem megyek mert oda már nem vinném a kis lányt magammal.
Éppen kérdezni akartam hogy megy a fiaidnak a tanulás, de már írtad is hogy nem volt törés Pityunak sem hogy felsős lett, szerencsére Márkom sem ront semmiből sőt, neki tetszik hogy ennyi különböző tanár tanítja.
Elmentél elé ciki volt neki, vagy hogy fogadta??
Én néha szoktam el menni Márk elé is Napocskával örül neki, most mondjuk nem lakunk csak pár lépésre a sulitól, bár tavaly volt hogy kosarat kaptunk elsétáltunk tavasszal elé ő meg inkább a haverokkal ment volna.
Csipetnyit pofára estem és egy másik úton mentünk haza valami "boltba kell még mennünk csak erre jártunk" dumával, jó esett neki, hogy nem telepedtem rá.

Zsuzsi
Szerintem a kipakolós dolgot egyszerűen meg lehet oldani, természetes hogy nem kell mindent elosztogatni, de a szatyor fülét össze lehet kötni, magam mellé teszem vagy a babakocsiba hogy ne érjék el, és szépen megmagyarázom hogy más táskájába nem illik belekotorászni, ezt már Napocsnak is tanítom tudhatják.
Csak azt veszem elő amiből több is van, esetleg ketté töröm a kiflit stb.
Így jut is marad is.
Annyira sajnálom, de tényleg, hogy így érzel.
Én nem szoktam nézni hogy vissza adják e ha megkínálom őket, lévén talán sosem találkozunk legközelebb stb. egyszerűen jól esik adni.
Olyan rossz volt olvasni hogy nem fogadhattad el a sütit gyereknek, ha egyszer megkínálnak miért ne? Én abból indulok ki hogy jószívvel teszik.
Azzal hogy elfogadod még nem vagy lekenyerezve.
Valóban meg kell tanulniuk az illemet és megkülönböztetni mit mikor szabad elfogadniuk de még olyan kicsinyek ehhez.
Ráérnek alakoskodni ha nagyobbak lesznek a fiaimnak sajnos már nagyon megy!
Remélem nem érzed hogy téged akarlak bírálni, csak megüttötte a fülem /szemem/ amit írtál erről és amilyen kedves és jó lelkű emberkének ismerlek ez olyan furi dolog tőled, tudom én hogy egy talin pl. nem sajnálod azt ami nálad van tőlünk ez eszembe se jutott, kár hogy ilyen bizalmatlanná tett ez a vacak világ.
Vagy én vagyok nagyon naív teremtés!!!

Bogancsi
Megyek hozzátok kukkolni, hogy éltek, jó ?
Nagy darab figura távcsővel a fán az leszek én,kifigyelem hogyan lehet ilyen kiegyensúlyozottan élni!!
A lányok nem pasiznak???? Kizárt!
Lehet hogy csak nem tudsz róla bi- bi!!!! /ez a kis ördög volt bennem/KépKépKép
Nagyon kedves és hasznos ajándékot kaptál tőlük, és hogy a párod szeret? Ez nálatok nem is volt kérdés!

dzsili

Sziasztok!

BMárti
A gurulós játék nagyon bejött. Igaz, elteszem 2 naponta, hogy aztán újra órákat játszon vele.Kép Mi a Metroban vettük, Eichhorn játék.
A karácsony nálunk is szervezős lesz apum miatt. Tesómmal meg mindig megbeszélem, mert nem az az ajándékozós típus.

Solya
Köszi a tippet, de Petinek nem akarok ilyesmit adni, úgyhogy mindjárt előkeresem végre azt a fránya Vigantolt.
Nálunk az édesség most a Danonino naponta vagy 2naponta. Muszáj volt leszoktatni a kölyköt a napi 2 nagy túró rudiról.Kép

Bogancsi
Csak frissen jó az almás.Kép
Boldog szülinapot kívánunk!Kép
Kórosan szorgalmas gyerekeitek vannak!Kép

Dzsili
Szívesen.Kép Nem olyan régóta vannak fajátékaink. A macis volt az első.Kép Azt mindennap előveszi Peti.Ez a gurulós játék is jó, meg mind bevált. Karácsonyra is kap egyszerű kirakós játékot. A múltkor berobogtam a Fakopáncsba a Baross utcában és onnan nem lehet eljönni játék nélkül.Kép

Beja
Bácunak gyogyik mennek.KépKépKép

Nyuszimanó
Gyógyszer ügyben egyetértek, bár antibigyót nem kifejezetten lázra adnak szerintem. Pl. az erős, szűnni nem akaró köhögésemen csak az segített. A 38 fokot nem tekintem igazán láznak. Szerintem az lényegesebb a fokoknál, hogy hogy érzi magát az ember. A fájdalomcsillapítókról is az a véleményem, hogy mindenkit másképp visel meg a fájdalom. Ha nem tudsz másra gondolni, zavar a munkádban meg ilyenek, akkor nem hiszem hogy 1 Algopyrintől baja lenne az embernek. Mondjuk tény, hogy mi nagyon kevés gyógyszert fogyasztunk. Remélem, így is marad.Kép

Zsuzsa
Óriási lányod van!Kép

Hú, nem is tudom ki kérdezte a minap a polcot. Köszi, szerintem jó lett. Tegnap megpakoltam, így kevésbé üres a szoba.Kép Úgy tervezzük, hogy még csinálunk 1-2 bútort mire jön a baba, mert nem lesz hely a ruháknak. Imádom az ilyen dolgokat.Kép

A talis képeket csak hétvégén tudom feltenni, mert apa a héten bent dolgozik, és az ő gépén van a cucc.

Rendet kéne már tennem. Vettünk krácsonyi ajándékokat, el kéne dugni, meg tegnap megcsináltam a miki csomagokat az összes barátunknak.Kép A dolgozóba be se lehet jönni, úgy tele van.

Zsuzsi
Úgy veszem ki, hogy csak akkor adsz, ha te is viszontkapod. Ezt olyan furcsa olvasni nekem, mert mi elég sokszor meglepjük a barátainkat ill. bulikat rendezünk és alig van viszonzása. De örülnek neki és mi is.Kép Mikulásra pl. mindenkinek készítünk miki csomagot és visszük, de mástól nem szoktunk kapni. Ez engem nem igazán érdekel.Persze ezek ált. nem nagy dolgok, hogy ne hozzuk vele zavarba a többieket, hogy mi ajándékozunk, ők meg nem. Az más tészta, hogy pl. vki már hónapok óta le se sz*r minket, azzal nem foglalkozom.

gorsi

Zsuzsi,
azt hiszem ebben az esetben nem a gyerekekkel, hanem az anyjukkal kellene elbeszélgetni. Arról pl., hogy mi is a magántulajdon. Engem ne nézzen senki madárnak! Ez nem azt jelenti, hogy ülünk a padon és eszünk és senkinek nem adunk belőle. Kép Csak azt, hogy ne én etessem a játszóteret. Sőt, meg lehet úgy is oldani, hogy ne a játszón legyen éhes a gyerek. Pl. bevásárlás után kap kiflit, mire a játszóra érek, már jóllakott. (Ez itt sajnos kivitelezhetetlen, úgyhogy vagy játszó vagy közértKép)
És amikor ki akarnak pakolni a kölkök, akkor anyucinak szólok, ha a picikéje nem érti meg, hogy az a nénijé és nem a gyerekeké. Akkor is, ha ronda banya vagyok miatta. Főleg két geyrekkel. Tanuld meg a farkastörvényeket! Kép Nekem pl. kifejezetten nehezemre esik bevásárolni a két kölökkel. Állandóan széthordanak mindent a boltban. Igaz itt tűrik, sőt, még ki sem fizettetik a kárt, de mi lesz, ha hazamegyük, rágondolni is rossz. Igaz, akkor már Sára ovis lesz, így vmivel könnyebb lesz.

Most mondjátok meg, miért vagyok én olyan agyalágyula, hogy kocsi helyett busszal járok a városba??? Asszem ezen sürgősen változtatunk! Kép

Dzsili,
nem értem, hogy mi különbség van akét fiú órája között? márknak nem fog rosszul esni, hogy máté óráján ott voltatok, az övén pedig nem?

Erről jut eszembe, a múltkor anyósom folyamatosan azt mondta a fiamnak: Mátékám. Erre bepöccentem és mondtam neki, hogy akkor legyen Sára is Sárikám, nem? Mire gyorsan leszokott a Mátékámról. Asszem nem teccett neki a Sárikám. Kép
Viszont a kislányon látszott, hogy rossszul esett neki.

Betegség: Máté vesemedence gyulladását úgy vettem észre, hogy nem akart hason feküdni és néha felsírt, mint kiderült pisilés közben. Láza nem volt, már csak a vége felé, amikor kihívtuk az ügyeletet. Azt mondták, ha jra lázas lesz, vigyem be a kórházba. 4 napig láztalan volt, mire végül úgy döntöttem, beviszem megnézetni. Meg doktornénink is javasolta. Na akkorra felment a láza. De a kórházban is csak hébe-hóba és ímmel-ámmal lázasodott be, csodálkoztak is rajta az orvosok is. Ennyit a lázról. Ekkor 5 hetes volt. Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány lázcsillapítót kapott eddig.

Gyerekméret: Majd megmérem már én is, mert nagyon úgy tűnik, hogy Sára kb. akkora, mint a ti kétéveseoitek. Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Voltunk Huzellán, első húsz percben Vili feszülten figyelt, édesen tapsolgatott is, majd elkezdte mondogatni, hogy "haza" "kész" , akkor kimentünk megetettem egy banánnal, aztán szólt, hogy "vissza". Huzella elég bénácska volt. Hiába Tücsökzenéseknek hírdették a koncertet, nem nagyon tudott mit kezdeni ezzel a pelenkás korosztállyal, így a gyerekeket se nagyon köttötte le, ráadás szvsz ő is kiöregedett, a hangja sem a régi.

Beja!
Gyógyulást, nyugi.
Van egy profi magán gyerekdoki tel.száma nálam, a (SOTE-n főorvos) mi még nem voltunk nála, csak egyszer beszéltem vele. Ha gondolod szívesen megadom a számát. tudom mit érzél, nyáron u.ezt éltem át Vilivel, hogy minden orvos mást mondott.

Antibiotikum ügy, én is részben értek egyet Nyuszimanóval, Vili még sosem szedett Kép , és a betegségeken túl van két-három nap alatt. Ettől függetlenül én is akkor vagyok nyugodt, (Coryék esete miatt is) ha szinte a legkisebb köhintésre látja orvos. Nyilván nem ennyire szélsőségesen.

Bevásárló szatyor kipakolás: nálunk ez sosem fordult még elő, íratlan szabály a játszón, hogy játékot és minden egyebet csak akkor lehet lejmolni, ha már kikerült a babakocsiból, amíg ott van nem szabad hozzányúlni. A többi anyuka is igyekszik így nevelni a csemetéjét. Én a játszótéri nasizára inkább azért vagyok mérges, mert mi tízórai és ebéd között megyünk le, és ki nem állhatom , ha ilyenkor chips, sajtostallér, ropi, stb. kerül Vilihez. Vagy régebben amikor uzsonnára ette Vili a gyümölcsöt és elötte tömték keksszel Kép

Cory!
Képzeld ha szól a kaputelefon, akkor Vili rohan az ajtóhoz "Cory, Balu, Zsoma" felkiálltással. A fiam szerint megint aktuális egy mini tali. Zsoma miatt és Vili épp most elmúlt takonykórja miatt persze nem azonnal, de hamarosan Kép
Szemorovs. Nem tudod apukádat rávenni, hogy vigyen el titeket autóval? Míg Zsomát vizsgálják, ő rohangál Balu után.
Amúgy nekünk is el kellene menni már, nekünk a Heim Pálba van beutalónk, kérhettem volna a Mária u.-ba is, akkor mehetnénk együtt.
Mikortól használtad a terhes övet?

Laura!
Mosógép Kép Mi minden házimunkát így csinálunk, szerencsére felültöltős a mosógép így a tekerő is felül van Kép Főzni is úgy szoktunk, hogy fogom Vili kezét és együtt fűszerezünk Kép , de még így is finomakat főztünk.

Jut eszembe az antibiotikumról köszi amit írtatok. Nem szedtem be, csak a gyógynővényes kanalas orvosságot, v.mit javult a dolog. Nem tudom kiírta a hagymalevél teát, meg a hagymalevest, hogy az is jó köhögésre, de azt hogy kell csinálni?

Sziasztok
Norci (ma 14 hetes)
norci

Sziasztok!
Csak ami eszembe jut...

Gorsi! Nagyon jól éreztük magunkat talin!KépKépKép

Bogancsi! Boldog-boldog Bogancsi-fordulót!

Beja! Bácunak extra gyógyok!KépKépKépKépKépKépKép DokiKép Nekünk (Rékának), amig "szembe" laktunk veletek, egy nagyon jópofa dokinénink volt, talán dr Pap Rita néven. A rendelő annak a kerek izémicsodának a közelében van, majdnem az Europarknál. Nem volt AB fan, türelmes volt Rékával, kommunikatív velem. Esetleg egy séta közbeni utánajárást megér, hogy ott van-e még, neked is tetszik-e, és átvenne-e titeket.
Zsuzsi! Beszólósokat fel se kell venni. (Esetleg provokatív és arcpirító viszontkérdések felvetése nevelő hatású lehetKép)
Én pl. játszóról jövet szoktam bevásárolni. Igaz Luca nem túl szalonképes küllemű, viszont annyira fáradt/álmos, hogy békében tűri a kocsibanülést, sőt többnyire bealszik.
Cory! SzemészetKép
Henke! Boldi baba gyönyörű!!!!KépKépKépKépKépKép Mégegyszer órási gratula!!
Dzsili! Napocska és a MikulásKépKép Imádom ahogy kombinálnak!

Rólunk:
Luca legújabb szavai ágyikó, takaó(=takaró). Arra persze nem szabad ebből következtetni, hogy nem cicin alszik el, vagy alvás közben megtűrné, hogy be van takarva. Erről szó sincs. Viszont azt játszani, hogy ő, vagy Tyutyó, aki az aktuális szőrmók kedvec lefekszik aludni, és betakarózik.KépKép

Zárom is soraim!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Játszótéri adok-kapokról: Én bárkinek szivesen adok a miénkből, és utálom, mikor valaki elővesz valami ennivalót a többi gyerek előtt, és nem kinálja meg a többieket. Valahogy kinzásnak érzem. És leygen ez a valami akármi. Kifli (nálunk 5cm-s darabokban fogy a sajtoskifli, így egy darab kilfit vagy 6-7 gyerek eszik meg). Másik sláger a játszón a kukac (most meg nem mondom, mi a hivatalos neve), de az tuti, hogy 45 Ft-ért vesszük a nagy csomagot, és az kitart egy darabig, utána meg nincs és kész. De eszembe nem jutna Balut úgy etetni a játszón, hogy nem kinálok meg másokat!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Egy hagymatea recept:
2-3 fej jól megmosott hagymát héjával összevágni, 1 l vízben pár percig főzni (ízesíthető egy mk. teafűvel vagy 1-1 ek. kamillával és izsóppal) Leszűrve, mézezve a nap folyamán elkortyolgatni.
Csinálni még sose csináltam, mert a szagát se bírom!

Egy finom hagymaleves található itt:
http://www.mindmegette.hu/main.php?app=recept/recept.php&r=500

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Norci!
Nagymami féle hagymatea:1-2 fej kisebb hagyma egészben héj nélkül,1,5 l vízben egész citrom félbe vágva héjjastul, majoranna kb negyed zacskóval és cukor mintha rendes teát csinálnál magadnak.Kb.negyed órát főzni,forrjon úgy 5 percet legalább.
Nagyon jó köhögésre és szerintem fincsi is. A lányok imádják.Kép
linato

Sziasztok!
Szóval doki bácsit megjártuk a du folyamán. Azt mondta, hogy nem gombás a Beus feneke, hanem a kaki és pisi állaga változott meg valószínűleg a hátsó fogak növesztése alatt. Mellesleg megjegyzem a hátsó fogait nem látom a Lányomnak, mert nem engedi megnézni, de azt mondta a doki, hogy ez nem jelent semmit, mármint hogy nem látom a hegyét a fogaknak. Kapott valami kevert krémet, most a du-i tisztábatevéskor bekentem, aztán majd este is bekenem, és majd meglátjuk, hogy mi lesz. Én nagyon bízok ezekben a krémekben, mindig szokott segíteni doki bácsi kevert krémje.KépKép
Fogadó órán nyugisan elbeszélgettem az ofővel. Szerencsére tanulás ügyileg semmi gond Pityukámmal, egy-két 3-as, és sajnos 1 db 2-es becsúszott, de ez még nem a világ vége. A gond az, hogy az ofő is sokszor látta a gyereket, csak úgy csellengeni a városban.KépKép Sejtettem, hogy ez lesz a gond. Megbeszéltük, és a gyereknek sincs kifogása ellene, hogy tanítás után megy napközibe, ott megírja a leckéjét, és utána a bölcsinél fogunk találkozni, és együtt jövünk haza.

BMárti és Dzsili!
Fél órával ezelőtt eszembe jutottatok. Anyukámtól kértem kölcsön múlt hét hétfőn 21 ezer forintot, mondtam neki, hogy jövő hónap elején megadom. Ma este megkérdezte, hogy mikor adom meg.KépKép A nyár elején kértem volna kölcsön 200 ezer forintot, hogy kitudjuk fizetni a nővéremet a nyaralóból. Ezt akarták ők is. Közölték, hogy nem adnak, mert épp most vettek mittudoménmit.KépKép Ez azért esett rosszul, mert pont a nővérem mondta, hogy egyszer neki is szüksége volt pont 200 ezerre, és ugyan kamattal, de 2 év alatt kellett visszafizetnie.KépKép Ehhez tudni kell, már írtam többször, hogy az én anyukám, nem az ő anyukája, csak az apunk közös. Ennyit a testvéri egyenlő elosztásról.KépKép

Zsuzsa

beababa

Gorsi
Komolyan mondom hogy eleinte a fa játékokban csak azt találtam vonzónak hogy természetes anyag, de mióta Heniéknél játszott Napocska a macis kirakóval már tudom hog mennyire tetszik neki ez is, meg más ilyen fa cuccos, úgy hogy utánna nézek majd!
Mikis dolog barátoknak aranyos nekem, olyan kedves és közvetlen.
Én szoktam a tesóimnak /ők nekem nem, de bánya a kánya/, a szüleimnek és a páromnak is meglepetést adni Mikulásra és mindig látszik rajtuk hogy jól gondoltam hogy fordítottam erre is néhány percet!

Solya
Nem zavarja , mert már elég értelmes nagy fiú ahhoz hogy felfogja mi is a különbség egy kötetlenebb éneklős beszélgetős alsós , elsős, óra között és egy lényegessen komolyabb felsős szak óra pl. matematika, történelem között.
Ezek valószínűleg nem érdekelnék annyira, fele olyan mozgalmasak viszont csendesebben kell lenni és minden magyarázás és mozgolódás a kicsi lány részéről feltűnő és zavaró lenne.

Cory
Egyet értünk.
Nincs is rosszabb mint amikor arany lányom csak áll egy kis gyerek előtt aki boldogan tömi magát egy adag pufival és persze valami miatt azért sem ad neki, anyukát ez nem zavarja, na engem ekkor kap el a harctéri idegeség, és szépen elmagyarázom Napocskának miközben elveztem onnan, természetesen ügyelve hogy anyuka is hallja hogy mennyire nagy illetlenség mások előtt eszegetni úgy hogy nem kínálom meg őket.
Persze az ilyen anyukákat ez nem hatja meg de legalább tudja hogy mit tartok erről a viselkedésről és jól ki is puffogom magam.

Bogancsi
Most olvastam az emiledet, majd igyekszem, jó?

dzsili

Zsuzsa
Sajnálom hogy nálatok is van ilyen szülő testvér helyzet! KépKép
Jó hír hogy nem gombás Bea popója a krém tuti segíteni fog! KépKép
Nekem nincs jó tapasztalatom a napközivel én utáltam járni, a nagy fiam volt egy évet mert dolgoztam, de ott alig tanult valamit,este nyüstöltem én itthon viszont sikerült némi "haj lakóval" haza érkeznie úgy hogy....
Gondolom azért ott más a helyzet a napközi nem mindenhol elfekvő mint itt nálunk.
Én azt hittem otthon dolgozol. Vagy mégsem?
Igaz hogy nehezebb ha ott vannak de ők már ezért elég nagyok hogy addig leckét csináljanak amíg el mész Beájért a bölcsibe, vagy hogy működött ez, mert hogy a kis lánytól nem tudsz dolgozni odafigyelni az biztos de a fiúktól sem? Mert akkor tudnád mikor van a tanítás vége akkor haza jön tanul aztán bejelenti hogy hová megy és meddig.
Nem belepovedálni akartam csak tényleg érdekel hogyan működik ez nálatok, hogy úgy tud úgy mond "csavarogni" a fiú hogy nem tudsz róla, némi mászkálás még belefér azért furi hogy az osztályfőnök ezt megjegyzi, vagy tanítási idő alatt csípte el, azt nem hiszem.

dzsili

Sziasztok!

Solya! Hát, én inkább a nyár első felére szavazok, ha terveim szerint alakulnak a dolgok, szeptember 11.-re leszek kiírva. KépKépKép

Zsuzsi! Hát, csodálom, hogy nem osztottad ki azt a szomszédot! Kép
Édes lehetett Dorka, ahogy tabit etette, és joggal vagy büszke rá, hogy már köszön, és nem is csak sziát! Kép
Nálunk szerencsére nem divat a játszón az eszegetés, engem is zavarna. Egyszer fordult elő, hogy egy anyuka hozott egy zacskó zizit, és letette az asztalra. Persze Lacika rárepült, a csaj meg kedvesen megengedte... Kép Persze Lacika jól bezizizett ebéd előtt, és nem értette, miért is kellene visszafognia magát. Kép Mivel rendszerint késő délelőtt vagyunk a játszón, nagyon idegesítene, ha ez lenne a rendszer.
Lacika ezekért a Lábbal hajthatós motorokért van úgy oda, hogy mindig mindenkiét megpróbálta megszerezni. Pedig ő egyébként nem egy olyan "elvevős" típus. A bölcsibe se vette el soha, amivel más játszott. De a motor az más. Kép Végre van sajátja, azóta egész nap azt vonszolja magával a lakásban mindenfelé. Kép Alig tud még felülni rá, és lökni se nagyon tudja, mert alig ér le a lába, de a motor akkor is maga a földi boldogság. Kép

Noprci! Hmm... Nyami... Reggelit kapni az nem rossz kárpótlás... KépKépKép

Bogancsi! Téged igazából Jenőnek hívnak?! KépKépKép Azt hiszem, én inkább a boldog szülinapot kívánókhoz csatlakozom, bár nem nyilatkozál... Kép

Beja! Kezdik igen, nálunk is ez van. Ha nem a saját orvosunkhoz estünk be, szóba is alig álltak velünk. Kép Pedig azért mentem, hogy át is kérem magunkat, de aztán inkább nem tettem. Kép

Zsuzsa! Hát, sajnos bunkók mindenhol vannak. A játszócsoportba pl. tilos cumit és cumisüveget bevinni. na, meg beteg gyereket is. Legutóbb amikor voltunk, egy oltári rondán köhögő kissrác is ott volt az anyukájával. Naná, hogy bevitték (pont ők) az Avent varázsitatót, Lacika meg örjöngött a sajátjáért, és valahogy nem akarta megérteni, hogy neki miért nem szabad bevinnie. Kép Ráadásul az a nőszemély még olyan helyen is hagyta a bacis varázsitatójukat, ahol bármelyik gyerkőc elérhette. Kép Kell mondanom, hogy Lacika azóta ocsmányul köhög?! Kép

Dzsili! Igen, én is attól tartok, hogy a szüleink és a tesóink dolgát kénytelenek leszünk megszokni. Kép Ráadásul tök ciki, mert Apa szeretene igazságos(abb) lenni, és nekem is adni valamit. Már a szekrények miatt is jó nagyot vitatkoztunk, mert az anyag árát se akarta elfogadni. Most meg hozott egy 4 ajtós 75 cm magas konyhaszekrény féleséget az étkezőnkbe, és azt mondta, hogy az anyag ára belefért abba a 13 ezer forintba, amennyiért el sikerült adnia a régi téli gumijainkat. Nevetséges, egy hasonló szekrény (sokkal silányabb minőségben) 50 ezer forint lenne a Bricoban. Nekem ciki, pláne ilyenkor, hogy kérjek tőle dolgokat, és ezzel még nehezebb helyzetbe hozzam. Kép De kellettek a szekrények, és az is hülyén jött volna ki, hogy mással csináltassam meg. Kép Anyám szerint lökött vagyok, örüljek a cuccnak, és kész, de nekem mégis kellemetlen az egész. Kép

Linato! Köszi a drukkot a tesóméknak, azt hiszem, ez a legjobb, amit a helyzetükre mondani lehet. Kép
Lacika átjön gyalog, azon már meg se lepődök, de felmászni, ráadásul középre, csak nem tud tán egyedül, úgy, hogy fel se ébredünk rá?!?! Mondjuk az se lenne csoda, ha ilyen apróságokat álmomban is elintéznék, amilyen fáradt tegnap voltam. Kép
De igen, nálunk magamtól lesz rend és ebéd, de mióta is magázódunk? KépKépKép

GOrsi! Elrakni egy-egy kicsit a játékokat?! Nem is rossz 5let! Ki fogom próbálni! Kép
Nekem is meg kellene már beszélnem a karácsonyi ajándékokat a tesómmal, csak tartok egy kicsit ettől a beszélgetéstől, ezért halogatom. Kép De Dani már 13 éves, és gőzöm sincs, mit vegyek neki. Gondolom a játék már sértés lenne. Kép Meg a jelenlegi anyagi helyzetükben talán valami hasznosat kellene venni a srácoknak. Nem is tudom...
A polcot én kérdeztem, szuper, hogy jó lett végre! Kép Nekünk is kellene még valami magasra tehető könyvespolc, afféle Lacika-biztos helynek. Kép

Képzeljétek, holnaptól a jövő hét közepéig szabin van Életem Párja! Tök jó! Elintézzük a karácsonyi bevásárlásokat, és csinálunk egy hosszú hétvégét is Sopronban. Már alig várom, nagyon ránk fér (na meg a kapcsolatunkra is Kép) egy kis pihenés és együttlét. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Dzsili!
Itthon dolgozom. A suli gyalog félórára van tőlünk, busszal 10 percre. Amikor vége volt a tanóráknak, akkor megbeszéltük (legalábbis én úgy gondoltam, hogy megbeszéltük), hogy mikorra kell hazaérni. Nem rögtön azzal a busszal kellett volna hazajönnie, amit elvileg elért volna, mert beleszámoltam, hogy esetleg gyalog akar hazajönni. Esetleg egy kicsit beszélgetne az osztálytársakkal, fociznának, stb... A kicsengetéstől kb 1,5 óra szabadja volt, amit elvileg felhasználhatott volna ilyen dolgokra. Ez neki kevés volt.KépKép Nyújtottam a kis ujjamat, kellett neki az egész karom. Simán megtanulhatott volna itt mellettem, nyugodtan, de neki a haverok, a játék fontosabb. Ezért beszéltük meg az ofővel, hogy akkor legyen némileg ellenőrzött körülmények között, és nem cselleng az utcán. Ma láttam, hogy a napközis tanárnéni (egy nyugdíjas tanárnő) ott volt a gyerekekkel, bemutatták neki a kész leckét, majd utána játszhattak, és ha olyan idő van akkor kimehetnek az udvarra tombolni. Valahogy így képzeltem el én is ezt, csak itthon. De ő a társaival akar tombolni - ki hinné Kép -, akkor tegye, de ellenőrzött körülmények között. Pityu örömmel vette, amire én azt hittem, hogy ez bünti.
Természetesen nem tanítási óra alatt tette ezt a csavargást, annyira azért még nem nagycsávó. Kép Annak viszont nagyon örülök, hogy az ofő így odafigyel a gyerekekre, annak meg még jobban örülök, hogy egyszerre léptünk, és én is észrevettem, hogy gáz van.

BMárti!
Ezekről a betegen beviszem a gyereket a közösségbe, külön értekezést tudnék írni, de nem teszem. Más egy olyan játszócsoport, mint amibe Ti jártok, és más egy olyan csoport, ahová mi járunk. Ahová a Bea jár ott nincs a szülő vele, mert ugye dolgozik, és ha a gyereke beteg, akkor is be kell hogy vigye a gyereket, mert kicsapják a "humánus" munkahelyről.... Innentől már te is tudod folytatni a gondolatmenetet, nem akarlak benneteket fárasztani a monológommal. Kép Persze más tészták vagyunk mi a Beussal, mert nálunk én vagyok a magam főnöke, így magamat mégse rughatom ki. Kép
A csoportba a dadusok nálunk megengedik, hogy bevigyenek cumit, ill. cumisüveget, mondjuk nem örülök neki, de azért jó volt, amikor a Beának is megengedték elalvásnál, hogy üvegezzen. Ez kb 2-3 hétig tartott, majd "elfelejtették" odaadni neki, és most már nem is hiányolja a bölcsiben az üveget. Itthon igen. Mondjuk azért igyekszenek leszoktatni róla a gyerekeket, és amennyire lehet csak a beszoktatás ideje alatt vannak ezek az engedmények.

Hú ma nagyon sok vagyok, bocsánat, de aztán lehet, hogy napokig nem is leszek.Kép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Olyan rossz hogy mire végigolvasok mindent, addigra már régen túl vagytok a témákon.

Zsuzsa! Bölcsi témához no comment. Pelenka nálunk is volt hogy elfogyott amíg betegek voltunk és első nao várt a papír, hogy hozzak, mert elfogyott. Hogy betegen visszük bölcsibe? MI számít betegnek?? A közösségben lehet taknyos a baciktól is. Persze ott a dokinéni, ha betegnek látják beviszik és szólnak a szülőnek. De ha a doki is annyit mond, hogy taknyos, de nem beteg akkor marad, mert ugye a munkahelyen nem örülnek, ha folyton hiányzol.

Beja! Jajj ti szegények! Jobbulást BÁcunak.

Zafi! MI az nem működik az offline verzió?Kép HOgy megy a pakolás?

Borcsa! Aranyos szavakat tanult meg Luca, nekem is ezek a kedvenc szavaim mostanában.Kép

Megyek is és betakarom magam gyorsanKépKép

Jóéjt

Tikk
tikk

Sziasztok!

Dzsili!
Szegeny Napsugar, talan megbaratkozik meg a mikulassal.
Jobbulast a fiadnak! Sok gyogyKépKépKép

Rebi!
lemejult - Nagyon aranyos. Kép

Bogancsi!
Aranyos a sajat szerzemenyu dalocska Kép
Nagyon jo, hogy vegre anyukad is orul es megy a szalagavatora. Kép
BOLDOG SZULETESNAPOT! igaz utolag, de meg beleferek a nyolc napba.

Gorsi!
Nagyon jol hangzik ez az egyszeru recept, en is ki fogom probalni.
Szegeny Peti! Mielobbi fogfajasmentesseget neki. Sok gyogyKépKépKép

BMarti!
Ez a főkonspirátor jol hangzik! Nagyon jo, hogy te meg ilyen lelkes vagy!!

Zsuzsi!
Szomszedasszonyod Kép

Tikk!
jobbulast nektek is! Sok gyogyKépKépKép

Beja!
Jobbulast a fiadnak! Sok gyogyKépKépKép

Zsuzsa!
Bolcsis nagymama Kép Sajna vannak emberek, akik nem hajlandoak betartani az iratlan szabalyokat.

BMarti!
Kép Nalunk is volt mar hasonlo eset, nem jutott eszembe, hogy hogyan kerult Madike kozenk. Kép
De nagyon jo, hogy ataludta az ejszakat!
Hosszu hetvege Kép Nagyon jol hangzik!
Karacsonyi bevasarlas Kép!

Nyuszimano!
Nalunk sem szokas allandoan antibiotikumot adni. Igaz, nalunk mindig megvizsgalja az orvos a gyerekeket, nem kell, hogy lazuk legyen.

Solya!
Jobbulast nektek is! Sok gyogyKépKépKép

Jatszoteres dolgok:
Nalunk itt van ko asztal es mindenki oda teszi ki amit meg akar osztani a tobbiekkel. Igy minden gyerek tudja, hogy mibol kaphat. Es senki sem eszik semmit ugy a gyerekek elott, hogy ne kinalna meg mindenkit. Igaz nalunk most szerencsere osszejott egy aranyos kis csapat, minden delutan 3-kor talalkozunk lent, ha nincs mas program es az ido is engedi. Ok mar regebb ota egyutt vannak, de nagyon aranyosan bevettek minket is a tarsasagba. Kép Madike is nagyon elvezi.

Ma itt volt nalunk az a magyar anyuka akit az elelmiszerboltban ismertem meg. Sikerult jo kapcsolatot kialakitani ugy nez ki. Madike nagyon aranyosan jatszott az 5 honapos kisfiuval, meg meg is simogatta tobbszor. Es ugy nez ki, hogy ahol ok laknak, osszehoznak egy jatszocsoportot, ahol sok Madikevel hasonlo koru gyerek van es meghivtak minket is. KépKép Egyre surubb lesz a programunk.

Tegnap este letettem Madiket aludni, majd a Fatust is agyba kisertem. Majd elmentem furdeni, hajat is mostam. Mikor a tukor elott fesulkodtem eszre vettem, hogy hianyzik a fulbevalom. Kép Elkezdtem mindenhol keresni. De sehol sem talaltam, igy kitalaltam, hogy le megyek a parkba, ahol jatszottak a gyerekek. Mindez este 10 utan, keves volt az esely, hogy megtalalom. Es szerencsem volt. Megtalaltam Kép Nagyon orultem neki.

Andysj
andysj

Sziasztok!

Jöttem kicsit panaszkodni. Mára már kicsit lehigaddtam de tegnap még nem biztos, hogy szalonképes lett volna ha akkor leírom. Szóval itt volt apukám két napig. Vigyázott a lányokra amig orvosnál voltam. Másnap pedig az oviban kézműveskedtünk a többi anyukával az adventi vásárra.
Eddig minden nagyon szép és jó volt.
Tegnap reggel apu bement apósomhoz, hogy elköszönjön tőle, mert ment haza. Már csak miattam is , hogy ne kelljen hallgatnom hetekig az ő házában hozzá miért nem mennek be a mi vendégeink.
Kertes házban lakunk, mi az emeleten ő a földszinten. Külön bejárat van egy közös előtérből. Közölte apuval, hogy mi jobban élünk mint Jockey a dallasból, mert én még a postára is kocsival megyek. Ettől én olyan ideges lettem, hogy csak na. Májustól szeptemberig naponta vittem a kórházba, kötözésre meg műtétre meg közértbe, postára, henteshez és még mindenhova amit csak kitalált.
Utána is hetente, majd kéthetente kötözés a hét két-három napján pedig közért program. Akkor nekem ne mondja már, hogy én még a postára is kocsival megyek a két gyerekkel. Amikor még vezetett a sarokra is kocsival ment egyedül. Az autója még megvan de már nem vezet a lába miatt. Viszont ebédelni elsétál két utcával arrébb. A közért sincs messzebb.
Mikor végre lehiggadtam jött haza a párom, hogy képzeld milyen jó, hogy bementem apámhoz mert akkora füst volt a konyhában, hogy csak. Beledobta az égő cigaretta csikket a kukába az pedig megygyulladt.
El sem akarom képzelni mi lett volna, ha nem akkor ér haza. Ugrálhattunk volna ki az emeletről a lányokkal a tűz elől? Vagy egy kis füstmérgezés? Az a baj, hogy már 4 évvel ezelőtt is volt egy hasonló eset, amikor a kutyakaját tette fel főzni ő pedig elaludt. Szerencsére akkor felébredtünk a füst szagra és a párom lement.De csak másodszorra sikerült bemennie, mert nyakig ért a füst a lakásban odalent. Hetekig szellőztettünk mire az a szag végre megszünt. Nem szeretnék minden nap azon izgulni, hogy mikor csinál megint valami butaságot.

Na most már valami jót is írok ennyi elég volt a siránkozásból.
Miléna megtanulta leírni a nevét. Egyedül fejből megy már neki. Kb.kétszer mutattam meg neki, hogy kell. Azóta mindenkinek le akarja írni.Kép

Dzsili! Olyan szépet írtál.Kép De igen jó dolog gyereket "csinálni". Ezzel én úgy vagyok, ha kell hogy legyen még gyerekem úgyis lesz, ha pedig nem, akkor úgyse. Nem görcsölök az ügyön, mert az úgysem jó senkinek.

Andysj! Én sötétbe biztos nem indultam volna el keresni. De jó, hogy megtaláltad. Én fényes nappal hagytam el tavaly, de az sajna nem lett meg. Aztán majd bírd a sűrű programot.Kép

Tikk! Sokszor járok én is úgy ,hogy már túl vannak a többiek a témán. De azért én juszt is leírom ami eszembe jut róla.Kép

Zsusza! Nehogy már napokoig ne legyél. Akkor most nyugtattál meg, hogy ahogy nőnek nőnek a problémák is.Kép
Az a baj, hogy hiába bízunk meg a saját gyerekünkben, annyi borzalmat hallani mostanában. Még ha látja is bárki, hogy mi történik ki mer közbe avatkozni?

B.Márti! Miléna akkor még csak fél éves volt. Se kimászni a rácsos ágyból se menni nem tudott. Én viszont minden reggel emlékeztem rá ha magunk közé raktam és azóta is emlékszem. Csak az az egy nap maradt ki.Kép
Tudtommal nem magázódunk és ha nem gond inkább maradnék a tegezésnél.Kép Borzasztóan nehezemre esik a magázódás, mert olyan macerás.Kép

Gorsi! Te milyen rendi vagy, hogy már kész vannak a mikicsomagok.Kép Nálunk még csak a polcon vannak szerte szét az alkatrészei.
Kari ajándék vásárlást már ugyan elkezdtem de még csak a lányokig jutottam.

Kör kérdés: Ki mit vesz a férjének, élettársának karácsonyra?

Borcsa! Édes lehet Luca! De jó nektek, hogy voltatok talizni.Kép

Norci! Remélem már jobban vagy.Kép
linato

Sziasztok,
már megint sokat írtatok, annyit, hogy el sem bírom olvasni....Kép.

VAlószínűleg csak össze-vissza válaszolgatok, mert mindjárt jön Hanga kis barátja, akire vigyázok, míg az anyukája elmegy fodrászkodni, úgyhogy addig szeretnék még kiporszívózni, felmosni.

Linato,
mi most nem veszünk ajándékot egymásnak, mert végre úgy néz ki, hogy napokon belül meglesz a kocsinkKép, úgyhogy erre fog elmenni a mani. Após: nem lehet vele beszélni?

Én mindjárt kész vagyok az adventi naptár hímzésévelKép, és akkor már csak a 24 kis csomagot kell kitalálni.

Karácsonyi ajándékokat már mind kitaláltamKép, de még nem jutottunk el a beszerzésig.

És majd szeretnék Hangával mézeskalácsot is sütni, nem tudom, hogy mi lesz még belőle...Kép.

adok-kapok: figyeltem nagyon, mi fog ebből a témából kisülni, mert ez elég érdekes téma szerintem. Azt én sem szeretem, ha kaja előtt falatozik a gyerekem, de egyébként miért ne enne, és miért ne oszthatnánk meg az ő falatkáit a többi gyerekkel? Anélkül, hogy cserébe bármit elváran? Lehet, hogy majd egy hét múlva én nem tudok adni vmit, de ő meg kap.

Andysj,
de jó ez az asztal dolog ott nálatok a játszón!Kép

BMárti,
szabin? Mi az?Kép Bence most annyit dolgozikKép, de annyit, hogy az már nem is igaz. Az állam nem fizeti ki rendesen a céget, így ő sem tud fizetést adni, kevés ember van, viszont a munka meg sok, úgyhogy kb. 3 ember helyett is dolgozik mégKép.
Édi lehetett Lacika köztetekKép.

MInden beteg gyerkőnek sok-sok gyógyiKépKépKépKépKépKép!

Solya,
nálatok lehet kapni Teletubbies magazint? Ha igen, milyen és mennyibe kerül?

Hanga kb. 86-88 centi és 10,30 kgKép. Megkapta a nagylányos heverőjét, nagyon szereti, jól is alszik rajta. Csak a fektetés érdekes, mert elemegyek vele a szobába, hogy akkor most fekvés, még hancúrkodunk kicsit, valamikor olvasok, van, hogy énekelek, aztán elköszönünk és kijövök. Na ő ilyenkor képes még akár fél órát-órát is elszórakozni egymagában a szobában. Múltkor hajnalban felsírt, magához vette a kiskönyvét a polcról, felkapcsolta a kisvillanyt és olvasott én meg már aludtam volna. Szóltam neki egy fél óra múlva, hogy most már jó lenne aludni, erre közölte kedvesen: "nem, olvasok."Kép Erre mit mondjak?Kép

Na, megyek takarítani tovább.

Szila
szila

Sziasztok!

BMárti
Ha Levi szabit vesz majd ki, akkor mi Petivel kettecskén lemegyünk anyukámékhoz, hogy ő nyugodtan írhassa a dipimunkáját.Kép Nektek jó pihizést és vásárlást!Kép

Zsuzsa
Gyógyok Bea popójára.Kép
Én anno imádtam a napközit, du. 4-5-ig ott voltam. Tök sokat játszottunk a tanulóidőn túl! És mindig ellenőrizte a napközis néni, hogy rendben van-e a házi. Sokszor olvasott mesét is, Doktor hű de Fáj (vmi ilyesmi) volt a csúcs.Kép

Andysj
Köszi a gyógyot!Kép
Fülbevaló.Kép Egyszer én is elvesztettem. Már sírtam otthon, hogy nincs meg, de végül a kapucnimban megtaláltuk!Kép

Linato
Apósod.Kép
Férjnek: vettem egy fából kirakható kockát, logikai játék, meg kap Kundera könyvet. Ez utóbbi standard ajándék, mert gyűjti, de sose jár könyvesboltba. Igazság szerint nagyon ritkán veszünk meglepit egymásnak, mert közösen mindig egy új társasjátékkal lepjük meg magunkat és ennek örülünk a legjobban.Kép

Borcsa
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.Kép Mi van a babakocsitokkal? Sikerült szuperálni rajta valamit?

gorsi

Szila
Milyen kocsit vesztek? Tavasszal mi is tervezzük, de azt hiszem használtat, mert az anyagiakon kívül nagyon félteném így garázs nélkül.
Hanga olvas.KépKép

Gorsi
gorsi

Zsuzsa!
Az én Rékám is önkéntes napközis. És még tanulás után is ottmarad, csak 5-kor indul haza, amikor Piri néni kirakja a küszöbre Kép. (Ma elvben haza kéne jönnie hittan után, hogy mehessünk nacit nézni neki. Hmmm... Meglátjuk.)

Ma jártunk méreckedni. Luca továbbra is haragszik a dokibánkra. Viszont 12,2 kg és kb. 90 cm - igencsak nehezen olvastuk le, mert csak pillanatokra tartózkodott a centi közelében.

Tegnap agitáltam, hogy menjünk enni. Erre ő: bósó hamm bósó. Kép Pedig én zöldbabot főztem.KépKép

Linato! Ez a kukatűz elég hátborzongató.Kép
Miléna nagyon okosKép
Apacska valszeg "megruházva" lesz karácsony alkalmábólKépKép. És valami csini pulcsit kap.

<u>Jövő héten hol talizunk?</u> Ha nektek jó, lehet nálunk. Ha ilyen szép lesz az idő, mint ma, a Bikásra is kinézhetünk.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Zsuzsa! Hát ez az, ami a legjobban bosszantott éppen, hogy egy ilyen kötetlen, anyukás játszócsoportba is behoznak beteg gyereket. Ha dolgozni kellene menni az anyukának, még megérteném, hogy latolgatja, hogy á, nem is köhög annyira, beviszem. De hogy ide miért kellett egy beteg gyereket elhozni, azt sose fogom megérteni. Kép
Itt úgy van, hogy cumizni, cumisüvegezni csak az öltözőben lehet, és én ennek nagyon örülök. Egyrészt azért, mert szeretném, ha minél kevesebbet cumizna Lacika. Márpedig ha másnál látja, akkor neki is kell. A másik meg az, hogy nagy előszeretettel "kóstolják meg" egymás cumiját és cumisüvegét az unokatesójával is, igazán nem hiányozna még egészséges gyerekek között se, hogy az egész csoportban szájból szájba járjanak a cumik. De sajnos van, akinek egy ilyen egyszerű kis szabály betartása is gondot okoz. Kép

Andysj! Mostanában kicsit magamra találtam, ezért is fér bele a lendületembe, hogy jobbra is meg balra is konspiráljak. Kép Persze amint kicsit helyrezökkentem, máris a kistesón jár az eszem, úgyhogy pár hónap múlva lehet, hogy megint örülök, ha élek majd. Kép
Szuper, hogy megtaláltad a fülbevalód! Nem akármilyen mázlid volt! Kép

Linato! Apósod Kép
Azt, hogy mit veszek Életem Párjának karácsonyra, akkor se írnám le, ha már tudnám. Kép Bocsi, de tőle bármikor kitelik, hogy beleolvasson a topikba, és mégse szeretném, ha innen tudná meg. Kép Egyébként teljesen tanácstalan vagyok, idén kivételesen szinte éppen neki tudom legkevésbé, hogy mit kellene venni. Kép A család többi tagjának már elég jól kezdenek körvonalazódni az elképzeléseim, Dani (a Nővérem legnagyobb fia) és Életem Párja viszont még teljes homály. Kép

Szila! Szegény Bence! Kép Laciéknál is ez megy egyébként, mindig kevés az ember, most meg még küldenek is el közülük, mert úgy néz ki, hogy jövőre nem nagyon lesz munkája a cégnek. Közben meg mindig az állukig ér a kaka. Kép
Édes Hanga, hogy "olvas", ha nem tud aludni! Kép

GOrsi! Dipimunka Kép

Na megyek, csomagolni, holnap reggel indulunk Sopronba. Most is csak azért jutottam géphez, mert Életem Párja lement a fodrászhoz, Lacika meg horkizik, így van egy kis szusszanásom. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Gorsi: köszi az érdeklődést, egyenlőre sajna nemKép. Apu azt mondta, totál el van fáradva az anyaga. (Ezt még Rékának vettük, lassan 10 éve megvan) Azért még próbálkozik.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Gorsi!

Én is gyüjtöm Kunderát, a legkedvesebb könyve nekem a Halhatatlanság. Kép

Lehet, hogy azért nem osztogatok annyira, mert mikor Németországban éltünk a fél vagyonunkat ajándékokra költöttük és persze senki sem köszönte meg és mindenki a végére hülyére vett minket.Kép

Most nehogy azt hidd, hogy a játszótérre úgy megyek, hogy semmi sincs nálam és antiszociálisan viselkedek mindenkivel mert nem akarok adni-kapni...Természetesen én is több almával, keksszel, bulátával vagyok felszerelkezve, de azt hiszem ezt nem kell bizonyítanom.
Szívesen adok olyannak, aki megköszöni, aki hülyére vesz azt nagy ívben elkerülöm, Dorkának pedig nem engedem, hogy mástól (idegentől, nem összeszokott társaságban) elfogadjon bármit is. Én ilyen ronda önző anyuka vagyok.

Linato: após Kép öregszik, egyre nehezebb lesz vele sajnos, légy türelmes és ne vedd a szívedre, amiket mond, nem gondolja ő ezt komolyan.
Ügyes nagyon a nagy lányod!

Andysj: fülbevaló! ügyes voltál!Képén is hasonlóan jártam még régen egy táncos rendezvényen és egy koncerten is! Kép persze megtaláltam a fülbevalót. Most meg nem hordok..

Férj karácsonyi ajándéka: koncertjegy + cd és könyv, de neki Karácsony után jön a szülinapja, akkor kapja a tartalmasabb ajándékot.

Üdv:
zsuzsi
zsu26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?